facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη στέλνει μήνυμα ότι θέλει να σταθεί δίπλα μας

«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σημαντικά χαρτοφυλάκια από Έλληνα Επίτροπο, για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Σχοινάς, στον οποίο ανατέθηκε σήμερα η αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πρόεδρο της νέας Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε πως, μετά τη δεκαετή κρίση, η Ευρώπη στέλνει το μήνυμα ότι «θέλει να σταθεί δίπλα μας, ότι αλλάζουμε ταχύτητα και ως χώρα μετράμε περισσότερο».

Ως προς την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, έκανε λόγο για μια ευρωπαϊκή πολιτική η οποία θα πρέπει να είναι ολιστική, επισήμανε ότι η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες πρώτης γραμμής υποδοχής θα ενταθεί με πλούσιους πόρους και μέσα και πως η Ελλάδα δε θα αφεθεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της μεταναστευτικής πίεσης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα με την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, και πως η Ευρώπη στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την προσδοκία ότι οι τομείς που αναλαμβάνει ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής, και αφορούν την ασφάλεια, τη μετανάστευση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, θα χρηματοδοτηθούν επαρκώς, σύμφωνα με τις προτάσεις της απερχόμενης Κομισιόν και ότι οι διαπραγματεύσεις για τον επταετή προϋπολογισμό 2021-2027, που βρίσκονται στην τελική φάση τους, θα ολοκληρωθούν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη στέλνει μήνυμα ότι θέλει να σταθεί δίπλα μας"

Έτσι χάνεται η Αμμόχωστος – Ο σχεδιασμός των Τούρκων (ΧΑΡΤΗΣ)

Ούτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ούτε αντιπερισπασμός. Η Τουρκία ανοίγει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση την «Βασιλεύουσα». Η Αμμόχωστος χάνεται και μαζί της χάνεται και το Κυπριακό όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη του ΣΙΓΜΑ, Χρίστου Χαραλάμπους, φέρνει στην επιφάνεια τους μεθοδευμένους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Κατά την χθεσινή (9/9) προκλητική και παράνομη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, παρουσιάστηκε ένας θολωμένος χάρτης.

Ο χάρτης αυτός καταγράφει με λεπτομέρεια όλους τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, που δεν περιορίζονται μόνο στην περίκλειστη περιοχή αλλά εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση στην ευρύτερη Αμμόχωστο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τουρκικός σχεδιασμός έχει ως εξής:


  1. Άνοιγμα των Βαρωσιών και εκμετάλλευση όλης της ακτογραμμής.
  2. Εκμετάλλευση του τριγώνου Σαλαμίνα - Απόστολος Βαρνάβας – Περιοχή Καράολου για μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.
  3. Το λιμάνι της Αμμοχώστου από εμπορικό μετατρέπεται σε λιμάνι για κρουαζιερόπλοια.
  4. Στην περιοχή του Καράολου θα δημιουργηθεί πολυτελής μαρίνα.
  5. Το εμπορικό λιμάνι θα μετακινηθεί στο Μπογάζι.
  6. Στην περιοχή του Αγίου Λουκά έχουν εξαγοραστεί πάρα πολλές Ε/κ περιουσίες.
  7. Τον Οκτώβριο το κατοχικό καθεστώς θα καλέσει τους Ε/κ ιδιοκτήτες στην περίκλειστη Αμμόχωστο υπό τον κ. Οζερσάι για διαβουλεύσεις.
  8. Όλες αυτές οι κινήσεις οδηγούν σε μια ενιαία τουριστική ανάπτυξη που θα την αναλάβουν φίλοι και συγγενείς του Ερντογάν.
  9. Ο Οζερσάι, με αυτές τις κινήσεις, θα λάβει και επίσημα το χρίσμα από την Άγκυρα για τις παράνομες εκλογές την άνοιξη του 2020 στα κατεχόμενα.
  10. Ήδη Ε/κ ιδιοκτήτες βάζουν τη γη και Τούρκοι τα κεφάλαια για την ανάπτυξη.


Ποια μέτρα λαμβάνουμε;

Την περασμένη βδομάδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αναφέρει ότι γίνονται σκέψεις για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ σημειώνουν ότι έχει γίνει μόνο μια προφορική συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία και έκτοτε ουδέν νεότερο. Διπλωματικές πηγές τόνισαν στο ΣΙΓΜΑ ότι δεν χρειάζεται καμία νομική έρευνα για την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.

Δείτε το βίντεο:



sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι χάνεται η Αμμόχωστος – Ο σχεδιασμός των Τούρκων (ΧΑΡΤΗΣ)"

Απάντηση Σταικούρα-Χατζηδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

Κοινή δήλωση - απάντηση στην ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, έκαναν απόψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Οι δύο υπουργοί επισημαίνουν συγκεκριμένα τα εξής:

«Για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, ο κ. Ν.Παππάς, πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του, θα έπρεπε να είχε συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο. Διότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας την οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε την πιο πρόσφατη από την Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας του Ιουνίου 2019 (1 μήνα πριν τις εκλογές): ΕΛΠΕ…'Επετεύχθη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να λάβει την τεχνική εντολή και να εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές με στόχο να προχωρήσει η συναλλαγή (ιδιωτικοποίηση)'.

Σε ένα πράγμα σίγουρα διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: στο θράσος και την υποκρισία».

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Σταικούρα-Χατζηδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ"

ΗΠΑ: Και 6ος θάνατος χρήστη ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Ένας κάτοικος του Κάνσας είναι ο έκτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ από τη μυστηριώδη πνευμονική ασθένεια που σχετίζεται με το άτμισμα,.

