facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Νεκρή γυναίκα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα – Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της

Επίθεση από τον 39χρονο σύντροφό της ο οποίος την τραυμάτισε θανάσιμα, δέχθηκε μια 28χρονη γυναίκα, με το που εξήλθε από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΡΤNews.

Ειδικότερα, το συμβάν έλαβε χώρα σε απόσταση 100 μέτρων από το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα.

Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρεται σχετικά: «Πριν από λίγο εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη γυναίκα από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών σε νοσκομείο ο φερόμενος δράστης της επίθεσης. Διενεργείται προανάκριση από τη Διευθυνση Ασφαλείας Αθηνών».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιοι Ανάργυροι: Νεκρή γυναίκα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα – Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της"

Καβάλα: Τραυματίστηκε 6χρονο κοριτσάκι- Έσπασε η τραμπάλα, στην οποία έπαιζε

Στην παιδική χαρά του πάρκου Φαλήρου στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας τραυματίστηκε ένα 6χρονο κοριτσάκι, καθώς έσπασε η τραμπάλα στην οποία έπαιζε.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας του μικρού κοριτσιού, η οποία μετέφερε την κόρη της στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι γιατροί της έκαναν και ράμματα.

Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: Τραυματίστηκε 6χρονο κοριτσάκι- Έσπασε η τραμπάλα, στην οποία έπαιζε"

Γάζα: Εικόνες σφαγής στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Αδιανόητη καταστροφή

Στο ερειπωμένο Αλ Σίφα «κανείς δεν γλίτωσε», λέει ο επικεφαλής ομάδας διασωστών, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατιωτών από το νοσοκομειακό συγκρότημα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, περιγράφοντας εικόνες με «διασκορπισμένα πτώματα» στα χαλάσματα.

Δεκάδες περαστικοί αντικρίζουν με δέος το μέγεθος της καταστροφής. Κάποιοι ψαχουλεύουν στα ερείπια, μήπως βρουν κάτι που αξίζει.

Ορισμένα κτίρια έχουν ισοπεδωθεί. Άλλα στέκουν ακόμη όρθια, έχοντας υποστεί όμως σημαντικές καταστροφές. Φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει σε ένα κατεστραμμένο κτίριο.

Τρεις άνδρες απομακρύνουν με φορείο έναν τραυματισμένο άνδρα.

Η περιοχή του νοσοκομείου Αλ Σίφα πριν και μετά τον πόλεμο στη Γάζα

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, «έχει καταστραφεί ολοσχερώς», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φάρις Αφάνα, επικεφαλής ομάδας διασωστών. «Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις σφαγές αμάχων και παιδιών. Κανείς δεν γλίτωσε εδώ», επισημαίνει.

Την ώρα που οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα, πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που σιγοκαίει σε κτίριο του συγκροτήματος.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι καταστροφή για την ανθρωπότητα και το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας», λέει ο Φάρις Αφάνα, καταγγέλλοντας ότι κτίρια πυρπολήθηκαν και κατεδαφίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα «να σταματήσει τις σφαγές κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ένας άνδρας δείχνει πτώματα διασκορπισμένα στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο και λέει στην κάμερα: «θα μας θάψουν εδώ… δεν θα φύγουμε από εδώ».

Τραυματίες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα (φωτογραφία αρχείου)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι «ολοκλήρωσε» τις επιχειρήσεις του στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα και απέσυρε τις δυνάμεις του. Είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι ανακάλυψε «μεγάλες ποσότητες όπλων» σε χώρους του νοσοκομείου, ότι οι δυνάμεις του αντιμετώπισαν «τρομοκράτες» και ότι «απέφυγαν να βλάψουν προσωπικό και ασθενείς».

Ο επικεφαλής της ομάδας διασωστών χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την καταστροφή νοσοκομειακών κλινών και υπογραμμίζει πως έχει μείνει «έκπληκτος» από τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και ιδίως του αραβικού κόσμου. «Πότε θα κάνουν κάτι; Όταν αφανιστεί ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός;», διερωτάται.

Λευκός Οίκος: “Πολύ ανησυχητικές” οι πληροφορίες για το Αλ Σίφα

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες για τα πτώματα που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, απ΄όπου ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε σήμερα έπειτα από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων, είναι “πολύ ανησυχητικές”.

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, εάν αληθεύει“, δήλωσε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιέρ αναφέροντας ότι η Ουάσινγκτον θα “επικοινωνήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση για να έχει περισσότερη πληροφόρηση“, μετά τις δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρών και πολιτών που βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα ότι τουλάχιστον 20 πτώματα βρέθηκαν, ορισμένα εκ των οποίων έδειχναν ότι πέρασαν από πάνω τους στρατιωτικά οχήματα.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Γάζα: Εικόνες σφαγής στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Αδιανόητη καταστροφή "

Χρέη στην εφορία: Αναβιώνουν ρυθμίσεις οφειλών – Νέα ευκαιρία για φορολογούμενους που έχασαν ρυθμίσεις

Πρόσθετες τεχνικές διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 8 Απριλίου. Οι διατάξεις αφορούν στους όρους διατήρησης και αναβίωσης των ρυθμίσεων οφειλών με στόχο να καταστούν επιεικέστεροι και δικαιότεροι.

Πιο αναλυτικά, παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των ανωτέρω δόσεων, τότε οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση. Σημειώνεται πως προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια των ανωτέρω ρυθμίσεων, η φορολογική διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα στην πίστωση στις δόσεις αυτών των ποσών που προέρχονται από επιστροφές φόρων ή από παρακρατήσεις λόγω έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας. Επιπλέον, σημειώνεται πως η παραπάνω αναβίωση δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν απωλεσθεί με πράξη του Προϊσταμένου ΔΟΥ.

