facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.Η πρόταση συγκέντρωσε 266 ψήφους, ενώ την καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Επί 298 ψηφισάντων, 266 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».

Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ΄αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.

Η εξεταστική επιτροπή εξετάζει κυρίως θέματα πολιτικών ευθυνών.

Στη συζήτηση στη Βουλή κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι επί της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση των Τεμπών την οποία υπερψήφισε η Ν.Δ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα δέχτηκε βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς προτείνει να εξεταστούν οι παραλείψεις από το 1997 έως σήμερα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει και το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη"

Επεισόδια από ομάδες Ρομά: Κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ – Άνοιξε η Μεσογείων

Άνοιξε η λεωφόρος Μεσογείων η οποία είχε κλείσει προσωρινά από τις Αρχές στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, εξαιτίας φωτιών που άναψαν Ρομά, αντιδρώντας για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου, καθώς και εκεί σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδες Ρομά που άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα.

Παράλληλα σημειώθηκαν επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια από ομάδες Ρομά: Κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ – Άνοιξε η Μεσογείων"

Βενιζέλειο: Χειρούργησαν 58χρονο με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων – Ακούστε τη μαρτυρία της συζύγου του (vid)

Ασθενείς περιμένουν αρκετό χρόνο χωρίς χειρουργείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους είτε υποβάλλονται σε χειρουργεία ακόμα και με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία το πρόβλημα με την υποστελέχωση στον τομέα της υγείας στην Κρήτη. Ασθενείς που χρήζουν επεμβάσεων με χορήγηση αναισθησίας καλούνται να υπομείνουν αφόρητους πόνους, καθώς, αφού δεν υπάρχει επαρκής αριθμός αναισθησιολόγων, είτε περιμένουν αρκετό χρόνο χωρίς χειρουργείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους είτε υποβάλλονται σε χειρουργεία ακόμα και με τοπική αναισθησία.

Το τελευταίο συνέβη στο Βενιζέλειο σε περιστατικό με έναν 58χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν από δέκα ημέρες και έπρεπε να χειρουργηθεί στον καρπό, ο οποίος είχε σχεδόν διαμελιστεί. Του τοποθετήθηκε γύψος, ωστόσο εάν δεν υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση το χέρι του θα υπολειτουργούσε. Μετά από δέκα ημέρες αναμονής στο νοσοκομείο με πόνους στο χέρι και αφού περίμεναν μέρα με την ημέρα ο ίδιος και η σύζυγός του που τον συνοδεύει να μπει στο χειρουργείο, αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση αλλά του χορηγήθηκε… τοπική αναισθησία. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι, όπως περιγράφει η σύζυγος του ασθενούς, που έλαβε την ενημέρωση ότι δεν έγινε ολική νάρκωση επειδή η αναισθησιολόγος χρειάστηκε σε άλλο περιστατικό…

 

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλειο: Χειρούργησαν 58χρονο με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων – Ακούστε τη μαρτυρία της συζύγου του (vid)"

Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω ενοχλήσει άνθρωπο» - Η δήλωση της 26χρονης για την υπόθεση αρπαγής που κατηγορείται

Τη θέση της για την υπόθεση αρπαγής για την οποία κατηγορείται, ξεκαθάρισε στο protothema η Γεωργία Μπίκα. Η 26χρονη, η οποία είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022, τόνισε πως δεν γνωρίζει γιατί εμπλέκεται το όνομά της στην υπόθεση αρπαγής - μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της - και δήλωσε έτοιμη να απολογηθεί όποτε την καλέσουν.

«Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία εις βάρος μου, είναι μια υπόθεση στην οποία δεν εμπλέκομαι εγώ. Καταλαβαίνω ότι εμπλέκεται το όνομά μου... Είναι όπως η άλλη υπόθεση που είχα εμπλακεί, χωρίς να έχω καμία σχέση ούτε να γνωρίζω εκείνο τον άνθρωπο που είχε τελειώσει τη ζωή του. Αποδεσμεύτηκα και από εκεί, οπότε θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποδεσμευτώ και από αυτό» τόνισε αρχικά η 26χρονη και συνέχισε: «Εφόσον δεν υπάρχει κάτι εις βάρος μου, δεν υπάρχει καμία καταγγελία για εμένα, θα απολογηθώ για ό,τι με καλέσουν. Δεν γνωρίζω καν την έννοια του ηθικού αυτουργού, οπότε για να θεωρηθεί κάποιος ότι το έχει κάνει φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τη γνωρίζει, να το έχει επεξεργαστεί, να ξέρει την έννοια. Δεν έχω τέτοια γνώση, ούτε έχω ενοχλήσει άνθρωπο, ούτε εξυβρίζω στην προσωπική μου ζωή. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί μπλέκεται πάλι το όνομά μου. Όταν ανοίγει μια υπόθεση μπορούν να ανοίξουν και πολλά άλλα πράγματα. Δεν έχω απολύτως καμία σχέση».

«Σήμερα προσπαθώ στη ζωή μου, είμαστε άνθρωποι και έχουμε συναισθήματα. Ετοιμάζουμε μια ΜΚΟ για κακοποιημένες γυναίκες από ψυχική, κακοποιητική συμπεριφορά, μετά από βιασμό, για την ενδυνάμωση των γυναικών και ό,τι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε τις γυναίκες θα το κάνουμε. Είμαι δίπλα σε όλες τις γυναίκες» κατέληξε η Γεωργία Μπίκα.

Από θύμα βιασμού, κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή η Γεωργία Μπίκα

Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι η Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022- υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Η 26χρονη, σήμερα, γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη - μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της - έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Η καταγγελλόμενη αρπαγή - σύμφωνα με τον μηνυτή - είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία. Στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και η 26χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω ενοχλήσει άνθρωπο» - Η δήλωση της 26χρονης για την υπόθεση αρπαγής που κατηγορείται"

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο πολιορκούσε από τα ξημερώματα, με την ισλαμιστική οργάνωση να ανακοινώνει νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (15.11.2023) το απόγευμα ότι οι IDF το έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέβασαν και τα σχετικά ντοκουμέντα στο X (πρώην Twitter), όπου φαίνονται όπλα, γιλέκα, στρατιωτικές εξαρτήσεις, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στη Χαμάς και πως οι τρομοκράτες της τα έκρυβαν μέσα στις εγκαταστάσεις του.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που ανέβασαν οι IDF, φαίνεται ένας αξιωματικός της 36ης Μεραρχίας να ανακαλύπτει κρυμμένα όπλα και πολεμοφόδια δίπλα από έναν μαγνητικό τομογράφο.

«Κατά τη διάρκεια ερευνών μέσα σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου, οι μαχητές μας εντόπισαν ένα δωμάτιο που περιείχε μοναδικά τεχνολογικά μέσα, εξοπλισμό μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρουν οι IDF στο X.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εντοπίστηκαν επίσης «στολές της Χαμάς» πεταμένες στο πάτωμα, εκτιμώντας πως οι «τρομοκράτες» τις έβγαλαν και διέφυγαν απαρατήρητοι.

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν περίτρανα ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε ως άντρο τρομοκρατών, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε ο Χαγκάρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, το μεγαλύτερο της περιοχής.

Ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι IDF αποσύρθηκαν από το Αλ Σίφα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα"

Χαλκίδα: Νέο βράδυ εντάσεων στους δρόμους για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά (βίντεο)

Ένα ακόμη βράδυ με εντάσεις στην Ελλάδα. Και την Τετάρτη, Ρομά βγήκαν στους δρόμους στη Χαλκίδα για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά.

Σύμφωνα με το eviaonline, Ρομά, κυρίως νεαρής ηλικίας, πραγματοποιούν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες.

Έχουν ανάψει καπνογόνα, κρατούν πανό, φωνάζουν συνθήματα για τον 17χρονο που έχασε την ζωή του.

Για δεύτερη μέρα έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή ομάδες Ρομά, καθώς χθες είχαν κλείσει την κεντρική οδό στη Χαλκίδα, καίγοντας λάστιχα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Νέο βράδυ εντάσεων στους δρόμους για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά (βίντεο)"

Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Τατάρ για τα 40 χρόνια από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους

Συγχαρητήρια επιστολή, για την 40η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου απέστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. «Συγχαίρω ολόψυχα τους αδελφούς μας», έγραψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο Χ (πρώην Twiter).

Στην επιστολή του προς τον «ψευδοπρωθυπουργό» στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι «μία δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής λύση θα είναι δυνατή μόνο μέσα από ένα πλαίσιο που θα βασίζεται στην πραγματικότητα επί του εδάφους».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτει ότι η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως το «όραμα λύσης» που παρουσίασε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη, «το οποίο στοχεύει κυρίως στην καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού, και στη συνέχεια στη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».