«Ήρθε η ώρα να σταματήσετε το άτμισμα. Αν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο, σας παρακαλούμε, σταματήστε», τόνισε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Κάνσας, Δρ. Λι Νόρμαν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν 450 κρούσματα αυτής της ασθένειας των πνευμόνων σε 33 Πολιτείες των ΗΠΑ και σε ένα συνδεδεμένο έδαφος. Η έρευνα που διεξάγεται από κοινού από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει συνδέσει την ασθένεια με κάποιο συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

ΗΠΑ: Τα συμπτώματα…

Κάποιοι από τους ασθενείς είχαν χρησιμοποιήσει προϊόντα κάνναβης που περιέχουν ένα έλαιο που παράγεται από τη βιταμίνη Ε και μπορεί να είναι επικίνδυνο αν εισπνευστεί. Η βιομηχανία του ατμίσματος κατηγορεί ως υπεύθυνα τα προϊόντα που πωλούνται στη μαύρη αγορά.

«Συμφωνούμε με την FDA. Αν δεν θέλετε να πεθάνετε ή να καταλήξετε στο νοσοκομείο, σταματήστε να ατμίζεται παράνομα έλαια THC αμέσως», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Ατμίσματος (AVA).

«Αν είστε ενήλικας καπνιστής ή πρώην καπνιστής που ατμίζει προϊόντα νικοτίνης αγορασμένα σε κατάστημα, μην ακούτε τους ακτιβιστές που θα προτιμούσαν να εισπνέετε θανατηφόρο καπνό παρά να ατμίζετε», πρόσθεσε.

Τα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν δύσπνοια, πυρετό, βήχα και εμετούς. Κάποιοι έχουν επίσης αναφέρει πονοκεφάλους, ζάλη και πόνους στο στήθος.

Ο έκτος άνθρωπος που πέθανε στο Κάνσας ήταν άνω των 50 ετών και έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες για τον θάνατό του.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε την Δευτέρα του Αμερικανούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα οποιουδήποτε είδους μέχρι να μπορέσουν οι επιστήμονες να διαχειριστούν καλύτερα αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Και 6ος θάνατος χρήστη ηλεκτρονικού τσιγάρου!"

Με αποχή προειδοποιούν οι δικηγόροι

Με αποχή προειδοποιούν οι δικηγόροι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για δύο ημέρες, κατά την ημέρα κατάθεσης και ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και την δικαστική προσβολή της υποχρεωτικότητας της Διαμεσολάβησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της Ολομέλειας βρέθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους. Έτσι, αποφασίστηκε να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο για συνάντηση με τους αρμοδίους Υπουργούς, προκειμένου να τους θέσει τα ζητήματα που άπτονται της προωθούμενης από την Κυβέρνηση κατάργησης των δευτεροβάθμιων Επιτροπών Ασύλου, καθώς οδηγούν σε συρρίκνωση των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και σε σημαντική επιβάρυνση της λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων.-Η Ολομέλεια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του ν. 4611/2019, που αφορούν στη ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Δεδομένου ότι, οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αδυνατούν να αποστείλουν έγκαιρα ασφαλιστικές οφειλές συναδέλφων, κυρίως προ του 2016, προκειμένου να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση, η Ολομέλεια προτείνει την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης τουλάχιστον μέχρι 31.12.2019, με παράλληλη ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με το αναγκαίο προσωπικό και την μη εκτέλεση των μη σύννομα εκδοθεισών Πράξεων Βεβαίωσης Οφειλής μέχρι τη λήξη της προθεσμίας αυτής.

– Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης να διοργανώσει επιστημονική εκδήλωση στην Αθήνα, στις 14.11.2019, με θέμα την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη διατύπωση βελτιωτικών ρυθμίσεων.

-Η Ολομέλεια, σε συνέχεια παλαιότερων αποφάσεών της, καλεί την Ελληνική Πολιτεία αλλά και την Δικαιοσύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας. Η πρόσφατη απόφαση της Ιταλικής Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει Έλληνες πολίτες, συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με αποχή προειδοποιούν οι δικηγόροι"

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Υπερβολικό το κόστος των διοδίων της Εγνατίας

Θετική γνώμη διατύπωσε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για την τοποθέτηση του Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ως προέδρου της Εγνατία ΑΕ και του Κωνσταντίνου Κουτσούκου ως διευθύνοντος συμβούλου με δέκα θετικές ψήφους, οκτώ παρών και μία αρνητική ψήφο.

«Η Εγνατία ΑΕ αποτελεί σήμερα ένα δυναμικό οργανισμό με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και τη λειτουργία αυτοκινητοδρόμων, έχει και πρέπει να έχει ένα αναπτυξιακό χαρακτήρα να επιδοθεί στη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας και στις γειτονικές χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής κατά την ακρόαση του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε υπερβολικό το κόστος των διοδίων της Εγνατίας οδού, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Δεν είμαστε αρνητικοί στην λειτουργία διοδίων αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί πολύ καλύτερα. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 16 σταθμούς διοδίων. Η προηγούμενη κυβέρνηση πρόσθεσε ακόμη 20 σταθμούς που η λειτουργία τους θα αυξήσει τις τιμές των διοδίων από 3,5 λεπτά το χιλιόμετρο σε κάτι παραπάνω από 5 λεπτά το χιλιόμετρο».

Ο υπουργός Μεταφορών είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το σύστημα με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού διοδίου και τον χιλιομετρικό υπολογισμό, ώστε να γίνει δικαιότερο.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της κ. Μπακογιάννη ο υπουργός Υποδομών, χαρακτήρισε αποκορύφωμα του λαϊκισμού την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των διοδίων χωρίς να την εφαρμόσει, και πρόσθεσε ότι η όποια αναπροσαρμογή των διοδίων, προϋποθέτει διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι και υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση.

