facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΝΔ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πάγωμα των μισθών την επόμενη διετία

“Λίγες μόλις μέρες μετά την καταδίκη, μέσω της κάλπης, των fake news και της τοξικότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγάγει σε κεντρική στρατηγική, συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις” επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με “δήθεν πάγωμα των μισθών την επόμενη διετία” όπως αναφέρει.

Η ΝΔ σημειώνει πως “πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κα. Ακρίτα και ο κ. Πολάκης, διαδίδουν ψευδώς ότι οι μισθοί «παγώνουν» την επόμενη διετία επικαλούμενοι αποσπασματικά δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας και έκθεση της Κομισιόν” και προσθέτει ότι “αυτό που αποκρύπτουν σκοπίμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσκοτίσουν και εντέλει να παραπλανήσουν τους πολίτες, είναι ότι το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ήδη συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά στην επαναφορά των «τριετιών» αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Κάτω, δηλαδή, από το ποσοστό που ορίζει ο νόμος του 2012 που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ συνεχίζει τονίζοντας ότι “αυτό που εντέχνως δεν αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνηση παγίως τα τελευταία 4 χρόνια κάνει συντηρητικές εκτιμήσεις στις επίσημες προβλέψεις της για την πορεία οικονομίας, ΑΕΠ, επενδύσεων, ανεργίας κοκ και παγίως τα τελικά αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων μας. Αυτό άλλωστε μαρτυρά η πτώση της ανεργίας κατά >5 μονάδες την τετραετία 2019-2023 αλλά και ο διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, η μεγαλύτερη πτώση δημοσίου χρέους στην ΕΕ κοκ. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η πολιτική της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ακόμη πιο δυναμική αύξηση του ΑΕΠ και ταχύτερη του προσδοκώμενου πτώση της ανεργίας κάτω από 10% και τα επόμενα χρόνια”.

Σύμφωνα με τη ΝΔ “η πραγματικότητα είναι ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία παραδόθηκε στο 17,5% ενώ περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονταν με μισθό χαμηλότερο των 700 ευρώ/μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί περαιτέρω το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εισοδημάτων. Επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι από τους υπόλοιπους ευρωπαίους.

Αντιθέτως, την περίοδο 2019-2023, η ανεργία μειώθηκε κατά 5 επιπλέον μονάδες, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη τετραετία, κατά +20%, από τα 650 στα 780 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Εργάνη, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό κάτω των 700 ευρώ μειώθηκαν κατά >250.000 ή κατά 35%, και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες και ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας”.

Και καταλήγει:

“Με βάση αυτή την καλύτερη πορεία της οικονομίας, της απασχόλησης, των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η ΝΔ έχει δεσμευθεί για νέα αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού κατά 25% έως το 2027 και διπλάσια αύξηση του ΑΕΠ από την υπόλοιπη Ευρώπη σε ετήσια βάση”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πάγωμα των μισθών την επόμενη διετία"

Τουρκικές εκλογές - Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας

Λίγες ημέρες πριν από τον β' γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διαδοχικές δημόσιες εμφανίσεις με τον αέρα του νικητή και την ίδια στιγμή επαναφέρει τα εθνικιστικά του αφηγήματα και μιλά ξανά περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Λίγο νωρίτερα, δε, ο υπουργός Άμυνας της χώρας του,  Χουλουσί Ακάρ, έκανε λόγο για... σφαγές σε Τρίπολη και Ανατολία από τους Έλληνες.

Στην ομιλία του, στο Συνεδριακό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε σε προκλητικό τόνο: «τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη, τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια δεν είναι μετανάστες, είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Ερντογάν ανέφερε ότι «χαιρετά τους λυπημένους και περήφανους γιους της Ρωμυλίας, αγαπητούς νέους, κυρίες και αγαπητούς πολίτες» και εξέφρασε «την αγάπη και τον σεβασμό του σε όλους όσοι πονούν μαζί τους».

«Σήμερα, βλέπω μια υπέροχη πλημμύρα αγάπης, έναν ωκεανό αγάπης που εκτείνεται από την Προύσα στη Βοσνία, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα Σκόπια. Εδώ, βλέπω το σύμβολο της αιώνιας αδελφότητάς μας, που ζυμώνεται με πόνο, βάσανα, αγάπη, στοργή και αλληλεγγύη» τόνισε ακόμη.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας αγωνίζεται για την ύπαρξη σε αυτά τα εδάφη», κατέληξε ο Ερντογάν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκικές εκλογές - Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας"

Καταγγελία στις Αρχές της Μυκόνου: Καλύπτουν με άμμο από την παραλία το παράνομο μπετόν

Μία σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας από τον ΑΝΤ1 και κάνει λόγο για προσπάθεια κάλυψης των 40.000 τετραγωνικών μέτρων τσιμέντου γνωστού κλαμπ στον Πάνορμο της Μυκόνου με… άμμο από γειτονική παραλία.

Το email ελήφθη από το κανάλι και έγγραφε πως κοινοποιούνταν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενώ φέρεται να εστάλη από όνομα το οποίο δεν είναι πραγματικό.

Το μήνυμα έγραφε πως τις βραδινές ώρες καλύπτονταν με άμμο το τσιμέντο γνωστού κλαμπ, ενώ η καταγγελία αυτή έρχεται μία ημέρα πριν την εκδίκαση της προσφυγής της επιχείρησης για άρση της αναστολής λειτουργίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία στις Αρχές της Μυκόνου: Καλύπτουν με άμμο από την παραλία το παράνομο μπετόν"

Εκλογές 2023: Με νέο όνομα και σήμα κατεβαίνουν Λατινοπούλου και Μπογδάνος

Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μπλόκαρε τα σχέδιά τους για τις εκλογές της 21ης Μαϊου, αλλά πλέον Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αφροδίτη Λατινοπούλου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Δηλώνουν βέβαιοι ότι θα δώσουν τη μάχη και θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Αλλάζουμε όνομα, αλλάζουμε σύμβολο ως ‘’Πατριωτική Δύναμη’’ κατεβαίναμε στις εκλογές», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρόεδρος της «Πατριωτικής Ένωσης».

Το κόμμα που ηγούνται ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου κόπηκε λόγω ονόματος και συμβόλου, με τον επιχειρηματία να έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ.