Για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο Ερντογάν ανάρτησε μήνυμα στο X (πρώην Twitter):

«Συγχαίρω ολόψυχα τη 15η Νοεμβρίου Ημέρα Δημοκρατίας των αδελφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, που γιορτάζουν σήμερα την 40ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Θυμάμαι με έλεος τους ήρωες που είπαν «σταμάτα» στην κατοχή, την αιχμαλωσία και την καταπίεση με τον επικό τους αγώνα και στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον λαό της Κύπρου.

Ως Türkiye, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγχαρητήρια Ερντογάν στον Τατάρ για τα 40 χρόνια από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους"

Ο Ρομά που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς και Έλληνες τώρα ζητά «συγγνώμη» από όλους

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο νεαρός Ρομά που ανέβασε βίντεο στο οποίο απειλούσε να σκοτώσει Έλληνες και αστυνομικούς, οργισμένος από τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία, μετά από καταδίωξη αστυνομικών.

Με νέα ανάρτηση στο tik tok ο Ρομά ζητάει συγγνώμη λέγοντας ότι δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι τονίζοντας πως όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο πάνω στα νεύρα σου και τον θυμό δεν ξέρεις τι λες.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελλάδα, την πατρίδα μου, μέσα από την ψυχή μου, όχι από φόβο» λέει επισημαίνοντας ότι ο νεκρός ήταν συγγενής της γυναίκας του.

Υποστηρίζει ότι όσοι ανέβασαν το πρώτο του βίντεο σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν αστυνομικοί λέγοντας: «Το ξέρουμε ότι είσαστε ρατσιστές χρόνια τώρα μαζί μας, με τα Ρομά, δεν ξέρω γιατί».

Ακολούθως λέει ότι η Αστυνομία «θέλει πόλεμο μαζί μας, με τους τσιγγάνους» κάνοντας λόγο για τρεις φόνους και υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες αστυνομικοί βγαίνουν από τη Σχολή χωρίς καμία εκπαίδευση.

Στο τέλος ζητάει άλλη μια φορά συγγνώμη, επιμένοντας ότι η αστυνομία θα πρέπει να ηρεμήσει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρομά που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς και Έλληνες τώρα ζητά «συγγνώμη» από όλους"

Θανάσιμος τραυματισμός 17χρονου: Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας που οδηγείται αύριο (16/11) στον ανακριτή – Πυρίτιδα βρέθηκε στο χέρι του θύματος

Κύμα οργής στις κοινότητες των Ρομά έχει προκαλέσει ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου, από όπλο αστυνομικού, τα ξημερώματα της Κυριακής, στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο χέρι του θύματος ανιχνεύτηκε πυρίτιδα, που επιβεβαιώνει την ιατροδικαστική εξέταση ότι ο πυροβολισμός έγινε από πολύ κοντά.

Η χθεσινή ήταν ακόμα μία νύχτα έντασης, με οδοφράγματα και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Πάντως, ο δικηγόρος του αστυνομικού υποστηρίζει ότι ο 17χρονος δεν έχει καμία σχέση με τους Ρομά. Σε κλίμα οδύνης, φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον ανήλικο, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αύριο οδηγείται στον ανακριτή.

Ο 41ενός ετών αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αναμένεται αύριο το πρωί (16/11) να απολογηθεί στον ανακριτή Θήβας.

Ο αστυνομικός που ήταν μαζί του στο υπηρεσιακό όχημα, περιέγραψε όσα είδε μόλις το όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος ακινητοποιήθηκε στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

«Ο συνάδελφος φώναξε ότι είμαστε αστυνομικοί και ζήτησε από τον οδηγό να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε ούτε την πόρτα, αλλά ούτε καν το παράθυρο του. Είδα τον αρχιφύλακα να ανοίγει την πόρτα του οδηγού και να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω. Όταν πλησίασα είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι και το λαιμό . Ο συνάδελφος κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα είδα ότι το όπλο του ήταν στην θήκη της ζώνης του».

Στον ισχυρισμό ότι ο 17χρονος δεν έχει σχέση με τους Ρομά προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Διαβάζω ότι η μητέρα του δεν έχει καμία σχέση, ο πατέρας του έχει πεθάνει πάρα πολλά χρόνια απ` όταν το παιδάκι ήταν πάρα πολύ μικρό και είδα και τους τόπους κατοικίας του[…] Τώρα το πως ξεσηκώθηκαν οι Ρομά, το πώς έγινε η κινητοποίηση, το πώς έγινε αυτός ο συνειρμός για ρατσιστικές επιθέσεις αστυνομικών δεν μπορώ να το καταλάβω» είπε ο δικηγόρος.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ανήλικου στην Αλίατρο

Στον Ιερό Ναό Κων/νου και Ελένης στην Αλίαρτο, η οικογένεια , συγγενείς και φίλοι – σε κλίμα οδύνης- είπαν το τελευταίο αντίο στον 17χρονο, που έχασε τη ζωή του από όπλο αστυνομικού

Ο χαμός του 17χρονου έχει πυροδοτήσει οργή στις κοινότητες των ΡΟΜΑ. Το βραδυ της Τρίτης έστησαν πύρινα οδοφράγματα, επιτέθηκαν με αντικέιμενα σε αστυνομικές δυνάμεις και διερχόμενα οχήματα και έκλεισαν δρόμους, ακόμη και την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα.

Σκηνικό έντασης επικράτησε και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Θήβα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θανάσιμος τραυματισμός 17χρονου: Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας που οδηγείται αύριο (16/11) στον ανακριτή – Πυρίτιδα βρέθηκε στο χέρι του θύματος"

Ο Ρομά που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς και Έλληνες τώρα ζητά συγγνώμη - Βίντεο

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο νεαρός Ρομά που ανέβασε βίντεο στο οποίο απειλούσε να σκοτώσει Έλληνες και αστυνομικούς, οργισμένος από τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία, μετά από καταδίωξη αστυνομικών.

Με νέα ανάρτηση στο tik tok ο Ρομά ζητάει συγγνώμη λέγοντας ότι δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι τονίζοντας πως όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο πάνω στα νεύρα σου και τον θυμό δεν ξέρεις τι λες.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελλάδα, την πατρίδα μου, μέσα από την ψυχή μου, όχι από φόβο» λέει επισημαίνοντας ότι ο νεκρός ήταν συγγενής της γυναίκας του.

Υποστηρίζει ότι όσοι ανέβασαν το πρώτο του βίντεο σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν αστυνομικοί λέγοντας: «Το ξέρουμε ότι είσαστε ρατσιστές χρόνια τώρα μαζί μας, με τα Ρομά, δεν ξέρω γιατί».

Ακολούθως λέει ότι η Αστυνομία «θέλει πόλεμο μαζί μας, με τους τσιγγάνους» κάνοντας λόγο για τρεις φόνους και υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες αστυνομικοί βγαίνουν από τη Σχολή χωρίς καμία εκπαίδευση.
Στο τέλος ζητάει άλλη μια φορά συγγνώμη, επιμένοντας ότι η αστυνομία θα πρέπει να ηρεμήσει.

«Θα σκοτώσω αστυνομικούς και Έλληνες»

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ είχε διατάξει έρευνα για να βρεθεί ο Ρομά ο οποίος δημοσιοποίησε βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο εμφανίζεται να ομολογεί δημόσια την πρόθεση του για διάπραξη εγκλημάτων κατά αστυνομικών αλλά και απλών πολιτών.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως ο εν λόγω άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και πως σε βάρος του διενεργείται σχετική έρευνα.

Τα όσα αναφέρει στο βίντεο που δημοσιοποίησε προκαλούν σοκ: «Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι, όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα. Όταν όμως οι γύφτοι, γίνει πόλεμος που εύχομαι να γίνει πόλεμος, θα είμαστε οι πρώτοι, οι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα, θα σκοτώσω όλους τους Αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό με τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάξω τα μυαλά στον αέρα. Γαμ. ο κράτος ο Ελληνικός, γαμ. η Ελληνική. Γαμ. όλοι. Πουτ. Δολοφόνοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ρομά που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς και Έλληνες τώρα ζητά συγγνώμη - Βίντεο"

Καιρός αύριο: Βουτιά της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Ψυχραίνει ο καιρός αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου με πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά και τα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια. Στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και γρήγορα αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ. Αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα γίνει παντού αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ. Αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στη Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Εύβοια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βουτιά της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Λευκός Οίκος: Δεν δώσαμε το «πράσινο φως» για την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ΗΠΑ «δεν έδωσαν το πράσινο φως στις επιχειρήσεις (του ισραηλινού στρατού) γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα» στη Γάζα, ούτε το κάνουν για τις άλλες στρατιωτικές αποφάσεις του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Υπήρξαμε πάντα απολύτως ξεκάθαροι με τους Ισραηλινούς εταίρους μας σχετικά με τη σημασία να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων. Υπήρξαμε επίσης πολύ σαφείς με εκείνους σχετικά με το γεγονός ότι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για νοσοκομεία», πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λευκός Οίκος: Δεν δώσαμε το «πράσινο φως» για την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα"

Αυτή είναι η επιστολή που «αθωώνει» τον πατέρα Αντώνιο – Τα τρία στοιχεία που υποστηρίζουν ότι είναι πλαστή

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή που φέρεται να έστειλε στις αρχές η μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε πρώτος τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου», στην οποία αναφέρονταν ότι οι κατηγορίες ήταν ψεύτικες.

