facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις 2023: Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου"

Αναζητούνται οι γονείς 7χρονου αγοριού στη Ρόδο – Βρέθηκε μόνο του σε ξενοδοχείο

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Ρόδου, όταν ένα 7χρονο αγόρι βρέθηκε μόνο του το απόγευμα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο του Φαληρακίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» αναζητήθηκε ανεπιτυχώς η μητέρα του, το μικρό όνομα της οποίας αποκάλυψε στους αστυνομικούς το παιδί.

Με εντολή της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου το παιδί μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για εξέταση και ακολούθως στο ορφανοτροφείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναζητούνται οι γονείς 7χρονου αγοριού στη Ρόδο – Βρέθηκε μόνο του σε ξενοδοχείο"

Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι 1,5 έτους που έπεσε από μπαλκόνι στο Ζευγολατιό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το -μόλις 1,5 έτους- αγοράκι στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά την πτώση του από μπαλκόνι πρώτου ορόφου, στο Ζευγολατιό στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδάκι υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κρανίο και στο θώρακα και χειρουργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23.0.2023). Το αγόρι έπεσε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, πάνω σε τσιμεντένια επιφάνεια.

Αρχικά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Έλαβε τις πρώτες βοήθειες, αλλά κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Έτσι, έφτασε στο νοσοκομείο στις 13:40 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνοδεία αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ατύχημα συνέβη όταν το παιδί ξέφυγε για λίγο από την προσοχή της γιαγιάς του που το πρόσεχε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι 1,5 έτους που έπεσε από μπαλκόνι στο Ζευγολατιό"

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων – Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων

Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων που έγιναν στις 5 και 23 Δεκεμβρίου 2022 στην περιοχή των Γλυκών Νερών και στο Χαλάνδρι, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, σε συνδυασμό με ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομοθεσία για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για οπαδούς ομάδας που φέρεται να ανήκουν σε οργανωμένους συνδέσμους, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, πραγματοποιούσαν ομαδικές επιθέσεις σε βάρος μη οργανωμένων φιλάθλων άλλης ομάδας, κυρίως ανηλίκων, κατά τη διάρκεια επιστροφής τους από αγώνες.

Πώς δρούσαν οι κατηγορούμενοι

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μετά από αγώνα μεταξύ των ομάδων τους, εντόπιζαν τα θύματά τους κατά την αποβίβασή τους από μέσα μαζικής μεταφοράς και πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις.

Στόχος των επιθέσεων ήταν να αφαιρέσουν από τα θύματα τα διακριτικά της ομάδας που έφεραν και να τα αναρτήσουν σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται οργανωμένος σύνδεσμος της ομάδας, καθώς και η περαιτέρω πρόκληση σωματικών βλαβών και αφαίρεση άλλων προσωπικών τους αντικειμένων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων – Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων"

Αλέξης Γεωργούλης: Συζητήθηκε η άρση ασυλίας του για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό, συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως μετέδωσε το STAR, αν και ο ίδιος κλήθηκε να παραστεί, με επιστολή του απάντησε ότι δε θα δώσει το παρών, καθώς επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο.

Η παραπομπή του θέματος στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να γίνει σε έναν με δύο μήνες. Εισηγητής στην Επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για την επίσπευση της διαδικασίας άρσης ασυλίας του.

Η Σταματία Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, από τον ίδιο τον ευρωβουλευτή: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με το περιβάλλον του είναι ήρεμος και απολαμβάνει τις αγαπημένες του συνήθειες ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα όπου βρέθηκε για 10 ημέρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Γεωργούλης: Συζητήθηκε η άρση ασυλίας του για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο"

«Ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της»: Κραυγή αγωνίας από τη θεία της 12χρονης στον Κολωνό

Η θεία της 12χρονης που έπεσε θύμα συστηματικού βιασμού στον Κολωνό, ανέφερε πως η μικρή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν επικοινωνεί με την προφυλακισμένη μητέρα του, ενώ είπε πως δεν θέλει να βρίσκεται άλλο στη ζωή.

Η γυναίκα μίλησε στην εκποκπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε πως «είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της».

«Δεν αντέχω άλλο πραγματικά, αν πάθει κάτι το παιδί δεν ξέρω τι θα απογίνουμε. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την εισήγησή μου, που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και την ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με την μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν “λυγίσει”. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της»: Κραυγή αγωνίας από τη θεία της 12χρονης στον Κολωνό"

Κάλυψη υγειονομικών κενών σε Νοσοκομεία της Περιφέρειας με στρατιωτικούς – Ζητούνται μόνιμοι διορισμοί

Από στρατιωτικούς και όχι με μόνιμους διορισμούς υγειονομικών, όπως ζητούν όλοι οι φορείς των νησιών, θα καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές στις περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας και αναρτήθηκε σήμερα Τρίτη 23 του Μάη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Σύμφωνα με την  ΚΥΑ «κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται, παράλληλα με την άσκηση των στρατιωτικών τους καθηκόντων, η μετάβαση ειδικών στρατιωτικών ιατρών, που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε μονάδες υγείας του Ε.Σ.Υ. στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο και στη Μακεδονία, αποκλειστικά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών».

Τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές στις περιφέρειες της χώρας θα καλυφθούν ,σύμφωνα με την απόφαση,για περιορισμένο χρόνο και συγκυριακά από στρατιωτικούς και όχι με μόνιμους διορισμούς υγειονομικών όπως είναι το πάγιο αίτημα της  ΟΕΝΓΕ,  ΠΟΕΔΗΝ και δεκάδων Ιατρικών Συλλόγων.

