facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ζάκυνθος -“Γαλάζιες Σημαίες” : Αποσύρονται από όλο το νησί λόγω λυμάτων

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της απόσυρσης όλων των γαλάζιων σημαιών της Ζακύνθου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξαιτίας καταγγελιών.

Οι καταγγελίες που υποβλήθηκαν προς το συγκεκριμένο Φορέα εγείρουν ζητήματα με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στον πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού.

Από εδώ και πέρα εκείνο που πρέπει άμεσα να γίνει είναι αυστηροί έλεγχοι για να αποδειχθεί εάν ισχύουν ή όχι τα ισχυριζόμενα των καταγγελιών. Άλλωστε άσχετα ή όχι εάν το πρόβλημα υπάρχει σε μερικές από τις 18 βραβευμένες, το μέτρο της “υποστολής” θα εφαρμοστεί καθολικά και μάλιστα για δυο χρόνια εκτός και εάν οι αποδείξεις πως δεν υπάρχει όντως πρόβλημα. Ταυτόχρονα σωρευτικά και επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

Η αξιολόγηση

Ερωτηματικά πάντως δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός εις γνώση του Δήμου από τις 13 Ιουλίου δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια. Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπο το Δήμαρχο αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις. Από εκεί και πέρα άλλες ήταν οι διαπιστώσεις της Επιτροπή αξιολόγησης και άλλες οι διαβεβαιώσεις των τοπικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη σύγχυση.

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Επιτροπή Τουρισμού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη είναι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος και καθόσον δεν έχει διαχρονικά στηριχθεί από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Δήμου. Μάλιστα φέρονται διατεθειμένοι, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά κατά τη σημερινή συνεδρίαση της όπου και θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, τι συνέβη, και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Κυρίως το πώς θα ανακτήσουμε το κύρος ου νησιού και θα διαλευκανθούν οι “γκρίζες” ζώνες που έχουν διαμορφωθεί και λειτουργού δυσφημιστικά για τον τόπο μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους. Επιμένουν στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

imerazante
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος -“Γαλάζιες Σημαίες” : Αποσύρονται από όλο το νησί λόγω λυμάτων"

Ιδού το εκκαθαριστικό της εφορίας (επί ΣΥΡΙΖΑ) που έγινε Viral: Εισόδημα 74.100 και φόρος 52.000

Πρόκειται για ενα εκκαθαριστικό του 2018. Μόλις εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Το συνολικό εισόδημα ειναι 74.100 και ο φόρος 52.019. Προκειται για ενα εκκαθαριστικο ελεύθερου επαγγελματία που εχει κανει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με το σχὀλιο του χρήστη που το πόσταρε στο Facebook: «Το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτό το χαρτί που επισυνάπτω. Άνθρωπος με 74.000 εισόδημα από ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα πληρώνει 52.000 φόρο. Του μένουν 22.000 ευρώ με τα οποία θα πρέπει να πληρώσει και ΕΦΚΑ και τις ΔΕΚΟ του σπιτιού του και ενδεχομένως ΕΝΦΙΑ. Στην τσέπη θα του μείνει ένας μισθός ανειδίκευτου εργάτη για να πάει supermarket».

Και ξέχνα το ανθρωπιστικό του θέματος. Ξέχνα ότι αναγκάζεις αυτόν τον άνθρωπο να φοροδιαφύγει για να ζήσει. Το ότι θα κλείσει τα βιβλία του, το ότι θα απολύσει κόσμο, το ότι θα μπορούσε να ανοίξει θέσεις εργασίας και να επενδύσει αν το τέρας του κράτους δεν τον λήστευε. Το ότι θα μπορούσε να μας ξελασπώσει και να μην τρέχουμε σαν ζήτουλες στην τρόικα; Αυτό μας νοιάζει καθόλου;



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδού το εκκαθαριστικό της εφορίας (επί ΣΥΡΙΖΑ) που έγινε Viral: Εισόδημα 74.100 και φόρος 52.000"

Πάρτι Ακιντζί στα κατεχόμενα: Αποκαλεί «παρέμβαση» την τουρκική εισβολή και ζητά λύση του Κυπριακού

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε διάγγελμα του για την 44η επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 , υποστήριξε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά πάντα στήριζε την ειρήνη, την επίλυση του Κυπριακού και τη συνεργασία, προσθέτοντας ότι αν υπάρχει κάπου πρόβλημα, τότε η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης θα συνεχιστεί.

Είπε ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι η λύση του Κυπριακού αλλά δεν εξαρτάται μόνο από την τουρκοκυπριακή κοινότητα η επίλυση», προσθέτοντας ότι χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επίτευξη του στόχου.

Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή είπε ότι πέρασαν 44 χρόνια από τότε και τα παιδιά που γεννήθηκαν είναι ήδη 44 χρόνων, ποσοστό 62% του πληθυσμού στο ψευδοκράτος.

«Μετά από 44 χρόνια το καλύτερο είναι η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη» ανέφερε, εκφράζοντας την απογοήτευση του για το γεγονός ότι «όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν». Αναφέρθηκε και στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά λέγοντας ότι όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση. Υποστήριξε ακόμα ότι ένα χρόνο μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, η «ελληνοκυπριακή πλευρά συνέχισε τις αρνητικές τις προσεγγίσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η "έγκαιρη στρατιωτική παρέμβαση", όπως χαρακτήρισε την εισβολή, η οποία ακολούθησε το πραξικόπημα στην Κύπρο, εμπόδισε την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

«Αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτό το βήμα, το πραξικόπημα θα είχε επιδεινωθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα το είχε αποδεχθεί», είπε. Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η «στρατιωτική παρέμβαση» της 20ης Ιουλίου δεν εμπόδισε μόνο την ένωση της νήσου με την Ελλάδα αλλά άνοιξε επίσης το δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας, την επιστροφή της πολιτικής διοίκησης και την ανατροπή της κυβέρνησης της χούντας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, είπε ότι η επίτευξη λύσης εντός των 44 χρόνων που έχουν περάσει έκτοτε θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Δυστυχώς τα χρόνια δεν ενήργησαν ευνοϊκά», είπε, προσθέτοντας ότι επανειλημμένες προσπάθειες για εξεύρεση λύσης έχουν αποτύχει παρά την εποικοδομητική και θετική προσέγγιση της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Υπενθύμισε ότι οι Τουρκοκύπριοι είπαν «Ναι» στο Σχέδιο Ανάν αλλά οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν καθώς και ότι, όπως υποστήριξε, η τελευταία διαδικασία κατέρρευσε λόγω της συμπεριφοράς της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα δει ποια πλευρά έχει εργαστεί υποστηρικτικά προς μια διευθέτηση και ποια πλευρά έχει προσπαθήσει να παρεμποδίσει τις προσπάθειες», ανέφερε ο κ. Ακιντζί. Ωστόσο, είπε, «παρά το ό,τι έχει παρατηρηθεί και είναι γνωστό αυτό το γεγονός δεν αντικατοπτρίζεται στην έκθεση του ΟΗΕ». Πρόσθεσε ότι «το να παρουσιάζεται το ίδιο υπεύθυνη με την ελληνοκυπριακή πλευρά, ήταν μια πραγματική αδικία για την τουρκοκυπριακή πλευρά».

Σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες στο Κραν – Μοντάνα κατέρρευσαν εδώ και ένα χρόνο, υποστήριξε ότι "δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν έχει αλλάξει την αρνητική στάση της" εντός του χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει έκτοτε.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, δημιουργεί εμπόδια και δυσκολίες για την τουρκοκυπριακή πλευρά είτε σε επίπεδο των προσπαθειών της για εναρμόνιση με την ΕΕ ή σε σχέση με άλλες προσπάθειες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Ανέφερε ότι δεν ήταν πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει το διάγγελμα για να κατηγορήσει ή να ασκήσει κριτική στην ελληνοκυπριακή πλευρά, προσθέτοντας ότι ο δρόμος της συνύπαρξης σε αυτό το νησί περνάει δια μέσου της οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ότι γι αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξει η κουλτούρα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Αναφορικά με την προσεχή επίσκεψη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ο κ. Ακιντζί διευκρίνισε ότι η αποστολή της είναι προσωρινή και στοχεύει στο να λάβει τις απόψεις και των δύο πλευρών και στην προετοιμασία ενός νέου οδικού χάρτη για την επόμενη περίοδο.

«Η κ. Λουτ δεν είναι μια νέα μόνιμη σύμβουλος… με άλλα λόγια δεν είναι μια νέα Έσπεν Μπαρθ Έιντε», είπε, προσθέτοντας ότι η απεσταλμένη του ΟΗΕ θα έχει επαφές και με τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο για μια λύση, ειρήνη και συνεργασία.

«Πάντοτε υποστηρίξαμε τις φιλικές και ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των δύο 'λαών' του νησιού», όπως είπε, αναφερόμενος στις δύο κοινότητες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρτι Ακιντζί στα κατεχόμενα: Αποκαλεί «παρέμβαση» την τουρκική εισβολή και ζητά λύση του Κυπριακού"

«Επεσε» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης -«Τώρα... σχολάσαμε» είπαν οι αρμόδιοι σε γιατρούς

«Νέκρωσε» από το πρωί της Παρασκευής το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ με αποτέλεσμα εκατοντάδες γιατροί να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Ιατροί, που επικοινώνησαν με το iefimerida.gr έκαναν την σχετική καταγγελία αγανακτισμένοι όχι μόνο για το πρόβλημα αλλά για την αντιμετώπισή του από τους υπευθύνους. Οπως κατήγγειλαν, ενώ τηλεφωνούσαν επί ώρα για να ενημερωθούν για το πρόβλημα ουδείς αρμόδιος σήκωνε το τηλέφωνο. Οταν κατάφεραν να επικοινωνήσουν, τους απάντησαν το αμίμητο: «Εχουμε σχολάσει τώρα».
Δεδομένου ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα ιατρών και ασθενών.
Στις 16:13 το e-prescription.gr αρκέστηκε να ανακοινώσει τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 20-7-2018 στις 15.30 παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα σε συστήματα της ΗΔΙΚΑ. Θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση για την ώρα αποκατάστασης του προβλήματος. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επεσε» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης -«Τώρα... σχολάσαμε» είπαν οι αρμόδιοι σε γιατρούς "

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν οι Τουρκοκύπριοι από τη λύση του Κυπριακού

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ο τουρκοκυπριακός ‘λαός’ να είναι θύμα της μη λύσης στο Κυπριακό», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Υποστήριξε ακόμη ότι «η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα έχει μεγάλη συμβολή στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό».

Στο μήνυμά του προς τους Τουρκοκύπριους και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τουρκοκυπριους όπως και μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον δρόμο που θα πορευτεί το ψευδοκράτος «και θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τούρκος Πρόεδρος με το μήνυμά του συγχαίρει τους Τουρκοκύπριους για τη «γιορτή της ειρήνης και της ελευθερίας» και εκφράζει την ευχή να συνεχιστεί η ευημερία, η ευρωστία και ευδαιμονία τους.

Για το Κυπριακό, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για ειρήνη και λύση στο νησί και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν εκτεθειμένοι απέδειξαν πολλές φορές ότι έχουν τη θέληση να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. «Τον τελευταίο μισό αιώνα συνεργαζόμενοι προσπαθούμε για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης περιεκτικής λύσης στο Κυπριακό. Ωστόσο ακόμη και αν ο τουρκοκυπριακός ‘λαός’ και η μητέρα πατρίδα Τουρκία έκανε δεόντως ότι της αναλογούσε επί αυτού, δυστυχώς εξαιτίας της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία με επιμονή δεν προσεγγίζει την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στη βάση της πολιτικής ισότητας με τους Τουρκοκύπριους δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε καμιά διαδικασία διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και δεκάδες χρόνια», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι η σύνοδος για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά πέρσι κατά την οποία δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. «Αναμφίβολα η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα έχει μεγάλη συμβολή στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς το συμφέρον και τον δύο πλευρών στο νησί αλλά και όλων των ενδιαφερομένων πλευρών και γενικώς της διεθνούς κοινότητας και της ειρήνης στον κόσμο. Ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτει πως «ωστόσο όπως είναι φυσικό η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια Τουρκία δεν θα επιτρέψει να είναι θύματα της μη λύσης οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές την ισχυρή τους θέληση για λύση και συμβιβασμό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν οι Τουρκοκύπριοι από τη λύση του Κυπριακού"

