facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στον Έβρο: Καλύτερη εικόνα του πύρινου μετώπου που απειλούσε τον οικισμό Λευκίμμη

Καλύτερη δείχνει η κατάσταση αναφορικά με το πύρινο μέτωπο που απειλούσε από νωρίς το απόγευμα τον οικισμό Λευκίμμη στον Έβρο.

Με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης αλλά και την πτώση -τις τελευταίες ώρες- της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μειώνεται σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς που από το μεσημέρι προσέγγισε τον οικισμό της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, στην αναχαίτιση του συγκεκριμένου μετώπου το οποίο ανέπτυξε μεγάλη ένταση καθώς διέρχεται από περιοχή με πεύκα συνέβαλε τα μέγιστα η συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των εναέριων μέσων.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά 14.30 εστία φωτιάς που εμφανίστηκε πλησίον του στρατοπέδου του Προβατώνα κινήθηκε προς την περιοχή της Λευκίμμης, με αποτέλεσμα την εκκένωση του οικισμού και τη μεταφορά των κατοίκων στη Μαθητική Εστία Σουφλίου. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Έβρο: Καλύτερη εικόνα του πύρινου μετώπου που απειλούσε τον οικισμό Λευκίμμη"

Επίθεση με σύριγγα που είχε λευκό υγρό δέχτηκε κοπέλα στην Καισαριανή – Ο δράστης την τρύπησε στο πόδι

Κοπέλα κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση με σύριγγα από άγνωστο άνδρα στην Καισαριανή.

Σύμφωνα με το OPEN, άγνωστος άνδρας την ακολουθούσε σε δρόμο της Καισαριανής και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της, τρυπώντας τη στο πόδι, πάνω από το ρούχο που φορούσε.

Η σύριγγα περιείχε ένα λευκό υγρό, που πλέον εξετάζεται.

Σύμφωνα με γιατρό που μίλησε στον σταθμό, εάν πρόκειται για μολυσμένη ουσία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχει μεταδοθεί στο θύμα.

Ο δράστης αναζητείται.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με σύριγγα που είχε λευκό υγρό δέχτηκε κοπέλα στην Καισαριανή – Ο δράστης την τρύπησε στο πόδι"

Νέες ταυτότητες: Τρεις ερωτήσεις και απαντήσεις για την έκδοσή τους – Το «τσιπάκι», ο «γεωεντοπισμός» και το ιατρικό απόρρητο

Με δεδομένο ότι πολλά έχουν ακουστεί περί γεωεντοπισμού και παραβίασης ευαίσθητων πληροφοριών, με αφορμή την επικείμενη έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας εντός του Σεπτεμβρίου, ακολουθούν μια σειρά από ερωταπαντήσεις για το θέμα:

Για το αν θα υπάρχει τσιπάκι γεωεντοπισμού:

Δεν περιλαμβάνεται τεχνολογία καταγραφής δεδομένων θέσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα νέα δελτία ταυτότητας δεν θα εμπεριέχουν τεχνολογία που θα μπορεί να καταγράψει δεδομένα ελέγχου θέσης. Τα στοιχεία που συλλέγονται θα είναι τα απολύτως απαραίτητα. 

Ως προς το γιατί δεν περιλαμβάνεται ο ΑΜΚΑ:

Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του ιατρικού απορρήτου. Ο ΑΜΚΑ δεν περιλαμβάνεται στο νέο δελτίο, ούτε σε εμφανές σημείο, ούτε αποθηκευμένος στο τσιπάκι. Επομένως, δεν θα μπορεί να δώσει πρόσβαση παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο μας. 

Για το αν είναι υποχρεωτική η δήλωση της ομάδας αίματος του πολίτη:

Είναι προαιρετική και μόνο με βεβαίωση. Η αναγραφή της ομάδας αίματος είναι προαιρετική. Ακόμα και γι’ αυτούς που το επιθυμούν, αυτό θα γίνεται μόνο αν προσκομιστεί βεβαίωση από νοσοκομείο ή ιατρικό εργαστήριο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες ταυτότητες: Τρεις ερωτήσεις και απαντήσεις για την έκδοσή τους – Το «τσιπάκι», ο «γεωεντοπισμός» και το ιατρικό απόρρητο"

Λέσβος: Διασώθηκαν 95 μετανάστες σε τρεις επιχειρήσεις του λιμενικού – Φωτό και βίντεο

Το λιμενικό συνεχίζει να σώζει μετανάστες που ζουν εφιαλτικές στιγμές στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν 3 επιχειρήσεις…

Στους 95 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό στη Λέσβο σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις. Στην πρώτη περίπτωση διασώθηκαν 37 μετανάστες, στη δεύτερη 21 και στην τρίτη 37. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά.

