facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Σοβαρά επεισόδια από Ρομά στη Θήβα – Έβαλαν φωτιές σε σπίτια, κάνουν επιθέσεις σε οχήματα! (βίντεο)

Πολύ σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν, το βράδυ της Δευτέρας (13/11) Ρομά στο Πυρί της Θήβας!

Οι Ρομά προκάλεσαν φωτιές σε σπίτια και η δράση τους δεν σταματά εκεί, καθώς κάνουν επιθέσεις και σε διερχόμενα οχήματα! Οι κάτοικοι ζητούν ενισχύσεις της ΕΛ.ΑΣ. από Λαμία και Χαλκίδα, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση!

Οι ομάδες νεαρών Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 17χρονου στο Λεοντάρι μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θήβα, στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρά επεισόδια από Ρομά στη Θήβα – Έβαλαν φωτιές σε σπίτια, κάνουν επιθέσεις σε οχήματα! (βίντεο)"

Πολυτεχνείο - 17 Νοέμβρη: Για ποιους ειναι αργία

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου οι μαθητές θα τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει, έτσι και φέτος, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την εξέγερση που έφερε ένα βήμα πιο κοντά το τέλος της Χούντας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αργία αποκλειστικά για τον χώρο της εκπαίδευσης, τα σχολεία, τα Α.Ε.Ι, τις Ανώτερες Σχολές, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών και όχι για το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Οι αργίες του 2024
  • Δευτέρα 1 Ιανουαρίου Πρώτη του έτους
  • Δευτέρα 18 Μαρτίου Καθαρά Δευτέρα
  • Δευτέρα 25 Μαρτίου Εθνική Εορτή
  • Παρασκευή 3 Μαΐου Μεγάλη Παρασκευή
  • Δευτέρα 6 Μαΐου Δευτέρα του Πάσχα
  • Δευτέρα 24 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος
  • Πέμπτη 15 Αυγούστου Κοίμηση της Θεοτόκου
  • Δευτέρα 28 Οκτωβρίου Εθνική Εορτή
  • Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα
  • Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολυτεχνείο - 17 Νοέμβρη: Για ποιους ειναι αργία "

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Πληρωμές σε δύο δόσεις στους συνταξιούχους – Οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις έχουν πλέον αλλάξει, και οι δικαιούχοι συνταξιούχοι πληρώνονται με κύριες και επικουρικές συντάξεις και όχι ανά ταμείο.

Οι συνταξιούχοι πλέον πληρώνονται σε δύο δόσεις τις συντάξεις τους, και οι πληρωμές θα έχουν ως εξής για κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Οι συντάξεις Δεκεμβρίου θα πληρωθούν ως εξής:

– Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023  πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα πρώην ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

– Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Πληρωμές σε δύο δόσεις στους συνταξιούχους – Οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο"

Τρόμος στην Ισλανδία: Κόβεται στα δύο η γη από τους σεισμούς λόγω ηφαιστείου

Η σεισμική δραστηριότητα στην Ισλανδία συνεχίζεται και οι Αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος για την έκρηξη του ηφαιστείου παραμένει.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχουν καταγραφεί 900 σεισμοί, αλλά σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες το μέγεθός τους είναι κατά μέσο όρο μικρότερο.

Πάντως ένα υπόγειο «ποτάμι» μάγματος (λιωμένων πετρωμάτων) με μήκος 15 χιλιόμετρα παραμένει ενεργό. Υπολογίζεται ότι το μάγμα είναι μόλις 800 μέτρα από την επιφάνεια της γης. Άμεσος παραμένει ο κίνδυνος για την πόλη Γκρίνταβικ, με 4.000 κατοίκους, η οποία έχει εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.

Στους δρόμους της πόλης και στον ύπαιθρο έχουν εμφανιστεί βαθιές ρωγμές, αναφέρει το BBC. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στην Ισλανδία: Κόβεται στα δύο η γη από τους σεισμούς λόγω ηφαιστείου"

Γάζα: Εκτός λειτουργίας τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία – Βομβαρδίστηκε ο καταυλισμός της Τζαμπαλίγια

Η κατάσταση στη Γάζα γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Από μια «κλωστή κρέμεται» η ζωή αμάχων, τραυματιών, ασθενών και νεογνών που έχουν βρει καταφύγιο στα νοσοκομεία, τα οποία το Ισραήλ τα θεωρεί «προκάλυμμα και ασπίδα της Χαμας». Εκτός λειτουργίας βρίσκονται πλέον τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ μαίνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Χαμάς.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστήριξε πως οι Αμερικανοί πρέπει να θεωρήσουν τον πόλεμο που κήρυξε εναντίον της Χαμάς και «δικό τους». «Δεν είναι μόνο δικός μας πόλεμος, είναι και δικός σας», είπε ο κ. Νετανιάχου. «Είναι πόλεμος του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η «μάστιγα» της Χαμάς, αν δεν νικηθεί από το Ισραήλ θα εξαπλωθεί πέραν της Μέσης Ανατολής, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ: «θα γίνετε οι επόμενοι».

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των αμάχων στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν οτι έδωσαν καύσιμα, αλλά η Χαμάς εμπόδισε την παραλαβή τους.

Είναι ένας πόλεμος εντυπώσεων και το μεγαλο θύμα παραμένει ο άμαχος πληθυσμός, αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην πόλη Σντερόντ, Γιώργος Σιδέρης. Μπορεί οι Ισαηλινοί έχουν φτάσει βαθιά μέσα στην Γάζα, όμως οι θύλακες της Χαμάς είναι πάρα πολλοί και αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί, τους οποίους δίνους οι Ισραήλινοί, παραδείγματος χάρη τις τελευταίες μέρες εξουδετερώθηκαν 4.300 στόχοι, 3.000 θέσεις μαχητών της Χαμάς ενώ έχουν καταστραφεί πάνω από 3000 φρεάτια, δηλαδή είσοδοι για τα τούνελ της Γάζας.

Η περιοχή της Μπέιτ Χανούν αλλά και το Αλ Σάτι στην Τζαμπαλίγια είναι στρατηγικής και επιχειρησιακής σημασίας σημεία για τη Χαμάς, το ίδιο όμως και για τους Ισραηλινούς, που προσπαθούν να ελέγξουν τις παραπάνω περιοχές.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ως στόχους τζαμιά, σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία καθώς θεωρεί ότι εκεί βρίσκονται τα κρησφύγετα των μαχητών της Χαμάς αλλά και αποθήκες οπλισμού. Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Δευτέρας 13/11 ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο κοινοβούλιο της Γάζας, ενώ βομβάρδισε εκ νέου τον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια. H Xαμάς αναφέρει ότι από το βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άτομα.

Κονβόι δημοσιογράφων στο Λίβανο κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από ισραηλινούς πυραύλους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δημοσιογράφου.

Ισχυροί θύλακες της Χαμάς

Οι επιτελείς του ισραηλινού στρατού φαίνεται να αναθεωρούν τα σχέδιά τους ειδικά για τις δομές υγείας λόγω των διεθνών αντιδράσεων, ειδικά γιατί τα νεογνά, οι ασθενείς, οι άμαχοι δεν μπορούν να μετακινηθούν μέσα από διασταυρούμενα πυρά και σχεδιάζουν μία πιο ασφαλή οδό για απομάκρυνση των αμάχων. Στα περίχωρα της Γάζας υπάρχουν θύλακες της Χαμάς, που έχουν ακόμα ιδιαίτερη ισχύ, ενώ οι νεκροί του ισραηλινού στρατού είναι 44, με δύο καταδρομείς να είναι τα τελευταία θύματα.

