facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Θοδ. Σκυλακάκης: Πρόγραμμα για την αντικατάσταση λέβητα με αντλία θερμότητας σε περιοχές με υψηλή ρύπανση στο νέο «Εξοικονομώ»

Ειδικό υποπρόγραμμα για τις περιοχές με υψηλή ρύπανση θα περιλαμβάνει το νέο «Εξοικονομώ» μέσω του οποίου θα επιδοτείται υψηλότερα η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας, εφόσον υπάρχει ταυτόχρονη απόσυρση λέβητα βιομάζας.

Την ανακοίνωση έκανε- μιλώντας διαδικτυακά- ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Μακεδονία Ενημέρωση ΑΕ (εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το ενημερωτικό portal makthes.gr).

Απαντώντας σε ερώτηση για τις υπερβάσεις στην αέρια ρύπανση που διαπιστώνεται στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο με σκοπό να υλοποιηθεί, με μεγάλη ταχύτητα και με κλειδί την υποκατάσταση της βιομάζας και του πετρελαίου που είναι οι 2 βασικοί ρυπαντές.

«Στη Θεσσαλονίκη ειδικά η βιομάζα δημιουργεί πολλά προβλήματα με λέβητες που καίνε βιομάζα και γι΄αυτό και πρόθεση του υπουργείου είναι η αντικατάστασή τους με αντλίες θερμότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το άλλο εργαλείο που θα βοηθήσει στην πτώση της ρύπανσης στην πόλη, είναι η λειτουργία του μετρό καθώς θα επιτευχθεί μεγάλη παρέμβαση με την υποκατάσταση πολλών μετακινήσεων με ρυπογόνα μέσα. Για τη συνεχιζόμενη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη, είπε πώς από τις διαδοχικές μετρήσεις, δεν προκύπτει ρύπανση αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα που περιγράφεται και είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί ξανά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά το στόχο της απανθρακοποίησης, ξεκαθάρισε ότι οι ανάγκες της χώρας σε φυσικό αέριο λίγο πολύ καλύπτονται.

«Η χώρα βάζει πολύ ταχύτερα ΑΠΕ απ΄ότι ήταν προγραμματισμένο με αποτέλεσμα να έχουμε υπέρβαση στόχων από πλευράς μείωσης εκπομπών, δηλαδή είμαστε πιο φιλικοί στο κλίμα απ΄ότι οι ευρωπαϊκοί μας στόχοι».

Για την ανακύκλωση δήλωσε ότι έχει αναληφθεί σειρά πρωτοβουλιών που θα παρουσιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για πιο κεντρικοποιημένα συστήματα ανακύκλωσης .

Μιλώντας στην ημερίδα, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε στη Θεσσαλονίκη για βιώσιμη κινητικότητα αν δεν προχωρήσουν τα έργα του Fly Over και του μετρό κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά στις επεκτάσεις του.

«Οι επιμήκεις διαδρομές της Θεσσαλονίκης, δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθούν από ένα μέσο δημοσίων συγκοινωνιών, άρα αναγκαστικά, με το Fly Over θα δώσουμε χώρο στο αυτοκίνητο για τις κινήσεις, περιμετρικά της πόλης. Εκεί που δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στο αυτοκίνητο, είναι εντός της πόλης» είπε.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θοδ. Σκυλακάκης: Πρόγραμμα για την αντικατάσταση λέβητα με αντλία θερμότητας σε περιοχές με υψηλή ρύπανση στο νέο «Εξοικονομώ»"

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Avgi ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με την οποία διευκρινίζει πως θα γίνει τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είτε έχει ήδη αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους με αποφάσεις των οικείων Δήμων, λόγω της κακοκαιρίας Avgi διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναστέλλεται, για αύριο, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση». 

Υπενθυμίζεται πως κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη (30.01.2) τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Ειδικότερα, λόγω της κακοκαιρίας Avgi, τα σχολεία θα είναι κλειστά στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Μάλιστα κατόπιν νεότερου αιτήματος του Δήμου Παλλήνης και βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου στον Δήμο Παλλήνης θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και του Μουσικού
Γυμνασίου-Λυκείου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης) και όχι μόνο στην περιοχή της Ανθούσας.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία επίσης στην Εύβοια και τη Βοιωτία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Avgi ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας"

Μπελέρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του για ειδική άδεια ορκωμοσίας

Απορρίφθηκε από το Αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο Κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το himara.gr, ο δικηγόρος του κύριου Μπελέρη υπογράμμισε ότι σκόπιμα δεν επιτρέπεται στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας να ορκιστεί καθώς η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη συμπάθεια για τον δήμο Χιμάρας όσο κανένας. Πρόσθεσε ότι θα ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είναι μια απόφαση με στοιχεία φασιστικού πνεύματος. Η πρωτόδικη απόφαση τονώνει τις ενέργειες της κυβέρνησης για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Χιμάρα. Δεν είναι αλήθεια. Το δικαστήριο την επικύρωσε χωρίς να αλλάξει κανένα μέρος αυτής της απόφασης. Δεν μας έγινε γνωστή η αιτιολόγηση. Είμαστε στο τέλος της διαδικασίας, η ίδια τριάδα έχει πάρει τον δρόμο για να τον τιμωρήσει και να μην πάρει ειδική άδεια. Θέλουν πάση θυσία τον δήμο Χιμάρας», είπε ο δικηγόρος.

Για την υπόθεση Μπελέρη έχουν απορριφθεί πολλά αιτήματα προκειμένου να ορκιστεί. Αρχικά το αίτημά του μεταφέρθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σε αυτό του Δυρραχίου. Αφού τα δύο θεσμικά όργανα κήρυξαν αναρμοδιότητα για την εξέταση του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από το GJKKO.

Το τελευταίο, δεν έδωσε στον Μπελέρη την άδεια να ορκιστεί, απόφαση που επικυρώθηκε και σήμερα από το Εφετείο του GJKKO.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπελέρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του για ειδική άδεια ορκωμοσίας"

Καρδίτσα: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στον Ε65 προς Λαμία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) (46+900 Χ/Θ έως την 104+000 Χ/Θ), από ώρα 20.00 της 29-01-2024 ημέρα Δευτέρα έως και 10.00 ώρα της 31-01-2024 ημέρα Τετάρτη.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού της ανωτέρω κατηγορίας οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται στο λοιπό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, είναι ανεξάρτητη από την κυκλοφορία τους στο ως άνω οδικό δίκτυο.

Εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας,

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι και

γ) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καρδίτσα: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στον Ε65 προς Λαμία"

Δημοσκόπηση MRB: «Ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Προβληματισμό για την ασφάλεια εκφράζουν οι πολίτες

Υπέρ στο να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα τάσσονται οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB ενώ την ίδια ώρα απογοήτευση στον τομέα της ασφάλειας.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης MRB αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο βαθμό συμφωνίας το 57,4% απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ το 34,8% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι».

