facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΕΕ: Οι κυρώσεις στη Ρωσία σταματούν τον εφοδιασμό πετρελαίου στην Ευρώπη

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην Ευρώπη για την ενέργεια με το θέμα του πετρελαίου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Και αυτό διότι το εμπόριο πετρελαίου της ΕΕ με τη Ρωσία 200 εκατ.βαρελιών είναι έτοιμο να σταματήσει τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρει το Bloomberg, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τις κυρώσεις της ΕΕ από τον Φεβρουάριο θα απαγορευτεί η παράδοση σχεδόν όλων των θαλάσσιων προϊόντων διύλισης πετρελαίου – συμπεριλαμβανομένου και του ντίζελ από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο εξωτερικό προμηθευτή της περιοχής.

Αυτό σημαίνει ότι με τον χρόνο να τελειώνει σε μια περίοδο ακραίας στενότητας της αγοράς, οι έμποροι θα πρέπει να προβούν σε δραματικές περικοπές αν πρόκειται να προλάβουν την προθεσμία.

Να σημειωθεί ότι αν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του Οκτωβρίου οι αφίξεις θα πρέπει να μειωθούν κατά περισσότερα από 5.000 βαρέλια κάθε μέρα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την προθεσμία του Φεβρουαρίου. Οποιαδήποτε επιβράδυνση σε αυτό το χρονοδιάγραμμα θα καταστήσει το τελικό όριο του 2023 ακόμη πιο έντονο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Οι κυρώσεις στη Ρωσία σταματούν τον εφοδιασμό πετρελαίου στην Ευρώπη"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς, λόγω έργων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα (26/10) έως τις 17/12 στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς.

Ειδικότερα από τις 21.00΄ ώρα της 26-10-2022 έως τις 06.00΄ ώρα της 17-12-2022, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από τις 06.00΄ ώρα της 27-10-2022 έως τις 21.00΄ ώρα της 31-10-2022, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, περιοχής δήμου Κηφισιάς, ως εξής:

Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Λαμία, μεταξύ των χ/θ 19,300 και 20,500:

-Από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

-Κάθε Παρασκευή, κατά τις ώρες 22.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

-Κάθε Σάββατο, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εναπομένουσες λωρίδες κυκλοφορίας.

-Αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στην κατεύθυνση προς Λαμία, μεταξύ των χ/θ 19,800 και 20,500, από Δευτέρα έως Σάββατο, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

-Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μεταξύ των χ/θ 21,800 και 19,850, από Δευτέρα έως Σάββατο, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εναπομένουσες λωρίδες κυκλοφορίας.

-Αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μεταξύ των χ/θ 20,500 και 19,850, από Δευτέρα έως Σάββατο, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς, λόγω έργων"

Η Κομισιόν υποχρεώνει τις τράπεζες να διεκπεραιώνουν σε 10 δευτερόλεπτα πληρωμές λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων

Να διεκπεραιώνουν άμεσες πληρωμές, χωρίς εμπόδια και φραγμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει τις τράπεζες η Κομισιόν με νομοθετική της πρόταση. Αποσκοπεί στην άρση των φραγμών που εμποδίζουν τις άμεσες πληρωμές, να γίνουν προσιτές, ασφαλείς και να διεκπεραιώνονται χωρίς εμπόδια.

Οι άμεσες πληρωμές που προωθεί η Κομισιόν, επιτρέπουν τη μεταφορά χρημάτων ανά πάσα στιγμή οποιασδήποτε ημέρας, μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεταφορές πίστωσης, οι οποίες λαμβάνονται από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες και φτάνουν στον λογαριασμό του δικαιούχου μόνο την επόμενη εργάσιμη ημέρα, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημερολογιακές ημέρες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, στις αρχές του 2022, μόνο το 11% όλων των μεταφορών πίστωσης σε ευρώ στην ΕΕ ήταν άμεσες.

Η Κομισιόν ενέκρινε την Τετάρτη (26.10.2022), τη σχετική νομοθετική πρόταση για τη διάθεση άμεσων πληρωμών σε ευρώ, σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό στην ΕΕ και στις χώρες του ΕΟΧ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι οι άμεσες πληρωμές αυξάνουν σημαντικά την ταχύτητα και την ευκολία για τους καταναλωτές, για παράδειγμα κατά την πληρωμή λογαριασμών ή τη λήψη επείγουσας μεταφοράς (π.χ. σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης).

Επιπλέον, συμβάλλουν στη σημαντική βελτίωση των ταμειακών ροών και εξοικονομούν κόστος για τις επιχειρήσεις, ειδικά για τις ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων λιανικής.

Απελευθερώνουν χρήματα που είναι κλειδωμένα επί του παρόντος σε διαμετακόμιση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, (σχεδόν 200 δισεκατομμύρια ευρώ είναι κλειδωμένα κάθε μέρα), τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατανάλωση ή επένδυση.

Κομισιόν: «Οι άμεσες πληρωμές γίνονται γρήγορα ο κανόνας σε πολλές χώρες»

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή θέλει να κάνει τις άμεσες πληρωμές σε ευρώ προσιτές, με την υποχρέωση των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών να διασφαλίζουν ότι η τιμή που χρεώνεται για άμεσες πληρωμές σε ευρώ δεν υπερβαίνει την τιμή που χρεώνεται για τις παραδοσιακές, μη άμεσες μεταφορές πίστωσης σε ευρώ.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για μια Οικονομία που λειτουργεί για τους Ανθρώπους, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε: «Οι άμεσες πληρωμές γίνονται γρήγορα ο κανόνας σε πολλές χώρες. Θα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους και στην Ευρώπη, έτσι ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί παγκοσμίως και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες καινοτομίας που προσφέρει η ψηφιακή εποχή».

