facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στις 18.00 ώρα σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση, 8.000 περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου μπροστά στα Προπυλαία, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Όθωνος, προχώρησαν στην Πλατεία Συντάγματος και συνέχισαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και τέλος στην Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας στις 20:30.

Στο χρονικό διαστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο όπου κινήθηκε η πορεία.

Πρίπου στις 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Τα άτομα αυτά, προχώρησαν σε επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια"

Μενίδι: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τραυματίστηκαν σε επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην περιοχή Αυλίζα Μενιδίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Έτσι, μεταφέρθηκαν στο 401 και ο ένας έχει χτυπήσει στο χέρι, ενώ ο άλλος στο πόδι.

Σημειώνεται, ότι και οι δύο υπηρετούν στην ΟΠΚΕ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τραυματίστηκαν σε επεισόδια"

Σκηνικό πολέμου μετά τα επεισόδια στις πορείες – 19 προσαγωγές στην Αθήνα και 16 στη Θεσσαλονίκη (εικόνες & βίντεο)

Σε πεδίο μάχης με σοβαρά επεισόδια μετατράπηκε η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν από 14 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Σε προσαγωγές 19 ατόμων στην Αθήνα και άλλων 16 στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει μάλιστα ότι «η σημερινή κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτά επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις».

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Νεαροί που αποσπάστηκαν νωρίτερα από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν την Ομόνοια, έστριψαν στη οδό Εμ. Μπενάκη όπου άναψαν φωτιές και κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδιώκουν τους νεαρούς, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές

Στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.

Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και καίνε κάδους σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ..

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «το αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για πάντα παρών» οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο πριν τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Στην πορεία επίσης βρέθηκαν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, καθώς και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος.

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 14 χρονων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Άφησαν ανοιχτή τη Σόλωνος, κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο

Χάος, κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και ταραξιών και αυτοκίνητα κολλημένα στην κυκλοφορία στη Σόλωνος καθώς η Αστυνομία την άφησε ανοιχτή εν μέσω της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την ώρα που η Τροχαία Αττικής διατυμπάνιζε πως είχε καταρτίσει σχέδιο για τα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας η εικόνα στη Σόλωνος το βράδυ της Τρίτης αποκαλύπτει το κενό στον σχεδιασμό με δεκάδες οχήματα να είναι κολλημένα και τους οδηγούς να παρακολουθούν άφωνοι τους διαδηλωτές, του αστυνομικούς και τους ταραξίες να τρέχουν ανάμεσά τους.

Από την Αστυνομία είχε απευθυνθεί έκκληση οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τουλάχιστον 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τουλάχιστον 16 προσαγωγές ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.»

Λίγο μετά τις 20:00, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις στο Τουρκικό Προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Τα άτομα πέταξαν δεκάδες μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους και με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τεράστιες καταστροφές μετά από τα επεισόδια

Εικόνες χάους επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό.

Από τις ρίψεις μολότοφ και αντικειμένων από τους κουκουλοφόρους, προκλήθηκαν τεράστιες φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Καμμένοι και αναποδογυρισμένοι κάδοι, σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων και τζαμαρίες καταστημάτων, ξηλωμένα μάρμαρα από κτήρια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής στους γύρω δρόμους από το Τουρκικό Προξενείο.

 

Από τις ρίψεις μολότοφ των κουκουλοφόρων προκλήθηκαν φθορές μέχρι και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών. Πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους με λάστιχα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνικό πολέμου μετά τα επεισόδια στις πορείες – 19 προσαγωγές στην Αθήνα και 16 στη Θεσσαλονίκη (εικόνες & βίντεο)"

Μητσοτάκης: Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και θέματα της ελληνικής μειονότητας έθεσε στον Έντι Ράμα

Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα έθεσε κατά τη συνάντηση του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον κύριο Ράμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Από την πλευρά του ο κ. Ράμα ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη να μπορέσει σύντομα να επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα. Αναφορικά με δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού στο euractiv ο κύριος Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε «είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Ράμα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών

