facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Θα έχει συνέπειες όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος μέλος της ΕΕ, όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, «να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε - κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ - με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ
Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ
«Συμφωνήσαμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος, την επόμενη εβδομάδα, η σύνοδος κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων, εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ» είπε ο πρωθυπουργός.
Αναλυτικά, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:
«Συγκάλεσα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας προκειμένου να εξετάσουμε ενδελεχώς τις εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο αναφορικά με την Τουρκική προκλητικότητα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι - και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται - απόλυτα ασφαλείς.
Η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και έχει το τελευταίο διάστημα καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε.
Είχαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοινού τις τελευταίες εξελίξεις και είχα την ευκαιρία, ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ να συνομιλήσω τηλεφωνικά με τον Κύπριο Πρόεδρο, τον Νίκο Αναστασιάδη.
Επιτρέψτε μου, όμως, πριν σας πω για το τι αποφασίσαμε από κοινού, να επισημάνω ότι η ισχυρή αυτή θέση της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, που εδράζεται σε ισχυρές συμμαχίες και διεθνή ερείσματα, έχει επιβεβαιωθεί από διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταδικάζουν με σαφήνεια τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα. Κυρίως, έχει επιβεβαιωθεί από την αναβάθμιση του κύρους και του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, που έγινε δυνατή μέσα από πολυμερείς συνεργασίες, ειδικότερα τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αλλά, βεβαίως, και από το μεγάλο και τολμηρό ιστορικό βήμα από πλευράς μας, της επίλυσης, δηλαδή, της χρόνιας διαφοράς με τους Βόρειους γείτονές μας, που αναβάθμισε αφάνταστα τον ρόλο και την αξιοπιστία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.
Για αυτόν τον λόγο, και σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ρόλος της χώρας έχει αναβαθμιστεί. Οι συμμαχίες και τα ερείσματά της είναι σημαντικότερα από ποτέ. Για αυτό και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς και πρέπει έτσι να αισθάνονται και κυρίως να μη δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών.
Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Κύπριο Πρόεδρο, τον Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε από κοινού τα βήματα της Ελλάδας και της Κύπρου σε διπλωματικό επίπεδο μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και οι δύο συμμετέχουμε. Και συμφωνήσαμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος, την επόμενη βδομάδα, η Σύνοδος Κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, αν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Το μήνυμα που θέλουμε σήμερα να στείλουμε είναι αφενός αυτό που ήδη έχω πει, το μήνυμα της απόλυτης αίσθησης της ασφάλειας, αλλά, ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος μέλος της Ε.Ε., όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας: Θα έχει συνέπειες όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου"

Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για συντονισμό απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Αντικείμενο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η επικοινωνία προηγήθηκε της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. «Με ψυχραιμία θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση» στην Τουρκία, λέει η Λευκωσία.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η επικοινωνία προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου με γραπτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της αποψινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στη διάρκεια της μακράς συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκε στενός συντονισμός για την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., καθώς και ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Ιουνίου.
Οι δυο ηγέτες από κοινού παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα και με ψυχραιμία και προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση στις μεθοδεύσεις και την παράνομη επέμβαση της Τουρκίας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για συντονισμό απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα"

ΥΠΕΞ ΕΕ: Κατρούγκαλος-Χριστοδουλίδης ενημερώνουν για την τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ

Για τις παράνομες κλιμακούμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και την αναγκαία αντίδραση της Ε.Ε. θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους ο Γιώργος Κατρούγκαλος κι ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, αύριο στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, θα συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην κατάσταση στο Σουδάν, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην αφρικανική χώρα. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών θα βρεθεί, επίσης, η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), καθώς και τρόποι για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, υπό το πρίσμα των σύγχρονων γεωπολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον ομόλογό τους από την Ιορδανία, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Εν συνεχεία, οι ΥΠΕΞ, από κοινού με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να συζητήσουν την Παγκόσμια Στρατηγική της Ε.Ε. και να εξετάσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, τρία χρόνια μετά την υιοθέτησή της.

Την Τρίτη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Συνδιάσκεψη Ε.Ε.-Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), την προεδρία του οποίου η Ελλάδα αναλαμβάνει από τον επόμενο μήνα. Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από τους τρόπους περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ ΕΕ: Κατρούγκαλος-Χριστοδουλίδης ενημερώνουν για την τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ"

Ερντογάν: Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος τις εργασίες μας με τον «Πορθητή»

«Δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του «Πορθητή», λέγοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του σε τελετή βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως έναν απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».

«Αγαπητοί αδελφοί μου, εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε. Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά. Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά. Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Πού ήμασταν και που είμαστε τώρα; Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι» ανέφερε.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι, «εάν κάποιοι κάνουν κινήσεις, εμείς με όλες τις φρεγάτες μας, κι αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας, παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».

Αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα συλλήψεων του προσωπικού του «Πορθητή», ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «έδωσαν λέει μια εντολή. Έδωσαν εντολή να συλλάβουν αυτούς που βρίσκονται στο πλοίο. Τίποτα δεν θα καταφέρετε. Τί συλλήψεις θα κάνετε; Τί θα συλλάβετε;» διερωτήθηκε.

«Άλλωστε, με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί. Αυτό το προσωπικό μας είναι δικό μας καθήκον να το προστατεύσουμε. Κι αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» ανέφερε ο Ερντογάν.

ΚΥΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος τις εργασίες μας με τον «Πορθητή»"

Αίγιο: Τους πνίγουν τα σκουπίδια – Έφαγε ξύλο εργαζόμενη στην καθαριότητα – video

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο δίμηνο στο Αίγιο και στις υπόλοιπες κωμοπόλεις του Δήμου Αιγιαλείας. Τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει παντού λόφους, η οσμή είναι έντονη και οι κάτοικοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου τονίζει πως παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια, που έχουν γεμίσει τους δρόμους, τις πλατείες, τους κοινόχρηστους χώρους, τις όχθες των ποταμών και τις παραλίες. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα εντονότερο το επόμενο διάστημα, μιας και ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί με την άφιξη των καλοκαιρινών εκδρομέων.

Το αποκορύφωμα όλων ήταν το γεγονός ότι μια υπάλληλος του δήμου που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας, δέχτηκε επίθεση από πολίτη, που διαμαρτυρόταν για την κατάσταση με τα σκουπίδια.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο aigialeia24.gr: «Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, συνάδελφος οδοκαθαρίστρια, μέλος του Συλλόγου μας που εργαζόταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Αίγιο, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από «αγανακτισμένο» πολίτη ο οποίος την εξύβριζε χυδαία για αρκετή ώρα, όταν δε, η συνάδελφος του απεύθυνε το λόγο ρωτώντας τον γιατί την βρίζει, ο «αγανακτισμένος» πολίτης της επιτέθηκε πιάνοντας την από το λαιμό με σαφή σκοπό να της προκαλέσει ασφυξία. Για όλα τα ανωτέρω έχει γνώση και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα…»

Εικόνες ντροπής στο Αίγιο


Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Τους πνίγουν τα σκουπίδια – Έφαγε ξύλο εργαζόμενη στην καθαριότητα – video"

Γραμματικάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν ήταν σοβαρά πράγματα αυτά που έγιναν με το πρόσωπό μου

Τους λόγους που τον οδήγησαν να «κλείσει την πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις φήμες ότι θα ήταν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας εξήγησε αναλυτικά στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Γραμματικάκης.

Μιλώντας για την ανάρτηση με την οποία έβαλε τέλος στη φημολογία για το πρόσωπό του ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού είπε ότι «το θεώρησα χρέος μου να έχω μια ξεκάθαρη θέση για να μην παρατείνεται η ενοχλητική διαρροή του ονόματός μου μια στην 1η, μια στη 2η, στην 8η θεση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

«Με αιφνιδίασε η διαρροή που συνεχιζόταν επί ημέρες χωρις να ξέρω τι ήταν αλήθεια ή ψέματα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησα για την πρόταση και εκεί έμεινε» πρόσθεσε ο κ. Γραμματικάκης χαρακτηρίζοντας δευτερεύον ως προς την απόφασή του το ότι το κύρος της υποψηφιότητάς του θα είχε τρωθεί από μια τέτοια πρόταση.

«Η πολιτική στην Ελλάδα διεξάγεται σε επίπεδο ανθρωποφαγίας, εγώ ποτέ δεν ζήτησα καμία θέση» διευκρίνισε ο ακαδημαϊκός συμπληρώνοντας ότι «η ανεξαρτησία της σκέψης που έχει ένας "διανοούμενος" όπως εγώ είναι πολύτιμη. Όσο ταυτίζεσαι με κόμματα η ανεξαρτησία γίνεται πιο δύσκολη Έκρινα μετά την 5ετη εμπειρία μου στην Ευρωβουλή ότι δεν άξιζε να μπω σε αυτή την κρίση».

Ερωτηθείς αν υπήρχε ενόχληση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανή υποψηφιότητά του ο κ. Γραμματικάκης απάντησε ότι «αυτό φαινόταν από τις διαρροές. Όπως λένε κάποιοι αυτός είναι ένας τρόπος να κάψεις ένα όνομα».

«Δεν είχα απολύτως καμία ενημέρωση» επανέλαβε ο κ. Γραμματικάκης και υπογράμμισε ότι «ο σωστός τρόπος θα ήταν να με καλέσει ο πρωθυπουργός, να του πω τις αντιρρήσεις και τις προθέσεις μου που ήταν να μην ανακατευτώ αυτή τη στιγμή».