Επιπρόσθετα, με το σχέδιο νόμου εξορθολογίζονται οι κανόνες που αφορούν στην απώλεια των ρυθμίσεων. Σήμερα, η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που, εάν δημιουργηθούν για έστω και μια ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης.

Με τις διατάξεις που έχουν τεθεί σε διαβούλευση, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των παραπάνω και η τακτοποίηση των οφειλών που δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση εντός 3 μηνών προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της ρύθμισης.

Πιο αναλυτικά, με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις οφειλών τους εφόσον:

  • Έχουν υποβάλει τις ανωτέρω δηλώσεις εντός 3 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Εάν η προθεσμία έχει παρέλθει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορούν να υποβάλουν 5 μήνες μετά, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου 2024.
  • Έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις νέες οφειλές τους σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την πάροδο της προθεσμίας καταβολής τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρέη στην εφορία: Αναβιώνουν ρυθμίσεις οφειλών – Νέα ευκαιρία για φορολογούμενους που έχασαν ρυθμίσεις"

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: Η έρευνα και η άσκηση ποινικής διώξεως σε υπουργούς ανήκουν αποκλειστικά στην Βουλή

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωση σχετικά με τις εισαγγελική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρει ότι διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη μένει έξω από το πολιτικό παιχνίδι και ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Αναλυτικά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει τα ακόλουθα:

  • Η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, διερευνά τις ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα, που τελέστηκαν και ουδείς δύναται να καταλογίσει την οποιαδήποτε πλημμέλεια ή ολιγωρία στη σχετική δικαστική έρευνα, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, κινούμενη προς πάσα κατεύθυνση.
  • Για τις τυχόν ποινικές ευθύνες Υπουργών ισχύει η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία η έρευνα των ποινικών ευθυνών των ανωτέρω προσώπων, όπως και η άσκηση της ποινικής διώξεως ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Η διάταξη αυτή του άρθρου 86  ισχύει από τη θέσπιση του ισχύοντος Συντάγματος και ουδεμία από τις μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις έχει εισηγηθεί την αναθεώρησή της, αποσκοπεί δε στην απρόσκοπτη λειτουργία των άμεσων οργάνων του κράτους – φορέων της εκτελεστικής εξουσίας ώστε αφ’ ενός  οι φορείς αυτοί να μην βρίσκονται ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένοι σε διώξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αφ’ ετέρου οι πράξεις τους σε επίπεδο προκαταρκτικής έρευνας και άσκησης δίωξης να υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, ήτοι του κατεξοχήν θεσμικού οργάνου άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 
  • Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποτελεί θεσμό της Ε.Ε., στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει μόνο η έρευνα και η δίωξη εγκλημάτων κατά των οικονομικών εν γένει συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα των ποινικών ευθυνών του δυστυχήματος των Τεμπών ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία δύναται να αξιοποιεί και τα όποια πορίσματα  της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε οποιοδήποτε  αντικείμενο της αρμοδιότητάς της. 
  • Η Ευρωπαία Εισαγγελέας κατά την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της δεν είναι θεσμικά ορθό να εισηγείται την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία (διαδικασία αναθεώρησης) ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και καθορίζεται από τη διάταξη του άρθρου 110 του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση κλονίζεται η αρχή της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και η πίστη των πολιτών στον θεσμό. 
  • Τέλος, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει διακριτή δικαιοδοσία, σαφώς καθοριζόμενη, η οποία δεν δύναται να υποκαθίσταται αλλά ούτε και να υπονομεύεται από οποιαδήποτε θεσμικά όργανα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελληνικής Πολιτείας. Κάθε δικαστική έρευνα διεξάγεται εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει κριθεί ασύμβατο είτε με το Σύνταγμα, είτε με το Ενωσιακό Δίκαιο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει τις ανωτέρω αναμφισβήτητες αρχές, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη μένει έξω από το πολιτικό παιχνίδι και οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: Η έρευνα και η άσκηση ποινικής διώξεως σε υπουργούς ανήκουν αποκλειστικά στην Βουλή"

Κολωνός: Αποφυλακίζονται 17 καταδικασθέντες – Στη φυλακή επιστρέφουν Μίχος και «Μιχάλης»

Aνοίγει η πόρτα της φυλακής για 17 καταδικασθέντες στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Πρόκειται για καταδικασμένους ως «πελάτες» των ραντεβού της φρίκης αλλά και πορνογραφία.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση με την απόφαση του ,είπε «ναι» στα αιτήματα αναστολής στην έφεση για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους με αποτέλεσμα η αποφυλάκιση τους να είναι θέμα ωρών. Το δικαστήριο κατά περίπτωση επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ενώ σε κάποιους επιβλήθηκαν και χρηματικές εγγυήσεις έως 25.000 ευρώ.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο για τους αποκαλούμενος «πελάτες» είναι οι εξής:

  • Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.
  • Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.
  • Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας .
  • Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε 1 για απόπειρα γενετήσιας πράξης και τέλος
  • Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα

Το δρόμο για την ελευθερία θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες και η μητέρας της 12χρονης η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το αδίκημα της πλημμεληματικής εκβίασης.

Στη φυλακή επιστρέφει ο Ηλίας Μίχος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 27 έτη . Άλλωστε , ήταν ο μόνος που η υπεράσπιση του δεν ζήτησε αναστολή.

