facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Προκαλεί η Τουρκία: Δεν χωρά ο νους τη βία του εισβολέα ελληνικού στρατού

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μία απαράδεκτη και άκρως προκλητική ανακοίνωση μιλώντας για «απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού στρατού» ενώ δεν διστάζει να ζητήσει από την Ελλάδα να «καταβάλει αποζημίωση που καταγράφηκε στη Συνθήκη της Λωζάννης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας :

«Η 19η Μαϊου του 1919 είναι μια ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Τουρκία και στο εξωτερικό καθώς είναι η ημέρα που ξεκινάει η πορεία για τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάποιες σκληροπυρηνικές ομάδες που στην Ελλάδα δρουν και αποσκοπούν στην υποκίνηση μίσους προς την Τουρκία αλλά και δημιουργούν ευφάνταστες κατηγορίες για να επισκιάσουν την σημαντική για εμάς ημέρα, όπως και τις δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών που με κίνητρα εσωτερικής πολιτικής κάνουν δηλώσεις και διαστρεβλώνουν τις ιστορικές πραγματικότητες και δημιουργούν.

Σε αυτούς που δημιουργούν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς τους υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της εισβολής του ελληνικού στρατού στην Ανατολία, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη της ωμής βίας που ξεπερνούσε και τους κανόνες του πολέμου και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση που καταγράφηκε στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Η βία του εισβολέα ελληνικού στρατού όταν έφτασε σε επίπεδα που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους, οι σύμμαχοι της δημιούργησαν μια επιτροπή και κατέγραψαν τα απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού στρατού.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί εναντίον της ιστορίας μας δεν σχετίζονται με τη λογική, τη συνείδηση και το δίκαιο. Αυτές οι ομιλίες είναι ασυμβίβαστες με τους στόχους της προώθησης των διμερών σχέσεων μας και αφήνουν μια κακή κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Το 1935 ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αυτή είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη πως δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό ζήτημα ανάμεσα στις δυο χώρες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί αλλά και ακραίοι Έλληνες».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί η Τουρκία: Δεν χωρά ο νους τη βία του εισβολέα ελληνικού στρατού"

Τσακαλώτος: Τον Σεπτέμβριο το αίτημα για το αφορολόγητο

Τον Σεπτέμβριο όλες οι χώρες θα παρουσιάσουν τον προϋπολογισμό τους σε μία πρώτη εκδοχή στην Κομισιόν, και σε αυτό το πλαίσιο θα εισαχθεί και το θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου, είπε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό «θα έχουμε ένα σενάριο βάσης και τις αντιπροτάσεις», τότε θα υπάρχει «καλύτερη εικόνα για τον προϋπολογισμό».

«Θυμάστε τον χλευασμό για την μείωση συντάξεων, εμείς τα ακούμε βερεσέ, τα αφήνουμε στην πάντα και σχεδιάζουμε την πολιτική μας», είπε, συγκρίνοντάς τες με το νέο αίτημα για το αφορολόγητο. «Οι συντάξεις δεν μειώθηκαν γιατί είχαμε τεκμηρίωση των θέσεών μας, μάλιστα λάβαμε και θετικά μέτρα επιπλέον», είπε. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σοβαροί και μπορούμε να φτάσουμε στους στόχους, πρόσθεσε.

Σε ερώτημα για μία εκτίμηση αναφορικά με τις εκλογές, ανέφερε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για μικρότερη διαφορά από αυτή των δημοσκοπήσεων, αλλά και ότι κλείνει η διαφορά». Υπάρχουν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις και με πολύ μεγάλη συμμετοχή του λαϊκού κόσμου, ανέφερε. «Ενός κόσμου που δεν έχουμε ξαναδεί».

Οι δημοσκόποι λένε, ανέφερε, ότι «ένα 10-15% αποφασίζει την τελευταία ημέρα, αυτό μου θυμίζει το 2015».

Επανέλαβε ότι «όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά», αναφέροντας ότι επιμένει σε εκλογές τον Οκτώβριο.

