facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Δήμος Κασσάνδρας: Σφραγίζει υδρόμετρα λόγω οφειλών

Εκατοντάδες οφειλέτες της ύδρευσης στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, θα δούν από αύριο  να κόβεται η παροχή νερού.

Σε διακοπή της υδροδότησης σε μια εβδομάδα θα προχωρήσει και ο δήμος Προποντίδας, όπου οι υπόχρεοι  ανέρχονται σε περίπου 4.500, εκ των οποίων  μόλις το 8,26% έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Στην Κασσάνδρα, τα συνεργεία θα αρχίσουν από αύριο Πέμπτη το σφράγισμα των υδρομέτρων σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ανάμεσά τους ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και ιδιώτες.  

Δήμος Κασσάνδρας: Σφραγίζει υδρόμετρα λόγω οφειλών

Η Αναστασία Χαλκιά δήμαρχος Κασσάνδρας, εξηγεί ότι είναι τόσο έντονο το φαινόμενο του υπερτουρισμού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες υδροδότησης και οι βλάβες που είχαν εντοπιστεί διορθώθηκαν τάχιστα. Όταν σε αυτό προστίθεται το πρόβλημα εκείνων που αρνούνται να πληρώσουν τότε η κατάληξη είναι να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Το πρόβλημα της υδροδότησης οξύνεται ραγδαία. Πέρυσι επτά και φέτος 19 οικισμοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ έχει καταγραφεί και υδροκλοπή της τάξεως του 35-38%.

Όπως αναφέρει η κ. Χαλκιά στην Κασσάνδρα 583 ΑΦΜ χρωστούν 13 εκατ. ευρώ, ποσό τεράστιο για το μέγεθος του δήμου, ο οποίος από αύριο θα αρχίσει το σφράγισμα σε οικισμούς και βίλες. Τα έσοδα της εταιρείας υδροδότησης λειτουργούν ανταποδοτικά και γίνονται έργα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Κασσάνδρας: Σφραγίζει υδρόμετρα λόγω οφειλών"

Επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ – Ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού

Την επίθεση που περίμενε το Ισραήλ από την Χεζμπολάχ μετά την δολοφονία του στρατιωτικού της διοικητή, Φουάντ Σακρ, εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης η φιλοϊρανική ισλαμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και βίντεο που αναρτούν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Οι σειρήνες συναγερμού άρχισαν να ηχούν στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στα βίντεο φαίνεται η αεράμυνα του Ισραήλ «Iron Dome» να καταστρέφει στον αέρα πολλές από τις ρουκέτες.

Τηλεοπτικοί σταθμοί του Λιβάνου που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ, υποστηρίζουν ωστόσο, ότι «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ δεν αποτελούν αντίποινα στη δολοφονία του Φουάντ Σακρ. Αυτή είναι η επανέναρξη των κανονικών επιχειρήσεων από τη Χεζμπολάχ».

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ – Ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού"

Κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου

Από θαύμα δεν προκλήθηκε τραυματισμός όταν, μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο, κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού διώροφης οικίας, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις, ήταν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, 1ης Αυγούστου, στην Ενδεκάτη Ναυπλίου, όταν, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, κατάρρευσε το μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε δυο σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και η πυροσβεστική, όπου, για λόγους ασφάλειας των περαστικών, απέκλεισαν προσωρινά τον δρόμο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου"

Υποκλοπές: Δεν συνδέεται η ΕΥΠ με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – Τι αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο πόρισμά του

Αποσυνδέει στο πόρισμα των 286 σελίδων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Ο δικαστικός λειτουργός αναγνωρίζει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες την ύπαρξη και δράση εκτεταμένου δικτύου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων διαφόρων προσώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Pretador.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, για την ύπαρξη και δράση του δικτύου Pretador για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις καταλογίζει ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα, ιδιώτες, επιχειρηματίες οι οποίοι και σχετίζονται με τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Όπως κατά πληροφορίες αναφέρει στο πόρισμά του, αυτά τα τέσσερα πρόσωπα επιχείρησαν την παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε 116 περιπτώσεις, πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπά, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες τους, κάθε τύπου, τηλεφωνικές, ηλεκτρονικές και λοιπά.

Κατά πληροφορίες, ο εισαγγελέας τονίζει πως σε δύο περιπτώσεις, πέτυχαν τον στόχο τους, αυτές του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και της Άρτεμις Σίφορντ οι οποίοι άνοιξαν το κακόβουλο λογισμικό και παρακολουθήθηκαν. Για τους υπόλοιπους επισημαίνεται πως υπήρξαν θύματα απόπειρας παρακολούθησης καθώς δεν πάτησαν τα σχετικά likns. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις κατά πληροφορίες, συνήγοροι θυμάτων οι οποίοι και άλλοι ισχυρίζονται πως «πάτησαν» το σχετικό link και υπέστησαν παρακολούθηση μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός, έχει κάνει σχετική καταγγελία ο Χρήστος Σπίρτζης.

Οι 28 «στόχοι»

Κατά πληροφορίες, στο εισαγγελικό πόρισμα γίνεται αναφορά και στους 28 στόχους οι οποίοι είχαν παρακολουθηθεί κατά διαστήματα και από την ΕΥΠ, με τον εισαγγελέα να επισημαίνει πως το ποσοστό αυτό, 24% επί του συνόλου των διαπιστωμένων θυμάτων του Pretador, (συνολικά 116) δεν οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπήρχε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Pretador.

