facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας και ισχυρές αντισυγκεντρώσεις σε πόλεις της Γερμανίας

Διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας και κατά του «ρωσισμού», των διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ανόβερο, στη Φρανκφούρτη και σε άλλες πόλεις. Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαδηλωτές ήρθαν μάλιστα αντιμέτωποι με υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Στο Ανόβερο η διαδήλωση έγινε με αυτοκινητοπομπή περίπου 350 οχημάτων, υπό το σύνθημα «ενάντια στη ρητορική μίσους, του εκφοβισμού και των διακρίσεων σε βάρος του ρωσικού λαού» και με πλακάτ που αναφέρονταν σε “προσβολές και εκφοβισμό που υφίστανται τα παιδιά των Ρώσων στη Γερμανία”. Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, πολλοί από τους διαδηλωτές δήλωναν στους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι «στα νοσοκομεία που χτυπήθηκαν κρύβονταν ουκρανοί στρατιώτες», ότι «η Ουκρανία δεν είναι ξεχωριστό έθνος και η χώρα ανήκει στη Ρωσία» κ.ο.κ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήλεγξαν τα αυτοκίνητα για ενδεχόμενα παράνομα σύμβολα, όπως το «Ζ», ή συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να εκτρέψουν την αυτοκινητοπομπή σε εναλλακτικές διαδρομές, όταν δεκάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους και να τους πετούν αβγά. Λίγο αργότερα περίπου 3.500 άτομα πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση.

Στη Φρανκφούρτη οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αυτοκινητοπομπή 700 αυτοκινήτων και τελικά περίπου 1.000 άτομα διαδήλωσαν υπέρ της Ρωσίας στο κέντρο της πόλης. Και σε αυτή τη περίπτωση πολλές οργανώσεις είχαν καλέσει τους πολίτες σε αντι-συγκεντρώσεις, υπέρ της Ουκρανίας. «Διευκολύνουμε το δικαίωμα για διαδηλώσεις, αλλά ελέγχουμε και για τη διάπραξη αδικημάτων. Χωρίζουμε τις ομάδες προκειμένου να αποτρέψουμε την κλιμάκωση. Θα ενεργήσουμε άμεσα, με συνέπεια και αναλογικότητα σε οποιεσδήποτε προσβολές κατά της Ουκρανίας ή δηλώσεις υπέρ του πολέμου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Όπως έκανε γνωστό, ένα άτομο κρατούσε σοβιετική σημαία, η επίδειξη της οποίας έχει απαγορευτεί, όπως και των σημαιών της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ». Ένας άνδρας συνελήφθη, επειδή επιτέθηκε κατά των αντιδιαδηλωτών με σπρέι πιπεριού. Η αστυνομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στα συνθήματα που ακούστηκαν υπέρ της ρωσικής επίθεσης, στο εξής θα φροντίσει για ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα από τις διαδηλώσεις.

Μικρότερης έκτασης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην Στουτγκάρδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας και ισχυρές αντισυγκεντρώσεις σε πόλεις της Γερμανίας"

Ακραία δήλωση του Ακάρ: Το ΝΑΤΟ έβαλε τις νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα για να πιεστεί η Τουρκία

Τις αμφιβολίες του εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αγγίζοντας τα όρια της συνωμοσίας για τον εντοπισμό ναρκών, στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας ότι είναι πιθανό να αφέθηκαν εκεί... ώστε να πιεστεί η Τουρκία.

Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι «υπάρχουν αμφιβολίες για το αν βρέθηκαν εκεί οι νάρκες τυχαία», και μια θεωρία που ανέπτυξε είναι ότι «ίσως αποτελεί σχέδιο του ΝΑΤΟ, ώστε να έχουν λόγο οι ναρκαλιευτές της Συμμαχία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Συνεχίζοντας τη σκέψη του ο Ακάρ, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ώστε να πιεστεί η Άγκυρα να επιτρέψει στα πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών των Δαρδανελλίων.

Τόνισε δε ότι η Τουρκία να συνεχίζει να εφαρμόζει τη Συνθήκη του Μοντρέ, βάσει την οποίας σε καιρό πολέμου η χώρα του θα καθορίζει σε ποια πλοία επιτρέπεται η διέλευση και σε ποια όχι.

«Δεν ξέρουμε ποιος άφησε τις νάρκες εκεί. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά δεν είναι γνωστό ποια χώρα τις άφησε. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν στην περιοχή περίπου 400 νάρκες.

Μιλήσαμε με τις αρχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν την κατάσταση», πρόσθεσε.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος τοποθέτησε τις νάρκες σε διάφορα σημεία της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ορισμένες από αυτές αποσυνδέθηκαν από το σημείο που καλωδιώθηκαν και κινούνται στη θάλασσα ανεξέλεγκτες. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι για τη ναυσιπλοϊα ακόμα και μέχρι τη Μεσόγειο, εφόσον κάποιες νάρκες παρασυρθούν στη θάλασσα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακραία δήλωση του Ακάρ: Το ΝΑΤΟ έβαλε τις νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα για να πιεστεί η Τουρκία"

Γαλλία: Άνετο προβάδισμα 4,5 μονάδων του Μακρόν έναντι της Λεπέν δίνουν τα exit poll - Τι γραμμή δίνουν οι υποψήφιοι που δεν πέρασαν

Άνετο προβάδισμα με διαφορά 4,5 μονάδων στον απερχόμενο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 28,1-29,5%, ενάντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν που φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 23,3% έως 24,4% δίνουν τα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, ο Μακρόν συγκεντρώνει το 28,5% των ψήφων έναντι 24,2% για την Λεπέν. Ακολουθούν με 20,2% ο Ζαν Λικ Μελανσόν, με 7,1% ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ και με 5,1% η κεντροδεξιά Βαλερί Πεκρές. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται κάτω από το 5%.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα θεωρείται σχετικά ικανοποιητικό για τον Μακρόν, λιγότερο ικανοποιητικό για την Λεπέν, εξαιρετικά ικανοποιητικό για τον Μελανσόν, αρνητικό για τον Ερίκ Ζεμούρ και «καταστροφικό» για τα κάποτε παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, δηλαδή τους Ρεπουμπλικανούς, τους Οικολόγους, τους Σοσιαλιστές και τους Κομμουνιστές.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα έξιτ πολ, ενθουσιασμός επικράτησε στο στρατόπεδο του Μακρόν.

«Αυτό που διακυβεύεται στις 24 Απριλίου είναι κοινωνική επιλογή, επιλογή πολιτισμού», σημείωσε η Μαρίν Λεπέν, μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ.

«Από την ψήφο σας εξαρτάται σε όλη τη γαλλική επικράτεια η πρωτοκαθεδρία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα και ο τρόπος ζωής των Γάλλων» τόνισε η Λεπέν, απευθυνόμενη στους πολίτες.

Η υποψήφια της κεντροαριστεράς και δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε τη στήριξή της στον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καλώντας τους υποστηρικτές τους να τον ψηφίσουν. Η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές και ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους έχουν επίσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώσει την υποστήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν. Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την Λεπέν.

Ο εθνικιστής ακροδεξιός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι πολίτες ψήφισαν στον πρώτο γύρο των πιο επιδραστικών προεδρικών εκλογών για το μέλλον της χώρας αλλά και της φυσιογνωμίας της ΕΕ..

Μεταξύ 24% και 26% προβλέπεται ότι είναι η αποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο πρώτοι εκ των 13 υποψηφίων θα περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Άνετο προβάδισμα 4,5 μονάδων του Μακρόν έναντι της Λεπέν δίνουν τα exit poll - Τι γραμμή δίνουν οι υποψήφιοι που δεν πέρασαν "

Φιλιππίδης, Κιμούλης, Χαϊκάλης: Δια βίου διαγραφή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με κεντρικό θέμα την οριστική διαγραφή και των ηθοποιών Πέτρου Φιλιππίδη, Γιώργου Κιμούλη και Παύλου Χαϊκάλη.

