facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Θρήνος από τον σεισμό στην Αϊτή: Στους 227 ανήλθαν οι νεκροί - Εκατοντάδες οι τραυματίες & οι αγνοούμενοι

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι μετά τον σεισμό, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 29 νεκρούς, λίγο μετά όμως η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε τουλάχιστον 227 θύματα και εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους.

«Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε σε 227, από τους οποίους 158 καταγράφηκαν στον νότο. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι», έγραψε η υπηρεσία στο Twitter.

«Οι πρώτες επιχειρήσεις, που διεξήχθησαν τόσο από τους επαγγελματίες διασώστες όσο και από μέλη του πληθυσμού, επέτρεψαν να ανασυρθούν πολλοί άνθρωποι από τα ερείπια. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται τραυματίες», πρόσθεσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε τη χώρα το πρωί, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Καραϊβική, ενώ κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν μακριά από τα σπίτια τους με τον φόβο ότι κτίρια πιθανόν θα κατέρρεαν.

Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι ήρε την προειδοποίηση που είχε εκδώσει νωρίτερα διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τον σεισμό στην Αϊτή και πρόσφερε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρόεδρος «ενέκρινε άμεση αμερικανική αρωγή και ανέθεσε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), Σαμάνθα Πάουερ, να συντονίσει αυτή την προσπάθεια», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Έντεκα χρόνια μετά το σεισμό μεγέθους 7,2 Ρίχτερ που είχε ως αποτέλεσμα 300.000 και πλεόν θανάτους το ρήγμα Enriquillo-Plantain Garden ενεργοποιήθηκε και πάλι σήμερα με ένα σεισμό της τάξης επίσης των 7,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού του 2010 εντοπιζόταν στα 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Port-au-Price, ενώ το επίκεντρο της σημερινής δόνησης εντοπίζεται περίπου στα 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρήνος από τον σεισμό στην Αϊτή: Στους 227 ανήλθαν οι νεκροί - Εκατοντάδες οι τραυματίες & οι αγνοούμενοι"

Παρατείνονται έως 23/8 οι αεροπορικές οδηγίες για τις πτήσεις εσωτερικού

Παράταση αεροπορικής οδηγίας που αφορά τις πτήσεις εσωτερικού ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η παράταση θα ισχύει έως την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα προς νησιά θα ταξιδεύουν μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών), ή βεβαίωσης νόσησης. Για την επιστροφή από τα νησιά η επιβίβαση των ταξιδιωτών θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών / self test 24 ωρών).  Για την ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών υπάρχει και η δυνατότητα επιβίβασης με self test 24 ωρών. Τα μέτρα έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς και από νησιωτικούς προορισμούς  οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό να προσκομίζουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων. Εναλλακτικά οι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ), καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους ως προς τον έλεγχο με rapid test. Εναλλακτικά όσον αφορά την μετακίνηση των επιβατών με αεροπορικά μέσα από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης και με βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

3) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. Ειδικά για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών η υποχρέωση για επιβίβαση από και προς νησιώτικους προορισμούς μπορεί να καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Το ως άνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από τις πλατφόρμες www.gov.gr  και HTTPS://SELF-TESTING.GOV.GR  είτε σε ψηφιακή μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

Γενικές οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές μετακινήσεις.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνονται έως 23/8 οι αεροπορικές οδηγίες για τις πτήσεις εσωτερικού"

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 59 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Τον απολογισμό των δασικών πυρκαγιών από τις 7μμ της 13-08-2021 έως τις 7μμ της 14-08-2021 δημοσιοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Από Ω/19:00/13-08-2021 έως Ω/19:00/14-08-2021 εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας καθώς και μέσω διμερών συμβάσεων. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αναλυτικά:

   • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Μεσοχώρια Ευβοίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 Α/Φ και 8 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

   • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Ακροκόρινθος της ΠΕ Κορινθίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

   • Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

   • Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Περιοδικά επιχείρησαν 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

   • Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης περιοδικά επιχείρησαν 3 Α/Φ και 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π από Ελβετία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική Υπηρεσία: 59 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο"

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιταλία: Φλέγεται εν μέσω καύσωνα – 6 νεκροί

Μάχη με τις πυρκαγιές, που μαίνονται εν μέσω σφοδρού κύματος καύσωνα, εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ιταλία.