Σε ερώτημα για τα σχόλια του οίκου Fitch, επανέλαβε τη θέση του για μεγάλο φάσμα αντιδράσεων ανάμεσα στην αυστηρότητα του κ. Ρέγκλινγκ, αλλά και τη διαφορετική στάση – για παράδειγμα – του κ. Μοσκοβισί.

«Περιμέναμε να έχουμε μία αντίδραση. Αλλά τα στοιχεία έχουν σημασία. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμα για το 2019 και έχουμε δείξει στα κράτη – μέλη ότι τα τελευταία 3 χρόνια όταν υπήρχε διαφωνία, εμείς τελικά είχαμε δίκαιο. Όπως τους πείσαμε για τις συντάξεις έτσι θα τους πείσουμε και για το αφορολόγητο» είπε.

Για την υστέρηση στο πρωτογενές πλεόνασμα το 1ο 4μηνο, ανέφερε ότι αυτή η είδηση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Τα στοιχεία για το 1ο τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικά, είπε, λόγω της εναπόθεσης όλων των φορολογικών βαρών το 2ο εξάμηνο, κάτι που πρέπει να αλλάξει.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Τον Σεπτέμβριο το αίτημα για το αφορολόγητο"

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της Μ. Καραμήτρου

Ομάδα ατόμων με την επωνυμία «εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters» ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό του οχήματος της δημοσιογράφου του Open Μίνας Καραμήτρου, ξημερώματα της 14ης Μαΐου, στου Παπάγου.

Σε σχετικό κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μιλούν για «αρκετά σαφή σύνδεση της ενέργειάς μας με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Παράλληλα, καταφέρονται κατά της συγκεκριμένης αστυνομικής συντάκτριας και εκτοξεύουν απειλές ότι «θα επισκεφτούμε ξανά το σπίτι της», αναφέροντας και τη διεύθυνηση της κατοικίας της.

Υποστηρίζουν, τέλος, πως η πράξη τους «δεν είναι σε καμία περίπτωση επίθεση στην ελευθερία του τύπου, ούτε και στοχοποίηση ολόκληρου του δημοσιογραφικού κόσμου».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της Μ. Καραμήτρου"

Αρκάς… βιτριολικός για Τσίπρα και συνταξιούχους!

Ο Αρκάς δεν έχει πατήσει φρένο… ούτε στιγμή στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που δε δείχνει διατεθειμένος να κάνει ειδικά τώρα, που οι εκλογές απέχουν μόλις… τέσσερις και σήμερα.
Έτσι, με ένα νέο σκίτσο του, ο Αρκάς «χτυπά» τον πρωθυπουργό, με το κεντρικό του θέμα να είναι οι συνταξιούχοι, οι παροχές και… τα παράπονα. Όλα αυτά βέβαια ενώ πριν μόλις λίγες ημέρες κατατέθηκε στους λογαριασμούς η 13η σύνταξη -κατά την κυβέρνηση- ή προεκλογικό επίδομα -κατά την αντιπολίτευση- με πολλούς συνταξιούχους να βλέπουν τελικά στο ATM λιγότερα από όσα πίστευαν.
Στο σκίτσο, εμφανίζεται ένας άνκορμαν που λέγοντας τις ειδήσεις αναφέρει: «Στα παράπονα των συνταξιούχων ότι άλλα έταξε κι άλλα έδωσε, ο πρωθυπουργός απάντησε έκπληκτος: «Τι; Δηλαδή με πίστεψαν;»».
Δείτε το νέο σκίτσο που υπογράφει ο Αρκάς

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς… βιτριολικός για Τσίπρα και συνταξιούχους!"

Στην Ανδραβίδα εκτάκτως μετά τα 4,4 Ρίχτερ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Ανδραβίδα, μετά τα 4,4 Ρίχτερ που έπληξαν σήμερα την περιοχή.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός από όσους έχουν σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μέσα στο κλίμα αυτό, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, κάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να ακούσουν τον διακεκριμένο γεωλόγο και να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Αυτοψίες σε σχολεία

Εν τω μεταξύ, επιτόπια αυτοψία σε 30 σχολικά κτίρια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προχώρησε χθες και σήμερα μετά από εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Χαρωνίτη, κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ, για να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές από τους σεισμούς. Κατά την αυτοψία εντοπίστηκαν δύο προβλήματα με σημαντικές φθορές, τα οποία χρίζουν άμεσης επισκευής.

