facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Τουρκία: «Φτερά» φέρεται να έκαναν 159 τόνοι χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα – Πρόωρες εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

 Νέος πονοκέφαλος για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ώρα που η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ένα ακόμα ερώτημα σχετικά με τα αποθεματικά του κράτους έρχεται να προστεθεί σε αυτό για την «εξαφάνιση» των 128 δισ. δολαρίων.

Αυτή την φορά,  βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την τύχη 159 τόνων χρυσού, οι οποίοι φέρεται να έχουν κάνει «φτερά» από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον αντίπαλο του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές, με την αντιπολίτευση να ζητά εκλογές, με την εθνικίστρια Αξελέρ να υποστηρίζει πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει δύο ακόμα χρόνια.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Φτερά» φέρεται να έκαναν 159 τόνοι χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα – Πρόωρες εκλογές ζητά η αντιπολίτευση"

Καιρός αύριο: Μικρή ανάσα δροσιάς – Επιμένει η αφρικανική σκόνη

Σταθερά καλοκαιρινός ο καιρός αύριο, Δευτέρα του Πάσχα (03.05.2021). Κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας, που, όμως, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα

ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και πιθανώς στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αργά τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και το βράδυ θα φτάσουν στο Θρακικό τα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων μετά το μεσημέρι, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι μέχρι το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή ανάσα δροσιάς – Επιμένει η αφρικανική σκόνη"

Για πρώτη φορά στην ιστορία Αυστραλός Πρωθυπουργός κάνει Πάσχα με τους Έλληνες ομογενείς

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική και πολλαπλών μηνυμάτων κίνηση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison.

Ο κ. Morrison παραβρέθηκε στην αναστάσιμη ακολουθία που τελέστηκε στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, και σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρωθυπουργός της Αυστραλίας συμμετέχει στον εορτασμό της Ανάστασης από την Ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Η κίνηση αυτή, πλήρης συμβολισμών και νοημάτων, τόσο για το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο ανήκει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όσο και για την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Σύδνεϋ, αποτελεί επίσης μια “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, καθώς και ένδειξη αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των δύο ηγετών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Για πρώτη φορά στην ιστορία Αυστραλός Πρωθυπουργός κάνει Πάσχα με τους Έλληνες ομογενείς"

Αστυνομικός έκοψε πρόστιμο σε αστυνομικό γιατί δε φορούσε μάσκα

Το περιστατικό έγινε σε σούπερ μάρκετ της Αχαΐας, όταν η Αστυνομία κλήθηκε από την προϊσταμένη της επιχείρησης γιατί ο συγκεκριμένος άνδρας, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, δε δεχόταν να φορέσει τη μάσκα του ενώ ψώνιζε.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο κατάστημα και αμέσως επέβαλλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο στον αστυνομικό, ο οποίος καλείται τώρα να πληρώσει 300 ευρώ για την επιμονή του να μην συμμορφωθεί στα προβλεπόμενα μέτρα για την μη διασπορά του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο συγκεκριμένος αστυνομικός φέρεται να είχε προκαλέσει και πάλι προβλήματα, μη χρησιμοποιώντας μάσκα στη διάρκεια επισκέψεών του στο κατάστημα…

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός έκοψε πρόστιμο σε αστυνομικό γιατί δε φορούσε μάσκα"

Εργαζόμενοι Μετρό: Στάση εργασίας την Τρίτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι του Μετρό (σωματείο ΣΕΛΜΑ).

Συγκεκριμένα, θα κάνουν στάση εργασίας, δηλώνοντας έτσι συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 4 Μαΐου. Η στάση εργασίας θα είναι από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, η ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη. Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει για ίδια μέρα και οι ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εργαζόμενοι Μετρό: Στάση εργασίας την Τρίτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη"

Φουάτ Οκτάι: Ο όρος γενοκτονία να χρησιμοποιείται για τις ΗΠΑ, όχι για την Τουρκία

Συνεχίζεται η οργή της Τουρκίας για το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε η Άγκυρα από τον Τζο Μπάιντεν,  με την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων για πρώτη φορά από Αμερικανό πρόεδρο.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Τούρκου αντιπροέδρου  Φουάτ Οκτάι, να επιτεθεί λεκτικά στις ΗΠΑ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