«Μεγάλη προσοχή στην όποια παραχώρηση»

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η Εγνατία αποτελεί το μεγαλύτερο asset που έχει το ελληνικό Δημόσιο και ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

«Η παραχώρηση θα προχωρήσει αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, ώστε να μην βλέπουμε τις εκθέσεις εποπτείας της Κομισιόν να επιπλήττουν τη χώρα, για όλα τα σημαντικά που πρέπει να γίνουν στην Εγνατία και δεν έγιναν ως τώρα», είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί με αποτέλεσμα τη φυγή πολύ σημαντικών στελεχών».

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

«Γνωρίζω που βρίσκεται η εταιρεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από την έλλειψη οράματος και πόσο ανησυχούν για το επαγγελματικό τους μέλλον», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και τόνισε.

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να προσδώσω αξία και υπεραξία στην «Εγνατία», βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωση των εργασιακών σχέσεων προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των χρηστών.

«Σήμερα η Εταιρεία έχει φθάσει σε τέλμα και είναι δυσάρεστο μετά από ένα τέτοιο έργο ένας οργανισμός του Δημοσίου με τέτοιες δυνατότητες να φθάνει το στελεχικό δυναμικό και τους εργαζομένους σε κατάσταση απόγνωσης» είπε ο κ. Κουτσούκος ενώ ανέφερε ότι τα έσοδα των διοδίων δεν εισπράττονται από την Εταιρεία αλλά πλην των εσόδων των διοδίων των Μαλγάρων και των Ευζώνων πηγαίνουν στην τράπεζα Πειραιώς για το δάνειο των 350 εκατ.».

Ο νέος πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και πρώην βουλευτής Πιερίας της ΝΔ και ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουτσούκος, διετέλεσε έως σήμερα διευθυντής Λειτουργίας Διοδίων της εταιρείας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Αχ. Καραμανλής: Υπερβολικό το κόστος των διοδίων της Εγνατίας"

Παππάς: Η πώληση των ΕΛΠΕ θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς τόνισε πως «με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι υφίσταται σχέδιο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου».

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «ο ρόλος των ΕΛΠΕ είναι αναντικατάστατος για την ελληνική οικονομία και για τον έλεγχο των δικαιωμάτων της χώρας στα ενεργειακά αποθέματα».

«Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός. Μία τέτοια επιλογή θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο», πρόσθεσε και σχολίασε πως «η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη προφανώς δεν αφορά όλους. Ούτε καν μερικούς. Αφορά συγκεκριμένους».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Η πώληση των ΕΛΠΕ θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο"

Πτώχευσε αεροπορική εταιρεία – «Στον αέρα» 13.000 επιβάτες

Τουλάχιστον 13.000 επιβάτες βρίσκονται «παγιδευμένοι» στο εξωτερικό, αφού η γαλλική αεροπορική εταιρεία Aigle Azur υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.
Η συντριπτική πλειονότητα αυτών - περί τα 11.000 άτομα - βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Αλγερία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί.
Η αεροπορική εταιρεία, η οποία μετέφερε περίπου 1,9 εκατομμύρια επιβάτες το περασμένο έτος, υπέβαλε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή το βράδυ διέκοψε όλες τις πτήσεις της.
FRANCOIS GUILLOT VIA GETTY IMAGES
Ο Τζεμπαρί επιβεβαίωσε ότι η χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρείας δεν επηρέασε μόνο τους 1.150 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 500 μελών του πληρώματος, αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες.
Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC τη Δευτέρα, δήλωσε: «Υπάρχουν 13.000 επιβάτες που αγόρασαν τα εισιτήριά τους και θα πρέπει να επαναπατριστούν, μεταξύ των οποίων 11.000 στην Αλγερία, 6 στο Μάλι, στο Λίβανο, στη Μόσχα και τη Σενεγάλη»
STEPHANE DE SAKUTIN VIA GETTY IMAGES
Οι προσπάθειες για την επιστροφή αυτών των επιβατών στη Γαλλία θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τον Τζεμπαρί.
«Την Παρασκευή το βράδυ, είχα μια συνάντηση με όλες τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες και τους ζήτησα να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό τους. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Air France για τη ναύλωση πρόσθετων πτήσεων με προορισμό την Αλγερία», δήλωσε.
«Πιστεύουμε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος της ροής των επιβατών», πρόσθεσε ο υπουργός.
STRINGER VIA GETTY IMAGES
Η Aigle Azur ειδικευόταν στις πτήσεις μεταξύ Γαλλίας και Αλγερίας, προτού επιχειρήσει μια ανεπιτυχή επέκταση «σε ολόκληρο το Μαγκρέμπ» (σ.σ η περιοχή της Βορειοδυτικής - Βόρειας Αφρικής που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία), σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό.
Η αεροπορική εταιρεία έλαβε 14 προσφορές εξαγοράς, επιβεβαίωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας στο CNN την Τρίτη.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η Air France και η EasyJet , σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ενώ ο όμιλος The Dubreuil, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Air Caraibes, δήλωσε στο CNN ότι υπέβαλε προσφορά μερικής εξαγοράς.
Οι προσφορές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κατάρρευση γλιτώνοντας από την ανεργία τους 1.150 υπαλλήλους της Aigle Azur, θα εξεταστούν σε συνεδρίαση την Παρασκευή.
Ο κινεζικός όμιλος HNA, που κατέχει τη Hainan Airlines, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Aigle Azur με ποσοστό 49%.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Νίλμαν, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της JetBlue και της TAP Air Portugal, κατέχει το 32% ενώ ο Γάλλος επιχειρηματίας Ζεράρ Χουά κατέχει το 19%.
huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώχευσε αεροπορική εταιρεία – «Στον αέρα» 13.000 επιβάτες"

