facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Δραματική πύρινη νύχτα: Πέρασαν την Εθνική Οδό οι φλόγες στη Μαλακάσα – Ώρες αγωνίας για την Πάρνηθα – Απεγκλωβισμοί με φέρι μπoτ στην Εύβοια

Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της και έχει παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα καίει χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια, επιχειρήσεις και καταστρέφει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη βραδιά και να δώσουν μάχη με τις φλόγες την ώρα που οι κυριότερες φωτιές κατακαίουν την Αττική, την Εύβοια και την Λακωνία.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει στη Μαλακάσα ;έφτασε και πέρασε στην Εθνική Οδό προς την πλευρά του Ωρωπού, ενώ την ίδια ώρα δίνεται μάχη να μην καταστραφεί η Πάρνηθα, όπου στους πρόποδές της σήμερα ένας άνδρας από την Ιπποκράτειο Πολιτεία άφησε την τελευταία του πνοή.

Για προληπτικούς λόγους έχει παρθεί η απόφαση από την Περιφέρεια για να εκκενωθεί το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μήλεσι, η Μαυροσουβάλα, το Λεβίδι και το Μπάφι.

Στην Αττική η κατάσταση είναι αποπληκτική τα κύρια μέτωπα που απασχολούν τους επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής είναι τρία.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη. Το απόγευμα της Παρασκευής (6/8) σημειώθηκε αναζωπύρωση και δόθηκε εντολή για εκκένωση με τις φλόγες να κατευθύνονται προς τα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι επίσης εκκενώθηκαν.

Για τον ίδιο λόγο νωρίς το βράδυ εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Το δεύτερο μέτωπο που έχει πάρει επίσης πολύ μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό που μαίνεται από τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες είναι μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έχουν κάψει σπίτια και φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας, ενώ από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Σε πλήρη εξέλιξη κυρίως με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το τρίτο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μεγάλη ανησυχία όμως, προκαλεί στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει αυτή την ώρα δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και απειλεί να κατέβει προς την Πετρούπολη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική πύρινη νύχτα: Πέρασαν την Εθνική Οδό οι φλόγες στη Μαλακάσα – Ώρες αγωνίας για την Πάρνηθα – Απεγκλωβισμοί με φέρι μπoτ στην Εύβοια"

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο-Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο

Σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό προχώρησε η αστυνομία στον Άγιο Στέφανο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι δύο δράστες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης στο χέρι, ενώ ένας εκ των δύο παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη.

Οι δύο ύποπτοι οδηγούνται στην κρατική Ασφάλεια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συλλήψεις για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο-Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο"

Ηράκλειο: Νέο μέτωπο στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος – Υπό έλεγχο η φωτιά στις Γούρνες

Nέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο, όπου η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά, χωρίς να απειλούνται σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις. Στο μέτωπο επιχειρούν οχτώ οχήματα με το ανάλογο προσωπικό.

Σύμφωνα με το cretalive η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε ψηλό σημείο στο βουνό.

Εξάλλου, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις αναζωπυρώσεις που υπάρχουν. Οι πυροσβέστες με τις προσπάθειές τους, αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κίνδυνο για επέκταση της φωτιάς σε κατοικίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που υπήρχαν σε μικρή απόσταση απ' τις φλόγες. Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ σύμφωνα με κατοίκους, η άμεση ανταπόκριση των δυνάμεων πυροσβεστικών αποσόβησε τα χειρότερα, τη στιγμή μάλιστα που ο άνεμος στην περιοχή ήταν δυνατός. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Νέο μέτωπο στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος – Υπό έλεγχο η φωτιά στις Γούρνες"

Σκέρτσος: Αυτή είναι η αλήθεια για δαπάνες Πολιτικής Προστασίας και εναέρια μέσα

Η πολιτική προστασία αποτέλεσε εξαρχής βασική πολιτική και χρηματοδοτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται στις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν σε προσωπικό, δομές και εξοπλισμό αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Σκέρτσος αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τις επενδύσεις που έχουν γίνει - σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό - τα δύο τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος σημειώνει:

«Εχουμε αρκετά ή λίγα εναέρια μέσα πυρόσβεσης; Πολλούς ή λίγους πυροσβέστες; Εγιναν επενδύσεις στην πολιτική προστασία τα τελευταία δύο χρόνια ή όχι;

