facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Κρατικά ΜΜΕ του Ιράν: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί πτήσεων

Αίρονται όλοι οι περιορισμοί πτήσεων μετά την εξασφάλιση ευνοϊκών και ασφαλών συνθηκών, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Νωρίτερα, την Κυριακή, τo ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜEHR του Ιράν επικαλούμενο αξιωματούχο μεταδίδει ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπική ώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι IDF πραγματοποιούν πλήγματα κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, βομβαρδίζοντας στόχους σε νότια Βηρυτό, Συρία, και Γάζα.

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρατικά ΜΜΕ του Ιράν: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί πτήσεων "

19 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Από Ω/18:00/05-10-2024 έως Ω/18:00/06-10-2024 εκδηλώθηκαν 19 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 15 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  τέσσερις (4).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "19 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα"

Ανήλικος στη Λευκάδα μαζί με τρία άτομα επιτέθηκαν στον πατέρα της φίλης του – Είχαν σφυριά, λοστούς και βαριοπούλες

Ένας 17χρονος ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε σχέσεις με την κόρη 40χρονου κατάφερε χτύπημα με λοστό στο κεφάλι του άτυχου πατέρα την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του σε παραλιακό χωριό.

Συγκεκριμένα μαζί με άλλα τρία άτομα ο 17χρονος επιτέθηκε στον 40χρονο την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του. Οι τέσσερις νεαροί του επιτέθηκαν με σφυριά, και άλλα οικοδομικά εργαλεία ενώ ο 17χρονος τον χτύπησε με λοστό στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι τέσσερις νεαροί κρατούνται στα κρατητήρια της αστυνομίας της Λευκάδα και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον ανακριτή κουβαλώντας βαριές κατηγορίες.

Το επίσημο δελτίο τύπου της Αστυνομίας:  

Συνελήφθησαν, χθες (05.10.2024), στη Λευκάδα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, τέσσερα άτομα -δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί-, εκ των οποίων ένας ανήλικος 17 ετών, οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 40χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο 40χρονος, βραδινές ώρες, της Παρασκευής (04.10.2024), εξερχόμενος από την οικία του, δέχθηκε επίθεση από τους παραπάνω δράστες, με διάφορα οικοδομικά εργαλεία (σφυριά, λοστούς και βαριοπούλες), ενώ ο 17χρονος του κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι, με λοστό, τραυματίζοντάς τον.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν και οι γονείς του 17χρονου, εκ των δραστών, για την παραμέληση της εποπτείας του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, συμπλοκής κατά συναυτουργία, συμμετοχής σε συμμορία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή.

ilefkada

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικος στη Λευκάδα μαζί με τρία άτομα επιτέθηκαν στον πατέρα της φίλης του – Είχαν σφυριά, λοστούς και βαριοπούλες"

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα (07/10/2024) με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως ο καιρός αύριο Δευτέρα (07/10/2024) θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 με 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες"

Ιράν: Ακυρώνονται όλες οι εμπορικές πτήσεις από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα

Τo ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜEHR του Ιράν επικαλούμενο αξιωματούχο ανέφερε ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπική ώρα, κι ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή των αντιποίνων του Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση της περασμένης Τρίτης. 

Οι πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω επιχειρησιακών περιορισμών, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλέστηκαν τον εκπρόσωπο χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Ακυρώνονται όλες οι εμπορικές πτήσεις από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα"

“Φρένο” στην πρόσβαση αστυνομικών αρχών σε δεδομένα κινητού χωρίς άδεια Δικαστηρίου ή ανεξάρτητης Αρχής βάζει το Δικαστήριο της Ε.Ε.

Πρόσβαση αστυνομίας σε δεδομένα κινητού: Απαραίτητη προϋπόθεση ορίζει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) την προηγούμενη χορήγηση άδειας από Δικαστήριο ή ανεξάρτητη Αρχή για την πρόσβαση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ποινικής έρευνας, στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούνται σε κινητό τηλέφωνο καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να συνιστά σοβαρή, ή ακόμη και ιδιαίτερα σοβαρή, επέμβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων.

