facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Κύπρος: 895 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Κανένας νέος θάνατος

Άλλα 895 (ποσοστό θετικότητας: 1.17%) νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 398. Εξάλλου 254 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 63 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 88.2% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 76.273 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 96.202.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 895 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Κανένας νέος θάνατος"

Φωτιά στην Κόρινθο: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η «πύρινη λαίλαπα»

Εκτός ελέγχου δείχνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 23.07.2021, σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Σπαθοβούνι και Καλέντζι Κορινθίας.

Η φωτιά κατέστρεψε καλλιέργειες με σταφίδες, ελιές και πεύκα, ενώ με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει, πλέον, κατεύθυνση προς Αρχαίες Κλεωνές.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Καλέντζι Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν και εννιά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

korinthostv 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Κόρινθο: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η «πύρινη λαίλαπα»"

Πυροσβεστική: 42 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα

Σε 42 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 610 πυροσβέστες με 228 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α και μηχανήματα έργου.

Οσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Καλέντζι Κορινθίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Περιοδικά επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν ο Ε.Σ, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 42 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα"

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών με κορονοϊό από Πάρο και Μύκονο

Τα νησιά μετρούν πολλά κρούσματα κορονοϊού με ορισμένες περιπτώσεις να είναι ιδιαίτερα σοβαρές και να χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα γίνεται επιχείρηση αεροδιακομιδής για ασθενείς με covid 19 από δύο νησιά. Οπως έγινε γνωστό το ΕΚΑΒ μεταφέρει δύο άτομα από την Πάρο μια γυναίκα 84 ετών και έναν άνδρα 50 ετών και μια γυναίκα μόλις 45 ετών από την Μύκονο.

Οι ασθενείς θα πάνε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για να αξιολογηθεί η κατάστασή τους, καθώς τα συγκεκριμένα νησιά δεν διαθέτουν νοσοκομεία. Η περίθαλψη γίνεται στα κέντρα υγείας με τους γιατρούς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να δίνουν εντολή για μεταφορά των ασθενών στην Αθήνα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών με κορονοϊό από Πάρο και Μύκονο"

Έντονη ενόχληση στην Τουρκία για την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας: «Μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την ρητή καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με τις προκλητικές κινήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και την τουρκικής κυβέρνησης στα Βαρώσια.

Το τουρκικό υπουργείο, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν αποδέχεται την δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς όπως αναφέρει βασίζεται στη «μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων για την Αμμόχωστο».

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως η Αμμόχωστος είναι «τουρκοκυπριακό έδαφος» του ψευδοκράτους και πως το άνοιγμα των Βαρωσίων, κατά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ, ήταν «μια κίνηση καλής θέλησης» από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων.

Νωρίτερα, μάλιστα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως με το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν παραβιάζονται ούτε δικαιώματα ιδιοκτησίας ούτε τα ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε το διεθνές δίκαιο, ενώ απέδωσε τη διεθνή κατακραυγή στο ότι «δεν θέλει κανένας να αναγνωριστεί το τουρκοκυπριακό κράτος».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη ενόχληση στην Τουρκία για την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας: «Μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων»"

«Μαϊμού» προϊόντα εντοπίστηκαν να διακινούν 21 e-shops

Εικοσιένα ιστότοπους ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών, υπέδειξε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΤΤ η οποία υποχρεούται να διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα τους ιστότοπους αυτούς, καταργώντας την όποια μελλοντική χρήση της διαγραφείσας διεύθυνσης ιστοσελίδας (url), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης του εθνικού δικαίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μαϊμού» προϊόντα εντοπίστηκαν να διακινούν 21 e-shops"

Γερμανία: Δεκάδες γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και 600 χιλιόμετρα γραμμών καταστράφηκαν

Καταστροφή ιστορικής κλίμακας χαρακτήρισαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) τη ζημιά που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταστράφηκαν γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων, 50 γέφυρες, 180 διαβάσεις, αγωγούς και την σηματοδότηση. Προκλήθηκαν ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στον πρώτο ενδιάμεσο απολογισμό που δημοσίευσε η εταιρεία κάνει λόγο για «γιγαντιαία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών». Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ζημιές σε περισσότερες από 50 γέφυρες. Επίσης, 180 διαβάσεις, σχεδόν 40 συστήματα σηματοδότησης και πάνω από 1.000 εναέριες γραμμές επαφής και σηματοδότες υπέστησαν ζημιές.

Πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί επλήγησαν επίσης από την καταιγίδα, ανέφεραν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των συστημάτων φωτισμού.

«Η υποδομή μας δεν καταστράφηκε ποτέ σε μια τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο Φόλκερ Χέντσελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής DB Netz AG των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και συντήρησης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο όγκος του νερού προκάλεσε ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ήταν ήδη γνωστό ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα πρέπει να κατασκευάσουν πλήρως ή να ανακαινίσουν επτά γραμμές στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τους DB, καταστράφηκαν συνολικά σιδηροδρομικές γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανία: Δεκάδες γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και 600 χιλιόμετρα γραμμών καταστράφηκαν"

Καιρός αύριο: Άστατος σε αρκετές περιοχές – Πού θα πέσουν βροχές

Βροχερός σε αρκετές περιοχές θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (24.07.2021) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται σταδιακά τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (24.07.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες με βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί και το βράδυ έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος σε αρκετές περιοχές – Πού θα πέσουν βροχές"

Προκλητικός στην απολογία του ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς: «Με ενέπαιζε, προσπαθούσε να με μειώσει... την έσπρωξα στον γκρεμό»

Προκλητικός για τη μνήμη της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, της κοπέλας την οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε στη Φολέγανδρο, την περασμένη Παρασκευή, εμφανίζεται στην απολογία του στον ανακριτή Νάξου ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο 30χρονος, ο οποίος χθες μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και σήμερα οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, περιγράφοντας στον ανακριτή, την σχέση του με την 26χρονη κοπέλα φτάνει στο σημείο να την κατηγορεί για εμπαιγμό αλλά και για έλλειψη σεβασμού προς εκείνον!