Η πρόσθετη δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω ισόποσης ενίσχυσής του από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλυψη υγειονομικών κενών σε Νοσοκομεία της Περιφέρειας με στρατιωτικούς – Ζητούνται μόνιμοι διορισμοί"

Πρόστιμα στη Hellenic Train και τον ΟΣΕ για σωρεία λαθών και παραβάσεων

Πρόστιμα 100.000 ευρώ στην Hellenic Train και 98.000 ευρώ στον ΟΣΕ επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, καθώς εντόπισε σωρεία λαθών και παραβάσεων του γενικού κανονισμού κίνησης, αλλά και των σχεδίων διαχείρισης ασφάλειας κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», στις 24 Ιανουαρίου 2022, όταν ακινητοποιήθηκε λίγο πριν την Λειβαδιά επιβατική αμαξοστοιχία (IC 54) που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 181 επιβάτες και προσέκρουσε με μηχανή βοήθειας/ρυμούλκησης.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου 6 επιβατών ενώ οδήγησε και στην μετέπειτα ακινητοποίηση άλλων δύο αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό επιβατών κάτω από πάρα πολύ δυσμενείς συνθήκες. Οι παραλείψεις, τα λάθη, τα κενά στην συνεννόηση του προσωπικού των δύο εταιρειών και η γενικότερη έλλειψη συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οδήγησαν ένα χρόνο μετά και στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Σύμφωνα με απόφαση της ΡΑΣ όπως αυτή γνωστοποιήθηκε μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα για το συμβάν, στην περίπτωση της Hellenic Train εντοπίστηκαν παραβάσεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας, καθώς το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, περιορίστηκε σε «άλλα καθήκοντα ήτοι, στον εφησυχασμό του επιβατικού κοινού, για την πολύωρη καθυστέρηση και όχι στις υπηρεσίες που όφειλαν να παρέχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, δηλαδή στην τήρηση κανόνων ασφάλειας κατά τη διάρκεια της στάθμευσης της αμαξοστοιχίας».

Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει πως οι μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας IC 54 δεν συνεννοήθηκαν με τους σταθμούς της Λειβαδιάς και Οινόης για την επιλογή της πιο «ευνοϊκής δηλαδή με την έννοια της ευχέρειας της πραγματοποίησης της ταχύτητας καθώς και των επιπτώσεων γενικά στην κυκλοφορία», ενώ σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά για παραβάσεις και ως προς την ταχύτητα κίνησης του μηχανοδηγού της μηχανής ρυμούλκησης, όπου, βάσει του γενικού κανονισμού κίνησης, προβλέπεται «ταχύτητα πορείας από την ταχύτητα βήματος πεζού μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα των 40 χλμ./ώρα, έτσι ώστε να μπορεί κάθε στιγμή να σταθμεύσει έγκαιρα προ ενός εμποδίου μιας προπορευόμενης αμαξοστοιχίας ή ενός σήματος στάθμευσης».

Στην περίπτωση του ΟΣΕ, η ΡΑΣ διαπιστώνει πως ο σταθμάρχης δεν είχε επιδώσει υπόδειγμα (εντολή πορείας εν όψει) στον μηχανοδηγό της μηχανής βοήθειας, ενώ δεν προσκομίστηκε στην αρχή οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο από το οποίο να προκύπτει πως ο ΟΣΕ προχώρησε στον συντονισμό ενεργειών σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οπως αναφέρουν στην «Κ» πήγε της ΡΑΣ, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην HT είναι το ανώτατο πρόστιμο που επιβάλλεται όταν εντοπίζονται πολλαπλές παραβάσεις του σχεδίου διαχείρισης ασφάλειας. Τέλος, στην απόφασή της, η αρχή επισημαίνει πως οι παραβάσεις «έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τους 181 επιβάτες οι οποίοι εκτέθηκαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες» ενώ τονίζει πως κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν «εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και μη έγκαιρων και σωστών συνεννοήσεων μεταξύ των εδώ ελεγχόμενων επιχειρήσεων».

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα στη Hellenic Train και τον ΟΣΕ για σωρεία λαθών και παραβάσεων"

Επιτρέπεται η είσοδος ζώων συντροφιάς στους αρχαιολογικούς χώρους

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου πολιτισμού από αύριο ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και για τα ζώα συντροφιάς.

Στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται η είσοδος στον Πύργο Τριγωνίου, στο Γαλεριανό Συγκρότημα και τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Τα μεγάλα ζώα θα πρέπει να φορούν φίμωτρο, ενώ είναι απαραίτητο το λουράκι όχι μεγαλύτερο του ενός μέτρου και το βιβλιάριο υγείας του ζώου. Επίσης, η είσοδος θα επιτρέπεται  εάν βρίσκονται εντός κλωβού μεταφοράς και εφόσον ο συνοδός φέρει μαζί του τα απαραίτητα για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τυχόν περιττώματα του ζώου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτρέπεται η είσοδος ζώων συντροφιάς στους αρχαιολογικούς χώρους"

Ισπανία: Πλημμύρες σε Μούρθια, Βαλένθια και Ανδαλουσία

Εκτεταμένες πλημμύρες προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Για προληπτικούς λόγους οι αρχές έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια και παιδικοί σταθμοί. Μούρθια, Βαλένθια και Ανδαλουσία είναι οι περιοχές όπου καταγράφηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Στην Καρθαγένη δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα βυθίστηκαν στα λασπόνερα, ενώ συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών, όπως μαρτυρούν εικόνες που μετέδωσε η ισπανική τηλεόραση.

Στη Βαλένθια ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τα τελευταία 24ωρα περισσότερη βροχή από όση δέχθηκαν συνολικά το προηγούμενο εξάμηνο, υπογραμμίζει η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (ΑΕΜΕΤ). Στην πόλη Οντινιέντ έπεσαν μέσα σε ένα 24ωρο 130 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ρεκόρ βροχής για μήνα Μάιο εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν ύστερα από μια μακρά περίοδο ξηρασίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το πιο «ξηρό» από το 1961 (όταν άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στοιχεία), σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία. Ακολούθησε στα τέλη Απριλίου ένα κύμα ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,8 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας καύσωνα στην καρδιά του καλοκαιριού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Πλημμύρες σε Μούρθια, Βαλένθια και Ανδαλουσία"

Εκλογές 2023: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης συγκαλεί η Σακελλαροπούλου

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο κύκλος των διερευνητικών εντολών, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως προτάσσει το Σύνταγμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδέχθηκε το πρωί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν παρέλαβε την εντολή, εξηγώντας ότι «δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση». Παρομοίως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, το ίδιο απόγευμα, επέστρεψε αμέσως την εντολή, υπογραμμίζοντας πως «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω τη διερευνητική».

