facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου για τις παρελάσεις – Τι ισχύει

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου λόγω της διεξαγωγής της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης, αντίστοιχα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Τι ισχύει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων, ως εξής:

Παρασκευή 24.03.2023

Απαγόρευση στάσης & στάθμευσης από 06:00 ώρα και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 10:00 ώρα μέχρι πέρατος της μαθητικής παρέλασης στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς:

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

Απαγόρευση στάσης & στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 06:00 ώρα της 24/03/2023 μέχρι πέρατος της Στρατιωτικής παρέλασης της 25/03/2023 στις κατωτέρω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

  • Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.
  • Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.
  • Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.
  • Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
  • Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Απαγόρευση στάσης & στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 12:00 ώρα της 24/03/2023 μέχρι 19:30 ώρα της 25/03/2023 στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Σάββατο 25/03/2023

Απαγόρευση στάσης & στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 06:00 ώρα μέχρι πέρατος της Στρατιωτικής παρέλασης στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.
  • Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
  • Πλ. Ομονοίας.
  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
  • Πλ. Καραϊσκάκη.
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πλ. Συντάγματος.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Απαγόρευση στάσης & στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από 06:00 ώρα μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ως εξής:

  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου για τις παρελάσεις – Τι ισχύει"

Εκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τουρκία: Γέμισαν οι φυλακές με αντιπάλους του Ερντογάν

Καταπέλτης είναι για την Τουρκία η έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καθώς σε αυτή γίνεται αναφορά στις φυλακίσεις αντιπάλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώνεται οι φυλακές γέμισαν με αντιπάλους του Ταγίπ Ερντογάν που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Ειδικότερα αναφέρεται πως: Από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, οι Αρχές έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και κρατικούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60.000 αστυνομικών και στρατιωτικών και περισσότερων από 4.000 δικαστών και εισαγγελέων.

Συνέλαβαν ή φυλάκισαν περισσότερους από 95.000 πολίτες και έκλεισαν περισσότερες από 1.500 μη κυβερνητικές οργανώσεις για λόγους που σχετίζονται με την τρομοκρατία, κυρίως για υποτιθέμενους δεσμούς με το κίνημα του κληρικού

Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση κατηγόρησε ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016 και τον χαρακτήρισε ως αρχηγό της «Τρομοκρατικής Οργάνωσης Φετουλάχ».

Ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Όσον αφορά σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπήρξαν αξιόπιστες αναφορές για:

Αυθαίρετες δολοφονίες, ύποπτους θανάτους ατόμων υπό κράτηση, εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια, αυθαίρετη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση δεκάδων χιλιάδων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών της αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενός υπαλλήλου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, για υποτιθέμενους δεσμούς με «τρομοκρατικές» ομάδες ή ειρηνική νόμιμη ομιλία.

Πολιτικοί κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων εκλεγμένων αξιωματούχων· διεθνικά αντίποινα κατά ατόμων που βρίσκονται εκτός της χώρας, συμπεριλαμβανομένων απαγωγών και μεταφορών φερόμενων μελών του κινήματος Γκιουλέν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις δίκαιης δίκης ή άλλη νομική προστασία· σημαντικά προβλήματα με τη δικαστική ανεξαρτησία, υποστήριξη ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης που διέπραξαν σοβαρές καταχρήσεις εξουσίας κατά τις συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης στρατολόγησης και χρήσης παιδιών στρατιωτών, αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της βίας και απειλών βίας κατά δημοσιογράφων, του κλεισίματος Μέσων Ενημέρωσης και συλλήψεων ή ποινικών διώξεων κατά δημοσιογράφων και άλλων για άσκηση κριτικής κατά κυβερνητικών πολιτικών ή αξιωματούχων, λογοκρισίας, αποκλεισμού ιστοτόπων και ύπαρξης νόμων για την ποινικοποίηση της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Διαπιστώνονται επίσης σοβαροί περιορισμοί στην ελευθερία του Διαδικτύου, αυστηρός περιορισμός των ελευθεριών του ειρηνικού συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, συμπεριλαμβανομένων υπερβολικά περιοριστικών νόμων σχετικά με την κυβερνητική εποπτεία των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, περιορισμοί στην κίνηση, επαναπροώθηση προσφύγων, σοβαρή κυβερνητική παρενόχληση εγχώριων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έλλειψη έρευνας και λογοδοσίας για την άσκηση βίας λόγω φύλου, εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία και που στοχεύουν μέλη εθνικών/φυλετικών/εθνοτικών μειονοτήτων, εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία κατά λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, διεμφυλικών, και διαφυλικών ατόμων.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τουρκία: Γέμισαν οι φυλακές με αντιπάλους του Ερντογάν "

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» εμπλέκεται στην υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης

Ο 24χρονος που κατηγορείται για την υπόθεση μαστροπείας του 14χρονου κοριτσιού από τη δομή ανηλίκων της Νέας Σμύρνης είναι πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», που έγινε γνωστός μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές για την υπόθεση.

Τότε είχε προβεί σε καταγγελίες για την «Κιβωτό», τις οποίες στη συνέχεια απέσυρε, κάνοντας λόγο για ψεύδη.

Ο 24χρονος είναι ένας εκ των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση του 14χρονου κοριτσιού.

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» εμπλέκεται στην υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης-1
Υπόθεση 14χρονης: Κακουργηματική δίωξη για τους συλληφθέντες – Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ 

Τι κατέθεσε η 14χρονη για τους συλληφθέντες

Για τη γνωριμία της με τους τρεις συλληφθέντες και για τις επαφές που είχε μέσω social media με τον 30χρονο «Ταχίρ», ο οποίος την εξέδιδε έναντι χρηματικής αμοιβής, μίλησε στις Αρχές, παρουσία παιδοψυχολόγου, η 14χρονη που διαμένει σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη.

Αστυνομικές πηγές, με τις οποίες μίλησε το kathimerini.gr, τόνισαν πως η ανήλικη ανέφερε πως γνώριζε τους τρεις συλληφθέντες, ενώ για το τέταρτο άτομο, το οποίο φέρεται να την είχε συναντήσει σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου και αναζητείται, σημείωσε πως ξέρει μόνο το μικρό του όνομα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η 14χρονη στην πρώτη κατάθεσή της εμφανίστηκε συγκρατημένη και απάντησε ουσιαστικά μόνο στις βασικές ερωτήσεις της παιδοψυχολόγου.

Αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον «Ταχίρ», λέγοντας πως αρχικά είχαν σχέση και στη συνέχεια ο 30χρονος ξεκίνησε να της κλείνει ραντεβού με άλλους άνδρες.

Δεν έκανε λόγο για χρήματα, ούτε είπε περισσότερα για τις συναντήσεις που πραγματοποιούσε, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως σε επόμενη κατάθεση ενδεχομένως να προκύψουν περισσότερα στοιχεία.  