Όταν, όμως, δέχεται σειρά ερωτήσεων από το δικαστικό λειτουργό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέπραξε το έγκλημά του, μάλλον φείδεται απαντήσεων, καθώς το μόνο που έχει να πει είναι ότι δεν θυμάται. Αναγκάζεται, ωστόσο, από τη «βροχή» των ερωτήσεων που δέχεται να αναφέρει στην απολογία του, πως το μόνο που θυμάται -και αυτό χρησιμοποιώντας το ρήμα «νομίζω»- είναι ότι έριξε την 26χρονη στα βράχια. «Μόνο μια ένταση θυμάμαι…» λέει χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της απολογίας του για τις στιγμές του εγκλήματος και υποστηρίζει ότι έχει διαγνωστεί με ψυχική νόσο και ότι υπέφερε από κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και παραισθήσεις.

«Υπάρχουν κάποια γεγονότα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω. Με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγαινε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος για την 26χρονη κοπέλα που δολοφόνησε και συνεχίζει: «Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί. Με οδηγούσε και εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5 - 6 μήνες. (…) Προσπαθούσε να με εκθέσει είτε όταν ήμασταν μόνοι μας είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτό το λόγο αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια».

Στη συνέχεια, της απολογίας του ο 30χρονος υποστηρίζει πως δεν αντιλήφθηκε πως το αμάξι στο οποίο εκείνος και το θύμα βρέθηκε στα βράχια. Τότε καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων του ανακριτή:

Κατηγορούμενος: Αρχικά δεν κατάλαβα πως έφυγε το αμάξι από τον δρόμο.

Ανακριτής: Πώς και για ποιο λόγο διαπληκτιστήκατε;

Κατηγορούμενος: Την συγκεκριμένη φορά ο λόγος ήταν ότι δεν παρακολουθούσε πως θα πάμε στο μέρος που πηγαίναμε να φάμε. Πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξανά γυρίσαμε πίσω.

Ανακριτής: Το αμάξι σας έφυγε ή το ρίξατε εσείς εκεί;

Κατηγορούμενος: Μου έφυγε ήμασταν στο κέντρο του δρόμου και πρέπει να κάνω στροφή και ενώ διαπληκτιζόμασταν το αμάξι έφυγε από το δρόμο. Προσέκρουσε σε πέτρες.

Ανακριτής: Ο διαπληκτισμός τι μορφή είχε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχε έντονη λογομαχία. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα. Εγώ της είπα ότι αυτό με το χάρτη έχει γίνει πολλές φορές. Αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει πάμε από άλλο δρόμο, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτοκτόνα.

Ανακριτής: Δεν υπήρχαν ύβρεις, προσβολές ή σωματική βία;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ανακριτής: Είχατε λογομαχήσει ξανά προηγουμένως;

Κατηγορούμενος: Είχαν γίνει διάφορα διάλογοι άλλες φορές πιο έντονοι. Μου έλεγε ότι έχουμε έρθει διακοπές μαζί και δεν περνάμε καλά. Είχα προτείνει εγώ να κλείσουμε εισιτήρια να γυρίσουμε πίσω αφού δεν περνούσαμε καλά αλλά η Γαρυφαλλιά επέμενε να μείνουμε.

«Δεν είχαμε καλή επικοινωνία»

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την 26χρονη κοπέλα πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία έγινε, όπως αναφέρει στην Κόρινθο. Υποστήριξε ακόμη πως από κοινού είχαν αποφασίσει με την 26χρονη να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ διότι «τα δωμάτια ήταν ακριβά» και πως η σχέση του με το θύμα είχε ελεύθερο χαρακτήρα, έπειτα από κοινή τους συμφωνία. «Είχαμε γνωριστεί πέρσι το καλοκαίρι στην Κόρινθο. (…) Επικοινωνούσαμε σχεδόν καθημερινά στο κινητό και στον υπολογιστή. Και οι δύο συμφωνούσαμε στην ελεύθερη σχέση. Κανείς από τους δύο δεν είχε εκφράσει επιθυμία για στενότερη σχέση», υποστηρίζει και στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή ισχυρίζεται πως η 26χρονη ήταν εκείνη που του πρότεινε να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ και εκείνος συμφώνησε.

Στη συνέχεια της απολογίας του και δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν πριν τελέσει το έγκλημά του, ο 30χρονος ανέφερε στον ανακριτή: «Την ημέρα εκείνη είχαμε κάνει μπάνιο, δε θυμάμαι πόσες ώρες πριν το συμβάν. Σηκωθήκαμε κατά τις εννιά το πρωί. Πήραμε καφέ στον Άγιο Νικολό και πήγαμε για μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά. Δεν θυμάμαι ακριβώς την περιοχή. Έχει και βράχια. Είχαμε πάει και σε άλλες παραλίες και κοιτάξαμε στο χάρτη και αποφασίσαμε να πάμε εκεί γιατί ήταν η πιο κοντινή. Η πρόσβαση ήταν εύκολη. Δεν κάναμε μπάνιο στο σημείο που έγινε το συμβάν. Κάνουμε μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά, όχι στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως φεύγοντας από την παραλία που έκαναν μπάνιο ήθελαν να πάνε για φαγητό. «Όμως χαθήκαμε και αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στο χωματόδρομο με κατεύθυνση αυτή τη φορά από τον Άγιο Γεώργιο προς Λυγαριά. Περί τα 100 - 200 μέτρα, μετά την παραλία της Λυγαριάς, πίσω προς Άνω Μεριάς σε απόκρημνο σημείο έγινε το συμβάν», είπε στη συνέχεια της απολογίας του.

Ανακριτής: Μέχρι τότε ήταν όλα καλά;

Κατηγορούμενος: Δεν είχαμε καλή επικοινωνία, δεν περνούσαμε καλά. Καθίσαμε για μπάνιο περίπου μια ώρα και αποφασίσαμε μαζί να φύγουμε να πάμε κάπου να φάμε.

Ανακριτής: Τον χάρτη τον είχε η Γαρυφαλλιά;

Κατηγορούμενος: Ουσιαστικά είχαμε το GPS του κινητού της.

