facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Στις επάλξεις και πάλι ο γιατρός της Σερίφου

O γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, ιατρός Αθανάσιος Κοντάρης είχε πριν λίγο καιρό υποβάλλει την παραίτηση του από το ΕΣΥ, καταγγέλλοντας την κατάσταση, που επικρατεί στη δημόσια υγεία.

Ο ίδιος ο Αθανάσιος Κοντάρης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για την επιστροφή στη θέση του και για το τι μεσολάβησε ώστε αυτή να γίνει πραγματικότητα.

«Εξεπλάγην με τη διάσταση, που πήρε η παραίτησή μου μιας και δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μάλλον, που παραιτήθηκε από τους συναδέλφους. Αυτό, που άλλαξε κυρίως είναι ότι δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί εδώ το καλοκαίρι από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες.

Με τη συνεργασία της 2ης ΔΥΠΕ, σήμερα μάλιστα έλαβα το συμφωνητικό έναρξης εργασιών για το ακτινολογικό εργαστήριο. Υπάρχει ένα ακτινολογικό μηχάνημα στη Σέριφο, το οποίο είναι εδώ και ένα μήνα μέσα στο κουτί, δεν έχει λειτουργήσει. Πολύ σύντομα, όμως θα έχουμε και ακτινολογικό μηχάνημα.

Η υποστήριξη από τους συναδέλφους, αυτή ήταν ο καταλύτης, ο οποίος με οδήγησε στην απόφαση να παραμείνω στη θέση μου», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Κοντάρης.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις επάλξεις και πάλι ο γιατρός της Σερίφου"

Εύα Καϊλή: Οι όροι που της επιβάλλονται μετά την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν ότι η Ελληνίδα πολιτικός μπορεί να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης,  αν και θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι.

Αυτοί οι όροι αρχικά δεν ήταν γνωστοί, αλλά η ΕΡΤ μετέδωσε την απόφαση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ για την Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή καλείται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επίσης, καλείται να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου, αλλά και να απαντά σε όλες τις κλήσεις από τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύα Καϊλή: Οι όροι που της επιβάλλονται μετά την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού"

Βαρβάκειος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 60χρονης – Ομολόγησε ο 42χρονος πρώην σύντροφός της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης στη Βαρβάκειο, η οποία εξιχνιάστηκε, με τη σύλληψη του 42χρονου πρώην συντρόφου της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, o δράστης είναι ένας 42χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (25-05-2023) στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες.

Πρόκειται για εξαρτημένα άτομα, ενώ τον δράστη τον είχαν διώξει παλαιότερα από δομή λόγω βίαιης συμπεριφοράς.

Ο 42χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι με την 60χρονη έκαναν μαζί χρήση ουσιών κι εκείνη γινόταν επιθετική. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε το έγκλημα ήταν δικό της, όπως είπε. Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως την τσάντα και το κινητό της άτυχης γυναίκας, δεν τα πήρε εκείνος.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρβάκειος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 60χρονης – Ομολόγησε ο 42χρονος πρώην σύντροφός της"

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 400.000 ευρώ στην οικογένεια του 14χρονου από την Γέφυρα που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του

Χρηματική αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη επιδίκασε το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στην οικογένεια του 14χρονου που είχε πέσει θύμα δολοφονίας από τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του, τον Ιούνιο του 2016, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Με την υπ' αριθμόν 18/2023 απόφασή του το Δικαστήριο επιδίκασε από 100.000 ευρώ στους γονείς του ανήλικου θύματος, από 80.000 ευρώ στα δύο αδέλφια του και από 20.000 ευρώ στις γιαγιάδες του. Είχε προηγηθεί προσφυγή με αγωγή ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου από τους οικείους του 14χρονου κατά των γονιών του δράστη αλλά και του ιδίου. Το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Πρωτοδικείο) είχε επιδικάσει το ποσό των 420.000 ευρώ.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης είχε τιμωρηθεί τον Ιανουάριο του 2018, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με αναμορφωτικά μέτρα. Συγκεκριμένα αυτά αφορούσαν τον εγκλεισμό του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του και την καθημερινή του παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο.

Το έγκλημα που "πάγωσε" το πανελλήνιο

Το πρωτοφανές έγκλημα συνέβη το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2016, "παγώνοντας" το πανελλήνιο. Οι δύο φίλοι και συμμαθητές επέστρεφαν στα σπίτια τους, ύστερα από παιχνίδι κοντά στο δημοτικό σχολείο της Γέφυρας. Καθ' οδόν, το θύμα φαίνεται πως έκανε κάποιο περιπαικτικό σχόλιο για την παλαιότητα του γεωργικού μηχανήματος της οικογένειας του δράστη, γεγονός που πυροδότησε επεισόδιο θυμού σε αυτόν, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει τουαλέτα, ο ίδιος μπήκε στο αποθηκάκι το σπιτιού του, πήρε ένα μαχαίρι (με μήκος λάμας 32,5 εκατ.) και το έκρυψε στο φτερό του αυτοκινήτου του πατέρα του. Αφού επιτέθηκε σωματικά στον 14χρονο, άρπαξε το μαχαίρι προκαλώντας του δύο τραύματα- το πρώτο στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και το δεύτερο στην αριστερή ινιακή χώρα πίσω από το αφτί, ενώ, ακολούθως, τον πίεσε στο λαιμό επιδιώκοντας τον ασφυκτικό του θάνατο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να επέλθει ο θάνατος του 14χρονου, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη συνέχεια, ο δράστης - που, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είχε εκδηλώσει κατά το παρελθόν επιθετικές συμπεριφορές - επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος, ενώ την επομένη το πρωί προσφέρθηκε να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συμμαθητή του. Όταν εντοπίστηκε η σορός, έσφιξε ο «κλοιός» γύρω από τον ίδιο και τελικά ομολόγησε πως ήταν ο δράστης του εγκλήματος. Απολογούμενος σε ανακριτή είχε υποστηρίξει - μεταξύ άλλων - ότι υφίστατο «μπούλινγκ» από το θύμα και κάποια άλλα παιδιά της παρέας του, λόγω της οικονομικής κατάστασης την οικογενείας του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 400.000 ευρώ στην οικογένεια του 14χρονου από την Γέφυρα που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του"

Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ ακόμη κι αν χρειάζεται 2-3 έδρες

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 επισημανε πως το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έφερε δε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ ακόμη κι αν χρειάζεται 2-3 έδρες"

Καιρός αύριο: Ήλιος και μετά τοπικές βροχές – Πού θα πέσουν καταιγίδες

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός αύριο Παρασκευή, 26 Μαΐου. Αρχικά θα υπάρχει λιακάδα αλλά αργότερα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά τόπους στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και από τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και από τις μεσημβρινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους στη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ήλιος και μετά τοπικές βροχές – Πού θα πέσουν καταιγίδες"

Υπέρ της λύσης διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο τάσσεται η Γερμανία

Τη θέση της Γερμανίας υπέρ μιας λύσης στο πολιτικό ζήτημα της Κύπρου με «διζωνική ομοσπονδία και εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία του κράτους», στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας την προθυμία της κυβέρνησής του να συμβάλει στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

«H Γερμανία εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση διζωνικής ομοσπονδίας και με εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία. Η βάση για αυτό είναι οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Η στάσιμη διαπραγματευτική διαδικασία να πάρει επιτέλους νέα ώθηση, αυτό βέβαια απαιτεί πολιτικό θάρρος από όλους τους συμμετέχοντες και, όπως ξέρω, υπάρχει η διάθεση να κάνουμε κάτι, μιλήσαμε για αυτό εκτενώς. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Η Γερμανία είναι πρόθυμη να συμβάλει προκειμένου να δημιουργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και είμαστε πρόθυμοι - αν αυτό είναι επιθυμητό - να στηρίξουμε την διαπραγματευτική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Σολτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπέρ της λύσης διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο τάσσεται η Γερμανία"

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο: Της πούλησαν κοτόπουλο με σκουλήκια

Σε κατάσταση σοκ είναι μία νεαρή Ηρακλειώτισσα η οποία αγόρασε κοτόπουλο για να ταΐσει την οικογένεια της από γνωστό κρεοπωλείο του Ηρακλείου, το οποίο ήταν γεμάτο… σκουλήκια.

Η γυναίκα πήγε το πρωί της Πέμπτης σε γνωστό κρεοπωλείο της περιοχής της και ζήτησε από τον υπάλληλο να της δώσει ένα ολόκληρο κοτόπουλο για να το βάλει στο φούρνο.