Μάλιστα, σημειώνει πως το ποσοστό αυτό πέφτει στο 1% εάν συγκριθεί με το σύνολο των 15 χιλιάδων διατάξεων άρσης τηλεφωνικού απορρήτου που πραγματοποιήθηκαν από το 2020 ως το 2023.

Στο πόρισμα δεν αποδίδονται ευθύνες και σε πρόσωπα τα οποία είχαν καταμηνυθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, μεταξύ των οποίων ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων και ο τότε γενικός διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και η τότε εισαγγελέας αρμόδια για θέμα ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, που είχε προσυπογράψει και ασκήσει τον έλεγχο νομιμότητας για χιλιάδες παρακολουθήσεις.

Για τους κ.κ. Κοντολέοντα και Δημητριάδη αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχαν γνώση των παράνομων παρακολουθήσεων, ενώ για την κυρία Βλάχου τονίζεται ότι ελέγχθηκε πειθαρχικά από τον Άρειο Πάγο και δεν της αποδόθηκε καμία ποινική ευθύνη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται – αφού το πόρισμα μελετηθεί από τους παθόντες – να αποφασιστούν και οι επόμενες κινήσεις τους όπως για παράδειγμα η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποκλοπές: Δεν συνδέεται η ΕΥΠ με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – Τι αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο πόρισμά του"

Πυροσβεστική: Στις 31 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/31-07-2024 έως Ω/18:00/01-08-2024 εκδηλώθηκαν 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 8.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: Στις 31 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Άνεμοι έως 5 μποφόρ

Πιο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 με 32 και στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και πιθανόν τοπικά έως 40 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Άνεμοι έως 5 μποφόρ"

Από άγριο πουλί ξεκίνησε η χθεσινή φωτιά στην Εύβοια – Τι έδειξαν τα ευρήματα της Πυροσβεστικής

Η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 31/7 στον Πισσώνα Εύβοιας οφείλεται σε άγριο πουλί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το άγριο πτηνό ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια σε κολόνα της ΔΕΗ. Από αυτή την επαφή προκλήθηκαν σπινθήρες που έπεσαν στο έδαφος και άναψαν τη φωτιά.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρήκε στο σημείο το απανθρακωμένο πουλί, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι γεράκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας με σκοπό να τεκμηριώσει επιστημονικά την εκτίμηση των αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Από άγριο πουλί ξεκίνησε η χθεσινή φωτιά στην Εύβοια – Τι έδειξαν τα ευρήματα της Πυροσβεστικής"

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Βρέθηκαν κρούσματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα εντοπίστηκαν και σε δύο περιοχές στην Ηλεία. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη θανάτωση των ζωών και την ταφή τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται για δύο κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων, τα οποία βρέθηκαν την 1η Αυγούστου σε ισάριθμες κτηνοτροφικές μονάδες του νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν στην περιοχή του Βαρθολομιού, του Δήμου Πηνειού και στη Νεμούτα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ήδη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης συντονίζει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την θανάτωση των ζωών και την μετέπειτα ταφή τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, μαζί με τη Διευθύντρια Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Παναγιώτα Σπυροπούλου αναμένεται να μεταβούν στις κτηνοτροφικές μονάδες, όπου εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα.

Ένα κρούσμα πανώλης εντοπίστηκε και στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα τα 20 από τα 25 συνολικά έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Βρέθηκαν κρούσματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία"

Σοκ στη Σητεία: 69χρονος μαχαίρωσε 35χρονο μετά από έντονο διαπληκτισμό για μια περίφραξη

Σοβαρό περιστατικό απόπειρας ανθρωποκτονίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι της Τετάρτης 31/7 στον Δήμο Σητείας, Λασιθίου, όταν ένας 69χρονος ντόπιος συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος ενός 35χρονου. Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού μεταξύ των δύο ανδρών, με τραγική κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό του νεότερου ατόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 69χρονος επιτέθηκε στον 35χρονο χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας του σοβαρές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα. Μήλον της έριδος τα όρια της περίφραξης στα βοσκοτόπια τους, που τους οδήγησε να πιαστούν στα χέρια με τον 69χρονος να βγάζει μαχαίρι.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο για την παροχή ιατρικής φροντίδας, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του δράστη.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, οι οποίοι συνέλαβαν τον 69χρονο και σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού και τα αίτια του διαπληκτισμού που οδήγησε στην αιματηρή επίθεση. Οι αρχές ερευνούν περαιτέρω στοιχεία και μαρτυρίες που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στη Σητεία: 69χρονος μαχαίρωσε 35χρονο μετά από έντονο διαπληκτισμό για μια περίφραξη"

Δίκη για το Μάτι: Σπαρακτικές καταθέσεις γονιών που έχασαν τα παιδιά τους – «Είδα τον γιο μου να χάνεται μπροστά μου»

Με τις καταθέσεις γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018, συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Η Αθήνα Μουτάφη έχασε τον γιο της, Βίκτωρα στην πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ ο Ιωάννης Φιλιππόπουλος τις δίδυμες κόρες του και τους γονείς του.