Μόνη εξαίρεση κατά το ΔΕΕ αποτελεί «αν πρόκειται για δεόντως αιτιολογημένη περίπτωση επείγοντος», ενώ παράλληλα, σημειώνει πως πρέπει να διασφαλίζεται η τήρηση της αρχής της αναλογικότητας σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, πράγμα που απαιτεί να γίνεται στάθμιση όλων των κρίσιμων στοιχείων της εκάστοτε υπόθεσης.

Στο ΔΕΕ η υπόθεση έφτασε μετά από ερώτημα αυστριακού Δικαστηρίου, το οποίο είχε δεχθεί προσφυγή πολίτη για κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του. Ειδικότερα, αναφέρεται πως  «η αυστριακή αστυνομία κατέσχεσε το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη ενός δέματος, αφού διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια ελέγχου για τον εντοπισμό ναρκωτικών, ότι το δέμα περιείχε 85 γραμμάρια κάνναβης. Έπειτα, προσπάθησε μάταια να ξεκλειδώσει το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα που περιέχονταν σε αυτό. Δεν διέθετε άδεια εισαγγελέα ή δικαστή, δεν κατέγραψε τις προσπάθειές της να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο και δεν ενημέρωσε σχετικά τον ενδιαφερόμενο».

Πρόσβαση αστυνομίας σε δεδομένα κινητού: Η κρίση του ΔΕΕ

Όπως αποφάνθηκε το ΔΕΕ «η πρόσβαση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ποινικής έρευνας, στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούνται σε κινητό τηλέφωνο μπορεί να συνιστά σοβαρή, ή ακόμη και ιδιαίτερα σοβαρή, επέμβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων. Ωστόσο, δεν περιορίζεται κατ’ ανάγκη στην καταπολέμηση της σοβαρής εγκληματικότητας. Ο εθνικός νομοθέτης οφείλει να καθορίσει τα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα, όπως είναι η φύση ή οι κατηγορίες των σχετικών αδικημάτων. Προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση της αρχής της αναλογικότητας σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, πράγμα που απαιτεί να γίνεται στάθμιση όλων των κρίσιμων στοιχείων της εκάστοτε υπόθεσης, η πρόσβαση αυτή προϋποθέτει, επιπλέον, ότι έχει προηγουμένως χορηγηθεί άδεια από δικαστήριο ή ανεξάρτητη αρχή, εκτός αν πρόκειται για δεόντως αιτιολογημένη περίπτωση επείγοντος. Το υποκείμενο των δεδομένων πρέπει να ενημερώνεται για τους λόγους χορήγησης της άδειας μόλις παύσει να υπάρχει πιθανότητα η ενημέρωσή του αυτή να υπονομεύσει τις έρευνες».

Το Δικαστήριο διευκρινίζει επίσης ότι, αντιθέτως προς όσα υποστηρίζουν ορισμένες κυβερνήσεις, η σχετική νομοθεσία της Ένωσης δεν εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση επιτυχούς πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται σε κινητό τηλέφωνο, αλλά και σε περίπτωση απόπειρας πρόσβασης σε τέτοια δεδομένα.

«Συνιστά σοβαρή επέμβαση σε θεμελιώδη δικαιώματα»

Παράλληλα, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η πρόσβαση στο σύνολο των δεδομένων που περιέχονται σε κινητό τηλέφωνο μπορεί να συνιστά σοβαρή ή ακόμη και ιδιαίτερα σοβαρή επέμβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων. Τούτο διότι από τα δεδομένα αυτά, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν μηνύματα, φωτογραφίες και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο, είναι δυνατόν, κατά περίπτωση, να συναχθούν πολύ ακριβή συμπεράσματα σχετικά με την ιδιωτική ζωή του εν λόγω προσώπου. Επιπλέον, ενδέχεται μεταξύ αυτών να περιλαμβάνονται και ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα».

