facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα – Θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες»

Απέπλευσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα». Θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Σιδέρης στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα – Θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες»"

Εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε το έμβρυο – Πού το είχαν, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Το νεκρό έμβρυο το είχαν βάλει σε χώρο σαν ψυγείο και το πρωί θα ενημέρωναν ιατροδικαστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας (26/2) ένας υδραυλικός εργαζόμενος σε εταιρεία αποφράξεων, είδε μέσω κάμερας στην αποχέτευση κάτι που παρέπεμπε σε νεκρό βρέφος.

Ο υπάλληλος της επιχείρησης καθαριότητας φέρεται να είδε το νεκρό έμβρυο, που είχε και τον ομφάλιο λώρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, ο εργαζόμενος φέρεται να ενημέρωσε άτομο που βρισκόταν στο κτίριο και εκείνος τον προέτρεψε να το βάλει σε ένα χαρτόκουτο και να φύγει, καθώς θα επιλαμβάνονταν εκείνοι του ζητήματος.

Το απόγευμα που ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μετέβη ξανά για εργασίες στο σημείο, φέρεται να είδε το έμβρυο ακόμα εκεί. Ενημέρωσε τον εργοδότη του, ο οποίος ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία.

Το κτίριο κλειδώθηκε και ο ιδιοκτήτης περίμενε τους αστυνομικούς για τις απαραίτητες έρευνες.

Ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας για το έμβρυο στην Αθήνα

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τον κοινωνικό λειτουργό και τον υπεύθυνο των γραφείων, αλλά και την γυναικολόγο που βλέπει γυναίκες εθελοντικά. Οι Αρχές πιστεύουν ότι κάποια από τις γυναίκες που πήγαινε εκεί για επίσκεψη το γέννησε στην τουαλέτα και στη συνέχεια σηκώθηκε και έφυγε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε νεκροψία-νεκροτομή αλλά και να εξεταστούν οι μάρτυρες για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από ποια γυναίκα μπορεί να είναι αυτό το έμβρυο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε το έμβρυο – Πού το είχαν, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας"

Οι Θεσσαλοί αγρότες αποχωρούν από το μπλόκο στον Ε65: Επιστρέφουν στα χωριά τους αλλά θα «συνεχίσουν τον αγώνα»

Αποφασισμένοι να επιστρέψουν δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αποχωρούν στις 11 το πρωί της Τρίτης (27.02.2024) από το μπλόκο στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα. Οι αγρότες της περιοχής, αλλά και των γειτονικών Φαρσάλων, θα γυρίσουν στα χωριά τους έπειτα από 33 μέρες κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικό της διάθεσης των αγροτών να επιμείνουν στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους είναι η απόφαση τους να παρατάξουν από την Τρίτη τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης του Παλαμά, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 11 Μαρτίου όπου αναμένεται η νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θέματα της Θεσσαλίας.

Το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα έδωσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και ο ομόλογός του, του Αγροτικού Συλλόγου Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26.02.2024) στην Καρδίτσα.

H κεντρική πλατεία της πόλης, για μία ακόμα φορά γέμισε με τρακτέρ και αγρότες, αλλά και φορείς και πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στον αγώνα τους.

Όλο αυτό το διάστημα οι αγρότες θέλησαν να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να δώσει λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η έλλειψη βασικών έργων υποδομής, οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι περιορισμοί της νέας ΚΑΠ, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και όλα τα άλλα ζητήματα που αποτέλεσαν τη βάση του διεκδικητικού πλαισίου.

«Αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύσεις για να μην είμαστε άνεργοι αγρότες, άνεργοι κτηνοτρόφοι, άνεργοι μελισσοκόμοι τότε τα τρακτέρ θα είναι έτοιμα για να ξαναβγούν στο δρόμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γατί δεν μας παίρνει για κάτι άλλο. Συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους για να έχουν ισχυρή φωνή και δύναμη στις διεκδικήσεις τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Θεσσαλοί αγρότες αποχωρούν από το μπλόκο στον Ε65: Επιστρέφουν στα χωριά τους αλλά θα «συνεχίσουν τον αγώνα»"

Αγία Βαρβάρα: Τέσσερις μηνύσεις είχαν ανταλλάξει ζευγάρι και πεθερικά πριν το φονικό - Η κόρη τούς είχε καταγγείλει για κακοποίηση

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σχέση που είχε ο γαμπρός με τα πεθερικά του αλλά και η σύζυγός του με τους γονείς της προτού γίνει το φονικό στην Αγία Βαρβάρα.

Ειδικότερα, τέσσερις φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέσα σε ένα χρόνο, φέρονται να είχαν οδηγηθεί ο γιατρός με τη σύζυγό του και τα πεθερικά του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Star, είχαν προχωρήσει σε αλληλομηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 15 Νοεμβρίου του 2023 είχαν οδηγηθεί όλοι στο αστυνομικό τμήμα με περιπολικό μετά από ενδοοικογενειακό επεισόδιο. Είχε υποβληθεί μήνυση από την κόρη των δραστών για κακοποιητική συμπεριφορά στο παρελθόν σε βάρος της.

Εκείνη τη μέρα το θύμα είχε πει στους αστυνομικούς ότι ο πεθερός του τον έβρισε και τον απείλησε, όμως δεν ήθελε να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του. Ο πεθερός του υποστήριξε ότι ο γαμπρός τον είχε απειλήσει και επιχείρησε να τον χτυπήσει, όμως μπήκε μπροστά η κόρη του. Η σύζυγος και πεθερά του θύματος είχε υποστηρίξει ότι η κόρη της επιχείρησε να τη χτυπήσει, όμως την απέτρεψαν το θύμα και ο σύζυγός της. Είχαν συλληφθεί και οι τέσσερις και είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Παράλληλα, την προηγούμενη ημέρα, στις 14 Νοεμβρίου η σύζυγος του ουρολόγου είχε υποβάλλει μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη.

Ωστόσο παρόμοια περιστατικά φέρονται να είχαν σημειωθεί και το περασμένο καλοκαίρι καθώς στις 6 Ιουνίου η κόρη είχε καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας της για εξύβριση ενώ στις 23 Ιουλίου η μητέρα της είχε προβεί σε καταγγελία για απειλές που είχε δεχθεί από την κόρη της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αγία Βαρβάρα: Τέσσερις μηνύσεις είχαν ανταλλάξει ζευγάρι και πεθερικά πριν το φονικό - Η κόρη τούς είχε καταγγείλει για κακοποίηση"

Σοκ στην Αθήνα: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε αποχέτευση στην οδό Σόλωνος – Εικόνες του News

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι στην Αθήνα εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε αποχέτευση επί της οδού Σόλωνος.

