facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Κίνα: Διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε βία επί της Ταϊβάν – Πρώτη μας επιλογή η ειρηνική επανένωση

Η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία επί της Ταϊβάν ως έσχατη επιλογή και αν υπάρχει επιτακτικός λόγος παρότι η πρώτη επιλογή της είναι η ειρηνική επανένωση, όπως είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η επανένωση της Κίνας και της Ταϊβάν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων, περιλαμβανομένων των ταϊβανέζων συμπατριωτών, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Σουν Γελί.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη πενταετή θητεία ως γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος – η ισχυρότερη θέση εξουσίας στη χώρα – στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο Κυριακή στο Πεκίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο Σουν Γελί, ο εκπρόσωπος του συνεδρίο, η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου.

Ένα σημαντικό πενταετές γεγονός της κινεζικής πολιτικής ζωής, το συνέδριο του ΚΚΚ αναμένεται να ανανεώσει την ηγετική ομάδα της Κίνας και να δώσει στον Σι Τζινπίνγκ μια νέα εντολή ως επικεφαλής του κόμματος και ως εκ τούτου και του κράτους.

Την επομένη της ολοκλήρωσής του, στις 23 Οκτωβρίου, θα πρέπει να αποκαλυφθεί η σύνθεση της νέας Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, αυτή η ομάδα των επτά ή εννέα προσωπικοτήτων στην υψηλότερη κορυφή της εξουσίας, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα του κόμματος, επί του παρόντος Σι Τζινπίνγκ.

Συνολικά, περίπου 2.300 αντιπρόσωποι θα συναντηθούν κεκλεισμένων των θυρών μετά την τελετή έναρξης του συνεδρίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στη δυτική πλευρά της πλατείας Τιενανμέν, στο κέντρο του Πεκίνου.

Ο 69χρονος Σι Τζινπίνγκ θα κάνει έναν απολογισμό των τελευταίων πέντε ετών και θα παρουσιάσει τον οδικό του χάρτη για την επόμενη πενταετία σε μια ομιλία που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, οι εκπρόσωποι του Τύπου έχουν κληθεί να παραμείνουν σε μια «φούσκα» υγείας από χθες Παρασκευή, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που συνδέονται με την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων που ακολουθεί η χώρα ως προς την Covid.

Σε απόσταση από τον τόπο διοργάνωσης του συνεδρίου, σε ένα ξενοδοχείο στο δυτικό Πεκίνο, οι δημοσιογράφοι υποβάλλονται σε μια σειρά από διαγνωστικούς ελέγχους.

«Η επιδημία είναι πάντα εκεί, είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», εξήγησε ο εκπρόσωπος του συνεδρίου, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της πολιτικής μηδενικού Covid που βλάπτει την οικονομία.

Αυτό το συνέδριο, το 20ο από την ίδρυση του ΚΚΚ το 1921, θα πρέπει να οδηγήσει σε μια ευρεία ανασύνθεση της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, του παντοδύναμου επταμελούς οργάνου (επί του παρόντος, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να ποικίλλει) που έχει την πραγματική εξουσία στην Κίνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνα: Διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε βία επί της Ταϊβάν – Πρώτη μας επιλογή η ειρηνική επανένωση"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

Ο καιρός συνεχίζει να είναι άστατος και αύριο Κυριακή (16.10.2022) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα δώσει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Στα νότια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα"

Σε ετοιμότητα η Ρόδος για την κακοκαιρία – Μήνυμα από το 112

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, λόγω της πρόγνωσης  ακραίων καιρικων φαινομένων τις επόμενες ώρες. Σχετική έκτακτη, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο για την πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και έντονων βροχοπτώσεων στο νησί. , με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, κ. Κώστα Ταρασλιά, κ. Νίκου Καραμαρίτη, κ. Νεκτάριου Φλοσκάκη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρη Τσίκκη, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Ευστρατίου, εκπροσώπων της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

 