Η επιστολή προβλήθηκε στην εκπομπή «Live News» που μίλησε και η μητέρα του 19χρονου, η οποία τόνισε ότι ποτέ δεν έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο. «Ουδέποτε πήραμε πίσω τις καταγγελίες», είπε και ανέφερε ότι «είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα».

«Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν και ψυχολογικά και σωματικά. Δεν υπάρχει (σ.σ η επιστολή) είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε πως πρόκειται για «αηδίες και ξεράσματα, τεχνάσματα του πατέρα… Που τελευταία στιγμή προσπαθεί να ανακατέψει την άμμο, να βρωμίσουν τα νερά. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αυτό που είναι να γίνει θα γίνει. Η Εισαγγελέας δεν είναι τυχαίο που το όρισε δικάσιμο οπότε δεν με απασχολεί τίποτα από ότι λένε και κάνουν».

Τα τρία στοιχεία

Στην εκπομπή του Mega εμφανίστηκε και ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της μητέρας του 19χρονου, υποστηρίζοντας ότι τρία στοιχεία δείχνουν πως η επιστολή είναι πλαστή.

Συγκεκριμένα, η επιστολή είναι χειρόγραφη, όμως δεν έχει τον γραφικό χαρακτήρα της μητέρας, ενώ ο αριθμός ταυτότητας που αναγράφει, δεν είναι εκείνος της γυναίκας, όπως και η υπογραφή που τεκμηριώνει το έγγραφο.

«Η μητέρα δεν έχει πάει ποτέ στο ΚΕΠ να υπογράψει. Ο αριθμός της ταυτότητας δεν είναι ο ίδιος ούτε η υπογραφή», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρόπουλος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η επιστολή που «αθωώνει» τον πατέρα Αντώνιο – Τα τρία στοιχεία που υποστηρίζουν ότι είναι πλαστή"

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της περιοχής και βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιορκίας των IDF τις τελευταίες ώρες.

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε έφοδο νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (15.11.2023) στο Αλ Σίφα για να εντοπίσει τρομοκράτες της Χαμάς, με τις περιγραφές από τον πανικό που επικράτησε στις πτέρυγες, στους ορόφους και τους διαδρόμους του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Λωρίδας της Γάζας να είναι συγκλονιστικές.

«Θεωρούμε την ισραηλινή κατοχή πλήρως υπεύθυνη για τη ζωή και την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού, των τραυματιών, των ασθενών, των πρόωρων παιδιών και των εκτοπισμένων», ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο των ελεγχόμενων από τη Χαμάς ΜΜΕ της Γάζας.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία της Γάζας για να προστατεύσει τους τρομοκράτες της από τα πυρά του. Ισχυρίζεται ότι κάτω από τις εγκαταστάσεις τους κρύβονται τα περιβόητα τούνελ και τα κέντρα επιχειρήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάτι που έχει διαψευστεί επανειλημμένα από τους ισλαμιστές.

Παράλληλα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε – επικαλούμενο πηγές του νοσοκομείου – ότι οι IDF χτύπησαν με τανκ την καρδιολογική μονάδα του Αλ Σίφα αλλά και ότι έχουν σταματήσει εντελώς η λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων, επειδή οι Ισραηλινοί στρατιώτες απαγορεύουν τη μετακίνηση από και προς αυτές.

Η έφοδος του Ισραήλ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος από τους 240 ομήρους της Χαμάς. Ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι IDF αποσύρθηκαν από το Αλ Σίφα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Η Ουάσιγκτον δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την επιχείρηση στο Αλ Σίφα

Οι ΗΠΑ «δεν έδωσαν το πράσινο φως στις επιχειρήσεις (του ισραηλινού στρατού) γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα» στη Γάζα, ούτε το κάνουν για τις άλλες στρατιωτικές αποφάσεις του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Υπήρξαμε πάντα απολύτως ξεκάθαροι με τους Ισραηλινούς εταίρους μας σχετικά με τη σημασία να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων. Υπήρξαμε επίσης πολύ σαφείς με εκείνους σχετικά με το γεγονός ότι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για νοσοκομεία», πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, οξυγόνο, μόνο βομβαρδισμοί»

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας.

Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Ισραήλ λέει ότι στις σήραγγες κάτω από το νοσηλευτικό ίδρυμα στεγάζεται ένα αρχηγείο της Χαμάς, κάτι που η οργάνωση διαψεύδει.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και εάν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς. «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη» πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ, που είναι υπηρεσία του ΟΗΕ, ανέφερε ότι εξετάζει την πιθανότητα απομάκρυνσης των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού από το νοσοκομείο. «Για να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ασφαλώς χρειάζεται να υπάρχει ασφαλής διέλευση αλλά και καύσιμα για τα ασθενοφόρα», εξήγησε ο Ρικ Πίπερκορν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Πίπερκορν είπε επίσης ότι με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που διέθετε, 34 από τα 39 πρόωρα βρέφη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο είναι ακόμη ζωντανά και 82 πτώματα ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο στον χώρο του ιδρύματος. Άλλα 80 πτώματα παραμένουν άταφα.

Δεν υπάρχει οξυγόνο, ρεύμα ή νερό στο νοσοκομείο που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 633 ασθενείς, περισσότερους από 500 εργαζομένους και 4.000 εκτοπισμένους.

Ο Τέντρος, που νωρίτερα δήλωσε ότι ο ΠΟΥ είχε χάσει την επαφή του με το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ότι δεν έχει πρόσφατες αναφορές για τους νεκρούς και τους τραυματίες στη Γάζα. Μετέφερε όμως την περιγραφή ενός μέλους του ΠΟΥ από το Αλ Σίφα: «Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ηλεκτρικό, μόνο βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς…».

Ο νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ Στιβ Σόλομον είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει, με βάση το διεθνές δίκαιο, να προστατεύονται πάντα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα"

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για κλοπές οχημάτων στην Αττική – Πόσες συλλήψεις έγιναν, πόσες ληστείες εξιχνιάστηκαν

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έγινε γνωστό πως εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 14 Νοεμβρίου 2023, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε περιοχές της Αττικής και της Θήβας, κατά την οποία συνελήφθησαν -3- μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές πολυτελών οχημάτων με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αφού εντόπιζαν υποψήφια προς κλοπή οχήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διέθεταν (διαγνωστικά εγκεφάλων, αυτοσχέδια εργαλεία παραβίασης κλπ), προέβαιναν στην κλοπή τους και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία του Μενιδίου, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές, ενώ στη συνεχεία τα μετέφεραν σε σημεία «καβάτζες».

Για να πετύχουν τον σκοπό τους και να διοχετεύσουν τα κλεμμένα οχήματα στην αγορά, χρησιμοποιούσαν στοιχεία ανύπαρκτων ή ανυποψίαστων ατόμων και προμηθεύονταν οχήματα, ίδιας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και ήταν ασύμφορα προς επισκευή.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα έγγραφα αυτών, πλαστογραφούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας καθώς και τον αριθμό πλαισίου των κλεμμένων οχημάτων, και τα διέθεταν προς πώληση μέσω διαδικτύου, σε χαμηλές τιμές για άμεσο κέρδος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμη και στην περίπτωση που τα έγγραφα κάποιου οχήματος κατάσχονταν, με διάφορα τεχνάσματα προχωρούσαν στην επανέκδοσή τους ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες σε οικίες και Ι.Χ., συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -11- οχήματα,
  • -10- κινητά,
  • -63.487,60- ευρώ,
  • πλήθος ανταλλακτικών και κλειδών αυτοκινήτων,
  • εγκέφαλος και κινητήρας αυτοκινήτου,
  • πιστόλι,
  • φυσίγγια,
  • υπολογιστής,
  • συσκευή GPS,
  • -2- ζεύγη πινακίδων
  • -2- ρολόγια μεγάλης αξίας,
  • πλήθος εγγράφων και
  • ρουχισμός.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -10- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα -9- βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση τους ξεπερνά το ποσό των -290.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για κλοπές οχημάτων στην Αττική – Πόσες συλλήψεις έγιναν, πόσες ληστείες εξιχνιάστηκαν"

Χαλκιδική: Ανήλικη έκαψε ολοσχερώς το σπίτι φίλης της γιατί… κοιμήθηκε με τον σύντροφό της

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης μια 20χρονη- σήμερα- κοπέλα που μαζί με μία ανήλικη έβαλαν φωτιά και έκαψαν ολοσχερώς το σπίτι της φίλης τους για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, ενώ δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την ίδια υπόθεση και ως ο άνθρωπος που έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα για να εκδικηθεί το θύμα, κατηγορείται και μια ακόμη νεαρή κοπέλα που, τότε, δεν είχε κλείσει τα 18 έτη και παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.

