facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Προαστιακός: Ποια δρομολόγια θα γίνουν με λεωφορεία τη Δευτέρα

Με λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 20/2, τα τοπικά δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Α. Λιόσια – ΣΚΑ – Α. Λιόσια, λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται από το διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) στην γραμμή του Αεροδρομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, τα δρομολόγια στο τμήμα ΣΚΑ – Κορωπί – ΣΚΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά με συρμούς του προαστιακού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προαστιακός: Ποια δρομολόγια θα γίνουν με λεωφορεία τη Δευτέρα"

Σύγκρουση Πατούλη – Δούρου μετά τις εικόνες ντροπής με τα πεταμένα ρούχα για τους σεισμόπληκτους

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένα Δούρου μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής, όπου συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται οι σεισμόπληκτοι της Τουρκίας και Συρίας.

«Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου. Εκεί στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρεια Αττικής όλα καλά; Ντροπή σας!», ανέφερε ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης που γνωστοποίησε τις άσχημε εικόνες σε ανάρτησή του στο Facebook

Στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου φαίνονταν πεταμένα πολλά ρούχα που είχαν αποστείλει οι πολίτες.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επρόκειτο για «φθαρμένα ρούχα που δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση». Η Περιφέρεια καταφέρεται εναντίον της Ρένας Δούρου, η οποία προχώρησε σε αιχμηρή ανάρτηση για την εικόνα που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Για την κα Δούρου, το ΣΥΡΙΖΑ και τους «επαγγελματίες αλληλέγγυους», η ανθρωπιά έχει μόνον κομματική αξία

Απούσα η κα Δούρου από τη συμμαχία αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής, για τους λαούς Τουρκίας και Συρίας που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Εδώ και μέρες, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση συλλέγεται και αποστέλλεται η βοήθεια αυτή, με πιο πρόσφατη τη σημερινή αποστολή 50 φορτηγών με κάθε είδους υλικό από την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής, έχει λάμψει με την απουσία της τόσο η κα Δούρου, όσο και οι κάθε λογής δήθεν «επαγγελματίες» αλληλέγγυοι, που θεωρούν ότι μόνον αυτοί είναι ευαίσθητοι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο κι ότι οι πράξεις αλληλεγγύης, πρέπει να εξαργυρώνονται κομματικά.

«Επιλεκτική ανακύκλωση μιας φωτογραφίας»

Η επιλεκτική ανακύκλωση στα μέσα ενημέρωσης μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε στο χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας ( στην οποία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση), έδωσε την ευκαιρία να βγουν από το «καβούκι» που ήταν κρυμμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την φωτογραφία αυτή επιχειρούν με γκαιμπελικές μεθόδους να αμαυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, από την οποία οι ίδιοι δήλωσαν απόντες.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς, μόνο η μικροψυχία και η συκοφαντία έχει κομματική σημαία κι αυτή είναι της κας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων «επαγγελματιών αλληλέγγυων» που έχουν στη δούλεψή τους, που μοναδική τους έννοια είναι να συκοφαντούν την Ελλάδα και το λαό της.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα για τους Έλληνες λιμενικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο Αιγαίο ενάντια στους Τούρκους δουλέμπορους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν τους ακούσαμε να λένε ένα μπράβο στους άντρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς τους προκαλεί αλλεργία η στολή που φορούν οι Έλληνες Λιμενικοί και Πυροσβέστες.

Δεν περιμένουμε λοιπόν από αυτούς τους μικρόψυχους ανθρώπους, να αναγνωρίσουν την προσπάθεια που κάνουμε ως Αυτοδιοίκηση, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και η μικροκομματική του εκμετάλλευση.

Μόνον πόνο ξέρουν να πουλούν, όχι ελπίδα.

Στη δική τους μικροψυχία απαντάμε με περισσότερη ανθρωπιά, έμπρακτη αλληλεγγύη, δράσεις ελπίδας. Γιατί στο τέλος, το φως νικά πάντα το σκοτάδι.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό μετά την ολοκλήρωση της διαλογής, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλου στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής».
Η ανάρτηση της Δούρου:

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της Ρένας Δούρου, η οποία ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Ντροπή! Μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο το Κέντρο Logistics. Ο διακεκριμένος φωτορεπόρτερ Giorgos Moutafis φέρνει στο φως το πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση Πατούλη την αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους: η βοήθεια των πολιτών πεταμένη στο δρόμο. Που είναι η υποδομή; Που είναι η φροντίδα; Πού είναι η οργάνωση; Στα σκουπίδια ελέω του κ. Πατούλη!

