facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Απάντηση στις φήμες: Δεν υπάρχει στα τηλέφωνα του δολοφόνου της Καρολάιν ο Δογιάκης

Καμία επικοινωνία ή στοιχείο που να δηλώνει ότι ο 32χρονος δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνδεόταν με τον αυτόχειρα επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη δεν έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας: Ήδη έχει «ανοίξει» το κινητό τηλεφωνο του Αναγνωστόπουλου από το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προκύπτει καμία επικοινωνία με τον 53χρονο πρώην ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ενώ ο αριθμός του αυτόχειρα δεν υπάρχει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ούτε ως «επαφή» στο τηλέφωνο του φονιά της Καρολάιν Κράουτς. Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο του Σταύρου Δογιάκη δεν έχει ακόμη «μιλήσει», ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι αν υπήρχε επικοινωνία θα είχε φανεί από τα δεδομένα του τηλεφώνου του 32χρονου. Η αστυνομία ερεύνησε το ενδεχόμενο της επικοινωνίας τους μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με την οποία υπήρχε κάποιου είδους σύνδεση ανάμεσά τους.

Η φημολογία ξεκίνησε από το γεγονός ότι και οι δύο ζούσαν στην ίδια περιοχή: Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Λαυρίου «χωρίζει» τα Γλυκά Νερά (όπου ζούσε ο Αναγνωστόπουλος) από την Κάντζα Παλλήνης (όπου βρίσκεται η ταβέρνα "Κρητικός"). Σε ευθεία γραμμή το σπίτι από την ταβέρνα απέχουν λιγότερο από ενάμισι χιλιόμετρο, ενώ η ταβέρνα είναι όχι μόνο η πιο γνωστή στην περιοχή, αλλά σε όλη την Αθήνα. Τι πιο εύκολο να υποθέσει κανείς ότι o Αναγνωστόπουλος με την Καρολάιν Κράουτς  ενδεχομένως να είχαν πάει εκεί. Από το σημείο αυτό ξεκίνησε το γαϊτανάκι των φημών που  φτάνει να «βλέπει» την αιτία της αυτοχειρίας σ' αυτή την σύνδεση που δεν προκυπτει όμως, από στοιχεία.

Ο 53χρονος Σταύρος Δογιάκης κηδεύτηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λόφο της Κάντζας, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν αποσαφηνισθεί τα αίτια  που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του και μάλιστα σε μια περίοδο που ετοίμαζε νέο επιχειρηματικό άνοιγμα στο χώρο της εστίασης, έχοντας αποχωρήσει από την ταβέρνα «Κρητικός» που διατηρούσε με τον αδελφό του.  Η έρευνα έχει καταλήξει ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά το «γιατί» δεν έχει απαντηθεί. Η έρευνα συνεχίζεται με την επικείμενη άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, των επιχειρηματικών του κινήσεων και των λογαριασμών, αλλά καιμε τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απάντηση στις φήμες: Δεν υπάρχει στα τηλέφωνα του δολοφόνου της Καρολάιν ο Δογιάκης"

Κύπρος: 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού

169 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου τον COVID-19 το τελευταίο 24ωρο και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στην Κύπρο παραμένει 378.

41 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 42.660 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,40%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 74.343.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού"

Σπείρα καλλιεργούσε 1.600 δενδρύλλια κάνναβης στον Κάλαμο Αττικής

Κύκλωμα ναρκωτικών που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στον Κάλαμο Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 44 ετών και δύο αλλοδαποί, 57 και 32 ετών, καλλιεργητές και μέλη της σπείρας. Ο 44χρονος συνελήφθη και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία, ενώ ο 57χρονος και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το κύκλωμα φέρεται ότι καλλιεργούσε 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, τα παράνομα έσοδά του θα ανέρχονταν στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1.600 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20 έως 130 εκατοστά, 53 βλαστοί κάνναβης, εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα χρηματικά ποσά των 1.000 ευρώ, 3.320 λιρών Αγγλίας και 200.000 λεκ Αλβανίας, κυνηγετική καραμπίνα και 74 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σπείρα καλλιεργούσε 1.600 δενδρύλλια κάνναβης στον Κάλαμο Αττικής"

Γερμανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Βίρτσμπουργκ

Στιγμές τρόμου  και πάλι στη Γερμανία εξαιτίας επίθεσης με μαχαίρι. Τουλάχιστον τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση, άφησε πίσω του  άνδρας, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς, σε κεντρική πλατεία του Βίρτσμπουργκ, στην Βαυαρία.

Σύμφωνα με την Muenchner Merkur, ύποπτος συνελήφθη, αφού αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Προηγουμένως, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, είχε επιτεθεί σε κατάσταση αμόκ εναντίον περαστικών.

Ο δράστης είναι 24χρονος Σομαλός που ζούσε στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη.

Πολύ πριν φτάσει η Αστυνομία στο σημείο, περαστικοί προσπάθησαν να αφοπλίσουν τον δράστη ο οποίος όπως φαίνεται και από τα βίντεο, είναι εκτός ελέγχου. Κάποια στιγμή οι περαστικοί τον κυνηγούν και καταφέρνουν να τον εγκλωβίσουν σε ένα στενό δρόμο, όταν φτάνει και η αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή, με τμήμα του κέντρου να παραμένει αποκλεισμένο, ωστόσο αυτή την ώρα έχει σημάνει λήξη συναγερμού.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Βίρτσμπουργκ"

Κοινόβιο φέρεται να είχε δημιουργήσει ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τον 49χρονο ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό και κατοχή πορνογραφικού υλικού>

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Πάτρας, η μητέρα της 27χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα για κακοποίηση και παρενόχληση, και της 22χρονης που τον κατήγγειλε για βιασμό (όταν και οι δύο ήταν ανήλικες), μαζί με άλλη μία μητέρα από την περιοχή, είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να ζήσουν μαζί με τα παιδιά τους, με την οικογένεια του κατηγορούμενου. ,

Ο 49χρονος ιερέας είναι πατέρας τριών παιδιών και είχε αποσπάσει την τυφλή εμπιστοσύνη των γυναικών.

Όπως αναφέρεται, στο Αγρίνιο ακούγονταν πολλά για το συγκεκριμένο κοινόβιο, το οποίο γνώριζε και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από  την έρευνα της οποίας δεν είχε προκύψει κάτι επιλήψιμο για τον ιερέα.

Τόσο ο πατέρας της μίας οικογένειας όσο και της άλλης είχαν κινηθεί νομικά για να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς έβλεπαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά η δικαιοσύνη έκρινε διαφορετικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές του Αγρινίου έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις στον 49χρονο ιερέα, ο οποίος έχει ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινόβιο φέρεται να είχε δημιουργήσει ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό"

Η κυβέρνηση διαψεύδει τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηρακλείου: Ουδέποτε ο Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκου Χαλκιαδάκη, ότι  ο Σωτήρης Τσιόδρας πρότεινε τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της παραλλαγής «Δέλτα».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το creta24.gr, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, αναφορικά με τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού στο Ηράκλειο, προτάθηκε η επιστροφή σε… καθεστώς lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιαδάκης, ανέφερε ότι ο κ. Τσιόδρας πρότεινε τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι οποίες τελικά επέστρεψαν στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η κυβέρνηση διαψεύδει τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηρακλείου: Ουδέποτε ο Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο"

ΠΟΥ: Χρήση μάσκας και από τους πλήρως εμβολιασμένους – Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα

Σύσταση προς τους πλήρως εμβολιασμένους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού, όπως οι αποστάσεις, απηύθυνε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας ότι η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου. Πρέπει ακόμη να προστατεύσουν τον εαυτό τους», δήλωσε η Δρ. Mariangela Simao, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

«Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση στην κοινότητα», προειδοποίησε η Simao, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες με συνέπεια, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, να τηρούν την υγιεινή των χεριών…, τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τους συνωστισμούς. Αυτά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά σημαντικά, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί καθώς συνεχίζεται η μετάδοση στην κοινότητα».

