facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Γλυφάδα: Συμπλοκή ανηλίκων - Δύο τραυματίες, ο ένας από μαχαίρι

Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε ανηλίκους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, περί τις 23:00, στη Μαρίνα Γλυφάδας.

Ειδικότερα, στο αιματηρό συμβάν ενεπλάκησαν 30 άτομα και τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι, 17 και 16 ετών, ο ένας εξ αυτών στο κεφάλι από μαχαίρι.

Το παιδί μετέφερε στο νοσοκομείο ο πατέρας του, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυφάδα: Συμπλοκή ανηλίκων - Δύο τραυματίες, ο ένας από μαχαίρι "

Ιωάννινα: Έκλεισε η Εγνατία οδός για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων λόγω χιονόπτωσης (video)

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννινων ανακοίνωσε απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα της Εγνατίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε Γρεβενά , Κοζάνη , Βέροια και Πολύμυλο.

Η αστυνομία σταματά τα φορτηγά πριν τα διόδια Δροσοχωριου όπου διακόπτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων ως το Μαλακασι.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν μέχρι νεοτέρας αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ενημερώθηκε για την ανάγκη λήψης απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να μείνουν στο λιμάνι και την είσοδο της Ηγουμενίτσας τα φορτηγά και οι νταλίκες που βγαίνουν από καράβια, αποφεύγοντας έτσι τυχόν συμφορήσεις στην έξοδο των Ιωαννίνων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Έκλεισε η Εγνατία οδός για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων λόγω χιονόπτωσης (video)"

Βόλος: Νέα επίθεση από την αγέλη σκύλων στην «καρδιά» της πόλης – Δάγκωσαν ηλικιωμένο άνδρα και του έσκισαν τα ρούχα [εικόνες]

Ακόμη μία επίθεση από αγέλη σκύλων σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην Παύλου Μελά. Θύμα αυτή τη φορά ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος ενώ περπατούσε αμέριμνος στο ύψος της στοάς Ματσάγγου, τέσσερα σκυλιά του επιτέθηκαν, σκίζοντας του τα ρούχα και προκαλώντας του εκδορές στο σώμα. Ο άτυχος άνδρας σάστησε από τη μανιασμένη επίθεση και δεν μπορούσε να απομακρυνθεί καθώς είχε περικυκλωθεί από τέσσερα σκυλιά.

Τον άτυχο άνδρα έσωσε καταστηματάρχης της περιοχής, ο οποίος βγήκε από το μαγαζί του και με μία ράβδο χτύπησε μία κολώνα σήμανσης, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των εξαγριωμένων τετράποδων.

Η Παύλου Μελά εδώ και μήνες έχει μετατραπεί σε άβατο για πεζούς και αλλά και οδηγούς, καθώς οι επιθέσεις είναι καθημερινές και δεκάδες κάθε μέρα, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής. Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις, κανείς δεν έχει μεριμνήσει ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα φοιτητές που πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο, ηλικιωμένοι αλλά και οδηγοί μηχανών και ποδηλάτων να δέχονται επιθέσεις από αυτά τα ομολογουμένως άμοιρα ζωάκια τα οποία έχουν περιέλθει σε αυτή την αγριεμένη κατάσταση λόγω της έλλειψης θαλπωρής και τροφής.

Δείτε εικόνες:

thenewspaper 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Νέα επίθεση από την αγέλη σκύλων στην «καρδιά» της πόλης – Δάγκωσαν ηλικιωμένο άνδρα και του έσκισαν τα ρούχα [εικόνες]"

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα λόγω χιονόπτωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μέσω της οποίας ενημερώνει ότι από τις 20:30 του Σαββάτου (20/1) απαγορεύεται η κυκλοφορία στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ανακοινώνεται ότι, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

· Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης), της εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας, από ώρα 20:30 του Σαββάτου (20-01-2024) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα λόγω χιονόπτωσης"