Μόνον το τελευταίο 12ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε 400 εστίες, την ώρα που η χώρα θρηνεί το έκτο της θύμα από τις φονικές πυρκαγιές, έναν 55χρονο στο Τσεπαλόνι της επαρχίας Μπενεβέντο της Καμπανίας, που πέθανε προσπαθώντας να σβήσει φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε κτήμα του.

Η πύρινη λαίλαπα έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην Καλαβρία, όπου έγιναν στάχτη σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ εκτάσεις 11.000 εκταρίων, αλλά και τη Σαρδηνία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα πέταξε χθες πάνω από αποτεφρωμένες περιοχές στο Οριστάνο κάνοντας λόγο για «τεράστια καταστροφή».

Ιταλικός Τύπος: Η χώρα διαθέτει μόνο 19 Canadair

Yπουργοί της κυβέρνησης Ντράγκι υποσχέθηκαν αποζημίωσεις για τους πληγέντες, ενώ πολλοί ντόπιοι πολιτικοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι ζητούν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές τους. Μέχρι στιγμής οι παρεμβάσεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιών έχουν αυξηθεί κατά 72% σε σύγκριση με πέρυσι.

Κι όλα αυτά που ιταλικά ΜΜΕ, όπως η Libero Quotidiano, καταγγέλλουν ότι η Ιταλία διαθέτει μόλις 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair – δηλαδή δεν αναλογεί ούτε ένα ανά περιφέρεια, όπως λένε, χώρα που η διαχείρισή τους έχει ανατεθεί στην ιδιωτική αγγλική εταιρεία Babcock.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιταλία: Φλέγεται εν μέσω καύσωνα – 6 νεκροί"

Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Δεκαπενταύγουστος αύριο και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και στη δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα"

Πυρκαγιές: 1.725 αυτοψίες μέχρι στιγμής από τους μηχανικούς του υπουργείου Μεταφορών - Τι έδειξαν οι έλεγχοι;

Μέχρι σήμερα, Σάββατο 14 Αυγούστου έχουν διεξαχθεί 1.725 αυτοψίες από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: Συγκεκριμένα στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 720 αυτοψίες, εκ των οποίων 378 στο Δήμο Αχαρνών, 44 στο Δήμο Κηφισιάς, 262 στο Δήμο Ωρωπού και 36 στο Δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 418 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 149 στην Π.Ε. Ηλείας, 53 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 575 αυτοψίες, 414 στο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και 161στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στοω Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:

· 1.107 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 409 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 368 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 330 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

· 79 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 17 είναι κατάλληλοι για χρήση, 36 προσωρινά ακατάλληλοι και 26 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

· Ελέγχθηκαν 522 αποθήκες/στάβλοι κλπ, εκ των οποίων 36 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 192 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 294 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

· Τέλος, ελέγχθηκαν 17 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 8 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 5επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Τηω Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 ξεκινούν οι αυτοψίες στο Δήμο Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια ολοκληρώνεται ο πρωτοβάθμιος έλεγχος στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές αρχίζει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος από τριμελείς επιτροπές μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συνεχίζει τη λειτουργία του το τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210-6509300 στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 8 τηλεφωνικές γραμμές από τις 8:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και 10:00 έως 18:00 το Σαββατοκύριακο πλην της Αργίας του Δεκαπενταύγουστου για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυρκαγιές: 1.725 αυτοψίες μέχρι στιγμής από τους μηχανικούς του υπουργείου Μεταφορών - Τι έδειξαν οι έλεγχοι;"

Φωτιές σε Γορτυνία, Αρχαία Ολυμπία και Ανατολική Μάνη: Ισχυρές δυνάμεις για αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στην Γορτυνία Αρκαδίας, σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου να αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίστηκε άμεσα εστία φωτιάς, που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του βιολογικού καθαρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Επίσης, σήμερα επιχείρησαν περιοδικά τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων από την Ελβετία.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ και στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές σε Γορτυνία, Αρχαία Ολυμπία και Ανατολική Μάνη: Ισχυρές δυνάμεις για αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων"

Αποκάλυψη: Το τερμάτισαν οι Τούρκοι με τον πρόεδρο των ποντιακών σωματείων - Δεν επέτρεπαν επικοινωνία του με το Προξενείο!

