facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Νορβηγία: Οι αστυνομικοί θα είναι οπλισμένοι – Φόβοι για επιθέσεις σε τζαμιά

Η ηγεσία της αστυνομίας της Νορβηγίας αποφάσισε σήμερα ότι οι αστυνομικοί θα φέρουν όπλα μέχρι νεωτέρας εξαιτίας απειλών που δέχεται η μουσουλμανική κοινότητα.

«Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας αποφάσισε να οπλίσει την αστυνομία σε εθνική κλίμακα από σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Αυτό γίνεται σ’ ένα πλαίσιο απειλών που διατυπώνονται εναντίον μουσουλμανικών θρησκευτικών κοινοτήτων και της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ ελ-Φιτρ την επόμενη εβδομάδα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Πρόκειται για απειλές εναντίον τζαμιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρόαρ Χάνσεν.

Στη σκανδιναβική αυτή χώρα, οι αστυνομικοί γενικά δεν είναι οπλισμένοι, όμως είχαν εξουσιοδοτηθεί να είναι προσωρινά, από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου, στη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα των Καθολικών, χωρίς να αλλάξει όμως το επίπεδο της απειλής, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «μέτριο».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Οι αστυνομικοί θα είναι οπλισμένοι – Φόβοι για επιθέσεις σε τζαμιά"

Πάτρα: «Χειροπέδες» σε αρχαιοκάπηλους, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και όχι μόνο

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν την Παρασκευή 5/4, στην Πάτρα, -2- ημεδαποί , ηλικίας, 54 και 73 ετών.

Οι δύο συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με επικείμενη αγοραπωλησία αρχαιοτήτων στην πόλη της Πάτρας, συγκροτήθηκε ειδικό κλιμάκιο της υπηρεσίας. Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης εντόπισαν τους κατηγορούμενους εξωτερικά αποθήκης και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Έπειτα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο εσωτερικό της αποθήκης καθώς και στις οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν οι εξής αρχαιότητες:

  • ξύλινη θρησκευτική εικόνα με απεικόνιση «Παναγία βρεφοκρατούσα», πιθανώς βυζαντινών χρόνων,
  • πήλινο λυχνάρι Ρωμαϊκής εποχής πιθανώς 3ου αιώνα μ. χ με ανάγλυφη παράδοση μέδουσας,
  • πήλινο μικρό αγγείο με μία λαβή, σπασμένο στο άνω μέρος, το οποίο χρονολογείται στον 4ο -5ο αιώνα μ. Χ. ,
  • πήλινο λυχνάρι Ρωμαϊκής εποχής, πιθανώς 3ου αιώνα μ. Χ., με ανάγλυφη γραμμική διακόσμηση,
  • θραύσμα πήλινου αγγείου (όστρακο) με ανάγλυφη παράσταση «Σταυρού Μάλτας», πιθανώς μεσαιωνικής περιόδου ,
  • θραύσμα πήλινου αντικειμένου με ανάγλυφη παράσταση, που σώζει πολύ μικρό τμήμα ανάγλυφης παράστασης φυτικού μοτίβου και
  • χάλκινη κεφαλή αγένειου νεαρού άνδρα.

Κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • -4- μαχαίρια,
  • ξίφος σε ξιφοθήκη,
  • αυτοσχέδιο λεβγιέ,
  • ανιχνευτής,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • USB,
  • παλιά ταυτότητα,
  • -3- γκλοπ ενωμένα με αλυσίδα,
  • μανσέτα,
  • ξιφολόγχη και
  • χατζάρα.

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο και Βυζαντινολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι πιθανόν να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: «Χειροπέδες» σε αρχαιοκάπηλους, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και όχι μόνο "

Στόλτενμπεργκ: Απομακρύνθηκε από το ΝΑΤΟ δίκτυο Ρώσων κατασκόπων

Mε αφορμή τα 75 χρόνια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε ότι στα κεντρικά του ΝΑΤΟ υπήρχε ρωσικό προσωπικό που δεν επιτελούσε διπλωματικό έργο αλλά καθήκοντα εργασίας μυστικών υπηρεσιών.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ έχει απομακρύνει «ρωσικό προσωπικό από τα κεντρικά του στις Βρυξέλλες».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Κι αυτό διότι αντιληφθήκαμε ότι επιτελούσαν δραστηριότητες, οι οποίες δεν ήταν στην πραγματικότητα διπλωματικά καθήκοντα, αλλά καθήκοντα εργασίας μυστικών υπηρεσιών».

