facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο ιδρυτής της αλυσίδας ΜΑRΚΕΤ ΙΝ Θωμάς Ράμμος

Θλίψη στην περιοχή του Θέρμου προκάλεσε ο θάνατος του Θωμά Ράμμου, ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» , ο οποίος έφυγε σε ηλικία 72 ετών χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Θωμας Ράμμος γεννήθηκε στην Ανάληψη Δήμου Θέρμου . Ίδρυσε το 1990 την εταιρεία MARKET IN που αριθμεί σήμερα πάνω από 200 καταστήματα στην Ελλάδα και απασχολεί τουλάχιστον 3.000 εργαζομένους.

Ήταν ένας γνήσιος πατριώτης αφού προσελάμβανε Αιτωλοακαρνάνες στις επιχειρήσεις του , στήριζε τις Ιερές Μονές, τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου Θέρμου.

Ως επιχειρηματίας θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένος καθώς η «Μarket In» ιδρύθηκε έγινε μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες Super Market στην Ελλάδα.

Η δήλωση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα 

Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του συμπολίτη μας Θωμά Ράμμου , 72 ετών, ιδρυτή και προέδρου της εταρείας «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» , ο οποίος έφυγε άδικα χάνοντας την μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Θωμας Ράμμος γεννήθηκε στην Ανάληψη Δήμου Θέρμου . Ίδρυσε το 1990 την εταιρεία MARKET IN που αριθμεί σήμερα πάνω από 200 καταστήματα στην Ελλάδα και απασχολεί τουλάχιστον 3.000 εργαζομένους. Ήταν ένας γνήσιος πατριώτης αφού προσελάμβανε Αιτωλοακαρνάνες στις επιχειρήσεις του , στήριζε τις Ιερές Μονές, τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου Θέρμου.

Ο Θωμας Ράμμος με τίμησε με τη φιλία του, την εμπιστοσύνη του και την υποστήριξη του.

Αισθάνομαι την ανάγκη δημοσίως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου ως ανταπόδοση της προσφοράς του στον τόπο μας και σε εμένα προσωπικά. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ιωάννα και στις δυο θυγατέρες του Ευη και Μαργαρίτα .

Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Απεβίωσε ο ιδρυτής του Ομίλου Επιχειρήσεων Market In, Θωμάς Ράμμος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου και η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση του Ομίλου Επιχειρήσεων MARKET-IN

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης ο Όμιλος Επιχειρήσεων MARKET-IN  ανακοινώνει την μετάσταση στην Αιώνια Ζωή του ιδρυτή του Ομίλου  ΘΩΜΑ ΡΑΜΜΟΥ.

Η Επιχειρηματική του Πορεία, τα Επιτεύγματα και το Όραμά του  συνεχίζουν να μας εμπνέουν ώστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά  του και να συνεχίσουμε το έργο του σε όλους τους τομείς των  δραστηριοτήτων μας, πάντοτε δίπλα στους Εργαζόμενους και τους  Συνεργάτες των επιχειρήσεων μας και στον Έλληνα Καταναλωτή.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο,  τηρώντας αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας για τον περιορισμό της  διασποράς του κορωνοϊού.

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί οποιαδήποτε δωρεά να γίνει επ΄ ονόματι του στα Ιδρύματα :
– Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙBAN: GR5701104120000041229612373
– ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN: GR1101101490000014948002143

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε από κορωνοϊό ο ιδρυτής της αλυσίδας ΜΑRΚΕΤ ΙΝ Θωμάς Ράμμος"

Κύπρος: Καταγράφηκαν 374 νέα κρούσματα κορονοϊού

Δύο νέους θανάτους και 374 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε τo βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Υγείας Κύπρου. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού ανέρχεται σε 39.651, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων σε 240.