Στην πρώτη ανακοίνωση του λιμενικού που συνοδεύεται από βίντεο αναφέρονται τα εξής: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου ¨Παληός¨ βορειοανατολικά ν. Λέσβου.

Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή λέμβο, με 37 επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Διασώθηκαν 95 μετανάστες σε τρεις επιχειρήσεις του λιμενικού – Φωτό και βίντεο"

Επί ποδός και την Κυριακή Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός – Περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών λόγω του μεγάλου κινδύνου

Σε «συναγερμό» βρίσκεται σήμερα και αύριο Κυριακή όλος ο κρατικός μηχανισμός, λόγω των σφοδρών ανέμων που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις επιχειρήσεις κατάσβεσής τους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σε κατάσταση γενικής επιφυλακής. Οι πυροσβέστες με τη συνδρομή των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν περιπολίες σε δάση και ορεινούς όγκους, ενώ συνεχείς είναι και οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών και την άμεση αντιμετώπισή τους, πριν λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, οι περιοχές που θα βρίσκονται αύριο Κυριακή στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4- πορτοκαλί) θα είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Λακωνία, ο Έβρος και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ψαρά, Σκύρος και Κύθηρα.

Επί ποδός και την Κυριακή Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός – Περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών λόγω του μεγάλου κινδύνου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε ενέργειες στην ύπαιθρο που ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς (κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών κ.α).

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επί ποδός και την Κυριακή Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός – Περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών λόγω του μεγάλου κινδύνου"

Καιρός αύριο: Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις στην ανατολική χώρα οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες στη βόρεια Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά.
Το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στα δυτικά 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές θα φθάσει τους 30 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στη νότια Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ οι οποίες αργά τη νύχτα στα βόρεια θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και στα νότια τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη βόρεια Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει"

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα τα μέλη του οποίου, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μέσω διαδικτύου, παράνομων σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παράβαση των διατάξεων που αφορούν στα επιβλαβή φάρμακα, τη φαρμακευτική νομοθεσία και τον τελωνειακό κώδικα.

Τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, εισήγαγαν τα φαρμακευτικά σκευάσματα από το εξωτερικό -μέσω εταιριών ταχυμεταφορών- και στη συνέχεια, το ένα μέλος τα διακινούσε, ενώ το άλλο είχε ρόλο διανομέα

Η διαφήμιση και διάθεση των παράνομων προϊόντων γινόταν μέσω προφίλ που διατηρούσε ένα από τα μέλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για την περαιτέρω προώθησή τους χρησιμοποιούσε και ιστοσελίδα αγγελιών.

Προκειμένου να δυσχεράνει τον εντοπισμό του, ανά διαστήματα διέγραφε τις παλιές αγγελίες, άλλαζε τα στοιχεία επικοινωνίας και την επωνυμία της υποτιθέμενης επιχείρησης, ενώ επιπλέον χρησιμοποιούσε και τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα (αχυράνθρωποι).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

500 τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (χάπια – τζελ),

4.710 ευρώ και 100 δολάρια Η.ΠΑ.,

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και εγγράφων,

-4- κινητά τηλέφωνα και

830 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σημειώνεται ότι, η δράση του κυκλώματος δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στην Κύπρο, με τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους να εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα σκευάσματα θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία"

Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται η Λευκίμμη – Χάος για 15η συνεχή ημέρα

Ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της Λευκίμμης να αποχωρήσουν από την περιοχή.  

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 15η ημέρα με το πύρινο μέτωπο να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. 