«Έχουμε δει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν σε ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Παρατηρούμε επίσης ότι έχουν γίνει προσπάθειες να εντείνουν τις δραστηριότητές τους. Από την άλλη πλευρά βέβαια και οι νατοϊκοί σύμμαχοι παρακολουθούν πολύ στενά αυτές τις δραστηριότητες».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στόλτενμπεργκ: Απομακρύνθηκε από το ΝΑΤΟ δίκτυο Ρώσων κατασκόπων"

Κινητοποίηση της Αστυνομίας: Πληροφορίες για συμπλοκή στη Γλυφάδα – Έγιναν 25 προσαγωγές ανηλίκων!

Σε 25 προσαγωγές ανηλίκων (14 έως 17 ετών) προχώρησε πριν από  λίγο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής από την περιοχή της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι είχαν κανονίσει συνάντηση προκειμένου να λύσουν προσωπικές διάφορες με ξύλο.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τις κινήσεις τους, έστησαν μπλόκο και τους προσήγαγαν την ώρα που έφταναν στο σημείο.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν κληθεί και οι γονείς τους, προκειμένου να καταθέσουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποίηση της Αστυνομίας: Πληροφορίες για συμπλοκή στη Γλυφάδα – Έγιναν 25 προσαγωγές ανηλίκων!"

Β. Αιγαίο: Καθολική απαγόρευση στις καύσεις μέχρι την Τρίτη

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο να προκαλούνται φωτιές από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Πριν από λίγη ώρα υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά στην Αγία Μαρίνα στη Μυτιλήνη, που προκλήθηκε νωρίτερα από καύση κλαδιών.

Λόγω της ενίσχυσης των βορείων ανέμων, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου απαγορεύει τις καύσεις στους Νομούς Λέσβου Χίου και Σάμου από αύριο μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου.

Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς όπως σημειώνει «σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ,  αναμένεται να εκδηλωθούν άνεμοι εντάσεως από 4 έως 8 μποφόρ» και ενημερώνει, ότι θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και περιπολίες για την τήρηση της εν λόγω απαγόρευσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Αιγαίο: Καθολική απαγόρευση στις καύσεις μέχρι την Τρίτη"

Άγιον Όρος: Σορός νεαρού άντρα στο ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα

Μία σορό εντόπισαν τα μέλη πληρώματος ιδιωτικού σκάφους, το οποίο έπλεε στις βόρειες ακτές του Αγίου Όρους, στον Στρυμονικό κόλπο, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ειδοποίησαν το λιμενικό σώμα και αμέσως έσπευσαν επιτόπου στελέχη του τόσο από το Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, όσο και από το Λιμενικό Φυλάκιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, με περιπολικά σκάφη. 

Το πτώμα, αγνώστου ταυτότητας, βρέθηκε και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Άγιος Ανδρέας στο βόρειο άκρο της χερσονήσου.  Όπως διαπιστώθηκε, ανήκε σε νεαρό άντρα και η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη

Η σορός μεταφέρθηκε από τα στελέχη του λιμενικού στο λιμάνι της Ιερισσού κι από εκεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του νεαρού άντρα, ενώ θα αναζητηθεί και η ταυτότητά του. 

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους .

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιον Όρος: Σορός νεαρού άντρα στο ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα"

Πολιτική Προστασία: Σε επιφυλακή έξι περιφέρειες – 71 πυρκαγιές μέσα σε 12 ώρες

Σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και στη συνέχεια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ισχυροί άνεμοι Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη

Αντικείμενο οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για την ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σήμερα εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (δηλαδή μέσα σε μόλις 12 ώρες) 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά οι έξι περιφέρειες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) αποφασίστηκε να είναι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας για περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα,  σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για την έναρξη πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου συμμετείχαν η ηγεσία του υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και περιφερειάρχες/ εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ. Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία: Σε επιφυλακή έξι περιφέρειες – 71 πυρκαγιές μέσα σε 12 ώρες"