Ακόμα πιο προκλητική από ό,τι φάνηκε στην αρχή ήταν η στάση των τουρκικών Αρχών απέναντι στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυτιμιάδη, ο οποίος κρατήθηκε για ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια απελάθηκε στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του protothema.gr, οι Τούρκοι αρμόδιοι δεν επέτρεψαν σε υπάλληλο του ελληνικού προξενείου να επικοινώνησει, είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικώς, με τον κ. Βαρυτιμιάδη!

Συγκεκριμένα, τα γεγονότα έχουν ως εξής:  Όταν ενημερώθηκε ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας και το Υπουργείο Εξωτερικών, για το τι συνέβη, έδωσε οδηγία σε υπάλληλο του Προξενείου να μεταβεί στο αεροδρόμιο, αλλά φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές, εμπόδισαν τον υπάλληλο του Προξενείου να μπει μέσα στο αεροδρόμιο και να συναντήσει τον Έλληνα κρατούμενο. Όχι μόνο απαγόρευσαν την είσοδο του υπαλλήλου, αλλά και για αρκετές ώρες   απαγόρευσαν στον Πρόεδρο να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον υπάλληλο του Προξενείου. Έτσι λοιπόν Ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας έδωσε οδηγίες στην Πρεσβεία μας στην Άγκυρα να προβεί σε διάβημα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ και να διαμαρτυρηθεί για δύο λόγους, πρώτον για την καταχρηστική αυτή κράτηση και δεύτερον για την παρεμπόδιση να υπάρξει επικοινωνία του Έλληνα πολίτη με υπάλληλο του Προξενείου. 

O Γιώργος Βαρυτιμάδης είχε ταξιδεύσει στην Τουρκία, με σκοπό να μεταβεί στην Παναγία Σουμελά , η οποία είναι και πάλι ανοικτή στο κοινό , για την λειτουργία του  Δεκαπενταύγουστου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποκάλυψη: Το τερμάτισαν οι Τούρκοι με τον πρόεδρο των ποντιακών σωματείων - Δεν επέτρεπαν επικοινωνία του με το Προξενείο!"

Ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία – Οκτώ νεκροί

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία και μετέφερε 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε σήμερα γνωστό από τη γενική διεύθυνση Δασών της χώρας.

«Την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καχραμανμάρας, ένα Be-200, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη. Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής. Τα πλήρωμα αποτελείτο από 8 ανθρώπους, έξι από τη ρωσική ομάδα και δύο από τη γενική διεύθυνση Δασών (της Τουρκίας)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η γενική διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ένας μεγάλος αριθμός διασωστών έχει αναπτυχθεί στο σημείο.

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε μια ορεινή περιοχή.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του, σύμφωνα με τον στρατό.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία – Οκτώ νεκροί"

Γαλάτσι: Άνοιξε πυρ κατά ντελιβερά

Αναστάτωση επικράτησε σε γειτονιά στο Γαλάτσι το μεσημέρι του Σαββάτου (14.08.2021).

Ήταν 13.30, όταν ντελιβεράς έφτασε σε διαμέρισμα της οδού Ευβοίας για να παραδώσει μία παραγγελία καφέ. Όταν έφτασε στο σημείο, διαπληκτίστηκε με τους πελάτες και επέστρεψε στο κατάστημα, χωρίς να κάνει την παράδοση. Τότε, τον ακολούθησαν 2 με 3 άτομα, από αυτούς, με τους οποίους νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα ένταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο ένας έβγαλε όπλό και πυροβόλησε! Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς και προκλήθηκαν μόνο ζημιές σε ένα αυτοκίνητο. 

