facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Σουδάν: Επίθεση μέσα στην κατοικία του δέχθηκε ο πρεσβευτής της ΕΕ – Η αντίδραση Μπορέλ

Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σουδάν δέχτηκε επίθεση μέσα στην κατοικία του σήμερα, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης. Η ασφάλεια των διπλωματικών εγκαταστάσεων και του προσωπικού είναι ευθύνη των σουδανικών αρχών και υποχρέωσή τους, βάση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε.

Ο πρεσβευτής, ο Ιρλανδός Έινταν Ο’Χάρα, είναι «καλά», είπε η Ναμπίλα Μασράλι, μια εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα τα μέλη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας. «Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι η προτεραιότητά μας», υπογράμμισε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουδάν: Επίθεση μέσα στην κατοικία του δέχθηκε ο πρεσβευτής της ΕΕ – Η αντίδραση Μπορέλ"

H Ελένη Χρονοπούλου δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Η Ελένη Χρονοπούλου δικηγόρος της ΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Χρονοπούλου είναι Δικηγόρος, που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επρόκειτο να την τοποθετήσει στη δεύτερη και εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ως εκπρόσωπο των ομογενών.

eleni xronopoulou1s

Advertisement
Η ίδια κατήγγειλε περιστατικό κακοποίησης πριν από τρία χρόνια, ενώ το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη σημειώνει ότι ο ίδιος και το θύμα είχαν σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος έκανε δεσμό με μια Ιταλίδα, ενώ η καταγγελία αφορά εκείνη την περίοδο.

xronopoulou1

Η Ελένη Χρονοπούλου, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

xronopoulou4

xronopouilou5

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον

Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:

Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Γεωργούλης: Ψεύδη και προσβλητική επίθεση

Αν και παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έχει συμβεί μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της γνωστής δικηγόρου ο πρώην ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία-λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη, πάντως, αναφέρουν ότι ο ίδιος και το θύμα είχαν σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος έκανε δεσμό με μια Ιταλίδα, ενώ η καταγγελία αφορά εκείνη την περίοδο.

H ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» ανέφερε από την πλευρά της η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Η αντίδραση της ΝΔ: Αναμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένει η ΝΔ καθώς ρωτά στην ανακοίνωσή της «σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;» και αν «έγινε σήμερα για πρώτη φορά;». Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μέτσολα για Αλέξη Γεωργούλη

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μέτσολα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " H Ελένη Χρονοπούλου δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη "

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Κογκρέσο: «Πράσινο φως» προς στην Τουρκία για τον εκσυγχρονισμό των F-16

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση αμυντικών ειδών και υπηρεσιών στην κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξη της αναβάθμισης του υπάρχοντος στόλου αεροσκαφών F-16 και σχετικού εξοπλισμού, με εκτιμώμενο κόστος 259 εκατομμύριων δολαρίων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενημέρωση του Κογκρέσου.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε να αγοράσει αμυντικά είδη και υπηρεσίες για να υποστηρίξει τον στόλο αεροσκαφών F-16, για να συμπεριλάβει αναβαθμίσεις λογισμικού των αεροηλεκτρονικών συστημάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πτήσεων (OFP) με την ικανότητα Automatic Ground Collision Avoidance System (AGCAS), τροποποιήσεις λογισμικού για να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση του Πολυλειτουργικού Συστήματος Διανομής Πληροφοριών Block Upgrade II (MIDS BU II) που προμηθεύεται χωριστά, αναβαθμίσεις hardware και software, απόρρητα και μη απορρητα λογισμικά και υποστήριξη λογισμικού, εξοπλισμό υποστήριξης, κατάρτισης, ανταλλακτικά και ανταλλακτικά επισκευής, υπηρεσίες μηχανικής, τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των εργολάβων και άλλα συναφή στοιχεία υλικοτεχνικής και προγραμματικής υποστήριξης. 

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και στη διασφάλιση της ασφάλειας πτήσεων για τα υπάρχοντα αεροσκάφη F-16 της Τουρκίας.

Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Τουρκίας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές και να βοηθήσει στην υπεράσπιση της πατρίδας της και του προσωπικού των ΗΠΑ που βρίσκεται εκεί.

Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin Aeronautics Company of Fort Worth, TX. Δεν έχουν προταθεί γνωστές συμφωνίες αντιστάθμισης σε σχέση με αυτήν την πιθανή πώληση.

Η υλοποίηση αυτής της πώλησης δεν απαιτεί την ανάθεση εκπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή των εργολάβων στην Τουρκία.

Δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην αμυντική ετοιμότητα των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης πώλησης.

Αυτή η ειδοποίηση για πιθανή πώληση απαιτείται από το νόμο. Η περιγραφή και η αξία σε δολάρια είναι για την υψηλότερη εκτιμώμενη ποσότητα και αξία σε δολάρια με βάση τις αρχικές απαιτήσεις. Η πραγματική αξία σε δολάρια θα είναι χαμηλότερη ανάλογα με τις τελικές απαιτήσεις, την αρχή του προϋπολογισμού και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες πώλησης, εάν και όταν συναφθούν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντηπάρτμεντ:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο σχετικά με μια πιθανή αγορά (μέσω του Προγράμματος Διεθνών Στρατιωτικών Πωλήσεων) αναβαθμίσεων λογισμικού ηλεκτρονικών συστημάτων για τον υπάρχοντα στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας, αξίας έως και 259 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να αναβαθμίσει τα αεροηλεκτρονικά συστήματά του στόλου της των F-16. Αυτή η πιθανή πώληση θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ μέσω της αναβάθμισης των συστημάτων επικοινωνιών και μέσω αναβαθμίσεων για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας, όπως για παράδειγμα των συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης εδάφους.

Πρόκειται για ένα ζήτημα διαλειτουργικότητας και βασικής ασφάλειας πτήσης τόσο για την Τουρκία όσο και για όλους τους Συμμάχους και εταίρους που συμμετέχουν σε κοινές αποστολές με την Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους δεσμούς άμυνας και ασφάλειας και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει κρίσιμη προτεραιότητα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Κογκρέσο: «Πράσινο φως» προς στην Τουρκία για τον εκσυγχρονισμό των F-16"

Υπάλληλος της ΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τη νέα γενιά στελεχών του κόμματος η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης
μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το MEGA όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος και συνδέεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο κεντρικό δελτίο είδήσεων του ΣΚΑΪ δόθηκε και μια άλλη διάσταση στην καταγγελία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφης Κουτσοκώστα ,η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έδειξε στον κ. Γεωργούλη την πόρτα της εξόδου. Η είδηση αφορά και υπόθεση κακοποίησης, δηλαδή και ξυλοδαρμό που φέρεται να έχει συμβεί πριν από τρία χρόνια.