Στο μικροσκόπιο τα κινητά

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλα επίπεδα, κυρίως όσον αφορά την αξιοποίηση των στοιχείων που εντόπισαν μετά τη σύλληψη των τριών ανδρών, του 30χρονου «Ταχίρ» και δύο Ελλήνων 25 και 24 ετών.

Τα κινητά των συλληφθέντων πρόκειται να γίνουν «φύλλο και φτερό» προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες φορές έχουν μιλήσει με την ανήλικη και πόσες φορές είχαν συναντηθεί μαζί της σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κλήσεις και οι συνομιλίες που είχαν οι συλληφθέντες με άλλα άτομα, καθώς ερευνάται αν πρόκειται για «πελάτες» οι οποίοι έναντι αμοιβής κακοποιούσαν σεξουαλικά τη 14χρονη.

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» εμπλέκεται στην υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης-2
Νέα Σμύρνη: Επέστρεψε στη δομή η 14χρονη που κακοποιήθηκε σεξουαλικά 

Εξετάζουν τη «διαδρομή» των βίντεο

Παράλληλα διενεργείται εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου συλληφθέντα, ο οποίος ενώπιον των αστυνομικών ισχυρίστηκε πως δεν συνευρέθηκε με τη 14χρονη αλλά τραβούσε μόνο βίντεο.

Ο 24χρονος είχε στο κινητό του επτά αρχεία βίντεο και μία φωτογραφία. Πρόκειται για ψηφιακά υλικά για τα οποία διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η «διαδρομή» τους, καθώς υπάρχουν φόβοι πως ίσως έβγαιναν προς πώληση στις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου και κατέληγαν σε παιδόφιλους.

Γι’ αυτό άλλωστε η έρευνα έχει επεκταθεί και στα προφίλ που διατηρούσαν οι συλληφθέντες στα social media. Οι αστυνομικοί θέλουν να δουν με ποιους συνομιλούσαν και εάν διαμοίραζαν μεταξύ τους υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Απολογούμενοι οι τρεις συλληφθέντες παραδέχτηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες, ενώ ο άνδρας, που φαίνεται να ήρθε σε επαφή με το ανήλικο κορίτσι, διαφεύγει της σύλληψης.

Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» εμπλέκεται στην υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης"

Δήμαρχος Μυκόνου: Να «βάλουμε πάγο» στις οικοδομικές άδειες, όχι μόνο για τα σπίτια, αλλά και για τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις

«Καταλαβαίνουμε τη φιλοσοφία να προστατευτεί το τοπίο με την αναστολή της έκδοσης νέων αδειών μέχρι να βγει το νέο πολεοδομικό, αλλά να μην ισχύει μονάχα για τους Μυκονιάτες και για τα σπίτια τους. Να ισχύει για τα πάντα, άρα και για τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις», επισήμανε ο δήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Prime” και τον Ηλία Σιακαντάρη, σε συνέχεια της απόφασης για έλευση κλιμακίου στο νησί για ελέγχους στις οικοδομικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, αρχαιολόγος δέχθηκε «μαφιόζικη επίθεση» από άνδρα ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στη Μύκονο. Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο ζητήματα της Μυκόνου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο δήμαρχος του νησίου πρόσθεσε ακόμη, ότι πραγματοποιούνταν έλεγχοι στο νησί, ενώ σημείωσε:

«Όπως και φυσικά επικροτούμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο σήμερα πια εισάκουσε τα αιτήματα μας να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη Μύκονο. Η Μύκονος είναι ένας μικρός τόπος, ωστόσο είναι πάρα πολύ μεγάλος στην προσφορά του στην εθνική οικονομία και προφανώς δημιουργούνται και διάφορα άλλα πράγματα. Εμείς σαν δημοτική αρχή και όλη η τοπική κοινωνία της Μυκόνου επιθυμούμε διακαώς τη στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πολεοδομίας της Μυκόνου, της Κτηματικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι της αρχαιολογίας όλων των ελεγκτικών μηχανισμών. Ζητάμε τη βοήθεια της Πολιτείας προκειμένου να συνεχίσουμε να παράγουμε πλούτο για όλη την Ελλάδα.

(…) Σίγουρα στη Μύκονο υπάρχει υπερβολική ζήτηση και όπου υπάρχει υπερβολική ζήτηση υπάρχει και ανάπτυξη. Είναι σίγουρα και τα χρήματα παραπάνω από ότι είναι σε μέρη μη τουριστικά. Όμως αυτό που είπαμε είναι ότι δεν γίνεται ένας τόπος με 200.000 άτομα την ημέρα τον Αύγουστο, να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία όσον αφορά τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών ή ακόμα και την χρηματοδότηση του ίδιου του Δήμου της Μυκόνου, με τον πληθυσμό των 10.000 – 15.000 κατοίκων. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι μια παθογένεια του ελληνικού συστήματος στο σύνολό του. Με τους τουριστικούς προορισμούς όμως, στη περίπτωση της Μυκόνου και της Σαντορίνης θα έλεγα είναι κραυγαλέο. Πρέπει αυτοί οι δύο προορισμοί ή οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι βοηθούν όλη την Ελλάδα, -είναι η βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό- να αντιμετωπίζονται ακριβώς στο πνεύμα που σήμερα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει.

Χρειάζεται ακριβώς αυτό που ξεκίνησε σήμερα να κάνει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση να σταθεί και να βάλει πλάτη στην προσπάθεια της τοπικής αρχής. Δεν γίνεται ένας μικρός δήμος με τα όπλα ενός δήμου 10.000 κατοίκων να πρέπει να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση. Ένα μικρό αστυνομικό τμήμα ή μια κτηματική υπηρεσία στις Κυκλάδες να ελέγχει τις παραλίες σε 24 νησιά. Πρέπει να σταθεί η πολιτεία δίπλα και σε επίπεδο στελέχωσης υπηρεσιών αλλά και σε επίπεδο χρηματοδότησης».

Ο ίδιος τόνισε: «Δεν γίνεται ο Δήμος Μυκόνου που προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία -και καλώς το κάνει- να επιχορηγείται για τα 10.000 άτομα του πληθυσμού. Αυτή η νοοτροπία, αυτή η νομοθεσία, πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα. Είναι μια παθογένεια η οποία οδηγεί στα δυσάρεστα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς αν υφίσταται μια βιασύνη αρκετών πολιτών – δημοτών της Μυκόνου να προχωρήσουν τώρα σε αδειοδοτήσεις οικοπέδων πριν γίνει νόμος του κράτους η αναστολή τους, επισήμανε:

«Στη Μύκονο εκπονείται ειδικό πολεοδομικό – αυτό που λέει το νέο χωροταξικό. Εδώ και τρία χρόνια έχουν σταματήσει οι άδειες των ξενοδοχείων. Χτες ψηφίστηκε από τη Βουλή η αναστολή και των αδειών των κάθε φύσεως, με εξαίρεση βέβαια κάτι που εμάς μας ενοχλεί, τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις άνω των 50 εκατομμυρίων, οι οποίες συνεχίζουν ανενόχλητες.