Όταν πήγε στο σπίτι, άνοιξε τη σακούλα και όταν ξεκίνησε να καθαρίζει το κρέας αντίκρισε ένα αηδιαστικό θέαμα. Ήταν γεμάτο τροφές και σκουλήκια.

kotopoulo

kotopoulo4

kotopoulo3

Η γυναίκα όπως καταγγέλλει στο cretapost, υπέστη σοκ από το θέαμα που αντίκρισε και επέστρεψε στο κατάστημα για να τους δείξει το κρέας που της πούλησαν.

Οι υπάλληλοι της ζήτησαν συγνώμη και της είπαν ότι θα της δώσουν… άλλο!

Η ίδια δηλώνει στο cretapost, ότι δεν μπορεί να συνέλθει ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να ξαναφάει κρέας.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο: Της πούλησαν κοτόπουλο με σκουλήκια"

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για 57χρονο που βίαζε την 4χρονη εγγονή του φίλου και γείτονά του

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο άνδρας που το 2018 είχε κατηγορηθεί για βιασμό σε βάρος της εγγονής του φίλου και γείτονά του, καθώς καταδικάστηκε στο Εφετείο σε κάθειρξη 7 ετών χωρίς αναστολή.

Το κοριτσάκι ήταν στην τρυφερή ηλικία των 4,5 ετών, όταν ο 57χρονος τότε δράστης άρχισε τις αρρωστημένες πράξεις του. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Επί 5 χρόνια ήταν ελεύθερος, υπό τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το κορίτσι σε απόσταση μικρότερη των 25 μέτρων. Αυτό σημαίνει, ότι κυκλοφορούσε και πήγαινε κανονικά στις δουλειές του, με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνά οπτική επαφή της οικογένειας με τον βιαστή του παιδιού, όπως είπε ο πατέρας του κοριτσιού αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Και μόνο που μπήκε στη φυλακή, είναι μια δικαίωση για εμάς, τη στιγμή που κυκλοφορούσε τόσα χρόνια ελεύθερος» λέει ο πατέρας και αναφέρεται στον μεγάλο αγώνα που δίνουν όλα αυτά τα χρόνια, για την ψυχολογική στήριξη του παιδιού. Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου προς τους γονείς, προτρέποντάς τους να «έχουν ανοιχτά τα μάτια τους» και να είναι επιφυλακτικοί ακόμη και με το φιλικό περιβάλλον και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Το χρονικό της υπόθεσης

To κοριτσάκι έμενε με τον παππού και τη γιαγιά κάθε καλοκαίρι, καθώς οι γονείς της εργάζονταν και δεν μπορούσαν να τη φροντίζουν. Ο γείτονας είχε καθημερινή επαφή με την οικογένεια και κανείς δεν τον υποπτεύθηκε, όταν καλούσε τη μικρή στο σπίτι του για να «παίξει μαζί της» και να της δώσει μικροδωράκια και γλυκά.

Σοκάρουν όσα είπε η ξαδέλφη του κοριτσιού, για όσα της εξομολογήθηκε η μικρή. «Κάθησαν στο σαλόνι και ο γείτονας της είπε να βγάλει τα ρούχα της. Φοβήθηκε πολύ, αλλά δεν είπε τίποτα. Μετά την πήρε από το χέρι και την πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Δεν μπορούσε να φωνάξει, γιατί της έκλεινε το στόμα. Τη έλεγε πως παίζουν παιχνίδι, αλλά η ίδια ήξερε, ότι αυτά δεν είναι παιχνίδι. Όταν γύρισε σπίτι, τα εκμυστηρεύτηκε όλα στη μαμά της, ζητώντας να φύγει αυτός από το σπίτι».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για 57χρονο που βίαζε την 4χρονη εγγονή του φίλου και γείτονά του"

Aπατεώνες υποδύονται την Εθνική Τράπεζα και επιχειρούν να «αδειάσουν» λογαριασμούς πολιτών

«Φορτωμένη» φαίνεται πως είναι η ημέρα, από παραπλανητικές αποστολές μέσω email, που πλαστογραφώντας υπογραφές οργανισμών ζητούν από πολίτες να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, με στόχο να αδειάσουν οι επιτήδειοι αποστολείς τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μετά την αποστολή παραπλανητικού μηνύματος δήθεν από τα ΕΛΤΑ, ακολούθησε λίγες ώρες μετά, νέα αποστολή από τον ίδιο αποστολέα όπως προκύπτει από το βραζιλιάνικης προέλευσης email (marcelo@vemiler.com.br), που αυτή τη φορά «υποδύεται» την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για το γνωστό και σαν ηλεκτρονικό «ψάρεμα» ή αλλιώς phishing .


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπατεώνες υποδύονται την Εθνική Τράπεζα και επιχειρούν να «αδειάσουν» λογαριασμούς πολιτών"

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Δανίας και της Σουηδίας για τις εκρήξεις στον Nord Stream

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως κάλεσε τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Δανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για «πλήρη αποτυχία αποτελεσμάτων», όπως τη χαρακτήρισε, στην έρευνα για την ταυτοποίηση των υπευθύνων για τις εκρήξεις στους αγωγούς αερίου Nord Stream πέρυσι.

Ανεξήγητες υποθαλάσσιες εκρήξεις προκάλεσαν ρωγμές στον αγωγό Nord Stream 1 και στον άρτι κατασκευασθέντα Nord Stream 2 που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής θάλασσας τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας και οι δύο χώρες λένε πως οι εκρήξεις ήταν εσκεμμένες, όμως δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος ευθυνόταν. Οι δύο χώρες και η Γερμανία διεξάγουν έρευνα για το συμβάν.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τις τρεις χώρες ότι καθυστερούν εσκεμμένα και ότι προσπαθούν να αποκρύψουν ποιος βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις.

Εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον αδιαφανή, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η έρευνα και την άρνησή της να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

«Σημειώθηκε πως οι χώρες αυτές δεν ενδιαφέρονται να καθορίσουν τις πραγματικές συνθήκες αυτής της δολιοφθοράς. Αντίθετα, καθυστερούν τις προσπάθειές τους και προσπαθούν να αποκρύψουν τα ίχνη και τους αληθινούς δράστες του εγκλήματος πίσω από οποίο πιστεύουμε πως βρίσκονται χώρες καλά γνωστές», είπε.

«Δεν είναι σύμπτωση πως απίθανες εκδοχές (του τι συνέβη) “διαρρέουν” στα μέσα ενημέρωσης στην προσπάθεια να θολώσουν τα νερά».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) χαρακτήρισαν το συμβάν «πράξη δολιοφθοράς». Η Μόσχα επέρριψε την ευθύνη στη Δύση. Καμία πλευρά δεν έχει δώσει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία διενήργησαν αντικειμενική, όπως τη χαρακτήρισε, έρευνα με τη συμμετοχή επίσης της Ρωσίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Δανίας και της Σουηδίας για τις εκρήξεις στον Nord Stream"

ΑΑΔΕ: Το φορτίο με ανανά έκρυβε κοκαΐνη 14,4 εκατ. ευρώ

Ακόμα μία σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία.
Το φορτίο, που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά.

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.
H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄Τελωνείο Πειραιά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Το φορτίο με ανανά έκρυβε κοκαΐνη 14,4 εκατ. ευρώ"

«Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους» – Σύλληψη 37χρονου για αναρτήσεις «προτροπής σε διάπραξη εγκλημάτων»

Ένας 37χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για άτομο που αναρτούσε στο διαδίκτυο καλέσματα για προτροπή σε βία, με την τελευταία του ανάρτηση να είναι στο Twitter και να γράφει: «Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πρωί της Τρίτης (23/5), έφτασαν μέσω e-mail στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., καταγγελίες πολιτών σχετικά με τις αναρτήσεις σε συγκεκριμένο προφίλ του Twitter, σύμφωνα με τις οποίες «λάμβανε χώρα δημόσια προτροπή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών».

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τις επίμαχες αναρτήσεις που έγιναν την ίδια μέρα αλλά και πολλές άλλες που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με παρόμοιο περιεχόμενο. Μάλιστα ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει και hastag στο twitter, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις αναρτήσεις του εξύβριζε σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα.