Ο Γιώργος Γραμματικάκης μίλησε και για το Ποτάμι και την πορεία του την οποία χαρακτήρισε «πολύ πικρή και άδικη» αφήνοντας αιχμές για τη στάση των βουλευτών του κόμματος καθώς είπε ότι «επηρεάστηκε πολύ ο κόσμος απο τα γεγονότα που χάθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Όπως τα ποντίκια φεύγουν από το σκάφος πολλοί βουλευτές έφυγαν προς τα εδώ και εκεί».

«Πρέπει να υπάρχει ηθική διάσταση στην πολιτική αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα» συμπλήρωσε με νοήμα ο κ. Γραμματικάκης.

Κλείνοντας ο κ. Γραμματικάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα «όχι μόνο ως προς τα προβλήματα με την Τουρκία αλλά και τον φανατισμό που δεν αφήνει τη συναίνεση να προχωρήσει και αυτά είναι επικίνδυνα φαινόμενα και για το μέλλον το πολιτικό. Έπρεπε να επικεντρωθούμε στα προβλήματα της χώρας. Είναι περίεργο ότι τα μεγάλα κόμματα δεν αφήνουν να διαφανεί ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραμματικάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν ήταν σοβαρά πράγματα αυτά που έγιναν με το πρόσωπό μου"

«Ρασπούτιν»: Δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την ταυτότητά του;

Μια ποινική δικογραφία είχε σχηματιστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» , όπως διαφαίνεται από την επίσημη ανακοίνωση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια καταγγελία ενός πολίτη, ο οποίος με επιστολή του είχε ζητήσει να ερευνηθεί το θέμα.

Αφορμή για την δικαστική ανακίνηση είχαν σταθεί δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε τοποθετήσεις ‘κύκλων’ της εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράϊκου (πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς) η οποία αναφερόταν στο «πρόσωπο που αποκαλούσε Ρασπούτιν» και κινούσε τα νήματα για τα πάντα στη Δικαιοσύνη.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μάλιστα λέγεται πως εκλήθη να καταθέσει και η κα Ράϊκου. Η πορεία της έρευνας είναι άγνωστη, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Αγγελή:

«…στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»… Αναμένοντας το επόμενο (3ο εναντίον μου) κτύπημα του «κ. Ρασπούτιν», επικαλούμαι προς απόδειξη της αλήθειας όλων των παραπάνω τα έγγραφα τα οποία αναγράφω στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου.
Παρακαλώ επίσης τον διενεργούντα την έρευνα κ. συνάδελφό μου να καλέσει ως μάρτυρες την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και σε περίπτωση άρνησής των όσων αναφέρω παραπάνω παραπάνω, να μας εξετάσει κατ΄ αντιπαράσταση».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ρασπούτιν»: Δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την ταυτότητά του;"

Ο Αντώναρος προειδοποιεί για αποκαλύψεις: «Καιρός να αρχίσω να γράφω όσα ξέρω»

Επανέρχεται στην επικαιρότητα με μια ανάρτηση – «βόμβα» ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος -επί κυβερνήσεων Καραμανλή- Ευάγγελος Αντώναρος, προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις για τα εσωτερικά της ΝΔ.
Η ανάρτησή του αναφέρει:
«Σκέφτομαι ότι μάλλον είναι καιρός να αρχίσω να γράφω όσα ξέρω – ή τουλάχιστον πολλά από αυτά που έζησα. Γιατί μερικοί παρανοούν την επιλεκτική σιωπή μου ως αδυναμία. Ε, ξέρουν ότι ξέρω κι ότι είδα κι ότι άκουσα. Ας το θυμούνται. Γιατί πολύ…ξεσάλωσαν τον τελευταίο καιρό…».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αντώναρος προειδοποιεί για αποκαλύψεις: «Καιρός να αρχίσω να γράφω όσα ξέρω»"

Γεννηματά: Απαιτείται η κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο επσημαίνει πως «ο κ. Ερντογάν παραβιάζοντας ευθέως το διεθνές δίκαιο, κλιμακώνει τις προκλήσεις του κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ευρώπης , ακόμα και με προσωπικές πλέον επιθέσεις σε χώρες και ηγέτες της ΕΕ».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση επιβάλλεται σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, να εξασφαλίσει την σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη» προσθέτει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ζητά «την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων εάν οι παράνομες ενέργειες συνεχιστούν»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Απαιτείται η κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο"

Βόλος: Απίστευτο μποτιλιάρισμα 15 χλμ στην έξοδο προς Πήλιο

Ουρές χιλιομέτρων, απίστευτο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις ωρών, ταλαιπωρούν από το πρωί χιλιάδες κατοίκους του Βόλου και εκδρομείς, που θέλησαν να βγουν από την πόλη και να απολαύσουν λίγη δροσιά στη θάλασσα ή στο Πήλιο.