Ίδρυμα της Βουλής: Ανακάλεσε τον διορισμό υπαλλήλου που προσελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανάκληση του διορισμού του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας επί ΣΥΡΙΖΑ Ιδομενέα Μανωλιτσάκη στο ίδρυμα της Βουλής προχώρησε με σημερινή απόφασή του η διοίκηση του ιδρύματος. Ο διορισμός του κ. Μανωλιτσάκη και 2 ακόμα υπαλλήλων στο Ίδρυμα της Βουλής είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον τέως πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νίκο Βούτση καθώς χαρακτηρίστηκαν προεκλογικά κομματικά ρουσφέτια από την αντιπολίτευση. 

Ο κ. Μανωλιτσάκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση επικεφαλής της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, είχε προσληφθεί στις 31 Μαΐου 2019 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής. 

«Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στοΤμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων και αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος», αναφερόταν στη σχετική απόφαση της προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής Νίκης Μαρωνίτη. 

Με σημερινή απόφαση όμως της κυρίας Μαρωνίτη ανακαλείται η παραπάνω απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι πώς στην αιτιολογία της αναφέρεται επί λέξει για τον κ. Μανωλιτσάκη ότι ανακαλείται ο διορισμός του «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης»!

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση του Ιδρύματος της Βουλής

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίδρυμα της Βουλής: Ανακάλεσε τον διορισμό υπαλλήλου που προσελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ"

Ζαλίζει το κόστος των μετακλητών στο Μαξίμου από το 2015 έως το 2019

Το έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, για το κόστος των μετακλητών στο Μαξίμου μόνο ζαλάδα προκαλεί.

Το έγγραφο απεικονίζει το κόστος των υπαλλήλων που υπηρετούσαν ως μετακλητοί στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2015 έως το πρώτο εξάμηνο του 2019. Αν προσθέσει κανείς όλα τα ποσά που αφορούν στην γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, στο γραφείο αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας και στο γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό θα βγάλει κόστος σχεδόν 17 εκατομμυρίων ευρώ. Το έγγραφο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Αναλυτικά, με βάση το έγγραφο προκύπτει ότι συνολικά η μισθολογική δαπάνη ήταν η εξής:

Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού, 8.977.434,53
Γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης 1.896.463,10
Γραφείο υπουργού Επικρατείας 2.001.028,98
Γραφείο υφυπουργού στον πρωθυπουργό και Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.488.470,99
Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.291.690,62
Γραφείο υφυπουργού στον πρωθυπουργό 1.258.562,12.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαλίζει το κόστος των μετακλητών στο Μαξίμου από το 2015 έως το 2019"

Κωνσταντοπούλου σε Γαβρά: Δεν έχετε δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια όσα έγιναν το 2015

Στον Κώστα Γαβρά απευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανοιχτή της επιστολή, που σχολιάζει το βιβλίο στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο». 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για μονομέρεια τα όσα συνέβησαν τότε, λέγοντας ότι αφήγηση του σκηνοθέτη έγινε «υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή. Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική». 

Σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης «είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του». 




Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή της κυρίας Κωνσταντοπούλου αναφέρει: 


Αγαπητέ κύριε Γαβρά,

Όπως είχα την ευκαιρία να σας πω και δια ζώσης στα τέλη Μαΐου του 2015, στο Παρίσι, σας εκτιμώ και σας σέβομαι για το έργο και την προσφορά σας. Για το λόγο αυτό, ως Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησα τη στήριξή σας για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, τον Ιούνιο 2015. Τότε, μου είχατε ζητήσει να σας στείλω το πόρισμα και λίγες μέρες αργότερα υπήρξατε από τους πρώτους που υπέγραψαν στηρίζοντάς το. Στηρίζοντας δηλαδή την επίσημη επιστημονική εργασία νομικών, οικονομολόγων και ειδικών διεθνούς εμβέλειας, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς επί μήνες και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους το λεγόμενο δημόσιο χρέος της χώρας είναι παράνομο και δεν πρέπει να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό.

Με αυτήν την ανοιχτή επιστολή, θέλω να σας εκφράσω, δημόσια, την απορία μου.

Επιλέξατε να δημιουργήσετε μια ταινία, που αναφέρεται σε μια ιστορική και εξαιρετικά σημαντική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας του λαού και της χώρας μας. Μια περίοδο που κάποιοι ζήσαμε από θέση ευθύνης και που ολόκληρος ο λαός μας βίωσε με τον πιο έντονο τρόπο. Και το κάνατε υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή. Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική, διαπραγματευόμενος χωρίς νομικό επιτελείο και υπονομεύοντας σοβαρές δυνατότητες που η χώρα μας είχε (και εξακολουθεί να έχει), δημιουργώντας τετελεσμένα και δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου, πριν καν συμπληρώσει 1 μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Έχω ζήσει τα κρίσιμα γεγονότα και έχω οδηγηθεί σε ασφαλή, τουλάχιστον κατά την κρίση μου, συμπεράσματα πια, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Οπωσδήποτε, από τη θέση στην οποία υπηρέτησα, έχω άμεση και ασφαλή γνώση για όσα διαδραματίσθηκαν. Και, χωρίς να διεκδικώ να υιοθετήσετε την δική μου θέση και καταγραφή, απορώ για το γεγονός ότι δεν επιχειρήσατε να διασταυρώσετε τα γεγονότα της περιόδου. Η ταινία σας δεν αναφέρεται σε μια υποθετική, φανταστική χώρα, αλλά σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και στον ρόλο που διαδραμάτισαν πρόσωπα που διαχειρίσθηκαν τις τύχες της χώρας.

