facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νόσησαν παρόλο που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του ιού

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μετά τον εντοπισμό 41 κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. .

Δύο κλινικές έχουν κλείσει, ενώ πολλοί από όσους νόσησαν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»:

«Είναι 15 από το υγειονομικό προσωπικό και οι υπόλοιποι είναι συνοδοί ασθενών και ασθενείς. Αν με ρωτάτε από πού ξεκίνησε δεν ξέρω να σας πω ακόμα».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νόσησαν παρόλο που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του ιού"

Πανελλαδική απεργία στις λαϊκές αγορές την Τετάρτη

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε για την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών στις λαϊκές αγορές.

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμηση του κλάδου, δεν προάγει την ανάπτυξης του θεσμού.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι πωλητές, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική απεργία στις λαϊκές αγορές την Τετάρτη "

Από το Περιστέρι και τον Άλιμο έως τη Θεσσαλονίκη, ποτό στο χέρι και… συνωστισμός

Κάθε βράδυ, πια, η ίδια εικόνα. Με τα μπαρ και τα εστιατόρια κλειστά, με την ψυχολογική κούραση από το παρατεταμένο lockdown να είναι ο χειρότερος σύμβουλος, νεαροί μαζεύονται έξω από μαγαζιά take away. 

Άνθρωποι με ένα ποτό στο χέρι, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινά στις 21:00, σαν να μην υπάρχει lockdown, είναι έξω από μαγαζιά που πωλούν ποτό ή φαγητό με take away, συζητούν, πίνουν, διασκεδάζουν. Και μοιραία, συνωστίζονται.

Και είναι εικόνες από τον Άλιμο, λίγα λεπτά μετά τις 21:00…

Ή από το Περιστέρι, λίγο πριν από τις 21:00 και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ή από τη Θεσσαλονίκη, όπου για ακόμη ένα βράδυ δημιουργήθηκε συνωστισμός και χρειάστηκε, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, η επέμβαση της αστυνομίας.

 

  

 

Και σήμερα Κυριακή (04.04.2021) εκατοντάδες άνθρωποι γέμισαν τα στενά όπου βρίσκονται γνωστά μπαράκια στη Θεσσαλονίκη και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away.

Μια ώρα περίπου πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με το grtimes.gr χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως – αλλά και σε άλλα σημεία – για να αποχωρήσει το πλήθος έξω από καταστήματα και πεζοδρόμια.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στη συνέχεια σε ελέγχους αλλά και βεβαιώσεις παραβασεων ενώ ο κόσμος γρήγορα άρχισαν να διαλύονται για να αποφύγουν το πρόστιμο.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Από το Περιστέρι και τον Άλιμο έως τη Θεσσαλονίκη, ποτό στο χέρι και… συνωστισμός"

Αποκάλυψη: Πρόεδρος κοινότητας στην Άνδρο είχε πει πως θα βάλει φωτιά στο νησί – Δείτε το βίντεο

Την ώρα που η φωτιά στην Άνδρο βρίσκεται σε ύφεση , ο ΣΚΑΙ αποκάλυψε ένα σοκαριστικό ντοκουμέντο.

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροτανταλου Ανδρέας Τριδημας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί, λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες!

Δείτε το βίντεο

  • Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε “θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!, ανέφερε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδημας στις 8 Μαρτίου. 
     
  • Πρόεδρε, συγνώμη, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως» είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΔΗΜΑΣ

  • Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. “Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική!” λέει ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.
  • Μη λέμε “θα περιμένουμε φωτιές”. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα συνέχισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου
  • Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!, είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

To σενάριο του εμπρησμού ήταν σε πρώτο πλάνο και γι αυτό με εντολή του Νίκου Χαρδαλια έφτασε στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και επικουρικά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς. Υπόψη τους έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Πολίτικη Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ μάλιστα, εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς στην Άνδρο

Όλα αυτά, την ώρα που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί συνεχίζουν να ενισχύονται το απόγευμα έφτασε στο νησί πλοίο από τη Ραφήνα με ακόμη δέκα πυροσβεστικά οχήματα. Έτσι συνολικά επιχειρούν στο νησί 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι στους οικισμούς Ρέματα και Ατένι που εκκενώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λογούς, ενώ αργά το απόγευμα η πυροσβεστική ενημέρωσε πως η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Πρόεδρος κοινότητας στην Άνδρο είχε πει πως θα βάλει φωτιά στο νησί – Δείτε το βίντεο"

Καιρός αύριο: Έρχονται λασποβροχές και μπόρες – Εκεί θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Χαλάει ο καιρός αύριο, Δευτέρα (05.04.2021) με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι ισχυροί άνεμοι θα «κουβαλήσουν» πάλι σκόνη από τη Σαχάρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες
διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα σταφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7μποφόρ και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχονται λασποβροχές και μπόρες – Εκεί θα χτυπήσουν τα φαινόμενα"

Σκλαβενίτης - απίστευτη καταγγελία: Απέλυσε υπάλληλο γιατί ήταν πιθανό κρούσμα!