Έντι Ράμα: Σας ευχαριστώ κ. πρωθυπουργέ για την επίσκεψή σας. Ελπίζω ότι δεν είναι υποκατάστατο της διμερούς συνάντησης και ελπίζω ότι θα βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την αγαπητή Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Τους εκτιμούμε πολύ και έχουμε δουλέψει πολύ για να διατηρήσουμε αυτή την παραδοσιακή αδελφοσύνη μεταξύ του αλβανικού και του ελληνικού έθνους. Σας έστειλα ένα βίντεο απευθείας από τη συνάντηση όταν πήγα εκεί και τους είπα, τι θέλετε να κάνουμε για εσάς; Είπαν αυτό και τούτο κι εκείνο ή απλά φέρτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ. Συνεπώς αν έρθετε, μας βοηθάτε να εξοικονομήσουμε πολλά λεφτά από τον προϋπολογισμό μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φαντάζομαι ότι θα γίνουν και τα δύο. Θα πρέπει μάλλον να γίνουν και τα δύο.

Έντι Ράμα: Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα- θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας ίσως- αλλά δεν είναι κάτι που αφορά το παρόν και δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα. Ξέρετε ότι είμαι Σοσιαλιστής αλλά δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα. Και δεν είστε σε προεκλογική εκστρατεία, επομένως δεν είναι κάποιου είδους παρέμβαση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είμαι. Σας ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στα Τίρανα και -όπως είπα και στη συνάντηση- είναι σπουδαίο που η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποιείται εδώ στα Τίρανα. Είναι σημαντικό για τους Ευρωπαίους φίλους μας να έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να δουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Αλβανία. Εμείς στηρίζουμε σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική όχι μόνο της Αλβανίας αλλά και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Και φυσικά είναι σπουδαίο που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτή τη συνάντηση και να έχουμε μια σύντομη εκδοχή μιας διμερούς επίσκεψης. Υπάρχει πολύ ισχυρός δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, όχι μόνο σε θέματα που αφορούν στη μειονότητα. Πιστεύω πως είμαστε κοντά στην επίλυση του θέματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μας. Υπάρχει μεγάλη κατανόηση ανάμεσα στις ομάδες μας και πολλά που μπορούν ακόμα να γίνουν, επίσης, στο οικονομικό μέτωπο.

Και φυσικά λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να επισκεφτώ τη μειονότητα αύριο, λόγω ανησυχίας που έχει εκφραστεί από τους πιλότους μας για τις καιρικές συνθήκες. Αλλά ίσως αυτό να μας δώσει την ευκαιρία σύντομα να πάμε μαζί.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και θέματα της ελληνικής μειονότητας έθεσε στον Έντι Ράμα"

Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 15 προσαγωγές και τραυματίας αστυνομικός στα επεισόδια

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές ατόμων, που φέρεται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος.

Έχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού(αύρα) της Αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 15 προσαγωγές και τραυματίας αστυνομικός στα επεισόδια"

Ανακαλούνται αναδρομικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σε αναδρομική ανάκληση των προστίμων στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της CoViD, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, με διάταξη στο νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα.

Στο άρθρο 58 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής:

"Ανακαλούνται αναδρομικώς και αυτοδικαίως από την αρμόδια αρχή τα διοικητικά πρόστιμα της παρ. 4 μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, που έως την έναρξη ισχύος της παρούσας επιβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα της παρ. 1, υπό την προϋπόθεση:

  • Είτε να εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση εμβολίου ή με μία δόση μονοδοσικού εμβολίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως και την 31η.12.2022.
  • Είτε να εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις Επιτροπές της παρ. 1 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία ΓΠ.οικ. 81185/30.12.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσοδών (Β΄ 6324) έως και την 31η.12.2022, κατά παρέκκλιση των προθεσμιών που ορίζονται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης".