Η γυναίκα φέρεται να είχε εκείνη την περίοδο σχέσεις με τον κ. Γεωργούλη. Οι πληροφορίες αυτές μένει να επιβεβαιωθούν, ωστόσο δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Η Επιτροπή νομικών αποφάσεων θα συνεδριάσει και εφόσον ταχθεί υπέρ τότε η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Γεωργούλης: «Καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία»

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από καταγγελία εις βάρος του για παρενόχληση. Σε ανακοίνωσή του, ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια». 

Τονίζει ότι πραγματοποιείται μάλλον όχι τυχαία, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. 

«Προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας» δηλώνει, και προσθέτει ότι τίθεται στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση”.

Η ανακοίνωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση”.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Άιτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρω ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

»Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

»Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΝΔ: Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της. 

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ. 

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσθέτει.

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος της ΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τη νέα γενιά στελεχών του κόμματος η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη"

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη: Πείτε μας τι συμβαίνει

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσθέτει.

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη: Πείτε μας τι συμβαίνει"

Οικονόμου για Σουδάν: Η «ασυγχώρητη ελαφρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ – «Προωθεί θεωρίες συνωμοσίας»

Για θεωρίες συνωμοσίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμφύλιο στο Σουδάν και την «έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της εξαγωγής του Predator».

«Μετά την πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανδημία Μητσοτάκη, την εισαγόμενη ακρίβεια που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, για τις οποίες επίσης φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας», πρόσθεσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου για Σουδάν: Η «ασυγχώρητη ελαφρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ – «Προωθεί θεωρίες συνωμοσίας»"

Αλέξης Γεωργούλης: Τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Σαν...βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης τέχθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από καταγγελία για παρενόχληση.

Νωρίτερα ο ευρωβουλευτής είχε υποβάλλει αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης ανέφερε:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δεκτό το αίτημά του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλέξης Γεωργούλης: Τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής μετά από καταγγελία για παρενόχληση"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο Τρίτη (18.04.2023) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα βόρεια θα σημειωθούν τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και στα στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη .
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Σουδάν: Αγωνία για τον Έλληνα τραυματία - Τον χτύπησε ρουκέτα και αιμορραγεί

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Έλληνα τραυματία που χτυπήθηκε από ρουκέτα στο Χαρτούμ του Σουδάν όταν ξέσπασαν οι εχθροπραξίες.

Όπως φαίινεται από φωτογραφία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Open, ο τραυματίας βρίσκεται στο νοσοκομείο και τα πόδια του είναι δεμένα με γάζες για να σταματήσει η αιμορραγία.

Σημειώνεται, ότι στο νοσοκομείο υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς, καθώς οι τραυματίες είναι πολλοί, αλλά αρκετοί είναι οι γιατροί που δεν μπορούν να φτάσουν στο νοσοκομείο εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Ο Έλληνας τραυματίας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε την επίθεση στο Σουδάν από ρουκέτα και όπως είπε, ένας από τους τραυματίες βγήκε πολύ γρήγορα από το αυτοκίνητο και τους μετέφερε άμεσα ένα άτομο με ΙΧ στο νοσοκομείο. Αναφέρει, επιπλέον ότι είναι πολύ αδύναμος, καθώς δεν έχει φάει, δεν έχει πιει πολύ νερό και την ίδια στιγμή προσπαθούν να του σταματήσουν την αιμορραγία.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 97 άμαχοι σκοτώθηκαν και 365 άλλοι τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασαν εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών, ανέφερε η ένωση Σουδανών γιατρών σε σημερινή της ανακοίνωση. Παράλληλα έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη στο κέντρο του Χαρτούμ εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Παγιδευμένοι είναι από προχθές 15 άνθρωποι δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουδάν: Αγωνία για τον Έλληνα τραυματία - Τον χτύπησε ρουκέτα και αιμορραγεί "

Αντιπυρική περίοδος: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός – 1 μήνα νωρίτερα τα πρώτα μισθωμένα πτητικά μέσα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν οι Αρχές για τις δασικές φωτιές του καλοκαιριού, η οποία ξεκινάει επίσημα την 1η Μαΐου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος, τα πρώτα μισθωμένα πτητικά μέσα θα είναι στη διάθεση της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει τις δασικές φωτιές, σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα από πέρυσι, καθώς αναμένεται να διατεθούν στις αρχές Μαΐου, με την έναρξη δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου.

Ο αριθμός των εναέριων μέσων (εθνικός στόλος και μισθωμένα πτητικά μέσα) θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με την περσινή περίοδο, όπου στο έργο της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών από αέρος είχαν συμβάλλει συνολικά 86 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός μέσω της υπηρεσίας NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για τη μίσθωση επιπλέον μέσων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Σημειώνεται ότι πέρσι επιλύθηκε το ζήτημα οφειλής της Ελλάδας προς την υπηρεσία NSPA, συνολικού ύψους 8.457.481,64 ευρώ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μίσθωση αεροσκαφών.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βασίζεται και φέτος στο δόγμα πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα έχοντας ως γνώμονα την εμπειρία και τα διδάγματα της περσινής περιόδου ώστε τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν πέρσι να βελτιωθούν περαιτέρω.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ξεκινήσει από το τέλος Ιανουαρίου, νωρίτερα από ποτέ, τις πρώτες συσκέψεις για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, ενώ οδηγοί του σχεδιασμού θα είναι το νέο δόγμα που έχει τεθεί και βασίζεται στο τρίπτυχο «Πρόληψη, Προετοιμασία, Ετοιμότητα» σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας και συντονισμού όλων των φορέων:

  • Πυροσβεστικού Σώματος,
  • Ενόπλων Δυνάμεων,
  • Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Λιμενικού Σώματος,
  • ΕΚΑΒ,
  • Δασικών Υπηρεσιών,
  • Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • και Εθελοντών.

Μία συνεργασία-κλειδί, όπως τονίζουν κύκλοι του υπουργείου, για την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση κάθε πρόκλησης.

Η συνολική δύναμη δασοπυρόσβεσης στη χώρα

Η συνολική δύναμη δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα αποτελείται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από 14.168 πυροσβέστες και πυροσβέστριες (ανάμεσά τους και οι 500 δασοκομάντος – ΕΜΟΔΕ, αλλά και 2.399 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, καθώς και 292 αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων από τους οποίους οι 125 αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στις 24 Μαρτίου 2023 και είναι πτυχιούχοι οικονομολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, μετεωρολόγοι, νομικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, καθώς και πτυχιούχοι κλάδων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών).