Για τον λόγο αυτό, το μέλλον των τριών δημοφιλών καλλιτεχνών τέθηκε στην ευχέρεια των μελών του ΣΕΗ αφού πρώτα ενημερώθηκαν πλήρως για τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ.

Σε μια πολύωρη συνέλευση, με μεγάλη συμμετοχή των μελών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η απόφαση πάρθηκε κατά την οποία στο εξής ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Παύλος Χαϊκάλης δεν θα ανήκουν πια στο σωματείο.

Ειδικότερα, στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, του Γιώργου Κιμούλη και του Παύλου Χαικάλη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλιππίδης, Κιμούλης, Χαϊκάλης: Δια βίου διαγραφή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών"

Ουκρανία: Τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή του Κιέβου

Τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή του Κιέβου, που είχε εν μέρει καταληφθεί για εβδομάδες από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

“Μέχρι σήμερα, έχουμε 1.222 ανθρώπους που σκοτώθηκαν μόνο στην περιοχή του Κιέβου”, δήλωσε η Ιρίνα Βενεντίκτοβα, μιλώντας στα αγγλικά στη συνέντευξη αυτή όπου έκανε επίσης λόγο για 5.600 έρευνες που έχουν ξεκινήσει για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Βενεντίκτοβα, οι υπηρεσίες της οποίας είναι επιφορτισμένες με τον συντονισμό των υπηρεσιών προκειμένου να εξακριβωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου, δεν διευκρίνισε σήμερα αν τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν είναι μόνο άμαχοι.

Πριν από μία εβδομάδα, η Βενεντίκτοβα είχε κάνει λόγο για τα πτώματα 410 αμάχων που είχαν βρεθεί στα εδάφη που απελευθερώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου.

Η εισαγγελέας είχε αφήσει τότε να εννοηθεί πως υπήρχαν χωρίς αμφιβολία και άλλες σοροί που δεν είχαν ακόμη περισυλλεγεί και αξιολογηθεί.

Μόνο στην πόλη Μπούτσα, βορειοδυτικά του Κιέβου, που έχει γίνει ένα σύμβολο της θηριωδίας του πολέμου στην Ουκρανία, σχεδόν 300 άνθρωποι τάφηκαν σε ομαδικούς τάφους, σύμφωνα με απολογισμό που είχαν ανακοινώσει οι ουκρανικές αρχές στις 2 Απριλίου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή του Κιέβου"

Καιρός αύριο: Αίθριος σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός αύριο, Δευτέρα (11.04.2022). Θα είναι καλός σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όμως σε άλλες θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Λίγα
χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
 
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, λίγα χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς έως 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι"

Ουκρανία: Σε εξέλιξη 5.600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου

Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει 5.600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στο έδαφός της αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο προέδρο Βλαντίμιρ Πούτιν “βασικό εγκληματία πολέμου του 21ου αιώνα”, η Ουκρανή γενική εισαγγελέας δήλωσε πως έχουν ταυτοποιηθεί 5.600 περιπτώσεις φερόμενων εγκλημάτων πολέμου καθώς και 500 Ρώσοι εγκληματίες πολέμου.

Αναφέρθηκε κυρίως στην επίθεση εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ (ανατολικά) κατά την οποία 52 άμαχοι μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε ένα χτύπημα που αποδίδεται σε ρωσικό πύραυλο.

Kramatorsk (Hervé BAR / AFP)

“Απολύτως, είναι ένα έγκλημα πολέμου”, δήλωσε η Βενεντίκτοβα, λέγοντας ότι έχει “αποδείξεις” πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση. “Οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν απλώς να σωθούν, ήθελαν να απομακρυνθούν”.

Ευχαρίστησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που επισκέφθηκε ξαφνικά χθες, Σάββατο, το Κίεβο όπου συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υποσχέθηκε την παροχή νέων όπλων στην Ουκρανία.

“Αυτό που έκανε ο Πούτιν στην Μπούτσα και στο Ιρπίν, είναι εγκλήματα πολέμου που κηλίδωσαν οριστικά τη φήμη του”, είπε ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στις δύο μικρές πόλεις κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα που έγιναν σύμβολα των θηριωδιών της ρωσικής εισβολής.

Είναι “πραγματικά μια μεγάλη υποστήριξη” για εμάς, είπε η Βενεντίκτοβα αναφερόμενη στην επίσκεψη του Τζόνσον, την πρώτη ενός αξιωματούχου της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η εισβολή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί ένας “ειδικός μηχανισμός” για να “ερευνήσει όλα τα εγκλήματα της κατοχικής δύναμης στη χώρα μας και να ασκήσει διώξεις” και πρόσθεσε πως θα λειτουργεί στη βάση μιας “κοινής εργασίας εθνικών και διεθνών ειδικών”.

“Ο μηχανισμός αυτός θα βοηθήσει την Ουκρανία και τον κόσμο να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εκείνους που εξαπέλυσαν ή συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό τον φρικτό πόλεμο εναντίον του ουκρανικού λαού και σε εγκλήματα εναντίον του λαού μας”, είχε εξηγήσει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τους επιστήμονες να μελετήσουν τα αποτελέσματα της ρωσικής προπαγάνδας η οποία, όπως είπε, προετοίμασε το έδαφος για τις θηριωδίες στην Μπούτσα.

“Η Μπούτσα δεν έγινε μέσα σε μία ημέρα. Επί πολλά χρόνια, οι ρωσικές πολιτικές ελίτ και η ρωσική προπαγάνδα υποκίνησαν το μίσος, απανθρωποποίησαν τους Ουκρανούς, έθρεψαν τη ρωσική ανωτερότητα και προετοίμασαν το έδαφος για αυτές τις ωμότητες”, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

“Προτρέπω τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο να εξετάσουν τι οδήγησε στην Μπούτσα”, είπε ακόμη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Σε εξέλιξη 5.600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Ντνίπρο και το Λουγκάνσκ

Πύραυλοι έπληξαν τις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντνίπρο της Ουκρανίας, με τους αξιωματούχους της χώρας να κατηγορούν τις δυνάμεις της Ρωσίας για την ολοσχερή καταστροφή ενός αεροδρομίου αλλά και για τις ενδεχόμενες απώλειες από τα πλήγματα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επίθεση με τους πυραύλους, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, περιφερειάρχης του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία), δήλωσε πως οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια μιας εγκατάστασης υποδομών που χτυπήθηκε στην πόλη Ζβονέτσκι και πρόσθεσε πως λεπτομέρειες για θύματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

«Στη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τη βάση και το αρχηγείο του εθνικιστικού τάγματος Δνείπερος στη Ζβονέτσκι, το οποίο έλαβε πρόσφατα επίσης ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρεζνιτσένκο γνωστοποίησε στο Telegram πως σημειώθηκε επίσης επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο.

«Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν», είπε ο Ρεζνιτσένκο.

Ο Ρεζνιτσένκο είχε δηλώσει νωρίτερα πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από επίθεση στο Ντνίπρο και πως οι πύραυλοι προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς η οποία εντέλει κατασβέστηκε. Πύραυλος έπληξε επίσης ένα κτίριο στον τομέα Πάβλογκραντ, πρόσθεσε.

Ο Σεργκίι Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, μιας περιοχής στην ανατολική Ουκρανία που συνορεύει με τη Ρωσία, έγραψε νωρίτερα στο Telegram ότι ένα σχολείο και ένα πολυώροφο κτίριο χτυπήθηκαν στην πόλη Σεβεροντονέτσκ. «Ευτυχώς, καμία απώλεια», είπε ο Γκαϊντάι.

Το Reuters δεν ήταν προσώρας σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Ντνίπρο και το Λουγκάνσκ"

Κορωνοϊός: 51+3 ακόμη απώλειες και 8.635 νέες λοιμώξεις

Επιβαρυμένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο, παρά την σταδιακή μείωση των κρουσμάτων από CoViD.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσα την Κυριακή 51+3 θανάτους ασθενών με CoViD και 8.635 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό. O συνολικός αριθμός των επαναλοιμώξεων ανέρχεται σε 118.885.