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάτσι: Άνοιξε πυρ κατά ντελιβερά"

Κορωνοϊός: 3.270 κρούσματα, 24 θάνατοι, 236 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.270 , εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 535.237 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει
την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.206 θάνατοι. Το 95.2% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 236 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 85.6% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.873 ασθενείς. Οι εισαγωγές1
νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 285 (ημερήσια μεταβολή +11.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 231
ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη).

Αναλυτικά η κατανομή κρουσμάτων:

  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 55
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 129
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 23
  • ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22
  • ΑΡΤΑΣ 9
  • ΑΧΑΪΑΣ 117
  • ΒΟΙΩΤΙΑΣ 27
  • ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 112
  • ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2
  • ΔΡΑΜΑΣ 7
  • ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 41
  • ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 127
  • ΕΒΡΟΥ 45
  • ΕΥΒΟΙΑΣ 77
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 5
  • ΖΑΚΥΝΘΟΥ 10
  • ΗΛΕΙΑΣ 32
  • ΗΜΑΘΙΑΣ 23
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 208
  • ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 35
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 248
  • ΘΗΡΑΣ 19
  • ΙΚΑΡΙΑΣ 2
  • ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 26
  • ΚΑΒΑΛΑΣ 92
  • ΚΑΛΥΜΝΟΥ 9
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 12
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 4
  • ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 235
  • ΚΕΡΚΥΡΑΣ 52
  • ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 3
  • ΚΙΛΚΙΣ 12
  • ΚΟΖΑΝΗΣ 27
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 55
  • ΚΩ 7
  • ΛΑΚΩΝΙΑΣ 31
  • ΛΑΡΙΣΑΣ 52
  • ΛΑΣΙΘΙΟΥ 18
  • ΛΕΣΒΟΥ 28
  • ΛΕΥΚΑΔΑΣ 12
  • ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 19
  • ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 70
  • ΜΗΛΟΥ 3
  • ΜΥΚΟΝΟΥ 26
  • ΝΑΞΟΥ 26
  • ΝΗΣΩΝ 34
  • ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 101
  • ΞΑΝΘΗΣ 14
  • ΠΑΡΟΥ 18
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 130
  • ΠΕΛΛΑΣ 21
  • ΠΙΕΡΙΑΣ 49
  • ΠΡΕΒΕΖΑ 15
  • ΡΕΘΥΜΝΟΥ 57
  • ΡΟΔΟΠΗΣ 9
  • ΡΟΔΟΥ 115
  • ΣΑΜΟΥ 1
  • ΣΕΡΡΩΝ 21
  • ΣΠΟΡΑΔΩΝ 7
  • ΣΥΡΟΥ 9
  • ΤΗΝΟΥ 3
  • ΤΡΙΚΑΛΩΝ 38
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 21
  • ΦΛΩΡΙΝΑΣ 16
  • ΦΩΚΙΔΑΣ 2
  • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 31
  • ΧΑΝΙΩΝ 109
  • ΧΙΟΥ 16
  • ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 202

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 3.270 κρούσματα, 24 θάνατοι, 236 διασωληνωμένοι"

Υπόθεση Βαλυράκη: “Δεν είδαν, δεν ξέρουν” οι δύο ψαράδες – Τι λένε στο υπόμνημά τους για τις καταγγελίες περί εμπλοκής στο θάνατο του

Αρνούνται  την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη οι δύο επαγγελματίες ψαράδες από την περιοχή της Ερέτριας οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού.

Στο υπόμνημά τους , που αποκαλύπτει η «Realnews»,  τα δύο αδέλφια επιχειρούν να αποδομήσουν τα όσα είπε στις Αρχές τον περασμένο Απρίλιο ο αυτόπτης  μάρτυρας Ε.Α.  ο οποίος τους κατονόμασε   ως εκείνους που προσέγγισαν το σκάφος του εκλιπόντα και πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κοντάρι και έπεσε   στη θάλασσα. Κι όχι μόνον αυτόν αλλά και  τον κάτοικο της περιοχής που αμέσως μετά το τραγικό συμβάν τον περασμένο Ιανουάριο είχε περιγράψει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού.