Φυσικά και οι πολίτες θα προσπαθήσουν να το καταθέσουν. Είναι κάτι το οποίο θα γινόταν σε κάθε περίπτωση. Από εκει και πέρα εμείς καταλαβαίνουμε τη φιλοσοφία να προστατευτεί το τοπίο με την αναστολή της έκδοσης νέων αδειών μέχρι να βγει το νέο πολεοδομικό, αλλά να μην ισχύει μονάχα για τους Μυκονιάτες και για τα σπίτια τους. Να ισχύει για τα πάντα, άρα και για τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις. Αν είναι να “βάλουμε πάγο”, να βάλουμε πάγο σε όλα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Μυκόνου: Να «βάλουμε πάγο» στις οικοδομικές άδειες, όχι μόνο για τα σπίτια, αλλά και για τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις"

Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Λέρου

Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου, σημειώνει ότι κινδυνεύει η υγεία και η ζωή των κατοίκων, καθώς όπως αναφέρει «λειτουργεί στα όρια της επικινδυνότητας με αναγκαστική αναβολή χειρουργείων».

Σημειώνεται ότι η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετεί στο νησί είναι σε άδεια μέχρι τις 8 Απριλίου, με τους γιατρούς να στηλιτεύουν τη στάση τόσο της 2ης ΥΠΕ όσο και του υπουργείου, που δεν φρόντισαν να υπάρξει αντικαταστάτης.

«Κινδυνεύει η υγεία και η ζωή των κατοίκων και επισκεπτών στα νησιά από τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό . Είναι προκλητική η προσπάθεια ωραιοποίησης από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση Ιατρών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Λέρου "

Ρωσία: «Υψηλότερος από ποτέ ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης – Έχουμε de facto σύγκρουση με τις ΗΠΑ»

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης πυρηνικής σύγκρουσης της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Ένας κόσμος χωρίς START: Τι μέλλει γενέσθαι», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» αποκατάστασης της συνθήκης από τη Μόσχα για την ώρα και επίκρινε την «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποχώρησε από τη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, με τον Ριαμπκόφ να εξηγεί ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για μυστικές ή ανοικτές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αποκατάσταση της εν λόγω συνθήκης.
Η Ρωσία θα διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο»

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε μια συζήτηση σχετικά με το αν η πιθανότητα μιας πυρηνικής σύγκρουσης είναι υψηλή σήμερα, αλλά είναι υψηλότερη από οτιδήποτε είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, ας το θέσουμε έτσι» δήλωσε επίσης ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παράλληλα, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεσμεύεται να διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο» από την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου.

Όμως, αργότερα, πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ως συνήθως, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι τώρα «σε μια de facto κατάσταση ανοιχτής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: «Υψηλότερος από ποτέ ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης – Έχουμε de facto σύγκρουση με τις ΗΠΑ»"

Σουηδία: Κρούσματα Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε πτηνοτροφείο

Κρούσματα Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε πτηνοτροφείο της νότιας Σουηδίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (WOAH).

Ο ιός οδήγησε στον θάνατο 1.137 πτηνών, ενώ άλλα 23.598 θανατώθηκαν κατόπιν υπόδειξης των υγειονομικών αρχών, ανέφερε ο WOAH επικαλούμενος στοιχεία της σουηδικής κυβέρνησης.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Κρούσματα Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε πτηνοτροφείο"

Ινδία: «Ισοπεδώθηκε» από έκρηξη εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων – 8 νεκροί, 16 τραυματίες

Πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε στην Ινδία που «ισοπέδωσε» σήμερα ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού στα νότια της χώρας με συνέπεια οκτώ άνθρωποι να σκοτωθούν και 16 να τραυματιστούν ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο εργοστάσιο και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των εύφλεκτων πρώτων υλών. Το εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων βρίσκεται στην κοινότητα Κουρουβιμαλάι, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού Τσενάι (ή Μαντράς).

«Από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στην περιοχή Κουρουβιμαλάι, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία και άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η κατάσταση ορισμένων τραυματιών χαρακτηρίζεται κρίσιμη, επισημαίνουν οι αρχές.

Τη στιγμή της έκρηξης εκτιμάται ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο του εργοστασίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: «Ισοπεδώθηκε» από έκρηξη εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων – 8 νεκροί, 16 τραυματίες"

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ, με πρώτη φάση εφαρμογής στις ΔΕΚΟ στο χώρο της κοινής ωφέλειας, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα του αριθμού των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της σχετικής δήλωσης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις εξής ΔΕΚΟ:

- ΟΣΕ ΑΕ

- ΕΡΓΟΣΕ

- Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ

- ΟΣΥ

- ΟΑΣΑ

- ΟΣΕΘ

- ΟΑΣΘ

- Αττικό μετρό

- Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

- Εγνατία Οδός ΑΕ

- ΕΥΔΑΠ

-ΕΛΤΑ

Στις επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις ανωτέρω επιχειρήσεις είναι ένας μήνας, δηλαδή ως τα τέλη Απριλίου ενώ οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας θα ενταχθούν όταν σε επόμενη φάση ενταχθεί στο σύστημα αυτό και η βιομηχανία.

Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θωρακίζεται η καταγραφή του ωραρίου των εργαζόμενων αλλά και – παράλληλα – πιστοποιείται η παρουσία τους στο χώρο εργασίας με τρόπο αδιάβλητο και με τεχνολογικά εργαλεία που διευκολύνουν τον άμεσο εντοπισμό τυχόν παραβάσεων και ψευδών δηλώσεων είτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, είτε από την πλευρά των εργαζομένων.

Χατζηδάκης: «Μια αλλαγή που φέρνει διαφάνεια και δικαιοσύνη»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι μια αλλαγή που φέρνει διαφάνεια και δικαιοσύνη στις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων. Έγινε ήδη η αρχή από τις τράπεζες, τα σουπερ μάρκετ, τις εταιρείες security, τις ασφαλιστικές εταιρείες. Τώρα προχωρούμε και με τις ΔΕΚΟ. Όσα διαπιστώθηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών, δηλαδή σταθμάρχες που έλειπαν από τη θέση τους, τα περιβόητα «μπλάνκο» κλπ. , μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλοι μας, Πολιτεία, εργοδότες, εργαζόμενοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες».



Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ ενώ τον Φεβρουάριο επεκτάθηκε στους κλάδους των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών security. Ήδη είχε ανακοινωθεί η επέκταση του μέτρου στις ΔΕΚΟ που υλοποιείται τώρα, ενώ ακολουθούν η βιομηχανία, ο τουρισμός και η εστίαση. Στους κλάδους όπου εφαρμόζεται ήδη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας απασχολούνται περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ στις οποίες επεκτείνεται άμεσα το μέτρο είναι περίπου 18.000.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας περιλαμβάνει την εφαρμογή myErgani mobile app την οποία οι εργαζόμενοι «κατεβάζουν» στο κινητό τους τηλέφωνο και την εφαρμογή Ergani CardScanner για τις επιχειρήσεις , η οποία «διαβάζει» κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις διοικήσεις των εταιρειών που εντάσσονται στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις νέες διαδικασίες που θα εφαρμόζονται κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζόμενων στους χώρους εργασίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ"

Καιρός αύριο: Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, στην Κρήτη αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Φθιώτιδα: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν δεσποζόμενο σκύλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων που έχουν σχηματιστεί στον οικισμό «Άγιος Στέφανος» της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων, καταγγέλλουν στο LamiaReport κάτοικοι της περιοχής.

Αφορμή στάθηκε ένα αιματηρό περιστατικό με θύμα δεσποζόμενο σκύλο ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιοχή του και θανατώθηκε από την επίθεση της αγέλης!

Η επίθεση μάλιστα έχει καταγραφεί και σε βίντεο που θα φτάσει στα χέρια των αρμοδίων, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα.

Δείτε βίντεο με σκληρές εικόνες:

«Κινδυνεύουμε…»

Μιλώντας στο LamiaReport η κα Ελένη Τσιρακίδου κάτοικος της περιοχής, με αγωνία μας λέει ότι κινδυνεύουν να πάνε στο ίδιο τους το σπίτι.

«Την συμπεριφορά τους θα την χαρακτήριζα απρόβλεπτη και άκρως επικίνδυνη. Προσωπικά , όταν αυτά συγκεντρώνονται εμπρός, κοντά ή περιμετρικά του σπιτιού μου, δεν τολμώ να βγω έξω, ενώ όταν επιστρέφω στο σπίτι μου από την έξοδό μου, δεν τολμώ να βγω από το αυτοκίνητο μου και να μπω μέσα στο σπίτι μου, διότι κατ ́επανάληψη μου έχουν επιτεθεί».

Επιπλέον η κα Τσιρακίδου μας περιγράφει το τρομερό περιστατικό με το σκυλί της και δε θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση του ήταν κάποιος άνθρωπος και πολύ περισσότερο κάποιο παιδί που θα έπαιζε με το ποδήλατό του…

«Την Δευτέρα , 13 Μαρτίου 2023, αριθμός σκύλων από την εν λόγω αγέλη (περίπου δέκα) , επιτέθηκαν και κατασπάραξαν το οικόσιτο σκύλο που είχα έξω από το σπίτι μου. Δεν θα ήθελα να φανταστώ, τι θα απογίνει ένα παιδί, που θέλει να παίξει με το ποδήλατό του στην παραλία ή και μεγαλύτερος άνθρωπος αν έρθει αντιμέτωπος με αυτά τα επιθετικά σκυλιά».

Τόσο η κα Τσιρακίδου όπως κι άλλοι κάτοικοι της περιοχής, έχουν επανειλημμένα ενοχλήσει το Δήμο, αλλά και την Αστυνομία και την Εισαγγελία, χωρίς να έχουν γίνει κάποιες στοιχειώδεις ενέργειες, όπως λένε, αφού τα σκυλιά αντί έστω να μειώνονται αυτά πολλαπλασιάζονται αφού παραμένουν αστείρωτα και στην ίδια περιοχή.

«Προφανώς και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, τα αναγκάζει να κυκλοφορούν πλέον παντού αναζητώντας τροφή και το πρόβλημα έχει επεκταθεί. Η κατάσταση δείχνει νε έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», προσθέτει η κα Ανθή Πριοβόλου επίσης κάτοικος της περιοχής που έχει αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη συμπεριφορά κάποιων σκυλιών.

Και οι ίδιοι είναι φιλόζωοι και γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιων συνανθρώπων μας που τα εγκατέλειψαν. Ζητούν όμως τα αυτονόητα. Να μπει φρένο στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και φυσικά να σπάσουν οι αγέλες καθώς τότε και το πιο ήμερο σκυλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανθρώπους ή άλλα ζώα.

«Πάνω από 500 υιοθεσίες και 400 στειρώσεις σε 3,5 χρόνια»

Από την πλευρά του ο Δήμος Καμένων Βούρλων και ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Σωσώνης που είναι και στην αρμόδια επιτροπή αδέσποτων, σημειώνει ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν να περιορίσουν το πρόβλημα που είναι μεγάλο στην περιοχή τους όπως και σε όλη τη χώρα.

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια ως Δήμος έχουμε πετύχει 500 υιοθεσίες κυρίως κουταβιών, ενώ έχουμε φτάσει σχεδόν τις 400 στειρώσεις, αριθμός πολύ μεγάλος για έναν μικρό Δήμο σαν το δικό μας», υποστηρίζει ο κ. Σωσώνης που έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να πιστοποιήσει τους παραπάνω αριθμούς. Μάλιστα οι 200 υιοθεσίες είναι τον τελευταίο χρόνο, έχοντας στείλει σκυλιά ακόμη και στο εξωτερικό.

Ο ίδιος υπογραμμίζει την πολύ καλή συνεργασία που έχουν ως Δήμος με τη Φιλοζωική αλλά και με τους ανθρώπους της περιοχής που είναι επίσης φιλόζωοι και δεν θέλουν το κακό των ζώων.

Ήδη ο κ. Σωσώνης έχει δώσει εντολή για την στείρωση τριών ακόμη σκυλιών που δεν είχαν πιαστεί σε προηγούμενες περισυλλογές και είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για νέες εγκαταλείψεις, ενώ πολύ σύντομα θα έχει απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός σκυλιών από τη συγκεκριμένη αγέλη. «Από την πλευρά μας κάνουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με στειρώσεις και τσιπάκια, ενώ θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε και για την τροφή αυτών των ψυχών που βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της συμπεριφοράς ασυνείδητων», καταλήγει ο κ. Σωσώνης.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν δεσποζόμενο σκύλο (ΒΙΝΤΕΟ) "

Σουηδία: Η Βουλή ενέκρινε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε σήμερα την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, με απόφαση ωστόσο προς χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα λόγω του βέτο της Τουρκίας και των κωλυσιεργιών της Ουγγαρίας να δώσει το πράσινο φως στη Στοκχόλμη.