Στην ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, το 67,1% απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ το 20,3% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι».

Στην ερώτηση για το ποια πιστεύουν ότι θα είναι τα ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι πολίτες απάντησαν:

-Από τα κορυφαία του κόσμου – 5,6%
-Από τα πολύ καλά – 27,7%
-Από τα μέτρια – 33,6%
-Από τα λιγότερο γνωστά – 19,2%
-ΔΞ/ΔΑ – 13,9%

Το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα

Στην ερώτηση για το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα, οι πολίτες δήλωσαν σε ποσοστό 20,9% «πολύ» ή «αρκετά» ικανοποιημένοι, ενώ σε ποσοστό 77,1% δήλωσαν «καθόλου» ή «όχι και τόσο» ικανοποιημένοι.

Σε ό,τι αφορά το είδος της φυσικής εγκληματικότητας που προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες οι πολίτες απάντησαν:

-Η βία των ανηλίκων/εφήβων 41%
-Οι γυναικοκτονίες 16,5%
-Οι ληστείες με τη χρήση/απειλή όπλου ή χρήση βίας 14,9%
-Το οργανωμένο έγκλημα και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών 12,2%
-Τα σεξουαλικά εγκλήματα 6,7%
-Οι μικροκλοπές 5,7%
-Άλλο 0,9%

Συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, η ΝΔ καταγράφει συσπείρωση 79,3% και έχει διαρροές 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, 3,4% προς την Ελληνική Λύση, 9% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος και 2,5% προς άλλο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 56,3% και έχει διαρροές προς ΠΑΣΟΚ (9%), ΚΚΕ (8,6%), Νέα Αριστερά (7%), Πλεύση Ελευθερίας (4,4%), ΝΔ (1,9%) και προς άλλο κόμμα (8,4%).

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στην ευνοϊκή γνώμη των πολιτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ πιο κάτω στη λίστα βρίσκονται οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Νατσιός και Βασίλης Στίγκας.


Ποιοι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

-Κυριάκος Μητσοτάκης: 42,7%
-Στέφανος Κασσελάκης: 9%
-Νίκος Ανδρουλάκης: 8,2%
-Κανένας από τους δύο: 29,3%
-Άλλος/ΔΞ/ΔΑ: 14,3%

Ποιοι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα θέματα οικονομίας

-Κυριάκος Μητσοτάκης: 33,6%
-Στέφανος Κασσελάκης: 11%
-Νίκος Ανδρουλάκης: 11,1%
-Κανένας από τους δύο: 34,4%
-Άλλος/ΔΞ/ΔΑ: 15%

Ποιοι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα θέματα καθημερινότητας

-Κυριάκος Μητσοτάκης: 29,7%
-Στέφανος Κασσελάκης: 15,3%
-Νίκος Ανδρουλάκης: 11,5%
-Κανένας από τους δύο: 34,7%
-Άλλος/ΔΞ/ΔΑ: 14,1%

Προβάδισμα η ΝΔ, χέρι χέρι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 37,3% ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ έχει ένα ποσοστό 9%, η Ελληνική Λύση 8,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,8%, η Νίκη με 3,5%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,4%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: «Ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Προβληματισμό για την ασφάλεια εκφράζουν οι πολίτες"

Περιστέρι: Σύλληψη δύο ατόμων μετά από καταδίωξη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διάρρηξη

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδα ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής στο Περιστέρι. Μάλιστα, η σύλληψη ήταν επεισοδιακή, καθώς προηγήθηκε καταδίωξη, κατά την οποία τραυματίστηκαν και αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή κατά συναυτουργία, σωματικές βλάβες και για μη έκδοση ταυτότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 26-1-2024 στην περιοχή του Περιστερίου μετά από καταδίωξη, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή κατά συναυτουργία, σωματικές βλάβες και για μη έκδοση ταυτότητας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων αποπειράθηκαν να διαρρήξουν όχημα στην περιοχή του Περιστερίου.

Κληθέντες αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν τους 2 κατηγορούμενους και τους κάλεσαν για έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν απορρίπτοντας στο έδαφος δύο μαύρες τσάντες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 37χρονο, ενώ ο 27χρονος κατάφερε να διαφύγει.

Μετά από αναζητήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο σε παρακείμενη οδό όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας και ρίπτοντας τους αστυνομικούς από τη μηχανή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 27χρονο και οι 2 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου.

Κατά την έρευνα στην κατοχή τους και στις δύο μαύρες τσάντες που κατείχαν, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 2 κουκούλες, 2 ζευγάρια γάντια, 8 δαχτυλίδια, 200 δολάρια, ρολόι και φακός.

Όπως διαπιστώθηκε, τα τιμαλφή και το χρηματικό ποσό που ανευρέθησαν εντός των μαύρων τσαντών, είχαν κλαπεί λίγο νωρίτερα από οικία στην περιοχή του Περιστερίου.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστέρι: Σύλληψη δύο ατόμων μετά από καταδίωξη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διάρρηξη"

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από τα όρια των νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης μέχρι την Αθήνα

Από σήμερα στις 20:00 μέχρι και τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • οχήματα οδικής βοήθειας
  • φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από τα όρια των νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης μέχρι την Αθήνα"

Εργαλειοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η Τουρκία με φόντο τις εκλογές

Μετά την επιστροφή του Ταγίπ Ερντογάν σε μια πιο σκληρή γλώσσα, καθώς μίλησε πάλι για τη Σμύρνη και τους εχθρούς που πέταξαν τότε οι κεμαλικές δυνάμεις στη θάλασσα, έχουμε σήμερα αναρτήσεις των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, όπου αναφέρονται σε «Τούρκους» στην αποκαλούμενη Δυτική Θράκη.

Με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, την οποία οι Τούρκοι έχουν ονομάσει «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης», αμφότερα τα υπουργεία κάνουν λόγο για τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα να διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στον αγώνα για την αναγνώριση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας.

Στην Αθήνα αντιλαμβάνονται ότι όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, με κορυφαίους δήμους όπως η Κωνσταντινούπολη να διακυβεύονται, ενδεχομένως να πληθύνουν αυτού τους είδους οι παρεμβάσεις.

Ούτως ή άλλως γνωρίζουν ότι η μειονότητα εργαλειοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την τουρκική ηγεσία, κυρίως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Θεωρούν όμως ότι θα διατηρηθεί το ήπιο κλίμα ενόψει και του νέου γύρου των ελληνοτουρκικών επαφών.

Όσον αφορά τη μειονότητα διπλωματικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι όλοι Έλληνες πολίτες και βεβαίως οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας.

