facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ο Πολάκης αμφισβητεί ξανά τα εμβόλια – Να τον αποδοκιμάσει ο Τσίπρας, καλεί ο Οικονόμου

Φωτιές ανάβει ξανά στο πολιτικό σκηνικό ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του αμφισβητεί ξανά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Μάλιστα η ανάρτησή του έρχεται μια μέρα μάλιστα μετά την επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό αλλά και τα κατηγορώ του Αλέξη Τσίπρα για αποτυχία του Μητσοτάκη να πείσει για τον εμβολιασμό.

Στην ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής Υγείας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει πως «οι μεταλλάξεις δεν τις πιάνουν πλήρως τα εμβόλια» ενώ χαρακτηρίζει ως «μπούρδες» τα περί «μοναδικού όπλου του εμβολίου».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης:

«91 ΝΕΚΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!! 17.168 ΣΥΝΟΛΙΚΑ!!
Τα μονοκλωνικά ακόμα να τα δώσουν ,οι ΜΕΘ τελείωσαν ήδη!
Τριακόσια διαγγέλματα να κάνεις Μητσοτακη επιμένοντας στις ίδιες μπούρδες της ατομικής ευθυνης και «του μοναδικού όπλου του εμβολίου»
ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ… ΕΚΑΤΟΜΒΗ ….
Η πανδημία αφορά και εμβολιασμένους και ανεμβολιαστους .Τις μεταλλαξεις δεν τις πιάνουν πληρως τα εμβόλια όπως σας λέγαμε εδώ και ένα χρόνο και φαίνεται στους νοσηλευόμενους στις κλινικές κοβιντ,στις Μεθ και στους θανάτους !!
Στη φωτό 3 η εικόνα των θανάτων χθες στη Σουηδία (μηδέν νεκροί … «Ευτυχως δεν γίναμε Σουηδία» )
ΦΥΓΕΤΕ,ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!»

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τον βουλευτή του.

«Την ώρα που σχεδόν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Πολάκης αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί δε τον κ. Τσίπρα να τον αποδοκιμάσει δημόσια και υπογραμμίζει ότι «αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία».

«Με σύμβουλο και συνεργάτη τον κ. Πολάκη, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, γίνεται αντιληπτό πως θα διαχειριζόταν την πανδημία» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης αμφισβητεί ξανά τα εμβόλια – Να τον αποδοκιμάσει ο Τσίπρας, καλεί ο Οικονόμου"

Στην Αθήνα σύντομα ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη Σάντσεθ στην Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Παρασκευή, σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ισπανίας στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν. «Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ισπανός υπουργός «έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρότασή του έγινε δεκτή».

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, έστειλε μήνυμα στην Ισπανία, λέγοντας πως θα έπρεπε κι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξοπλίζουν χώρες εκτός ΕΕ οι οποίες απειλούν με πόλεμο.

«Θα ευχόμασταν κι άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να ακολουθούσαν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες και κυρίως χώρες της ΕΕ και που αποσταθεροποιούν με τη συμπεριφορά και την πρακτική τους την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και βέβαια χώρες που δεν αποδέχονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο είτε την UNCLOS και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είτε είναι υποψήφιες χώρες να ενταχθούν στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αθήνα σύντομα ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη Σάντσεθ στην Τουρκία"

Κομισιόν: Πιθανότητα επέκτασης της χρήσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού κατά της COVID-19

Την πιθανότητα να προταθεί η επέκταση της χρήσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού κατά της COVID-19, πριν από τον Μάρτιο του 2022, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στην επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, η γενική διευθύντρια της Γ.Δ. Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Επιτροπής, ‘Αννα Γκαλέγκο Τόρες, δήλωσε ότι η Επιτροπή πρέπει να παρουσιάσει μια δεύτερη έκθεση για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό έως τον Μάρτιο του 2022. Η έκθεση αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόταση της Επιτροπής για επέκταση του κανονισμού του Πιστοποιητικού, ο οποίος λήγει στις 30 Ιουνίου 2022. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί νωρίτερα», σημείωσε η ίδια.

Σημειώνεται ότι ο τρέχων κανονισμός της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό εγκρίθηκε τον Ιούνιο 2021 και προβλέπει περίοδο εφαρμογής 12 μηνών.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η απαραίτητη νομοθετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, πριν από τον Ιούνιο του 2022», δήλωσε η κ. Γκαλέγκο και πρόσθεσε:

«Προς το παρόν δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει τον Ιούνιο. Η μη παράταση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού σε μια τέτοια κατάσταση θα είχε ως αποτέλεσμα πρόσθετους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες θα στερηθούν έναν αποτελεσματικό, ασφαλή και φιλικό ως προς την προστασία δεδομένων τρόπο απόδειξης της κατάστασής τους ως προς την Covid-19. Φυσικά η όποια πρόταση για επέκταση του κανονισμού θα είναι χρονικά περιορισμένη. Σε τελική ανάλυση, στόχος της Επιτροπής είναι να επιστρέψει στην απεριόριστη ελεύθερη κυκλοφορία, μόλις τελειώσει η πανδημία».

Εξάλλου, η κ. Γκαλέγκο ανέφερε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Επιτροπή θα παρουσιάσει πρόταση για την αναθεώρηση της σύστασης για τη διευκόλυνση των ελεύθερων ασφαλών μετακινήσεων στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή η πρόταση θα λάβει υπόψη την πρόοδο που έγινε στον εμβολιασμό και τη χρήση πιστοποιητικών (πάνω από 600 εκατομμύρια πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί στην ΕΕ από τον Ιούλιο). «Πιστεύουμε ότι οι κάτοχοι έγκυρων πιστοποιητικών δεν πρέπει καταρχήν να έχουν πρόσθετους περιορισμούς, ωστόσο την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στα κράτη-μέλη.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», ανέφερε η κ. Γκαλέγκο. Η ίδια εξήγησε ότι καθώς τα κράτη-μέλη χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό με διαφορετικούς τρόπους, μειώνοντας τη διάρκεια ισχύος ή συνδέοντάς το με την τρίτη δόση για ορισμένα τμήματα του πληθυσμού, η αναθεώρηση της σύστασης αυτής η οποία αφορά τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός της ΕΕ, έχει στόχο να διατηρήσει τον συντονισμό μεταξύ των κρατών-μελών.

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτηση με θέμα «ο συντονισμός των μέτρων των κρατών-μελών υπό το πρίσμα των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 στην ΕΕ».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Πιθανότητα επέκτασης της χρήσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού κατά της COVID-19"

Απογραφή: Γιατί ρωτούν πόσα δωμάτια έχουμε στο σπίτι μας; Η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ

Η απογραφή συνεχίζεται αν και κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμπλακούν στη διαδικασία.

Προβληματισμό τους προκαλούν μάλιστα και κάποιες ερωτήσεις όπως «πόσα δωμάτια έχει το σπίτι σας».

Η ΕΛΣΤΑΤ λοιπόν απαντά, μέσω Twitter:

 

  

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Απογραφή: Γιατί ρωτούν πόσα δωμάτια έχουμε στο σπίτι μας; Η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ "

«Σκαρφάλωσαν» στους 91 οι θάνατοι, 575 οι διασωληνωμένοι, στα 7.805 τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.805 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε  868.868 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.168 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 575 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 475 (82.61%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (17.39%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.434 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 488 (ημερήσια μεταβολή +15.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 432 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αττική συγκενρώνει 1950 κρούσματα επί συνόλου 7805, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 1303 και η Θεσσαλία με 756 κρούσματα.