Το νεκρό βρέφος εντόπισε υπάλληλος καθαριότητας στο σύστημα αποχέτευσης του κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος εντόπισε «κάτι που έμοιαζε με βρέφος, που έφερε και τον ομφάλιο λώρο» και, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, το άφησε στο γραφείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Το απόγευμα ο υπάλληλος ενημέρωσε τον υπεύθυνο εργασίας του και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές και η αστυνομία έφτασε στο σημείο.

Η Οργάνωση, που ενημερώθηκε από την αστυνομία, αρνείται ότι παρέλαβε κάτι τέτοιο. Τελικά, αργά το βράδυ, άνθρωποι της ΜΚΟ, παρέδωσαν στην αστυνομία τη σορό του βρέφους που διατηρούσαν σε «κάτι σαν ψυγείο» και υποστήριξαν ότι θα ενημέρωναν το πρωί της Τρίτης ιατροδικαστή. Εικάζεται ότι κάποια γυναίκα που επισκέπτεται τη δομή ίσως γέννησε και στη συνέχεια πέταξε το μωρό της.

Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του βρέφους για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του.

Δείτε εικόνες του News από το σημείο:

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στην Αθήνα: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε αποχέτευση στην οδό Σόλωνος – Εικόνες του News"

Κορινθία: Τον ρασοφόρο Κλεομένη με τα viral βίντεο έδειξε ως πατέρα του εγγονού του ο παλαιοχριστιανός - Τι κατέθεσε

Τον αυτοαποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη» έναν παλαιοημερολογίτη, που είναι γνωστός στο ΥouΤube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μια γραφική φιγούρα που βάλλει κατά πάντων, δείχνει ως τον πατέρα του βρέφους της 22χρονης κόρης του ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σύμφωνα με τον δικηγόρο του αν και ο ίδιος αρνείται πως δόθηκε αυτή η κατάθεση.

Ο δικηγόρος του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε πως ο 45χρονος υποστήριξε τα παραπάνω σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, αναφέροντας πως τον ρόλο έχουν πλέον οι Αρχές. Ωστόσο, την ίδια ώρα ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης διέψευσε πως έχει καταθέσει κάτι τέτοιο στις Αρχές. 

«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κατάθεση στην Αστυνομία. Μην τρελαθούμε τώρα. Δεν έχουν βρει καμιά τέτοια κατάθεση στην Αστυνομία. Θα μου τραβήξει μια μήνυση ο κάθε (…) και η κάθε κόρη μου. Θα πω εγώ για άλλους ενήλικους ανθρώπους τι κάνανε; Δεν έχω πει κάτι τέτοιο στην κατάθεση μου» είπε στο Mega και την εκπομπή Live News.

Ποιος είναι ο «πατήρ Κλεομένης» που έγινε γνωστός επί εποχή κορωνοϊού

Ο ρασοφόρος «πατήρ Κλεομένης» έγινε γνωστός στο πανελλήνιο την εποχή του κορωνοϊού αναρτώντας στη σελίδα του στο Facebook βίντεο θρησκευτικού ακτιβισμού κάνοντας κηρύγματα κατά των εμβολίων ενώ είναι και μεγάλος αρνητής των νέων ταυτοτήτων.

patir-kleomenis

kleomenis

Μέσα από το προσωπικό του κανάλι με τίτλο «Χάραγμα» στο YouTube ο παλαιοημερολογίτης ιερέας Κλεομένης Κεφάλας διακηρύσσει μια ακραία ερμηνεία για τον Χριστιανισμό, η οποία τον οδήγησε και στη φυλακή. Αφορμή για αυτό υπήρξε ο βανδαλισμός σε ένα μηχάνημα ΑΤΜ, τον οποίο και βιντεοσκόπησε.

Φορώντας το μαύρο ράσο και το σκουφάκι στο κεφάλι που είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στα social media με περιπαικτικά σχόλια για τη δράση του έβγαζε «πύρινους λόγους» στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις συγκεντρώσεις βρίσκονταν και η 22χρονη κόρη του Καλαϊτζιδάκη.

Ωστόσο ο «γραφικός» αυτός μοναχός έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της εκκλησίας και στους πιστούς με τις πράξεις του και κυρίως με αυτή στην οποία απεικονίζεται σε βίντεο να βανδαλίζει μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας. Τότε το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις από φορείς αλλά και από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτήριζε το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη. Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη».

Αρνείται τα πάντα ο «πατήρ Κλεομένης»

Από την άλλη, ο «πατήρ Κλεομένης», μιλώντας στο Live News, αρνείται κάθε σχέση και γνωριμία με την οικογένεια παλαιοχριστιανών.

«Δεν τον ξέρω, δεν τον γνωρίζω. Ούτε αυτόν ούτε την οικογένειά του. Εμένα με γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι, χιλιάδες άνθρωποι. Δεν έχω φιλοξενήσει κανένα από αυτούς του ανθρώπους, δεν τους γνωρίζω. Είμαι Ορθόδοξος ιερέας από το 2006 και κηρύττω αυτά που κηρύττω, τον λόγο της πίστης μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή την κατηγορία και για τη συκοφαντία εναντίον μου. Αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Μπορεί να θέλουν οι Αρχές και οι εξουσίες να με πάνε σιδηροδέσμιο. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτές τις συκοφαντίες. Ο θεός με βλέπει και γνωρίζει. Δεν ξέρω την οικογένειά του, ούτε την κόρη του, ούτε έχω κάνει παιδί με την κόρη του».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορινθία: Τον ρασοφόρο Κλεομένη με τα viral βίντεο έδειξε ως πατέρα του εγγονού του ο παλαιοχριστιανός - Τι κατέθεσε"

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στην πόλη της Καρδίτσας

Αγρότες του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με ενδιάμεσο σταθμό την κεντρική πλατεία, όπου παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή.

Τα τρακτέρ ανέβηκαν στην πλατεία, όπου τους υποδέχθηκαν εργατικά σωματεία, φορείς και πολιτες δηλώντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Αύριο η μορφή των κινητοποιήσεων αλλάζει. Κάποιοι αγρότες θα γυρίσουν στα χωριά, ενώ οι Καρδιτσιώτες αγρότες που προέρχονται κυρίως από περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Παλαμά, μέχρι να γίνει η συνάντηση των Θεσσαλών με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη . “Είμαστε άνεργοι αγρότες, άνεργοι κτηνοτρόφοι , άνεργοι μελισσοκόμοι”, δηλώνουν χαρακτηριστικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στην πόλη της Καρδίτσας"

Ιστορική ημέρα για την Σουηδία: Το κοινοβούλιο στην Ουγγαρία επικύρωσε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Ιστορική ημέρα για την Σουηδία καθώς το κοινοβούλιο στην Ουγγαρία επικύρωσε το πρωτόκολλο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Πλέον, μετά την επικύρωση από την Ουγγαρία, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δώσει το «πράσινο φως» και η Σουηδία είναι έτοιμη να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου στην ουγγρική Βουλή εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (188 ψήφοι επί συνόλου 199 βουλευτών), δίνοντας τέλος σε σχεδόν δύο χρόνια αναμονής.