Τον δρόμο για τη φυλακή ακολουθεί και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του για αναστολή στην έφεση.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 4.100 ευρώ στον Ηλία Μίχο και 2.200 ευρώ στον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Αποφυλακίζονται 17 καταδικασθέντες – Στη φυλακή επιστρέφουν Μίχος και «Μιχάλης»"

Καιρός αύριο: Ζέστη με αφρικανική σκόνη – Έως τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Τρίτη 2 Απριλίου θα είναι σχετικά ζεστός με σκόνη από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οπότε θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά τους 26 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες πιο πυκνές. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από το απόγευμα βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με αφρικανική σκόνη – Έως τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία"

Κολωνός: Ισόβια στον Μίχο, ελεύθερη άμεσα η μητέρα της ανήλικης - Οι τελικές ποινές για την υπόθεση της 12χρονης

Ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Στο μεταξύ, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού,  άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως επτά έτη αντίστοιχα. 

Ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση 17 καταδικασθέντων προτείνει η εισαγγελέας - Οι ποινές με τη συγχώνευση

Στη συνέχεια της δίκης, να χορηγηθεί ανασταλτικό στην έφεση 17 -εκ των 20- καταδικασθέντων της υπόθεσης του Κολωνού, φέρεται να ζήτησε η εισαγγελέας της δίκης για την υπόθεση του Κολωνού, αγορεύοντας στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισαγγελέας πρότεινε το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία. Το δικαστήριο, όμως, έχει τον τελικό λόγο, και θα αποφανθεί με απόφασή του. Σε περίπτωση πάντως που κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του αποκαλούμενου «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες θα βρεθούν εκτός φυλακής

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι, με τις συγχωνεύσεις των ποινών, στον Μίχο επιβλήθηκε ισόβια για τον βιασμό της ανήλικης και κάθειρξη 27 ετών (από αυτά εκτιτέα τα 20). Τέλος, στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κολωνός: Ισόβια στον Μίχο, ελεύθερη άμεσα η μητέρα της ανήλικης - Οι τελικές ποινές για την υπόθεση της 12χρονης"

Self test για τον καρκίνο παχέος εντέρου – Διαθέσιμο δωρεάν από τον Ιούνιο στα φαρμακεία

Δωρεάν θα διατίθεται από τον Ιούνιο από τα φαρμακεία το self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, για συγκεκριμένες πληθυσμιακές κατηγορίες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. 

Πρόκειται για ένα ειδικό τεστ, το οποίο ανιχνεύει την παρουσία αίματος στα κόπρανα. 

Το self test για αυτό το είδος καρκίνου θα χορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικού ελέγχου του υπουργείου Υγείας και θα δίνεται σε όλους τους πολίτες ηλικίας ηλικίας 50 έως 70 ετών, οι οποίοι θα ειδοποιούνται με sms. 

ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Self test για τον καρκίνο παχέος εντέρου – Διαθέσιμο δωρεάν από τον Ιούνιο στα φαρμακεία"

Βόρεια Ελλάδα: Οφθαλμίατρος απέκρυψε εισοδήματα αξίας 161.000€ και αγόρασε 23 πανάκριβα ρολόγια

Υπόθεση μη έκδοσης αποδείξεων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός από οφθαλμίατρο  διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά τα έτη 2019 έως 2024 ο γιατρός είχε προβεί στην απόκτηση 23 ρολογιών χειρός, συνολικής αξίας 161.300 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Για τις παραβάσεις που προέκυψαν θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) "Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα", για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόρεια Ελλάδα: Οφθαλμίατρος απέκρυψε εισοδήματα αξίας 161.000€ και αγόρασε 23 πανάκριβα ρολόγια"

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Έλενας Ακρίτα

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της Μαρέβας Γραμπόφσκι Μητσοτάκη κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, για «συκοφαντική ανάρτηση» εις βάρος της, προαναγγέλλει το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωσή του.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει πως η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη «θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο» εις βάρος της κυρίας Έλενας Ακρίτα.

Μάλιστα επισημαίνεται πως το πρωθυπουργικό γραφείο θεωρεί αυτονόητο «πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:

Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.

Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν από μία ανάρτηση της κυρίας Έλενας Ακρίτα χθες Κυριακή, 31.3.2024, με την οποία άφηνε υπονοούμενα περί «παραγοντισμού» της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη «με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες» με αφορμή δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ» που διαψεύστηκε τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσο και από το περιβάλλον του εκδότη και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση ο υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική συνέντευξή του είχε πει πως η κυρία Ακρίτα στοχοποιεί την κυρία Γκραμπόφσκι και θα έπρεπε να της ζητήσει συγνώμη.

Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε η κυρία Ακρίτα λέγοντας πως το να ζητήσει συγνώμη λογικά αποτελεί πρωταπριλιάτικο αστείο, ενώ επανέφερε την ανάρτησή της με τις ίδιες αιχμές κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη και το αίτημα περί άρσης της ασυλίας της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Έλενας Ακρίτα"

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο 24χρονοι για απάτες μέσω διαδικτύου - Προμηθεύονταν στοιχεία από το Dark Web

Δύο νεαροί προφυλακίστηκαν για απάτες μέσω του διαδικτύου, από τις οποίες φαίνεται να αποκόμισαν, ή αποπειράθηκαν να αποκομίσουν, περίπου 355.000 ευρώ. Πρόκειται για δύο 24χρονους, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Για την ίδια υπόθεση - η οποία ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ - κατηγορούνται δύο ακόμη 24χρονοι, εκ των οποίων ο ένας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και ο άλλος αναμένεται να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 26 περιπτώσεις απάτης (22 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα) που τελέστηκαν την περίοδο 2022/23. Για να πετύχουν την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, στοιχεία και κωδικούς τους οποίους προμηθεύονταν προηγουμένως από το Dark Web (σκοτεινό δίκτυο).