Η σύσταση του ΠΟΥ έρχεται σε μια περίοδο που ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση μάσκας και έχουν άρει περιορισμούς που σχετίζονται με τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν συμβάλει στη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ ζήτησαν από τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να συνεχίσουν να «κινούνται ασφαλώς», καθώς μεγάλο μέρος του κόσμου παραμένει μη εμβολιασμένο και εξαιρετικά μεταδοτικές μεταλλάξεις, όπως η Δέλτα, εξαπλώνονται σε πολλές χώρες, προκαλώντας νέα ξεσπάσματα της πανδημίας.

«Ναι, μπορείτε να μειώσετε ορισμένα μέτρα και οι χώρες έχουν διαφορετικές συστάσεις ως προς αυτά. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε εγρήγορση», δήλωσε ο Dr. Bruce Aylward, ανώτερος σύμβουλος του γενικού διευθυντή της ΠΟΥ, κατά την ενημέρωση. «Όπως βλέπουμε, εμφανίζονται νέες παραλλαγές», πρόσθεσε.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Χρήση μάσκας και από τους πλήρως εμβολιασμένους – Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα"

Πρόκληση Άγκυρας: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε παραβίαση από πλευρά της Ελλάδας

Ανεβάζει ξανά τους τόνους η Άγκυρα, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τη Γαλάζια Πατρίδα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Αθήνα ότι παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.

«Δεν θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια στην παραβίαση από πλευρά της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφέρθηκε και στη Λιβυή, λέγοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις - εκαπιδευτές και σύμβουλοι - δεν είναι ξένες δυνάμεις, όσοι βάζουν στο ίδιο καλάθι και τους ξένους μισθοφόρους κάνουν μεγάλο λάθος, δήλωσε. 

Άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβυή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόκληση Άγκυρας: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε παραβίαση από πλευρά της Ελλάδας"

Βουλγαρικό ΥΠΕΞ: Γιατί δεν θέλουμε σκέτο το «Βόρεια Μακεδονία»

Σήμερα το απόγευμα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε τι συμφωνήθηκε και τι θέλει η Βουλγαρία από τα Σκόπια. Ακολουθεί η δήλωση του Βουλγαρικού ΥΠΕΞ:

«Η Βουλγαρία αναγκάστηκε να αναβάλει την υποστήριξη για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προσχώρησης των Σκοπίων στην ΕΕ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2021. Στην ίδια συνάντηση, η Βουλγαρία έδωσε θετική αξιολόγηση των επιτευγμάτων της Δημοκρατίας της Αλβανίας στη διαδικασία μεταρρύθμισης και είπε «ναι» στην έγκριση του διαπραγματευτικού της πλαισίου.

Η θέση της χώρας μας σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική του γείτονά μας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, είναι συνεπής και σαφής.

Αυτό συνάδει με την πεποίθησή μας ότι η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ πρέπει να βασίζεται στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης για ένταξη στην Ένωση και στις αρχές της δικής μας αξίας.

 Η βουλγαρική πλευρά εξακολουθεί να τηρεί ορισμένες εγγυήσεις ότι τα θεμελιώδη συμφέροντά μας δεν θα παραβιαστούν.

Η πρακτική παραβίασης των δικαιωμάτων των ατόμων με βουλγαρική ταυτότητα στα Σκόπια πρέπει να σταματήσει.

Δεχόμαστε το μη αναστρέψιμο στην πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας του 2017.

Η υποστήριξη της διεύρυνσης της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια παραμένει προτεραιότητα της βουλγαρικής εξωτερικής πολιτικής και της ακλόνητης δέσμευσής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον διάλογο με τα Σκόπια και επικεντρωνόμαστε στην εξεύρεση ρεαλιστικών, βιώσιμων και αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στις προκλήσεις που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στις 17 Ιουνίου 2021 στη Σόφια με τον Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ και τον Πρωθυπουργό Στέφαν Γιανέφ, καθώς και σε συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Σβέτλαν Στόεφ και Μπουγιάρ Οσμάνι, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέφρασε την ετοιμότητα να εκπληρώσει τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

Όχι «Βόρεια Μακεδονία», αλλά «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

-Τα  Σκόπια να επιβεβαιώσουν στον ΟΗΕ το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 3 της Συμφωνίας Γειτονίας ότι τα σύντομα και μακρά ονόματα της χώρας αναφέρονται μόνο στην πολιτική οντότητα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι στη γεωγραφική περιοχή "Βόρεια Μακεδονία", μέρος της οποίας βρίσκεται εντός των κυρίαρχων συνόρων της Βουλγαρίας.

Αφού στείλει αυτό το λεκτικό σημείωμα (στον ΟΗΕ), η Βουλγαρία θα σταματήσει αμέσως να επιμένει στη χρήση μόνο του μεγάλου ονόματος "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" στην ΕΕ και σε διεθνείς οργανισμούς.

Απόσυρση της αξίωσης περί μειονότητας

- Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να αποσύρει επιτέλους τη μειοψηφική (μειονοτική) της αξίωση προς τη Βουλγαρία, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν ιστορικοί, εθνοτικοί και άλλοι λόγοι για την αναζήτηση καθεστώτος μειοψηφίας για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων που δεν είναι πολίτες της στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Αυτό θα ήταν σύμφωνο με τη ρήτρα μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας, όπως ορίζεται στο άρθρο. 11 παράγραφος 5 της συμφωνίας του 2017.

Αποκατάσταση των θυμάτων του γιουγκοσλαβικού κομμουνισμού

- Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για να ξεκινήσει μια διαδικασία αποκατάστασης των θυμάτων του γιουγκοσλαβικού κομμουνισμού, καταπιέστηκε στην επικράτειά της λόγω της αυτογνωσίας τους στη Βουλγαρία. Αυτή η ιστορική χειρονομία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην πράξη θα αντικατοπτρίζει την κοινή μας ευρωπαϊκή επιλογή πολιτισμού.

Κοινή Ιστορία

- Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να προσαρμόσει με τη Βουλγαρία το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών της, ώστε να αντικατοπτρίζει αντικειμενικά την κοινή μας ιστορία, η οποία ορίζεται ως κεντρικό στοιχείο στο προοίμιο και στο άρθρο 8 παράγραφος 3 της Συμφωνίας Γειτονίας, καθώς και για την εξάλειψη του εκπαιδευτικού περιεχομένου που προκαλεί μίσος προς τη Βουλγαρία (άρθρο 11, παράγραφος 6) ·

- Ταυτοποίηση, μαζί με τη Βουλγαρία, και αφαίρεση πινάκων και επιγραφών στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που προκαλούν μίσος προς τη Βουλγαρία και τους Βούλγαρους.

Η Σόφια επιβεβαιώνει την επιθυμία της να συνεχίσει τις ερευνητικές διαβουλεύσεις και όλες τις άλλες απαραίτητες μορφές διμερών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Πλησιάζουμε εποικοδομητικά και με καλή θέληση, αλλά περιμένουμε από τα Σκόπια να συνεχίσουν με την πρακτική εφαρμογή των αναλαμβανόμενων υποχρεώσεων σε υψηλό επίπεδο. Η σωστή και άμεση εφαρμογή τους θα είναι ένα τεστ ειλικρίνειας και καλής θέλησης. Αυτό θα μας επιτρέψει να κινηθούμε προς μια πραγματικά θετική κατεύθυνση.