Ιστορική ημέρα λέει ο Κρίστερσον

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, αμέσως μετά την επικύρωση από την Ουγγαρία του πρωτοκόλλου για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας εντός του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Κρίστερσον. Η επικύρωση του πρωτοκόλλου στην ουγγρική Βουλή εγκρίθηκε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία (188 ψήφοι επί συνόλου 199 βουλευτών), δίνοντας τέλος σε σχεδόν δύο χρόνια αναμονής.

Πλέον όλα τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έχουν δώσει το πράσινο φως και η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστορική ημέρα για την Σουηδία: Το κοινοβούλιο στην Ουγγαρία επικύρωσε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ"

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της απεργίας ΤΑΞΙ

Αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και περί ώρα 10:30, οδηγοί ΤΑΞΙ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία – διαμαρτυρία με κατεύθυνση το Υπουργείο Μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ΤΑΞΙ και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της απεργίας ΤΑΞΙ"

Καιρός αύριο: Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Έως 20 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα παραμείνει βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και πρόσκαιρα στην Κρήτη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 με 19 και τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια νοτιοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα..
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Έως 20 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία"

Ένας στους δύο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πληρώνει τουλάχιστον 500 ευρώ για την εκπαίδευση των παιδιών του

«Ένας στους δύο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (49%) καταβάλλει τουλάχιστον 500 ευρώ σε εκπαιδευτικές δαπάνες για τα παιδιά του, σε μηνιαία βάση». Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, που έδωσαν στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εργασίας και η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Alco.

Επίσης, η έρευνα απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα για την καταγραφή, μέτρηση, αποτίμηση δεικτών σχετικά με το κόστος των εκπαιδευτικών δαπανών στα οικογενειακά εισοδήματα των μισθωτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η έρευνα διεξήχθη και ανακοινώνεται σε μία συγκυρία, όπου οι πιέσεις από τις αυξήσεις των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες δεν μπορούν να καλυφθούν με επάρκεια από τις προτεινόμενες ή/και εφαρμοζόμενες αυξήσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, τίθενται στη δημόσια σφαίρα νέες δημόσιες εκπαιδευτικές πολιτικές, χωρίς όμως να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το κόστος που ενδεχομένως αυτές θα έχουν για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών ή η συμβολή τους στη μετατροπή των εκπαιδευτικών ανισοτήτων σε κοινωνικές ανισότητες, μέσω των κοινωνικά διαφοροποιημένων οικογενειακών εκπαιδευτικών στρατηγικών και της επίσης διαφοροποιημένης διαθεσιμότητας του αναγκαίου οικονομικού και μορφωτικού κεφαλαίου».

Τα σημαντικότερα ευρήματά της είναι τα παρακάτω:

  • Το 74% του δείγματος δηλώνει ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχει καταβάλει δαπάνες για φροντιστήρια. Συγκεκριμένα, το 36% αφορούσε φροντιστήρια ενίσχυσης της σχολικής επίδοσης, ενώ ένα ακόμα 38% χρειάστηκε να πληρώσει ιδιωτικές υπηρεσίες διδασκαλίας ξένων γλωσσών για τα παιδιά του, παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών συμπεριλαμβάνεται στα αναλυτικά προγράμματα της δωρεάν υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης. Είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά φέρουν το ίχνος του εξετασιοκεντρικού τρόπου λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος και συνδέονται άμεσα με την ανάγκη βελτίωσης της σχολικής επίδοσης ή την κάλυψη δομικών του ανεπαρκειών.
  • Επισημαίνεται ότι από το ποσοστό του δείγματος των εργαζομένων, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Λύκειο, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην καταβάλει δίδακτρα για φροντιστήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ενώ ήδη από το Γυμνάσιο τα αντίστοιχα ποσοστά ανέρχονται στο 80% για φροντιστήρια και 80% για φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
  • Ένας στους δύο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (49%) καταβάλλει τουλάχιστον 500 ευρώ σε εκπαιδευτικές δαπάνες για τα παιδιά του σε μηνιαία βάση, ενώ το 30% ξοδεύει τουλάχιστον 750 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τουλάχιστον έναν μηνιαίο κατώτατο μισθό.
  • Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Έτσι, εμφανίζεται μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
  • Όπως είναι αναμενόμενο, οι μειώσεις είναι ευθέως ανάλογες του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος. Στα οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα, μόνο το 14% δηλώνει ότι δεν προχώρησε σε καμία μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών, ενώ το 86% δηλώνει ότι προχώρησε σε μειώσεις δαπανών. Πρόκειται για την πληθυσμιακή ομάδα που βρίσκουμε τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας ή ακόμη για οικογένειες που βασίζονται σε έναν και μοναδικό μισθό, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του νοικοκυριού. Στον αντίποδα, το 100% των μηνιαίων οικογενειακών εισοδημάτων άνω των 2.500 ευρώ, δηλώνει ότι δεν έχει προχωρήσει σε απολύτως καμία περικοπή. Από την κατανομή των απαντήσεων σε συσχέτιση με το εισόδημα, είναι εμφανείς οι ενδείξεις σημαντικής εκπαιδευτικής και κοινωνικής ανισότητας μεταξύ χαμηλών και υψηλών μηνιαίων αποδοχών.
  • Το 91% των συμμετεχόντων στο δείγμα δηλώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια το κόστος των εκπαιδευτικών δαπανών αυξάνεται συνεχώς. Παράλληλα, ένα 20% των απαντήσεων του δείγματος δηλώνει ότι λαμβάνει υποστήριξη από συγγενείς του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, προκειμένου να καλύψει τα κόστη των οικογενειακών ιδιωτικών εκπαιδευτικών δαπανών».

«Γενικότερα συμπεράσματα, που προκύπτουν από τα ευρήματα της έρευνας, έχουν να κάνουν με τη δικαιολογημένα διαφοροποιημένη επίδραση του κόστους των ιδιωτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης ανάλογα με το μέγεθος των νοικοκυριών και την ύπαρξη εξαρτώμενων μελών στη σύνθεσή του. Οι δαπάνες υποστήριξης της σχολικής επίδοσης σε φροντιστήρια, δομές εκμάθησης ξένων γλωσσών ή η υποστήριξη της διαβίωσης των φοιτητών εκτός της οικογενειακής εστίας, αξιολογούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους ως μη επιδεχόμενες εύκολα οποιαδήποτε μείωση, στον βαθμό που αυτές συνδέονται με τις όποιες προσδοκίες θετικής κοινωνικής κινητικότητας, μέσω της επιτυχούς σχολικής επίδοσης.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι ίδιοι οι μηχανισμοί μέτρησης και κατάταξης της σχολικής επίδοσης (εξετάσεις, διαγωνισμοί πρόσβασης κλπ), αποτελούν πιθανότατα και μία από τις βασικές αιτίες του υψηλού επιπέδου ποσοστού εκπαιδευτικών δαπανών στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών του ιδιωτικού τομέα. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι, σύμφωνα και με τα δεδομένα της Eurostat, τα τελευταία 20 χρόνια η Ελλάδα, όταν δεν καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση, βρίσκεται διαχρονικά ανάμεσα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ-27 σε ποσοστά συμμετοχής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δαπανών στη συνολική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών.

