facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Π.Ο.Υ. : «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε την Κίνα να δώσει στοιχεία για τον covid-19»

«Δεν μπορεί ο Π.Ο.Υ. να υποχρεώσει ην Κίνα να γνωστοποιήσει περισσότερα δεδομένα σχετικά με την προέλευση του covid-19» δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, αρμόδιος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Όπως πρόσθεσε ο ΠΟΥ θα προτείνει μελέτες, αναγκαίες ώστε η κατανόηση για το πού πρωτοεμφανίστηκε ο ιός να φτάσει στο «επόμενο επίπεδο».

Συγκεκριμένα, σε πιεστικές ερωτήσεις που δέχθηκε από έναν δημοσιογράφο για το πώς ο ΠΟΥ θα «υποχρεώσει» την Κίνα να είναι πιο ανοιχτή, ο Ράιαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «ο ΠΟΥ δεν έχει την εξουσία να υποχρεώσει κανέναν αναφορικά με αυτό».

«Αναμένουμε πλήρως τη συνεργασία, τη συνεισφορά και την υποστήριξη όλων των κρατών μελών μας σε αυτήν την προσπάθεια», σημείωσε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Η προέλευση του νέου κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία της Covid-19 εξακολουθεί να μην είναι σαφής μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να υπάρχουν πάμπολλες διαφορετικές ιδέες.

Μεταξύ αυτών η μεταπήδηση του ιού στον άνθρωπο από ζώα, πιθανόν από νυχτερίδες, ή η διαρροή από εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού στα τέλη του 2019.

Μέλη μιας ομάδας του ΠΟΥ που επισκέφθηκε την Κίνα νωρίτερα φέτος για τη διερεύνηση της προέλευσης της Covid-19 δήλωσε ότι δεν είχε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα, τροφοδοτώντας τη συνεχιζόμενη συζήτηση για τη διαφάνεια της Κίνας στις έρευνες.

ΑΜΠΕ/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Ο.Υ. : «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε την Κίνα να δώσει στοιχεία για τον covid-19»"

Θέμης Αδαμαντίδης μετά τη σύλληψή του σε λέσχη: Πάω πολύ διακριτικά και δεν προκαλώ

Ο Θέμης Αδαμαντίδης συνελήφθη ξανά σε χαρτοπαικτική λέσχη, με τον τραγουδιστή να κάνει μιλάει για το περιστατικό.

«Ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο, πιο σημαντικό, που έχει ανάγκη ο κόσμος για να καλύψει τις απορίες του που έχει από την πανδημία, από τις καραντίνες, την ανεργία και την απραξία του», ανέφερε αρχικά ο γνωστός τραγουδιστής στο δελτίο ειδήσεων του Apha.

Στη συνέχεια ο Θέμης Αδαμαντίδης πρόσθεσε: «Εγώ θα τραγουδάω και το αγαπώ αυτό. Ας μείνουμε εκεί. Άλλωστε, εκεί που πάω, πάω πολύ διακριτικά και δεν θέλω να προκαλώ».

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες η σύλληψη έγινε το βράδυ της της Κυριακής (6/6) γύρω στις 22:00, όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν επιχείρηση σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη που είχε στηθεί στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζί με τον τραγουδιστή η αστυνομία οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας 53 ακόμη άτομα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμης Αδαμαντίδης μετά τη σύλληψή του σε λέσχη: Πάω πολύ διακριτικά και δεν προκαλώ"

Ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τα δάνεια της ΝΔ

 Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δανειακές υποχρεώσεις της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει αρχικά πως «Η δημοσιοποίηση των ισολογισμών των πολιτικών κομμάτων για το έτος 2020, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, έφερε για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της εξαιρετικά προβληματικής οικονομικής κατάστασης συγκεκριμένων κομμάτων και ιδίως το θέμα του τραπεζικού τους δανεισμού, ο οποίος για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ ανέρχεται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 342.950.583,94 ευρώ. Παρά τις προσπάθειες της περιόδου 2015- 2019 για την οικονομική εξυγίανση και τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των κομμάτων και σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε υπερήφανος που κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του κόμματός του, η ΝΔ αποδεικνύεται ότι συνεχίζει την ίδια «αμαρτωλή» πολιτική του παρελθόντος. Παρά το γεγονός ότι αύξησε τα καθαρά έσοδά της μεταξύ 2019 και 2020, καθώς και τον βαθμό παγιοποίησης και την ταμειακή της ρευστότητα, εμφανίζεται να έχουν αυξηθεί οι δανειακές υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες κατά 34.285.291,72 ευρώ, δηλαδή κατά 11%, μέσα σε έναν μόνο χρόνο».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «Πρόκειται για μία κατάσταση που αποτελεί, όπως είναι προφανές, μία νάρκη διαρκείας στα θεμέλια της πολιτικής ζωής του τόπου και της υγιούς λειτουργίας της δημοκρατίας, καθώς εγείρει ζητήματα διαφάνειας και ανεξαρτησίας των πολιτικών κομμάτων, και μάλιστα του κόμματος που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Αποδεικνύεται ότι για ένα μέρος του πολιτικού συστήματος το πρόβλημα είναι δομικό και όπως φαίνεται από τον πρόσφατα δημοσιευμένο ισολογισμό του κυβερνώντος κόμματος, συνεχίζεται και διευρύνεται.