Οι βουλευτές του Ρίκσνταγκ ψήφισαν με 269 ψήφους υπέρ έναντι 37 κατά, κείμενο που εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Το να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε την ασφάλεια της Σουηδίας και να συμβάλουμε στην ασφάλεια ολόκληρης της ευρωατλαντικής περιοχής», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Τομπιάς Μπίλστρομ κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας.

Η έγκριση, που αναμενόταν λόγω της υποστήριξης των περισσότερων κομμάτων, παραμένει προς το παρόν χωρίς ισχύ για τη Σουηδία.

Η Στοκχόλμη δέχθηκε ένα “κρύο ντους” καθώς η γειτονική Φινλανδία -η οποία είχε υποβάλει αίτηση ταυτόχρονα με τη Σουηδία πέρσι τον Μάιο στον απόηχο της ρωσικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία- βρίσκεται πλέον σε πολύ ευνοϊκότερη θέση για να ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ.

Η Ουγγαρία πρόκειται να επικυρώσει τη φινλανδική ένταξη τη Δευτέρα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πράσινο φως της Άγκυρας στο Ελσίνκι την περασμένη εβδομάδα, με την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την επικύρωση της φιλανδικής ένταξης να διεξάγεται πιθανώς πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η Βουδαπέστη και ο Ούγγρος εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δεν έχουν καθορίσει αντίστοιχη ημερομηνία ψηφοφορίας για τη Σουηδία και ο Ερντογάν εμμένει στο βέτο του να γίνει η Στοκχόλμη το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Σουηδία ότι προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους «τρομοκράτες» μαχητές και ότι αρνείται να εκδώσει άτομα, μια διαδικασία όπου τον τελευταίο λόγο έχει η σουηδική δικαιοσύνη.

«Αν και ο νόμος λέει ότι “η προτεινόμενη τροπολογία τίθεται σε ισχύ την ημερομηνία που προτείνει η κυβέρνηση”, αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία ορίζεται από τον Ερντογάν και τον Όρμπαν», είπε ο Χάκαν Σβένελινγκ, βουλευτής του Αριστερού Κόμματος.

Μόνο το κόμμα του και οι περιβαλλοντολόγοι των Πρασίνων είναι αντίθετοι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Η Βουλή ενέκρινε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"

Επίθεση Κούγια σε Νίκο Ευαγγελάτο: Πρέπει να ονομάζεται «Εισαγγελάτος»

Σκληρή επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή αναφορές στην εκπομπή του πρώτου στην υπόθεση της 34χρονης από την Πάτρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

Είναι γνωστή η απέχθειά μου προς συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες επιβιώνουν στο άγριο τοπίο της τηλεόρασης, μετατρεπόμενες σε λαϊκά δικαστήρια. Μία από αυτές τις εκπομπές είναι αυτή με παρουσιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος κανονικά θα πρέπει να αλλάξει το επώνυμό του και να ονομάζεται «Εισαγγελάτος».

Στη χθεσινή του εκπομπή, καταργώντας κάθε όριο και έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ταύτισε την εντολέα μου Σ.Π., η οποία αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή της για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει, με τον παρ’ ολίγον δολοφόνο και αυτόχειρα των δύο παιδιών του, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αφού συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, αποκαλώντας τον «αρσενικό πισπιρίγκο».

Παρενέβην μετά από ενημέρωση της οικογενείας Πισπιρίγκου που παρακολουθούσε την εκπομπή, αφού ο συγκεκριμένος, η σύζυγός του Τατιάνα Στεφανίδου και η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη την έχουν καταστήσει κατηγορουμένη, αγνοώντας νεκροψίες - νεκροτομές κανονικών 8 τακτικών - δημοσίων υπαλλήλων ιατροδικαστών που υπηρετούν σχεδόν σε όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της Ελλάδος (Τσιόλα, Τσάκωνα, Τσαντίρης, Μεσογίτης, Κραββαρίτης, Αϊβατίδης, Δημακοπούλου και δύο ακόμη που δεν θέλουμε τώρα να αποκαλύψουμε το όνομά τους), αλλά και του κορυφαίου τοξικολόγου στον κόσμο, καθηγητού τοξικολογίας των Πανεπιστημίων Κρήτης και Μόσχας, τακτικού μέλους της ακαδημίας της Ρωσίας κου Τσατσάκη, και οι οποίοι στηρίχτηκαν μονάχα στην κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου απλή γνωμοδότηση και όχι πραγματογνωμοσύνη, όχι ιατροδικαστική έκθεση, των δήθεν κορυφαίων ιατροδικαστών της Ελλάδος Καρακούκη - Καλόγρηα, εκ των οποίων ο πρώτος ουδέποτε μέχρι σήμερα παρά τις καταγγελίες της εντολέως μου κας Σ.Π. δεν έχει παρουσιάσει το πτυχίο του από την ιατρική σχολή του Μπάρι της Ιταλίας και στην κωμικού επίσης περιεχομένου ιατροδικαστική γνώμη του Γρήγορη Λέων, ενός ιδιώτη ιατροδικαστού, ο οποίος έλαβε την ειδικότητά του μόλις το 2008, από την αδελφική του φίλη, πρώην φαρμακοποιό και νυν ιατροδικαστή κα Σπηλιοπούλου (έχουμε πολλά να πούμε για το πώς κατέστησε δύο φτωχούς οικογενειάρχες ψαράδες δολοφόνους του Σήφη Βαλυράκη), το σκοτεινό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις μεροληπτικές ανακρίσεις για τις υποθέσεις της Τζωρτζίνας, της Μαρίας-Ελένης και της Ίριδος και χρησιμοποίησα ως επιθετικό προσδιορισμό για τον Γρηγόρη Λέων το επίθετο «φαλάκρας», λόγω του επιμελώς ξυρισμένου καθημερινά κεφαλιού του.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Ευαγγελάτος και οι ιθύνοντες του Μega δεν διένειμαν το δελτίο τύπου, με το οποίο εμφανίζομαι να αποκαλώ τον Γρηγόρη Λέων «Μ...κα», αλλά σε κάθε περίπτωση τους παραπέμπω στην ακριβή απομαγνητοφώνηση της παρεμβάσεώς μου και τους καλώ άμεσα να το διορθώσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Κούγια σε Νίκο Ευαγγελάτο: Πρέπει να ονομάζεται «Εισαγγελάτος»"

Ηλιούπολη: Ποινική δίωξη στον προπονητή που κατηγορείται οτι βίαζε ανήλικες αθλήτριες

Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος αδικημάτων ασκήθηκε στον προπονητή Ταε Κβο Ντο, που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες του μέσα στο γυμναστήριο και το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Πριν από μερικές εβδομάδες, τρεις κοπέλες υπέβαλαν μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του προπονητή. Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα και στην πορεία της έρευνας προέκυψαν ακόμη δυο κοπέλες, θύματά του. Του ασκήθηκαν οι κακουργηματικές διώξεις και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, γιατί φέρεται η κακοποιητική του δράση να εκτείνεται μεχρι σήμερα. Από την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του διαπιστώθηκε ότι βιντεοσκοπούσε τις αρρωστημένες πράξεις του