Θεωρούμε, λοιπόν, εμφανές  ότι ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος συμβάλλει στην αύξηση του μεριδίου των ιδιωτικών δαπανών στην εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η δημόσια χρηματοδότηση συνεχίζει να διατηρείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι οι δημόσιες εκπαιδευτικές πολιτικές, που υιοθετούνται, δεν λαμβάνουν στον βαθμό που θα όφειλαν την παράμετρο του υψηλού κόστους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δαπανών, που πραγματικά  αυτές προκαλούν. Επιπλέον, δεν ενσωματώνεται ως κρίσιμη παράμετρος των δημόσιων εκπαιδευτικών πολιτικών η διαφοροποιημένη δομή των εκπαιδευτικών δαπανών ως ποσοστού του διαθέσιμου εισοδήματος, αποτελώντας έναν επιπλέον παράγοντα ανισότητας για τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

Από αυτή την άποψη, θα προτείναμε κάθε νέα νομοθετική παρέμβαση στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος να συνοδεύεται όχι μόνο από εκτιμήσεις για το ύψος των δαπανών που αυτή θα προκαλέσει στον εθνικό προϋπολογισμό, αλλά και από ρεαλιστικές εκτιμήσεις ως προς το ύψος των νέων δαπανών που ενδεχομένως αυτή θα προκαλέσει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» επισημαίνει η ΓΣΕΕ

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας στους δύο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πληρώνει τουλάχιστον 500 ευρώ για την εκπαίδευση των παιδιών του"

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 27χρονος που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την κύηση της 19χρονης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 27χρονος που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την κύηση της 19χρονης φίλης του.

Ο 27χρονος πήγε σήμερα (26/2) το πρωί στον ανακριτή για την υπόθεση και αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους:

-καταβολής εγγυοδοσίας (2.000 ευρώ)
-απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα
-εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα
-και να μην πλησιάζει την 19χρονη

Δείτε τι δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος Παναγιώτης Κεφαλληνός, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου

imerazante

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 27χρονος που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την κύηση της 19χρονης"

Διάρρηξη με λεία μαμούθ σε βίλα στην Κηφισιά – Δεν τους κατάλαβε ο φύλακας

Θύμα διάρρηξης μέσα στη βίλα του στην Κηφισιά έπεσε επιχειρηματίας, με τη λεία των δραστών να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι το πρωί της Κυριακής, άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι του, πιθανότατα μέσω της μπαλκονόπορτας και αφαίρεσαν χρήματα από το δωμάτιο του πατέρα του και από τη ντουλάπα του υπνοδωματίου, μέσα στην οποία βρισκόταν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι συνολικά οι διαρρήκτες άρπαξαν πάνω από 100.000 ευρώ σε μετρητά.

Σημειώνεται ότι η βίλα φυλασσόταν, ωστόσο ο φύλακας ο οποίος βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάρρηξη με λεία μαμούθ σε βίλα στην Κηφισιά – Δεν τους κατάλαβε ο φύλακας"

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς ταξί, πλοία και αεροπλάνα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετ΄ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στην Αθήνα μεθαύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου – ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ – καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λαμβάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Σιδηρόδρομος – τρένο

24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε την Παρασκευή και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου στέλνοντας μήνυμα – απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «όρθιο» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν! Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης».

Όπως επισημαίνουν ζητούν:

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών μεταφορών.

Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.

Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου.

Η ΠΟΣ θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10.30′ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια

Καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

  • AEGEAN – Olympic Air: Ανακοίνωση για την απεργία την Τετάρτη 28/2
48 ώρες χωρίς ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

  • Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου λόγω 48ωρης απεργίας

Τέλος σε ότι αφορά το Μετρό ήδη τρία σωματεία εξήγγειλαν 24ωρη απεργία και αναμένονται ανακοινώσεις και από τα υπόλοιπα.

Τα σωματεία που εξήγγειλαν 24ωρη απεργία είναι:

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α)
Και οι γιατροί στην απεργία

Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/02/24 και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – Τι διεκδικεί

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα έλαβαν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:

«- Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

– Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.

– Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.

– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.

– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

– ‘Αμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών».

Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ..

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς ταξί, πλοία και αεροπλάνα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς"

Εναντίον του πατέρα τους τα παιδιά του δράστη της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της γειτονιάς στην Αγία Βαρβάρα όπου έγινε το στυγερό έγκλημα με θύμα τον 57χρονο γιατρό και δράστη τον 69χρονο πεθερό του.

Ο 69χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι σκότωσε το γαμπρό του γιατί κακοποιούσε την κόρη του κάτι που διαψεύδουν τόσο η ίδια, όσο και ο γιος του που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία.

Σύμφωνα με το STAR και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η σύζυγος του δράστη φέρεται να είχε εμμονή μαζί του, καθώς δεν τον ήθελε για σύζυγο της κόρης τους. Άλλωστε μάρτυρας κατέθεσε πως η γυναίκα παρακολουθούσε τον καυγά από το θυροτηλέφωνο και φώναζε στον άντρα της «ρίξ’ του, ριξ του».

Όπως αναφέρθηκε στην ίδια εκπομπή η κόρη του 69χρονου, η οποία απουσιάζει από την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα έχει στο πλευρό της τα δυο της αδέρφια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα κατέθεσε αυτοβούλως στην αστυνομία ο ένας εκ των αδελφών της που έμενε μαζί με τους γονείς τους στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα πάντα με το STAR και τα τρία παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού που έχει συλληφθεί θα βρεθούν απέναντι στον πατέρα τους για το στυγερό έγκλημα.

Η εμμονή των πεθερικών με το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα και τα ασφαλιστικά μέτρα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Αγία Βαρβάρα, με τον πεθερό να πυροβολεί εν ψυχρώ τον γαμπρό του και την πεθερά να φωνάζει από το θυροτηλέφωνο «Ρίξ’ του!»

Όπως αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1, το θύμα είχε πιεστεί αρκετά από τα πεθερικά του, όπως επιβεβαιώνουν και γείτονες της οικογένειας, οι οποίοι διατήρησαν την ανωνυμία τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, το θύμα είχε πιεστεί τόσο από την εμμονή τους, που αναγκάστηκε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τους, ώστε να απαγορεύεται να τον πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη της ορισθείσας από την απόφαση.