Ο κ. Καμπουράκης, έδωσε σαφείς εντολές και κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών που τυχόν παρουσιαστούν. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, των χωρικών Αντιδημάρχων, κας Τσαμπίκας Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, κ. Αθανάσιου Στάμου, κ. Σάββα Χριστοδούλου, κ. Βασίλη Μανέττα, των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, κ. Γιώργου Πατσάη και κ. Σάββα Καραταπάνη, καθώς επίσης των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, από τους οποίους ο κ. Καμπουράκης ζήτησε να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και να μεριμνήσουν για την άμεση λήψη των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων. Οδηγίες προς τους κατοίκους το νησιού απέστειλε ο Δήμος με μηνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά ΜΜΕ. Επίσης, η Πολιτική Προστασία φρόντισε να σταλούν μηνύματα μέσω της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα η Ρόδος για την κακοκαιρία – Μήνυμα από το 112"

Τουρκία: 41 άτομα σκοτώθηκαν από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα

Συνολικά 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν της βόρειας Τουρκίας, καθώς ο μοναδικός αγνοούμενος εντοπίστηκε νεκρός.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

«Η προτεραιότητά μας ήταν να βρούμε τους ανθρακωρύχους που βρίσκονταν στις στοές. Βρήκαμε και τον τελευταίο, ο οποίος είναι νεκρός. Με τον θάνατό του ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 41», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κηρύσσοντας τη λήξη της επιχείρησης διάσωσης πάνω από 20 ώρες μετά το δυστύχημα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε ότι 58 από τους 110 εργαζόμενους στο ανθρακωρυχείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη διασώθηκαν από τα συνεργεία ή κατάφεραν να βγουν μόνοι τους έξω.

 

Ο Σοϊλού είπε ακόμη ότι ένας ανθρακωρύχος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ άλλοι 10 νοσηλεύονται ακόμη στην Μπαρτίν και στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκρηξη, η οποία οφείλεται σε ανάφλεξη ενός αερίου, σύμφωνα με τις αρχές, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε αυτό το σημαντικό ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: 41 άτομα σκοτώθηκαν από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα"

Ηράκλειο: Κλειστό το αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης" - Πλημμύρισαν πίστα, διάδρομοι και τροχόδρομος (βίντεο)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 15:00 λογω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στο αεροδρομιο "Ν. Καζατζάκης" με την κακοκαιρία να στέκεται εμπόδιο στην διεξαγωγή των πτήσεων. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστο μέχρι τις 15:00 λογω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει πλημμυρίσει ο τροχόδρομος, η πίστα και ο διάδρομος του αεροδρομίου. 

Συνολικά 40 πτήσεις ήταν αυτές που αναμένονταν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σήμερα το πρωί και αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια προκειμένου οι πτήσεις αυτές να προσεγγίσουν τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Κω και της Ρόδου. 

 

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Κλειστό το αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης" - Πλημμύρισαν πίστα, διάδρομοι και τροχόδρομος (βίντεο)"

Σεπόλια: Επεισόδια σε πορεία για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Επεισοδιακή ήταν η πορεία που έγινε στα Σεπόλια το μεσημέρι του Σαββάτου για την υπόθεση βιασμού κι εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του καταστήματος του 53χρονου, ενώ προκάλεσαν φθορές στο επαγγελματικό όχημά του.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν, με βόμβες μολότοφ, σε αστυνομικές δυνάμεις.

/

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεπόλια: Επεισόδια σε πορεία για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό"

Έβρος: Παράτησαν 92 μετανάστες εντελώς γυμνούς σε ελληνικό έδαφος – «Απάνθρωπη εργαλειοποίηση»

92 μετανάστες διέσωσαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, στους οποίους η Τουρκία φέρθηκε απάνθρωπα.

Οι μετανάστες είχαν αφεθεί στον Έβρο από τις αρχές της Τουρκίας εντελώς γυμνοί, προκαλώντας αγανάκτηση για τη μεταχείρισή των ανθρώπων αυτών.