Καιρός αύριο: Ζέστη με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο Κυριακή 7 Απριλίου θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Γρήγορα από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει και στη νησιωτική χώρα και τη Θράκη τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα από τα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ οι νεφώσεις στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν εκ νέου, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα και από το βράδυ γενικά αίθριος. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Η Αστυνομία υπολειτουργεί: Άφαντη η ΕΛ.ΑΣ. από τις 22:00 έως τις 06:00 – Τμήματα χωρίς φρουρό και με μόνο δύο άτομα βάρδια

Αποδεκατισμένα φαίνεται πως είναι τα τμήματα της Αστυνομίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με αφορμή την δολοφονία της Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η έρευνα που έκανε η εκπομπή αφορά τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής. Όπως προκύπτει από την έρευνα οι πιο δύσκολες ώρες για τα ΑΤ είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν σκοπός ενώ σε άλλες το ΑΤ λειτουργεί με μόνο δύο άτομα.
Υπολειτουργεί η Αστυνομία

Στην Αγία Παρασκευή η οργανική δύναμη είναι 61 αστυνομικοί, ενώ υπηρετούν 32 αστυνομικοί.

Αντίστοιχα, στην Κηφισιά η οργανική δύναμη είναι 128 αστυνομικοί και υπηρετούν 57, ενώ στο Χαλάνδρι η οργανική δύναμη είναι 109 αστυνομικοί και υπηρετούν 53.

Στην Πεύκη

Οργανική δύναμη: 48 αστυνομικοί

Υπηρετούν 20 αστυνομικοί

Στην Παιανία

Οργανική δύναμη: 50 αστυνομικοί

Υπηρετούν 25 αστυνομικοί

Στην Νέα Ιωνία

Οργανική δύναμη: 63 αστυνομικοί

Υπηρετούν 32 αστυνομικοί

Στα Βριλήσσια

Οργανική δύναμη: 41 αστυνομικοί

Υπηρετούν 22 αστυνομικοί
Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα, τονίζεται πως τα περισσότερα Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οριακά με το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης.

Στο ΑΤ Λευκού Πύργου

Οργανική δύναμη: 320 αστυνομικοί
Υπηρετούν 200 αστυνομικοί

Στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου

Οργανική δύναμη: 135 αστυνομικοί
Υπηρετούν 60 αστυνομικοί

Στο ΑΤ Ευόσμου

Οργανική δύναμη: 84 αστυνομικοί
Υπηρετούν 28 αστυνομικοί

Απογοητευτική η εικόνα στα τμήματα ασφαλείας της Θεσσαλονίκης

Στο Mega μίλησε και ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης όπου όπως ανέφερε «Η εικόνα που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και στα τμήματα ασφαλείας είναι απογοητευτική. Ως επί το πλείστων., τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας λειτουργούν οριακά με το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγινα στην πόλη μας μετά την ίδρυση νέων ομάδων ΟΠΚΕ η κατάσταση στα τμήματα ασφαλείας είναι τραγική και αποκαρδιωτική με τμήματα ασφαλείας να μην έχουν ούτε αξιωματικούς υπηρεσίας σε κάποιες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγες ημέρες από τα 15 τμήματα ασφαλείας που έπρεπε να βγάλουν περιπολικά για την εδαφική τους αρμοδιότητα σε νυχτερινή βάρδια, μόλις δύο κατάφεραν να στελεχώσουν περιπολικά οχήματα, τα οποία δεν έκαναν περιπολία αλλά μεταφορά κρατουμένων.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει το έργο του Fly Over όπου έχουν μετακινηθεί 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Τροχαίας προς ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού το έργο έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες της αστυνομίας. Φανταστείτε ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου αστυνομικοί από το αεροδρόμιο μετακινούνταν να κάνουν τους τροχονόμους.