Τι απαντά το Υπ. Εργασίας για τη σύμβαση εργασίας στην ΗΔΙΚΑ

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», περί δήθεν αποκάλυψης για «κρυφά… μπόνους σε δημόσιους φορείς», το οποίο αναφέρεται στη διετή Σ.Σ.Ε. που υπέγραψε η Διοίκηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. με το Σωματείο Προσωπικού της εταιρείας, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Α) Πρόκειται για Σ.Σ.Ε. η οποία είναι δημόσια αναρτημένη, με απολύτως νόμιμες ρυθμίσεις που προβλέπονται από την τρέχουσα νομοθεσία και όχι για «κρυφά μπόνους» που παραχωρούνται κατ’ εξαίρεση, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Β) Διαστρεβλώνοντας συνειδητά την πραγματικότητα, το δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν ετήσια αύξηση για τους εργαζόμενους το ποσό των «5.840 ευρώ», ενώ η σύμβαση δεν προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις, αφού το προσωπικό της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. εντάσσεται υποχρεωτικά στο ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Γ) Η αναφορά σε επίδομα 300 ευρώ έναντι δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα είναι απολύτως παραπλανητική καθώς πρόκειται για δύο δωροεπιταγές των 150 ευρώ έκαστη. Εξίσου παραπλανητική είναι και η αναφορά στην παροχή αποζημίωσης για παιδικό σταθμό, καθώς δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων αλλά μόνο έναν μικρό αριθμό από αυτούς. Όσους, δηλαδή, έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και μόνο εάν δεν υπάρχει δημόσια δωρεάν δομή για να τα υποδεχτεί.

Με δεδομένο ότι τη λογική του δημοσιεύματος έσπευσε να υιοθετήσει και το κόμμα της ΝΔ, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. έχουν υποστεί και αυτοί, όπως όλος ο ελληνικός λαός, τις συνέπειες των πολιτικών της περιόδου 2010-2014, όπου το λαϊκό εισόδημα μειώθηκε κατακόρυφα.

Ειδικότερα στην Η.ΔΙ.Κ.Α., η μείωση του ετήσιου εισοδήματος των εργαζομένων εκείνη την περίοδο έφτασε το 60% ενώ το προσωπικό μειώθηκε κατά 55%.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το Υπ. Εργασίας για τη σύμβαση εργασίας στην ΗΔΙΚΑ"

Ελεύθεροι οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας στους τέσσερις Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από τις αστυνομικές Αρχές Διδυμοτείχου για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους το πρωί στον εισαγγελέα, οι τέσσερις -δύο από τους οποίους δήλωσαν δημοσιογράφοι- ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ, σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά, που αγνοούνται από χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο, μετά την ανατροπή βάρκας, στην οποία επέβαιναν προσπαθώντας να εισέλθουν παρατύπως στην Ελλάδα.

Μετά την απολογία και την επιβολή της ποινής οι Τούρκοι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν στον Έβρο"

Πιερία: Οχιά δάγκωσε 22χρονο και δεν υπήρχε αντίδοτο σε όλο το νομό

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν τις προηγούμενες μέρες ένας 22χρονος από την Κονταριώτισσα Πιερίας και η οικογένειά του, όταν για κακή του τύχη τον τσίμπησε οχιά και όπως αποδείχθηκε στην πορεία πουθενά σε ολόκληρη την Πιερία δεν υπήρχε διαθέσιμος αντιοφικός ορός!

Ο «γολγοθάς» για την οικογένεια ξεκίνησε προχθές, Δευτέρα 16 Ιουλίου, το απόγευμα, όταν ο 22χρονος βρισκόταν μαζί με τους γονείς του σε χωράφι στην περιοχή της Κονταριώτισσας και έσπαζαν καπνά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, μια οχιά τσίμπησε τον νέο στο δεξί του χέρι (για καλή του τύχη δεν ήταν το αριστερό).

Αμέσως ο πατέρας μετέφερε τον 22χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου έγινε εισαγωγή και τοποθετήθηκε ορός. Όπως περιγράφει η μητέρα του νεαρού, Ελένη Σταλίκα, η οποία βρισκόταν σε συνεχή επαφή μαζί τους, μέχρι τις 9:30 με 10 το βράδυ είχαν μείνει με την εντύπωση πως όλα βαίνουν καλώς και πως ο ορός που έχει τοποθετηθεί στον 22χρονο είναι ο αντιοφικός ορός.

«Τότε όμως ενημερώνουν το σύζυγό μου πως πρέπει να μεταβεί στο νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης να φέρει το αντίδοτο, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή έψαχναν να βρουν τον αντιοφικό ορό αλλά δεν υπήρχε πουθενά στην Πιερία! Μέχρι εκείνη την ώρα είχαμε άγνοια και ήμαστε ήσυχοι. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν μεγάλο. Στο μεταξύ σε επικοινωνία με το παιδί μου διαπιστώνω ότι δεν είναι καλά. Μου είπε ότι το χέρι του πρήστηκε ακόμη περισσότερο, είχε αλλάξει χρώμα και είχε αναγούλες» λέει χαρακτηριστικά.

Όταν μετέβη στο Νοσοκομείο Κατερίνης διαπίστωσε και η ίδια την κατάσταση και πως ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Ζητώντας, όπως είναι εύλογο, να μάθει γιατί δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα και γιατί δεν υπάρχει ένας αντιοφικός ορός σε ολόκληρη την Πιερία, της απαντούν πως μέχρι τη στιγμή εκείνη αναζητούσαν τον ορό, πως αν το παιδί μεταφερόταν στη Θεσσαλονίκη με ασθενοφόρο και συνέβαινε κάτι κατά τη διακομιδή δεν θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν το ίδιο αποτελεσματικά, πως το «Γεννηματά» δεν εφημέρευε και πως η έλλειψη δεν παρουσιάζεται μόνο στο νομό αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα! Μάλιστα, ενώ η εισαγωγή του 22χρονου είχε γίνει στην Παθολογική Κλινική, παραπέμπουν τη μητέρα και στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος την ενημερώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να μεταφερθεί εκεί.

Στο μεταξύ ο σύζυγός της είχε φύγει άρον άρον (και με όχημα που δανείστηκε καθώς το δικό του παρουσίασε πρόβλημα) για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα του ζήτησαν να μεταβεί σε δύο νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, το «Γεννηματά» και το ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να φέρει δύο αντιοφικούς ορούς! Όταν επιστρέφει και ο ορός τοποθετείται στον 22χρονο η ώρα έχει πάει 1 τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Ιουλίου. Μετά δηλαδή από 7 ώρες περίπου και ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι παρενέργειες, όπως δυσκολία στην αναπνοή. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το πρωί ο νέος παραμένει στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

«Ζούμε σε έναν αγροτικό νομό και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι αγρότες και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά μας έχει αυτούς τους κινδύνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα φίδι, όπως η οχιά, που είναι το μοναδικό δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα, τσιμπάει έναν αγρότη. Ξέρουμε όμως ότι σε αυτή την περίπτωση πηγαίνεις στο νοσοκομείο, σου βάζουν το αντίδοτο και το αντιμετωπίζεις.