Σημειώνεται πάντως ότι φέτος οι μόνιμοι πυροσβέστες είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι (14.168 έναντι 14.616 το 2022). Αυτό σύμφωνα με το αρχηγείο της Πυροσβεστικής οφείλεται σε συνταξιοδοτήσεις. Ωστόσο, οι εποχικοί πυροσβέστες που θα συμβάλλουν και φέτος θα είναι 2.500 άτομα. Ειδικότερα, στις 31 Οκτωβρίου του 2022 έληξε η σύμβαση 2428 εποχικών πυροσβεστών. Αυτοί πρόκειται να επαναπροσληφθούν και τα κενά που θα προκύψουν θα συμπληρωθούν με νέα προκήρυξη θέσεων.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών θα έχουν και οι εθελοντές πυροσβέστες, καθώς για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 εθελοντές εκ των οποίων οι 900 πιστοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος το 2023.

Παράλληλα, ενισχυμένη και αναβαθμισμένη θα είναι η συνεργασία και με τις εθελοντικές ομάδες καθώς όσες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας (η οποία λειτουργεί από τα μέσα Νοεμβρίου 2022 στα Βίλια) αναμένεται να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πλάνο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι πυροσβέστες από άλλες χώρες

Επιπλέον, η Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενήσει πυροσβέστες από 5 ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Οι μονάδες θα προεγκατασταθούν σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη και στόχος είναι τόσο η συνδρομή όσο και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Προ-εγκατάστασης Πυροσβεστών («pre-positioning pilot project») κρίθηκε επιτυχημένο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ φέτος στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος, Ευρωπαίοι πυροσβέστες θα εγκατασταθούν και στη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ελλάδα από πέρσι αποτελεί κόμβο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καίριας σημασίας επίσης θα είναι και η έγκαιρη ολοκλήρωση των καθαρισμών των οικοπέδων κι άλλων χώρων έως την 30η Απριλίου. Μάλιστα αναμένεται διάταξη που θα παρέχει τα νομοθετικά εργαλεία στους δήμους προκειμένου να διασφαλίζεται ο καθαρισμός οικοπέδων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης ή επέκτασης πυρκαγιάς. Η διάταξη αυτή έχει επικαιροποιηθεί προκειμένου να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των δήμων, ιδίως σε επείγουσες περιπτώσεις ιδιαίτερα υψηλού και άμεσου κινδύνου πυρκαγιάς.

Το πρόγραμμα ANTINERO

Παράλληλα, και φέτος θα εκπονηθεί το πρόγραμμα ANTINERO, που θα περιλαμβάνει προληπτικούς καθαρισμούς δασών καθώς και συντήρηση και διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών. Ταυτόχρονα, στο επίκεντρο, όπως και πέρσι, έχουν τεθεί οι καθαρισμοί αρχαιολογικών χώρων, με τη λίστα να διευρύνεται κι άλλο, σε συνεργασία και συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται, ότι οι περιοχές αυξημένου κινδύνου έχουν επισημανθεί ήδη από την Πολιτική Προστασία, σε συνέχεια αυτοψιών από μικτά κλιμάκια, και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι περιφέρειες και οι δήμοι όπου υπάγονται αυτές οι περιοχές.

Στις αρχές Απριλίου πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη θωράκιση αρχαιολογικών χώρων και αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι ενέργειες και οι δράσεις τους για θέματα πυροπροστασίας.

Ακόμη, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, έχει δοθεί η χρηματοδότηση μέσω του υπουργείου Εσωτερικών στην τοπική αυτοδιοίκηση για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, πολύ νωρίτερα φέτος, και το ποσό είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Επιπλέον, στα σχέδια του υπουργείου είναι οι αυξημένες περιπολίες της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και του ΓΕΕΘΑ κατά τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (4 ή 5) ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου μέσω συνεχών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων που πραγματοποιεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπυρική περίοδος: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός – 1 μήνα νωρίτερα τα πρώτα μισθωμένα πτητικά μέσα"

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Πέμπτη 20/4 μεταξύ 11:00 και 16:00

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00 έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη 20 Απριλίου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της τρίτης εξ αναβολής γενικής συνέλευσης, στο αμαξοστάσιο Αττικής, με θέματα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό.

Τα οχήματα αναμένεται να αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 17:00.

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Πέμπτη 20/4 μεταξύ 11:00 και 16:00

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Πέμπτη 20/4 μεταξύ 11:00 και 16:00"

Ηλεία: Βιβλική καταστροφή σε καρπούζι και πατάτα από σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις (photos & video)

Βιβλική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί δεκάδες αγρότες στην Ηλεία μετά το πρωινό πέρασμα σφοδρότατης χαλαζόπτωσης. Από τα παράλια των Δουνεϊκων και του Αγ. Ηλία, έως την Πηνεία, αρκετές περιοχές "ντύιθηκαν" στα λευκά από το χαλάζι που άρχισε να πέφτεί από τις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν υποστεί ολική καταστροφή καλλιέργειες με καρπούζι και πατάτα, βυθίζοντας στην απόγνωση τους αγρότες που σε λίγες εβδομάδες θα προχωρούσαν στην συγκομιδή του προϊόντος.

Η παρέμβαση των αρμοδίων φορέων, του ΕΛΓΑ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη μετά από ένα τόσο σφοδρό φαινόμενο.

Δείτε video και φωτογραφίες:

Xalazi doun 4

Xalazi doun 5

Xalazi doun 6

Xalazi doun 7

Xalazi doun 8

Xalazi doun 9

Xalazi doun 10

Xalazi doun 11

Xalazi doun 12

Xalazi doun 13

Xalazi doun 2

Xalazi doun 3

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Βιβλική καταστροφή σε καρπούζι και πατάτα από σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις (photos & video) "

Αντιδράσεις για τη βράβευση της Μέρκελ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας

Η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα τιμηθεί σήμερα (17/4) με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, την υψηλότερη τιμή του γερμανικού κράτους, από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Μέχρι τώρα, μόνο δύο πρώην καγκελάριοι, ο Κόνραντ Αντενάουερ και ο Χέλμουτ Κολ -και οι δύο Χριστιανοδημοκράτες (CDU)- έχουν λάβει το συγκεκριμένο βραβείο. Η απόφαση του κ. Σταϊνμάιερ ωστόσο αποδεικνύεται μάλλον αμφιλεγόμενη.

«Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε λόγο για τη μοίρα της χώρας μας από την κορυφή και βίωσε όλες τις κακουχίες της πολιτικής», δήλωσε η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν στο δίκτυο (RND). «Εδώ και 16 χρόνια, πολλοί σκέφτηκαν συχνά, “γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό της”. Αυτό που την ωθούσε ήταν η βαθιά σοβαρότητα και το μεγάλο αίσθημα καθήκοντος με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και διέπρεψε στις πολλές κρίσεις της θητείας της με αίσθημα ισορροπίας», πρόσθεσε η κυρία Έσκεν και αναφέρθηκε στην ακεραιότητα και την αίσθηση του χιούμορ της πρώην καγκελαρίου, η οποία «αντιμετώπιζε έτσι όλες τις επιθέσεις που συχνά τροφοδοτούνταν από την περιφρόνηση και το μίσος για τις ισχυρές γυναίκες». Η αρχηγός του SPD, η οποία συνεργάστηκε με την κυρία Μέρκελ στην τελευταία κυβέρνησή της, ανέφερε ακόμη ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις διπλωματικές ικανότητές της, «τη σοφία και την ενσυναίσθησή της, χαρακτηριστικά με τα οποία είχε επανειλημμένα καταφέρει να δημιουργήσει βιώσιμους συνασπισμούς – ιδιότητες ανεκτίμητες στους προβληματικούς και γεμάτους κρίσεις καιρούς μας».

Ο Γενικός Γραμματέας των Φιλελευθέρων (FDP) Βιτζάν Ντζιρ-Σαράι δήλωσε πάντως από την πλευρά του, επίσης στο RND, ότι στο τέλος της θητείας της κυρίας Μέρκελ η χώρα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι «το ιστορικό μεγαλείο στην πολιτική μπορεί να αναγνωριστεί μόνο με σημαντική χρονική καθυστέρηση».

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Όμνιντ Νουριπούρ δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι η πρώην καγκελάριος καθόρισε τη Γερμανία όσο λίγοι και «δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς με όλο το έργο της προκειμένου να αναγνωρίσει τα μεγάλα πλεονεκτήματά της», ενώ ο συμπρόεδρος της Αριστεράς Μάρτιν Σίρντεβαν χαρακτήρισε το βραβείο που θα λάβει η κυρία Μέρκελ «λείψανο από την αυτοκρατορική εποχή» και σημείωσε ότι η πρώην καγκελάριος είχε αμφιλεγόμενο ρόλο, για τον οποίο απαιτείται μάλλον κριτική παρά έπαινος.

«Η Μέρκελ κατέστρεψε τη Γερμανία και την άφησε ερειπωμένη», δήλωσε στο RND από την πλευρά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Στέφαν Μπράντνερ.

Πριν από λίγους μήνες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στους «μεγάλους καγκελάριους» είχε κάνει λόγο μόνο για τον Κόνραντ Αντενάουερ, τον Βίλι Μπραντ και τον Χέλμουτ Κολ, ενώ ειδικά για την κυρία Μέρκελ, είχε σημειώσει ότι «η λίστα είναι προς το παρόν πλήρης και είναι πολύ νωρίς για οριστική εκτίμηση». Είχε μάλιστα αναφερθεί συγκεκριμένα στο γεγονός ότι «ακόμη και τώρα σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι κάναμε λάθη».

Διαφορετική κριτική ασκεί ο καθηγητής Ιστορίας Αντρέας Ρέντερ, με άρθρο του στην εφημερίδα Tagesspiegel, όπου επισημαίνει ότι με την απόφασή του ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ «βλάπτει τη δημοκρατία και την αξιοπιστία της», ενώ με το βραβείο «επαινεί όχι μόνο το πρώην αφεντικό του, αλλά και την προβληματική κληρονομιά των τελευταίων ετών – και τον ίδιο τον εαυτό του». Ο σημερινός ομοσπονδιακός πρόεδρος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών υπό την κυρία Μέρκελ και θεωρείται εκ των εμπνευστών της προσέγγισης με τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις για τη βράβευση της Μέρκελ με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας"

Ρωσία: Πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης – Αντιτάχθηκε στον πόλεμο

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε, τη Δευτέρα (17/04), τον Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα, επί μακρόν πολιτικό της αντιπολίτευσης και συνεργάτη της «Washington Post Opinions», σε 25 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της προδοσίας, επειδή επέκρινε τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Εν μέσω μιας δρακόντειας καταστολής των διαφωνούντων, ήταν η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί σε κάποιον που αντίτιθεται στον πόλεμο, σε μια υπόθεση που ο Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα χαρακτήρισε ως «αβάσιμη, παράνομη και πολιτικά υποκινούμενη». Η κλειστή δίκη ανέδειξε περαιτέρω την απομονωτική πορεία της Ρωσίας, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αγνόησε τις δυτικές επικρίσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προχώρησε στη βίαιη καταστροφή κάθε υπολείμματος της φιλοδημοκρατικής αντιπολίτευσης της χώρας του, σύμφωνα με τη «Washington Post».

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «ψευδείς» και επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, που εμπλέκονται στην υπόθεση για «σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Καρά-Μούρζα, ο οποίος είναι επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατήγγειλε προκλητικά τις κατηγορίες εναντίον του σε ακρόαση, κατά την περασμένη εβδομάδα, στην οποία του επετράπη να κάνει μια τελική δήλωση στην υπόθεση. «Βρίσκομαι στη φυλακή για τις πολιτικές μου απόψεις. Επειδή μίλησα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία. Για τον πολυετή αγώνα ενάντια στη δικτατορία του Πούτιν. Όχι μόνο δεν μετανιώνω για τίποτα από όλα αυτά, αλλά είμαι περήφανος γι' αυτό», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο άκρως πολιτικοποιημένο νομικό σύστημα της Ρωσίας, η ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν αμφισβητείται ποτέ. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τη μέγιστη ποινή των 25 ετών για τον Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα.