Αυτή η πληροφορία δημιουργεί την εντύπωση ότι ο άνδρας δεχόταν αφόρητη πίεση από τους γονείς της συντρόφου του.

Όπως έγινε γνωστό, στον δράστη της επίθεσης και τη σύζυγό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνέργεια, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιέχεται κατάθεση, η οποία αναφέρει πως τη στιγμή της δολοφονίας ακούγεται η φωνή της συζύγου του δράστη στο θυροτηλέφωνο να φωνάζει από το θυροτηλέφωνο «Ρίξ’ του!».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εναντίον του πατέρα τους τα παιδιά του δράστη της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα"

Χαμός σε 5ήμερη εκδρομή σχολείου στην Αλεξανδρούπολη: Έκλεβαν τους συμμαθητές τους και έκρυβαν ναρκωτικά

Στον εντοπισμό μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών στην κατοχή μαθητών της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, κατέληξε η αστυνομική έρευνα που διεξήχθη μετά από καταγγελία για κλοπή χρηματικού ποσού και χρυσαφικών από τρία δωμάτια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών, μαθητές κατήγγειλαν την κλοπή το μεσημέρι της 22ας Φεβρουαρίου και στη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, με τη συνδρομή και σκύλου εκπαιδευμένου στην ανίχνευση ναρκωτικών, εντοπίστηκαν στο δωμάτιο ενός μαθητή και στην κατοχή τριών συμμαθητών του μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση της καταγγελίας δεν έχουν εντοπιστεί τα κλοπιμαία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός σε 5ήμερη εκδρομή σχολείου στην Αλεξανδρούπολη: Έκλεβαν τους συμμαθητές τους και έκρυβαν ναρκωτικά"

Ο Στόλτενμπεργκ δίνει άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα με F16 εντός της Ρωσίας - «Είναι επικίνδυνος, σταματήστε τον»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πως το Κίεβο έχει το δικαίωμα να χτυπήσει ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους εκτός συνόρων του με τη χρήση όπλων και αεροσκαφών που έχουν παραδοθεί από το δυτικό συμμαχικό μπλοκ.

Υπενθυμίζεται πως το ενδεχόμενο ενός χτυπήματος εκτός ουκρανικών συνόρων υπήρξε ένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα μεταξύ των δυτικών συμμάχων και του Κιέβου. Παρά την επιθυμία της ουκρανικής κυβέρνησης οι δυτικές ηγεσίες εξέφραζαν φόβους πως τα χτυπήματα εντός Ρωσίας με χρήση νατοϊκών όπλων θα μπορούσαν να εκληφθούν από το Κρεμλίνο ως άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και να πυροδοτήσουν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Μιλώντας στο Radio Free Europe, ο Γεν Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, για μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα». «Αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνει επίσης τα χτυπήματα εκτός Ουκρανίας. Αυτό είναι το διεθνές δίκαιο και, φυσικά, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να το κάνει, για να προστατεύσει τον εαυτό της», πρόσθεσε.

Η δήλωση προκάλεσε αίσθηση αλλά και προβληματισμό στη δυτική συμμαχία. Μάλιστα οι Financial Times έσπευσαν να ζητήσουν επιβεβαίωση με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ να επαναλαμβάνει πως ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου και του χτυπήματος νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων εκτός Ουκρανίας.

Καθώς πλησιάζει η ώρα που η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F16 που έχουν σταλεί από νατοϊκές δυνάμεις, η συζήτηση αναμένεται να ενταθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν ήδη προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τα χτυπήματα εκτός συνόρων της Ουκρανίας υπό τον φόβο της κλιμάκωσης με τη Μόσχα. Ενδεικτικό είναι επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, αρνείται να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία.

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν στο παρελθόν πως κάθε ενέργεια του ουκρανικού στρατού περνάει πρώτα από την έγκριση μιας αμερικανικής επιτροπείας. Χτυπήματα εντός ρωσικής επικράτειας είχαν προκαλέσει και εντάσεις μεταξύ Κιέβου και Ουάσιγκτον. Εξάλλου και η ίδια η Ουκρανία, αν και έχει πραγματοποιήσει κάποιες επιθέσεις εντός της Ρωσίας, κυρίως με drones, έχει αποφύγει να αναλάβει επίσημα την ευθύνη και απλώς την υπαινίσσεται.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αφήσει να εννοηθεί πως η χρήση νατοϊκών F-16 έξω από τα σύνορα της Ουκρανίας θα μπορούσαν να φέρουν το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία. «Όπως καίγονται τα τανκς τους, θα καούν και τα F-16 τους», είχε τονίσει ο Ρώσος Πρόεδρος, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν απειλήσει ακόμη και με το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εάν η Ρωσία βρεθεί αντιμέτωπη με μια πραγματική απειλή των συνόρων της.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφερόμενος στα «πυρηνικά κροταλίσματα» υπογράμμισε πως «οι δυτικές κυβέρνηση λένε πάντα πως ‘’πρόκειται για μια προσπάθεια της Ρωσίας να τρομάξει, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ’’. Τους λέω πως κάνουν λάθος. Αν διακυβεύεται η ύπαρξη της χώρας μας, τότε τι επιλογή έχει ο αρχηγός του κράτους μας; Καμία».

«Απομακρύνετε τον Στόλτενμπεργκ, είναι επικίνδυνος»

Ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας, σε ανάλυσή του στο Weapons and Strategy, υπογραμμίζει πως η δήλωση του Γεν Στόλτενμπεργκ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. «Η άδεια που δίνει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα F16 για επιθέσεις εντός της Ρωσίας ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου», τονίζει και ζητάει την απομάκρυνσή του.

«Ο Στόλτενμπεργκ δεν είναι μόνο ένα γεράκι, αλλά παρεξηγεί εντελώς τον σκοπό του ΝΑΤΟ. Εάν του επιτραπεί να παραμείνει στη θέση του, θα οδηγήσει το ΝΑΤΟ σε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και πυρηνικά όπλα. Πάνω από όλα, ο Στόλτενμπεργκ δεν κατανοεί ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι μια αμυντική, όχι μια επιθετική, συμμαχία», αναφέρει και προσθέτει:

«Το ΝΑΤΟ παρασύρεται σε λάθος κατεύθυνση εδώ και χρόνια. Έχει εμπλακεί σε πολέμους έξω από τον αμυντικό τομέα του ΝΑΤΟ, με βάση ένα αγενές είδος πολιτικής που ικανοποιεί τους κατά τα άλλα αδρανείς και κοντόφθαλμους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Αυτοί οι πόλεμοι, που τώρα περιλαμβάνουν την Ουκρανία, αποστραγγίζουν την άμυνα του ΝΑΤΟ και αποδυναμώνουν την βασική ευθύνη της συμμαχίας, που είναι η προστασία του εδάφους των μελών της».