Καιρός αύριο: Στους -6°C η θερμοκρασία την Κυριακή – Χιόνια και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Αγριεμένος αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή, καθώς η κακοκαιρία που θα επικρατήσει θα φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν αλλά και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στα πεδινά, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά και στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη στα ορεινά. Σταδιακά θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -06 (μείον έξι) έως 08 βαθμούς, στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στη υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς μέσα στην πόλη. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-03) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Θρακικό στα 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από – 03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη δυτική Πελοπόνησσο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα βόρεια και από το μεσημέρι, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 3 έως 11 και εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα ισχυρές στην ανατολική Στερεά, μέχρι τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην Κρήτη, αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια και από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικώς νοτιοανατολικοί 5 με 7 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα νοτιότερα από 11 έως 17 και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-02) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους -6°C η θερμοκρασία την Κυριακή – Χιόνια και άνεμοι έως 9 μποφόρ"

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας: Το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει στη Ν. Ιωνία

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας, με ανακοίνωσή του ζητά το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει στη Νέα Ιωνία και να μην μεταφερθεί στην Αγία Παρασκευή.

Παρακάτω αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η μεταφορά του στην Αγία Παρασκευή θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες ασθενείς που μένουν στην Ν. Ιωνία και τους γύρω δήμους. Με την μεταφορά του φαρμακείου γίνεται η αρχή για το ξήλωμα ολόκληρου του Κέντρου Υγείας. Η οργή και η αγανάκτηση μας μεγαλώνει καθώς βλέπουμε τη διάλυση της δημόσιας υγείας και την παράδοση της στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να παραμείνει το φαρμακείο στη Ν. Ιωνία και όχι να μεταφερθεί στον ακατάλληλο χώρο που το πηγαίνουν (σε πρώτο όροφο κτιρίου στην Αγ. Παρασκευή).

Να βρεθεί κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί στην Ν. Ιωνία μαζί με το Κέντρο Υγείας.

Να στελεχωθεί η δημόσια αυτή δομή υγείας από το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Ούτε μια μέρα χωρίς φαρμακείο!!!

Καλούμε όλους τους φορείς των εργαζομένων και των συνταξιούχων της περιοχής να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα κατά της υγείας μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ, 11:30 π.μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!!!

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας: Το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει στη Ν. Ιωνία"

Κολωνός: Πυροβολισμοί σε πλατεία στη Λένορμαν

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, καθώς λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (20.1.2024) πυροβολισμοί έπεσαν στον Κολωνό και συγκεκριμένα στο Λένορμαν.

Συγκεκριμένα, πυροβολισμοί έπεσαν στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα που βρίσκεται επί της Λένορμαν στον Κολωνό. 

Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλέξει κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ είχε προηγηθεί καυγάς ανάμεσα σε Ρομά.

Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε στην οδό Αγίας Άννης το ύποπτο όχημα, που φέρεται να ενεπλάκη στο περιστατικό, και στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, που προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Πυροβολισμοί σε πλατεία στη Λένορμαν"

Χανιά: 37 μετανάστες εντοπίστηκαν νότια της Παλαιόχωρας

Τριάντα επτά πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 55 ναυτικά μίλια νοτίως της Παλαιόχωρας.

Οι αλλοδαποί, που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος, εντοπίστηκαν από φορτηγό πλοίο που έπλεε την περιοχή και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού και Διάσωσης περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Αναμένονται στη Παλαιόχωρα περίπου στις 8:30 το βράδυ και από εκεί θα οδηγηθούν με λεωφορεία στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο δήμαρχος Κανδάνου Σελίνου Αντώνης Περράκης, ο δήμος θα τους προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης αλλά οι διαδικασίες ιατρικών εξετάσεων, καταγραφής και ταυτοποίησης θα γίνουν στα Χανιά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: 37 μετανάστες εντοπίστηκαν νότια της Παλαιόχωρας"

Δολοφονία στη Χαλκίδα: «Το θύμα και ο σύζυγος της φόνισσας ήταν οι καλύτεροι φίλοι» – Νέα στοιχεία για το έγκλημα

Η δολοφονία στη Χαλκίδα έχει συνταράξει δύο οικογένειες, που όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία μετά το έγκλημα, γνωρίζονταν πολύ καλά. Τι λένε οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη δράστιδα και την σύζυγο του θύματος…

