facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ισραήλ: Πάνω από 2.000 γερανοί νεκροί από τη γρίπη των πτηνών - Κρούσματα και σε πτηνοτροφεία

Περισσότεροι από 2.000 γερανοί πέθαναν λόγω της γρίπης των πτηνών, σε ένα μεγάλο φυσικό δρυμό στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν σήμερα οι αρμόδιοι της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φύσης και Πάρκων.

«Μέχρι τώρα 2.000 γερανοί πέθαναν και εκτιμάται ότι 10.000 έχουν προσβληθεί» σύμφωνα με τον Οχάντ Χατσόφε, έναν ορνιθολόγο της Υπηρεσίας αυτής.

«Υπολογίζουμε ότι το ένα πέμπτο του πληθυσμού των γερανών στο Ισραήλ έχει πληγεί από τη γρίπη των πτηνών», εξήγησε ο Ούρι Νάβεχ, ο αναπληρωτής διευθυντής του επιστημονικού τμήματος της Υπηρεσίας Φύσης και Πάρκων. Κάθε χρόνο καταγράφονται κρούσματα στο Ισραήλ «αλλά φέτος είναι περισσότερα» και ο αριθμός των πουλιών που πέθαναν από την Δευτέρα είναι «πρωτοφανής».

Από τον Οκτώβριο, όπως κάθε χρόνο, περισσότεροι από 100.000 γερανοί σταματούν για να ξεκουραστούν στο Ισραήλ, οι περισσότεροι στην κοιλάδα Χούλα, στα βόρεια. Περίπου 40.000 ξεχειμωνιάζουν εκεί και από τον Μάρτιο φεύγουν για να επιστρέψουν στις ζώνες αναπαραγωγής τους.

Σε αγροτικές κοινότητες του βόρειου Ισραήλ έχουν εντοπιστεί και άλλες εστίες της γρίπης των πτηνών Η5Ν1, κυρίως σε πουλερικά. Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύεται η πώληση αυγών από αυτά τα πτηνοτροφεία. Θα ληφθούν μέτρα για την εισαγωγή αυγών, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείψεις.

Μολονότι ο κίνδυνος μετάδοσης της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο είναι αμελητέος, το στέλεχος H5N1 μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν προσβάλει ανθρώπους. «Είναι μοιραίο για το 36-50% των ανθρώπων που θα προσβληθούν», εξήγησε ο Χατσόφε.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Πάνω από 2.000 γερανοί νεκροί από τη γρίπη των πτηνών - Κρούσματα και σε πτηνοτροφεία"

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία Παπούλια - Τριήμερο δημόσιο πένθος

Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 92 ετών.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους.

Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Επιπλέον αποφασίσθηκε να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας, από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία Παπούλια - Τριήμερο δημόσιο πένθος "

Νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι «έσπασε» το λουκέτο και άνοιξε κανονικά

Σαν να… γράφτηκαν στο χιόνι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δυο γνωστά νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι. Το ένα από τα δυο δεν δίστασε να «σπάσει» το λουκέτο που είχε επιβληθεί για πλημμελείς ελέγχους σε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και λειτούργησε κανονικά!

Είναι ακόμη ένα «επεισόδιο» από το θέατρο του παραλόγου που ζει η νυχτερινή Αθήνα. Αρχικά ήταν οι εικόνες με τους θαμώνες νυχτερινών κέντρων να τρέχουν να κρυφτούν σε πατάρια ή κάτω από τα τραπέζια όταν κατάλαβαν πως γίνονταν έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Και μετά η αποκάλυψη πως το ένα από τα νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι όπου έγιναν έλεγχοι, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και έπεσαν πρόστιμα και… λουκέτα, άνοιξε και λειτούργησε κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

Οι Αρχές, σύμφωνα με το Mega, επέβαλλαν νέο πρόστιμο και ξανά λουκέτο. Όμως, το κέντρο άνοιξε και πάλι, και μάλιστα τη λειτουργία του διαφήμιζαν οι εργαζόμενοί του με αναρτήσεις στα social media!