«Ο πόλεμος της Ουκρανίας μετατρέπεται γρήγορα σε πόλεμο του ΝΑΤΟ […] Η χρήση και των F-16 είναι μια ποιοτική επέκταση γιατί τα μαχητικά μπορούν να επιτεθούν σε ρωσικές πόλεις», γράφει μεταξύ άλλων και εκτιμά πως «η Ρωσία δεν θα ικανοποιηθεί απλώς με το να καταρρίψει F-16 που θα πετούν στο όνομα της Ουκρανίας […] Θα ερμηνεύσει τη πτήση τους πάνω από το έδαφός της ως κήρυξη πολέμου […] Είναι απλώς μια πρόκληση που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη».

Και καταλήγει: «Οι επιθέσεις εντός της Ρωσίας δεν έχουν στρατιωτική εξήγηση και μπορούν μόνο να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, ενώ ο στρατός της Ουκρανίας έχει ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και όπλων. Ο Ζελένσκι πιθανότατα ελπίζει πως θα σωνόταν από μια παρέμβαση του ΝΑΤΟ, αλλά από τη σκοπιά της Ρωσίας το ΝΑΤΟ παρεμβαίνει ήδη στην Ουκρανία και τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο χειρότερα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος είπε στον Στόλτενμπεργκ να κάνει μια τέτοια απερίσκεπτη δήλωση για τη χρήση των F16. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι πως σίγουρα θα πρέπει να ανακαλέσουν την ‘άδεια’ για χτυπήματα εντός της Ρωσίας και ο Στόλτενμπεργκ θα πρέπει να απομακρυνθεί».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Στόλτενμπεργκ δίνει άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα με F16 εντός της Ρωσίας - «Είναι επικίνδυνος, σταματήστε τον» "

Ευθ. Λέκκας: Γιατί αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία που μπορεί να μην επηρεάσει τον ελληνικό χώρο

«Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας που αρχίζει από την Κασπία και τελειώνει στο Αιγαίο με 1.300 χιλιόμετρα μήκος,
έχει μόνο ένα τμήμα που δεν έχει σπάσει και δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό και είναι αυτό που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κωνσταντινούπολης, είπε στο «Newsroom» της ΕΡΤ o Ευθύμιος Λέκκας,, αναφορικά με τις εκτιμήσεις ότι αναμένεται ισχυρότατος σεισμός ως και 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, διευκρινίζει ότι δεν είναι νέο ρήγμα αλλά μια μεγάλη τεκτονική δομή που αποτελεί έναν κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας. Ένας δεύτερος κλάδος είναι αυτός από τη Νικομήδεια που περνάει από την Προύσα και διαχέεται σε δύο κλάδους, 50 χιλιόμετρα νοτιότερα.
Σε ερώτηση αν η κατεύθυνση είναι προς τη χώρα μας, ο Ευθύμιος Λέκκας απάντησε: «Ναι, και τα δύο ρήγματα αυτά έχουν μία διεύθυνση Ανατολή, Δύση. Άρα και τα δύο ρήγματα έχουν μία προβολή στο Αιγαίο, όχι στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.

Οι εκτιμήσεις δεν είναι μόνο Τούρκων σεισμολόγων, αλλά αντιστοιχούν σε εκτιμήσεις ομάδων από όλο τον κόσμο.
Συνεπώς, υπάρχει αυτή τη στιγμή σα δεδομένο ότι περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν κάνει προεκλογική εκστρατεία με βάση τον σεισμό και λέει ότι ο δικός του υποψήφιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί μία ενδεχόμενη σεισμική καταστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην Κωνσταντινούπολη, επειδή είναι μία πόλη των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, υπάρχει πολύ μεγάλη έκθεση του πληθυσμού»,

«Η Αγία Σοφία έχει μεγάλη τρωτότητα»

Τρωτότητα ακόμα και με στατική φόρτιση, δηλαδή χωρίς σεισμό. Θεωρώ ότι η έκθεση λόγω πληθυσμιακής συσσώρευσης και πυκνότητας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το ένα τρίτο των κατοικιών στην Κωνσταντινούπολη είναι παλιές κατασκευές πριν από κάθε αντισεισμικό κανονισμό, Το ένα τρίτο είναι σύγχρονες κατασκευές με αντισεισμικού κανονισμούς.
Αλλά αυτό δεν μας λέει και πολλά πράγματα. Γιατί είδαμε ακριβώς πέρυσι ότι στην Αντιόχεια και στην ευρύτερη περιοχή τι έχει συμβεί ακόμα και σε καινούργιες κατασκευές. Εκεί είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, εκείνες οι κατασκευές πέρυσι ανατινάχτηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Επισφαλείς αποδείχτηκαν και κατασκευές στην καινούργια πόλη της Κωνσταντινούπολης προς το αεροδρόμιο επεσήμανε ο κ. Λέκκας.

«Μπορεί και να μην επηρεάσει τον ελληνικό χώρο»

«Ναι μεν το 1999 είχαμε την άμεση επίδρασητου σεισμού και έγινε στον ελληνικό χώρο σεισμός στην Αθήνα, 20 ημέρες μετά τη Τουρκίας αλλά τώρα, δεν είναι πλήρης η αντιστοίχιση και αμφίδρομη γιατί πρέπει να δούμε πότε θα γίνει σεισμός, τι χαρακτηριστικά δυναμικά, γεωμετρικά θα έχει, ώστε να δούμε αν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. Μπορεί και να μην τον επηρεάσει, αλλά αυτό θα το δούμε με βάση τον σεισμό», είπε ο καθηγητής.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των κατασκευών στον ελληνικό χώρο και τον τουρκικών. Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα», είπε, τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθ. Λέκκας: Γιατί αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία που μπορεί να μην επηρεάσει τον ελληνικό χώρο"

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς 2024

Κάθε χρόνο, είναι η αργία που όλοι αναζητούν στο ημερολόγιο την ημέρα που πέφτει, καθώς η νομοθεσία ορίζει συγκεκριμένα πράγματα αλλά και τη μεταφορά της σε άλλη μέρα. Πρόκειται για τη μοναδική από τις υποχρεωτικές αργίες που συμβαίνει αυτό. Έτσι, και η Πρωτομαγιά 2024 πέφτει σε μέρα, που ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να μεταφερθεί.

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«1. Η 1η Μαΐου καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετατίθεται η αργία της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα.»

Σε αυτό το πλαίσιο, από το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε -νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- ότι η αργία θα μεταφερθεί επειδή πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη. Θα ήταν αδύνατο, έτσι κι αλλιώς, καθώς δεν θα μπορούσε να διακοπεί η λειτουργία των καταστημάτων εν μέσω πασχαλινού εορταστικού ωραρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μιας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η κ. Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% ενώ από τις αρχές Απριλίου θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Πρωτομαγιά 2024: Τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες

Ο καθορισμός με τον παραπάνω νόμο 4468/2017 της πρωτομαγιάς ως υποχρεωτικής αργίας σημαίνει ότι κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, εκτός των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων γενικότερα.