Η κυρία Μουτάφη περιέγραψε στην κατάθεση της τον αγώνα που έδωσε εκείνη την ημέρα προκειμένου να σώσει τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της. Δυστυχώς ο γιος της δεν τα κατάφερε.

Η μάρτυρας εξιστόρησε πως είδε μπροστά στα μάτια της να χάνεται μέσα στην θάλασσα ο γιος της. Εκείνη και η κόρης της διασώθηκαν από ένα καΐκι. «Μόλις την έβαλα στο καϊκι δεν ήθελα να σωθώ, δεν είχα χαρά που σώθηκα» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Τα όσα περιέγραψε αδιανόητα για την απουσία του κρατικού μηχανισμού και κάθε βοήθειας προς τους ανθρώπους που προσπαθούσαν εκείνες τις στιγμές να σώσουν τη ζωή τους.

Με τον πόνο να διαγράφεται ακόμα και σήμερα στη φωνή της, η μάρτυρας είπε στην κατάθεση της στο δικαστήριο πως βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα με τα κύματα να είναι τεράστια.

«Είδα το παιδί μου να χάνεται μπροστά μου βασανιστικά»

«Μας κουκούλωναν. Το μέλημα μου ήταν να μην χαθούμε με τα παιδιά και να είμαστε κοντά .Μετά από δύο τρία κύματα έβλεπα τη Βάσια αλλά όχι τον Βίκτωρα. Μετά τον είδα μπρούμυτα. Είχε φύγει το παιδί. Η Βάσια ήθελε να τον πάρουμε μαζί. Ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε γονέα. Εγώ τον ζούσα μπροστά μου. Αναγκάστηκα να αφήσω το παιδί μου. Είδα το παιδί μου να χάνεται μπροστά μου βασανιστικά και να πρέπει να το αφήσω μέσα στη θάλασσα για να σώσω το άλλο μου παιδί. Είχαμε κουραστεί πολύ. Καποια στιγμή έβγαλα το στηθόδεσμο μου και έδεσα το χέρι μου με το χέρι του παιδιού μου για να μη χαθούμε. Είμαστε στον ωκεανό μόνες μας. Μετά συναντηθήκαμε και κάποιους άλλους και ενωθήκαμε. Έρχονταν  και άλλα  επιπλέοντα πτώματα. Αυτά που βλέπετε εσείς στις ταινίες εμείς τα ζήσαμε στην πραγματικότητα» περιέγραψε η μάρτυρας. Όπως εξήγησε ο γιος της εντοπίστηκε μετά από οκτώ ημέρες.

«Ο κρατικός μηχανισμός δεν έκανε τίποτα»

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μάλιστα προκλήθηκε ένταση όταν κατηγορούμενος ζήτησε τον λόγο επιχειρώντας να εξηγήσει πως υπήρχε πρόβλημα με την ορατότητα από τους καπνούς και για αυτό δεν πέταξε ελικόπτερο ενόσω δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν στην θάλασσα.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την την έκρηξη της κόρης της μάρτυρα η οποία δεν έχει καταφέρει να συνέλθει από την απώλεια του αδελφού της.

«Το μόνο πράγμα που έκανε ο κρατικός μηχανισμός ήταν ότι δεν έκανε τίποτα…» είπε η μάρτυρας, εξηγώντας : «Δεν είμαι υπερβολική επειδή έχασα το παιδί μου. Έτσι είναι! Αν τα είχαν κάνει όλα καλά ούτε θα εκβίαζαν τον πραγματογνώμονα ούτε θα γινόταν παραποίηση στοιχείων», επισήμανε.

Η κυρία Μουτάφη φορτισμένη συναισθηματικά ζήτησε από το δικαστήριο να αποδώσει δικαιοσύνη και να τους λυτρώσει από τον πόνο, επισημαίνοντας «μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό».

«Τα όσα έζησε η οικογένειά μου δεν τα χωρά ανθρώπινος νους»

Στο δικαστήριο κατέθεσε, νωρίτερα, και ο Ιωάννης Φιλιππόπουλος, ο οποίος περιέγραψε πως τα δίδυμα κοριτσάκια του έφυγαν από την ζωή στην αγκαλιά των παππούδων τους στο οικόπεδο Φράγκου.

«Βρέθηκαν και οι τέσσερις αγκαλιασμένοι. Η μητέρα μου από κάτω τα κορίτσια ανάμεσα και ο πατέρας μου από πάνω είπε ο μάρτυρας ο οποίος εξήγησε πως οι δικοί του δεν είχαν καμία σχέση με το Μάτι αλλά βρέθηκαν εκεί καθώς στο δρόμο της επιστροφής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως οι γονείς και τα κοριτσάκια του θα ζούσαν «αν δεν τους είχαν στείλει και αυτούς στην παγίδα θανάτου μέσα το Μάτι…».

Τα όσα έζησε η οικογένεια του δε τα χωρά ανθρώπινος νους καθώς όπως είπε αναγκάστηκαν να κάνουν «δεύτερη κηδεία γιατί βρέθηκαν τα πόδια της μητέρας μου πιο μακριά σε διαφορετική μέρα. Μου έδωσαν τους γονείς μου για ταφή ,αλλά δεν μου έδιναν τα παιδιά γιατί δεν μπόρεσαν να τα ξεχωρίσουν και το κάναμε με βάση τα εκμαγεία από τα μασελάκια που είχε κρατήσει η γυναίκα μου.»