Το επιστρεπτέο διοικητικό πρόστιμο, μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, είναι ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε κανένα συμψηφισμό κατά την επιστροφή του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλούνται αναδρομικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών "

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (07.12.2022) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Νότιοι άνεμοι θα πνέουν στις θάλασσες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικά αυξημένες και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Απο τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση"

Χάος μετά τα επεισόδια των Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στην Πόντου

Εικόνες... χάους αποκαλύφθηκαν επί της οδού Πόντου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ατόμων Ρομά και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Καμένα λάστιχα στο οδόστρωμα, δύο πυρπολημένα σκαπτικά οχήματα, πέτρες και κάθε λογής αντικείμενο, βρίσκεται καταμεσής της οδού, πλησίον του οικισμού Ρομά «Αγίας Σοφίας» και της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών. Λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα, η κατάσταση που φαινόταν να έβγαινε εκτός ελέγχου ηρέμησε και τα οχήματα της πυροσβεστικής επιχειρούν, μέχρι αυτήν την ώρα, να σβήσουν τις εστίες που υπάρχουν διάσπαρτες.

Από τις 15:00  το μεσημέρι επικράτησε στην περιοχή σκηνικό μεγάλης έντασης, καθώς οι περίπου 150 Ρομά έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε ο,τι έβρισκαν στο διάβα τους και ξεκίνησαν να επιτίθενται με μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε απόσταση. Μετά από την επέμβαση των αστυνομικών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, τα άτομα οπισθοχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό.

Τότε, ξεκίνησαν να ακούγονται πυροβολισμοί από κυνηγετική καραμπίνα και άλλο όπλο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μοιάζει ότι ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Με την παρέμβαση τον ψυχραιμότερων Ρομά , τα εκτεταμένα επεισόδια σταμάτησαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα. 



protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Χάος μετά τα επεισόδια των Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στην Πόντου"

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Πλήθος διαδηλωτών ξεκίνησαν από τα Προπύλαια , πέρασαν από το Σύνταγμα ωστόσο λίγο μετά τις οκτώ η κατάσταση ξέφυγε κοντά στα Εξάρχεια.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στην Εμμανουήλ Μπενάκη καθώς κάποιοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να καίνε κάδους.   

Παράλληλα έκλεισε και η οδός Ακαδημίας με τους διαδηλωτές να έχουν τοποθετήσει κάδους στους οποίους έχουν βάλει φωτιά και γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων.  Η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης και χημικών με την κατάσταση να είναι αποπνικτική, ενώ στους δρόμους έχει βγει η αύρα και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. 

Στο μεταξύ στο τέλος της Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί διαδηλωτές, αστυνομικοί με μηχανάκια τους διέλυσαν και αυτοί να απαντούν με βροχή από μπουκάλια και αντικείμενα. Εχει γίνει και μια προσαγωγή. 

Στην απογευματινή πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ παρούσα ήταν και η Μάγδα Φύσσσα.

Γύρω στις επτά το απόγευμα η κεφαλή της πορείας έφτασε στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα με την παρουσία των ΜΑΤ να είναι διακριτική. 

Οι συγκεντρωμένοι λίγο πριν τις οκτώ πέρασαν από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκαν  προς στα Εξάρχεια στο σημείο που δολοφονήθηκε το 2008. 

«Το αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η του Δεκέμβρη – Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πάντα παρών», γράφει ένα μεγάλο πανό που κρατούν διαδηλωτές. 

Έξι προσαγωγές πριν την πορεία

Να σημειωθεί ότι έξι προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία γύρω στις 6 το απόγευμα πριν από την έναρξη της πορείας κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Επίσης άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες πραγματοποιήθηκαν και το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε άλλες πόλεις με αφορμή την συμπλήρωση 14 χρόνων από την δολοφονία του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς την Ομόνοια.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ είναι και φέτος δρακόντεια, για την αποτροπή επεισοδίων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις.
Στην Αθήνα, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Λόγω της πορείας, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου. Από τις 9 το πρωί, κλειστός ειναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση, με εντολή της ΕΛΑΣ.

Η Τροχαία, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και όπου χρειάζονται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news