Τον βαραίνουν οι κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Ο 44χρονος, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανηλίκων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλιούπολη: Ποινική δίωξη στον προπονητή που κατηγορείται οτι βίαζε ανήλικες αθλήτριες"

Τουρκία: Χωρίς υποψήφιο στις εκλογές το φιλοκουρδικό HDP

Δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο στις στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου το  φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) οι σύμμαχοί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το HDP είναι το τρίτο κόμμα σε εκλογική δύναμη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, συγκεντρώνοντας το 10% του εκλογικού σώματος.  Θεωρείται ότι έχει ρόλο ρυθμιστή στις εκλογές.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είχε κατά τους τελευταίους μήνες πληθώρα επαφών με το HDP. Χθες, είχε συνάντηση με τα δύο μέλη της προεδρίας του, τον Μιδάτ Σαντζάρ και την Περβίν Μπουλντάν. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους δεσμεύθηκε να επιλύσει το «κουρδικό ζήτημα», εάν εκλεγεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλοκουρδικό κόμμα και τα μικρά κόμματα της αριστεράς που θεωρούνται συμμαχοί του κρατήθηκαν στο περιθώριο του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, στον οποίο συμμετέχουν έξι πολιτικές παρατάξεις.

 

Ωστόσο, το γεγονός ότι το HDP δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές θεωρείται πως είναι προς όφελος του υποψηφίου της αντιπολίτευσης και των έξι κομμάτων που έχουν συμμαχήσει, θέτοντας ένα ακόμα πρόσκομμα στις προοπτικές επανεκλογής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Περβίν Μπουλντάν,  συμπροέδρου του HDP και αντιπροέδου του τουρκικού κοινοβουλίου. «Η Τουρκία έχει ανάγκη την συμφιλίωση, όχι την διαμάχη», είπε.

Αν και το κόμμα δεν υποστηρίζει δημοσίως τη συμμαχία της αντιπολίτευσης, αναλυτές επισημαίνουν ότι ουσιαστικά δίνει γραμμή για μία ψήφο ανοχής.

Σύμφωνα πάντως με χθεσινή δημοσκόπηση, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 53,1% και ο Ερντογάν το 42,3%.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Χωρίς υποψήφιο στις εκλογές το φιλοκουρδικό HDP"

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Αποκαλύψεις για μια σειρά από χτυπήματα

Η αστυνομική έρευνα στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σε αποκαλύψεις. Κρατούμενος διαπιστώθηκε ότι κρυβόταν πίσω από ένοπλη ληστεία τράπεζας…

Κρατούμενος των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, με ποινικό παρελθόν, φέρεται να εμπλέκεται σε δύο ληστείες που διαπράχθηκαν πριν από 15 χρόνια, με συνολική λεία 70.000 ευρώ. Πρόκειται για 53χρονο, ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο για ένοπλη ληστεία, την οποία κατηγορείται ότι τέλεσε σε βάρος υπερήλικα – 2,5 χρόνια νωρίτερα – στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν, από κοινού με συνεργούς του, αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος, χρηματοκιβώτιο που περιείχε 800.000 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και λίρες.

Αξιοποιώντας προανακριτικό υλικό και βιολογικά ευρήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν για εγκληματικές πράξεις που διέπραξε παλιότερα και παρέμεναν επί σειρά ετών ανεξιχνίαστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται αφενός για ληστεία που τελέστηκε τον Ιούλιο του 2008 σε υποκατάστημα τράπεζας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όπου, υπό την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας, αφαίρεσε 39.250 ευρώ από τα ταμεία, και αφετέρου για ληστεία, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σε βάρος 75χρονης (τότε) γυναίκας και της οικιακής βοηθού της, σε σπίτι στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, απ’ όπου άρπαξε 30.700 ευρώ και κοσμήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις είχε συνεργούς, ενώ στην δεύτερη περίπτωση προέβη λίγους μήνες αργότερα σε αποστολή φακέλου με απειλητικό περιεχόμενο προς την ηλικιωμένη παθούσα, αξιώνοντας το ποσό των 200.000 ευρώ για την επιστροφή των κλοπιμαίων.

Όπως αναφέρεται, δε, στην ίδια ανακοίνωση, ο 53χρονος διέρρηξε πέρσι τον Ιανουάριο σπίτι στην περιοχή της Βόλβης, αφαιρώντας ηλεκτρολογικά μηχανήματα.

Ο ίδιος είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία αξιόποινων πράξεων, μεταξύ αυτών για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Αποκαλύψεις για μια σειρά από χτυπήματα"

Μύκονος: Στο «μικροσκόπιο» οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις – Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας

Παρεμβάσεις τόσο σε πολεοδομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο αστυνόμευσης δρομολογεί η κυβέρνηση στη Μύκονο, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της σύσκεψης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Σημειώνεται ότι στη διευρυμένη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Στο «μικροσκόπιο» οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις – Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας"

Προπονητής Ταε Κβο Ντο: Πατέρας ενός παιδιού ο 44χρονος που βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες

Ένας προπονητής Ταε Κβο Ντο αποδείχτηκε ο απόλυτος εφιάλτης για τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριες, καθώς κατηγορείται ότι τις βίαζε κατ’εξακολούθηση μέσα στο γυμναστήριο του συλλόγου της Ηλιούπολης.

Ο 44χρονος προπονητής Ταε Κβο Ντο από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες στην Ηλιούπολη, ηλικίας μέχρι 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Έτσι, κατάφερνε να τις παρασύρει στο γυμναστήριο του Συλλόγου και στο σπίτι του όπου τις βίαζε κατ’εξακολούθηση

Ο ίδιος είναι χωρισμένος και πατέρας ενός αγοριού μόλις έξι χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο προπονητής κατά τον βιασμό των κοριτσιών ήταν ιδιαίτερα βάναυσος και βίαιος.

 

Μαρτυρίες αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό οι γονείς των αθλητών απέφευγαν τον συγκεκριμένο σύλλογο, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι ο άνθρωπος αυτός – που δεκάδες γονείς εμπιστεύονταν μέχρι πρότινος τα παιδιά τους – είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τις μικρές αθλήτριές του.

Ο ίδιος φέρεται να άνοιξε το γυμναστήριο στην συγκεκριμένη γειτονιά της Ηλιούπολης περίπου το 2015, ενώ πριν διατηρούσε άλλο γυμναστήριο.

