facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Τραγωδία στο Μοσχάτο: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την αυτοκτονία της 14χρονης -Πώς την πλησίασε ο 46χρονος

Μια τραγωδία αποκαλύφθηκε μετά την αυτοκτονία 14χρονης στο σταθμό ΗΣΑΠ του Μοσχάτου.

Η 14χρονη αποφάσισε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στις γραμμές του ηλεκτρικού, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη αποπλάνησής της από 46χρονο γείτονα, ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ. Η μητέρα και ο πατριός της είχαν ανακαλύψει την αποπλάνηση της 14χρονης από τον άντρα και τη σχέση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους. Γι’ αυτό και απευθύνθηκαν στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, όπου έκαναν επίσημη καταγγελία σε βάρος του 46χρονου, για αποπλάνηση ανηλίκων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σχέση της 14χρονης και του 46χρονου, όμως, δεν σταμάτησε. Μάλιστα, φέρεται ο πατριός της να τους έπιασε να ερωτοτροπούν στο μίνι μάρκετ και να χειροδίκησε εναντίον του 46χρονου, ενώ απαγόρευσαν στην ανήλικη να έχει κάθε επαφή μαζί του.

Η μητέρα και ο πατριός της πήγαν στη συνέχεια και κατήγγειλαν τον 46χρονο στην αστυνομία για αποπλάνηση ανήλικης. Ο 46χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ παράλληλα του απαγόρευσαν την επικοινωνία με τη μαθήτρια.

Η αυτοκτονία της 14χρονης και το σπαρακτικό σημείωμα

Η 14χρονη μην μπορώντας να αντέξει την κατάσταση αποφάσισε να αυτοκτονήσει στις γραμμές του τρένου. Στο σταθμό ΗΣΑΠ του Μοσχάτου έσπευσαν 12 πυροσβέστες που έκαναν την επιχείρηση του απεγκλωβισμού, ωστόσο, το κορίτσι είχε χάσει τη ζωή του.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως την είδαν να ασχολείται πολύ ώρα με το κινητό της. Μάλιστα, στο σημείο έφτασε και ένας νεαρός ο οποίος ζήτησε να μιλήσει με τις Αρχές. «τι έγινε; μου έστειλε μήνυμα ότι θα αυτοκτονήσει», είπε ο νεαρός.

Επάνω στην 14χρονη βρέθηκε σημείωμα, στο οποίο μιλά με τρυφερά λόγια για τον 46χρονο άντρα. «Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ θυμάμαι τις στιγμές μας όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει κάποτε πως αν δεν ήμασταν για οποιοδήποτε λόγο μαζί θα πέσω από τον έκτο. Δημήτρη μου, πονάω, δεν αντέχω άλλο και δε μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες», γράφει η ανήλικη που αυτοκτόνησε.

Ο 46χρονος είχε σχέση και με άλλες ανήλικες

Ο 46χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζε την 14χρονη, καθώς ψώνιζε από το μίνι μάρκετ του. Είχε καταφέρει να την προσεγγίσει, όταν την είχε δει στεναχωρημένη και στη συνέχεια άρχισαν να έχουν ερωτική σχέση.

Από την πλευρά του ο 46χρονος υποστηρίζει πως η ανήλικη που αυτοκτόνησε ήταν μαζί του με τη θέλησή της. «Είχα ερωτική σχέση με την κοπέλα. Ηταν με τη θέλησή της. Είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της», φέρεται να υποστήριξε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Συγκλονιστικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι η κόρη του 46χρονου είχε την ίδια ηλικία με την κόρη του. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν και συμμαθήτριες.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά από έρευνα διαπίστωσε πως ο άντρας την περίοδο 2017-2018 είχε σχέση και με άλλη 14χρονη. Μάλιστα, φέρεται να κατηγορείται και για παιδική πορνογραφία καθώς είχε καταγράψει εκείνη την ανήλικη σε βίντεο κατά την διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων.

O 43χρονος κρατείται στη ΓΑΔΑ καθώς διενεργείται ανάκριση, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν είχαν υπάρξει και άλλα θύματα αποπλάνησης.

Στον Ευαγγελισμό οι γονείς της 14χρονης που αυτοκτόνησε

Οι γονείς του κοριτσιού συγκλονισμένοι από την τραγωδία, δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο έχει χαθεί. Μετά από λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Μοσχάτο: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την αυτοκτονία της 14χρονης -Πώς την πλησίασε ο 46χρονος "

Δήμαρχος Διστόμου για τις αποζημιώσεις: «Υπογράψτε κ. Τσίπρα!»

Με τον 35ο δρόμο Θυσίας Διστόμου  άρχισαν οι εκδηλώσεις Μνημης για την 75η επέτειο της Σφαγής της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας, την 10η Ιουνίου 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Πρώτος στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία των Ανδρών τερμάτισε ο σπουδαστής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας Εμμανουήλ Πουρίκας.

Στην κατηγορία Γυναικών πρώτευσε - για 3η συνεχή χρονιά- η Σπυριδούλα Παλατζά από τον Σύλλογο Aliartistas Running Team του Αλιάρτου. Στον ΔΡΌΜΟ ΘΥΣΊΑΣ για τα ΠΑΙΔΙΆ (από το Μαυσωλείο, μήκος 1.200 μέτρα), πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Περγαντίνας.