Κατεδαφίστηκε το νοσοκομείο Αλ Κούντς

Ο ισραηλινός στρατός καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από το νοσοκομείο Αλ Κούντς, όπου μέλη της Χαμάς είχαν αναμιχθεί με τον κόσμο και ανταπέδωσε τα πυρά σκοτώνοντας 20 τρομοκράτες, όπως ανέφερε. Οι Ισραηλινοί διαχώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες και τα παιδιά και κατεδάφισαν το νοσοκομείο. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι σε 48 ω΄ρες θα σταματήσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες του στη Γάζα. Η Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι αγνοούνται 3.250 άτομα και μεταξύ αυτών 1.700 παιδιά.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταδίκασε τους «ψευδείς ισχυρισμούς» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) περί επιθέσεων που δέχθηκαν από ενόπλους που χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Κοντς στη Γάζα.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), κάνει λόγο για κραυγαλέα απόπειρα αιτιολόγησης της πολιορκίας και των πληγμάτων στο νοσοκομείο, που συνιστούν «σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Λίγες ώρες αργότερα, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος διέψευσε τους «αβάσιμους ισχυρισμούς», υπογραμμίζοντας ότι στο επίμαχο βίντεο «φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένοπλοι πλησιάζουν από (παρακείμενο) δρόμο, ενώ άρματα μάχης των δυνάμεων κατοχής βρίσκονται μπροστά στο νοσοκομείο», θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών.

Επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχουν ένοπλοι στις εγκαταστάσεις του Αλ Κοντς, συμπληρώνοντας πως μέσα στο νοσοκομείο βρίσκονται μόνο «ασθενείς, οι οικογένειές τους και το ιατρικό προσωπικό», ζητώντας την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Αλ Σίφα: Κραυγή αγωνίας – Πεθαίνουν βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τρία πρόωρα μωρά και 29 ασθενείς πέθαναν τις τελευταίες τρεις μέρες εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας. Μάλιστα, σοκάρουν οι φωτοραφίες που δείχνουν πρόωρα βρέφη να τα έχουν βγάλει από τις θερμοκοιτίδες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους.

Γάζα: Εκτός λειτουργίας τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία – Βομβαρδίστηκε ο καταυλισμός της Τζαμπαλίγια

Τουλάχιστον 650 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε αυτό, περιμένοντας απεγνωσμένα να απομακρυνθούν σε κάποιο άλλο νοσηλευτικό κέντρο από τον Ερυθρό Σταυρό ή κάποια άλλη ουδέτερη υπηρεσία. Το Ισραήλ δηλώνει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται πάνω από σήραγγες που στεγάζουν αρχηγείο των μαχητών της Χαμάς και ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, καθώς χρησιμοποιούν ασθενείς ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το αρνείται.

«Τα τανκς βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο. Βρισκόμαστε υπό πλήρη αποκλεισμό. Πρόκειται εντελώς για περιοχή αμάχων. Μόνον για εγκαταστάσεις νοσοκομείου, ασθενείς νοσοκομείου, γιατρούς και άλλους αμάχους που μένουν στο νοσοκομείο. Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό», δήλωσε ο χειρουργός του νοσοκομείου Άχμεντ Ελ Μοχαλάλατι τηλεφωνικώς στο Reuters.

«Βομβάρδισαν τις δεξαμενές (νερού), βομβάρδισαν τα πηγάδια, βομβάρδισαν την αντλία οξυγόνου επίσης. Βομβάρδισαν τα πάντα στο νοσοκομείο. Έτσι μετά βίας επιβιώνουμε. Το λέμε σε όλους, το νοσοκομείο δεν είναι πλέον ασφαλές μέρος για την περίθαλψη ασθενών. Κάνουμε κακό στους ασθενείς κρατώντας τους εδώ», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς Κίντρα δήλωσε ότι ισραηλινό άρμα μάχης βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σταθμευμένο στην πύλη του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές και drones έβαλαν με πυρά κατά του νοσοκομείου, καθιστώντας αδύνατο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς να κινηθούν.

«Είμαστε πολιορκημένοι και βρισκόμαστε μέσα σε έναν κύκλο του θανάτου», πρόσθεσε.

Η Χαμάς για την απελευθέρωση 70 ομήρων

Η Χαμάς δήλωσε στην ομάδα των μεσολαβητών είναι έτοιμη να απελευθερώσει έως και 70 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, εφόσον κηρυχθεί πενθήμερη εκεχειρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Στην Αίπυπτο το τουρκικό πλοίο που μεταφέρει υλικό για να στηθούν νοσοκομεία εκστρατείας

Στο λιμάνι της Αιγύπτου Ελ Αρίς, έδεσε το τουρκικό πλοίο που μεταφέρει νοσοκομεία εκστρατείας για τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, μεραφέρει γεννήτριες, ιατρικό υλικό και ασθενοφόρα. Το υλικό αυτό επαρκεί, όπως λένε Τούρκοι αξιωματούχοι για οκτώ νοσοκομεία εκστρατείας. Αυτές οι δομές θα στηθούν σε αιγυπτιακό έδαφος, μόλις 40 χιλιόμετρα από το πέρασμα της Ράφα.

Μεταξύ των 239 ομήρων που κρατά η Χαμάς, είναι και ένα αγοράκι 3 ετών από τις ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, αναφέρεται ότι οι γονείς του σκοτώθηκαν στις αιματηρές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Εκτός λειτουργίας τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία – Βομβαρδίστηκε ο καταυλισμός της Τζαμπαλίγια"

Καιρός αύριο: Στους 25 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη (14/11)

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικών διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 25 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη (14/11)"

Δεν εξετάζει εμπλοκή του Έλληνα οπαδού στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη η Αστυνομία – Έχει βρεθεί αίμα και σε μαχαίρι Κροάτη

Το DNA του οπαδού της ΑΕΚ, που αν και βρέθηκε ως μάρτυρας στην Αστυνομία, φυλακίστηκε καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για άλλη υπόθεση, πυροδότησε ξανά τη φημολογία που ήθελε τον Μιχάλη Κατσούρη να έχει πέσει θύμα δολοφονίας από άλλον οπαδό της ΑΕΚ.

Η φήμη ήθελε τον ΑΕΚτζή οπαδό που έχει συλληφθεί, να έχει μαχαιρώσει κατά λάθος τον Μιχάλη Κατσούρη την ώρα που έτρεχαν να σωθούν από την επίθεση των Κροατών, όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με το MEGA και τον αστυνομικό ρεπόρτερ του Βήματος και των Νέων, Βασίλη Λαμπρόπουλο έχει αποκλειστεί από τις Αρχές.

Αυτό καθώς η Αστυνομία έχει εντοπίσει το σημείο από το οποίο ξεκινά να τρέχει το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη που έχει μόλις μαχαιρωθεί και δεν ταιριάζει με την πορεία του άλλου Έλληνα οπαδού.

Αίμα του Μιχάλη Κατσούρη έχει βρεθεί και σε άλλο μαχαίρι που ανήκε σε Κροάτη. Το εν λόγω μαχαίρι είχε βρεθεί στο άλσος Ριζούπολης, από το σημείο που έφυγαν οι Κροάτες μετά την επίθεση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν εξετάζει εμπλοκή του Έλληνα οπαδού στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη η Αστυνομία – Έχει βρεθεί αίμα και σε μαχαίρι Κροάτη"

Δολοφονία 23χρονης στην Κυψέλη: Ομολόγησε η αδερφή της – «Την σκότωσα γιατί την μισούσα»

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν μετά την απολογία τους η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης Φαίης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή, τυλιγμένη σε κουβέρτα, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κυψέλη.