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων ενημερώθηκε πλήρως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ως αρμόδιος για την λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ανδραβίδα εκτάκτως μετά τα 4,4 Ρίχτερ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ"

Ένταση και χημικά στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ένταση και χημικά πριν από λίγο στην πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτές προσπάθησαν να αφαιρέσουν μία σημαία από το προεκλογικό περίπτερο του Γιώργου Καρατζαφέρη και τα ΜΑΤ άμεσα έσπασαν την πορεία στη μέση.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενώ αυτή τη στιγμή μερίδα των διαδηλωτών βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ενώ άλλοι προς την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Όσοι εκ των διαδηλωτών συνέχισαν την πορεία διαλύθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς Εξάρχεια ενώ οι υπόλοιποι είχαν σκορπιστεί στα κάθετα στενά της Σταδίου.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα"

Εφορία: Κοσμοσυρροή για τις ρυθμίσεις οφειλών σε 120 δόσεις

Το ενδιαφέρον των φορολογούμενων «κέντρισε» από τις πρώτες ώρες έναρξης λειτουργίας, η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Η εφαρμογή άνοιξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και μέσα στις πέντε πρώτες ώρες είχαν «μπει» διερευνητικά περισσότεροι από 20.000 φορολογούμενοι ενώ υπεβλήθησαν και οι πρώτες 3.000 αιτήσεις.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι ρύθμισαν ήδη τις οφειλές τους αλλά και όσοι ακολουθήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ρύθμιση επικυρώνεται με την πληρωμή της πρώτης δόσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης ενώ οι υπόλοιπες δόσεις εξοφλούνται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.

Όσοι έκαναν αίτηση και δεν πληρώσουν μέσα στις επόμενες τρεις μέρες την πρώτη δόση δεν χάνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση έως και τις 28 Ιουνίου οπότε εκπνέει και η σχετική προθεσμία. Όσο νωρίτερα όμως κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία τόσο το καλύτερο καθώς απενεργοποιούν τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε βάρος τους.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση δεν οδηγεί προς το παρόν σε έξτρα ακατάσχετο όριο, όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις νόμου οι οποίες αναμένεται να ενεργοποιηθούν αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον Μάρτιο έδειξαν ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ στο ίδιο διάστημα μέσω ρυθμίσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, μπήκαν στο ταμείο 1,296 δισ. ευρώ.

Τον Μάρτιο τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών, με εξαίρεση τα μη φορολογικά , έφτασαν τα 2,506 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα συσσωρευμένο στοκ 101,868 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια οδηγώντας σε έναν εφιάλτη απλήρωτων υποχρεώσεων συνολικού ύψους 104,315 δισ. ευρώ.

Από αυτές τις οφειλές 18,296 δισ ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης περιορίζοντας το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στα 86,047 δισ. ευρώ.

Το πλήθος των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη μειώθηκε τον Μάρτιο από 4.005.773 τον αμέσως προηγούμενο μήνα σε 3.940.098 ΑΦΜ. Ανάλογη μείωση (από 1.836.953 σε 1.814.042) σημειώνεται στο πλήθος των φορολογουμένων στους οποίους η Φορολογική Διοίκηση έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ενώ αύξηση σημειώθηκε στους οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ( από 1.166.380 σε 1.199.535).

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Κοσμοσυρροή για τις ρυθμίσεις οφειλών σε 120 δόσεις"

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5% για τη Νέα Δημοκρατία – Μάχη για την τρίτη θέση

Μια νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Rass, καταγράφει διαφορά 8,5% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Στη δημοσκόπηση της Rass που έγινε για λογαριασμό του Action 24 το διάστημα 15-17 Μαΐου τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ, τέταρτο το ΚΚΕ και πέμπτο η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΝΔ 31,7%
ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
Κίνημα Αλλαγής 8, 7%
ΚΚΕ 6,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,4%
Ένωση Κεντρώων 2,6%
Ελληνική Λύση 2,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%
ΑΛΛΟ 5,1%
Άκυρο/Λευκό 2,6%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 9,4%
Αναλυτικά η δημοσκόπηση


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5% για τη Νέα Δημοκρατία – Μάχη για την τρίτη θέση"

Αύριο σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις 120 δόσεις

Αύριο, Τετάρτη 22 Μαΐου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Ε.Φ.Κ.Α., για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, θα εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α., Αγ. Κων/νου 8.

Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις 120 δόσεις"

Ζημιές στην Ανδραβίδα από το νέο σεισμό – Φεύγουν οι κάτοικοι

Μεγάλες είναι οι ζημιές σε παλιά αλλά και νέα κτίρια στην Ανδραβίδα, από τη νέα σεισμική δόνηση. Σύσκεψη έγινε στην κεντρική πλατεία, παρουσία των περισσότερων κατοίκων της πόλης.

Σύμφωνα με το ilia.news δεκάδες είναι οι κάτοικοι της πόλης που… τα «μαζεύουν» για να μείνουν αλλού, μετά και το νέο σεισμό…



Ήδη κάποιοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «εδώ και δύο μήνες, βουίζει η γη».
Σε επιτόπια αυτοψία των σχολείων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προχώρησε την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, μετά από εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Χαρωνίτη, κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν αυτοψίες σε 30 σχολικά κτίρια για να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές από τους σεισμούς. Εντοπίστηκαν δύο προβλήματα με σημαντικές φθορές τα οποία χρίζουν άμεσης επισκευής.
Για τα αποτελέσματα των ελέγχων ενημερώθηκε πλήρως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ως αρμόδιος για την λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων.
ilia.news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζημιές στην Ανδραβίδα από το νέο σεισμό – Φεύγουν οι κάτοικοι"

Βίντεο: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Βίντεο από τη στιγμή που έγινε η επίθεση μελών του στο κτίριο της Βουλής ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Ρουβίκωνας. Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της οργάνωσης να ανεβαίνουν τρέχοντας τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να ρίχνουν τις κόκκινες μπογιές και τα καπνογόνα.

Χρειάστηκε να περάσουν 37 δευτερόλεπτα για να φανεί ο πρώτος άνδρας των ΜΑΤ να τρέχει προς την πλευρά τους: Ήδη, πάντως, οι περισσότεροι είχαν αρχίσει να κατεβαίνουν προς το Μνημείο και να χάνονται ανάμεσα στο σαστισμένο πλήθος των τουριστών και των Αθηναίων που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Ρουβίκωνας:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή"

Πιστώνεται 13η σύνταξη σε 7.700 δημόσιους υπαλλήλους

Πιστώνεται σήμερα Τρίτη στους λογαριασμούς 7.700 πρώην δημόσιων υπαλλήλων, που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η 13η σύνταξη.

Η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων δεν είχε λάβει την Παρασκευή 17/5 την 13η σύνταξη, η οποία τους καταβάλλεται σήμερα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιστώνεται 13η σύνταξη σε 7.700 δημόσιους υπαλλήλους"

«Συναγερμός» από τον ΕΟΦ για φάρμακο! Αλλαγή στην δοσολογία

"Καμπανάκι" χτυπά ο ΕΟΦ για φάρμακο που διατίθεται προς τους καταναλωτές και είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωριασικής αρθρίτιδας και της σοβαρής ελκώδους κολίτιδας.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ συστήνει στους γιατρούς να μη συνταγογραφούν το φάρμακο Xeljanz (τοφασιτινίμπη) στη δόση των 10 mg δύο φορές ημερησίως, σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος στους πνεύμονες!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων συστήνει στους ιατρούς να μη συνταγογραφούν το φάρμακο Xeljanz (τοφασιτινίμπη) στη δόση των 10 mg δύο φορές ημερησίως σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος στους πνεύμονες. Σε αυτούς συγκαταλέγονται ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, καρκίνο, κληρονομικές διαταραχές της πήξης του αίματος ή ιστορικό θρομβώσεων καθώς και ασθενείς που λαμβάνουν συνδυασμένα ορμονικά αντισυλληπτικά, λαμβάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ή υποβάλλονται σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, οι ιατροί οφείλουν να λάβουν υπόψη και άλλους παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος στους πνεύμονες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της παχυσαρκίας, του καπνίσματος ή της ακινητοποίησης.
Το Xeljanz είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωριασικής αρθρίτιδας και της σοβαρής ελκώδους κολίτιδας.