«Πιστεύουμε πως θα πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων και εφόσον το καταφέρουμε τότε με τα ποσοστά μας θα μπορούσαμε να μπούμε στη Βουλή».

Αποφασισμένη να αλλάξει όνομα στο κόμμα της, για να ξεπεράσει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου, δηλώνει στο LIVE NEWS και η πρόεδρος της «Πατρίδας», Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Έχει γίνει όλη η διαδικασία για να αλλάξουμε το όνομα του κόμματος. Το νέο όνομα είναι ‘’Φωνή Λογικής’’ και κατεβαίνουμε κανονικά και μάλιστα πιο δυνατοί».
Διαφορετικά τα πράγματα με Κασιδιάρη

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αναμένεται να κάνει γραπτή δήλωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται εισηγήσεις για νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο, με στενούς συνεργάτες του ωστόσο να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τύχη μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας.

«Στο κόμμα υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καθημερινοί άνθρωποι και δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω», λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Οι επικεφαλής των κομμάτων που δεν πήραν μέρος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αναλύουν το αποτέλεσμα και κλειδώνουν τη νέα τους στρατηγική.

«Απευθυνόμαστε στον κ. Νατσιό, στον κ. Βελόπουλο, σε όλα τα κόμματα που υπηρετούν τον υγιή πατριωτικό χώρο», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως θα πάμε εξαιρετικά.  Υπάρχει πολύς κόσμος που μας στηρίζει και καθημερινά μας στέλνει αγάπη», είπε Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Οι ψήφοι του Κασιδιάρη πήγαν σε μεγάλο βαθμό και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υπήρξε μία εσωτερική γραμμή μέσα από το κόμμα αλλά και στη Νίκη», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο πήχης τόσο στο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όσο και σε εκείνο που ηγείται η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μπαίνει ψηλά και φτάνει στο 3% που εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει, με μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πολιτική σκηνή να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Με νέο όνομα και σήμα κατεβαίνουν Λατινοπούλου και Μπογδάνος"

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Aν οι Ελληνες μιλούν για Γενοκτονία των Ποντίων, εμείς θα πούμε για τις σφαγές στην Ανατολία

Σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο και με περισσό θράσος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, δηλώνει ότι αν «οι Ελληνες μιλούν για Γενοκτονία του Πόντου, εμείς θα πούμε για τις σφαγές σε Τρίπολη και Ανατολία». Στις νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του τόνισε μεν ότι είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, πρόσθεσε όμως ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να  παραβιαστούν τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο.

«Αν προσπαθήσεις να εκφραστείς με τέτοιον τρόπο, να επικαλεστείς πράγματα που δεν έχουν ουσιαστική βάση, τότε θα πούμε και άλλα. Θα πούμε για τις σφαγές που διέπραξαν στην Ανατολία το 1919-1922. Υπήρξε και μια σφαγή που λέγεται ''της Τρίπολης''. Θα δείξουμε τη σφαγή όλων των ανθρώπων σε εκείνη την πόλη. Αν λοιπόν πάμε σε αυτά τα πράγματα, θα συνεχιστούν χωρίς τέλος. Επομένως, εμείς λέμε να μην υπεισέλθουμε σε αυτά. Αφήστε τους ιστορικούς να διαβάζουν, να γράφουν και να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι ο αμοιβαίος διάλογος. Και οι διάλογοι έχουν διάφορα στάδια. Μεταξύ αυτών, η δράση η δική μας ως υπουργείο είναι τα αμοιβαία μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Υπάρχουν επιμέρους δράσεις που πραγματοποιούμε στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» υποστήριξε ειδικότερα μιλώντας στο CNN Turk.

Ο Ακάρ στη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε εκ νέου σε «προβλήματα στο Αιγαίο», τα οποία δεν είναι τόσο απλά.

«Το θέσαμε με τον συνομιλητή μας, που ήταν τότε Αρχηγός του ΓΕΣ και μετά έγινε υπουργός, γίναμε και οι δύο υπουργοί. Είπαμε ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο, τα τουρκοελληνικά προβλήματα, δεν είναι τόσο απλά. Δεν είναι προβλήματα που μπορούν να λυθούν άμεσα, οπότε ας σχηματίσουμε αντιπροσωπείες. Ας συναντηθούν οι αντιπροσωπείες. Αφήστε τους ειδικούς, που γνωρίζουν το θέμα εδώ και καιρό, να συνομιλήσουν και να βρουν μια λύση. Στην πραγματικότητα, αυτό το αποδέχτηκαν. Δύο φορές οι αντιπροσωπείες μας πήγαν στην Αθήνα και οι αντιπροσωπείες τους ήρθαν εδώ. Είπαμε να ξαναρχίσουμε αυτές τις συναντήσεις. Τελικά, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ήρθε στο Χατάι. Καθίσαμε εκεί και μιλήσαμε… Ας ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες μετά τις εκλογές -είπαμε- και ας συνεχίσουμε τις επαφές μας, ας λύσουμε τα προβλήματά μας πολιτισμένα, μέσα από το διάλογο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Τώρα, λοιπόν, ενώ υπάρχει μια τέτοια διαδικασία… ίσως λόγω εκλογικού κλίματος, ίσως στο πλαίσιο των εκλογών, έκαναν κάτι τέτοιο. Είναι πολύ λάθος, είναι απαράδεκτο. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό. Το απορρίπτουμε κατηγορηματικά. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε με κανέναν τρόπο. Και όπως λέγαμε πάντα, το αρμενικό ζήτημα, το ελληνικό εννοώ, όλα αυτά, είναι υπόθεση των ιστορικών… Ας δουλέψουν, κύριε. Θα συνεχίσουμε. Αν επιδιώκουν να φτάσουν κάπου με το να μας φιμώνουν ή να μας καταπιέζουν ή προσπαθώντας να μας εκθέσουν επηρεάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη με μια σειρά από κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται ποτέ και με κανέναν τρόπο, να ξέρουν ότι δεν θα καταλήξουν πουθενά. Αυτό απλώς θα καθυστερήσει τη διαδικασία. Αυτό καθυστερεί τις αμοιβαίες συμφωνίες και βλάπτει και τις δύο πλευρές. Εμείς πάντα λέμε ότι είμαστε καλοί γείτονες», συνέχισε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης για τα ελληνοτουρκικά πως περιμένει να υπάρξει «αμοιβαίος διάλογος» με την Ελλάδα μετά την εκλογική περίοδο.