Το Σωματείο Εμπο/λων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας καταγγέλλει την απόλυση σε Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης» στις περιοχές Λάρυμνας, Μαλεσίνας,  επειδή ήταν πιθανό κρούσμα: «Αυτός ο εργοδότης δεν άντεξε το «κακό» πρόσωπο της συναδέλφου, που μπήκε υποχρεωτικά σε καραντίνα από τον ΕΟΔΥ, ως πιθανό κρούσμα. Συγκεκριμένα όταν ολοκληρώθηκαν οι μέρες τις καραντίνας και ήταν να επιστρέψει, της έδωσε αναγκαστική άδεια, χωρίς να διασαφηνίσει το λόγο καθώς και  το πότε θα επιστρέψει. Ταυτόχρονα την ενημέρωσε πως θέλει να κάνουν μια κουβεντούλα όταν θα επιστρέψει. Όταν επέστρεψε πάλι χωρίς καμία δικαιολογία ή λειτουργική ανάγκη την άλλαξε από το προκαθορισμένο πόστο  εργασίας Και μετά από μια εβδομάδα μέσα σε τρομοκρατικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η περιβόητη κουβεντούλα, η οποία ήταν λιτή και περιορισμένη στην έκφραση «έλα πήγαινε σπίτι σου, απολύεσαι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Μετά τα παλαμάκια και τις διαφημίσεις με τα μπράβο στο προσωπικό (για τα μάτια του κόσμου) και το κτίσιμο δήθεν  κοινωνικού προφίλ από τις εταιρείες, απομένει η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ.

Έχουν πάρει τόσο αέρα τα πανιά της εργοδοσίας από την κυβερνητική πολιτική που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εργοδοσία των καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στις περιοχές Λάρυμνας, Μαλεσίνας. Ο συγκεκριμένος εργοδότης που δεν παίρνει ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων και του κοινού, δεν κάνει τακτικές απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία, δεν τηρεί καμία διαδικασία για τον έλεγχο του συνωστισμού στα καταστήματα, που έβαλε προστατευτικά τζάμια στα ταμία, ένα χρόνο μετά την πανδημία και μετά από δύο παρεμβάσεις του συνδικάτου μας, αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν από την τσέπη τους κάθε βδομάδα τα selftest, προσπάθησε να φάει την κανονική άδεια των συναδέλφων που νόσησαν ή έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.

Επίσης, σχεδόν σε όλα τα καταστήματά του έχει κρούσμα, δεν δίνει ταμειακό επίδομα αλλά την ίδια ώρα ζητάει από το προσωπικό να του καλύπτουν τις ταμειακές διαφορές ή τις διαφορές από την απογραφή, κρατάει τους εργαζόμενους παραπάνω μισή, 1 ή ακόμα και 2 ώρες παράνομα, απλήρωτα, μαύρα, για να συμμαζέψουν το μαγαζί.

Αυτός ο εργοδότης δεν άντεξε το «κακό» πρόσωπο της συναδέλφου, που μπήκε υποχρεωτικά σε καραντίνα από τον ΕΟΔΥ, ως πιθανό κρούσμα. Συγκεκριμένα όταν ολοκληρώθηκαν οι μέρες τις καραντίνας και ήταν να επιστρέψει, της έδωσε αναγκαστική άδεια, χωρίς να διασαφηνίσει το λόγο καθώς και  το πότε θα επιστρέψει. Ταυτόχρονα την ενημέρωσε πως θέλει να κάνουν μια κουβεντούλα όταν θα επιστρέψει. Όταν επέστρεψε πάλι χωρίς καμία δικαιολογία ή λειτουργική ανάγκη την άλλαξε από το προκαθορισμένο πόστο  εργασίας Και μετά από μια εβδομάδα μέσα σε τρομοκρατικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η περιβόητη κουβεντούλα, η οποία ήταν λιτή και περιορισμένη στην έκφραση «έλα πήγαινε σπίτι σου, απολύεσαι».

Συνάδερφοι υπάρχουν και όρια μπρος στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη. Κάθε μέρα παίζουμε την υγεία μας κορώνα γράμματα, πηγαίνουμε στην δουλειά και δεν ξέρουμε πως θα φύγουμε αφού τα πρωτόκολλα είναι «λάστιχο» προσαρμοσμένα στην επιθυμία των εργοδοτών. Κάθε μέρα εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε την κίνηση να αυξάνεται, είναι γνωστό ότι γεμίζουν οι τσέπες των αφεντικών με όλο και περισσότερα κέρδη και από την άλλη οι μισθοί μας παραμένουν στα τάρταρα. Κάθε μέρα μας απειλούν όταν εμφανίζεται κρούσμα να το κρύψουμε, να μην το πούμε σε κανέναν. Τώρα  τρομοκρατούν και με τις απολύσεις όποιον συνάδελφο δεν αντέχει αυτή τη κατάσταση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Να γυρίσει πίσω στην εργασία της η συνάδελφος.
  • Να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας.
  • Να δίνονται οι προβλεπόμενες άδειες στους συναδέλφους που νόσησαν ή που χρειάζεται να μείνουν   στο σπίτι για προληπτικούς λόγους.
  • Να μπουν προστατευτικά τζάμια.
  • Να μπει άτομο στην είσοδο για τον έλεγχο του συνωστισμού.
  • Να μην παρακρατούνται παράνομα από τους συναδέλφους τα ταμειακά λάθη.
  • Να δοθεί ταμειακό επίδομα στους ταμίες.
  • Να γίνονται απολυμάνσεις από εξειδικευμένο συνεργείο.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του εργοδότη σε όλο το προσωπικό με δαπάνη της επιχείρησης.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς καμία αποζημίωση.
  • Μαζικές προσλήψεις στο νοσοκομείο Λαμίας και τα κέντρα υγείας στην περιοχή της Λοκρίδας.
Προετοιμαζόμαστε συνάδελφοι να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή και που θα νομιμοποιεί την δεκάωρη εργασία.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Συμμετέχουμε στη σύσκεψη φορέων την Κυριακή 04 Απριλίου στις 11:00πμ στο Πάρκο Τσαλτάκη για την οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στην Υγεία, στην ζωή!»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκλαβενίτης - απίστευτη καταγγελία: Απέλυσε υπάλληλο γιατί ήταν πιθανό κρούσμα!"

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή

Μια Bentley, ένας γιατρός, ένας γνωστός επιχειρηματίας των βορείων προαστίων και ένα κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα. Πως μέσα από το αεροδρόμιο εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρίες.