»Όμως αυτές οι εικόνες είναι και αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι αλληλεγγύη, το Κέντρο Logistics δεν προσφέρονται για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις στις οποίες αριστεύει ο κ. Πατούλης».


aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση Πατούλη – Δούρου μετά τις εικόνες ντροπής με τα πεταμένα ρούχα για τους σεισμόπληκτους "

Οργισμένη αντίδραση Πολάκη για το ψηφοδέλτιο – Τι απαντά η Κουμουνδούρου


Εντύπωση προκαλεί η οργισμένη ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη σχετικά με το ψηφοδέλτιο. Σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο facebook, ο κ. Πολάκης  δηλώνει την πλήρη διαφωνία του για τη μη συμμετοχή στη λίστα του Μιχάλη Χαιρετάκη από την Κίσσαμο.

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά», αναφέρει ο κ. Πολάκης για να συμπληρώσει:

«Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα . Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

 

Οργισμένη αντίδραση Πολάκη για το ψηφοδέλτιο – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου

Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.  είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά.

«Ρίχνει» τους τόνους ο Πολάκης

Μετά την αντίδραση της Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, ρίχνοντας εμφανώς τους τόνους της σντιπαράθεσης:

«Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανιά!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων ,γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένη αντίδραση Πολάκη για το ψηφοδέλτιο – Τι απαντά η Κουμουνδούρου"

O τάφος του Κωνσταντίνου γράφει «Βασιλεύς των Ελλήνων» – Η φράση από το Ευαγγέλιο

Η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τέλεσε την Κυριακή (19/2) στο Τατόι το τρισάγιο στη μνήμη του, ενώ αποκαλύφθηκε τι γράφει η επιγραφή στον τάφο.

Όλη την εβδομάδα υπήρξε ένα «μυστήριο» για το πως θα γραφτεί το όνομα του Κωνσταντίνου πάνω στη μαρμάρινη πλάκα του τάφου, ενώ υπήρξαν πληροφορίες ότι θα υπάρχει και μία φράση από το Ευαγγέλιο, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Συγκεκριμένα στον τάφο του τέως Βασιλιά αναγράφεται: «Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 – ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Παράλληλα, στο κάτω μέρος του μνήματος, υπάρχει και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη: «Ο Θεός αγάπη έστι. Και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτό».

Δείτε τις φωτογραφίες

Ο τάφος του Βασιλιά Κωνσταντίνου

Το τρισάγιο τελέστηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και σε ιδιαίτερα στενό οικογενειακό κύκλο.

Στο Τατόι έφτασαν πρώτα οι αδερφές του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, οι γιοί του και οι οικογένειές τους με τρία βαν, ενώ τελευταία με ιδιωτικό όχημα έφτασε και η σύζυγος του Κωνσταντίνου.

Κόσμος, με λουλούδια στα χέρια υπήρχε έξω από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα, όπως μετέδωσε το OPEN.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "O τάφος του Κωνσταντίνου γράφει «Βασιλεύς των Ελλήνων» – Η φράση από το Ευαγγέλιο"

Καιρός αύριο: Καλός με τοπικές νεφώσεις – Πού υπάρχει πιθανότητα βροχής

Γενικά αίθριος καιρός αύριο Δευτέρα (20.02.2023) με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν και ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και από το βράδυ αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καλός με τοπικές νεφώσεις – Πού υπάρχει πιθανότητα βροχής"

Χαμός στο Νοσοκομείο Βόλου: Συγγενείς ασθενή κλώτσησαν αστυνομικούς για το επισκεπτήριο

Πήγαν στο Νοσοκομείο του Βόλου για να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα-ασθενείς, εκτός ωραρίου επισκεπτηρίου, δεν θέλησαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του προσωπικού και όταν κλήθηκε η αστυνομία, έβρισαν και χτύπησαν τους αστυνομικούς. Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με πρωταγωνιστές δυο άνδρες ηλικίας 27 και 31 ετών.