Τι συνέβη στις 6 Ιουλίου 2021

Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου του 2021, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Οι κατηγορούμενες, μαζί με το θύμα και την υπόλοιπη παρέα τους είχαν βγει για βραδινή διασκέδαση και αφού κατανάλωσαν ποσότητες αλκοόλ, κάποια στιγμή παρεξηγήθηκαν γιατί κατάλαβαν ότι ο σύντροφος της 17χρονης έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον για το θύμα.

Η παθούσα αποχώρησε με τη μοτοσυκλέτα του φίλου της 17χρονης, με τις κατηγορούμενες να πιστεύουν ότι θα την μεταφέρει έως το σπίτι της, ωστόσο οι δύο τους κατέληξαν στο διαμέρισμα του νεαρού. Οι δύο νεαρές μετέβησαν στην οικία που διέμενε το θύμα με την οικογένειά της και όταν χτύπησαν την πόρτα και δεν τους άνοιξε κάνεις, ακολούθως πήγαν σε κοντινό κατάστημα ψιλικών από όπου προμηθεύτηκαν δύο μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα, με τις κινήσεις τους να καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

Οι δύο νεαρές με «μπροστάρισσα» την 17χρονη που αισθάνθηκε προδομένη από τη φίλη της και τον σύντροφό της, επέστρεψαν στην οικία του θύματος και κατάφεραν να το βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Από το αδιανόητο συμβάν κινδύνεψαν άμεσα η θεία του θύματος και η ανήλικη αδελφή της που, τότε, ήταν μόλις 9 ετών, καθώς την ώρα που κοιμόντουσαν αντιλήφθηκαν τον καπνό να εισέρχεται στο διαμέρισμά τους που βρίσκεται στον επάνω όροφο.

«Άρπαξα την ανιψιά μου και προσπάθησα να βγω στο μπαλκόνι όμως δεν έβλεπα τίποτα από τον καπνό. Δε μπορούσαμε να βγούμε από την κεντρική είσοδο γιατί υπήρχαν φλόγες και δεν βλέπαμε τίποτα. Ο πρώτος όροφος καιγόταν. Ένας γείτονας φώναζε “φωτιά”. Καταφέραμε και βγήκαμε από πίσω, πηδήξαμε από το μπαλκόνι και καταλήξαμε στο δρόμο για να γλιτώσουμε», είπε η γυναίκα.

«Ήμουν μεθυσμένη, κοιμήθηκα στον καναπέ»

Το θύμα που, σήμερα, είναι 20 ετών ανέφερε στη κατάθεσή της στο δικαστήριο πως τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι της, εκείνη κοιμόταν. «Ήμουν μεθυσμένη, μιλήσαμε λίγο, κάναμε ένα τσιγάρο και με πήρε ο ύπνος στον καναπέ. Άνοιξα τα μάτια μου το πρωί και είδα αστυνομικούς. Το σπίτι είναι του πατέρα μου, είναι διώροφο. Επάνω κοιμόταν η αδελφή μου η οποία ήταν 9 ετών και η θεία μου», είπε.

«Όταν μπήκα στο περιπολικό μου είπαν για μια πυρκαγιά στο σπίτι. Φαντάστηκα ότι θα έκαψαν κάποιο έπιπλο, δεν ήξερα τι είχε γίνει. Κάηκαν τα μεταλλεία από το τον αθλητισμό, ρούχα, πράγματα αξίας. Άκουσα ότι τη φωτιά την έβαλε η κατηγορούμενη με μια ακόμα επειδή κοιμήθηκα στο σπίτι του παιδιού. Εξαφανίστηκαν όλοι την επόμενη ημέρα», σημείωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, «η διανυκτέρευσή μου εκεί έγινε επειδή ήμουν μεθυσμένη και με πήρε ο ύπνος στο σπίτι του. Ήμουν πολύ μεθυσμένη. Δε μου είχαν πει ότι στην παραλία με κοιτούσε. Εγώ πήγα εκεί και σε μισή ώρα κοιμήθηκα, δε κάναμε τίποτα άλλο. Δε θυμάμαι αν μου έστελναν μηνύματα οι κατηγορούμενες όταν ήμουν εκεί, ήμουν λιώμα. Όταν ξύπνησα, βρήκα μηνύματα στο κινητό μου. “Μην κάνεις το λάθος και βγεις έξω”, έλεγε το ένα και θυμάμαι ότι μου έστελναν κάτι κατεβατά προσβλητικά. “Θα σου σπάσω το σπίτι, ό,τι έχεις και δεν έχεις”, έγραφαν».

Η απολογία

Στην απολογία της η κατηγορούμενη παραδέχθηκε την εμπλοκή της στον εμπρησμό, όπως υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό ρόλο και ότι το μόνο που έκανε ήταν να συνοδεύσει την ανήλικη στο μίνι μάρκετ και να της δώσει τον αναπτήρα, αλλά για να ανάψει τσιγάρο και όχι για να κάψει το σπίτι.

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι, χτυπούσε την πόρτα, το παράθυρο, έπαιρνε τηλέφωνα. Ήθελε να κάνει φασαρία, δεν άνοιξε κάνεις. Μου είπε να πάμε στο μίνι μάρκετ. Στο μαγαζί μπήκε με φορά και άρχισε να ψάχνει, είπε στην υπάλληλο ότι θέλει οινόπνευμα. Περνάμε πολλές φορές οινόπνευμα και βάζαμε σε χυμό και αναψυκτικό γιατί δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε αλκοόλ. Η απόσταση από το σπίτι ήταν περίπου 500-600 μέτρα. Δε μου μιλούσε στο δρόμο, ήταν σα να μην υπήρχα. Ήταν χάλια από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Φτάσαμε σπίτι της κοπέλας, ξέραμε ότι έμενε εκεί», είπε.

Και συνέχισε: «Φώναζα, την παρακαλούσα, τη ρώτησα “γιατί πηδας τα κάγκελα” και μου απάντησε “θα δεις τι θα κάνω”. Ανέβηκε στα κεραμίδια και μπήκε μέσα, κρατούσε δύο μπουκάλια οινόπνευμα. Εγώ έμεινα κάτω και φώναζα. Μόλις βγήκαμε από το μίνι μάρκετ μου ζήτησε αναπτήρα για να κάνει τσιγάρο και τον κράτησε. “Τώρα θα της το κάψω”, μου είπε και μπήκε μέσα. Εγώ φώναζα “μη κάνεις τίποτα, κατέβα κάτω”. Είχα πιει αλκοόλ, είχα κάνει κόκα, δεν καταλάβαινα», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Ήταν ξεκάθαρα για ερωτική ζήλια, εγώ δεν είχα σχέση».

Στην απολογία της η κατηγορούμενη ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και τον πατέρα του θύματος. «Φταίω, δυστυχώς, γιατί της έδωσα τον αναπτήρα», είπε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Ανήλικη έκαψε ολοσχερώς το σπίτι φίλης της γιατί… κοιμήθηκε με τον σύντροφό της"

Το Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο της Γάζας! (βίντεο)

Το Ισραήλ είχε τονίσει πως θέλει να καταστρέψει ότι υπάρχει στη Λωρίδα της Γάζας και συνδέεται με τη Χαμάς.

Και το κάνει… Οι IDF ανατίναξαν το κοινοβούλιο της Γάζας. Εκεί δηλαδή όπου πριν λίγες ημέρες είχαν βγάλει φωτογραφίας κρατώντας σημαίες του Ισραήλ.

Πριν συμπληρωθούν λίγες ώρες από εκείνη τη φωτογραφία, ο στρατός του Ισραήλ διέλυσε το κοινοβούλιο της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ είχε δηλώσει επίσης πως έχει υπό τον έλεγχό του κι άλλα κυβερνητικά κτίρια της Λωρίδας της Γάζας, εκτός του κοινοβουλίου.

Δείτε τη στιγμή της ανατίναξης του κοινοβουλίου της Γάζας: 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο της Γάζας! (βίντεο)"

Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της: Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δε θα μου το στερήσει ποτέ κανείς

Η απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε υποβάλλει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου σηματοδότησε την έναρξη της απολογίας της μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου εννέα μηνών.