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Είμαι υπέρ του διεθνούς δικαίου, αλλά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας με διαπραγματεύσεις, ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Εμείς, όμως, λέμε επίσης ότι ''δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μας παρεξηγήσετε, γιατί αυτό δεν είναι αδυναμία''. Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τα δικαιώματά μας, ποτέ δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας ενώπιον ενός τετελεσμένου γεγονότος. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας ή τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Και αυτό δεν είναι απειλή».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Aν οι Ελληνες μιλούν για Γενοκτονία των Ποντίων, εμείς θα πούμε για τις σφαγές στην Ανατολία"

Καιρός αύριο: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (25/05) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα νότια βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (25/05) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Ερχεται σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία από Σεπτέμβριο

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία (gatekeeping) αναμένεται να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο. Θα βασιστεί στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του οικογενειακού γιατρού, με σκοπό να περιοριστεί η νοσοκομειοκεντρική φυσιογνωμία του ελληνικού συστήματος Υγείας.

Στην έκθεση αναφέρεται πως η χώρα μας έχει σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα Υγείας, με τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη και τις ιδιωτικές πληρωμές των νοικοκυριών να βρίσκονται στα ύψη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι δημόσιες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι πληρωμές που πραγματοποιούν οι ασθενείς από την τσέπη τους είναι οι δεύτερες υψηλότερες στην Ευρώπη ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

"Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθεί να είναι νοσοκομειακό, με τις δαπάνες θεραπευτικής περίθαλψης να επικεντρώνονται στη νοσηλεία", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκαλεί η παρατήρηση πως η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κρατών - μελών σε δημόσιες δαπάνες για φάρμακα ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα, οι δημόσιες δαπάνες για μακροχρόνια και προληπτική φροντίδα είναι σημαντικά χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τη μακροχρόνια περίθαλψη.

"Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Ελλάδα εφαρμόζει ένα πρόσφατα υιοθετημένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, για να μειώσει την εξάρτηση από τη νοσοκομειακή περίθαλψη και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης", επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι συντάκτες της, ωστόσο, προειδοποιούν πως η πλήρης ανάπτυξη της μεταρρύθμισης αυτής παρεμποδίζεται από την έλλειψη οικογενειακών γιατρών, καθώς ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλύψει ολόκληρο τον πληθυσμό.

Έλεγχος πρόσβασης

Όπως αναφέρουν, θα απαιτηθεί επαρκής κάλυψη για την πλήρη εισαγωγή ενός αποτελεσματικού και ολοκληρωμένου συστήματος βασισμένου στο σύστημα ελέγχου της πρόσβασης στα νοσοκομεία (gatekeeping), που θα νομοθετηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Για το σκοπό αυτό, απαιτούνται ισχυρότερα κίνητρα για την επέκταση του αριθμού των οικογενειακών γιατρών για την επίτευξη πλήρους πληθυσμιακής κάλυψης και εγγραφής πληθυσμού, η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση επαρκούς και ίσης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τον πληθυσμό.

Για να εξασφαλιστεί επαρκής και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του πλαισίου πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να υιοθετηθούν ισχυρότερα κίνητρα για την εγγραφή επαρκούς αριθμού οικογενειακών γιατρών, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης πληθυσμιακή κάλυψη και καταγραφή πληθυσμού.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία από Σεπτέμβριο"

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Δεν περίμενα τέτοια διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Θα υπάρξει σημαντικό rotation στα υπουργεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι δεν περιμένε νίκη της Νέας Δημοκρατίας με υπερδιπλάσσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη νέα κυβέρνηση επανέλαβε ότι θα έχει περισσότερες γυναίκες και πρόσθεσε: “Θα υπάρξει σημαντικότατο -να χρησιμοποιήσω μπασκετική έκφραση- rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει. Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα Υπουργείο είναι περιορισμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει ένα άλλο Υπουργείο”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του

«Από αύριο το απόγευμα στο γραφείο αυτό θα κάθεται ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Εύχομαι να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο. Πρέπει η ΝΔ να κερδίσει και αυτές τις εκλογές με ισχυρή πλειοψηφία. Σε κάθε εκλογή η κάλπη είναι άδεια. Πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ», δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αισθανόταν την ανταπόκριση των πολιτών στον πολιτικό λόγο της ΝΔ και στο μήνυμα της αισιοδοξίας. Είπε ότι κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η ΝΔ θα είχε υπερδιπλάσσιο ποσοστό του δεύτερου κόμματος. «Με γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες πιστεύω επιλέγουν θετικά ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία», σημείωσε.

«Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά. Ήμουν σίγουρος ότι θα πετυχαίναμε μεγάλη νίκη, αλλά δεν περίμενα τέτοια διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη που με γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα». 

«Σίγουρα κερδίσαμε εμείς. Σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε και η κοινωνία σε ωριμότητα, κέρδισε ο πολιτικός διάλογος. Ηττήθηκε η τοξικότητα, η χυδαιότητα. Φάνηκε ότι η πραγματική κοινωνία είναι άλλου από τον τοξικό μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος που άνοιξε το 2010, ένας κύκλος θυμού και οργής. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Εύχομαι και ελπίζω και οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μαθήματά τους», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν τον αφορά η συζήτηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. «Θα ψηφίσουμε για το ποιος θα είναι κυβέρνηση, όχι ποιος θα είναι αντιπολίτευση. Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Να εκφράσω την ευχή μου σε αυτή την προεκλογική περίοδο να μιλήσουμε πιο προγραμματικά, να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Κάθε πολίτης που ψηφίζει τη ΝΔ υπογράφει ένα συμβόλαιο ευθύνης με εμένα. Επειδή ακούω για την πιθανή αλαζονεία, να πω ότι όσο πιο μεγάλο είναι το εύρος της νίκης τόσο πιο σεμνός επιβάλλω στον εαυτό μου να είμαι», απάντησε.