»Είμαι πολύτεκνη μητέρα με τέσσερα παιδιά, που δουλεύουν για να σπουδάσουν, και θέλω πάνω απ’ όλα να ενημερώσω τον κόσμο. Η Ελλάδα και ειδικά η Πιερία είναι μια αγροτική βιομηχανία και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν άγνοια. Πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην βρεθούν ποτέ σε παρόμοια κατάσταση. Και επιπλέον είναι δυνατόν να υπάρχει έλλειψη του αντιοφικού ορού σε όλη τη χώρα και μάλιστα Ιούλιο μήνα; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόθεμα στα δημόσια νοσοκομεία; Δεν πρέπει να ευθύνεται κάποιος γι’ αυτό;» καταλήγει θέτοντας εύλογα ερωτήματα η κα Σταλίκα.

odelalis
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιερία: Οχιά δάγκωσε 22χρονο και δεν υπήρχε αντίδοτο σε όλο το νομό"

Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε με τον Τσίπρα για ΦΠΑ

Στο «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες αναφέρθηκε η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνοντας πως δεν μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν την ανακοίνωση του σχετικού μέτρου.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο» είπε η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη μεταμνημονιακή εποπτεία.
Η κυρία Μέκρελ διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον συμψηφισμό ανάμεσα στην επαναπροώθηση των προσφύγων με τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά της Ελλάδος, λέγοντας πως «δεν συνδέουμε τα δύο. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δύο μας. Βρέθηκε τρόπος να εξισορροπηθεί αυτή η αλλαγή» και υπενθύμισε πως η αλλαγή στο τρέχον Ελληνικό Πρόγραμμα θα περάσει τον Αύγουστο και από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Κρίσιμης σημασίας χαρακτήρισε τις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και επεσήμανε πως η ΕΕ δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται μετά τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ πως το Βερολίνο είναι «όμηρος» της Ρωσίας λόγω της ενεργειακής εξάρτησής του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση εργασίας της με τον Τραμπ, η Μέρκελ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Μπορεί κάποιος να πει πως οι αξίες ή το συνηθισμένο πλαίσιο εργασίας μας είναι αυτή τη στιγμή υπό ισχυρή πίεση».

«Ωστόσο, η διατλαντική σχέση εργασίας, περιλαμβανομένης εκείνης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι κρίσιμης σημασίας για εμάς και θα συνεχίσω να την καλλιεργώ», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιδοκίμασε εξάλλου την πρόσκληση που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

«Νομίζω πως θα μπορούσε να γίνει και πάλι μια κανονικότητα, ο Ρώσος και ο Αμερικανός πρόεδρος να συναντώνται», είπε.

Για τους διατλαντικούς δεσμούς, η καγκελάριος είπε πως η ιστορία έδειξε πως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν διαφωνίες πολλές φορές «αλλά αξίζει πάντα τον κόπο να επιλύονται αυτές οι διαμάχες».

Η Μέρκελ είπε ακόμη πως είχε δίκιο όταν έλεγε πριν από έναν χρόνο πως η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβολή της τάξης στον κόσμο, και πως χρειάζεται να πάρει τα πράγματα που είναι εγγύτερα σε αυτήν στα δικά της χέρια.

«Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από την υπερδύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε η Μέρκελ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε με τον Τσίπρα για ΦΠΑ"

Μπήκαν οι υπογραφές στην σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ

Η σύμβαση πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ) στην κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A., έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ υπεγράφη το μεσημέρι.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ενώ η σύμβαση έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έχει ληφθεί και η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία που προσέλκυσε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και χαρακτηρίστηκε από έντονο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα να αποφέρει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έσοδα ύψους 251,28 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος αφορά στα ΕΛΠΕ). Επιπλέον, το υφιστάμενο business plan του ΔΕΣΦΑ προβλέπει την εκτέλεση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 330,66 εκατ. ευρώ έως το 2023. Όπως δε χαρακτηρίστηκε ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ταμείου 'Αρης Ξενόφος, πρόκειται για «μια επιτυχία που δεν περιορίζεται απλώς σε πολύ καλό τίμημα που άγγιξε τα 580 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογίσουμε την αξία των μεταβιβαζόμενων μετοχών (535 εκατ. ευρώ) και το μέρισμα χρήσης 2017 που θα εισπράξουν οι παλαιοί μέτοχοι (45 εκατ. ευρώ), και το οποίο ξεπέρασε κατά 45% το τίμημα της προηγούμενης ανάλογης προσπάθειας που επιχειρήθηκε το 2013, "αλλά συνοδεύεται στο πλαίσιο του business plan της εταιρείας και από ένα δυνατό πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 330 εκατ. έως το 2023"».

Προσθέτουν δε από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι η συμφωνία έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία τόσο για τον ΔΕΣΦΑ και τις προοπτικές του ως μέλους μιας ευρωπαϊκής κοινοπραξίας με διεθνείς δραστηριότητες, όσο και συνολικά για τον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα.

Τη συμφωνία αγοραπωλησίας (SPA) υπέγραψε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και εκ μέρους των ΕΛΠΕ ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου, Γεώργιος Αλεξόπουλος και ο γενικός διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΕΛΠΕ, Ιωάννης Αψούρης. Από πλευράς κοινοπραξίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Snam S.p.A., Marco Alverà, ο διευθύνων σύμβουλος της Enagás Internacional S.L.U., Marcelino Oreja Arburúa και ο chief commercial officer της Fluxys S.A., Arno Büx. Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε τη συμφωνία μετόχων (SHA), εκπροσωπώντας το Δημόσιο.

Οι υπογραφές έγιναν παρουσία του πρέσβη της Ιταλίας, Efisio Luigi Marras, του πρέσβη της Ισπανίας, Enrique Viquera, του πρέσβη του Βελγίου, Luc Liebaut, του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδου Λαμπίρη, του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ, Ανδρέα Σιάμισιη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρη Νίκα κ.ά.