Η πρόεδρος κάλεσε την κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι χορήγησε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της, συναισθηματικά φορτισμένη ξεκίνησε την απολογία της όταν η πρόεδρος την κάλεσε.

Πρόεδρος: Θέλω να ακούσω τη δίκη σας αλήθεια. Από εκεί που θέλετε εσείς να ξεκινήσετε σε σχέση με την κατηγορία. Οτιδήποτε, απ όπου θέλετε να ξεκινήσετε

«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς» είπε η κατηγορούμενη έντονα συγκινημένη και συμπλήρωσε «Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας … δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζίνα μου».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στη γέννηση της κόρης της με κεσαρική στις 31-10 -13 και την ομαλή εγκυμοσύνη. «Γεννήθηκε με καισαρική τομή γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7:20» εξήγησε.

«Η Τζωρτζίνα όταν την πήρα ήμουν η τελευταία που την είδα γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη πως να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είναι εκεί για εκείνη» είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο φανερά φορτισμένη.

«Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι Μετασλούδα από την πεταλούδα» ανέφερε.

Η κατηγορούμενη αναφερόμενη στο δωμάτιο του παιδιού το περιέγραψε ως ένα χώρο φωτεινό με ροζ και λαχανί χρώματα. «Είχε ότι χρειαζόταν ένα παιδί. Από εκεί και πέρα μεγάλωνε φυσιολογικά…. Όταν ήταν 1,5 έτους γεννήθηκε η Μαλένα και ήταν με τη Τζωρτζίνα στο ίδιο δωμάτιο» . Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε και για τον χαρακτήρα της πρωτότοκης κόρης της λέγοντας πως «ήταν ένα παιδί πάρα πολύ κοινωνικό». «Την ήθελαν τα παιδάκια για φίλη τους. Την έλεγαν αρχηγό. Της είχαν τρομερή αδυναμία οι δασκάλες της. Επειδή άκουσα ανακρίβειες για αυτό θέλω να πω ότι η δασκάλα της Τζωρτζίνας στο νήπιο, μετά το θάνατο της Μαλένας αρρώστησε κάποιες μέρες κι έλειπε από το σχολείο. Η Τζωρτζινα ζήτησε να επικοινωνήσω με τη δασκάλα, θεωρώντας στο μυαλό της… δεν είχε κανόνες, δεν άκουγε, δεν ήταν το κλασικό κοριτσάκι με τις κούκλες και τα παραμύθια. Μου ζήτησε το παιδί να πάρω τη δασκάλα για να δούμε αν ήταν καλά για να ξαναγυρίσει στο σχολείο».

«Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες»

Μιλώντας για το διευθυντή του σχολείου περιέγραψε ότι όταν έμπαινε η Τζωρτζινα στο σχολείο χτυπούσαν τα χέρια και της έλεγε «που είσαι σενάρια!».

«Αυτό που άκουσα ότι το παιδί ήταν φοβισμένο και πήγαινε στο γραφείο του διευθυντή να βρει παρηγοριά δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα μιλούσε παρά πολύ. Συζητούσε τα πάντα. Με τη γιαγιά, με τις φίλες της, ήταν πολυλογού. Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες. Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι εντελώς λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα ήταν καλή μαθήτρια. Μαζί διαβάζαμε» είπε ενώ στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια είπε προς το δικαστήριο: «Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για εκείνη σε παρελθόντα χρόνο. Ότι μιλάω για εκείνη ενώ εκείνη δεν είναι εδώ…».

«Όσο ήταν η Μαλένα μας στο σπίτι είχαμε ένα φουσκωτό με μπάλες. Και η Τζωρτζίνα το ξεφούσκωνε. Όταν τη μάλωνε η Μαλένα, η Τζωρτζίνα της έλεγε «φταις εσύ που τρως όλο το φαγητό σου»» ανέφερε μεταξύ η Ρούλα Πισπιρίγκου γελώντας και κλαίγοντας μαζί.

Όπως είπε, σε ηλικία 3 ετών έκανε μια επέμβαση στα αυτιά, είχε χειρουργηθεί στο αριστερό φρύδι γιατί είχε ένα λίπωμα απο μωράκι και δεν είχε δάκρυα. Οι νοσηλείες της ήταν μόνο για γαστρεντερίτιδα και μια φορά που έπαιζε στο σχολείο κι έπεσε πάνω στη μπασκέτα με αποτέλεσμα να χτυπήσει όλο της το μέτωπο. Της έκαναν εξετάσεις, δεν είχε κάτι, μόνο ένα καρούμπαλο» είπε και συμπλήρωσε: «αν μου έχει διαφύγει κάτι με ρωτάτε κι εσείς».

«Από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι τη μέρα που έφυγε δυστυχώς από τη ζωή ήμασταν μαζί σε όλα» ανέφερε και ξεσπώντας σε κλάματα και ανέσυρε από τη μνήμη της πως της κόρης της άρεσε άρεσε να μιμείται την τραγουδίστρια Λένα Ζευγαρά. «Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα.
Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι…» είπε η μαυροφορεμένη κατηγορούμενη.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες» είπε και συμπλήρωσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω παρουσιαστεί ως ψυχρή. Είναι η πρώτη φορά που ακούγομαι. Με συγχωρείτε για την ένταση. Δεν μπορώ να εκφραστώ. Πρέπει να μιλήσω για το παιδί μας. Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψη της το παραμικρό και να μη το πει σε κάποιον τρίτο».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δε μιλούσε! Ακούς πράγματα τα οποία δε στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μη μπορείς! Αυτή την ώρα την περίμενα πως και πως! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις διαφωνίες που είχε με τον πρώην σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη, που βρέθηκε από νωρίς στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει την απολογία.

«Εκείνη την περίοδο είχα προστριβή με τον πρώην σύζυγο μου και είχα πάρει τη Τζωρτζινα στη μαμά μου. Της είχα ανακοινώσει την 4η εγκυμοσύνη. Η αντίδραση της ήταν η πιο δυνατή αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για το μπαμπά της. Δυστυχώς, θα τα πω γιατί πρέπει να τα πω. Προσπαθούσα να προστατεύω τα παιδιά από τα προσωπικά μας, αλλά δεν είχαμε μεζονέτα. Δίπλα ήμασταν και δυστυχώς και κακώς άκουγαν» είπε και συνέχισε: «Η Τζωρτζινα δεν εκφράστηκε ποτέ γι’ αυτά. Μας είχε κινήσει την περιέργεια και είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Η Τζωρτζίνα ένιωσε την απώλεια των δυο μικρότερων αδελφών της αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ. Αυτό μας προβλημάτισε και είχαμε ρωτήσει την ψυχολόγο. Μας συμβούλευσε να μην την πάρουμε στην τελετή μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Όταν αντικρίσαμε τη Μαλένα της μιλούσε και της έλεγε αυτό είναι το σπιτάκι της Μαλένας. Θα σε βλέπω στον ουρανό της είπε».

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι έβγαλε τα μαύρα επειδή το ζήτησε η Τζωρτζίνα. «Κάποια στιγμή μου είπε “βγάλε αυτά τα μαύρα, δε μπορώ να σε βλέπω, εγώ κι ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί. Γίνε κι εσύ”» ανέφερε και ξεσπώντας σε κλάματα είπε: «Και αγανάκτηση έχω, και θυμό έχω, και δε μπορώ να εξηγήσω, και Θεούς και Δαίμονες έχω, και απαντήσεις δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας! Και τετραπληγικό που έγινε το παιδί μου, εγώ το ήθελα. Δε μπορώ να διανοηθώ γονιός να απαρνηθεί το παιδί του. Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά για μένα ήταν όλη μου η ζωή».

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου άνοιξε αυλαία τον περασμένο Ιανουάριο και για να μπει στην τελική ευθεία χρειάστηκαν περισσότερες από 70 συνεδριάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες , μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές και άλλοι επιστήμονες.

Η κατηγορούμενη καλείται να εξηγήσει πως η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή μέσα στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ενώ οι γιατροί μιλούσαν για « καλή κλινική εικόνα».

Σύμφωνα με την κατηγορία η μητέρα οργάνωσε ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της, το οποίο την πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, «απέτυχε να δώσει το προσδοκώμενο για την κατηγορουμένη αποτέλεσμα», αφήνοντας το παιδί με τετραπληγία αλλά στη συνέχεια με τη χρήση κεταμίνης –πέτυχε να το δολοφονήσει.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε «μάχη» για να προβάλλει τον ισχυρισμό πως το παιδί έφυγε από τη ζωή μετά από λάθος των γιατρών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της: Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δε θα μου το στερήσει ποτέ κανείς"

Κερατσίνι: «Δεν μας κακοποιούσε, θέλαμε εμείς», λένε τα δυο ΑμεΑ για τον Youtuber (βίντεο)

Σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα υπέμεναν δυο ΑμεΑ στο Κερατσίνι από 42χρονο Youtuber, ο οποίος θησαύριζε δείχνοντας τα βασανιστήρια των νεαρών στο διαδίκτυο.