Όπως ορίζει το Σύνταγμα, αύριο στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη. Αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, θα επιδιώξει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, με όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή για να διενεργήσει εκ νέου εκλογές.

Θεωρείται πιθανό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός να ορκιστεί την Πέμπτη και μια ημέρα αργότερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτή την θέση θα πρέπει να είναι ανώτατος δικαστικός δηλαδή, είτε ο Ιωάννης Σαρμάς πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή η Ευαγγελία Νίκα, πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας ή τέλος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου. Παραδοσιακά, είθισται να επιλέγεται ο αρχαιότερος δικαστικός και έτσι «φαβορί» θεωρείται ο κ. Σαρμάς.

Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, θα διεξαχθεί η ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ την επόμενη, Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 10:30 πμ, οι βουλευτές θα εκλέξουν τον Πρόεδρο του σώματος.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Εφόσον ολοκληρωθούν τα κοινοβουλευτικά προαπαιτούμενα, το μόνο που θα λείπει είναι το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στην είσοδο του Κοινοβουλίου και θα προσδιορίζει σαφώς και την ημερομηνία σύγκλησης και ορκωμοσίας της Βουλής, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Πως ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

Εφόσον πρόκειται για νέες εθνικές εκλογές, όλες οι σχετικές διαδικασίες, όπως η κατάθεση προγραμμάτων, σημάτων των κομμάτων, συνδυασμών με τα ονόματα των υποψηφίων στον Άρειο Πάγο και η επ' αυτών κρίση της Ολομέλειας του Πρώτου Τμήματός του αναφορικά με το δικαίωμα ή όχι της συμμετοχής τους σε εκλογές, θα επαναληφθούν εξαρχής.

Αυτή την φορά πάντως, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλει «σταυρό» ο ψηφοφόρος, δεν θα υπάρχει στυλό μέσα στα παραβάν. Σημαντικό είναι πως οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που νομοθετήθηκε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον, πλέον, σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, το πρώτο κόμμα χρειάζεται το 37,5% των ψήφων για να κατακτήσει την αυτοδυναμία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης συγκαλεί η Σακελλαροπούλου"

Δημοσκόπηση Κάπα Research μετά τις εκλογές: Σχεδόν 22% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και 7κομματική Βουλή

Σχεδόν στο 22% ανέρχεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε από την Κάπα Research μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα (23.5.2023) και «δίνουν» 7 κόμματα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research μετά τις εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,4%, το ΚΚΕ 7,2%, η Ελληνική Λύση 4,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9% και η ΝΙΚΗ 3,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2% και μένει εκτός Βουλής.

Στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαντήσεις, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 4,8% ενώ παράλληλα γίνεται και σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπου η ΝΔ φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της και ο ΣΥΡΙΖΑ να το μειώνει.

Οι πολίτες φαίνονται, επίσης, πιο αισιόδοξοι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι τους προκάλεσε θετικά συναισθήματα, όπως ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση ενώ το 44% απάντησε ότι τους προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα, όπως λύπη, ανησυχία, θυμό/οργή.

Επίσης, οι 5 στους από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα είναι σίγουρα ή μάλλον καλύτερη, με το 38% των ερωτηθέντων να απαντάει αντίθετα, ότι η η πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες κάλπες και παράλληλα το 43% πιστεύει ότι η επικράτηση της ΝΔ οφείλεται στις σημαντικές αδυναμίες της αντιπολίτευσης.


newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Κάπα Research μετά τις εκλογές: Σχεδόν 22% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και 7κομματική Βουλή"

Δεν παρέλαβε την εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων – Να έχουμε την καλύτερη λύση»

Λίγο μετά τις 18:30 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για την τρίτη διερευνητική εντολή, μετά την επιστροφή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε: «Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων γι αυτό και επιστρέφω άμεσα τη διερευνητική εντολή.

Χρειάζεται ισχυρή αξιόπιστη δύναμη να είναι φρουρός του κοινωνικού κράτους δημόσιας υγείας και παιδείας που να μειώσει τις ανισότητες με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς. Γι’ αυτήν την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο» ανέφερε από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες να έρθουν κοντά μας. Περάσαμε πολλά δέκα χρόνια, διχόνοια, περιπέτειες οικονομικές ανισότητες. Βάζουμε ψηλά τον πήχη στις επόμενες εκλογές η παράταξη να αναγεννηθεί. Στόχος μας είναι η παράταξή μας να είναι ισχυρή».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν παρέλαβε την εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων – Να έχουμε την καλύτερη λύση»"

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ. Πρόκειται για την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογική νίκη”, είπε αρχικά. Και συνέχισε: “Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο οδυνηρή ήταν η κρίση για όλους τους Έλληνες. Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην ΕΕ, έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές μας και επενδύουμε στην καινοτομία μας. Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Προτεραιότητα μας να αυξήσουμε τους μισθούς. Το κόστος της ζωής έχει εκτοξευθεί. Όλα αυτά μειώνοντας το δημόσιο χρέος. Αν εξετάσουμε τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, δεν έχουμε φτάσει την επενδυτική βαθμίδα και ελπίζοντας ότι θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, θα το πετύχουμε”.  

Αναφερόμενος στο μετανατευτικό: “Αυτό που υποστηρίζουμε είναι μία σκληρή, αποδοτική και αποτελεσματική πολιτική όσον αφορά στη μετανάστευση. Έχουμε λιγότερα άτομα που στεγάζουμε στα ελληνικά νησιά και τα αιτήματα για άσυλο τυγχάνουν ταχύτερης επεξεργασίας από ό,τι πριν”.