Τα στοιχεία παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

 ΣΗΜΕΡΑΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα8.635 12.518
Κρούσματα σε παιδιά1.8082.395
Σύνολο κρουσμάτων 3.173.630  3.164.995    
Επαναλοιμώξεις 24ωρου118  232
Νέοι θάνατοι51+3* 50
Σύνολο θανάτων28.130        28.076  
Διασωληνωμένοι357 361
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι 202200
Έξοδοι από τις ΜΕΘ93
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  328      340      
Σύνολο τεστ PCR10.746.257 10.735.875
Σύνολο rapid tests 65.768.842 65.627.871 
Τεστ ημέρας151.353  237.813  
Θετικότητα τεστ5,7%   5,26%  

* Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 3.645 στην Αττική (4.725 χθες).
  • 872 στη Θεσσαλονίκη (1.305 χθες)

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 480 από την Ανατολική Αττική (608 χθες).
  • 720 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (844 χθες).
  • 90 από τη Δυτική Αττική (162 χθες).
  • 376 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (586 χθες).
  • 1.065 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.369 χθες).
  • 462 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (562 χθες).
  • 385 από τον Πειραιά (516 χθες).
  • 67 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (78 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 63 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής: 

  • 123 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 10 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 81 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 71 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 21 στην ΠΕ Άρτας.
  • 129 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 70 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 5 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 53 στην ΠΕ Δράμας.
  • 71 στην ΠΕ Έβρου.
  • 202 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 15 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 13 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 63 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 66 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 322 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 8 την ΠΕ Θάσου.
  • 21 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 34 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 18 στην ΠΕ Ικαρίας.  
  • 136 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 91 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 24 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 100 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 40 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 3 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου
  • 107 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 22 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 31 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 100 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 79 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 18 στην ΠΕ Κω.
  • 80 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 213 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 75 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 58 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 14 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 4 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 160 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 154 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 17 στην ΠΕ Μήλου.
  • 4 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 15 στην ΠΕ Νάξου.
  • 55 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 19 στην ΠΕ Πάρου.
  • 69 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 85 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 17 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 27 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 44 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 83 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 15 στην ΠΕ Σάμου.
  • 108 στην ΠΕ Σερρών.
  • 15 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 22 στην ΠΕ Σύρου.
  • 120 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 124 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 43 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 19 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 47 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 153 στην ΠΕ Χανίων.
  • 32 στην ΠΕ Χίου.
  • 192 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (273 χθες).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 51+3 ακόμη απώλειες και 8.635 νέες λοιμώξεις "

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης βίασε και σκότωσε μωρό - Σωματέμποροι δρουν στα σύνορα

Η απόλυτη φρίκη! Μετά τις καταγγελίες για βιασμούς γυναικών και ανήλικων κοριτσιών στην εμπόλεμη Ουκρανία μία νέα είδηση που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ρώσος στρατιώτης φέρεται να βίασε και στη συνέχεια πυροβόλησε ένα μωρό μόλις ενός έτους! Στη συνέχεια ο Ρώσος στρατιώτης δημοσίευσε  βίντεο με την φρικαλέα πράξη του με σκοπό να πουλήσει το  αποτρόπαιο περιεχόμενο  στο dark web.


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται σε ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης o Alexey Bychkov, όπως ονομάζεται, έστειλε κατά λάθος και στους συναδέλφους το επίμαχο βίντεο με αποτέλεσμα να συλληφθεί στη Ρωσία.


Η φωτογραφία και τα στοιχεία του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ενώ στο twitter υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή για την κτηνώδη πράξη του.

 Sex trafficking στα σύνορα της Ουκρανίας

Την ίδια ώρα το δράμα των αμάχων φαίνεται να συνεχίζεται και αφού περνούν τα σύνορα σε πολλές περιπτώσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Daily Mail, βετεράνοι του βρετανικού στρατού εντόπισαν στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας κυκλώματα σωματεμπορίας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα μέλη του κυκλώματος εντοπίζουν τα υποψήφια θύματα του στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λβιβ. Βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα και τις αποστέλλουν στα μέλη του κυκλώματος που βρίσκονται από την απέναντι πλευρά, σε Πολωνικό έδαφος.

«Εντοπίζουν ένα θύμα, συνήθως μια μεγαλύτερη μητέρα με μια κόρη στα 20 της ή μια νεότερη μητέρα με έφηβες κόρες. Όσο νεότερες τόσο το καλύτερο. Η τρέχουσα τιμή τώρα για ένα κορίτσι γύρω στα 20 είναι 145.000 λίρες», λέει στη Daily Mail Βρετανός εθελοντής.

Όπως σημειώνεται μέσα σε 15 λεπτά οι βετεράνοι του βρετανικού στρατού κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον 8 ύποπτους άνδρες.

Όπως είπε τραβούν φωτογραφίες και τις ανεβάζουν σε μία βάση δεδομένων για να τις μοιραστούν με οργανώσεις κατά του sex trafficking. «Μόνο όταν βλέπουμε τους άνδρες να πλησιάζουν τις γυναίκες προσπαθώντας να τις παρασύρουν σε ένα αυτοκίνητο, ενεργούμε», σημειώνει και εξηγεί πως έχει συμβεί να ενημερώσουν υποψήφιο θύμα μέσα από την εφαρμογή google translate καθώς δεν μιλούν ουκρανικά.

Ένας άλλος εθελοντής είπε στην Daily Mail πως «την περασμένη εβδομάδα ένας από αυτούς είχε μια φωτογραφία μιας οικογένειας, ξεκάθαρα είχε τραβηχτεί εν αγνοία τους καθώς επιβιβάζονταν σε λεωφορείο στο Λβιβ. Ήταν δύο μεγαλύτερες γυναίκες και δύο κορίτσια μεταξύ εννέα και 13 ετών περίπου. Ο άντρας τους έλεγε, «Ο φίλος σας μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία και μου είπε να σας πάρω». Είχε αρχίσει να γίνεται επιθετικός και να τους σπρώχνει σε κάτι παρκαρισμένα αυτοκίνητα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης βίασε και σκότωσε μωρό - Σωματέμποροι δρουν στα σύνορα"

Ο εισαγγελέας αποφαίνεται πως ο “Ινδιάνος” της Νέας Σμύρνης δεν έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ – Ζητά να μην παραπεμφθεί σε δίκη

Προφυλακίστηκε για επτά μήνες για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη στις 12 Μαρτίου 2021, όταν συμμετέχοντες σε συγκέντρωση επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά αστυνομικούς.

Η πρώτη δικαίωση ήρθε με την αποφυλάκισή του τον περασμένο Οκτώβριο, όπου όπως έγραψε και το dikastiko.gr το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία «ουδέν αποδεικτικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να δικαιολογεί τη συνέχιση της κράτησής του» και αποφάσισε την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Ο «Ινδιάνος» είχε συλληφθεί ως υποκινητής της επίθεσης στον αστυνομικό και ως το άτομο που τον έριξε από το μηχανάκι της ομάδας ΔΙΑΣ. Βρέθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και θεωρήθηκε πως είναι εκείνος που έριξε τον αστυνομικό της Ομάδας από τη μοτοσικλέτα του και μετά ξεκίνησε η βίαιη επίθεση εναντίον του.

Τότε, οι πληροφορίες της αστυνομίας ανέφεραν πως η υπόθεση είναι «δεμένη», καθώς όπως τονιζόταν, έχει στη διάθεσή της μαρτυρία που θέλει τον 30χρονο να βρισκόταν στο σημείο όπου ξεκίνησε το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στην περιοχή.

eurokinissi

Και κατηγορήθηκε πως έκανε σπριντ και έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή, το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαρτίου 2021, με αποτέλεσμα να δεχθεί στη συνέχεια δολοφονική επίθεση διαρκείας 2,5 λεπτών από τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η νέα δικαίωση

Τώρα, ήρθε μία νέα δικαίωση των ισχυρισμών του βάσει της εισαγγελικής πρότασης σχετικά με την παραπομπή ή μη των κατηγορούμενων σε δίκη. Βάσει αυτής εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών την απαλλαγή του «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού, καθώς και την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του.

«Δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις, για παραπομπή του σε δίκη, γι’ αυτό πρέπει να μη γίνει κατ’ αυτού κατηγορία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελική πρόταση. Όπως επίσης επισημαίνεται μετά το βούλευμα του Οκτωβρίου 2021 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκισή του «επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της άπαξ εμφάνισής του εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του. Η ισχύς των περιοριστικών όρων αυτών πρέπει να παύσει».

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τι περιλαμβάνει η εισαγγελική πρόταση

Στην ψευδή κατάθεση συγγενικού του προσώπου, που στοχοποίησε τον «Ινδιάνο», στο βίντεο που προσκομίστηκε μετά από έρευνα των συνηγόρων του και όχι των αστυνομικών αρχών, όπου αποδεικνύεται πως τις κρίσιμες ώρες των επεισοδίων βρισκόταν στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη, αναφέρεται μεταξύ άλλων η εισαγγελική πρόταση.

«Από κανένα αποδεικτικό μέσο πλην της κατάθεσης του Α.Γ. δεν προέκυψε οποιαδήποτε εμπλοκή του δεύτερου κατηγορουμένου στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη. Ο ίδιος, όμως, ο Α.Γ. ανασκεύασε το περιεχόμενο της από 10-03 2021 κατάθεσης του την 12-03-2021, όταν και εξετάσθηκε ενόρκως ενώπιον της Ανακρίτριας, υποπίπτοντας σε σωρεία αντιφάσεων. Κατόπιν, παραχωρώντας συνέντευξη σε εφημερίδα παραδέχθηκε πώς ό,τι είχε καταθέσει για τον δεύτερο κατηγορούμενο ενώπιον των Αρχών ήταν ψευδές (βλ. βιντεοσκοπημένο απόσπασμα της συνέντευξης σε δίσκο USB), ενώ, ακολούθως, κληθείς από την Ανακρίτρια σε συμπληρωματική ένορκη εξέταση δήλωσε πώς δήθεν ανασκεύασε καθώς φοβήθηκε το συνήγορο του κατηγορουμένου» σημειώνεται.

«Πλην όμως, η συμπεριφορά αυτή του Α.Γ. καταδεικνύει έλλειψη αξιοπιστίας, κρίση που επιρρωνύεται από την υφιστάμενη μεταξύ του δεύτερου κατηγορουμένου και του Α.Γ. έκρυθμη σχέση, καθώς ο τελευταίος έχει απομακρυνθεί από τη συζυγική οικία και θεωρεί υπεύθυνο για το γεγονός αυτό τον κατηγορούμενο (βλ. την από 13-03-2021 ένορκη κατάθεση της αδερφής του κατηγορουμένου, Μ.Μ.)» προστίθεται.

Τονίζεται δε το γεγονός πως «κατά το περιεχόμενο της περιγραφής του Α.Γ. ο δεύτερος κατηγορούμενος φορούσε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα «σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια», ρούχα που δεν βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου (βλ. την από 10-03-2021 έκθεση κατ’ οίκον έρευνας και κατάσχεσης, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αθλητική φόρμα με τρεις λευκές ρίγες). Επιπλέον, δέον να επισημανθεί ότι ο Α.Γ. έχει ήδη καταδικασθεί αμετάκλητα για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας (βλ. τη με αριθμό 18725/02-03-2015 απόφαση του Β’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών)».

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το βίντεο αθώωσης

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε βίντεο που αποδεικνύει πως ο «Ινδιάνος» βρισκόταν στην Ελευσίνα. «Μάλιστα, κάθε ισχυρισμός περί του ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος ευρισκόταν στα επεισόδια αντικρούεται από βίντεο που προσκομίσθηκε από τον κατηγορούμενο που φέρει ακριβή ημεροχρονολογιακή σήμανση και παρουσιάζει τον κατηγορούμενο να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18.21, φορώντας το ίδιο ακριβώς γιλέκο που φορούσε και κατά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας (βλ. τις προσκομισθείσες από τον κατηγορούμενο φωτογραφίες καθώς και το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό σε USB δίσκο – το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνεται με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 3022/26/819-β από 12-04-2021 έκθεση της ΔΕΕ – Τμήματος οπτικοακουστικού υλικού, φωτογραφίας και μεθοδικοτήτων, κατά την οποία το προσκομισθέν και αναλυθέν βιντεοληπτικό υλικό δεν έχει υποστεί επεξεργασία ή αλλοίωση)» λέει η εισαγγελική πρόταση.

Και καταλήγει: «Εξάλλου, ο κατηγορούμενος ήδη από την ενώπιον της Ανακρίτριας απολογία του δήλωσε πως βρισκόταν στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου και συνάντησε το φίλο του και μάρτυρα υπεράσπισης Χ.Β. και τη σύζυγό του Π.Γ. καθώς και τον Μ.Ε. Οι δε ισχυρισμοί του αυτοί αποδεικνύονται και από τις ενώπιον της Ανακρίτριας σχετικές ένορκες καταθέσεις των τελευταίων, αλλά και από την ένορκη κατάθεση του υιού του Α.Γ., Σπ.Γ. (βλ. την από 13-03-2021 κατάθεσή του), ο οποίος βρέθηκε με τον κατηγορούμενο την 09-03-2021 περί ώρα 19.30 στη Μαγούλα, παραμένοντας μαζί του μέχρι περίπου στις 21.00 το βράδυ της ίδιας μέρας. Σημειώνεται, όλως συμπληρωματικά, ότι η προσκομιδή του βιντεοληπτικού υλικού έγινε σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο της απολογίας του κατηγορουμένου, αποδεικνύοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, το αληθές των ισχυρισμών του κατηγορουμένου και των μαρτύρων (που περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους αλλά και τα ρούχα του κατηγορούμενου, κάποιοι εκ των οποίων προσήλθαν αυτοβούλως – ) αλλά και το ψευδές των ισχυρισμών του καταγγέλλοντος».

Π. Σαράκης: «Φάρος» για τη Δικαιοσύνη η απόφαση

Στις τεράστιες ευθύνες για το «φιάσκο» της ΕΛΑΣ στην υπόθεση του «Ινδιάνου» αναφέρεται ο δικηγόρος- ποινικολόγος, συνήγορος υπεράσπισης του, Παύλος Σαράκης, υποστηρίζοντας πως η περίπτωση του εντολέα του θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα.

«Η εισαγγελία Αθηνών αξιολογώντας το σύνολο του δικογραφικού αποδεικτικού υλικού, αποφαίνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υφίστανται καθόλου ενδείξεις εμπλοκής του κατηγορουμένου στα θλιβερά επεισόδια της Ν. Σμύρνης, και προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή του για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών εις βάρος του. Θυμίζω ότι παρέμεινε στην φυλακή για επτά μήνες, όντας αθώος και θύμα ενός ψυχικά ασταθή ψευδομάρτυρα που παραπλάνησε εγκληματικά την Δικαιοσύνη» τονίζει.

«Οι ευθύνες των αξιωματικών της κρατικής ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., για το «φιάσκο» της υπόθεσης του «Ινδιάνου» είναι τεράστιες και πρέπει να αξιολογηθούν τόσο από την πολιτική τους ηγεσία, όσο και από την Δικαιοσύνη. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη» υπογραμμίζει ο κ. Σαράκης.

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο εισαγγελέας αποφαίνεται πως ο “Ινδιάνος” της Νέας Σμύρνης δεν έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ – Ζητά να μην παραπεμφθεί σε δίκη"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν πτώματα σε αποχέτευση βενζινάδικου έξω από το Κίεβο

Δύο πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα σε αποχετευτικό αγωγό πρατηρίου καυσίμων σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Κίεβο, κοντά στο χωριό Μπουζόβα το οποίο είχε καταληφθεί από τους Ρώσους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είδε αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο σημείο να χρησιμοποιούν ένα βυτιοφόρο για να αντλήσουν νερό από το εσωτερικό.