Ας δούμε τα δεδομένα όπως αποτυπώνονται στις καταστάσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα για τα δήθεν ανεπαρκή μέσα στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής που βιώνουμε. Η πολιτική προστασία αποτέλεσε εξαρχής βασική πολιτική και χρηματοδοτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται στις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν σε προσωπικό, δομές και εξοπλισμό έως σήμερα.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν:
Δαπάνες πολιτικής προστασίας

2018 👉 400 εκ. Ευρώ

2021 👉 616 εκ. Ευρώ / +56%
Εργαζόμενοι πυροσβεστικής

2018 👉 12.739 πυροσβέστες (μόνιμοι και εποχικοί)

2021 👉 14.736 πυροσβέστες (μόνιμοι και εποχικοί) / +15,6%
Εναέρια μέσα πυρόσβεσης

2018 👉 51 διαθέσιμα εναέρια μέσα

2021 👉 74 διαθέσιμα εναέρια μέσα / +45%
Σύγκριση εναέριων μέσων πυρόσβεσης με άλλες μεσογειακές χώρες (και μια σκανδιναβική)

🇬🇷 Ελλάδα 👉 74 εναέρια μεσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 146.166 κατοίκους

🇮🇹 Ιταλία 👉 30 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο 2.010570 κατοίκους

🇪🇸 Ισπανία 👉 274 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 182.163 κατοίκους

🇫🇷 Γαλλία 👉 19 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 3.531.473 κατοίκους

🇵🇹 Πορτογαλία 👉 57 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 181.541 κατοίκους

🇭🇷 Κροατία 👉 20 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 201.817 κατοίκους

🇨🇾 Κύπρος 👉 8 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 111.000 κατοίκους

🇸🇪 Σουηδία 👉 14 εναέρια μέσα / 1 ιπτάμενο μέσο ανά 741.463 κατοίκους

Επιπλέον, μια απάντηση με στοιχεία σε όσους διακινούν ατυχείς συγκρίσεις και ψευδή στοιχεία δημοσίων δαπανών που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να στηριχθούν οριζόντια και στοχευμένα όλοι οι κλάδοι της οικονομίας και οι εργαζόμενοι που υπέστησαν ζημιές από τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα.

41,5 δις ευρώ - Συνολικό πακέτο στήριξης της οικονομίας

1,4 δις ευρώ - Πρόσθετες δαπάνες στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας

1,1 δις ευρώ - Αποζημιώσεις θυμάτων φυσικών καταστροφών

6,7 δις ευρώ - Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και στήριξης της εργασίας

8,3 δις ευρώ - Επιστρεπτέα προκαταβολή προς επιχειρήσεις

1 δις ευρώ - Πρόγραμμα στήριξης δανειοληπτών

760 εκ. Ευρώ - πρόγραμμα στήριξης εστιατορίων, γυμναστηρίων, τουρισμού
1,48 δις ευρώ - πρόγραμμα στήριξης πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών

670 εκ. Ευρώ - πρόγραμμα στήριξης μεταφορών (ΚΤΕΛ, τρένα, αερομεταφορές, ακτοπλοϊα, αερολιμένες)

200 εκ. Ευρώ. - πρόγραμμα στήριξης αγροτών

Επί δύο χρόνια η χώρα μας, όλοι οι πολίτες μαζί με το κράτος, αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κρίσεις και το πράττει με αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης, διαρκή εγρήγορση και διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο δομές, διαδικασίες και μηχανισμούς του κράτους που όλοι γνωρίζουμε ότι επί χρόνια δυσλειτουργούν. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία είναι η ενότητα, η πίστη στην αλήθεια και η αδιαπραγμάτευτη βούληση ότι πρέπει να παραδώσουμε μια καλύτερη χώρα στα παιδιά μας».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκέρτσος: Αυτή είναι η αλήθεια για δαπάνες Πολιτικής Προστασίας και εναέρια μέσα"

Έσβησε η πυρκαγιά στο Σούνιο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο χάρη στην άμεση κινητοποίηση «ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της μεγάλης συνδρομής των εναέριων μέσων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα. «Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές», αναφέρει ο ίδιος.

Αναφορικά με τα αίτια ο κ. Λουκάς επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική παραμένουν ακόμα οι δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου.

 ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Έσβησε η πυρκαγιά στο Σούνιο"

Φωτιά στη Μαλεσίνα: Λίγο πριν το Μοναστήρι οι φλόγες – Ανακοινώσεις για σχέδιο εκκένωσης

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι για να ελέγξουν την καταστροφική φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Μαλεσίνα. Οι φλόγες έφτασαν λίγο πριν το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και την κλειστή κατασκήνωση του ΥΠΕΞ. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο Θεολόγο της Μαλεσίνας επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σταμάτησαν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (6/8) λίγο πριν φτάσει στις εγκαταστάσεις γυναικείας Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου και την κλειστή κατασκήνωση του ΥΠΕΞ αφού επιχείρησαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μέτωπο πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από τις επίγειες δυνάμεις και τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε βίντεο:

Ανακοινώσεις για σχέδιο εκκένωσης

Την ίδια ώρα, οι Αρχές στη Μαλεσίνα – όπως μεταδίδει το LamiaReport – βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν χρειαστεί να ξεκινήσει εκκένωση των σπιτιών εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που βρίσκεται από το μεσημέρι σε εξέλιξη στην περιοχή. Σε πρώτη φάση τα περιπολικά της Αστυνομίας ανέλαβαν με τα μεγάφωνα να ενημερώσουν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο απομάκρυνσής τους από τις εστίες τους, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους και σε δεύτερη φάση αν χρειαστεί, με ψυχραιμία να εφαρμοστεί το σχέδιο εκκένωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, LamiaReport, LamiaNow και fonografos.net

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Μαλεσίνα: Λίγο πριν το Μοναστήρι οι φλόγες – Ανακοινώσεις για σχέδιο εκκένωσης"

Προς την Πετρούπολη κινείται η φωτιά στα Άνω Λιόσια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινείται προς την Πετρούπολη καθώς στην περιοχή έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ωστόσο γίνεται μάχη να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν νυχτώσει. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο 67ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου μετά τα Λεγρενά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί προς το παρόν κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών Σουνίου από το ύψος του καταστήματος MARIDASEAFOOD RESTAURANT έως το ναό του Ποσειδώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΑΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς την Πετρούπολη κινείται η φωτιά στα Άνω Λιόσια"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτά τα δρομολόγια δε θα γίνουν λόγω της φωτιάς

Με έκτακτη ανακοίνωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της φωτιάς που πλήττει την Αττική και έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα (ΣΚΑ) – Οινόη, προχωράει σε καταργήσεις δρομολογίων, για το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, δε θα γίνουν τα εξής δρομολόγια:

ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 52, 54, 56, 58

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ: 53, 55, 57, 59

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 884

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ: 885

 Επιπλέον, με βάση την ΠΝΠ που αφορά απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αναστέλλει προσωρινά από αύριο, Σάββατο και μέχρι νεωτέρας, τα δρομολόγια του τραίνου του Πηλίου (Μουτζούρης).

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα τελούν υπό αναστολή, μέχρι νεωτέρας.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτά τα δρομολόγια δε θα γίνουν λόγω της φωτιάς"

Χαρδαλιάς: 98 νέες πυρκαγιές σε μια μόνο ημέρα - Δύσκολη και η σημερινή νύχτα

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών θα πραγματοποιήσει στις 21:30 το βράδυ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας 
Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε τους πυροσβέστες που «παλεύουν μέρα-νύχτα, άυπνοι για να σώζουν ζωές και να αντιμετωπίζουν τα πύρινα μέτωπα, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους», ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους, όπως και τους εθελοντές και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον εθελοντή πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Σήμερα ήταν ακόμη πιο δύσκολη ημέρα» ανέφερε. Ειδικότερα, έγιναν 98 νέες ενάρξεις και οι δυνάμεις επιχειρούσαν σε 154 πυρκαγιές, με 64 από αυτές να βρίσκονται ανοιχτές. Σημαντικότερες παραμένουν αυτές που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, όπου σήμερα αντιμετωπίστηκε νέο μέτωπο, όπως και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά.

Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στον Μαραθώνα παραμένουν σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα στον σταθμό της Πάρνηθας στις 14:47 οι ριπές των ανέμων μετρήθηκαν έως 8 μποφόρ.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στη Βαρυμπόμπη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Εστάλησαν 16 μηνύματα για εκκένωση πληθυσμών.

Επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων, 215 οχήματα και το κινητό κέντρο Όλυμπος ενώ έως το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο γαλλικών αεροσκαφών. Επισης, συνδράμουν 120 πυροσβέστες από Κύπρο και Γαλλία.

Στις 15:25 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια, με πορεία προς το Ποικίλο Όρος και στις 17:06 στα Λεγραινά Σουνίου. 

Στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη με δυναμική πορεία προς νότο λόγω βορειοδυτικών ανέμων, με ριπές έως και 5 μποφόρ. Γίνονται προσπάθειες για να ανακοπεί το μέτωπο στη Λίμνη. Το λιμενικό σώμα έκανε πάνω από 631 απεγκλωβισμούς ατόμων. 