Την ίδια στιγμή, οι οικονομικές επιλογές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν ευθεία πρόκληση προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκληση, προς τους χιλιάδες μικρομεσαίους δανειολήπτες και δανειολήπτριες, που βλέπουν με τρόμο την έναρξη ισχύος του νέου πτωχευτικού νόμου (ν. 4738/2020 "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις"), ο οποίος εξισώνει τα απλά φυσικά πρόσωπα με εμπόρους και επιχειρηματίες, καταργεί κάθε είδους προστασία της πρώτης κατοικίας και αφήνει κάθε υπερχρεωμένο πολίτη αντιμέτωπο με τον κίνδυνο ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας του, με απλή αίτηση των πιστωτών του. Αλλά και πρόκληση προς τις χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που αντιμετώπισαν την τελευταία χρονιά τεράστια προβλήματα ρευστότητας, αντιλαμβάνονται ωστόσο ότι η «κάνουλα» του τραπεζικού δανεισμού παραμένει γι’ αυτούς κλειστή ή συνοδεύεται από ιδιαίτερα επαχθείς, αν όχι απαγορευτικές, προϋποθέσεις». Ρωτά τέλος: «Για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κυβερνώντος κόμματος προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34.285.291,72 ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης το χρέος της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ;

Ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ, ποιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις των ρυθμίσεων αυτών και για ποιόν λόγο αρνείται μέχρι σήμερα να τις δημοσιοποιήσει;»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τα δάνεια της ΝΔ"

Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 25-29 ετών

Ανοίγει από τις 10 Ιουνίου η πλατφόρμα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 25 έως 29 ετών. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην τακτική ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως τα ποσοστά εμβολιασμού - ανά ηλικιακή ομάδα - είναι τα εξής:

  • 60 ετών και άνω: 71% (74,3% με τα ραντεβού).
  • 85 ετών και άνω: 67,5% (70% με τα ραντεβού).
  • 80 έως 84 ετών: 68% (70% με τα ραντεβού).
  • 75 έως 79 ετών: 79% (82% με τα ραντεβού).
  • 70 έως 74 ετών: 73% (76% με τα ραντεβού).
  • 65 έως 69 ετών: 72% (76,5% με τα ραντεβού).
  • 60 έως 64 ετών: 66% (71% με τα ραντεβού).
  • 55 έως 59 ετών: 58% (66,5% με τα ραντεβού).
  • 50 έως 54 ετών: 53% (62% με τα ραντεβού).
  • 45 έως 49 ετών: 39% (58% με τα ραντεβού).
  • 40 έως 44 ετών: 33% (49% με τα ραντεβού).
  • 35 έως 39 ετών: 25% (38,6% με τα ραντεβού).
  • 30 έως 34 ετών: 21% (33% με τα ραντεβού).

Ο γενικό γραμματέας έκανε λόγο για πίεση στα ραντεβού, εκτιμώντας πως παραμένει υψηλό το ενδιαφέρον των πολιτών να εμβολιαστούν.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 25-29 ετών"

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Η εφαρμογή στο κινητό και πώς θα λειτουργεί (video)

Ένα επεξηγηματικό βίντεο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας ανήρτησε το αρμόδιο υπουργείο, εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και τα βήματα για την εφαρμογή της. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι το σύστημα παρακολούθησης του χρόνου εργασίας στην ψηφιακή εποχή:

1. Αποτελεί πρωτοποριακό εργαλείο για τον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

2. Αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων και την αμοιβή τυχόν υπερωριών, σύμφωνα με τους κανόνες.

3. Συντελεί στην αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται οι επιχειρήσεις που τηρούν τη νομοθεσία από εκείνες που εφαρμόζουν πρακτικές «μαύρης» ή υποδηλωμένης εργασίας. Πρακτικές οι οποίες δυστυχώς δεν είναι σπάνιες και, εκτός των άλλων, στερούν πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα και τον προϋπολογισμό.

4. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας καθιστά, επιπλέον, τους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας διαφανείς και αντικειμενικούς και αποτελεί το «κλειδί» για την δίκαιη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η εξίσωση των υπερωριών σε βιομηχανία και υπηρεσίες.

5. Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας αποτελεί πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, που ικανοποιείται σήμερα.

Η επένδυση για την ψηφιακή κάρτα στην πλήρη της μορφή θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου οι απαιτούμενες επενδύσεις να υλοποιηθούν το συντομότερο. Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις, που ήδη χρησιμοποιούν συστήματα ωρομέτρησης για τους εργαζόμενους -συνήθως ηλεκτρονικά- και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την αγορά.

Δείτε το βίντεο

 
Το σύστημα θα υλοποιηθεί σε τρία βήματα που έχουν ως εξής:

Α. Σε πρώτη φάση, εντός του έτους, οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν ηλεκτρονικά πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που καταχωρίζονται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σχετικά με τον εργασιακό τους βίο.

Β. Ως τις αρχές του 2022, θα είναι έτοιμη η «μήτρα» της κάρτας εργασίας, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα υποδέχεται τις πληροφορίες που θα καταχωρούν ψηφιακά εργαζόμενοι και εργοδότες. Παράλληλα, καταργείται μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο τη διευκόλυνση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Γ. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με παρακολούθηση της πραγματικής απασχόλησης σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Η αρχιτεκτονική του συστήματος σχεδιάζεται με τρόπο που προβλέπει δυνατότητα αμοιβαίου ελέγχου της δήλωσης του ωραρίου, της υπερεργασίας, των υπερωριών, κλπ τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εργοδότες, με «κόφτες» που θα αποκλείουν τις παράτυπες δηλώσεις. Έτσι, αποφεύγεται το ενδεχόμενο κατάχρησης από τη μια πλευρά η υποδήλωσης της εργασίας από την άλλη.

Η ψηφιακή κάρτα δεν θα είναι απαραίτητα μια κάρτα σε φυσική μορφή, όπως αυτές που διαθέτουν ήδη σήμερα πολλές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν συστήματα ωρομέτρησης του χρόνου εργασίας. Μπορεί να είναι μια εφαρμογή στο κινητό και ένα πρόγραμμα στους υπολογιστές της επιχείρησης, διασυνδεδεμένα αμφότερα με το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Φυσικά, τα συστήματα ωρομέτρησης, όπου υπάρχουν, θα διατηρηθούν και θα διασυνδεθούν με το νέο σύστημα, προκειμένου να λειτουργήσουν με ψηφιακό τρόπο.

Σημειώνεται ακόμη ότι:

1. Το σύστημα θα διαθέτει απεικόνιση όλων των νόμιμων ορίων υπερωριών, ημερήσιου χρόνου ανάπαυσης, κλπ, όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία, ώστε να δημιουργείται ασφάλεια σε εργαζόμενους και εργοδότες.