Τα θύματα έμοιαζαν να ήταν ντυμένα με πολιτικά ρούχα, όμως σύμφωνα με τους κατοίκους θα μπορούσαν να ήταν μέλη της άμυνας της περιοχής.

Μια γυναίκα πλησίασε στη σκηνή και κοίταξε στο εσωτερικό προτού καταρρεύσει - αναγνώρισε το πτώμα από τα παπούτσια: «Ο γιος μου, ο γιος μου», φώναξε.

buzova1

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και περιμένει τις μονάδες εξουδετέρωσης ναρκών προτού ανασύρει τις σορούς. Ίχνη αρμάτων μάχης ήταν ορατά πάνω στον δρόμο, ενώ κοντά στο πρατήριο βρίσκονταν δύο κατεστραμμένα άρματα μάχης.

Χθες, Σάββατο, ο Τάρας Ντίντιτς, τοπικός αξιωματούχος, ανακοίνωσε μιλώντας σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό πως πτώματα αμάχων είχαν βρεθεί σε τάφρο στο Μπουζόβα.

«Κατά τη διάρκεια της κατοχής, υπήρξαν ‘καυτά σημεία’ όπου πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν στον δρόμο Κιέβου-Ζίτομιρ. Κοντά στο χωριό Μρίγια όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο-εστιατόριο "Babouchkine Sad", μια δεκαριά ιδιωτικά αυτοκίνητα πυροβολήθηκαν με ανθρώπους στο εσωτερικό», είπε ο Ντίντιτς στο δίκτυο ICTV.

«Κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Μπουζόβα, βρέθηκαν άμαχοι σε μία τάφρο. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπουζόβα στη διάρκεια πυρών με άρμα μάχης εναντίον ενός σπιτιού», είπε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν πτώματα σε αποχέτευση βενζινάδικου έξω από το Κίεβο"

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Την έχω ικανή να σκοτώσει τα παιδιά της για τον Μάνο» λέει πρώην σύντροφος της 33χρονης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σκληρός και πονηρός άνθρωπος δηλώνει μεταξύ άλλων πρώην σύντροφος της 33χρονης μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Ο πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε αποκλειστικά σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» και αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία από το κοινό τους παρελθόν αλλά και κρυφές πτυχές της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μία σκληρή γυναίκα και όσο ήταν μαζί της, δεχόταν ο ίδιος αλλά και ο θείος του απειλές. Του έλεγε πως άμα χωρίσουν θα αποκαλύψει πράγματα που της έχει εκμυστηρευτεί.

Ο ίδιος λέει πως την έχει ικανή για ένα τέτοιο έγκλημα. «Την έχω ικανή να σκοτώσει τα παιδιά της για τον Μάνο. Τον αγάπαγε πάρα πολύ, τον ήθελε δίπλα της» αναφέρει.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει είχε ακούσει πως ο Μάνος Δασκαλάκης είχε δει τη γυναίκα του με άλλον άντρα, και θεωρεί πως ό,τι έκανε, το έκανε για να τον κρατήσει δίπλα της.

Σε ερώτηση για το αν έχει έρθει σε επαφή μαζί της όλο αυτό το διάστημα απάντησε όχι, εκτός από ένα μήνυμα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και όπως λέει έλαβε ένα απαθές μήνυμα που έλεγε: «ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά».

Αναφορικά με την κηδεία της Τζωρτζίνας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε μετά από αρκετή ώρα και δεν φαινόταν στεναχωρημένη, σε αντίθεση με τον Μάνο Δασκαλάκη που ήταν δακρυσμένος και δυσκολευόταν να μιλήσει.

Μάλιστα αποκάλυψε πως κρατάει επαφές με τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος του έχει πει πως έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και τώρα πιστεύει ότι η Ρούλα το έχει κάνει.

Επίσης τόνισε πως οι εμφανίσεις του Δασκαλάκη στα ΜΜΕ είναι πολύ διαφορετική κάτι που δεν μπορεί να το εξηγήσει ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να πιστέψει πως μπορεί ο Μάνος να είναι συνένοχος.

Τέλος, χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου έναν πονηρό άνθρωπο και πολύ σκληρό, γι αυτό και εκτιμά πως δεν θα ομολογήσει τίποτα.

Η οργισμένη αντίδραση συγγενικού προσώπου του Μάνου Δασκαλάκη

Δημοσιογράφος: Επειδή έχουν βγει οι γονείς της Ρούλας, η μητέρα της και κατηγορεί την οικογένεια του Μάνου…

Συγγενικό πρόσωπο: Δεν πειράζει. Ασ’ τους να κατηγορούν όποιον θέλουν. Όταν θα έρθει η ώρα και αν χρειαστεί να καταθέσουμε, θα πούμε αυτά που μπορούμε. Δεν έχουμε τίποτα με την κοπέλα εμείς. Ό,τι έγινε τώρα, ο Θεός ξέρει τι έγινε.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρούλα Πισπιρίγκου: «Την έχω ικανή να σκοτώσει τα παιδιά της για τον Μάνο» λέει πρώην σύντροφος της 33χρονης"

Προειδοποίηση Λέκκα για τους σεισμούς στη Θήβα

«Είναι ένας σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στα ανατολικά της Θήβας, κοντά στο χωριό Καλλιθέα, με 5 χλμ. εστιακό βάθος. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Χαλκίδα, Λαμία, Αθήνα και άλλες περιοχές. Αποτελεί και αυτός τμήμα της αναζωπύρωσης που είχαμε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην περιοχή της Θήβας. Η αναζωπύρωση έρχεται να συμπληρώσει κανονικά μία ακολουθία που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται πριν από 14 μήνες και περιλαμβάνει σεισμούς που πλησιάζουν τις 3.000», δήλωσε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το εύρος των σεισμικών δονήσεων είναι μικρό με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,8 ρίχτερ.

«Εκ μέρους της Πολιτείας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ως Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ως υπουργείο Κλιματικής Κρίσης», τόνισε.

«Πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες δίχως να έχουμε ζημιές. Η ισχυρή σύσταση είναι να αποφύγουμε παλιές κατασκευές», πρόσθεσε με αφορμή τον σεισμό των 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε βόρεια της Οινόης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Προειδοποίηση Λέκκα για τους σεισμούς στη Θήβα "

Τήνος: Άγρια δολοφονία γιατί πάρκαρε μπροστά στο σπίτι του

Συγκλονισμένη είναι η Τήνος από το φρικτό έγκλημα το μεσημέρι της Κυριακής για μια θέση πάρκινγκ αλλά και γιατί είχαν διαφορές για τον… ηλιακό!

Δράστης ένας 93χρονος που δολοφόνησε τον 50χρονο άνδρα έξω από το κτίριο που διαμένουν την ώρα που το θύμα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι δυο άνδρες είχαν χρόνια διαφορές με τον 93χρονο να μένει στο ισόγειο του κτιρίου και τον 50χρονο στο πρώτο όροφο.

Η δολοφονία έγινε για μια θέση πάρκινγκ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η μεγάλη διαφορά των δυο ανδρών ήταν ο… ηλιακός θερμοσίφωνας ο οποίος ήταν η αιτία της τραγωδίας. Ο δράστης συνελήφθη ενώ στο Τμήμα του νησιού δίνει κατάθεση η σύζυγος του θύματος, ο οποίος ήταν αγιογράφος και διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, θέση την οποία ανέλαβε πρόσφατα.

Κάτοικος της Τήνου ανέφερε στο newsit.gr πως ο 93χρονος δημιουργούσε πολλά προβλήματα με τη συμπεριφορά του στο νησί και μάλιστα φρόντιζε να παρευρίσκεται σε δημοτικά συμβούλια προκαλώντας πάντα εντάσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τήνος: Άγρια δολοφονία γιατί πάρκαρε μπροστά στο σπίτι του"

Ηράκλειο: Συνελήφθη για πυροβολισμό γάτας με αεροβόλο – 30.000 ευρώ το διοικητικό πρόστιμο

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς και για παραβάσεις περί όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς με την χρήση αεροβόλου όπλου πυροβόλησε και τραυμάτισε μια γάτα. Μάλιστα κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο όπλο.