Τα στελέχη της Δίωξης μέσω αλληλογραφίας που είχαν με την εταιρεία διαχείρισης του Twitter, έλαβαν τα αρχεία δραστηριότητας και άλλα στοιχεία του επίμαχου λογαριασμού, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτό. Την ίδια ημέρα κιόλας, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την προανάκριση και μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη, διαπιστώθηκε ότι αυτά αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου σπιτιού, συνδρομητής του οποίου ήταν η μητέρα του 37χρονου, ο οποίος τελικά ταυτοποιηθήκε ως ο χρήστης του εν λόγω προφίλ και συνελήφθη. Το απόγευμα της Τετάρτης (24/5), κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα usb, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σκληροί δίσκοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 37χρονος ενώπιον των αστυνομικών παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει τις αναρτήσεις και μάλιστα φέρεται να είναι αυτός από τον οποίο ξεκίνησε το υβριστικό σύνθημα εναντίον του πρωθυπουργού. Άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης τον περιέγραφαν ψύχραιμο, σα να ήταν φυσιολογικά τα όσα έγραφε, ενώ κατά την σύλληψη του δεν φάνηκε να «πέφτει» από τα σύννεφα.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε κάποιο λόγο που τα έγραφε, απλά έτσι έκανε τις αναρτήσεις. Το πρωί της Πέμπτης (25/5) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πρόκειται για πλημμέλημα, ενώ δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά τις Αρχές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους» – Σύλληψη 37χρονου για αναρτήσεις «προτροπής σε διάπραξη εγκλημάτων»"

Η Κίνα αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα Covid που θα μπορούσε να φτάσει τα 65 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα

Η Κίνα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα λοιμώξεων από το Covid, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τα 65 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα μέχρι την κορύφωση του κύματος στα τέλη Ιουνίου.

Πρόκειται για μια τρομακτική πρόβλεψη σε μια χώρα, όπου η πανδημία ξεκίνησε στα τέλη του 2019, η οποία μόλις πριν από μήνες είχε επιβάλει μερικά από τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ελέγχου του Covid στον πλανήτη. Τώρα, με την τελευταία παραλλαγή του όμικρον, την XBB, να τροφοδοτεί την αναζωπύρωση των κρουσμάτων, η αντίδραση της κυβέρνησης και του κοινού της Κίνας είναι στην καλύτερη περίπτωση υποτονική.

Η έξαρση έρχεται περίπου έξι μήνες αφότου η χώρα διέλυσε την εκτεταμένη υποδομή της για την αντιμετώπιση του Covid, συμπεριλαμβανομένων σκληρών αποκλεισμών, μαζικών δοκιμών, ασφυκτικών καραντίνας και αυστηρών απαιτήσεων για μάσκες.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το κύμα», δήλωσε ο Κι Ζανγκ, 30 ετών, ο οποίος εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία στη βόρεια πόλη Τιαντζίν. «Την προηγούμενη φορά, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι, αλλά τώρα δεν το θεωρούν κάτι σπουδαίο», δήλωσε στο NBC News την Πέμπτη.

Τα στοιχεία του νέου κύματος αποκαλύφθηκαν από τον ειδικό σε αναπνευστικές ασθένειες Ζονγκ Νανσάν σε ιατρικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα στη νότια πόλη Γκουανγκζού. Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, είπε στο ακροατήριο ότι το κύμα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου ήταν «αναμενόμενο» και ότι η προσομοίωσή του έδειξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε, ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων θα κορυφωθεί στα 65 εκατομμύρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συγκριτικά, ανέφεραν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα στην κορύφωσή τους τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως και οι ΗΠΑ, η Κίνα σταμάτησε να παρέχει εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τα κρούσματα αυτό το μήνα, καθιστώντας δύσκολη τη γνώση της πραγματικής έκτασης της τρέχουσας επιδημίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν απαίτηση ελέγχου στους ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο πριν την καταργήσουν τον Μάρτιο, συζητούσαν το δεύτερο κύμα Covid της Κίνας με συμμάχους και εταίρους, αλλά αρνήθηκαν να πουν αν εξετάζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Ο εκπρόσωπος Ματ Μίλερ δήλωσε ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προτού προβεί σε επικαιροποιήσεις των ταξιδιωτικών οδηγιών.

«Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους οπουδήποτε, προφανώς, να υποφέρουν από το Covid-19», δήλωσε ο Μίλερ την Τετάρτη. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Κίνα «σε διακρατικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων θεμάτων υγείας και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος όμικρον στην Κίνα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, μια διαφορετική παραλλαγή όμικρον έπληττε καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους, κατακλύζοντας νοσοκομεία σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Τα ράφια των καταστημάτων άδειασαν από φάρμακα για τον πυρετό και τα σχολεία έκλεισαν.

Περίπου το 80% των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της Κίνας προσβλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος, δήλωσε τον Ιανουάριο ο Βου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Όμως, η ανοσία μπορεί να έχει μειωθεί κατά τους μήνες που ακολούθησαν, αυξάνοντας τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης.

Ο Ζονγκ δήλωσε στο ιατρικό συνέδριο ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προκαταρκτική έγκριση σε δύο εμβόλια που στοχεύουν στις υποπαραλλαγές XBB, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ, και ότι άλλα θα μπορούσαν να εγκριθούν σύντομα.

Ο Τζόυ Γουάνγκ, 24 ετών, φοιτητής στην επαρχία Χεμπέι, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τα συμπτώματα του Covid λιγότερο σοβαρά αυτή τη φορά. Ωστόσο, οι φόβοι του κοινού φαίνεται επίσης να έχουν υποχωρήσει λόγω της αλλαγής των κυβερνητικών μηνυμάτων.

«Δεν βγαίνουν πια μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το κοινό, δεν υπάρχουν πια σύντομα βίντεο του τύπου «καταπολεμήστε την πανδημία» για να προειδοποιήσουν τον κόσμο και δεν υπάρχουν πια σκληροπυρηνικά μέτρα όπως η απομόνωση», είπε.

Η συγκρατημένη αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία και να καθησυχάσει τις αμερικανικές και άλλες ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αντιδρούσαν αρνητικά στην επιστροφή των περιορισμών.

«Η επιβολή του «μηδενικού Covid» ήταν πολύ αποτρεπτική για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μάικλ Χαρτ, πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα, «και έτσι είπαμε ξανά και ξανά στην κινεζική κυβέρνηση, αυτό που χρειάζονται οι εταιρείες είναι σταθερότητα, σαφήνεια, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν».

Ο Ζανγκ, ο υπάλληλος του οικονομικού τμήματος, δήλωσε ότι οι συνάδελφοι που πρόσφατα βρέθηκαν θετικοί επέλεγαν να έρχονται στη δουλειά τους ούτως ή άλλως, σε αντίθεση με το πρώτο κύμα, όταν όλοι εργάζονταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι.

«Όταν κοιτάζω πίσω σε τόσο αυστηρά μέτρα Covid, αισθάνομαι σαν να ήταν ένας εφιάλτης», είπε. «Με κάνει να αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα αποκλεισμού ήταν σωστά, αν θα καταλήγαμε ούτως ή άλλως εδώ».

nbcnews/ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κίνα αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα Covid που θα μπορούσε να φτάσει τα 65 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα"

Προετοιμασίες στη Ρωσία για να ζητήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία σχετικά με τα εγκλήματα των ναζί στη Μόσχα

Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν από δικαστήριο να αναγνωρίσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία στην περιοχή της Μόσχας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως γενοκτονία και πιστεύουν ότι προκλήθηκαν καταστροφές και ζημίες περίπου 6,4 τρισεκ. ρουβλίων (82,3 δισεκ. Δολαρίων).

Δεν είναι σαφές εάν η κίνηση αποτελεί προοίμιο μιας νέας αξίωσης οικονομικής αποζημίωσης από τη Ρωσία προς τη σύγχρονη Γερμανία, στις σχέσεις με την οποία επικρατεί ιδιαίτερη ένταση λόγω του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση φαίνεται να εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ρωσίας να προετοιμάσει τους πολίτες για έναν υπαρξιακό, όπως τον χαρακτηρίζει, πόλεμο με τη Δύση, τον οποίο ορισμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν παρομοιάσει με αυτόν που έκανε η Σοβιετική Ένωση κατά των ναζί.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας να «αναγνωρίσει ως εγκλήματα πολέμου και ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ως γενοκτονία σε βάρος του σοβιετικού λαού, αναγνωρισμένα και προσφάτως αποκαλυφθέντα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Γερμανούς φασίστες εισβολείς» στην περιοχή της Μόσχας μεταξύ του Οκτωβρίου του 1941 και του Ιανουαρίου του 1942.

Πάνω από 26.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή την περίοδο εκείνη, ανέφεραν σε ανακοίνωση, με τους Σοβιετικούς πολίτες να υπόκεινται σε βασανιστήρια, ληστείες, καταναγκαστικά έργα και εκδιώξεις. Δεν ήταν σαφές πόσο σύντομα το δικαστήριο θα αποφασίσει επί του αιτήματος αυτού.

Περίπου 27 εκατ. Σοβιετικοί έχασαν τη ζωή τους στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως τον χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι.