Μεγάλο κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα, στο οποίο συμμετείχαν ένας γνωστός έμπορος αυτοκινήτων των βορείων προαστίων, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις τις αρχές, ένας γιατρός που ήταν και υποψήφιος με μεγάλο κόμμα στη δυτική Αττική, ακόμη κι ένα πρόσωπο που συμμετείχε κατά καιρούς σε θεματική τηλεοπτική εκπομπή, «ξήλωσε» το τμήμα ασφάλειας του Αεροδρομίου, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (04.04.2021). 

Τα πράγματα ήταν… απλά: ο έμπορος (υποτίθεται πως) πωλούσε ακριβά αυτοκίνητα στον γιατρό, με την εικονική αγοραπωλησία να φτάνει τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο γιατρός πάρκαρε το αυτοκίνητο (π.χ. μια Bentley) στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και έφευγε για Αλβανία όπου έκανε συχνά ταξίδια για δουλειές. Όταν επέστρεψε από ένα από τα ταξίδια του, υποστήριξε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο είχε κλαπεί.

Δήλωσε την κλοπή και καθώς το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο, ο γιατρός πήρε αποζημίωση από την ασφαλιστική 70.000 ευρώ!Δεν γνώριζε όμως ότι η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος επί μήνες, είχαν δει έναν από τα μέλη της σπείρας να κλέβει τη Bentley…

Πως εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των super cars 

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο γιατρός κατήγγειλε στο τμήμα ασφαλείας του αεροδρομίου πως του έκλεψαν την πολυτελή Bentley την οποία είχε αγοράσει από τον γνωστό έμπορο αυτοκινήτων. Μόνο που η έρευνα κατέληξε στην εξάρθρωση του κυκλώματος και στη σύλληψη (σήμερα Κυριακή), σε διάφορε περιοχές της Αττικής, έξι ατόμων, τεσσάρων Ελλήνων και δυο αλλοδαπών. Όλοι τους κατηγορούνται για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Την επόμενη μέρα από της καταγγελίας του, το αυτοκίνητο βρέθηκε χωρίς τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Μεταμόρφωση. 

Πληροφορία στην πληροφορία, έρευνα στην έρευνα και οι αστυνομικοί έφτασαν στο κύκλωμα που εξαπατούσε ασφαλιστικές και αποκαλύφθηκε η δράση της συμμορίας. 

Όπως διαπιστώθηκε, ο γιατρός, με εντολή του εμπόρου πολυτελών αυτοκινήτων, πάρκαρε τη Bentley σε συγκεκριμένο σημείο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και κατόπιν πήγε εκεί και το παρέλαβε μέλος της σπείρας, όπως βλέπετε στη φωτό που εξασφάλισε το newsit.gr. 

Ο άνθρωπος αυτός, πήρε το αυτοκίνητο, το πήρε σε αποθήκη και εκεί άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν να το… “ξηλώσουν”. 

Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία. 

 

 

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης (περίπου 70.000€). 

Μετά τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
  • 4 δίκυκλα
  • τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
  • κυνηγετική καραμπίνα
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων

Για όλα τα κατασχεμένα αυτοκίνητα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

«Για άλλη μια φορά το ελλιπέστατο σε έμψυχο δυναμικό τμήμα ασφαλείας αερολιμένα κατάφερε ένα καίριο χτύπημα σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρίες με πολυτελή αυτοκίνητα. Η πολύμηνη επαγγελματική παρακολούθηση και έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος αποδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό τους και παράλληλα δείχνει το δρόμο στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να ενισχύσει αυτό το σημαντικό τμήμα, που εκτός όλων των άλλων προστατεύει και τη βασική είσοδο της χώρας από το εξωτερικό», δήλωσε μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής αττικής. 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή"

Σοκ στο Παίδων Αγία Σοφία: Νεκρή 15χρονη από κορωνοϊό

Ένα 15χρονο κορίτσι είναι το τρίτο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη μεταφέρθηκε στο «Παίδων Αγία Σοφία» από τη μητέρα της, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς τις αισθήσεις της.

Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τα επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη Covid19 η καρδιακή λειτουργία, είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Φιλιππινέζα μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί, την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Παίδων Αγία Σοφία: Νεκρή 15χρονη από κορωνοϊό"

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, όπως αναφέρεται, επιχειρούν:

-55 πυροσβέστες

-15 οχήματα

- 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ

-3Α/Φ και 3Ε/Π (2 του Π.Σ. και 1 του Ε.Σ.)

-συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Άνδρου.

Σημειώνεται πως μεικτό κλιμάκιο του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο"

Πελώνη: Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο

Μέσα από την απάντηση που έδωσε στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα (05.04.2021), θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο!

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη και να δώσει οικονομική βοήθεια, όπως είχε γίνει και στις επιχειρήσεις στη δυτική Αττική τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Αριστοτελία Πελώνη δεν αποκάλυψε ποιό θα είναι το μέτρο που θα ανακοινωθεί. 

«Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή», ανέφερε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη με click away. 

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντά και στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου».

Όλη η ανακοίνωση της Αριστοτελίας Πελώνη:

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.

Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα. 