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια οι δύο προφυλακιστέοι φαίνεται να αποδέχθηκαν μέρος των πράξεών του, ενώ, κατά πληροφορίες, ανέφεραν ότι έχουν αποζημιώσει κάποια από τα θύματά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο 24χρονοι για απάτες μέσω διαδικτύου - Προμηθεύονταν στοιχεία από το Dark Web"

Μυστήριος θάνατος για 45χρονη. Ορφανά τα δύο παιδάκια της – είχε πεθάνει πριν χρόνια και ο πατέρας

Μυστήριο θάνατο βρήκε 45χρονη, κάτοικος της Νέας Αρτάκης.

Το αυτοκίνητό της βρέθηκε εκτός οδοστρώματος 1χλμ έξω από την Καστέλλα Ψαχνών, ενώ η ίδια εντοπίστηκε σχεδόν 2χλμ μακριά μέσα στα αίματα.

Το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν χτυπημένο σαν από σφοδρή σύγκρουση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να βρουν το άτομο ή τα άτομα που επέβαιναν μέσα σε αυτό, ακολούθησαν μία γραμμή αίματος, η οποία κατέληγε στο πτώμα της 45χρονης. Το θέμα διαχειρίζεται η ασφάλεια Χαλκίδας καθώς προκύπτουν, πλέον, ερωτηματικά για τα αίτια του θανάτου της.

Η 45χρονη αφήνει πίσω της δύο δίδυμα αγοράκια, 10 ετών, και μάλιστα, χωρίς πατέρα. Ο άντρας της είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια όταν η ίδια ήταν περίπου 6 μηνών έγκυος. Τότε είχαν κληθεί ψυχολόγοι  και κοινωνικοί λειτουργοί από το Χαμόγελο του Παιδιού για να την στηρίξουν ψυχολογικά.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από το Χαμόγελο του Παιδιού είναι δίπλα στα δύο αγοράκια. Αναμένονται οι αποφάσεις των εισαγγελικών αρχών για το μέλλον των παιδιών.

tvstar

Διαβάστε Περισσότερα » " Μυστήριος θάνατος για 45χρονη. Ορφανά τα δύο παιδάκια της – είχε πεθάνει πριν χρόνια και ο πατέρας"

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο – Το σχετικό δημοσίευμα είναι χυδαίο

Συγχαρητήρια για την δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποιήθηκε από ζώντα δότη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο στο Action24, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που έγραψαν ότι ο Γεωργιάδης κόβει τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς.

Ο ίδιος τόνισε: «θέλω να παρακαλέσω την κάθε εφημερίδα και συγκεκριμένα την Κόντρα, να μην παίζουν για αντιπολιτευτικούς λόγους με τον πόνο των ασθενών. Το δημοσίευμα αυτό είναι απαράδεκτο, είναι χυδαίο. Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο. 

Το ότι η ένωση ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια και πριν δίνεται ένα φάρμακο για ελέγχεται από συναδέλφους γιατρούς αν καλώς γράφεται ή όχι σημαίνει ότι ο Υπουργός κόβει τα φάρμακα; 

Η ένωση των ογκολογων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται.

Ότι πρέπει να γράφεται, θα γράφεται και ότι πρέπει να δίνεται, θα δίνεται. Σε όποιον ασθενή πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε. Η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στην συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κατά τη γνώμη τους τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται αυτό δεν είναι του Υπουργού. 

Υπάρχει ανοσοθεραπεια που κάνει 1 εκατομμύριο ευρώ».

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι όσο είναι υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο.

Για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ζητήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «Άμα δεν δω για ποιο λόγο κατηγορούν τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή εγώ τι να πω» και συμπλήρωσε ότι «ο Στέφανος Κασσελακης επιμένει να αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών […] Είναι διαγωνισμός μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ποιος θα επικρατήσει».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «ο Δήμος της Αθήνας για 5 χρόνια είναι παραδομένος στην άκρα Αριστερά».

Αναφορικά με το συνέδριο της ΝΔ σχολίασε πως «είναι ένα συνέδριο για να δώσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στον Κυριακό Μητσοτάκη».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδ. Γεωργιάδης: Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο – Το σχετικό δημοσίευμα είναι χυδαίο"

Τραγωδία στη Βέροια: ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου, νεκρές μια 68χρονη και μια 20χρονη

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, γύρω στις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, στο ύψος του γηπέδου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό έναν 64χρονο κάτοικο Νάουσας, με κατεύθυνση από Βέροια προς Νάουσα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε σε στάση λεωφορείων, στο 6ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σκύδρας.



Στο σημείο περίμεναν τη συγκοινωνία δυο γυναίκες, μια 68χρονη και μια 20χρονη, τις οποίες και παρέσυρε.







Από τη σφοδρή σύγκρουση, η μια γυναίκα, 68 ετών, απογειώθηκε κυριολεκτικά και περνώντας ανάμεσα από την πέργκολα παρακείμενης κατοικίας, προσγειώθηκε στο τσιμέντο της αυλής, χάνοντας τη ζωή της. Η 20χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. «Το δυσάρεστο εγινε περίπου στις 10.00. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που διερχοταν στον κεντρικό δρόμο της Πατρίδος, 65-70 ετών, πρέπει να έχασε τις αισθήσεις του ή να κοιμήθηκε και έπεσε πάνω στη στάση στην οποία ήταν μια κυρία στην οποία ήταν μία κυρία 68 ετών και μια κοπέλα 20 ετών. Η κυρία πέθανε μετά από λίγα λεπτά και αργότερα πέθανε και η νεαρή κοπέλα. Το αστικό ήταν μόλις στα 50 μέτρα και σε λίγα δευτερόλεπτα θα ανέβαιναν σε αυτό. Το αυτοκίνητο πέταξε την κοπέλα πάνω από δέκα μέτρα μακριά» δήλωσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της κοινότητας της Πατρίδας Βέροιας, Γιάννης Σιδηρόπουλος.