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν ξανά στο γνωστό κλαμπ, είδαν με έκπληξη πως το κέντρο όχι μόνο ήταν ανοιχτό, ενώ δεν έπρεπε, αλλά ήταν γεμάτο κόσμο! Έτσι, επέβαλαν στο μαγαζί τρίτο πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, 25.000 για την επιχείρηση και 5.000 στον ιδιοκτήτη και επιπλέον αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Οι υπεύθυνοι του κέντρο, με ανακοίνωσή τους στα social media, ισχυρίστηκαν ότι τα μέτρα κατά του κορονοϊού τηρούνται κανονικά, σημειώνοντας πως για πολίτες που παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά, δεν μπορούν να το ελέγξουν οι εργαζόμενοι.

«Το μαγαζί ουδέποτε εδώ και τρεις μήνες λειτουργίας παραβίασε τους κανόνες προστασίας κατά του COVID παρότι ελέγχθηκε πάμπολες φορές από τις αρμόδιες αρχές. Στην παρούσα φάση διασύρεται η φήμη της επιχείρησης επειδή εξαπατήθηκε από τρεις πελάτες οι οποίοι έδωσαν κατά τον έλεγχο πλαστά πιστοποιητικά και πλαστές ταυτότητες. Με ποιον τρόπο μπορούν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης διασκέδασης να εξακριβώσουν τη μη αυθεντικότητα των ταυτοτήτων από την στιγμή που δεν έχουν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα;», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Μετά τις τρεις συνεχόμενες παραβάσεις της αναστολής λειτουργίας, η ΕΛ.ΑΣ έστειλε έγγραφο στον δήμο Αθηναίων που θα αποφασίσει αν θα αφαιρεθεί η άδεια από το μαγαζί.

Τους έκλεισαν παραμονή, άνοιξαν ανήμερα

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν και οι εικόνες από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι, από το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

Οι ένστολοι αστυνομικοί που έφτασαν στο μαγαζί διαπίστωσαν ότι δυο πελάτες είχαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους επέβαλαν το τσουχτερό πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, σφράγισαν το κλαμπ για 15 ημέρες και επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ στο μαγαζί.

Όμως, παρά το λουκέτο, το μαγαζί άνοιξε κανονικά για τους πελάτες και ανήμερα των Χριστουγέννων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι «έσπασε» το λουκέτο και άνοιξε κανονικά"

Ο Μπόρις Τζόνσον υπερασπιζόταν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ως φοιτητής (video)

Πίσω από τη φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη πρίν από 35 χρόνια, με τον τότε φοιτητή και σημερινό πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, υπάρχει μια συναρπαστική ιστορία την οποία και φέρνει στο φως η ΕΡΤ. 

Όπως αποκαλύπτεται, ως φοιτητής ο Τζόνσον, όταν συμμετείχε σε ντιμπέιτ για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα δήλωνε υπέρ, ενώ σε άρθρο της η πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών υποστηρίζει πως η επιστροφή τους θα μπορούσε να γίνει με μια απλή αλλαγή νόμου.

Τα γεγονότα πίσω από την ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον Μπόρις Τζονσον και την Μελίνα Μερκούρη το 1986 να υπερασπίζεται ξεκάθαρα και απόλυτα την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα φέρνει στο φως η ΕΡΤ.

Το άρθρο αυτό αποδεικνύει τα πολιτικά παιχνίδια που υπερισχύουν της αλήθειας, υποστηρίζει η Ζάνετ Σούζμαν, η πρόεδρος της βρετανικης επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών.

Η πάγια θέση της βρετανικής κυβέρνησης, που μεταθέτει την ευθύνη για τον επαναπατρισμό των γλυπτών στο βρετανικό μουσείο, καταρρίπτεται, καθώς, όπως υποστηρίζει η Βικτώρια Σολωμονίδου, αρκεί μια αλλαγή νόμου για να μπορέσει ο βρετανός πρωθυπουργος να μεταφέρει τα γλυπτά σε οποιοδήποτε άλλο μουσείο στον κόσμο.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά το πρώτο ντιμπέιτ για την επανένωση των γλυπτών, οι φωνές πληθαίνουν και αποκτούν παγκόσμια ηχώ. Αν η Μελίνα Μερκούρη μπορούσε να απαντήσει, θα δανειζόταν το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη από το ποίημα «Άξιον Εστί»: «Η Μελίνα θα λέει “σημάδι πως καιρός να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση”».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπόρις Τζόνσον υπερασπιζόταν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ως φοιτητής (video)"

Νέος σεισμός στην Κρήτη, πάνω από 5 Ρίχτερ

Μέσα σε λίγες ώρες νέος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη και είχε μέγεθος 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

Ο σεισμός έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 6,3 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Κάσου. 