Μια ιστορική καταγραφή που εμφανίζει όσα συνέβησαν το 2015 ως αποκλειστικό αποτέλεσμα των ακραίων συμπεριφορών των δανειστών και παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση ανήμπορη να αμυνθεί και να διεκδικήσει είναι μια καταγραφή ψευδής. Οι δανειστές συμπεριφέρθηκαν με τρόπο εγκληματικό, ανάλγητο, πραξικοπηματικό. Αυτό είναι γεγονός. Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι έχοντες την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, τους διευκόλυναν. Ήταν απροετοίμαστοι, πρόχειροι, επιπόλαιοι. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι συνθηκολόγησαν επειδή ήταν απροετοίμαστοι, η δική μου πεποίθηση, που στηρίζεται στα γεγονότα που βίωσα, είναι ότι επέλεξαν να μην προετοιμαστούν, γιατί είχαν προσυμφωνήσει να συνθηκολογήσουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο όταν επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν την δουλειά που έγινε εκείνο το διάστημα στη Βουλή και τα συγκεκριμένα διαπραγματευτικά εργαλεία που παρήγαγε αυτή η δουλειά.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του 2015, η Κυβέρνηση Τσίπρα, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της, δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα της διαγραφής του χρέους, ούτε αμφισβήτησε το χρέος, αλλά αντίθετα το αποδέχθηκε με τη Συμφωνία ‪της 20ης Φλεβάρη‬, που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής. Με την ίδια συμφωνία, παρέδωσαν στους δανειστές 11 δισεκατομμύρια ευρώ, αντίθετα με τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα. Στις δικές μου αντιδράσεις για τη Συμφωνία αυτή, Τσίπρας και Βαρουφάκης παρίσταναν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν ανέστειλαν την αποπληρωμή του χρέους ούτε όταν ξεκίνησε ο λογιστικός έλεγχος από την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής, μολονότι και αυτό αποτελούσε δέσμευση. Και δεν χρησιμοποίησαν το Πόρισμα της Επιτροπής ούτε στην πιο κρίσιμη καμπή της λεγόμενης διαπραγμάτευσης, τον Ιούνιο.

Όταν αποφασίσθηκε από τη Βουλή το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε να το αναστρέψει, δηλώνοντας ότι «αν αλλάξει η πρόταση των δανειστών, θα αλλάξει το ερώτημα και η Κυβέρνηση θα κάνει καμπάνια για το Ναι», την ίδια ώρα που ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι το δημοψήφισμα μπορεί και να μη γίνει. Χρειάστηκε να κάνω δημόσια δήλωση από το Προεδρείο της Βουλής, ότι το δημοψήφισμα δεν ακυρώνεται και το ερώτημα δεν αλλάζει για να σταματήσουν αυτές τις δηλώσεις.

Είναι πια ξεκάθαρο ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης πίστευαν ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε Ναι στο δημοψήφισμα και λογάριαζαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ναι ως άλλοθι. Αυτός είναι ο λόγος της παραίτησης Βαρουφάκη στις 6 Ιουλίου 2015, αμέσως μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο οποίος στη συνέχεια διευκόλυνε με όλους τους τρόπους την παραβίαση του ΟΧΙ: δεν αιτιολόγησε την παραίτησή του, έστειλε επιστολή στήριξης του διαδόχου του, Τσακαλώτου, και της εξουσιοδότησής του για την μετέπειτα συμφωνία της 13ης Ιουλίου για το 3ο Μνημόνιο, υπερψήφισε τα 2α προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που διευκόλυνε τις κατασχέσεις των περιουσιών των πολιτών από τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Όλα αυτά έγιναν από επιλογή και όχι ελλείψει επιλογής.

Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου, που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του.

Φυσικά, ως καλλιτέχνης και μάλιστα ως ο Κώστας Γαβράς έχετε την ελευθερία και το δικαίωμα να δημιουργήσετε όπως και ό,τι επιλέγετε. Θεωρώ όμως ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια, από την οπτική ενός εκ των υπευθύνων και εμπλεκόμενων, τόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Σύμφωνα με το σενάριο του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο για την Ελλάδα.
Εγώ γνωρίζω ότι μπορούσε και μπορεί.
Και η ευθύνη εκείνων που δεν θέλησαν να κάνουν όσα έπρεπε και όσα όφειλαν δεν μειώνεται από την αναλγησία εκείνων που αντιμετώπισαν.
Η ευθύνη τους δεν μειώνεται ούτε με την δική σας ταινία.

Με σεβασμό,
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρ. Πρόεδρος της Βουλής


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου σε Γαβρά: Δεν έχετε δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια όσα έγιναν το 2015"

Οικονομική Αστυνομία: Πλήθος παραβάσεων σε Μύκονο, Κέα, Θεσσαλονίκη διαπίστωσαν τα ελεγκτικά κλιμάκια

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με την εξακρίβωση της τήρησης της ασφαλιστικής, εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας , αλλά και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κατέφθασαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέα, την Μύκονο και την Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν ελέγχους.

Από τα 24 καταστήματα που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκαν συνολικά 72 παραβάσεις. Από αυτές, οι 66 είναι παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ενώ 6 ακόμη είναι της φορολογικής νομοθεσίας. Μάλιστα για τις 3 εκ των 6 φορολογικών παραβάσεων προβλέπεται και η αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος.