2. Το σύστημα θα διαθέτει κόφτες, ώστε να εμποδίζονται οι παράτυπες δηλώσεις.

3. Ο μισθός θα απεικονίζεται και σε επίπεδο ώρας.

4. Θα υπάρχουν προβλέψεις σε τεχνικό επίπεδο για όλες τις ειδικές συνθήκες που καταγράφηκαν κατά τη διαβούλευση, όπως ενδεικτικά εργασίες εκτελούμενες έξω από την έδρα της επιχείρησης, επαγγελματικά ταξίδια, έκτακτη απουσία του εργαζομένου για προσωπικούς λόγους, κλπ.

Η άμεση ενημέρωση του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για τον χρόνο εργασίας αποτελεί σημαντικό εργαλείο και για άμεσους, αποτελεσματικούς ελέγχους. Οι ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας, πριν από τον έλεγχο σε κάθε επιχείρηση, θα έχουν πλήρη και λεπτομερή κατάλογο των εργαζομένων που πρέπει να βρίσκονται στην εγκατάσταση. Έτσι, στην περίπτωση πχ που ένας εργοδότης ζητήσει από τον εργαζόμενο να μην «χτυπήσει» την κάρτα την ώρα που ξεκινά την εργασία του ή να δηλώσει ότι σχόλασε, ενώ παραμένει στον χώρο δουλειάς, ο έλεγχος θα είναι άμεσος και αντικειμενικός.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο συνίσταται η Επιθεώρηση Εργασίας ως Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, που θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΑΑΔΕ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και με περισσότερα εχέγγυα αμεροληψίας στους ελέγχους για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας επί διαφορών που στοιχειοθετούνται από την ψηφιακή κάρτα εργασίας (πχ απαιτήσεις για δεδουλευμένα, επίδομα άδειας) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, για να βγει διαταγή πληρωμής από το δικαστήριο, επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Η εφαρμογή στο κινητό και πώς θα λειτουργεί (video)"

ΝΔ: Δεν περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό από το να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης

Για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφορικά με τη δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

«Δεν περιμέναμε από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα τον έλεγχο της Δικαιοσύνης κάτι διαφορετικό από το να παρεμβαίνει και τώρα στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ως γνωστόν εξετάζει εξονυχιστικά τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων στην υπόθεση της Novartis, κατόπιν της παραπομπής του από τη Βουλή των Ελλήνων», τονίζει η ΝΔ.

«Η υπόθεση των πράξεων και παραλείψεων του κατηγορουμένου πλέον πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς και όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκκρεμεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης και του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου. Η Νέα Δημοκρατία σεβόμενη διαχρονικά την αρχή της διάκρισης των εξουσιών δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης», προσθέτει η Πειραιώς. «Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που φαίνεται ότι συνεχίζει να ζηλεύει το έργο του εκλεκτού για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης κατηγορουμένου υπουργού του και από τη θέση της αντιπολίτευσης», καταλήγει η ΝΔ.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωσή του σημείωσε πως «η ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, γιατί σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αρνήθηκε να παραλάβει usb με στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ που σχετίζονται με την Novartis, επιβεβαιώνει πόσο “σκευωρία” ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο».

 «Ο κ. Μητσοτάκης, που βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή, δεν έχει παρά να ζητήσει έστω και τώρα μία συγγνώμη από τους πολίτες». «Και για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατ. ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί τον πρωθυπουργό «μετά από αυτή την εξέλιξη να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη ο κος Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει», επεσήμανε ακόμη.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: Δεν περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό από το να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία προβλέπονται, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα από το μεσημέρι ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και τοπικούς όμβρους στη δυτική Στερεά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα υπόλοιπα τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειότερα τμήματα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση"

Αστυνομικός «νοίκιαζε» για 2.000 ευρώ τον μήνα υπηρεσιακό ασύρματο σε κλέφτες

Στη σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου προχώρησαν οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας αστυνομικός,  που είχε παραδώσει τον ασύρματό του έναντι μηνιαίας αμοιβής 2.000 ευρώ και ιδιώτης για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα έδειξε ότι ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα.

Γίνεται μνεία ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αστυνομικός «νοίκιαζε» για 2.000 ευρώ τον μήνα υπηρεσιακό ασύρματο σε κλέφτες"

Τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων προτείνει ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank

Ο Σύλλογος του προσωπικού της Alpha Bank, με επιστολή του στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, ζητά από την τράπεζα να προτείνει τον πλήρη εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε αυτή και να προχωρήσει στην «απομόνωση» των αρνητών του εμβολιασμού.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι προς τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού «Ανταποκρινόμενοι σε ερωτήματα και τοποθετήσεις πολλών μελών μας σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και κυρίως για την ανησυχία τους για την παραπληροφόρηση και τους αρνητές του εμβολιασμού παρατηρούμε:

«Την ώρα που όλοι αγωνιούν και δίνουν μάχη για την καθολική αύξηση των εμβολιασμών με στόχο να εξασφαλιστεί η συλλογική ανοσία δυστυχώς παρατηρείται η διείσδυση σε μερίδα της κοινωνίας, επομένως και σε κάποιους μεμονωμένους συναδέλφους μας, των θεωριών συνωμοσίας, η μυθοπλασία και η παραπληροφόρηση κάτι που είναι ορατό στις ακυρώσεις εμβολιασμών και στις αρνητικές συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως για τη διασφάλιση κανόνων που προστατεύουν την υγεία των συναδέλφων μας, των οικογενειών τους και φυσικά των πελατών μας ζητάμε:

Την πλήρη εφαρμογή νομοθετικών διατάξεων με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να κατανοήσουν πόσο μεγάλο κακό μπορεί να προκαλέσουν.