Οκτώ δεκαετίες αργότερα, είναι η Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», που έχει χαρακτηριστεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν απαραίτητη κίνηση για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και την αποτροπή «γενοκτονίας» σε βάρος ρωσόφωνων στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι απορρίπτουν αυτό το αφήγημα ως ψευδές που χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί ένας παράνομος, όπως λένε, κατακτητικός πόλεμος. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι είναι η Μόσχα που διαπράττει γενοκτονία, κάτι το οποίο η Ρωσία απορρίπτει.

Χιλιάδες Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία επιμένει πως δεν στοχοποιεί πολίτες.

Ο Πούτιν συχνά επικαλείται κατορθώματα από τη στρατιωτική ιστορία της Ρωσίας, είτε στον πόλεμο κατά του Χίτλερ είτε σε αυτούς από ηγέτες του παρελθόντος όπως ο Πέτρος ο Μέγας, για να ενισχύσει το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας των Ρώσων. Η Ουκρανία, τότε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, εκτιμά ότι έχασε τουλάχιστον 8 εκατ. από τους δικούς της πολίτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προετοιμασίες στη Ρωσία για να ζητήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία σχετικά με τα εγκλήματα των ναζί στη Μόσχα"

Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα των υπουργών

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που ορίστηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στις 25 Ιουνίου θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή (26/05/2023) στις 12.00 ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.

Σήμερα ορκίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς ο οποίος αμέσως μετά συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος του παρέδωσε ένα μπλε φάκελο και μια επιστολή στην οποία θα περιέχονται οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Όλοι οι υπουργοί δεν είναι πολιτικά πρόσωπα αλλά επιστήμονες και άνθρωποι με εξειδίκευση στους τομείς που τους ανατέθηκαν.

Δείτε όλα τα ονόματα

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΚΟΥΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΡΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΤΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΤΡΙΝΑ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΛΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΕΤΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΝΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα των υπουργών"

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός o Ιωάννης Σαρμάς

Ορκίστηκε πριν από λίγα λεπτά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον κ. Σαρμά στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου και αφού θα γίνει ένας σύντομος διάλογος οι δυο άνδρες θα κατευθυνθούν στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στη συνέχεια ο Ιωάννης Σαρμάς θα ορίσει το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός o Ιωάννης Σαρμάς"

7χρονη μαθήτρια βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στις τουαλέτες του σχολείου της

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Live News για το νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε 7χρονη μαθήτρια, που σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της, βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στις τουαλέτες του σχολείου της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 7χρονη, που πάει στην πρώτη τάξη Δημοτικού σχολείου των βορείων προαστίων της Αττικής, βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη από συμμαθήτριές της στις τουαλέτες του σχολείου.

«Όχι εδώ, θα σας πω στο σπίτι…»

Το πιο σοκαριστικό στην υπόθεση, είναι πως, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα στο MEGA, το περιστατικό μεταφέρθηκε στους γονείς από την ίδια την 7χρονη, όταν το σχολείο δήλωνε άγνοια.

«Μας είπαν οι δάσκαλοι ότι δεν είχαν κάποια ενημέρωση», είπε ο πατέρας της 7χρονης στο LIVE NEWS.

«Ήμουν στην εργασία μου, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη μαμά της μικρής να μεταβώ στο σχολείο γιατί βρέθηκε η κόρη μας στις τουαλέτες του Δημοτικού δεμένη και με ταινία στο στόμα. Πήγα από εκεί, είχε γίνει 2 ώρες νωρίτερα το περιστατικό, όπως ισχυρίζεται το παιδί.

«Την βρήκαν κάποια κορίτσια στην τουαλέτα. Η μικρή είναι σε σύγχυση, ήταν 2 – 3 παιδιά που της το έκαναν αυτό, μεγαλύτερα που δεν τα ξέρει».

Όπως λέει ο πατέρας της 7χρονης, όταν πήγε στο σχολείο για να πάρει την κόρη του, η μικρή του είπε: «δε θέλω να σας μιλήσω εδώ, πάμε να σας τα πω στο σπίτι».

«Σωματικά είναι καλά, αν εξαιρέσει κανείς το σημάδι από την ταινία που έχει στο μάγουλο. Δεν έχει συμβεί κάτι άλλο».
«Κινούμε τις νόμιμες διαδικασίες»

«Είμαστε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να καταφέρουμε να βρούμε μια λύση σε όλο αυτό», είπε ο πατέρας της μαθήτριας, τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει να καταθέτει μηνύσεις εις βάρος όλων των υπευθύνων.

Θα καταθέσει σε παιδοψυχολόγο

Το παιδί βρίσκεται στο Ανηλίκων για να καταθέσει και αυτό θα γίνει σε παιδοψυχολόγο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία δεν έχει βρεθεί ταινία στο σημείο που λέει, ούτε οι μαθήτριες που υποστηρίζει πως την έδεσαν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "7χρονη μαθήτρια βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη στις τουαλέτες του σχολείου της"

Επίθεση με drones στο Κρεμλίνο: Η αποκάλυψη «βόμβα» των New York Times έσκασε σε Δύση και Κίεβο

Η αποκάλυψη των New York Times προκάλεσε σάλο: Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, η απόπειρα επίθεσης με drones στο Κρεμλίνο ήταν ενορχηστρωμένη από ειδικές στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας ή από την υπηρεσία πληροφοριών της.

Πρόκειται για τον ισχυρισμό που είχε υποστηρίξει από την αρχή η Ρωσία, κατηγορώντας και την Ουάσιγκτον για εμπλοκή, καθώς, όπως υποστηρίζει η Μόσχα και έχουν επιβεβαιώσει παρασκηνιακά ουκρανοί αξιωματούχοι, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν τέτοιες επιχειρήσεις χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της Δύσης και η ουκρανική ηγεσία απέρριπταν οποιαδήποτε εμπλοκή παρουσιάζοντας ως πιθανό το σενάριο η απόπειρα επίθεσης να οργανώθηκε από ρώσους αντιφρονούντες ή ακόμη και να οργανώθηκε από το ίδιο το Κρεμλίνο, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για περαιτέρω χτυπήματα και ενέργειες, αλλά και ως «καταλύτης» για τη συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέκλεψαν ουκρανικές συνομιλίες, στις οποίες αξιωματούχοι έλεγαν πως πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι υπεύθυνη για την επίθεση, και υπέκλεψαν επίσης ρωσικές επικοινωνίες, που έδειχναν πως δεν επρόκειτο για κάποια επιχείρηση παραπλάνησης εκ μέρους της Ρωσίας.

Η επίθεση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, φαίνεται πως εντάσσεται σε μια σειρά κρυφών επιχειρήσεων που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρα που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Ουκρανίας με στρατιωτικό εξοπλισμό. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι υπόλοιποι δυτικοί σύμμαχοι, έχουν ταχθεί κατά μιας ουκρανικής επίθεσης στη ρωσική επικράτεια.

Ο λόγος είναι πως αυτή η στρατηγική θα συνιστούσε κλιμάκωση και αναπόφευκτα θα προκαλούσε μια ισχυρότερη στρατιωτική απάντηση της Μόσχας, με απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπάρχει εξάλλου πάντα ο φόβος της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων, τα οποία βάσει του ρωσικού δόγματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αν η Ρωσία δεχτεί «υπαρξιακή απειλή».

Τζο Μπάιντεν - Βολοντιμιρ Ζελένσκι

Παράλληλα, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι, έχουν εκφράσει ανησυχίες πως ένα χτύπημα εντός της Ρωσίας – και μάλιστα με όπλα που έχουν προσφερθεί από νατοϊκές χώρες – θα έδινε την αφορμή στην Κίνα να αλλάξει στάση, εγκαταλείποντας την ουδετερότητα και προχωρώντας στον εξοπλισμό της Ρωσίας.

Είναι ενδεικτικό πως ο Τζο Μπάιντεν, ανάβοντας το «πράσινο φως» για παράδοση F16 στην Ουκρανία, διευκρίνισε ότι έλαβε «σαφή διαβεβαίωση» από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά αεροσκάφη της Δύσης για να πλήξει ρωσικό έδαφος.