Την άψογη διοργάνωση του αγώνα της περασμένης Κυριακής και που ηταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας , είχε η Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ του ΓΕΕΘΑ με πολυμελές κλιμάκιο και ο αθλητικός σύλλογος ΜΕΔΕΩΝ. Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου. Όσον αφορά , η συμμετοχή ηταν πολύ ικανοποιητική , παρόλο που αυτή την φορά μια απόφαση που φημολογείται ότι βγήκε και μετά αναιρέθηκε, δεν επέτρεψε την συμμετοχή σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών - πλην της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που έστειλε 5 αθλητές. 

Να σημειωθεί ότι πριν τις απονομές τιμήθηκε με κύπελλο από τον Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας κ Ι.Γεωργακό, ο - αξιωματικός - Γιάννης Κούρος, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως Αθλητής υπεραποστάσεων και κάτοχος άνω των 130 παγκοσμίων ρεκόρ από 100 έως 1.000 μίλια , ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΑΣΑΕΔ των Ενόπλων Δυνάμεων.''Είναι μεγάλη τιμή για,το Διστομο που υποδέχεται στον τερματισμό τους συμμετέχοντες στο Δρόμο ΘΥΣΙΑΣ των 228 συμπατριωτών μας - θυμάτων των ναζ'ι ο Γιάννης Κουρος'' ειπε ο Δημαρχος για την συνολική του προσφορά,στον αθλητισμό.

«Υπογράψτε κύριε Τσίπρα»

Όσον αφορά το μείζον θέμα των αποζημιώσεων από την Γερμανία , ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργακός κάλεσε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσιπρα να δώσει εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Καλογήρου να υπογράψει επιτέλους την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για την ικανοποίηση των συγγενών των θυμάτων της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα που προσέφυγαν στα Δικαστήρια το 1995 και δικαιώθηκαν με αποφαση το 2000. 
Η πρόσκληση στον Πρωθυπουργό έγινε στην σύντομη ομιλία του Δημάρχου κατά τον τερματισμό του 35ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ και χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στην Πάνω Πλατεία του Διστόμου, που χρόνια περιμένουν Δικαιοσύνη και Αποζημίωση.

koyros


Να σημειωθεί ότι το 2015 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κ. Ν.Παρασκευόπουλος είχε δηλώσει έτοιμος να υπογράψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για την ικανοποίηση των θυμάτων του Διστόμου εφόσον ληφθεί σχετική κυβερνητική απόφαση. Την πρόθεσή του επανέλαβε και σε συνάντηση που είχε τότε με τον δήμαρχο της Μαρτυρικής Πόλης κ. Γιάννη Γεωργακό, τον τότε κυβερνητικό βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά και την νομικό Χριστίνα Σταμούλη - κόρη του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη - που έχει χειριστεί την πολύκροτη υπόθεση απο διάφορα πόστα.

Υπενθυμίζεται ότι (μόνο) στην Ελλάδα ισχύει νόμος ο οποιος προβλέπει ότι για να εκτελεστεί μια δικαστική απόφαση υπέρ ιδιωτών κατά ξένου κράτους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης. Αυτή η υπογραφή δεν έχει μπει ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ούτε φυσικά,απο τον σημερινό Υπουργό- πάντα οι κυβερνήσεις επικαλούνται ότι δεν ειναι η κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο και η τωρινή...

pa_4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Διστόμου για τις αποζημιώσεις: «Υπογράψτε κ. Τσίπρα!»"

Αποκάλυψη Σαμαρά: Το 2012 η Μέρκελ μου πρότεινε προσωρινό Grexit – Τι απάντησε

Τη λύση του προσωρινού Grexit είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2012 η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους στο Βερολίνο. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ για τη σειρά «Ελληνική Χρεοκοπία», απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις. Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής, εσείς πήρατε το τιμόνι της χώρας στα χέρια σας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με μία χώρα δημοσιονομικά πραγματικά εξαντλημένη. Ποια ήταν η κατάσταση που βρήκατε;