Αφήνουν μάλιστα σαφείς υπόνοιες για τους μάρτυρες, ισχυριζόμενοι πως η  κατάθεση  του Ε.Α. έρχεται να «καλύψει»  εκείνη του κατοίκου «αλλά με κραυγαλέο άκομψο τρόπο όπως πάντα γίνεται κατά τις ψευδορκίες. Ανάμεσα στους δύο θα πρέπει να ερευνηθεί ποιος είναι ο ενδιάμεσος κρίκος που τους συνδέει. Γνωρίζονται μεταξύ τους;  Ποιος  συναντήθηκε μαζί τους πριν την κατάθεση τους και μάλιστα με τόσο κακό τρόπο προσπάθησε να συμπληρώσει με την μετά από τρεις μήνες κατάθεση του Ε.Α. τις αρχικές καταθέσεις του Α.; Θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να γίνει σχετική έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί ποιος προσπάθησε να «ενώσει και να συμπληρώσει» τις δύο αυτές διαφορετικές θέσεις των υποτιθέμενων αυτοπτών μαρτύρων.»

Ειδικότερα, στο υπόμνημά τους υποστηρίζουν πως οι δύο ένορκες καταθέσεις που έδωσε ο Ε. Α.  στην ΓΑΔΑ στις 19 Απριλίου και 20 Απριλίου 2021,  στις οποίες αναφέρει πως αναγνώρισε  το σκάφος τους «πλησίον του αποθανόντος και τον έναν εξ ημών να τον χτυπά με ένα κοντάρι 3,5 μέτρων βρίθουν ψευδών και ανυπόστατων γεγονότων, ενώ τα όσα διαλαμβάνονται στις ανωτέρω ένορκες καταθέσεις αποτελούν ποινικά εις βάρος μας αδικήματα…»

Και οι δύο ισχυρίζονται πως στις 24 Ιανουαρίου 2021 που έγινε το τραγικό συμβάν, βρίσκονταν στο σπίτι τους ενώ το   σκάφος τους ήταν ` δεμένο καθόλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας στο λιμάνι της Ερέτριας. «…Από το ημερολόγιο του σκάφους μας προκύπτει ότι στις 24 Ιανουαρίου το σκάφος μας βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι της Ερέτριας και όλη την συγκεκριμένη ημέρα δεν μετακινήθηκε καθόλου. Ας ληφθεί υπόψιν ότι ουδείς επαγγελματίας ψαράς τολμάει να κουνήσει το αλιευτικό του σκάφος χωρίς προηγούμενα να έχει ενημερώσει το ημερολόγιο του σκάφους του γιατί οι λιμενικές αρχές κάνουν συνεχείς ελέγχους και τα πρόστιμα είναι τεράστια οπότε έχει γίνει βίωμα των αλιέων να ενημερώνουν το ημερολόγιο του σκάφους τους προ οποιασδήποτε κινήσεως αυτού. Αδιάψευστος δε μάρτυρας ότι το σκάφος μας βρισκόταν δεμένο στη θέση ελλιμενισμού του αποτελεί φωτογραφία με ημερομηνία λήψης την 24η – 1– 2021 και περί ώρα 11:17 το πρωί και την οποία έλαβε 63χρόνος γιατρός χρήστης drone, άγνωστος παντελώς σε εμάς ο οποίος προσήλθε αυθόρμητα λίγες ημέρες μετά το θάνατο Βαλυράκη στο λιμεναρχείο Ερέτριας και προσκόμισε την φωτογραφία του μαζί με τα στοιχεία λήψης της φωτογραφίας.».