Αυτός είναι ο δεύτερος σεισμός που σημειώνεται σήμερα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου, καθώς είχαν προηγηθεί το απόγευμα της Κυριακής 5,2 Ρίχτερ.

Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν σήμερα, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

Να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό των 5,4 βαθμών σημειώθηκε στην ίδια περιοχή το βράδυ της Κυριακής (26.12.2021) ένας μετασεισμός που είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 6,3 χιλιόμετρα. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος σεισμός στην Κρήτη, πάνω από 5 Ρίχτερ"

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις γυναίκες να ταξιδεύουν ασυνόδευτες

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις πρέπει να συνοδεύονται από άνδρα συγγενή τους, σε μια ακόμα ένδειξη ότι το καθεστώς σκληραίνει τη στάση του παρά τις αρχικές υποσχέσεις.

Η οδηγία, που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Διαφθοράς και που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί επίσης τους οδηγούς να δέχονται γυναίκες στο όχημά τους μόνο εάν φορούν την “ισλαμική μαντίλα”.

«Οι γυναίκες που ταξιδεύουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 μιλίων (72 χλμ) δεν μπορούν να κάνουν τη διαδρομή εάν δεν συνοδεύονται από μέλος της άμεσης οικογένειάς τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ, διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό πρέπει να είναι άνδρας.

Η οδηγία αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες αφού το υπουργείο ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μη μεταδίδουν σειρές στις οποίες παίζουν γυναίκες και να διασφαλίζουν ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι φορούν την «ισλαμική μαντίλα» όταν εμφανίζονται στην οθόνη.

Οι Ταλιμπάν δεν διευκρινίζουν τι εννοούν με τον όρο «ισλαμική μαντίλα», εάν πρόκειται για ένα απλό μαντήλι που ήδη φορά η πλειονότητα των γυναικών στο Αφγανιστάν ή για κάτι μεγαλύτερο που καλύπτει περισσότερο.

Από τότε που ανήλθαν στην εξουσία τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει διάφορους περιορισμούς στις γυναίκες και τα κορίτσια, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις ότι το καθεστώς τους θα είναι λιγότερο αυστηρό απ’ ό,τι ήταν κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση (1996-2001).

Σε πολλές επαρχίες, οι τοπικές αρχές δέχθηκαν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για τα κορίτσια, αν και σε διάφορες περιοχές της χώρας πολλά κορίτσια δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα θρανία.

Οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι οι προσπάθειες των Ταλιμπάν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα και να λάβουν εκ νέου τη βοήθεια που είναι απαραίτητη για τη χώρα, από τις φτωχότερες παγκοσμίως, θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε παραχωρήσεις.

Κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση, οι Ταλιμπάν είχαν υποχρεώσει τις γυναίκες να φορούν μπούρκα. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα και δεν είχαν το δικαίωμα να εργαστούν ή να μορφωθούν.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις γυναίκες να ταξιδεύουν ασυνόδευτες"

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στην Κόρινθο: Αρχικά τον έδωσαν στη Θήβα - Έγινε αισθητός και στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής κοντά στην Κόρινθο.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν 23 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Θήβας και η ένταση της δόνησης στα 3,9 Ρίχτερ.

Με την αναθεωρημένη λύση το Γεωδυναμικό προσδιόρισε το επίκεντρο στα 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κορίνθου και την ένταση του σεισμού στα 4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με αναφορές ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και σε περιοχές της Αττικής.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 16,7 χιλιόμετρα.

Δείτε την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού  Ινστιτούτου

seismos4Korinthos

Ακολουθεί η  αυτόματη λύση  που δημοσίευσε αρχικά το Γεωδυναμικό  Ινστιτούτο

seismos3_9_26_12

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στην Κόρινθο: Αρχικά τον έδωσαν στη Θήβα - Έγινε αισθητός και στην Αττική"

Καιρός αύριο: Επιδείνωση με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός αύριο Δευτέρα (27.12.2021) με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα αρχικά στα βορειότερα τμήματα και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα περιοριστούν στα νοτιότερα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ ενδέχεται να βρέξει στα δυτικά τμήματα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς κατά κανόνα, βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιδείνωση με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες"

Θετικός στον κορωνοϊό ο τριπλά εμβολιασμένος υφ. Εξωτερικών Ανδ. Κατσανιώτης

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter.