Η σύσταση της PRAC ακολουθεί τα συμπεράσματα μιας συνεχιζόμενης μελέτης (μελέτη Α3921133) σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η μελέτη αυτή κατέδειξε αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων στους πνεύμονες και θάνατο όταν χρησιμοποιήθηκε η δόση των 10mg δύο φορές ημερησίως, η οποία είναι διπλάσια από τη συνιστώμενη δόση για ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η νέα οδηγία σημαίνει πως, εφόσον τα 10mg είναι η μόνη συνιστώμενη δόση εκκίνησης για ελκώδη κολίτιδα, ασθενείς με αυτή την πάθηση που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος δεν πρέπει να ξεκινούν θεραπεία με Xeljanz. Ασθενείς υψηλού κινδύνου που λαμβάνουν επί του παρόντος αυτή τη δόση για οποιαδήποτε πάθηση πρέπει να στραφούν σε άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Οι ασθενείς δεν πρέπει να διακόπτουν τη λήψη ή να αλλάζουν τη δόση του Xeljanz χωρίς να μιλήσουν με το γιατρό τους. Θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια εάν παρουσιάσουν συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος ή στο πάνω μέρος της πλάτης και βήχα με αιμόπτυση, τα οποία μπορεί να υποδεικνύουν την παρουσία θρόμβου αίματος στους πνεύμονες.

Οι νέες συστάσεις είναι προσωρινές και ακολουθούν προηγούμενες οδηγίες της PRAC για μη υπέρβαση της συνιστώμενης δόσης των 5 mg δύο φορές ημερησίως κατά τη θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η PRAC θα προβεί λοιπόν σε ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και θα παρασχεθούν επικαιροποιημένες οδηγίες σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας μόλις η αναθεώρηση ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες για τους ασθενείς

Μια συνεχιζόμενη μελέτη σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα κατέδειξε ότι όταν χορηγήθηκε Xeljanz σε δόση 10 mg δύο φορές ημερησίως υπήρχε αυξημένος κίνδυνος σχηματισμού επικίνδυνων θρόμβων αίματος στους πνεύμονες και θανάτου.

Η δόση αυτή είναι υψηλότερη από την εγκεκριμένη δόση των 5 mg δύο φορές ημερησίως για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ωστόσο, αυτή η δόση χρησιμοποιείται για την αρχική θεραπεία ασθενών με ελκώδη κολίτιδα (για μέγιστη διάρκεια 16 εβδομάδων) και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κάποιους ασθενείς που συνεχίζουν τη θεραπεία.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια εις βάθος ανασκόπηση του Xeljanz, εάν βρίσκεστε υπό θεραπεία με Xeljanz 10 mg δύο φορές ημερησίως και διατρέχετε υψηλό κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος στους πνεύμονες, ο γιατρός σας μπορεί να σας αλλάξει τη θεραπεία.

Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο

Πιθανώς να διατρέχετε υψηλό κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος στους πνεύμονες εάν:

-έχετε καρδιακή ανεπάρκεια (όταν η καρδιά δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε)
-έχετε κληρονομικές διαταραχές στην πήξη του αίματος
-είχατε στο παρελθόν εμφανίσει θρόμβους αίματος στις φλέβες
-λαμβάνετε συνδυασμένα ορμονικά αντισυλληπτικά ή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης
-έχετε καρκίνο
-θα έχετε ή είχατε πρόσφατα σοβαρή χειρουργική επέμβαση

Ο γιατρός σας θα λάβει επίσης υπόψη την ηλικία σας, εάν είστε παχύσαρκος (Δείκτης Μάζας Σώματος άνω του 30), εάν καπνίζετε ή είστε ακινητοποιημένος κατά την αξιολόγηση του κινδύνου που διατρέχετε για εμφάνιση θρόμβων αίματος.