Όταν έφτασαν στο Νοσοκομείο, οι πόρτες είχαν κλείσει για τους επισκέπτες, όμως εκείνοι επέμεναν να δουν τον ασθενή και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις υπαλλήλων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ειδοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές και μετέβησαν στο Νοσοκομείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που απηύθυναν συστάσεις προς τους δράστες να αποχωρήσουν. Εκείνοι αρνούνταν επιμόνως και, μάλιστα, κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, εξυβρίζοντάς τους και απειλώντας τους, αρνούμενοι να υποβληθούν στον αστυνομικό έλεγχο. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους περάσουν χειροπέδες, τους απώθησαν και τους κλώτσησαν, αλλά στη συνέχεια συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 167 Π.Κ. «Βία κατά Υπαλλήλων & Δικαστικών Προσώπων», 169 Π.Κ. «Απείθεια», 333 Π.Κ «Απειλή» & 361 Π.Κ. «Εξύβριση». Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στο Νοσοκομείο Βόλου: Συγγενείς ασθενή κλώτσησαν αστυνομικούς για το επισκεπτήριο "

Απίστευτη απάτη από τραπεζικό: Εβγαζε εικονικά καταναλωτικά δάνεια και τσέπωσε €700.000!

Γυναίκα τραπεζοϋπάλληλος εκμεταλλευόμενη τη θέση-κλειδί που είχε στην τράπεζα και σε συνεργασία με επιχειρηματία εμπορίας αυτοκινήτων και πελάτισσα της τράπεζας χορηγούσαν στο όνομα συγγενικών και φιλικών τους προσώπων εικονικά καταναλωτικά δάνεια, χωρίς ωστόσο τα πρόσωπα αυτά να το γνωρίζουν και χωρίς να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη, ενώ τα ποσά των δανείων τα οικειοποιήθηκαν οι δύο γυναίκες.

Τώρα η τραπεζοϋπάλληλος μέσα από τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνην απόφαση, αλλά ο Αρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους που επικαλέστηκε, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της διαμονής στον Ελαιώνα.

Μέσα σε 7 μήνες, η τραπεζοϋπάλληλος μαζί με την επιχειρηματία χορήγησαν 15 με 20 εικονικά δάνεια ζημιώνοντας την τράπεζα με 700.000 ευρώ. Και σταμάτησαν τη χορήγηση των δανείων, όταν ανακαλύφθηκε η κομπίνα τους από τους επιθεωρητές της τράπεζας.

Από το Πενταμελές Εφετείο καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών, η πρώτη (τραπεζοϋπάλληλος) για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και από κοινού και για πλαστογραφία μετά χρήσεως και η δεύτερη, η επιχειρηματίας, για συνέργεια σε απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και για πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση.

Η τραπεζοϋπάλληλος εργαζόταν στον τομέα χορήγησης καταναλωτικών δανείων και ο προϊστάμενός της είχε «επίδειξη ιδιαίτερης προς το πρόσωπό της εμπιστοσύνης»,και, όπως αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση, «αφελώς συμπεριφερόμενος της εμπιστεύθηκε τον κωδικό εισαγωγής του στο πρόγραμμα πώλησης δανείων "credit scoring" και έτσι μπορούσε να εισέρχεται στο σύστημα και να ενεργεί αντ' αυτού, όσο και του κεντρικού ταμία της τράπεζας, ο οποίος παρέδιδε στην επιχειρηματία τα εκταμιευόμενα χρηματικά ποσά, με προφορική εντολή της καταδικασθείσας υπαλλήλου, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας της αυτοπρόσωπης παρουσίας και υπογραφής των δανειοληπτών επί των οικείων παραστατικών (ενταλμάτων πληρωμών, κ.λπ.)».

Η τραπεζοϋπάλληλος, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, «άδραξε την ευκαιρία και κινήθηκε δολίως προκειμένου να αποσπάσει χρήματα της τράπεζας υπό μορφή χορήγησης δανείων, δηλαδή δημιούργησε, με τη συνδρομή της επιχειρηματία, εικονικά δάνεια, με φερόμενους ως πιστούχους υπαρκτά μεν πρόσωπα αλλά μηδέποτε πραγματικά συμβαλλόμενα».

Για «την πραγμάτωση του εγκληματικού της σκοπού», ήλθε σε συνεννόηση με επιχειρηματία εμπορίας αυτοκινήτων της, η οποία ήταν γνωστή πελάτισσα της τράπεζας και «με κατανομή των εγκληματικών τους ρόλων, η επιχειρηματίας, εν γνώσει της αποφάσισε να συνδράμει την υπάλληλο, πριν και κατά τη διάρκεια τέλεσης της άδικης πράξης της απάτης, κατ' εξακολούθηση, ήτοι της δημιουργίας των εικονικών δανείων».