Στο ερώτημα «Τσίπρας ή Ανδρουλάκης» είπε ότι θα το κρίνουν οι πολίτες. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση απέτυχε και σίγουρα δεν συμμετείχε στην προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις. «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να παίξει αυτό το ρόλο; Δεν το ξέρω. Εξακολουθεί να μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να γυρίσει πίσω στις μεγάλες δόξες του ’80, μόνο που είμαστε στο 2023. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 12 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 2, δεν το λες και θρίαμβο», συνέχισε.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ένα ολόκληρο υπόδειγμα πολιτικής που στηρίχθηκε σε fake news και ότι οι αντίπαλοί μας είναι εχθροί μας ηττήθηκε. Και χθες ο κ. Τσίπρας τα φόρτωσε στην κοινωνία. Δεν χρειαζόμαστε άλλη τοξικότητα. Ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν να ακούσει τη δική μου κριτική στην αντιπολίτευση. Η κοινωνία σήμερα περιμένει από τους πολιτικούς να λύνουν προβλήματα. Το υπόδειγμα μιας πολιτικής δύναμης που προσπάθησε, έκανε λάθη και τα αναγνώρισε, εγώ ο ίδιος τσαλακώθηκα πολλές φορές, αυτό είναι το υπόδειγμα ηγεσίας το οποίο πρεσβεύω, αυτή η πολιτική της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών πιστεύω ότι επιβραβεύθηκε», υπογράμμισε.

Για όσους μιλούν για καθεστώς Μητσοτάκη όπως ο κ. Βαρουφάκης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Βαρουφάκης να αναλογιστεί γιατί δεν μπήκε στη Βουλή. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες. Εγώ αναγνωρίσει τα λάθη μου. Εναπόκειται και στην αντιπολίτευση να δει σε ορισμένα θέματα να αναζητούμε ευρύτερες συναινέσεις».

Είπε, επίσης, ότι ήταν λάθος οι δηλώσεις στελεχών ότι η ΝΔ θα πάρει 180 έδρες στην επόμενη Βουλή. «Το Σύνταγμα το προβλέπει γιατί επιδιώκει συναινέσεις για να αλλάξει ο συνταγματικός χάρτης της χώρας. Μακριά από μένα ότι θέλω να το αλλάξω μόνος μου. Κάποιοι εξακολουθούν να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Και σήμερα διακινούν ότι θέλω να ιδιωτικοποιήσω το νερό, να απολύσω δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μαθαίνουν τίποτα», πρόσθεσε.

Δήλωσε ότι θα φέρει αμέσως τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου για τη ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό. «Είσαι εγγεγραμμένος, το βεβαιώνεις και ψηφίζεις από όπου θέλεις. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα βρούμε τους 200 βουλευτές», ανέφερε.

«Μία γεωγραφική ικανοποίηση είναι η Κρήτη. Ήταν προσωπικό μου στοίχημα και σημαίνει πολλά. Πολλά σημαίνει η επιτυχία και στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, όπως το Πέραμα. Στη Δυτική Αθήνα αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά 7 μονάδες, αυτό σημαίνει πολλά. Ο κεντρικός μου στόχος για τη δεύτερη τετραετία είναι η ανάπτυξη με λιγότερες ανισότητες. 

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αισθάνονται παραμελημένες. Σίγουρα υπάρχει κομμάτι πολιτών που τοποθετούνται εκ δεξιών της ΝΔ. Θα έλεγα να δουν ποιοι είναι πατριώτες στα λόγια και ποιοι στην πράξη».

«Πιο πολύ θα μετρήσει το τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές παρά στις προηγούμενες. Γιατί είχαμε πολύ καλά ψηφοδέλτια. Είμαστε μία ομάδα». 

“Η απλή αναλογική αυτοαναφλέχθηκε. Δεν το επιλέξαμε εμείς. Το πρώτο δίλημμα είναι η αυτοδυναμία. Εφόσον επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα θα έχουμε μία πολύ ισχυρή λαϊκή εντολή».

“Θα υπάρξει σημαντικό rotation. Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα υπουργείο είναι μικρή. Θα μιλάμε για άλλη κυβέρνηση από αυτή της προηγούμενης τετραετίας. 

Ερωτηθείς για την εκλογή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες, μετά την τραγωδία των Τεμπών, σχολίασε: “Οι πολιτικές ευθύνες ανηλήφθησαν με την παραίτηση. Δεν θα πω ότι τα Τέμπη τελείωσαν επειδή κερδίσαμε τις εκλογές. Αυτό αφορά όλους και πάνω από όλα εμένα. Στο θέμα των υποκλοπών έγινε μία σειρά απο διορθωτικές κινήσεις. Ό,τι έγινε λάθος μπήκε στη ζυγαριά. Οι πολίτες τα ζύγισαν… Το θέμα είναι να μην γίνονται τα ίδια λάθη”. 

Για τα ελληνοτουρκικά: “Δεν ανησυχώ για το μεσοδιάστημα. Κρατώ ότι οι τόνοι είναι χαμηλότεροι. Και η νέα τουρκική κυβέρνηση θα περιμένει να δει ποιος θα εκλεγεί στην Ελλάδα. Όσο καλύτερο κι αν είναι το κλίμα, οι βασικές τουρκικές διεκδικήσεις δεν φαίνεται να αλλάζουν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα πρέπει να είμαστε στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου… Έχουμε διάφορα ζητήματα με την Τουρκία. Δεν θα συζητήσουμε για θέματα κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Έχουμε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στα μέσα Ιουλίου, εφόσον είμαι πρωθυπουργός, θα επιδιώξω μία συνάντηση με τον κ. Ερντογάν”.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Δεν περίμενα τέτοια διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Θα υπάρξει σημαντικό rotation στα υπουργεία"

Ουκρανία: Αλλάζει η ημερομηνία γιορτής Χριστουγέννων - Νέο σχίσμα με τη ρωσική εκκλησία

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αλλάξει ημερολόγιο και να εορτάζει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, προβαίνοντας σε μια κίνηση που την αποστασιοποιεί από τη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί Χριστιανοί, η πλειοψηφία των οποίων είναι Ορθόδοξοι, παραδοσιακά γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου μαζί με άλλες κυρίως Ορθόδοξες χριστιανικές χώρες όπως η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι.

«Το ερώτημα αυτό προέκυψε με μια νέα ορμή ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας της Ρωσίας» έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (ΟΕΟ) ανακοινώνοντας την αλλαγή από το Ιουλιανό ημερολόγιο.