Άλλωστε οι σχετικές διατυπώσεις στη Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρες και αναφέρονται στη μειονότητα της Θράκης ως «μουσουλμανική».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαλειοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η Τουρκία με φόντο τις εκλογές"

Καιρός: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας Avgi

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω της κακοκαιρίας Avgi, προχώρησε η αστυνομία.

Ειδικότερα, από τις 18:00 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης είναι σε ισχύ διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας ως εξής:

* Από το 18ο χλμ έως το 20ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

* Από το 57ο χλμ έως το 55,5ο χλμ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 σήμερα, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας Avgi"

Χαϊδάρι: 16χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο με όπλο – Συνελήφθη και ο πατέρας του!

Χειροπέδες σ’ έναν 16χρονο μαθητή σε ΕΠΑΛ στο Χαϊδάρι πέρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01) οι αστυνομικές Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που έγιναν στην τσάντα του, πως κουβαλούσε όπλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί πήγαν στο σχολείο στο Χαϊδάρι μετά από σχετική κλήση της διευθύντριας του σχολείου, η οποίας τους ενημέρωσε πως ένας εκ των μαθητών κουβαλούσε όπλο.

Μετά την καταγγελία, δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σχολείο και συνέλαβαν τον 16χρονο, καθώς βρήκαν να έχει στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου των 9mm. Για την ίδια υπόθεση, μάλιστα, συνελήφθη και ο πατέρας του μαθητή για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαϊδάρι: 16χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο με όπλο – Συνελήφθη και ο πατέρας του!"

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την τραγωδία

Ποινική δίωξη σε βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ  για το δυστύχημα των Τεμπών άσκησε πριν από λίγες ώρες η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού την περίοδο από το 2016 μέχρι τον χρόνο του δυστυχήματος, τον Φεβρουάριου του 2023.

Και οι 15 κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη σύμβαση 717, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Θυμίζουμε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί αρχικά το 2014 με ορίζοντα υλοποίησης το 2016 όμως λόγω των πολλών  παρατάσεων που δόθηκαν, στις  28 Φεβρουαρίου του 2023 όταν συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες  δεν είχαν υλοποιηθεί ακόμα στοιχεία που προβλεπόταν σ’ αυτή όπως η λειτουργία της  τηλεδιοίκησης και η φωτοσήμανση.

Την απουσία των συγκεκριμένων συστημάτων το βράδυ της τραγωδίας επισημαίνει τόσο το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης όσο και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι ανεβάζουν πλέον τον συνολικό αριθμό στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για το δυστύχημα, στους 30.

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυστύχημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την τραγωδία"

Καιρός αύριο: Χιονισμένη Τρίτη με θυελλώδεις ανέμους και παγετό – Αναλυτική πρόγνωση

Ακόμα πιο ψυχρός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές και χαμηλό υψόμετρο της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και σε ορεινά των νησιών του Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θράκη και στη Χαλκιδική, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 12 και στη νησιωτική χώρα από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θράκη και στη Χαλκιδική, όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300μ. στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και 300-400μ. στην ανατολική Πελοπόννησο), οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, κυρίως στην Εύβοια και τη Βοιωτία.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης (περίπου 600μ.).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300μ.), κυρίως στη Μαγνησία. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 με 8 και στις Σποράδες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιονισμένη Τρίτη με θυελλώδεις ανέμους και παγετό – Αναλυτική πρόγνωση"

Δένδιας: «Η Ελλάδα συμπαραγωγός των αμερικανικών φρεγατών Constellation»

Η Ελλάδα μπαίνει ως συμπαραγωγός στο πρόγραμμα των αμερικανικών φρεγατών νέας γενιάς κλάσης «Constellation», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Βασίλη Πάλμα, ενώ, αναφέρθηκε και την κλάση Παράκτιων Περιπολικών LCS που παραλαμβάνει δωρεάν η Ελλάδα από τα αποθέματα του αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και θα λειτουργήσουν ως «ενδιάμεση λύση» για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Στόλου.

«Μελετάμε και την ενδιάμεση λύση των LCS, που μας προσφέρονται δωρεάν από τις ΗΠΑ, αλλά πέραν αυτού, θέλω να σας πω ότι συζητάμε με τις ΗΠΑ για τον σχεδιασμό, τον κοινό σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή των φρεγατών νέας γενιάς, Constellation. Ηδη στις 16 Ιανουαρίου 2024 παρελήφθη από το ΓΕΝ σχετική επιστολή του αμερικανικού ναυτικού, καταρχήν αποδοχής του ενδιαφέροντός μας για τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή επτά νέων φρεγατών κλάσης Constellation στα ελληνικά ναυπηγεία.

Με βάση, λοιπόν, αυτή την πρόταση, εφόσον υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό ευθύς εξαρχής. Δηλαδή στον σχεδιασμό του. Σύμφωνα με τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Και θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα και για τον ελληνικό Στόλο αλλά και για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Και να λειτουργήσει ως φάρος για να αποδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας στην παραγωγή πλατφορμών και συστημάτων στον 21ο αιώνα», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας αναφέρθηκε και στην επικείμενη προμήθεια F-35, διευκρινίζοντας ότι όσα λέγονται στον δημόσιο διάλογο περί του τελικού κόστους είναι πρώιμα.

«Οσον αφορά στα F-35, βρισκόμαστε στο αρχικό σχέδιο κατάρτισης της συμφωνίας προμήθειας. Κατά συνέπεια, τα λεγόμενα στον δημόσιο διάλογο, περί κόστους κ.λπ. είναι πάρα πολύ πρώιμα. Εγκαιρα, με σοβαρότητα και αξιοπιστία θα ενημερώσουμε όταν όλα αυτά έχουν υπολογιστεί από τα Γενικά Επιτελεία και μας έχουν γίνει συγκεκριμένες προσφορές και τοποθετήσεις επί τη βάσει των προδιαγραφών μας από τις αμερικανικές αρχές.

Καταλαβαίνετε ότι είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση και νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να χειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τέτοιες υποθέσεις και, επίσης, ότι θα υπάρχει πάντοτε σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση του πολιτικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: «Η Ελλάδα συμπαραγωγός των αμερικανικών φρεγατών Constellation»"

Αγρότες έβαλαν φωτιά έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία – Κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα και Λάρισα

Φωτιά στην είσοδο του κτιρίου του ΟΠΕΚΕΠΕ Στερεάς στη Λαμία, έβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29.01.2024) αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν. 

Μετά τη συνομιλία τους με την Προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ, Χαρά Ζησίμου, οι διαμαρτυρόμενοι άφησαν άχυροστην είσοδο του ΟΠΕΚΕΠΕ και έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες για την κατάσβεση της. 