Η Επίτροπος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Μέιρντ ΜακΓκίνες, δήλωσε: «Η μετάβαση από τις μεταφορές «επόμενης ημέρας» στις μεταφορές «δέκα δευτερολέπτων» είναι σεισμική και συγκρίσιμη με τη μετάβαση από το ταχυδρομείο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ωστόσο, σήμερα, σχεδόν εννέα στις δέκα μεταφορές πίστωσης σε ευρώ εξακολουθούν να επεξεργάζονται ως παραδοσιακές «αργές» μεταφορές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πολλοί πολίτες και επιχειρήσεις στην ΕΕ να μη μπορούν να στείλουν και να λάβουν χρήματα αμέσως, η τεχνολογία για την παροχή άμεσων πληρωμών έχει τεθεί σε ισχύ από το 2017. Αυτή η δυνατότητα αποστολής και λήψης χρημάτων σε δευτερόλεπτα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε εποχή που οι λογαριασμοί για τα νοικοκυριά και τις ΜΜΕ αυξάνονται και κάθε σεντ μετράει. Αυτή η πρωτοβουλία θα ωφελήσει άμεσα τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν υποχρεώνει τις τράπεζες να διεκπεραιώνουν σε 10 δευτερόλεπτα πληρωμές λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων"

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για οικονομία, Τουρκία

Στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse. Οι πολίτες κλήθηκαν, επίσης, να απαντήσουν για την οικονομία, τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και για τα  ελληνοτουρκικά.

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

Δημοσκόπηση Pulse: Παράσταση νίκης

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

H δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ έγινε μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου 2022. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για οικονομία, Τουρκία"

Μπεν Ουάλας: Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για αγορά Eurofighter από την Τουρκία

Τον θαυμασμό του για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας εξέφρασε ανοιχτά ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας και επιβεβαίωσε ότι οι δυο χώρες βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μαχητικών Eurofighter από την Τουρκία.

“Επισκέπτομαι την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Έχω δει την εξαιρετική ανάπτυξη στις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες και τις συνεργασίες. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Οι ικανότητες είναι εκπληκτικές και ήταν σημαντικό για μένα να έρθω να τις δω” τόνισε ο Μπεν Ουάλας.

Σε ερώτηση για το εάν η Βρετανία θα μπορούσε να προμηθεύσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon την Τουρκία απάντησε: Σαφέστατα ναι, αλλά εξαρτάται, προφανώς, από την τουρκική αεροπορία και την τουρκική κυβέρνηση. Είπα πρόσφατα στον υπουργό Ακάρ να έρθει να με επισκεφτεί.

Ο Μπεν Ουάλας παραδέχθηκε ότι η Βρετανία εξετάζει μια συνεργασία αμυντικής βιομηχανίας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι “έχουμε ήδη συνεργασία και πάντα ήμασταν πολύ πρόθυμοι να εξερευνήσουμε περισσότερα“.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπεν Ουάλας: Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για αγορά Eurofighter από την Τουρκία"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία με τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Αλλάζει ο καιρός αύριο, Πέμπτη (27.10.2022). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φθάσει, στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 22 με 24 βαθμούς και στη υπόλοιπη χώρα στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και νωρίς το πρωί είναι πιθανόν να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια από τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία με τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Βάρκιζα: Διάρρηξη με λεία «μαμούθ» - Άρπαξαν κοσμήματα αξίας ενός εκατ. ευρώ

Διάρρηξη με λεία «μαμούθ» σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/10) στη Βάρκιζα, με στόχο μία οικογένεια Ουκρανών. Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν κοσμήματα και μετρητά αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega, στις 09.30 το πρωί η 26χρονη κόρη της οικογένειας τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως στη μεζονέτα που διαμένουν στη Βάρκιζα έχουν μπει ληστές.

Σημειώνεται ότι οι γονείς της 26χρονης λείπουν στο εξωτερικό, με την ίδια να λέει ότι από το σπίτι εκλάπησαν κοσμήματα αξίας ενός εκατ. ευρώ και 85.000 δολάρια σε μετρητά.

Πρόκειται για οικογένεια Ουκρανών, οι οποίοι με την εισβολή της Ρωσίας, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βάρκιζα: Διάρρηξη με λεία «μαμούθ» - Άρπαξαν κοσμήματα αξίας ενός εκατ. ευρώ"

Αίγινα: Αποκαταστάθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης μετά το σαμποτάζ – Ο Πατούλης ήπιε το πρώτο ποτήρι

Ολοκληρώθηκε πλήρως η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης στην Αίγινα μετά τις δολιοφθορές που υπέστη. «Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στον δρόμο της ανάπτυξης και κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το εμβληματικό έργο θα μας βρίσκει απέναντι», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, μετά από την πρόσφατη δολιοφθορά τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, κατόπιν σχετικών εντολών του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β.  Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, η ανάδοχος εταιρεία του έργου, κινητοποίησε και απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), στην περιοχή, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα για το συμβάν από το Λιμεναρχείο. Αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, έγινε και άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασής της.

Αίγινα – Πατούλης: «Βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα» 

Οι απαραίτητες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών. Η διαδικασία της επισκευής ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι παρά τις ενέργειες δολιοφθοράς ο αγωγός λειτουργούσε κανονικά. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση δήλωσε σχετικά:

«Με άμεσες ενέργειες και συστηματική δουλειά παραδίδουμε επισκευασμένο τον υποθαλάσσιο αγωγό. Η περιφρούρηση του έργου, το οποίο εξασφαλίζει το απαραίτητο πόσιμο νερό για τους κατοίκους της Αίγινας, αποτελεί υποχρέωση αλλά και ένδειξη σεβασμού στα δημόσια αγαθά. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων δολιοφθοράς τα οποία απευχόμαστε και καταδικάζουμε. Με αποφασιστικές ενέργειες και μεθοδική δουλειά, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ζημιές να αποκατασταθούν και να πραγματοποιείται ομαλά η υδροδότηση στο νησί. Κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, θα μας βρίσκει απέναντι. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στο δρόμο της ανάπτυξης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγινα: Αποκαταστάθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης μετά το σαμποτάζ – Ο Πατούλης ήπιε το πρώτο ποτήρι"

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση – Ζήτησε τα Πόθεν Έσχες του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα σήμερα με ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία»

Αφορμή για τη διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, υπήρξε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών, που εξαγόρασαν «κόκκινα» δάνεια στο ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος στο κόμμα του δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.» σημείωναν πηγές της Πειραιώς. Ο κ. Πάτσης δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα και θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Για την υπόθεση Πάτση παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση – Ζήτησε τα Πόθεν Έσχες του"

Ποια είναι τα δικαιώματα των οφειλετών στις εισπρακτικές εταιρείες και στα δικηγορικά γραφεία

Τα τελευταία χρόνια και ιδίως την τελευταία πενταετία, το φαινόμενο των λεγόμενων «εισπρακτικών εταιρειών» και της λειτουργίας τους, τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κυρίως λόγω της διόγκωσης των οφειλών των πολιτών αλλά και της, πολλές φορές, παράτυπης και μη νόμιμης συμπεριφοράς των μελών/υπαλλήλων των εταιρειών αυτών, κατά την επικοινωνία τους με τους καταναλωτές.