Ο μάρτυρας, καταθέτοντας μέσα σε μία απόλυτη σιωπή, εξήγησε πως τα 9χρονια κοριτσάκια του «πέθαναν νωρίτερα γιατί είχαν πιο μικρά πνευμόνια. Και οι γονείς μου πέθαναν μετά. Αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί. Τους κύκλωσε η φωτιά και αυτό ήταν. Και εγώ πρέπει όλο αυτό να το ανεχτώ! Να ζήσω με αυτό, που δεν ζεις! Όταν όλος ο κόσμος φεύγει για διακοπές εγώ πάω στο νεκροταφείο. Μου στέρησαν τις αγκαλιές των παιδιών μου. Ζήτησα να σφραγίσουν τα φέρετρα τους και δεν άφησα κανέναν.. τα κατέβασα εγώ στον τάφο τα φέρετρα των παιδιών μου».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Αυγούστου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη για το Μάτι: Σπαρακτικές καταθέσεις γονιών που έχασαν τα παιδιά τους – «Είδα τον γιο μου να χάνεται μπροστά μου»"

Επιδότηση 1,6 λεπτά/κιλοβατώρα δίνει η κυβέρνηση για τον Αύγουστο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2024, το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά σε καταναλώσεις του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16 €/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να αποτραπεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από την αύξηση των τιμών του ρεύματος, εξαιτίας της πρόσφατης δυσλειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρατηρήθηκε εντός του περασμένου Ιουλίου.

Μετά την ανακοίνωση των επιδοτήσεων, το πράσινο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Αύγουστο διαμορφώνεται σε 0,14791 ευρώ/kwh τελική τιμή και το οικιακό κίτρινο myHome4All διαμορφώνεται σε 0,13904 ευρώ/kwh. 

Οι ανανεωμένοι τιμοκατάλογοι που περιλαμβάνουν και τις επιδοτήσεις, θα αναρτηθούν στο site της ΔEΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Με βάση τις τιμές των παρόχων που έχουν γίνει γνωστές (και καλύπτουν άνω του 80% της αγοράς), η τελική τιμή για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται κάτω των 15 λεπτών/kWh, μετά την έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώνουμε».

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε: «Η κυβέρνηση, ενεργώντας άμεσα, όπως το έπραττε και στα προηγούμενα χρόνια της ενεργειακής κρίσης, διατηρεί με την επιδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση 1,6 λεπτά/κιλοβατώρα δίνει η κυβέρνηση για τον Αύγουστο"

«Συγχωροχάρτι» για παρανομίες στους αιγιαλούς

Η πολιτεία δίνει για ακόμη μία φορά «συγχωροχάρτι» στις παρανομίες στους αιγιαλούς. Με τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε δήμους να νομιμοποιήσουν παράνομες κατασκευές (λ.χ. προβλήτες, μπαζώματα), προκειμένου αυτά να μισθώνονται σε καφετέριες και ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Η τροπολογία περιλαμβάνει και αναστολή όλων των κυρώσεων, όπως επιβολή σφράγισης και πρόστιμα, «φωτογραφίζοντας» τις περιοχές της Μαγνησίας όπου πρόσφατα έγιναν έλεγχοι από τις κτηματικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση στην τροπολογία, η πολιτεία αντιλαμβάνεται τις παράνομες κατασκευές των δήμων στους αιγιαλούς ως παράγοντα που «επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιοχές της χώρας».

Για να «αποκατασταθεί» η κατάσταση δίνεται εκ νέου στους δήμους η δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές στον αιγιαλό (οι οποίες κατασκευάστηκαν πριν από το 2011) μέσω της υποβολής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή μιας υπεύθυνης δήλωσης (ονομάζεται πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις), διαδικασία που βέβαια δεν εξετάζει επί της ουσίας τη ζημιά που προκαλείται στον παράκτιο χώρο από τις παράνομες κατασκευές.

Η σχετική δυνατότητα είχε δοθεί συλλήβδην στους δήμους και στον ΕΟΤ το 2019 (ν. 4607), με αρχική προθεσμία δύο ετών. Μέσα από τρεις διαδοχικές παρατάσεις, η προθεσμία για τους δήμους έφτασε τον Απρίλιο του 2024.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών, πολλοί δήμοι εξακολουθούσαν να μην έχουν ασχοληθεί με τη διαδικασία, βασιζόμενοι στην απουσία ελέγχων από την πολιτεία. Να σημειωθεί ότι οι παράνομες κατασκευές μπορεί να έχουν γίνει και από ιδιώτες (λ.χ. η κατασκευή μέσω «μπαζώματος» μιας προβλήτας για τραπεζοκαθίσματα μπροστά από ταβέρνες), ωστόσο η διαδικασία δίνει το δικαίωμα στους δήμους να παρέμβουν και να τις νομιμοποιήσουν σαν να ήταν δικές τους.

Δίνεται η δυνατότητα σε δήμους να νομιμοποιήσουν παράνομες κατασκευές, προκειμένου αυτές να μισθώνονται «για απλή χρήση».

Με τη νέα ρύθμιση, λοιπόν, η δυνατότητα αυτή επαναφέρεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 ως «τελευταία ευκαιρία». Οι παράνομες κατασκευές μπορούν μετά την αδειοδότησή τους να μισθωθούν «για απλή χρήση», δηλαδή για ομπρελοκαθίσματα, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.