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήματα Νεάπολης. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Συνελήφθη για πυροβολισμό γάτας με αεροβόλο – 30.000 ευρώ το διοικητικό πρόστιμο"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σήμερα Κυριακή 10-04-2022 στη δυτική και τη βόρεια χώρα, καθώς προβλέπεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε τοπικό επίπεδο θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα.

Πιο συγκεκριμένα :

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν

α) στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία έως νωρίς σήμερα το απόγευμα

β) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες.

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους

α) στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι και τις απογευματινές ώρες

β) στη Θράκη από τις απογευματινές ώρες μέχρι τη νύχτα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Βλαντιμίρ Πούτιν: Διόρισε νέο στρατηγό για την Ουκρανία και ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη στο Ντονμπάς

Για 46η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να αναπροσαρμόζει – σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ – τα σχέδια του και να επικεντρώνεται στην περιοχή του Ντονμπάς. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί έχουν στόχο να δείξουν κάποια σημαντική πρόοδο στο πεδίο μάχης πριν από την 9 Μαΐου. 

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε στον διορισμό νέου στρατηγού για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, διοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα πεδία των μαχών και θα μπορούσε να συντονίσει την επίθεση που αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στην περιοχή του Ντονμπάς, αντί για πολλαπλά μέτωπα.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί έχουν στόχο να δείξουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν κάποια σημαντική πρόοδο στον πόλεμο με την Ουκρανία πριν από την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου. Πρόκειται για ημερομηνία ορόσημο, καθώς τότε η Ρωσία την ανακοίνωσε την νίκη έναντι της ναζιστικής Γερμανίας στον  κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ευρωπαίος αξιωματούχος – όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN – περιέγραψε την 9η Μαΐου ως «αυτοεπιβεβλημένη προθεσμία», που θα μπορούσε να οδηγήσει τους Ρώσους σε επιπλέον λάθη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός ο στόχος των Ρώσων θα μπορούσε να οδηγήσει τις δυνάμεις της Μόσχας να διαπράξουν περισσότερες φρικαλεότητες, όπως φέρεται να συνέβη στην Μπούκα του Κιέβου.

Ποιος είναι ο στρατηγός που θα αναλάβει το Ντονμπάς

Ο Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, ο νέος στρατηγός που διορίστηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN – 60 ετών και είναι ένας πολύ έμπειρος στρατιωτικός. Ήταν ο πρώτος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποστολή στρατευμάτων τον Σεπτέμβριο του 2015 για την στήριξη της κυβέρνησης Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ντβόρνικοφ στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, τα ρωσικά αεροσκάφη υποστήριξαν το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του καθώς πολιόρκησαν το ανατολικό Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίζοντας πυκνοκατοικημένες γειτονιές και προκαλώντας μεγάλες απώλειες αμάχων. Η πόλη έπεσε στα χέρια των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με το CNN, oι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει μια παρόμοια προσέγγιση σε περιοχές της Ουκρανίας, χτυπώντας κτίρια κατοικιών σε μεγάλες πόλεις και κατεδαφίζοντας μεγάλο μέρος του λιμανιού της Μαριούπολης.

CNN/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βλαντιμίρ Πούτιν: Διόρισε νέο στρατηγό για την Ουκρανία και ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη στο Ντονμπάς"

Γεωργιάδης: Μελετάται η μείωση Φ.Π.Α στο 6% σε βασικά είδη διατροφής

Την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τόνισε πως εξετάζουν τα κυβερνητικά στελέχη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ως αντισταθμιστικό μέτρο στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ” «Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες»

«Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε.

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνοτναι κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ”κατοστάρηδες” ».

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» είπε ο Υπουργός.

Στάθηκε δε ο κ. Γεωργιάδης και στην αισχροκέρδεια λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Μελετάται η μείωση Φ.Π.Α στο 6% σε βασικά είδη διατροφής"

Κορονοϊός: Γιατί απαιτείται επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης – Πότε θα καταργηθούν

Σε επανέκδοση του πιστοποιητικού ανάρρωσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr θα πρέπει να προχωρήσουν όσοι έχουν περάσει τη νόσο Covid-19, μετά την κυβερνητική απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου ισχύος τους, από τους τρεις στους έξι μήνες. Κι αυτό μάλιστα, ενώ αναμένεται από τις αρχές καλοκαιριού να ανασταλεί η διαδικασία επίδειξής τους για την είσοδο σε δημόσιους χώρους.

Η επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης (ή ανάρρωσης) απαιτείται μετά την απόφαση για αλλαγή στο χρονικό διάστημα ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, η οποία επιβλήθηκε με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Έτσι το πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης, το οποίο είχε διάρκεια τριών μηνών πλέον διαρκεί έξι μήνες, ενώ το ίδιο συνέβη και με την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, που επεκτάθηκε από τους έξι στους εννέα μήνες.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ευθυγράμμιση με τις ημερομηνίες λήξης των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και της έλευσης τουριστών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσω του gov.gr  να κατεβάσουν εκ νέου το πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να εκδοθεί με νέα ημερομηνία λήξης και να το αποθηκεύσουν στη συνέχεια είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι (covid free wallet) του κινητού τους τηλεφώνου, είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους.

Να υπενθυμίσουμε πως η έκδοση του πιστοποιητικού ανάρρωσης (νόσησης) γίνεται:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο.

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test).

Επιπλέον, στην ΚΥΑ για τα πιστοποιητικά νόσησης αναφέρει ότι «η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.

Πότε θα σταματήσουμε να επιδεικνύουμε τα πιστοποιητικά για την είσοδό σε δημόσιους χώρους

Η υποχρεωτική επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδό μας σε δημόσιους χώρους, αναμένεται να ανασταλεί προσωρινά για τους καλοκαιρινούς μήνες, με αρχή ακόμη και αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ το μέτρο είναι πολύ πιθανόν να επανέλθει από τον φθινόπωρο και μετά.

Η διαδικασία -όπως όλα δείχνουν- θα είναι σταδιακή και εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, από την 1η Μαϊου, έως τις 31 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα δρομολογείται και η μεγαλύτερη προστασία των ηλικιωμένων και περισσότερο ευάλωτων, με το άνοιγμα της πλατφόρμας του εμβολιασμού για τους άνω των 80 ετών την περασμένη Πέμπτη (7/4) για την χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη της επαναφοράς μας στην κανονικότητα, η οποία προβλέπει:

  • την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους ανοιχτούς (ενδεχομένως αργότερα και κλειστούς) χώρους,
  • την ελεύθερη είσοδο των ανεμβολίαστων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους
  • τη μείωση (έως τελική κατάργηση) των υποχρεωτικών τεστ σε εργασιακούς χώρους και σχολεία
  • την αλλαγή του τρόπου επιτήρησης της πανδημίας

Αναφερόμενος στις αλλαγές αυτές την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου θα πάμε σε μία περαιτέρω αποκλιμάκωση από αυτή που έχουμε τώρα.

«Δεν μας τρομάζει τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων γιατί έχουμε πια αυτή τη μορφή που λέμε. Θα έχουμε σε στενή παρακολούθηση πάντοτε το πόσο τα κρούσματα θα πιέζουν το Σύστημα Υγείας», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Η κατάργηση των πιστοποιητικών θα εφαρμοστεί αρχικά στους ανοιχτούς χώρους

Η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ θα εφαρμοστεί αρχικά σε ανοιχτούς χώρους, (θερινά σινεμά, θέατρα, θεάματα και χώρους εστίασης).

Αν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται σε δεύτερο χρόνο να πάψει να ισχύει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.

Τα πιστοποιητικά, ωστόσο, αναμένεται να επανέλθουν από το ερχόμενο φθινόπωρο, είτε εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν νέο κύμα έξαρσης του κορονοϊού, είτε εάν χρειαστεί να κάνουμε νέες δόσεις εμβολίου.