Αμφισβητούν δε ότι ο αυτόπτυς μάρτυρας ήταν στο λιμάνι τη μοιραία ημέρα. «…Ο μάρτυρας δικαιολογεί την παρουσία του στο λιμάνι εξαιτίας μιας συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο των ψαράδων Ερέτριας την αμέσως προηγούμενη ημέρα και στην οποία ο πρόεδρος τον προέτρεψε να προσέλθει στο λιμάνι της Ερέτριας για να ψαρέψει καθώς όλοι το ίδιο κάνουν….Εξαιτίας λοιπόν αυτής της συζήτησης, ισχυρίζεται ψευδώς ότι βρέθηκε στο λιμάνι της Ερέτριας. Ωστόσο το ανωτέρω γεγονός δεν είναι αληθές καθώς όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος ανέφερε πως η μόνη επικοινωνία που είχε με τον Ε.Α. ήταν το Μάρτιο του 2021 και δεν είχε έρθει μαζί του σε οποιαδήποτε επαφή κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο…».

Κατά τους εξεταζόμενους ως υπόπτους,  «Οι καταθέσεις του εν λόγω μάρτυρα είναι ψευδείς και κατασκευασμένες έχοντας ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσουν την εν λόγω υπόθεση ως δολοφονία στοχοποιώντας αθώους ανθρώπους οι οποίοι καμία εμπλοκή με την εν λόγω υπόθεση έχουν…»

Η οικογένεια του Σήφη  Βαλυράκη ωστόσο, μέσω των μελών της καθώς και των νομικών της παραστατών Γιάννη Παγορόπουλου και Γιώργου Σπύρου, έχει κάνει ξεκάθαρο  από την πρώτη στιγμή πως πιστεύει ακράδαντα  ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Βαλυράκη: “Δεν είδαν, δεν ξέρουν” οι δύο ψαράδες – Τι λένε στο υπόμνημά τους για τις καταγγελίες περί εμπλοκής στο θάνατο του"

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στο διάβημα της Ελλάδας για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη

Η Τουρκία απορρίπτει το έκτακτο διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τη απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Τανσού Μπιλγκίτς ο κ. Βαρυθυμιάδης «δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα» και ότι όλα έγιναν «με βάση τους νόμους και τους κανόνες» που ισχύουν στην Τουρκία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Μας ξενίζει και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, δεν είχε επίσημο τίτλο και κατείχε απλό διαβατήριο. Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία καθορισμού των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους. Ο Έλληνας υπήκοος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με βάση τους νόμους και τους κανόνες μας, στάλθηκε πίσω στη χώρα του».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Παρασκευή 13.08 κατόπιν εντολή του Ν. Δένδια, η πρεσβεία μας στην Αγκυρα κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας για την καταχρηστική κράτηση και απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο οποίος ταξίδεψε στη γειτονική χώρα προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία της Παναγίας Σουμελά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στο διάβημα της Ελλάδας για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη"

Απόπειρα εμπρησμού στο δασάκι της Αργυρούπολης καταγγέλλει ο δήμαρχος

Νέα προσπάθεια εμπρησμού, για να ξεσπάσει πυρκαγιά στο δασάκι της Αργυρούπολης, κοντά στον Υμηττό κατήγγειλε πριν από λίγο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook η οποία συνοδεύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, η περιπολία ομάδας εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε στη βάση ενός πεύκου, κρυμμένα κάτω από ένα μαξιλάρι δυο γκαζάκια. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που οι ομάδες εθελοντών εντοπίζουν εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στο δάσος, κάτι που φυσικά προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης αναφέρει:

«Απίστευτο: Γκαζάκια στο δασάκι της Αργυρούπολης

Πριν από λίγο, για δεύτερη φορά σε μία βδομάδα ή περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε κάτω από ένα μαξιλάρι τοποθετημένο στην βάση ενός πεύκου δύο γκαζάκια γεμάτα. Μετά τον φακό και γκαζάκια με στόχο προφανή. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε και ευχαριστώ τους εθελοντές φύλακες του Υμηττού μας που αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο απέναντι στους αλήτες που βάλθηκαν να μας κάψουν. Τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και φυσικά τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδων των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρισκόμαστε σε συναγερμό».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόπειρα εμπρησμού στο δασάκι της Αργυρούπολης καταγγέλλει ο δήμαρχος"

Ζάκυνθος: Έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί προς το πασίγνωστο «Ναυάγιο» - Έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Ζακύνθου  να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί προς το πασίγνωστο Ναυάγιο λόγω υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς θεωρούν λανθασμένη την απόφαση αυτή, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και μάλιστα μια ημέρα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο όπου χιλιάδες τουρίστες θα σπεύσουν για να θαυμάσουν και να φωτογραφήσουν τη θέα του Ναυαγίου.