Βιασμοί από το 2009 μέχρι το 2020…

Ο 44χρονος κατηγορείται ότι προσέγγιζε τα κορίτσια και με το πρόσχημα ότι χρειάζονταν εντατικές προπονήσεις μαζί του και τις βίαζε κατ’εξακολούθηση από το 2009 μέχρι το 2020.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στα οχήματά του συλληφθέντα, καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, ο συλληφθείς βίαζε πέντε κοπέλες, οι οποίες τώρα είναι ενήλικες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προπονητής Ταε Κβο Ντο: Πατέρας ενός παιδιού ο 44χρονος που βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες"

Σοκ στη Χαλκιδική: 78χρονος βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του – Της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ

Μία σοκαριστική υπόθεση εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Για την υπόθεση συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος προσωρινής κράτησης κ. Ανακρίτριας, ο 78χρονος νονός της ανήλικης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν ποινική δικογραφία σε βάρος του 78χρονου, καθώς από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, ενώ βρισκόταν μόνος του με την 16χρονη (τότε) βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει του οποίου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στη Χαλκιδική: 78χρονος βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του – Της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ "

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – «Ξαφνικά είδαμε μια λίμνη αίματος» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023) έξω από το Εφετείο Αθηνών, αφού μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο άλλους με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματισθεί στον μηρό. Για το σοκαριστικό περιστατικό μίλησαν στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας. 

To σοβαρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023), στη συμβολή των οδών Ραγκαβή και Λουκάρεως. Περίπου τριάντα άτομα επιτέθηκαν σε άλλα δύο άτομα έξω από καφετέρια τους χτύπησαν και τραυμάτισαν τον έναν με μαχαίρι στο μηρό. «Ξαφνικά βλέπουμε να ρέει μια λίμνη αίματος» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας. 

«Ο άνθρωπος αυτός είχε μαχαιρωθεί και δεν το είχε καταλάβει από το σοκ και το ξύλο» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας. «Και ξαφνικά βλέπουμε να ρέει μια λίμνη αίματος» προσθέτει, περιγράφοντας τα όσα σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023) έξω από το Εφετείο Αθηνών. 

Και συνεχίζει: «Εκείνη την στιγμή απλά έτρεξα να ρίξω μια ματιά. Ήρθε και ο δικηγόρος τους και απ’ ότι κατάλαβα και είδα το τραύμα ήταν στον μηρό. Στην πίσω μεριά. Άρα, εκεί δεν υπάρχει σε εισαγωγικά αρτηρία. Βέβαια το αίμα έρρεε, πήραμε ένα μαντήλι και μια ζώνη από μια γιαγιά και του δέσαμε το πόδι».

«Είναι λυπηρό» λέει επίσης, ενώ αναρωτιέται τι θα γινόταν αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν πιστόλι αντί για μαχαίρι. «Καμία ασφάλεια» προσθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο newsit.gr. 

Δείτε βίντεο:

Στο σημείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και διέλυσαν τους επιτιθέμενους, κάνοντας χρήση χημικών, και ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά από έλεγχο των Αρχών σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν στην περιοχή, έγιναν τέσσερις προσαγωγές καθώς οι επιβαίνοντες κουβαλούσαν κοντάρια. 

Σημειώνεται ότι την ώρα του περιστατικού, στο Εφετείο Αθηνών διεξάγονταν δίκη για οπαδική βία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – «Ξαφνικά είδαμε μια λίμνη αίματος» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας"

ΕΟΦ: Ανακαλούνται 10 παρτίδες αναπνευστικών κυκλωμάτων για νεογνά

Στην ανάκληση 10 παρτίδων αναπνευστικών κυκλωμάτων νεογνών, προχωρεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λόγω αναφορών για αποσύνδεση της σωλήνωσης.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων των Αναπνευστικών Κυκλωμάτων Νεογνών της εταιρείας Armstrong Medical Limited που παρουσιάζονται στον παραπάνω πίνακα, λόγω αναφορών για αποσύνδεση της σωλήνωσης από το γωνιώδες συνδετικό του νεογνικού αναπνευστικού κυκλώματος που περιέχεται στις παραπάνω συσκευές.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας Armstrong Medical Limited, Northern Ireland.

Η εταιρεία με την επωνυμία Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς Α.Ε. ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλούνται 10 παρτίδες αναπνευστικών κυκλωμάτων για νεογνά"

Θεαγένειο νοσοκομείο: Διαμαρτυρία και καταγγελίες από εργαζόμενους για τραγικές ελλείψεις

Το Θεαγένειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη εκπέμπει νέα σήμα κινδύνου. Οι εργαζόμενοι περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί στον αύλειο χώρο του Θεαγενείου εργαζόμενοι του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Θεαγενείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου ζητά, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς, διπλασιασμό και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Πάνω από 200 θέσεις είναι κενές σε όλες τις υπηρεσίες, από τις οποίες πάνω από 100 στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Φτάσαμε να υπάρχει μια νοσηλεύτρια στη νυχτερινή βάρδια» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Μουρατίδης.

Σημείωσε πως έγιναν ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα τελευταία χρόνια ενώ οι λίγες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έγιναν τη περίοδο της πανδημίας δεν φτάνουν να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων τριών χρόνων.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεαγένειο νοσοκομείο: Διαμαρτυρία και καταγγελίες από εργαζόμενους για τραγικές ελλείψεις"

Κ. Σκρέκας: Υπό εξέταση το εάν θα δοθεί επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο

Παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες για την αναβάθμιση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στο 4ο Power & Gas Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

"Ο ευρωπαϊκός νότος και η χώρα μας έχουν πλεονέκτημα στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Παράλληλα, είναι η πύλη εισόδου της ενέργειας από την Αφρική. Για να έχει η ΕΕ ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές, θα πρέπει η Ευρώπη να στηρίξει την αναβάθμιση των διασυνδέσεων", επεσήμανε ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός ανήγγειλε επίσης την προκήρυξη προγράμματος επιδότησης βιομηχανικών επενδύσεων για την παραγωγή εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την πράσινη μετάβαση (μπαταρίες, ηλιακά πάνελ, εξοπλισμό για παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτροκίνηση κλπ.) ώστε η μετάβαση να συνοδεύεται από τη μέγιστη εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Σε σχέση με τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας επεσήμανε ότι η τόνωση του ανταγωνισμού και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών κοντά στο στόχο (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες. "Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους", πρόσθεσε. Ο κ. Σκρέκας ανήγγειλε επίσης ρύθμιση για τον "ενεργειακό τουρισμό", δηλαδή την μετακίνηση καταναλωτών από τον έναν προμηθευτή στον άλλο αφήνοντας χρέη στον προηγούμενο, χωρίς ωστόσο να θίγεται το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή.