Ο άνδρας συνελήφθη, τον περασμένο Απρίλιο, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών πληροφοριών για μια ομιλία που εκφώνησε στις ΗΠΑ σε νομοθέτες της Αριζόνα, καταδικάζοντας τις ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία. Επίσης, το καλοκαίρι, κατηγορήθηκε για συνεργασία με μια μη κυβερνητική οργάνωση για τα δικαιώματα, το Ίδρυμα «Ελεύθερη Ρωσία», που χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητη από τις Αρχές του Κρεμλίνου. Ακόμα, τον Οκτώβριο, οι Αρχές πρόσθεσαν κατηγορίες για προδοσία που σχετίζονται με αντιπολεμικές ομιλίες του Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα στο εξωτερικό.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δημοσιογράφοι, υποστηρικτές και διπλωμάτες που προσπάθησαν να παραστούν στην εκδίκαση της ετυμηγορίας δεν είχαν πρόσβαση στην αίθουσα του δικαστηρίου και τους έστειλαν σε ένα δωμάτιο σε ξεχωριστό όροφο, όπου επρόκειτο να μεταδοθεί η απόφαση. Πάντως, η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από ολοένα και πιο σκληρές καταδίκες πολιτικών και ακτιβιστών της ρωσικής αντιπολίτευσης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης – Αντιτάχθηκε στον πόλεμο "

Ηράκλειο: 30χρονος έβγαλε μαχαίρι σε 40χρονη υπάλληλο φούρνου και άρπαξε 9.500 ευρώ – Αποκαλύφθηκε ότι ήταν η σύντροφός του

Όχι για ψωμί αλλά για ακριβό παντεσπάνι εισέβαλε ανήμερα του Πάσχα ένας επίδοξος ληστής σε φούρνο του Ηρακλείου, αποσπώντας από την υπάλληλο -που στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήταν η σύντροφός του- τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών. Ούτε λίγο ούτε πολύ έφυγε από το φούρνο έχοντας πάρει περίπου 10000 ευρώ.

Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τη λεία του, αφού πολύ σύντομα, βρέθηκαν στο κατόπι του, αστυνομικοί της ασφάλειας που τον συνέλαβαν, έχοντας αξιοποιήσει και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αλλά και την κατάθεση της υπαλλήλου, η οποία είπε ότι τον αναγνώρισε αλλά δεν ανέφερε τη σημαντική λεπτομέρεια, ότι ο ληστής που την είχε απειλήσει με μαχαίρι και είχε πάρει τα χρήματα από το ερμάριο όπου φυλάσσονταν, ήταν ο σύντροφός της. Πρόκειται για έναν 30χρονο από την Αλβανία, που εισέβαλε στο αρτοποιείο με κουκούλα και ιατρική μάσκα λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ του Πάσχα.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν και την 40χρονη υπάλληλο του αρτοποιείου, που κατηγορείται για ψευδή κατάθεση, αφού στην αρχή αρνήθηκε ότι γνώριζε το δράστη, στη συνέχεια είπε ότι τον αναγνώρισε και σε κάθε περίπτωση απέκρυψε τη μεταξύ τους σχέση.

Λίγη ώρα αργότερα, τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα σε οικόπεδο και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου. Η ασφάλεια τώρα ερευνά την πιθανή εμπλοκή της υπαλλήλου στη ληστεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 30χρονος έβγαλε μαχαίρι σε 40χρονη υπάλληλο φούρνου και άρπαξε 9.500 ευρώ – Αποκαλύφθηκε ότι ήταν η σύντροφός του"

Τουρκία: Ξεφουσκώνει ο Κιλιτσντάρογλου ενώ ο Ερντογάν παίρνει κεφάλι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες εκλογικές δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία, δείχνουν αλλαγή σκηνικού και ξεφούσκωμα του υποψήφιου για την Προεδρία με την Εθνική Συμμαχία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν καταγράφει ανοδικές τάσεις, σύμφωνα με τις έρευνες των εταιρειών Aredaκαι Metropoll.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Πολιτικής Τάσης της εταιρείας Areda που διεξήχθη με τη συμμετοχή 10.136 ατόμων μεταξύ 12-14 Απριλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει το 50,6% των ψήφων, από τον πρώτο γύρο, αφήνοντας σχεδόν 10 μονάδες πίσω του τον κύριο αντίπαλο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 43,1%.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ στην ίδια δημοσκόπηση λαμβάνει 4,5% ενώ ο Σινάν Ογκάν 1,6%.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 14ης Μαΐου;», το 52,6% δήλωσε τον Ερντογάν, ενώ το ποσοστό που καταγράφει ο Κιλιτσντάρογλου είναι 47,4%.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά των κομμάτων στις εθνικές εκλογές, στην έρευνα της Aredaτο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ καταγράφει ποσοστό 40,4% ενώ το CHPείναι δεύτερο με 25,5% και το HDPτρίτο με 10,3%.

Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) έλαβε το 8,8% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το κόμμα İyi έπεσε στο 7,6%. Από εκεί και πέρα, το κόμμα του Μουχαμέρ Ιντζέ είναι στο 3,6% ενώ το Κόμμα Yeniden Refah 1,6%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν κάτω από 1%.

Από την άλλη πλευρά, στην έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Metropoll, η Λαϊκή Συμμαχία του Ερντογάν καταγράφει ποσοστό 45,9% ενώ η Εθνική Συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου 36,4%, μια διαφορά 9,5 μονάδων. Το ΑΚΡ καταγράφει 40,1%, ενώ το CHPείναι δεύτερο με 24,6%.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Ξεφουσκώνει ο Κιλιτσντάρογλου ενώ ο Ερντογάν παίρνει κεφάλι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις "

Δείτε βίντεο: Γέμισε με δύο τόνους κοκαΐνη η θάλασσα της Σικελίας

Εβδομήντα δέματα με δύο τόνους κοκαΐνη «ψάρεψαν» από τη θάλασσα της Σικελίας η Ομάδα  Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) της Κατάνια και η Αεροναυτική Ομάδα της Μεσσήνης σε από κοινού επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ που επικαλούνται δελτίο Τύπου της Guardia di Finanza η ανακάλυψη της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης στη θάλασσα της Σικελίας έγινε μετά από εναέρια αναγνώριση.

«Η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη σε περίπου εβδομήντα πλωτά δέματα, δεμένα με δίχτυα, με φωτεινή συσκευή σήμανσης», έγραψε σε δημοσίευμά της η Corriera della Serra. Ακόμη το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα ναρκωτικά «είχαν αφεθεί στη θάλασσα της Σικελίας στην Ιταλία από φορτηγά πλοία για να ανασυρθούν αργότερα και να μεταφερθούν στην ξηρά». 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δείτε βίντεο: Γέμισε με δύο τόνους κοκαΐνη η θάλασσα της Σικελίας"

Δημοτικές εκλογές 2023: Αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές κοινότητες – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Τροποποιήσεις στο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές κοινότητες ψηφίστηκαν τη Μεγάλη Τρίτη (11.04.2023), με τις αλλαγές να αφορούν στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων. 