Πιο αναλυτικά, τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν:
Στη Μύκονο:

– σε επιχείρηση με δραστηριότητα τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων, η μη έκδοση 14 αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,


– σε ταβέρνα-μπιτς μπαρ, η μη έκδοση 63 αποδείξεων,

– σε ψητοπωλείο-εστιατόριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενη που δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, για την οποία καθώς και για τον υπεύθυνο του καταστήματος ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, ενώ βρέθηκε να απασχολείται ακόμη ένας εργαζόμενος εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας,

– σε εστιατόριο, βρέθηκαν 28 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, ενώ ακόμη μία εργαζόμενη απασχολούνταν χωρίς να ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού,

– σε αναψυκτήριο-καφέ μπαρ, η μη έκδοση 6 αποδείξεων,

– σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας,

– σε εταιρεία εκμετάλλευσης επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, 3 εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,

– σε μπαρ-εστιατόριο, 15 εργαζόμενοι βρέθηκαν να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,

– σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 5 αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και εργαζόμενη να απασχολείται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,

– σε εστιατόριο-καφέ, βρέθηκαν να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,

– σε καφέ-εστιατόριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Στη Θεσσαλονίκη:
– σε καφέ-μπαρ, 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

– σε καφέ-μπαρ, 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

– σε αναψυκτήριο-καφέ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας,

– σε καφέ-μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην Κέα:
– σε εστιατόριο-μπαρ, η μη έκδοση 25 αποδείξεων,

– σε ζαχαροπλαστείο-καφέ, η μη έκδοση 2 αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,

– σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Διευκρινίζεται ότι, για όλες τις περιπτώσεις, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ), για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονομική Αστυνομία: Πλήθος παραβάσεων σε Μύκονο, Κέα, Θεσσαλονίκη διαπίστωσαν τα ελεγκτικά κλιμάκια"

Τσαβούσογλου: Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Πολιτική ισότητα, αποτελεσματική συμμετοχή και εκ περιτροπής προεδρία είναι κόκκινες γραμμές για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ υποστήριξε ότι προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε μια πενταμερή διάσκεψη τί θέλει ο καθένας και στη συνέχεια να διαμορφωθούν εκεί οι όροι αναφοράς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του του Μαυροβουνίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε ότι “μετά την αποτυχία στο Κραν Μοντάνα είχαμε ανακοινώσει ότι πλέον διαπραγματεύσεις με αυτό το σχήμα δεν θα ωφελήσουν. Επομένως, είπαμε ότι πρέπει να αξιολογηθούν και άλλες επιλογές. Ως Τουρκία δεν αποκλείσαμε καμιά επιλογή, δεν επιβάλαμε καμιά επιλογή. Αλλά αυτή η ανάγκη είναι φανερή. Επομένως, πριν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις πρέπει να αποφασίσουμε μαζί στις ανεπίσημες συνομιλίες τί θα διαπραγματευτούμε και μετά να το διαμορφώσουμε σε ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων”.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε ότι “ειδικά σε αυτή τη διαδικασία συνεχώς έρχονταν διάφορες ιδέες από την ελληνοκυπριακή πλευρά”. “Ειδικά ο κύριος Αναστασιάδης πρώτα είπε για λύση δύο κρατών, όχι μόνο σε μένα, αλλά και στους Ελληνοκύπριους και στην Ελλάδα και στον Ακιντζί το είπε. Μετά είπε συνομοσπονδία, χαλαρή ομοσπονδία, αποκεντρωμένη. Διαφορετικές ιδέες συνεχώς”, ανέφερε.

Ο Μεβλούτ Τσαβουσογλου πρόσθεσε ότι “εμείς τότε είπαμε στα Ηνωμένα Έθνη να συναντηθούν οι πέντε, δηλαδή οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και οι δύο πλευρές στο νησί, και να πουν όλοι τί θέλουν. Μετά που θα καθοριστεί αυτό, να διαμορφώσουμε μαζί αυτό το έγγραφο αναφοράς. Επειδή αν κοιτάξουμε την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το έγγραφο αναφοράς διαμορφώνεται από όλες τις πλευρές. Αυτό που λέμε είναι να πάμε σε μια διαπραγμάτευση που να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, το έγγραφο πλαισίου αναφοράς να είναι πολύ ξεκάθαρο.

Για μας και για τους Τουρκοκύπριους υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η πολιτική ισότητα, η αποτελεσματική συμμετοχή, η εκ περιτροπής προεδρία. Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν από προηγουμένως με ένα ξεκάθαρο τρόπο και να είναι εκτός διαπραγμάτευσης. Και αυτό είναι που τονίσαμε στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο νησί και στη συνέχεια στην συνέντευξη τύπου.

Ως Τουρκία πάντοτε στηρίξαμε τη λύση αλλά υπάρχει μια ελληνοκυπριακη πλευρά που δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα. Οι διαπραγματεύσεις από δω και τώρα πρέπει να είναι επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο. Πλέον εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε μια νέα αποτυχία. Για αυτό πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις μόνο στα λόγια", είπε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό"

Yπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Αντ. Σαμαρά - Κατονόμασε τον «Ράσπουτιν»

Υπόμνημα 32 σελίδων κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη που διενεργούν την έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε στοιχεία που έχουν προκύψει για την υπόθεση και συγκεκριμένα για την σκευωρία που υποστηρίζει ότι στήθηκε σε βάρος του.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε στους δημοσιογράφους, πώς ο,τι είχε να πει «για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή», ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατανόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν» ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Yπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Αντ. Σαμαρά - Κατονόμασε τον «Ράσπουτιν»"

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίσημα ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Θέση αντιπροέδρου στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης, η νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ».