Στην αρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, όπως και εναέρια μέσα, ενώ συνδρομή παρείχε η ΕΛΑΣ και ο στρατός όπως και η περιφέρεια και οι ΟΤΑ. 

Στη Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη και Δωρίδα, οι φωτιές είναι σε εξέλιξη. 


Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Από τη Γαλλία 82 πυροσβέστες επιχειρούν στις Αφίδνες και δύο αεροσκάφη καναντέρ στην Πάρνηθα. Από την Κύπρο 40 πυροσβέστες που επιχειρούν στην Πάρνηθα και δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κρήτη.  Από την Κροατία 1 καναντέρ. Σήμερα αναμένονται 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, από την Ελβετία 2 ελικόπτερα super puma. 

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενεργοποιήσει κλιμάκια της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία αλλά και τις αστυνομικές αρχές δραστηριοποιουνται σε Αττική, Τολοφώνα, Εύβοια, Ηλεία και  Μεσσηνία. Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις σε Φωκίδα και σε Αττική και Μεσσηνία για πρόθεση. 

«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», κατέληξε. 

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: 98 νέες πυρκαγιές σε μια μόνο ημέρα - Δύσκολη και η σημερινή νύχτα"

Νέα Οδός: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κάστρου – Καλυφτάκη

Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως με απόφαση της τροχαίας λόγω των πυρκαγιών που εξελίσσονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Ρεύμα κυκλοφορία με κατεύθυνσης προς Λαμία: Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη μέχρι τον Α/Κ Θήβας. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη.
  • Ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα: Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τον Α/Κ Κάστρου μέχρι τον Α/Κ Καλυφτάκη. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Κάστρου.

Παράλληλα, με εντολή τροχαίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκένωσης των οικισμών  που πλήττονται από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι ράμπες εισόδου του Ανισόπεδου Κόμβου Βαρυμπόμπης και του Ανισόπεδου Κόμβου Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου),  θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τέλος να σημειώσουμε πως έχει ανασταλεί η είσπραξη διοδίων τελών από τα μετωπικά διόδια Θήβας, καθώς και όλους τους πλευρικούς σταθμούς που βρίσκονται εντός του αποκλεισμένου τμήματος και στις δύο κατευθύνσεις.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Οδός: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κάστρου – Καλυφτάκη"

Εκκενώνεται δια θαλάσσης η Λίμνη Ευβοίας (φωτο)

Φλέγεται η Λίμνη στην Βόρεια Εύβοια.

Η κυκλοφορία προς κάθε κατεύθυνση έχει διακοπεί. Όλοι οι κάτοικοι της Λίμνης και της Μουρτιάς αλλά και οι επισκέπτες σπεύδουν στο λιμάνι.

Το πρώτο πλοίο έφτασε όπου και φόρτωσε 1000 άτομα. Αναμένεται το δεύτερο σε 10 λεπτά…

Δείτε video από τις φλόγες που πλησιάζουν την περιοχή:

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώνεται δια θαλάσσης η Λίμνη Ευβοίας (φωτο)"

Συλλυπητήρια μηνύματα από την πολιτική ηγεσία για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μίχαλου στο γραφείο στην επιχείρησή του στο Κρυονέρι από ανακοπή καρδιάς είναι μια ακόμα τραγική ιστορία που προστίθεται στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αττική

Η πολιτική ηγεσία στέλνει συλλυπητήρια μηνύμα για τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη. Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ «εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τα τελευταία 15 χρόνια, και ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπήρξε ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπηρέτησε με συνέπεια τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως και όλα τα αξιώματα στα οποία θήτευσε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατό του στους οικείους του.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνει, «η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη». «Για τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, αλλά και συνολικά για τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας. Θα λείψει η ευγένεια, η κατάρτισή του, η διορατικότητα και η ικανότητά του να συνομιλεί με όλους και να συνθέτει. Εργάστηκε με προσήλωση για τον στόχο ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων σε μια ισχυρή ελληνική οικονομία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως επιμελητηριακός παράγοντας», συνεχίζει και καταλήγει στέλνοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του».

Τη βαθιά θλίψη του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. «Έφυγε από την ζωή ένας συνεπής εκπρόσωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού», σημειώνει και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Κ. Μίχαλου.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλυπητήρια μηνύματα από την πολιτική ηγεσία για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου"

Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο: Ζητήθηκε απομάκρυνση των κατοίκων (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει εκτάσεις πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχες, γύρω από τις Γούρνες Τεμένους.