Η γεωγραφική κατανομή των 7.805 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

273 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

248 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

93 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

236 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

573 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

232 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

261 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

34 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1.303 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στο Άγιο Όρος

175 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

66 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

55 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

62 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

279 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

81 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

184 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

59 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

146 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

180 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

149 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

74 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

101 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

105 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

83 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

194 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

91 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

45 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

305 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

78 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

226 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

76 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Μήλου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

3 κρούσματα στη Π.Ε. Νάξου

93 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

133 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

108 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

84 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

67 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

63 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

148 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

119 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

144 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

80 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

69 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

127 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Σκαρφάλωσαν» στους 91 οι θάνατοι, 575 οι διασωληνωμένοι, στα 7.805 τα νέα κρούσματα"

Λευκορωσία: Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» ο στρατός του να βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία.

Παράλληλα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο αρνήθηκε ότι κάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Λευκορωσία για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα.

«Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως πιθανό. Είμαστε Σλάβοι. Έχουμε καρδιά. Τα στρατεύματά μας γνωρίζουν ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στη Γερμανία», δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο BBC. «Ίσως κάποιοι να τους βοήθησαν. Αυτό δεν θα το συζητήσω καν».

Αλλά ο Λουκασένκο αρνήθηκε ότι προσκάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα, ανέφερε το BBC.

«Τους είπα ότι δεν πρόκειται να κρατήσω τους μετανάστες στα σύνορα, να τους κρατήσω στα σύνορα, και αν συνεχίσουν να έρχονται από εδώ και στο εξής, και πάλι δεν θα τους σταματήσω, γιατί δεν έρχονται στη χώρα μου, αλλά στην δική σας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκορωσία: Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία"

Lagevrio: Αυτό είναι το χάπι της Merck για τον κορωνοιό - Πότε έρχεται Ελλάδα, πώς και σε ποιους θα χορηγείται, οι αντενδείξεις

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τη χρήση της μολνουπιραβίρης (εμπορική ονομασία Lagevrio) για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19.
Το Lagevrio είναι ένα από του στόματος αντιικό φάρμακο, που μειώνει την ικανότητα του SARS-CoV-2 (του ιού που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19) να πολλαπλασιάζεται στον οργανισμό. Αυτό το επιτυγχάνει, αυξάνοντας τον αριθμό των μεταλλαγών στο γενετικό υλικό του ιού (RNA), με τρόπο που βλάπτει την ικανότητα πολλαπλασιασμού του SARS-CoV-2.

Το φάρμακο που αναπτύσσεται από τη Merck Sharp & Dohme (γνωστή στην Ευρώπη ως MSD), σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics, επί του παρόντος δεν είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση -αναμένεται η απόφαση περί τα μέσα Δεκεμβρίου- και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενηλίκων με COVID-19, που δεν χρειάζονται οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή λοίμωξη COVID-19.

Πότε πρέπει να χορηγείται - Οι αντενδείξεις

H μολνουπιραβίρη θα πρέπει να χορηγείται το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το φάρμακο, το οποίο διατίθεται σε κάψουλες, θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, για πέντε ημέρες.

Η μολνουπιραβίρη δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες. Οι γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες, πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία δόση του Lagevrio.

Ο θηλασμός θα πρέπει να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για τέσσερις ημέρες μετά τη χρήσης της μολνουπιραβίρης.

Οι συστάσεις αυτές δίνονται, καθώς εργαστηριακές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι υψηλές δόσεις μολνουπιραβίρης μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Τι παρενέργειες έχει

Όσον αφορά στην ασφάλεια, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας και εντός 14 ημερών μετά την τελευταία δόση του Lagevrio ήταν διάρροια, ναυτία, ζάλη και πονοκέφαλος, τα οποία ήταν όλα είτε ήπια είτε μέτρια.

Ο EMA εξέδωσε τις παραπάνω οδηγίες για να υποστηρίξει τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές που ενδέχεται να αποφασίσουν για πιθανή πρώιμη χρήση του φαρμάκου πριν από την ευρωπαϊκή άδεια κυκλοφορίας, για παράδειγμα σε περιβάλλοντα χρήσης έκτακτης ανάγκης, υπό το φως των αυξανόμενων ποσοστών μόλυνσης και θανάτων λόγω COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ.

Πόσα θα παραλάβει η Ελλάδα και πότε

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την επιδημία αναφέρθηκε στην από του στόματος θεραπεία του κορωνοϊού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την παρασκευάστρια εταιρεία, που τα χάπια της βρίσκονται πιο κοντά στην έγκριση, είναι σε προχωρημένο στάδιο «και ευελπιστούμε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε τις 10.000 θεραπείες, τις οποίες έχουμε παραγγείλει».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, αναφερόμενος στα χάπια και τα μονοκλωνικά αντισώματα για την COVID-19, πως «όλες αυτές οι θεραπείες απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες ανθρώπων. Δεν υπάρχουν σε μαζική παραγωγή».

Και αναφερόμενος στη διαδικασία μέσω της οποίας θα έχουν πρόσβαση οι ασθενείς στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «αυτές οι ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, όπως κρίνεται από την Επιτροπή, είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να αναπτύξουν αντισώματα και βρίσκονται σε μια πολύ πιο δύσκολη ανοσολογική κατάσταση από εμάς».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ήδη γίνεται συνεννόηση με την ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ανοίξει η συνταγογράφηση και σε αυτές τις κατηγορίες, που θα γίνεται από τον θεράποντα ιατρό με αίτηση σε Επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, για να δοθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Στη συνέχεια «θα αποστέλλεται μέσω ενός δικτύου που έχουμε κάνει και θα είναι υπό την ευθύνη ουσιαστικά των ΥΠΕ και θα πηγαίνουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα στις Περιφέρειες, με προτεραιότητα εκείνες που έχουν αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κρούσματα» κατέληξε. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Lagevrio: Αυτό είναι το χάπι της Merck για τον κορωνοιό - Πότε έρχεται Ελλάδα, πώς και σε ποιους θα χορηγείται, οι αντενδείξεις"

Καιρός αύριο: Ομίχλη με βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις άνεμοι

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο (20.11.2021). Σε αρκετές περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές. Ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο ανοιχτά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ομίχλη με βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις άνεμοι"

Αττική Οδός: Κλείνει για οκτώ ώρες η έξοδος προς Λαμία το βράδυ του Σαββάτου

Κλειστή θα παραμείνει η έξοδος της Αττικής Οδού προς Λαμία (έξοδος 8) από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου 20/11/2021 έως τις 07:00 το πρωί της Κυριακής 21/11/2021, λόγω προγραμματισμένων εργασιών εγκατάστασης νέας ηλεκτρονικής Πινακίδας Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από την εταιρεία «Νέα Οδός».