Ο Ζελένσκι στο «στόχαστρο»

«Είπαμε αμέσως πως πίσω απ’ αυτό (σ.σ. την απόπειρα επίθεσης στο Κρεμλίνο) βρισκόταν το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε για το δημοσίευμα των New York Times. «Τελικά δεν έχει μεγάλη διαφορά ποια από τις μονάδες του καθεστώτος του Κιέβου βρισκόταν πίσω απ’ αυτό. Το καθεστώς του Κιέβου βρισκόταν πίσω απ’ αυτό, το ξέρουμε αυτό, το γνωρίζουμε, και θα προχωρήσουμε σ’ αυτή τη βάση», πρόσθεσε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να διαχωρίσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την απόπειρα επίθεσης στο Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας πως δεν πιστεύουν ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος εγκρίνει όλες τις κρυφές επιχειρήσεις, αναφέρει η εφημερίδα. «Δεν είναι σαφές σε ποια έκταση γνωρίζει εκ των προτέρων για τις επιχειρήσεις αυτές», φέρονται να δήλωσαν αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία είχε υποστηρίξει πως στόχος της επίθεσης ήταν ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, και πολλοί στη Μόσχα επισήμαναν πως στο πλαίσιο των αντιποίνων η επιχείρηση θα πρέπει να έχει ως σκοπό το τέλος του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμι Ζελένσκι. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε χαρακτηριστικά πως η απόπειρα επίθεσης στο Κρεμλίνο δεν αφήνει άλλη επιλογή πέρα από την «εξόντωση» του Ζελένσκι και της «κλίκας» του.

Έκρηξη στο Κίεβο

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των New York Times, υψηλόβαθμος Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος δήλωσε πως η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με μια «περίεργη και χωρίς νόημα» επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο Κρεμλίνο και υποβάθμισε τη σημασία των ευρημάτων που αναφέρονται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η Ρωσία προσπαθεί να μειώσει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο εκμεταλλευόμενη φόβους της Δύσης για πιθανή κλιμάκωση των φερόμενων ως ουκρανικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος», ισχυρίστηκε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Το σίγουρο είναι πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πλέον μια «καλή δικαιολογία» για να προχωρήσει σε κλιμάκωση της επίθεσης στην Ουκρανία. Μένει να φανεί εάν και πότε θα αποφασίσει μια τέτοια κίνηση ή κατά ορισμένους αναλυτές εάν τελικά μπορεί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με drones στο Κρεμλίνο: Η αποκάλυψη «βόμβα» των New York Times έσκασε σε Δύση και Κίεβο"

Μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής ζητά από την Ελλάδα η Κομισιόν – Τι προτείνει

Περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζητά από την Ελλάδα, σε έκθεσή της η Κομισιόν. Ένα από αυτά είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης καθώς και η αξιοποίηση των στοιχείων των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης αποτελεί μια πάγια πρόταση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω τα φορολογικά έσοδα και κυρίως από ανθρώπους οι οποίοι ακριβώς λόγω της φοροδιαφυγής δεν συνδράμουν στα βάρη. Τέσσερις προτάσεις περιλαμβάνονται στη μακροσκελή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ενώ εκδόθηκαν εκθέσεις αντίστοιχες για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι η μία πρόταση από αυτές. Η δεύτερη έχει να κάνει με την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, ένα μέτρο το οποίο έχει ήδη αποδώσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια ευρώ συμβάλλοντας και στη συλλογή πολύτιμων στοιχείων από τις τις φορολογικές αρχές.

Η τρίτη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να αξιοποιηθούν περισσότερο από τις φορολογικές αρχές αυτά τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται. Η τέταρτη πρόταση έχει να κάνει με τους στοχευμένους ελέγχους σε αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, οι οποίοι ενώ φαίνεται να ωφελούνται από την αύξηση των εσόδων τους, κάτι το οποίο το βλέπουμε ειδικά αυτό το διάστημα και λόγω του πληθωρισμού, δεν φαίνεται από την άλλη πλευρά να εμφανίζουν αύξηση στα φορολογητέα τους κέρδη. Σημειώνεται ότι με βάση την εκκαθάριση των τελευταίων φορολογικών δηλώσεων -αφορούν στο 2021- υπάρχουν φορολογητέα κέρδη από το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων περίπου 3,5 δισ. ευρώ επί συνόλου εσόδων που ξεπερνούν τα 39 δισ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής ζητά από την Ελλάδα η Κομισιόν – Τι προτείνει"

Δραπετσώνα: Oδηγός τρόλεϊ οπλοφορούσε την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο – Συνελήφθη ο άνδρας

Οδηγός τρόλεϊ συνελήφθη από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Πέμπτης (25.05.2023), 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στη Δραπετσώνα. 

Ο άνδρας, 52 ετών, οπλοφορούσε την ώρα που οδηγούσε το τρόλεϊ «20», σε δρομολόγιο Δραπετσώνα – Φάληρο, με έναν από τους επιβάτες να καταγγέλλει το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα κι έκαναν έλεγχο στον οδηγό στην Ακτή Βασιλειάδη, στην περιοχή της Δραπετσώνας. 

Βρήκαν στην κατοχή του έναν αεροβόλο πιστόλι κι ένα γκλοπ, τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Σε βάρος του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Πρόεδρος εργαζομένων ΗΛΠΑΠ στο newsit.gr: «Μακριά από χώρους εργασίας τέτοια περιστατικά»

«Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το περιστατικό. Εφόσον υπάρχουν ευρήματα και έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Αυτό που μάθαμε εμείς είναι ότι κρεμόντουσαν κάποια παιδιά από την εξωτερική σκάλα του οχήματος, ο οδηγός τους έκανε παρατήρηση και μετά αποχώρησε από το τέρμα. Μετά από μία ώρα περίπου δέχτηκε τον έλεγχο και βρέθηκαν αυτά που λέγεται ότι βρέθηκαν», λέει στο newsit.gr o Στέλιος Ινεπέκογλου, πρόεδρος εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

«Από εκεί και πέρα, εμείς σαν εργαζόμενοι λέμε μακριά από χώρους εργασίας τέτοια περιστατικά, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια του επιβατηγού κοινού και των εργαζομένων. Είναι τεράστιο το έργο που επιτελούν οι οδηγοί, πολύ δύσκολο και σε πολύ δύσκολες συνθήκες», συμπληρώνει ο κ. Ινεπέκογλου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραπετσώνα: Oδηγός τρόλεϊ οπλοφορούσε την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο – Συνελήφθη ο άνδρας"

Η Moody’s προβλέπει για το ελληνικό χρέος μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις παγκοσμίως

Το ισχυρό ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να σχηματίσει ξανά κυβέρνηση μετά τις νέες εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου, σημειώνει σε ανάλυσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Αυτό σημαίνει, προσθέτει, ότι θα υπάρχει συνέχεια στη δημοσιονομική και την οικονομική πολιτική και είναι θετικό για το αξιόχρεο της Ελλάδας (credit positive).

Όπως σημειώνει, η διατήρηση της εστίασης στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της υγείας του τραπεζικού τομέα, μαζί με την υλοποίηση των ορόσημων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Σε συνδυασμό με τη δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή και αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η διατήρηση της σημερινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής βελτιώνει τις προοπτικές για σημαντική μείωση του βάρους του δημόσιου χρέους της Ελλάδας», αναφέρει.

Ο Moody’s προβλέπει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως, με το χρέος της γενικής κυβέρνησης να υποχωρεί κάτω από το 150% του ΑΕΠ το 2025 από 171,3% το 2022, χάρη στις προοπτικές σημαντικά υψηλότερης αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνει ακόμη ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμψε ισχυρά μετά την πανδημία, με αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5,9% το 2022 και 8,4% το 2021 μετά τη μείωση κατά 9% το 2020.

Αν και το ποσοστό του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ θα παραμείνει πολύ υψηλό τις επόμενες δεκαετίες,

Σύμφωνα με τον Moody’s, το βάρος του ελληνικού χρέους έχει γίνει σημαντικά πιο βιώσιμο χάρη, παρά το ότι ο λόγος του προς το ΑΕΠ θα παραμείνει πολύ υψηλός τις επόμενες δεκαετίες, χάρη στους πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωζώνη και τη μεγάλη ελάφρυνση του χρέους που παρείχαν οι πιστωτές της στην Ευρωζώνη από το 2017.

Σχεδόν το 80% του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης οφείλεται σε θεσμούς της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, σημειώνει ο οίκος.

«Το αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές της Ελλάδας για τόκους ως ποσοστό των κρατικών εσόδων να είναι χαμηλές και να παραμείνουν χαμηλές για μία παρατεταμένη περίοδο, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της πανδημίας και η επάνοδος σε τακτικές εκδόσεις στις αγορές κεφαλαίων».