Εάν κατά την ημέρα αυτή δεν λειτουργήσει η επιχείρηση, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο θα πάρουν το ημερομίσθιό τους χωρίς καμιά προσαύξηση, ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους.

Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα εργαστούν την Πρωτομαγιά, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75% υπολογισμένη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Για τους μισθωτούς, αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό, που θα απασχοληθούν την Πρωτομαγιά ισχύουν οι παρακάτω περιπτώσεις:

Αν εργάζονται σε επιχειρήσεις που μπορούν νόμιμα να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, δικαιούνται μόνο την προσαύξηση του 75%, υπολογισμένη στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους.

Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν εκτός από την προσαύξηση 75% στο νόμιμο μισθό και το 1/25 του καταβαλλόμενου μισθού τους.

Όσοι εργαστούν την Πρωτομαγιά, δεν δικαιούνται αναπληρωματική ανάπαυση, αφού αυτό ισχύει, μόνο για τους απασχολούμενους τις Κυριακές, σύμφωνα με το ο ΒΔ 748/1966.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς 2024"

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ανακοίνωση από Aegean και Olympic Air για τις πτήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσαν η Aegean και η Olympic Air για το τι μέλλει γενέσθαι με τις πτήσεις, καθώς υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και έως ότου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αρμόδια για την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ ενημερώσει για την ακύρωση των πτήσεων, όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN  και της Olympic Air  ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ανακοίνωση από Aegean και Olympic Air για τις πτήσεις"

Λάρισα: Οι αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο με τρακτέρ και μπάλες άχυρο

Το Τελωνείο Λάρισας απέκλεισαν πριν από λίγη ώρα οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου με τρακτέρ και μπάλες από άχυρο. Η κινητοποίηση εντάσσεται στις προγραμματισμένες δράσεις για κλιμάκωση του αγώνα, μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου και γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, αλλά και με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες. 

Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ έξω από το κτίριο του Τελωνείου, σκόρπισαν άχυρο στην είσοδο και με το τέλος του ωραρίου της υπηρεσίας, μετά τις 14.00, θα μετακινήσουν τα τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας όπου θα διανυκτερεύσουν και θα αποχωρήσουν αύριο το πρωί.

Λάρισα: Οι αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο με τρακτέρ και μπάλες άχυρο

Λάρισα: Οι αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο με τρακτέρ και μπάλες άχυρο

Οι αγρότες θα συμμετέχουν με τρακτέρ στην πορεία και τη συγκέντρωση που διοργανώνεται στη Λάρισα στις 28 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, με την απόδοση δικαιοσύνης για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και την επίλυση των προβλημάτων από τις πλημμύρες να βρίσκονται στην αιχμή των διεκδικήσεων.

Συμβολικά, την ίδια μέρα, θα αποκλείσουν με τρακτέρ τη σιδηροδρομική γραμμή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Οι αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο με τρακτέρ και μπάλες άχυρο"

Οδοντωτός: Απεγκλωβίστηκε το τρένο που είχε κολλήσει στα Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης

Η σημερινή (26/2/24) κακοκαιρία έφερε μεγάλα προβλήματα στα Καλάβρυτα καθώς λόγω κατολίσθησης, σταμάτησε ο Οδοντωτός με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 90 επιβάτες που βρίσκονται μέσα.

Ο Οδοντωτός σταμάτησε εξαιτίας κατολισθήσεων στον Βουραϊκό που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται Πυροσβεστική και Αστυνομία για τον απεγκλωβισμό των 90 επιβατών.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του οι σιδηροδρομικές γραμμές άνοιξαν και πάλι μετά τις απαραίτητες εργασίες και το τρένο πήρε κατεύθυνση για το Διακοπτό.

Η συνολική καθυστέρηση υπολογίζεται γύρω στις 3 ώρες.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για να βγουν με ασφάλεια από το τρένο οι 90 επιβάτες που πήγαιναν από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν να μεταφέρουν τα υλικά από την κατολίσθηση για να ανοίξει ο δρόμος.

Προληπτικά βρίσκεται στο σημείο και δύναμη της Πυροσβεστικής…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδοντωτός: Απεγκλωβίστηκε το τρένο που είχε κολλήσει στα Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης"

Αθωώθηκε η 19χρονη που είχε πέσει θύμα απαγωγής και σωματεμπορίας από αστυνομικό στην Ηλιούπολη

Έκλεισε όπως όλα δείχνουν η δικαστική περιπέτεια που είχε ανοίξει για τη 19χρονη γυναίκα, η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής και σωματεμπορίας από αστυνομικό στην Ηλιούπολη. Η νεαρή γυναίκα δικάστηκε για δύο κατηγορίες, με απόφαση όμως του δικαστηρίου απηλλάγη από αυτές.

Ειδικότερα, το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο απήλλαξε την κοπέλα από κατηγορία που της απέδιδε ότι εκδίδονταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους. Ακόμη, η 19χρονη αντιμετώπισε και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση με το δικαστήριο όμως να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πράξη ανέγκλητη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη με πρόσφατη παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης δίωξης σε βάρος της 19χρονης, δεδομένου ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα όσα της αποδόθηκαν για την παραπομπή της σε δίκη τελέστηκαν «όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε». Ακόμη όπως ανέφεραν τα ίδια δημοσιεύματα η κοπέλα διώχθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αθωώθηκε η 19χρονη που είχε πέσει θύμα απαγωγής και σωματεμπορίας από αστυνομικό στην Ηλιούπολη"

Τέμπη: Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Οδηγία προς τους ανακριτές να μην μείνει τίποτα αναπάντητο

Νέα παρέμβαση έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργια Αδειλίνη για την υπόθεση των της τραγωδίας των Τεμπών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργια Αδειλίνη, ζητάει, με τη νέα παραγγελία της, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας να ερευνηθεί και να απαντηθεί, κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από συγγενείς θυμάτων των Τεμπών ή θύματα και τους συνηγόρους τους, «ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους.»

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έρχεται μετά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και καταγγελίες συγγενών θυμάτων «για αναπάντητα ερωτήματα, αποδεικτικά στοιχεία που δεν ελήφθησαν υπόψη ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, ανακριτικές ενέργειες που παραλείφθηκαν, ακόμα και για συγκάλυψη ευθυνών από τη δικαιοσύνη», οι οποίες όπως τονίζει η κυρία Αδειλίνη «εξακολουθούν να διαχέονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, υποστηριζόμενες και από μερίδα του Τύπου.»
 