«Δε θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα»

Ο κατηγορούμενος αναφέρει πως η νεαρή κοπέλα όταν το αμάξι είχε βγει από το χωματόδρομο, βγήκε από αυτό επειδή φοβήθηκε. Κατάθεσε χαρακτηριστικά: «Φώναξε γιατί βγήκαμε από το δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Νομίζω μια φορά φώναξε βοήθεια». Όπως ισχυρίζεται τη στιγμή εκείνη «θόλωσε» και «κλείδωσε» το μυαλό του. «Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μία φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δε θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού», υποστήριξε ο 30χρονος.

Ανακριτής: Τι έγινε ακριβώς;

Κατηγορούμενος: Μόνο μία ένταση θυμάμαι.

Ανακριτής: Σας χτύπησε;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ανακριτής: Την χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ανακριτής: Την ακουμπήσατε;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ανακριτής: Τι θυμάστε;

Κατηγορούμενος: Την έσπρωξα. Δε θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα.

Ανακριτής: Προς τα πού την σπρώξατε;

Κατηγορούμενος: Νομίζω προς τον γκρεμό. Δεν είχε παραλία.

Ανακριτής: Έπεσε στο γκρεμό;

Κατηγορούμενος: Την έσπρωξα και έπεσε κι αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια.

Ανακριτής: Την είδατε να πέφτει;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα πως κατέληξε μέσα στο νερό. Κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε πιο σημείο του προσώπου. Δε θυμάμαι τί φορούσε. Όταν την είδα ήταν σαν να συντονίστηκα. Μπήκα στο νερό την έβγαλα έξω και προσπάθησα να της κάνω τεχνίτες αναπνοές. Δε γνωρίζω την τεχνική. Την τράβηξα με τα χέρια. Ήταν βαθιά εκεί.

Ο 30χρονος δηλώνει, ωστόσο, στον ανακριτή πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκε το φόρεμα, τα σανδάλια και το κολιέ της κοπέλας, δίπλα στο σημείο που ανασύρθηκε. «Δεν υπήρχε κάποια πάλη. Όταν έκανα τεχνίτες αναπνοές δεν αντιδρούσε, στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό αλλά δεν αντελήφθην σφυγμό. Δεν άκουσα τη φωνή της και δεν θυμάμαι αν είχε ανοιχτά τα μάτια. Θυμάμαι μόνο ότι τα χείλη της ήταν μελανιασμένα», είπε.

Ερωτηθείς από τον ανακριτή γιατί δεν κάλεσε γιατρό ή κάποια βοήθεια, ο 30χρονος υποστήριξε ότι τα είχε χάσει και πως δεν ήξερε τι έκανε. Λέει χαρακτηριστικά απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού: «Τα είχα χάσει. Εγώ έφυγα από την αντίθετη μεριά από το σημείο κολυμπώντας. Δεν θυμάμαι πόση ώρα μετά έφυγα. Δεν θυμάμαι πόση ώρα κολυμπούσα. Κολύμπησα αρκετή ώρα και βγήκα σε βράχια. Απ’ ότι θυμάμαι την τσάντα μου την έριξα στην θάλασσα. Το βράδυ εκείνο κοιμήθηκα στο λόφο…».

Απάντηση δεν έδωσε ο κατηγορούμενος ούτε στις ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με το πού βρίσκεται το κινητό του θύματος και το δικό του. Ωστόσο, στην επόμενη ερώτηση για το πώς εξηγεί τη συμπεριφορά του, ο 30χρονος ανέφερε στην απολογία του τα εξής: «Εμφάνισα ψυχιατρικό επεισόδιο πρώτη φορά το 2014 – 2015 με έντονη εγκεφαλική λειτουργία, έντονο άγχος, ζαλάδες, φοβίες και παραισθήσεις ότι με παρακολουθούν. Για το λόγο αυτό μετά από παρότρυνση των γονιών μου επισκέφτηκα ιδιώτη ψυχίατρο στην Κόρινθο».

Στη συνέχεια το 2015, όπως κατέθεσε, εξετάστηκε σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου και εκεί, όπως υποστήριξε, διαγνώστηκε με ψυχική νόσο και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. «Ακολούθως το 2020 εκδήλωσα ψυχιατρικό επεισόδιο στο χώρο εργασίας μου και συγκεκριμένα κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και παραισθήσεις. Έτσι εξετάστηκα από ιδιώτη ψυχίατρο συνοδευόμενος από τους γονείς μου, στην οποία έκανα συνεδρίες επί τέσσερις μήνες και μου χορήγησε το φάρμακο (…) το οποίο όμως διέκοψα αυθαίρετα ύστερα από 5-6 μήνες» ανέφερε ο 30χρονος για να προσθέσει: «Τελευταία φορά επισκέφτηκα τον Ιούνιο του 2021 τον ψυχίατρο (…) και έκανα μαζί του τρεις συνεδρίες την τελευταία 7 Ιουλίου 2021, ο οποίος δε μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Τον τελευταίο ψυχίατρο τον επισκέφτηκα γιατί νόμιζα πάλι ότι με παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, είχα ασυνεννοησία και προβλήματα με την Γαρυφαλλιά. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού».

Ολοκληρώνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς».


Κούγιας: Είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος - Κανένα απο τα έγγραφα της δικογραφίας δεν βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή.


Από τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, προκύπτουν χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη τα εξής:

1.- Ο δράστης του εγκλήματος είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νοσηλευθεί σε καμία ψυχιατρική κλινική σε οιοδήποτε μέρος της υφηλίου.

2.- Ο δράστης προσκόμισε κατά την απολογία του κάποια έγγραφα, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είχε διπολική διαταραχή, και ειδικότερα προσκόμισε δύο βεβαιώσεις από δύο ψυχιάτρους, εκ των οποίων βεβαιώσεων όμως ουδεμία βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή.

Το σημαντικό είναι ότι στην πιο πρόσφατη από τις δύο βεβαιώσεις ο υπογράφων ψυχίατρος δεν του συνιστά να ακολουθήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή και δεν του χορηγεί κανένα ψυχοφάρμακο.

3.- Από τη γνωμάτευση του Ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα αποδεικνύεται, κατά την κρίση μου, ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της και, αφού πρώτα σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο, και, όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ’ όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή.