Ευθύνη εργοδότη

Στην εργατική Νομοθεσία υπάρχει η διάταξη 662 ΑΚ, κατά την οποία ο εργοδότης οφείλει να ρυθμίζει τα σχετικά με την εργασία και τον χώρο της, καθώς και τα σχετικά με τη διαμονή, τις εγκαταστάσεις και τα εργαλεία, ώστε να προστατεύεται η ζωή και η υγεία του εργαζόμενου.

Επίσης με το Νόμο 1568/1985, ο εργοδότης υποχρεούται να λαμβάνει κάθε μέτρο, που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και οι τρίτοι που παρευρίσκονται στον τόπο ή εγκατάσταση εργασίας από κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ευθύνη εργαζόμενου

Με το Νόμο 3850/2010 προβλέπεται υποχρέωση των εργαζομένων να εφαρμόζουν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας και να φροντίζουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους για την ασφάλεια και την υγεία τους, καθώς και την υγεία άλλων ατόμων που επηρεάζονται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

Επειδή όμως ο εμβολιασμός δεν έχει κριθεί ακόμη υποχρεωτικός και επειδή σωστά εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, όπως έγκυοι ή άτομα που η κατάσταση της υγείας τους είναι αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να προτείνετε ευθέως τον πλήρη εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στην Alpha Bank.

Να κάνετε χρήση του διευθυντικού σας δικαιώματος, να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών, άδεια ώστε να ωριμάσει η σκέψη τους για την αποδοχή του εμβολιασμού, χωρίς αυτό να λειτουργεί εκδικητικά, αλλά με τη συναίνεση τους.

Τέλος στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει δυσλειτουργία στην εργασία μας, τότε με την επίκληση της προαναφερθείσας διάταξης του άρθρου 374 ΑΚ, ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Ειδικά στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η τεκμηριωμένη συμβουλή του ιατρού εργασίας».

Καταλήγοντας την επιστολή τους οι εργαζόμενοι της Τράπεζας σημειώνουν:

«Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ»

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων προτείνει ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank"

Χαρδαλιάς: Κίνδυνος για 18 περιοχές που μπορεί να γίνουν… «Μάτι»

Δεκαοχτώ περιοχές ως «άμεσου κινδύνου» για τη μετατροπή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς σε νέο Μάτι, ανέδειξε, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, το πρόγραμμα προσομοίωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, έχουν γίνει ήδη μελέτες για τις εν λόγω περιοχές και το προσεχές εξαήμερο, ειδικά συνεργεία θα αναλάβουν την υλοποίηση κρίσιμων έργων αντιπυρικής θωράκισής τους, όπως η τοποθέτηση δεξαμενών, η διάνοιξη δρόμων διαφυγής και άλλα, προκειμένου να αποτραπεί νέα τραγωδία. Στις πρώτες περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις την άλλη εμδομάδα είναι η Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ ανάμεσα στις 18 περιοχές συγκαταλέγονται το Πόρτο Γερμενό και ο Σχοινιάς.

«Το πρόβλημα όλων αυτών των περιοχών υπάρχει εδώ και δεκαετίες αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Εμείς αναλάβαμε και αυτή την ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κηρύξαμε και τις 18 περιοχές ως άμεσου κινδύνου για να δώσουμε την δυνατότητα στους αυτοδιοικητικούς να καθαρίσουν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες. Εμείς από την πλευρά μας ολοκληρώσαμε εντός 30 ημερών, μελέτες, διαπραγματεύσεις κ.α. και προχωρήσαμε σε 18 επιχειρήσεις αντιπυρικής θωράκισης. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη. Εντός 6 ημερών θα δείτε συνεργεία στις 18 περιοχές. Βάζουμε 18 δεξαμενές , δρόμους διαφυγής. Την άλλη εβδομάδα ανοίγεται ο δρόμος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Όλοι ξέρουν εδώ και χρόνια το πρόβλημα αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.  Με την ίδια διαδικασία την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου για το Σέιχ Σου. Μιλάμε για θέματα που η ΓΓ πολιτικής προστασίας δεν έχει αρμοδιότητα αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε. Παίρνουνε την ευθύνη γιατί ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να μην κρυφτεί πίσω από τις αρμοδιότητες του αλλά να συνεργαστούμε όλοι μαζί», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Κίνδυνος για 18 περιοχές που μπορεί να γίνουν… «Μάτι»"

Μίνα Γκάγκα: Όλες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι

Την αξία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των νοσηλευομένων στο “Σωτηρία”, που έδωσε η Μίνα Γκάγκα, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

«Ο ΕΟΔΥ έχει μια νέα πλατφόρμα που συνδέει το ΑΜΚΑ των νοσηλευομένων με το εμβολιαστικό τους ιστορικό. Όλες οι εισαγωγές είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Στη Μονάδα 84 κρεβάτια, όχι όλοι διασωληνωμένοι, μη εμβολιασμένοι. Αυτό συνέβη και στην Αγγλία. Και ήδη 3-4 βδομάδες μετά την πρώτη δόση είχαν μειωθεί κατά 70% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Μετά τη δεύτερη δόση είχαμε μια εισαγωγή, που δεν είχε προλάβει να περάσει το 15μερο και να αναπτυχθεί ανοσία. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 80-90% που αγγίζει το 100% για τις μονάδες. Κάποιος που έχει σοβαρό πρόβλημα, ή άνθρωποι που δεν ανέπτυξαν ανοσία μπορεί να νοσηλευτούν. Όσοι εμβολιαστούν θα γλιτώσουν τη ζωή τους και την ταλαιπωρία της βαριάς νοσηλείας», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τις αμφιβολίες απέναντι στα εμβόλια, τόνισε: «Τα νέα πράγματα φοβίζουν πολύ κόσμο. Υπάρχει και μια λάθος διαχείριση του θέματος από κάποιους ανθρώπους που έχουν δύναμη τοπικά. Μια ηγετική φιγούρα που έχει την αποδοχή της κοινωνίας που οδηγούν τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με το θέμα του εμβολίου και να πείσουν και τους γύρω τους».