Και προσθέτει: «Η σοβαρότητα του αδικήματος για το οποίο διεξάγεται η έρευνα αποτελεί μια από τις βασικές παραμέτρους στο πλαίσιο της εξέτασης της αναλογικότητας μιας τέτοιας σοβαρής επέμβασης. Ωστόσο, εάν γινόταν δεκτό ότι μόνον η καταπολέμηση της σοβαρής εγκληματικότητας μπορεί να δικαιολογήσει την πρόσβαση σε δεδομένα που περιέχονται σε κινητό τηλέφωνο, τούτο θα περιόριζε αδικαιολόγητα τις εξουσίες των αρμόδιων αρχών προς διεξαγωγή έρευνας. Κατά συνέπεια, θα αυξανόταν ο κίνδυνος ατιμωρησίας για τα ποινικά αδικήματα εν γένει και, ως εκ τούτου, θα διακυβευόταν η δημιουργία ενός χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης στην Ένωση. Πάντως, μια τέτοια επέμβαση στην ιδιωτική ζωή και στην προστασία των δεδομένων πρέπει να προβλέπεται από τον νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι ο εθνικός νομοθέτης οφείλει να καθορίζει με επαρκή ακρίβεια τα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ιδίως τη φύση ή τις κατηγορίες των σχετικών αδικημάτων».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΕ

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " “Φρένο” στην πρόσβαση αστυνομικών αρχών σε δεδομένα κινητού χωρίς άδεια Δικαστηρίου ή ανεξάρτητης Αρχής βάζει το Δικαστήριο της Ε.Ε."

Κιλκίς: Συνελήφθη άτομο που διακινούσε λάδι αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη προχθές (4 Οκτωβρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα, στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. 

Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς νωρίτερα είχε διαθέσει έναντι αμοιβής σε κατοίκους των περιοχών του Κιλκίς και των Σερρών, συνολικά 99 δοχεία των 5 λίτρων το καθένα, τα οποία ανέγραφαν «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» και περιείχαν λάδι άγνωστης προέλευσης και ποιότητας. 

Στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες. 

Τα ανωτέρω δοχεία με λάδι κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: Συνελήφθη άτομο που διακινούσε λάδι αμφιβόλου ποιότητας"

Γραμματικό: Έπεσε ταβάνι σε αίθουσα Νηπιαγωγείου που στεγάζεται σε εξέδρες γηπέδου!

Ένα απίστευτο και ταυτόχρονα τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμματικού με τα παιδιά -από τύχη- να γλιτώνουν καθώς είχαν σχολάσει.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβάν γνωστοποιήθηκε από τον δήμαρχο Μαραθώνα. Στέργιο Τσίρκα ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

«Θέλω να εκφράσω την λύπη μου και την μεγάλη ανησυχία για το περιστατικό στο Νηπιαγωγείο του Γραμματικού. Σε καμία περίπτωση δεν το αντιμετωπίζουμε σαν ένα μικρό πρόβλημα, αντιθέτως από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο σχολείο και κίνησα τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιβάλλεται η ψυχραιμία και η συνεργασία όλων μας ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να επιβληθούν οι οποίες ευθύνες αναλογούν στο καθένα. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, ότι με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που έγινε το συμβάν.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις σε ότι προκύπτει».

Αίτημα για «διασφάλιση σωστής λειτουργίας

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς-Μαραθώνας», μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα έχουν αποστείλει (με ημερομηνία αποστολής 23 Σεπτεμβρίου 2024) στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αίτημα για «διασφάλιση σωστής λειτουργίας σχολικού χώρου (Νηπιαγωγείου), και έλεγχο τεχνικών μελετών-τήρηση των προδιαγραφών.