Εάν βρίσκεστε υπό θεραπεία με Xeljanz δεν πρέπει να τροποποιήσετε τη δόση ή να σταματήσετε τη λήψη του φαρμάκου χωρίς να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα που μπορεί να είναι σημεία εμφάνισης θρόμβου αίματος στους πνεύμονές σας: δυσκολία στην αναπνοή, πόνος στο στήθος ή πόνος ψηλά στην πλάτη, βήχας με αιμόπτυση, υπερβολική εφίδρωση και μελανιασμένο δέρμα.

Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία για το φάρμακό σας θα πρέπει να το συζητήσετε με ένα επαγγελματία υγείας.

Πληροφορίες για τους επαγγελματίες υγείας

Έχει παρατηρηθεί αυξημένος κίνδυνος πνευμονικής εμβολής και συνολικής θνησιμότητας σε μια μελέτη με τοφασιτινίμπη 10 mg δύο φορές ημερησίως σε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από τη μελέτη Α3921133, μια συνεχιζόμενη κλινική μελέτη που αξιολογεί την ασφάλεια της τοφασιτινίμπης 5 mg δύο φορές ημερησίως και της τοφασιτινίμπης 10 mg δύο φορές ημερησίως σε σύγκριση με έναν αναστολέα του παράγοντα νέκρωσης όγκων (TNF) σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι ασθενείς στη μελέτη είναι ηλικίας 50 ετών ή μεγαλύτεροι με τουλάχιστον έναν επιπλέον παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.

Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης κατέδειξαν ότι υπήρχαν 19 περιπτώσεις πνευμονικής εμβολής σε δείγμα 3.883 ασθενών στο σκέλος της μελέτης με τοφασιτινίμπη 10 mg δύο φορές ημερησίως σε σύγκριση με 3 περιπτώσεις σε δείγμα 3.982 ασθενών στο σκέλος της μελέτης με αναστολέα TNF. Επιπροσθέτως, καταγράφηκαν 45 θάνατοι από οποιαδήποτε αιτία σε σύνολο 3.897 ασθενών στο σκέλος με τοφασιτινίμπη 10 mg δύο φορές ημερησίως σε σύγκριση με 25 περιπτώσεις σε σύνολο 3.982 ασθενών στην ομάδα με αναστολέα TNF.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια εις βάθος ανασκόπηση των κινδύνων αυτών, οι ιατροί δεν πρέπει να συνταγογραφούν τη δόση των 10 mg δύο φορές ημερησίως σε ασθενείς:

-με καρδιακή ανεπάρκεια
-με κληρονομικές διαταραχές της πήξης του αίματος
-που αντιμετώπισαν φλεβική θρομβοεμβολή, είτε εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είτε πνευμονική εμβολή
-που λαμβάνουν συνδυασμένα ορμονικά αντισυλληπτικά ή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης
-με κακοήθεια
-που υποβάλλονται σε μείζονα χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, άλλοι παράγοντες κινδύνου που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη συνταγογράφηση της τοφασιτινίμπης 10 mg δύο φορές ημερησίως περιλαμβάνουν την ηλικία, την παχυσαρκία (Δείκτης Μάζας Σώματος >30), το κάπνισμα και την ακινητοποίηση.

Οι ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε θεραπεία με δόση 10 mg δύο φορές ημερησίως και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο πνευμονικής εμβολής θα πρέπει να οδηγηθούν σε άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Όσο η περαιτέρω αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της μελέτης συνεχίζεται, οι συνταγογράφοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν την εγκεκριμένη δόση των 5 mg δύο φορές ημερησίως για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ψωριασικής αρθρίτιδας.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν τοφασιτινίμπη, ανεξαρτήτως ένδειξης, θα πρέπει να παρακολουθούνται για σημεία και συμπτώματα πνευμονικής εμβολής και να συνιστάται σε αυτούς να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια εάν τα εμφανίσουν.

Μία επιστολή αποστέλλεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που αναμένεται να συνταγογραφήσουν το φάρμακο για να τους ενημερώσει για τις προσωρινές συστάσεις θεραπείας.