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Αγρότες της ευρύτερης περιοχής Καρδίτσας και Τρικάλων, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, στο ύψος του Αγνατερού.
Στο σημείο βρέθηκε και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Α.Δ. Καρδίτσας κ. Στέλιος Μπιλιάλης ο οποίος διαπραγματεύτηκε με τους αγρότες για να ανοίξει ο δρόμος.

Για όση ώρα Ε.Ο. ήταν αποκλεισμένη, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παράπλευρη οδό.

Την Εθνική Οδό Καρδίτσας – Λάρισας έκλεισαν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες μετά από διαβουλεύσεις που είχαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και την άρνηση αυτών να τους επιτρέψουν την άνοδο στην Εθνική Οδό, κινήθηκαν πεζή και κατέλαβαν μέρος του οδοστρώματος.

Ανέφεραν ότι δεν θέλουν να κλείσουν δρόμους, απλά να δείξουν ότι μπορούν, ζητώντας συνάντηση με το Μαξίμου κι όχι με υπουργούς γιατί θεωρούν πως τα προβλήματα δεν μεταφέρονται σωστά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες έβαλαν φωτιά έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία – Κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα και Λάρισα"

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Φωτογραφία ντοκουμέντο τον δείχνει να παίζει φρουτάκια σε πρακτορείο – «Ήταν καλός παίκτης» λέει η ιδιοκτήτρια

Μία φωτογραφία ντοκουμέντο στην οποία απεικονίζεται ο «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, πριν λίγο καιρό να βρίσκεται σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και να παίζει φρουτάκια έφερε στη δημοσιότητα το Mega.

Στη φωτογραφία φαίνεται να έχει μπροστά του τσιγάρα, φραπέ και νερό κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον κ. Πολυχρονόπουλο, έπαιζε συχνά σε πρακτορεία, συγκεκριμένα σε ένα στη Μεγάλου Αλεξάνδρου που ανήκε στο παρελθόν σε γνωστό άνθρωπο της τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσφάτως είχε μετακινηθεί και έπαιζε φρουτάκια σε ένα άλλο κατάστημα στο Αιγάλεω, κοντά στην Ιερά Οδό.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Ήταν καλός παίκτης» λέει ιδιοκτήτης πρακτορείου

«Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε», αλλά και «ήταν καλός παίκτης» ανέφερε ιδιοκτήτης πρακτορείου για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μιλώντας στον Alpha, ιδιοκτήτης πρακτορείου στο οποίο φαίνεται να έπαιζε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, σημείωσε: «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε. Δεν ήταν ότι του έδινα εγώ κάποια χρήματα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, αν εξυπηρετήθηκε έτσι. Πάντα όταν βγάζει κάποιος κάποια χρήματα παραπάνω, μπορεί να γίνει έτσι. Ήταν πελάτης μας. Έπαιζε κάποια ποσά. Ήταν ένας καλός παίκτης».

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Φωτογραφία ντοκουμέντο τον δείχνει να παίζει φρουτάκια σε πρακτορείο – «Ήταν καλός παίκτης» λέει η ιδιοκτήτρια"

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας «Avgi» στην Αττική – Ανακοινώσεις Κικίλια

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της νέας κακοκαιρίας, που φέρει την ονομασία «Avgi».

Από απόψε (29/01) στς 20:00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) στις 10:00 απαγαρεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα – Μάλγαρα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο (30/01) τα σχολεία στην Εύβοια και στη Βοιωτία.

Οι δήμοι της Αττικής, στους οποίους τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση:

  • Μάνδρας – Ειδυλλίας
  • Φυλής – Αχαρνών
  • Κηφισιάς – Ωρωπού
  • Πεντέλης – Διονύσου
  • Παλλήνης

Σύσταση για την αυριανή ημέρα είναι να μην κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους στο λεκανοπέδιο και φυσικά στον άξονα Αθηνών – Μαλγάρων, γιατί υπάρχουν προβλέψεις για χιονοκαταιγίδες και ισχυρούς ανέμους», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

Η δήλωση Κικίλια

«Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η σύσκεψη με την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, παρουσία της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος και αποφασίστηκε καταρχάς η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχήματων από σήμερα το βράδυ στις 8 μέχρι την Τετάρτη  στις 10 το πρωί στην Εθνική Οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα. Φυσικά αυτό θα αναθεωρείται ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στην Εύβοια και στη Βοιωτία για τη μη λειτουργία των σχολείων δια ζώσης για αύριο Τρίτη και με το Υπουργείο Παιδείας για τηλεκπαίδευση. Σύσταση για τηλεργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για αυτές τις περιφερειακές ενότητες, καθώς και στους δήμους Μάνδρας, Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης σε ό,τι έχει να κάνει με την Περιφέρεια Αττικής για αύριο Τρίτη.

Όσα στοιχεία σας έδωσα αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Αυτή την στιγμή το ΕΣΚΕΔΙΚ επικοινωνεί με τους δημάρχους. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες και φυσικά έχει ενημερωθεί η Προεδρία της Κυβέρνησης. Η σύσταση για την αυριανή ημέρα για όλους αυτούς που δεν έχουν  λόγο μετακίνησης είναι να μην κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα ούτε στο λεκανοπέδιο της Αττικής- και φυσικά στο κομμάτι που προανέφερα  της Εθνικής Οδού- και να είναι προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν προβλέψεις για πιθανές κατά περιόδους χιονοκαταιγίδες και για ακραίους ανέμους 9 και 10 μποφόρ. Νομίζω ότι όσοι μπορούμε να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις μας γι’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα περίπου των 24 ωρών με μία επανεξέταση για το πώς θα είναι τα πράγματα το πρωί της Τετάρτης.

Για την Κρήτη, που η διάρκεια της κακοκαιρίας φαίνεται να είναι και λίγο μεγαλύτερη, απ’ τη μία προφανώς θέλουμε τις βροχοπτώσεις γιατί είχε πέσει η στάθμη των υδάτων σε ταμιευτήρες και αυτό είναι θέμα άρδευσης, αγροτικής παραγωγής και φυσικά τουρισμού και  το περισσότερο νερό είναι καλοδεχούμενο. Όμως προσοχή και σύσταση ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις και ειδικά σε περιοχές όπως οι νομοί  Χανίων και  Ρεθύμνης. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο σχέδιο για την Κρήτη, το οποίο αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛΑΣ, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία. Όπως είπα και χθες, πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, και σοβαρότητα και να προσπαθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί γι’ αυτές τις επόμενες ώρες. Αν και εφόσον αλλάξει κάτι θα υπάρξει κι άλλη ενημέρωση».