Μετά τον διμερή διάλογο, ο Υπουργός Εξωτερικών Σβετλάν Στόεφ έστειλε σήμερα επιστολή στον ομόλογό του Υπουργό Μπουγιάρ Οσμάνι, στην οποία εξέφρασε την προσδοκία για εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε η πΓΔΜ, καθώς και την ετοιμότητα της βουλγαρικής πλευράς να βρει διαρκή και βιώσιμη λύσεις.

Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις, η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να αναπτύξουν πλήρεις, ειλικρινείς, προβλέψιμες και βασιζόμενες στη γειτονιά σχέσεις σε όλους τους τομείς. Η χώρα μας έχει παράσχει αμέτρητες αποδείξεις για την ετοιμότητά της για αυτό.

Η αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας πρέπει να είναι ένα από τα κριτήρια προσχώρησης στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία για την ΕΕ. Ταυτόχρονα, πρέπει να χαιρετίσουμε την ανοιχτή προσέγγιση που επέδειξε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των κριτηρίων γειτονίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Η βουλγαρική πλευρά εκφράζει την ετοιμότητά της για εποικοδομητικό διάλογο κατά την προσεχή Σλοβενική Προεδρία, καθώς και κατά τις επόμενες Προεδρίες του Συμβουλίου της ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθούν πραγματικά και βιώσιμα αποτελέσματα στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία αναμφίβολα να αποφέρει οφέλη για ολόκληρη την περιοχή και το ευρωπαϊκό της μέλλον, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρικό ΥΠΕΞ: Γιατί δεν θέλουμε σκέτο το «Βόρεια Μακεδονία»"

Έβαλε τη νεκρή μητέρα της σε ταξί για να την πάει ολόκληρο ταξίδι

Μακάβριες σκηνές με τη σορό ηλικιωμένης γυναίκας να μεταφέρεται τυλιγμένη με σεντόνι στο πίσω κάθισμα ενός ταξί - Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που έκανε μια γυναίκα από χωριό της Φωκίδας για να μεταφέρει τη νεκρή μητέρα της στον τόπο καταγωγής της, σε κωμόπολη του νομού Αρκαδίας, για να την κηδέψει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, η 65χρονη γυναίκα, όταν πέθανε η 91χρονη μητέρα της, ζήτησε προσφορά από κάποια γραφεία τελετών για να μεταφέρει τη σορό της από τη Φωκίδα στον τόπο καταγωγής της στο νομό Αρκαδίας για να γίνει η τελετή της κηδείας. 

Επειδή όμως θεώρησε ότι οι προσφορές που της έκαναν τα γραφεία τελετών είναι υψηλές, αποφάσισε εν μέσω καύσωνα, να φορτώσει τη νεκρή μητέρα της στο πίσω κάθισμα ενός ταξί και να τη μεταφέρει από τη Φωκίδα στην Αρκαδία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο ταξιτζής που ανέλαβε αυτή την μακάβρια κούρσα έχει έδρα την Αθήνα και είναι συγγενής της οικογένειας.

Ταξί - νεκροφόρα

Οι πληροφορίες λένε ότι αρχικά η 65χρονη φέρεται να ήθελε να μεταφέρει τη νεκρή μητέρα της βάζοντας την στο πορτμπαγκάζ του δικού της αυτοκινήτου. Ωστόσο τελικά βρήκε τη λύση του ταξί και αφού "τακτοποίησε" τη σορό στο πίσω κάθισμα, η ίδια ακολουθούσε με το δικό της αυτοκίνητο στο οποίο μέσα ήταν και τα μικρά ανιψάκια της.

Η αστυνομία όμως, που προφανώς είχε ενημερωθεί για την "νεκροφόρα - ταξί", την εντόπισε στην περιοχή της Θήβας και την σταμάτησε για έλεγχο.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία, αλλά μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι ήταν αληθινή. Δυστυχώς όμως όταν άνοιξαν την πίσω πόρτα του ταξί βρέθηκαν μπροστά στη σορό της ηλικιωμένης, που ήταν τυλιγμένη πρόχειρα με ένα σεντόνι.

Ο ταξιτζής και η κόρη της νεκρής οδηγήθηκαν στο ΑΤ Θηβών όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η σορός παρελήφθη από γραφείο τελετών για να οδηγηθεί στο νεκροτομείο, ώστε να γίνει νεκροψία νεκροτομή όπως ο νόμος ορίζει σε αυτές τις περιπτωσεις. 

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβαλε τη νεκρή μητέρα της σε ταξί για να την πάει ολόκληρο ταξίδι "

Τραγωδία στην Κρήτη: 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε ελαιώνα στην Μεσαρά

Τραγωδία συγκλονίζει τη περιοχή της Μεσαράς όπου νωρίς το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρό ένα 20χρονο παλικάρι

Η μητέρα του άτυχου νεαρού φαίνεται ότι βρέθηκε μπροστά στο σπαρακτικό θέαμα όταν τον αναζήτησε.

Ο 20χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ελαιώνα έξω από το χωριό Ατσιπάδες όπου ζούσε με την οικογένεια του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Χάρακα, που ειδοποιήθηκε στις πέντε παρά είκοσι, από τους συγχωριανούς της οικογένειας.

Ο γιατρός που έσπευσε στο σημείο πιστοποίησε το θάνατο του άτυχου νεαρού και το ασθενοφόρο αποχώρησε από το σημείο, το οποίο αποκλείστηκε από την αστυνομία μέχρι να διενεργηθεί αυτοψία από την ΕΛ.ΑΣ. και ιατροδικαστή.

Σημειώνεται πως - σύμφωνα με πληροφορίες - ο 20χρονος είχε εξαφανιστεί και τον αναζητούσαν οι οικείοι του από την Δευτέρα 21 Ιουνίου, ενώ την εξαφάνισή του είχαν δηλώσει στην Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου.

Οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 18χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Κρήτη: 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε ελαιώνα στην Μεσαρά"

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου: Ο Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, προτάθηκε η επιστροφή σε καθεστώς lockdown, μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιαδάκης, ανέφερε ότι ο κ. Τσιόδρας πρότεινε τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι οποίες τελικά επέστρεψαν στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη.

«Ευτυχώς εχθές τη σώσαμε την παρτίδα. Με παρέμβαση των φορέων του νησιού, αλλά και του Πρωθυπουργού, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, αφού ξεκινάει μόλις ο τουρισμός», τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καταστροφικό, αλλά ευτυχώς απετράπη εγκαίρως. «Η μετάλλαξη αυτή θα πάει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προφυλαγμένοι και ασφαλείς. Το μόνο που μας σώζει είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Χαλκιαδάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου: Ο Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο"

«Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη τη Βρετανία: Αύξηση κατά 50% στα κρούσματα σε μία μόλις εβδομάδα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι βρετανικές υγειονομικές αρχές εξαιτίας της απότομης αύξησης των κρουσμάτων, σε μία μόλις εβδομάδα, με την ταχεία διασπορά της ινδικής μετάλλαξης να προκαλεί σοβαρή ανησυχία σε όλό τον κόσμο. Οι υγειονομικές αρχές, ανά τον κόσμο, κρούουν τον κώδωνα για ένα νέο κύμα πανδημίας λόγω της παραλλαγής που είναι κατά 50% πιο μεταδοτική από τη βρετανική και τείνει να επικρατήσει παγκοσμίως.

Στη Βρετανία, πάντως, πάνω από το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από μολύνσεις από το ινδικό στέλεχος. Ο υψηλός βαθμός της διασποράς αποτυπώνεται και στα αριθμητικά δεδομένα: σε μία μόλις εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50% στη Γηραιά Αλβιόνα, ενώ και οι θάνατοι ακολουθούν μια αυξητική τάση, όμως υπάρχουν κάποια δείγματα σταθεροποίησης στις λοιμώξεις από τη στιγμή που ο δείκτης μεταδοτικότητας R παραμένει ο ίδιος επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Βρετανία άλλα 15.810 περιστατικά, αριθμός ανεβασμένος κατά 50,9% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 18 θάνατοι, που σημαίνει αύξηση κατά 63% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος αριθμός των θανόντων μέσα σε αυτή την εβδομάδα ήταν 16.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας R κυμαίνεται από 1,2 μέχρι 1,4.