Το απόγευμα, οι αστυνομικές αρχές στην Κύπρο κινητοποιήθηκαν ύστερα από εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην πόλη της Λεμεσού. Εκατοντάδες καρναβαλιστές θέλησαν να γιορτάσουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, αρχικά με αυτοκινητοπομπή στους δρόμους της πόλης, ενώ αργά το απόγευμα υπήρξε κοσμοσυρροή στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού. Τόσο στο κεντρικό σημείο όσο και στους γύρω δρόμους έσπευσαν περίπολα της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η πόλη της Λεμεσού είναι η πλέον επιβαρυμένη επιδημιολογικά πόλη της Κύπρου σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Καταγράφηκαν 374 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Εικόνες από Κοζάνη και Ξάνθη που προκαλούν ανησυχία: Ξεχύθηκαν στους δρόμους την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς

Την ώρα που οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα “ασφυκτιούν” και τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, οι εικόνες από την Κοζάνη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Πλήθος κόσμου έκανε τη βόλτα του με σύμμαχο τον καλό καιρό και μέχρι το βράδυ γινόταν χαμός στους δρόμους της πόλης και ειδικά στον κεντρικό πεζόδρομο. 


 

Ανάλογες οι εικόνες και από την Ξάνθη. Αρκετοί πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης (ορισμένοι εξ αυτών φορώντας αποκριάτικες στολές) με κατεύθυνση από την κεντρική πλατεία προς την περιοχή του Κόσυνθου.

  

 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες από Κοζάνη και Ξάνθη που προκαλούν ανησυχία: Ξεχύθηκαν στους δρόμους την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς"

Σ. Σούκρι: Οι πράξεις της Τουρκίας πρέπει να δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές της Αιγύπτου

Οι πράξεις της Τουρκίας πρέπει να δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, ώστε οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές ανάμεσα στο Κάιρο και την Αγκυρα, αλλά διευκρίνισε ότι ο διάλογος είναι περιορισμένος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Σάμεχ Σούκρι προσέθεσε, σύμφωνα με το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), ότι τα κατευναστικά λόγια της Αγκυρας «δεν αρκούν» για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Τα λόγια δεν αρκούν, πρέπει να επιβεβαιωθούν από πράξεις», προσέθεσε.

«Εάν διαπιστώναμε μία πραγματική μεταβολή στην τουρκική (εξωτερική) πολιτική, αν συμβάδιζε με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της περιοχής... αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει το AFP.

«Δεν υπάρχει επικοινωνία εκτός του κανονικού διπλωματικού πλαισίου. Εάν οι πράξεις της Τουρκίας δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές και τους στόχους της Αιγύπτου, τότε θα υπάρχουν οι βάσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων», δήλωσε ο Σάμεχ Σούκρι.

Ανώτατοι τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επανελήφθησαν οι διπλωματικές επαφές με το Κάιρο και ότι η Αγκυρα επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επαφές «δεν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ακριβώς κάτω από το υψηλότερο επίπεδο».

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Σούκρι: Οι πράξεις της Τουρκίας πρέπει να δείξουν εναρμόνιση με τις αρχές της Αιγύπτου"

AstraZeneca: Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρομβώσεων από το εμβόλιο

Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων.

Ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προσεκτικός έλεγχος όλων των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας περισσότερων των 17 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυξημένου κινδύνου πνευμονικής εμβολής, εν των βάθει φλεβικής θρόμβωσης ή θρομβοκυτταροπενίας σε οποιαδήποτε καθορισμένη ηλικιακή ομάδα, φύλο, παρτίδα (εμβολίων) ή σε οποιαδήποτε χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της AstraZeneca Plc.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "AstraZeneca: Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρομβώσεων από το εμβόλιο"

Πάτρα: Εικόνες σε Αγίου Νικολάου και Κάστρο που θυμίζουν τρελό πάρτι στο τέλος καρναβαλικής παρέλασης

Δεν έχουν προηγούμενο οι εικόνες που έρχονται από την Πάτρα και δείχνουν απίστευτες εικόνες συνωστισμού με τον έναν να βρίσκεται πάνω στον άλλο.

Οι Πατρινοί φαίνεται πως βγήκαν για να γιορτάσουν το καρναβάλι την ώρα που ο κορονοϊός κάνει πάρτι σε όλη τη χώρα.

Στην περιοχή του Κάστρου στην Πάτρα λίγο πριν τις εννέα το βράδυ ο συνωστισμός ήταν μεγάλος όπως μεταδίδει το thebest.gr.