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο
  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή
  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας «Avgi» στην Αττική – Ανακοινώσεις Κικίλια"

Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία της Λάρισας – Πανθεσσαλική σύσκεψη των μπλόκων αύριο στον Παλαμά Καρδίτσας

Ρίχνοντας γάλα και τοποθετώντας μπάλες με άχυρο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οι αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται από χθες, Κυριακή στην καρδιά της Λάρισας, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

“Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει φαγητό”, αναφέρει ένα πανό, που έχουν τοποθετήσει οι αγρότες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φορείς της πόλης να τους ενημερώσουν δια ζώσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία της Λάρισας – Πανθεσσαλική σύσκεψη των μπλόκων αύριο στον Παλαμά Καρδίτσας

Με την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου οι αγρότες αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου με τρακτέρ του.

Εν τω μεταξύ η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Καρδίτσας αποφάσισε  να καλέσει και τα υπόλοιπα μπλόκα που  έχουν στηθεί στην περιοχή (Πλατυκάμπου Λάρισας, Ζάρκου Τρικάλων, Στεφανοβίκειου Μαγνησίας  και Αλμυρού Μαγνησίας)  σε πανθεσσαλική σύσκεψη συντονισμού αύριο, Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στον Παλαμά Καρδίτσας.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Καρδίτσας “η αναγκαιότητα συντονισμού των μπλόκων προκύπτει από τα ίδια τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής, αλλά και τους κοινούς στόχους πάλης. 

Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία της Λάρισας – Πανθεσσαλική σύσκεψη των μπλόκων αύριο στον Παλαμά Καρδίτσας

Μαζί με το υπέρογκο κόστος παραγωγής που έχει συρρικνώσει το εισόδημα τους, οι  Θεσσαλοί αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού ειδικά φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και τα τραγικά αποτελέσματα από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, που όπως αποδεικνύεται πλέον δεν πρόκειται για άλλη μια καταστροφή, αλλά για τεράστιο πλήγμα με ολέθριες συνέπειες. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα, καθυστερούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.  

Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία της Λάρισας – Πανθεσσαλική σύσκεψη των μπλόκων αύριο στον Παλαμά Καρδίτσας

Ταυτόχρονα, το σχέδιο «ανασυγκρότησης» της περιοχής, που προωθούν κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, προαναγγέλλει νέες καταστροφές, αφού κινείται στη γνωστή λογική του κόστους – οφέλους, ενώ την ίδια ώρα προωθούνται αλλαγές στη χρήση γης και στην αγροτική καλλιέργεια, με στόχο τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση και διάφορα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης». Αλλά και η νέα ΚΑΠ έχει φέρει μεγάλες περικοπές στη βασική ενίσχυση, που δείχνει ότι αποτελεί εργαλείο για γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο αγροτών στην πλατεία της Λάρισας – Πανθεσσαλική σύσκεψη των μπλόκων αύριο στον Παλαμά Καρδίτσας"

Δική στο Μάτι: «20:00 είπα ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι στις 23:00 που είναι αρμόδιοι δεν ήξεραν αν υπάρχουν θύματα»

«Όλοι μας χάσαμε φίλους και συγγενείς και αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη ψυχή μας», είπε σήμερα στην απολογία του στη δίκη για το Μάτι ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Κατά τη διάρκεια, όμως, της απολογίας του ο κ. Μπουρνούς δέχθηκε και αποδοκιμασία από κατοίκους της περιοχής όταν υποστήριξε: «Περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει. Εξάλλου ήμουν ο μόνο αυτοδιοικητικός που επανεξελέγην».

Ακροατήριο: Ξαναβγήκε γιατί έταζε τα λεφτά που ήταν για εμάς.....

Με την έναρξη της απολογίας του ο κ. Μπόρνους εξέφρασε πάντως την οδύνη του για τα θύματα και τους τραυματίες και είπε πως ο ίδιος είναι ο μόνος που έχει διπλή ιδιότητα, θύματος και κατηγορουμένου.

«Βγήκε η σύζυγός μου με εγκαύματα και τα παιδιά μου και οι γονείς της με αναπνευστικά προβλήματα» ανέφερε ο κ. Μπουρνούς και περιέγραψε όλες τις κινήσεις, τις ενέργειες και τις επαφές που είχε εκείνη την ημέρα.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Μαθαίνω 18:35 ότι είχε καεί το Μάτι. Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια μου. Δεν ήταν προτεραιότητα η οικογένεια μου εκείνη την ώρα. Εμφανίστηκε ένα όγκος οχημάτων. Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη. Η άσφαλτος έκαιγε, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τη θέρμανση. Δοκιμάζουμε να κατέβουμε τον δρόμο της Κυανής Ακτής, δεν μπορούμε, δοκιμάζουμε άλλη διαδρομή, δεν μπορούμε. Δύσκολες εικόνες, δεν περιγράφονται. Δεν υπάρχει όχημα εκτός από το δικό μας μέσα στο Μάτι».

Ακόμη ο κ. Μπουρνούς υποστήριξε πως ο ίδιος από τις 8 το βράδυ εκείνης της ημέρας είχε βγει και μιλήσει για νεκρούς στα μέσα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βλέπω ένα νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι έντεκα η ώρα δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι».

Επιπλέον ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε «εγκληματική καθυστέρηση στην παρέμβαση του λιμενικού» λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μέχρι τις 11 το βράδυ είχαν έρθει 3.000 εθελοντές. Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το λιμενικό ενημερώθηκε στις 19:00 η ώρα . Στο δικαστήριο σας αποδείχθηκε ότι από τις 18:30 η ώρα επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο του λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα».

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου περιέγραψε και πως διασώθηκε η δική του οικογένεια: «Στις 11 με παίρνει η σύζυγος μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πως να μπει στο λιμάνι. Ήταν κατάσταση σοκ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δική στο Μάτι: «20:00 είπα ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι στις 23:00 που είναι αρμόδιοι δεν ήξεραν αν υπάρχουν θύματα»"

Σκυλακάκης: Κατατίθεται σήμερα τροπολογία για τους αγρότες – «Πλήρης αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια»

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη οι αγρότες θα έχουν 2 χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και στη συνέχεια μια πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων στο ρεύμα – Μπλόκο στήνουν οι αγρότες στον κόμβο του Φιλώτα. 

Κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα (29.1.2024) στην Βουλή τροπολογία που αφορά τους αγρότες και με την οποία όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντανιέλ θα έχουν 2 χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και στη συνέχεια μια πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων στο ρεύμα συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών υποχρεώσεων με μηδενικό επιτόκιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Έκανε γνωστό ότι πάνω από το 30% των υποχρεώσεων των αγροτών σε ρεύμα παραμένει απλήρωτο.

«Έχουμε περίπου λίγο κάτω από 200.000 παροχές αγροτικού ρεύματος συνεπώς το 30% εξ αυτών είναι απλήρωτο» ανέφερε ο υπουργός. 

Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται στήνοντας νέα μπλόκα σε Λάρισα, Καρδίτσα και στον κόμβο του Φιλώτα, στα όρια Φλώρινας – Εορδαίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλακάκης: Κατατίθεται σήμερα τροπολογία για τους αγρότες – «Πλήρης αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια»"

Αδ. Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στο ΕΣΥ

«Τις επόμενες μέρες, που οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών θα υπογράψουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν κάποιος ασφαλισμένος θέλει να πάει στο απογευματινό χειρουργείο θα πληρώνει, αυτή είναι η λογική του απογευματινού χειρουργείου», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προχώρησε σε διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση αυτή έχει ανοιχτή την πόρτα της στον αγροτικό κόσμο, επαναλαμβάνω δεν αντιδικούμε. Θέλω να τους πω με πολύ μεγάλο σεβασμό, ξέρουν ότι τους αγαπώ, δεν πρέπει να κλείσουν τις εθνικές οδούς. Τι ζητούν οι αγρότες; Μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Για να έχει το κράτος χρήματα να τους δώσει, πρέπει να εισπράττει φόρους

Για το πόσο προετοιμασμένο είναι το ΕΣΥ για την επικείμενη κακοκαιρία

«Εμείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουμε προετοιμαστεί για να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι δομές μας στις περιοχές που φαίνεται πως θα έχουν τη μεγαλύτερη πίεση. Η περιοχή που φαίνεται ότι θα πληγεί περισσότερο, είναι ως συνήθως η Εύβοια. Η Εύβοια θα έχει τη μεγαλύτερη πίεση. Δευτερευόντως, η Στερεά Ελλάδα και σε ορισμένες περιοχές η Αττική και η Κρήτη».

Για το θέμα των συμβάσεων των καθαριστριών στα νοσοκομεία

«Έχει γίνει μεγάλη φασαρία. Για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό. Η Διοίκηση του Αγίου Σάββα έκανε διαγωνισμό για να πάρει εργολάβο για τις καθαρίστριες. Έγινε προσφυγή από το Σωματείο, έχασαν την προσφυγή στο δικαστήριο. Έγινε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έχασαν την προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πήρε έγκριση από την Ενιαία Αρχή Συμβάσεων, έγινε κι εκεί προσφυγή και κέρδισε ο εργολάβος. Με τρεις δικαστικές αποφάσεις στα χέρια του από την Ενιαία Αρχή Συμβάσεων, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Δικαστήριο το νοσοκομείο εφαρμόζει την απόφασή του. Όλα αυτά που λένε για το κόστος, ελέγχθηκαν από τρία διαφορετικά δικαστήρια και τρία διαφορετικά δικαστήρια είπαν ότι ο εργολάβος είναι φτηνότερος».

«Η συμφωνία στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, όχι μόνο στον Άγιο Σάββα αλλά σε κάθε νοσοκομείο, είναι ότι ο εργολάβος υποχρεούται να προσλάβει πρώτα τις καθαρίστριες που λήγει η σύμβασή τους. Όποια καθαρίστρια θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο μέσω του εργολάβου, θα συνεχίσει να εργάζεται μέσω του εργολάβου. Αυτές έχουν προτεραιότητα. Και αυτό έχει προβλεφθεί. Δεν έχει προβλεφθεί να μείνει κάποια καθαρίστρια χωρίς δουλειά. Το ξεκαθαρίζω. Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να δουλέψει με εργολάβο αυτό είναι δικό του θέμα».

Για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων

«Απογευματινά ιατρεία με πληρωμή υπάρχουν εδώ και 25 χρόνια. Όταν έμπαιναν τα απογευματινά ιατρεία γινόταν η ίδια φασαρία, μας έλεγαν «ιδιωτικοποιείτε το ΕΣΥ, θα πληρώνει ο κόσμος, τι είναι αυτά τα πράγματα». Μπήκαν τα απογευματινά ιατρεία, λειτουργούν 25 χρόνια, άνοιξε καμία μύτη; Κατέρρευσε το ΕΣΥ; Ιδιωτικοποιήθηκε;».

«Τις επόμενες μέρες, που οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών θα υπογράψουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν κάποιος ασφαλισμένος θέλει να πάει στο απογευματινό χειρουργείο θα πληρώνει, αυτή είναι η λογική του απογευματινού χειρουργείου. Σήμερα τα χειρουργεία του ΕΣΥ δουλεύουν μέχρι τις 15:00, εκτός αν έχουν κάποιο έκτακτο περιστατικό. Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύει εις το ακέραιο. Όμως, θα υπάρχει και η δυνατότητα εάν θέλει μία κλινική να μπορεί να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή μετά τις 15:00, όπου σε αυτά τα απογευματινά χειρουργεία πια θα μπορεί κάποιος να πάει επί πληρωμή».

«Για να μπορεί μία κλινική να έχει το δικαίωμα να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει στο ακέραιο την παραγωγή χειρουργείων που κάνει το πρωί, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή αν έχει έστω ένα λιγότερο χειρουργείο, θα το καταγράφουμε ηλεκτρονικά γιατί πλέον έχουμε ηλεκτρονική Ενιαία Λίστα Χειρουργείων. Άρα, εγώ που περιμένω να χειρουργηθώ παραδείγματος χάρη για τη χολή μου και έχω το νούμερο 30 αλλά δεν έχω χρήματα να πληρώσω ούτε στο απογευματινό χειρουργείο, ούτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Αν από τη λίστα που είναι μπροστά μου, των 30 χειρουργείων, οι 10 πάνε στο απογευματινό χειρουργείο, εγώ από εκεί που έχω το νούμερο 30, θα έχω το νούμερο 20. Και θα πάω αντί για δύο μήνες, σε έναν μήνα. Άρα, εγώ που δεν έχω καθόλου χρήματα, ωφελούμαι από το γεγονός ότι μειώνεται η λίστα καθώς θα χειρουργηθώ γρηγορότερα. Ο ενδιάμεσος που έχει χρήματα να πληρώσει το απογευματινό χειρουργείο ωφελείται γιατί πληρώνει κάτι λιγότερο από το ιδιωτικό νοσοκομείο ώστε να μπορεί να πάει να χειρουργηθεί γρηγορότερα».