Η τροπολογία δείχνει να «φωτογραφίζει» τη Μαγνησία για δύο λόγους:

  • Πρώτον, στην περιοχή πρόσφατα σφραγίστηκαν μετά από ελέγχους ψαροταβέρνα που βρίσκεται σε ένα τέτοιο «μπάζωμα» της ακτής και κάποια άλλα καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα – η τροπολογία έρχεται να αναστείλει κάθε κύρωση μετά την έναρξη της διαδικασίας νομιμοποίησης.
  • Δεύτερον, το Επιμελητήριο Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία η εν λόγω τροπολογία «δίνει τέλος στην αγωνία εκατοντάδων επαγγελματιών και εργαζομένων του νομού Μαγνησίας», ενώ η αναστολή των προστίμων δίνει ανάσα «σε επιχειρήσεις της Ν. Αγχιάλου, των Αλυκών Βόλου, του Καντήραγα, του Αλμυρού και της Ζαγοράς». Επιχαίρει, δε, εκτιμώντας ότι η τροπολογία ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης του Επιμελητηρίου προς την κυβέρνηση.

Την οργή τους για την πραγματοποίηση ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων είχαν εκφράσει και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς και τοπικοί βουλευτές όλων των παρατάξεων.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "«Συγχωροχάρτι» για παρανομίες στους αιγιαλούς"

Συνελήφθησαν ένας 30χρονος κι ένας ανήλικος για τις φωτιές στο Ρέθυμνο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας 30χρονος κι ένας ανήλικος, ως υπαίτιοι για τις 4 φωτιές που εκδηλώθηκαν.

Πρόκειται για ντόπιους, με συγγενική μεταξύ τους σχέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive υπήρξαν ανώνυμες πληροφορίες πως το δίδυμο ευθυνόταν για την έναρξη πυρκαγιών.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της πυροσβεστικής «έδεσε» η υπόθεση και με αποκορύφωμα την τελευταία φωτιά στις Βρύσες Αμαρίου συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν ένας 30χρονος κι ένας ανήλικος για τις φωτιές στο Ρέθυμνο"

Αρχαία Ολυμπία: Στο φως το αρχαίο Γυμνάσιο όπου προπονούνταν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην τελική φάση για την πλήρη αποκάλυψη και ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται οι εργασίες, ενώ όπως σημειώνεται την ολοκλήρωση των ανασκαφών ακολουθεί και η τελική διαμόρφωση του μνημείου. 

Το έργο ανασκαφής, προστασίας και ανάδειξης του Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στην γ’ φάση σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνέχεια των θετικών γνωμοδοτήσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) επί της στατικής μελέτης των πρανών και της μελέτης αποχέτευσης-αποστράγγισης των όμβριων υδάτων του ανασκαφικού σκάμματος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, την ολοκλήρωση των ανασκαφών ακολουθεί και η τελική διαμόρφωση του μνημείου.

Το Γυμνάσιο της Αρχαίας Ολυμπίας οικοδομήθηκε τον 2ο αι. π.Χ., δίπλα στην κοίτη του ποταμού Κλαδέου, και ανήκει στο ίδιο συγκρότημα με την παλαίστρα που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με αυτό.

Πρόκειται για μεγάλο περίκλειστο μακρόστενο κτίσμα, το οποίο είχε στο κέντρο του μια ευρύχωρη αυλή με δωρικές στοές στις τέσσερις πλευρές του.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Η αποκάλυψη και η ανάδειξη του Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία, του χώρου δηλαδή στον οποίον προπονούνταν οι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζεται απρόσκοπτα από το υπουργείο Πολιτισμού δια της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η α’ και β΄ φάση αποκάλυψης του μνημείου και ακολουθεί η αποκάλυψη και ανάδειξη του βόρειου και τελευταίου τμήματος του Γυμνασίου, με την επικείμενη ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα, με την αποκάλυψη του μνημείου, δημιουργούμε ένα πλέγμα αντιπλημμυρικής προστασίας του, καθώς η θέση του δίπλα στον Κλαδέο ποταμό, το καθιστά ευάλωτο σε πλημμυρικά φαινόμενα. Με την ολοκλήρωση της αποκάλυψης του Αρχαίου Γυμνασίου, αλλά και με τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης σημαντικών μνημείων της ρωμαϊκής περιόδου στην Αρχαία Ολυμπία, όπως οι Θέρμες, το λεγόμενο εργαστήριο του Φειδία, η “Οικία του Νέρωνα”, συμπληρώνεται η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου, διευρύνεται η περιήγηση των επισκεπτών και ενισχύεται η εμπειρία τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, για την εκπόνηση της στατικής μελέτης αξιοποιήθηκαν τα συμπεράσματα από την εφαρμογή της ηλεκτρομηχανολογικής και στατικής μελέτης στις προηγούμενες φάσεις του έργου, όπως και η διαμορφωμένη εικόνα του χώρου μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης του έργου, και αποτιμήθηκε η λειτουργία των εφαρμοσμένων λύσεων κατόπιν των έντονων πλημμυρικών φαινομένων του Νοεμβρίου του 2015. Οι προτάσεις της μελέτης αφορούν σε καθαρισμούς και αντιστήριξη των πρανών του σκάμματος αλλά και σε μέτρα προστασίας των αρχαιοτήτων βάσει των αρχαίων καταλοίπων.