ΣΑΜΑΡΑΣ: Όλη η χώρα κρατιόταν όρθια με αερομεταφορά χαρτονομισμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη για να κρατηθούν οι τράπεζες ανοιχτές. Εμπιστοσύνη δεν υπήρχε πουθενά, θα σας έλεγα ότι κανείς δεν πίστευε στο εξωτερικό ότι πρόκειται να τα καταφέρουμε και εγώ είχα να αντιμετωπίσω τότε δύο, για πολύ καιρό, μόνιμους εχθρούς. Ο πρώτος εχθρός ήτανε το βουνό απ ‘τα χρέη και τα ελλείμματα. Και ο δεύτερος εχθρός ήταν εκείνη η κουβέντα που είχε πει προηγούμενος πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο… Όταν πήγα στο Βερολίνο, για να δω την Μέρκελ, σε εκείνο εκεί το ταξίδι, θα θυμάστε που δεν έπρεπε για το μάτι μου να πάω και τα λοιπά, αφού έγινε η συζήτηση με την Μέρκελ, του Στουρνάρα, ο καθένας με τους επιτελείς του, μου λέει ‘’να σου πω δύο πράγματα στο γραφείο μου;’’ και καθόμαστε και είχε κάτι διαφάνειες που απεικόνιζαν τμηματικά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ελλείμματα, χρέος, ΑΕΠ και αφού μου έδειξε ότι έχει πλήρη γνώση της ακτινογραφίας της αρρώστιας που έχουμε ως οικονομία, μου λέει ‘’κοίταξε θέλω να σου πω κάτι, το οποίον θέλω να το ξέρεις από τώρα, το ταξίδι που έχεις να κάνεις είναι πολύ δύσκολο, εάν θέλεις να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, τότε να ξέρεις ότι εμείς έχουμε ένα δεύτερο πλάνο να σας βοηθήσουμε για ένα διάστημα το οποίο θα το βρούμε’’. Σταματάω άμεσα, της λέω ‘’αυτή την κουβέντα δεν την κάνουμε, δεν υπάρχει, δεν το δέχομαι, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεχτώ να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αυτό’’ λέω ‘’ξέχασέ το’’. Αυτό όμως τι σημαίνει; Σημαίνει ότι πέραν του ότι αν έλεγα οποιαδήποτε κουβέντα σε οποιονδήποτε τότε, ούτε δημόσια μίλησα ποτέ, αντιλαμβάνεστε τις αναταράξεις που θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο στις αγορές και στην οικονομία. Αυτό όμως τι σημαίνει, ότι εκείνη την ώρα εμείς παίρναμε μία απόφαση δυνατή για την πατρίδα, την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και διέδιδε παντού με τυμπανοκρουσίες ότι το Grexit και η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε από το Ευρώ είναι μια αισχρή κινδυνολογία και ότι οι δανειστές μπλοφάρουν.

Είχανε τελειώσει όλες οι εκκρεμότητες από αυτά τα προαπαιτούμενα, τα οποία λέτε, που ήταν αναγκαία προϋπόθεση να τα τελειώσουμε για να πάρουμε το δάνειο-μαμούθ των 54, τότε, δισεκατομμυρίων που πήραμε. Επομένως, άρχισε να υπάρχει εμπιστοσύνη και στο εσωτερικό σιγά-σιγά και σε αυτό βοήθησαν το γεγονός ότι εμείς μειώναμε τα ληξιπρόθεσμα, δηλαδή τις οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες, λέγαμε στον Έλληνα ‘’σου χρωστάει το Κράτος, θα σε πληρώσει’’

ΕΡΩΤΗΣΗ :Σε τι διαφέρει η δική σας φορολογική πολιτική από εκείνες που ασκούνταν πριν από εσάς και μετά από τη δική σας κυβέρνηση;

ΣΑΜΑΡΑΣ: Σας θυμίζω, το 13% στο ΦΠΑ της εστίασης. Σας θυμίζω δύο μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, φόρο στα ενοίκια, προκαταβολή φόρου, που μειωθήκανε και σήμερα αυτή τη στιγμή τι βλέπουμε; Οι φόροι έχουνε εκτοξευθεί πάλι στα ουράνια. Γι ‘αυτό εγώ πιστεύω ότι η μείωση των φόρων, και σωστά το λέει το πρόγραμμά της σήμερα πια η Νέα Δημοκρατία, είναι το μεγάλο κλειδί για να μπορέσουμε να ‘χουμε ανάπτυξη. Γιατί τότε, όταν εμείς τελειώναμε το τέλος του ’14, το ΔΝΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε για τα επόμενα χρόνια διπλάσια ποσοστά ανάπτυξης από αυτά τα οποία σήμερα προβλέπει για τα προσεχή χρόνια το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτή είναι η φωτογραφία της διαφοράς του τι θα πει μειώνω φόρους. Αλλά για να το κάνεις αυτό δεν μπορείς να κάνεις άσκοπες δαπάνες και ιδιαίτερα κομματικές δαπάνες και ιδιαίτερα δαπάνες τις οποίες αποφασίζει μέσα το Μαξίμου για εκείνους που θεωρεί ότι είναι δικοί του άνθρωποι και πρέπει αυτοί και μόνον να πάρουν τα λεφτά άσχετα από τη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτή είναι η τραγωδία που ζούμε σήμερα…

…Δε χρειαζόταν τρίτο Μνημόνιο, δε χρειαζόταν τέταρτο, δε χρειαζόταν να χάσουν οι τράπεζες 20 δισεκατομμύρια από το χαρτοφυλάκιό τους, 20 δισ. Δε χρειαζότανε να υποθηκεύσουμε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ελέχθη τότε κύριε Πρόεδρε ότι δημαγωγούσατε στο παρελθόν, στην φάση του πρώτου Μνημονίου, όταν ήσασταν εναντίον του.

ΣΑΜΑΡΑΣ: Ήμουν εναντίον ενός τεραστίου λάθους που είχανε κάνει οι δανειστές, σε αυτό που ονομάζουν πολλαπλασιαστές της οικονομίας. Και για να το καταλάβει ο κόσμος απλά, είχαν υποτιμήσει αφάνταστα το κόστος των σκληρών μέτρων του πρώτου Μνημονίου πάνω στην ύφεση, δηλαδή πάνω στη μείωση του εισοδήματος του Έλληνα φορολογούμενου. Ήτανε τελικά το κόστος τριπλό από αυτό το οποίο υπολόγιζαν οι δικοί τους πολλαπλασιαστές. Και ένα χρόνο μετά βγήκε το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε δική του έκθεση και παραδέχθηκε ότι είχε κάνει αυτό το λάθος. Εγώ, επομένως, δεν μπορούσα να δεχτώ ένα πρόγραμμα το οποίο χαντάκωνε τη χώρα, για αυτό και τελικά το πρώτο Μνημόνιο διορθώθηκε και το δεύτερο έγινε έτσι ώστε να βγαίνει σε σημείο μάλιστα που ξεπεράσαμε τελικά και τους συγκεκριμένους στόχους του δεύτερου Μνημονίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Σαμαρά: Το 2012 η Μέρκελ μου πρότεινε προσωρινό Grexit – Τι απάντησε"