«Υποβάλλομαι καθημερινά σε διαγνωστικές δοκιμασίες και ο μοριακός έλεγχος PCR με έβγαλε θετικό», ανέφερε.

«Με βρίσκει όμως τριπλά εμβολιασμένο και προς το παρόν χωρίς συμπτώματα. Ο Covid-19 είναι γύρω μας και ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε είναι τα εμβόλια και η μάσκα για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικός στον κορωνοϊό ο τριπλά εμβολιασμένος υφ. Εξωτερικών Ανδ. Κατσανιώτης "

Κορωνοϊός: Στα 4.036 τα νέα κρούσματα, τα 1.803 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.036 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.074.869 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 206 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.429 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 624 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 έτη. To 79.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 521 (83.49%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 103 (16.51%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.716 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 302 (ημερήσια μεταβολή -3.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 313 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 122 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Η γεωγραφική κατανομή των 4.036 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

236 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

311 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

56 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

228 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

509 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

241 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

215 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

474 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

60 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

69 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

30 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

136 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

45 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

26 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

71 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

46 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

81 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

87 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

21 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

67 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

28 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

55 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

98 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

15 κρούσματα στην Π.Ε Χίου

97 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 4.036 τα νέα κρούσματα, τα 1.803 στην Αττική"

Σέρρες: Πατέρας και κόρη πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών από κορωνοϊό – Νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ

Δεν έχουν τέλος τα οικογενειακά δράματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, λόγω κορωνοϊού.

Σε χωριό του Δήμου Νέας Ζίχνης, στο Μύρκινο Σερρών σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έφυγαν μέσα σε ένα 24ωρο από τη ζωή 74χρονος πατέρας και η 48χρονη κόρη του που ήταν ανεμβολίαστοι και νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα και η μητέρα δίνει μάχη με τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο.

Το χωριό έχει τυλιχθεί στο πένθος κι όλοι μιλάνε για το κακό που βρήκε την περιοχή αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Μαυρόλοφος όπου εκεί είχε ξετυλιχθεί ακόμα ένα δράμα με το θάνατο ενός 61χρονου και του 28χρονου γιου του.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Πατέρας και κόρη πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών από κορωνοϊό – Νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ"

Κορονοϊός: Αλλαξαν τα κριτήρια χορήγησης για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Διευρύνθηκαν τα κριτήρια για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενής με κορονοϊό, όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Για να μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με COVID-19 είναι απαραίτητο να υπάρχει μοριακό τεστ στο μητρώο COVID.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα τα μονοκλωνικά αντισώματα «χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο». Η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα: «Καλημέρα! Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid».

Για την Ιατρική Αίτηση Χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων για ασθενείς με COVID-19 ισχύουν πλέον τα εξής:

1. Αίτηση για χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων σε ασθενή μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι ιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

2. Ο θεράπων ιατρός έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων για έναν ασθενή, εφόσον ο ασθενής πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια:

- Έχει ηλικία 12 ετών και άνω

- Έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test το οποίο έχει διενεργηθεί κατά το τελευταίο πενθήμερο

- Έχει έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους παράγοντες υψηλού κινδύνου:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων
  • Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου
  • Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
  • Κυστική Ίνωση
  • Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία)
  • Αιματολογικές κακοήθειες το τελευταίο έτος
  • Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες & 2-παθείς λόγω θεραπείας με Β-ειδικούς παράγοντες
  • HIV με CD4<200 κύτταρα/μL
  • Εγκυμοσύνη δεύτερου ή τρίτου τριμήνου
  • Επί επιδημικών εξάρσεων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • Ηλικία ≥ 65 ετών
  • BMI > 35
  • Χρόνια νεφρική νόσος
  • Χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια υπό οξυγονοθεραπεία
  • Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση
  • Διαβήτης υπό θεραπεία
  • Συμφορητική Καρδιακή Ανεπάρκεια (ΝΥΗΑ ≥Class II)
  • Χρόνια ηπατική νόσος
  • Καρδιαγγειακή
  • Αρτηριακή Υπέρταση υπό θεραπεία
  • Θαλασσαιμία
  • Δρεπανοκυτταρική αναιμία