Ειδικά για τη δυτική πλευρά κατά μήκος του Κλαδέου, στην περιοχή με τη χαμηλότερη στάθμη του φυσικού εδάφους, προτείνεται η κατασκευή αναλήμματος για την προστασία του σκάμματος από πιθανή πλημμύρα και η προστασία του φυσικού εδάφους έναντι της διάβρωσης. Το έργο αποχέτευσης – αποστράγγισης των όμβριων υδάτων ολοκληρώνεται με την κατασκευή ανοικτών αγωγών στα πρανή του σκάμματος, τη διαμόρφωση αποστράγγισης και την κατασκευή φρεατίων.

Η δυτική του πλευρά του Γυμνασίου έχει παρασυρθεί από τον ποταμό Κλαδέο και πιθανολογείται ότι αποτελούνταν από δωμάτια που χρησίμευαν ως καταλύματα των αθλητών.

Στην ανατολική στοά υπήρχε εξωτερικός τοίχος με διπλή εσωτερική δωρική κιονοστοιχία με 66 κίονες και προς την αυλή μια δεύτερη κιονοστοιχία με 60 κίονες. Το συνολικό μήκος της στοάς αυτής ήταν ίσο με το μήκος του ολυμπιακού σταδίου, έτσι ώστε οι αθλητές του δρόμου να προπονούνται ακριβώς στην ίδια απόσταση.

Στην ανατολική στοά υπήρχε ο «ξυστός», στεγασμένος στίβος για την προπόνηση των δρομέων, το μήκος του οποίου ήταν ίσο με το μήκος ενός σταδίου (192,27μ.). Ο πλαϊνός, παράλληλος, υπαίθριος διάδρομος ήταν η «Παραδρομίς». Η προπόνηση των αθλητών στα αγωνίσματα του ακοντίου και του δίσκου γίνονταν στον μεγάλο υπαίθριο χώρο του Γυμνασίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχαία Ολυμπία: Στο φως το αρχαίο Γυμνάσιο όπου προπονούνταν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε νεκροί σε μία εβδομάδα στην χώρα μας

Ραγδαία αύξηση παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται από τα μολυσμένα κουνούπια.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη. Επιπλέον, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νόσησε ο ιός του Δυτικού Νείλου έως και τις 31 Ιουλίου 2024 ήταν 33. Ο πρώτος ασθενής δηλώθηκε στις 10 Ιουλίου, αλλά τα συμπτώματά του είχαν αρχίσει στις 21 Ιουνίου 2024. Οι έξι από τους ασθενείς δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν εγχώρια μετάδοση (μόλυνση εντός Ελλάδος). Τον Ιούλιο αναφέρθηκαν τρία κρούσματα όπου η μετάδοση είχε συμβεί σε χώρες του εξωτερικού. Ο ΕΟΔΥ όμως δεν συνυπολογίζει αυτά τα εισαγόμενα κρούσματα στις αναλύσεις του. Περιορίζεται στα εγχώρια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του, από τα 33 εγχώρια κρούσματα που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου τα 29 ήταν βαριά, καθώς οι ασθενείς είχαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός). Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν:

  • Εγκεφαλίτιδα ή/και
  • Μηνιγγίτιδα ή/και
  • Οξεία χαλαρή παράλυση

Ο νεότερος από τους ασθενείς με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είχε ηλικία 36 ετών. Ο γηραιότερος ήταν 92 ετών. Ο ΕΟΔΥ τονίζει πως σε κάθε κρούσμα με προσβολή του ΚΝΣ, αντιστοιχούν περίπου 140 άλλοι ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα και έτσι δεν αναφέρονται.

Από τα 33 εγχώρια κρούσματα, τα 17 σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς (οι 32 από τους 33) χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Από αυτούς οι 18 έχουν λάβει εξιτήριο. Άλλοι οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με τους πέντε από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι υπόλοιποι έξι νοσηλευθέντες έχασαν τη ζωή τους. Όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι (από 74 έως 92 ετών).

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν τα κρούσματα

Έως στιγμής ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει προκαλέσει τα περισσότερα κρούσματα στη Θεσσαλία. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία. Πιο αναλυτικά τα κρούσματα έχουν ως εξής:

Θεσσαλία

  • Δήμος Λαρισαίων 5 κρούσματα (τα 4 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Κιλελέρ 2 κρούσματα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αγιάς 2 κρούσματα (το ένα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Ελασσόνας 1 κρούσμα (χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Καρδίτσας 3 κρούσματα (όλα με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Παλαμά 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σοφάδων 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)

Κεντρική Μακεδονία

  • Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Βόλβης Θεσσαλονίκης 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής 3 κρούσματα (τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σερρών 1 κρούσμα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Εμμανουήλ Παππά Σερρών 2 κρούσματα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Σκύδρας Πέλλας 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)

Υπόλοιπη χώρα

  • Δήμος Λευκάδας 2 κρούσματα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Αιγιαλείας Αχαΐας 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Δυτικής Αχαΐας 2 κρούσματα (και τα 2 με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)
  • Δήμος Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας 1 κρούσμα (με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ)

Τα εναπομείναντα 2 κρούσματα που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε νεκροί σε μία εβδομάδα στην χώρα μας"

Το Ισραήλ σκότωσε τον Μοχάμεντ Ντέιφ, «εγκέφαλο» της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Ανήμερα της κηδείας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και μια μέρα μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάτ Σουρκ, το Ισράηλ, με μια λιτή ανακοίνωση, έκανε γνωστό ότι σκότωσε ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη της Χαμάς, τον Μοχάμεντ Ντέιφ, τον άνθρωπο που φέρεται να εμπνεύστηκε την πολύνεκρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλέον: ο Μοχάμεντ Ντέιφ έχει εξουδετερωθεί». Αυτή ήταν η φράση, η μοναδική φράση, στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την δολοφονία του στελέχους της Χαμάς και του ανθρώπου που ενορχήστρωσε την επίθεση του Οκτωβρίου. 