Ο κ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζώης. Ειδικότερα, η Φον Ντερ Λάιεν εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο κ. Σχοινάς θα έχει ένα συντονιστικό ρόλο στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μετανάστευσης.

Όπως είπε θα είναι υπεύθυνος τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων. Η «επιτυχής» διαχείριση της μετανάστευσης, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέεται με την ανάπτυξη μιας «αλυσίδας δράσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει προστασία σε όσους πρόσφυγες τη χρειάζονται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις «επιστροφές» των παράτυπων μεταναστών.


Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίσημα ο Μαργαρίτης Σχοινάς"

Ιαπωνία: Πρόταση για ρίψη ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα

Η ιαπωνική Tokyo Electric Power θα πρέπει να ρίξει ραδιενεργά νερά από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό, καθώς ξεμένει από χώρο για την αποθήκευσή του, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος την Τρίτη.

Η Tokyo Electric (Tepco) έχει συλλέξει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους μολυσμένου νερού από τους σωλήνες ψύξης οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να αποφεύγεται η τήξη των πυρήνων καυσίμου.

«Η μόνη επιλογή θα είναι το διοχετεύσουμε στη θάλασσα και να το αραιώσουμε» είπε ο υπουργός, Γιοσιάκι Χαράντα, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο. «Ολόκληρη η κυβέρνηση θα το συζητήσει, μα θα ήθελα να παρουσιάσω την άποψή μου».

Η κυβέρνηση αναμένει αναφορά από επιτροπή ειδικών πριν καταλήξει σε μια τελική απόφαση για το τι θα συμβεί με το ραδιενεργό νερό.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαράντα ως «προσωπική του άποψη».

Η Tepco δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει, αλλά θα συμμορφωθεί όταν η κυβέρνηση αποφασίσει, είπε εκπρόσωπός της.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα ξεμείνει από χώρο αποθήκευσης του νερού ως το 2022. Ο Χαράντα δεν διευκρίνισε πόσο νερό θα έπρεπε να ριχτεί στον ωκεανό.

Οποιαδήποτε έγκριση για ρίψη ραδιενεργού νερού στη θάλασσα θα εξόργιζε γειτονικές χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η οποία κάλεσε ανώτερο αξιωματούχο της ιαπωνικής πρεσβείας τον προηγούμενο μήνα για να εξηγήσει τι θα γίνει με τα νερά από τη Φουκουσίμα.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Πρόταση για ρίψη ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα"

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για Καραβόμυλο: Το hot spot θα λειτουργήσει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Δεν δεχθήκαμε την απόφαση για την εγκατάσταση προσφύγων στο κλειστό στρατόπεδο του Καραβόμυλου άκριτα. Διατυπώσαμε και προβληματισμούς και ενστάσεις, όμως επρόκειτο για μία απόφαση ήδη ειλημμένη, δήλωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο ίδιος, κατέστησε σαφές ότι το hot spot στον Καραβόμυλο θα λειτουργήσει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όρους όπως:

O μέγιστος αριθμός δεν θα ξεπεράσει τους 312 πρόσφυγες, η μέγιστη παραμονή τους δεν θα ξεπερνά τον έναν μήνα, θα αφορά οικογένειες που προέρχονται από μία εθνικότητα και δεν θα πρόκειται για νεοεισερχόμενους αλλά για ανθρώπους που έχουν ήδη παραμείνει περισσότερο από έναν χρόνο στα νησιά.

Οσον αφορά σε προτάσεις για χώρους φιλοξενίας σε άλλα σημεία της περιοχής, ο κ. Σπανός τόνισε ότι αυτές ήταν τεχνικά ανέφικτες. Ωστόσο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με διάθεση συνεργασίας δέχθηκε να συνεισφέρει αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης αλλά και της δαπάνης για την εξεύρεση καταλληλότερου χώρου, που θα είναι πιο αποδεκτός από τις τοπικές κοινωνίες.



lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για Καραβόμυλο: Το hot spot θα λειτουργήσει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά"

Καραμανλής για Μετρό Θεσσαλονίκης: Στόχος η ολοκλήρωση των εργασιών στις αρχές του 2023

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης της Αττικό Μετρό στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο υπουργός Μεταφορών απατώντας στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκη ότι «δεν μπορεί να λέτε ότι για το Μέτρο όλα έγιναν πριν το 2015 και μετά τίποτα», απάντησε: «Το Μέτρο της Θεσσαλονίκης με εξαίρεση το Σταθμό Βενιζέλου έχει προχωρήσει ικανοποιητικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω τα εύσημα στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο ίδιος σημείωσε ότι « οι ειδικοί μας είπαν πως αν τα έργα προχωρήσουν με την παραμονή των αρχαίων το έργο θα καθυστερήσει. Μελέτες δεν υπάρχουν. Το έργο Βενιζέλου δεν έχει καν ξεκινήσει. Για ποια καθυστέρηση μιλάτε. Όλοι οι ειδικοί λένε ότι η απόσυρση και η επανατοποθέτηση των αρχαίων θα διευκολύνει. Το κόστος ανασκαφών στην Θεσσαλονίκη πλησιάζει 135 εκατ. ευρώ και δεν έχουμε τελειώσει. Το Μουσείο Ακροπόλεως έγινε με λιγότερα χρήματα».

thessnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμανλής για Μετρό Θεσσαλονίκης: Στόχος η ολοκλήρωση των εργασιών στις αρχές του 2023"

Γ.Γ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στον ΘΕΜΑ 104,6: «16.000 εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε»

Ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Σταύρος Πετράκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο αναφέρθηκε στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών για την πλήρωση κενών θέσεων.