«Μόνο και μόνο λόγω των υποσχέσεων που έγιναν στα αρμενικά λόμπι, δεν πρέπει κανείς να λάβει μια »ιστορική απόφαση» και να ισχυριστεί πως ένα έθνος υπεύθυνο για γενοκτονία», ανέφερε με ο Οκτάι, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο ειδήσεων TRT

«Ο ίδιος ο όρος γενοκτονία δεν είναι εύκολος στη χρήση για κανέναν. Εάν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η λέξη γενοκτονία, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι για την Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με τον Οκτάι, η αναγνώριση από τον Μπάιντεν, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, βασίζεται σε δύο λόγους, που σχετίζονται με την πολιτική στο εσωτερικό των ΗΠΑ και την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στη διεθνή σκηνή. «Υποθέτω, ο Μπάιντεν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο φαινόμενο ως εργαλείο για να κερδίσει αποδοχή από ένα μέρος του κόσμου», ανέφερε.

Πάντως, παρά τις κραυγές, οι αντιδράσεις της Άγκυρας δεν είναι τόσο ισχυρές όσο θα περίμενε κανείς, δείγμα της τραγικής οικονομικής κατάστασης και της διπλωματικής απομόνωσης στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία. Είναι δε χαρακτηριστικό πως πέρα από την ίδια την Τουρκία, οι μόνοι που πήραν το πλευρό της Άγκυρας, ήταν το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και ο επικεφαλής του ψευδοκράτους Τατάρ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φουάτ Οκτάι: Ο όρος γενοκτονία να χρησιμοποιείται για τις ΗΠΑ, όχι για την Τουρκία"

Φορολογικές δηλώσεις: Oι αλλαγές σε τεκμήρια, e-αποδείξεις, ανείσπρακτα ενοίκια

9… φοροανάσες σε εκατομμύρια νοικοκυριά δίνει η κυβέρνηση εξαλείφοντας στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τις επιβαρύνσεις και τους έξτρα φόρους που φέρνει η μείωση των εισοδημάτων από την επέλαση του κορωνοϊού.

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ακυρώνεται το πέναλτι φόρου 22% που επιβάλλεται στο ποσό του εισοδήματος που δεν έχει καλυφθεί με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληττόμενους φορολογουμένους και όσους είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ «κουρεύεται» κατά 50% και διαμορφώνεται στο 11% το πρόστιμο για τους φορολογουμένους που δεν έχουν πιάσει το όριο του 30%, αλλά έχουν καλύψει με ηλεκτρονικές συναλλαγές τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός τους.

Παράλληλα απενεργοποιούνται φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληττόμενους φορολογουμένους, διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια και δίνεται νέα ευκαιρία στα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν φέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Η πρεμιέρα υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων προγραμματίζεται για μετά τις 6 Μαΐου, με την προθεσμία να λήγει στις 28 Ιουλίου 2021, αλλά τις πύλες του Taxisnet να παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021 για να δέχονται ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις των φορολογουμένων.

Όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Ιούλιο θα κερδίσουν οκτώ δόσεις στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Όσοι επιλέξουν να τον εξοφλήσουν εφάπαξ θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 3% στο εκκαθαριστικό.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Αύγουστο μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε επτά δόσεις, ενώ η δόση του Αυγούστου θα είναι διπλή, καθώς θα πρέπει να πληρωθεί μαζί και η δόση του Ιουλίου.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει 9 παρεμβάσεις:

  1. Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020 σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως και 28 Φεβρουαρίου 2021.
  2. Παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτήν καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.
  3. Δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021, με την καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (της δόσης του Ιουλίου και του Αυγούστου).
  4. Καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο του 2021 και τελευταία δόση στις 28 Φεβρουαρίου 2022.
  5. Απενεργοποίηση των τεκμηρίων διαβίβασης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, εφόσον σε ένα από τα δύο προηγούμενα φορολογικά έτη δεν υπήρξε εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας.
  6. Ακύρωση του πέναλτι φόρου 22% σε περίπτωση που δεν έχει καλυφθεί το 30% του πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές πληρωμές για: α) τους πληττόμενους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι με πληττόμενο ΚΑΔ, εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν υποχρεωτικά κουρεμένα ενοίκια), β) φορολογούμενους ηλικίας άνω των 60 ετών.
  7. Μείωση του πέναλτι φόρου στο 11% από 22% για μη πληττόμενους φορολογουμένους και ηλικίας έως 60 ετών οι οποίοι δεν έπιασαν το όριο του 30% αλλά έχουν καλύψει τουλάχιστον το 20% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εξαιρούνται τα έκτακτα εισοδήματα που καταβλήθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας (αγροτικές ενισχύσεις, επιστρεπτέα προκαταβολή, αποζημίωση ειδικού σκοπού, αποζημίωση για κουρεμένα ενοίκια) από τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος επί του οποίου υπολογίζεται το ελάχιστο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται το πραγματικό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων.
  8. Με την κοινοποίηση εξωδίκου στον μισθωτή και χωρίς καμία άλλη νομική ενέργεια θα απαλλαγούν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τη φορολόγηση των ενοικίων που δεν εισέπραξαν το 2020.
  9. Παρατείνεται η δυνατότητα για επιλογή υποβολής χωριστών δηλώσεων των συζύγων μέχρι τις 6 Μαΐου 2021.

 newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Φορολογικές δηλώσεις: Oι αλλαγές σε τεκμήρια, e-αποδείξεις, ανείσπρακτα ενοίκια"

Πάτρα: Φωτιά σε διαμέρισμα από αναμμένο καντήλι - Λαμπάδιασε η πολυκατοικία (βίντεο)

Πανικός επικράτησε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου,  εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου.

Η κινητοποίηση της Π.Υ ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έφτασαν 10 οχήματα με 20 άνδρες, ενώ στο συμβάν συνέδραμε και η ΕΛ.ΑΣ, εκκενώνοντας διαμερίσματα ακόμη και γειτονικών πολυκατοικιών, με την κυκλοφορία στο σημείο να διακόπτεται για περισσότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr η ένοικος του διαμερίσματος μετέβη στην οικία της από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου για να ανάψει καντήλι με το Άγιο Φως και επέστρεψε στην εκκλησία για να παρακολουθήσει την Αναστάσιμη Λειτουργία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από το αναμμένο καντήλι και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στους χώρους του διαμερίσματος, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Οι γείτονες αντιλήφθηκαν το συμβάν και κάλεσαν την Πυροσβεστική, της οποία η επέμβαση ήταν καίρια, αποτρέποντας περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς.

Υλικές ζημιές υπέστησαν και άλλα διαμερίσματα, ωστόσο το ευχάριστο είναι πως άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

gnomip

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Φωτιά σε διαμέρισμα από αναμμένο καντήλι - Λαμπάδιασε η πολυκατοικία (βίντεο)"

Χ.Ακάρ: «Στο Αιγαίο, την Αν.Μεσόγειο & την Κύπρο θα προστατεύουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκίας»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 2 Μαΐου επίσκεψη στο βόρειο Ιράκ, με το βλέμμα στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντά της παντού.

«Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/Κ αδελφών μας, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω, όπως κάναμε μέχρι τώρα.

Η κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας μας είναι για εμάς βασικό».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χ.Ακάρ: «Στο Αιγαίο, την Αν.Μεσόγειο & την Κύπρο θα προστατεύουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκίας»"

Περιστέρι: Ειδικός Φρουρός ο 21χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά το σοκαριστικό τροχαίο (pics)

Ειδικός Φρουρός είναι ο 21χρονος που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά μετά από τροχαίο στην Θηβών στο Περιστέρι τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα.

Ο νεαρός αστυνομικός, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΡΑΣΗ, γύριζε στο σπίτι του όταν σύμφωνα με πληροφορίες συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα που παραβίασε κόκκινο φανάρι και «καρφώθηκε» πάνω του.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το ότι ο νεαρός έγινε «μπαλάκι» μεταξύ των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, στις 2:30 που έγινε το ατύχημα μεταφέρθηκε στο 251. Γύρω στις 7:30 τον μετέφεραν στο Ωνάσειο. Ωστόσο η «περιφορά» δεν σταμάτησε εκεί, αφού στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε ως πολυτραυματίας στον Ευαγγελισμό.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr, η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με τα αυτοκίνητα να σμπαραλιάζονται.