Αυτές είναι κατά την κρίση μου οι πρώτες διαπιστώσεις, όπως επίσης κατά την κρίση μου ο δράστης δεν παρέμεινε στη συγκεκριμένη περιοχή όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αλλά προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως αυτό ήταν αδύνατο, αφού το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν κατόρθωσε να βρει έναν ασφαλή τρόπο διαφυγής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός στην απολογία του ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς: «Με ενέπαιζε, προσπαθούσε να με μειώσει... την έσπρωξα στον γκρεμό»"

Αντίθετη η ΠΟΕΔΗΝ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει την αντίθεση της στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης» και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και προσφυγή στα δικαστήρια.

«Αιτία πολέμου είναι η εφαρμογή αυτού του νόμου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ που αποφάσισε την Τρίτη 27 Ιουλίου, συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 11 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας, κατάθεση προσφυγής σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο με πανελλαδική κινητοποίηση στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10.00 πμ – 15.00 μμ στις 26 Αυγούστου. Παράλληλα καλεί τους νοσηλευτές εμβολιασμένους και μη να μην κοινοποιήσουν στις υπηρεσίες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.

«Η απόφαση αυτή μας στοχοποιεί. Μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλύσει κανένα από τα κλαδικά μας αιτήματα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Προσθέτει ότι «από την πρώτη στιγμή δήλωσε δημόσια και θα συνεχίσει να δηλώνει υπέρμαχος της εμβολιαστικής κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας» και «αποτέλεσμα της θετικής της στάσης, σε συνάρτηση με το αίσθημα ευθύνης, που διαθέτει ο κλάδος των υγειονομικών, είναι ο μαζικός, σχεδόν καθολικός εμβολιασμός των υγειονομικών σε ποσοστό 90% (συνυπολογίζοντας όσους διαθέτουν φυσική ανοσία)».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «το μέτρο του υποχρεωτικού επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσεως εμβολιασμού των υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του», και «η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας και τον υπουργό Υγείας να αναζητήσει τις λύσεις εκείνες, που με πειθώ θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίθετη η ΠΟΕΔΗΝ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις"

Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα - 1.102 στην Αττική, 290 σε Θεσσαλονίκη και 281 σε Κρήτη

Επιπλέον 2.854 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 7 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 12.882. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 130 ασθενείς, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 145 εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία.

Πολύ υψηλά κυμάνθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 1.102 νέες μολύνσεις. Επίσης, 290 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 281 σε Κρήτη. Στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 116 κρούσματα, στο Λασίθι 26, στο Ρέθυμνο 63 και στα Χανιά 76. 

Η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 3,23%, καθώς έγιναν 88.320 έλεγχοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 471.894 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.394 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.882 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 130 (57.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.778 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -16.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής

Ανατολική Αττική: 98 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 145 κρούσματα
Δυτική Αττική: 38 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 174 κρούσματα
Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 261 κρούσματα
Νήσων: 34 κρούσματα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 162 κρούσματα
Πειραιώς: 190 κρούσματα

Πού καταγράφεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Αιτωλοακαρνανία: 24 κρούσματα
Αργολίδα: 24 κρούσματα
Αχαΐα: 62 κρούσματα
Βοιωτία: 34 κρούσματα
Έβρος: 20 κρούσματα
Εύβοια: 44 κρούσματα
Ζάκυνθος: 23 κρούσματα
Ηλεία: 19 κρούσματα
Θήρα: 24 κρούσματα
Ιωάννινα: 27 κρούσματα
Καβάλα: 13 κρούσματα
Καρδίτσα: 33 κρούσματα
Κέρκυρα: 28 κρούσματα
Κοζάνη: 40 κρούσματα
Κορινθία: 70 κρούσματα
Κως: 14 κρούσματα
Λακωνία: 16 κρούσματα
Λάρισα: 55 κρούσματα
Λέσβος: 22 κρούσματα
Μαγνησία: 18 κρούσματα
Μεσσηνία: 27 κρούσματα
Μύκονος: 24 κρούσματα
Ξάνθη: 12 κρούσματα
Πάρος: 22 κρούσματα
Πέλλα: 13 κρούσματα
Ρόδος: 50 κρούσματα
Σέρρες: 21 κρούσματα
Τήνος: 10 κρούσματα
Τρίκαλα: 20 κρούσματα
Φθιώτιδα: 13 κρούσματα
Φλώρινα: 14 κρούσματα
Χαλκιδική: 27 κρούσματα
Χίος: 12 κρούσματα

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα - 1.102 στην Αττική, 290 σε Θεσσαλονίκη και 281 σε Κρήτη"

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καταδικάζει τις τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια – Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία

Την ικανοποίηση της Ελλάδας για τη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία καταδικάζονται οι εξαγγελίες της τουρκικής και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων εκφράζουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, με δήλωση του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον τρέχοντα μήνα, Γάλλος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, έκανε δήλωση εξ’ονόματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία επιβεβαιώνει εκ νέου τις αποφάσεις 550 και 789 σχετικά με το καθεστώς των Βαρωσίων, λεκτικό που υπήρχε και στην προηγούμενη δήλωση που είχε κάνει ο τότε Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι σημαντικές διαφορές με την προηγούμενη δήλωση είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει ρητή αναφορά σε καταδίκη των εξαγγελιών αυτών, και όχι απλώς έκφραση «βαθιάς ανησυχίας».

Επίσης γίνεται για πρώτη φορά ρητή αναφορά στην τουρκική ηγεσία και στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Σημειώνεται ότι στην δήλωση του περασμένου Οκτωβρίου γινόταν γενική αναφορά σε «ανακοίνωση που έγινε στην Άγκυρα».

Η δήλωση τονίζει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί για την ανατροπή όλων των ενεργειών που έγιναν στα Βαρώσια από τον περασμένο Οκτώβριο και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες εναντιώνονται στις αποφάσεις του και μπορούν να αυξήσουν την ένταση, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά εκ νέου την τουρκική πλευρά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υποδηλώνει επίσης την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των αποφάσεων του, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης των Βαρωσίων υπό την διοίκηση του ΟΗΕ. Η σημασία του σημείου αυτού έγκειται στο γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θεωρεί ότι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες δεν βλάπτουν μόνο την Κύπρο, αλλά και τον ίδιο τον ΟΗΕ.