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η έξοδος των οχημάτων από την Αττική Οδό προς την Εθνική Οδό στην κατεύθυνση προς Λαμία θα γίνεται από την έξοδο Ηρακλείου (έξοδος 9) μέσω των αξόνων Λ. Ηρακλείου – Γρ. Λαμπράκη – Σοφ. Βενιζέλου – Καλυφτάκη. Επίσης, για οδηγούς με προορισμό τα Βόρεια Προάστια προτείνεται η έξοδος της Λ. Κηφισίας (έξοδος 11).

Οι ηλεκτρονικές πινακίδες της Αττικής Οδού θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση. Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, 1024, ή ακολουθώντας τον λογαριασμό της Αττικής Οδού στο Twitter (@aodostraffic).

Η Αττική Οδός ευχαριστεί μέσω ανακοίνωσή της τους οδηγούς για την κατανόηση.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Κλείνει για οκτώ ώρες η έξοδος προς Λαμία το βράδυ του Σαββάτου"

Αιτωλοακαρνανία: Νεαρή έδειρε γιατρό επειδή της ζήτησε να κάνει rapid test -Σχηματίστηκε δικογραφία

Ενα απίστευτο σκηνικό έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη, στο χωρίο των Οινιάδων στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς μία νεαρή φέρεται να ξυλοκόπησε γιατρό, επειδή της ζήτησε να υποβληθεί σε rapid test.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το agrinionews.gr, μία 18χρονη, που γνώριζε πολεμικές τέχνες, πραγματοποίησε μία εξειδικευμένη λαβή σε μία γιατρό, χτυπώντας την παράλληλα με μία κλωτσιά στο στήθος, ενώ ο πατέρας της που ήταν παρών στο περιστατικό, απειλούσε την άτυχη υγειονομικό.

Αρχικά, η 18χρονη μαζί με τον πατέρα της, μετέβησαν στο ιατρείο, διότι η νεαρή είχε εμφανίσει κάποια συμπτώματα τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης. Η ιατρός, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου παρέπεμψε τη νεαρή να υποβληθεί σε rapid test, για να διαπιστωθεί ότι δεν νοσούσε από κορωνοϊό.

Φαίνεται όμως ότι πατέρας και κόρη, πίεσαν επιτακτικά την γιατρό να τους γράψει απλά κάποια αντιβιοτικά και να επιστρέψουν σπίτι. Η άτυχη υγειονομικός επέμεινε στην αρχική της θέση και τότε η 18χρονη την ξυλοκόπησε παρουσία τους πατέρα της.

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της 18χρονης και του πατέρας της για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση, ενώ το περιστατικό καταδίκασαν ήδη οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: Νεαρή έδειρε γιατρό επειδή της ζήτησε να κάνει rapid test -Σχηματίστηκε δικογραφία"

Το κοινό ανακοινωθέν μετά την τετραμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας

Με την κοινή συνέντευξη Τύπου και το κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Νίκου Δένδια, Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά την τετραμερή συνάντηση γίνεται σαφής αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στο Δίκαιο της Θάλασσας, στη σύγκλιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα, καθώς και στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Το κοινό ανακοινωθέν της τετραμερούς που αποτελείται από τέσσερα άρθρα, ξεκινάει με την αναφορά στην προηγούμενη συνάντηση στο Κάιρο τον Ιανουάριο του 2020, στην οποία υπάρχουν εκτενείς αναφορές στην Ανατολική Μεσόγειο και προτάσσεται η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πλήρη συμμόρφωση με το υφιστάμενο νομικό πολυμερές πλαίσιο.

Ακολουθεί αναλυτικά το ανακοινωθέν:

1. Σε συνέχεια της πρώτης μας συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο Κάιρο, και των αποτελεσμάτων και του τελικού ανακοινωθέντος, εμείς, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας συναντηθήκαμε στην Αθήνα στις 19 Νοεμβρίου 2021, για να συζητήσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, υπό το φως των πολύπλευρων προκλήσεων που επηρεάζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

2. Αναφερθήκαμε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των αντίστοιχων κρατών μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, και τονίσαμε τη στρατηγική φύση της σχέσης μας, η οποία θέτει τα γερά θεμέλια για ενισχυμένη συνεργασία σε πολλούς τομείς.

3. Οι απόψεις μας συνέκλιναν σε σχέση με την αντιμετώπιση της ασφάλειας και της σταθερότητας και συζητήσαμε τρόπους για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την επίτευξη των κοινών μας στόχων στους διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η καταπολέμηση της πανδημίας της πανδημίας του Covid-19 και η μετανάστευση.

4. Συμπερασματικά, επιβεβαιώσαμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και στη συνολική οικονομική ανάπτυξη που όλοι φιλοδοξούμε, σε πλήρη συμμόρφωση με το υφιστάμενο νομικό πολυμερές πλαίσιο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το κοινό ανακοινωθέν μετά την τετραμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας"

Πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας «γνήσιου υπογραφής»

Δύο νέες υπηρεσίες «δίπλα» στις εμβληματικές υπηρεσίες Υπεύθυνης Δήλωσης και Εξουσιοδότησης παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τίθενται άμεσα σε διαθεσιμότητα, από σήμερα, στην υπηρεσία των πολιτών.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ολοκληρώνονται και ψηφιοποιούνται πλήρως μέσω του gov.gr οι υπηρεσίες που άπτονται του γνησίου υπογραφής για πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από πολίτες και επιχειρήσεις μέσω των ΚΕΠ για πληθώρα διαδικασιών και αναγκών.

«Σήμερα θα μιλήσουμε για μία πολύ σημαντική, για μία ακόμα πολύ σημαντική, ψηφιακή εφαρμογή, η οποία έρχεται να διευκολύνει πολίτες αλλά και υπαλλήλους. Είναι η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφων και συμφωνητικών, που μαζί με την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και την ψηφιακή εξουσιοδότηση, συγκροτούν τον μεγάλο όγκο συναλλαγών μέσω του gov.gr», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδα, αυτές οι τρεις υπηρεσίες στο παρελθόν απαιτούσαν σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Οπότε καθώς σήμερα που κλείνουμε τον κύκλο αυτόν μέσα από την ψηφιακή βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής -για να το πούμε έτσι με απλά λόγια όπως το αντιλαμβάνονται οι πολίτες- δίνουμε ακόμα μία ψηφιακή υπηρεσία στους πολίτες. Θα τους διευκολύνει σημαντικά. Θα απελευθερώσει σημαντικότατο χρόνο απασχόλησης δημοσίων υπαλλήλων και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αλλά και στα Αστυνομικά Τμήματα. Θα δώσει τη δυνατότητα, δηλαδή, και στους αστυνομικούς μας αντί να απασχολούνται με διοικητικές υπηρεσίες γραφείου, να βγουν περισσότερο στον δρόμο και να ασχοληθούν με τον πυρήνα της δουλειάς τους που είναι η προστασία του πολίτη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της σύσκεψης σύστησε στους συμμετέχοντες τον Κωνσταντίνο που βρίσκεται σήμερα στο πλευρό του. «Επιτρέψτε μου, καταρχάς, να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις. Έχουμε, σήμερα, μαζί μας τον Κωνσταντίνο. Όπως ίσως ξέρετε, χθες ήταν η DUOday. Είναι μία μέρα στην οποία άτομα με ειδικές δεξιότητες έρχονται σε δημόσιους φορείς για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, καθώς ο σκοπός μας είναι νέοι συμπολίτες μας σαν τον Κωνσταντίνο, να έχουν τη δυνατότητα, τελικά, να εργαστούν. Οπότε σήμερα ανοίξαμε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στον Κωνσταντίνο και στη μητέρα του, που έχουμε τη χαρά να την έχουμε μαζί μας. Μας συνοδεύει όλο το πρωινό. Πριν ήταν μαζί μας στη συνάντηση που είχαμε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, σήμερα θα παρακολουθήσει όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα για τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη συνέχεια και μετά θα έχω τη χαρά να τον πάρω μαζί μου για να επισκεφτούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της τακτικής μηνιαίας μας συνάντησης».

O Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Όλα τα έγγραφα του γνησίου αποκτούν το δικό τους ψηφιακό σπίτι και βέβαια θα βρίσκονται και στη θυρίδα του Πολίτη. Όλα τα έγγραφα τα οποία θα αποκτούν βεβαίωση γνησίου υπογραφής από το gov.gr, σαν pdf θα έχουν πάνω τους ένα QR code και έτσι θα μπορεί κανείς πλέον να επιβεβαιώσει πραγματικά και όχι μόνο οπτικά, αν τα έγγραφα αυτά είναι γνήσια. Γιατί θα υπάρχουν και στο φυσικό και στον ψηφιακό κόσμο. Και βέβαια ως συνέχεια του νόμου 4727/2020 που τώρα θα τον εξειδικεύσουμε, τα παραγόμενα έγγραφα θα έχουν την υποχρέωση να τα δέχονται όλοι οι φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας».

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας «γνήσιου υπογραφής»"

Τρίκαλα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης του

Ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα η μαραθώνια κατάθεση στον ανακριτή ενός 29χρονου αστυνομικού. Πρόκειται για τον νεαρό αστυνομικό που φέρεται να ασελγούσε στην στην 4χρονη κόρη του!

Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή στα Τρίκαλα, ο 29χρονος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η υπόθεση αναμένεται να παιχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, καταλύτης στην εξέλιξη της υπόθεσης φέρεται να είναι η νεότερη κατάθεση που έδωσε το 4χρονο κοριτσάκι, παρουσία παιδοψυχολόγου, κατάθεση που καταγράφηκε οπτικοακουστικά και μελετήθηκε σε βάθος.

Από την πλευρά του 29χρονου αστυνομικού δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω δήλωση:

«Η Κατερίνα, η Οικογένειά μου, οι νομικοί μου παραστάτες και εγώ αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη στην εξαιρετική Παιδοψυχίατρο Τρικάλων και σε όσους τήρησαν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Λυπούμεθα για όσους λοιδορούσαν μονίμως το άρθρο 277 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τη σημασία της ψυχιατρικής επιστήμης.

Λυπούμεθα ιδιαίτερα για όσους, από βαριά αμέλεια και έλλειψη συνειδήσεως, υποκρίθηκαν τον ρόλο του Προανακριτή και για όσους παραβίασαν, για τις δικές τους σκοπιμότητες, το τεκμήριο της αθωότητας και μάς κατέστησαν δημόσιο θέαμα.

Περιφρονούμε εκείνους που σκηνοθέτησαν την κατηγορία και δηλώνουμε ότι οι ευθύνες όλων θα αναζητηθούν», καταλήγει στη δήλωσή του ο 29χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται ότι ασελγούσε στην 4χρονη κόρη του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης του"

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Γερμανία, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Η υγειονομική κρίση στη Γερμανία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δημιουργώντας ανησυχίες για «σκοτεινά» Χριστούγεννα στην Ευρώπη.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται ασταμάτητα και τις αρχές να καθυστερούν να λάβουν δράση εν μέσω της αλλαγής εξουσίας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα κρούσματα σοβαρής νόσησης και οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες σε ορισμένες περιοχές, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερή της δοκιμασία στην πανδημία, σχολιάζει το Bloomberg.

Αντιμέτωπη με μια επιδείνωση της κατάστασης, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν την Πέμπτη να περιορίσουν την πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ και δημόσιες εκδηλώσεις για τους ανεμβολίαστους στις περιοχές που έχουν πληγεί «βαριά», οι οποίες, ωστόσο, εκτείνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτή τη στιγμή.

Τα μέτρα είναι στο πνεύμα των στοχευμένων περιορισμών που είδαμε στη χώρα μας αλλά και σε αρκετές άλλες περιοχές στην Ευρώπη, που βιώνει το πλήγμα της πανδημίας αυτή την περίοδο. Πολλά από τα νέα μέτρα στη Γερμανία στοχεύουν τους ανεμβολίαστους, λόγω των υψηλότερων ποσοστών μετάδοσης. Στη Σαξονία, η εξάπλωση είναι 30 φορές μεγαλύτερη μεταξύ των ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Δραματική η κατάσταση

Το ξέσπασμα της Γερμανίας δημιουργεί ανησυχίες ότι έρχεται ένας θανατηφόρος χειμώνας. Το σύστημα υγείας της χώρας πιεζόταν ήδη προτού κατακλυστούν τα νοσοκομεία από το τελευταίο κύμα νέων λοιμώξεων. Η Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «δραματική κατάσταση».

Με τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε 12 ημέρες, πολλά νοσοκομεία που μπορούν ακόμα να χειριστούν την κατάσταση, θα κατακλυστούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, εκτίμησε ο ειδικός στην ανοσολογία στο Helmholtz Center for Infection Research στο Braunschweig, Μίχαελ Μάιερ-Χέρμαν. Ο ίδιος θεωρεί αναγκαίους τους αυστηρότερους περιορισμούς.

Οι αρχές πρέπει να δράσουν γρήγορα για να μειώσουν τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων, εξηγεί, προσθέτοντας ότι τα μπαρ και τα κλαμπ πρέπει να κλείσουν, καθώς συχνά είναι η αιτία των clusters.

Συνιστά επίσης τον περιορισμό της χωρητικότητας στις δημόσιες εκδηλώσεις και τον περιορισμό του αριθμού των ανεμβολίαστων ατόμων στους ιδιωτικούς χώρους.

Οι αρχές, ωστόσο, προσπαθούν μέχρι στιγμής να αποφύγουν τέτοια δραστικά μέτρα.

«Το επείγον κύμα στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή δεν θα σταματήσει από τους εμβολιασμούς», καθώς χρειάζονται εβδομάδες για να αποκτήσουν οι άνθρωποι πλήρη προστασία, είπε ο Μάιερ-Χέρμαν. «Πρέπει να κρατήσουμε τα άλλα μέτρα μπροστά και στο κέντρο και να τα βάλουμε αμέσως σε εφαρμογή», πρόσθεσε.

Λιγότερες οι κλίνες ΜΕΘ 

Στο Βερολίνο, υπήρχαν διαθέσιμα 79 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για τους 3,8 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης την Παρασκευή, ενώ στη βόρεια πόλη της Βρέμης υπήρχαν μόνο πέντε κρεβάτια για τους 680.000 κατοίκους της. Στη Βαυαρία την περασμένη εβδομάδα, δύο ασθενείς ΜΕΘ μεταφέρθηκαν στην Ιταλία λόγω έλλειψης πόρων.