Το γεγονός ότι ο δείκτης δεν έχει σημειώσει σημαντική μεταβολή, το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει ότι η έξαρση κορωνοϊού έχει κάπως κοπάσει.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Υγείας διαμηνύουν ότι το σχέδιο θα προχωρήσει όπως είναι προγραμματισμένο, δηλαδή θα υπάρξει ολική επαναφορά στην κανονικότητα στις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από μέλη του κόμματός του για άρση των περιορισμών στις 5 Ιουλίου.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα κρούσματα ινδικής μετάλλαξης στη Βρετανία είναι, κατά βάση, νέοι και ανεμβολίαστοι. Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο τονίζουν, πάντως, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται από το ινδικό στέλεχος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη τη Βρετανία: Αύξηση κατά 50% στα κρούσματα σε μία μόλις εβδομάδα"

Ένοπλη ληστεία με ομηρεία μέρα-μεσημέρι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένοπλη ληστεία μέρα-μεσημέρι σημειώθηκε την Παρασκευή σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον δράστη να κράτα ως όμηρο μία πελάτισσα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που προέβαλε το Mega, φαίνεται ο δράστης να ζητά τα λεφτά από την ταμία της τράπεζας. Όταν ο ληστής αντιλήφθηκε, ότι η ταμίας είναι διστακτική, «άρπαξε» μια άλλη γυναίκα ως όμηρο, προκειμένου να εκβιάσει την ταμία να του δώσει τα λεφτά.

Ο ληστής της κόλλησε ένα όπλο στην πλάτη, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, με την γυναίκα τελικά να βγάζει τα χρήματα και να τα δίνει στο ληστή. Ο δράστης αποχώρησε από την τράπεζα με λεία 5.000 ευρώ.

Την συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας και όχι το τοπικό τμήμα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένοπλη ληστεία με ομηρεία μέρα-μεσημέρι στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Κορωνοϊός: Στα 395 τα νέα κρούσματα - 239 οι διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 395, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.295 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.634 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 239 (65.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.649 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 53 (ημερήσια μεταβολή -18.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 58 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

31 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

27 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

3 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

16 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

57 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

27 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

1 κρούσμα στην ΠΕ Νήσων

27 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

3 κρούσματα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Άνδρου

4 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας

4 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας

3 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Γρεβενών

1 κρούσμα στην ΠΕ Δράμας

2 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας

2 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας

13 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην ΠΕ Καλύμνου

1 κρούσμα στην ΠΕ Κέρκυρας

1 κρούσμα στην ΠΕ Κεφαλληνίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς

11 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης

5 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας

7 κρούσματα στην ΠΕ Κω

2 κρούσματα στην ΠΕ Λακωνίας

12 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας

3 κρούσματα στην ΠΕ Λασιθίου

2 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου

7 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Μήλου

1 κρούσμα στην ΠΕ Ξάνθης

1 κρούσμα στην ΠΕ Πέλλας

1 κρούσμα στην ΠΕ Πιερίας

10 κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην ΠΕ Ροδόπης

11 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

4 κρούσματα στην ΠΕ Σποράδων

1 κρούσμα στην ΠΕ Τρικάλων

4 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην ΠΕ Χαλκιδικής

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην ΠΕ Χίου

24 κρούσματα υπό διερεύνηση

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 395 τα νέα κρούσματα - 239 οι διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι"

Καιρός – Meteo: Θα «καούμε» το Σάββατο, στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και στους 43 βαθμούς, έντονο αίσθημα δυσφορίας κατά τόπους, αλλά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-41 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς.

Στα ύψη η θερμοκρασία στους δρόμους της Αθήνας

Τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που «έπιασε» η Λεωφόρος Συγγρού κατέγραψε drone με θερμική κάμερα και επεξεργαστή θερμότητας.

Όπως φαίνεται, σε αρκετές περιοχές της λεωφόρου καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ κοντά στα πεζοδρόμια και τα κτίρια το θερμόμετρο έφτανε μέχρι τους 70°C!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή, με το Σάββατο να σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν ακόμα και τους 42°C.

Στην Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Κυριακή θα υπάρξει μια μικρή μείωση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, από την Τρίτη τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι θα έρθει ένας νέος ισχυρότερος καύσωνας, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Meteo: Θα «καούμε» το Σάββατο, στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος"

Αναστασιάδης: ΟΗΕ και ΕΕ απορρίπτουν την τουρκική θέση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Ικανοποίηση για την αλληλεγγύη και τη στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αποτυπώνεται στα υιοθετηθέντα συμπεράσματα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέφρασε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου και της συνάντησής του με το ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε σχέση με την συνάντησή του με το ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες απέκλεισε τη λύση δύο κρατών, θεωρώντας την ως «non starter» και παραδέχθηκε πως οι Τουρκικές θέσεις δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, σημειώνοντας πως παρά ταύτα θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για έναν ουσιαστικό διάλογο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όπως καλά γνωρίζετε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο άρχισε χθες τις εργασίες του στην παρουσία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια του γεύματος, είχε την ευκαιρία με εκτεταμένη παρέμβασή του, να επισημάνει μια σειρά έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, όπως τις παραβιάσεις της Διεθνούς Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα επιχειρούμενα νέα τετελεσμένα επί του εδάφους με την αλλοίωση του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τη δημιουργία αεροπορικής βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Λευκόνοικο, καθώς και την πρόθεση κατασκευής ναυτικής στρατιωτικής βάσης στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο.

Πρόσθεσε ότι επισήμανε επίσης τη μεθοδευμένη ροή μεταναστών και τα προβλήματα δημογραφικής αλλοίωσης που προκαλούνται στην Κύπρο και την αξίωση της Τουρκίας αλλά και της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας για αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού από Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που είναι πάντοτε σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, σε λύση δύο κρατών.

«Υπέδειξα» είπε «πως οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού αλλά και το κοινό έδαφος που αναζητείται, περιλαμβάνονται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στους όρους εντολής του ΓΓ του OHE».

Σε απάντησή τους, τόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ όσο και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος, «τόνισαν πως η επιδιωκόμενη από την Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή ηγεσία λύση, είναι «non-starter» γιατί βρίσκεται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, σε αντίθεση με τους όρους εντολής του ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και ενάντια στο Ευρωπαϊκό κεκτημένo».

«Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας των ηγετών της ΕΕ, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις, υιοθετήθηκαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία, με βάση τα οποία, θα πρέπει η Τουρκία να ανταποκριθεί στα τεθέντα προαπαιτούμενα», τόνισε.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αλληλεγγύη και τη στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στα υιοθετηθέντα συμπεράσματα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θεωρώ, πρόσθεσε, «ότι εξίσου θερμές ευχαριστίες οφείλω προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τις παρεμβάσεις και του ιδίου έγινε κατορθωτό να επιτύχουμε τα συγκεκριμένα συμπεράσματα».

Στη συνέχεια ο Κύπριος Πρόεδρος επισήμανε συγκεκριμένες αναφορές στα Συμπεράσματα, οι οποίες και «και πρέπει να υπογραμμιστούν», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «επαναλαμβάνεται η αμετάκλητη προσήλωση της ΕΕ στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με ρητή αναφορά στο Ψήφισμα 1251, απορρίπτοντας έτσι τη θέση της τουρκικής πλευράς, και μιλώ και της τουρκοκυπριακής βεβαίως, για τη λύση δύο κρατών».