«Δεκαέξι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν διοριστεί μεν, αλλά δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε, ακόμα και τώρα που μιλάμε, αυτοί οι δεκαέξι χιλιάδες δεν ξέρουν που θα πάνε , αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι προγραμματισμός μπορεί να γίνει στα σχολεία κατά πρώτον, το δεύτερο, αντιλαμβάνεστε κι εσείς και οι ακροατές μας τι ακριβώς συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους, θα ήθελα να σας το περιγράψω, ξεκινούν λοιπόν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη, από την Φλώρινα, την Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη και κατευθύνονται προς το νότο, γιατί τα κενά είναι προς τα εκεί, στη νότια Ελλάδα και στα νησιά κυρίως, αυτοί λοιπόν στην καλύτερη περίπτωση έχουν φορτώσει το αυτοκίνητο και τα παιδιά τους όσοι έχουν με τα πράγματα τους και παρουσιάζονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, αναμένοντας να τους πουν σε ποιο σχολείο θα πάνε, γιατί αυτή τη στιγμή οι δεκαέξι χιλιάδες ξέρουν μόνο το νομό στον οποίο θα είναι, δεν ξέρουν το σχολείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκης.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Γ. Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στον ΘΕΜΑ 104,6: «16.000 εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε»"

Χάθηκε στρατιωτικό υλικό σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας , κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Το ΓΕΝ δεν προσδιορίζει τι είναι το στρατιωτικό υλικό που χάθηκε, αλλά προφανώς πρόκειται για οπλισμό ή εκρηκτικά.

militaire
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάθηκε στρατιωτικό υλικό σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού"

Μύκονος: Πουλούσαν 1.000 ευρώ «μαύρα» την οροθεραπεία - Και γιατροί του ΕΣΥ στο κόλπο

Νέα μόδα στο νησί τα περιβόητα sex, drugs & rock ’n’ roll parties στις βίλες όπου σχεδόν κάθε βράδυ οι τουρίστες “έλιωναν” στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ και την επομένη... ανασταίνονταν χάρη σε ειδικές οροθεραπείες.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που “σκοτώνει” το hangover, η οποία εισήλθε πέρυσι στη Μύκονο και φέτος μπήκε για τα καλά στη καθημερινότητα των τουριστών που έφταναν στο νησί με ένα και μοναδικό σκοπό, να “λιώσουν” στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Στο παιχνίδι μπήκαν ιδιώτες γιατροί, αλλά και γιατροί του ΕΣΥ, όντας οι εμπνευστές μιας από τις πιο επικερδείς μπίζνες του φετινού καλοκαιριού.

f4



f3





Πρόκειται για ενδοφλέβια θεραπεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής λαμβάνει ισχυρά βιταμινούχα κοκτέιλ, που περιέχουν μαγνήσιο, βιταμίνη C, ασβέστιο και μερικές βιταμίνες B. Οι δημιουργοί αυτής της θεραπείας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και σε πόλεις όπου κυριαρχεί η βιομηχανία της διασκέδασης, όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελας, υποστηρίζουν ότι παρέχοντας μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος, ο οργανισμός μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη τους αποτελεσματικότερα από τα χάπια που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, τα οποία ωστόσο δεν απορροφώνται πλήρως μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Κάπως έτσι ο τουρίστας γλιτώνει από τις επιπτώσεις ενός hangover, ωστόσο στη Μύκονο κινδυνεύει και με... εγκεφαλικό, ειδικά όταν ακούσει από τον γιατρό τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει για την θεραπεία.

Πέρυσι, λοιπόν, που το προϊόν ξεκίνησε να πλασάρεται δειλά - δειλά στις βίλες, το κόστος της ενδοφλέβιας θεραπείας ήταν 250 ευρώ, “μαύρα” φυσικά. Φέτος, όμως, το κόστος τετραπλασιάστηκε, καθώς αυξήθηκε η ζήτησή του λόγω των εκατοντάδων πριβέ πάρτι που διοργανώνονταν σε βίλες του νησιού.

f1




Σε αυτά τα πάρτι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ήταν ελεύθερη και όσοι δεν κατέληγαν ξημερώματα στο Κέντρο Υγείας, την γλίτωναν με μια ενδοφλέβια θεραπεία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ή της βίλας όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γιατροί μοιράζονταν την αμοιβή με τους concierges, τα άτομα δηλαδή που τους έφερναν τους πελάτες και γι' αυτό το λόγο το κόστος μιας ενδοφλέβιας θεραπείας έφτασε να κοστίζει προς 1.000 ευρώ το άτομο και “μαύρα”παρακαλώ.

f2




Ωστόσο, εγκυμονούν και κίνδυνοι, καθώς η θεραπεία IV δεν είναι ασφαλής για όλους. Τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι προσεκτικά, διότι το συμπλήρωμα έξτρα υγρών στη ροή του αίματος μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω το σώμα. Επίσης, οι ασθενείς πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι κάθε φορά που τρυπάνε το δέρμα τους - ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας τυποποιημένης αιμοληψίας - υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν πώς να κάνουν σωστά μια IV θεραπεία κι εκείνοι που δεν μπορούν και κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν μόνιμα τη φλέβα τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Πουλούσαν 1.000 ευρώ «μαύρα» την οροθεραπεία - Και γιατροί του ΕΣΥ στο κόλπο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news