Ο φάκελος του θανάτου της Φαίης άνοιξε και πάλι, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του θύματος, ο οποίος ουδέποτε πίστεψε ότι η κόρη του πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών γυναικών, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, κακοποιούσαν την άτυχη κοπέλα, την ξυλοκοπούσαν, την απειλούσαν και την ανάγκαζαν να επαιτεί, αλλά και να εκδίδεται.

Σε βάρος των τριών γυναικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης κι επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου κατά συρροή.

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν με ένταλμα, διότι οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι είναι ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων, καθώς έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, τύλιξαν το πτώμα σε κουβέρτα και το πέταξαν σε σκουπίδια.

«Την σκότωσα γιατί την μισούσα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη αδελφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της Φαίης, λέγοντας ότι το έκανε, επειδή τη μισούσε.

Ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Οι άλλες δυο κατηγορούμενες, η 53χρονη μητέρα και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την οικογένεια, αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη δολοφονία της Φαίης.

Η σπιτονοικοκυρά του θύματος φέρεται να υποστήριξε ότι την υπεραγαπούσε, ενώ η μητέρα της δήλωσε τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 23χρονης στην Κυψέλη: Ομολόγησε η αδερφή της – «Την σκότωσα γιατί την μισούσα»"

Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε τη χρηματοδότηση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων

Το Συμβούλιο των Υπουργών συμφώνησε σήμερα στην παράταση, έως το τέλος του 2027, ενός μεταβατικού μέτρου που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να συνεχίσουν να επωφελούνται από τη χρηματοδότηση της ΕΕ για τη μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έως ότου τεθεί σε λειτουργία ένας μελλοντικός, μόνιμος πυροσβεστικός στόλος της ΕΕ.

Η απόφαση θα δημοσιευθεί πλέον στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Θα τεθεί σε ισχύ την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή της.

Το 2019, το rescEU δημιουργήθηκε ως αποθεματικό ευρωπαϊκών ικανοτήτων πολιτικής προστασίας που παρεμβαίνει για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να προστατεύσουν τους πολίτες όταν καταστροφές – όπως οι πυρκαγιές – κατακλύζουν τις υπάρχουσες ικανότητες αντίδρασης. Αυτές οι ικανότητες του μηχανισμού rescEU περιλαμβάνουν ένα στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μέχρι την πλήρη διαθεσιμότητα του πυροσβεστικού στόλου rescEU, η Επιτροπή μπορεί, για μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, να παράσχει χρηματοδότηση στα κράτη μέλη για τη μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Δεδομένου ότι η αγορά αεροσκαφών υψηλής εξειδίκευσης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2024, έπρεπε να παραταθεί η μεταβατική περίοδος για την ενοικίαση αεροπλάνων και ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε τη χρηματοδότηση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων"

Iωάννινα:17χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Ανείπωτη τραγωδία έλαβε χώρα σε γειτονιά των Ιωαννίνων σήμερα λίγο   πριν τις 15.00 το μεσημέρι 

 όταν ένας   17χρονος ημεδαπός   αυτοπυροβολήθηκε με  κυνηγετικό όπλο  του πατέρα του   μέσα στο σπίτι του .

Στο σημείο  έσπευσε  η Αστυνομία καθώς  και Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ που ενημερώθηκε από συγγενικό πρόσωπο του 17χρονου ,δυστυχώς όμως για τον μαθητή Λυκείου ήταν αργά .

Η είδηση του θανάτου του 17χρονου   βύθισε στο πένθος τους οικείους   του και "πάγωσε" την πόλη των Ιωαννίνων ....

epirus-tv-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Iωάννινα:17χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα "

Ελεύθερη η Εύη Βατίδου μετά το τροχαίο στη Γλυφάδα – «Κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα για αποζημίωση»

Ελεύθερη έφυγε από το ανακριτικό γραφείο η Εύη Βατίδου μετά την απολογία της για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα με το οποίο είναι αντιμέτωπη μετά από τροχαίο στη Γλυφάδα, το βράδυ του Σαββάτου. Η παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και την παραπομπή της στην ανάκριση, παρέμεινε κρατούμενη ώσπου να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Η απολογία της διήρκησε περίπου μια ώρα και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη.

Στο πλευρό της ο πρώην σύζυγος της Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι και ο νομικός της παραστάτης στη δικαστική της περιπέτεια.

Η Εύη Βατίδου, σύμφωνα με την καταγγελία σε βάρος της, φέρεται να κυνήγησε οδηγό μηχανής, στην οποία επέβαινε και μια γυναίκα, με αφορμή πιθανότατα ζημιά που της προκάλεσαν στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της. Το επεισόδιο φέρεται να κλιμακώθηκε και η κατηγορούμενη καταγγέλλεται ότι εμβόλισε την μηχανή τραυματίζοντας την γυναίκα η οποία νοσηλεύεται.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Η κατηγορούμενη, ωστόσο, φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφει ο οδηγός της μηχανής. Μάλιστα, εκτιμά πως στόχος του καταγγέλλοντα είναι να αξιώσει αποζημίωση.

«Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκα εκ των υστέρων την ιδιότητα μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση και να μη διατρέχω στο μέλλον κίνδυνο φυλακίσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά μας αλλά και σοβαρή μείωση του κύρους του πρώην συζύγου μου» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό της υπόμνημα η κ. Βατίδου.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα η παρουσιάστρια δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 12 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου την ώρα που επέστρεφε από έξοδο στο σπίτι της. «Έστριψα κανονικά από την οδό Ανθέων στην οδό Γούναρη και στάθμευσα στο πρώτο περίπτερο που συνάντησα, με σκοπό να αγοράσω αναψυκτικά. Σημειωτέον στο δρόμο υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων και στο περίπτερο υπήρχε κόσμος που ψώνιζε. Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε “π@@@@να άντε γ@@@σου, θα σε σκοτώσω, μ@@@@@@@@νη”» περιγράφει η Εύη Βατίδου και συνεχίζει λέγοντας πως «εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει;».

«Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο μου και να βρίζει ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, χτύπησε με πολύ δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει το βραχίονα του καθρέπτη ο οποίος «κρέμασε» ανέφερε σημειώνοντας πως ο άνδρας ήταν άγνωστος και δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο. «Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη, ως αυτός αναληθώς ισχυρίζεται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, που αργότερα προέκυψε ότι ήταν η σύζυγος του, απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε, όταν αυτός έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου με τον τρόπο που περιέγραψα και φαίνεται στις φωτογραφίες που προσκομίζω» ισχυρίζεται στο υπόμνημα της στο οποίο υπογραμμίζει πως μετά το συμβάν ο άντρα άρχισε να απομακρύνεται χωρίς η ίδια να μπορέσει να καταγράψει τον αριθμό της μηχανής του.
«Επειδή δεν είχα προλάβει να συγκρατήσω τον αριθμό της μηχανής λόγω του σκότους αλλά και τις έκπληξης μου, αποφάσισα να τον ακολουθήσω, μήπως και μπορέσω να τον καταγράψω, ώστε να μπορέσω να του κάνω μήνυση και να αποζημιωθώ, διότι το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο με απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης και δεν καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιές» υπογραμμίζει η κ. Βατίδου συμπληρώνοντας πως μόλις ο άγνωστος αντιλήφθηκε ότι τον απολυθεί επιχείρησε να την αποφύγει.

«Έστριψε σε κάποια στενά και μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην οδό Σουλίου με κατεύθυνση το βουνό. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτη του» αναφέρει η κ. Βατίδου τονίζοντας , μάλιστα, πως στην προσπάθεια της να τον αποφύγει έπεσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα το αμάξι να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό.