Σε όλη τη χώρα, η Γερμανία διαθέτει σήμερα περίπου 31.700 κλίνες ΜΕΘ, συμπεριλαμβανομένων 9.400 εφεδρειών έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι περίπου 5.000 λιγότερο από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το DIVI-Intensivregister. Τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι αυτή τη στιγμή λιγότερο από το ήμισυ της χωρητικότητας ενός έτους πριν.

Στο μεταξύ αυξάνονται τα κρούσματα. Η Γερμανία ανέφερε την Πέμπτη περισσότερα από 65.000 νέα κρούσματα, ένα άλμα-ρεκόρ. Σχεδόν 53.000 επιπλέον προστέθηκαν το 24ωρο μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ανεβάζοντας το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών ανά 100.000 άτομα σε νέο υψηλό.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης»,δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ.  «Θα έχουμε πραγματικά μια τρομερή περίοδο Χριστουγέννων αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα», προειδοποίησε, παίρνοντας ένα τόνο απελπισίας.

Την Τετάρτη, σημείωσε, τα πρόσφατα στοιχεία θνησιμότητας έδειξαν ότι οι 52.000 νέες μολύνσεις εκείνης της ημέρας σημαίνουν ότι 400 περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Με βάση αυτούς τους αριθμούς, οι θάνατοι από τις μολύνσεις της Πέμπτης θα είναι ακόμη υψηλότεροι.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Γερμανία, γεμίζουν οι ΜΕΘ"

LA FARM: Σε λειτουργία ξανά το εργοστάσιο – «Συνεχίζουμε με σεβασμό στη φέτα Π.Ο.Π.»

Σε λειτουργία ξανά το εργοστάσιο της LA FARM από την οποία αφαιρέθηκε την περασμένη Παρασκευή η πιστοποίησή της για το προϊόν «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.».

Η γαλακτοβιομηχανία των Τρικάλων προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο με απόφασή του το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11) αναστέλλει την απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Πλέον το εργοστάσιο της LA FARM μπορεί να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του. Η απόφαση του Εφετείου δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να προβεί εκ νέου στην παραγωγή φέτας, έως ότου υπάρξουν νέες διαδικασίες.

Η La Farm από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα:

«Η εταιρία LA FARM AE, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προσέφυγε εναντίον της απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που της είχε επιβάλει την άρση της πιστοποίησης της.

Εξεδόθη σήμερα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την απόφαση αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αυτό μάλιστα συμπίπτει και ταυτίζεται με τις Εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι εισηγούνταν την πιστοποίηση μας.

Η LA FARM AE συνεχίζει απρόσκοπτα την δραστηριότητα της, σεβόμενη την εθνική και κοινοτική νομοθεσία που διέπει το εθνικό μας προϊόν ΦΕΤΑ ΠΟΠ, και διασφαλίζοντας έτσι τους χιλιάδες συνεργάτες κτηνοτρόφους μας, τους εκατοντάδες εργαζόμενους μας και τους προμηθευτές μας, καθώς και τους πελάτες στο εξωτερικό και στην εγχώρια αγορά».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "LA FARM: Σε λειτουργία ξανά το εργοστάσιο – «Συνεχίζουμε με σεβασμό στη φέτα Π.Ο.Π.»"

Προς γενικό lockdown και η Γερμανία – «Μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού»

Η Αυστρία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που (από τη Δευτέρα) επιστρέφει στο καθολικό lockdown. Θα την ακολουθήσουν κι άλλες με πρώτη τη Γερμανία;

Με τον κορονοϊό να «πνίγει» την Ευρώπη και σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας (που ήδη πιέζεται τρομερά) αλλά να «σωθούν» και τα Χριστούγεννα, η Γερμανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός lockdown. Και όπως γλαφυρά περιέγραψε ο υπουργός Υγείας της χώρας, είμαστε στο… και 10!

Ο Γενς Σπαν έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

«Με απλά λόγια: βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη κατάσταση της πανδημίας. Είμαστε στο “και δέκα”», επισήμανε ο Σπαν και παραδέχθηκε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είχε επισημάνει νωρίτερα ότι με τόσο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα.

Απευθυνόμενος σε όσους αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Δεν καταλαβαίνω, τι άλλο πρέπει δηλαδή να συμβεί; Δεν μπορούμε να τους σύρουμε όλους σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και δεν σκέφτομαι έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό, διότι μόνο με τον εμβολιασμό, με τον ενισχυτικό εμβολιασμό, δεν θα σπάσουμε πλέον αυτό το κύμα, κάτι που χρειαζόμαστε βραχυπρόθεσμα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί επαφών, όπως ένα “lockdown για ανεμβολίαστους”».

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής και γενικού lockdown, όπως αυτό που θα εφαρμοστεί στην Αυστρία από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Γενς Σπαν τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, στην οποία δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα (…) Αυτή θα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων».

Αναφέρθηκε δε στην δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία στη χώρα, με χαρακτηριστικότερη την κατάσταση στη Βαυαρία, όπου μόλις το 3% των κλινών ΜΕΘ είναι ελεύθερες.

Σαν τάνκερ που θα χτυπήσει σε λιμάνι!

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ ήταν ακόμη πιο δραματικός! «Οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι πλέον απαράδεκτα υψηλοί», είπε και συνέκρινε την κατάσταση με ένα τάνκερ το οποίο πλησιάζει στον τοίχο του λιμανιού. «Αν το στρέψουμε τώρα στην αντίθετη κατεύθυνση με όλη μας τη δύναμη, τότε θα συνεχίσει ίσως να κινείται για λίγο και μπορεί να χτυπήσει και πλευρικά στο λιμάνι. Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν θα συγκρουστεί μετωπικά με τον τοίχο. Πρέπει να πάρουμε μέτρα τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Βίλερ και εξήγησε ότι σε πολλές περιοχές δεν είναι πλέον εγγυημένη η ιατρική περίθαλψη.

«Το κλείσιμο των κενών εμβολιασμού και οι κανόνες για πρόσβαση σε υπηρεσίες και χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες δεν επαρκούν πλέον. Χρειάζεται μια εκτεταμένη μείωση των επαφών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού», υπογράμμισε και ζήτησε «όποιος μπορεί να παραμείνει στο σπίτι», να ακυρωθούν μεγάλες εκδηλώσεις, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων στις μικρότερες εκδηλώσεις και να κλείσουν τα «hotspots», δηλαδή τα μπαρ και τα κλαμπ. Επιπλέον, σημείωσε, πρέπει να ελέγχεται αυστηρά η εφαρμογή των κανόνων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς γενικό lockdown και η Γερμανία – «Μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού»"

Ανεμβολίαστοι 1 στους 3 κληρικούς & 1 στους 4 αστυνομικούς

Ανεμβολίαστοι είναι ένας στους τρεις κληρικούς και περισσότεροι από ένας στους τέσσερις αστυνομικούς. Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους:

-Το 67% των κληρικών.

-Το 72% των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας

-Το 82% των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός αν και αυτοαναιρέθηκε, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι στις εκκλησίες θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι μόνο μετά από τη διενέργεια rapid test. 

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο και ο υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση σε συζητά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δύο αυτών κατηγοριών εργαζομένων που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

Ο κ. Πλεύρης δεν ανέφερε τον λόγο, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε, δεν στήριξε την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των γιατρών και των νοσηλευτών.