Η επιχειρηματίας είχε αναλάβει το έργο «της ανεύρεσης από τον ευρύτερο κύκλο του συγγενικού επί το πλείστον περιβάλλοντός της, ονοματεπώνυμα προσώπων, εν ζωή ευρισκομένων, καθώς και άλλα προσωπικά (ΑΔΤ) και φορολογικά τους στοιχεία (ΑΦΜ) ή κάποιες φορές και ΑΦΜ τρίτων προσώπων, που μπορούσαν να πληκτρολογηθούν στον υπολογιστή για να ανοίξει το σύστημα έκδοσης καταναλωτικών δανείων».

Τα στοιχεία αυτά «που όντως η επιχειρηματίας αλίευε» τα παρέδιδε στην τραπεζοϋπάλληλο. Στη συνέχεια η τελευταία, με τη χρήση του κωδικού εισαγωγής του ηλεκτρονικού υπολογιστή του προϊσταμένου της, τα καταχωρούσε στο πρόγραμμα «credit scoring», «ώστε τα πρόσωπα αυτά να εμφαίνονται ως υποψήφιοι δανειολήπτες, ενώ στην πραγματικότητα αυτά ουδεμία είχαν γνώση ή σχέση των εις βάρος τους τεκταινομένων».

Στη συνέχεια τροφοδοτούσε το αυτοματοποιημένο-εγκριτικό σύστημα της τράπεζας με ψευδή και ανακριβή στοιχεία των υποψήφιων δανειοληπτών ως προς το ύψος του εισοδήματός τους, έτσι ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και να καθίσταται δυνατή η έγκριση των εικονικών δανείων από το σύστημα, ενώ κάποιες φορές νόθευε και τα στοιχεία αυτά.

Ακολούθως, έθετε στο πρόγραμμα την ηλεκτρονική υπογραφή του προϊσταμένου της και για την εκταμίευση του δανείου δημιουργούσε εικονικούς χορηγητικούς λογαριασμούς, επ' ονόματι των φερομένων ως δανειοληπτών και ταυτόχρονα δημιουργούσε λογαριασμούς εξυπηρέτησης δανείων.

Οπως είναι φυσικό, οι εικονικοί πελάτες-δανειολήπτες ουδέποτε πήγαν στην τράπεζα να εισπράξουν τα ποσά των δανείων, αφού «σε όλες τις περιπτώσεις είχε προηγηθεί εκ μέρους της τραπεζοϋπαλλήλου άνοιγμα λογαριασμών ταμιευτηρίου, στους οποίους είχε τοποθετήσει ως συνδικαιούχο την επιχειρηματία, προκειμένου αυτή να δύναται να αναλάβει το ποσό της χρηματοδότησης, που προηγουμένως είχε πιστώσει».

Ομως, μετά τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο επιθεωρητών της τράπεζας αποκαλύφθηκε η κομπίνα. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεώρησης, οι δύο γυναίκες «μεθόδευσαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν περιστάσεις που μαρτυρούν οργανωμένη εγκληματική υποδομή, εγκληματικό σχέδιο εξαπάτησης των αρμοδίων οργάνων της τράπεζας».

Αρχικά και οι δύο παραδέχθηκαν ότι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν, αλλά παρ’ όλα αυτά στη συνέχεια ενώπιον των δικαστηρίων αναδιπλώθηκαν και επιχείρησαν να ανασκευάσουν όσα οι ίδιες παραδέχθηκαν. Η υπάλληλος προσπάθησε να μετακυλίσει την ευθύνη της στη γενική διευθύντρια της τράπεζας, ισχυριζόμενη ότι «γνώριζε τα πάντα, ότι όλα έγιναν υπό τις εντολές και οδηγίες της και ότι η ίδια εισέπραξε και τα χρήματα των δανείων που εκταμιεύθηκαν».

Ενώ η επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι «δεν πήρε χρήματα και ότι δεν γνωρίζει ούτε ποιος τα πήρε αλλά ούτε και πού πήγαν τα χρήματα».

Από το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απερρίφθησαν ως αβάσιμοι όλοι οι λόγοι αναίρεσης της εφετειακής απόφασης και επιδικάστηκαν στην τραπεζοϋπάλληλο δικαστικά έξοδα 250 ευρώ και 500 ευρώ για δικαστική δαπάνη της τράπεζας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτη απάτη από τραπεζικό: Εβγαζε εικονικά καταναλωτικά δάνεια και τσέπωσε €700.000!"