«Διαπίστωσα ότι ο άντρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει κάποιο εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτες του ήταν στο έδαφος ζωντανή. Τον ρώτησα πως είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την άμεσο δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τραυματία και η τροχαία…» περιγράφει η κατηγορούμενη η οποία κατηγορεί τους αστυνομικούς για παραλείψεις καθώς «δεν συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν να καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματος μου, αλλά ούτε και προσήλθε στο κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεων του από το σημείο του συμβάντος».

Η Εύη Βατίδου υποστηρίζει ότι ο αντίδικος της φρόντισε να εξαφανιστεί η μοτοσικλέτα του από τον τόπο του συμβάντος «για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις το αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της».

«Οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για την διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στην δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για την σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλεγαν κάποια κατάθεση από την σύζυγό του» αναφέρει χαρακτηριστικά η Εύη Βατίδου η οποία ισχυρίζεται ότι ο αντίδικος της «επέλεξε από μόνος του να απομακρυνθεί από το χώρο του περιπτέρου της οδό Γούναρη προκειμένου να μην μπορέσω να τον ταυτοποίησω και να διεκδικήσω την αποζημίωση μου. Ακολούθως επέλεξε ο ίδιος να κατευθυνθεί προς το τμήμα της οδού Σουλίου, όπου είναι κακοτράχαλη, χωρίς άσφαλτο, θεωρώντας ότι έτσι θα με απέφευγε ευχερέστερα και επιπλέον για να μη μάθω την διεύθυνση της οικίας του. Στο τμήμα αυτό ήταν παντελώς αδύνατο για το αυτοκίνητο μου αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, ακόμη και καθαρόαιμο τζιπ, να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε».

Η Εύη Βατίδου είναι κατηγορηματική ότι ηΗ πτώση της μοτοσυκλέτας οφείλεται «σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον». «Ο αντίδικος μου είναι αποκλειστικός υπαίτιος του τραυματισμού της συζύγου του, αφού από εσφαλμένο – κακότεχνο χειρισμό επί του κακοτράχαλου οδοστρώματος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μόνο της συζύγου του, χωρίς εγώ έστω και να έχω ακουμπήσει είδα τη μοτοσικλέτα είτε τους επιβάτες αυτής» αναφέρει χαρακτηριστικά στρέφοντας τα «βέλη» της στον καταγγέλλοντα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη η Εύη Βατίδου μετά το τροχαίο στη Γλυφάδα – «Κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα για αποζημίωση»"

Νοσοκομείο Αγρινίου: 200 γιατροί διώκονται για απιστία - Έδιναν χειρόγραφες συνταγές

Για απιστία διώκονται 200 γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο νοσοκομείου Αγρινίο, επειδή συνταγογραφούσαν χειρόγραφα. 

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει πως το τμήμα δεν διέθετε γραμματειακή υποστήριξη ολόκληρο το 24ωρο, τονίζοντας πως οι κατηγορούμενοι δικάζονται στις 11 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, η υπόθεση άρχισε να διερευνάται έπειτα από καταγγελία αποπεμφθέντα πρώην διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη για μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την ενδεχόμενη απώλεια εσόδων του νοσοκομείου από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ατωλοακαρνανίας αναφέρονται τα εξής:

"Διενεργήθηκε κατόπιν έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) καθώς και από την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας όπου στις πορισματικές εκθέσεις τους αποτύπωναν τις ανεπάρκειες, την έλλειψη: υποδομής, εξοπλισμού,  πληροφοριακών συστημάτων, διασύνδεσης των τμημάτων και των κλινικών με τα εργαστήρια, το άκρως υποστελεχωμένο Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής, την απουσία γραμματειακής υποστήριξης σε 24ωρη βάση στα ΤΕΠ, τη μη ύπαρξη και λειτουργία ανεξάρτητου και αυτόνομου ΤΕΠ, τη σημαντική ιατρική υποστελέχωση ειδικευμένων γιατρών, την παντελή σχεδόν έλλειψη ειδικευομένων γιατρών κλπ.

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την 6η Υπε, την οποία ανέλαβε ο διοικητής του ΓΝ 'Χατζηκώστα' κ. Δερδεμέζης. Στο Πόρισμά του:

  • Παρότι όλοι όσοι διετέλεσαν Διοικητές στο εξεταζόμενο διάστημα, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Μιχάλης, παραδέχονταν στις καταθέσεις τους ότι δεν είχαν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των παραπεμπτικών στο ΤΕΠ έως τον Ιανουάριο 2021.
  • Παρότι οι πορισματικές εκθέσεις του ΣΕΥΥΠ και της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας αποτύπωναν με σαφήνεια τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες που καθιστούσαν ανεφάρμοστη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ΤΕΠ.
  • Παρότι υπήρξε επίσης ενδελεχής και με πλήθος στοιχείων και εγγράφων κατάθεση από τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας τότε, που αποδείκνυε ότι δεν είχαν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση παραπεμπτικών στο ΤΕΠ.
  • Παρότι το ίδιο κατέθεσαν και όσοι γιατροί (Διευθυντές Τομέων, Τμημάτων κλπ) κλήθηκαν.
  • Παρότι δεν υπήρξε πουθενά ούτε στις πορισματικές εκθέσεις του ΣΕΥΥΠ και της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας, ούτε σε καμία κατάθεση, ότι οι γιατροί αρνούνται να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παραπεμπτικών εξετάσεων στο ΤΕΠ, το αντίθετο μάλιστα, ζητούνταν να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.
  • Παρά όλα τα παραπάνω ο κ. Δερδεμέζης παίρνοντας ως δεδομένο ότι υπήρχε η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των παραπεμπτικών εξετάσεων στο ΤΕΠ, χωρίς να το τεκμηριώνει συγκεκριμένα, καταλήγει αδίκως και χωρίς κατά τη γνώμη μας να το αποδεικνύει, να μετακυλήσει τις ευθύνες και τις ανεπάρκειες της Διοίκησης για τη μη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την απώλεια εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία, δια της διάχυσης, σε όλους τους γιατρούς και στη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ως τελικούς αποδέκτες, αντιστρέφοντας τα δεδομένα".

Το προεδρείο της Ένωσης χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει ως "αδιανόητο" και "εξοργιστικό" και αναρωτιέται εάν αυτή είναι η "αναγνώριση" της προσφοράς στους γιατρούς από όλους του διοικούντες. Απευθύνει, επίσης, τα εξής ερωτήματα:

  • Να διασύρονται στα Δικαστήρια και να διώκονται ποινικά με βάση τα δικά τους καταδικαστικά πορίσματα, καλύπτοντας τις δικές τους ανεπάρκειες;
  • Ποιους γιατρούς; Τους γιατρούς του Νοσοκομείου και των ΚΥ που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει πλάτη, δουλεύουν ακατάπαυστα, με υπερεφημέρευση, "εντέλλεσθε" και μετακινήσεις, βγάζοντας ο κάθε γιατρός τη δουλειά που αντιστοιχεί σε 3, λόγω της ακραίας υποστελέχωσης, κάτω του ελάχιστου ορίου ασφάλειας, σχεδόν σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου προκειμένου να μένουν ανοιχτά και να λειτουργούν;
  • Ποιους γιατρούς; Σε  αυτούς που κάθε έννοια εργασιακής και επιστημονικής αναγνώρισης, εξέλιξης και αξιοπρέπειας έχει χαθεί προ πολλού λόγω των πολιτικών τους; 
  • Και για ποια κατηγορία; Εδώ δε κατηγορούμαστε ότι εγκαταλείψαμε ασθενή, ότι αρνηθήκαμε να εξετάσουμε ασθενή, ότι δεν ήμασταν στο πόστο μας. Κατηγορούμαστε ότι δεν εκδίδαμε ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων από…ανύπαρκτες προϋποθέσεις, εγκαταστάσεις, μηχανολογικό και πληροφοριακό εξοπλισμό κλπ, και αντ’ αυτού εκδίδαμε χειρόγραφα παραπεμπτικά, αντιμετωπίζοντας άμεσα τον πολυτραυματία, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό, το αλλεργικό σοκ, την αναπνευστική ανεπάρκεια κοκ!