Ένα αστυνομικό τμήμα για να δουλέψει χρειάζεται τον αξιωματικό υπηρεσίας, τον βοηθό αξιωματικού υπηρεσίας, τον σκοπό κρατητηρίων, τον σκοπό καταστήματος. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ούτε σκοποί στα τμήματα».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αστυνομία υπολειτουργεί: Άφαντη η ΕΛ.ΑΣ. από τις 22:00 έως τις 06:00 – Τμήματα χωρίς φρουρό και με μόνο δύο άτομα βάρδια"

Ρωσία: Πάνω από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω κατάρρευσης φράγματος στο Όρσκ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η περιοχή Όρενμπουργκ, στα Ουράλια της Ρωσίας, όταν από την κατάρρευση φράγματος ανάγκασε πάνω από 4.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την πλημμυρισμένη ζώνη.

«4.208 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 1.019 παιδιά, απομακρύνθηκαν μετά το ρήγμα στο φράγμα σε περιοχή της Ρωσίας», ανακοίνωσε στο Telegram η υπηρεσία τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη Ντένις Πάσλερ.

Συνολικά, περισσότερα από 2.500 σπίτια έχουν «πλημμυρίσει» σε αυτήν την περιοχή, που συνορεύει με το Καζακστάν, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Όσοι εκκένωσαν την περιοχή μεταφέρθηκαν «σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας», διευκρίνισε σε ένα άλλο μήνυμα ο Πάσλερ, ανακοινώνοντας την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας.

Οι μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν την επομένη της ρήξης ενός φράγματος χθες στο Ορσκ, μιας πόλης που βρίσκεται στη σύνορα με το Καζακστάν, εξήγησε από την πλευρά του η περιφερειακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, «μια προειδοποίηση» στη δημοτική αρχή του Όρσκ είχε δοθεί τον Μάρτιο, σε σχέση με την «παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του πληθυσμού και των εδαφών έναντι των φυσικών εκτάκτων καταστάσεων και εκείνων ανθρώπινης προέλευσης».

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, το φράγμα, που έχει εν μέρει καταρρεύσει, έχει σχεδιαστεί επισήμως για μια στάθμη του ποταμού Ουράλη στα 5,5 μέτρα έναντι 9,6 μέτρων που είναι αυτή τη στιγμή.

Οι περιφερειακές αρχές, από την πλευρά τους, ανέφεραν την τήξη των χιονιών που οδήγησε «στην άνοδο» της στάθμης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων στα Ουράλια, ως έναν επιπλέον «λόγο» για τις πλημμύρες.

Το ρωσικό υπουργείο διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την επιχείρηση εκκένωσης, όπου διακρίνεται νερό να έχει κατακλύσει τα σπίτια.

Στο ίδιο βίντεο, καταγράφονται μεταξύ άλλών διασώστες να απομακρύνουν ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Πάνω από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω κατάρρευσης φράγματος στο Όρσκ"

Συνελήφθη 19χρονος στη Θεσσαλονίκη με σιδερογροθιά, σουγιάδες, μαχαίρι και φυσίγγια

Ένας 19χρονος ημεδαπός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, για παράνομη κατοχή μαχαιριών και ειδών οπλισμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή του και στο χώρο αποσκευών του οχήματός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταλλική σιδερογροθιά, μεταλλικοί σουγιάδες, μαχαίρι, 55 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων αλλά και φορητός ασύρματος πομποδέκτης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη 19χρονος στη Θεσσαλονίκη με σιδερογροθιά, σουγιάδες, μαχαίρι και φυσίγγια"

Οπαδική βία στην Άρτα: Συνελήφθησαν δύο άτομα – Ο ένας ανήλικος

Ένας 17χρονος και ένας 27χρονος συνελήφθησαν στην Άρτα για επίθεση σε έναν 27χρονο. Τα κίνητρα ήταν οπαδικά.

Αμέσως μετά την καταγγελία από τον 19χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα, συνελήφθησαν ο 17χρονος και ο 27χρονος, που φέρονται ότι επιτέθηκαν στον 19χρονο με οπαδικά κίνητρα, προκαλώντας του εκδορές στα χέρια και στον λαιμό.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με τις κατηγορίες περί νομοθεσίας αθλητισμού, της απόπειρας σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφίας και για τους δύο γονείς του ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οπαδική βία στην Άρτα: Συνελήφθησαν δύο άτομα – Ο ένας ανήλικος"

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Τέσσερις τραυματίες, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (6.4.24) στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου στην Ιεράπετρα στο Λασίθι.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έχουν σπεύσει στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 πεζοπόρα τμήματα και 48 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν και τρία ελικόπτερα.