“Πολλές φορές έχω κάνει τη διάκριση μεταξύ της υποχρέωσης μας και της μη αποδεκτής πρακτικής να συλλαμβάνονται άνθρωποι στη θάλασσα και να τους ζητείται να επιστρέψουν. Εμείς έχουμε την τακτική push forward. Η επαναπροώθηση μεταναστών είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Τουρκία”. 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: “Θα ήθελα να καταδείξω ότι ήμασταν οι πρώτοι που αποστείλαμε τις ομάδες διάσωσης μετά το σεισμό. Πρέπει να διατηρηθεί η καλή σχέση ανθρώπου προς άνθρωπο. Επίσης γνωρίζω ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, η εξωτερική τους πολιτική δεν θα αλλάξει. Η Γαλάζια Πατρίδα απειλεί την εδαφική μας κυριαρχία. Θα τείνω χείρα φιλίας για να επιλύσουμε το βασικό μας θέμα στην Ανατολική Μεσόγειο και τον καθορισμό τον ΑΟΖ. Συμφωνώ ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις καλές σχέσεις γειτονίας αλλά βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, αλλά από την άλλη δεν είμαστε και αφελείς”. 

“Έχω μία υποχρέωση να διαφυλάξω τα σύνορα μου, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναγνώρισε ότι πρέπει να τα προστατεύσουμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον που αυτό πρέπει να διατηρηθεί. Χρειαζόμαστε πολλούς εργάτες γης. Προσπαθούμε να κάνουμε συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης τους, αποφεύγοντας τη μη νόμιμη οδό και τα βασανιστήρια“.

Με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ερωτήθηκε για όσα έχει σκοπό να κάνει στη νέα θητεία του: “Έχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Θα ήθελα να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μία πολύ σύγχρονη χώρα, με περισσότερες θέσεις εργασίας και να έχουμε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης, προσπαθώντας να πατάξουμε τις ανισότητες, ώστε αν απαλύνουμε τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει ο κόσμος. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα, αλλά έχουμε πολλά ακόμη που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτή είναι μία από τις βασικότερες προτεραιότητες. Έχουμε μπορέσει να υπερνικήσουμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά που είχε λύσεις για τα προβλήματα του τόπου, προερχόμενα από τη φαντασία. Όχι μόνο αυξήσαμε το ποσοστό μας, αλλά μειώθηκε δραματικά το ποσοστό της αντιπολίτευσης. Ο κόσμος βασιζόταν στην εξεύρεση λύσεων και όχι σε φτηνές υποσχέσεις“.

Δείτε live

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία και επέστρεψε την ίδια ημέρα το απόγευμα, αφού πρωτύτερα επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει ότι δεν θα κάνει χρήση της διερευνητικής, προτείνοντας η διεξαγωγή των επόμενων εκλογών να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που αρχικά είχε προταθεί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ"

Κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Η Ένωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα» πραγματοποιεί κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας που βρίσκεται στην Αθήνα, επειδή ο Φρέντι Μπελέρη και ο Παντελής Κοκαβέσης παραμένουν προφυλακισμένοι.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως «θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται».

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα:

«Η Αλβανική Κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δύναμη που μπορεί προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται.

Καλούμε όλους τους Χιμαραίους που μένουν στην Αθήνα αλλά και κάθε Βορειοηπειρώτη, κάθε Ελλαδίτη, κάθε πολίτη της Ελλάδας και της Αλβανίας που αντιλαμβάνεται αυτή την αδικία να βρεθεί στο πλευρό μας στην ειρηνική διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Τρίτη 23 Μαίου στις 06.00 το απόγευμα στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας (Αρ. Βεκιαρέλη 7, Φιλοθέη).

Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι οι πρακτικές του σιγκουρίμι δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Σημειώνεται, ότι η Αλβανίδα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες στους δύο άνδρες. Ο δύο προφυλακισθέντες δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσής τους κατά την οποία η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκισή τους επικαλούμενη, εκτός των άλλων και λόγους υγείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη"

Καιρός αύριο: Μπόρες ακόμα και στην Αττική – Η θερμοκρασία έως τους 30 βαθμούς

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη, 24 Μαΐου. Τοπικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νότια πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα βόρεια βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα στα νότια βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μπόρες ακόμα και στην Αττική – Η θερμοκρασία έως τους 30 βαθμούς"

ΑΑΔΕ: Η appodixi σφράγισε ακόμη δύο πρατήρια υγρών καυσίμων

Eλεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν αξιοποίησης δεδομένων που έλαβαν από την εφαρμογή appodixi, προχώρησαν σε σφράγιση δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιοχή των Χανίων.

Συγκεκριμένα, μετά την αρχική ανάλυση κινδύνου, τελωνειακή – κινητή ομάδα ελέγχου πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στα δύο πρατήρια. Διαπιστώθηκε ότι και τα δυο είχαν εγκαταστήσει μηχανισμούς μέτρησης που δεν διέθεταν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και δεν διαβίβαζαν δεδομένα στη βάση δεδομένων του συστήματος εισροών εκροών.

Τα πρατήρια σφραγίστηκαν άμεσα, επιβλήθηκε πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, ενώ η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Η appodixi σφράγισε ακόμη δύο πρατήρια υγρών καυσίμων"

Κύπρος: Τραγωδία με 4χρονο παιδί στην Πάφο – Βρέθηκε νεκρό σε πισίνα

Ένα 4χρονο παιδάκι ανασύρθηκε αναίσθητο από πισίνα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Έμπα της Πάφου το πρωί της Τρίτης (23/05).

Το τραγικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει την Κύπρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλης Νικολάου να τονίζει για το θέμα:

«Αφού εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό. Από τις αρχικές εξετάσεις φαίνεται ότι το παιδάκι είχε εντοπιστεί από τη μητέρα είκοσι λεπτά προηγουμένως να επιπλέει σε κοινόχρηστη πισίνα των διαμερισμάτων όπου διέμενε μαζί με τους γονείς του και είχε εντοπιστεί εκεί για να μεταφερθεί ακολούθως από τους γονείς του στο γιατρό. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε το τραγικό συμβάν διερευνώνται».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Τραγωδία με 4χρονο παιδί στην Πάφο – Βρέθηκε νεκρό σε πισίνα"

Ξέμειναν από γιατρούς και νοσηλευτές τα νοσοκομεία σε 7 νησιά

Μεγάλα κενά στη στελέχωση με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες των νησιών.

Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί κατά τη θερινή περίοδο, καθώς ο πληθυσμός τους υπερδιπλασιάζεται.

«Δεν δικαιολογείται η γύμνια, κινδυνεύουν ζωές ασθενών», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα: «Πώς να ενδιαφερθεί ένας γιατρός για πρόσληψη σε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας νησιού με μισθό 1.850 ευρώ τον μήνα;» αναρωτιέται, για να συμπληρώσει:

«Πώς να ενδιαφερθούν νοσηλευτές για πρόσληψη σε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας νησιού, με μισθό 800 ευρώ και τον τόπο κατοικίας τους αλλού;» Όπως εξηγεί, ντόπιοι νοσηλευτές δεν υπάρχουν διαθέσιμοι για πρόσληψη ως επικουρικοί.

Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του νοσοκομείου Ρόδου, όπου υπάρχουν τεράστια κενά στη νοσηλευτική υπηρεσία, με σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου:

«Στις 480 οργανικές θέσεις υπηρετούν οι μισοί υπάλληλοι. Νοσηλευτές δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για πρόσληψη ως επικουρικοί. Εξαιτίας των ελλείψεων νοσηλευτικού και αναισθησιολόγων (υπηρετούν μόνο δύο), από τις επτά χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μόνο οι δύο», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως μόνο το νοίκι και η διατροφή ξεπερνάνε κατά πολύ τους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών και ότι αν δεν δοθούν μισθολογικά και υπηρεσιακά κίνητρα, δεν πρόκειται να καλυφθούν τα κενά.

«Προκηρύξεις γίνονται αλλά καθίστανται άγονες. Προσπαθούν να μπαλώσουν κάποια εκ των κενών με μετακινήσεις. Προτιμάνε οι νέοι γιατροί και νοσηλευτές να πάνε στο εξωτερικό με πολλαπλάσιους μισθούς, παρά να πάνε για δουλειά στα νησιά», υπογραμμίζει.

Ο κ. Γιαννάκος εκτιμά πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεση προτεραιότητα στην κάλυψη των τεράστιων κενών και να θεσμοθετήσει κίνητρα υπηρεσιακά, μισθολογικά, για να προσελκύσει προσωπικό.

Λήμνος

Το νοσοκομείο διαθέτει έναν αναισθησιολόγο, ο οποίος δεν εργάζεται, καθώς έχει δικαιολογημένη άδεια.

Έπειτα από πρόσφατο τροχαίο ατύχημα, χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας 26χρονος και κλήθηκε στο νοσοκομείο για τη συγκεκριμένη πράξη παθολόγος με μπλοκάκι! Το ίδιο συνέβη και με ασθενή ο οποίος είχε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Υπηρετεί ένας χειρουργός, με αποτέλεσμα να μη διενεργούνται οι αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις.

Υποστελέχωση υπάρχει και στον παθολογικό τομέα, στον οποίο υπηρετεί ένας παθολόγος, ένας γενικός γιατρός και ένας ωτορινολαρυγγολόγος.

Σαντορίνη

Το νοσοκομείο, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, εμφανίζει τεράστια κενά. Δεν έχει παθολόγο και πνευμονολόγο και έχει μόνο έναν γενικό γιατρό.

Δεν έχει αναισθησιολόγο (καλύπτεται με έναν από μετακίνηση) και μικροβιολόγο, ενώ έχει μόνο έναν παιδίατρο.

Σύρος

Είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες, αλλά αντιμετωπίζει μία σειρά από προβλήματα και ελλείψεις.

Έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), επειδή οι δύο γιατροί καρδιολόγοι της μετακινήθηκαν στην καρδιολογική κλινική για να καλύψουν τα κενά.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που εξυπηρετεί 25 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, έμεινε με δύο γιατρούς.

Έχει έναν παθολογοανατόμο, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον επόμενο μήνα. Δεν υπάρχει διευθυντής στη χειρουργική κλινική. Δεν έχει νευρολόγο και ψυχίατρο.

Νάξος

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει γυναικολόγο, ενώ απασχολεί μόνο έναν χειρουργό και έναν αναισθησιολόγο.

Δεν γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις. Έχει μόνο έναν ακτινολόγο για αξονικές, υπερήχους, μαστογραφίες.

Κως

Δεν έχει παθολόγο. Γίνονται προκηρύξεις θέσεων, οι οποίες βγαίνουν άγονες και καλύπτονται με μετακινήσεις.

Τήνος

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει παθολόγο, παρά μόνο έναν γενικό ιατρό.

Υπηρετούν ένας καρδιολόγος, ένας παιδίατρος και ένας μικροβιολόγος.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέμειναν από γιατρούς και νοσηλευτές τα νοσοκομεία σε 7 νησιά "

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού – Οι σκληρές θέσεις για θρησκεία και ομοφυλοφιλία

Η ΝΙΚΗ είναι το κόμμα – έκπληξη του Δημήτρη Νατσιού στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο υπερσυντηρητικός πολιτικός σχηματισμός αυτοπροσδιορίζεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα».

Με σημαία το τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» η ΝΙΚΗ έφτασε στις εκλογές της Κυριακής, 21 Μαΐου, μία ανάσα από το να μπει στη νέα Βουλή. Για πολλούς «ψαρεύει» τις «ορφανές» ψήφους της Ακροδεξιάς, παρότι διατείνεται πως δεν έχει «δεξιές» κι «αριστερές» παρωπίδες.

«Εμείς ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης», λέει και ξαναλέει ο επικεφαλής του κόμματος, ο Δημήτρης Νατσιός.

«Από το νηπιαγωγείο βάζουν σεξουαλικές αγωγές. Πώς επιτρέπει η μάνα η λιονταρίνα, η Μπουμπουλίνα να αρπάζουν τα παιδιά της από την κούνια και να τα κάνουν γενιτσάρους;», δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Νατσιός.

Ο πρόεδρος του κόμματος το οποίο προς έκπληξη πολλών συγκέντρωσε το ποσοστό του 2,9%, δήλωσε σίγουρος στο Live News πως στις επερχόμενες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Ιουνίου, η ΝΙΚΗ θα μπει στη Βουλή. 