Τονίζεται, συνέχισε, «η σημασία διατήρησης του καθεστώτος των Βαρωσίων και καλείται η Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και να αποφύγει οποιεσδήποτε ενέργειες που θα έρχονται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789».

Καταγράφεται, ανέφερε, «το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ένωσης για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας πως η αποκλιμάκωση θα πρέπει να διατηρηθεί, σύμφωνα με τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021».

Δηλαδή, διευκρίνισε, «να είναι μια σταθερή και όχι επίκαιρη χάριν σκοπιμοτήτων αποκλιμάκωση των εκνόμων ενεργειών είτε στο Αιγαίο είτε στην ΑΟΖ της Κύπρου όσον αφορά τη θάλασσα, και όσον αφορά το έδαφος τις έκνομες ενέργειες σε ότι αφορά το καθεστώς της Αμμοχώστου».

Είναι, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, «μια δήλωση με την οποία ρητά αναφέρεται πως σε περίπτωση που η Τουρκία προβεί εκ νέου σε κλιμάκωση μέσω παράνομων ή μονομερών ενεργειών, η Ένωση θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεση της -την εργαλειοθήκη δηλαδή- για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ιδίας, αλλά και των Κρατών Μελών». «Μιλούμε πάντα για το περιεχόμενο των Συμπερασμάτων - που παραπέμπουν τα τωρινά - της 25ης Μαρτίου 2021», εξήγησε.

Σημειώνεται, ανέφερε, «πως, προκειμένου να υπάρξει η όποια προοπτική εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Ένωσης, θα πρέπει η Τουρκία να υλοποιήσει τις απορρέουσες υποχρεώσεις έναντι του συνόλου των Κρατών Μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

«Συνεπώς, η συζήτηση για τυχόν εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης μετατίθεται για το μέλλον και υπό την πιο πάνω προϋπόθεση, ενώ πρόσθετα σημειώνεται πως απαιτείται ομοφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τα όποια περαιτέρω βήματα στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης», σημείωσε.

Σε σχέση με την συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι εξέφρασε «την απογοήτευσή μου για τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης στη Γενεύη, σαν αποτέλεσμα των προϋποθέσεων που έθεσε η Τουρκοκυπριακή και Τουρκική πλευρά προκειμένου να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις».

«Έθεσα, δηλαδή, τους όρους που προέβαλε η Τουρκία - την αναγνώριση κυριαρχίας από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα του υποτελούς στην Τουρκία μορφώματος, είτε όπως προέβαλαν στα έξι σημεία του κ. Τατάρ, την αποδοχή λύσης δύο κρατών», ανέφερε.

«Την ίδια ώρα χαιρέτισα τις θέσεις αρχών του ΓΓ για μη αποδοχή θέσεων που εκφεύγουν των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των όρων εντολής του, αλλά και την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τις προσπάθειες επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας μέσω σύγκλησης εντός των επόμενων μηνών μιας άτυπης συνάντησης», είπε.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «επανέλαβα την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα αλλά και την πολιτική μου βούληση, τόσο να συμμετάσχω σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο - και πιο προτιμητέο - να εμπλακούμε σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο που θα βασίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτος μέλος της οποίας είναι και θα συνεχίσει να είναι η Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ένας διάλογος που θα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός λειτουργικού και, συνεπώς, βιώσιμου κράτους, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων - Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων - χωρίς ξένες εξαρτήσεις, χωρίς τις όποιες εγγυήσεις ή ξένα στρατεύματα», σημείωσε

Επιπλέον, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «εξέφρασα την ετοιμότητά μου, αν ο Γενικός Γραμματέας το κρίνει ή θεωρήσει σκόπιμο να συγκαλέσει μια κοινή συνάντηση με τον κ. Τατάρ, έτσι ώστε να διακριβωθούν οι πραγματικές προθέσεις ή μέσα από την παρέμβαση του Γ.Γ. να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης ενός ουσιαστικού πλέον διαλόγου».

Από πλευράς του, σημείωσε ο Πρόεδρος Ανασασιάδης, «ο ΓΓ του ΟΗΕ, όπως ανέφερε και στο χθεσινό γεύμα κατά τη Σύνοδο του ΕΕ, απέκλεισε τη λύση δύο κρατών θεωρώντας την ως “non-starter” – δηλαδή ως μια αδυναμία εκκίνησης ή απαγορευτική εκκίνηση των διαπραγματεύσεων - ξεκαθαρίζοντας πως οι όροι εντολής του είναι σαφείς και προνοούν την εξεύρεση λύσης στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

«Παραδέχθηκε πως οι Τουρκικές θέσεις δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, σημειώνοντας πως παρά ταύτα θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για έναν ουσιαστικό διάλογο», ανέφερε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναστασιάδης: ΟΗΕ και ΕΕ απορρίπτουν την τουρκική θέση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο"

Πανάκριβή μου ξαπλώστρα – Τιμές «Μυκόνου» στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι επιλέξουν να πάνε σε οργανωμένες πλαζ της Αττικής για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Συγκεκριμένα απλησίαστες είναι οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής με τους ιδιοκτήτες των beach bar να ανταγωνίζονται στις τιμές της Μυκόνου, χρεώνοντας το σαββατοκύριακο ακόμα και 100 ευρώ για δυο ξαπλώστρες ή 180 ευρώ για τη λεγάμενη καμπάνα με τη διπλή ξαπλώστρα για δύο άτομα μέσω online κρατήσεων.

«Όταν έρχεσαι εδώ και σας εξυπηρετούμε χωρίς κράτηση είναι στα 70 ευρώ το σετ και 120 οι καμπάνες, μέσω του plaz (σ.σ online εφαρμογή κρατήσεων) είναι στα 100 το σετ και 180 οι καμπάνες».

Χωρίς κράτηση και προεξοφληση της ξαπλώστρας μέσω της εφαρμογής στο ίντερνετ, οι τιμές είναι μειωμένες από 30% έως 40%, αλλά όπως μας λέει η υπεύθυνη του καταστήματος η ζήτηση είναι μεγάλη και σαν βγεις στον πηγαιμό για παραλία είναι αβέβαιο αν θα βρεις να κάτσεις χωρίς κράτηση και κατ’ επέκταση έξτρα χρέωση.
Χρέωση ανάλογα με τη «σειρά» της ξαπλώστρας

Αρκετά beach bar μάλιστα ακολουθούν το παράδειγμα της παραλίας Ψαρρού στη Μύκονο, γνωστή για τις τιμές φωτιά και τις χρεώσεις στη ξαπλώστρα ανάλογα με την απόσταση από το κύμα.

«20 ευρώ το σετ και φτάνει μέχρι τα 40. Και το Σαββατοκύριακο είναι 30 ευρώ το σετ μέχρι 50. Η πρώτη σειρά είναι 40. Το Σαββατοκύριακο είναι 50. Αλλά είναι μέσα τα δύο προστατευτικά και οι πετσέτες σας ξεχωριστές, τα οποία αυτά είναι μέσα στην τιμή».

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του beach bar, η ποιότητα της ξαπλώστρας, αλλά και το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός τους είναι μειωμένος λόγω μέτρων κορονοϊού, τους ανάγκασαν να ανεβάσουν τις τιμές.

«Αν είχα μια ξαπλώστρα που την είχα πληρώσει 100 ευρώ δεν θα το χρέωνα τόσο πολύ, αλλά επειδή έχω πληρώσει την ξαπλώστρα 500 ευρώ και κάθε μέρα πλένω καλύμματα και τα λοιπά, έπρεπε να το βάλω αυτή την τιμή για να βγάλω κάτι. Καταρχήν έχω χάσει 25 σετ. Ξέρετε παλιά πως ήταν, ήταν η μια ομπρέλα δίπλα στην άλλη, τώρα είναι ανά 4 μέτρα και τα τηρώ όλα με ευλάβεια γιατί έχω παιδιά, έρχονται οικογένειες εδώ και προσέχουμε πάρα πολύ».