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνα Γκάγκα: Όλες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι"

Στα 808 τα νέα κρούσματα - 392 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 808, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 410.166 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.681 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.301 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.510 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων  ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 129 (ημερήσια μεταβολή -22.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159  ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Η γεωγραφική κατανομή των 808 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

36 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

52 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

22 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής 

55 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών 

99 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

62 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

65 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς 

75 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 

5 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

3 κρούσματα της Π.Ε Δράμας

2 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας 

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας 

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

2 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς 

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 

1 κρούσμα στην Π.Ε Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

5 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας 

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 

16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

40 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 808 τα νέα κρούσματα - 392 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι"

ΠΟΜΙΔΑ: Παλαιότητα και συμπληρωματικός φόρος στρεβλώνουν τις αντικειμενικές αξίες – Μέτρα αντιμετώπισης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων για τις νέες αντικειμενικές αξίες, καθώς όπως τονίζει, εάν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη δύο σημαντικοί παράμετροι στον τρόπο υπολογισμού, τότε μεγάλες ομάδες πολιτών θα κληθούν να καταβάλουν δυσβάσταχτους φόρους.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ:

Έκρηξη φορολογικών επιβαρύνσεων σε όλο το φάσμα των φόρων, τελών και τεκμηρίων επί της ακίνητης περιουσίας θα σημάνει η εφαρμογή υπέρμετρα αυξημένων τιμών ζώνης του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα εξομάλυνσης των φορολογικών βαρών που θα προκύψουν σε ολόκληρο το φάσμα της φορολογίας ακινήτων, και ιδιαίτερα στον ΕΝΦΙΑ.

Οι τιμές ζώνης ήταν πάντοτε «πολιτικό» μέγεθος, γιατί στόχος τους ήταν να είναι τόσο χαμηλές, ώστε να μην αδικείται κανείς πολίτης, όσο μειονεκτικό και αν είναι το ακίνητό του, γι΄αυτό και στην πράξη δεν αμφισβητήθηκαν, επικράτησαν και προσέφεραν τεράστια υπηρεσία στους πολίτες και στο Κράτος.

Κρυμμένοι … «κίνδυνοι»

Σήμερα διακηρυγμένη φιλοδοξία είναι να αποτελούν πλέον «οικονομικό» μέγεθος. Αυτό όμως εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους υπερφορολόγησης για μεγάλες ομάδες πολιτών, μεταξύ άλλων και λόγω δύο σημαντικών στρεβλώσεων του συστήματος εκτίμησης, και του συστήματος φορολόγησης στον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ: Οι σημαντικές αυξήσεις τιμών ζώνης που ανακοινώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας βασίστηκαν προφανώς σε εκτιμήσεις που έγιναν στην αμέσως προ κορωνοιού εποχή (2019 – αρχές 2020) αλλά κυρίως σε σημερινά συγκριτικά στοιχεία από συμβόλαια αγοραπωλησίας νέων ή υπό κατασκευή διαμερισμάτων νέων οικοδομών, που πρέπει να είναι υποχρεωτικά ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α+, χωρίς την οποία θεωρούνται αυθαίρετες. Η επίτευξη της κλάσης αυτής απαιτεί να διαθέτουν ατομικές αντλίες θερμότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση, εξωτερική μόνωση με θερμοπρόσοψη, παραγωγή του 65% ζεστού νερού από ανανεώσιμες πηγές και φωτοβολταϊκά συστήματα, με τεράστιο κατασκευαστικό κόστος που δικαιολογεί μεν τις παραπάνω τιμές ζώνης σε νεόδμητες κατοικίες, πλην όμως επιβάλλεται άμεση παρέμβαση στο Συντελεστή Παλαιότητας, ο οποίος απομειώνει σήμερα τις αξίες όλων των υπολοίπων οικοδομών ως εξής:

  • Των κατοικιών: -5% ανά πενταετία και μόνον έως -40% (δηλαδή οι πρώτες πολυκατοικίες του 50 και του 60 εξομοιώνονται με τις κατοικίες του 80!)
  • Των επαγγελματικών ακινήτων: -5% ανά πενταετία και μόνον έως -20% (δηλαδή όλα τα γραφεία και καταστήματα του προηγούμενου αιώνα εξομοιώνονται με τα σχετικά νεόδμητα του 2000!)
  • Των κτισμάτων γενικά στον ΕΝΦΙΑ: +- 5% ανά πενταετία και μόνον έως -20%, (με την εφαρμογή του πραγματικά ασύλληπτου «συντελεστή νεότητας» που αντί να μειώνει την αξία των παλαιών, αυξάνει κατά 25% την αξία των νέων!).

Αντίθετα, με διοικητική διάταξη – «παγίδα» που πρέπει να καταργηθεί άμεσα, η πολεοδομική τακτοποίηση έστω και ενός τ.μ., μηδενίζει την παλαιότητα και επαυξάνει την αξία ολοκλήρου του ακινήτου, φορολογώντας το ως νεόδμητο!!!

Συνεπώς ο μειωτικός Συντελεστής Παλαιότητας πρέπει να διπλασιαστεί τόσο ως προς τα ποσοστά, όσο και ως προς το χρόνο απομείωσης αξίας, διότι οι πραγματικές αξίες των παλαιοτέρων κτισμάτων, ήδη απαξιώνονται συνεχώς και προγραμματισμένα μέσω του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και των νέων κάθε είδους αναγκαστικών προδιαγραφών, οδηγώντας τα παλαιότερα κτίρια στην απαξίωση και τελικά στην κατεδάφισή τους.

Συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ

Η αύξηση των τιμών ζώνης χιλιάδων αστικών περιοχών της χώρας, χωρίς δραστική μείωση και του Συντελεστή Εμπορικότητας, που θα πυροδοτήσει εκθετικά πολλαπλάσιες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, θέτει επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης κατάργησης του λεγόμενου «Συμπληρωματικού Φόρου» (συχνά πολλαπλάσιο από τον κύριο φόρο) που έχει υποχρεωθεί να καταβάλει η μεσαία τάξη ως ένα είδος ετήσιων «λύτρων» για να παραμένει ο κάθε ιδιοκτήτης εκτός κατάσχεσης των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του και δυνητικά και εκτός φυλακής.

Ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει από την επέκταση της εφαρμογής τους σε περιοχές μεγάλης αξίας που ως τώρα ήταν στο απυρόβλητο, για χάρη των οποίων και επιβλήθηκε, θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την κατά απόλυτη προτεραιότητα αποκατάσταση της αδικίας αυτής. Όλοι όσοι κόπτονται υπέρ της μεσαίας τάξης, οφείλουν να τερματίσουν άμεσα και χωρίς περιστροφές την ιδιότυπη αυτή «ομηρεία» των ιδιοκτητών εκείνων που μάτωσαν κυριολεκτικά τα τελευταία χρόνια να πληρώνουν τον Συμπληρωματικό Φόρο του ΕΝΦΙΑ…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Παλαιότητα και συμπληρωματικός φόρος στρεβλώνουν τις αντικειμενικές αξίες – Μέτρα αντιμετώπισης"

Καιρός: Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας για το έκτακτο δελτίο

Οδηγίες προς τους πολίτες δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, (Δευτέρα 7/6) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις,

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Σήμερα, Δευτέρα (07-06-2021) στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Αύριο, Τρίτη (08-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
  • Μεθαύριο, Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει όπως εξηγεί στη σχετική της ανακοίνωση, ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

  • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

  • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
  • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
  • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
  • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
  • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
  • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
  • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gr.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας για το έκτακτο δελτίο"

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα πάρτι στο ΑΠΘ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν ξανά τα υπαίθρια πάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών. Αφορμή στάθηκαν πάλι δημοσιεύματα για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεολαίων, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Ήδη είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

Σε μία από τις παραγγελίες, η εισαγγελέας έκανε ειδική μνεία προς την αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους περιμετρικά του Ιδρύματος για να αποφευχθεί η διοργάνωση αυτών των πάρτι.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα πάρτι στο ΑΠΘ"

Απεργία – Θεσσαλονίκη: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη

Γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη (10.06.2021). Στην κινητοποίηση θα πάρει μέρος και το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Την 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Οι όποιες μετακινήσεις με λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία – Θεσσαλονίκη: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη"

Γλυκά Νερά: Τρόμος για 16χρονη – Άνδρας την ακινητοποίησε και της επιτέθηκε σεξουαλικά!

Σύλληψη νεαρού μετά από επίθεση κατά 16χρονης στα Γλυκά Νερά. Ο συλληφθείς την ακινητοποίησε στη μέση του δρόμου και της κατέβασε το σορτσάκι.

Τον τρόμο έζησε μια 16χρονη κοπέλα σε γειτονιά των Γλυκών Νερών, όταν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της. Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 23:00 του Σαββάτου.
Η 16χρονη διέσχιζε την πλατεία στην περιοχή Φούρεσι όταν την πλησίασε ένας νεαρός, την ακινητοποίησε και, αφού της κατέβασε το σορτσάκι, άρχισε να τη χαϊδεύει.
 
Σε κατάσταση σοκ, η 16χρονη κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια τρέχοντας προς το σπίτι της.
 
Οι γονείς της ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα περιπολικά του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας εντόπισαν τον δράστη, βάσει της περιγραφής που είχε δώσει το θύμα, και τον προσήγαγαν.
 
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής που ζει στον Γέρακα. Ο ίδιος εξετάζεται και σε σχέση με άλλες, παρόμοιες, επιθέσεις που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή.
 
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

sputniknews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυκά Νερά: Τρόμος για 16χρονη – Άνδρας την ακινητοποίησε και της επιτέθηκε σεξουαλικά!"

Συνελήφθη για ακόμα μια φορά ο Θέμης Αδαμαντίδης σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

Για ακόμα μια φορά ο γνωστός τραγουδιστής, Θέμης Αδαμαντίδης συνελήφθη σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη.

Όλα έγιναν σε επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί του ήταν άλλα 50 άτομα. 

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, φέρεται να έπαιζε «φρουτάκια» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οδηγήθηκαν όλοι στο Τμήμα Ομονοίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο τραγουδιστής έχει εντοπιστεί να παίζει τυχερά παιχνίδια, σε παράνομες λέσχες πάλι στο κέντρο της Αθήνας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη για ακόμα μια φορά ο Θέμης Αδαμαντίδης σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη"

Φωτιά στα Τέμπη – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Τέμπη, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα.

Η φωτιά έχει πάρει μια σημαντική έκταση, κάτι που φαίνεται και από τις δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Συγκεκριμένα, έχουν κινητοποιηθεί 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Υπάρχει επίσης συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυροσβεστική με ανάρτησή της αναφέρει πως η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στα Τέμπη – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής"

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες – Δείτε τι αλλάζει

Μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες για το 55% των περιοχών της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εξισωθούν με τις τιμές της αγοράς.

Οι νέες αντικειμενικές εκδόθηκαν σε ΦΕΚ το μεσημέρι της Δευτέρας, που εκτείνονται σε 4.000 σελίδες.

Πλέον, αντικειμενικές αξίες διαθέτει το 98% της χώρας, το οποίο έχει χωριστεί σε 13.808 ζώνες, καθώς μέχρι πρότινος αντικειμενικές τιμές διέθετε το 85% της Επικράτειας με 10.185 ζώνες.

Το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων αποτελείται πλέον από 13.808 ζώνες αντιπροσωπεύοντας το 98% του πληθυσμού από 85% που ήταν μέχρι πριν τη μεταρρύθμιση, καθώς πολλές περιοχές της Επικράτειας ήταν εκτός συστήματος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Χίος, η Σάμος, η Πάτμος, η Κάρπαθος, η Ηλεία, η Ναύπακτος, τα Κύθηρα και άλλες περιοχές με σημαντική τουριστική δραστηριότητα, όπως η Μύκονος, η Κέρκυρα και η Κως, ήταν – με διαφοροποίηση ως προς τον βαθμό – εκτός του συστήματος του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων, με αποτέλεσμα ο ΕΝΦΙΑ να υπολογίζεται βάσει της κατώτερης τιμής ζώνης της δημοτικής ενότητας ή δήμου ή περιφερειακής ενότητας, στην οποία ανήκουν οι εν λόγω περιοχές.