Αναλυτικά το κείμενο

«Προς την κα Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1706/1-3-2023 έγγραφο-παραγγελία μας σας αναθέσαμε την ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου της υπόθεσης των Τεμπών, σύμφωνα με το άρθρο 32 εδαφ. α΄ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Είναι αδιαμφισβήτητες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες εδώ και ένα έτος καταβάλλουν οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τη διερεύνηση σε βάθος και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο του ως άνω εγκλήματος, μη φειδόμενες χρόνου και μόχθου, όπως άλλωστε οφείλουμε, ώστε να επιτευχθεί ο εντοπισμός όλων των υπαιτίων και η παραπομπή τους σε δίκη σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο, στόχος στον οποίο αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά, αλλά ο οποίος επ’ ουδενί δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε και μπορεί να αντιστρατεύεται την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης, οδηγώντας σε συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες ή αποκλείοντας άλλες, τυχόν επιβεβλημένες για την ανεύρεση της αλήθειας.

Οι ασκούντες το λειτούργημα του συνηγόρου της υποστήριξης της κατηγορίας ή της υπεράσπισης στην υπόθεση αυτή αλλά και το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ άλλοτε στη δικαστική μας ιστορία δεν επιτεύχθηκε κάτι ανάλογο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε αυτή η λειτουργία της δικαιοσύνης να είναι αυτονόητη και συνήθης και όχι εξαιρετική.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, όπως σας είναι γνωστό, σας έχουμε διαβιβάσει αμελλητί κάθε υπόμνημα και αίτημα συγγενών θυμάτων που μας υποβλήθηκε, συμπεριλαμβανομένων και των καταγγελιών τους για τα αίτια της πρόκλησης έκρηξης πυρός, την ύπαρξη διάφορων εύφλεκτων και τοξικών ουσιών στο χώρο, την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος, με πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων κλπ, που άλλωστε έχουν υποβληθεί αυτοτελώς και σε σας και στον Εφέτη Ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθούν, έχετε δε προβεί, όπως γνωρίζουμε, στις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Παρά τα ανωτέρω όμως, διαμαρτυρίες και καταγγελίες συγγενών θυμάτων για αναπάντητα ερωτήματα, αποδεικτικά στοιχεία που δεν ελήφθησαν υπόψη ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, ανακριτικές ενέργειες που παραλείφθηκαν, ακόμα και για συγκάλυψη ευθυνών από τη δικαιοσύνη, εξακολουθούν να διαχέονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, υποστηριζόμενες και από μερίδα του Τύπου.

Κατόπιν αυτών επιτακτική παρίσταται η ανάγκη να μεριμνήσετε, ώστε να ερευνηθεί και να απαντηθεί, μετά από αξιολόγηση, κατά την κρίση σας, κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από συγγενείς θυμάτων ή θύματα και τους συνηγόρους τους, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Οδηγία προς τους ανακριτές να μην μείνει τίποτα αναπάντητο"

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 80χρονο που σκότωσε την 87χρονη σύζυγό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 80χρονο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 87χρονη σύζυγό του, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς μετά την πράξη του φέρεται να κατανάλωσε χάπια. Είχε βρεθεί σε λιπόθυμη κατάσταση δίπλα στη σορό της συζύγου του.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτή ώστε να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 80χρονο που σκότωσε την 87χρονη σύζυγό του"

Συμμορία ανηλίκων στην Τρίπολη λήστεψε τρία άτομα

Δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Τρίπολη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μάλιστα, η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει δύο ακόμα ανήλικους, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως καταγγέλθηκε χθες το απόγευμα, «οι τέσσερις κατηγορούμενοι προσέγγισαν αρχικά ανήλικο και, με την απειλή χρήσης βίας, προέβησαν σε βάρος του σε πράξη προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα που τυχόν είχε μαζί του».

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι πλησίασαν ακόμα δύο ανήλικους, τους οποίους εξανάγκασαν να τους παραδώσουν χρήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από λίγη ώρα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Τρίπολης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 17χρονο και τον 15χρονο, ενώ οι άλλοι δύο ανήλικοι, όπως προαναφέρθηκε, αναζητούνται.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα, μία 44χρονη, ένας 50χρονος και ένας 54χρονος, γονείς των ανωτέρω ανήλικων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Τρίπολης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία ανηλίκων στην Τρίπολη λήστεψε τρία άτομα"

Παλαιστίνη: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Σταγιέχ

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, υπέβαλε το πρωί της Δυτέρας ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Σταγιέχ.

Ο Σταγιέχ, ο οποίος ήταν στη θέση αυτή από 2019 ως ο 18ος πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, ανακοίνωσε την παραίτησή του σε συνέντευξη τύπου. Κατά πληροφορίες η παραίτηση υποβλήθηκε με το ξεκίνημα μιας κυβερνητικής σύσκεψης στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

«Δήλωσα την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο στις 20 Φεβρουαρίου και σήμερα την υποβάλλω γραπτώς», δήλωσε ο Στάγεχ από τη Ραμάλα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται κυρίως «υπό το φως των εξελίξεων που συνδέονται με την επίθεση κατά της Γάζας».

Στις δηλώσεις του ο Σταγιέχ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την συγκρότηση μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης ενόψει των πολιτικών διεργασιών μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως παρατηρεί ο Guardian η παραίτηση Σταγιέχ έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από τις ΗΠΑ προς τον Αμπάς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό εντός της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς εντείνονται οι διεθνείς διεργασίες για να σταματήσει ο πόλεμος και να ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πολιτικής δομής που θα κυβερνήσει την Γάζα την επόμενη ημέρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Παλαιστίνη: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Σταγιέχ"

Φονικός καβγάς μεταξύ μεθυσμένων στον Άγιο Παντελεήμονα – «Ήταν φίλοι από μικρά παιδιά»

Νεκρός με τραύματα από μαχαίρι βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην Αθήνα, ένας 60χρονος. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 07:00 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός ένας 60χρονος μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Ξανθίππης, ενώ δίπλα του ήταν τραυματίας ένας 62χρονος.

Οι δύο άνδρες, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, αλληλομαχαιρώθηκαν ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 60χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση για το συμβάν πραγματοποιεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Θεοδόση Πάνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες ήταν φίλοι από μικρά παιδιά, με καταγωγή από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ και γύρω στις 07:00 επέστρεφαν στην οικία του 60χρονου, στην είσοδο της πολυκατοικίας διαπληκτίστηκαν για άγνωστη αιτία, και ο 60χρονος φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και να χτύπησε τον 62χρονο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην τζαμαρία και να του πάρει το μαχαίρι. Του κατάφερε χτυπήματα με τα οποία ο 60χρονος έχασε επιτόπου τη ζωή του.

Προσοχή, σκληρές εικόνες…

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φονικός καβγάς μεταξύ μεθυσμένων στον Άγιο Παντελεήμονα – «Ήταν φίλοι από μικρά παιδιά»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news