Η φωτιά, είναι ορατή από πολλά σημεία της πόλης, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, με περισσότερα των δέκα οχημάτων από Ηράκλειο και ενδοχώρα, δύο πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες που φτάνουν για ενίσχυση, καθώς οι απαιτήσεις για νερό είναι μεγάλες. Πριν από λίγο ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων!

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνει συνεχώς ρίψεις νερού.
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνει συνεχώς ρίψεις νερού.

Από αέρος, τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν το πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε νωρίτερα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ επιχείρησαν και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα της Κύπρου που έχουν μετασταθμεύσει στην Κρήτη.

Επίσης, ζητήθηκε συνδρομή και άλλου πυροσβεστικού εικοπτέρου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε από την Καλαμάτα!

Αγωνιώδης προσπάθειες στο πύρινο μέτωπο.
Αγωνιώδης προσπάθειες στο πύρινο μέτωπο.

 

Μεγάλη φωτιά, κοντά σε σπίτια.
Μεγάλη φωτιά, κοντά σε σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους στενούς δρόμους της περιοχής, είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς οι επίγειες δυνάμεις καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες πριν η φωτιά απειλήσει σπίτια και περιουσίες,

Η φωτιά όπως φαίνεται προς Βασιλειές.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο: Ζητήθηκε απομάκρυνση των κατοίκων (Βίντεο - Φωτογραφίες)"

Φωτιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης στο Προκόπι

Μετά την Κήρινθο και το Μαντούδι, σειρά για εκκένωση πήρε το Προκόπι στην Εύβοια.

Η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια δεν σταμάτα πουθενά και για 4η συνεχόμενη ημέρα καταπίνει ότι βρει στο πέρασμά της.

Λίγο μετά τις 5:00΄το απόγευμα της Παρασκευής οι τεράστιες φλόγες πλησιάζουν απειλητικά στο Προκόπι, όπου βρίσκεται και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.

Άμεσα δόθηκε εντολη εκκένωσης και αυτή την ώρα ειναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο Προκόπι.

Δείτε βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης:

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης στο Προκόπι"

Στο πειθαρχικό δικηγόρος για ανάρτηση – «Κάνω προσευχή και βουντού να καούν Εκάλη και Καστρί»

Πειθαρχικά ελέγχεται δικηγόρος της Αθήνας με αφορμή αναρτήσεις της σχετικά με την εξέλιξη της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική καθώς θεωρήθηκαν «αναξιοπρεπείς που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του δικηγόρου».

Σε μια από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
που την έφεραν στη θέση του ελεγχόμενου η δικηγόρος φέρεται να αναφέρει:

«Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση».

Μέλος του πειθαρχικού Συμβουλίου , σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε αναφορά για το θέμα το οποίο θα εξεταστεί από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πειθαρχικό δικηγόρος για ανάρτηση – «Κάνω προσευχή και βουντού να καούν Εκάλη και Καστρί»"

Αθήνα: Φωτιά δίπλα στο Πεδίον του Άρεως

 Φωτιά στην πλατεία Αιγύπτου, δίπλα στο Πεδίον του Άρεως εκδηλώθηκε το απόγευμα.


Στο σημείο βρίσκεται ένα όχημα της Πυροσβεστικής. 
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Φωτιά δίπλα στο Πεδίον του Άρεως"

Νέα πυρκαγιά κοντά στο Σούνιο

Νέα πυρκαγια ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το MEGA, στα Λεγραινά, κοντά στο Σούνιο.

Μάλιστα, η φωτιά φέρεται να βρίσκεται κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Άμεσα σπεύδουν στο σημείο τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και τμήματα της Πολιτικής Προστασίας.Σκοπός είναι να προλάβουν την πυρκαγιά και να μην υπάρξει επέκταση της φωτιάς.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πυρκαγιά κοντά στο Σούνιο"

Κορωνοϊός: Στα 2.925 τα νέα κρούσματα - 191 οι διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι

Ο 
ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.925, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 509.596 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.938 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.048 θάνατοι. 
Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 191 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.836 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 207 (ημερήσια μεταβολή +7.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 175 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.925 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

98 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

145 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

31 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

146 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

258 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

95 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

123 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

11 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

271 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

83 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

11 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

63 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

157 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

33 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

45 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

37 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

60 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

31 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

44 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

12 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

52 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

88 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

27 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

135 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

33 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

177 κρούσματα υπό διερεύνηση 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 2.925 τα νέα κρούσματα - 191 οι διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news