Φθηνότερες οι ξαπλώστρες στην παραλία Αλίμου με τις τιμές να αρχίζουν από 10 ευρώ το άτομο.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανάκριβή μου ξαπλώστρα – Τιμές «Μυκόνου» στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής"

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Αυξήθηκαν στους τέσσερις οι νεκροί - 159 οι αγνοούμενοι

Η κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και οι αρχές δεν έχουν καμιά πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μαίάμι-Ντέιντ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», δήλωσε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα σε συνέντευξη Τύπου.

Στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, συμμετέχουν καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ενώ χρησιμοποιούνται και σόναρ για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

 Το συγκρότημα κατοικιών Τσαμπλέιν Τάουερς Σάουθ χτίστηκε το 1981 και είχε  136 διαμερίσματα. Περίπου τα 80 από αυτά κατοικούνταν. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα όταν, στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), κατέρρευσε μια ολόκληρη πλευρά του συγκροτήματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Αυξήθηκαν στους τέσσερις οι νεκροί - 159 οι αγνοούμενοι"

«Απογοήτευση» Τουρκίας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή της για τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν την Άγκυρα για τις επιθέσεις της στο κράτος δικαίου, και τη λύπη της για την απουσία προόδου στον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης.

«Τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία», πρόσθεσε το υπουργείο, που κατηγόρησε την ΕΕ για «έλλειψη καλής θέλησης».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως «ο περιορισμός της συνεργασίας για το μεναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές της είναι μεγάλο λάθος» και κάλεσε σε μια «πιο στενή συνεργασία».

ΑΜΠΕ, AFP/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Απογοήτευση» Τουρκίας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής"

ΣΟΚ σε χωριό της Λάρισας: Δολοφόνησαν άνδρα – Συνελήφθη 35χρονος

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι του χωριού Λοφίσκος του δήμου Κιλελέρ της Λάρισας, με το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ένας άνδρας 67 ετών πυροβολήθηκε με καραμπίνα στην κοιλιά και στο σαγόνι και έπεσε νεκρός. Το έγκλημα έγινε σε χωράφι στην είσοδο του χωριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το έγκλημα συνελήφθη 35χρονος άνδρας. Οι δυο άντρες είχαν προσωπικές διαφορές βάσει των ίδιων πληροφοριών.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ σε χωριό της Λάρισας: Δολοφόνησαν άνδρα – Συνελήφθη 35χρονος"

Ακάρ προς κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τσάμπα ξοδεύετε τους πόρους του ελληνικού λαού σε εξοπλισμούς

«Ενδιαφέρον» για τον ελληνικό λαό έδειξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι θα… ζημιωθεί από την υλοποίηση των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων και την αγορά μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών, αφού αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πάμε για άλλους σκοπούς υπέρ του πληθυσμού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια παραλαβής ενός νέου συστήματος που μετατρέπει παλιές βόμβες σε «έξυπνες», ο υπουργός της γείτονος τάχθηκε στην ομιλία του υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, ακολουθώντας τη στροφή που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό και ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Πολύτιμοι φίλοι, όπως πάντα, υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και εντός των σχέσεων καλής γειτονίας. Πιστεύουμε με ειλικρίνεια πως τα προβλήματα στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και πραγματικά καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για αυτό» δήλωσε ο κ. Ακάρ, κατηγορώντας στη συνέχεια τη χώρα μας ότι το 1988 παραβίασε το μορατόριουμ.

«Δυστυχώς μερικές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις των Ελλήνων ομολόγων μας. Για παράδειγμα υπάρχει μία συμφωνία που αμοιβαία κάναμε και υπογράψαμε το 1988. Σύμφωνα με αυτήν λόγω τουρισμού, από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως και στις μέρες εθνικών γιορτών, δεν γίνονται δραστηριότητες ασκήσεων. Παρά την ύπαρξη αυτού του μορατόριουμ, δυστυχώς βλέπουμε πως δεν το εφαρμόζουν. Επίσης πρέπει να γίνει αντιληπτό και γνωστό πως ο πιο ζημιωμένος από τον μάταιο αγώνα εξοπλισμών των Ελλήνων γειτόνων μας θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να ξοδεύονται μάταια».

Επανέλαβε επίσης πως η Τουρκία δεν έχει διεκδικήσεις σε «δικαιώματα και εδάφη» άλλων «Πρέπει να γίνει αντιληπτό και γνωστό πως ο πιο σωστή και εύκολη λύση για την ειρήνη και την σταθερότητα, είναι ο αμοιβαίος σεβασμός των δικαιωμάτων και δικαίων και η με αυτό τον τρόπο ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις σε κανενός τα δικαιώματα και τα εδάφη. Αλλά όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων συμφερόντων και ενδιαφερόντων μας στην Γαλάζια Πατρίδα συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, είμαστε αποφασισμένοι, απαρασάλευτοι και ευτυχώς είμαστε και ικανοί» όπως είπε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακάρ προς κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τσάμπα ξοδεύετε τους πόρους του ελληνικού λαού σε εξοπλισμούς"

Πάτρα: Σε κατάσταση σοκ και με ράμματα στο κεφάλι ηλικιωμένη που έπεσε θύμα ληστείας

Με ράμματα στο κεφάλι, με επιβαρυμένη υγεία λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που ήδη λαμβάνει και σε κατάσταση ΣΟΚ, βρίσκεται η ηλικιωμένη που έπεσε θύμα ληστείας στις 10 η ώρα το πρωί στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας.

Η γυναίκα ακόμη δεν έχει συνέλθει από την βίαιη επίθεση που δέχθηκε από έναν δράστη – ο οποίος μέχρι τώρα παραμένει άφαντος – τη στιγμή που περπατούσε για να πάει να κάνει τις δουλειές της, όπως έγραψε το tempo24.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, τί μπορούσε να είχε πάθει, αν τα τραύματά της ήταν πιο σοβαρά, καθώς ο δράστης την πέταξε βίαια στο πεζοδρόμιο για να της αρπάξει τη τσάντα.

Δυστυχώς το περιστατικό, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα της μικροπαραβατικότητας που έχει πλήξει την Πάτρα αλλά και τις συνοικίες της. Οι δράστες, επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους για να μην έχουν αντιστάσεις, και δρουν ανενόχλητοι ακόμα και με το φως της ημέρας και ώρες αιχμής!

Δεν έχει περάσει ο καιρός, που ηλικιωμένος έπεσε θύμα ληστεία, τη στιγμή που βγαίνει από το σπίτι του! Πολλοί από αυτούς παρακολουθούνται. Ανάλογα με το που πάνε και τί κάνουν και με το που τους «σκανάρουν» – αν έχουν χρήματα ή χρυσαφικά πάνω – βάζουν σε εφαρμογή τη μέθοδο της επίθεσης. Οι ηλικιωμένοι αιφνιδιάζονται ενώ όσοι αντιστέκονται έχουν κινδυνεύσει σοβαρά.

Οι πολίτες πλέον, προβληματίζονται. Αν έχουν μια ανησυχία να κυκλοφορούν οι ίδιοι, τα παιδιά τους και οι ηλικιωμένοι τις βραδινές ώρες, τί πρέπει να κάνουν τις υπόλοιπες; Μην μην πηγαίνουν πουθενά, προφανώς… ή να κοιτάζουν συνέχεια πίσω τους! tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σε κατάσταση σοκ και με ράμματα στο κεφάλι ηλικιωμένη που έπεσε θύμα ληστείας"

Καπραβέλος για μετάλλαξη Δέλτα: Αν δεν προσέξουμε το φθινόπωρο ξανά lockdown – Ένας μπορεί να μολύνει 400

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού, δύο κρούσματα της οποίας έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη, έκρουσε μιλώντας στο GRTimes ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του ΓΝ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι «αν δεν προσέξουμε πολύ, το φθινόπωρο θα οδηγηθούμε ξανά σε lockdown».