Εκλογές 2023 – Οι θέσεις του κόμματος

Παρά την προσπάθεια του Δημήτρη Νατσιού να μην επεκταθεί κατά τη χτεσινή (σ.σ. 22.05.2023) του συνέντευξη στο MEGA, στις θέσεις του κόμματός του για την ομοφυλοφιλία είπε:

«Πηγαίνετε σε ένα ειδικό θέμα. Μπορείτε να ρωτήσετε και κάτι άλλο. Ποιο είναι το σοβαρότερο θέμα κύριε Ευαγγελάτε; Το θέμα της Παιδείας».

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τις θέσεις του για τα εμβόλια: «Όλα τα παιδιά της Νίκης, όλα αυτά που γνωρίζω, δεν έχουν κάνει το μπόλι», την ομοφυλοφιλία: «Μπήκε η λεγόμενη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μας, δεν μπήκε η σεξουαλική αγωγή, αλλά είναι η απροκάλυπτη προώθηση της ομοφυλοφιλίας», αλλά και για τις αμβλώσεις: «Το… δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ πιστεύουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο».

Το κόμμα ΝΙΚΗ διαφωνεί και με την απλοποίηση των διαδικασιών ενός συναινετικού διαζυγίου: «Το διαζύγιο η Νέα Δημοκρατία το κατάντησε με ένα κλικ να διαλύσεις την οικογένεια σου πλέον».

Εναντιώνονται στο ολοήμερο σχολείο, καθώς, όπως λένε, «απώτερος σκοπός είναι να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις αξίες της οικογένειας»: «Σας μιλούν για ολοήμερο σχολείο, ξέρετε τι είναι αυτό; Να παίρνει τα παιδιά από την οικογένεια και να τα δηλητηριάζει με μαγαριστικές που δηλητηριάζουν όλη την κοινωνία».

Ως δάσκαλος και θεολόγος, ο Δημήτρης Νατσιός σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ασκήσει έντονη κριτική στα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία: «Στην έκτη δημοτικού, που διδάσκω φέτος, έχει κείμενο για την οικογένεια και στο τέλος λέει ο μαθητής ”δεν ξέρω τι οικογένεια θα κάνω όταν μεγαλώσω”. Αφήνει κενό χωρίς να απαντά στο καίριο ερώτημα αν θα κάνει φυσιολογική οικογένεια».

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το κοινωνικό φύλο δέχονται, επίσης, τα πυρά της ΝΙΚΗΣ: «Μπορεί κατά τη διαπαιδαγώγησή τους, να του πουν στα 3, 4, 5 ότι ”κοίταξε Γιωργάκη δεν είσαι αγόρι. Μπορεί να είσαι κορίτσι. Ψάξτο”».

Εκλογές 2023 – ΝΙΚΗ από τη Θεσσαλονίκη

Το κόμμα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς απέκτησε δίαυλο επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια και εναντιώνονται ξεκάθαρα στο δικαίωμα αλλαγής φύλου στα 15 έτη.

«Αν μπούνε οι Τούρκοι, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι τα νέα παιδιά δε θα πάνε να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες και όχι άντρες για να μην υπερασπιστούν την πατρίδα;».

Σε σποτ που οι ίδιοι ανέβασαν, δείχνουν στελέχη του κόμματος να συναντούν υγειονομικούς σε αναστολή που κάνουν απεργία πείνας.

«Αυτό που κάνατε αποτελεί όχι απλώς φράγμα, αλλά ένα ανάχωμα απέναντι στην υποχρεωτικότητα».

Μάλιστα, μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα, βρίσκονται και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ ιδιαίτερη απήχηση γνωρίζει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Μαρία Εζνεπίδου.

Έγινε γνωστή όντας ανιψιά του Αγίου Παϊσίου και ξεναγώντας προσκυνητές στο πατρικό του σπίτι. Την Κυριακή συγκέντρωσε 1,281 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Το κόμμα μέσα σε λίγους μήνες έγινε ιδιαίτερα γνωστό στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ εμφανίζει μεγάλο έρεισμα σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.

Εκλογές 2023 – ΝΙΚΗ: Η θέση της για τα εμβόλια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουσα είναι θέση του κόμματος για τα εμβόλια. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αναγράφονται τα εξής:

«Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι». Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου.

Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Αυτή είναι η ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού – Οι σκληρές θέσεις για θρησκεία και ομοφυλοφιλία"

Φρίκη στη Σαρωνίδα: 35χρονος βίαζε 17χρονη και μετά έστειλε βίντεο σε τρίτο άτομο

Συνελήφθη, χθες το πρωί, Δευτέρα 22 Μαΐου, στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σαρωνικού, 35χρονος, τον οποίο αναζητούσε η ΕΛΑΣ, με ένταλμα σύλληψης για βιασμό, εκδικητική πορνογραφία, απειλή, εξύβριση, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος έκανε σχέση με 17χρονη το 2021 και στη συνέχεια την βίαζε, στην περιοχή της Σαρωνίδας. Όταν η ανήλικη θέλησε να απομακρυνθεί από κοντά του, ο κατηγορούμενος απέστειλε διαδικτυακά, για λόγους εκδίκησης, σε τρίτο άτομο φωτογραφικό υλικό που απεικονιζόταν η 17χρονη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτια του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος, συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb) και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στη Σαρωνίδα: 35χρονος βίαζε 17χρονη και μετά έστειλε βίντεο σε τρίτο άτομο"

Χαϊδάρι: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το δράστη της ληστείας – Το θύμα κατέληξε μετά από παθολογικά αίτια

Τραγική κατάληξη είχε η ληστεία ενός 51χρονου οδηγού ταξί στο Χαϊδάρι, που μετά το σοκ και την ταραχή κατέληξε από παθολογικά αίτια. Φως στην εξιχνίαση της υπόθεσης θα ρίξει ο εντοπισμός οπτικού υλικού από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τις κινήσεις ενός ύποπτου ατόμου την ώρα της ληστείας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιώργος Γεραφέντης, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις ενός υπόπτου ατόμου στις 04:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας λίγο πριν συμβεί η ληστεία και ο θάνατος του αυτοκινητιστή.