 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστέρι: Ειδικός Φρουρός ο 21χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά το σοκαριστικό τροχαίο (pics)"

Πρωτομαγιά: Χωριστές εκδηλώσεις – Στις 4 Μαΐου η ΓΣΕΕ και στις 6 το ΠΑΜΕ

Με μαζική συμμετοχή και κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής , μέλη του ΠΑΜΕ τίμησαν το πρωί τους νεκρούς της εργατικής Πρωτομαγιάς

 Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 έχει μετατεθεί από το υπουργείο εργασίας η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος συνέπεσε με το Μεγάλο Σάββατο. Την ίδια ημέρα έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά με σημεία αιχμής την υγειονομική προστασία των εργαζόμενων και τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το προεδρείο της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ τιμώντας την ημέρα θα καταθέσουν στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ξεχωριστή κινητοποίηση αποφάσισε το ΠΑΜΕ που προκήρυξε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 πμ με κύριο σύνθημα «κάτω τα χέρια από το 8ωρο» Υπενθυμίζουμε ότι η περυσινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ υπό τη σκιά της πανδημίας είχε γίνει συντεταγμένα ,με μικρότερη συμμετοχή και με την τήρηση των αποστάσεων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η ΓΣΕΕ:

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτομαγιά: Χωριστές εκδηλώσεις – Στις 4 Μαΐου η ΓΣΕΕ και στις 6 το ΠΑΜΕ"

Σακελλαροπούλου από τη Λήμνο: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές

Πάσχα στην καρδιά του Αιγαίου, τον Αϊ Στράτη με τους 200 ακρίτες κατοίκους του, επέλεξε να κάνει σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας «προς όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας» αλλά και σημειώνοντας σε κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα «επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».

Αρχικά στο αεροδρόμιο της Λήμνου όπου προσγειώθηκε και όπου η έδρα των φρουρών του Αιγαίου, της 130ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, συναντήθηκε με ιπταμένους και τεχνικούς των αεροσκαφών τύπου F 16 που εδρεύουν εκεί και των ελικοπτέρων Super Puma που πραγματοποιούν έρευνες και διασώσεις στο Αιγαίο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη και ευχήθηκε σε όλους, σημειώνοντας σε δήλωση της «το υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το φρόνημα και την αποφασιστικότητα που διακατέχει τα πληρώματα επιφυλακής, ιπτάμενους και τεχνικούς, καθώς και το προσωπικό της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας».

Για την κ. Σακελλαροπούλου «είναι όλοι αυτοί που, αγνοώντας κούραση και προσωπικό κόστος, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Όλοι που, με πίστη, μαχητικότητα και συνέπεια, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο».

Στη δήλωση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «η Ελλάδα, ένα σύγχρονο κράτος στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν.

Και η καλύτερη απόδειξη γι' αυτό, είπε απευθυνόμενοι στα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, είστε εσείς, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Από τη Λήμνο με πτήση ελικοπτέρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Αϊ Στράτη. Πρώτος συμβολικός σταθμός πριν τον οικισμό του Αγίου Ευστρατίου το Ακρωτήριο Σιαλμά (τέως Τρυπητή) όπου το μνημείο του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, «του πρώτου νεκρού πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε αερομαχία στο Αιγαίο».

Καταθέτοντας στεφάνι υπό τους ήχους μιας σάλπιγγας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποκλίθηκε με συγκίνηση «στη μνήμη του 27χρονου Υποσμηναγού που στις 18 Ιουνίου 1992, έχασε τη ζωή του εδώ, στη θαλάσσια περιοχή του Αϊ Στράτη, υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη».

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση της με τους ανθρώπους του μικρονησιού «η ηρωική πράξη του υποσμηναγού δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η πατρίδα τον ευγνωμονεί. Όπως ευγνωμονεί και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία διασφαλίζουν καθημερινά την ακεραιότητα των συνόρων μας και την εθνική μας κυριαρχία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σακελλαροπούλου από τη Λήμνο: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news