Αυτό τονίζει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της με την οποία υπενθυμίζει τα δικαιώματα των οφειλετών στις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία.

Επιπλέον προτείνεται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τηλεφωνικές οχλήσεις εισπρακτικών εταιρειών ή δικηγορικών γραφείων, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Αναλυτικά με την ανακοίνωση υπενθυμίζονται τα εξής:

Τι είναι οι εισπρακτικές εταιρείες;

Σύμφωνα με τον νόμο (3758/2009) Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις είναι οι εταιρίες που έχουν ως αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την εξώδικη ενημέρωση οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων και απαιτητών χρηματικών οφειλών τους έναντι δανειστών, πριν από τη διενέργεια δικαστικών πράξεων και το στάδιο έναρξης της αναγκαστικής εκτέλεσης, που προέρχονται από συμβάσεις πίστωσης και εγγύησης και νόμιμες εμπορικές συναλλαγές, καθώς και τη διαπραγμάτευση του χρόνου, του τρόπου και των λοιπών όρων αποπληρωμής των οφειλών, κατ` εντολή και για λογαριασμό των δανειστών.

Τα δικηγορικά γραφεία είναι εισπρακτικές εταιρείες;

Όχι, τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει την είσπραξη των απαιτήσεων του πελάτη τους (πχ τράπεζα) δεν υπάγονται στον νόμο των εισπρακτικών εταιρειών, έχουν όμως και αυτά υποχρεώσεις ως προς τον τρόπο ενημέρωσης των οφειλετών.

Οι εταιρείες διαχείρισης έχουν την υποχρέωση να τηρούν τις παρακάτω διατάξεις του ν. 3758/2009 κατά τη διαδικασία επικοινωνίας με τους οφειλέτες. Πιο συγκεκριμένα:

* Πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσης πρέπει να επιβεβαιώνεται η οφειλή και να γίνεται ταυτοποίηση του οφειλέτη.

* Η επικοινωνία πρέπει να γίνεται 1 φορά ανά δύο ημέρες ή πιο αραιά και κατά τις εργάσιμες ημέρες από ώρα 9:00 – 20:00.

* Ο υπάλληλος της εταιρείας να διαθέτει φανερό τον αριθμό προέλευσης της κλήσης και τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ιδιότητα και τον αριθμό μητρώου εταιρείας), δηλαδή να μην καλεί με «απόκρυψη».

* Να ενημερώνουν τον συνομιλητή ότι η κλήση καταγράφεται και τα στοιχεία διατηρούνται για 1 έτος. Στη συνέχεια καταστρέφονται, εκτός αν ζητήσει τη διατήρησή τους ο οφειλέτης ή η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οπότε και πρέπει να παρασχεθούν εντός 10 ημερών. Τα αρχεία αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του οφειλέτη.

* Η παρέμβαση των εταιρειών πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη ρύθμιση αυτών και να παρέχονται οι πληροφορίες των οφειλών, εφόσον ζητηθεί από τον οφειλέτη εγγράφως εντός 10 ημερών ατελώς.

Οι εταιρείες διαχείρισης απαγορεύεται να χρησιμοποιούν πρακτικές όπως:

1 Ο υπάλληλος που επικοινωνεί με τον οφειλέτη να παρουσιάζεται με ιδιότητα που δεν έχει, όπως δικηγόρος ή δικαστικός επιμελητής

2 Η άσκηση σωματικής βίας, ψυχολογικής πίεσης ότι τάχα διακινδυνεύουν τα περιουσιακά στοιχεία ή η ζωή του οφειλέτη ή των οικείων του

3 Η επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς κατά του οφειλέτη ή και των οικείων του

4 Η δυσφήμιση ή η απειλή δυσφήμισης του οφειλέτη στο οικογενειακό αλλά και στο εργασιακό περιβάλλον του

5 Η εκμετάλλευση περιστάσεων αντικειμενικής αδυναμίας του οφειλέτη, δηλαδή, να εκμεταλλεύονται τυχόν ασθένεια ή αδυναμία κατανόησης των λεγομένων του υπαλλήλου από τον οφειλέτη

6 Η απειλή λήψης μη νόμιμου μέτρου σε βάρος του

7 Η παραπλανητική πληροφόρηση του οφειλέτη

8 Οι κατ΄ οίκον ή στον χώρο εργασίας του οφειλέτη επισκέψεις, καθώς και οι επισκέψεις σε άλλους χώρους αυστηρώς προσωπικούς, όπως νοσοκομεία

9 Η ενόχληση των οικείων προσώπων του στο πλαίσιο της δυσφήμισης του οφειλέτη

10 Η παραπλανητική χρήση και παρουσίαση εγγράφων που δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για δικαστικά έγγραφα

11 Η οποιαδήποτε επικοινωνία που περιλαμβάνει ανακριβείς πληροφορίες

12 Η επικοινωνία για οφειλές οι οποίες απορρέουν από γενικούς όρους συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί

13 Δεν επιτρέπονται πράξεις, οι οποίες ασκούνται μόνο από δικηγόρους ή δικαστικούς επιμελητές.

Τι γίνεται όμως όταν καλούν δικηγορικά γραφεία για την οφειλή;

Με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των δικηγόρων ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρία, απαγορεύεται να οχλεί προφορικά και δη τηλεφωνικά, τον οφειλέτη του εντολέα του πέραν της μίας φοράς, για να τον ενημερώσει για την οφειλή του και να διερευνήσει τη δυνατότητα εξώδικης επίλυσης της υφιστάμενης διαφοράς. Σε περίπτωση που στη συνέχεια ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, δυστροπήσει ή αρνηθεί να εξοφλήσει την οφειλή, ο δικηγόρος οφείλει, τότε, να προβεί σε έγγραφη εξώδικη όχληση ή να ασκήσει τα προβλεπόμενα νόμιμα ένδικα βοηθήματα για λογαριασμό του εντολέα του.

Ποιες είναι οι κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω υποχρεώσεων των εισπρακτικών εταιρειών;  

Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης ύψους από 5.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ. Σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή, το ανώτατο όριο προστίμου διπλασιάζεται. Τα πρόστιμα μπορεί να επιβληθούν και εις βάρος των δανειστριών Τραπεζών.