Γράφουν οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης: «Στο γραμματικό Αττικής του δήμου Μαραθώνα, από την προηγούμενη ακόμα σχολική χρονιά που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2023, λειτουργεί Νηπιαγωγείο κάτω από κερκίδες γηπέδου, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία. Με μεγάλη ανησυχία και μοναδικό μέλημά μας να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των χρηστών του, αναζητούμε εδώ και ένα χρόνο το φάκελο νομιμότητας (οικοδομική άδεια ακόμα τακτοποίηση, στατική μελέτη, κ.ά μελέτες). Το μοναδικό έγγραφο που εντοπίσαμε είναι το πρακτικό επιτροπής ακαταλληλότητας.»

Επίσης τονίζεται: «Καθώς το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου είναι άξιο να σημειωθεί ότι η μέση διανυόμενη απόσταση από μαθητή (νήπιο) από το κέντρο του Γραμματικού ως το Νηπιαγωγείο είναι 1500 μέτρα ενώ η νομοθεσία απαιτεί μόλις 400 έως 500 μέτρα για τη χωροθέτηση Νηπιαγωγείου… Η ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων που κάνουν χρήση του ανωτέρω κτιρίου, συμφωνεί με την αγωνία πολλών συνδημοτών μας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη σαφών απαντήσεων προς όλους μας. Άλλωστε οι μνήμες του περσινού ατυχήματος της πτώσης της οροφής σε σχολείο του Βαρνάβα οφείλουν να μας κρατούν σε εγρήγορση».

«Δεν είναι χώρος αυτός για μαθητές!»

Ο Αριστείδης Παπουτσής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο Γραμματικό, είδε και εξέφρασε τη δυσφορία του: «Δεν είναι χώρος αυτός για μαθητές πόσω μάλλον για νήπια.. Οι εξωτερικοί σοβάδες έτοιμοι να καταρρεύσουν και από κάτω ο χώρος προαυλισμού των παιδιώβν! Το σκέπαστρο της εξέδρας σκουριασμένο και μέσα πέφτουν οι στέγες. Ντροπή, μονο αυτό. Δηλαδή πότε θα ευαισθητοποιηθεί ο δήμος; Ένα ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο και τότε…».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γραμματικό: Έπεσε ταβάνι σε αίθουσα Νηπιαγωγείου που στεγάζεται σε εξέδρες γηπέδου!"

Κατέρρευσαν δεκάδες κοντέινερ στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά

Μια ακόμα μια φορά, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά βίωσαν τον τεράστιο κίνδυνο που συνεπάγονται τα ανεπαρκέστατα μέτρα ασφάλειας καθώς και το πόσο φθηνά λογαριάζουν τις ζωές τους η COSCO, η DPort και οι εργολάβοι τους!

Όπως καταγγέλλει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, δεκάδες κοντέινερ έπεσαν σε χώρο που κυκλοφορούν διαρκώς εργαζόμενοι και αν οι πτώσεις αυτές είχαν συμβεί μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα ή αργότερα, τώρα θα θρηνούσαμε νεκρούς!

Σε καταγγελία της η ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει ακόμη:

«Κατά τα άλλα η COSCO, Dport και εργολάβοι ξέρουν να κάνουν φιέστες έχοντας το θράσος να λένε πως είμαστε μια οικογένεια. Ο κίνδυνος όμως είναι κάποιοι από εμάς με την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας να μην πάνε στις οικογένειες τους είναι κάθε μέρα τεράστιος.

Μετά από ένα καλοκαίρι που τα 12ωρα ήταν ατελείωτα, που υπάρχει η ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και η εκ περιτροπής εργασίας, μετά από 14 χρόνια που τα ΒΑΕ έχουν καταντήσει με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης σαν το γιοφύρι της Άρτας δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γιατί σκέφτονται μόνο πως θα κονομήσουν και θα αυγατίσουν τα κέρδη τους και όχι την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το αποδεικνύουν τα κέρδη τους που για άλλη μια φορά σπάνε ρεκόρ. Κέρδη βγαλμένα στις πλάτες μας.