Μέσα σε σχεδόν 48 ώρες, οι δυνάμεις του Ισραήλ κατάφεραν τρία ισχυρότατα πλήγματα σε Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Η επιχείρηση που έφερε το θάνατο του Μοχάμεντ Ντέιφ, ενός ανθρώπου που είχε γίνει… θρύλος για τις φορές που είχε γλιτώσει τη δολοφονία από τους Ισραηλινούς, έγινε το Σάββατο 13 Ιουλίου, σε συγκρότημα κατοικιών στη Χαν Γιούνις, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι έμενε ο «Εγκέφαλος», όπως τον αποκαλούσαν οι Παλαιστίνιοι.

Ο IDF, ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δηοσιότητα λεπτομέρειες και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κατά του Ντέιφ.

«Οι IDF ανακοινώνουν ότι στις 13 Ιουλίου 2024, μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν την περιοχή του Χαν Γιουνίς και – μετά από αξιολόγηση πληροφοριών – είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο Μοχάμεντ Ντεΐφ εξοντώθηκε.

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ ήταν ο Διοικητής της Στρατιωτικής Πτέρυγας της Χαμάς και δεύτερος στη διοίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ντέιφ ξεκίνησε, σχεδίασε και εκτέλεσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι στο νότιο Ισραήλ και 251 όμηροι απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει ο Ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύει το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο συγκρότημα κατοικιών όπου βρισκόταν ο Ντέιφ.

Ο άνθρωπος με τις 9 ζωές

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ είχε γίνει… θρύλος στις τάξεις των Παλαιστινίων γιατί είχε, πολλές φορές, γλιτώσει το θάνατο. Ήταν ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Ο στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης, δηλαδή. 

Και ενώ οι Παλαιστίνιοι τον αποκαλούσαν «Ο Εγκέφαλος», οι Ισραηλινοί τον αποκαλούσαν «Η Γάτα με τις εννέα ζωές». Είναι από τους πρωτεργάτες της κατασκευής των διαβόητων τούνελ της Χαμάς κάτω από τη Γάζα, μέσω των οποίων οι μαχητές της περνούσαν στο Ισραήλ για να κάνουν τις επιθέσεις τους. 

Ήταν από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στο Ισραήλ, καθώς φέρεται να σχεδίασε βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία που σκότωσαν δεκάδες Ισραηλινούς το 1996 αλλά την επιχείρηση απαγωγής και φυλάκισης τριών Ισραηλινών στρατιωτών στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Μετά τη σύλληψή του, το 2000, κατάφερε να αποδράσει στο ξεκίνημα της δεύτερης Ιντιφάντα. Από τότε, δεν είχε αφήνει πίσω του κανένα ίχνος και υπάρχουν μόνο τρεις φωτογραφίες του: η μια είναι παλιά, στη δεύτερη φοράει μάσκα και στην τρίτη φαίνεται μόνο η σκιά του!

Το 2002 έγινε η πιο σοβαρή από τις απόπειρες δολοφονίας του. Ο Ντέιφ επέζησε αλλά έχασε το ένα του μάτι. Σύμφωνα με το Ισραήλ είχε επίσης χάσει ένα χέρι κι ένα πόδι και δυσκολευόταν να μιλήσει.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν ξανά το 2014 στη Λωρίδα της Γάζας αλλά σκοτώθηκαν τελικά η γυναίκα του και δυο από τα παιδιά του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ σκότωσε τον Μοχάμεντ Ντέιφ, «εγκέφαλο» της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου"

Κόρινθος: Έβγαλαν την μπλούζα ανήλικου επειδή έφερε έμβλημα αθλητικής ομάδας

Συνελήφθη, την Τετάρτη 31/7 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 21χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσαν από ανήλικο ημεδαπό, μπλούζα που φορούσε, η οποία έφερε έμβλημα αθλητικής ομάδας.  

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: Έβγαλαν την μπλούζα ανήλικου επειδή έφερε έμβλημα αθλητικής ομάδας"

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας – Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται πλέον ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη μοιραία βραδιά της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με την ΕΡΤ

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ’ οίκον περιορισμός και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 18μηνο της κράτησης του ολοκληρώνονταν την 1η Σεπτεμβρίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Τέμπη: Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας – Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό"

Παράθυρο έως τέλος του 2024 για άδειες και πινακίδες σε ρυμουλκούμενα-τρέιλερ

Με σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 69 του νόμου 5108/2024, που αφορά ρυθμίσεις για την έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως - ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η νέα νομοθετική διάταξη παρατείνει έως το τέλος του 2024 τη ρύθμιση που παρέχει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων - τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με Ειδικά Σημειώματα Ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/7-1-2021 Υπουργική Απόφαση, να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ.