Νεαροί διασκεδάζουν ανενόχλητοι στην καρναβαλική και κατά τα άλλα «κατακόκκινη» λόγω κρουσμάτων πόλη. Οι νεαροί έχουν τύμπανα και παίζουν αυτοσχέδια μουσική ενώ συνεχώς προσέρχονται και άλλα άτομα. Κίνηση επικρατεί και στις σκάλες της Αγίου Νικολάου αλλά ο κύριος όγκος όσων διασκεδάζουν είναι στην περιοχή του Κάστρου. Η αστυνομία προς το παρόν είναι απούσα.

Πρόκειται για εικόνες που παραπέμπουν σε ημέρες καρναβαλιού προ καραντίνας, με νεολαίους όλων των ηλικιών δίχως μάσκα με ένα ποτό στο χέρι (προφανώς από κατάστημα take away της περιοχής) να περιφέρονται διασκεδάζοντας και παίζοντας με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σαν να βρίσκονται στο τέλος της παρέλασης. Εικόνες επίσης, που είναι προφανώς τραβηγμένες μετά την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 

  

 

 Ώρα 20.56 Στο κάστρο

 Ώρα 20.56 Στα σκαλιά

 Ώρα 21.00 Στα σκαλιά

 ώρα 20.49 Κάστρο

ώρα 20.49 Κάστρο

ώρα 20.49 Κάστρο 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εικόνες σε Αγίου Νικολάου και Κάστρο που θυμίζουν τρελό πάρτι στο τέλος καρναβαλικής παρέλασης "

Και τρίτος προφυλακιστέος για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και ο τρίτος κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 28χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από πολύωρη απολογία και μία μαραθώνια διάσκεψη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον 22χρονο. Είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά τη δολοφονική απόπειρα όταν ο νεαρός εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει την απώλεια της ταυτότητας του, η οποία είχε ήδη βρεθεί στο δρόμο, λίγα μέτρα μακριά από τον σοβαρά τραυματισμένο ειδικό φρουρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Οι άλλοι 2 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Και τρίτος προφυλακιστέος για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη"

Τροχαίο στη Βουλή: Συγκλονίζει η μάνα του 23χρονου οδηγού – Αύριο δωρίζουμε τα όργανα του

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12.03.2021), καθώς ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι εγκεφαλικά νεκρός. 

Η μητέρα του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, είπε πως αύριο θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της. “Το παιδί μου τελείωσε”, είπε και συνέχισε: “Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του”. 

Στον ALPHA μίλησε και η αδερφή του 23χρονου, κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη στιγμή του δυστυχήματος, να ενημερώσει τις Αρχές. “Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά, έφυγε. Ψάχνουμε τον ταξιτζή”. 

Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός – οδηγός

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του τροχονόμου σε πολίτη, που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το pronews.gr, ο μοτοσικλετιστής που ήταν στο σημείο, στεκόμενος στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας φώναζε ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο. “Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε”, ακούγεται να λέει.Ο μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

 

Σε διαθεσιμότητα

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

“Είμαι συντετριμμένη”

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι συντετριμμένη και πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο στη Βουλή: Συγκλονίζει η μάνα του 23χρονου οδηγού – Αύριο δωρίζουμε τα όργανα του"

Ανησυχία από συρροή κρουσμάτων σε σχολείο της Πρέβεζας

Ανησυχία επικρατεί στην Πρέβεζα λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που βρέθηκαν σε rapid tests που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  έξω από το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες και σήμερα έχουν διαγνωστεί τουλάχιστον 15 κρούσματα τα οποία  στην πλειοψηφία τους αποδίδονται σε συρροή μαθητικής κοινότητας.

Για την επαλήθευση τους,σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ακολουθήσει μοριακός έλεγχος. Οι εκτιμήσεις των αρμοδίων αμβλύνουν την ανησυχία μεγάλης διασποράς στην κοινότητα αφενός γιατί τα κρούσματα αποδίδονται σε μια συγκεκριμένη συρροή  και αφετέρου επειδή τα σχολεία έχουν κλείσει αποτρέποντας την περαιτέρω εξάπλωση του κορονoϊού.

