facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης ο Κασιδιάρης - Ήρθη η βουλευτική ασυλία του Κασιδιάρη

Με 205 ψήφους υπέρ ήρθη η βουλευτική ασυλία του κ. Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στην κυρία Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1.

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα έχει ως εξής: ψήφισαν 209 βουλευτές, «ΥΠΕΡ» τάχθηκαν οι 205, «ΚΑΤΑ» ψήφισαν 3 και ένας δήλωσε «ΠΑΡΩΝ».

Επίσης, άρθηκε και η βουλευτική ασυλία του κ. Μιχάλη Ταμήλου για τρεις υποθέσεις που αφορούν στην περίοδο που ήταν δήμαρχος Τρικάλων. Για τις 3 υποθέσεις υπερ της άρσης ψήφισαν 170 βουλευτές, κατά 32 και 7 δήλωσαν «Παρων».

Η δικαστική δίωξη σε βάρος του κ. Κασιδιάρη έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτα με την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης, καθώς η κ. Κανέλλη, όπως δήλωνε, «δεν καταδέχτηκε» να τον μηνύσει.

Ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε ότι επιθυμούσε να αρθεί η ασυλία του «για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά» και ζήτησε να αρθεί η ασυλία ταυτόχρονα τόσο της κ. Κανέλλη όσο και της Ρένας Δούρου, που βρίσκονταν στο ίδιο πάνελ, σε βάρος των οποίων έχει υποβάλει μήνυση επειδή τον προσέβαλαν, όπως ισχυρίζεται.

Η ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας είναι φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, και στο κάτω μέρος του ψηφοδελτίου ο βουλευτής αναγράφει το όνομά του.

Η ψηφοφορία προκάλεσε προβλήματα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, καθώς τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την πρόταση.

Τα τρία «κατά» της ψηφοφορίας προήλθαν από τους Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννη Ιωαννίδη, Υφυπουργού Αθλητισμού, και Γιάννη Καράμπελα, βουλευτή Βοιωτίας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι θέλησε με τη στάση του αυτή να δώσει «μιαν ευκαιρία» στον κ. Κασιδιάρη να αντιληφθεί το λάθος του, έστω και την τελευταία στιγμή, και να ζητήσει συγνώμη, προσθέτοντας ότι αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι καταδικάζει την πράξη του.

Ο κ. Καράμπελας δήλωσε ότι έκανε «λάθος», αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για αυτό, και ότι ήθελε να «περάσει το μήνυμα ότι χρειάζεται και καταδίκη της κοινωνίας» απέναντι σε τέτοια περιστατικά, καταλήγοντας ότι, αν ξαναγινόταν ψηφοφορία, θα ψήφιζε διαφορετικά.

Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι ψήφισε «εκ παραδρομής» όχι.

Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε ότι η θέση της είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματικά αντίθετη απέναντι στην πράξη του κ. Κασιδιάρη.

Την ψήφο «παρών» στη συγκεκριμένη ψηφοφορία έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε στο τέλος της διαδικασίας και μπερδεύτηκε γιατί «δεν γνώριζε το θέμα».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news