«Δεν πήραμε καμιά καινούργια πληροφορία με τη μετάλλαξη «Δέλτα». Από την αρχή γνωρίζουμε ότι ο ιός έχει αυτή τη δυναμική. Να διασπείρεται και να μεταλλάσσεται. Είναι τέτοια η δυναμική του κορωνοϊού, που κάθε μετάλλαξη δίνει ένα καινούργιο στέλεχος πιο επιθετικό και διαφορετικό από τα άλλα. Σαν δομή είναι το ίδιο. Ωστόσο μολύνει και στέλνει στο νοσοκομείο πολλούς περισσότερους» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes, o Ν. Καπραβέλος.

65% η κάλυψη του AstraZeneca στη «Δέλτα»

Αναφερόμενος στη δυναμική των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» συμπλήρωσε ότι «εάν κάποιος έχει τη Βρετανική μετάλλαξη, μολύνει τέσσερις, η ινδική μετάλλαξη, στέλεχος της οποίας αποτελεί η «Δέλτα» έχει την ικανότητα να μολύνει 400. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και όσοι έχουν εμβολιαστεί, διότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κι έχουν δημοσιευτεί, το εμβόλιο της AstraZeneca προστατεύει από τη «Δέλτα» κατά 65% και αυτό της Pfizer κατά 88%. Δεν τα λέει ο Καπραβέλος αυτά, αλλά το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης».

Σχετικά με το τι συμβαίνει στο εξωτερικό με την μετάλλαξη και που αλλού έχει προκληθεί ανησυχία, υπογράμμισε ότι «αυτό που έρχεται είναι ικανό από μόνο του να προκαλέσει έκρηξη. Ήδη στη Βρετανία, που η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει λάβει μόνο την πρώτη δόση έχει έκρηξη κρουσμάτων. Η Γερμανία έχει θορυβηθεί, η Πορτογαλία που διοργάνωσε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να μπουν στη χώρα χιλιάδες Άγγλοι και τώρα η Λισαβώνα λαμβάνει πάλι μέτρα, το ίδιο και η Γαλλία».

Η νόσος «τρέχει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εμείς κινούμαστε με ρυθμούς χελώνας

Ο Νίκος Καπραβέλος δεν δίστασε να προτείνει αυστηρότερους ελέγχους ειδικά στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η μη χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτα και σε όλους τους χώρους, ενώ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση.

«Κοιτάξτε, η νόσος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εμείς κινούμαστε με ρυθμούς χελώνας. Είναι σημαντικό για αρκετό καιρό ακόμη, να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμη και το καλοκαίρι. Ξέρω ότι είναι δύσκολο με αυτές τις θερμοκρασίες να φοράς μάσκα, ειδικά αν είσαι μόνος, ωστόσο αν είσαι σε λαϊκή αγορά, η επιτροπή λέει ότι πρέπει να τη φοράς», τονίζει στο GRTimes.

Ή εμβόλιο ή PCR για να μπεις στη χώρα

Συμπληρώνει δε ότι «είναι σημαντικό να φοράμε μάσκες, να κρατάμε αποστάσεις ειδικά απέναντι σε αγνώστους και να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Δηλαδή να μπαίνουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν κάνει εμβόλιο ή όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό διαγνωστικό τεστ (PCR). Αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πολύ πιθανό από το φθινόπωρο να έχουμε ξανά lockdown με απαγορεύσεις κυκλοφορίας και όλα όσα το συνοδεύουν».

Τέλος, αναφορικά με τα δύο κρούσματα του στελέχους «Δέλτα» που εντοπίστηκαν στη χώρα, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν. Ακόμη κι έτσι όμως έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν πολλούς περισσότερους από την μεταδοτικότητα που είχαν οι υπόλοιπες μεταλλάξεις. Θέλει πολύ προσοχή».

 grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Καπραβέλος για μετάλλαξη Δέλτα: Αν δεν προσέξουμε το φθινόπωρο ξανά lockdown – Ένας μπορεί να μολύνει 400"

Θεσσαλονίκη: Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν πήγαν να διαλύσουν γλέντι στον Δενδροπόταμο

Σκηνικό έντασης σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/06) στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, όταν η αστυνομία δέχθηκε κλήση για γλέντι σε σπίτι και καταγγέλθηκε διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, αρκετά άτομα από το γλέντι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.

Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιοι επιτέθηκαν με αντικείμενα στους αστυνομικούς και σε περιπολικά. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά πέντε αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε δύο περιπολικά.

Εννέα άτομα προσήχθησαν και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν πήγαν να διαλύσουν γλέντι στον Δενδροπόταμο"

Βρετανία: Πάνω από 35.000 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα

Τεράστια ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην Βρετανία, ξυπνώντας και πάλι τον «εφιάλτη» των πιο τραγικών ημερών της πανδημίας στη χώρα η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία κατέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα 35.204 νέα κρούσματα κορονοϊού που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα, την πιο μεταδοτική μέχρι στιγμής παραλλαγή του ιού.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της παραλλαγής ανήλθε σε 111.157, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η παραλλαγή Δέλτα τώρα αντιστοιχεί στο 96% των κρουσμάτων στα οποία έχει γίνει μελέτη αλληλουχίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά στο να προσφέρουν προστασία απέναντι στον κίνδυνο νοσηλείας.

Εκτός όμως από την Δέλτα, ανακοινώθηκε και νέα μετάλλαξη, η Λάμδα! Ωστόσο είναι πολύ λιγότερο μεταδοτική, καθώς έχουν εντοπιστεί 6 κρούσματα κατά το διάστημα 23 Φεβρουαρίου-7 Ιουνίου, εκ των οποίων πέντε είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Πάνω από 35.000 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα"

Τσεχία: Νεκροί και τραυματίες μετά από ισχυρό ανεμοστρόβιλο – Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο

Ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχασε χθες τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένας ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε σπίτια στην νοτιοανατολική Τσεχία, σύμφωνα με διασώστες.

«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν θύματα, αλλά δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή αριθμό», δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών Εντβίκα Κροπακόβα.

Η ίδια είπε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι «μονοψήφιος» και δεν θα είναι δεκάδες τα θύματα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πρόωρες οι όποιες εκτιμήσεις καθώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών έκαναν λόγο για 100-150 ανθρώπους, αλλά όπως είναι τώρα τα πράγματα αναμένουμε ότι θα είναι δεκάδες», σημείωσε η Κροπακόβα.

Ωστόσο, το νοσοκομείο στην πόλη Χοντονίν στο σύνορο της Τσεχίας με την Σλοβακία ανακοίνωσε ότι περιέθαλψε έως και 200 τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ έγραψε στο Twitter ότι «όλες οι διαθέσιμες μονάδες διάσωσης βρίσκονται επί ποδός ή βρίσκονται καθ’οδόν προς την περιοχή Χοντονίν, όπου πολλές κοινότητες έχουν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο».

Αυστριακοί και Σλοβάκοι διασώστες συνδράμουν τις προσπάθειες, ενώ έχει αναπτυχθεί και ο τσεχικός στρατός.

Ο ανεμοστρόβιλος ακολουθούμενος από χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του τέννις έπληξε πολλές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένου του Χοντονίν, όπου εκτός από τραυματίες τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν και έναν οίκο ευγηρίας και τον τοπικό ζωολογικό κήπο.