Οι γιατροί σημειώνουν πως το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι η αρμόδια Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών με την 333/07.08.2023 διάταξή της έκρινε "ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση δίωξης και ως εκ τούτου" έθεσε "την υπό κρίση δικογραφία στο αρχείο". Την κρίση της αυτή την αιτιολόγησε πλήρως με όλα εκείνα, που καταχώρησε στην διάταξή της. Αναφέρουν αναλυτικά:

"Η Αντιεισαγγελέας Εφετών, στην οποία υποβλήθηκε η διάταξη, έκρινε ότι 'προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος (…) για την πλημμεληματική πράξη της παράβασης καθήκοντος'. Όσο κι’ αν διαβάσει κανείς την με α.π. 716/16.08.2023 διάταξη της, δεν θα βρει στοιχείο αιτιολογίας της παραδοχής του ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις'. Η ίδια, πάντως, παρήγγειλε στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να ενεργήσει 'κατά κρίσιν για την παραπομπή ή μη' στο ακροατήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθούμε αν και είχε με πλήρη αιτιολογία κρίνει η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών 'ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις της ποινικής δίωξής' μας και γι’ αυτό έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Ως γιατροί εκτελούμε το καθήκον μας με βάση τους κανόνες της ιατρικής. Το 'έγκλημά μας', κατά το κατηγορητήριο, είναι ότι παραγγέλθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις για ασθενείς του νοσοκομείου χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά. Το κάναμε αυτό, για να 'ζημιώσουμε' το νοσοκομείο, αφού ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τις εξετάσεις που παραγγέλλονταν μόνον ηλεκτρονικά.

Για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση με την 333/07.08.2023 διάταξη της Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών έγιναν δεκτά τα εξής:

'Από το σύνολο των Ν.Μ. που υπάγονται στην 6η ΥΠε, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρακλινικών εξετάσεων στο ΤΕΠ λειτουργούσε όλο το 24ωρο μόνο σε 6 νοσοκομεία (Πανεπιστημιακά Πατρών και Ιωαννίνων, ΓΝ Παίδων Πατρών 'Καραμανδάνειο' κλπ), σε 4 Νοσοκομεία λειτουργούσε έως τις 23:00 και στα υπόλοιπα 17 νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων η Ν.Μ. Αγρινίου, η παραπομπή εργαστηριακών εξετάσεων εξακολουθούσε να γίνεται με  χειρόγραφα παραπεμπτικά . Αιτία της καθυστέρησης (…) είναι α) η μη λειτουργία αυτοτελούς τμήματος οργάνωσης και πληροφορικής με κατάλληλο στελεχικό δυναμικό, β) έλλειψη διοικητικού προσωπικού στα ΤΕΠ ν’ αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθ’ ότι ο ιατρός ΤΕΠ, ο οποίος, λόγω της (…) υποστελέχωσης καλύπτει περισσότερες θέσεις και εξυπηρετεί περισσότερους ασθενείς από όσους του αναλογούν, δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να προβεί και σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γ) μη λειτουργία ανεξάρτητου και αυτόνομου ΤΕΠ με δική του οργανωτική δομή και προσωπικό, δ) γενικότερα υποστελέχωση της Ν.Μ. Αγρινίου'.

Παρ’ όλα αυτά, παραπεμφθήκαμε να δικαστούμε για παράβαση καθήκοντος. Αν είχαμε αρνηθεί να παράσχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων και ειδικότερα του συστήματος που θα επέτρεπε το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, θα είχαμε θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, ακόμη, των ασθενών. Πάλι θα ήμασταν κατηγορούμενοι".

Οι γιατροί τονίζουν πως την ημέρα της δίκης θα είναι όλοι στο δικαστήριο και το νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει. "Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να εξασφαλιστεί η νοσηλεία των ασθενών. Έπεται, μάλιστα, νέα ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι θα παραπεμφθούν για το ίδιο αδίκημα. Διεξάγεται σε βάρος τους προκαταρκτική εξέταση από Πταισματοδίκη του Αγρινίου κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας", σημειώνουν.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αγρινίου: 200 γιατροί διώκονται για απιστία - Έδιναν χειρόγραφες συνταγές"

DNA του Έλληνα οπαδού που συνελήφθη εντοπίστηκε στο μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του νεκρού φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αταυτοποίητο DNA που είχε βρεθεί στο μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη Κατσουρή, ανήκει στον οπαδό που είχε συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες για άλλο αδίκημα, ωστόσο η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

Ο 35χρονος πάντως αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Πάντως, η ταυτοποίηση δεν είναι αρκετή ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σημειώνεται πως ο 35χρονος συνελήφθη ενώ βρισκόταν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ώστε να καταθέσει για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου για ποινή φυλάκισης 12 μηνών, η οποία μάλιστα δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "DNA του Έλληνα οπαδού που συνελήφθη εντοπίστηκε στο μαχαίρι με το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη"

Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια, υπάρχει το «κόμμα Κασσελάκη» από το οποίο αποχωρώ

Ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη και το «νεοπαγές κόμμα του» εξαπέλυσε ο Θοδωρής Δρίτσας στη δήλωση αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια! Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμώ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Από δω και πέρα αυτό που υπάρχει είναι το “κόμμα Κασσελάκη”», τόνισε ο πρώην υπουργός, που αποχώρησε μαζί με την «Ομπρέλα».

«Ευθύνες έχουμε αναμφίβολα όλες και όλοι γι’ αυτό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Ούτε τα ιδρυτικά μέλη του παραμένουν σε αυτόν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Όμως η ανάγκη και η δυνατότητα αποτελεσματικής παρουσίας και προσφοράς της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει!», επισημαίνει στο κείμενό του.

Ο πρώην υπουργός απευθύνει κάλεσμα σε όλους για «μία νέα γενναία και βαθιά τομή στη συνέχεια της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχει υπηρετήσει με συνέπεια την ενότητα της Αριστεράς, προσθέτοντας με νόημα: «Της Αριστεράς όμως, όχι του κόμματος Κασσελάκη», ενώ επισημαίνει: «Από αυτήν την άποψη, ούτε μία βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν ανήκει στο νεοπαγές κόμμα Κασσελάκη. Ο καθένας και η καθεμιά κρίνει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του/της».



Αναλυτικά η επιστολή του Θοδωρή Δρίτσα


Πειραιάς, 12 Νοεμβρίου 2023
Π ρ ο ς
1/. Οργάνωση Μελών Β΄ Διαμερίσματος Πειραιά
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
2/. Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
3/. Οργανώσεις Μελών Α΄ Πειραιά & Νησιών & Β΄ Πειραιά
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
4/. Φίλες-Φίλους πολίτες του Πειραιά & των Νησιών,
που για πολλά χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ
ή και που σήμερα εξακολουθούν να στηρίζουν
τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
5/. Συμπολίτες μου, Πειραιώτισσες και Πειραιώτες

Δήλωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Με βαθιά λύπη, σήμερα αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ήδη πριν λίγες ώρες σαράντα έξι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, καταθέσαμε κείμενο αποχώρησης (επισυνάπτεται), με το οποίο εξηγούμε τους λόγους αυτής της τόσο σημαντικής και δύσκολης επιλογής μας.