Με το ποσοστό αυτό στο 5,5% – 6%, η ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώνει το χρέος της θα παραμείνει ισχυρότερη από της Ιταλίας, σημειώνει ο οίκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Moody’s προβλέπει για το ελληνικό χρέος μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις παγκοσμίως"

Μεγάλο χτύπημα στην Ολλανδία στη «μάχη» κατά των παράνομων συνδρομητικών υπηρεσιών

Τέλος σε μία παράνομη υπηρεσία συνδρομητικών υπηρεσιών με περισσότερους από 1.000.000 χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη έβαλε η ολλανδική Υπηρεσία Δημοσιονομικών Πληροφοριών και Ερευνών (FIOD) με την αρωγή της Europol.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών αναφέρεται ότι στις 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιδρομών σε όλη την Ολλανδία και συνελήφθησαν αρκετά άτομα ως ύποπτα συμμετοχής στην παράνομη ροή premium περιεχομένου. Τα πακέτα που αγόραζαν οι συνδρομητές τους έδιναν παράνομη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και σε βιβλιοθήκη 15.000 ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Οικονομικού Εγκλήματος της Europol βοήθησε στον εντοπισμό των βασικών στόχων και της παράνομης δραστηριότητάς τους σε όλη την Ευρώπη.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο χτύπημα στην Ολλανδία στη «μάχη» κατά των παράνομων συνδρομητικών υπηρεσιών"

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή, ψύχραιμη, διεκπεραιωτική – Δεν έμοιαζε με μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια»

Ως ψυχρή, ψύχραιμη, διεκπεραιωτική και αποστασιοποιημένη περιέγραψαν την Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου του Ρίο όπου νοσηλεύτηκε ο Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη.

«Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με το σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί» ανέφερε η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου συμπληρώνοντας πως η κατηγορούμενη ήταν «τυπική» χαρακτηρίζοντας την στάση της «αξιοπρόσεκτη» σε σχέση με άλλους γονείς. «Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας» τόνισε η μάρτυρας.

«Μήπως δεν ήταν εκδηλωτική αλλά έδειχνε ενδιαφέρον πχ με ερωτήσεις…» ήταν η ερώτηση της προέδρου με τη μάρτυρα να απαντά: «Όχι δεν μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα».

Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στην εκπαίδευση της Ρούλας Πισπιρίγκου ώστε να χορηγεί φάρμακα και τροφή στο παιδί μέσω γαστροστομίας με τη μάρτυρα να σημειώνει πως η κατηγορούμενη ήταν εξοικειωμένη με την διαδικασία.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο αίτημα φιλίας από κατηγορούμενη που δέχτηκε στο FB αλλά και στην επικοινωνία που είχε με το παιδί κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων.

«Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, του έβαζε παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι. ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε» ανέφερε η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξέφρασε τη θέση πως η κατηγορούμενη «δεν προβληματιζόταν». «Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά» είπε.

Αναφερόμενη δε στον Μάνο Δασκαλάκη η μάρτυρας περιέγραψε πως ο πατέρας του παιδιού «Φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες ημέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν πατέρας πιο περιποιητικός έβαλε λαδάκι στο παιδί το χάιδευε».

Η νοσηλεύτρια ανέσυρε στη μνήμη της και τα επεισόδια που είχαν καταγραφεί λίγες ημέρες πριν το παιδί φύγει από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022.

«Έγιναν συζητήσεις πως ενώ αναφερόταν επεισόδια στην παιδιατρική κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην παιδιατρική και στην ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα. Λέγαμε τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι» κατέθεσε.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η νοσηλεύτρια, Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου η οποία συντάχθηκε με την άποψη της συναδέλφου της ότι η κατηγορούμενη «ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της». «Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της. Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα παιδί… Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μήπως το πλησίαζε αλλιώς το παιδί;

Μάρτυρας: Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε κίνηση να βάλει λαδάκι, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος: Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Καθόταν μαζί της, της έβαζε στο τάμπλετ τραγούδια, της μιλούσε μετά έφευγε, την αλλάζαμε δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας: Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει.

Εισαγγελέας: Λέτε αλλάζατε θέση στο παιδί και κάνατε και μπάνιο, η μητέρα συμμετείχε;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Παρατηρούσε η μητέρα εάν παιδί είναι πλυμένο και καθαρό;

Μάρτυρας: Δεν μας είχε κάνει κάποια υπόδειξη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή, ψύχραιμη, διεκπεραιωτική – Δεν έμοιαζε με μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια»"

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές – Πώς θα κάνετε αίτηση

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 2 Ιουλίου.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, με προτεραιότητα στις οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος και κοινωνικά (πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, ορφανά, γονείς με αναπηρία κ.λπ.).

Στην Αττική λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου, ενώ, στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tes-demosias-uperesias-apaskholeses-d-up.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:

  • κατά τα έτη 2022-2023, συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εντός τριών ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές – Πώς θα κάνετε αίτηση"

Μαρινάκης για Ξυδάκη: Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο Τσίπρας και η παρέα του

«Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Και επισημαίνει: «Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο.

Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπου η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μια μεγάλη νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολούθησε δεύτερος με διαφορά περίπου 20 μονάδων.

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο Kontra για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με τους νέους και τον τρόπο που επέλεξαν να ψηφίσουν, σχολίασε: «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρινάκης για Ξυδάκη: Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο Τσίπρας και η παρέα του"

Συνελήφθησαν Ουκρανοί «δολιοφθορείς» που είχαν στόχο πυρηνικούς σταθμούς, λέει η ρωσική FSB

«Δολιοφθορείς» που συνδέονται με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις που αποσκοπούσαν στη διατάραξη της λειτουργίας ρωσικών πυρηνικών σταθμών, συνελήφθησαν στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB.

«Ομάδα δολιοφθορέων της ουκρανικής υπηρεσίας κατασκοπείας (…) προσπάθησε να ανατινάξει περίπου τριάντα γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος των πυρηνικών σταθμών Λένινγκραντ και Καλίνιν» στις αρχές Μαΐου, για να προκαλέσει «τη διακοπή (της λειτουργίας) πυρηνικών αντιδραστήρων», σημειώνει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δολιοφθορείς «κατάφεραν να ανατινάξουν τον πυλώνα γραμμής υψηλής τάσης και να τοποθετήσουν νάρκες στη βάση τεσσάρων άλλων γραμμών υψηλής τάσης του πυρηνικού σταθμού Λένινγκραντ», που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, διευκρίνισε η FSB.

Εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν επίσης κοντά σε επτά πυλώνες γραμμών υψηλής τάσης που συνδέονται με τον πυρηνικό σταθμό Καλίνιν, σημείωσε.

Δύο «Ουκρανοί πολίτες, ο Αλεξάντρ Μάιστρουκ, γεννηθείς το 1978 (…) και ο Έντουαρντ Ουσάτενκο, γεννηθείς το 1974» συνελήφθησαν σε σχέση με τις επιθέσεις αυτές και σε αυτούς μπορεί να επιβληθούν ποινές κάθειρξης έως και είκοσι ετών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της FSB.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν τρίτο άνδρα, τον Γιούρι Κίτστσακ, έναν Ρωσο-ουκρανό γεννηθέντα το 1963, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Δύο Ρώσοι συνεργοί των δολιοφθορέων αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν», σύμφωνα με την FSB, ως ύποπτοι για την παροχή μέσων επικοινωνίας και οχημάτων με πλαστές πινακίδες.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατέσχεσαν εξάλλου κατά την σύλληψη των «δολιοφθορέων» 36,5 κιλά εκρηκτικών και περίπου 60 πυροκροτητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διεξάγεται έρευνα για «δολιοφθορά» και «διακίνηση εκρηκτικών».

Στις αρχές του μήνα, μερικές ημέρες πριν από τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης» επί των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων στη Ρωσία, η χώρα αντιμετώπισε μια σειρά επιθέσεων και σαμποτάζ, ιδίως τον εκτροχιασμό δύο αμαξοστοιχιών μεταφοράς εμπορευμάτων και πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου που οφειλόταν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Οι ρωσικές αρχές γνωστοποίησαν επίσης στις αρχές Μαΐου την πρόκληση βλάβης σε γραμμή υψηλής τάσης στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω σχετικά με το περιστατικό όταν συνέβη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν Ουκρανοί «δολιοφθορείς» που είχαν στόχο πυρηνικούς σταθμούς, λέει η ρωσική FSB"

Εκλογές 2023 – Νίκος Αλιβιζάτος για Ηλία Κασιδιάρη: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων

Θέση πήρε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, σχετικά με την ανακοίνωση του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ανακοίνωσή του επικαλείται τη γνωμοδότηση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου. Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων».

Ο ίδιος τονίζει πως οι μεθοδεύσεις Κασιδιάρη «πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Η δήλωση Αλιβιζάτου:

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου». 