Σε μήνυμά του το 112 καλεί τους κατοίκους της Λευκίμμης να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς το Τυχερό.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούσαν στο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου. Νωρίς το απόγευμα η κατάσταση άλλαξε, καθώς η φωτιά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης μεγάλωσε. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα μαντρί Αυτός ήταν ο λόγος που δόθηκε και εντολή για εκκένωση. Νωρίτερα ένα άλλο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους της Λευκίμμης να είναι σε επιφυλακή.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται η Λευκίμμη – Χάος για 15η συνεχή ημέρα"

Χάος στη Λεμεσό:Φωτιές,επιθέσεις σε αλλοδαπούς και ζημιές σε καταστήματα(VIDS)

Από έκτροπα σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας το βράδυ της Παρασκευής στον μόλο Λεμεσού, με αφορμή το μεταναστευτικό και τα όσα εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη Χλώρακα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις. 

Λίγο μετά τις 20:00 περίπου εκατό άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των μεταναστών.

Μάλιστα, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους, τους πέταξαν κροτίδες και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των μέσων να αναγκαστούν να απομακρυνθούν. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή και προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση, με τους διαδηλωτές να προκαλούν ζημιές σε οχήματα, καταστήματα, ενώ επιτέθηκαν κατά αλλοδαπών που βρίσκονταν στην περιοχή. 

Σε ρίψεις νερού εναντίον των διαδηλωτών προέβη το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας, ενώ στη συνέχεια η Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις για αδικήματα οχλαγωγιας. 

Λόγω των επεισοδίων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν θα παρέστει σε εκδήλωση στη Λεμεσό. 

Τι άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι:

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο προγραμματίζεται πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία με αφετηρία τον χώρο στάθμευσης Εναέριου.

sigmalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος στη Λεμεσό:Φωτιές,επιθέσεις σε αλλοδαπούς και ζημιές σε καταστήματα(VIDS)"

Κομοτηνή: Σύλληψη 7 διακινητών που προωθούσαν 46 μη νόμιμους μετανάστες

Επτά διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 46 μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης,

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής, στην αγροτική περιοχή του Σάκκου Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτική οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της Παρασκευής σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν μία αλλοδαπή διακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Στην έκτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή: Σύλληψη 7 διακινητών που προωθούσαν 46 μη νόμιμους μετανάστες"

Κεφαλονιά: Στη φυλακή ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για εμπρησμούς

Ο εποχικός πυροσβέστης προφυλακίστηκε με απόφαση εισαγγελέα. Η έρευνα για τη δράση του στην Κεφαλονιά συνεχίζεται, με την ομολογία του να προκαλεί αίσθηση…

Την προφυλάκιση του 42χρονου εποχικού πυροσβέστη, ο οποίος κατηγορείται για έξι εμπρησμούς στην Κεφαλονιά, διέταξαν οι Αρχές. Ο πυροσβέστης είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα σύλληψης, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ειδικότερα, οι Αρχές έστειλαν τη δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος στις 22/8 εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη. Ο 42χρονος υπηρετούσε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σάμης.

Ο συγκεκριμένος εποχικός πυροσβέστης ομολόγησε ότι έβαλε την φωτιά στις 13 Αυγούστου στην περιοχή Αγία Ειρήνη της Κεφαλονιάς και στη συνέχεια είπε ότι στο παρελθόν είχε βάλει άλλες πέντε πυρκαγιές στο νησί.

Μετά τη σύλληψή του ανακοίνωση εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, στην οποίο αναφέρει: «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλονιά: Στη φυλακή ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για εμπρησμούς"

Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελιες Στίγκα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από Άρειο Πάγο για τις καταγγελιες του Βασίλη Στίγκα για τα όσα συμβαίνουν στους Σπαρτιάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Στίγκας έχει κληθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλινη, να καταθέσει την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.00.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών που βρίσκονται υπό διάλυση είχε καταγγείλει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές του κόμματός του, που είναι υποστηριζόμενοι από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

 
Η καταγγελία Στίγκα για τακτικές Δον Κορλεόνε

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» σχολιάζοντας την επιλογή 11 βουλευτών του να απέχουν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου:

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Σε απάντησή τους oι έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών είχαν καταφερθεί εναντίον του κ. Στίγκα λέγοντας ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελιες Στίγκα"

Τουρκία: Παραλήρημα αξιωματούχου: «Υπό ελληνική κατοχή οι Οινούσσες, 6.000 Έλληνες στρατιώτες σε νησιά μας»

Προκλητικό και άνευ προηγουμένου παραλήρημα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος το… τερμάτισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sozcu και είπε ανάμεσα στα άλλα «ωραία» ότι οι Οινούσσες βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει 6.000 στρατιώτες σε νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στη χώρα του.