Τέλος, τόνισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια διπλασιάστηκε η εγκατεστημένη ισχύς των ανανεώσιμων πηγών, από 5 σε περισσότερα από 10 γιγαβάτ, κάτι που έχει αποτελέσματα και για τις τιμές καθώς αποφεύχθηκε η εισαγωγή ακριβού φυσικού αερίου για την παραγωγή ρεύματος. "Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην ταχύτητα αδειοδότησης των ΑΠΕ. Χρειάζονται ωστόσο πολλά βήματα ακόμη στην αποθήκευση ενέργειας και τα δίκτυα προκειμένου να φθάσουμε σε 100 % πράσινη ενέργεια. Όσο αυξάνονται οι ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, τόσο θα πέφτει η τιμή", δήλωσε ο υπουργός.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Σκρέκας: Υπό εξέταση το εάν θα δοθεί επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο"

Cosco: Ζητά από τον ΟΣΕ την άμεση επαναλειτουργία των εμπορευματικών μεταφορών

Tην άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Νέου Ικονίου-Θριασίου, ζητά από τον ΟΣΕ η Cosco προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι εμπορευματικές μεταφορές προς την Κεντρική Ευρώπη που έχουν καθηλωθεί από την 1 Μαρτίου.

Με την επιστολή που στάλθηκε στην διοίκηση του ΟΣΕ χθες 21 Μαρτίου και κοινοποιείται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και στην Hellenic Train, ο κινεζικός κολοσσός αφού εκφράζει την θλίψη του για το δυστύχημα, αναφέρει ότι από το βράδυ του συμβάντος στα Τέμπη, περίμενε στο Θριάσιο ένας συρμός φορτωμένος με εμπορευματοκιβώτια μεγάλων πελατών που ακόμη δεν έχουν αναχωρήσει ή έστω επιστρέψει στο Νέο Ικόνιο ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά τους προς την Κεντρική Ευρώπη ακόμη και δια θαλάσσης.

«Πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα από την Hellenic Train ότι δεν θα εκτελεστεί η σύνδεση Νέου Ικονίου –Θριασίου και με αυτό τον τρόπο τα τρένα μας δεν μπορούν να αναχωρήσουν» αναφέρει η Cosco.

Για το λόγο αυτό και επειδή η μεγάλη πλειονότητα των εμπορευματικών συρμών στην Ελλάδα γίνεται λόγω φορτίου του ομίλου από και προς τον Πειραιά, η εταιρεία ζητά την άμεση επίλυση του θέματος και την επαναλειτουργία της γραμμής και στην συνέχεια την εξυπηρέτηση των δρομολογίων από και προς τα σύνορα της χώρας με 1 έως 2 ζεύγη την ημέρα. Η Cosco τονίζει ότι η αναχώρηση του εγκλωβισμένου φορτίου από το Θριάσιο, στα σύνορα, θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του μέσου για τους διεθνείς πελάτες της εταιρείας μέσω του ΟΛΠ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Cosco: Ζητά από τον ΟΣΕ την άμεση επαναλειτουργία των εμπορευματικών μεταφορών"

Ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια του σιδηρόδρομου

Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη επανεκκίνησε τα ξημερώματα ο σιδηρόδρομος, με δρομολόγια τρένου και προαστιακού. Το πρώτο δρομολόγιο του προαστιακού Αθήνα - Χαλκίδα ξεκίνησε στις 05:24.

Επίσης εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Αθήνα - Αεροδρόμιο. Επιπλέον, αναμένεται σήμερα να επανεκκινήσει και ένα ζεύγος εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Αρχικά θα υπάρχουν περιορισμένα δρομολόγια και αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, πριν από το Πάσχα.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στον Σταθμό Λαρίσης τόνισε: «Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. Με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μέσο, αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη γρήγορη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του, θέλουμε και εσείς να σταθείτε δίπλα μας, γιατί για όλους μας η επόμενη μέρα του ελληνικού σιδηρόδρομου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί. Ξεκίνησαν ήδη τα προαστιακά σήμερα, από Αθήνα για Χαλκίδα και Αθήνα για Αεροδρόμιο, για τις υπόλοιπες έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα από τον υπουργό και τον πρωθυπουργό και σταδιακά μέσα σε πέντε εβδομάδες σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των συρμών, με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε ανακοινώσει».

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο Ιωάννης Κοκκινάκης, σταθμάρχης του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν στη νυχτερινή βάρδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι ήταν πολύ δύσκολη η επανεκκίνηση για εκείνον μετά από από 40 χρόνια δουλειάς, καθώς ο κόσμος ήταν φοβισμένος και προσπαθούσε να τους εμψυχώσει για να ανέβουν στο τρένο. Σημείωσε πως «ξεκίνησαν σήμερα, μετά από πολύ καιρό από το τραγικό συμβάν -που μας έπληξε όλους συναισθηματικά και ψυχολογικά- τα δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και τη Χαλκίδα. Έχουμε 18 δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι εντολές που μας έχουν δοθεί από τη διοίκηση είναι δύο σταθμάρχες ανά βάρδια, δυο μηχανοδηγοί και δύο συνοδοί στις αμαξοστοιχίες, να κινούνται οι συρμοί με μειωμένες ταχύτητες». Επίσης ζήτησε συγγνώμη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάλεσε τον κόσμο να επανέλθει και να τους στηρίξει και να ταξιδεύουν και πάλι με το τρένο.

Αργά το βράδυ της Τρίτης (21/3), σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ΟΣΕ έδωσε στη Hellenic Train τις εγγυήσεις ασφάλειας που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι για πλήρη επικοινωνία με το σύστημα GSM-Railways, που είναι ένα διεθνές πρότυπο ασύρματων επικοινωνιών στον σιδηρόδρομο. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως οι συγκεκριμένες εγγυήσεις δόθηκαν για τον βασικό άξονα στο τμήμα Θριάσιο - Ειδομένη, ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα εμπορευματικά τρένα. Παρά τις εγγυήσεις που δόθηκαν, καμία αντίδραση δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί (00:28) από πλευράς Hellenic Train.

Σε ό,τι αφορά στα υπεραστικά επιβατικά τρένα, που θα εκτελούσαν δρομολόγια στα τμήματα Θεσσαλονίκη - Δράμα και Θεσσαλονίκη - Φλώρινα, φαίνεται πως παίρνει τελικά μια εβδομάδα παράταση η ακινησία, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν θέσει ζητήματα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου.

Τα μέτρα ασφαλείας

Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δύο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δύο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση. Συγκεκριμένα, το όριο ορίζεται στα 80 χλμ./ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ./ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Τα άμεσα μέτρα:

  • 2 σταθμάρχες σε κάθε σταθμό
  • 2 μηχανοδηγοί +1 συνοδός στον Προαστιακό
  • Μείωση ταχύτητας
  • 80 χλμ. σε προαστιακούς/εμπορευματικούς συρμούς
  • 100 χλμ. σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια του σιδηρόδρομου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news