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές κοινότητες έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ως ν. 5043/2023 με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού- Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα- Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, με το άρθρο 18 προβλέπεται ότι από τις επόμενες δημοτικές εκλογές τριμελές συμβούλιο θα έχουν οι δημοτικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 201 κατοίκους και άνω. Σήμερα αυτό ισχύει για τις κοινότητες με πάνω από 300 κατοίκους. Οι δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από 201 έως 300 κατοίκους, που επηρεάζονται από τη ρύθμιση είναι συνολικά 723.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη:

Οι δημοτικές κοινότητες µε πληθυσμό έως 200 κατοίκους διοικούνται από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, ενώ µε πληθυσμό άνω των 201 κατοίκων διοικούνται από τον πρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας.

Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας αποτελείται από:

α) τρία µέλη, σε δημοτικές κοινότητες µε πληθυσμό από 201 έως 2.000 κατοίκους,

β) πέντε µέλη, σε δημοτικές κοινότητες µε πληθυσμό από 2.001 έως 10.000 κατοίκους,

γ) 11 µέλη, σε δημοτικές κοινότητες µε πληθυσμό από 10.001 έως 50.000 κατοίκους και

δ) 15 µέλη, σε δημοτικές κοινότητες µε πληθυσμό από 50.001 κατοίκους και άνω.

Σημειώνεται ότι δεν εκλέγονται συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, µε εξαίρεση τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ποιος εκλέγεται πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας

Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του συνδυασμού που συγκέντρωσε κατά τον α’ γύρο στη δημοτική κοινότητα την απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων. Οι λοιποί υποψήφιοι, του ίδιου συνδυασμού, κατά τη σειρά των σταυρών που έλαβαν, λογίζονται ως αναπληρωματικοί.

Την αντίθεσή της στη ρύθμιση έχει εκφράσει η Συντονιστική Επιτροπή Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος, καθώς ζητά να επανέλθει η ξεχωριστή κάλπη για την ανάδειξη των προέδρων και των συμβουλίων των κοινοτήτων.

Με το άρθρο 37 πρόεδρος δημοτικής κοινότητας με πληθυσμό έως 300 κατοίκους και τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων με πληθυσμό από 301 έως 2000 κατοίκους θα εκλέγονται σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοτικής κοινότητας, ανεξάρτητα αν είναι μέρος του συνδυασμού του επιτυχόντος δημάρχου ή όχι. Οι έδρες των συμβούλων κατανέμονται αναλογικά στους συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις εκλογές στη συγκεκριμένη δημοτική κοινότητα και σύμφωνα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε αυτήν. Πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου είναι ο σύμβουλος του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού στη δημοτική κοινότητα που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Στις δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από 2001 κατοίκους και άνω στις οποίες συγκροτούνται (ανάλογα με τον μόνιμο πληθυσμό κάθε δημοτικής κοινότητας) πενταμελή, ενδεκαμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια, πρόεδρος ορίζεται ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος του συνδυασμού του δημάρχου, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία ο συνδυασμός του δημάρχου λαμβάνει τα 3/5 του συμβουλίου αυτών των δημοτικών κοινοτήτων.

Ειδική ρύθμιση για την εκλογή προέδρου συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων με ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 που λήγει η δημοτική περίοδος που διανύουμε περιέχεται στο άρθρο 10.

Η διάταξη συνιστά συμμόρφωση με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου των δημοτικών κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού. Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

Αυτό σημαίνει ότι σε όσες κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο πρόεδρος δεν εκλέχτηκε σε συνδυασμό που συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας για να εκλεγεί εκ νέου ο πρόεδρός του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικές εκλογές 2023: Αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές κοινότητες – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι"

Ακάρ: «Όσοι δεν βλέπουν τη δύναμη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα τη δουν και θα την ακούσουν»

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΡ στην περιφέρεια Καϊσερί, δήλωσε ότι το νέο απόκτημα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, TCGAnadolu, θα ανοίξει αύριο τις πύλες του για τους πολίτες στην Κωνσταντινούπολη ,ανακοινώνοντας ότι «μετά την [περίοδο] επίσκεψης, θα πλεύσει προς τη Μαύρη Θάλασσα με την υποστήριξη της Πολεμικής μας Αεροπορίας», προσθέτοντας ότι «όσοι δεν βλέπουν τη δύναμη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα τη δουν και θα την ακούσουν».

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έγινε δεκτός με συνθήματα όπως ο «κατακτητής του Αζερμπαϊτζάν», συνομίλησε με πολίτες κατά την προεκλογική του περιοδεία και δήλωσε ότι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά υπό την ηγεσία του Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να καταστήσουν ισχυρότερη μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία και τόνισε ότι προσπαθούν να επιτύχουν το στόχο με μεγάλα βήματα, προσθέτοντας ότι «τα σύνορά μας είναι πολύ ασφαλή, βιώνοντας την ασφαλέστερη περίοδο στην ιστορία της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στις επιτυχίες που επιτεύχθηκαν στην εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία υπό την ηγεσία και την ενθάρρυνση του Προέδρου Ερντογάν, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «μεγάλα βήματα έχουν γίνει στην αμυντική μας βιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια». Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Τώρα κατασκευάζουμε τα ελαφρά όπλα, τα τεθωρακισμένα οχήματα, τα πλοία, τα ελικόπτερα με τις εγχώριες και εθνικές μας δυνατότητες και έχουμε UAVs/SUAVs/TUAVs. Δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε UCAVs από το εξωτερικό παρόλο που πληρώναμε γι' αυτά για χρόνια. Τώρα τα κατασκευάζουμε και τα εξάγουμε. Οι επιτυχημένες δραστηριότητές μας στην αμυντική βιομηχανία συνεχίζονται».

Μιλώντας για το «TCG Anadolu», ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «είναι μια μεγάλη δύναμη για τη χώρα μας και τις φιλικές και αδελφικές χώρες τόσο σε περιόδους κρίσης όσο και σε περιόδους ειρήνης».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακάρ: «Όσοι δεν βλέπουν τη δύναμη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα τη δουν και θα την ακούσουν» "

Ρομά hackers άρπαξαν 2 εκ. ευρώ με κομπιούτερ στα τσαντίρια!

Μέσα από σύγχρονα συστήματα υπολογιστών, τα οποία είχαν επιμελώς κρυμμένα στα τσαντίρια των καταυλισμών, και με τη βοήθεια ενός άριστα οργανωμένου call center αποκτούσαν με ιδιαίτερη ευκολία πρόσβαση σε απόρρητα τραπεζικά δεδομένα και παράλληλα αποσπούσαν χρηματικά ποσά είτε μέσω «τηλεφωνικών εξυπηρετήσεων», είτε με τη δημιουργία ειδικών ιστότοπων-πιστών αντιγράφων εκείνων των τραπεζών, φτάνοντας στο σημείο να ξεγελάσουν μέχρι και λογιστές μεγάλων εταιρειών.

Κέντρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι Αττικής, εκεί όπου δυσκολεύεται να φτάσει η Ελληνική Αστυνομία. Οι διαβόητοι Ρομά χάκερ είχαν φτιάξει και τη δική τους άτυπη «σχολή», καθώς εκπαίδευαν νεότερους Ρομά με έφεση στους υπολογιστές πώς να σπάνε συστήματα και να υποκλέπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών.

Η συνολική λεία του κυκλώματος, που αποδείχτηκε πολυπληθές και με ειδική δομή, φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ! Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης δρούσε ανά την επικράτεια και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε προσομοίαζαν σε εκείνες έμπειρων χάκερ που συνηθίζουν να παρεμβαίνουν σε κρατικής φύσεως δεδομένα.

Εντύπωση προκαλεί η διάρθρωση της σπείρας, όπως άλλωστε και ο τρόπος με τον οποίο αποσπούσε κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ενώ κατάφερνε να έχει και συνεργούς που με αμοιβή 500 ευρώ παραχωρούσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για μεταφορά των κλεμμένων χρηματικών ποσών.

Πιο κρίσιμος αποδείχθηκε, ωστόσο, ο ρόλος των χάκερ της οργάνωσης που έναντι αμοιβής χιλιάδων ευρώ δημιουργούσαν ειδικούς συνδέσμους και ιστοσελίδες που έμοιαζαν με εκείνες των τραπεζών, φτάνοντας να ξεγελούν ακόμη και επιχειρήσεις. Φρόντιζαν δε να στρατολογούν δεκάδες άλλους Ρομά που έπιαναν θέση στο ειδικά διαμορφωμένο και σύγχρονο call center απ’ όπου τηλεφωνούσαν στα θύματα την ίδια στιγμή που οι χάκερ έστηναν παγίδες.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων τους

Οι δράστες εκμεταλλεύονταν συχνά είτε την κοινωνική είτε την οικονομική θέση των θυμάτων για να προωθήσουν τις απάτες τους. Κατάφερναν, δε, να εξαπατούν ακόμη και λογιστές εταιρειών, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας δεδομένα. Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων τους περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, υπεύθυνοι γνωστών κέντρων διασκέδασης, μητροπολίτες, ακόμη και μοναχοί/ές!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ξενοδόχου Κ.Β. από την Κάρπαθο, την οποία έπεισαν να τους γνωστοποιήσει τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας της απ’ όπου απέσπασαν 128.700 ευρώ. Θύμα των χάκερ έπεσε και ο υπεύθυνος γνωστού κέντρου διασκέδασης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου υπεξαίρεσαν 15.000 ευρώ, ενώ ένας ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου από τη Σαντορίνη είδε να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό 135.000 ευρώ.

Από ιδιοκτήτη γνωστού beach bar στην Ιο άρπαξαν με την ίδια μέθοδο 138.000 ευρώ και από ιδιοκτήτη καταστήματος με κυνηγετικά είδη επί της οδού Πειραιώς 60.000 ευρώ. Από υπεύθυνη λογιστηρίου ασφαλιστικής εταιρείας στην Κατερίνη υπεξαίρεσαν 5.000 ευρώ και από βοηθό λογιστηρίου εταιρείας με έδρα το Αιγίνιο Πιερίας 125.886 ευρώ.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να εξαπατήσουν μέχρι και εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, από τους οποίους πήραν 21.400 ευρώ, χρησιμοποιώντας άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και μια μοναχή της Καθολικής Εκκλησίας στην Ερμούπολη της Σύρου, από την οποία υπεξαίρεσαν 49.500 ευρώ. Θύμα των Ρομά χάκερ έπεσε άλλη μια μοναχή της Ιεράς Μονής Αδελφών του Ελέους της Καθολικής Εκκλησίας, από την οποία απέσπασαν 49.500 ευρώ. Από την ιδιωτική κλινική «Λευκός Σταυρός» στην Αθήνα απέσπασαν συνολικά 105.975 ευρώ, εξαπατώντας τον αρμόδιο υπάλληλο.

Προκειμένου να μεγεθύνουν την πλεκτάνη, οι Ρομά εκμεταλλεύονταν ακόμη και τη «Διαύγεια», όπως και κρατικές επιχορηγήσεις, στις οποίες πατούσαν για να αλιεύσουν περισσότερα θύματα με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας. Στις περιπτώσεις δε που ήθελαν να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ χρησιμοποιούσαν στα τηλεφωνήματα και τρίτο πρόσωπο, το οποίο έπαιζε τον ρόλο είτε λογιστή είτε συγγενή του προσώπου που τηλεφωνούσε.

87 «χτυπήματα» σε έξι μήνες

Σε αυτό το σημείο ενδιαφέρον έχει η ακτινογραφία της δράσης των Ρομά κατά τους τελευταίους μήνες. Οπως αποκαλύπτεται, τα χτυπήματα ξεκίνησαν από τον Ιούλιο του 2022, με τις απάτες συνολικά, μέσα σε διάστημα περίπου έξι μηνών, να φτάνουν τις 87 και η λεία τα 2 εκατ. ευρώ. Τα κέντρα από όπου ξεκινούσε το στήσιμο της πλεκτάνης ήταν το Ζεφύρι και η Αγία Βαρβάρα.

Εκείνο που αποδεικνύεται είναι η μεγάλη εξοικείωση με τα λεγόμενα ευάλωτα σημεία του Διαδικτύου, δηλαδή τα σημεία που μπορούσαν να εκμεταλλευτούν προκειμένου να δημιουργήσουν πλατφόρμες με τις οποίες θα παραπλανούσαν τα υποψήφια θύματα. Αρχικά η σπείρα κατάφερνε να πείσει τους δικαιούχους λογαριασμών με διαφόρων ειδών προσχηματικές ενέργειες να της παραχωρήσουν απόρρητα τραπεζικά στοιχεία.

Το τηλεφωνικό κέντρο είχε στηθεί στις περιοχές του Ζευγολατιού και των Εξαμιλίων Κορινθίας. Στη συνέχεια, όμως, παρατηρήθηκε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας οι Ρομά είχαν ενεργοποιήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κάτι που επέτρεπε τη δράση τουλάχιστον τριών ατόμων. Χρησιμοποιούσαν δε τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν ενεργοποιηθεί στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών ή τρίτων προσώπων (ghost phones), τις οποίες ενάλλασσαν και ανανέωναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις, κυρίως της διαλέκτου των Ρομά.