«Στη σημερινή εποχή, το Ιουλιανό ημερολόγιο εκλαμβάνεται ως σχετιζόμενο με την κουλτούρα της Ρωσικής Εκκλησίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κύρια Καθολική Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία ακολουθεί ένας στους 10 Ουκρανούς πιστούς, είχε κάνει παρόμοια ανακοίνωση τον Φεβρουάριο.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση του Αναθεωρημένου Ιουλιανού ημερολογίου από την 1η Σεπτεμβρίου, την έναρξη του λειτουργικού έτους. Αναφέρει επίσης ότι οι ενορίες θα έχουν την επιλογή να εορτάζουν ένα επιθυμούν σύμφωνα με το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο.

Ο Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού είχε προηγουμένως εκφράσει την υποστήριξη του στην αλλαγή των ημερολογίων χαρακτηρίζοντας την ως «κατάλληλη για τις απαιτήσεις των καιρών μας και της κοινής γνώμης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία: Αλλάζει η ημερομηνία γιορτής Χριστουγέννων - Νέο σχίσμα με τη ρωσική εκκλησία"

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2023: 1.644 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 1.744 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την ολοκλήρωση 3.449 νέων, μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, που κατανέμονται ως εξής: 1.644 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 1.744 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 61 στον Κλάδο ΠΕ79 Μουσικής για τα Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επιπλέον μόνιμοι διορισμοί 400 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε το έργο της θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεριμνώντας για την πληρέστερη στελέχωση των σχολείων μας για τη νέα χρονιά και διορίζοντας, μετά από 12 χρόνια, σχεδόν 28.500 συνολικά μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.

Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού, που δίνει στους μεν εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για επαγγελματική σταθερότητα και ανέλιξη, στους δε μαθητές και τα σχολεία την ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.»

Διορισμοί Γενικής

Διορισμοί Μουσικών

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διορισμοί εκπαιδευτικών 2023: 1.644 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 1.744 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση"

ΟΠΕΚΑ: Τα προνοιακά επιδόματα που πληρώνονται με αύξηση 8% – Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά και πότε

Προσαυξημένα κατά 8% καταβάλλονται στα τέλη μηνός Μαΐου και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου, όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και e-ΕΦΚΑ. Ωστόσο, τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα φανούν από το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου. Πρόκειται για συνολικά 13 αναπηρικά επιδόματα τα οποία ενισχύονται κατά 8%, όπως είχε ανακοινώσει σχετικά, στις αρχές Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΟΠΕΚΑ διαχειρίζεται συνολικά δέκα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα:

Επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ
  • Επίδομα κίνησης από 165 ευρώ με την αύξηση 178,20 ευρώ
  • Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους καρδιάς , ήπατος κλπ. από 362 ευρώ με την αύξηση 390,96 ευρώ.
  • Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία από 313 ευρώ με αύξηση 338,04 ευρώ.
  • Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική στέρηση από 527 ευρώ με αύξηση 569,16 ευρώ.
  • Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών ,τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων δημοσίων από 771 ευρώ με αύξηση 832,68 ευρώ.
  • Ειδικά για τα άτομα με μόνο ακρωτηριασμό από 330,40 ευρώ με αύξηση θα φτάσει στα 356,83 ευρώ.
  • Ενίσχυση ατόμων με συγγενή με αιμολυτική αναιμία από 362 ευρώ με την αύξηση στα 390,96 ευρώ.
  • Για άτομα με AIDS – Αιμορροφιλία από 697 ευρώ με αύξηση 752,76 ευρώ.
  • Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων από 362 ευρώ με την αύξηση 390,96 ευρώ.
  • Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης Α) Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι: Από 362 ευρώ με αύξηση 390,96 ευρώ. Β) άνεργοι, ανασφάλιστοι, έμμεσα ασφαλισμένοι από 697 ευρώ με αύξηση στα 752,76 ευρώ.
  • Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση από 697 ευρώ με αύξηση 752,76 ευρώ.
  • Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσένικων και μελών των οικογενειών τους
    Χανσένικοι ασθενείς που περιθάλπονται ως εσωτερικοί στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Αττικής
    από 362 ευρώ με αύξηση 390,96 ευρώ.
Τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά μηνός Μαΐου θα καταβληθούν ως εξής:
  • Στα τέλη μηνός Μαΐου με την τακτική καταβολή μηνός 6ου/2023 στην πλειονότητα των δικαιούχων: 29.572.
  • Με εμβόλιμη πληρωμή στις 30/05 σε 9.879 δικαιούχους που προέρχονται από τα τέως Ταμεία: ΙΚΑ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠΗΣΑΠ, ΤΑΙΣΥΤ.
  • Στα τέλη Ιουνίου σε 8.185 δικαιούχους που προέρχονται από τα τέως Ταμεία: Δημοσίου, ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΕΤΑΠ-ΜΜΕ-ΤΣΠΕΑΘ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΠΕΚΑ: Τα προνοιακά επιδόματα που πληρώνονται με αύξηση 8% – Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά και πότε"

Αδιανόητο σκηνικό στη Ζάκυνθο: Τουρίστες ξέχασαν ενός έτους παιδί μέσα στο αυτοκίνητο

Συναγερμός σήμανε στη Ζάκυνθο, όπου εντοπίστηκε ένα μικρό παιδί ξεχασμένο μέσα σε αυτοκίνητο. Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός της, άφησαν κλειδωμένο το ενός έτους βρέφος της, μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει, προκειμένου να πάνε να ψωνίσουν στον πεζόδρομο του Τσιλιβί.

Η μητέρα με τον σύντροφό της, ο οποίος δεν είναι πατέρας του μωρού, άφησαν το παιδί στο αυτοκίνητο και περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο και έβγαλε έξω το ενός έτους βρέφος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Συνελήφθησαν η μητέρα και ο σύντροφός της, οι οποίοι είναι από τη Δανία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδιανόητο σκηνικό στη Ζάκυνθο: Τουρίστες ξέχασαν ενός έτους παιδί μέσα στο αυτοκίνητο"

Εκλογές 2023: Με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους η κάλπη της 25ης Ιουνίου - Τι ισχύει για τις ψήφους αποδήμων

Στο ίδιο εκλογικό τμήμα και χωρίς καμία μεταβολή θα ασκήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα, κατευθυνόμενοι στην ίδια ακριβώς κάλπη που ψήφισαν στις 21 Μαΐου και στις 25 Ιουνίου.