Όπως ανέφερε στο ertnews.gr ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης, o πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τόνισε επίσης στην εφημερίδα Sozcu η ακτοφυλακή των γειτόνων μας έπρεπε να παρέμβει στην επίσκεψη που έκανε στις Οινούσσες ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 27 Αυγούστου, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να συλληφθούν οι δήμαρχοι των τουρκικών νησιών που κατέχει η Ελλάδα.

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας για την συνέντευξη του Γιαλίμ ήταν: «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες».

Ο εκ των εμπνευστών των «γκρίζων ζωνών» στον Αιγαίο, Ουμίτ Γιαλίμ, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα: «Οι Έλληνες στρατιώτες που ρίξαμε στη θάλασσα στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, βρίσκονται και πάλι στη Σμύρνη. Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις Οινούσσες (Koyun στο κείμενο, Νήσος Πρόβατο) της Σμύρνης στις 27 Αυγούστου και επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί. Οι Οινούσσες, οι οποίες βρίσκεται εντός των συνόρων της Σμύρνης και των τουρκικών χωρικών υδάτων των 6 μιλίων, βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή από το 2004».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι 6.000 Έλληνες στρατιώτες σταθμεύουν σε 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικές βραχονησίδες. «Η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στα κατεχόμενα εδάφη μας. Η Ελλάδα, η οποία άνοιξε μια Ναυτική Σχολή στις Οινούσσες, δημιούργησε και πυροσβεστικό σταθμό το 2021» είπε.
 
Να συλληφθούν οι Έλληνες δήμαρχοι

Ο Γιαλίμ δήλωσε ακόμη: «Γιατί η Ακτοφυλακή δεν επενέβη στο ελληνικό στρατιωτικό σκάφος που μετέφερε τον Χαρδαλιά, το οποίο έπλεε δυτικά του Καραμπουρούν της Σμύρνης, στην περιοχή ευθύνης της και σε τουρκικά χωρικά ύδατα 6 μιλίων; Είναι καθήκον της Χωροφυλακής να συλλαμβάνει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους αρχηγούς της Μαφίας και τα στελέχη της που καταλαμβάνουν εδάφη του Δημοσίου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι και καθήκον της Χωροφυλακής να συλλάβει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους Έλληνες πολίτες δημάρχους που προσεταιρίζονται και κατέχουν τα νησιά της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Σμύρνη, στο Αϊδίνι και τα Μούγλα. Γιατί η Χωροφυλακή δεν συλλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες δημάρχους και δεν τους παραπέμπει στη Δικαιοσύνη;».

«Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αδιαφορούν για τα υπό κατοχή νησιά μας και παραμένουν θεατές των πρακτικών του ελληνικού κράτους στα νησιά μας» κατέληξε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Παραλήρημα αξιωματούχου: «Υπό ελληνική κατοχή οι Οινούσσες, 6.000 Έλληνες στρατιώτες σε νησιά μας»"

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια της Σερίφου – Διασώθηκαν 61 μετανάστες

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στήθηκε 9 ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου, για τη διάσωση 61 μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν την Παρασκευή οι λιμενικές αρχές, Πάρου, Νάξου, Μήλου, Σέριφου και Σίφνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, για ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. νότια της Σερίφου.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό πλοίο του Λ.Σ, τρία περιπολικά σκάφη, ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο, ένα περιπολικό όχημα από ξηράς, καθώς και ένα αεροσκάφος του λιμενικού.

Οι συνολικά 61 αλλοδαποί, μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος στο περιπολικό πλοίο και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Λαυρίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας.