Τα ανώτερα στην ιεραρχία στελέχη της οργάνωσης καθοδηγούσαν τα κατώτερα, εποπτεύοντας τη δράση τους. Κατά τις μεταφορές των χρηματικών ποσών δεν χρησιμοποιούσαν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά τρίτων προσώπων («money mules»), τα οποία στρατολογούσαν αντί χρηματικής αμοιβής 300 με 500 ευρώ. Τα πρόσωπα αυτά παρέδιδαν τις τραπεζικές τους κάρτες, τα στοιχεία της ηλεκτρονικής τραπεζικής, καθώς και την τακτοποιημένη στην τράπεζά τους τηλεφωνική σύνδεση στην οποία λάμβαναν τους κωδικούς μιας χρήσης, οπότε ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών τους περνούσε απευθείας στα μέλη της οργάνωσης.

Προκειμένου όμως να μην αποκαλυφθεί ο τρόπος λειτουργίας τους, οι ανώτεροι καθοδηγούσαν τους στρατολογημένους δικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών να δηλώσουν λίγες ημέρες αργότερα σε αστυνομική υπηρεσία την απώλεια ή κλοπή τους. Σημειώνεται ότι εκείνοι που στρατολογούνταν, οι συνεργοί στην απάτη, είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη, καθώς, μεταξύ άλλων, επρόκειτο για τοξικομανείς και τζογαδόρους.

Στρατολόγηση συνεργών

Οπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, οι Ρομά αδυνατώντας να μεταφέρουν τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς ενεργοποιούσαν τα μέγιστα όρια αναλήψεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των στρατολογημένων δικαιούχων, δηλαδή τα ποσά που επιτρέπονταν για μεταφορά έφταναν μέχρι 5.000 ευρώ.

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλεγαν πληροφορίες ανά την επικράτεια από ανοιχτές πηγές του Διαδικτύου και αγγελίες, ενώ συχνά επικοινωνούσαν με τα θύματα προτού προχωρήσουν στο χακάρισμα των στοιχείων τους για να εμπλουτίσουν τις πληροφορίες τους και να είναι πειστικοί στην τελική επικοινωνία. Εκμεταλλεύονταν μάλιστα κρατικές επιχορηγήσεις, όπως το Fuel Pass, ακόμα και αναρτήσεις στη «Διαύγεια».

Ολα ξεκινούσαν όταν ένα από τα μέλη επικοινωνούσε τηλεφωνικά και με κάποιο πρόσχημα, όπως εξόφληση χρέους από προηγούμενη αγορά προϊόντων ή προκαταβολή αξίας παρεχόμενης υπηρεσίας, προσπαθούσε να μάθει τον IBAN του λογαριασμού του υποψήφιου θύματος. Κατά την επικοινωνία του τηλεφωνητή με το θύμα συμμετείχε ενίοτε και άλλος δράστης, άνδρας ή γυναίκα, τον οποίο σύστηνε ο πρώτος ως λογιστή ή παιδί του, που θα βοηθούσε στη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Λαμβάνοντας οι Ρομά γνώση του αριθμού IBAN, έστελναν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στην τηλεφωνική σύνδεση των θυμάτων τους κατάλληλα διαμορφωμένο μήνυμα με περιεχόμενο ανάλογο της εξόφλησης οφειλής που περιείχε υπερσύνδεσμο, ο οποίος οδηγούσε σε διαδικτυακό περιβάλλον παρόμοιο με εκείνο του τραπεζικού ιδρύματος του υποψήφιου θύματος με κενά, προς συμπλήρωση, πεδία για τη δήθεν έγκριση της πληρωμής. Οταν μάλιστα επρόκειτο για επιχείρηση, ο δράστης με διάφορα προσχήματα, όπως την έκδοση τιμολογίου στο όνομα της επιχείρησης, ζητούσε να πληροφορηθεί το IBAN του εταιρικού λογαριασμού με σκοπό τη μεγιστοποίηση του παράνομου κέρδους.

Με αυτόν τον τρόπο ο δράστης έπειθε το θύμα να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία, προτάσσοντας τη δικαιολογία ότι είναι απαραίτητο για την έγκριση της πληρωμής. Μόλις όμως τα συμπλήρωνε μέσω του υπερσυνδέσμου, τα στοιχεία κοινοποιούνταν στα μέλη της οργάνωσης που έτσι αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική των θυμάτων τους και ξεκινούσαν τις μεταφορές χρημάτων.

Η διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης

Οι τηλεφωνητές στην Κορινθία ήταν οι φυσικοί αυτουργοί των απατών, εκείνοι που συνομιλούσαν με τα θύματα και αποσπούσαν τα τραπεζικά τους στοιχεία.

Ο ρόλος άλλων μελών ήταν στην υποστηρικτική ομάδα, βρίσκονταν δηλαδή στον ίδιο χώρο με τους τηλεφωνητές κατά τη διάπραξη της απάτης και αναλάμβαναν δράση αμέσως μόλις οι τηλεφωνητές αποσπούσαν τραπεζικά στοιχεία. Οι επικεφαλής, από την άλλη, βρίσκονταν σε διαρκή συνεννόηση με τα μέλη του επιχειρησιακού κέντρου της Κορινθίας και καθοδηγούσαν τα κατώτερα μέλη της οργάνωσης προς την κατεύθυνση της συλλογής των τραπεζικών στοιχείων και καρτών.

Ενεργό δράση αναλάμβαναν στη συνέχεια οι χάκερ, οι οποίοι δημιουργούσαν υπερσυνδέσμους και πανομοιότυπες ιστοσελίδες με τις τραπεζικές, και για κάθε δουλειά πληρώνονταν έως και 1.000 ευρώ. Ακολουθούσαν οι εισπράκτορες, που λάμβαναν απευθείας εντολή από τα ανώτερα μέλη του κέντρου συλλογής του Ζεφυρίου και της Αγίας Βαρβάρας, στρατολογούσαν δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών και τελικά πραγματοποιούσαν τις αναλήψεις. Η χρηματική αμοιβή που λάμβαναν για τις υπηρεσίες τους κυμαινόταν από 700 έως 1.200 ευρώ.

Οι διαμεσολαβητές λάμβαναν, με τη σειρά τους, εντολές από τους ομαδάρχες και στρατολογούσαν δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους παραλάμβαναν τραπεζικές κάρτες με αμοιβή από 500 έως 700 ευρώ. Κομβικός αποδείχθηκε επίσης ο ρόλος των συνεργών στις απάτες, καθώς επρόκειτο για πρόσωπα που παρέδιδαν, αντί αμοιβής 300 με 500 ευρώ, τους κωδικούς τους για να γίνονται οι αναλήψεις.

cna

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά hackers άρπαξαν 2 εκ. ευρώ με κομπιούτερ στα τσαντίρια! "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news