Για το κόστος των απογευματινών χειρουργείων

«Η χρέωση θα προβλέπεται μέσα στην Υπουργική Απόφαση. Τα νοσοκομεία έχουν τιμολογημένες τις ιατρικές τους πράξεις. Μέχρι τώρα είναι το λεγόμενο σύστημα των ΚΕΝ, από τις αρχές Μαρτίου γίνεται πιο επικαιροποιημένο με το σύστημα των DRGs. Έχουμε δηλαδή για την κάθε επέμβαση συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, αυτό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, αυτό που πληρώνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το ποσοστό που προβλέπεται στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής θα πληρώνει αυτό που προβλέπεται στην ιδιωτική του συμμετοχή, όπως θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

«H Κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τον αγροτικό κόσμο. Ίσα – ίσα που το 41% όπως λέτε, προήλθε γιατί η Κυβέρνησή μας όλη την περίοδο που κυβερνά δείχνει για τους αγρότες ιδιαίτερη φροντίδα. Εγώ ως Υπουργός Ανάπτυξης έβγαλα πάρα πολλά εργαλεία για τους αγρότες και ως Υπουργός Εργασίας έβγαλα το νόμο για την αύξηση του επιδόματος μητρότητας για τις αγρότισσες, την αύξηση του ορίου για τα χρέη για τους αγρότες και ούτω καθ’ εξής. Κατά τον ίδιο τρόπο, όλοι οι Υπουργοί της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχουν πάρει μέτρα υπέρ του αγροτικού κόσμου. Δεν έχει υπάρξει καμία ολιγωρία. Η Κυβέρνηση είναι συνεχώς από πάνω και μπορώ να πω ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι και ένας από τους πιο δραστήριους Υπουργούς».

«Οι αποζημιώσεις έχουν έναν ρυθμό που δίνονται, δεν δίνονται αυτόματα. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας που να έχει δώσει νωρίτερα αποζημιώσεις από εμάς. Έχουμε φτιάξει ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες και έχει ασχοληθεί και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης για να πάρουν τις αποζημιώσεις το δυνατόν νωρίτερα. Το αν το δυνατόν νωρίτερα είναι ικανοποιητικό για τους αγρότες είναι άλλη συζήτηση. Τη δυνατότητα του κράτους με την ανάγκη του αγρότη είναι που θα πρέπει να συζητήσει η Κυβέρνηση και αυτό συζητάει τώρα. Πάντως αντιδικία εμείς με τον αγροτικό κόσμο ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε».

«H Κυβέρνηση αυτή έχει ανοιχτή την πόρτα της στον αγροτικό κόσμο, επαναλαμβάνω δεν αντιδικούμε. Θέλω να τους πω με πολύ μεγάλο σεβασμό, ξέρουν ότι τους αγαπώ, δεν πρέπει να κλείσουν τις εθνικές οδούς. Τι ζητούν οι αγρότες; Μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Για να έχει το κράτος χρήματα να τους δώσει, πρέπει να εισπράττει φόρους. Για να εισπράττει φόρους πρέπει η οικονομία να μην διαταράσσεται. Άρα λοιπόν, καλό είναι να μην κλείσουν οι κεντρικές οδοί. Αυτό θα κάνει μόνο ζημιά στα ίδια τους τους συμφέροντα».

«Αγροτικές κινητοποιήσεις υπάρχουν σχεδόν πια σε όλες τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Έχει πολύ βαθύτερες αιτίες. Και η αύξηση της ενέργειας έχει παίξει ρόλο και η εισαγωγή πολλών σιτηρών ανεξέλεγκτα από την Ουκρανία ως μέσο ενίσχυση της ουκρανικής οικονομίας έχει παίξει ρόλο. Μπορεί στην Ελλάδα να έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά λόγω του “Daniel”, αλλά δεν είναι ο “Daniel” που κατεβάζει τους αγρότες της Γερμανίας στο Βερολίνο ή στο Παρίσι».

Για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπάρξει κάποιας μορφής αναταραχή. Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράγματα και εκλεγήκαμε για να κάνουμε πράγματα. Προφανώς, όταν παραδείγματος χάρη φέρνουμε το νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, δεν περίμενε κανείς ότι δεν θα ανοίξει και μύτη. Ήταν προφανές ότι κάποιες αντιδράσεις, κυρίως από την άκρα αριστερά θα υπήρχαν, όπως και υπάρχουν».

«Την άκρα Αριστερά την έχω ζήσει στο πετσί μου στο Πανεπιστήμιο και ξέρω καλά. Πρώτα απ’ όλα οι μισοί καταληψίες δεν έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο, δεν είναι φοιτητές. Λίγοι είναι οι πραγματικοί φοιτητές στις καταλήψεις. Οι πραγματικοί φοιτητές θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους και να βρουν δουλειά, δεν ενδιαφέρονται για φασαρίες. Προφανώς οι δυνάμεις της άκρας Αριστεράς που είχαν κρατήσει τα πανεπιστήμια σε μία αδράνεια επί δεκαετίες, δικαιολογημένα τώρα αντιδρούν γιατί θα χάσουν το ψωμί τους».

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει μία πολύ ωραία διέξοδο, χωρίς βία, που είναι οι ηλεκτρονικές εξετάσεις και τα ηλεκτρονικά μαθήματα. Αυτό νομίζω μπορεί να δώσει μια πολιτισμένη διέξοδο. Νομίζω ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων θα το δει λογικά αυτό το θέμα. Θα πάμε σε ηλεκτρονικές εξετάσεις, δεν θα χαθεί το εξάμηνο και οι καταλήψεις θα σβήσουν ως μη έχων αντικείμενο».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδ. Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στο ΕΣΥ"

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες για το χιόνι από το βράδυ στην Αττική – Έλεγχοι από την Τροχαία

Από σήμερα (29-01-2024) το βράδυ και ώρα 22:00, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Αυτό υπενθυμίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τη διευκόλυνση κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και του δεύτερου κύματος που αναμένεται.

Για τον σκοπό αυτό ήδη συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής διενεργούν ελέγχους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα βόρεια τμήματα του νομού, ώστε να διαπιστωθεί αν οι οδηγοί έχουν εφοδιασθεί με τα απαραίτητα αντιολισθητικά μέσα, παρέχοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές.

Επίσης, ανάλογη οδηγία για ελέγχους έχει δοθεί και στις περιφερειακές Διευθύνσεις, ώστε όσοι κινούνται προς την Αττική, να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικά μέσα.

Υπενθυμίζεται ακόμη στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικές οι αλυσίδες για το χιόνι από το βράδυ στην Αττική – Έλεγχοι από την Τροχαία"

Καιρός: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο

Σφοδρές χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που πλήττει τη χώρα μας από το πρωί της Δευτέρας και θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (29.1.2024).

Το πρωί της Δευτέρας το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιήθηκε δίνοντας λεπτομέρειες για τις χιονοπτώσεις αλλά και τους ανέμους που αναμένονται να σημειωθούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο σε εξέλιξη βρίσκεται η επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Θεσσαλία – Σποράδες: Σήμερα Δευτέρα (29.01.24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Μαγνησία) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα Δευτέρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Βοιωτία – Φθιώτιδα) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (κυρίως Βοιωτία) και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-01-24) θα εξασθενήσουν.

γ) Εύβοια: Σήμερα Δευτέρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.

δ) Αττική: Σήμερα Δευτέρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ε) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Δευτέρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης πρόσκαιρα θα ενταθούν και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.