Τον Μάρτιο η εφάπαξ καταβολή στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και η προκαταβολή για τις εκκρεμείς επικουρικές

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν τους συνταξιούχους πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στον Μάρτιο. Η πρώτη αφορά την εφάπαξ καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα και η δεύτερη αφορά τη χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση, πριν από την 1η Ιουλίου 2022 και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης.

Μάλιστα, αυτές δεν είναι οι μόνες παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, από το τέλος του Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα, εφαρμόστηκαν και άλλες αυξήσεις, με στόχο τη βελτίωση του εισοδήματος των συνταξιούχων, που έχουν μόνιμο χαρακτήρα, όπως είναι οι μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, σε πάνω από 900.000 συνταξιούχους, με εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω, οι αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού του ν. Βρούτση σε πάνω από 230.000 συνταξιούχους και οι πρώτες αυξήσεις έως 7,75% για πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, μετά από 12ετία, αλλά και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, με εισόδημα έως 800 ευρώ τον μήνα.

Από 200 ευρώ έως 300 ευρώ το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, το δημοσιονομικό κόστος της οποίας ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ, αφορά τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να λάβει την ενίσχυση ο συνταξιούχος, εξετάζεται το καθαρό προ φόρων ποσό σύνταξης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των επτά νέων παρεμβάσεων στήριξης της κοινωνίας από το οικονομικό επιτελείο, σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση στάθμισε τις ειδικές συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί, λόγω ενός ασυνήθιστου εισαγόμενου πληθωρισμού, για τους συνταξιούχους που έχουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποίησε τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των συνταξιούχων.

Όπως ανακοινώθηκε, το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης κλιμακώνεται και κυμαίνεται από 200 ευρώ έως 300 ευρώ, ενώ το ύψος της εξαρτάται από τρία κριτήρια: τη μερική ή και καθόλου αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς, το ύψος της σύνταξης και άλλες τυχόν ενισχύσεις, που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου 2023 με εμβόλιμη πληρωμή, χωρίς να απαιτείται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

Πόσοι θα την λάβουν

Οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, που ενισχύονται, ανέρχονται σε περίπου 1.112.000.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασης, σύμφωνα με τα κριτήρια, που ορίστηκαν, οι συνταξιούχοι αυτοί επιμερίζονται σε πέντε κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν καμία από τις αυξήσεις. Πρόκειται για 120.000 περίπου συνταξιούχους (περίπου το 5% του συνόλου) με προσωπική διαφορά και με άθροισμα κύριων συντάξεων που κυμαίνεται μεταξύ 800 ευρώ-1.000 ευρώ τον μήνα. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και η μόνη ενίσχυση που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα ήταν η έκτακτη καταβολή των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα και αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Στην τρίτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000 ευρώ-1.100 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και είδαν μόνο μία μικρή ενίσχυση από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο 36 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για 70.000 συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν και αυτοί την έκτακτη ενίσχυση των 300 ευρώ.

Συνολικά 560.000 συνταξιούχοι, με άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ και τα χαρακτηριστικά, που προαναφέρθηκαν, θα λάβουν το ανώτατο ποσό των 300 ευρώ.

Στην τέταρτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 ευρώ έως 1.600 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και ωφελήθηκαν μόνο από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο με 111 ευρώ ετησίως. Οι συνταξιούχοι αυτοί είναι 300.000 και θα λάβουν 250 ευρώ.

Η πέμπτη κατηγορία αφορά συνταξιούχους που δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75%, λόγω προσωπικής διαφοράς, έλαβαν, όμως, κάποιο μικρότερο ποσοστό.

Ειδικότερα:

Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ τον μήνα και είδαν αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%, τότε η έκτακτη ενίσχυση, που θα λάβουν, είναι 250 ευρώ. Στην ομάδα αυτή εντάσσονται περίπου 94.000 συνταξιούχοι.

Επομένως, το ποσό των 250 ευρώ θα το λάβουν συνολικά 394.000 συνταξιούχοι.

Επίσης, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι που θα λάβουν το ποσό των 200 ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση.

Αυτοί είναι:

Περίπου 33.000 συνταξιούχοι, με άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.101 ευρώ έως και 1.600 ευρώ, που έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%, θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ και επιπλέον 125.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από 3,5% έως 6,99%, θα λάβουν και αυτοί ενίσχυση 200 ευρώ.

Άρα, συνολικά, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν το ποσό των 200 ευρώ, είναι 158.000.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον συνδυασμό των αυξήσεων, που δόθηκαν το προηγούμενο δίμηνο, προκύπτει πως όλοι οι συνταξιούχοι (2,5 εκατομμύρια) βλέπουν ενίσχυση των εισοδημάτων τους.