Ωστόσο, είναι ευκόλως κατανοητό γιατί η κυβέρνηση δεν το κάνει: Αστυνομικοί και κληρικοί, σε σημαντικό ποσοστό, αποτελούν ψηφοφόρους της ΝΔ…

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεμβολίαστοι 1 στους 3 κληρικούς & 1 στους 4 αστυνομικούς"

Πλεύρης: Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να κλείσει ξανά και δήλωσε ότι τα μέτρα δεν στοχεύουν σε περιορισμό της δραστηριότητας των εμβολιασμένων, αλλά όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Για τις ΜΕΘ

Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση, αλλά αντέχει, είπε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα διεμήνυσε ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ που λειτουργούν και πως έχουν εξασφαλιστεί αναπνευστήρες και υποδομή ώστε να μπορεί, αν χρειαστεί, να γίνει διασωλήνωση, εκτός ΜΕΘ. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό», πρόσθεσε.

«Έχουμε άνω των 700 κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Σε ορισμένες περιοχές, όπου υπήρξε ιδιαίτερη πίεση, ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης των υπηρεσιών. Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς» είπε.

 

Για τους εμβολιασμούς

Ως προς τους εμβολιασμούς, τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 900.000. Τα 137.000  ραντεβού έχουν κλειστεί για πρώτη δόση.

Οι 343.000 για δεύτερη δόση και οι 420.000 για την τρίτη δόση. Τουλάχιστον με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 75% του ενήλικου πληθυσμού και το 65% του γενικού πληθυσμού.

Αυτά είναι τα τρία στάδια των νέων μέτρων

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης. Έτσι οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ

Τα μέτρα που είναι στοχευμένα και σε τρία στάδια:

(α) Οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους (φαρμακεία, προμήθεια τροφίμων),

(β) μόνο για εμβολιασμένους ή με έλεγχο τους ανεμβολίαστους (λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, χώροι λατρείας, κομμωτήρια, ανοικτοί χώροι εστίασης). Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο. 

(γ) διασκέδαση σε κλειστούς χώρους που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους (κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια).

Επιπλέον, για την είσοδο των ανηλίκων στους κλειστούς χώρους θα υπάρχει, όπου απαιτείται, σελφ τεστ και όχι εργαστηριακός έλεγχος.

Από τις 13 Δεκεμβρίου όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση για να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος. Συγκεκριμένα, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στο 6μηνο, ενώ θα έχουν περιθώριο μέχρι τους 7 μήνες, καθώς μετά θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι θα πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από την αστυνομία, το Λιμενικό σώμα και Ακτοφυλακή, Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Διυπηρεσιακή Μοναάδα της Αγοράς για την εφαρμογή των μέτρων.

*Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν. Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

*Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

*Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

*Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

*Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλεύρης: Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα"

Άτομα με αναπηρία: Οι δέκα πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματά τους

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναλαμβάνει δέκα πρωτοβουλίες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και τον περιορισμό των ανισοτήτων, τις οποίες παρουσίασε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΤΙΑ, «10 Χρόνια ΣΥΔ-10 Βήματα Μπροστά».

Όπως υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, «για την κυβέρνηση, η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή. Το υπουργείο μας θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια: της αποδοχής της διαφορετικότητας, της υποστήριξης στη διαβίωση και της ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε πως εδώ και έναν χρόνο είναι σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σπουδαιότητα που έχει για την κυβέρνηση το ζήτημα αυτό.

«Σε υψηλή προτεραιότητα θέτουμε και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων σε ικανοποίηση των διατάξεων της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Όλες οι πρωτοβουλίες και δράσεις μας έχουν ως βασικό τους πυρήνα τις διαστάσεις της συνύπαρξης, της συμπερίληψης, της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας και ο σχεδιασμός μας έχει έναν οριζόντιο χαρακτήρα. Διατρέχει δηλαδή οριζόντια δράσεις και υπηρεσίες» σημείωσε.

Απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του υπουργείου, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τα εξής:

  1. «Χθες, ανακοινώσαμε την οριστική κατάργηση της υποχρέωσης των αναπήρων πολιτών με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να περνούν ξανά και ξανά επιτροπές για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης αναπηρίας τους. Ήταν κάτι αυτονόητο, που επιτέλους γίνεται πράξη! Επιπλέον, ανακοινώσαμε τη μεταστέγαση των ΚΕΠΑ από το κτίριο της οδού Πειραιώς σε ένα καινούργιο κτίριο στο Στάδιο Ειρήνης κα Φιλίας, με θέρμανση, κλιματισμό και χώρους στάθμευσης, αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση στην πράξη.
  2. Ολοκληρώσαμε πρόσφατα τη στρατηγική αποϊδρυματοποίησης και το σχέδιο δράσης της. Στόχος μας είναι ο μετασχηματισμός των μεγάλων ιδρυμάτων και η σταδιακή ένταξη των ωφελουμένων τους σε εναλλακτικές μορφές διαβίωσης, όπως είναι και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Υλοποιούμε δράσεις που θα ενισχύουν την προοπτική της αποϊδρυματοποίησης για τα πιο ευάλωτα παιδιά, όπως τα παιδιά με αναπηρία και εφήβους. Ειδικότερα, για τα παιδιά 15-18 ετών θα αναπτυχθούν μικρές δομές οικογενειακού τύπου, όπου θα τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτούν χρηστικές δεξιότητες, για να διαβιούν εντός του κοινωνικού ιστού, ενώ δημιουργείται και πλαίσιο για την επαγγελματική αναδοχή.
  3. Πρόσφατα, θεσμοθετήσαμε τον προσωπικό βοηθό, ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, που ικανοποιούμε, αλλά και μια ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία που θα στηρίξει τον ωφελούμενο στα μικρά ή τα μεγάλα, καθημερινά, που χρειάζεται, ώστε να ικανοποιηθεί το δικαίωμα για ένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
  4. Αναπτύσσουμε την κάρτα αναπηρίας, ένα ακόμη αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ., που θα κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των αναπήρων και εντός του 2022 θα τεθεί σε ισχύ.
  5. Συνεργαζόμαστε επίσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, με τη συνδρομή της τεχνικής βοήθειας που παρέχει ο EASPD, σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές 0-6 ετών, όπου επίκεντρο θα είναι η οικογένεια και φυσικά το ίδιο το παιδί.
  6. Στοχεύουμε στην αποτελεσματικότερη εποπτεία των δομών παιδικής προστασίας και διασφαλίζουμε ότι τα μοναδικά κριτήρια αποφάσεων σε κάθε δομή είναι το συμφέρον των παιδιών και η διασφάλιση της προοπτικής να βρεθεί γι’ αυτά μια οικογένεια.
  7. Καθώς σήμερα, 19η Νοεμβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών, σημειώνω πως, με τον ν. 4837/2021, λάβαμε μέτρα για την ουσιαστική βελτίωση του πλαισίου της παιδικής προστασίας και, μεταξύ άλλων, συνιστάται εθνικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης αναφορών περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων.
  8. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη διάσταση της προσβασιμότητας τόσο σε σχέση με το περιβάλλον, όσο και σε σχέση με αγαθά και υπηρεσίες. Όλοι έχουν αυτά τα δικαιώματα!
  9. Πρόσφατα, παραδόθηκε το πόρισμα της ομάδας εργασίας για τους εκπαιδευτές κινητικότητας, απόκτησης δεξιοτήτων και προσανατολισμού για τα άτομα με οπτική αναπηρία, που θα αποτελέσει έναυσμα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης εκπαιδευτών για τα άτομα με προβλήματα όρασης.
  10. Τέλος, πρόσφατα, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για την πρόσληψη στον δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους».