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στη Χαλκίδα που σημειώθηκε το πρωί. Η 38χρονη που έβαψε τα χέρια της με αίμα έχει συλληφθεί αλλά δεν ομολογεί το έγκλημα που της καταλογίζεται. Όπως λέει ο δικηγόρος της παραμένει σε σοκ. Από την άλλη ο νομικός που εκπροσωπεί την σύζυγο του θύματος υποστηρίζει πως η φόνισσα παρενοχλούσε τον άτυχο άντρα εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν σχέση. Τα όσα συνέβαιναν γνώριζε, όπως λέει και ο σύζυγός της, που ήταν στενός φίλος με τον 42χρονο που δολοφονήθηκε. Η 38χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που την οδήγησαν στο φονικό.

Από τέλος του 2021 το θύμα είχε καταγγείλει ότι τον παρενοχλούσε η μετέπειτα δολοφόνος του. Ο δικηγόρος της συζύγου του 42χρονου θύματος, Αθανάσιος Ταρτης, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπήρχε ερωτικός δεσμός μεταξύ θύτη και θύματος». Ωστόσο υπήρξαν απειλές και μας αναφέρει ότι «από το τέλος του 2021, αρχές του 2022, το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου, εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος, ζητώντας να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Τότε δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο σύζυγος της δράστιδος παρενέβη και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έχει τακτοποιηθεί. Δεν είχαμε σοβαρές οχλήσεις. Υπήρξαν απειλές». Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο της συζύγου του αδικοχαμένου άντρα «ο σύζυγος της δράστιδος ήταν ίσως ο καλύτερος φίλος του θύματος».

Μάλιστα ο ίδιος ο 42χρονος, εκτός από την γυναίκα του, είχε ενημερώσει και τον άντρα της δράστιδος για τις όχι λίγες στιγμές που τον ενοχλούσε στην καθημερινότητα του. Η γυναίκα του νεκρού επιχειρηματία είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. «Όπως ξέρετε είδε το σκηνικό διότι ήταν στο μπαλκόνι χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Είναι τρομερό να βλέπεις τον άνθρωπό σου να σφαγιάζεται κυριολεκτικά» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο κ. Ταρτης τονίζει ότι «πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική γιατί περίμενε έξω από το σπίτι, τον χτύπησε πισώπλατα και τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο αποφασισμένο και με καλό σχεδιασμό για να μην ακούσω από κανέναν τίποτα περίεργο ότι δεν ήταν καλά στα μυαλά της. Δεν υπάρχει αυτό».

Η δραστιδα έχει δύο παιδιά με τον σύζυγό της με τον κύριο Ταρτη να επισημαίνει ότι «πρέπει να προστατευσουμε τις οικογένειες».

Η 38χρονη γυναίκα που μαχαίρωσε σήμερα το πρωί τον 42χρονο άντρα «παρακολουθείται από ψυχιατρο εδώ και τρεις μήνες» ανεφερε για την δραστιδα στο newsit.gr ο δικηγόρος της, Θέμης Κωντσιλιδης.

Συμπληρώνει ότι «δεν είναι σε καλή ψυχική κατάσταση. Δεν έχει πει πολλά πράγματα. Θα μιλήσουμε αύριο. Μου ζήτησε να βοηθήσουμε τα παιδιά της και τον σύζυγό της. Είναι σοκαρισμένη. Δεν έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν είναι σε θέση να απολογηθεί. Μου γνωστοποίησε ο σύζυγός της ότι παρακολουθείται από ψυχιατρο εδώ και τρεις μήνες. Επειδή είναι μικρή κοινωνία θα κοιτάξουμε να σώσουμε τα παιδιά» ανέφερε.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο, όταν ένας άνδρας 42 ετών βρέθηκε νεκρός, με πολλές μαχαιριές στο στήθος.

Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη μίας γυναίκας 38 ετών, η οποία φέρεται να είναι η δράστης και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις, η 38χρονη, επάνω στον καυγά, φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και επέφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος του 42χρονου που ήταν μοιραίες. Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Χαλκίδας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στη Χαλκίδα: «Το θύμα και ο σύζυγος της φόνισσας ήταν οι καλύτεροι φίλοι» – Νέα στοιχεία για το έγκλημα"

Πέθανε ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος – Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Στα 60 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος, που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε ιδιωτική κλινική, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

«Ζητάμε τον σεβασμό»

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Θα ενημερώσουμε σύντομα για το πότε και που θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας.

Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan για τις προσπάθειες τους σε όλη αυτή την διαδρομή.

Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή» γράφει στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, πολλοί είναι εκείνοι που εύχονται «καλό παράδεισο» στον αείμνστο τραγουδιστή, εκφράζοντας τη λύπη τους για τον χαμό του.

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο 60χρονος τραγουδιστής εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η κατάστασή του θεωρήθηκε κρίσιμη με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στην εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στο ρεπορτάζ της η Ρενέ Σαραντινού για τη Secret, ο Χάρης Κωστόπουλος είχε όλον αυτόν τον καιρό στο πλευρό του τα αγαπημένα του οικογενειακά πρόσωπα, όπως τη σύζυγό του, Βιβή, τους δυο του γιους, Χρήστο και Ραφαήλ, καθώς και τον αδελφό του, Δημήτρη, ο οποίος πηγαινοέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα.

«Είναι δύσκολες οι καταστάσεις»

Λίγο πριν τον θάνατό του, ο γιος του Χρήστος είχε μιλήσει στο On Time.

«Ο πατέρας μου νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στηριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, για αυτό τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων τον λένε Ραφαήλ».

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος – Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο"

Χαλκίδα: Μαχαίρωσε με μανία τον 42χρονο πάνω σε καβγά – Τα πρώτα στοιχεία του άγριου φονικού

Με μανία φέρεται να μαχαίρωσε τον 42χρονο σύντροφό της ξυλουργό η 38χρονη στη Χαλκίδα, όπου σημειώθηκε το άγριο φονικό νωρίς το πρωί του Σαββάτου (20.01.24).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ για τη δολοφονία που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, η 38χρονη πάνω στον καβγά, φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και επέφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος του 42χρονου, σκοτώνοντάς τον. 

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο, με τον 42χρονο να βρίσκεται νεκρός στη μέση του δρόμου με πολλές μαχαιριές στο στήθος.

Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη της 38χρονης, η οποία οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ζευγάρι που διατηρούσε σχέση, νωρίς το πρωί εξήλθε από οικία και υπήρξε έντονος καβγάς μεταξύ τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Μαχαίρωσε με μανία τον 42χρονο πάνω σε καβγά – Τα πρώτα στοιχεία του άγριου φονικού"

Αντισυνταγματικό το όριο του 1,70 μέτρου για την πρόσληψη γυναικών στην ΕΛΑΣ – Η δικαίωση υποψήφιας που αποκλείστηκε λόγω ύψους

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις στο διαγωνισμό πρόσληψης ειδικών φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οδηγώντας σε δικαστική δικαίωση γυναίκας υποψήφιας στην ΕΛΑΣ.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου (απόφαση Α 1315/2023) «η αιτούσα αποκλείστηκε από τη διαδικασία πλήρωσης των επίμαχων θέσεων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων … απόφασης του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Οι διατάξεις αυτές όμως αντίκεινται στο Σύνταγμα και στο ενωσιακό δίκαιο και, συνεπώς, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, κατά το μέρος που δεν περιλαμβάνουν την αιτούσα στερούνται νόμιμου ερείσματος».

Δικαστική δικαίωση γυναίκας υποψήφιας στην ΕΛΑΣ: «Ο ορισμός αναστήματος χωρίς διάκριση ανδρών και γυναικών αντίκειται στις συνταγματικές διατάξεις»

Όπως έκρινε το Εφετείο βάσει και σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, με την οποία ορίζεται ότι «οι υποψήφιοι για κατάταξη ως ειδικοί φρουροί πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων, αντίκεται στις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των φύλων, αξιοκρατίας κατά την πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις…, καθώς και στις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου περί ισότητας των φύλων».

Δικαστική δικαίωση γυναίκας υποψήφιας στην ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, το Δικαστήριο δέχθηκε «την αίτηση ακύρωσης της αιτούσας, ακύρωσε τις προσβαλλόμενες αποφάσεις και ανέπεμψε την υπόθεση στη Διοίκηση για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες».