Οι εκλογικοί κατάλογοι παραμένουν ως ακριβώς έχουν στο ακέραιο με μία μόνη εξαίρεση, ωστόσο, η οποία αφορά εκείνους που ψήφισαν στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν προθεσμία ως μεθαύριο, Παρασκευή 26 Μαΐου να διαγραφούν από τους ειδικούς καταλόγους, εφόσον το επιθυμούν, για να έρθουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί προβλέπεται ότι μπορούν να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού τρεις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν τη Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η εξαίρεση αφορά μόνο όσους ψήφισαν στο εξωτερικό την περασμένη Κυριακή και μπορούν να κάνουν αίτηση διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στην Ελλάδα μέχρι μεθαύριο, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων, οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα ακριβώς ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και στις 21 Μαΐου.

Αυτό προκύπτει από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, στην οποία προβλέπεται ότι δεν μπορεί, λόγω του περιορισμένου χρόνου, να αλλάξουν οι εκλογικοί κατάλογοι που ίσχυσαν στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει και ο τόπος που ψήφισαν όσοι ήταν στους εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών. Επιπρόσθετα, στους καταλόγους αυτούς δεν μπορούν να προστεθούν άλλοι ψηφοφόροι, αλλά ούτε και να διαγραφούν.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, οι προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν την 25η Ιουνίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου χωρίς καμία απολύτως μεταβολή. (Α' αναθεώρηση 2023). Συνεπώς, όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Σημειώνεται ότι για τους εγγεγραμμένους στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των Ελλήνων εκτός επικρατείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών, ισχύουν τα εξής:

Ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις (3) ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Εισέρχεται στην εφαρμογή apodimoi.gov.gr και υποβάλλει αίτηση αναστολής εγγραφής εκλογέα. Μπορεί να ενεργοποιήσει εκ νέου την εγγραφή του, μέσω της εφαρμογής apodimoi.gov.gr, υποβάλλοντας αίτηση άρσης αναστολής εγγραφής εκλογέα.

Ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις (3) ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να ακυρώνει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Εισέρχεται στην εφαρμογή apodimoi.gov.gr, υποβάλλει αίτηση ακύρωσης εγγραφής εκλογέα και διαγράφεται οριστικά από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Αναστολές ή διαγραφές αιτήσεων που λαμβάνουν χώρα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών (3) ημερών πριν από την προκήρυξη των εκλογών, καταχωρίζονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού μετά τη διενέργεια των εκλογών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους η κάλπη της 25ης Ιουνίου - Τι ισχύει για τις ψήφους αποδήμων"

Ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς: “Συνταγματική υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος. 

Απευθυνόμενη στον κ. Σαρμά η Κυρία Σακελλαροπουλου τόνισε: «Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων (Ανώτατων Δικαστηρίων), να σας αναθέσω την εντολή πλέον σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρμάς, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή και πρόσθεσε «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη».

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά ως Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προηγήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επανεξελέγησαν, δηλαδή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στη διενέργεια των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Μετά την άσκηση των υπηρεσιακών πρωθυπουργικών του καθηκόντων ο κ. Σαρμάς θα επανέλθει στα καθήκοντα του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Νοέμβριο του 2023 θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης της τετραετίας και όχι λόγω ορίου ηλικίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόεδροι των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μπορούν να παραμείνουν στις ηγεσίες των δικαστηρίων έως τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα αν το όριο ηλικίας δεν συμπίπτει με αυτό της συνταξιοδότησης, δηλαδή δεν έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο αποχώρησης από το δικαστικό σώμα.

Ο 66χρονος Ιωάννης Σαρμάς γεννήθηκε στην Κω το 1957, είναι έγγαμος (1987) και έχει δύο παιδιά 33 και 34 ετών. Αποφοίτησε με άριστα το έτος 1979 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφίες από τη γαλλική Κυβέρνηση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών (DEA) από το Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ στο Ποινικό Δίκαιο (1980-1981), το Δημόσιο Δίκαιο (1982-1983) και τα δημόσια οικονομικά (1983-1985). Η διδακτορική διατριβή του ήταν στο δίκαιο των ατομικών δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ (1981-1985).

Ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς: “Συνταγματική υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ”

Στη συνέχεια, έκανε την στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ως δόκιμος αξιωματικός (1984-1986) και την τελευταία χρονιά της στρατιωτικής του θητείας (έτος 1986) συμμετείχε στους διαγωνισμούς επιλογής δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Η επιλογή του ήταν δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας (1987) και έξι χρόνια μετά (1993) μετατάχθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο παραμένει έως σήμερα. Καθήκοντα πρόεδρου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ανέλαβε τον Νοεμβρίου του 2019 με τετραετή, μη ανανεώσιμη θητεία, η οποία λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς: “Συνταγματική υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ”"

Άγρια μητροκτονία στην Κοζάνη: Χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα του μέχρι θανάτου

Ένα άγριο έγκλημα σημειώθηκε στην Κοζάνη. Μια 86χρονη έχασε τη ζωή της και συνελήφθη ο 61χρονος γιος της, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τη μητέρα του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πολλαπλές κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος της άτυχης γυναίκας.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 86χρονης, που διαπράχθηκε την 22/5/2023 στην Κοζάνη, για την οποία συνελήφθη χθες (23-05-2023) απογευματινές ώρες στην Κοζάνη 61χρονος Έλληνας, σύνοικος γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των προαναφερόμενων αστυνομικών, πρωινές ώρες της 22/5/2023, ο 61χρονος προκάλεσε πολλαπλές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της 86χρονης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγρια μητροκτονία στην Κοζάνη: Χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα του μέχρι θανάτου"

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας είναι πια γεγονός

Γεγονός είναι πια η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) η οποία ιδρύθηκε από τις μεγαλύτερες αλυσίδες της χώρας, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη του κλάδου σε θεσμικό και συλλογικό επίπεδο.

Ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών είναι υψηλής σημασίας για την εθνική οικονομία. Στα σούπερ μάρκετ σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι, ενώ ο κύκλος εργασιών τους ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η σύσταση ενός συλλογικού οργάνου που να προάγει τον υγιή και παραγωγικό διάλογο με την Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα είναι απαραίτητη και κρίθηκε αναγκαία τα τελευταία χρόνια. Σταδιακά, από το 2019 με το ξέσπασμα της πανδημίας, η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με τα συνεργαζόμενα Υπουργεία έχει ενταθεί, τόσο για θέματα προάσπισης του υγιούς ανταγωνισμού, όσο και για άλλα ρυθμιστικά, εργασιακά και περιβαλλοντικά θέματα.