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;

Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελώνη: Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο"

Κορωνοϊός: 1.955 κρούσματα - 921 στην Αττική και 262 στη Θεσσαλονίκη

Άλλα 1.955 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 921 στην Αττική ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 78 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 8.380. Παράλληλα, 749 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με 262 νέα κρούσματα. Σε Αχαΐα και Κοζάνη εντοπίστηκαν 71 και 39 κρούσματα αντίστοιχα. Παραμένει το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας με 252 μολύνσεις, στον δυτικό τομέα με 126 και στον Πειραιά με 118.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.955, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 275.414 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.313 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.380 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (66.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.761 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +25.17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 496  ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.955 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

106 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

110 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

126 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

97 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

252 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

96 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

118 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

16 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

262 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

23 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

15 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Αρτας

71 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

7 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

12 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

6 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

13 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

46 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

13 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

15 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

13 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

35 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

39 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

46 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

5 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε.Σάμου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

24 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

29 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 1.955 κρούσματα - 921 στην Αττική και 262 στη Θεσσαλονίκη"

Πώς θα μετακινούμαστε από αύριο στα νησιά – Τι ορίζει η ΚΥΑ

Τη μετακίνηση των πολιτών στα νησιά της χώρας και την κυκλοφορία σκαφών και πλοίων από αύριο ορίζει το ΦΕΚ που δημοσίευσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Με το ΦΕΚ 1308 Β’/03-04-2021 εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00», στην οποία, μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της εν λόγω ΚΥΑ, απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους και της λειτουργίας πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντιστρόφως, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρείται η κυκλοφορία πλοίων και σκαφών προς τον σκοπό μεταφοράς επιβατών δια θαλάσσης για τους λόγους των περιπτώσεων:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
β) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
γ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
δ) Μετάβαση σε χώρο λατρείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
ε) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
στ) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, εφόσον απαιτείται ραντεβού σύμφωνα με την παρούσα.
ζ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.
η) Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

Ειδικώς η μετακίνηση από τα μικρά νησιά προς τα μεγαλύτερα νησιά, καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων προς τη νήσο Πόρο, επιτρέπεται και για τους λόγους των περιπτώσεων:
α) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.
β) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 2 περ. θ του άρθρου 3 της εν λόγω ΚΥΑ, από τις 5:00 έως τις 21:00 καθημερινά στο σύνολο της Επικράτειας επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών, μεταξύ άλλων και για τον ακόλουθο λόγο:
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/συμβιούντων και τέκνων), συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, καθώς και της μετακίνησης προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Από το Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η μετακίνηση της περίπτωσης αυτής και με τη χρήση οχήματος.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, η μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης με πλοία και σκάφη,  δεν επιτρέπεται για λόγους που σχετίζονται με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα μετακινούμαστε από αύριο στα νησιά – Τι ορίζει η ΚΥΑ"

Κλοπή θυρίδων: Η συγκινητική επιστολή του πατέρα – Του έκλεψαν τα λεφτά για παιδιά και εγγόνια

Για την κλοπή εκατομμυρίων, από το τις «χρυσές» θυρίδες της τράπεζας πολλά έχουν γραφτεί και ήδη ένας άνθρωπος είναι προφυλακισμένος. 

Ωστόσο, τώρα έρχεται στο φως και μια ανθρώπινη ιστορία πίσω από τη μεγάλη κλοπή.

Όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» ο πατέρας μίας εκ των κατόχων θυρίδας που παραβιάστηκε, είχε αφήσει σε ένα μεταλλικό κουτί μια οικονομική ασφάλεια των παιδιών και των εγγονιών του, με χρήματα που αποταμίευε μια ζωή για το μέλλον τους.

Ένα σημείωμά του, που εμπεριέχεται στη δικογραφία, έκανε αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς να λυγίσουν.

«Αγαπημένοι μου (αναφέρει τα παιδιά του). Θέλω να σας αφήσω ένα χρηματικό ποσό, για την εξασφάλισή σας, αν ποτέ πάνε όλα στραβά. Το ποσό του 1.000.000 ευρώ μετρητά θα παραμείνει στη θυρίδα για πάντα και για κανέναν απολύτως λόγο δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Το ποσό αυτό θα το χρησιμοποιήσετε ΜΟΝΟ για λόγους απόλυτης επιβίωσης σε περίπτωση πολέμου ή σοβαρότατου προβλήματος υγείας που δεν μπορεί να καλυφθεί αλλιώς. Να το μοιράσετε στα τέσσερα παιδιά σας για τους ίδιους λόγους με την ίδια δέσμευση. Εύχομαι σε όλους σας να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Με αγάπη, ο πατέρας σας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλοπή θυρίδων: Η συγκινητική επιστολή του πατέρα – Του έκλεψαν τα λεφτά για παιδιά και εγγόνια"

Βόλος: Ασθενής με κορωνοϊό αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του νοσοκομείου

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 62χρονος, ασθενής με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε από τον 7ο όροφο του Αχιλλοπούλειου, αφού προηγουμένως αποχαιρέτισε τους άλλους ασθενείς που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο. 

Πηγές αναφέρουν ότι είχε εισαχθεί προχθες στην κλινική covid και η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή και ο ίδιος ευδιάθετος στις επαφές του με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

Τίποτα δεν προμήνυε ότι σήμερα θα προέβαινε στο απονενοημένο διάβημα ανοίγοντας το παράθυρο του θαλάμου στον 7ο όροφο της κλινικής covid όπου νοσηλευόταν και θα πηδούσε στο κενό, βρίσκοντας τραγικό θάνατος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, πρόκειται για τον Σ.Γ., κάτοικο εν ζωή Βελεστίνου, που εργαζόταν ως εργατοτεχνίτης σε ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μαγνησίας στο Βελεστίνο. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 62χρονος είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και είχε αναπτύξει αντισώματα με την κλινική του εικόνα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. 

Όπως ανέφεραν συμπολίτες του εκλιπόντος από την περιοχή του Βελεστίνου, που τον γνώριζαν, επρόκειτο για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, κοινωνικό, με καλή καρδιά που ζούσε μόνος με τον αδερφό του και κανείς τους δεν είχε κάνει τη δική του οικογένεια. 

Μάλιστα και ο αδερφός του νόσησε από κορωνοϊό, αλλά δεν νοσηλεύθηκε αλλά παρέμεινε σε καραντίνα στο σπίτι αντιμετωπίζοντας ήπια συμπτώματα. 