Οι δυο νεαροί μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο Star, τονίζοντας πως αμφότεροι δεν κακοποιούνταν από τον 42χρονο αλλά με τη θέλησή τους υπέμειναν όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα έναντι αμοιβής.

«Δεν μας εκμεταλλευόταν. Ούτε καν. Εμείς πήγαμε. Ελπίζουμε να τελειώσουν όλα αυτά και να βγει ο φίλος μας από τη φυλακή», ανέφεραν τα θύματα των απίστευτων βασανισμών. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κερατσίνι: «Δεν μας κακοποιούσε, θέλαμε εμείς», λένε τα δυο ΑμεΑ για τον Youtuber (βίντεο)"

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη εναντίον της Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε πάρτι την Πρωτοχρονιά του 2022 – Κατηγορούνται και τρεις φίλοι της

Ποινική δίωξη για αυτουργία σε αρπαγή ασκήθηκε σε βάρος της Γ.Μ. η οποία είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά του 2022. Η 26χρονη, σήμερα, γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη – μαζί με τρία ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος επιχειρηματίας εργοδότης της,φέρεται πως επιβίβασε τον διοργανωτή του πάρτι στο αυτοκίνητό του στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα. Στη συνέχεια τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν με πιστόλι ενώ στη συνέχεια τον οδήγησαν στο διαμέρισμα του όπου τον απείλησαν και τον υποχρέωσαν να αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα ονόματα των μελών μιας παρέας από την Αθήνα, κατονομάζοντας τους ως εμπλεκομένους στον βιασμό της 25χρονης.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για αρπαγή , επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση , συκοφαντική δυσφήμηση , παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη εναντίον της Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε πάρτι την Πρωτοχρονιά του 2022 – Κατηγορούνται και τρεις φίλοι της"

Απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης Κούγια κατά της προέδρου ζήτησε η εισαγγελέας

Να απορριφθεί ως απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας κατά της προέδρου του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ζήτησε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και αναφορές σε αυτή ότι η πρόεδρος μεροληπτεί εις βάρος της κατηγορούμενης. «Για να μπορούν να δημιουργηθούν υπόνοιες για μεροληψία δικαστή θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα. Θα πρέπει να προκύπτει ότι ο δικαστής κατευθύνει τη διαδικασία από έχθρα ή φιλιά προς μια κατεύθυνση για να εδικό συμφέρον» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Στην αίτησή της η κατηγορουμένη αναφέρει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου ήταν τέτοιες που ήταν πρόσφορες να επηρεάσουν την κρίση των ενόρκων. Αναφέρεται στην εξέταση των νοσηλευτών. Εξετάσαμε τους νοσηλευτές τον περασμένο Μάρτιο. Γιατί η κυρία κατηγορουμένη δεν μας το είπε τότε και μας το λέει σήμερα;».

Ακόμη η εισαγγελέας στην πρότασή της σημείωσε ότι δεν αναφέρονται γεγονότα που να αποδεικνύουν ότι η πρόεδρος επηρέασε τους ενόρκους. Όπως είπε όλες η αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν ομόφωνες. «Παρενέβη σε ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν; Όλο το δικαστήριο ψήφισε να μη καταθέσουν η η κ. Λευκίδου, και ο κ. Θεοχάρης. Ποια είναι τα γεγονότα που αναδεικνύουν ότι δημιουργείται δυσπιστία για τη πρόεδρο όσον αφορά τη μη κλήτευση μαρτύρων που ζητεί η κ. κατηγορούμενη; Ποιος τους στέρησε το δικαίωμα να εξετάσουν τον κ. Μακρυθανάση και τον κ. Παπαγιάννη; Μόνοι τους αποχώρησαν από την δίκη εκείνη την ημέρα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης Κούγια κατά της προέδρου ζήτησε η εισαγγελέας"

Πρόστιμο 1.672.000 ευρώ σε Johnson & Johnson και Colgate για αθέμιτη κερδοφορία - Σκρέκας: Θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές

Πρόστιμο συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

• Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

• Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή. Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, επιβάλλονται πρόστιμα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμο 1.672.000 ευρώ σε Johnson & Johnson και Colgate για αθέμιτη κερδοφορία - Σκρέκας: Θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές"

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αριστείδης Μπαλτάς – Σκληρή κριτική στον Κασσελάκη

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον και ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της Κουμουνδρούρου με παρέμβασή του στην ΕΦΣΥΝ.

Στο κείμενο της αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΦΣΥΝ ο Αριστείδης Μπαλτάς εξαπολύει σφοδρά «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο κ. Κασσελάκης έβαλε με άκρα συστηματικότητα και με εξίσου ακραία φρασεολογία ενάντια στην ύπαρξη, στο ήθος, στην εφαρμοσμένη πολιτική, στην ιστορία και στις “ελαττωματικές ιδέες”, όχι μόνον των ‘συντρόφων’ του, αλλά κάθε Αριστεράς οποιασδήποτε απόχρωσης», τονίζει ο κ. Μπαλτάς, σχολιάζοντας την επεισοδιακή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή.

Πιο αναλυτικά, το κείμενό του έχει ως εξής:

1. Στις 10 Νοεμβρίου, ο κ. Σ. Κασσελάκης απηύθυνε τηλεοπτικό ‘διάγγελμα’ στον Ελληνικό λαό. Με κύριο, αν όχι αποκλειστικό, θέμα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του. Διάγγελμα στον Ελληνικό λαό. Όχι απλώς στα μέλη και στους φίλους του κόμματός του. Η ίδια η έννοια «διάγγελμα» υποσημειώνει ότι κ. Κασσελάκης λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν ότι ο ίδιος, ως Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί τον τέταρτο κατά την τάξη πολιτειακό παράγοντα της χώρας. Και ότι ως τέτοιος θέλει κάτι να υποδείξει, αλλά και να επιδείξει, όχι απλώς στο κόμμα του αλλά σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Κατ’ αρχάς τι θέλει να υποδείξει; Απλώς την «τελική λύση» για όσους κατά τον ίδιο αναταράσσουν την ομαλή, πάλι κατά τον ίδιο, λειτουργία ενός κόμματος. Όχι απλώς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η απεύθυνση στον Ελληνικό λαό υπαινίσσεται ότι η ίδια «λύση» μπορεί να υιοθετηθεί κατ’ ουσίαν από οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα. Ποια είναι αυτή; Θα έλεγα κάτι σαν αυγό του Κολόμβου: η απευθείας προσφυγή στη βάση του κόμματος μέσω δημοψηφίσματος ανεξάρτητα από αποφάσεις οργάνων, από καταστατικές ρήτρες και άλλα ‘γραφειοκρατικά’ εμπόδια. Ενός δημοψηφίσματος που θα ονοματίζει ρητά, έστω χωρίς διεύθυνση και τηλέφωνο, τους πρωταίτιους της αναταραχής προκειμένου η «βάση» να καταδικάσει αδιαμεσολάβητα το αδίκημα και να επιβάλει τη δέουσα ποινή. Με κατονομασία και ποινή να διατυπώνονται πάντα κατά την αδιαμεσολάβητη βούληση του Αρχηγού. Πρόκειται προφανώς για αδικήματα πολιτικού λόγου. Γιατί για αδικήματα μη πολιτικού λόγου (εξύβριση, συκοφαντία και τα συναφή) επιλαμβάνονται τα ποινικά δικαστήρια κατόπιν μηνύσεως ή αγωγής. Δηλαδή μέσα από ‘γραφειοκρατικές’ διαδικασίες που συνιστούν, ωστόσο, μεγάλο μέρος από τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό μιας νεωτερικής χώρας.

Η λύση Κασσελάκη είναι πράγματι ρηξικέλευθη. Γιατί, ακριβώς, αρνείται –εξ όνυχος τον λέοντα– ολόκληρο τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό της νεωτερικότητας. Στις αστικές, λεγόμενες, κοινωνίες, το Σύνταγμα, η διάκριση των εξουσιών και οι συνεπόμενοι νόμοι προστατεύουν τις μειονότητες και εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Τα δε νεωτερικά κόμματα εγγράφουν στα καταστατικά τους τις αντίστοιχες μέριμνες, όπου, εκτός των άλλων, υφίσταται πάντα το στάδιο απολογίας του κατηγορουμένου ενώπιον του  «φυσικού» δικαστή του (Εν προκειμένω επιτροπή δεοντολογίας και αρμόδιο πολιτικό όργανο). Η λεγόμενη «τυραννία της πλειοψηφίας» έτσι αποτρέπεται. Τουλάχιστον τυπικά. Γι αυτό δεν νοούνται τιμωρητικά δημοψηφίσματα οποιουδήποτε είδους. Και ακόμη λιγότερο δημοψηφίσματα που ονομάζουν έναν προς έναν τους υποτιθέμενους ενόχους, έστω χωρίς διεύθυνση και τηλέφωνο, αφήνοντάς τους έτσι βορρά στο εκδικητικό μένος των πιστών στο αρχηγικό αλάθητο και τελικά στην οχλοκρατία. Υπερβάλλω; Ίσως όχι και τόσο. Δείγματα φανατισμού που προσέγγισαν τον προπηλακισμό συνέβησαν στο τελευταίο Συνέδριο του κόμματος ενώ κάποια ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για τον/την νέο αρχηγό και συνεχίζονται. (Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα ενώ αφήνω στην άκρη τα στημένα fake news και τον βόρβορο του διαδικτύου.