Από τις φλόγες υπέστη εγκαύματα ένας 74χρονος που βρισκόταν στο χωράφι του και προσπαθώντας να το προστατεύσει από τη φωτιά έχασε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας διασωληνώθηκε για προληπτικούς λόγους και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο. Ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί τρία ακόμα άτομα.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, άλλο ένα ηλικιωμένο άτομο, συγκεκριμένα μια γυναίκα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Επίσης, ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς υπέστη διάστρεμμα στο πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει το έργο της κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάηκε ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο. Ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών.

Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στα δυτικά, προς την Ιεράπετρα, είναι βελτιωμένη.

Μήνυμα του 112 σε τέσσερις οικισμούς

Μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών για να εγκαταλείψουν προληπτικά την περιοχή τους.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα του 112. 

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα του 112.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.


Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Τέσσερις τραυματίες, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις"

Οριστικό τέλος σε Pass και έκτακτα επιδόματα με επίσημη ανακοίνωση

Τέλος στα έκτακτα επιδόματα και στις παροχές τύπου pass βάζει η κυβέρνηση, επικαλούμενη τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που απορρέουν από το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως «… αν ένα έτος πετύχουμε παραπάνω έσοδα από το προβλεπόμενο, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιράσουμε σε παροχές. Αλλά και αντίστροφα, αν έχουμε λιγότερα έσοδα, δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε περικοπές δαπανών», τόνισε ο ΥΠΕΘΟ, συμπληρώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνουμε υπέρμετρη αύξηση δαπανών σε καλές οικονομικές περιόδους -η οποία λειτουργεί πληθωριστικά- και ταυτόχρονα προστατεύουμε τις δημόσιες δαπάνες σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Δεν ξοδεύουμε τα περισσεύματα. Τα κρατάμε ώστε τις δύσκολες περιόδους να μην υπάρχει πίεση στους πολίτες, όπως αυτή που υπήρξε για τους Έλληνες πολίτες την προηγούμενη δεκαετία».

Οι αλλαγές για τις πρόσθετες εκτός προϋπολογισμού παροχές στο τέλος της χρονιάς θα εφαρμοστούν το αργότερο από το 2025, ενώ δεν αποκλείεται μερικές και από το 2024. Οι νέοι δεσμευτικοί για την κυβέρνηση στόχοι θα προκύψουν το καλοκαίρι ενώ στα τέλη Ιουνίου, η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει τους νέους στόχους για την περίοδο 2025-28 για όλες τις χώρες, με τα λεγόμενα διμερή συμβόλαια.

Σημειώνεται πως στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα υποβάλει στην Κομισιόν σε νέα μορφή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στο οποίο η κυβέρνηση θα συμμορφώνεται με τους νέους στόχους που θα έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν και το οποίο θα καλύπτει την περίοδο έως και το 2028.

Ο στόχος των προγραμμάτων είναι να ακολουθεί καθοδική πορεία το χρέος. Στην περίπτωση χωρών όπως η Ελλάδα, με χρέος πάνω από 90% του ΑΕΠ, πρέπει να εξασφαλίζεται μείωση τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ τον χρόνο, ενώ για χώρες με χρέος 60%-90% η απαιτούμενη μείωση είναι 0,5% του ΑΕΠ. Η μείωση πρέπει να επιτυγχάνεται κατά μέσον όρο, επομένως, αν μια χρονιά υπάρξει υστέρηση, την επόμενη πρέπει να διορθωθεί. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οριστικό τέλος σε Pass και έκτακτα επιδόματα με επίσημη ανακοίνωση "

Αργολίδα: Τραγωδία με έναν νεκρό εργάτη και έναν σοβαρά τραυματία στο Άργος

Ένα τραγικό εργατικό δυστυχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Άργος με δυο Αιγύπτιους εργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αργολικών Ειδήσεων, οι δυο εργάτες ηταν ανεβασμένοι σε σκαλωσιά και πραγματοποιούσαν εργασίες και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, οι δύο αλλοδαποί άνδρες 20 και 47 ετών έπεσαν από μεγάλο ύψος.