Στην ομιλία του ο κ. Ξενόφος είπε, μεταξύ άλλων, πως «μια ισχυρή ευρωπαϊκή κοινοπραξία αναλαμβάνει να επενδύσει στο μέλλον του ΔΕΣΦΑ, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, η οποία πλέον έχει την δυνατότητα να αναδειχθεί σε σημαντικό διεθνή ενεργειακό κόμβο για το φυσικό αέριο, λόγω της στρατηγικής της θέσης». Ενώ, στην τοποθέτησή του ο κ. Ριχάρδος ανέφερε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ θα βρίσκεται δίπλα στους επενδυτές για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τον ΔΕΣΦΑ και το επενδυτικό τους σχέδιο, παρέχοντας υποστήριξη ανάλογα με την περίπτωση».

Το προφίλ των επενδυτών του ΔΕΣΦΑ

1.Snam S.p.A- Lead Member. Δραστηριοποιείται στην Ιταλία μέσω τριών 100% θυγατρικών:

a.Της Snam Rete Gas S.p.A, η οποία είναι ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ιταλίας,

b.Της Stogit S.p.A., η οποία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση φυσικού αερίου, και

c.Της GNL Italia S.p.A. η οποία δραστηριοποιείται στην επαναεριοποίηση φυσικού αερίου.

H Snam S.p.A είναι μέτοχος στον αγωγό TAP, ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Interconnector UK, TIGF, TAG και Gas Connect Austria).

2.Enagás Internacional, S.L.U. Είναι 100% θυγατρική εταιρεία της Enagás S.A., η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών φυσικού αερίου. Η Enagás Transporte S.A.U., η οποία είναι επίσης 100% θυγατρική εταιρεία της Enagás S.A., είναι διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ισπανία. Η Enagás S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP, ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Transportadora de Gas del Perú και Gasoducto de Morelos στο Μεξικό).

3.FLUXYS S.A. Πρόκειται για όμιλο που δραστηριοποιείται στις ευρωπαϊκές αγορές υποδομών φυσικού αερίου, με έδρα στο Βέλγιο. Ο όμιλος FLUXYS δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου όπως επίσης και στη λειτουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο και στη Γερμανία. Η FLUXYS S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP, ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Interconnector UK, BBL Company).

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπήκαν οι υπογραφές στην σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ"

Eurostat: Στο 180,4% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α' τρίμηνο 2018

Στο ποσοστό του 180,4% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Σε αριθμούς, το χρέος διαμορφώθηκε στα 322,568 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 11,907 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Σε επίπεδο ευρωζώνης, το δημόσιο χρέος έφτασε το 86,8% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι 86,7% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ στην ΕΕ το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 81,5% του ΑΕΠ, έναντι 81,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Πρωταθλήτρια» στο χρέος η Ελλάδα

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ (180,4% του ΑΕΠ). Ακολουθούν η Ιταλία (133,4%), η Πορτογαλία (126,4%) και το Βέλγιο (106,3%).

Αντίθετα, το χαμηλότερο επίπεδο δημόσιου χρέους κατέγραψαν η Εσθονία (8,7%), το Λουξεμβούργο (22,2%) και η Βουλγαρία (24,1%).

Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκε το δημόσιο χρέος

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 20187, μόνον η Ελλάδα είδε το δημόσιο χρέος της να αυξάνεται κατά 2,7ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 11,907 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ κατέγραψαν μείωση του δημόσιου χρέους με τη μεγαλύτερη στην Κύπρο (-11,3 ποσοστιαίες μονάδες), στην Ιρλανδία (-6,5 ποσοστιαίες μονάδες), στην Κροατία (-6,4 ποσοστιαίες μονάδες), στο Μάλτα (-6,2) και στη Σλοβενία (-5,3).

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, δώδεκα κράτη-μέλη κατέγραψαν αύξηση του δημόσιου χρέους. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στο Βέλγιο (+2,9 ποσοστιαίες μονάδες), στην Ελλάδα (+1,8 ποσοστιαίες μονάδες), στην Ιταλία (+1,6), στη Σλοβενία (+1,4) και στην Τσεχία (+1,1). Το δημόσιο χρέος μειώθηκε δεκαέξι κράτη μέλη. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στη Λετονία (-4,4), στη Λιθουανία (-3,5), στην Κύπρο (-2,8) και στη Σουηδία (-2,6).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Στο 180,4% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α' τρίμηνο 2018"

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε στα 322,57 δισ. το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης το α΄ τρίμηνο

Ενισχυμένο κατά 5,17 δισ. ευρώ ήταν το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης το α’ τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε στα 322,57 δισ. ευρώ, από 317,4 δισ. το δ’ τρίμηνο 2017 και 313,5 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του προηγούμενο έτους.

Από τα 322,57 δισ., τα 56,53 δισ. ευρώ είναι χρεόγραφα (στην πλειονότητά τους διάρκειας μεγαλύτερης του ενός έτους) ενώ τα δάνεια φτάνουν τα 260,27 δισ. ευρώ, σχεδόν όλα μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε στα 322,57 δισ. το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης το α΄ τρίμηνο"

ΟΑΣΑ: Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου

Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου του ΟΑΣΑ, από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, νέοι έως 18 ετών, κ.α., καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 350.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,15 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.
Όπως είναι γνωστό, η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων, όπως η προμήθεια προϊόντων κομίστρου, μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς την μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: www.oasa.gr.
Επίσης, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 190.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 33.000 και ότι παρατηρείται διαρκής άνοδος των εσόδων μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, αλλά και μετά την εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Βελτίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Στο πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο Οργανισμός υλοποίησε τα ακόλουθα:
  • Σε 198 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας.
  • Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι δυνατότητες αγοράς / επαναφόρτισης του μεμονωμένου εισιτηρίου των 1,40 ευρώ στα ΑΜΕΚ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο, διευρύνθηκαν οι δυνατότητες φόρτισης της μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
  • Επίσης, όταν εξαντληθεί ο χρόνος των 90 λεπτών πριν την έξοδο από τις πύλες των σταθμών, οι επιβάτες μπορούν πλέον να εξέλθουν από τις πύλες, εφόσον έχουν στην κάρτα τους υπόλοιπο εισιτηρίων ή αποθηκευμένη αξία.

Πέντε στα δέκα εισιτήρια που πωλούνται είναι 10 + 1

Τα εκπτωτικά προϊόντα που αναπτύχθηκαν (10+1, 5+0, διπλό μετ΄ επιστροφής), σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, εμφανίζουν μεγάλη διείσδυση στους επιβάτες. Με τα προϊόντα αυτά, ο επιβάτης κερδίζει έκπτωση από 5 έως 17 λεπτά ανά διαδρομή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 5 στα 10 εισιτήρια που πωλούνται είναι 10 + 1 (η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ).