Να σημειωθεί ότι ο νομός Πρέβεζας αποτελεί όαση στην επέλαση του κορωνoϊού και μέχρι πρότινος ήταν από τις ελάχιστες πράσινες περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη της Ευρώπης. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία από συρροή κρουσμάτων σε σχολείο της Πρέβεζας"

Κορωνοϊός: 1.626 κρούσματα - 834 στην Αττική και 145 στη Θεσσαλονίκη

Άλλα 1.626 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 53 ασθενείς, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 564 ασθενείς. 

Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική με 834 νέες μολύνσεις, ενώ στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκαν 233 κρούσματα, στον Πειραιά 158 και στον Δυτικό Τομέα 129. Η Θεσσαλονίκη καταγράφει 145 νέα κρούσματα, η Αχαΐα 60, το Ηράκλειο 43 και η Λάρισα 94.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.626, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 221.147 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58  θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.263 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.091 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (68.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.489 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 424 (ημερήσια μεταβολή -4.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.919.045 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.937.573 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 42.520 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Η γεωγραφική κατανομή των 1626 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

103 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

89 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

128 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

34 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

233 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

78 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

158 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

11 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

145 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

17 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

60 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

8 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

9 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

43 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

20 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

5 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

5 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

8 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

10 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

94 κρούσματα στην Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

κρούσμα στην Π.Ε.Μήλου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

14 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

2 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

9 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

16 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

37 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 1.626 κρούσματα - 834 στην Αττική και 145 στη Θεσσαλονίκη"

Καιρός αύριο – Καθαρά Δευτέρα: Ραγδαία επιδείνωση – Αναλυτική πρόγνωση

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Καθαρά Δευτέρα (15.03.2021) με καταιγίδες, κρύο, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα μεταβολή θα έχει ο καιρός με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Καθαρά Δευτέρα (15.03.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι, κυρίως στα ανατολικά, μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα κι από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 14 και στη Θράκη έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -03 (μείον) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα νότια και από το μεσημέρι και στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο – Καθαρά Δευτέρα: Ραγδαία επιδείνωση – Αναλυτική πρόγνωση"

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο Astra Zeneca

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της που αφορά τις αναφορές σε ευρωπαϊκές χώρες «για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων» μετά από εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό.

Η Επιτροπή αυτή εξετάζει ενδελεχώς όλες τις περιπτώσεις θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν αναφερθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισημαίνει ότι ο αριθμός τους σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

Τονίζεται ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν είναι σπάνια κατάσταση. Ως εκ τούτου, κατά την περίοδο διενέργειας μεγάλου αριθμού εμβολίων, είναι αναμενόμενο να εμφανίζεται χρονική σύμπτωση με την εκδήλωση τέτοιων επεισοδίων. Η χρονική σύμπτωση, όμως, διαφέρει από την αιτιολογική συσχέτιση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου, σε περισσότερο από 11 εκατομμύρια εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο αριθμός θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε εμβολιασμένα άτομα δεν υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στη συνήθη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Επισημαίνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνουν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν και αξιολογούν αδιάλειπτα όλες τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, με σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών της χώρας μας»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο Astra Zeneca"

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: «Δεκάδες οι διασωληνωμένοι που δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ», καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά covid 19 εκτός ΜΕΘ βρίσκονται σε λίστα αναμονής επί ημέρες, καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Επισημαίνει δε, ότι στο όριο της διασωλήνωσης βρίσκονται ακόμη περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, στο Σισμανόγλειο είναι εννέα διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - σημειωτέον εφημερεύει-, στο «Τζανειο» έξι, στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο «Λαϊκό» τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν 13 κενές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, για ασθενείς με λοίμωξη covid 19.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: «Δεκάδες οι διασωληνωμένοι που δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ», καταγγέλλει η Ομοσπονδία"

Handelsblatt: Γερμανία και Τουρκία διαπραγματεύονται νέα συμφωνία για το «προσφυγικό» - Δυσφορία της Αθήνας

Επικαλούμενη πληροφορίες των ανταποκριτών της σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt σημειώνει, στην ηλεκτρονική της έκδοση, ότι "πέντε χρόνια αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, το Βερολίνο και η 'Αγκυρα διαπραγματεύονται για μία νέα εκδοχή της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Handelsblatt από γερμανικής πλευράς συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, εκτός της καγκελαρίας, το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και το γραφείο του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ. Από τουρκικής πλευράς τη διαπραγμάτευση συντονίζει το γραφείο του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι".