Ηράκλειο, βίντεο: «Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον θεό»

Eν αναμονή της ομιλίας Τσίπρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, πολλοί ήταν οι Ρομά που όπως και στις υπόλοιπες συγκεντρώσεις Τσίπρα έσπευσαν να παραστούν και σε αυτήν.

Μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα δυναμικοί φωνάζοντας συνθήματα ανάμεσα στα οποία ξεχώριζε το «Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα το θεό».

Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 7:30 το βράδυ, αλλά μέχρι τις 9:00 δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, ενώ από τα μεγάφωνα ειδοποιούσαν τον κόσμο ότι θα καθυστερήσει έως ότου κλείσουν τυα καταστήματα.




Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο, βίντεο: «Τα Ρομά είναι εδώ για τον Τσίπρα τον θεό»"

Σταματά την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναστέλλει την απεργία πείνας μετά τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου που αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν του χορηγήθηκε η 7η κατά σειρά άδεια.

Σύμφωνα με δήλωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα «μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ' Τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

Επίσης, η κυρία Κούρτοβικ επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταματά την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας"

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση το Κίνημα Αλλαγής καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με ποσοστό 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση της τάξης του 60%, έναντι 84% της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse ακόμα και η ψήφος των αναποφάσιστων δεν αρκεί ώστε να ανατρέψει ολικά το πλεονέκτημα της ΝΔ, όμως δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά. Παράλληλα όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα.

Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρω-κάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τις 13 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει με διαφορά 3,84 μονάδων, που είναι η δεύτερη μικρότερη από το 1989.

Οι αντίστοιχοι υπολογισμοί για τα υπόλοιπα κόμματα καταδεικνύουν πως εκτυλίσσεται αμφίρροπη μάχη για την τρίτη θέση ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς ο αριθμός των αναποφάσιστων που θα προσελκύσουν μπορεί κάλλιστα να κρίνει την τελικά κατάταξη.

Στα πιο μικρά κόμματα, το υψηλότερο δυνητικό ποσοστό καταγράφεται για την Ελληνική Λύση, με 3,1%. Αγώνα στην ζώνη μεταξύ 0,8 και 2,9% δίνουν Το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε πανελλαδικό δείγμα 1.208 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Δείτε τη δημοσκόπηση της Pulse:  


pulse_dimoskopisi
pulse_dimoskopisi2
pulse_dimoskopisi3
pulse_dimoskopisi4
pulse_dimoskopisi5
pulse_dimoskopisi6
pulse_dimoskopisi7
pulse_dimoskopisi8
pulse_dimoskopisi9
pulse_dimoskopisi10




Δημοσκόπηση Interview: 8,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 


Προβάδισμα 8,6 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση. 

Σύμφωνα με την έρευνα: 

Από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση βρίσκονται η Έλενα Κουντουρά με ποσοστό 33.9%, και ο Κώστας Αρβανίτης

· Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει το υψηλότερο ποσοστό προτίμησης με 42.4% 

Αναλυτικά τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων για τις ευρωεκλογές , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview ΣΥΡΙΖΑ 26.7% ΝΔ 35.3% Χ.Α 5.5% ΚΙΝΑΛ 7.0% ΚΚΕ 5.3% ΠΟΤΑΜΙ 1,2% ΑΝΕΛ 1,2% ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,7% ΛΑΕ 1,2% ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,5% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2.9% ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,0% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,0% ΛΑΟΣ/ΠΑΤΡΙΕ 1,4%. 

Metrisis Poll: 7,8 μονάδες μπροστά η ΝΔ 

Τρίτη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis Poll που δημοσιεύεται αύριο στα Παραπολιτικά, καταγράφει προβάδισμα 7,8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές"

Άρειος Πάγος: Γιατί έκανε το «όχι», «ναι» στην άδεια του Δ.Κουφοντίνα - Το σκεπτικό & τα ερωτηματικά

Ναι στην άδεια στον τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, είπε το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, καθώς δέχθηκε το επιχείρημα της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, ότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Ενώ στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται, ότι ο Κουφοντίνας έχει επιδείξει καλή διαγωγή στις φυλακές και έχει επιστρέψει από τις άδειες που πήρε στο παρελθόν.

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή στα βασικότερα σημεία της την αναίρεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και δέχθηκαν, ότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδειες, αν έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν και επιχειρήματα για την ουσία της κρινόμενης υπόθεσης καθώς αναφέρθηκαν τόσο στη διάρκεια της κράτησης Κουφοντίνα, όσο και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα έχει κάνει καλή χρήση των αδειών που έλαβε.