troxaio-veroia__4_

troxaio-veroia__5_

troxaio-veroia__2_

troxaio-veroia__3_

troxaio-veroia__1_

Ο 64χρονος οδηγός, ο οποίος φέρεται να  επικαλέστηκε αδιαθεσία και λόγω αυτής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλέσει το δυστύχημα, συνελήφθη, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με το τραγικό συμβάν αναφέρεται: «Σήμερα (1 Απριλίου 2024) και ώρα 09:40 περίπου, στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Βέροιας - Σκύδρας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου και παρέσυρε 68χρονη ημεδαπή γυναίκα και 20χρονη αλλοδαπή γυναίκα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ο 64χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Βέροια: ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου, νεκρές μια 68χρονη και μια 20χρονη"

Youth Pass: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι και πως θα γίνουν οι πληρωμές

Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε νέους οι οποίο έχουν συμπληρώσει  είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2023 έως και 31.12.2023. 

Ως προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το νέο Youth Pass ορίζεται η 15η Μαΐου και έως 31 Μαΐου η πίστωση στους δικαιούχους. Αρμόδιοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Youth Pass είναι οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5420/14.09.2023).   

Η πίστωση της ενίσχυσης γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 1 – 2 εργάσιμων ημερών έως να λάβουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι. Στη συνέχεια θα μπορούν να την αξιοποιήσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις που ανήλθαν συνολικά σχεδόν στο ποσό των 21 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass αποτελεί ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Δικαιούχοι:
  • φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
  • υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Διαδικασία πίστωσης

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Η δράση του Youth Pass υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ της ΚΥΑ, όπου περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων στις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν.

Για υποβολή της αίτησης και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία: https://vouchers.gov.gr/youthpass 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Youth Pass: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι και πως θα γίνουν οι πληρωμές"

Κολωνός: «Όχι» σε ελαφρυντικά στον Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης, προτείνει η εισαγγελέας

Να μη χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο, πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες στη δίκη για την υπόθεση του Κολωνού η εισαγγελέας της έδρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας τάχθηκε κατά της χορήγησης ελαφρυντικών στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

«Όχι» όμως σε χορήγηση ελαφρυντικών φέρεται να είπε η εισαγγελέας και για τη μητέρα της 12χρονης. Το σκεπτικό της ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ή απαξία που περιέχει η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε η μητέρα αλλά και το ότι παραμέλησε την ανήλικη κόρη της.

Σε ό,τι αφορά στους αποκαλούμενους «πελάτες» της ανήλικης που καταδικάστηκαν η εισαγγελέας φέρεται να τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελαφρυντικού για όσους έχουν άπαξ πράξη και κατά για όσους έχουν κατ’ εξακολούθηση.

Τέλος δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη ενώ για έναν καταδικασθέντα που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Την απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο.

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επίσης βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Κολωνού η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: «Όχι» σε ελαφρυντικά στον Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης, προτείνει η εισαγγελέας"

Λάρισα: Μπούλινγκ και ύβρεις κατά καθηγητή που εκφράστηκε υπέρ της αξιολόγησης

Ύβρεις και μπούλινγκ σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό κατά  καθηγητή μέλους της ΕΛΜΕ Λάρισας που εκφράστηκε με θετικά λόγια για τη διαδικασία της αξιολόγησης, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης καταγγέλλει η παράταξη «Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (ΑΔΗΚ).  

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν σε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας και καταγγέλλεται το κλίμα που επικράτησε. Σε άλλο σημείο τονιζεται η αναγκαιότητα μαζικής παρουσίας των εκπαιδευτικών στις συνελεύσεις καθώς και η ανάγκη αλλαγής του Καταστατικού της ΕΛΜΕ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Μπούλινγκ και ύβρεις κατά καθηγητή που εκφράστηκε υπέρ της αξιολόγησης"

Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στην Καρδίτσα: Άνδρας απείλησε με όπλο γυναίκα – Τραυματίστηκε αστυνομικός στη συμπλοκή

Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής (31/1) έξω από μπαρ στο Μουζάκι Καρδίτσας, με έναν αστυνομικό να τραυματίζεται κατά τη διάρκειας της συμπλοκής.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία όταν έφτασε στο σημείο εντόπισε τον δράστη τον και επιχείρησε να τον συλλάβει. Ωστόσο ο ίδιος και τρία άτομα που βρίσκονταν στην παρέα του, εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός δράστης να τραπεί σε φυγή.

Κατά τη διαφυγή του, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός έσπρωξε με σφοδρότητα τον έναν αστυνομικό, ρίχνοντάς τον στο έδαφος με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά.

Αστυνομικός χτυπήθηκε στο κεφάλι

Επιπλέον, ο δράστης, που προηγουμένως εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, απώθησε και γρονθοκόπησε στο κεφάλι την επικεφαλής αστυνομικό, με αποτέλεσμα η τελευταία να προσκρούσει σε διερχόμενο όχημα και να τραυματιστεί ελαφρά.

Ο προαναφερόμενος δράστης εντοπίστηκε πεζός σε κοντινό σημείο από το κατάστημα και ακινητοποιήθηκε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν.

Σε οικόπεδο στο Μουζάκι, βρέθηκε, μετά από υπόδειξη του αλλοδαπού δράστη, -1- πιστόλι ρέπλικα, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε επιχείρηση στα Τρίκαλα, όπου διαμένει προσωρινά ο προαναφερόμενος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κουτί συσκευασίας αεροβόλου όπλου.