Τέλος, το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει εκ νέου ότι η επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να γίνει στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του, καταρρίπτοντας έτσι, για μια ακόμα φορά, οποιαδήποτε πρόταση λύσης που προωθεί η τουρκική πλευρά και βρίσκεται εκτός του πλαισίου αυτού.

Η εισαγωγή του ανωτέρω λεκτικού αποτελεί αποτέλεσμα του στενού συντονισμού μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνονται οι επαφές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και ο συνεχής συντονισμός μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, τόσο κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Λευκωσία προχθές, όσο και κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους χθες.

Επίσης, συγκρατείται η ενεργή συνεισφορά της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, η οποία βρισκόταν σε τακτική επαφή με τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ορισμένα εκ των οποίων, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και η Ιρλανδία έπαιξαν ιδιαιτέρα εποικοδομητικό ρόλο στις σχετικές διαβουλεύσεις.

Παράλληλα με τις ανωτέρω ενέργειες, Αθήνα και Λευκωσία συνεχίζουν τον συντονισμό τους προκειμένου το ζήτημα να τεθεί και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καταδικάζει τις τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια – Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία"

Κομπίνα με πλαστά τιμολόγια και τραπεζικά καταθετήρια εντόπισε η ΑΑΔΕ

Κύκλωμα πλαστών τιμολογίων και καταθετηρίων με στόχο την είσπραξη παράνομων επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, έπεσε στα "νύχια" των ελεγκτών ειδικών ερευνών της ΑΑΔΕ. Η αξία των πλαστών καταθετηρίων υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για υπόθεση, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, πέραν του εντοπισμού διακίνησης χιλιάδων εικονικών φορολογικών στοιχείων, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η χρήση πλαστών καταθετηρίων, με το λογότυπο γνωστής τράπεζας, τα οποία το πιστωτικό ίδρυμα δεν αναγνωρίζει.
Πρόκειται για 114 καταθετήρια, που κατάσχεσαν και επεξεργάστηκαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και αφορούν σε συνολική αξία άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την φορολογική αρχή. 

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο διερεύνησης και εξάρθρωσης του κυκλώματος, έχει αποσταλεί πληθώρα πληροφοριακών δελτίων στις ΔΟΥ, όπου υπάγονται οι λήπτριες επιχειρήσεις. Τα πλαστά καταθετήρια αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις, που λαμβάνουν επιδοτήσεις - επιχορηγήσεις.

Η απάτη λειτουργεί ως εξής:

Πρώτον, εικονική επιχείρηση εκδίδει εικονικό στοιχείο τιμολόγησης από εικονική επιχείρηση.

Δεύτερον, η λήπτρια επιχείρηση χρησιμοποιεί το εικονικό τιμολόγιο ως παραστατικό, που θα δικαιολογήσει το κόστος απόκτησης του επενδυτικού αγαθού.

Τρίτον, η εκδότρια επιχείρηση, πέραν της έκδοσης του εικονικού φορολογικού στοιχείου, εκδίδει και πλαστό καταθετήριο της τράπεζας, προκειμένου να πιστοποιηθεί η εξόφληση της συναλλαγής, αντίγραφο του οποίου αποστέλλει στη λήπτρια.

Τέταρτον, η λήπτρια επιχείρηση, έχοντας διασφαλίσει τα βασικά νομιμοποιητικά έγγραφα της απόκτησης του επενδυτικού αγαθού (τιμολόγιο και τραπεζικό παραστατικό εξόφλησης), χωρίς στην πραγματικότητα να έχει προβεί σε κάποια επένδυση, συντάσσει τον σχετικό φάκελο προς τον αρμόδιο φορέα, προκειμένου να λάβει την επιδότηση.

Ήδη, έχουν αποσταλεί μηνυτήριες αναφορές για τα αδικήματα της έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, της πλαστογραφίας εγγράφων και της παράνομης λήψης επιδοτήσεων. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι αρμόδιοι διαχειριστικοί φορείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομπίνα με πλαστά τιμολόγια και τραπεζικά καταθετήρια εντόπισε η ΑΑΔΕ"

UNESCO: «Αδειάζει» Τουρκία για την Αγιά Σοφιά – Ανησυχία από τη μετατροπή της σε τζαμί

Έντονη ανησυχία για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς αλλά και της Μονής της Χώρας σε τζαμί εκφράστηκε κατά την 44η Σύνοδο της Επιτροπής της UNESCO, λόγω των επιπτώσεων των αλλαγών στον οικουμενικό χαρακτήρα των μνημείων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η απόφαση ικανοποιεί την Ελλάδα, καθώς ανταποκρίνεται στις βασικές μας επιδιώξεις.

Η απόφαση, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει την βαθύτατη λύπη της Επιτροπής για την έλλειψη διαλόγου και σχετικής πληροφόρησης των προθέσεων της Τουρκίας για την αλλαγή του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας και τούτο παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των κατευθυντήριων γραμμών του Οργανισμού.

Εκφράζει ακόμη την έντονη ανησυχία της για τις επιπτώσεις που αυτές οι αλλαγές θα επιφέρουν στον οικουμενικό χαρακτήρα των δυο μνημείων και καλεί τη χώρα να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να προχωρήσει σε διάλογο πριν αποφασίσει οποιαδήποτε άλλη ριζική αλλαγή η οποία θα αφορά τα δύο μνημεία.