Αύξηση εσόδων στο σύνολο των μέσων μεταφοράς

Μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό εκδίδονται περισσότερα από 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών.
Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η αύξηση των επικυρώσεων στα οχήματα ανήλθε στο 200% και η αύξηση των εσόδων στο 30% ανά ημέρα, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Δυνατότητα αγοράς προφορτισμένων εισιτηρίων σε 1.300 σημεία

Το δίκτυο πωλήσεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου διευρύνεται συνεχώς, καθώς 1.300 επιλεγμένα σημεία, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών κ.ά., διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ATH.ENA Ticket.
Επίσης, 400 περίπτερα έχουν εφοδιαστεί με συσκευές POS, στα οποία οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται και επαναφορτίζουν τους βασικούς τύπους εισιτηρίων.
Τέλος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η ολοκλήρωση του κλεισίματος των πυλών στους σταθμούς των Γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ διεξήχθη σε 9 μήνες, αντί για 24 μήνες που συνήθως υλοποιείται, με βάση τη διεθνή εμπειρία.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου"

Αιχμηρός Καμίνης: Η κυβέρνηση παραδίδει την Αθήνα σε μειοψηφίες

Με μία αιχμηρή δήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση παραδίδει την Αθήνα σε μειοψηφίες, που επιδιώκουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να γίνουν κράτος εν κράτει, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας. Μάλιστα, ο Γιώργος Καμίνης στη δήλωσή του αναφέρεται σε τρία συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Η δήλωση του Γιώργου Καμίνη

«Η κυβέρνηση, σε… τρεις πράξεις, καταρρακώνει την Αθήνα. Θα την αφήσουμε; Θα μπορούσε να είναι πολιτική υποκρισία. Θα μπορούσε να είναι αδιαφορία, ίσως και ανικανότητα. Δεν χωράει πια, όμως, καμία αμφιβολία ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή. Το δικαίωμα του πολίτη να ζει, να ψυχαγωγείται και να δημιουργεί στην πόλη του, επιχειρούν να το ελέγξουν θιασώτες της βίας, οι οποίοι ενθαρρύνονται από την απραξία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία του οποίου χαίρει μιας παροιμιώδους ανοχής εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου. Τρία γεγονότα των τελευταίων 24ωρων, το μαρτυρούν:

1) Μουσική εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, που παρακολουθούσαν και παιδιά, το βράδυ της Τετάρτης στο Λόφο του Στρέφη γίνεται στόχος «διαμαρτυρομένων» που βρίζοντας και καταστρέφοντας τον τεχνικό εξοπλισμό, διώχνουν τον κόσμο και απειλούν να μην ξαναπατήσει ο δήμος στην περιοχή. Η Αστυνομία; Αντί να φροντίσει, ως όφειλε, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης, προτρέπει τους πολίτες να αποχωρήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

2) Οι μειοψηφίες της βίας δεν αγαπούν ούτε τον κινηματογράφο. Την Τετάρτη το βράδυ, μετά το καθιερωμένο πάρτι με τις βόμβες μολότωφ στην Τοσίτσα και με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, σπεύδουν να διαλύσουν και την υπαίθρια κινηματογραφική προβολή μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τι και αν οι θεατές ήταν περίπου 1.000; Οι 20 – 30 επιβεβαίωσαν την επικυριαρχία τους στην περιοχή με την αστυνομία, βεβαίως – κατ’ επιλογήν – απούσα.

3) Η κυβέρνηση δεν ακουμπά τις καταλήψεις. Τρανταχτό παράδειγμα, το σχολείο στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά. Ο εκφυλισμός της κατάληψης και η εξέλιξή της σε εστία εγκληματικότητας, καθώς και οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, δεν απασχολούν την κυβέρνηση. Ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν έτοιμο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκκένωσης και στέγασης των προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης αυτό μένει στα χαρτιά. Τώρα πια, επικαλούμενη ανθρωπιστική παρέμβαση, σε μία απάνθρωπη κατάσταση που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία της, δίνει εντολή την Πέμπτη στην ΕΥΔΑΠ να αποκατασταθεί η σύνδεση του νερού, συντηρώντας έτσι – κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα – το μεγάλο πρόβλημα.

Η νομιμοποίηση της βίας και της επιβολής των ελάχιστων στους πολλούς δεν ενοχλεί την κυβέρνηση. Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Τον φασισμό των ολίγων μπορεί να τον ανέχεται η κυβέρνηση, εμείς όμως όχι!».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιχμηρός Καμίνης: Η κυβέρνηση παραδίδει την Αθήνα σε μειοψηφίες"

Καταγγέλλει εξύβριση του ο Καμμένος- 12 άτομα στο τμήμα

Στον αστυνομικό σταθμό του Αγίου Δομετίου μετέβη το πρωί ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος για να καταγγείλει ότι δέχθηκε ύβρεις από τρία πρόσωπα στην διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για τα αποκαλυπτήρια  του Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ στην εκδήλωση εξόργισε κάποιους από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ύβρισαν τον Πάνο Καμμένο για την συμφωνία των Πρεσπών.
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα συνελήφθησαν για πρόσκληση ανησυχίας και για δημόσια εξύβριση Κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα δύο αδικήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Βρισίδι και στη Φανερωμένης 

Στο μεταξύ το περιστατικό στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας φαίνεται ότι επαναλήφθηκε και στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην εκκλησία της Φανερωμένης. Όπως πληροφορείται ο «Π» η παρουσία του Πάνου Καμμένου συνοδεύτηκε από παρατεταμένο γιουχάισμα και ύβρεις. Για τον λόγο αυτό οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα εννέα πρόσωπα (8 άντρες και μία γυναίκα) οι οποίοι φέρονται να εξύβρισαν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας. 

politis
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγέλλει εξύβριση του ο Καμμένος- 12 άτομα στο τμήμα "

Προσήχθη ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Μελάς έπειτα από επεισόδιο με αστυνομικούς

Στο Τμήμα Ασφαλείας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά προσήχθη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Μελάς, την ώρα που οδηγούσε μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.

Σε σήμα αστυνομικού, εκείνος απάντησε απαξιωτικά. Στη συνέχεια ο αστυνομικός τού ζήτησε την ταυτότητά του, ο και ο Παναγιώτης Μελάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να τον προσαγάγουν στο τμήμα.