Σε περίπτωση που ο ασθενής νοσηλεύεται, ο θεράπων ιατρός θα πρέπει υποχρεωτικά να καταχωρήσει τον λόγο που αιτείται χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων σε νοσηλευόμενο ασθενή.

 reader

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αλλαξαν τα κριτήρια χορήγησης για τα μονοκλωνικά αντισώματα"

Χριστούγεννα, διασκέδαση και τα μέτρα… περίπατο – Ο χάρτης των παραβάσεων και τα «τσουχτερά» πρόστιμα

Σε 55.005 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ τα Χριστούγεννα, που ήταν και η δεύτερη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων.

Από τους ελέγχους  συνελήφθησαν 6 άτομα, ανεστάλη η λειτουργία 4 καταστημάτων και επιβλήθηκαν 369 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται πως αυτές τις μέρες τα κέντρα διασκέδασης έχουν μετατραπεί σε θέατρο του παραλόγου, αφού θαμώνες κρύβονται πίσω από τραπέζια για να αποφύγουν τον έλεγχο!

Σημειώνεται, ότι από τους 55.005 ελέγχους, οι 18.118 πραγματοποιήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», χθες, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, βεβαιώθηκαν συνολικά 422 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 4 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων. Διευκρινίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις υποτροπής νυχτερινών καταστημάτων στη διοικητική ενότητα της Αττικής συντάχθηκε έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία προς τον Δήμο Αθηναίων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου. 

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη των ελέγχων.

Ο «χάρτης» των παραβάσεων

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

369 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κλπ συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 365 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως εξής:

– 99 στην Αττική

– 86 στη Θεσσαλονίκη

– 39 στο Βόρειο Αιγαίο

– 33 στην Ήπειρο

– 22 στην Κρήτη 

– 18 στη Στερεά Ελλάδα

– 15 στην Πελοπόννησο

– 13 στη Δυτική Ελλάδα

– 12 στο Νότιο Αιγαίο

– 10 στη Θεσσαλία 

– 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

– 7 στην Κεντρική Μακεδονία

– 5 στη Δυτική Μακεδονία και

– 1 στα Ιόνια Νησιά.

 -6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

 -47 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κλπ παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κά).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κλπ συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική

– Σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες διότι έφεραν πλαστά πιστοποιητικά.

– Σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

– Σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

– Σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες.

– 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία

– 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

– 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων.

Στη Θεσσαλονίκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων. 

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής λεωφορείων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτη οχήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο

– 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

– 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα

– 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

– 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων και ΙΧ οχημάτων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χριστούγεννα, διασκέδαση και τα μέτρα… περίπατο – Ο χάρτης των παραβάσεων και τα «τσουχτερά» πρόστιμα"

Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας

Απεβίωσε σήμερα το πρωί, 26 Δεκεμβρίου 2021, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Γεννήθηκε στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις) και στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο).

Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: "Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht" («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια (1977-2004). Στην πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου διορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1984, για να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.

Την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, ενώ στην οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα 1989-1990 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών επανήλθε το 1993, για να παραμείνει μέχρι το 1996 και την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ενόψει της εκλογής του Κώστα Σημίτη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Τέλος, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία. 

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Πάνου και είχε τρεις κόρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας "

Πολάκης κατά Πλεύρη: Και δεύτερος ασθενής δεν παίρνει μονοκλωνικά αντισώματα - «Όλη η ευθύνη πάνω σου»

Σε νέα του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται σε ασθενή με προχωρημένη ΧΑΠ, που προσβλήθηκε από κορονοϊό και ζητά να του χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα.

Ο ασθενής αυτός, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων και ενώ έγινε αίτημα για να του χορηγηθούν μονοκλωνικά, δεν έγινε δεκτό.

Απευθύνθηκε μάλιστα στον Θάνο Πλεύρη ζητώντας του να λύσει το θέμα. «Όλη η ευθύνη είναι πάνω σου και στην “επιτροπή των λοιμοξιωλόγων”», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » " Πολάκης κατά Πλεύρη: Και δεύτερος ασθενής δεν παίρνει μονοκλωνικά αντισώματα - «Όλη η ευθύνη πάνω σου»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news