«Το προσβαλλόμενο βούλευμα, αναφέρουν στην απόφασή τους, δέχεται ότι ο κρατούμενος δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά κατά τη διάρκεια της κράτησης του, έχει δείξει καλή διαγωγή, έχει λάβει έξι τακτικές άδειες, των οποίων έκανε καλή χρήση, αλλά δεν περιλαμβάνει περιστατικά κακής χρήσης κατά τη διάρκεια των αδειών αυτών, περιοριζόμενο στην παραδοχή ότι «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης άδειας του έκανε αμέριμνος περίπατο στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα επέτρεψε να ληφθούν και να δημοσιευθούν φωτογραφίες του, σε σημεία πλησίον εκείνων που δολοφονήθηκαν συγκεκριμένα θύματα του συμπεριφορά όλως προκλητική, που καταδεικνύει έμπρακτα πέραν πάσης αμφιβολίας την έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων».

Ωστόσο, οι δικαστές του Αρείου Πάγου έκριναν ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η ιδεολογική μετατόπιση ενός κρατουμένου και ως εκ τούτου απέρριψαν τις θέσεις των δικαστών του Βόλου περί επικίνδυνου να διαπράξει τα ίδια.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Γιατί έκανε το «όχι», «ναι» στην άδεια του Δ.Κουφοντίνα - Το σκεπτικό & τα ερωτηματικά"

Στην Εντατική ο Κουφοντίνας – Δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι

Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με τους γιατρούς που τον επιβλέπουν.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας για 21η μέρα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο βαρυποινίτης επιτρέπει στους γιατρούς μόνο ηλεκτρολύτες και υγρά, ενώ ίδιος είναι καταβεβλημένος και εξουθενωμένος και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, παρ’ όλο που διατηρεί τις αισθήσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το magnesianews.gr ότι οι ιατρικές εξετάσεις του καθημερινά παρουσιάζουν κάποιες διαταραχές των εργαστηριακών παραμέτρων, που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. Εκείνο που φέρεται να απασχολεί τους γιατρούς είναι το πόσο καιρό ο πολυισοβίτης μπορεί να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή την επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία, λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας του, καθώς είναι 61 ετών.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη εάν η κατάσταση της υγείας του είναι αναστρέψιμη ή όχι, κάτι που θα απαντηθεί όταν ξεκινήσει η επανασίτισή του.

Σημειώνεται τέλος ότι οι ζωτικές του λειτουργίες είναι συνδεδεμένες με μηχάνημα, ώστε να παρακολουθείται, αλλά ο κρατούμενος δεν είναι διασωληνωμένος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Εντατική ο Κουφοντίνας – Δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι"

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες ενόψει εκλογών

Επιστρέφονται από σήμερα, 23 Μαΐου, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις: Στάση και στάθμευση, καθώς και παραβίαση πινακίδας Ρ-40 (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Εξαιρούνται από την απόφαση οι παραβάσεις στάθμευσης που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία και σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην παραπάνω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες ενόψει εκλογών"

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Και στα ΚΕΠ η υποβολή αίτησης (ΦΕΚ)

Με την κ.υ.α. ΔΙΔΔΑ/Φ.15/5/16501, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1795/22-05-2019, στις περιπτώσεις που ο/η πολίτης, που αιτείται να πιστοποιηθεί ως δικαιούχος του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και να λάβει Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν), έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής του/ της δήλωσης, η διαδικασία της υποβολής έντυπης αίτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ με τις προβλεπόμενες από το άρθρο 31 του ν. 3013/2002, διατάξεις, όπως αυτό ισχύει.

Το έντυπο που αντιστοιχεί στη διαδικασία και επισυνάπτεται στην κοινή υπουργική απόφαση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της και είναι αυτό που θα χρησιμοποιείται από τα ΚΕΠ και τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διευκόλυνσή τους.


Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφορικό Ισοδύναμο: Και στα ΚΕΠ η υποβολή αίτησης (ΦΕΚ)"

Θεσσαλονίκη: Διέλυσαν νηπιαγωγείο στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία»