Όπως χαρακτηριστικά λένε θα μπορούσε ο Δήμος να έχει ανθρώπους που να περιπολούν κατά μήκος της διαδρομής αφήνοντας τους τουρίστες να πάνε στο σημείο όπου φαίνεται το Ναυάγιο και όχι να έχουν κλείσει το δρόμο.

«Είναι απαράδεκτο μεσούσης τουριστικής περιόδου να βλέπουμε αυτό το άθλιο κομμάτι να έχει κλειστεί δηλαδή ο δρόμος προς τη θέα για το Ναυάγιο, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και είναι ντροπή τους γιατί αυτό το μέτρο δεν ισχύει για όλη τη Ζάκυνθο αλλά μόνο για την περιοχή του Ναυαγίου. Οι καρεκλοκένταυρο αποφάσισαν λόγο επικινδυνότητας για πυρκαγιά να κλείσει μόνο ο δρόμος προς το Ναυάγιο. Πουθενά αλλού που είναι δασική περιοχή στο νησί και συρρέει ο κόσμος δεν έχει γίνει αυτό. Είναι απαράδεκτη εικόνα σε τουριστική περίοδο να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τον κόσμο που έρχεται για τις τουριστικές μας περιοχές» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βολιμών Νίκος Θεοδόσης, ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί.
Ο κ. Θεοδόσης έχει προχωρήσει και σε έκκληση προς τις αρχές προκειμένου να δώσουν λύσεις στο θέμα του πάνω μέρους του Ναυαγίου που για άλλη μια χρονιά είναι σε μια μετέωρη κατάσταση και δεν έχουν δοθεί λύσεις για το πως θα έπρεπε να λειτουργήσει.
Για να βρεθεί κανείς πάνω από την παραλία Ναυάγιο θα πρέπει οδικώς να κατευθυνθεί βορειοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου, προς Βολίμες, κοντά στο χωριό Αναφωνήτρια στη Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Ακολουθώντας τις ταμπέλες θα βρεθεί στο «μπαλκόνι» που κυριολεκτικά κρέμεται στο κενό δίνοντας τη δυνατότητα να θαυμάσει την μαγευτική παραλία από ψηλά.

nauagio-zakinthou 

 zakinthos-nauagio

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζάκυνθος: Έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί προς το πασίγνωστο «Ναυάγιο» - Έντονες αντιδράσεις"

Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε Γορτυνία, Αρχαία Ολυμπία και Μάνη

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στην Γορτυνία Αρκαδίας, σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και στην Ανατολική Μάνη, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες μικρές αναζωπυρώσεις μπορεί να εκδηλώνονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν και εκεί να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων, ενώ στην περιοχή Δρυάλια της Λακωνίας, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε Γορτυνία, Αρχαία Ολυμπία και Μάνη"

Πάτρα – κορονοϊός: Με πνευμονική εμβολή ένας 19χρονος – Δεν είχε εμβολιαστεί

Με πνευμονική εμβολή στην 9η ημέρα της νόσησής του από κορονοϊό εισήχθη χθες τη νύχτα στο Νοσοκομείο Ρίου ένας 19χρονος από την Πάτρα. 

Ενώ παρέμενε κλινήρης στο σπίτι του, παρουσίασε επιπλοκή και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο. 

Η κατάστασή του είναι σοβαρή ωστόσο δεν έχει διασωληνωθεί. Παραμένει στην μονάδα Covid.