Τι ζητάει από την Τουρκία

Τέλος, η απόφαση, ζητάει από την Τουρκία να καταθέσει στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μέχρι τη 1η Φεβρουαρίου 2022, ενημερωμένη έκθεση των εργασιών συντήρησης των δυο μνημείων προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα μετέχει ως παρατηρητής στην εν λόγω επιτροπή στην οποία συμμετέχουν 21 κράτη-μέλη, ενώ έχει θέσει υποψηφιότητα για την επόμενη περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σε στενό συντονισμό με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προέβησαν σε φιλικές κρούσεις προς τα κράτη μέλη της εν λόγω Επιτροπής με σκοπό αφενός να επιτευχθεί θετικό για την χώρα μας λεκτικό, και αφετέρου να αντικρουστούν αντίστοιχες προσπάθειες της Τουρκίας, η οποία επίσης προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να αποφύγει την υιοθέτηση του λεκτικού αυτού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες μας διαδραμάτισε η Αίγυπτος, σημείωναν οι ίδιες πηγές. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συζητήσει εκτενώς το ζήτημα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και άλλους υπουργούς φιλικών προς την Ελλάδα κρατών.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "UNESCO: «Αδειάζει» Τουρκία για την Αγιά Σοφιά – Ανησυχία από τη μετατροπή της σε τζαμί"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Νέα προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, για αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου στην κατηγορία 4 θα είναι σε Αττική, Εύβοιας, Λέσβο, Xίο, Σάμο, Ικαρία, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν, από ώρα 07: 30 της 24ης Ιουλίου τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό που υπηρετεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και την Περιφέρεια και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο"

Μισέλ: Οι εξαγγελίες Ερντογάν για άνοιγμα των Βαρωσίων πυροδοτούν εντάσεις

«Οι ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα τμημάτων των Βαρωσίων αυξάνουν τις εντάσεις και θέτουν σε κίνδυνο τις μελλοντικές συνομιλίες επίλυσης» σημειώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο twitter.

Και προσθέτει: «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται. Είναι απαραίτητο να τηρούνται πλήρως τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Υπογράμμισα την πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Νίκο Αναστασιάδη» κατέληξε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μισέλ: Οι εξαγγελίες Ερντογάν για άνοιγμα των Βαρωσίων πυροδοτούν εντάσεις"

Χαρδαλιάς για Μάτι: Όσα χρόνια και να περάσουν κανείς δε θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι 102 συνάνθρωποί μας

Σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις στη μνήμη των 102 νεκρών. Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Τρία χρόνια μετά και κανείς δεν έχει ξεχάσει. Όσα χρόνια και να περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι 102 συνάνθρωποί μας. Χάθηκαν αλλά είναι εδώ, οι ψυχές τους, η μνήμη τους, η παρακαταθήκη τους μας οδηγεί. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας και να μην έχουμε ποτέ μα ποτέ ξανά, ένα νέο Μάτι. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και προσέθεσε: «Συνεχίζουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που δεν αφορούν τη χώρα μας, συνθήκες που αφορούν όλο τον κόσμο, με μια κλιματική αλλαγή η οποία είναι εδώ, και με την ανάγκη οι αρρυθμίες και οι παθογένειες δεκαετιών όσο πιο γρήγορα σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης να προχωρήσουμε για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα και οι συνάνθρωποί μας, οι Έλληνες και να νιώθουν και να είναι ασφαλείς».

Χαρδαλιάς: Όσα χρόνια και να περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι 102 συνάνθρωποί μας 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς , η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς καθώς και συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι παρίστανται στο μνημόσυνο για τα θύματα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από τρία χρόνια, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου –Αγίου Θωμά και Αγίου Πορφυρίου στο Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη των νεκρών, οφείλουμε να κάνουμε κάθετι που περνάει από το χέρι μας ώστε να δικαιωθούν οι ψυχές τους και οι οικογένειές τους», δήλωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, τόνισε ότι τρία χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει διαγραφεί από τη μνήμη: «Είμαστε εδώ να δώσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στις εστίες τους, να αποκατασταθεί η ζωή τους χωρίς να ξεχνάμε τις 102 ψυχές που θυσιάστηκαν στο βωμό ενός κράτους που δεν υπήρχε πριν από αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρδαλιάς: Όσα χρόνια και να περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι 102 συνάνθρωποί μαςΛουλούδια , λούτρινα ζωάκια και ζωγραφισμένα βότσαλα στο μικρό εκκλησάκι στο σημείο που έχασε τη ζωή της η μικρή Εβίτα Φύτρου, στο Κόκκινο Λιμανάκι , Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021. Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τη φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη και επεκτάθηκε ταχύτατα στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγικό απολογισμό τη ζωή 102 ανθρώπων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς για Μάτι: Όσα χρόνια και να περάσουν κανείς δε θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι 102 συνάνθρωποί μας"

Θεσσαλονίκη: Έτσι χάκαραν τους κεντρικούς servers του δήμου – Η αλήθεια για τα λύτρα των 20.000.000

Κλειστές θα παραμείνουν, μέχρι νεοτέρας, όλες οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της κυβερνοεπίθεσης που εξαπέλυσαν χάκερς, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την καταγραφή και συλλογή στοιχείων μετά από μήνυση που κατέθεσε η δημοτική αρχή.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», μετά από σύσταση των κρατικών αρχών ο δήμος Θεσσαλονίκης «κλείδωσε» όλες τις υπηρεσίες και όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, «ώστε να γίνει σωστή έρευνα και να μη κινδυνέψουμε να δεχτούμε νέα επίθεση».

Σύμφωνα με τον κ.Αβαρλή, όλα ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε πως εγκαταστάθηκε κακόβουλο λογισμικό, ένας ιός τύπου «ransomware», με τους χάκερς να ζητάνε «λύτρα» για να «ξεκλειδώσουν» τα αρχεία. Τόσο το δημοτολόγιο, όσο και το ληξιαρχείο του δήμου λειτουργούσαν κανονικά μέχρι χθες το μεσημέρι, ωστόσο αποφασίστηκε πως έπρεπε να διακοπεί κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία, ακόμη και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Σημειώνεται πως ο κ. Αβαρλής διαψεύδει πληροφορίες που κάνουν λόγο για λύτρα που αγγίζουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

«Η εταιρεία που υποστηρίζει πληροφοριακά τον δήμο δημιουργεί ένα καινούργιο περιβάλλον, εκεί όπου θα “ρίξουμε” και τα αρχεία που δεν κλειδώθηκαν και τα back up που έχουμε στη διάθεση μας και στη συνέχεια θα δούμε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Όμως, εάν δεν μας διαβεβαιώσουν οι αρμόδιες αρχές ότι είναι καθαρό το τοπίο, δεν προχωράμε σε καμία κίνηση. Θέλουμε να είμαστε πλήρως διασφαλισμένοι ότι θα λειτουργήσουν όλα σωστά» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Διευκρίνισε, πάντως, ο κ.Αβαρλής πως όλα τα αρχεία του δήμου είναι διασφαλισμένα, ενώ οι υπηρεσίες εξακολουθούν και κρατούν, παρά τις ψηφιακές συναλλαγές του κοινού, αντίγραφα σε χαρτί. Σημειώνεται πως τα ΚΕΠ του δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε κατά την κυβερνοεπίθεση είναι το ransomware, το οποίο απειλεί να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του θύματος ή να διακόψει την πρόσβασή του θύματος σε αυτά, μέχρι να δοθούν λύτρα από το θύμα.