Εικόνα απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν πρόσφατα εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, που λειτουργεί από το 2003 στον οικισμό ρομά "Αγία Σοφία" του δήμου Δέλτα και αποτελεί την τελευταία εναπομείνασα κρατική δομή στον χώρο. Η λειτουργία του νηπιαγωγείου ανεστάλη μετά τις πασχαλινές διακοπές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του, Ροδή Καβούνη, στις 2 Μαΐου οι δασκάλες βρέθηκαν μπροστά σε ένα κατεστραμμένο κτίριο – λυόμενο,χωρίς καν κουφώματα, παράθυρα και πόρτα!
«Άγνωστοι μπήκαν μέσα, έριξαν κάτω τις βιβλιοθήκες, σκόρπισαν όλα τα χαρτιά, κατέστρεψαν τις αίθουσες, ενώ όλα τα καρεκλάκια-ζωάκια εξαφανίστηκαν, όπως και τα παγκάκια. Εφόσον δεν είχε πόρτα, όποιος ήθελε, όποτε ήθελε έμπαινε μέσα και έπαιρνε ό,τι ήθελε. Όταν άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές, μαζεύτηκαν μάνες και οι συναδέλφισσες και συμμάζεψαν και καθάρισαν, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να διατηρηθεί, γιατί το σχολείο είναι ένα ανοιχτό κουρέλι» περιέγραψε την κατάσταση η κ.Καβούνη.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δασκάλες παραμένουν στη θέση τους καθημερινά, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς τουαλέτα (γιατί δεν υπάρχουν τα πιεστικά μηχανήματα που είναι ο μόνος τρόπος για να έχει νερό το σχολείο), «καθισμένες σε δυο μικρά καρεκλάκια, κρατώντας τις Θερμοπύλες».  
«Συζητούν με τον κόσμο, δέχονται αιτήσεις για νέες εγγραφές, για βεβαιώσεις φοίτησης για εγγραφή στο δημοτικό ή το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), διατηρούν και εμπλουτίζουν την επαφή με τους γονείς, προσθέτουν αξία στο κουρελιασμένο σχολείο» λέει η κ.Καβούνη διευκρινίζοντας ότι η ίδια, λόγω προβλήματος υγείας, είναι αναγκασμένη να βρίσκεται στο σπίτι της απ΄ όπου όμως, κάνει όλη τη διοικητική δουλειά του σχολείου.
Η αστυνομία και η σήμανση έχει ήδη επιληφθεί του γεγονότος, για το οποίο έχουν ενημερωθεί και ο δήμος Δέλτα και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.
«Έχει γίνει αυτοψία, όμως πρέπει να κινηθούν τάχιστα για τον Σεπτέμβριο. Είναι τουλάχιστον αστειότητα τον 21ο αιώνα σε μια χώρα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. να συζητάμε ακόμα για την εκπαίδευση των παιδιών ρομά, ή να χειροκροτάμε όταν υπάρχουν κάποιοι/ες από την συγκεκριμένη ομάδα που ακολουθούν όλη την εκπαιδευτική διαδικασία…» σημειώνει.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταστροφές στο σχολείο, που έχουν οδηγήσει στο κλείσιμό του, ο εκπρόσωπος των ρομά στον οικισμό, Παναγιώτης Σαμπάνης, αποκάλυψε ότι λίγες μέρες πριν, κλιμάκιο της πολεοδομίας είχε μεταβεί στο σημείο βεβαιώνοντας πολεοδομικές παραβάσεις. «Ήρθαν προεκλογικά και μοίρασαν πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ» είπε ο κ.Σαμπάνης διευκρινίζοντας ότι οι καταστροφές στο σχολείο έγιναν τρεις μέρες μετά.
«Μπορεί να ήταν «εξωτερικοί» οι δράστες, εμείς έχουμε καταγγείλει το γεγονός, το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο, αφού περίπου 80 παιδιά αναγκάζονται να παραμένουν πλέον σπίτι τους» κατέληξε.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Διέλυσαν νηπιαγωγείο στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία»"

Κυρώθηκαν δασικοί χάρτες για 3,7 εκατ. στρέμματα

Ένα επιπλέον ποσοστό κυρωμένων δασικών χαρτών προστίθεται σήμερα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ταχείας εξέλιξης του έργου από τον Ιανουάριο 2017. Πρόκειται, σημειώνει το Υπουργείο Ενέργειας, για ένα ποσοστό της τάξης του 2,82% της έκτασης της χώρας το οποίο προστίθεται στο 41,5% που είχε κυρωθεί μέχρι σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι από το 1975 (συνταγματική επιταγή) έως το τέλος του 2016 στη χώρα είχαν κυρωθεί δασικοί χάρτες μόλις στο 1% της έκτασής της. Σήμερα, και σε διάστημα μόλις 2,5 χρόνων, η Ελλάδα έχει κυρωμένους δασικούς χάρτες στο 44,3% της έκτασής της.
Τις αποφάσεις μερικής κύρωσης υπογράφουν σήμερα οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας Θράκης και αφορούν στις περιοχές:
Ανατολικής Αττικής: περιοχές δήµων Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου Αττικής και των δηµοτικών ενοτήτων: α) Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης δήµου Παλλήνης, β) Ν. Ψυχικού δήµου Φιλοθέης – Ψυχικού Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής
Δυτικής Αττικής: προκαποδιστριακών ΟΤΑ: Ελευσίνας, Μαγούλας, Νέας Περάμου, Οινόης, Ερυθρών, Βιλίων Π.Ε. Δυτ. Αττικής και Κορυδαλλού Π.Ε. Πειραιώς
Τρικάλων: ολόκληρη περιοχή αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών
Καβάλας: 1) Τ.Κ. Αγίου Κοσµά, 2) Τ.Κ. Γέροντα, 3) Τ.Κ.Γραβούνης, 4) Τ.Κ. ∆ιποτάµου, 5) Τ.Κ. ∆υσβάτου, 6) Τ.Κ. Ελαφοχωρίου, 7) Τ.Κ. Ερατεινού, 8) Τ.Κ. Ζαρκαδιάς, 9) Τ.Κ. Κεχροκάµπου, 10) Τ.Κ. Λεκάνης, 11) Τ.Κ. Μακρυχωρίου, 12) Τ.Κ. Πέρνης, 13) Τ.Κ. Πετροπηγής, 14) Τ.Κ. Πλαταµώνος, 15) Τ.Κ. Ποντολίβαδου, 16) ∆.Κ. Χρυσουπόλεως και 17) Τ.Κ. Χρυσοχωρίου, του ∆ήµου Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Επισημαίνεται ότι στις παραπάνω περιοχές δεν κυρώνονται οι εκτάσεις για τις οποίες έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις, αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων και αιτήσεις εξαγοράς/χρήσης εκχερσωμένων εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση. Οι εκτάσεις αυτές θα κυρωθούν σε επόμενο στάδιο μετά την εξέτασή τους από τις Επιτροπές Αντιρρήσεων ή την ένταξή τους σε νόμιμη αλλαγή χρήσης από τις Δασικές Υπηρεσίες.
Παρακάτω παρατίθενται μερικά στατιστικά σχετικά με τη σημερινή κύρωση:
-Η έκταση που κυρώνεται αντιστοιχεί σε 3.725.146 στρέμματα.
-Τα 2.762.598 στρέμματα (74,16%) είναι εκτάσεις που προστατεύονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
-Τα υπόλοιπα 962.548 στρέμματα (25,84%) είναι εκτάσεις άλλης μορφής.
-Οι συνολικές αντιρρήσεις είναι 6.690 που αντιστοιχούν σε 212.604 στρέμματα.
-Τα πρόδηλα σφάλματα αντιστοιχούν σε 33.781 στρέμματα.
-Οι αιτήσεις εξαγοράς/χρήσης αντιστοιχούν σε 1.199 στρέμματα.
Για τη συνολική κύρωση στο 44,3% της επικράτειας έως σήμερα οι εκτάσεις που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία είναι περίπου στο 62% της παραπάνω έκτασης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρώθηκαν δασικοί χάρτες για 3,7 εκατ. στρέμματα"