Εννοείται ότι ο οφειλέτης μπορεί να στραφεί κατά της εισπρακτικής εταιρείας και μάλιστα κατά του υπαλλήλου ο οποίος διενήργησε την τηλεφωνική κλήση προσωπικά, αν υπήρξε αξιόποινη σε βάρος του ενέργεια όπως απειλή, εκβίαση, εξύβριση κλπ. Τα αστικά δικαστήρια είναι αρμόδια για την επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης.

Οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες ευθύνονται πειθαρχικά για την παράβαση του χρόνου επικοινωνίας (άνω της μίας φοράς). Ο θιγόμενος πολίτης μπορεί να υποβάλει πειθαρχική αναφορά στον αρμόδιο δικηγορικό σύλλογο (με παράβολο 80 ευρώ για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών), για να ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του υπαιτίου δικηγόρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια είναι τα δικαιώματα των οφειλετών στις εισπρακτικές εταιρείες και στα δικηγορικά γραφεία"

Άγιοι Ισίδωροι: «Κατάφωρη αδικία» η απομάκρυνση του παπα-Δημήτρη, λέει ο Αμβρόσιος

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μεταθέσει τον παπα-Δημήτρη Λουπασάκη εκφράζει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ. Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, προειδοποιεί ευθέως τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας, και δη σε μια παράγραφο γραμμένη με κεφαλαία και κόκκινα στοιχεία, ότι «καταδίκη και επιβολή ποινής άνευ ανακρίσεων συνιστά μίαν κατάφωρον αδικίαν εις βάρος ενός ευσεβεστάτου λειτουργού του Υψίστου!».

Η δημοσιοποίηση της επιστολής που φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων αποδεικνύει ότι το ζήτημα του «θαυματοποιού» παπα-Δημήτρη και το γενικότερο ζήτημα της κοσμοσυρροής στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, προκαλεί οξείες διχογνωμίες (αν μη τι άλλο) στους κόλπους της Εκκλησίας.

amvrosios-

amvrosios

Ο κ. Αμβρόσιος επικαλείται την «αγανάκτηση» που εκφράζουν εν χορώ οι πιστοί, ενώ κάνει λόγο για την «πολυπόθητον θεραπείαν» την οποίαν προσδοκούν πολλοί από όσους επισκέπτονται τον ναό των Αγίων Ισιδώρων. Άρα, προφανώς, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων εγκρίνει και υποστηρίζει τη «θαυματουργία» του κ. Λουπασάκη, εξού και η ιδιαίτερη μνεία του σχετικά προς τον κ. Ιερώνυμο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, εκ μέρους του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ειδικά για το θέμα των Αγίων Ισιδώρων και του αμφιλεγόμενου εφημερίου τους:

«Μακαριώτατε, Επιτρέψατέ μοι να Σας οχλήσω, προκειμένου να Σας υποβάλω μίαν θερμοτάτην θερμοτάτην προσωπικήν παράκλησιν:

Μεγάλον σκανδαλισμόν εις τας συνειδήσεις των πιστών τως Εκκλησίας τέκνων έχει προκαλέσει ἡ είδησις, ότι εκ μέρους Υμών εδόθη εντολὴ εις τον Αιδεσιμώτατον π. Δημήτριον Λουπασάκην, Εφημέριον του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, όπως εντός πέντε (5) ημερών απομακρυνθή από τον Λυκαβηττόν, εγκατασταθή δε εφ' εξής κάπου εις την Βάρην της Αττικής.

Ένα πλήθος πιστών τηλεφωνικώς έχει εκφράσει προς την ημετέραν Ελαχιστότητα την αγανάκτησιν της ψυχής των δια την απόφασιν ταύτην, η οποία, κατά την άποψήν των, δεν πλήττει τον διωκόμενον Εφημέριον, αλλὰ τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινώς εις τον Λυκαβηττόν, προκειμένου να λατρεύσουν τον Κύριον, να εύρουν παρηγορίαν, να αυξήσουν την προς τον αληθινόν Θεόν πίστιν των και, τέλος, πολλοί, πάσχοντες από σωματικήν τινά ἀσθένειαν, να εύρουν την πολυπόθητον θεραπείαν των!

Είχον την ευκαιρίαν μέχρι σήμερον να μεταβώ εις τους Αγίους Ισιδώρους τρις ως προσκυνητής, οπότε εθαύμασα όχι μόνον την σεμνότητα, την ευσέβειαν και την ταπείνωσιν του εκλεκτού αυτού Εφημερίου, αλλὰ και τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών χριστιανών-προσκυνητών!

Όθεν, μεταφέρων προς Υμάς την θερμοτάτην ικεσίαν ενός πλήθους ευσεβών τέκνων της Μητρός Εκκλησίας, εις την οποίαν προσθέτω και την ημετέραν προσωπικήν τοιαύτην: Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσητε την Υμετέραν Εντολὴν περί της αμέσου απομακρύνσεως του π. Δημητρίου εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα προς δόξαν Κυρίου! Δίκαιον θα ήτο, εάν υπάρχουν καταγγελίαι δια την διάπραξιν αδικημάτων εκ μέρους του, να διεξαχθή τακτική ανάκρισις εις βάρος του και, εάν διαπιστωθούν αδικήματα να επιβληθούν αι αναγκαίαι κυρώσεις εκ μέρους του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου! ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑΝ ΚΑΤΑΦΩΡΟΝ ΑΔΙΚΙΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ!

Εν κατακλείδι επικαλούμαι την Υμετέραν κατανόησιν δια την παρενόχλησιν καὶ διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Κοινοποίησις:

Εις έκαστον των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων-Μελών της ΔΙΣ της 166ης Συνοδικής περιόδου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιοι Ισίδωροι: «Κατάφωρη αδικία» η απομάκρυνση του παπα-Δημήτρη, λέει ο Αμβρόσιος"

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Θα ωφεληθούν πάνω από 137.000 πολίτες, κυρίως νέοι – Οκτώ παρεμβάσεις

Το νομοσχέδιο για το Πρόγραμμα «Σπίτι μου» παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 δισ. €, απευθύνεται σε περισσότερους από 137.000 πολίτες, κυρίως νέους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά σε νέους και νέα ζευγάρια 25 – 39 ετών μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να αποκτήσουν μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κωστής Χατζηδάκης, πρώτη κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, επιφάνειας έως 150 τ.μ. και έτους κατασκευής έως το 2007 με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο.

Το περιεχόμενο του Προγράμματος «Σπίτι μου», εξέθεσε, αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται νομικά ζητήματα προκειμένου η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης (Πρόγραμμα «Σπίτι μου») να πάρει σάρκα και οστά από την αρχή του 2023.