 Ο νεαρός δεν είχε εμβολιαστεί.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – κορονοϊός: Με πνευμονική εμβολή ένας 19χρονος – Δεν είχε εμβολιαστεί"

Νότια Εύβοια: Νέα φωτιά στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου – Κατευθύνεται προς το χωριό [εικόνες]

Νέα φωτιά ξέσπασε στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr η φωτιά καίει δασική έκταση και ξέσπασε στο σημείο που έκαιγε πριν δυο ημέρες.

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες  δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν στοά αεροπλάνα καναντέρ και δύο ελικόπτερα από αέρος.

Στην περιοχή οι άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ κάτι που δυσκολεύει το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών.

Να σημειώσουμε ότι πριν από δυο ημέρες είχαμε ξανά εκδήλωση πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Νότια Εύβοια: Νέα φωτιά στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου – Κατευθύνεται προς το χωριό [εικόνες]"

Δεκαπενταύγουστος 2021: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας – Τι θα ισχύσει

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021 – ΤΡΟΧΑΙΑ: Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2021, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Εκτός άλλων, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2021, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

1. Το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).

(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

2. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).

(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ι) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, θα λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαπενταύγουστος 2021: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας – Τι θα ισχύσει"

Διάβημα Αθήνας προς Τουρκία για την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας — Αποκλειστικές δηλώσεις του

Στην Αθήνα επιστρέφει ο προέδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, καθώς οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην απέλασή του. Η χώρα μας απάντησε άμεσα στην πρόκληση της Άγκυρας με την έκδοση διαβήματος προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πέρα από κάθε όριο ευπρέπειας, με καταχρηστική στάση και προσβλητική συμπεριφορά,
η Τουρκία ενήργησε και πάλι με βάση τα γνωστά εμμονικά σύνδρομα απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό. Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν και στην συνέχεια συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργο Βαρυθυμιάδη, πριν μεταβεί στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου επρόκειτο να παραστεί στην Θεία Λειτουργία για την  Κοίμηση της Θεοτόκου.

«Όταν φθάσαμε μπροστά το γκισέ τους άλλους τους άφησαν, εμένα μου είπανε να περιμένω, ήρθε ένας αστυνομικός, μετά ήρθαν άλλοι δύο, μου πήραν το διαβατήριο και κατέληξα να μου πάρουν αποτυπώματα και να είμαι στο κρατητήριο του Δ. Αεροδρομίου»

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο μικρόφωνο της ΕΡΤ, δεν πρόκειται για προσωπική αντεκδίκηση. Η διεθνής προβολή για την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας είναι η αιτία της Τουρκικής στάσης.

«Είναι πολιτικό το θέμα. Δεν είναι προσωπικό για τον Βαρυθυμιάδη… Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και πιθανώς γι’ αυτό έχουμε μπει σε κάποια λίστα».

Αμέσως μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκαν οι Ελληνικές διπλωματικές Αρχές. Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Την Τουρκική συμπεριφορά καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ / Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ
Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η καταπάτησή των ανθρωπίνω δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και να υποστηρίξει ενεργά, απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, τους  εκατοντάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής, που  αναμένεται να επισκεφθούν για προσκύνημα την Παναγία Σουμελά στον Πόντο.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ / Εκπρόσωπος ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση.

ΚΚΕ / Γραφείο Τύπου
Το ΚΚΕ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της απαγόρευσης εισόδου, κράτησης και απέλασης από τις τουρκικές αρχές του Γ. Βαρυθυμιάδη, Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατά τη μετάβαση του στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ / Γραφείο Τύπου
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εκφράζει την οργή της για τον συνεχή, ανελέητο διωγμό των Ελλήνων του Πόντου και καλεί άμεσα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ανάλογα προ μηνών γεγονότα, κατά τα οποία Έλληνες πολίτες απελάθηκαν πριν να μπουν στην γειτονική χώρα, με το αιτιολογικό οτι ανήκουν σε λίστα ανεπιθυμήτων.

ertnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάβημα Αθήνας προς Τουρκία για την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας — Αποκλειστικές δηλώσεις του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news