Η ανακοίνωση Κασιδιάρη

Νωρίτερα, ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Νίκος Αλιβιζάτος για Ηλία Κασιδιάρη: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων"

Κασιδιάρης: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τους «Έλληνες»

Aνεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε ότι θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως δε τονίζει σε δήλωση της υποψηφιότητάς του, «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».

«Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη» συμπληρώνει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: « Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη. Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι.

Στις πρώτες εκλογές δεν στήριξα κανένα κόμμα γιατί όπως δήλωσε ρητά ο Σκέρτσος: «Όποιος λάβει την υποστήριξη Κασιδιάρη στις πρώτες εκλογές θα κοπεί από τον Άρειο Πάγο στις δεύτερες». Για το λόγο αυτό παρέμεινα αποστασιοποιημένος και συνέστησα ψήφο κατά συνείδηση.

Είχα προβλέψει όμως πως την ημέρα που το σύστημα θα απέκλειε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, θα εμφάνιζε ως δια μαγείας κάποιο ανύπαρκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να σπρώξει προς τα εκεί τους ψηφοφόρους μας. Επειδή επιβεβαιώθηκα πλήρως, θέλω να θέσω δύο ευθεία ερωτήματα:

Ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διαφημίσεις του κόμματος Νίκη στο διαδίκτυο και στην Prime time Ζώνη του mega channel;

Γιατί ο Βελόπουλος υπερψήφισε το νόμο για το μπόνους των 50 εδρών με τον οποίο χάνει έδρες το κόμμα του και τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία;

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς μία ελεγχόμενη δήθεν «αντιπολίτευση» στα δεξιά του, με κηραλοιφές και άλλα απολύτως κατευθυνόμενα κομματίδια για να ολοκληρώσει τα εθνομηδενιστικά του σχέδια (δημογραφική αλλοίωση του Ελληνισμού, εκχώρηση Εθνικού πλούτου, Πρέσπες του Αιγαίου).
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή αυτής της μεγάλης πολιτικής μάχης που θα επηρεάσει το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Παρά τον απόλυτο πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις πρωτοφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος της ημέρας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναδειχθούμε νικητές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κασιδιάρης: Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τους «Έλληνες»"

Ρωσία και Λευκορωσία υπέγραψαν έγγραφο για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν σήμερα έγγραφο για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, μετέδωσε σήμερα (25.05.2023) το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Μόσχα θα διατηρήσει τον έλεγχο των όπλων αυτών και θα είναι εκείνη που θα αποφασίζει για τη χρήση τους, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS. Η Ρωσία και η Λευκορωσία, οι οποίες είναι στενές σύμμαχοι στη σύγκρουση που διεξάγεται στην Ουκρανία, είχαν συμφωνήσει νωρίτερα φέτος να αναπτυχθεί στη Λευκορωσία μέρος του τακτικού πυρηνικού οπλοστασίου της Μόσχας.

Εξάλλου ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Σοϊγκού δήλωσε πως η Δύση διεξάγει έναν «ακήρυκτο πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία και Λευκορωσία υπέγραψαν έγγραφο για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων"

Τρόμος για 49χρονο στους Θρακομακεδόνες: Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλο ληστή μέσα στο σπίτι του

Στιγμές τρόμου βίωσε μέσα στη μονοκατοικία που διαμένει, στην οδό Θράκης στους Θρακομακεδόνες ένας 49χρονος, ο οποίος γύρω στις 06:00 τα ξημερώματα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ένοπλο ληστή.

Η λεία του εισβολέα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περίπου 2.000 ευρώ μετρητά, ενώ άρπαξε και τιμαλφή που είχε κρυμμένα στο σπίτι του ο 49χρονος. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ληστής δεν άφησε ούτε δευτερόλεπτο το δάχτυλο του από τη σκανδάλη του όπλου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Άμεση Δράση, ωστόσο, παρά τις αναζητήσεις που έγιναν δεν κατέστη δυνατός μέχρι στιγμής ο εντοπισμός του οπλοφόρου ληστή.

Την προανάκριση ανέλαβε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για 49χρονο στους Θρακομακεδόνες: Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλο ληστή μέσα στο σπίτι του"

Συντάξεις: Τα αναδρομικά 11 μηνών για επικουρικές - Δώρα έως 4.004 ευρώ σε όλα τα Ταμεία [πίνακες]

Πιο κοντά στην πληρωμή των αναδρομικών που διεκδικούν για τις επικουρικές τους συντάξεις από τις αντισυνταγματικές μειώσεις 11 μηνών βρίσκονται 1,1 εκατ. συνταξιούχοι από όλα τα Tαμεία και τα ποσά που προσδοκούν να εισπράξουν ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ.

Μία νέα εξέλιξη μάλιστα που έρχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πιθανό να προκαλέσει θετική ανατροπή για τους συνταξιούχους όχι μόνον για τις επικουρικές αλλά και για τις κύριες συντάξεις.

Οπως αποκαλύπτει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», στις 12 Ιουνίου,  θα διεξαχθεί νέα πιλοτική δίκη στο ΣτΕ, στην οποία θα εξεταστεί όχι απλώς αν δικαιούνται αναδρομικά οι συνταξιούχοι, αλλά εάν μπορούν να διεκδικήσουν ποσά παρελθόντων ετών, και όχι μόνον του 11μήνου που τους έχουν επιδικαστεί για μειώσεις σε επικουρικές αλλά και σε κύριες συντάξεις!

Το ενδιαφέρον της δίκης αυτής έγκειται στο γεγονός ότι το αίτημα δεν έφτασε στο ΣτΕ από κάποια αγωγή συνταξιούχων, αλλά κατόπιν απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (με αριθμό 11344/2022), που εκδίκασε την αγωγή των συνταξιούχων, και προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση ζητάει τη συνδρομή του ΣτΕ, καθώς διακυβεύονται αναδρομικά όχι 11 μηνών αλλά από το 2012 έως το 2018!

Το Πρωτοδικείο ζητά απαντήσεις από το ΣτΕ στα εξής ερωτήματα:

  1. Εάν μία «συμπληρωματική» αγωγή, που έχει ασκηθεί μετά την αρχική κύρια αγωγή, θεωρείται ως παρεμπίπτουσα της πρώτης.
  2. Εάν η αγωγή κριθεί ως παρεμπίπτουσα, τότε αν μπορούν οι συνταξιούχοι να διεκδικήσουν σε αυτήν άλλες μειώσεις από αυτές που ζητούσαν στην αρχική αγωγή.
  3. Εάν τα αποτελέσματα της παρεμπίπτουσας αγωγής ανατρέχουν αναδρομικά από το χρόνο που ασκήθηκε η κύρια αγωγή (εν προκειμένω από το 2012) ή αν οι συνταξιούχοι διέπονται από την ισχύ των αποφάσεων για αναδρομικά 11 μηνών (Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016).

Η νέα υπόθεση που έφτασε σε πιλοτική δίκη αφορά αγωγή που είχαν καταθέσει συνταξιούχοι τον Μάιο του 2012 ζητώντας την ακύρωση των μειώσεων που τους είχαν επιβληθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με τους νόμους 3986 και 4024 του 2011. Σε συνέχεια αυτής της αγωγής, τα ίδια πρόσωπα κατέθεσαν νέα αγωγή το 2018 ζητώντας ακύρωση των περικοπών των νόμων 4051 και 4093 του 2012.

Εκεί «σκόνταψε» το Πρωτοδικείο και ζητάει από το ΣτΕ να κρίνει αν τα ίδια πρόσωπα μπορούν να κάνουν δύο αγωγές. Και σε περίπτωση που δικαιωθούν για τη δεύτερη αγωγή τους (ως παρεμπίπτουσα της αρχικής), αν θα πρέπει να πάρουν αναδρομικά από το χρόνο που έκαναν την αρχική αγωγή! Εν προκειμένω, αν οι συνταξιούχοι που έκαναν τη δεύτερη αγωγή τους το 2018 νομιμοποιούνται να πάρουν αναδρομικά από το 2012 που υπέβαλαν την αρχική αγωγή.

Αν το ΣτΕ βγάλει θετική απάντηση στα προδικαστικά ερωτήματα που θέτει το Πρωτοδικείο, τότε οι συνταξιούχοι θα λάβουν έξτρα αναδρομικά τόσο για τις κύριες συντάξεις τους, πέραν αυτών που πληρώθηκαν το 2020, όσο και για τις επικουρικές.