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια της Σερίφου – Διασώθηκαν 61 μετανάστες

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια της Σερίφου – Διασώθηκαν 61 μετανάστες

Να σημειωθεί ότι από το Λιμεναρχείο Μήλου συνελήφθησαν ένας 28χρονος και ένας 25χρονος ως διακινητές των μεταναστών.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού νότια της Σερίφου – Διασώθηκαν 61 μετανάστες "

Παραλιακή Αθηνών – Σουνίου: «Σαφάρι» ελέγχων για τις επικίνδυνες κόντρες – 368 πρόστιμα και 12 συλλήψεις

Σαρωτικούς ελέγχους έκανε η Τροχαία το βράδυ της Παρασκευής (01.09.2023) στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου είχαν σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων καταγράφηκαν 368 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία δεν είχαν δίπλωμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

-65 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα,

-49 για δυσδιάκριτη / μη τοποθετημένη πινακίδα,

-46 για φιμέ μεμβράνες,

-37 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

-30 για στέρηση καθρέφτη,

-26 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

-12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

-11 για επίδειξη ικανοτήτων,

-9 για επικίνδυνους ελιγμούς,

-8 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής,

-6 για ανασφάλιστα οχήματα,

-4 για ΚΤΕΟ,

-2 για φθαρμένα ελαστικά και

-63 λοιπές παραβάσεις

-Επίσης αφαιρέθηκαν:

-86 άδειες κυκλοφορίας,

-79 άδειες ικανότητας οδήγησης και

-58 πινακίδες.

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 12 οχήματα, ενώ επιπλέον βρέθηκαν 2 κλεμμένα οχήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλιακή Αθηνών – Σουνίου: «Σαφάρι» ελέγχων για τις επικίνδυνες κόντρες – 368 πρόστιμα και 12 συλλήψεις"

Σητεία: Ιστιοφόρο αποβίβασε 41 μετανάστες – Επιχείρηση του Λιμενικού

Συνολικά 37 άτομα, 32 άνδρες, 6 γυναίκες και 3 παιδιά, αποβίβασε ιστιοφόρο στις Ανατολικές ακτές του δήμου Σητείας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σχοινιά.

Η αποβίβαση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής και οι μετανάστες εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαίκαστρου – Ζάκρου. Μόλις ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας στην περιοχή πήγαν ένα περιπολικό όχημα του λιμενικού, που εντόπισε τους 37 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, ενώ το σκάφος του λιμενικού εντόπισε στην ως άνω περιοχή το ιστιοφόρο σκάφος αγκυροβολημένο πλησίον της ακτής, το οποίο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Ο δήμος Σητείας με τις κοινωνικές του υπηρεσίες κινητοποιήθηκε αμέσως για την υποδοχή των μεταναστών, βρέθηκαν στρώματα και κλινοσκεπάσματα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, καθώς και χημικές τουαλέτες.

Επίσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης, έχουν εξασφαλιστεί μερίδες φαγητού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σητεία: Ιστιοφόρο αποβίβασε 41 μετανάστες – Επιχείρηση του Λιμενικού"

Για 15η μέρα καίγεται ο Έβρος- 81 πυρκαγιές σήμερα σε όλη τη χώρα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σήμερα, 15η μέρα, για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στον Έβρο κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 81 πυρκαγιές αντιμετωπίζονται σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Επιπλέον, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Σάββατο για τέσσερις Περιφέρειες της χώρας:

-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Για 15η μέρα καίγεται ο Έβρος- 81 πυρκαγιές σήμερα σε όλη τη χώρα"

Βαριές καμπάνες και πρόστιμα για τους εμπρηστές, έως 3 χρόνια φυλακή – Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης

Άμεσα αναμένεται να δρομολογηθούν παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, που φέρνουν αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρησμούς, με στόχο την ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Άννας Βλαχοπαναγιώτη, θα προβλέπεται φυλάκιση έως και τρία χρόνια για όσους κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια, οι οποίοι θα εκτίουν μέρος της ποινής τους στη φυλακή αναλόγως του ύψους της ποινής από 1 έως και 6 μήνες κάτι που θα αξιολογεί το δικαστήριο.

Πλέον θα τιμωρείται αυστηρά και ο μη καθαρισμός των οικοπέδων που μπορεί να συμβάλλει στην πρόκληση πυρκαγιάς και η ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια.