Οι δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν ελαφρά, μετέβησαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στην Καρδίτσα: Άνδρας απείλησε με όπλο γυναίκα – Τραυματίστηκε αστυνομικός στη συμπλοκή"

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για 20 γιατρούς - Έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις για 10 χρόνια

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 20 γιατρών σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στο πλαίσιο παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς πραγματοποιούσαν παράνομες συνταγογραφήσεις με ξένο ΑΜΚΑ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 20 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ηλικίας από 87 έως 44 ετών (σήμερα), για έκδοση συνταγής από ιατρό για χορήγηση ναρκωτικών εν γνώσει του ότι δεν υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ένδειξη, καθώς και σε βάρος 54χρονης ημεδαπής για ηθική και φυσική αυτουργία στο εν λόγω αδίκημα.

Ειδικότερα, από το 2012 έως το 2022, οι ανωτέρω ιατροί πραγματοποίησαν συνολικά 28 παράτυπες συνταγογραφήσεις χρησιμοποιώντας σε όλες εν αγνοία του το ΑΜΚΑ πρώην συζύγου της 54χρονης, με αποτέλεσμα η τελευταία να αποσπάσει, για ιδία χρήση, συνολικά 106 κουτιά ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για 20 γιατρούς - Έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις για 10 χρόνια"

Άλιμος: Δύο άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν έναν 82χρονο τα ξημερώματα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Θύμα επίθεσης από δύο άγνωστα άτομα που τον χτύπησαν και τον λήστεψαν τα ξημερώματα της Δευτέρας έπεσε ένας άνδρας στον Άλιμο.

Οι δράστες προσέγγισαν το θύμα τους, ηλικίας 82 ετών, ενώ βρισκόταν στην οδό Αγίου Δημητρίου και με χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η επίθεση σημειώθηκε στη μια παρά είκοσι τα ξημερώματα με τον άνδρα να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο κρατικό της Νίκαιας για τη παροχή πρώτων βοηθειών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλιμος: Δύο άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν έναν 82χρονο τα ξημερώματα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο"

Δικαίωση για 22χρονη – Απόφαση «σταθμός» και αποζημίωση μισού εκατομμυρίου στην οικογένειά της για ιατρική αμέλεια

Δικαίωση πήρε μετά από 22 χρόνια οικογένεια που εξαιτίας ιατρικού λάθους στο μαιευτήριο και στο ινστιτούτο υγείας, μεγαλώνει το παιδί της με νοητική και σωματική αναπηρία. Η πρωτοφανής δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης προβλέπει την αποζημίωση ύψους 520.000 ευρώ στους γονείς και ανοίγει τον δρόμο για αμέτρητες παρόμοιες υποθέσεις που… λιμνάζουν εν αναμονή της δικαιοσύνης.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η μητέρα του -22χρονου σήμερα- κοριτσιού και ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς μιλάνε στο Thesstoday.gr για τον πολυετή και γεμάτο καθυστερήσεις δικαστικό αγώνα στον οποίο έχουν επιδοθεί, μέχρι να έρθει η δικαίωση για το λάθος που στέρησε από το παιδί μια ζωή χωρίς αναπηρίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ιατρικό λάθος έγινε το 2001, όταν το παιδί γεννήθηκε σε κλινική της Θεσσαλονίκης και δεν έγινε διάγνωση της φαινυλκετονουρίας από την οποία έπασχε. Παρόλο που υποβλήθηκε στις υποχρεωτικές εξετάσεις που διενεργούνται σε όλα τα νεογέννητα για ανίχνευση μεταβολικών νοσημάτων με λήψη αίματος από τη φτέρνα, το δείγμα άργησε να σταλεί για έλεγχο από την κλινική στο ινστιτούτο υγείας. Αντί να αποσταλεί εντός 48 ωρών, όπως ορίζει ο νόμος, εστάλη μετά από 22 ολόκληρες μέρες, με συνέπεια να έχει αλλοιωθεί και το αποτέλεσμα να δείχνει ότι το παιδί δεν πάσχει από κάποια ασθένεια. Μάλιστα, η φαινυλκετονουρία είναι μια ασθένεια που υποχωρεί από μόνη της, χωρίς καμία θεραπεία, αλλά με διατροφή χωρίς γάλα για τρεις εβδομάδες. Στην περίπτωση αυτή δε, λόγω της.. μη διάγνωσης, το μωρό ταΐστηκε κανονικά με γάλα και πολύ γρήγορα έγινε ανάπηρο σωματικά και νοητικά.

«Μια ανθρώπινη ζωή καταστράφηκε από ιατρικό λάθος και περιμέναμε 17 χρόνια για τη δικαίωση»

Σε μια κατάθεση ψυχής για την γεμάτη εμπόδια ζωή του παιδιού αλλά και της οικογένειας που από το 2012 μπαινοβγαίνουν σε δικαστικές αίθουσες, η μητέρα αναφέρει στο Thesstoday.gr «μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή που αποδεδειγμένα καταστράφηκε από ιατρικό λάθος. Γιατί να μη λυθεί σε 2-3 χρόνια και να λυθεί σε 17, ενώ είμαστε στην Ευρώπη;», εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της, η δική τους κατάληξη, να αποτελέσει την πρώτη από πολλές, που θα βρουν δικαιοσύνη.