Καθίσταται εμφανές, νομίζω, ότι τούτο το ‘διάγγελμα’ του τέταρτου κατά την τάξη πολιτειακού παράγοντα μιας χώρας δεν συνιστά απλώς φαρσοκωμωδία, διασκεδαστική για το ευρύ κοινό και συνάμα πολύ επώδυνη για τους εμπλεκόμενους. Συνιστά απροκάλυπτη απειλή για τη θεσμική μας τάξη. Κι αυτό γιατί η εντυπωσιακή νίκη Κασσελάκη και η ραγδαία μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε προσωπικό όργανο της ακάματης φιλοδοξίας του συνιστά σύμπτωμα μιας ευρύτερης συνθήκης: αυτή η νίκη επισυνέβη σε περιστάσεις όπου η συνταγματική τάξη έχει ήδη διασαλευθεί καίρια από την κυβέρνηση της ΝΔ ενόσω η απαξίωση ολόκληρου του πολιτικού και θεσμικού μας συστήματος αναπτύσσεται χωρίς ορατό φρένο. Σε αυτήν τη συνολικότερη απαξίωση βρίσκουν έδαφος να αναφυούν όλα τα τέρατα της λαϊκής απόγνωσης: αποδιοπομπαίοι τράγοι, αυτοδικία, συνωμοσιολαγνεία, φανατική θρησκοληψία, αναβίωση παραλογισμών που ανασύρονται από τα βάθη του μεσαίωνα, μίσος προς κάθε κριτική σκέψη, ακροδεξιά. Και τελικά μεσσιανισμός. Κατά διάφορους συνδυασμούς και όπως μπορούν κάποιες φορές να συμπυκνωθούν σε ένα πρόσωπο: Μπερλουσκόνι, Τραμπ, Ζελένσκι, Μπολσονάρου, Όρμπαν, Μιλέι. Και έπεται συνέχεια.

Ιδού λοιπόν ο κίνδυνος.  Στο ευρύτερο πλαίσιο αυτής της απαξίωσης, το πολιτικό μηδέν που συνιστά ο κ. Κασσελάκης νίκησε με τυπικά αδιάβλητες εκλογές από τη «βάση» ενόσω το έδαφος παραμένει πρόσφορο για να μιμηθούν το παράδειγμά του και άλλοι. Αρκεί να ακολουθήσουν δημιουργικά όσα δίδαξε η εκπληκτική (και αφειδώς χρηματοδοτημένη) προεκλογική καμπάνια του και να εφαρμόσουν όσα προτείνει στο ‘διάγγελμά’ του. Σημειώνω ότι η εκλογή του Αρχηγού ενός κόμματος από τη βάση προτάθηκε από τον Γ.Α. Παπανδρέου, υιοθετήθηκε από τη ΝΔ και επεκτάθηκε χαρωπά από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, όπου κανένας δεν μερίμνησε καν για στοιχειώδη φίλτρα υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, μια εκλογή τέτοιας μορφής παρουσιάστηκε ως μορφή δημοκρατικής συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα, δηλαδή ως αντίδοτο στη συλλήβδην απαξίωση των πολιτικών κομμάτων. Ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία έχει ήδη αποδείξει τον βαθύτατα αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της: μέλη της μιας μέρας που ψηφίζουν με αντίτιμο δύο ευρώ απλώς προσφέρουν διαρκές άλλοθι στο ανεξέλεγκτο του Αρχηγού. Ένας Μεσσίας δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο. Η πρακτική του κ. Κασσελάκη το διατυμπανίζει εκκωφαντικά.

2. Αν το ‘διάγγελμα’ Κασσελάκη υποδεικνύει την «τελική λύση» για κάθε κομματική αναταραχή, η εισαγωγική ομιλία του ίδιου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδεικνύει τον τρόπο υλοποίησης αυτής της λύσης.

Η ομιλία αυτή χαρακτηρίστηκε παραληρηματική. Θα διαφωνούσα. Η ίδια διέπεται από άμεμπτο λογικό ειρμό και μεγάλη σαφήνεια. Απλώς υπήρξε αβάσταχτη για όσους είχαν την τύχη να την ακούσουν δια ζώσης ενώ διατίθεται στο διαδίκτυο για όσους θέλουν να γευθούν εκ των υστέρων την  εμπειρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης έβαλε με άκρα συστηματικότητα και με εξίσου ακραία φρασεολογία ενάντια στην ύπαρξη, στο ήθος, στην εφαρμοσμένη πολιτική, στην ιστορία και στις «ελαττωματικές ιδέες», όχι μόνον των ‘συντρόφων’ του, αλλά κάθε Αριστεράς οποιασδήποτε απόχρωσης.

Προς τούτο στηρίχθηκε στην ιατρική μεταφορά που χρησιμοποιούν παγίως όλοι οι επίδοξοι αναμορφωτές της στόφας του κ. Κασσελάκη: ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ‘άρρωστος’ εν όλω. Πρωτοτύπησε μόνον κατά το ότι άλλαξε την ιατρική ειδικότητα που οφείλει να επιληφθεί της ασθένειας: αντί της ορθοπεδικής (τον «γύψο» του Παπαδόπουλου) προτίμησε τη μικροβιολογία -την αποπαρασίτωση που είχε ήδη υποδείξει ο ναύαρχος. Ορθώς βέβαια. Τόσο γιατί παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου ο γύψος, πώς να το κάνουμε, δεν ηχεί καλά όσο και γιατί η διάγνωση της νόσου είναι επιστημονικά ακριβέστερη: το μικρόβιο της Αριστεράς δεν μπορεί παρά να έχει εισχωρήσει σε κάθε πόρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κει και πέρα, ο λόγος του κ. Κασσελάκη υπήρξε καταιγιστικός. Επιστράτευσε κάθε τρέχουσα πολιτική ύβρη: καμαρίλα, κομματίλα, συνωμοσία, εσωτερικός εχθρός, «μικροί άνθρωποι», εσωστρέφεια, «αριστερά του πουμαρό» -αυτή εμπλουτίζει πρωτότυπα το στάνταρ υβρεολόγιο-  «σάλτσα» κάθε κριτικό κείμενο με περισσότερες λέξεις από όσες αντέχουν οι αναγνωστικές ικανότητες του ίδιου και άλλα ανάλογα. Για να ολοκληρώσει με την κορυφαία καταγγελία κάθε επίδοξου Μεσσία που σέβεται το λειτούργημά του: 5η φάλαγγα του αντιπάλου.  Προκειμένου δε να καθαρίσει πλήρως το έδαφος και για να μην παραμένει καμιά αμφιβολία, ο ίδιος έσπευσε να μηδενίσει με μονοκοντυλιές πλείστα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως να διαγράψει τη μνήμη της: η ιστορία αρχίζει σήμερα.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της εισήγησης Κασσελάκη υπήρξε η ακραία εγωλατρία. Με εντυπωσιακή ένταση και φωνή που παλλόταν, το «εγώ» κυριάρχησε σε όλο το μεγαλείο του καθ’ ολόκληρη την εκφώνηση του λόγου του. Το παλιό ανόητο σύνθημα «ένας είναι ο Αρχηγός, ο κυρίαρχος λαός» μετατράπηκε έμπρακτα στο «ένας είναι ο Αρχηγός, ο κυρίαρχος εγώ», με την ακαταμάχητη δικαιολογία ότι εμένα ψήφισε ο λαός (κατά τους τρόπους που είπαμε) για να τον οδηγήσω στα πεπρωμένα του, δηλαδή στο «Ελληνικό όνειρο». Μπροστά στη βούληση ενός τέτοιου «εγώ», εκλεγμένα κομματικά όργανα, καταστατικές ρήτρες, επιτροπές δεοντολογίες και όλα τα συναφή θεσμικά αντίβαρα συνιστούν απλώς γραφειοκρατικά εμπόδια: «ένας είναι ο θεσμός, ο κυρίαρχος εγώ». Αδιαμεσολάβητα.