Στην ίδια δέσμη χαλάρωσης των μέτρων, περιλαμβάνεται και η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους. Επίσης, δεν αποκλείεται οι μαθητές και ανεμβολίαστοι καθηγητές να επιστρέψουν στα θρανία μετά τις διακοπές του Πάσχα στις 2 Μαϊου, χωρίς  αυτοδιαγνωστικά τέστ (self test).

Τελευταίο μέτρο που θα αρθεί είναι η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους (εμπορικά καταστήματα και εστίαση), ενώ δεν θα καταργηθεί στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Γιατί απαιτείται επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης – Πότε θα καταργηθούν"

Κώστας Σκρέκας: Όσο είναι ακριβό το αέριο θα είναι και το ρεύμα-Ανάγκη λήψης ευρωπαϊκών μέτρων

Οι τιμές στην ενέργεια θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα όσο καιρό διαρκεί η ακρίβεια στην ενέργεια τόνισε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα», τόνισε ο Υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια», εξήγησε στην συνέχεια.

Σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος, είπε πως όσον αφορά στον μήνα Απρίλιο, αυτή σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις δήλωσε μάλιστα είπε πως η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: «Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ,  δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδον τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις».

Πρόσθεσε ότι με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τον Ιανουάριο και Μάρτιο

Στάθηκε επίσης στον ρόλο της Ευρώπης για να υπάρξει μείωσει στο ράλι των τιμών Ενέργειας:«Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα»,  επισημαίνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Σκρέκας: Όσο είναι ακριβό το αέριο θα είναι και το ρεύμα-Ανάγκη λήψης ευρωπαϊκών μέτρων"

Ομόνοια: Δύο συλλήψεις για επίθεση σε φιλορωσική αυτοκινητοπομπή

Δύο συλλήψεις για την άγρια επίθεση σε βάρος της φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής, την περασμένη Κυριακή (03.04.2022) στην περιοχή της Ομόνοιας, πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπο δραστών συνεχίζονται. 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος της φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής στην Ομόνοια σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, την περασμένη Κυριακή είχαν επιτεθεί μαζί με άλλα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 8 Απρίλιου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί για την επίθεση σε βάρος ατόμου την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, είχαν επιτεθεί μαζί με έτερα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόνοια: Δύο συλλήψεις για επίθεση σε φιλορωσική αυτοκινητοπομπή"

Εκλογές στη Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες – Θρίλερ για την πρώτη θέση μεταξύ Μακρόν και Λεπέν

Μακρόν και Λεπέν εμφανίζονται επικρατέστεροι για να περάσουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Με τα εκλογικά κέντρα να έχουν στηθεί σε δήμους και σε σχολεία της Γαλλίας, τα γαλλικά ταχυδρομεία να βεβαιώνουν ότι έχουν στείλει τα φυλλάδια με τα προγράμματα των 13 υποψηφίων στους 48,7 εκατομμύρια Γάλλους ψηφοφόρους, πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών.

Οι δύο πρώτοι εκ των 13 υποψηφίων θα περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου. Ο υποψήφιος για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστά άνω του 26%, ενώ η αντίπαλος του Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται να κινείται περί το 23%.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα ρεύμα υπέρ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ των δύο που πριν από λίγες εβδομάδες ήταν πάνω από 10% υπέρ του Μακρόν, να έχει κλείσει σημαντικά.

Ουσιαστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει πάντως το ποσοστό της αποχής, ενδεχόμενη αύξηση της οποίας μπορεί να αποβεί εις βάρος τόσο της Λεπέν όσο και του Μελανσόν. Της Λεπέν διότι την ψηφίζουν σε μεγάλο βαθμό εργάτες και υπάλληλοι, κοινωνικές κατηγορίες με αυξημένες ροπές προς την αποχή.

Του Μελανσόν διότι τον ψηφίζουν σε μεγάλο βαθμό οι κάτω των 30 ετών που εμφανίζουν τις ίδιες ροπές.

Πολιτικοί αναλυτές καταλογίζουν στον Εμανουέλ Μακρόν «νωθρότητα» ως προς τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιεί την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ η Μαρίν Λεπέν έχει οργώσει τη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει παραδεχτεί ότι λόγω της Ουκρανίας δεν ενεπλάκη πολύ ενεργά στην προεκλογική περίοδο.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ανέβασε τους τόνους έναντι της Λεπέν κατηγορώντας την ότι προβάλλει ακροδεξιές και ξενοφοβικές θέσεις καθώς και για τις σχέσεις της με την Ρωσία του Πούτιν.

Από την άλλη, η Μαρίν Λεπέν εμφανώς καλλιεργεί μία πιο συναινετική εικόνα, αποφεύγοντας τις ακροδεξιές κορώνες του παρελθόντος και κατηγορώντας τον Εμανουέλ Μακρόν για αποτυχία στα εσωτερικά ζητήματα.

Η προεκλογική εκστρατεία όλων των κομμάτων επικεντρώθηκε πάντως σε ζητήματα όπως η μείωση της αγοραστικής ικανότητας, το συνταξιοδοτικό και η διαχείριση του κράτους.

Το ουκρανικό εκ των πραγμάτων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην προεκλογική περίοδο με τον Μακρόν να καταλογίζει στην Λεπέν, τον Ζεμούρ και τον Μελανσόν φιλορωσικές θέσεις.

Τα θέματα τα οποία απουσιάζουν εντελώς από τον γαλλικό προεκλογικό διάλογο είναι το μεγάλο δημόσιο χρέος σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά ζητήματα και η υπερθέρμανση του πλανήτη σε ό,τι αφορά τα διεθνή.

Ως προς τους άλλους υποψηφίους δυναμική εμφανίζει και ο Ζαν Λικ Μελανσόν που τοποθετείται στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ωστόσο καμιά δημοσκόπηση δεν τον εμφανίζει να ξεπερνά το 20%.

Για την τέταρτη και πέμπτη θέση αγωνίζονται η εκπρόσωπος της γαλλικής κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές και ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ ο οποίος κατηγορήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ότι εμφάνισε χαλκευμένες δημοσκοπήσεις.

Περί στο 5% εμφανίζεται να κινείται ο υποψήφιος των Οικολόγων Γιανίκ Ζαντό ενώ ανάμεσα στο 2% και το 3% εμφανίζονται να κινούνται οι Φαμπιέν Ρουσέλ και Αν Ινταλγκό, υποψήφιοι των άλλοτε κραταιών κομμάτων της γαλλικής αριστεράς, δηλαδή του Κομμουνιστικού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής και έως το κλείσιμο της κάλπης στις 21.00 ώρα Ελλάδας υπάρχει η λεγόμενη «σιγή ασυρμάτου», δηλαδή απαγορεύεται οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα.

Στη Γαλλία επιτρέπεται η ψήφος με εξουσιοδότηση ενώ υπάρχουν και Γάλλοι που δεν θα τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Πρόκειται για τους 4.500 Γάλλους που κατοικούν στην Σαγκάη της Κίνας όπου ως γνωστό υπάρχει πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Στη Γαλλία πάντως οι ψηφοφόροι δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα, ενώ θα μπορούν να πάνε να ψηφίσουν και όσοι έχουν κορονοϊό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι αίθουσες θα αερίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές στη Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες – Θρίλερ για την πρώτη θέση μεταξύ Μακρόν και Λεπέν"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο κουμπάρος της Ρούλας διαψεύδει ότι είχαν ερωτική σχέση

Απειλεί με αγωγές όσους τον συκοφαντούν ο κουμπάρος της Ρούλας! Ο δικηγόρος του συγκεντρώνει αναφορές του διαδικτύου

Ο κουμπάρος του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, διαψεύδει ότι είχε σχέση με την προφυλακισθείσα για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του, πρόκειται «για άθλια στοχοποίησή του, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια».

Ο συνήγορός του μάλιστα κάνει λόγο για «καθημερινή βάναυση βεβήλωση της προσωπικότητας» του πελάτη του, αποκαλύπτοντας ότι δέχεται «απειλές από αυτόκλητους εκδικητές, που βλέπουν τον εαυτό τους ως εισαγγελέα και ανακριτή μαζί» και ζητά την επέμβαση των δικαστικών αρχών και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.