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Βελεστίνου, που πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός που συνέβη σε έναν συμπολίτη τους, λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός ακόμη 59χρονου από κορωνοϊό ο οποίος φέρεται να εργαζόταν στην ίδια υπηρεσία.

magnesianews 

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος: Ασθενής με κορωνοϊό αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του νοσοκομείου"

Ο Ακάρ προκαλεί και την ΕΕ: Κανένα ελληνικό νησί δεν έχει ΑΟΖ – Οι κυρώσεις δεν μας αγγίζουν

Προκλητικός και εριστικός εμφανίστηκε για άλλη μία φορά υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Ελλάδα για προβοκάτσια.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται ότι κανένα ελληνικό νησί, ούτε η Κρήτη, δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα ούτε έχει δικαίωμα ΑΟΖ, ενώ προκαλεί και την Ευρώπη λέγοντας ότι οι κυρώσεις δεν μπορούν να αγγίξουν την Τουρκία.

Ο Ακάρ τορπιλίζει την επικείμενη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου, λέγοντας ότι κανένα ελληνικό νησί δεν έχει ΑΟΖ, και έτσι η Τουρκία έχει δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις Ακάρ προστίθενται σε εκείνες του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, που προανήγγειλε την έναρξη παράνομων γεωτρήσεων στη Μεσόγειο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ακάρ προκαλεί και την ΕΕ: Κανένα ελληνικό νησί δεν έχει ΑΟΖ – Οι κυρώσεις δεν μας αγγίζουν"

Δηλώσεις Βρούτση για Φουρθιώτη ανάβουν φωτιές στην κυβέρνηση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Documento», ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης αναφέρεται στην περίπτωση που (χωρίς να τον κατονομάζει) την προσπάθεια Φουρθιώτη που κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» εμφανίζοντας ξαφνικά μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ τόσο για τον ίδιο όσο και για πρώην και νυν συνεργάτες του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να κλείσει την… τρύπα που υπήρχε στο πρόγραμμα και την οποία φέρεται να εκμεταλλεύτηκε γνωστός παρουσιαστής, ενώ αποκαλύπτει πως λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα δέχτηκε «επίσκεψη» στο υπουργικό του γραφείο.

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή.

Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν.

Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Όχι ως υπουργός, ως πολίτης. Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόμο κι έτσι με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα», δήλωσε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ερωτηθείς για το αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο απάντησε:

«Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ. Αυτό το θέμα πάντως με εξόργισε και μου προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. Με διέσυραν στα κανάλια κάθε μέρα. Καλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να με βρίσουν. Τους έλεγαν να πουν για τον Βρούτση τον ανίκανο, τον αναποτελεσματικό. Μοιραία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κριτική εν αγνοία τους. Παρά τις εκκλήσεις εγώ δεν πήγα ποτέ σε τέτοιο κανάλι. Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός».

Στην συνέντευξη του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ αναφέρθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνοντας υπόψη την δήλωση του πρώην υπουργού στην εφημερίδα Documento «Το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός», στην ανακοίνωσή του αναφέρει το όνομα του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του» και διερωτάται: «Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώσεις Βρούτση για Φουρθιώτη ανάβουν φωτιές στην κυβέρνηση"

Κικίλιας: Γιατί θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Αττική , αλλά όχι σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Ψυχραιμία, σύνεση και μέτρο συνέστησε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας «μέσα σε αυτόν τον πόλεμο που δίνουμε με τον ιό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και εξήγησε πως την περασμένη Τετάρτη, ελήφθη μία απόφαση μετά από εισήγηση της Επιτροπής, να δώσουμε κάποιες «ανάσες» στην κοινωνία και στην οικονομία. «Αυτό αναστέλλεται για τις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας για ένα χρονικό διάστημα καταρχάς μιας εβδομάδας» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Όταν σε κάτι τόσο δυναμικό, όπως η πανδημία, έρχεται εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή -με εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα- και παραθέτει νέα στοιχεία που δείχνουν περαιτέρω πίεση για αυτούς τους τρεις νομούς, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να κλείσει τα μάτια».

Η δύσκολη κατάσταση σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%, η πληρότητα στα νοσοκομεία στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη είναι κοντά στο 100% και υπάρχουν... μηδέν κενές κλίνες ΜΕΘ, είπε ο Β. Κικίλιας.

«Εδώ και 2,5 μήνες παλεύουμε και προσπαθούμε για την Κοζάνη. Ο κρατικός μηχανισμός έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες, έχει μεταβεί και θα ξαναπάει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κύριος Χαρδαλιάς, έχει κάνει συσκέψεις με τις τοπικές Αρχές», είπε και αναφερόμενος στον νομό Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως έχουμε 3.776 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων το 89% είναι συμπτωματικοί ασθενείς.

«7.250 επαφές από τις οποίες το 44% είναι συμπτωματικές και ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει αύξηση 45% το τελευταίο δεκαήμερο. Στο δήμο Θεσσαλονίκης και στον νομό Θεσσαλονίκης δόθηκε μια τεράστια και αγωνιώδης μάχη τον Νοέμβριο από όλη την κοινωνία» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Αχαΐα, είπε πως αυτή τη στιγμή έχουμε 95% πληρότητα στις απλές κλίνες και «έχουμε επεκτείνει τρεις φορές το έκτακτο σχέδιό μας στα Νοσοκομεία, τα οποία στο μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι Covid και έχουν μόνο δύο κλίνες ΜΕΘ-Covid κενές».