Αύξηση… 200% στη Μύκονο

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για περιοχή της Μυκόνου, στην οποία οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν κατά.. 200%. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή η τιμή ήταν μόλις 1.200 ευρώ!

Αυξήσεις εντοπίζονται και σε ζώνες περιοχών όπως το Λαγονήσι, από 750 σε 1.450 ευρώ (αύξηση 93%), το Μαρούσι, από 1.300 σε 2.000 ευρώ, το Χαλάνδρι από 1.250 σε 1.900 ευρώ.

Από τις νέες ζώνες, στις επεκτάσεις υφιστάμενων ζωνών εντοπίζεται αύξηση στο 80% των 165 ζωνών. Η ένταξή τους στο σύστημα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών ζώνης κατά μέσο όρο σε 41% σε σχέση με τις υφιστάμενες, μέσα από τη διαδικασία των πιστοποιημένων εκτιμητών.

Παράλληλα, από τις νέες ζώνες, στις νέες εντάξεις εντοπίζεται αύξηση στο 40% των 3.478 ζωνών, η οποία διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 26%. Αυξήσεις, μέσα από τη διαδικασία των πιστοποιημένων εκτιμητών, που εντοπίζονται σε περιοχές των οποίων η τιμή ζώνης ήταν εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, όπως η Ιθάκη, από 600 σε 2.100 ευρώ (αύξηση 250%), η Ρόδος, από 700 σε 2.100 ευρώ (αύξηση 200%), η Κως, από 650 σε 1.350 ευρώ (αύξηση 108%), η Κασσάνδρα Χαλκιδικής, από 800 σε 1.550 ευρώ (αύξηση 94%), η Κεφαλλονιά, από 700 σε 1.250 ευρώ (αύξηση 79%), η Χερσόνησος Ηρακλείου, από 600 σε 1.050 ευρώ (αύξηση 75%), η Ανάβυσσος, από 1.050 σε 1.700 (αύξηση 62%), η Σκαφιδιά Ηλείας, από 650 σε 950 ευρώ (αύξηση 46%), και η Πάτμος, από 650 σε 900 ευρώ (αύξηση 38%).

Παράλληλα, υπάρχουν και πολλές περιοχές, όπου μειώθηκαν οι τιμές ζώνης σε σχέση με την τιμή που οριζόταν εκτός του συστήματος των αντικειμενικών αξιών, καθώς με τις εισηγήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών προσεγγίστηκαν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ειδικότερα, από τις ζώνες των νέων εντάξεων, μείωση της τιμής εμφανίζουν 1.509 ζώνες, δηλαδή το 43% των νέων εντάξεων, η οποία διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 18%. Μειώσεις εντοπίζονται σε ζώνες περιοχών, όπως η Φλώρινα, από 600 σε 300 ευρώ (μείωση 50%), η Χίος, από 800 σε 450 ευρώ (μείωση 44%), οι Πρέσπες, από 600 σε 400 ευρώ (μείωση 33%), το Αμύνταιο, από 600 σε 450 ευρώ (μείωση 25%), και η Ορεστιάδα, από 500 σε 400 ευρώ (μείωση 20%).

Όσον αφορά τις παλαιές, τις υφιστάμενες, 10.165 ζώνες του αντικειμενικού συστήματος η τάση που εμφανίζεται από τις εισηγήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών είναι ανοδική, καθώς οι 6.105 ζώνες σημειώνουν αύξηση κατά μέσο όρο 18%. Αυξήσεις, μέσα από τη διαδικασία υποβολής εισηγήσεων από τους πιστοποιημένους εκτιμητές, εντοπίζονται σε ζώνες περιοχών, όπως η Σαντορίνη, από 1.100 σε 2.250 ευρώ (αύξηση 105%), το κέντρο Αθήνας, από 1.850 σε 3.600 ευρώ (αύξηση 95%), το Ναύπλιο, από 1.300 σε 2.200 ευρώ (αύξηση 69%), το Παλαιό Φάληρο, από 1.650 σε 2.750 ευρώ (αύξηση 67%), η Βουλιαγμένη, από 2.400 σε 3.850 ευρώ (αύξηση 60%), η Γλυφάδα, από 1.650 σε 2.550 ευρώ (αύξηση 55%), και το Ελληνικό, από 1.700 σε 2.200 ευρώ (αύξηση 29%).

Αμετάβλητες παραμένουν 2.729 ζώνες, συνιστώντας το 27% των υφιστάμενων ζωνών, ενώ μείωση παρουσιάζουν 1.331 ζώνες (το 13% των υφιστάμενων), η οποία ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 11%. Μειώσεις εντοπίζονται σε ζώνες περιοχών, όπως τα Φάρσαλα, από 500 σε 250 ευρώ (μείωση 50%), η Νάξος, από 800 σε 500 ευρώ (μείωση 38%), τα Άνω Λιόσια, από 650 σε 450 ευρώ (μείωση 31%), η Δωδώνη Ιωαννίνων, από 550 σε 400 ευρώ (μείωση 27%), η Κόνιτσα, από 600 σε 450 ευρώ (μείωση 25%), και τα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, από 500 σε 400 ευρώ (μείωση 20%).

Έρχεται ψηφιακός χάρτης

Στη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας στην οποία θα απεικονίζονται όλες οι τιμές ζώνης ανά την επικράτεια αναμένεται να ενεργοποιήσει τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο.

Μέσω του ψηφιακού χάρτη, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, και να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία του. Η σχετική πλατφόρμα θα παρουσιαστεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατεβάστε το ΦΕΚ

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες – Δείτε τι αλλάζει"

ΕΔΕ κατά Μπαλάσκα για το «στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι;»

Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη είναι ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας. Σε βάρος του διατάχθηκε Έδεσσα για δηλώσεις κατά της Δικαιοσύνης που έκανε το Σάββατο (05.06.2021) στο MEGA. 

«Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση της για τον Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος κατηγόρησε τη Δικαιοσύνη πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της και πως στις τάξεις της υπάρχουν διεφθαρμένοι. 

Ο γνωστός συνδικαλιστής είχε πει μιλώντας το Σάββατο στην πρωινή εκπομπή του MEGA: «Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε.

Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».
Αντίδραση και από τη Δικαιοσύνη

Νωρίτερα, στα όσα είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε αντιδράσει με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας επισημαίνει σε ανακοίνωση της πως όσο τέτοιες καταγγελίες δε στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν «επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media».

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ 

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. 

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ κατά Μπαλάσκα για το «στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι;»"

Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος Ευριπίδη Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητήθηκε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου με εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και ιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι θα ερευνηθεί αν έχουν υπάρξει παραλείψεις από τους εμπλεκομένους στο νοσοκομείο Αγρινίου ή ακόμη και από συγγενείς των θανόντων και αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τις ανακοινώσεις της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και της παραίτησης του Διοικητή Ανδρέα Τσώλη.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου"

Πάτρα: Χαμός από το πρωί στα φαρμακεία - Δεν δίνουν δωρεάν self test μετά την απόφαση του συλλόγου - Εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πατρινοί που απο το πρωί σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δωρεάν self test, καθώς πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους με το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, τα φαρμακεία της Πάτρας , στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας, για μη χορήγηση δωρεάν τεστ , καθώς όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασικές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες.

Το tempo24 βρέθηκε από το πρωϊ σε αρκετά φαρμακεία του κέντρου της Πάτρας και διαπίστωσε πως οι πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν  τα δωρεάν self test, που δικαιούντο, δεν έβρισκαν και άκουγαν από τους φαρμακοποιούς πως έχουν τελειώσει.

Να σημειωθεί πως σήμερα , σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Αγνωστο είναι τι θα συμβεί εντός της ημέρας , ή αύριο, και εάν θα υπάρξει παρέμβαση των αρχών, καθώς υπάρχει έντονη δυσφορία από τους πολίτες που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους εφόσον δεν έχουν το αρνητικό τεστ στα χέρια τους.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Χαμός από το πρωί στα φαρμακεία - Δεν δίνουν δωρεάν self test μετά την απόφαση του συλλόγου - Εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους!"

Αγία Μαρίνα: Επίθεση από έξι άτομα σε 26χρονη γυναίκα – Την ξεγύμνωσαν και το μετέδιδαν live

Έξι άτομα επιτέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σε 26χρονη γυναίκα, χθες (Κυριακή 6 Ιουνίου) το απόγευμα, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Αττικής, την ώρα που εκείνη επιστρέφοντας από την παραλία περίμενε τον σύζυγό της στο αυτοκίνητό τους, στον χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έξι άτομα ξαφνικά την περικύκλωσαν και της έσκισαν τη μπλούζα, ενώ τη βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τηλέφωνά τους, κάνοντας ζωντανή μετάδοση σε ιστοσελίδα.

Η γυναίκα έβαλε τις φωνές, ενώ οι δράστες συνέχιζαν να βιντοεσκοπούν και αργότερα έφυγαν.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν δύο από αυτούς -Πακιστανούς- τους οποίους στη συνέχεια αναγνώρισε η 26χρονη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων τεσσάρων ατόμων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Μαρίνα: Επίθεση από έξι άτομα σε 26χρονη γυναίκα – Την ξεγύμνωσαν και το μετέδιδαν live"

Κρήτη: Αναστάτωση με βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να φορέσει μάσκα

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Πύργο του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, εξαιτίας βρεφονηπιοκόμου, η οποία αρνείται να εφαρμόσει όσα ο νόμος ορίζει για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, αναφορικά με τα μέτρα υγειονομικού συναγερμού.

Αν και η ιστορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς της βρεφονηπιοκόμου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι ήρθαν το τελευταίο διάστημα. Βάσει νόμου, η διευθύντρια της δομής ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να προσέρχονται με μάσκα και έχοντας υποβληθεί σε self test. Η βρεφονηπιοκόμος, ωστόσο, αρνούνταν να φοράει μάσκα προσερχόμενη στον παιδικό σταθμό, ενώ για το υποχρεωτικό self test, επιδείκνυε μια χειρόγραφη δήλωση, χωρίς να καταθέτει ψηφιακά στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ, που ισχυριζόταν, πάντως, ότι έκανε.

Στον παιδικό σταθμό βρέθηκε η Αστυνομία για έλεγχο, επιβάλλοντας πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα για μη χρήση μάσκας. Όμως, η ίδια δεν πτοήθηκε και εξακολουθούσε να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να της απαγορεύσει την είσοδο έως ότου συμμορφωθεί με όσα το νομικό πλαίσιο ορίζει, για την περίοδο της πανδημίας.

Η βρεφονηπιοκόμος, μάλιστα, υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, με αποτέλεσμα η διευθύντρια να συλληφθεί και να κρατηθεί στο Α.Τ. Πύργου, ενώ τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσιών: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου

Από την πλευρά του, ο δήμος Αρχανών - Αστερουσίων παρακολουθώντας την εξέλιξη, παρεμβαίνει για να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά και να επαναφέρει την εύρυθυμη και ασφαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού. Πιθανότητα, μάλιστα, θα κινηθεί διαδικασία απόλυσής της, καθώς η βρεφονηπιοκόμος, αρνούμενη να συμμορφωθεί στα μέτρα θέτει σε κίνδυνο τα δεκάδες παιδάκια που φοιτούν στη δομή.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια και γι'αυτό ο δήμος θα κάνει ό,τι ορίζει η νομοθεσία» - είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Αναστάτωση με βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να φορέσει μάσκα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news