Η ΔΗΛΩΣΗ

“Πρόσφατα στα πλαίσια του «κυνηγιού μαγισσών», εντός του κοινωνικού κύκλου κατηγορούμενης, που έχει προφυλακιστεί για θάνατο τέκνου της, συντελείται μία βάναυση προσβολή στο πρόσωπο εντολέα μου και νονού της μικρής Μαλένας, ο οποίος από επαγγελματίες και μη, πολύπειρους τηλεσπιλωτές συνειδήσεων και τηλεδολοφόνους χαρακτήρων, φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κατηγορούμενη και να είναι ο φυσικός πατέρας θανόντος τέκνου.
Πρόκειται για άθλια στοχοποίησή του, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Η καθημερινή βάναυση βεβήλωση της προσωπικότητάς του, καθώς και οι μομφές και οι απειλές που δέχεται από αυτόκλητους εκδικητές, που βλέπουν τον εαυτό τους ως εισαγγελέα και ανακριτή μαζί, καθιστά άμεση την ανάγκη για επέμβαση των δικαστικών αρχών και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.
Το επόμενο στάδιο αυτής της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλισμού, αναρωτιέμαι ποιο θα είναι; Ο προπηλακισμός ή ακόμα και ακραίες βίαιες συμπεριφορές σε βάρος αθώων ανθρώπων;
Δυστυχώς, οι αρμόδιες δικαστικές και λοιπές εν γένει διωκτικές αρχές, με την παθητική τους στάση σε όσα εξελίσσονται, έχουν επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές, παρά την ευθύνη που έχουν για την εφαρμογή του νόμου, σε αδικήματα που σε πολλές περιπτώσεις διώκεται αυτεπάγγελτα.
Το μεγαλύτερο διακύβευμα για τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με υποθέσεις που συγκεντρώνουν το δημόσιο ενδιαφέρον, είναι αφενός μεν πως αυτή θα λειτουργεί ανεξάρτητα και ανεπηρέαστη από την κοινή γνώμη, αφετέρου δε, πως θα προστατευθούν τυχαίοι, καθημερινοί άνθρωποι, που βρίσκονται στο ευρύτερο κοινωνικό και συγγενικό περιβάλλον του εκάστοτε κατηγορούμενου και αποτελούν «βορά» σε τρίτους, που υποκινούν, – για τα δικά τους προσωπικά συμφέρονται και προβολή, χωρίς να έχουν στοιχεία για τα λεγόμενά τους – τα πλήθη σε ανάρμοστες ψευδείς και λίαν προσβλητικές αναρτήσεις και συμπεριφορές.
Στα πλαίσια των ανωτέρω, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η τιμωρία αυτών που κατά παράβαση του νόμου προσβάλλουν τον εντολέα μου και την οικογένειά του μεταξύ άλλων και με σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η αστική του αποκατάσταση
Πάτρα, 9-4-22
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Κωνσταντίνος Κρεμμύδας

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο κουμπάρος της Ρούλας διαψεύδει ότι είχαν ερωτική σχέση"

Nέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στο Κίεβο – Μπαράζ επιθέσεων σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Mε τον πόλεμο στην Ουκρανία να εισέρχεται στην 46ημέρα από την έναρξή του οι πληροφορίες για τις ακρότητες των αντιμαχόμενων πλευρών συγκλονίζουν. Νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε το Σάββατο στο Μπουζόβα, χωριό κοντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Ο εντοπισμός ομαδικών τάφων και πτωμάτων αμάχων σε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ειδικά στην Μπoύκα, βορειοδυτικό προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

 

Ένα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Σιεβιεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της. “Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες”, αναφέρει σε μήνυμά του στο Telegram ο Σέρχι Γκαϊντάι. Ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ ανακοίνωσε επίσης με μήνυμά του στο Telegram ότι οι κάτοικοί της θα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους 9 τρένα για την απομάκρυνσή τους από την περιφέρεια αυτή που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δύο νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Στο Χάρκοβο, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, με θύματα τους αμάχους καθώς και ο μερικός αποκλεισμός της πόλης. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα στην ουκρανική πόλη Ντεργκάτσι στη βορειοανατολική επαρχία Χάρκοβο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινιεγκούμποφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι ρωσικές δυνάμεις διενήργησαν 66 επιθέσεις πυροβολικού σε διάφορες περιοχές, είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, υπάρχουν απώλειες. Όπως μπορείτε να δείτε, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να ‘πολεμά’ με τον άμαχο πληθυσμό επειδή δεν έχει καθόλου νίκες στο μέτωπο», δήλωσε.

Oι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να διασπάσουν την ουκρανικής γραμμή άμυνας στα ανατολικά, μεταφέροντας επιπλέον δυνάμεις κοντά στο Ιζούμ και το Χάρκοβο την ώρα που συνεχίζονται οι επιθέσεις σε Ντονέτσκ και Λουxάνσκ. Οι Ουκρανοί, κατηγορούν τη ρωσική πλευρά για εκπατρισμό Ουκρανών από τις αυτόνομες περιοχές στην επικράτειά της παρά τη θέλησή τους, κάτι που χαρακτηρίζει παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ το Κρεμλίνο κάνει λόγο για ηθελημένη μετακίνηση.

Ο χάρτης με την κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα από την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Καταστράφηκαν ολοσχερώς 21 νοσοκομεία

Όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο 21 ουκρανικά νοσοκομεία «καταστράφηκαν ολοσχερώς» αφότου άρχισε η εισβολή του στρατού της Ρωσίας, ενώ άλλες 300 δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και κλινικών, υπέστησαν ζημιές.

Στην περίπτωση των νοσοκομείων που καταστράφηκαν, θα χρειαστεί να οικοδομηθούν από την αρχή, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως οι ασθενείς τους χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα. Ο κ. Λιάσκο πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να επαναφέρουν σε λειτουργία δομές υγείας σε τομείς που κατείχαν ως πρόσφατα τα ρωσικά στρατεύματα, όπως τα προάστια της πρωτεύουσας Μπούτσα και Ιρπίν.

700.000 Ουκρανοί πρόσφυγες πήγαν στη Ρωσία

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι πάνω από 700.000 άνθρωποι από τις περιοχές των αυτονομιστών, το Ντανιέτσκ και το Λουχάνσκ, καθώς και από άλλες περιοχές της Ουκρανίας, έχουν προσφύγει στη Ρωσία από την 24η Φεβρουαρίου.

Μόνο χθες Σάββατο σχεδόν 27.000 εγκατέλειψαν τις περιοχές όπου διεξάγονται εχθροπραξίες για τη Ρωσία, δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού είπε ακόμη πως έχουν διασωθεί 134.000 άνθρωποι από τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται μάχες από τις αρχές του Μαρτίου.

Κατά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο ότι επιτρέπει τη διαφυγή αμάχων που διατρέχουν κίνδυνο λόγω των μαχών μόνο σε περιοχές ελεγχόμενες από τις ουκρανικές αρχές και όχι προς τη ρωσική επικράτεια.

Οι αριθμοί που ανακοινώνει η Μόσχα είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ήδη προτού αρχίσει αυτή που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, χιλιάδες πολίτες των αυτοανακηρυγμένων «λαϊκών δημοκρατιών» στο ανατολικό τμήμα της χώρας κατέφυγαν στο ρωσικό έδαφος, καθώς η Μόσχα μίλαγε περί επαπειλούμενης ουκρανικής επίθεσης.

Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας ζητάει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε στο βραδινό διάγγελμά του την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία.

«Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι.

«Ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες», επέμεινε.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως ο σκοπός της «αντιπολεμικής συμμαχίας μας» είναι να τερματιστεί η σύρραξη «το συντομότερο δυνατόν», κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο «ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες» αλλά και «στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος».

«Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία», προειδοποίησε ο κ. Ζελένσκι, «ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία», έκρινε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Nέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στο Κίεβο – Μπαράζ επιθέσεων σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news