Ήμουν ως ανένταχτος ενεργό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, με πρωτοπόρο αυτής της οραματικής προσπάθειας τον αξέχαστο Γιάννη Μπανιά και με Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τότε, το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ως ευόδωση και δικαίωση εκείνης της προσπάθειας, είχα την ιστορική τιμή να είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο Πρόεδρό του τον Αλέκο Αλαβάνο και στη συνέχεια τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί σε νικηφόρα πορεία, για τη σύγχρονη Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κορυφαία στιγμή το 2015 η εντολή του Ελληνικού λαού, για την πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια! Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμώ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Από δω και πέρα αυτό που υπάρχει είναι το «κόμμα Κασσελάκη». Ευθύνες έχουμε αναμφίβολα όλες και όλοι γι’ αυτό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Ούτε τα ιδρυτικά μέλη του παραμένουν σε αυτόν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όμως η ανάγκη και η δυνατότητα αποτελεσματικής παρουσίας και προσφοράς της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει!

Χιλιάδες πολίτες του Πειραιά από το 2004 (χρονιά που δεν εκλέξαμε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά) μέχρι το 2023, μας εμπιστεύτηκαν, μας στήριξαν και μας τίμησαν. Τους ανταποδίδω τιμή και ευγνωμοσύνη. Εκείνοι γνώριζαν και γνωρίζουν καλά ότι, δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση αλλά μία εμπνευσμένη συμφωνία με αμοιβαιότητα και στόχο την αναγέννηση και την κοινωνική δικαιοσύνη για τη χώρα μας και για τον Πειραιά.

Τιμώ και σέβομαι όλες και όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συμπορευτήκαμε πάνω από είκοσι χρόνια.

Τιμώ και σέβομαι τους πολίτες του Πειραιά.

Τιμώ και σέβομαι τις επιτυχίες μας και τις αποτυχίες μας.

Δεν διαγράφω τίποτα από αυτήν την εικοσαετία.

Με αυτήν την πολύτιμη και αναντικατάστατη πείρα, με βαθιά επίγνωση ότι οι καιροί όχι μόνο είναι δύσκολοι, αλλά ότι κυριολεκτικά πορευόμαστε στην «εποχή των τεράτων», σας καλώ όλες και όλους με αυτοπεποίθηση και με ψηλά το κεφάλι, όχι σε ένα νέο ξεκίνημα από το μηδέν, αλλά σε μία νέα γενναία και βαθιά τομή στη συνέχεια της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ανήκω κι εγώ σ’ εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων, που έχουμε υπερασπιστεί και έχουμε υπηρετήσει με συνέπεια την ενότητα της Αριστεράς. Της Αριστεράς όμως, όχι του κόμματος Κασσελάκη. Από αυτήν την άποψη, ούτε μία βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν ανήκει στο νεοπαγές κόμμα Κασσελάκη. Ο καθένας και η καθεμιά κρίνει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του/της.

Παρακαλώ τέλος τα αρμόδια Όργανα του κόμματος, να φροντίσουν για τη διαγραφή μου από τα Μητρώα του.

Από τα «μητρώα» της ζώσας πραγματικότητας θα το ρυθμίσει η ιστορική συνέχεια…
Επισυνάπτω και το συλλογικό κείμενο των σαρανταέξι συντροφισσών και συντρόφων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο και καταθέσαμε σήμερα Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023.

Καλούς αγώνες!

Με εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη,

Θοδωρής Δρίτσας

*************************************
Προς
την Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ.,
τον Αναπληρωτή Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ.
Κοινοποίηση στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ.
Αγαπητή συντρόφισσα, αγαπητέ σύντροφε

Το κείμενο αυτό δεν ήταν εύκολο να γραφτεί. Δεν προέκυψε χωρίς συλλογισμό, χωρίς βαθιά σκέψη, πόνο και αγωνία για το σήμερα και το αύριο της Αριστεράς. Άλλωστε, οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εμάς είχαμε πάρει ενεργά μέρος, μαζί με πολλές και πολλούς άλλους, στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε με πάθος για την κοινή υπόθεση. Με στιγμές που μας έκαναν να νιώσουμε υπερηφάνεια, όπως αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών, της κάλυψης από το ΕΣΥ 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, της αποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του επονείδιστου υποκατώτατου για τους νέους, της δραστικής μείωσης της ανεργίας, των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και παλαιότερα με τη συμμετοχή μας στα κοινωνικά κινήματα, στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο, στις πλατείες, στο Κοινωνικό Φόρουμ, στο εργατικό και αντιρατσιστικό κίνημα, στον αγώνα για την υπεράσπιση του άρθρου 16, σε τόσα άλλα....

Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τα κρατάμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Δεν ξεχνάμε και τις δύσκολες στιγμές. Τις στιγμές που νιώσαμε άβολα, δύσκολα, μειοψηφικά, αλλά συνεχίσαμε το ταξίδι. Δεν ξεχνάμε και τις δικές μας ευθύνες. Τις στιγμές που ολιγωρήσαμε ή που δεν καταφέραμε να σταματήσουμε αυτό που βλέπαμε να έρχεται, κυρίως τη βίαιη μετάλλαξη του κόμματός μας, τον αρχηγισμό, τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, τη διάχυσή του σε ένα θολό και άνευρο πολυσυλλεκτισμό.

Ήρθε όμως η στιγμή της απάντησης σε ένα κρίσιμο ερώτημα, που εκ των πραγμάτων έχει τεθεί.
Χωράνε οι ιδέες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έστω και αν αυτές δεν είναι πλειοψηφικές; Η απάντηση δυστυχώς είναι αρνητική. Και δεν είμαστε εμείς, που δώσαμε την απάντηση.

Η νέα ηγεσία -και δεν αναφερόμαστε μόνο στον νέο πρόεδρο- φρόντισε με το καλημέρα να περιγράψει το νέο κόμμα έναντι του «παλαιού». Μόλις χθες ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «άρρωστο κόμμα» και προανήγγειλε το ανήκουστο, βοναπαρτικό και ασφαλώς βαθιά αντιδημοκρατικό: τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «απομπομπή», όπως είπε, των τεσσάρων στελεχών του κόμματος. Θα λέγαμε ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρακτική του τραμπισμού, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα χρονικά, ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που έχει καθιερώσει τον πλουραλισμό, την ελευθερία της διαφορετικής άποψης, την ίδια τη δημοκρατία. Μια τέτοια πρακτική διωγμού ιστορικών στελεχών του χώρου μας, στην ουσία σημαίνει διωγμό και διαγραφή της ίδιας της αριστεράς από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φοβόμαστε ότι ουδεμία σχέση έχει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ζήσαμε.

Η ομιλία του στην ΚΕ ήταν μνημείο αλαζονείας, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Ως "αδιαμεσολάβητος" κατήργησε επί της ουσίας τα όργανα, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ αρνήθηκε πεισματικά την ψηφοφορία για το θέμα, που ο ίδιος προκλητικά και αντικαταστικά έθεσε.

Ως απόλυτος "ηγεμόνας", σε ένα κόμμα που απαξιώνεται καθημερινά, εκστόμισε κατηγορίες, που όμοιές της, ίσως και ποτέ, δεν είχαν διατυπωθεί. Είναι δυστυχώς, η νέα αυταρχική "κουλτούρα" που βάζει τη σφραγίδα της σε ένα κόμμα, το οποίο με ιλιγγιώδη ταχύτητα μετατοπίζεται από την Αριστερά, στο γνωστό, ενδεχομένως και άγνωστο για την ιστορία του τόπου, χώρο της συντηρητικής μεταπολιτικής.