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο 20χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο της πτώσης από συνθλιπτικό τραύμα στο κεφάλι και ο 47χρονος να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Άργους, όπου οι γιατροί έκριναν την μεταφορά του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια εξέλιξης εργασιών ελαιοχρωματισμού, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου, φαίνεται να έσπασε τμήμα στήριξης ικριώματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει πτώση δύο εργατών.

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Μυκηνών.
 
argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » " Αργολίδα: Τραγωδία με έναν νεκρό εργάτη και έναν σοβαρά τραυματία στο Άργος "

«Από αύριο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ» – Διευκρινίσεις από τον διοικητή της ΑΑΔΕ

Για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να ξεκινήσουν να εκδίδονται από αύριο, Κυριακή 7/4 μίλησε το πρωί του Σαββάτου 5/4 ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και εξήγησε πως θα βοηθήσει στην πληρωμή τους η εφαρμογή του gov. gr.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή του Mega «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιώργος Πιτσιλής σημείωσε: «Αν δεν έχουμε κάτι απρόβλεπτο, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν από αύριο το βράδυ».

«Η εφαρμογή του gov. gr θα βοηθήσει να δούμε τον ΕΝΦΙΑ στο κινητό μας και να πληρώσουμε από το κινητό μας, χωρίς ταυτότητα οφειλής, ή χωρίς να πιστωθούν τα χρήματα την επόμενη μέρα. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. Μπορείς να πληρώσεις με IRIS ή με κάρτα τις οφειλές, να έχει ο πολίτης την ενημέρωση που πρέπει για τα φορολογικά του. Μπορεί ο πολίτης να πάρει και γενική ή πιο εξειδικευμένη ενημέρωση» σημείωσε.

Αναφερόμενος στα POS και τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές υπογράμμισε: «Ανακοινώθηκε ότι 255.000 έχουν διασυνδέσει ή έχουν κλείσει ραντεβού. Αυτοί είναι ασφαλείς. Ωστόσο μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εάν κάποιος έχει 2 POS και το ένα είναι συνδεδεμένο και το άλλο όχι, ας μη το χρησιμοποιήσει αυτό που δεν είναι συνδεδεμένο. Δεν υπάρχει ημέρα για χάσιμο, είναι κρίσιμο αυτό το έργο. Πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα».

Ο Γιώργος Πιτσιλής εστίασε και στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις εξηγώντας «την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε βγάλει τις διαδικαστικές αποφάσεις. Το δεύτερο 15ημερο Απριλίου θα πάμε σε άνοιγμα φορολογικών δηλώσεων εκτός απροόπτου. Περίπου 1 εκατ. πολίτες που έχουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις και όχι από άλλες πηγές, θα είναι δικαιούχοι της δυνατότητας, εάν δεν υποβληθεί η φορολογική δήλωση από αυτούς, να την υποβάλουμε εμείς. Θα μπορούν να δουν στο σύστημα τι έχουμε υπολογίσει για εκείνους και θα τα ελέγξουν. Εάν υπάρχουν λάθη πρέπει να τα διορθώσουν».

Τέλος ο διοικητής της ΑΑΔΕ μίλησε για τις ρυθμίσεις χρεών τονίζοντας «το νέο νομοσχέδιο έχει μία πρόβλεψη η οποία ορίζει όλες οι προϋποθέσεις τήρησης της ρυθμίσεις θα ελέγχονται ψηφιακά. Αναφορικά με τις αποδείξεις, ο νόμος προβλέπει μια σειρά από κίνητρα. Κάποια καλύπτουν το αφορολόγητο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Από αύριο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ» – Διευκρινίσεις από τον διοικητή της ΑΑΔΕ"

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Βρεφονηπιοκόμος έκλεινε σε αποθήκη τα παιδιά για να τα τιμωρήσει

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από την καταγγελία ότι βρεφονηπιοκόμος σε δημοτικό παιδικό σταθμό της πόλης έκλεινε τα παιδάκια σε αποθήκη για να τα τιμωρήσει.

Δύο βρεφονηπιοκόμοι του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης θα λάβουν κλήση σε απολογία τη Δευτέρα, μετά από την καταγγελία γονιών μιας τρίχρονης μαθήτριας.

Σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο μονίμων δημοτικών υπαλλήλων φέρεται να αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν. Πολλά από αυτά, όπως υποστηρίζει, συνετίσθηκαν.

Το αδιανόητο περιστατικό αποκαλύφθηκε με αφορμή την περιγραφή του μικρού κοριτσιού στον πατέρα της ότι η δασκάλα τους έβαζε στον χώρο της αποθήκης όταν δεν ήταν φρόνιμα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο, το συγκεκριμένο τμήμα του οποίου έχει κλείσει, με τα παιδιά να έχουν μοιραστεί σε άλλες τάξεις .

Ήδη πέντε με έξι οικογένειες παιδιών από το συγκεκριμένο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν καταθέσει μήνυση για ανάλογη μεταχειρίση στα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξης:

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Βρεφονηπιοκόμος έκλεινε σε αποθήκη τα παιδιά για να τα τιμωρήσει"

Τρόμος για γυναίκα στην Πάτρα: Πήδηξε από το παράθυρο για να ξεφύγει από τον σύντροφο της (βίντεο)

Πέντε νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, εκ των οποίων τα τρία ιδιαίτερα σοβαρά, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί της Πάτρας, το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής. Μάλιστα στο ένα στην οδό Ασημάκη Φωτήλα 28 πήγαν συνολικά… 3 φορές! Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 3 συλλήψεις, μία μέσα στη νύχτα και τη δεύτερη χθες το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην αχαϊκή πρωτεύουσα προβληματίζουν με τις αστυνομικές Αρχές να επεμβαίνουν άμεσα για τα προβλεπόμενα.

Ιδιαίτερα σοβαρό το συμβάν της οδού Ασημάκη Φωτήλα. Εντρομη μία γυναίκα έβαλε τις φωνές καθώς ο σύντροφός της την χτυπούσε και την έβριζε. Η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι μέσα στη νύχτα. Μία φίλη της νεαρής που διαμένει σε διαμέρισμα ημιορόφου έφθασε στο σημείο.  . Οι φωνές συνεχίζονταν και τελικά η κοπέλα για να ξεφύγει πήδηξε από το παράθυρό της στο πεζοδρόμιο. Ηταν τόσο μεγάλος ο τρόμος που βίωνε που ούτε καν παπούτσια δεν φορούσε. Επί τόπου έφθασαν περιπολικά και οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη ο οποίος πρόλαβε και έφυγε. Συνελήφθη όμως χθες το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα και χθες στις 3 το απόγευμα… ξαναπήγε στο σπίτι της γυναίκας και άρχισε να ζητά χρήματα (150 ευρώ) τα οποία όπως ισχυριζόταν είχε ξοδέψει στο super market. Επί τόπου έφθασαν πάλι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι τον συνέλαβαν. Στο 2ο Α.Τ. βρέθηκε και η γυναίκα προκειμένου να καταθέσει.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για γυναίκα στην Πάτρα: Πήδηξε από το παράθυρο για να ξεφύγει από τον σύντροφο της (βίντεο)"

Καματερό: Νεκρός εργάτης μετά από πτώση στο 1ο Λύκειο

Συναγερμός σήμανε στο Καματερό μετά από την πτώση ενός ατόμου που έκανε εργασίες. Πρόκειται για εργάτη, ο οποίος τελικά έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα στις 11.45 το πρωί του Σαββάτου (06.04.2024) ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση ότι ένας εργάτης έχει πέσει από όροφο στο 1ο Λύκειο Καματερού.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία και το ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι ο εργάτης είναι νεκρός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καματερό: Νεκρός εργάτης μετά από πτώση στο 1ο Λύκειο"

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κρήτη – «Μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη φωτιά σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής από το νομό Λασιθίου και το νομό Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανόλης Φραγκούλης που βρίσκεται στο σημείο μαζί με Αντιδημάρχους και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, δήλωσε στο Creta24 ότι στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα καθώς φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και δεν υπάρχει οδικό δίκτυο για να προσεγγίσουν οι Πυροσβέστες.

Στους κατοίκους έχει σταλεί μήνυμα από το 112, για την εκκένωση της περιοχής, καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει τον Μαύρο Κόλυμπο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη πυρκαγιά στην Κρήτη – «Μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news