Το πλαίσιο ποινών δεν αλλάζει ως προς τον εμπρησμό από πρόθεση που θεωρείται κακούργημα με την ποινή φυλάκισης να μπορεί να φτάσει μέχρι και την ισόβια κάθειρξη. Αυτό που αλλάζει είναι ότι θεσμοθετούνται πλέον υψηλά πρόστιμα άνω των 100 ευρώ ημερησίως για κάθε μέρα καταδίκης.

Ακόμα, μπαίνει φρένο και στην δικομανία και επιχειρείται φρένο στις αναβολές με αύξηση παραβόλων. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του παραβόλου και όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για 1200 ευρώ δεν φαίνεται ότι ισχύουν. Όσον αφορά στους δικομανείς, σε περίπτωση που υποβάλλουν ψευδείς και ανυπόστατες μηνύσεις κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο διπλάσιο από εκείνο που θα πλήρωνε ο μηνυόμενος αν καταδικαζόταν.

Τέλος μπαίνει τέλος και στις ανώνυμες καταγγελίες όπου πλέον θα μπαίνουν στο αρχείο.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαριές καμπάνες και πρόστιμα για τους εμπρηστές, έως 3 χρόνια φυλακή – Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης"

Πυρά Γεωργιάδη κατά Κασσελάκη: «Πήρε την φρουρά στα μουλωχτά, να απαντήσει για το πλοίο»

Βολές κατά ριπάς έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή και το θέμα της φουράς που είχε ζητήσει από τη ΕΛΑΣ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της σημαίας του πλοίου του.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις, Γεωργιάδης, μίλησε σήμερα (2.9.2023) στο ΣΚΑΙ για τον Στέφανο Κασσελάκη και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αφήνοντας αιχμές για το πλοίο του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα με τη αστυνομική φρουρά που είχε ζητήσει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω πώς ο κ. Κασσελάκης πήρε δάνειο για το πλοίο. Αν είναι τόσο εύκολο, να πάρουμε όλοι από ένα πλοίο να είμαστε εφοπλιστές», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Η σημαία

«Ελπίζω σήμερα που θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για το πλοίο. Το πλοίο με ποια σημαία είναι; Διότι αν το πλοίο είναι με σημαία Marshall Islands, βάσει του νόμου που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής και πολιτικός. Απαγορεύεται. Δεν πρέπει να μας πει με διαφάνεια, με ποια σημαία είναι το πλοίο του;» πρόσθεσε.

«Ο ίδιος έκανε αίτημα στην ΕΛΑΣ για φρουρά»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του αιτήματος Κασσελάκη για αστυνομική φρουρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση του ίδιου και της ΕΛΑΣ ότι ο ίδιος έκανε αίτηση για φρουρά. Έκρινε ότι τον απειλούσαν στα σχόλια λόγω της προσωπικής του ζωής και η ελληνική αστυνομία έκρινε ότι πρέπει να τον φυλάξει», θέτοντας τα εξής ερωτήματα: « Γιατί από την ώρα που έγινε γνωστό έστειλε πίσω τη φρουρά; Δηλαδή, επειδή έγινε γνωστό ότι του έδωσε φρουρά η αστυνομία, παύει η απειλή κατά του κ. Κασσελάκη;».

«Ο κ. Κασσελάκης πήρε τη φρουρά στα μουλωχτά. Ο κ. Κασσελάκης θεώρησε ότι το να έχει πάρει φρουρά κάνει ζημιά στην πολιτική του εκστρατεία. Ο άνθρωπος αυτός έχει μία πάρα πολύ καλή διαφημιστική εταιρεία και του έχει φτιάξει μία ωραία φούσκα» πρόσθεσε. 

«Στηρίζεται από τον Πολάκη»

Για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται ο Παύλος Πολάκης: «Θέλω να παραδεχθώ τον φίλο μου τον Παύλο Πολάκη. Ο Κασσελάκης στηρίζεται από τον Πολάκη. Και τις υπογραφές για να κατέβει υποψήφιος ο Πολάκης τις μαζεύει. Ο Πολάκης κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να εκλεγεί αρχηγός και βρήκε τον Κασσελάκη που θα μπορούσε να εκλεγεί».