Τέλος η περίοδος εποχικής γρίπης – Στους 154 οι θάνατοι

Την αυλαία στην εφετινή επιδημιολογική επιτήρηση της εποχικής γρίπης ρίχνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) με την σημερινή έκθεσή του.

Ο απολογισμός για την τελευταία εβδομάδα επιτήρησης, δηλαδή 13 έως 19 Μαϊου, είναι δύο θανατηφόρα περιστατικά γρίπης. Συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο έως και τις 19 Μαϊου έχουν καταγραφεί 154 θύματα της γρίπης και κυρίως των επιπλοκών της. Κατά το ίδιο διάστημα αναφέρθηκαν 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Την περσινή περίοδο εποχικής γρίπης είχαν αναφερθεί 107 σοβαρά κρούσματα γρίπης, που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των τα 42 ήταν θανατηφόρα.

Το προφίλ των ασθενών

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 226 άνδρες και 148 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και μέση ηλικία 58,9 έτη. Τα 370 (98,9%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 4 (1,1%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Από τα 316 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν και υποτυποποιήθηκαν, τα 54 (17,1%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 262 (82,9%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Από τα 374 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 56 (15%). Ωστόσο, τα 287 (76,7%) από τα 374 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ κατέληξαν 7 άνδρες και 7 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη και μέση ηλικία 76,1 έτη. Και τα 14 από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α, με την πλειονότητα να είναι Α(Η1Ν1).

Τα θύματα της γρίπης ήταν 102 άνδρες και 52 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και μέση ηλικία 65,9 έτη. Από τα 152 (98,7%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 2 (1,3%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 126 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και από αυτά τα 105 (83,3%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η1Ν1) και τα 21 (16,7%) στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Τα 134 (87%) από τα 154 θανατηφόρα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος η περίοδος εποχικής γρίπης – Στους 154 οι θάνατοι"

Λεωφορεία: Νέες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών!

Νέες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ, αφού τα λεωφορεία φυσικού αερίου δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, κατά μέσο όρο, περίπου 220 λεωφορεία φυσικού αερίου δρομολογούνται σε ημερήσια βάση, τα οποία και επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΠΑ.

Ο ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την θυγατρική εταιρεία, την ΟΣΥ προχωρά σε ανακατανομές των λεωφορείων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωφορεία: Νέες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών!"

Παράδοξο για τον Ακάρ το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου αν και παραδέχτηκε ότι ισχύει από το 1931!

Βαρύνουσας σημασίας είναι οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα μεταξύ ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας για την επανενεργοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που τους τελευταίους μήνες καταστρατηγούν οι Τούρκοι αλλά και το πώς πείστηκε η ελληνική πλευρά να συζητήσει ευαίσθητα ελληνοτουρκικά θέματα σε επίπεδο στρατιωτικών και όχι διπλωματών.

Μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως η υπουργοποίηση του τέως αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη ήταν η αφορμή να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά να συζητήσει εμπράκτως για το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παραβιάσεις. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι στην ουσία οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια αλλά ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος έλεγε πως αυτά είναι πολιτικά ζητήματα και όχι στρατιωτικά, τώρα όμως που ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας συζητούνται και τα πολιτικά. «Ξεκίνησε λέγοντας ‘εδώ υπάρχει παραβίαση, εκεί παραβίαση’. Τους είπαμε ΄ας τα αφήσουμε αυτά, ας μην τα συζητάμε ένα ένα. Να μαζευτούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε σοβαρά, τι σκεφτόμαστε και τι κάνουμε’. Εκείνοι να’ ναι καλά, το αποδέχτηκαν», ανέφερε ο κ. Ακάρ.


Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο από την τουρκική αντιπροσωπεία και ευχήθηκε να πετύχουν. «Μακάρι να συμπεριφερθούν αντικειμενικά, να επικρατήσει η λογική και επομένως τα αποτελέσματα θα είναι καλά και για τις δύο πλευρές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους σε κάθε περίπτωση.




«Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» προκαλεί ο Ακάρ για το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επέκρινε την Ελλάδα στο θέμα των χωρικών της υδάτων και του εναέριου χώρου της. «Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ούτε στο παρελθόν, ούτε και σήμερα. Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Αλλά το επιχείρημα των Ελλήνων είναι πως αυτό ισχύει από το 1931», ανέφερε ο κ. Ακάρ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το τουρκικό πλοίο μπορεί να πάει μέχρι τα έξι μίλια και να σταματήσει αλλά όταν πάει το τουρκικό ελικόπτερο μέχρι εκεί είναι παραβίαση. «Το πλοίο μας φτάνει μέχρι τα έξι μίλια και σταματάει εκεί. Είμαστε σε διεθνή ύδατα. Εκείνη τη στιγμή πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας. Τον βάζουν στο ελικόπτερο και το ελικόπτερο απογειώνεται. Υπάρχει παραβίαση εναέριου χώρου λένε. Γιατί; Επειδή έξι μίλια είναι τα χωρικά ύδατα τους και δέκα μίλια ο εναέριος χώρος τους. Λένε παραβιάσατε τον εναέριο χώρο. Αυτά ασφαλώς είναι δύσκολο να επιλυθούν αλλά είναι θέματα που έχουμε ενώπιόν μας», ανέφερε ο κ. Ακάρ χρησιμοποιώντας ένα ακραίο επιχείρημα με σκοπό να αναδείξει τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

«Αν χρειαστεί θα παρατείνουμε τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα», δήλωσε ο Χουλούσι Ακάρ αναφερόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Ελλάδα για συζητήσεις με Έλληνες στρατιωτικούς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενώ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία ζητούσε να τεθούν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειος και Κυπριακό, ενώ είπε πως αν πετύχουν τότε τα αποτελέσματα θα είναι καλά και για τις δύο πλευρές. Ο Τούρκος υπουργός επέκρινε την Ελλάδα λέγοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα στην Τουρκία επειδή τα χωρικά της ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος της δέκα μίλια, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο, όπως υποστήριξε. Κατά την ενημέρωσή τους στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στην Αθήνα με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς. 



akarapost2
«Έτυχαν θερμής υποδοχής, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι και της Παρασκευής συμπεριλαμβανομένης. Εάν χρειαστεί θα τις παρατείνουμε. Μέχρι σήμερα ζητήσαμε να τεθούν στο τραπέζι ό,τι πρόβλημα υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειος, Κυπριακό. Όλοι να θέσουν τα δικά τους επιχειρήματα και τις θέσεις του. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, της καλής γειτονίας. Κανείς δεν απειλεί, κανείς δεν επιτίθεται σε κανέναν. Μόνο μα μόνο προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο αυτού του μεγάλου λαού», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.
akarapost1

Τι σημαίνουν οι δηλώσεις Ακάρ 
Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας αποκαλύπτουν ότι η Άγκυρα έχει ενεργοποιήσει την προσπάθειά της να υποχρεώσει την Ελλάδα να συζητήσει για το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου, με πρόσχημα την αποφυγή ενός ατυχήματος στο Αιγαίο μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Συμπτωματικά οι συζητήσεις αυτές συνεχίζονται στο ελληνικό Πεντάγωνο και σήμερα 23 Μαϊου, 13 χρόνια από την ημέρα που σκοτώθηκε ο σμηναγός Ηλιάκης ανοιχτά της Καρπάθου όταν ένα τουρκικό F-16 έπεσε πάνω στο δικό του μαχητικό αεροσκάφος.

Τι υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας; Οτι είναι παράδοξο τα ελληνικά χωρικά ύδατα να είναι 6 ναυτικά μίλια και ο ελληνικός εναέριος χώρος 10 ναυτικά μίλια. Την ίδια στιγμή όμως, ο Χουλουσί Ακάρ αναγνωρίζει ότι το υποτιθέμενο παράδοξο ισχύει από το 1931 και αποφεύγει να διευκρινίσει ότι για 44 χρόνια - μέχρι το 1975- η τουρκική πλευρά δεν είχε αμφισβητήσει τον ελληνικό εναέριο χώρο που έχει οριστεί στα 10 ναυτικά μίλια με Προεδρικό Διάταγμα του 1931 για σκοπούς αεροπλοϊας και αστυνόμευσης.

Με βάση το ευφυολόγημα του κ. Ακάρ ότι ένα ελικόπτερο που απονηώνεται από τουρκικό πλοίο που κινείται έξι μίλια μακριά από κάποιο ελληνικό νησί για να μεταφέρει έναν ναυτικό με... πονόδοντο στο νοσοκομείο, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να καταρρίψει την ελληνική επιχειρηματολογία για το τι ακριβώς είναι η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου ή η παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από τουρκικά μαχητικά. Στην βολική θέση που εξέφρασε ο Χουλουσί Ακάρ ξέχασε να εξηγήσει για ποιους λόγους τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από ελληνικά νησιά -μια ενέργεια που διεθνώς αξιολογείται ως μη φιλική- και γιατί τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν ακόμη και την εναέρια ζώνη των 6 ναυτικών μιλίων που η Τουρκία αναγνωρίζει.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράδοξο για τον Ακάρ το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου αν και παραδέχτηκε ότι ισχύει από το 1931!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news