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι "υπό διαπραγμάτευση είναι και τα σημεία εκείνα, στα οποία θεωρείται μάλλον ανέφικτη μία συμφωνία. Επιπλέον η Ελλάδα, που επηρεάζεται άμεσα από τη μετανάστευση χιλιάδων ανθρώπων προς την ΕΕ μέσω Τουρκίας, μένει εκτός (διαπραγμάτευσης). Και αυτό δεν αρέσει καθόλου στην κυβέρνηση της Αθήνας. Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχουν απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα του Handelsblatt. Ούτε η τουρκική κυβέρνηση παίρνει θέση επί του θέματος δημοσίως. Ωστόσο η συζήτηση συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς στο παρασκήνιο".

Συμμετοχή της Τουρκίας σε σύνοδο κορυφής;

Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος Τουρκίας

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι φέρεται να συντονίζει τη διαπραγμάτευση από τουρκικής πλευράς

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο χρόνος πιέζει για τους εξής λόγους: "Τα χρήματα που προέβλεπε η συμφωνία για το προσφυγικό του 2016 έχουν ήδη δαπανηθεί. Τουρκικές ΜΚΟ αναμένουν διακαώς νέα οικονομική βοήθεια. "Αν δεν λάβουμε σύντομα περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να τερματίσουμε τις δράσεις μας" λέει ο Ιμπραήμ Ντιζμάν, συνεργάτης της οργάνωσης για τα δικαιώματα των προσφύγων Mülteciler Dernegi στην Κωνσταντινούπολη. Στις 25 Μαρτίου συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να γίνει μία πρώτη δημόσια συζήτηση γι αυτό το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Handelsblatt η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να συγκληθεί μέχρι τον Ιούλιο μία σύνοδος κορυφής της ΕΕ με συμμετοχή και της Τουρκίας. Πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αμφιβάλουν εάν μπορεί να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα".

Τέλος, όσον αφορά την ελληνική πτυχή της υπόθεσης, το Handelsblatt σημειώνει ότι "στην Αθήνα παρακολουθούν με καχυποψία τις διερευνητικές συνομιλίες. Το ότι η καγκελάριος Μέρκελ, όπως και στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας τον Μάρτιο του 2016, παίρνει επάνω της το θέμα, προκαλεί 'ανάμεικτα συναισθήματα', λέει ένας διπλωμάτης στην Αθήνα".

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Γερμανία και Τουρκία διαπραγματεύονται νέα συμφωνία για το «προσφυγικό» - Δυσφορία της Αθήνας"

Νέα κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ και τις μαζικές συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση της πανδημίας και το κάλεσμα που έχει απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος, για συνεχείς μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ η οποία αποκάλυπτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέσα του και τα στελέχη του απηύθυναν κάλεσμα σε 31 συγκεντρώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην Κυβέρνηση εγκαλώντας την πως μεταφέρει γιατρούς του Δημοσίου στις ιδιωτικές κλινικές «την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει» (με αφορμή το έκτακτο πέρασμα των χώρων των ιδιωτικών κλινικών υπό την διοίκηση του ΕΣΥ), ενώ κάνει λόγο για «επικίνδυνη» και «εγκληματική» πολιτική.

«Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει μάλιστα ότι η κυβέρνηση «δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους» και καταλήγει: «Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική.».

 Η απάντηση ήρθε άμεσα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

«Ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα και ενώ το τριήμερο αυτό ήταν ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά και τον χειρότερο εαυτό της», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα υποσκάπτει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτή. Υπονομεύει έτσι την έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση».