Με ταχείς ρυθμούς η αποκλιμάκωση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων-Προκαταβολή για τις εκκρεμείς επικουρικές

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία για την εκκαθάριση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 80.000.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, επισημαίνει ότι, εφαρμόζοντας τις ίδιες μεθόδους που ακολουθήθηκαν για την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων, η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων έχει επιταχυνθεί σημαντικά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ενδεικτικό στοιχείο της προόδου που έχει συντελεστεί είναι ότι, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2023, εκδόθηκαν οι πρώτες 15.000 επικουρικές συντάξεις από το σύνολο των εκκρεμοτήτων, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023, εκτιμάται ότι θα εκδοθούν άλλες 25.000, ενώ οι ενέργειες για την περαιτέρω μείωση των εκκρεμοτήτων θα εντατικοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Όμηρο Τσάπαλο, οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και συμβάλλουν καθοριστικά στην εξάλειψη του «στοκ» των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, είναι η βελτίωση της λειτουργίας του μηχανισμού έκδοσης επικουρικών συντάξεων με διαδικασία fast track, που έχει ήδη θεσπιστεί με το άρθρο 48 του Ν. 4921/2022, η δημιουργία Πύργου Ελέγχου για την παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων σε όλη την Ελλάδα, η απασχόληση υπαλλήλων από τα κέντρα απονομής κύριων συντάξεων στα αντίστοιχα των επικουρικών, η ψηφιοποίηση της υποβολής των νέων αιτήσεων για επικουρική σύνταξη, που περιορίζει σημαντικά τους χρόνους απονομής, καθώς και η σωστή οργάνωση, το management και η τεχνογνωσία, που διαθέτει ο φορέας. «Πλέον, ο e-ΕΦΚΑ έχει αποδείξει πως παράγει συντάξεις και όχι καθυστερήσεις. Το αποδείξαμε στο μέτωπο των κύριων συντάξεων, όπου εκδόθηκαν πάνω απο 500.000 συντάξεις μέσα σε 24 μήνες. Θα το αποδείξουμε σύντομα και στο μέτωπο των επικουρικών», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση, πριν από την 1η Ιουλίου 2022 και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης.

Η προκαταβολή, η οποία αναμένεται να χορηγηθεί έως τις 15 Μαρτίου 2023, ισούται με 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης της επικουρικής σύνταξης (για τις επικουρικές συντάξεις γήρατος), από το διάστημα υποβολής της αίτησης έως τις 31 Ιανουαρίου 2023. Η προκαταβολή ορίζεται στα 50 ευρώ για επικουρικές συντάξεις, λόγω αναπηρίας και για τον επιζώντα σύζυγο, που ζητά να του χορηγηθεί επικουρική σύνταξη, λόγω θανάτου.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Μάρτιο η εφάπαξ καταβολή στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και η προκαταβολή για τις εκκρεμείς επικουρικές"

Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό έως 7,4 Ρίχτερ έως το 2024 στην Κωνσταντινούπολη

Για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αναμένει μεγάλη δόνηση έως 7,4 Ρίχτερ να γίνει και στην Κωνσταντινούπολη έως το 2024, η οποία ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα επηρεάσει και την Ελλάδα, όπως έγινε το 1999.

Επίσης, μιλώντας στο Open, ξεκαθάρισε πως οι σεισμοί σε Κρήτη και Ζάκυνθο σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τον σεισμό της Τουρκίας και τους μετασεισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι σεισμοί στην Τουρκία δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε δυο τελείως διαφορετικές τεκτονικές δομές και δεν υπάρχει καμία συσχέτιση», ανέφερε.

«Μετά τον σεισμό στην Τουρκία υπάρχει μια ευαισθητοποίηση ρηγμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό έως 7,4 Ρίχτερ έως το 2024 στην Κωνσταντινούπολη"

Επιθέσεις με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου

Δύο επιθέσεις με μολότοφ έγιναν στην περιοχή των Εξαρχείων το Σάββατο το βράδυ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Εξαρχείων, γύρω στις 9.10μμ μια ομάδα 15-20 ατόμων αποκόπηκε από το πλήθος και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ επιτέθηκε στην διμοιρία των ΜΑΤ, που βρίσκεται στην Χαριλάου Τρικούπη, πετώντας αντικείμενα και βόμβες μολότοφ.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 11 το βράδυ, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Μεταξά.

Από τις επίθεσεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθέσεις με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news