Η Στρατηγική, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 δισ. € από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 137.000 πολίτες, εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου τα μέτρα παρουσιάστηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς. Οι δράσεις που εξειδικεύονται με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αφορούν στα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, την κοινωνική αντιπαροχή, καθώς και τα προγράμματα «Κάλυψη» και «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» (για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» που επίσης περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων, δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και ο Οδηγός προδημοσιεύθηκε). Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην απελευθέρωση Δημόσιας περιουσίας από φραγμούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί για στεγαστικούς σκοπούς, την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής (Μάτι).

Ειδικότερα, σε σχέση με τα Προγράμματα Κοινωνικής Στέγασης προβλέπονται τα εξής:

1. Πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας

Αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε νέους και νέα ζευγάρια με τη συγχρηματοδότηση της ΔΥΠΑ και των Τραπεζών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέα ζευγάρια (με θρησκευτικό/ πολιτικό γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης) 25-39 ετών (ένας εκ των δύο) και με ετήσιο καθαρό εισόδημα από 10.000 έως τα όρια που προβλέπονται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Οι δανειολήπτες θα πρέπει επίσης να μην διαθέτουν άλλη ιδιόκτητη κατοικία που καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν μέσω του προγράμματος πρώτη κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, επιφάνειας έως 150 τ.μ. και έτους κατασκευής έως το 2007 με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο.

Το δάνειο μπορεί να φθάσει κατ’ ανώτατο στις 150.000 ευρώ, καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου και θα έχει διάρκεια μέχρι 30 έτη. Το τελικό επιτόκιο είναι euribor (τριμήνου) +1%, ενώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς και όσα ζευγάρια αποκτήσουν 3+ παιδιά κατά τη διάρκεια αποπληρωμής, το δάνειο θα μετατρέπεται σε άτοκο.

Σημειώνεται ακόμη ότι:
– Δεν απαιτείται εγγυητής για την έγκριση του δανείου.
– Η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να υπογραφεί σε διάστημα 8 μηνών από την προέγκριση του δανείου. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ με πρόβλεψη για διπλασιασμό ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί.

2. Κοινωνική αντιπαροχή

Αφορά στην αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που ανήκουν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών.

Στο σχήμα συμβάλλονται από τη μια πλευρά η ΔΥΠΑ (και φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων) και από την άλλη οι κατασκευαστικές/τεχνικές εταιρείες ως εξής:

Η ΔΥΠΑ παραχωρεί το αδόμητο οικόπεδο στο οποίο ο ανάδοχος που θα επιλέγεται μετά από διαγωνισμό, θα αναλαμβάνει να κατασκευάσει με βάση τις προδιαγραφές που προβλέπει η προκήρυξη, σύγχρονα κτίρια κατοικιών και εμπορικών χρήσεων. Ο δημόσιος φορέας διατηρεί την κυριότητα των ακινήτων ενώ ο ανάδοχος λαμβάνει ως αντάλλαγμα την παραχώρηση της εκμετάλλευσης μέχρι την κάλυψη του κόστους και με την προϋπόθεση ότι ποσοστό των κατοικιών θα διατίθεται με μειωμένο ενοίκιο στους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής.

Ο μέγιστος χρόνος της παραχώρησης θα ορίζεται από τη ΔΥΠΑ με βάση τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρακτικές ενώ το ποσοστό εκμετάλλευσης του αναδόχου θα κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60%, με σκοπό να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το πρόγραμμα να είναι ελκυστικό για τους ιδιώτες κατασκευαστές να ανεγείρουν σύγχρονες ποιοτικές κοινωνικές κατοικίες.

3. Πρόγραμμα Κάλυψη

Αφορά την επέκταση της μίσθωσης για επιπλέον 3 χρόνια, άνω των 1.000 ιδιωτικών κατοικιών που μισθώνονται ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ (και θα αρχίσουν να ελευθερώνονται σταδιακά από 31/12/2022) και τη διάθεσή τους ως κοινωνικές κατοικίες, από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, σε νέους, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 25-39 ετών. Το Δημόσιο αναλαμβάνει και τις δαπάνες επισκευής των διαμερισμάτων αυτών, όπου απαιτείται.

Το Υπουργείο Εργασίας θα προσφέρει για ακόμα τρία έτη στους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, το ίδιο ποσό ενοικίου που λάμβαναν από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, από το αποθεματικό της ΔΥΠΑ και θα παρέχει τα ακίνητα είτε δωρεάν σε ευάλωτους Έλληνες (κοινωνική κατοικία), είτε με χαμηλό ενοίκιο (προσιτή κατοικία). Προτεραιότητα θα δοθεί στις μονογονεϊκές οικογένειες, τους τρίτεκνους και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους που θα επιλέγονται με αντικειμενικά κριτήρια (μοριοδότηση).

4. Πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω για Κενά Σπίτια

Αφορά στην επιδότηση ιδιοκτητών ακινήτων για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και ανακαίνισης κενών κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν στη συνέχεια για μίσθωση τουλάχιστον 3 ετών.

Στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ, εντάσσονται ιδιοκτήτες κατοικιών εμβαδού έως 100 τ.μ. σε αστικά κέντρα, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 50% της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητας της κατοικίας και με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 40.000€ και ακίνητη περιουσία έως 300.000€. Η κατοικία πρέπει να είναι δηλωμένη ως κενή στο Ε2 του τελευταίου φορολογικού έτους. Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση για μία μόνο κατοικία, ενώ δεν είναι επιλέξιμοι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Η επιδότηση αφορά δαπάνες ανακαίνισης/ επισκευής, που αποδεικνύονται με σχετικά τιμολόγια και φθάνει έως το 40% της δαπάνης, με ανώτατο όριο τα 10.000 ευρώ.

Πέραν αυτών, οι ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην επιτάχυνση αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι:

1. Πολεοδομική χρήση «Κοινωνική Κατοικία»

Καθιερώνεται νέα ειδική χρήση «Κοινωνική Κατοικία», η οποία μπορεί να ενταχθεί στις περισσότερες γενικές χρήσεις (κατοικία, πολεοδομικό κέντρο, κοινωφελείς λειτουργίες κ.λπ.). Προβλέπεται ότι τα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο έχουν αυτοδικαίως και τη χρήση Κοινωνικής Κατοικίας, εφόσον η γενική χρήση το επιτρέπει.