Αν και τα απλά ransomware προγράμματα μπορεί να κλειδώσουν ένα σύστημα με τέτοιον τρόπο που δεν είναι δύσκολο να ξεκλειδωθεί από ένα άτομο έμπειρο στον τομέα, τα πιο εξελιγμένα προγράμματα του είδους χρησιμοποιούν τεχνικές που συνδυάζουν την κρυπτογραφία με την κακόβουλη σχεδίαση λογισμικού (cryptoviral extortion), ώστε να πετύχουν την κρυπτογράφηση των αρχείων του θύματος, καθιστώντας τα μη προσβάσιμα και ζητώντας λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έτσι χάκαραν τους κεντρικούς servers του δήμου – Η αλήθεια για τα λύτρα των 20.000.000"

Πάτρα: Νεαρός λιποθύμησε στο δρόμο, λίγη ώρα αφότου είχε εμβολιαστεί

Συναγερμός στην περιοχή της πλατείας Ολγας, στο κέντρο της Πάτρα, όταν νεαρός λιποθύμησε και περαστικοί έτρεξαν αμέσως να προσφέρουν τις πρωτες βοήθειες, ενώ κάλεσαν και το ΕΚΑΒ.

Σε ελάχιστα λεπτά κοντά στον 24χρονο βρέθηκε ο μοτοσυκλετιστής - διασώστης του ΕΚΑΒ που του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο νεαρός λίγη ώρα πριν είχε μεταβεί στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου και είχε εμβολιαστεί.

Ομως κατά τη διαδρομή προς το κέντρο της πόλης δεν αισθάνθηκε καλά και στην πλατεία Ολγας κατέρρευσε.

Μάλιστα λιποθύμησε αρκετές φορές, ενώ μετά τις πρώτες βοήθειες από τον διασώστη, τον 24χρονο παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Νεαρός λιποθύμησε στο δρόμο, λίγη ώρα αφότου είχε εμβολιαστεί"

Προαστιακός: Προσωρινή αναστολή τοπικών δρομολογίων στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κορωπί λόγω μειωμένης κίνησης

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της αναμενόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης, όπως παρατηρείται κάθε καλοκαίρι, αλλάζουν τα δρομολόγια του προαστιακού.

Έτσι, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλονται τα τοπικά δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κορωπί και αντίστροφα, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα αναστέλλονται:

Α) Α. ΛΙΟΣΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ: 2200, 2204, 2208, 2212, 2232, 2236, 2240 και 2244.

Β) ΚΟΡΩΠΙ- Α. ΛΙΟΣΙΑ: 2205, 2209, 2213, 2217, 2237, 2241, 2245 και 2249.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προαστιακός: Προσωρινή αναστολή τοπικών δρομολογίων στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κορωπί λόγω μειωμένης κίνησης"

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Παρέμβαση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, με αφορμή δηλώσεις του για τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε αναφέρει: «Στεναχωριέμαι ειλικρινώς για τους ανθρώπους που τους έχει βρει αυτό το κακό με τις πλημμύρες και όλα αυτά στη Γερμανία και το Βέλγιο. Όμως, είναι μία τιμωρία από τον θεό κυριολεκτικώς, σε κάποιους οι οποίοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα. Μας λέγανε κάποιοι ότι δεν είστε προσεκτικοί, δεν κοιτάτε τις υποδομές σας».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του και στα όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν, μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν στην πολυκατοικία που μένει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και έγραψαν συνθήματα στον τοίχο.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση:

«Η γνωστή φάμπρικα με δημοσιογράφους που εξαργυρώνουν τον εξευτελισμό του υποτιθέμενου «λειτουργήματός» τους με εκλόγιμες θέσεις υποψηφιότητας και τελικά βουλευτικό μισθό, βρίσκει στον Μπάμπη Παπαδημητρίου ένα από τα πιο εμβληματικά παραδείγματα.

Ο ρόλος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στο κανάλι ιδιοκτησίας Αλαφούζου, τον ΣΚΑΙ, σε όλη την διάρκεια της περιόδου των μνημονίων, του δημοψηφίσματος, έχει μείνει αξέχαστος. Μαζί με άλλες εμβληματικές περσόνες μιας στρατευμένης στις καθεστωτικές επιλογές δημοσιογραφίας (που θα ήταν υπερβολική ακόμα και για κρατικό κανάλι στρατιωτικής δικτατορίας στη Λατινική Αμερική) πρωταγωνίστησε στη συκοφάντηση, την υπονόμευση και τελικά την κατανίκηση των αγώνων και των προσδοκιών της κοινωνικής βάσης από το 2010 έως το 2015. Μέχρι που ήρθε ο Σύριζα και έβαλε τις τελικές υπογραφές σε αυτή την ήττα.

Ενας αντιδραστικός παράγοντας στην υπηρεσία του καθεστώτος είναι ο συγκεκριμένος βουλευτής. Και ως παράγοντας πρέπει να αντιμετωπίζεται ο καθένας σε αυτούς τους κύκλους, είτε μισθοδοτείται για δημοσιογραφικές, είτε για πολιτικές υπηρεσίες. Κρίσιμος μάλιστα παράγοντας. Ας είναι ξεκάθαρο ότι δε στοχοποιείται για τις απόψεις του, αλλά για τον ενεργό ρόλο που επέλεξε να παίζει ενάντια στη βάση. Και για τον αριβιστικό τρόπο που επέλεξε να το κάνει.