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να κάνουμε τη ζωή των ατόμων με αναπηρία καλύτερη και έχετε την προσωπική μου δέσμευση, διότι είναι το καθήκον μας, είναι η επιλογή μας, είναι πάνω από όλα αυτό που λέει η καρδιά μας!».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άτομα με αναπηρία: Οι δέκα πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματά τους"

Κορωνοϊός - Αυστρία: Ολικό lockdown από τη Δευτέρα και καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου

Σφίγγει τα λουριά για όλους η Αυστρία επιβάλλοντας υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους και lockdown, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στη Γερμανία, η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα (19:15 μ.μ., ώρα Ελλάδος) νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Τα κρούσματα της νόσου Covid στην Αυστρία έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες με την αυστριακή κυβέρνηση να αναγκάζεται να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, λίγες ημέρες μετά το lockdown που επέβαλε για τους ανεμβολίαστους. Για περισσότερο από μια εβδομάδα, οι αυστριακές αρχές έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα. Οι κλινικές βρίσκονται στα όριά τους. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στο Σάλτσμπουργκ και την Άνω Αυστρία, με κρούσματα να αγγίζουν τα 1.500 ανά 100.000 κατοίκους.

Η αυστριακή κυβέρνηση συμφώνησε σε καθολικό lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει -σε πρώτη φάση- δέκα ημέρες ενώ μπορεί να παραταθεί για δέκα ημέρες το πολύ. Το μέτρο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα», είπε ο Καγκελάριος της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ εξηγώντας την απόφασή του. «Υποκινούμενοι από ριζοσπαστικούς αντιεμβολιαστές και σαθρές, ψευδείς ειδήσεις», πολύ λίγοι έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για επίθεση στο σύστημα υγείας μας», τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

«Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό», είπε ο Καγκελάριος και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Αυστρία: Ολικό lockdown από τη Δευτέρα και καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου"

Πάτρα: Συνελήφθη γυναίκα που είχε στο σπίτι της 53 σκύλους και μία γάτα – Καλείται να πληρώσει 76.600 ευρώ

Μία γυναίκα συνελήφθη στην Πάτρα διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε να έχει στο σπίτι της 53 σκύλους και μία γάτα, τα οποία στερούνταν περιπάτου και άσκησης σε εξωτερικό χώρο.

Επιπλέον, δύο από τα σκυλιά είχαν γεννήσει χωρίς να έχει ληφθεί σχετική άδεια για την αναπαραγωγή, ενώ η συλληφθείσα δεν είχε προβεί στον προβλεπόμενο ετήσιο εμβολιασμό των σκύλων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στα εννέα από τα σκυλιά δεν αντιστοιχούσε ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, που ήταν επικολλημένος στα βιβλιάρια υγείας.

Επίσης, στη συλληφθείσα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, συνολικού ύψους 76.600 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συνελήφθη γυναίκα που είχε στο σπίτι της 53 σκύλους και μία γάτα – Καλείται να πληρώσει 76.600 ευρώ"

Θεσσαλονίκη: Απίστευτα περιστατικά με αρνητές στα νοσοκομεία που πετούν τις μάσκες και αρνούνται ιατρική βοήθεια

Τα απίστευτα περιστατικά με αρνητές του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουν καθημερινά περιέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Κατσάκας, φέτος η πανδημία είναι των ανεμβολίαστων. «Με θλίβει ιδιαίτερα ότι οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να παίζουν “ρώσικη ρουλέτα”. Έρχονται στα νοσοκομεία, διαμαρτύρονται, δημιουργούν προβλήματα στους γιατρούς, θέλουν να υπογράψουν για να φύγουν, λες και κάποιος τους πίεσε για να έρθουν στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι οι αρνητές πετούν τις μάσκες μέσα στο νοσοκομείο, λένε στους γιατρούς ότι δε θέλουν θεραπεία, ζητούν να υπογράψουν και να φύγουνε και δε πιστεύουν ότι νοσούν από κορωνοϊό, όπως είπε ο διοικητής τους νοσοκομείου.

Ερωτηθείς για το πως ενεργούν σε αυτές τις περιπτώσεις, ανέφερε ότι «προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε και στο τέλος λέμε ότι θα ειδοποιήσουμε τον εισαγγελέα και θα αναγκαστείτε να μείνετε μέσα».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, «έτσι ώστε στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων να μην υπάρχουν καρέκλες άδειες από αγαπημένα πρόσωπα».

Δείτε βίντεο:

 

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Απίστευτα περιστατικά με αρνητές στα νοσοκομεία που πετούν τις μάσκες και αρνούνται ιατρική βοήθεια"

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός: Επενδύσεις, εξαγωγές, κατανάλωση φέρνουν ανάπτυξη 4,5%

Σημαντική ενίσχυση θα δεχθεί από τις επενδύσεις, την κατανάλωση και τις εξαγωγές η ελληνική οικονομία το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19.11.2021) στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα τα στοιχεία του προϋπολογισμού η ανάπτυξη για το 2022 θα φτάσει το 4,5%. Στο πλαίσιο αυτό οι επενδύσεις το επόμενο έτος προβλέπεται πως θα αυξηθούν κατά 21,9%, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κατά 8,9% και η ιδιωτική κατανάλωση κατά 3%.

Η δημόσια κατανάλωση στον αντίποδα περιορίζεται αισθητά κατά 2,8%, έναντι αύξησης 4,1% το 2021, με το υπουργείο Οικονομικών να κατεβάζει ταχύτητα στις δημόσιες δαπάνες οι οποίες διέγραψαν πορεία εκρηκτικής αύξησης στα χρόνια της πανδημίας.

Η ανεργία αναμένεται πως θα υποχωρήσει στο 14,2% του εργατικού δυναμικού από 15,9% φέτος ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να ανησυχεί για παγίωση των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία.

Το πρωτογενές έλλειμμα προβλέπεται πως θα διαμορφωθεί το επόμενο έτος στο 1,4% του ΑΕΠ, έναντι 7% που είναι για εφέτος.

Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 350 δισ. ευρώ ή 197,1% του ΑΕΠ φέτος από 206,3% του ΑΕΠ το 2020 ενώ προβλέπεται νέα βουτά στο 189,6% του ΑΕΠ (αλλά στα 355 δισ. ευρώ) το 2022.

Παρότι ο προϋπολογισμός του 2022 καταρτίζεται, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, υπό το καθεστώς αβεβαιότητας που προκαλεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση και μολονότι οι τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στις τιμές αποτελούν πρόσθετο παράγοντα αβεβαιότητας, έχουν ήδη καταγραφεί τα πρώτα θετικά μακροοικονομικά αποτελέσματα, μετά τη σταδιακή υποχώρηση των άμεσων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης. Για αυτό τον σκοπό ο ρυθμός ανάπτυξης για το έτος 2021 αναθεωρείται σημαντικά προς τα άνω, από 3,6% που προβλεπόταν στο ΜΠΔΣ 2022-2025 και 6,1% στο προσχέδιο Προϋπολογισμού 2022, σε 6,9%.