Το «κλειδί» της υπόθεσης είναι στην ερμηνεία που θα δώσει στο ΣτΕ για το πότε μία αγωγή θεωρείται ως «παρεμπίπτουσα» της αρχικής. Νομικοί κύκλοι στους οποίους απευθύνθηκε το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» μετέφεραν την εκτίμηση ότι οι πιθανότητες ενός θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος είναι 50%-50%. Αν δεν ευδοκιμήσει η πιλοτική δίκη, θα επαναβεβαιωθεί το 11μηνο των επιστροφών για τις επικουρικές τους συντάξεις μαζί με τα Δώρα.

Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται τα αναδρομικά τους

Πληρωμές αναδρομικών για επικουρικές συντάξεις και Δώρα γίνονται από τον ΕΦΚΑ, αλλά με αργούς ρυθμούς, καθώς η καθυστερούν να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις γιατί κάθε φορά που είναι σε εξέλιξη πιλοτική δίκη από το ΣτΕ «παγώνει» και η εκδίκαση των αναδρομικών από τα δικαστήρια.

Στις περιπτώσεις, όμως, που οι συνταξιούχοι έχουν στα χέρια τους τις δικαστικές αποφάσεις και τις πηγαίνουν στον ΕΦΚΑ, τότε η Νομική Υπηρεσία του δίδει εντολή στο Ταμείο για πληρωμή των αναδρομικών.

Τα επιδικασθέντα αναδρομικά πληρώνονται και με τόκους 3, 4 ή και 5 ετών. Για αναδρομικά 1.000 ευρώ, οι τόκοι ανέρχονται περίπου στα 400 ευρώ, ενώ για αναδρομικά 4.000 ή 8.000 ευρώ (όπως φαίνεται από δικαστικές αποφάσεις που έχει δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις»), οι τόκοι φτάνουν και τις 2.160 ευρώ.

Συντάξεις: Λύση με δόσεις για αναδρομικά σε όλους

Σε αναμονή για αναδρομικά είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 350.000 συνταξιούχοι από όλα τα Ταμεία, που διεκδικούν με αγωγές επιστροφές 11 μηνών σε επικουρικές και Δώρα, και άλλοι 750.000 συνταξιούχοι χωρίς αγωγές.

Ενα από τα σενάρια πληρωμών προβλέπει να δοθούν αναδρομικά σε όλους με δόσεις των 450 εκατ. ευρώ κατ’ έτος για μια 3ετία-4ετία.

Κατά τα φαινόμενα, και κυρίως λόγω της «άσπρης τρύπας» ή αλλιώς ενός έξτρα πλεονάσματος κοντά στα 900 εκατ. ευρώ που προκύπτει φέτος στον Προϋπολογισμό λόγω της θετικής πορείας της οικονομίας, το σχέδιο αυτό θα βγει από το συρτάρι μετά τις εκλογές, εφόσον τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Ενδέχεται όμως, λόγω πληρωμής των αναδρομικών, να αποσυρθούν ή να περιοριστούν άλλα μέτρα στήριξης των συνταξιούχων, όπως τα επιδόματα των 250 ευρώ, που μπορεί να κατευθύνονται μόνον σε χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ.

Συντάξεις: Ερώτηση & Απάντηση

Γιατί υπάρχουν αναδρομικά πολλών ταχυτήτων, παρότι βλέπουμε συνταξιούχους από διαφορετικά Ταμεία να έχουν τα ίδια ποσά επικουρικών συντάξεων; Δεν θα έπρεπε να είναι ίδια και τα αναδρομικά τους;

Οι δικαιούχοι των αναδρομικών χωρίζονται σε πολλές κλίμακες. Γι’ αυτό και ο «χάρτης» των αναδρομικών είναι διαφορετικός ανάλογα με το Ταμείο, το ύψος της σύνταξης και το ποσοστό της μείωσης που έχει επιβληθεί στον καθένα.

Για παράδειγμα, η μείωση του νόμου 4093 στην επικουρική σύνταξη εξαρτάται από το άθροισμά της μαζί με την κύρια. Η πρώτη κλίμακα αυτής της μείωσης είναι με 5%, αν το άθροισμα συντάξεων είναι μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ. Η δεύτερη κλίμακα είναι με μείωση 10% από τα 1.500 ως τις 2.000 ευρώ κ.ο.κ. Στο ΙΚΑ, που υπάρχουν πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι, οι περισσότεροι έχουν τις μειώσεις της πρώτης κλίμακας, καθώς μόλις που ξεπερνούν το χιλιάρικο από κύρια και επικουρική. Για παράδειγμα, με επικουρική ΙΚΑ 191 ευρώ τα αναδρομικά βγαίνουν 992 ευρώ, ενώ συνταξιούχος Ταμείου ΔΕΚΟ με ελαφρώς μικρότερη επικουρική στα 184 ευρώ, έχει αναδρομικά 1.111 ευρώ, γιατί το άθροισμα με την κύρια σύνταξη πέρασε τα 1.500 ευρώ και η μείωση ήταν στο 10% αντί 5%.

Συντάξεις: ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

Οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών έχουν τα περισσότερα αναδρομικά με ποσά πάνω και από 4.000 ευρώ, επειδή είχαν υψηλές επικουρικές και μεγαλύτερες μειώσεις. Ακόμη και με επικουρική στα 162 ευρώ, τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους από Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών βγαίνουν στα 835 ευρώ, όταν σε άλλα Ταμεία είναι χαμηλότερα.

Ακολουθούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, που ανάλογα με το ποσό της επικουρικής δικαιούνται αναδρομικά ως 2.604 ευρώ.

Επίσης οι συνταξιούχοι από άλλα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα (εμποροϋπαλλήλων, αρτοποιών κ.λπ.), ανάλογα με το ποσό της επικουρικής, δικαιούνται αναδρομικά ως 2.387 ευρώ.

Συντάξεις: ΧΑΜΕΝΟΙ

Οι συνταξιούχοι με επικουρική ΙΚΑ συγκαταλέγονται στους χαμένους. Μπορεί να δικαιούνται αναδρομικά 11μήνου, αλλά παίρνουν λιγότερα από άλλους. Η σύνταξή τους είχε ήδη υποστεί μεγάλη μείωση (30% για το ποσό πάνω από τα 150 ευρώ), οπότε, όταν ήρθαν οι επόμενες περικοπές, είχε προηγηθεί η μείωση 30%, που ήταν πολύ μεγαλύτερη και κατέβασε σημαντικά την επικουρική τους. Μάλιστα, η μείωση αυτή που επιβλήθηκε το 2011 κρίθηκε συνταγματική και δεν έχει αναδρομικά. Ενώ οι επόμενες μειώσεις (των νόμων 4051 και 4093 του 2012) βγήκαν μεν αντισυνταγματικές, αλλά δίνουν λιγότερα αναδρομικά, γιατί οι μεγάλες περικοπές είχαν προηγηθεί με το 30%.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 11 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ – ΔΩΡΑ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2016

  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
294 1.069 642 661 2.372
262 899 360 589 1.848
235 807 323 528 1.658
229 787 315 515 1.616
212 728 291 477 1.496
201 690 276 452 1.418
191 438 124 429 992
184 422 119 413 954
181 415 118 406 939
176 254 114 394 762
160 230 104 358 692
142 0 92 318 410
  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
504 1.832 1.099 1.073 4.004
436 1.584 950 979 3.514
386 1.402 841 867 3.110
308 1.119 671 692 2.483
235 855 513 528 1.896
224 767 307 502 1.575
205 495 281 459 1.235
184 446 252 413 1.111
174 421 238 390 1.049
162 248 223 365 835
160 231 104 359 694
  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΤΕΑΔΥ
Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
323 1.174 704 726 2.604
296 1.076 646 665 2.387
279 1.013 608 626 2.248
233 845 507 522 1.874
224 769 308 503 1.579
204 700 280 458 1.438
199 482 273 447 1.202
187 452 256 419 1.128
175 422 239 392 1.053
181 262 118 407 787
168 242 109 376 727
  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ (*)
Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
296 1076 646 665 2.387
286 1039 624 643 2.306
269 976 586 603 2.165
259 939 563 580 2.083
251 911 547 563 2.021
241 874 524 540 1.938
235 807 323 528 1.658
215 738 295 483 1.517
205 503 281 459 1.242
154 222 100 345 668


















(*) Εμποροϋπαλλήλων, ηλεκτροτεχνιτών, αρτοποιών, τροφίμων κ.ά.

  1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤ
Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
449 978 1.007 1.985
381 830 855 1.685
310 675 696 1.371
286 624 643 1.267
262 572 589 1.160
252 345 565 910
237 325 533 858
223 306 500 806
215 295 482 777
200 274 449 723
185 254 415 669
174 113 390 503

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Τα αναδρομικά 11 μηνών για επικουρικές - Δώρα έως 4.004 ευρώ σε όλα τα Ταμεία [πίνακες]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news