Ο κ. Μελάς ήταν πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α΄Πειραιώς, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την ΚΟ του κόμματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσήχθη ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Μελάς έπειτα από επεισόδιο με αστυνομικούς"

Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων στον Έβρο, οι δύο δημοσιογράφοι

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν χθες σε απαγορευμένη ζώνη στα σύνορα του Έβρου.

Οι τέσσερις Τούρκοι εντοπίστηκαν να κινούνται χθες το απόγευμα στην παρέμβρια περιοχή μεταξύ Σοφικού και Ρηγίου και συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν σχετική άδεια σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δύο δήλωσαν δημοσιογράφοι και ότι πέρασαν στο ελληνικό έδαφος για να καλύψουν δημοσιογραφικά την υπόθεση της μητέρας με τα τρία παιδιά τουρκικής υπηκοότητας που αγνοούνται μετά την ανατροπή βάρκας η οποία διέσχιζε τον ποταμό Έβρο με συνολικά εννέα επιβάτες.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ανέφεραν ότι είναι φίλοι της οικογένειας των αγνοουμένων και συνόδευαν τους δημοσιογράφους.

Σε βάρος και των τεσσάρων έχει σχηματιστεί δικογραφία για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων στον Έβρο, οι δύο δημοσιογράφοι"

Μόσχα κατά Αθήνας: «Απογοήτευση» η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, υπερβολική η αντίδραση Κοτζιά

«Βαρομετρικό χαμηλό» επικρατεί στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας, οι οποίοι φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν, ακόμα και με χρηματισμό, την κποινή γνώμη της βόρειας Ελλάδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Περνώντας σήμερα στην αντεπίθεση, ο Αντρέι Μάσλοφ, πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της ελληνικής πλευράς να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Μασλόφ, μιλώντας στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στον λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».

«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

«Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».









Ο Ρώσος πρέσβης ανακοίνωσε χθες την ύπαρξη αντιποίνων και σχολίασε την αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλη η χρονική περίοδος του Φθινοπώρου για να έλθει στην Ελλάδα. Ως απάντηση στις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τη Ζαχάροβα, η οποία διέψευσε ότι επρόκειτο για αίτημα του Λαβρόφ.

Υπενθύμισε, μάλιστα, τη δήλωση Κοτζιά, όταν προ εβδομάδων είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, με την οποία προσκαλούσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αυτή τη φορά δεν απάντησε…

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόσχα κατά Αθήνας: «Απογοήτευση» η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, υπερβολική η αντίδραση Κοτζιά"

ΝΔ: Να δώσουν εξηγήσεις Τσακαλώτος- Χουλιαράκης για τη σύμβαση εργασίας στην ΕΑΒ

Παρέμβαση χωρίς προηγούμενο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζουν οι αρμόδιοι τομέαρχες της Νέας Δημοκρατίας τις καταγγελίες των εργαζομένων στην ΕΑΒ για την παραποίηση της σύμβασης εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις.
Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου οι βουλευτές Γιάννης Βρούτσης, Θεόδωρος Καράογλου και Νότης Μηταράκης σημειώνουν ότι ενώ οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν τον πυρήνα των εργασιακών σχέσεων, που διαμορφώνουν το βασικό πλαίσιο συνεννόησης εργαζομένων και εργοδοτών, την ίδια ώρα, το Υπουργείο Οικονομικών παρεμβαίνει αυθαίρετα και τροποποιεί μονομερώς και χωρίς καμία ειδοποίηση, τη συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία υπεγράφη μεταξύ της διοίκησης της ΕΑΒ και των εργαζομένων της επιχείρησης, όπως οι τελευταίοι και η ΓΣΕΕ καταγγέλλουν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της ΓΣΕΕ και του σωματείου των εργαζομένων, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπεγράφη στις 12.10.2017 και αναρτήθηκε στην ΕΡΓΑΝΗ στις 25.5.2018 (7 μήνες περίπου αργότερα), υπέστη ουσιώδη μεταβολή από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αυθαίρετη, παράνομη, παραβιάζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις που είχαν ήδη επιτευχθεί μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και δεν έχει προηγούμενο, τονίζουν και προσθέτουν:
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και τους εργαζόμενους, η ΣΣΕ υπέστη τροποποίηση στο τελευταίο εδάφιό της, αλλοιώνοντας την επιτευχθείσα συμφωνία, καθώς στην αρχική διατύπωσή της, η νέα ΣΣΕ λειτουργούσε συμπληρωματικά με τις προηγούμενες.
Με χειρόγραφη παρέμβασή τους, ο ΥΠΟΙΚ και ο Αν. ΥΠΟΙΚ καταργούν τις προβλέψεις των παλαιότερων ΣΣΕ.
  • Επειδή η πρωτοφανής αυτή ενέργεια της κυβέρνησης παραβιάζει τις ΣΣΕ και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων
  • Επειδή το ΥΠΟΙΚ έδρασε μονομερώς, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα σε μια διαδικασία που αφορούσε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΑΒ και μάλιστα σε ένα ήδη διαμορφωμένο κείμενο συλλογικής σύμβασης εργασίας
  • Επειδή έχουν παρέλθει 9 μήνες σχεδόν και οι ηγεσίες ΥΠΟΙΚ και Υπουργείου Εργασίας αρνούνται ακόμα και να συναντήσουν τους εργαζόμενους της ΕΑΒ, αλλά και να απαντήσουν στις εις βάρος τους καταγγελίες.
Ερωτώνται οι Υπουργοί:
1. Υπήρξε μονομερής παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών στο κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μετά μάλιστα την υπογραφή του από τους κοινωνικούς εταίρους και χωρίς καν να ενημερώσει αυτούς ως άμεσα ενδιαφερόμενους;
2. Το Υπουργείο Εργασίας γνώριζε για την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών και ποια η θέση του επ’ αυτού;
3. Γιατί αρνούνται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, να συναντήσουν τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ και γιατί δεν απαντούν στις μέχρι σήμερα σοβαρές καταγγελίες;
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Να δώσουν εξηγήσεις Τσακαλώτος- Χουλιαράκης για τη σύμβαση εργασίας στην ΕΑΒ "

Τελευταίο αντίο στον Σωκράτη Σ. Κόκκαλη

«Καλούμαστε να σε αποχαιρετήσουμε. Αυτό δεν θα γίνει, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μας. Θα σε έχουμε στο μυαλό μας να χαμογελάς. Πάνω απ΄όλα όμως, θα λείψει σε όλους ένα αγόρι που δεν πρόλαβε να ζήσει». 