«Το παιδί μου θα μπορούσε να ήταν φυσιολογικό αν απλά δεν έπινε γάλα»

Όπως περιγράφει η μητέρα, τα σημάδια ξεκίνησαν όταν η κόρη της ήταν μόλις μερικών μηνών, ενώ σταδιακά εξελίχθηκαν σε σωματική αναπηρία αλλά και σε βαριά νοητική υστέρηση, με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι αυτοεξυπηρετούμενο. «Το παιδί μου έχει βαρύ αυτισμό, δίκτυο νοημοσύνης κάτω του 30 και αυτοτραμαυτική και επιθετική συμπεριφορά. Δεν έχει τρόπο να εκφραστεί, δεν έχει λόγο, ωστόσο όταν είσαι οικείος της και την κοιτάς, καταλαβαίνεις τι χρειάζεται, είναι επικοινωνιακή αλλά χρειάζεται βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο. Στα 16 της έχασε το φως της και το ξαναβρήκε μετά από μεγάλη ταλαιπωρία. Υπάρχουν πολλοί σαν εμάς, η δική μας περίπτωση είναι ακραία γιατί το παιδί θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό, αν γινόταν η διάγνωση και δεν έπινε γάλα. Ήταν άτυχο και γιατί νόσησε και δεν διαγνώστηκε», σημειώνει.

Πέρα από την κατάσταση υγείας του κοριτσιού, οι χρόνιες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αποτέλεσαν τεράστιο «ογκόλιθο» για την οικογένεια. «Είναι πάρα πολλά τα χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε αλλάξει σπίτι, δουλειές και ακόμη περιμέναμε να δικαιωθούμε. Είναι μεγάλη ανακούφιση για εμάς η απόφαση του δικαστηρίου και μετά από πολυετή ψυχική, σωματική και οικονομική ταλαιπωρία, θέλουμε απλά να τελειώσει», υπογραμμίζει η μητέρα.

Διαλυνάς: «Απόφαση που λύνει τα χέρια των δικαστών»

Αναλύοντας τη δικαστική διαδρομή της υπόθεσης, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς εξηγεί στο Thesstoday.gr πως αν και κατέθεσαν δύο αγωγές, -μια το 2012 και μια το 2015-, η υπόθεση κινούνταν… σημειωτόν, καθώς οι γιατροί που διόριζε το δικαστήριο ως πραγματογνώμονες, αποποιούντο ο ένας μετά τον άλλον για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. «Οι πολλαπλές αποποιήσεις καθυστερούν τη διαδικασία και απαιτούν επιπλέον χρόνο και χρήματα, ταλαιπωρόντας τους διαδίκους», εξηγεί.

Με την υπόθεση να τρενάρεται λόγω πολλαπλών αποποιήσεων, ο ποινικολόγος έκανε κλήση προς το δικαστήριο να μπει στην ουσία της υπόθεσης, με την απόφαση να εκδίδεται τον Μάρτιο του 2024, ορίζοντας χρηματική αποζημίωση ύψους 520.000 ευρώ στην οικογένεια από την κλινική και το ινστιτούτο υγείας.

Όπως εξηγεί, η πρωτοφανής απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για υποθέσεις που μένουν στον «πάγο» λόγω των πολλαπλών αποποιήσεων πραγματογνωμόνων, ταλαιπωρώντας τους διαδίκους. «Δεν υπήρχε νόμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κι έτσι έκανα κλήση προς το δικαστήριο να μπει κατευθείαν στην ουσία της υπόθεσης, αγνοώντας ότι δεν υπάρχει πραγματογνώμονας. Η ρύθμιση αυτή δίνει λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους διαδίκους και οδηγεί χιλιάδες δικογραφίες στο να λιμνάζουν ακόμη και για 10 χρόνια. Γι’ αυτες τις περιπτώσεις, ο νέος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν προέβλεψε καμία λύση, οπότε, πλέον με την απόφαση αυτή λύνονται τα χέρια των δικαστών, για μια γρήγορη και ορθή απονομή δικαιοσύνης την οποία αποζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες», σημειώνει ο δικηγόρος.

Φόβος για την δεύτερη εγκυμοσύνη

Εννιά χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, η οικογένεια έφερε στον κόσμο και την μικρότερη κόρη τους, που σήμερα είναι 13 ετών. Έχοντας τεράστιο φόβο μην πέσει θύμα νέου ιατρικού λάθους, η μητέρα όσο ήταν έγκυος υποβλήθηκε σε τεστ dna για μεταβολικά νοσήματα, που ευτυχώς, βγήκαν αρνητικά. «Ευτυχώς η μικρότερη ήταν πλήρως απαλλαγμένη. Συμμερίζεται την κατάσταση και νιώθει άσχημα. Έχει μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη, αγαπάει την αδερφή της και είναι στήριγμα για εμάς να υπάρχει στο σπίτι ένα λειτουργικό παιδί, μας δίνει δύναμη», υπογραμμίζει.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαίωση για 22χρονη – Απόφαση «σταθμός» και αποζημίωση μισού εκατομμυρίου στην οικογένειά της για ιατρική αμέλεια"

Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης 74 μεταναστών στην Παλαιόχωρα Χανίων

Στις 05:15 σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στις θάλασσες της Κρήτης και, συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων.

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Καιρίδη σε Χανιά και Γαύδο, το Λιμενικό κλήθηκε να συνδράμει σε ένα ακόμα περιστατικό εντοπισμού και διάσωσης. Το σκάφος με τους 74 συνολικά μετανάστες εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα Ανατολικά της Παλαιόχωρας. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 05:15 σήμερα το πρωί με την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για 52 Αιγύπτιους, 11 Πακιστανούς, 4 υπηκόους Μπαγκλαντές, 4 Σύριους, 2 υπηκόους Σουδάν και έναν υπήκοο Υεμένης. Μεταξύ των 74 μεταναστών, μια είναι γυναίκα, ενώ οι ανήλικοι – μεταξύ 12 και 18 ετών – ξεπερνούν τους 20.

Θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά του Δήμου Χανίων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης 74 μεταναστών στην Παλαιόχωρα Χανίων"

Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς για τον εμπρησμό σχολικών στου Ζωγράφου

Ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό εμπρησμού σχολικών λεωφορείων τα ξημερώματα της Πέμπτης 14/3 έξω από ιδιωτικό σχολείο στην οδό Ταξίλου στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του DEBATER, ομάδα ατόμων που βρισκόταν εντός της Πανεπιστημιούπολης, βγήκε από το ίδρυμα στην οδό Ταξίλου στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ κατά σταθμευμένων οχημάτων.