Όπως αναφέρεται «η αιτούσα συμμετείχε στον διαγωνισμό πρόσληψης ειδικών φρουρών, βρέθηκε, όμως, να έχει ύψος κατώτερο του 1,70 μ. και δεν περιλήφθηκε στον πίνακα πληρούντων τα προσόντα και τις προϋποθέσεις για πρόσληψη. Κρίση ότι η αιτούσα αποκλείστηκε από τη διαδικασία πλήρωσης των επίμαχων θέσεων».

Ωστόσο έκρινε πως «οι τελευταίες αυτές διατάξεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και στο ενωσιακό δίκαιο και, συνεπώς, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, κατά το μέρος που δεν περιλαμβάνουν την αιτούσα στερούνται νόμιμου ερείσματος». Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέπεμψε την υπόθεση για «να προβεί στις νόμιμες ενέργειες».

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντισυνταγματικό το όριο του 1,70 μέτρου για την πρόσληψη γυναικών στην ΕΛΑΣ – Η δικαίωση υποψήφιας που αποκλείστηκε λόγω ύψους"

Υπουργείο Ενέργειας: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για αποκοπές ρεύματος αγροτών

Η ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023, έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και ψηφίζεται εντός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, για τις οφειλές ηλεκτρικής ενέργειες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες προβλέπει τα εξής:

1. Για τα έτη 2024 και 2025 αναστέλλεται η είσπραξη των απλήρωτων οφειλών των πληγέντων, από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023, καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης, που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

2. Αντιστοίχως, από 1ης.1.2026 οι παραπάνω οφειλές δύναται να  υπαχθούν σε ρύθμιση έως την 31η.12.2030 με μηδενικό επιτόκιο για τους πληγέντες. Το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει στο ακέραιο το σύνολο της έντοκης επιβάρυνσης, με ισόποση επιχορήγηση του παρόχου.

3. Δικαιούχοι της ρύθμισης είναι αγρότες που κατά την 4η.9.2023 έχουν παροχή αγροτικής χρήσης, ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, οργανισμοί άρδευσης και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για παροχές για σκοπούς άρδευσης, των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

4. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρμόδιου για την Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, μετά από γνώμη της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, εξειδικεύεται το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης, οι δικαιούχοι, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις ρύθμισης των οφειλών, όπως και η τυχόν χορήγηση έκπτωσης ανάλογα με τον χρόνο εξόφλησης.

Επιπρόσθετα, ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και καθορίζεται η μεθοδολογία υπολογισμού της έντοκης επιβάρυνσης, καθώς και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που απαιτείται για την εφαρμογή της ρύθμισης.

Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται περί αποκοπών ρεύματος σε αγρότες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, είναι τελείως παραπλανητικοί. Κάτι, που προκύπτει από την παράθεση των γεγονότων όπως πραγματικά συνέβησαν:

  • Στις 8.11.2023 είχε εξαγγελθεί η ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των πληγέντων αγροτών στη Θεσσαλία από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.
  • Στις 5.1.2024 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έλαβε γνώση για 301 αποσυνδέσεις ρεύματος αγροτών στην Θεσσαλία. Υπήρξε άμεση επικοινωνία από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου με τον πάροχο, για τη διευθέτηση του ζητήματος.
    Από την πλευρά του, επίσης την ίδια ημέρα (5/1) επιβεβαίωσε το σφάλμα και προέβη σε δύο ενέργειες: Πρώτον, αιτήθηκε (5/1) από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να το διορθώσει και δεύτερον
    διασφάλισε ότι δεν θα δημιουργηθεί, εκ νέου, αντίστοιχο πρόβλημα. Ο Διαχειριστής, δεσμεύτηκε πως θα γίνουν οι απαραίτητες επισκέψεις για τις επανασυνδέσεις έως τις 10/1. Πραγματοποιήθηκαν μέχρι τότε και οι 301 επισκέψεις και έγιναν 208 επανασυνδέσεις. Για τις υπόλοιπες 93 περιπτώσεις υπήρξε αδυναμία επανασύνδεσης, καθώς δεν ήταν εφικτή η προσβασιμότητα. Από τον Διαχειριστή άφησαν σχετικά σημειώματα και έκτοτε συνεχίζονται οι επισκέψεις (έχουν
    πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο επισκέψεις γι’ αυτές τις 93 περιπτώσεις) μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στους συγκεκριμένους μετρητές. Για 44 περιπτώσεις δεν βρέθηκαν οι αγρότες που θα έδιναν στον Διαχειριστή πρόσβαση στους αντίστοιχους μετρητές, για να μπορέσει με τη σειρά του να επανασυνδέσει το ρεύμα. Για τις υπόλοιπες 49, οι επανασυνδέσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, για τεχνικούς λόγους.
    Έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο, πάνω από τρεις επισκέψεις γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Σημειώνεται πως κανείς από τους 93 δεν έχει επικοινωνήσει με τον πάροχο ή τον ΔΕΔΔΗΕ για να εκφράσει κάποιο παράπονο.