Περισσότερα για το φάρμακο

Το Xeljanz (τοφασιτινίμπη) εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 22 Μαρτίου 2017 για τη θεραπεία ενηλίκων με μέτρια έως σοβαρή ρευματοειδή αρθρίτιδα (μια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων). Το 2018 η χρήση του επεκτάθηκε για τη θεραπεία ενηλίκων με ψωριασική αρθρίτιδα (ερυθρές, δερματικές κηλίδες με απολέπιση και παράλληλη φλεγμονή των αρθρώσεων) και σοβαρή ελκώδη κολίτιδα (μια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή και έλκη στο εσωτερικό τοίχωμα του εντέρου).

Η δραστική ουσία του Xeljanz, η τοφασιτινίμπη, λειτουργεί παρεμποδίζοντας τη δράση ενζύμων γνωστών ως κινάσες Janus. Αυτά τα ένζυμα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία φλεγμονής που λαμβάνει χώρα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα και την ελκώδη κολίτιδα. Εμποδίζοντας τη δράση αυτών των ενζύμων, η τοφασιτινίμπη συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και άλλων συμπτωμάτων αυτών των ασθενειών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Συναγερμός» από τον ΕΟΦ για φάρμακο! Αλλαγή στην δοσολογία"

Κλείνει η Εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού

Αποδυναμώνεται περαιτέρω το ευαίσθητο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο σύστημα δημόσιας υγείας. Όπως καταγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ – με την υποστήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)- κλείνει άμεσα η ΜΕΘ του β' ορόφου του νοσοκομείου, δυναμικότητας 6 κλινών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Επικαλούνται οι εργαζόμενοι σχετική γραπτή ενημέρωση που είχε γίνει από τον διευθυντή της ΜΕΘ τέσσερις μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, προς τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου ότι δεν υπάρχουν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ.

Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν προέβη όπως όφειλε στην αναπλήρωση των εντατικολόγων που αποχωρούσαν από τη μονάδα.

Στις 16 Μαϊου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το σωματείο, πώς μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη σημερινή καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας γενικότερα.

Για τον λόγο αυτό το Σωματείο προγραμμάτισε τρίωρη στάση εργασίας αύριο και μεθαύρθιο, από τις 8πμ έως τις 11πμ, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει η Εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού"

Επίθεση στη Βουλή από τον Ρουβίκωνα, με μπογιές και καπνογόνα, για τον Κουφοντίνα

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή πραγματοποίησαν πριν από λίγο μέλη του Ρουβίκωνα πιάνοντας στον «ύπνο» της ΕΛ.ΑΣ.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 2.10 το μεσημέρι από ομάδα περίπου 15 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας.
Η επίθεση έγινε από την οδό Όθωνος , με τα μέλη του Ρουβίκωνα να ανεβαίνουν τα σκαλιά, να φτάνουν στο προαύλιο της Βουλής και εν συνεχεία να πετούν μπογιές και καπνογόνα.
Αμέσως μετά, οι νεαροί διέφυγαν προς την πλατεία Συντάγματος ενώ η Αστυνομία προχώρησε λίγη ώρα αργότερα σε μία προσαγωγή.
Εντύπωση προκαλεί πως τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν μέχρι το προαύλιο της Βουλής, του καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου της Αττικής, και κατάφεραν να πιάσουν στον «ύπνο» τους αστυνομικούς, να πραγματοποιήσουν την επίθεση και να διαφύγουν για μία ακόμη φορά σαν κύριοι.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση  στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  σχετικά με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.
Ρουβίκωνας: «Νίκη στον απεργό πείνας»
Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» και προσθέτουν:
«Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις».

Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η επίθεση
Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στη Βουλή ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενώ απέφυγε να αναφερθεί σε επιχειρησιακά ζητήματα.
Υποστήριξε μάλιστα ότι μετά την επίθεση υπήρξε μία σύλληψη ενώ πρόσθεσε πως αυτές οι ενέργειες δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες.
Διαβάστε ολόκληρη του δήλωση
«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.
Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.
Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.
Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».
 
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση στη Βουλή από τον Ρουβίκωνα, με μπογιές και καπνογόνα, για τον Κουφοντίνα "

Κάτω από 5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ – Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%,
Προβάδισμα 4,9% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Prorata.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.  Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,7%, ενώ κανέναν εκ των υπόλοιπων κομμάτων δεν δείχνει να αγγίζει σε αυτή τη φάση το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ το 4,8% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω από 5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news