Οι μετανάστες δεν είχαν κανένα ρούχο, ούτε παπούτσια.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως «η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».


newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Παράτησαν 92 μετανάστες εντελώς γυμνούς σε ελληνικό έδαφος – «Απάνθρωπη εργαλειοποίηση»"

Κακοκαιρία - Κρήτη: Νεκρός ένας 50χρονος στο Ηράκλειο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τραγωδία στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλη μια γυναίκα που ήταν μαζί του να αγνοείται, λόγω της κακοκαιρίας που «χτύπησε» την περιοχή νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα, στην παραλιακή περιοχή της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου, οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση μιας γυναίκας, που βρισκοταν σε κίνδυνο μέσα στο ΙΧ της και είναι καλά στην υγεία της. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν άλλα 9 οχήματα που έχουν παρασυρθεί, με τις διασωστικές δυνάμεις να εξετάζουν αν υπάρχουν κι άλλα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το μέτωπο τώρα κατευθύνθηκε ανατολικά, προς τη Σητεία, όπου, με βάση την Πυροσβεστική, έχουν παρασυρθεί κι εκεί οχήματα. 



Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν με τον νεκρό 50χρονο σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως ο οδηγός εντοπίστηκε μέσα στο όχημα και είναι νεκρός ενώ κατά πληροφορίες, μια γυναίκα που τον συνόδευε, αγνοείται και αναζητείται. 

kriti-2

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, Γιώργος Πεδιώτης μίλησε στο protothema.gr, λέγοντας: «Ο άτυχος 50χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που είχαν μέσα φέρτα υλικά και εγκλωβίστηκε μέσα στο αμάξι του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Μέσα στο αμάξι υπήρχε και μια γυναίκα, την οποία την ψάχνουμε. Είμαι στο σημείο μαζί με το γιο της και την πυροσβεστική και την ψάχνουμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή την ώρα. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να αντιδράσουν, είναι μεγάλες οι καταστροφές»

kakokairia1_nekros

Με βάση τις αναφορές από τοπικά μέσα, το αυτοκίνητο σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στην επιχείρηση εντοπισμού της αγνοούμενης συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα. 

311515709_625608355700244_5638462868890714246_n

311914015_169233455761253_9140934484233584586_n

autokinita_nera

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.





Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ε απόφαση του δήμου Ηρακλείου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.

vroxi2

vroxi-therissos-terma

Ποτάμια οι δρόμοι στην Αγία Πελαγία, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Πελαγίας, έξω από το Ηράκλειο, το πρωί του Σαββάτου, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει σημεία της Κρήτης. 



Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στο χωριό, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία. Μάλιστα, έχει αρχίσει ήδη η απομάκρυνση κάποιων οχημάτων ενώ μεγάλες ποσότητες νερού έχουν μπει και σε καταστήματα και σπίτια (υπόγεια και ισόγεια), προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αυτοκίνητο αναποδογύρισε στην περιοχή των Σπηλίων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

agia-pelagia2

agia-pelagia3

Το παραλιακό μέτωπο έχει καλυφθεί από νερό και λάσπες που τρέχουν ορμητικά προς τη θάλασσα. Ενδεικτική της κατάσταση που επικρατεί είναι η φωτογραφία από τα νερά που κάλυψαν την γέφυρα του Παλαιοκάστρου! 

gefyra_paliaokastro

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, αλλά και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν.

311507665_486215713448658_9182087347875079038_n

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τις επόμενες ώρες και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

vroxi21

vroxi22

Διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο

Από τις 10 το πρωί, βρέχει στο Ηράκλειο ενώ στα Χανιά, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού έβρεχε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο γίνονται κλήσεις για στύλους της ΔΕΗ που βγάζουν σπίθες λόγω βραχυκυκλώματος και γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ σε όλη την Κρητη η υπηρεσία κλήθηκε σε 6 περισταστικά για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.



Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

xania_plymmira_aerodromio5

Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.



Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά.


Creta24, ekriti, cretapost, zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία - Κρήτη: Νεκρός ένας 50χρονος στο Ηράκλειο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news