Ο ύποπτος αρχικά κινείται με γρήγορο βηματισμό και στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει αρχικά στην οδό Ανδρεά Παπανδρέου και κατόπιν στη λεωφόρο Αθηνών.

Αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης ιχνηλατούν την πορεία που ακολούθησε μετέπειτα ο ληστής και προσπαθούν να βρουν νέο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχει καταγράψει καθαρό το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης επιβιβάστηκε στο όχημα έξι λεπτά πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα και αφού διένυσε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ζήτησε από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. Αφού του αφαίρεσε τα χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος, τα πέταξε σε κοντινή απόσταση.

Το θύμα που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και βρέθηκε να κρατάει στα χέρια του μια αναπνευστική συσκευή εντόπισε το πρωί υπάλληλος του δήμου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαϊδάρι: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το δράστη της ληστείας – Το θύμα κατέληξε μετά από παθολογικά αίτια"

Την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Διαλύεται τη Δευτέρα

Στις 6 μ.μ. την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της Βουλής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και της νέας προσφυγής στις κάλπες για εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Διερευνητικές: Το απόγευμα στο Προεδρικό ο Ν. Ανδρουλάκης

Τις απογευματινές ώρες, σήμερα Τρίτη, αναμένεται να μεταβεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε τηλεφώνημα από την κ. Σακελλαροπούλου και αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18:30.

Eφόσον ολοκληρωθεί ο γύρος αναζήτησης των διερευνητικών εντολών χωρίς να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, ακολούθως αναμένονται οι κινήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής και ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Αλ. Τσίπρας: Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή – «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Δεν παρέλαβε τη δεύτερη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δεδομένου – όπως είπε το πρωί της Τρίτης, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

«Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Έχετε τη δικαιοδοσία για το τι θα επακολουθήσει» είπε απευθυνόμενος στην Κ. Σακελλαροπούλου.

«Το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση τώρα θα τηρήσουμε όλοι αυτά που λέει το Σύνταγμα» ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ». Πρόσθεσε ακόμη πως προσωπικά αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα, αλλά αυτό για τον ίδιο – όπως είπε σημαίνει «στέκομαι και δίνω τη μάχη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες γύρω στις 17:00 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της επέστρεψε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που του είχε αναθέσει το πρωί η ΠτΔ, δεδομένου – όπως είπε – ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή

Είχε προηγηθεί ο κύκλος τηλεφωνικών επικοινωνιών του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς στους οποίους και μετέφερε την πρόταση της κυβέρνησης να επιταχυνθεί η διαδικασία σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Διαλύεται τη Δευτέρα"

Σέρρες: Σοκαριστικό βίντεο κακοποίησης ζώου από μικρό παιδί (video)

Σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης κουταβιού από μικρό παιδί καταγράφηκε σε χωριού του Δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες.

Την καταγγελία έκανε η πρόεδρος του Φιλοζωικού  συλλόγου Εμμανουήλ Παπά Σερρών Ελένη Τζιαφέτα στην οποία έφτασε στα χέρια της το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει ένα μικρό παιδί να κακοποιεί ένα κουτάβι κι ένα άλλο παιδί να βιντεοσκοπεί. Η κ. Τζιαφέρα είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Μου έστειλαν το βίντεο. Είναι πραγματικά σοκαριστικό. Μετά από έρευνα που έκανα, εντόπισα την περιοχή σε χωριό του Δήμου Βισαλτίας και απευθύνθηκα στο Α.Τ. Νιγρίτας όπου έκανα την καταγγελία. Οι αστυνομικοί βρήκαν τις οικογένειες των παιδιών, του παιδιού που κακοποιεί το ζώο και αυτού που βιντεοσκοπούσε και στο χώρο βρέθηκαν τρία ζωντανά κουτάβια».

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Σοκαριστικό βίντεο κακοποίησης ζώου από μικρό παιδί (video)"

Εκλογές 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης πηγαίνει στις 18:30 για τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πηγαίνει σήμερα (23.05.2023) στις 18:30, για την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενδέχεται να επιστρέψει άμεσα τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάτι που θα οδηγήσει και επίσημα πια τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. 

Σήμερα, στις 11 το πρωί, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επίσης στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, δεύτερος σε σειρά μετά τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης». 

«Από εκεί και πέρα», τόνισε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, «δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά από τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι πλέον προφανές ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως οι δεύτερες κάλπες είναι αναπόφευκτες κάτω από τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή πίσω από το πρίσμα της διαφωνίας πάνω σε θεμελιώδεις βάσεις των πολιτικών προγραμμάτων των κομμάτων τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάλιστα εκδηλώσει την πεποίθησή του να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ώστε την Κυριακή να συσταθεί η Βουλή και κατόπιν αυτό να προχωρήσει η δεύτερη διάλυσή της. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα επισπευστούν οι διαδικασίες για να γίνουν νέες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή επτά ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, για την περίπτωση που δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση μετά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπως και αναμένεται γίνει – πιθανότατα, λοιπόν, κι εντός της σημερινής ημέρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης πηγαίνει στις 18:30 για τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου"

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την κράτηση Μπελέρη έξω από την Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας

Σε διαμαρτυρία έξω από την Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας καλεί η Ένωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα» σήμερα Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα.  

«Η Αλβανική Κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε έννοια δικαίου, αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει να κρατά φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρρας, Φρέντη Μπελέρη και τον πολίτη Παντελή Κοκαβέση. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Χειμαρριωτών θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προκειμένου οι συμπατριώτες μας να αφεθούν ελεύθεροι όπως δικαιούνται» αναφέρεται στο κάλεσμα.