Ακολούθησε πύρινη κόλαση με αποτέλεσμα, πέντε σχολικά λεωφορεία να καούν ολοσχερώς, όπως και τρεις μοτοσυκλέτες, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν 6 σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σημείο μετέβησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα που έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει:

“Τα ξημερώματα της Πέμπτης 14/3 πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση σε 5 λεωφορεία του ιδιωτικού σχολείου Κανάση επί της οδού Ταξίλου στου Ζωγράφου. Αποτέλεσμα αυτής ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή των λεωφορείων καθώς και η πρόκληση ζημιών στο ίδιο το κτήριο. Ακόμη και σε επίπεδο λειτουργίας αποδιοργανώθηκε πλήρως το πρόγραμμα της σχολής. Καταρχάς θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν τασσόμαστε υπέρ ούτε της ιδιωτικής ούτε της δημόσιας-κρατικής εκπαίδευσης. Στόχος του παρόντος εκπαιδευτικού συστήματος είναι η “εξημέρωση”, ο εκπολιτισμός μέσω της εμπέδωσης των αξιών και των αρχών του συστήματος κυριαρχίας και η παραγωγή πειθαρχημένων σκλάβων, πιστών υπηκόων. Ο τρόπος διδασκαλίας είναι πλήρως τυποποιημένος και αποστειρωμένος, αποκομμένος από τη βιωματική εμπειρία, προσανατολισμένος στην ευημερία του τεχνοβιομηχανικού συστήματος. Κάθε ίχνος πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας εξουδετερώνεται δυσχεραίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη και την όξυνση της κριτικής σκέψης. Ένας ακόμη στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η δόμηση προσωπικοτήτων εξ’ ολοκλήρου εναρμονισμένων με τα κανονιστικά πρότυπα και τις νόρμες η οποία υλοποιείται μέσω του διπόλου τιμωρίας-επιβράβευσης. Το σχολείο απευθείας σε εισαγάγει σ’ έναν προκαθορισμένο τρόπο ζωής εμποτισμένο από τη μιζέρια της ρουτίνας και νοηματοδοτημένο από τη μισθωτή σκλαβιά. Συγχρόνως, σ’ εξαναγκάζει να συμμορφωθείς σ’ ένα μοντέλο εξουσιαστικών σχέσεων βασιζόμενο στις ιεραρχικές φιγούρες των καθηγητών και των διευθυντών οι οποίες εν συνεχεία αντικαθίστανται από τα τιποτένια αφεντικά, τους σιχαμένους πολιτικούς, τους δικαστές, τους μπάτσους και από κάθε προνομιούχο που αποτελεί πιόνι στη σκακιέρα του συστήματος. Αυτό είναι το σχολείο και το αποστερημένο μοτίβο ζωής που προωθεί το οποίο διαιωνίζει την αλλοτρίωση του ανθρώπου. Συμπερασματικά, το σχολείο συντελεί στην οικοδόμηση μίας αποχαυνωμένης κοινωνίας που απαρτίζεται από πειθήνιους και ευκόλως χειραγωγήσιμους πολίτες, οι οποίοι συμβιβάζονται με την παρηκμασμένη τους “ζωή”. Αυτές οι συγκαταβάσεις και αυτές οι παραιτήσεις για μας συνιστούν τον πραγματικό θάνατο.

Γι’ αυτούς τους λόγους, κάθε σχολείο, κάθε πανεπιστήμιο και κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα εν γένει θα έπρεπε να γίνει στάχτη.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να γίνει αντιληπτό ότι δε συμμεριζόμαστε τη θέση ορισμένων αναρχικών οι οποίοι περιορίζονται σ΄έναν “αγώνα” για “δικαιώματα” παραχωρημένα από το κράτος για να γευτούν την κοινωνική αποδοχή και την πιθανότητα να κερδίσουν πολιτική επηροή μέσα στους πανεπιστημιακούς μικροπολιτικούς κύκλους.

Τα ΜΜΕ αμέσως διαμόρφωσαν ένα κλίμα τρομολαγνείας και η αστυνομία προέβη σε τυφλές κινήσεις που βρωμούσαν απελπισία προκειμένου να κατευνάσει την κοινωνική δυσαρέσκεια. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε επιχείρηση εισβολής στις φοιτητικές εστίες επί της Ούλωφ Πάλμε προσαγάγοντας και εν τέλει συλλαμβάνοντας άτομα που απλώς διέμεναν εκεί. Στη συνέχεια, ενώ εντόπισε και συνέλεξε πράγματα απολύτως νόμιμα τα παρουσίασε ως πιθανά ενοχοποιητικά στοιχεία και κατασκεύασε μία ψευδή εικόνα περί “οπλοστασίου” και “γιάφκας κουκουλοφόρων”. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία εισέβαλε αναίτια στο ΑΠΘ συλλαμβάνοντας 49 φοιτητές που βρίσκονταν στον κατειλημμένο πανεπιστημιακό χώρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, οι “ρυθμιστές του νόμου και της τάξης” εγκωμιάζονται ενώ οι ενέργειές τους στην πραγματικότητα είναι εντελώς άκαρπες καταφέρνοντας παρ’ όλα αυτά να αποπροσανατολίσουν και να κατευθύνουν τη γνώμη της κοινωνίας.

Κρατικοί και καπιταλιστικοί στόχοι είναι διαθέσιμοι παντού, το μόνο που μένει είναι να τους επιτιθόμαστε διαρκώς.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”.

debater

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς για τον εμπρησμό σχολικών στου Ζωγράφου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news