Σχετική ανακοίνωση για τις εξελίξεις γύρω από το εν λόγω ζήτημα εξέδωσε (5.1.2024) ο κ. Τριαντόπουλος, έπειτα από συνάντηση, με τους αγρότες των Παρακάρλιων χωριών και των περιοχών της Μαγνησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει καμία χρήση αγροτικού, ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση, έχει αποδείξει πως ανταποκρίνεται, άμεσα, στις ανάγκες της κοινωνίας, στηρίζοντας κατά προτεραιότητα  τους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς συνθήκες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Ενέργειας: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για αποκοπές ρεύματος αγροτών"

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι χειμερινές εκπτώσεις, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους είναι 11:00 – 18:00, ενώ για τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα από τις 11:00 έως τις 20:00.
Υποτονική χαρακτηρίζουν την κίνηση στην αγορά οι έμποροι ενώ ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής μιλώντας με δημοσιογράφους, απέδωσε την εικόνα αυτή τόσο στις επιπτώσεις της ακρίβειας όσο και στο γεγονός ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ήρθαν αμέσως μετά την εορταστική περίοδο.

«Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα έχουν ψαλιδίσει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα και αυτό το εισπράττουμε στις ταμειακές μας μηχανές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουγιουμτσής ενώ πρόσθεσε ότι «ξοδεύτηκαν χρήματα μέσα στην εορταστική περίοδο, άρα δεν έχουν περισσέψει και πολλά».

Πάντως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην αγορά υπάρχουν δελεαστικές τιμές και η σχέση ποιότητας – τιμής είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον τζίρο των εορτών.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς ενώ όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας «η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών είναι επιβεβλημένη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και θα πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο γι’ αυτό».

Η υπερψήφιση της τροπολογίας, (από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και τους Σπαρτιάτες) σχολιάστηκε θετικά από την αγορά, καθώς εκλαμβάνεται ως ένδειξη, γενικότερης απόφασης, να παταχθούν οι δομικές στρεβλώσεις στην αγορά που πλήττουν τον ανταγωνισμό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επισημάνει αρκετές φορές, ότι «ο πληθωρισμός της απληστίας δεν θα γίνει ανεκτός» ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα της Βουλής έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι μέχρι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, οι έλεγχοι για αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστούν με όλα τα εργαλεία που διαθέτει η κυβέρνηση, θα είναι εντατικοί και καθολικοί και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα όπου διαπιστώνεται παρανομία.
Τα τέσσερα μέτρα
Στις αρχές Μαρτίου θα είναι ορατές οι μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από την εφαρμογή των νέων μέτρων όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα μέτρα είναι τα εξής:

  1. Μείωση των παροχών προς τα σούπερ μάρκετ. Περιορίζονται οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30%, με αντίστοιχη μείωση των τιμών των προϊόντων αυτών στα ράφια. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί στις κατηγορίες που σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού παρατηρήθηκαν αποκλίσεις. Τα προϊόντα αυτά είναι: απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα/σαμπουάν και βρεφικές πάνες.
  2. Αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. Δεν επιτρέπεται στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες για τα προϊόντα που έχουν ανατιμήσει για τρεις μήνες. Αυτό το μέτρο αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
  3. «Καθαρές» τιμές από το χωράφι στο ράφι. Υποχρεώνονται οι προμηθευτές να πωλούν τα προϊόντα στο λιανεμπόριο σε «καθαρές» τιμές (net – pricing). Επιτρέπεται μόνο πιστωτικό τιμολόγιο ύψους έως 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρας. Το μέτρο αφορά νωπά φρούτα, λαχανικά ψάρια και κρέατα.
  4. Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα. Για τις τιμές πώλησης του βρεφικού γάλακτος ορίζεται πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους των εταιρειών που εισάγουν, παράγουν και διακινούν το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και εμπορικού κέρδους 7%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα"

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού έχει εκδώσει η ΕΜΥ καθώς έρχονται χιόνια και ισχυροί άνεμοι.

Ο καιρός θα «αγριέψει» από το μεσημέρι από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας  (της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

  • Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.
  • Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.
  • Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.
  • Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Α. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

  • Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο.
  • Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
  • Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (21-01-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι"

Θεσσαλονίκη: Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που δεν έχουν μαζί τους αλυσίδες μετά τις 14.00

Ανακοινώνεται ότι, ενόψει επικείμενης εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

· Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς, της εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας, από ώρα 14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

– τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.)

– τα οχήματα οδικής βοήθειας

– τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι

– τα εκχιονιστικά μηχανήματα

· Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.

Το εν λόγω μέτρο ισχύει από ώρα 14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) και αφορά σε όλα τα οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που δεν έχουν μαζί τους αλυσίδες μετά τις 14.00"

Καρναβάλι Πάτρας 2024: Σήμερα η τελετή έναρξης - Όλο το πρόγραμμα

Ξεκινά σήμερα το Καρναβάλι της Πάτρας 2024, καθώς από τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της τελετής έναρξης της μεγαλύτερης αποκριάτικης γιορτής της χώρας.

Το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού φέτος είναι: «Τι κι αν μας «μπριζώνουν»; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Και στο Καρναβάλι «απο-καλωδιωνόμαστε» και επιλέγουμε τον δρόμο της κινητοποίησης, της δημιουργικής έκφρασης, της ανθρώπινης επαφής, της καρναβαλικής, ζωτικής πνοής.

Πρωινές δράσεις και παράδοση καρναβαλικού λαβάρου

karnavali_patra1_63461.jpg

Από σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις:

  • 11:00 Άφιξη Μουσικού άρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.
  • 11:00 Αναχώρηση μουσικού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής από την οδό Μιαούλη στην συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : Μιαούλη, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου -άφιξη 11:30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
  • 11:00 Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων της Τελετής Καρναβαλικού Λαβάρου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων
  • 11:30 Αναχώρηση πομπής από την Πλατεία Τριών Συμμάχων. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : άνοδος στην Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος -άφιξη στο Δημαρχείο.

Προπορεύονται το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band αναστατώνοντας με τα κρουστά τους, ακολουθούν οι X-Saltibagos, τα καρναβαλικά ποδήλατα , η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του Δ.Σ., η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντών, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

  • 12.00 Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Την εκδήλωση θα σφραγίζει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες» να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos θα αναχωρήσουν ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Παντανάσσης, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου –άφιξη στην Πλατεία Γεωργίου και θα γίνουν με τον κόσμο μια παρέα χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο – λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.

Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2024

καρναβαλι πατρα 2024

Το καρναβαλικό ραντεβού θα ανανεωθεί για την πλατεία Γεωργίου Α΄, στις 18.00 όπου θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές και βραδινές δράσεις.