Επιπλέον, στη νέα ρύθμιση υπάρχουν προβλέψεις για τα οχήματα Ο1 και Ο2, που δεν διαθέτουν αυτή την στιγμή Ε.Σ.Ρ. και ήταν στην κατοχή των ιδιοκτητών τους πριν από τις 30/6/2022. Συγκεκριμένα παρέχεται στους ιδιοκτήτες τους, η δυνατότητα να εκδώσουν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλέγμα ενεργειών και τεχνικών πιστοποιήσεων. Το ίδιο προβλέπεται και για τα οχήματα κατηγορίας Ο1 και Ο2 ειδικής χρήσης - ειδικού σκοπού μεταφοράς εμπορευμάτων, τα οποία ήταν στην κατοχή των ιδιοκτητών τους πριν από τις 18/6/2015.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη νέα νομοθετική διάταξη αντιμετωπίζει ολιστικά το ζήτημα των οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως -ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, που αφορά χιλιάδες πολίτες, ενώ με σκοπό την διευκόλυνση και απρόσκοπτη διεκπεραίωση των εργασιών παρατείνει την διαδικασία έως το τέλος του 2024, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράθυρο έως τέλος του 2024 για άδειες και πινακίδες σε ρυμουλκούμενα-τρέιλερ"

Χωρίς μέτωπο οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ρέθυμνο – Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Χωρίς μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες στον Πισσώνα Ευβοίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς στην Εύβοια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς.

Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, η Δασική Υπηρεσία και εθελοντές έδωσαν μάχη, ώστε να περιορίσουν τη φωτιά και δημιουργώντας με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, ώστε να ανακόψουν την πορεία της.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 13 εναέρια μέσα (9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Επιπλέον, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στην Εύβοια μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε δηλώσεις τους χθες, ο υπουργός και ο αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Θ. Βάγιας, ανέφεραν ότι σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από 20 εναέρια μέσα θα διατεθούν σε δύο κύκλους, για να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος. Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο «για μία νύχτα μάχης», ενώ υπογράμμισε ότι «κανείς δεν θα φύγει από εδώ πέρα όλο το βράδυ, μέχρι να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ακόμη, φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 00.35 σε δασική έκταση στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 91 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 25 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στις 01.48 στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι τόσο στην πυρκαγιά στην Εύβοια όσο και στην Κρήτη οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές και είναι σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς μέτωπο οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ρέθυμνο – Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις"

Πάτρα: Άγρια επίθεση σε 21χρονο - Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά - Νοσηλεύεται στην Αθήνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 αστυνομικοί συνέλαβαν 18χρονο ο οποίος μαζί με δύο ακόμη νεαρά άτομα που αναζητούνται χτύπησαν άγρια τον 21χρονο και του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Η κατάσταση του θύματος ήταν άσχημη και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Ρίου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του στο ΚΑΤ όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Άγρια επίθεση σε 21χρονο - Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά - Νοσηλεύεται στην Αθήνα!"

11η Σεπτεμβρίου: Ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων θα δηλώσει ένοχος 23 χρόνια μετά

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο πακιστανός υπήκοος που χαρακτηρίζεται εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο, συνελήφθη το 2003 και μετήχθη στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή στο Γουαντάναμο όπου παραμένει από το 2006, αποδέχθηκε έπειτα από διαπραγμάτευση να δηλώσει ένοχος, όπως και άλλοι δυο συγκρατούμενοί του, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Αν και το Πεντάγωνο απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, η συμφωνία επιτρέπει στον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ να αποφύγει την προσαγωγή του σε δίκη, στην οποία διέτρεχε κίνδυνο του επιβληθεί η θανατική ποινή, θα εκτίσει ισόβια κάθειρξη, διευκρίνισε η εφημερίδα New York Times.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ που αφορά επίσης η συμφωνία είναι οι Ουάλιντ μπιν Ατάς και Μουστάφα αλ Χαουσάουι.

Και οι τρεις κρατούνται τις τελευταίες δυο δεκαετίες στη φυλακή στο Γουαντάναμο, στην Κούβα, σε έδαφος που παραχωρήθηκε με μίσθωση επ’ αόριστον το 1903 στις ΗΠΑ.

Και οι τρεις αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τρομοκρατία και τη δολοφονία σχεδόν 3.000 ανθρώπων στις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

Ουδέποτε δικάστηκαν: η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη ήταν πιθανό να αντιμετωπίσει κωλύματα, ιδίως εξαιτίας της απόσπασης πληροφοριών από αυτούς με συστηματικά βασανιστήρια που υπέστησαν σε μυστικές φυλακές της CIA.

Τον Μάρτιο του 2022, οι συνήγοροι υπεράσπισης των φυλακισμένων είχαν επιβεβαιώσει πως διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για να συμφωνηθεί η ποινή τους, ώστε να μην προσαχθούν σε δίκη ενώπιον στρατοδικείου.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν τη διαβεβαίωση πως θα παραμείνουν στη φυλακή στη ναυτική βάση του Γουαντάναμο, δεν θα μεταχθούν σε ομοσπονδιακή φυλακή στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, όπου θα εξέτιαν τις ποινές τους στην απομόνωση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "11η Σεπτεμβρίου: Ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων θα δηλώσει ένοχος 23 χρόνια μετά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news