Ο ανεμοστρόβιλος επίσης προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς έπεσαν κολώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης μπλοκάροντας έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Πράγα με την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/in

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσεχία: Νεκροί και τραυματίες μετά από ισχυρό ανεμοστρόβιλο – Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο"

Επεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό, πληρώθηκε η δόση των 300 εκατ.

Μία από τις πλέον εμβληματικές αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ολοκληρώνεται σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία-μέλος του Υπερταμείου, με την υπογραφή από το Ταμείο και τη HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».

Τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Develοpment Οδυσσέας Αθανασίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Οι δηλώσεις

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Απαιτήθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού το 2012, μέχρι και τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει την υλοποίηση μιας εμβληματικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυσης, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία. Η Αττική τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την άοκνη προσπάθεια και αφοσίωση που επέδειξαν, τους νομικούς και τεχνικοοικονομικούς συμβούλους μας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό έργο».

Μετά την υπογραφή του Συμφωνητικού, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για τη χώρα και την οικονομία της. Ολοκληρώνεται η διαδικασία της μεταβίβασης της “Ελληνικό Α.Ε.” στη Lamda Develοpment. Μια διαδικασία πολύμηνης, εντατικής, συστηματικής προσπάθειας της Ελληνικής Κυβέρνησης και πολλών εμπλεκομένων.

Μια προσπάθεια με την οποία καταφέραμε να υπερβούμε και να προσπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και εντατικά τους προηγούμενους μήνες, για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα -τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, την προηγούμενη και τη νυν Διοίκηση και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Αισιοδοξώ ότι η εξέλιξη της εμβληματικής αυτής επένδυσης θα επιβεβαιώσει τη βούληση και τη στόχευση όλων μας για την υλοποίηση έργων που θα έχουν υψηλή οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Την πρώτη ημέρα που ανέλαβα κατόπιν εντολής του κ. Πρωθυπουργού την ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κάλεσα στο γραφείο μου το ίδιο απόγευμα τον κ. Αθανασίου και του μετέφερα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Από την επόμενη ημέρα που ο κ. Πρωθυπουργός ανέθεσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε εμένα και τον πιο στενό μου συνεργάτη, τον κ. Παπαθανάση, την ευθύνη να συντονίσουμε τις ενέργειες ώστε να φθάσουμε σήμερα εδώ, εργαστήκαμε αδιάκοπα, ιδιαίτερα -οφείλω να πω- σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τις υπηρεσίες του και φυσικά τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και τα άλλα Υπουργεία.

Αποστολή εξετελέσθη. Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά, το κυριότερο, ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαύσει ένα έργο που δεν θα αλλάξει μόνο την Αττική αλλά την Ελλάδα, στο σύνολό της.

Ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων οφείλω να σας πω ότι απ’ όταν αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου, σε όλα τα διεθνή fora που συμμετείχαμε, δύο ήταν οι επίμονες ερωτήσεις των ξένων επενδυτών: η πρώτη και η πιο συχνή "τι θα γίνει με το Ελληνικό;", γιατί πολλοί είχαν πάψει να πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, και η δεύτερη "τι θα γίνει με τον Ελληνικό Χρυσό;" Στα δύο χρόνια περίπου διακυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δύο αυτές επενδύσεις έχουν ξεκολλήσει και προχωρούν, ιδιαίτερα το Ελληνικό, που είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη κι ένα έργο πραγματικά οραματικού χαρακτήρα, που πολλές από τις επόμενες γενιές των Ελλήνων θα απολαμβάνουν και θα αισθάνονται ευτυχισμένοι σ’ αυτό.

Πιστεύω ότι το Ελληνικό ως έργο είναι τόσο μεγάλο που θα τραβήξει προς τα εμπρός ως παράδειγμα όλη την Ελλάδα, για παρόμοια έργα, ίσως όχι τόσο μεγάλου μεγέθους, και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά και στην προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία βοήθησε κι αυτή πάρα πολύ να φθάσουμε εδώ και φυσικά στην παρούσα διοίκηση, η οποία επιτάχυνε αμέσως τις διαδικασίες.
Θέλω ονομαστικά να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση της "Ελληνικό Α.Ε.", την κυρία Σπυροπούλου που είναι παρούσα και το σύνολο του ΔΣ και την ομάδα της.

Για μένα το Ελληνικό είναι έργο που ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες και θέλω να τονίσω ότι ξεκίνησε με το όραμα του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συνεχίστηκε, με τους όποιους δισταγμούς, από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώνεται σήμερα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ένα έργο που ανήκει σ’ όλους τους Έλληνες και την επιτυχία του θα απολαύσουν όλοι οι Έλληνες».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα διότι ξεκινά η υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα. Μιας επένδυσης που προβλέπει τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην Ευρώπη, με μία πρότυπη αστική ανάπλαση που θα περιλαμβάνει ανοιχτές υποδομές πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, έρευνας και επιχειρηματικότητας. Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Develοpment, ανοίγει ο δρόμος της κατασκευής του έργου ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάσουν τις 70.000 σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης, μένοντας πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θέσαμε ως προτεραιότητά μας το "ξεπάγωμα" της εμβληματικής αυτής επένδυσης. Εργαστήκαμε με ταχύτητα, ευελιξία και επιμονή, για να δώσουμε ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και με βαθιά πίστη στις δημιουργικές δυνάμεις όλων των Ελλήνων, αλλάζουμε την Ελλάδα».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό, πληρώθηκε η δόση των 300 εκατ."

Θεσσαλονίκη – Αντόνιο Μπαντέρας: Με «δόλωμα» την ταινία του κλέβουν iban και ΑΦΜ υποψήφιων κομπάρσων

Το δαιμόνιο του Έλληνα απατεώνα, σύνορα δεν γνωρίζει. Τρανή απόδειξη η απάτη που στήθηκε με «δόλωμα» την νέα ταινία του Αντόνιο Μπαντέρας, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στη Θεσσαλονίκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται πως κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να «γδύσουν» ανυποψίαστους πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι για να βγάλουν ένα μεροκάματο!

Μάλιστα, μετά τα κρούσματα, η παραγωγή της ταινίας «The Enforcer» εφιστά την προσοχή του κοινού για πιθανή προσέγγιση από επιτήδειους!

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από επικοινωνία που είχαν στελέχη της παραγωγής με βοηθητικούς ηθοποιούς (κομπάρσους δηλαδή), έγινε γνωστό πως αριθμός των extras που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call (σ.σ. πρόσκληση ενδιαφέροντος για ακρόαση) στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις barracuda.themovie@gmail.com, barracuda.themovie@yahoo.com.

Τα παράνομα αυτά μηνύματα ζητούν εισαγωγή προσωπικών στοιχείων όπως ΑΦΜ, αριθμού πιστωτικής κάρτας κ.ά και είναι κακόβουλα (spam). Χαρακτηριστικά, το sms που λαμβάνουν τα θύματα αναφέρει στα αγγλικά: “Στείλτε μου εδώ (σ.σ. στο email της παραγωγής), το iban και το όνομα της τράπεζας, μια φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ. Αν δεν τα έχετε, ενημερώστε με“.

Δείτε το sms

Η παραγωγή ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανάγκη ή αίτημα των συντελεστών της ταινίας για προσωπικά στοιχεία οποιασδήποτε σχετικής μορφής.

Κατά την εκτίμηση των ατόμων που επιμελούνται τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, έχει υπάρξει «χακάρισμα» των e-mails του τμήματος casting και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι για απασχόληση σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού παρακαλούνται να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησής τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη – Αντόνιο Μπαντέρας: Με «δόλωμα» την ταινία του κλέβουν iban και ΑΦΜ υποψήφιων κομπάρσων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news