Γιατί θα λειτουργήσει τα λιανεμπόριο στην Αττική

Το Rt στην Αττική βρίσκεται κάτω από το 1 αυτή τη στιγμή είπε ο Β. Κικίλιας και διερωτήθηκε: «Είναι πολύ καλά το 1; Όχι. Αλλά, παρουσίασε μία σταθεροποίηση, αν και σε υψηλά επίπεδα, και η Αττική είναι κλειστή το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όλες τις άλλες Περιφέρειες. Τι είπε μετά από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών η κυβέρνηση; Είπε, βοηθούντος και του testing, ελάτε να δώσουμε μία μικρή "ανάσα" και να δοκιμάσουμε, να δούμε, βλέποντας πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς μπορεί να λειτουργήσει το λιανεμπόριο στα μικρά καταστήματα, πολύ περιορισμένα, σε συγκεκριμένο χρόνο και με τον τρόπο με τον οποίο τα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιβάλλουν και θα δούμε ξανά στην επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής και στη μεθεπόμενη, πώς θα προχωρήσουμε».

Φέτος και το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα από πέρυσι 

«Βλέπω ότι ο Απρίλιος, με βάση την πορεία της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, είναι ένας μήνας δύσκολος και πιεστικός. Έχουμε κάνει πλέον 1.700.000 εμβολιασμούς και θα κάνουμε 1.500.000 τον Απρίλιο. Έχουμε φτάσει τόσο κοντά. Το φετινό καλοκαίρι σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Οι Έλληνες θα είναι εμβολιασμένοι. Μέχρι τις 2 Μαΐου, που είναι το Πάσχα των Ορθοδόξων, το Πάσχα της Πίστης μας, θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες άνω των 60 και οι συνάνθρωποί μας που είναι ευπαθείς, που έχουν σοβαρά νοσήματα. Οι 50ρηδες και οι 40ρηδες θα εμβολιαστούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», είπε ο υπουργός Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα πως το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό. «Όλα θα είναι καλύτερα από πέρσι, αλλά με προσοχή, με εγκράτεια και φροντίζοντας ο ένας τον άλλον» επισήμανε.

Καταλαβαίνω την αγωνία των εμπόρων, αλλά πρέπει να προστατευθούμε

«Συμπάσχω με αυτούς τους ανθρώπους, τους καταλαβαίνω πλήρως. Καταλαβαίνω και τη μία κουβέντα παραπάνω, ενδεχομένως, μέσα στην αγωνία τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να ξαναπάρει μπρος η οικονομία. Αλλά προσέξτε. Ο Έλληνας και η χώρα έχουν εθνική μνήμη. Δόθηκε μία πατριωτική προσπάθεια τον Νοέμβριο, "ξεχείλισαν" τα νοσοκομεία μας από συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, ακόμα και για μία απλή κλίνη», κατέληξε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως, όλη η χώρα έγινε μία Υγειονομική Περιφέρεια για να αντέξουμε και τώρα, με τους εμβολιασμούς, έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο τέλος, «αλλά έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο μήνα, όπου αυτή η πανδημία -όχι μόνο στη χώρα μας, πολύ χειρότερα σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, με φόρο αίματος υπερπολλαπλάσιο- τώρα που μας χτυπά την πόρτα και είναι εδώ, δεν θα προστατευτούμε;».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Γιατί θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Αττική , αλλά όχι σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα"

Οι δύο επιλογές που έθεσε ο Πέτσας για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Πάτρας

Δύο είναι οι επιλογές που υπάρχουν για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας, σύμφωνα με όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας για την αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων».

«Η δεύτερη επιλογή», συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας, «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα», εξηγώντας ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Όπως είπε στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «αυτές οι δύο ξεκάθαρες επιλογές θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας».

«Φεύγω», πρόσθεσε «από την Πάτρα, πιστεύοντας αυτό που πίστευα πάντα και που πιστεύει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή είναι καλύτερο πάντα να συζητάμε τα θέματα, παρά να καθόμαστε από μακριά, διότι η πρόθεσή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις από κοινού, αφού είμαστε σύμμαχοι και θα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα οποιαδήποτε δυσκολία έχουμε, έστω και αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά αυτή την κρίση».

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που προηγήθηκε είπε ότι «δόθηκε η ευκαιρία για μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε ένα πάρα πολύ θετικό κλίμα, με όλους τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, τους συλλόγους και τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε, «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο», εξηγώντας ότι «σε συνεργασία, μεταξύ του Επιμελητηρίου, της υγειονομικής περιφέρειας του ΕΟΔΥ και του δήμου, θα υπάρξει αύξηση της επιδημιολογικής επιτήρησης, προκειμένου να εντοπίζονται γρήγορα ασυμπτωματικοί συμπολίτες μας, ιδίως στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάτρας και της Αχαΐας, έχουμε την ίδια άποψη, δηλαδή στα εμπορικά καταστήματα τώρα και στην εστίαση αργότερα, μπορούμε να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω», συνέχισε, «είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό που ζούμε, αν ο καθένας δεν έχει ατομική ευθύνη».

Ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, σημείωσε ότι «το ισοζύγιο μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων στα νοσοκομεία μας εξακολουθεί να είναι σε υψηλό επίπεδο και δεν υπάρχει ούτε καν επιπέδωση της κατάστασης, όμως γίνεται το μέγιστο δυνατό από το επιστημονικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος». Αυτό, όπως πρόσθεσε, «είναι αποτέλεσμα της διασποράς που υπάρχει στην κοινότητα».

Στο μεταξύ, έξω από κτίριο του Επιμελητηρίου είχαν συγκεντρωθεί έμποροι της Πάτρας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και ζητούσαν να τους επιτραπεί να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δύο επιλογές που έθεσε ο Πέτσας για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Πάτρας"

Συνεργάτης της Γεννηματά «αδειάζει» το για την προανακριτική κατά Παππά

Τη στάση που κράτησε το Κίνημα Αλλαγής στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, καυτηριάζει με άρθρο του στα «Νέα» ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, πρόεδρος του ιδρύματος Τσάτσου και συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά εκφράζει σοβαρός επιφυλάξεις για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Ν.Δ. να προκαλέσει προανακριτική εις βάρους του πρώην υπουργού για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδει
ών, εν μέσω πανδημίας και τώρα που «το ζητούμενο είναι η πολιτική συναίνεση και όχι η κομματική όξυνση ώστε να αντιμετωπιστεί ένας κίνδυνος εθνικών διαστάσεων».