Το τεράστιο μποτιλιάρισμα με τα χιλιάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, στην παραλιακή Βόλου-Αγριας-Νοτίου Πηλίου, έχει μήκος πάνω από 15 χιλιόμετρα και αρχίζει μέσα από το κέντρο της πόλης.

Αιτία για το πρωτόγνωρο κυκλοφοριακό κομφούζιο είναι η απόφαση να κλεισουν οι αρμόδιες αρχές το μεγάλο τούνελ του περιφερειακού του Βόλου, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες οχήματα να εκτρεπονται και να επαναδιοχετευονται μεσα στην πολη.

Επικρατεί κομφούζιο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεκαδων ανδρών της Τροχαίας Βόλου,που βρίσκονται σε όλους τους κόμβους,αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω τους αγανακτισμένους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Ειναι χαρακτηριστικό οτι για την διαδρομή Βόλος-Αγρια-Λεχώνια, μηκους 12 χιλιομέτρων απαιτείται πανω από μιάμιση ώρα και εκατοντάδες οδηγοί αναγκάζονταν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν.

Ανάλογες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία περιμένουν τους εκδρομείς και στην επιστροφή τους, μετά τις 7 περιπου το απογευμα.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Απίστευτο μποτιλιάρισμα 15 χλμ στην έξοδο προς Πήλιο"

Επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Είναι ατζαμής -Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο

«Η Γαλλία με ποιο δικαίωμα μιλάει για Ανατολική Μεσόγειο; Ο Μακρόν είναι ατζαμής. Δεν ξέρει. Εμείς έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο και δεν υποχωρούμε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως περιμένει ότι τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 θα αρχίσουν να φθάνουν στην Τουρκία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, μια εξέλιξη που αναμένεται ότι θα τροφοδοτήσει εντάσεις με την Ουάσινγκτον, σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.

«Συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία. Το ζήτημα των S-400 έχει τακτοποιηθεί», φέρεται ότι δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε έπειτα από επίσκεψη στο Τατζικιστάν, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής και συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να έρχονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου», πρόσθεσε, κάνοντας μια πιο συγκεκριμένη πρόβλεψη απ' ό,τι στο παρελθόν.

Οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πηγή αυξανόμενης διχόνοιας ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα πως η Τουρκία θα βγει από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροπλάνου F-35, αν προχωρήσει στα σχέδιά της και παραλάβει τους S-400.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως θα συζητήσει το θέμα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν συναντηθούν αυτόν τον μήνα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

«Όταν κάποιος κατώτερος στην ιεραρχία λέει διάφορα πράγματα, τότε αμέσως ερχόμαστε σε επαφή με τον κ. Τραμπ και προσπαθούμε να λύσουμε ζητήματα με τηλεφωνική διπλωματία. Μ' αυτόν τον τρόπο τα θέματα δεν παίρνουν πολύ χρόνο», πρόσθεσε.Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/dimioyrgies-toy-manolo-mplanik-sto-londino

Ο Γάλλος πρόεδρος στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Νότου είχε μιλήσει για «παράνομες δραστηριότητες» της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Θέλω να επαναλάβω την αλληλεγγύη μου στην Κύπρο και την στήριξη και τον σεβασμό μου για την εθνική κυριαρχία της. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Ε.Ε. δεν θα δείξει αδυναμία σε αυτό το ζήτημα», είχε αναφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Είναι ατζαμής -Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο"

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Προκλητικό βήμα η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Τρίζει τα δόντια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου. Ακύρωση των παράνομων γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ κάλεσαν οι ΗΠΑ. Τον κίνδυνο για αύξηση της έντασης στην περιοχή επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Προκλητικό βήμα που θα ανεβάσει το θερμόμετρο στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ αναφορικά με τις παράνομες γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε προκαλέσει και πάλι την Παρασκευή καθώς υποστήριξε πως το γεωτρύπανο «Πορθητής», διεξάγει γεωτρήσεις δυτικά της Πάφου, συμπληρώνοντας πως και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, που αρχικά θα πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα, οδεύει προς την ίδια περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας την προγενέστερη ανακοίνωση με την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Άγκυρα να ακυρώσει την απόφαση της για την πραγματοποίηση των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος στις 6 Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας που αφορούν την έναρξη υπεράκτιων γεωτρήσεων σε μια περιοχή την οποία αξιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομικής της Ζώνη. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και δημιουργεί τον κίνδυνο για την αύξηση της έντασης στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Προκλητικό βήμα η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news