Τα μηνύματα όμως ήταν πολλά. Ήταν η ομιλία του Στ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, που αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του κεφαλαίου με την εργασία, αναφορά που στην ουσία έβαλε τη σφραγίδα της βίαιης στροφής σε δεξιά και νεοφιλελεύθερα μονοπάτια και οδηγεί σε ρήξη με τον κόσμο της εργασίας. Ήταν το φως που... κέρδισε το σκοτάδι. Η ανατριχιαστικά «ουδέτερη» ανακοίνωση για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Η πλήρης απουσία της ηγετικής ομάδας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα. Η «συγγνώμη» της Θεοδώρας Τζάκρη για όσα η αριστερά έπραξε το 2011 – 2015. Η αντικατάσταση της ριζοσπαστικής με την... πατριωτική Αριστερά. Η αυταρχική άνωθεν εντολή διαγραφής τεσσάρων ιστορικών στελεχών, ανάμεσά τους δύο πρώην γραμματείς του κόμματος. Το αρχηγικό και δεσποτικό διάταγμα «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, θα είναι εκτός ψηφοδελτίων». Το τοξικό κλίμα, ο νεοαυριανισμός και ο δεξιόστροφος λαϊκισμός, οι κραυγές και ο φανατισμός, το μίσος για το 3% και την ιστορική πορεία της Αριστεράς, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη δημόσια συζήτηση. Ήταν η αδιαμεσολάβητη σχέση του «αρχηγού» με το λαό και η επί της ουσίας κατάργηση των Οργανώσεων Μελών. Η αντικατάσταση της πολιτικής με την επικοινωνία και τον τακτικισμό. Ήταν και είναι η διαρκής αποδόμηση της αριστερής, οικολογικής και ριζοσπαστικής ταυτότητας του κόμματος στο όνομα της στροφής προς το κέντρο.

Η νέα ηγεσία του κόμματος, υποσχέθηκε με ένα πρωτόγονο τρόπο να τα αλλάξει όλα. Η υπόσχεση αυτή συνοδεύτηκε, όμως, με την παλιά συνταγή της ήττας. Και ενώ με αυταρχισμό ξηλώνει χωρίς διαδικασίες πρόσωπα, ακόμα και αυτά της διεύρυνσης, κρατάει ως κόρη οφθαλμού τη διαρκή και βίαιη μετάλλαξη, αυτή ακριβώς που οδήγησε σε διαρκείς ήττες και σε απώλεια πολιτικής και κοινωνικής επιρροής. Δείγμα γραφής οι δημοσκοπικές έρευνες, οι οποίες φέρνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με συνεχείς διαρροές προς άλλες δυνάμεις, κυρίως της αριστεράς και της αποχής. Η μετατόπιση και ο συνωστισμός, εντέλει, στο κέντρο και στον λαϊκίστικο συντηρητισμό, σκορπά απογοήτευση στον κόσμο της Αριστεράς, που βλέπει ένα ιστορικό εγχείρημα να υπονομεύεται και να γκρεμίζεται εκ των έσω. Κάπως έτσι, το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας να «τελειώνουμε με την Αριστερά» βρήκε πρόσφορο έδαφος εντός των τειχών, από μια ομάδα που καθημερινά παίρνει διαζύγιο με τις αρχές και τις αξίες της και «εμπνέεται», στην καλύτερη περίπτωση, από το μοντέλο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ!

Επειδή εμείς αισθανόμαστε την ιστορική ευθύνη. Επειδή επιμένουμε αριστερά και το όραμά μας είναι ο σοσιαλισμός με ελευθερία και δημοκρατία, δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του, τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια.

Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής - ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών.

ΥΓ: Προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: «Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της»
...................................................................
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
1. Αυγουστάκη Ελένη
2. Βάκη Φωτεινή
3. Βίτσας Δημήτρης
4. Βούτσης Νίκος
5. Γερούκη Έλενα
6. Γιαννακάκη Μαρία
7. Γκόγκογλου Άγγελος
8. Γονίδη Μαρία
9. Γούλιαρου Θεοδώρα
10. Δρίτσας Θοδωρής
11. Ζωγράφος Βασίλης
12. Ιγγλέζη Κατερίνα
13. Καββαδία Αννέτα
14. Καλαμαρά Έφη
15. Καλδάρας Κώστας
16. Καλκανδής Πέτρος
17. Καμτσίδου Ιφιγένεια
18. Κανελλοπούλου Μαρία
19. Καραμεσίνη Μαρία
20. Κατριβάνου Βασιλική
21. Κλαυδιανός Παύλος
22. Κνήτου Κατερίνα
23. Κούτσης Νίκος
24. Κυπριανίδου Ερμίνα
25. Λάμπρου Πάνος
26. Μαγαλιού Ερμίνα
27. Μαντάς Χρήστος
28. Ματσούκα Χάρις
29. Μπαλαούρα Όλγα
30. Μπασκόζος Γιάννης
31. Μπουγελέκας Γιώργος
32. Νικολάρα Μαρία
33. Ξανθός Ανδρέας
34. Παπαδόπουλος Χριστόφορος
35. Παπαζεύκου Ουρανία
36. Παπανδρέου Ανδρέας
37. Πέρκα Πέτη
38. Ρογδάκη Αννα
39. Σκουρλέτης Πάνος
40. Τσακαλώτος Ευκλείδης
41. Υδραίος Μιχάλης
42. Φίλης Νίκος
43. Χατζησοφιά Αννα
44. Χριστοδουλοπούλου Τασία
45. Χριστούλη Έλενα
46. Ψαρρά Στέλλα

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια, υπάρχει το «κόμμα Κασσελάκη» από το οποίο αποχωρώ"

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Τσακαλώτου και Πέρκα από την ΚΟ – Παραιτήθηκαν Κυρίτσης και Μηταφίδης από την ΚΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να διαγράφει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα. Ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι μετά τις δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα οι βουλευτές Θεοπιστη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός Κ.Ο» αναφέρει η επιστολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι εν λόγω βουλευτές πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

Σημειώνεται πως Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν προτίθενται να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνουν ως ανεξάρτητοι βουλευτές. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον 45 βουλευτές.

Η επιστολή…

Παραιτήθηκαν από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης και Τρ. Μηταφίδης

Στο μεταξύ, παραιτούνται από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι πρώην βουλευτές Γιώργος Κυρίτσης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Στη δήλωση παραίτησης του προς τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα της ΚΕ αναφέρουν ότι «με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα μας οδηγείται στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση». «Με τη διχαστική ομιλία του στην ΚΕ – μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς – κατήργησε ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Με τις αμετροεπείς, προσβλητικές επιθέσεις του κατά ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του», προσθέτουν.

Σημειώνουν ότι υποβάλλουν την παραίτηση τους από την ΚΕ «επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε την παραμόρφωση της φυσιογνωμίας του κόμματος και το αρνητικό, για το κόμμα και τις λαϊκές ανάγκες, πολιτικό σχέδιο που φιλοτεχνεί η περί τον πρόεδρο ηγετική ομάδα». Επιπλέον, δηλώνουν ότι «δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να απευθυνθούμε στη βάση του κόμματος και να παλέψουμε για τις απόψεις μας ως απλά μέλη».

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά την ΚΕ

Στην πρώτη του αντίδραση νωρίτερα σήμερα μετά τη «σφαγή» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για μια νέα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος με παρέμβασή του «στο Κόκκινο» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι τα όργανα του κόμματος δουλεύουν και ότι «θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο».

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά».

«Θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε να συνεισφέρετε γιατί πιστεύω ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία και αυτό θέλουμε να εκμαιεύσουμε στο κόμμα μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Τσακαλώτου και Πέρκα από την ΚΟ – Παραιτήθηκαν Κυρίτσης και Μηταφίδης από την ΚΕ"

Παρατείνεται έως 15 Νοεμβρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών

Παρατείνονται, έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις από τη χ/θ 5+800 (είσοδος Κοιλάδας Τεμπών, νότιο στόμιο Σήραγγας Τ2 – Ι/Κ Αμπελακίων) έως τη χ/θ 11+800 (Ισόπεδος Κόμβος Ομολίου, εντός ΚΕΠ), γίνεται λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176) έως τον Η-Α/Κ Ραψάνης (χ/θ 391+108), στο οποίο περιλαμβάνονται οι Σήραγγες Τεμπών Τ1 και Τ2.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται έως 15 Νοεμβρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών"

"Δώστου, ρίξτου, μπράβο": Βασάνιζε αναπήρους live στο ίντερνετ και χρέωνε... συνδρομή - 23.000 οι θεατές της φρίκης

Περισσότερα από 550 βίντεο βασανισμού. Σχεδόν 23.000 θεατές της φρίκης. Συνδρομές έως και 150 ευρώ για την πρόσβαση στη ζωντανή διαδικτυακή διαπόμπευση.

Πρόκειται για μερικούς από τους τρομακτικούς αριθμούς που αποτυπώνουν τον εφιάλτη που ζούσαν καθημερινά στα χέρια ενός 42χρονου άνδρα στο Κερατσίνι, μια γυναίκα 21 ετών και ένας 25χρονος, αμφότεροι με νοητική στέρηση. Κάθε λογής κακοποίηση, σωματική και λεκτική, είχε μετατραπεί σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι για τον 42χρονο, που αναζητώντας επιπλέον θεάσεις και διαδικτυακούς συνδρομητές, βασάνιζε καθημερινά live τα δύο θύματα του στο κολαστήριο της οδού Παύλου Φύσσα.

Η σοκαριστική δράση, έλαβε τέλος τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, έπειτα από μια ακόμα φρικιαστική ζωντανή μετάδοση. Είχε προηγηθεί ένα ανώνυμο τηλεφώνημα-καταγγελία στις αρχές.

"Πονάω..."

"Πονάω" αναφωνούσε σε ένα από τα βίντεο της φρίκης, μην μπορώντας να αντέξει τους πόνους από τα χτυπήματα του 42χρονου. "Πέσε στα γόνατα σα να προσκυνάς. Θέλουν να δουν, δεν γίνεται να μην θες", της απαντησε ο βασανιστής, προσθέτοντας: "αν δεν το κάνεις, δεν παίρνεις λεφτά". Το περιεχόμενο όλων των βιντεσκοπημένων μεταδόσεων, προκαλεί αποστροφή.

Σε ένα από αυτά ο 42χρονος την εξαναγκάζει να ξυρίσει τα φρύδια της και το κεφάλι, σε ένα άλλο χτυπάει τα θύματα του με taser, ενώ σε κάποιο από τα live video θέλοντας να εξευτελίσει τον 25χρονο, βάζει το κεφάλι του μέσα σε λεκάνη τουαλέτας. "Δώστου, ρίξτου, μπράβο", φωνάζει σε μια εγγραφή ο 42χρονος που έχει αναλάβει το ρόλο διαιτητή, βάζοντας τα δύο θύματα του να παλέψουν. Η νεαρή κοπέλα που ήταν ημίγυμνη ξέσπασε σε λυγμούς λίγο πριν την διακοπή της μετάδοσης, μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των εικόνων είχαν καταγραφεί μόνο τον τελευταίο μήνα, κατά το διάστημα των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στη σύλληψη του 42χρονου. Οι αστυνομικοί που προσπαθούν να αποκτήσουν σαφή εικόνα για το μέγεθος της δράσης του κατηγορούμενου, αντίκρισαν βίντεο με εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser gun), γιαούρτωμα, υπονοούμενες πράξεις πεοθηλασμού έναντι αμοιβής.

Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, εξύβριση, μαστροπεία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » ""Δώστου, ρίξτου, μπράβο": Βασάνιζε αναπήρους live στο ίντερνετ και χρέωνε... συνδρομή - 23.000 οι θεατές της φρίκης"

Από σήμερα αποκτούν αυτόματα ΑΦΜ πάνω από 350.000 ανήλικοι άνω των 12 ετών

Στην αυτόματη απόδοση ΑΦΜ σε εξαρτώμενα ανήλικα άγαμα τέκνα, άνω των 12 ετών, προχωρά από σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι που έχουν ή θα έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31/12/2023, θα αποκτήσουν ΑΦΜ, αυτόματα, με βάση τα στοιχεία των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του 2022 και τα στοιχεία ΑΜΚΑ των γονέων, όπως επαληθεύονται από το Μητρώο Πολιτών.

H ταυτοποίηση των ανηλίκων και των γονέων τους επιτυγχάνεται μέσω ειδικής διαλειτουργικότητας που αναπτύχθηκε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), και ανταλλαγής δεδομένων με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Και όλα αυτά, χωρίς καμία ενέργεια των γονέων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης ΑΦΜ, για τα ανήλικα τέκνα που θα ταυτοποιούνται μέσα από την παραπάνω ψηφιακή διαδικασία, και οι δύο γονείς θα ενημερώνονται για το ΑΦΜ, που αποδόθηκε στο τέκνο, μέσω:

* ηλεκτρονικής ειδοποίησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/ Στοιχεία Επικοινωνίας

* ανάρτησης, στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/ Τα Μηνύματά μου.

Επιπλέον, τα στοιχεία του ΑΦΜ του ανηλίκου θα εμφανίζονται εφεξής ως «Σχετιζόμενος ΑΦΜ» στην εικόνα των σχέσεων φυσικού προσώπου των γονέων, στην ψηφιακή πύλη myAADE/ Μητρώο & Επικοινωνία/ Στοιχεία Φυσικού Προσώπου.

Εκτιμάται ότι με τη διαδικασία αυτή θα λάβουν ΑΦΜ πάνω από 350.000 ανήλικα τέκνα άνω των 12 ετών.

Με βάση τα σχετικά στοιχεία, σήμερα υποβάλλονται πάνω από 80.000 αιτήσεις ετησίως για χορήγηση ΑΦΜ σε ανήλικα τέκνα.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι, σε δεύτερη φάση, να χορηγήσει, με την ίδια διαδικασία, ΑΦΜ σε όλα τα ανήλικα τέκνα, από το πρώτο έτος της ηλικίας τους, που έχουν δηλωθεί από τους γονείς τους στις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και μπορούν να ταυτοποιηθούν με την παραπάνω ψηφιακή διαδικασία.

Με τη νέα διαδικασία, διευκολύνονται σημαντικά οι γονείς, καθώς δεν θα χρειάζεται εφεξής να υποβάλλουν αίτηση και να επισκέπτονται τη ΔΟΥ για να λάβουν ΑΦΜ τα ανήλικα τέκνα τους. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η πληρέστερη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των γονέων και η δυνατότητα επαλήθευσης, ότι είναι δικαιούχοι των προβλεπόμενων ελαφρύνσεων, επιδομάτων κι ενισχύσεων.

Διευκρινίζεται ότι η χορήγηση ΑΦΜ στα ανήλικα δεν δημιουργεί υποχρέωσή τους για υποβολή δηλώσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Από σήμερα αποκτούν αυτόματα ΑΦΜ πάνω από 350.000 ανήλικοι άνω των 12 ετών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news