Ταυτόχρονα, ο ρόλος του κλάδου άλλαξε ριζικά και αναβαθμίστηκε, καθώς τα σούπερ μάρκετ κλήθηκαν να στηρίξουν την ομαλή λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων την περίοδο της πανδημίας, αλλά και μετέπειτα λόγω γεωπολιτικών αναταράξεων και πληθωριστικών πιέσεων, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις όποιες προκλήσεις.

Καρότσι σε σούπερ μάρκετ
Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ισχυρό φορέα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ισχυρό φορέα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στόχοι της είναι να εκφράζει και να προωθεί τις θέσεις του κλάδου σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νόμιμο, υγιή & ελεύθερο ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών και να αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στρατηγική ενδυνάμωση του ρόλου του λιανεμπορίου τροφίμων στη χώρα.

Μέσα από τις δράσεις και παρεμβάσεις της, η ΕΣΕ θα επιδιώξει, μεταξύ άλλων, να κινητοποιεί την Πολιτεία να λαμβάνει μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, να δίνει κίνητρα για επενδύσεις, καθώς και να διευκολύνει τις διαδικασίες προσέλκυσης και απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Τα μέλη της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Στις 19 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΕ. Παρόντα ήταν όλα τα τακτικά μέλη (με αλφαβητική σειρά):

Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΑΕ, Δ. Μασούτης ΑΕ, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, Lidl Ελλάς, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (My market), Πέντε ΑΕ (Γαλαξίας).

Στην ΕΣΕ μπορούν να είναι μέλη όλα τα νομικά πρόσωπα σούπερ μάρκετ στην Ελληνική επικράτεια με δραστηριότητα το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο τροφίμων και καταναλωτικών ειδών. Τα μέλη χωρίζονται σε Τακτικά και Συνδεδεμένα, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕ αποτελείται από 6 μέλη, που είναι τα εξής:

  • Πρόεδρος: Αριστοτέλης Παντελιάδης, METRO ΑΕΒΕ
  • Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μασούτης, Δ. Μασούτης ΑΕ
  • Γραμματέας: Κωνσταντίνος Μαυροειδής, Πέντε ΑΕ – Γαλαξίας
  • Ταμίας: Νίκος Λαβίδας, Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος ΜΑΕ
  • Μέλη: Λάμπρος Παπακοσμάς (Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ) και Martin Brandenburger (Lidl Ελλάς)
Γενικός διευθυντής ο Απόστολος Πεταλάς

Με απόφαση του Δ.Σ., Γενικός Διευθυντής της ΕΣΕ ορίστηκε ο Απόστολος Πεταλάς.

Ο Απόστολος Πεταλάς, μέχρι πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fourlis, έχει μακροχρόνια εμπειρία σε Διοικητικές θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων καταναλωτικών προϊόντων, τροφίμων και του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Το επόμενο διάστημα η Διοίκηση της ΕΣΕ θα ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη και οργάνωση της αποτελεσματικής λειτουργίας της και στον κατάλληλο χρόνο θα οργανώσει Συνέντευξη Τύπου.

Νέα μέλη

Ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι εταιρείες του κλάδου που σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΣΕ πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν Τακτικά Μέλη της, εφόσον το επιθυμούν.

Επιπλέον η ΕΣΕ προσκαλεί το σύνολο των επιχειρήσεων λιανεμπορίου τροφίμων να ενταχθούν ως Συνδεδεμένα μέλη της, ενισχύοντας τη δυναμική της Ένωσης, δυναμώνοντας το εκτόπισμά της και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πολυδιάστατη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σε όλα τα ζητήματα που τις αφορούν.

Η ίδρυση της ΕΣΕ καλύπτει μία διαχρονική ανάγκη έκφρασης και υποστήριξης των θέσεων του κλάδου των σούπερ μάρκετ και των δυνητικών Μελών της, αλλά αναμφίβολα και μία απαίτηση της Κοινωνίας, της Πολιτείας, των Κοινωνικών Εταίρων, των Ανεξάρτητων Αρχών και των Μέσων Ενημέρωσης για αποτελεσματική επικοινωνία, πρόοδο και ανάπτυξη του κλάδου.

Το επόμενο διάστημα, η Διοίκηση της ΕΣΕ θα ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη και οργάνωση της αποτελεσματικής της λειτουργίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας είναι πια γεγονός"

Αθήνα: Δασκάλα έβαλε σε 10χρονους μαθητές ερωτική ταινία μεταξύ εφήβων αγοριών σε δημοτικό σχολείο

Την οργή των γονέων έχει προκαλέσει η κίνηση μιας δασκάλας σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας να προβάλει στους 10χρονους μαθητές της, ταινία ερωτικού περιεχομένου μεταξύ αγοριών στην εφηβεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους μαθητές της δασκάλας επέστρεψε στο σπίτι του σε άθλια ψυχολογική κατάσταση κι ανέφερε στους γονείς του, όλα όσα είχαν συμβεί την ώρα του μαθήματος. Αναστατωμένοι οι γονείς από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού τους, κατήγγειλαν την κίνηση της δασκάλας και ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς που ανέλαβε την υπόθεση, μιλάει στο protothema.gr

«Οι γονείς του αγοριού που έκαναν την καταγγελία είναι εκπαιδευτικοί και αναστατώθηκαν όταν είδαν το παιδί τους να επιστρέφει από το σχολείο, την περασμένη εβδομάδα σε άθλια κατάσταση. Το παιδάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, έκανε εμετούς και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν ταραγμένη. Οι γονείς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί με το παιδί τους κι όταν τον ρώτησαν, αυτός τους είπε:

«Η δασκάλα, την 4η ώρα του μαθήματος, μας έβαλε μια ταινία με τίτλο: «Τα αγόρια στο ντους». Το περιεχόμενο της ταινίας είχε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις ενώ έκαναν ντουζ και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής  στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας και συνεχίζει:

«Όπως καταλαβαίνετε, η ταινία αυτή σόκαρε τον 10χρονο μαθητή αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές και εξόργισε τους γονείς. Για αυτό η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα. Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσαμε το εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας και να μας γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή, καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του Υπουργείου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αθήνα: Δασκάλα έβαλε σε 10χρονους μαθητές ερωτική ταινία μεταξύ εφήβων αγοριών σε δημοτικό σχολείο"

Νύχτα τρόμου για ζευγάρι μέσα στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία – Τους λήστεψαν με ψαλίδι και σφυρί

Νύχτα τρόμου βίωσε ένα ζευγάρι στην περιοχή της Νέας Ιωνίας όταν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης εισέβαλαν στο διαμέρισμά του τρεις κουκουλοφόροι. Με την απειλή ψαλιδιού και σφυριού, οι άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν τον 85χρονο και την 54χρονη σύζυγό του, την οποία κλείδωσαν στο δωμάτιο και έκαναν το σπίτι φύλλο και φτερό.