  • 18.00 DJ’S μουσική (πάρτι) στην Πλατεία Γεωργίου, παρουσία των παρουσιαστών Βάσως Καλοκαιρινού και Αλέξανδρου Μπίστα (ερασιτεχνών ηθοποιών) που θα αλληλοεπιδρούν με το κοινό. Μια ιδιαίτερη στιγμή που θα επιδιώξει τη συμμετοχή του κοινού από νωρίς.
  • 20.00 Ο καταξιωμένος θίασος θεατρικού δρώμενου (Θέατρο Δρόμου Helix) με την Baroque Παρέλαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Βότση, Ρήγα Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος- άφιξη στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου. Η Baroque Παρέλαση είναι μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ιδιαίτερα εντυπωσιακή, επικοινωνιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής. Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά. Ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια διαφορετικών χρωμάτων, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και Αρλεκίνοι συνθέτουν μια μαγική, ονειρική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα άλλο σπουδαίο θέαμα εφάμιλλο με την περσινή εμφάνιση του θιάσου Helix στην παρέλαση των αρμάτων την τελευταία Παρασκευή του περσινού Καρναβαλιού.

Όλα πλέον θα είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 που θα κηρύξει στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχοντας δίπλα του την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ. Το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου θα έχει την καθιερωμένη παρουσία του με τις ρίψεις των σωματείων των σοκολατοριχτών να γλυκαίνουν το πλήθος.

Το δεύτερο μέρος της Τελετής Έναρξης περιλαμβάνει μια εξαιρετική δίωρη συναυλία με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την καρναβαλική Πάτρα από την Πέννυ Μπαλτατζή, το «κορίτσι» που όλοι αγαπήσαμε και μια εκρηκτική, φρέσκια ομάδα που αποτελείται από έξι υπέροχους μουσικούς, από «σπάνιο κι εξωτικό χαρμάνι». Ένα πρόγραμμα πλούσιο σε εναλλαγές, ρυθμό και μπρίο με πασίγνωστα υπέροχα τραγούδια που θα ξεσηκώσουν το κοινό. Σας περιμένουμε με τις καρδιές ανοιχτές να καλωσορίσουμε το καρναβάλι, όπως του αξίζει… με χαρά και χορό.

Παρουσιαστές της τελετής έναρξης θα είναι η Βάσω Καλοκαιρινού και ο Αλέξανδρος Μπίστας (ερασιτέχνες ηθοποιοί). Και βέβαια από την τελετή έναρξης δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που φέτος συμπληρώνει 59 χρόνια ζωής. Τέλος, στις οθόνες θα προβάλλονται γραφικά βίντεο με αρχειακό υλικό από στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού από το αρχείο της ΚΕΔΗΠ.

Διάκοσμος προσαρμοσμένος στην εορταστική ατμόσφαιρα

Όπως μετέδωσε το pelop.gr, ο γενικότερος διάκοσμος της Πλατείας θα είναι απόλυτα εναρμονισμένος στο πνεύμα της μεγάλης γιορτής. Στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» που το βράδυ θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του Καρναβαλιού, θα υπάρχουν η κεντρική αφίσα του ΠΚ 2024 και η αφίσα του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, αναρτημένες σε μεγάλο μέγεθος.

Στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα υπάρχει μικρή ομάδα από τους μπάστακες ακροβάτες που κρατούν μουσικά όργανα ταιριάζοντας απόλυτα με τη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και με την Baroque Παρέλαση του θιάσου Helix αφού οι «πραγματικοί» ακροβάτες μουσικοί θα συνυπάρχουν με καλλιτεχνικά-καρναβαλικά ομοιώματά τους στον ίδιο χώρο.

Μια ξεχωριστή γιορτή που θα συνδυάσει το πάρτι και τη συμμετοχή των πολιτών από νωρίς, το καλλιτεχνικό θέαμα, άφθονη μουσική και ψυχαγωγία και βέβαια την σάτιρα μέσα από τον λόγο των παρουσιαστών.

Και θα είναι μόνο η αρχή. Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για δύο περίπου μήνες με τη μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι μπροστά μας. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι εδώ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Καρναβάλι Πάτρας 2024: Σήμερα η τελετή έναρξης - Όλο το πρόγραμμα "

Κατάσβεση πυρκαγιάς σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο του Μεγάρου Μαξίμου

Φωτιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενο αποθηκευτικό ισόγειο χώρο στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Σάββατο 20/1 το πρωί. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρεται πως: «Στο  έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 24 πυροσβέστες με επτά (7) οχήματα. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα και προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσβεση πυρκαγιάς σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο του Μεγάρου Μαξίμου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news