«Υπέρ του εργαζομένου το νέο εργασιακό νομοσχέδιο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά και στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το 98% των συνταξιούχων που εργάζονται θα έχουν αύξηση μισθού με τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Για να μην έχεις κέρδος από τη ρύθμιση αυτή, πρέπει ως εργαζόμενος συνταξιούχος να έχεις μηνιαίο καθαρό μισθό άνω των 3.000 ευρώ», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «φτιάχνουμε μία υπηρεσία, ένα virtual δωμάτιο, όπου θα μπορεί να επικοινωνεί ο ασφαλισμένος με τον εισηγητή της συντάξεώς του, να ρωτάει τις απορίες του γιατί καθυστερεί η σύνταξή του ή να του λέει ο εισηγητής τι λείπει και δεν μπορεί να εκδώσει τη σύνταξη, ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία έκδοσης συντάξεως».

Για τις αυξήσεις στους μισθούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «όλες οι δεσμεύσεις μας είναι στο ακέραιο ανειλημμένες. Όσο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κρατούν σταθερά το τιμόνι της οικονομίας, μην ανησυχείτε. Η Ελλάδα μας παραμένει μία θετική έκπληξη στην οικονομία μέσα στην ευρωζώνη. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει έρθει η αναβάθμιση στην οικονομία».

«Το νέο νομοσχέδιο είναι υπέρ του εργαζόμενου. Ενισχύεται η θέση του εργαζομένου», τόνισε ο Γεωργιάδης σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά Γεωργιάδη κατά Κασσελάκη: «Πήρε την φρουρά στα μουλωχτά, να απαντήσει για το πλοίο»"

21 οχήματα «καρφώθηκαν» στην αυλή σπιτιού στην Κω μέσα σε 30 χρόνια

Στην περιοχή Πελαργός “βρέχει” αυτοκίνητα στην αυλή ενός συγκεκριμένου σπιτιού επί τριάντα χρόνια, φέρνοντας σε αγανάκτηση τον ιδιοκτήτη τη οικίας.

Η Χαρίκλεια Χριστοφή, δημοσιογράφος «ΡΑΔΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗ», επισημαίνει ότι συνολικά 21 αυτοκίνητα έπεσαν επάνω στον τοίχο της αυλής ενός κατοίκου, ο οποίος δεν τολμά πλέον να βγεί έξω από το σπίτι του φοβούμενος κάποιον απρόσκλητο επισκέπτη, που νομίζει πως οι δρόμοι προσφέρονται για ράλι.  

Το περασμένο Σάββατο σε ένα τροχαίο, ο Βασίλης Λέγκος, ιδιοκτήτης της οικίας, μονίμως παθών, βρέθηκε για ακόμη μια φορά μπροστά στον γκρεμισμένο τοίχο της αυλής του.

21 οχήματα «καρφώθηκαν» στην αυλή σπιτιού στην Κω μέσα σε 30 χρόνια

«Το ευτύχημα είναι πως ο οδηγός του ΙΧ βγήκε σώος από το τροχαίο, καθώς άνοιξαν οι αερόσακοι», λέει ο κ. Λέγκος, ο οποίος δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους τόσων περιστατικών, 21 συνολικά, στην αυλή του. Κάθε φορά υφίσταται ζημίες, τις οποίες πληρώνει από την τσέπη του, πλήν μιας φοράς, που ο οδηγός που προκάλεσε την ζημία κατέβαλε ένα ποσό για την αποκατάστασή της.   

Ο κ. Λέγκος αδυνατεί να εξηγήσει τους λόγους για τα τόσα περιστατικά. Υποθέτει ότι οι οδηγοί που κατεβαίνουν από τον πλαϊνό δρόμο με ταχύτητα 200 χλμ, την ώρα, παίρνοντας την στροφή δεν μπορούν να ελέγξουν το όχημα και αυτό καταλήγει στην αυλή του.

21 οχήματα «καρφώθηκαν» στην αυλή σπιτιού στην Κω μέσα σε 30 χρόνια

Ενδεχομένως εάν απαγορευτεί η στροφή προς το σημείο της οικίας του κ. Λέγκου θα ήταν μια λύση, αλλιώς θα πρέπει να μετακινήσει το σπίτι του, κάτι μάλλον δύσκολο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "21 οχήματα «καρφώθηκαν» στην αυλή σπιτιού στην Κω μέσα σε 30 χρόνια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news