στ) Κρήτη: Σήμερα Δευτέρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο"

Κινητοποιήσεις αγροτών στον Έβρο

Τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να σχεδιάσουν σήμερα οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης σε συγκέντρωση, που πραγματοποιούν στις 11 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα Φερών.

Στην ανακοίνωσή τους ζητούν να συναντηθούν με ανθρώπους, που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Εντωμεταξύ, πρώτοι στο χορό των κινητοποιήσεων για τον νομό Έβρου  μπήκαν οι αγρότες του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου με περισσότερα  από 80 τρακτέρ και νταλίκες να συγκεντρώνονται στον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Το περασμένο Σάββατο και εν μέσω βροχής πλήθος αγροτών συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο Διδυμοτείχου, όπου με παρατεταγμένα τα τρακτέρ, η επιτροπή αγώνα επέδωσε σε εκπρόσωπο του Δήμου τα αιτήματα των αγροτών που είναι:

  1. Αναθεωρηση της ΚΑΠ και σωστή κατεύθυνση και άμεση πληρωμή του πρώην πρασινίσματος.

2. Κοστος παραγωγής. Οι περισσότεροι αγρότες –κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο χρέος σε γεωπόνους, τράπεζες, ΤΟΕΒ, βενζινάδικα λόγω της μειωμένης ΚΑΠ  κατά 40% αλλά και της χαμηλής τιμής των αγροτικών προϊόντων, τα οποία σημειωτέων φεύγουν από τον παραγωγό με μια συγκεκριμένη τιμή και καταλήγουν στον καταναλωτή σε υπερβολικά μεγάλη .Για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

3. Αγροτικό πετρέλαιο .Να δίνεται άμεσα στην αντλία μέσα από την δήλωση ΟΣΔΕ και όχι με τη μορφή επιδότησης

4. Η άμεση ένταξη της καλλιέργειας ηλίανθου στα οικολογικά σχήματα ειδάλλως γίνεται ασύμφορη με αποτέλεσμα μια παραδοσιακή καλλιέργεια της περιοχής να εξαφανίζεται .

5. Να επανέλθει πλήρως η συνδεμένη γάλακτος για τους κτηνοτρόφους.

Η πορεία των αγροτικών μηχανήματων ολοκληρώθηκε ήρεμα ενώ όπως τονίζεται σε δήλωση του μέλους του Αγροτικού Συλλόγου Βαγγέλη Λιολιούδη, αναμένουν τις αποφάσεις των επιτροπών των υπολοίπων Συλλόγων του νομού για να συμπορευτούν μαζί τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις αγροτών στον Έβρο"

Συνελήφθη γνωστός τράπερ για αρπαγή και ξυλοδαρμό 20χρονου μουσικού – Βίντεο ντοκουμέντο από το άγριο σκηνικό

Συνελήφθη γνωστός τράπερ για αρπαγή, ξυλοδαρμό, εκβίαση και εμπρησμό με μολότοφ και αναμένεται να μεταφερθεί στον εισαγγελέα.

Νέα σοβαρή υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 27χρονο τράπερ αποκαλύπτει το newsit.gr. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο γνωστός τράπερ για λόγους αντιζηλίας άρπαξε και οδήγησε στον Υμηττό έναν 20χρονο μουσικό, στη συνέχεια τον χτύπησε, του έκαψε τα μηχανάκια με βόμβα μολότοφ και του ζητούσε 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, ο 27χρονος τράπερ απειλούσε τον 20χρονο μουσικό το τελευταίο διάστημα, ενώ στους αναλυτές της Ασφάλειας παρέδωσε και βίντεο, που όπως υποστηρίζει, δείχνουν τον τράπερ να τον χτυπάει και τις μοτοσυκλέτες του να τυλίγονται στις φλόγες.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν και να συλλάβουν τον τράπερ, καθώς το εντόπισαν από τις αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τράπερ είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο με 122 γραμμάρια κοκαϊνης, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος. 

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ «κατά δήλωσή του 20χρονου, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio μπλε χρώματος, αντελήφθη να τον ακολουθούν δύο εταίρα αυτοκίνητα ένα Toyota CHR και ένα Toyota Yaris αγνώστων λοιπών στοιχείων από την περιοχή του Μοσχάτου. Στην οδό Ισμήνης 32 στην περιοχή της Καλλιθέας, τα οχήματα τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν και αποπειράθηκαν να την απαγάγουν. O εν λόγω άντρας, τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο. Οι δράστες διέφυγαν με τα οχήματα τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο παθών μετεφέρθη στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Κατόπιν αναζητήσεων, ανευρέθη στην οδό Φοίβης 15 στη Γλυφάδα, εντός καταστήματος ο 27χρονος τράπερ ο οποίος προσήχθη στο τμήμα της Καλλιθέας και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα αρπαγής απλές σωματικές βλάβες και απειλές».

Η νομική άποψη

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 20χρονου μουσικού, Τέλλος Αγαπηνός, τονίζει στο newsit.gr: «Την Παρασκευή περίπου 12.30 το βράδυ συνελήφθη γνωστός για την καλλιτεχνική αλλά και εγκληματική του δράση μουσικός για την απόπειρα απαγωγής του εικοσάχρονου εντολέως μου, γνωστού επίσης μουσικού της ίδιας σκηνής (τραπ), ο οποίος αφού προσπάθησε με την βία και με συνδρομή άνω των 6 ατόμων να τον εγκλωβίσει σε όχημα μπροστά από εστιατόριο στην περιοχή της Καλλιθέας (Τζιτζιφιές) και να τον απαγάγει, τον γρονθοκόπησαν και τον άφησαν αιμόφυρτο στο δρόμο.

Την  16.1.24 ώρα περίπου 2.45 πμ. ο ίδιος «καλλιτέχνης» έθεσε σε φωτιά το δίκυκλο όχημα του ανωτέρω θύματος – εντολέα μου με την χρήση μολότοφ ενώ την 4.11.23  ώρα 10 περίπου το βράδυ απήχθη ο εντολέας μου και οδηγήθηκε από τους ίδιους και οδηγήθηκε στον Υμηττό όπου κρατήθηκε για 1,5 ώρα όπου ξυλοκοπείτο με κοκάλινα γάντια από τους δράστες οι οποίοι φορούσαν μάσκες , περιστατικό το οποίο δεν καταγγέλθηκε μέχρι σήμερα εκ φόβου του εντολέως μου για την ζωή του. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη σε στάδιο τακτικής ανάκρισης καθώς έχει ασκηθεί δίωξη για πλείονα κακουργήματα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γνωστός τράπερ για αρπαγή και ξυλοδαρμό 20χρονου μουσικού – Βίντεο ντοκουμέντο από το άγριο σκηνικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news