«Καλούμε όλους τους Χειμαρριώτες που μένουν στην Αθήνα, κάθε Βορειοηπειρώτη αλλά και κάθε πολίτη της Ελλάδας και της Αλβανίας που αντιλαμβάνεται αυτή την αδικία να βρεθεί στο πλευρό μας στην ειρηνική διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Τρίτη 23 Μαίου στις 06.00 το απόγευμα στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας (Αρ. Βεκιαρέλη 7, Φιλοθέη)», καταλήγει η ανακοίνωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την κράτηση Μπελέρη έξω από την Αλβανική Πρεσβεία της Αθήνας"

Θεσσαλονίκη: Ξέχασε τον σάκο με τα ψηφοδέλτια δικαστική αντιπρόσωπος

Ποινική διαδικασία για να διαπιστωθεί αν πρέπει να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος και για παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας κινείται στη Θεσσαλονίκη σε βάρος της δικαστικής αντιπροσώπου που, όπως διαπιστώθηκε χθες, στις εκλογές της Κυριακής ξέχασε στην Πολίχνη τον σάκο με τα ψηφοδέλτια στο εκλογικό κέντρο, κι αυτά κατέληξαν πιθανότατα στην ανακύκλωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα το διαπίστωσε χθες όταν πήγε να παραδώσει τον σάκο με το εκλογικό υλικό και είχε μόνο τα βιβλία, αλλά όχι τα ψηφοδέλτια.

Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν γίνει κάποια ένσταση υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ξέχασε τον σάκο με τα ψηφοδέλτια δικαστική αντιπρόσωπος"

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: «Θα προσφύγουμε στο Ευρωκοινοβούλιο για την παραβίαση της άρσης της ασυλίας της»

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την ζωή της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της. Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά και για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Δεν παρακολουθώ την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις προς τον Ανακριτή, διότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον Ανακριτή και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Πιστεύω ότι θα πληροφορηθεί το μέρος της δικογραφίας μόνο αν γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας γιατί τότε μπορεί να κληθεί νομότυπα. Η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά δε, εδώ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες, μπορεί να «τιναχθεί» στον αέρα ολόκληρη δικογραφία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην κα Καϊλή γιατί παραβιάστηκε το δικαίωμα αυτό της κ. Καϊλή, και στις επόμενες μέρες θα γίνει προσφυγή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της κα Καϊλή. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση Γεωργούλη θα το δώσουμε μετά την άρση της ασυλίας του, την οποία ζητάει και ο ίδιος», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Αναφορικά με την βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή είπε:

«Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα απ΄ τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα.

«Εάν γίνει δεχτή από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ακυρώνεται η προδικασία και ξεκινάει από την αρχή. Το κοινοβούλιο δεν ήξερε ότι παρακολουθείτο η κα Καϊλή. Η μία δυνατότητα είναι να παραδεχτεί το κοινοβούλιο ότι την παρακολουθούσε, και έτσι ακυρώνεται η διαδικασία που έχει γίνει, και ακυρώνονται όλες οι ανακριτικές πράξεις. Εμείς δεν πάμε όμως με αυτό, έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία που αποδομούνται τις κατηγορίες που έχει προσάψει ο Παντσέρι στην  Εύα Καϊλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Πώς είναι η ζωή της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπάρχει μία κανονικότητα. Το σημαντικό είναι ότι έχει κάθε μέρα μαζί της το παιδί της. Όλο το χρονικό διάστημα κοιτάει τα αρχεία της, τα μηνύματά της όλο το παρελθόν για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι μεγάλο το βάρος να σου λένε ότι έχεις δωροδοκηθεί, και μάλιστα όταν εκλέγεσαι πολλά χρόνια».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημητρακόπουλος για Καϊλή: «Θα προσφύγουμε στο Ευρωκοινοβούλιο για την παραβίαση της άρσης της ασυλίας της»"

Βαρβάκειος: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή απέναντι από την αγορά – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Το πτώμα μιας γυναίκας βρέθηκε στο πάρκο απέναντι από την Βαρβάκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή απέναντι από την Βαρβάκειο είχε σημάδια στο λαιμό της, μάλλον από αιχμηρό αντικείμενο, κάτι που οδηγεί στο σενάριο της ανθρωποκτονίας.

Η ηλικία της υπολογίζεται γύρω στα 50.

Εικόνες από το σημείο: 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρβάκειος: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή απέναντι από την αγορά – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία"

Δύσκολο χειρουργείο για τον 8χρονο που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του στη Χαλκιδική

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική, με τον 8χρονο που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του και στη συνέχεια να αυτοκτονεί και ο ίδιος, στη Στρατονίκη, να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το παιδί υπεβλήθη σε ένα δύσκολο χειρουργείο, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα.

Συγκλονισμένος ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γεώργιος Τσικόπουλος, μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί, είπε ότι το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του και ότι φέρει τραύματα στο χέρι και συγκεκριμένα στο δεξιό αντιβράχιο, όπου λείπει δέρμα και μυς, ενώ παρουσιάζει και διατομή του ωλένιου νεύρου. Ακόμη φέρει σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια και την κοιλιακή χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσικόπουλος στην ΕΡΤ, καίρια ήταν η άμεση επέμβαση του ΕΣΥ, ενώ επιστρατεύτηκαν γιατροί και από άλλα νοσοκομεία, όπως πλαστική χειρουργός από το Παπανικολάου και ψυχολόγοι για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει το τραγικό γεγονός.

Το παιδί βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς και δεν κινδυνεύει η υγεία του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύσκολο χειρουργείο για τον 8χρονο που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του στη Χαλκιδική"

Ίλιον: Δεκατριάχρονος συνελήφθη γιατί απείλησε υπάλληλο καταστήματος εστίασης με μαχαίρι

Ένα ακόμη περιστατικό νεανικής παραβατικότητας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν ένας 13χρονος εισήλθε σε κατάστημα εστίασης στο Ίλιον και με ένα μαχαίρι στα χέρια απείλησε τον υπάλληλο του καταστήματος και μετά διέφυγε.

Ο ανήλικος λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από διερχόμενους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία από το τοπικό τμήμα Ασφαλείας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της απειλής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίλιον: Δεκατριάχρονος συνελήφθη γιατί απείλησε υπάλληλο καταστήματος εστίασης με μαχαίρι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news