Συμφωνά με πληροφορίες, αφαίρεσαν περίπου 400 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και ένα αεροβόλο πριν αποχωρήσουν

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα τρόμου για ζευγάρι μέσα στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία – Τους λήστεψαν με ψαλίδι και σφυρί"

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σύσκεψη με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η σύσκεψη άρχισε ακριβώς στις 11 και ολοκληρώθηκε στις 11.29. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε δήλωση βγαίνοντας και μάλιστα μαζί βγήκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος και Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας. Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε: «Μην περιμένετε δηλώσεις».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος έδωσαν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.  

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου"

Φόβοι πως η κράτηση του Μπελέρη παρατείνεται για να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χειμάρρας – Τι λέει ο αδερφός του

Για τον αδερφό του Φρέντι Μπελέρη μίλησε το πρωί της Τετάρτης (24/5) ο Λεονάρδος Μπελέρης τονίζοντας πως εδώ και 20 χρόνια διώκεται άδικα. Εκφράζοντας τον φόβο πως η κράτηση του παρατείνεται για να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χειμάρρας τόνισε πως «η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη έγινε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία».

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη ο Λεονάρδος Μπελέρη αναφερόμενος στον αδερφό του Φρέντι Μπελέρη που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 11/5 από ασφαλίτες του Έντι Ράμα και κατηγορείται για αγοραπωλησία ψήφων είπε: «Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να υπάρχει ακτίδα φωτός, γιατί η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί με το θέμα φυλάκισης και προφυλάκισης, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες».

«Γνώριζε πως εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αλβανικές Αρχές»

«Είχαμε μία προφυλάκιση χωρίς στοιχεία, που ήταν τηλεγραφική, με τη δικαιολογία ότι η εισαγγελία της Αυλώνας δεν ήταν αρμόδια για να κρίνει εάν ο Φρέντι Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης θα είναι προφυλακισμένοι ή όχι, με συνέπεια να τον παραπέμψουν στα ανώτατα δικαστήρια στα Τίρανα» είπε.

Ο Λεονάρδος Μπελέρης υπογράμμισε πως ο αδερφός του γνώριζε πως εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αλβανικές Αρχές.

«Ο αδερφός μου σαν πρόεδρος της ελληνικής μειονότητας το ήξερε πολύ καλά ότι παρακολουθείται. Για 20 χρόνια παρακολουθείται, για 20 χρόνια διώκεται. Με βάση τη δικογραφία δεν στέκει τίποτα, δεν υπάρχει καμία συναλλαγή» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο Λεονάρδος Μπελέρης έκανε λόγο για ατασθαλίες στο δημαρχείο Χειμάρρας, ενώ κατήγγειλε πως ο Έντι Ράμα και οι υπουργοί του αγοράζουν τις περιουσίες των Ελλήνων και ξεπλένουν μαύρα χρήματα.

«Κατασχέτουν τις περιουσίες, τις νοικιάζουν για 100 χρόνια με εξευτελιστική τιμή και αυτοί οι επενδυτές ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Είναι υπουργοί του Ράμα και πιστεύω πως αυτό που φοβούνται είναι ότι θα βγουν όλα στη φόρα με στοιχεία. Πιστεύω ότι ο Ράμα ή είναι πίσω απ’ όλα αυτά ή όλοι αυτοί που τον στηρίζουν, κανάλια και επιχειρήσεις, τον έχουν βγάλει μπροστά», δήλωσε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόβοι πως η κράτηση του Μπελέρη παρατείνεται για να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χειμάρρας – Τι λέει ο αδερφός του"

Ξεκίνησε το dentist pass, για παιδιά 6-12 ετών

Τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (φωτ. ο Κ. Πιερρακάκης) ανακοινώνουν ότι τέθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, σε εφαρμογή το πρόγραμμα Dentist Pass, μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, καθώς και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής υγιεινής, ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, παρέχεται η δυνατότητα για μια σειρά από συγκεκριμένες πράξεις, που επιδιώκουν αφενός να εδραιώσουν τη φιλοσοφία της πρόληψης στα παιδιά και στις οικογένειές τους, αφετέρου θα εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

  1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  2. Καθαρισμό - απομάκρυνση πλακών
  3. Φθορίωση
  4. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά-μέλη της οικογένειας.

Αιτήσεις

Η έναρξη των αιτήσεων των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ως εξής:

  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Μα σημειωθεί ότι η πλατφόρμα δεν θα κλείνει για τα ΑΦΜ που έχουν προηγηθεί, για παράδειγμα την Πέμπτη 25 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, την Παρασκευή 26 Μαΐου τα ΑΦΜ που λήγουν 1,2,3,4 κοκ.

Η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ), ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Διαδικασία

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο, ενώ το ποσό είναι διαθέσιμο για ένα ημερολογιακό έτος. Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε το dentist pass, για παιδιά 6-12 ετών"

Τον έλεγξαν δικυκλιστές της ΕΛΑΣ στην Καλλιθέα και βρήκαν πάνω του πιστόλι των 9mm και δεκάδες φυσίγγια

Ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ καθώς στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι των 9mm και δεκάδες φυσίγγια.

Η σύλληψη του έγινε στην περιοχή της Καλλιθέας και συγκεκριμένα στην οδό Ιφιγενείας, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (23/5), όταν κρίθηκε ύποπτος από τους δικυκλιστές της ΕΛΑΣ που προχώρησαν στον έλεγχο του. Πάνω του είχε ένα πιστόλι τύπου Makarov, δύο γεμιστήρες με 16 φυσίγγια συνολικά και άλλα 12 σε μία βαλίτσα ταξιδιού που κρατούσε.

Ο 38χρονος Αλβανός οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ ερευνάται και το ποινικό του παρελθόν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον έλεγξαν δικυκλιστές της ΕΛΑΣ στην Καλλιθέα και βρήκαν πάνω του πιστόλι των 9mm και δεκάδες φυσίγγια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news