 «Η υπόθεση που τίθεται προς διερεύνηση στην Προανακριτική Επιτροπή, ανεξάρτητα από την ποινική της έκβαση για την οποία μέχρι στιγμής αμφισβητείται αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αφορά ένα μείζον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των κέντρων επικοινωνιακής ισχύος. Άρα αναφύονται ζητήματα πολιτικής ευθύνης» επισημαίνει.
Προσθέτει, τέλος, ότι «ισχυρή αμφισβήτηση που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια από τον πολιτικό και νομικό κόσμο η συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία της ποινικής δίωξης αυτή καθαυτήν. Είναι ορθό να ασκεί η Βουλή εισαγγελικά και προανακριτικά καθήκοντα; Τι εξυπηρετεί η ειδική μεταχείριση των μελών της κυβέρνησης σε σχέση με τους άλλους πολίτες κατά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους; Μήπως τελικά αυτή η κοινοβουλευτική διαδικασία τείνει από τη φύση της να εκτρέπεται σε ένα πολιτικό θέαμα που ενίοτε πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».
efsyn

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεργάτης της Γεννηματά «αδειάζει» το για την προανακριτική κατά Παππά"

Πυρκαγιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν προληπτικά 2 χωριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 Α/Φ ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας με ελαφρά εγκαύματα, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι, όπως είπε στον Σκάϊ ο δήμαρχος Άνδρου. Το πύρινο μέτωπο έχει στραφεί προς το χωριό Ατένι.

Σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν προληπτικά 2 χωριά"

Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών: Παρατείνονται οι περιορισμοί έως τις 19 Απριλίου για πτήσεις εξωτερικού

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό τις νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού οι περιορισμοί μετακινήσεων των επιβατών θα ισχύουν έως την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, όπου θα επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις, ενώ για τις πτήσεις εξωτερικού συνεχίζονται οι περιορισμοί έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Ειδικότερα για τις αεροπορικές μετακινήσεις σύμφωνα με τις νέες Covid-19 notams ισχύουν τα ακόλουθα:

*Πτήσεις εσωτερικού: Παρατείνεται έως την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation). Η notam προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς - επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

*Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam, που θα ισχύει έως τις 19-4-21 όπως και όλες οι ακόλουθες οδηγίες πτήσεων εξωτερικού, προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Ισραήλ.

*Επτά (7) μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

* Χωρίς καραντίνα θα εισέρχονται στην Ελλάδα όλοι οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες: H αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ, (μόνιμοι κάτοικοι), επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) Της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, β) Της αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Οι αφιχθέντες μόνιμοι κάτοικοι από το Ισραήλ που θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό 7 ημερών που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους αφιχθέντες από το εξωτερικό αλλά και για τους αφιχθέντες από το Ισραήλ που δεν έχουν εμβολιαστεί.

*Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

*Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από Η.Α.Ε και Ην. Βασίλειο: Επιπρόσθετα όλων των άλλων μέτρων προβλέπεται υποχρεωτικό rapid test κατά την άφιξη για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

*Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

*Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Με την notam προβλέπεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

*Ανώτατο όριο 4.000 ταξιδιωτών από Ρωσία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών: Παρατείνονται οι περιορισμοί έως τις 19 Απριλίου για πτήσεις εξωτερικού"

Τουρκία: Περίεργη ανακοίνωση απόστρατων ναυάρχων – Απειλή πραξικοπήματος λέει ο Ερντογάν

Στις 2 τα ξημερώματα 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσαν μια ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση για την προσπάθεια αλλαγή της Συνθήκης του Μοντρέ, αλλά και την προσπάθεια ισλαμοποίησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην ανακοίνωσή τους οι 103 απόστρατοι αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η Συνθήκη του Μοντρέ και πως πρέπει να αποφευχθούν οι ενέργειες αλλαγής της. Συμπεριέλαβαν, μάλιστα, και προειδοποιητικές προτάσεις.

«Η τουρκική δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί την ανακοίνωση των ναυτικών «απειλή πραξικοπήματος». Τονίζει, δε, στην απάντησή της «Να ξέρετε τα όριά σας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Περίεργη ανακοίνωση απόστρατων ναυάρχων – Απειλή πραξικοπήματος λέει ο Ερντογάν"

Εμπόριο: Αποζημίωση ζητούν οι περιφερειάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα, Κοζάνη

Κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, για έκτακτη ενίσχυση του λιανεμπορίου, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να ανασταλεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των τριών Περιφερειαρχών προς τον Πρωθυπουργό είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης βρίσκονται σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου με συνέπεια να έχουν επιβληθεί μέτρα πλήρους αναστολής λειτουργίας όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων (λιανεμπόριο), προτού μάλιστα επιβληθούν αντίστοιχα μέτρα στους ίδιους κλάδους άλλων περιοχών που λειτουργούσαν τότε με το σύστημα click away ή click inside.

Ήδη και ενώ στις 31.3.2021 ανακοινώθηκε επίσημα η άρση των περιορισμών λειτουργίας (lockdown) αναφορικά με τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, με νεότερη απόφαση εξαιρέθηκαν ρητά του μέτρου, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης με την αιτιολογία ότι στην περίπτωσή τους συντρέχουν «ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα και τοπικά χαρακτηριστικά που επιβάλλουν τη διαφοροποίηση».