Τον δρόμο τον ξέρουμε, είναι ο αγώνας του βάζοντας μπροστά και στο επίκεντρο τις ζωές μας και τις ανάγκες μας. Τον δρόμο τον έδειξαν και οι λιμενεργάτες στα λιμάνια της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ που με τον αγώνα τους κέρδισαν ΣΣΕ με σημαντικές αυξήσεις και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα σας αφήσουμε να παίζετε με τις ζωές μας και των οικογενειών μας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γενική συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 14:00 στο ΣΕΜΠΟ.»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσαν δεκάδες κοντέινερ στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά"

Απελευθερώθηκαν από αστυνομικούς 11 αλλοδαποί που κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση

Άλλοδαποί εργάτες που τελούσαν υπό συστηματική εργασιακή εκμετάλλευση, απελευθερώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, σε αγροτική περιοχή της Βοιωτίας.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν και απελευθέρωσαν 11 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 2 ανήλικοι, ενώ συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι παθόντες εντοπίστηκαν σε αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο- το οποίο οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους.

Κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα

Για τους δύο ανήλικους είχε δηλωθεί πρόσφατα η εξαφάνισή τους τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι συλληφθέντες, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και μεθοδολογία δράσης, προσέγγιζαν αλλοδαπούς υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των θυμάτων τους για εργασία και είτε με δόλια επιχειρήματα, είτε με εξαναγκασμό, αποσπούσαν την συναίνεσή τους και προέβαιναν στην συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση, σε διάφορα αγροτεμάχια περιοχών της Βοιωτίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απελευθερώθηκαν από αστυνομικούς 11 αλλοδαποί που κρατούνταν παράνομα και τελούσαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση"

Θεσσαλονίκη: Ρομά κρατούσε σε διαμέρισμα αλλοδαπούς - Ζητούσε 1.500 ευρώ το «κεφάλι» για να τους αφήσει

Ένας 52χρονος Ρομά συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρατούσε με το ζόρι αλλοδαπούς σε διαμέρισμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας μετέφερε με το όχημά του 4 Μαροκινούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και τους κρατούσε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, απαιτώντας χρήματα από τον καθένα για να τους αφήσει να φύγουν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ζητούσε από τον καθένα το ποσό των 1.500 ευρώ. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει: Μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα και ατόμων που διευκολύνουν και εξασφαλίζουν αυτή την παράνομη διαμονή, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου εντόπισαν και συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω μετέφερε με όχημα και κρατούσε σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα, ενώ απαιτούσε από τον καθένα το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσει να φύγουν.

Κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις συνεννοήσεις του, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διαμερίσματος ερευνάται.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ρομά κρατούσε σε διαμέρισμα αλλοδαπούς - Ζητούσε 1.500 ευρώ το «κεφάλι» για να τους αφήσει"

Ανήλικος ξυλοκόπησε συμμαθητή του σε προαύλιο σχολείου στο Λουτράκι – Συνελήφθη ο ίδιος και η μητέρα του

Nέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σε σχολικό περιβάλλον σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Λουτράκι.

Το συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σε σχολείο της πόλης.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ένας μαθητής πλησίασε έναν συνομήλικό του στο προαύλιο, τον εξύβρισε, τον απείλησε και στη συνέχεια τον χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματος.

Το θύμα ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Συνελήφθη επίσης και η μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικος ξυλοκόπησε συμμαθητή του σε προαύλιο σχολείου στο Λουτράκι – Συνελήφθη ο ίδιος και η μητέρα του"

Κρήτη: Εντοπισμός και διάσωση 52 αλλοδαπών

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης) εντοπίστηκε σκάφος με 52 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Κρήτης.

Οι 52 μετανάστες που περισυλλέγησαν από δεξαμενόπλοιο σημαίας Λιβερίας μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή ήταν καλές με νότιους – νοτιοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 2-3 μποφόρ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Εντοπισμός και διάσωση 52 αλλοδαπών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news