Αυτό σηματοδοτεί ότι σε σχέση με την ύφεση ύψους 9,0% που παρατηρήθηκε το 2020, η οικονομία έχει ήδη καλύψει άνω των δύο τρίτων του απολεσθέντος εγχώριου προϊόντος, εντός μάλιστα ενός έτους που κατά το πρώτο εξάμηνο υπήρχαν ακόμη σε ισχύ σημαντικά περιοριστικά μέτρα στην άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, η σωρευτική ανάπτυξη των ετών 2021-2022 αυξάνεται στο 11,7%, 1,6% υψηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις στο ΜΠΔΣ 2022-2025, σηματοδοτώντας ότι κατά το έτος 2022 όχι μόνο αναμένεται να αποκατασταθεί το επίπεδο του εγχώριου προϊόντος του 2019, αλλά αυτό να αυξηθεί περαιτέρω, κατά 1,7%. Χαρακτηριστικό και δομικό στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας, από 16,5% τον Σεπτέμβριο του 2020, σε 13% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το ανωτέρω αποτέλεσμα δεν οφείλεται προφανώς μόνο στην άρση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, αλλά σε μεγάλο βαθμό στην πρωτόγνωρη σε ύψος οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ξεπερνά τα 43 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση, και τα 31 δισ. ευρώ σε δημοσιονομική βάση, την περίοδο 2020-2022. Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε ασφαλή επίπεδα, ενώ η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης με τη βοήθεια των πρόσθετων πόρων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», περιορίζει καθοριστικά τις μακροχρόνιες δημοσιονομικές συνέπειες της πανδημίας, και διασφαλίζει την πορεία αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους, ως ποσοστού του ΑΕΠ, στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Για το έτος 2021 τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, σε δημοσιονομική βάση, μετά την αφαίρεση των επιστροφών φόρων, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 50.927 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 438 εκατ. ευρώ ή 0,9%, έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2022-2025.

Οι συνολικές δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2021 σε δημοσιονομική βάση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 70.847 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 777 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον στόχο του ΜΠΔΣ 2022-2025. Η αύξηση αυτή, όπως προκύπτει και από την ανάλυση των δαπανών κατά μείζονα κατηγορία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις υλοποιούμενες δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή ο προϋπολογισμός: Επενδύσεις, εξαγωγές, κατανάλωση φέρνουν ανάπτυξη 4,5%"

Κορωνοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Διαβατών μετά τον εντοπισμό 40 κρουσμάτων

Περίπου 40 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, όλοι οι θετικοί είναι κρατούμενοι, παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Λόγω των κρουσμάτων δεν διενεργούνται αυτές τις μέρες επισκεπτήρια στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στις φυλακές Διαβατών, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται στα 3/4 επί του συνόλου των κρατουμένων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Διαβατών μετά τον εντοπισμό 40 κρουσμάτων"

Πάτρα – Κορονοϊός: Ανάστατοι οι γιατροί για το βρέφος δύο μηνών που αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν

«Είμαστε όλοι αναστατωμένοι με τη διασωλήνωση του βρέφους», λέει στο newsit.gr, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου ενώ ταυτόχρονα μιλάει για την πανδημία η οποία στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έχει προκαλέσει το θάνατο νέων ανθρώπων και στέλνει στις ΜΕΘ έγκυες γυναίκες.

Για την κατάσταση της υγείας του  βρέφους που μεταφέρθηκε με κορονοϊό από το Αγρίνιο, στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μιλούν στο newsit.gr ο κ. Ηλιάδης και ο κ. Δημητρίου. Οι γιατροί της της παιδιατρικής κλινικής αλλά και της μονάδας εντατικής θεραπείας Παίδων, του  Νοσοκομείου Πατρών, συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη, για το 2 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κορονοϊό. 

«Κρισιμότατη είναι η κατάσταση την υγείας του, δίνουμε μεγάλο αγώνα όλη η ομάδα της εντατικής. Παρουσίασε χθες μια ραγδαία επιπλοκή και διαδωληνωθηκε. Υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή του, είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζω να έχουμε καλύτερα νέα στη συνέχεια της ημέρας” λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. 

“Είναι μια σοβαρή κατάσταση, θα δούμε πως θα εξελιχθεί” δήλωσε και ο καθηγητής παιδιατρικής Πατρών, κ. Δημητρίου.  

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου αναφέρει ότι όλα τα μέλη της οικογένεια του βρέφους είναι ανεμβολίαστα. “Είναι σε σοβαρή κατάσταση, δόθηκε ουσιαστικά υψηλής ροής μάσκα οξυγόνου από χθες, προσπαθώντας να αποφύγουμε την διασωληνωση, αλλά χθες το απόγευμα αποφασίστηκε ότι θα γίνει τελικά διασωληνωση. Όλη στην οικογένειά του είναι ανεμβολίαστοι» λέει στο newsit.gr, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου συνεχίζοντας προσθέτει:

«Προς το παρόν σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι στην Πάτρα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό. Έχουμε θανάτους νέων ανθρώπων, έχουμε μια έγκυο 32 ετών στο νοσοκομείο, ευτυχώς όμως σε σταθερή κατάσταση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Κορονοϊός: Ανάστατοι οι γιατροί για το βρέφος δύο μηνών που αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν"

Ξεκίνησε η επίταξη γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα, στις 08:00, η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ αναφέρεται: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας. Η έκδοση των "Φύλλων Επίταξης" θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α' 47)».

Οι γιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων που «επιστρατεύονται» θα πρέπει, σύμφωνα με το ΦΕΚ, να εμφανισθούν στις 08:00 της επόμενης ημέρας για την επίδοση του φύλλου επίταξης στον τόπο που ορίζεται εντός του φύλλου, σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β'. Επίσης, υποχρεούνται κατά το χρονικό διάστημα επίταξης των υπηρεσιών τους ως γιατρών στο νοσοκομείο, στο οποίο καλούνται να εμφανισθούν, να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Η αιτιολόγηση για την επίταξη γίνεται στο ΦΕΚ ως εξής: Εξυπηρετεί «την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορονοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η επίταξη γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα"

Βόλος: Η απίστευτη προσφορά σουβλατζίδικου για τον κορονοϊό που κάνει θραύση

Aκούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην πόλη του Βόλου αποφάσισε ότι μέσα στην πανδημία είναι μία καλή ευκαιρία να συνδυάσει το… καλό φαγητό με την υγεία των πελατών του.

Έτσι με ανακοίνωση που εξέδωσε στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώνει ότι με κάθε παραγγελία άνω των 20 ευρώ, προσφέρει δωρεάν ένα rapid test σε συνεργαζόμενο φαρμακείο!

Η προσφορά ισχύει έως την προσεχή Κυριακή

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Η απίστευτη προσφορά σουβλατζίδικου για τον κορονοϊό που κάνει θραύση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news