Τα ανωτέρω δεδομένα, πέρα από το γεγονός ότι ανατρέπουν κατά τρόπο αιφνίδιο – και μάλλον παράδοξο καθώς άλλες περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο δεν εξαιρέθηκαν της ρύθμισης - τον προγραμματισμό των επαγγελματιών του λιανεμπορίου στις ήδη πολλαπλώς πληγείσες περιοχές μας, επιφέρουν δυσμενέστατες συνέπειες στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών καθώς τους στερούν από τους ελάχιστους αναμενόμενους πόρους ρευστότητας μόλις 3 εβδομάδες πριν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Το γεγονός δε ότι η εξαίρεση από την άρση των περιοριστικών μέτρων αφορά μόνο ελάχιστες περιοχές, συνιστά ειδική συνθήκη που χρήζει στοχευμένης ρύθμισης για την παροχή ενίσχυσης στις επιχειρήσεις αυτές υπό την μορφή εφ άπαξ αποζημίωσης, ώστε μέσω αυτής να επιδιωχθεί η κάλυψη της απώλειας ρευστότητας και των εξόδων των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και η προστασία των θέσεων εργασίας.

Οφείλουμε δε να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο καθώς με την με αριθμ. 29013/2021 (ΦΕΚ Β' 900/08.03.2021) απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Ενίσχυση επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ'εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid 19», προβλέφθηκε η κατ΄ εξαίρεση οικονομική στήριξη των σε αυτήν αναφερόμενων κλάδων (με προσδιορισμό ανά ΚΑΔ) μέσω δημοσίευσης πρόσκλησης δράσης ενίσχυσης με την μορφή αποζημίωσης ύψους 3.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι σε αυτές επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα επαχθέστερα των προβλεπόμενων για αντίστοιχες επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου των συγκεκριμένων περιοχών στις οποίες λειτουργούσαν.

Για τον λόγο αυτό στην περίπτωση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης συντρέχει ειδική περίπτωση που δικαιολογεί, προς αποκατάσταση της αρχής της ισότητας, την πρόβλεψη είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με αντίστοιχη με την ανωτέρω δημοσίευση πρόσκλησης δράσης ενίσχυσης υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) τουλάχιστον ποσού 5.000 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας.

Θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση της επιβάρυνσης που έχει επέλθει στους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, αναμένουμε την εκ μέρους σας εξαγγελία του σχετικού μέτρου».

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπόριο: Αποζημίωση ζητούν οι περιφερειάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα, Κοζάνη"

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από Δευτέρα κοντά στις «Τρύπες του Καραμανλή»

Ξεκινούν από αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου, πλησίον των σηράγγων «Τρύπες του Καραμανλή», οι επείγουσες εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών διχτυών προκειμένου να αρθούν οι χρόνιες επικινδυνότητες από καταπτώσεις μικρών και μεγαλύτερων βράχων.
Παράλληλα θα διενεργηθούν και ασφαλτοστρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Λ. Αθηνών – Σουνίου.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι εργασίες να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις μήνες, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς τον ανάδοχο επιτεύχθηκε η σύντμηση των εργασιών με διπλές βάρδιες και Σαββατοκύριακα. Στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί.

Το διάστημα από 5/4/2021 έως 24/4/2021 θα πραγματοποιηθεί πλήρης και για όλο το 24ωρο διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λ. Αθηνών – Σουνίου (Ε.Ο. 91) και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω Λ. Βάρης –Κορωπίου.

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Μετά από τις σχετικές ενέργειες μας τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση των έργων και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό. Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για την διευκόλυνση τους. Η τοποθέτηση των προστατευτικών στα βραχώδη σημεία και η ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης στην περιοχή, συμβάλουν στο στόχο μας να επιτευχθεί η αυξημένη ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών που διέρχονται από τη Λ. Αθηνών – Σουνίου».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση επικίνδυνων προς κατάπτωση ογκολίθων και την επένδυση των πρανών με ειδικό συρματόπλεγμα εκατέρωθεν των σηράγγων, σε μήκος 150 μέτρων πριν και 80 μέτρων μετά τις σήραγγες, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η επιφάνεια συρματοπλέγματος που θα τοποθετηθεί θα είναι περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή από Βάρκιζα μέχρι Βουλιαγμένη και στα δύο ρεύματα, σε μία οδό ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη από την πάροδο των ετών προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από Δευτέρα κοντά στις «Τρύπες του Καραμανλή»"

Θεσσαλονίκη: Πάρτυ χιλίων ατόμων στο ΑΠΘ (φωτο & video)

Περισσότερα από χίλια άτομα πήραν μέρος στο υπαίθριο πάρτυ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φοιτητές και μη ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα.

Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτυ ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Εκδηλώσεις από τους φοιτητές που εναντιώνονται στο νόμο Κεραμέως

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Χημείου είχαν συγκεντρωθεί νεαρές και νεαροί για να παρακολουθήσουν τις δράσεις επανοικειοποίησης του ΑΠΘ που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατάληψης Πρυτανείας.

«Το πανεπιστήμιο ανήκει σε όλη την κοινωνία – Έξω η Αστυνομία και οι μαφίες» έγραφαν δύο μεγάλα πανό που ήταν αναρτημένα στην περίφραξη του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων οι διοργανωτές του ολοήμερου πικ-νικ επανοικειοποίησης του ΑΠΘ ζητούν:

  • Την παραίτηση του πρύτανη του ιδρύματος
  • Την κατάργηση του νόμου Κεραμέως
  • Το άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων
  • Την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα
Διακριτική επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά το πάρτυ μέσω των δυνάμεων ασφαλείας. Τα πληρώματα των περιπολικών και των δικύκλων που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου για να μην προκληθεί επεισόδιο.

 thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Πάρτυ χιλίων ατόμων στο ΑΠΘ (φωτο & video) "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news