Θυμόμαστε πως υπερασπίστηκε το σύνολο των μνημονιακών μέτρων. Πως υπερασπίστηκε την καταστολή κοινωνικών αγώνων.

Δεν αντιμετωπίζεται ως πρώην δημοσιογράφος, αλλά ως πρώην και νυν μισθοφόρος.

Θυμόμαστε πως υπερασπίστηκε τις μνημονιακές πολιτικές. Θυμόμαστε πως υπερασπίστηκε στερεότυπα συλλογικής ευθύνης του «μαζί τα φάγαμε», αλλά και στερεότυπα «τεμπέληδων» και «βολεμένων», για όλο πρακτικά τον κόσμο της εργασίας. Πως υπερασπίστηκε εξόφθαλμα τα συμφέροντα και της αφηγήσεις του κυρίαρχου τότε στην Ελλάδα γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Και ο ίδιος αυτός παράγοντας, μόλις προχθές, απέδωσε σε θεϊκή τιμωρία τους εκατοντάδες νεκρούς από τις πλημμύρες στη Γερμανία για τα όσα έπραξε τη μνημονιακή περίοδο και τα στερεότυπα που χρησιμοποίησε. Και δεν είναι σημαντική ούτε η θρησκόληπτη αναφορά, ούτε η έκκληση στο «εθνικό φιλότιμο», ούτε το απύθμενο θράσος. Αυτά είναι αλφαβήτα για κάθε δεξιό πολιτικό που θέλει να εκλεγεί. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι σημαντικό από όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, που πλέον απολαμβάνει το προϊόν του κόπου στα στούντιο και θέλει πολύ να συνεχίσει να το κάνει και μετά τις επόμενες εκλογές.

Κάνει όμως trigger σε όλη τη βάση που είδε τη ζωή της να υποβαθμίζεται τόσο πολύ εκείνη την περίοδο. Κι ακόμα περισσότερο στα κομμάτια που τότε αγωνίστηκαν. Μας θυμίζει ότι αυτοί οι τύποι παίζουν ρόλο και αυτός ο ρόλος είναι διαρκής. Και σήμερα άλλοι/ες παίζουν το ρόλο που τότε έπαιζε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και αύριο αυτοί/ές θα βρουν το δρόμο τους στο κράτος και η φάμπρικα θα συνεχίσει.

Ας μη μας θεωρούν όμως χρυσόψαρα. Στον κοινωνικό πόλεμο που αυτοί δουλεύουν ως μισθοφόροι, η ιστορία δε ξεγράφεται. Και το θράσος μπορεί να οπισθοβολήσει.

Ας το έχουν υπόψη τους και οι επόμενοι υποψήφιοι κομμάτων που σήμερα κάνουν τη θητεία τους ως «δημοσιογράφοι». Αυτοί που σήμερα παίζουν το παιχνίδι του κράτους στην πανδημική κρίση. Αυτοί που ετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα μνημονιακή περίοδο που έρχεται. Ας έχουν υπόψην τους πως το μισθοφοριλίκι έχει κινδύνους και ανοίγει λογαριασμούς με την κοινωνική βάση που αργούν πάρα πολύ να κλείσουν.

Ρουβίκωνας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου"

Κεραμέως: Καλούμε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 να εμβολιαστούν

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, από την αρχή που κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί για εμβολιασμό υπήρξε άμεση ανταπόκριση, ωστόσο τα ποσοστά είναι χαμηλά και θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Σημείωσε ότι στην Α’βαθμια έχει εμβολιαστεί το 70% ενώ είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις άλλες βαθμίδες.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ότι έχουν στη φαρέτρα τους από την περασμένη σχολική χρονιά πολύ σημαντικά εργαλεία, με σημαντικότερο το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να μας προστατεύσει απέναντι στην Covid-19.

Σε ερώτηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η υπουργός σημείωσε πως γίνεται μια πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αξιωματική αντιπολίτευση που λέει ότι «κόβονται». Όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών, τόνισε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ξαναμπαίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κεραμέως: Καλούμε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 να εμβολιαστούν"

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων να ανακαλέσει παρτίδα μελιού όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

«Σε σχέση με την από 21-7-2021 ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σημειώνουμε ότι η ουσία μετρονιδαζόλη δεν ανιχνεύεται από κανένα εργαστήριο στην Ελλάδα και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθεί και από εμάς.

Η ανίχνευσή της έγινε σε εργαστήριο του εξωτερικού (Γερμανία) κατόπιν καταγγελίας και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας. Όπως είναι αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τις τροφές που κάθε μελισσοκόμος – προμηθευτής μας παρέχει στις μέλισσες που διατηρεί».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «το μέλι της Μελισσοκομικής Συνεργασίας Κρήτης είναι 100% κρητικό και η ουσία μετρονιδαζόλη δεν έχει προστεθεί από την εταιρία μας. Παράλληλα θα εξακολουθήσουμε, όπως έως σήμερα, να πραγματοποιούμε συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους στα διατιθέμενα από την εταιρία μας προϊόντα».

Η εταιρία Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης, όπως επισημαίνεται, αναγνωρίζει τους θεσμούς που έχει θεσπίσει το κράτος αλλά κυρίως σέβεται τους πελάτες της και το καταναλωτικό κοινό. «Για τον λόγο αυτό η εταιρία φροντίζει πάντοτε, τηρώντας όλους τους θεσπισμένους κανόνες, τα προϊόντα που διαθέτει στο κοινό να είναι ποιοτικά άριστα και σε όλα τα χρόνια λειτουργίας μας ποτέ δεν έχουμε δεχθεί παρατήρηση από τους ελεγκτικούς φορείς της χώρας, τηρούμε, δε, αυστηρούς κανόνες ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων μας και είμαστε πιστοποιημένοι με FSSC 22000».

Σημειώνεται ότι όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει μέλι από την συγκεκριμένη παρτίδα, που αποσύρεται λόγω της ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 28210 80150, e-mail: info@cretanhoney.gr και να παραδώσουν το προϊόν που αγόρασαν και ανήκει στην προαναφερόμενη παρτίδα προκειμένου να αντικατασταθεί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news