Να προσθέσω ότι ο λόγος του κ. Κασσελάκη παρηχούσε ως λόγος ιδιοκτήτη μεγαλόσχημης εταιρείας  προς τους απανταχού υπαλλήλους του: παραδώστε έργο σε μένα και εγώ θα στέρξω να σας ανταμείψω με την εύνοια μου (τα εκάστοτε προσήκοντα ανταλλάγματα). Και αυτά προφανώς υπό την απαράκαμπτη προκείμενη ότι θα πρόκειται για έργο που θα εγκρίνω εγώ: ούτε ανεξέλεγκτα κινήματα ούτε θεωρητικές σάλτσες ούτε καν στοιχειωδώς πολιτική συζήτηση.

Ιδού λοιπόν μια καθ’ όλα επαρκής επίδειξη του τρόπου εφαρμογής της «τελικής λύσης» πέραν του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: κάθε επίδοξος Μεσσίας που θα έχει εκλεγεί από τη «βάση», όπως πλέον είθισται, μπορεί να βρει εδώ ένα καλό εγχειρίδιο για να αντιμετωπίσει την ούτως ή άλλως αναπόφευκτη αντιπολίτευση στον πολιτικό του περιβάλλον. Αρκεί να αλλάξει κατάλληλα τη φρασεολογία, δηλαδή να την προσαρμόσει στο αντίστοιχο ακροατήριο.

3. Σε πρόσφατο κείμενό μου (Αυγή 23/10/23) προσπαθούσα να αναλύσω την πολιτική Κασσελάκη αφού ανέλαβε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κατέληγα δε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του υπαρκτού (τότε) ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά και αντίστροφα στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να παραμείνει κόμμα της Αριστεράς με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη. Οι εξελίξεις που μεσολάβησαν επικυρώνουν το δεύτερο σκέλος. Το ‘διάγγελμά’ του και η εισαγωγική ομιλία του στην ΚΕ στις 11 Νοεμβρίου πιστοποιούν με πάσα σαφήνεια ότι ο ‘ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ’ του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να αποτελεί κόμμα της Αριστεράς.

Προσθέτω ότι το προηγούμενο κείμενο θεωρούσε ότι ο κ. Κασσελάκης επεδίωκε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κάτι σαν αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Σήμερα, ωστόσο, δεν μπορώ να υποστηρίξω καν αυτό: κανένας ηγέτης εκείνου του κόμματος δεν θα αντιμετώπιζε τα μέλη κεντρικού οργάνου με τον τρόπο που ο κ. Κασσελάκης αντιμετώπισε τα μέλη της ΚΕ του ‘δικού του’ κόμματος. Το κόμμα Κασσελάκη παραμένει έτσι πολιτικά ακατάτακτο. Συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί μόνο λίγους μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τα καλά και τα πολλά κακά του, συνιστούσε διευρυμένο (κατά το πρόθεμα ΠΣ) κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς. Δηλαδή ενός κόμματος που υποτίθεται πως ήταν καταστατικά (ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά) πλήρως θωρακισμένο από μια τέτοιου τύπου επιθετική εξαγορά, η οποία μάλιστα θα ερχόταν από το πολιτικό υπερπέραν. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία στην οποία δεν θέλω να αποδώσω κάποιον πρόχειρο χαρακτηρισμό.

Αυτό που έχει καταστεί για μένα βέβαιο είναι ότι δεν είμαι σε θέση να μετέχω στην ΚΕ ή καν να αποτελώ απλό μέλος ενός κόμματος με Αρχηγό τον κ. Κασσελάκη. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «παραίτηση». Γιατί δεν παραιτούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως υπήρξε με όλα τα κουσούρια του μέχρι λίγους μήνες πριν. Είναι ο κ. Κασσελάκης που έχει ‘παραιτήσει’ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αριστερή φυσιογνωμία του. Και να προσθέσω ότι, σε αυτή τη βάση, η γελοιότητα συναντά την ύβρη όταν ο κ. Κασσελάκης απαιτεί να παραδώσουν την έδρα τους τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διαχωρίζουν τη θέση τους. Αυτοί ή αυτές ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι κόμματος που δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με ένα κόμμα Κασσελάκη.

Επιπλέον δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «αποχώρηση». Γιατί προφανώς δεν αποχωρώ από τις γραμμές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς η οποία συνεχίζει και θα εντείνει τον αγώνα της ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη και τις αθλιότητές του και μάλιστα σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο από πολλές πλευρές διεθνές πλαίσιο. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να αποστείλω καμιά επιστολή στους αρμόδιους του ψευδώνυμου πλέον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ας πράξουν οι ίδιοι τα κατ’ αυτούς δέοντα.

Απλώς καταθέτω την κρίση μου δημόσια. Αδιαμεσολάβητα ενώπιον του «λαού», όπως θα έλεγε και ο κ. Κασσελάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αριστείδης Μπαλτάς – Σκληρή κριτική στον Κασσελάκη"

Απάτη μαμούθ με επιθέματα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Εμπλέκονται 227 εταιρείες, στα 8 εκατ. η ζημιά

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, από εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών υλικών, και συγκεκριμένα επιθεμάτων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων 227 εταιριών, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 71.000 περιπτώσεις παράνομων εκτελέσεων συνταγογραφήσεων, από τις οποίες επήλθε ζημία στον Οργανισμό, ύψους 8.237.193 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εταιρίες που εισήγαγαν τα επιθέματα για την περαιτέρω διακίνησή τους, το διάστημα 2017-2019, ενέτασσαν τα προϊόντα τους σε υποκατηγορίες ιατρικού υλικού που αποζημιώνεται από τον Οργανισμό, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης αποζημίωσης από την πραγματικά δικαιούμενη.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενες την πίεση που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού μητρώου, οι εταιρίες εισαγωγής παρουσίαζαν ότι τα προϊόντα τους διαθέτουν χαρακτηριστικά, που στην πραγματικότητα στερούνταν, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία από αυτή που ανήκουν.

Εν συνεχεία, οι εταιρίες παροχής προμηθεύονταν τα επιθέματα και τα διέθεταν σε ασθενείς, κατά την εκτέλεση συνταγογραφήσεων, τα οποία, όμως, δεν κάλυπταν τις θεραπευτικές ανάγκες τους και, μάλιστα, ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί 101 υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές που ανήκουν, ενώ 40 από αυτά αφαιρέθηκαν από το μητρώο, καθώς δεν μπορούσαν εξαρχής να ενταχθούν σε καμία υποκατηγορία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απάτη μαμούθ με επιθέματα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Εμπλέκονται 227 εταιρείες, στα 8 εκατ. η ζημιά"

Καβάλα: Έκλεψαν τρεις τόνους ελιές - Η εκτίμηση για το κόστος της ζημιάς

«Φτερά» έκαναν τρεις τόνοι ελιές από κτήμα έξω από την Καβάλα και συγκεκριμένα σε περιοχή του δήμου Παγγαίου, μεταξύ Πλατανοτόπου και Ποδοχωρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άγνωστοι δράστες εκτιμάται ότι εισέβαλαν στο κτήμα το απόγευμα της Τρίτης (14/11) και μάζεψαν καρπούς από 55 ελαιόδενδρα ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και δύο ελαιόπανα.

Η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης έχει ενημερώσει τα ελαιοτριβεία της περιοχής, σε περίπτωση που έχουν καταλήξει εκεί οι ποσότητες, ενώ θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ο ίδιος υπολογίζει τη ζημιά σε 400-450 κιλά λάδι, που θα μπορούσαν να αποφέρουν 2.500 με 3.000 ευρώ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Καβάλα: Έκλεψαν τρεις τόνους ελιές - Η εκτίμηση για το κόστος της ζημιάς "

ΕΛΑΣ: Έρευνα για Ρομά που απειλεί στα social media - «Θα σκοτώσω αστυνομικούς και Έλληνες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για Ρομά ο οποίος δημοσιοποίησε βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο εμφανίζεται να ομολογεί δημόσια την πρόθεση του για διάπραξη εγκλημάτων κατά αστυνομικών αλλά και απλών πολιτών.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως ο εν λόγω άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και πως σε βάρος του διενεργείται σχετική έρευνα.

Τα όσα αναφέρει στο βίντεο που δημοσιοποίησε προκαλούν σοκ: «Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι, όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα. Όταν όμως οι γύφτοι, γίνει πόλεμος που εύχομαι να γίνει πόλεμος, θα είμαστε οι πρώτοι, οι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα, θα σκοτώσω όλους τους Αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό με τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάξω τα μυαλά στον αέρα. Γαμ. ο κράτος ο Ελληνικός, γαμ. η Ελληνική. Γαμ. όλοι. Πουτ. Δολοφόνοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες το βίντεο φέρεται να έχει «κατέβει» από το διαδίκτυο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΛΑΣ: Έρευνα για Ρομά που απειλεί στα social media - «Θα σκοτώσω αστυνομικούς και Έλληνες»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news