Μέσα σε λίγες λέξεις, με συγκλονιστική απλότητα στη διατύπωση, τα αδέλφια του, Πέτρος και Ντίνος Κόκκαλης και Δημήτρης Θεοδωρίδης, αποχαιρέτησαν  τον Σωκράτη, που χάθηκε μόλις στα 34 του χρόνια. 

Συντετριμμένοι οι γονείς του, Σωκράτης και Ελένη Κόκκαλη ακολούθησαν στη Μητρόπολη της Αθήνας τη σορό του παιδιού τους: Από το περασμένο Σάββατο βιώνουν τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να ζήσει άνθρωπος, αυτόν της απώλειας παιδιού.  Η μητέρα του λύγισε στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας: Εγειρε πάνω στο φέρετρο και βγήκε από τον ιερό ναό υποβασταζόμενη από τον γιο της Ντίνο και περιστοιχισμένη από τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Τρεις ήταν οι επικήδειοι που εκφωνήθηκαν: αγαπημένοι φίλοι του «γελαστού παιδιού», που το νήμα της ζωής του κόπηκε το περασμένο Σάββατο στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όπου βρισκόταν για επαγγελματικό ταξίδι, από ανακοπή καρδιάς, μίλησαν για την κοινή τους πορεία, ανασύροντας περιστατικά που έζησαν μαζί.  Ακολούθησε ο αποχαιρετισμός από τα αδέλφια του: «Γεννήθηκες πρόωρα έφυγες πρόωρα. Βιάστηκες να ερθεις στη ζωή και βιάστηκες να φύγεις. Δεν σταμάτησες ποτέ να χαμογελάς ακόμη και τη στιγμή της βάφτισης σου. Δεν σταμάτησες να χαμογελάς. Ελπίζω να μας συγχωρέσεις που δεν μπορέσαμε να σε καταλάβουμε. Παρότι ήσουν ο μικρότερος αδερφός τώρα έγινες για μας ο καλύτερος οδηγός. Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε τα πάντα μαζί. Σήμερα καλούμαστε να σε αποχαιρετήσουμε αυτό δεν θα γίνει γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μας. Η μοίρα ξαφνικά σε παίρνει από κοντά μας. Εμείς θα σε έχουμε στο μυαλό μας να χαμογελάς. Πάνω απ' όλα όμως, θα λείψει σε όλους ένα αγόρι που δεν πρόλαβε να ζήσει», είπαν. 

Εκατοντάδες άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος στο τελευταίο αντίο, στη Μητρόπολη. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος.  Πολιτικοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής, αθλητικής ζωής του τόπου και εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Κόκκαλη αποσύρθηκαν στη συνέχεια, σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας, η ταφή να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας. 

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του συγκλόνισε όχι μόνο τους δικούς του ανθρώπους και τον στενό φιλικό του κύκλο, αλλά και ανθρώπους που γνώριζαν λίγο ή και καθόλου έναν νέο άνθρωπο που δεν πρόλαβε να χαρεί την ζωή του.

Όπως έπραξε και στην είδηση της απώλειάς του η οικογένεια επανήλθε με μια δωρική ανακοίνωση για να ευχαριστήσει όλους όσους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στο ανείπωτο δράμα που βιώνει.

«Η έκφραση της αγάπης από το οικογενειακό, το στενό και ευρύτερο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και τα μηνύματα από όλη την κοινωνία, μας δίνουν δύναμη την δύσκολη αυτή ώρα και τιμούν την προσωπικότητα και την μνήμη του αγαπημένου μας γιου και αδελφού».

Στην σελίδα του Ιδρύματος Κόκκαλη δεσπόζει η φωτογραφία του νεαρού κληρονόμου να χαμογελάει στον φακό, όπως ακριβώς τον θυμούνται οι γονείς του, τα αδέρφια του και οι κολλητοί του φίλοι.

Ένα παιδί που δεν επιθυμούσε ποτέ την δημοσιότητα, ειδικά την άσκοπη και προσπαθούσε να είναι πάντα διακριτικός, ακόμη κι όταν τον αναγνώριζαν σε μαγαζιά η σε κάποια κοινωνικά καλέσματα.

Το παρών στην νεκρώσιμη ακολουθία έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Φίλης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην πρωθυπουργός κ.Παναγιώτης Πικραμμένος, η κ.Μαριάννα Λάτση συνοδευόμενη από τον γιο της Πάρη Κασιδόκωστα, ο κ.Ευάγελος Μαρινάκης, ο Μιχάλης Σάλλας, ο κ.Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο κ.Δημήτρης Κοπελούζος, o Eυάγγελος Μυτιληναίος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σύσσωμη η διοίκηση του ΟΠΑΠ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.Ντάμιεν Κοπ και τον διευθυντή επικοινωνίας Οδυσσέα Χριστοφόρου, εκπρόσωποι της Turkcell,  ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Γιάννης Ιωαννίδης,  ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, πολλά μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, ο εκδότης του Πρώτου ΘΕΜΑτος κ.Τάσος Καραμήτσος, η Έλλη Στάη και εκατοντάδες κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής, επιχειρηματικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής του τόπου.
Δεκάδες στεφάνια είχαν κατακλύσει από νωρίς το πρωί τον περιβάλλοντα χώρο του μητροπολιτικού ναού της Αθήνας. 
family4
family3
family1
family6
family2
family5



 



 



tsipras1
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στη Μητρόπολη της Αθήνας
funeral1
Ο κ.Παναγιώτης Πικραμμένος
kasidokastas_latsi
H κυρία Μαριάννα Λάτση, συνοδευόμενη από τον γιο της Πάρη Κασιδόκωστα
funeral4
Ο κ.Ευάγγελος Μαρινάκης
salas
Ο κ.Μιχάλης Σάλλας
kikilias
adwnis
filis
Ο Νίκος Φίλης
funeral6
Ο Νίκος Παππάς





laliotis1
Ο Κώστας Λαλιώτης συνοδευόμενος από την κόρη του, Νίκη
elli-stai
Η Έλλη Στάη
nikos_papandreou
adrikos_papandreou
lykourentzos
Ο κ.Αλέξανδρος Λυκουρέζος
fasoulas
Ο Παναγιώτης Φασούλας
vardigianis
O κ.Γιώργος Βαρδινογιάννης
ioannidis1
Ο Γιάννης Ιωάννίδης
bagevetsis
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς
vamvakoulas
O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Νίκος Βαμβακούλας
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελευταίο αντίο στον Σωκράτη Σ. Κόκκαλη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news