Στόχος της ρύθμισης είναι να επιτραπεί σε αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου να χρησιμοποιηθούν ως κοινωνική κατοικία.

2. Ανάκληση παραχωρήσεων δημοσίων ακινήτων που δεν έχουν εκπληρώσει τον σκοπό της παραχώρησης

Όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης καλούνται να εξετάσουν τις παραχωρήσεις ακινήτων που έχουν πραγματοποιήσει, κατά χρήση ή κυριότητα, για την εκπλήρωση συγκεκριμένου δημόσιου σκοπού. Εάν ο σκοπός δεν έχει εκπληρωθεί εντός 15ετίας από την παραχώρηση, τότε ο φορέας υποχρεούται να την ανακαλέσει, μετά από παροχή δίμηνης προθεσμίας στον παραχωρησιούχο για να τεκμηριώσει την ανάγκη συνέχισης της παραχώρησης. Έτσι, απελευθερώνονται ακίνητα του δημοσίου που σήμερα είναι δεσμευμένα χωρίς προοπτική αξιοποίησης, για να αξιοποιηθούν ως κοινωνική κατοικία.

3. Ταχεία διαδικασία καθορισμού αποζημίωσης για ρυμοτομούμενα ακίνητα, όταν εμπλέκεται το Δημόσιο

Στις ρυμοτομούμενες περιοχές όπου υπάρχουν ακίνητα του δημοσίου, ορίζεται η ταχεία διαδικασία του παλαιού Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης που οφείλεται εκατέρωθεν, προκειμένου να προκύψουν σύντομα τα νέα όρια των οικοπέδων.
Ειδικότερα θα γίνεται προσωρινός προσδιορισμός τιμής μονάδας με ταχεία διαδικασία από το Μονομελές Πρωτοδικείο, η αποζημίωση θα καταβάλλεται από το Δημόσιο και έτσι το Δημόσιο θα αποκτά γρήγορα τα ρυμοτομούμενα τμήματα.

4. Εισαγωγή ρυθμίσεων για τη στεγαστική αποκατάσταση των πυρόπληκτων Ανατολικής Αττικής (Μάτι)

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει, αξιοποιώντας δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ανέγερση κατοικιών για τη στεγαστική αποκατάσταση των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής και οι Δήμοι Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος αναλαμβάνουν τη διαχείριση των κατοικιών και τη διανομή τους προς δικαιούχους οικιστές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Θα ωφεληθούν πάνω από 137.000 πολίτες, κυρίως νέοι – Οκτώ παρεμβάσεις"

Νοσοκομείο Χανίων: Τι αναφέρει το απαλλακτικό πόρισμα της ΕΔΕ για την ασθενή που σέρνεται για να πάει στην τουαλέτα

Την ώρα που ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας δήλωνε ότι «υπάρχουν ευθύνες και είναι ξεκάθαρο ότι θα αποδοθούν» για την υπόθεση της ασθενούς που, όπως δείχνει βίντεο που έκανε το γύρο της Ελλάδας, σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ και εργαζόμενοι την χλεύαζαν αντί να την βοηθήσουν να πάει  στην τουαλέτα, είχε ήδη στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ που έβγαζε “λάδι” τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Στο πόρισμα με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής, αναφέρεται ότι η καταγγελία σύμφωνα με την οποία εργαζόμενη του νοσοκομείου έλεγε στην ασθενή που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ήταν επιθετική   «άστην να σέρνεται σαν το σκουλήκι να μάθει”  δεν αποδεικνύεται. Αλλά... ακόμη και αν  η φράση ειπώθηκε, αυτό έγινε γιατί οι εργαζόμενοι δούλευαν πολλές ώρες και είχαν άγχος!


Νοσοκομειο Χανιων

Το συμπέρασμα του πορίσματος, κάνει το “μαύρο άσπρο” διαψεύδοντας το ίδιο το βίντεο, που έκανε το γύρο της χώρας. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, που διενήργησε ο γιατρός Στέλιος Καστρινάκης, οι γιατροί ήταν βοηθητικοί απέναντι στην ασθενή και μόνο μια μαρτυρία αναφέρει ότι η φράση “άστην να σέρνεται σαν το σκουλήκι” ειπώθηκε . Μαρτυρία που από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να αποδοθούν ευθύνες, στον οποιοδήποτε. Έτσι, όπως προκύπτει όλοι οι εργαζόμενοι, έκαναν καλά την δουλειά τους, σε αντίθεση με αυτά που δείχνει το απίστευτο βίντεο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε πολίτης, ανεβάζοντας μάλιστα βίντεο, στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλοδαπή ασθενής που δεν μπορούσε να περπατήσει σερνόταν στο πάτωμα των ΤΕΠ και το προσωπικό φέρεται να τη χλευάζει, χωρίς να της προσφέρει καμία βοήθεια.

Η καταγγελία, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φιλοξενήθηκε στα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας .Επίσης  έγινε και εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου, με τον διοικητή να τονίζει  ότι έχει διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ.

“Επικοινώνησα με τη κυρία που κάνει την καταγγελία, της ζήτησα να την κάνει και εγγράφως σε εμάς, όπως και έγινε. Έχω διατάξει να διεξαχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για το συμβάν και εκφράζω συγγνώμη για το περιστατικό αυτό. Η ασθενής, εξ όσων μου έχει αναφερθεί, ήταν υπό την επήρεια μέθης και σε διέγερση, αλλά και πάλι θα έπρεπε να έχει την κατάλληλη αντιμετώπιση” είχε δηλώσει τότε ο Γιώργος Μπέας.

«Ευτυχώς, λένε πολλοί, που υπάρχει και βίντεο, αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, τι έγινε; Η ατιμωρησία, «βασιλεύει».

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομείο Χανίων: Τι αναφέρει το απαλλακτικό πόρισμα της ΕΔΕ για την ασθενή που σέρνεται για να πάει στην τουαλέτα "

Μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς απειλών και εντάσεων

Μήνυμα στην Τουρκία για τον αυταρχικό αναθεωρητισμό και την προκλητική ρητορική της έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο. Κατά την αντιφώνησή της στην Λέσχη Αξιωματικών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα επιδιώκει ηρεμία στις σχέσεις με τους γείτονές της και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο διάλογος όμως, για να υλοποιηθεί και να καρποφορήσει, δεν μπορεί να γίνεται υπό καθεστώς απειλών και εντάσεων, αλλά μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας».

«Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, αλλά είμαστε επίσης έτοιμοι προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου η οποία σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δείχνει να επιλέγει πάλι την όξυνση, με κλιμάκωση των προκλήσεων, με επαναφορά των γνωστών πρακτικών και με προβολή νέων ανυπόστατων θέσεων για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, ενώ συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον πόνο προσφύγων και μεταναστών, που εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής».

Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:01
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
0:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
    1
    Subtitles
    • subtitles off
    Captions
    • captions settings
    • captions off
    Chapters
    • Chapters

    Ολόκληρη η ομιλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

    Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και της γιορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό Γ’ Σώμα Στρατού, ανάμεσα στους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Είστε η ζωντανή συνέχεια του απελευθερωτικού στρατού των Βαλκανικών Πολέμων, που την αυγή της 26ης Οκτωβρίου 1912 εισήλθε νικητής στην πόλη.

    Εκείνων, που μέσα σε λίγα χρόνια διπλασίασαν σχεδόν την έκταση της χώρας και ενσωμάτωσαν στον εθνικό κορμό πολύτιμα κομμάτια ελληνισμού. Και των ηρώων του «ΟΧΙ», που στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου και στα οχυρά της Μακεδονίας σταμάτησαν τα στρατεύματα της φασιστικής Ιταλίας και πολέμησαν ηρωικά κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Το αγωνιστικό πνεύμα και το υψηλό φρόνημα όλων αυτών των γενεών σας καθοδηγεί στην ιερή αποστολή σας, σε καιρούς ειρηνικούς αλλά και σε περιόδους ανασφάλειας και δοκιμασίας, όπως είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα στην Ευρώπη. Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο τον ηρωικό ουκρανικό λαό, που δίνει το αίμα και την ψυχή του για την ελευθερία και την πολιτική του αυτονομία. Είναι υπόθεση όλων μας.

    Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την απειλή της μαζικής καταστροφής, επιχειρείται η αναθεώρηση του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου. Και υποδηλώνεται μια ευθεία και ολομέτωπη αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Είναι χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας απέναντι στον αυταρχικό αναθεωρητισμό και την προκλητική ρητορική.

    Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δείχνει να επιλέγει πάλι την όξυνση, με κλιμάκωση των προκλήσεων, με επαναφορά των γνωστών πρακτικών και με προβολή νέων ανυπόστατων θέσεων για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, ενώ συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον πόνο προσφύγων και μεταναστών, που εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Η Ελλάδα επιδιώκει ηρεμία στις σχέσεις με τους γείτονές της και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

    Ο διάλογος όμως, για να υλοποιηθεί και να καρποφορήσει, δεν μπορεί να γίνεται υπό καθεστώς απειλών και εντάσεων, αλλά μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας. Παράλληλα, η χώρα μας ενισχύει συνεχώς τη θέση της, διπλωματική και στρατιωτική, μέσω της συνεργασίας και των στρατηγικών συμμαχιών της, υπογραμμίζοντας το ανυπόστατο των τουρκικών αξιώσεων και επιδιώκοντας την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Όπως τόνισα και προηγουμένως, είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, αλλά είμαστε επίσης έτοιμοι προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί.

    Το Κυπριακό, εξάλλου, δεν παύει να αποτελεί κορυφαίο εθνικό ζήτημα.

    Η τουρκική επιθετικότητα στα Βαρώσια, στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ευρύτερη περιοχή μας δεν πρόκειται να κάμψουν την προσήλωσή μας στον κοινό μας στόχο: την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συνολική επίλυσή του στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας κυριαρχίας και της ασφάλειας των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Η ευγνωμοσύνη προς όλους σας, τους άγρυπνους φρουρούς, που με αυταπάρνηση προφυλάσσετε από στεριά, αέρα και θάλασσα, μέρα και νύχτα την πατρίδα, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, είναι το ελάχιστο που σας οφείλουμε.

    Σας ευχαριστώ».

    ertnews
    Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς απειλών και εντάσεων"

    Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου από Ταγματάρχη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης

    Παρά το νεαρό της ηλικίας του, όχι μόνο δε φοβήθηκε από τη σεξουαλική παρενόχληση του 38χρονου Ταγματάρχη, αλλά τον πήρε στο κυνήγι και τον ακινητοποίησε, «παραδίδοντάς» τον στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο λόγος για τον 16χρονο στον Χολαργό που δεν «μάσησε».   

    Νέο στοιχείο από το απίστευτο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων, το οποίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής( 21.10.2022) στο Χολαργό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος που κατήγγειλε το συμβάν, βρίσκονταν στο λεωφορείο όταν τον πλησίασε ο Ταγματάρχης κι άρχισε να του μιλάει. Ο ανήλικος, όπως ανέφερε, δεν έδωσε σημασία στα λόγια με σεξουαλικό περιεχόμενο του 38χρονου και του ζήτησε να σταματήσει να τον ενοχλεί. Ο αξιωματικός όμως δεν πτοήθηκε κι όπως αποκάλυψε το νεαρό αγόρι σε αστυνομικούς και οικεία του πρόσωπα, του έδειξε και ημίγυμνες φωτογραφίες του.

    Λίγα λεπτά αργότερα, ο 16χρονος κατέβηκε από το λεωφορείο και περπατώντας, κατευθύνθηκε προς το χώρο που προπονείται στην πυγμαχία. Ο Ταγματάρχης όμως, τον ακολούθησε. Στην αρχή του μιλούσε από απόσταση λίγων μέτρων.

    Παρά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του ανήλικου, ο Ταγματάρχης συνέχιζε τη σεξουαλική παρενόχληση. Κι έτσι, όπως κατέθεσε ο 16χρονος, ο αξιωματικός αποπειράθηκε να τον θωπεύσει. Η αντίδραση του ανήλικου ήταν άμεση, καθώς τον έσπρωξε.

    Τότε, ο 38χρονος σάστισε και το έβαλε στα πόδια. Ο 16χρονος ξεκίνησε να τον κυνηγάει και λίγα μέτρα πιο κάτω κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Ο Ταγματάρχης στην προσπάθεια του να προκαλέσει σύγχυση έβαλε τις φωνές. Ωστόσο κάνεις από τους κατοίκους και τους περίοικους δεν παραπλανήθηκε. Έτσι, ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο προσήγαγαν τον ανώτερο αξιωματικό.

    newsit

    Διαβάστε Περισσότερα » "Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονου από Ταγματάρχη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης"

    Τροπολογία για φορολόγηση των υπερκερδών και στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας προανήγγειλε ο Σκρέκας

    «Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια να απειλήσει την κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στην πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση για μηχανισμό φορολόγησης υπερεσόδων και στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας.

    Σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε, ότι την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή και Υπουργική Απόφαση, που θα φορολογεί τα υπερέσοδα που θα δημιουργηθούν στον κλάδο της προμήθειας, για το 11μηνο μέχρι τον Νοέμβριο. Όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση μηχανισμός φορολόγησης υπερκερδών στην παραγωγή και «ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια».

    Ο κ. Σκρέκας είπε επίσης, ότι μέχρι τώρα «έχουμε εισπράξει πάνω από 2,2 δισ. ευρώ», ενώ αναφέρθηκε και σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και (με τα έως τώρα στοιχεία) φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα». «Θα ζητήσουμε από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα 27 κράτη-μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα», προσέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

    news

    Διαβάστε Περισσότερα » " Τροπολογία για φορολόγηση των υπερκερδών και στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας προανήγγειλε ο Σκρέκας"

    Παρέμβαση Ισ. Ντογιάκου για την αθώωση του δράστη κακοποίησης γάτας στην Αιδηψό

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος παρενέβη στην υπόθεση αθώωσης του 30χρονου από το δικαστήριο της Χαλκίδας ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την κακοποίηση μιας γάτας σε ταβέρνα στην Αιδηψό.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, ο νεαρός είχε δελεάσει ανυποψίαστη γάτα με ψάρι για να τον πλησιάσει και στην συνέχεια την κλώτσησε πετώντας την στη θάλασσα.

    Το περιστατικό είχε προκαλέσει την προσωπική αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς και την εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε σε δίωξη και δίκη του 30χρονου. Στη συνέχεια πριν από λίγες μέρες (19 Οκτωβρίου 2022) ο δράστης αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας.  Κατόπιν αυτού, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε την απόφαση του δικαστηρίου της Χαλκίδας προκειμένου να μελετήσει αν υπήρξε εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου για την προστασία των ζώων.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Ισ. Ντογιάκου για την αθώωση του δράστη κακοποίησης γάτας στην Αιδηψό"

    Αμερικανικά F-22 πέταξαν πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο

    Αμερικάνικα μαχητικά αεροσκάφη F-22, με ορμητήριο τη Σούδα, πέταξαν από τον ουρανό της Αμμοχώστου μέχρι την Καρπασία, στην κατεχόμενη Κύπρο. Oι πτήσεις, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, έγιναν «παρακάμπτοντας το λεγόμενο τουρκικό κέντρο ελέγχου των κατεχομένων και αγνοώντας το αίτημα για αναγνώρισής του μέσω της υποβολής σχετικού αιτήματος».

    Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το alphanews.live, εξασφάλισαν άδεια για διεξαγωγή της άσκησης με ρηματική διακοίνωση προς το υπουργείο Εξωτερικών, με την Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στις αμερικάνικές δυνάμεις. Διαμαρτυρόμενη, η Τουρκία εξέδωσε αντί – notam, επιχειρώντας χωρίς αποτέλεσμα να ακυρώσει την άσκηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.

    Σε σχετικό ρεπορτάζ του alphanews.live τονίζεται ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται πλήρως με τις κυπριακές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άσκηση αεράμυνας διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον κόλπο της Αμμόχωστου.

    Η άσκηση, όπως αναφέρει το alphanews.live επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και τη συνεχή ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

    Τον Νοέμβριο, εξάλλου, η Κύπρος θα διοργανώσει για 9η χρονιά την αεροναυτική άσκηση Νέμεσις με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.
    Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:



    Επεισόδιο με Ελληνοκύπριο γεωργό και Τούρκους στρατιώτες

    Πληροφορίες του alphanews.live αναφέρουν επίσης ότι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εκφοβίσουν Ελληνοκύπριο γεωργό που μετέβη το πρωί στη Νεκρή Ζώνη για να καλλιεργήσει το χωράφι του.

    Ο Χριστάκης Παναγιώτου, κοινοτάρχης Δένειας τόνισε ότι «κατέβασαν τα φορτηγά 30 στρατιώτες αλλά παρέμεινε στην περιοχή ο γεωργός. Τα ΗΕ αντιθέτως του ζητούσαν να φύγει. Είναι η περιοχή όπου εδώ και 3 χρόνια οι Τούρκοι προχωρούν στην Νεκρή Ζώνη σιγά σιγά». «Άμα έχει απέναντί σου έχει Τούρκους με όπλα, θα σκεφτείς να πας να καλλιεργήσεις», πρόσθεσε.

    alphanews.live/newsit

    Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανικά F-22 πέταξαν πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο"

    Νεαρός έκανε βόλτα με μίνι οπλοστάσιο – “Είμαι συνδικαλιστής και τα έχω για χαβαλέ”

    Άγιος Παντελεήμονας: Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί όταν την ώρα που σταμάτησαν έναν νεαρό για έναν τυπικό ελέγχο εντόπισαν πάνω του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ ακόμα πιο απίστευτη ήταν η απάντησή του που άφησε άναυδους και με το στόμα ανοικτό τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

    Το συμβάν έγινε στις 11:30 το βράδυ Κυριακής, στην οδό Λιοσίων στον Άγιο Παντελεήμονα όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο έναν 35χρονο που περπατούσε με σακίδιο στην πλάτη του.

    Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς ο άνδρας είχε στην κατοχή του πλήθος μαχαιριών και εκρηκτικών υλών.

    Μάλιστα οι άνδρες της ΔΙΑΣ δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν τους δήλωσε ότι είναι μέλος συνδικαλιστικής οργάνωσης και ότι όλα αυτά τα έχει “για χαβαλέ…“.

    Από την έρευνα εντοπίστηκαν στην κατοχή του:
    2 μπουκάλια μπύρας,
    2 μπουκάλια 1,5 λίτρου το καθένα γεμάτα βενζίνη,
    3 αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές που περιείχαν μπαρούτι και σκάγια καραμπίνας,
    1 αυτοσχέδιο γκλοπ
    2 μαχαίρια πεταλούδες.

    Ο 35χρονος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

    debater

    Διαβάστε Περισσότερα » " Νεαρός έκανε βόλτα με μίνι οπλοστάσιο – “Είμαι συνδικαλιστής και τα έχω για χαβαλέ” "

    Δημοφιλεις αναρτησεις

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ

    inblogsgr news