Επιπλέον η κυρία Πελώνη τόνισε: «Η πλειοψηφία της κοινωνίας επιζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται για ακόμη μια φορά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Και αποδεικνύει πώς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις το μόνο που ξέρεις καλά».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ και τις μαζικές συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας"

Kαι η Ιρλανδία αναστέλλει για προληπτικούς λόγους τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας συνέστησαν σήμερα να ανασταλεί για προληπτικούς λόγους η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό, αφού αναφέρθηκαν περιπτώσεις θρόμβωσης στη Νορβηγία, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σύνδεση των εμβολιασμών με την εμφάνιση θρόμβων.

Η επιτροπή που είναι αρμόδια τια το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ιρλανδία συνέστησε να ληφθεί αυτό το μέτρο, που ισχύει ήδη σε ορισμένες άλλες χώρες, από σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, ανέφερε ο αρχίατρος Ρόναν Γκλιν σε ανακοίνωσή του.

Η σύσταση αυτή εκδόθηκε αφού η Νορβηγία ανέφερε ότι καταγράφηκαν «τέσσερις νέες σοβαρές περιπτώσεις θρόμβωσης σε ενήλικες» που είχαν κάνει το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας. Η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Δανία είχαν ανακοινώσει από την Πέμπτη ότι αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου. Τις ακολούθησε η Βουλγαρία, την Παρασκευή, ενώ η Ταϊλάνδη αποφάσισε να καθυστερήσει την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Η AstraZeneca διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι το εμβόλιό της δεν παρουσιάζει κανέναν «αυξημένο κίνδυνο» εμφάνισης θρομβώσεων. Αναλύοντας τα δεδομένα ασφαλείας περισσότερων από 10 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων περιπτώσεων «δεν είδαμε καμία απόδειξη αυξημένου κινδύνου για πνευμονική εμβολή ή θρόμβωση», επισήμανε στην ανακοίνωσή της. Σημείωσε επίσης ότι «στην πραγματικότητα αυτοί οι αριθμοί (σ.σ. προσώπων που παρουσίασαν ιατρικά προβλήματα) είναι πολύ πιο χαμηλοί μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν σε σύγκριση με αυτό που θα αναμενόταν στον συνολικό πληθυσμό».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε επίσης την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο.

ΑΜΠΕ/  naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Kαι η Ιρλανδία αναστέλλει για προληπτικούς λόγους τους εμβολιασμούς με AstraZeneca"

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Υπογράφηκε η ΚΥΑ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στις 12 Μαρτίου 2021 υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών. Ωστόσο, ανοιχτό άφησε το θέμα για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το voucher 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ, λάπτοπ και τεχνολογικού εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών.

Το voucher των 200 ευρώ χρηματοδοτεί κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία επιταγή 200 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα για την αγορά laptop ή tablet.

Ποια είναι η διαδικασία για τις αιτήσεις

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.
Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους τότε μπορεί:

  • είτε να τον αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό.
  • είτε να τον εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Υπογράφηκε η ΚΥΑ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα"

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για κορωνοπάρτι με 93 άτομα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα σε προάστιο της Πάτρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος, έπειτα από έλεγχο που έκαναν σήμερα τα ξημερώματα, σε ημιτελή οικοδομή, διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις άνδρες είχαν διοργανώσει πάρτι, όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένα, 93 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού. Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκαν στους τέσσερις άνδρες, καθώς και σε έναν ακόμα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.000 ευρώ, ενώ στους 93 συμμετέχοντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 27.900 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο ένας από τους συλληφθέντες και ο άνδρας που αναζητείται, είχαν συλληφθεί στις 8 Μαρτίου για διοργάνωση ακόμα ενός πάρτι στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 προσκεκλημένων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για κορωνοπάρτι με 93 άτομα"

Βασιλακόπουλος: «Υγειονομική βόμβα» το αποκριάτικο πάρτι στις πλατείες της Ξάνθης – «Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ως «υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τις εικόνες από το «αποκριάτικο πάρτι» στις πλατείες της Ξάνθης,  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

«Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως δεν επιτεύχθηκαν πλήρως οι στόχοι του αυστηρού lockdown, το οποίο είχε μικρότερη αποτελεσματικότητα από αυτό που επιθυμούσαν οι επιστήμονες, καθώς πολύς κόσμος αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα, αφού υπάρχει «κόπωση και αμφισβήτηση»,  ενώ την κατάσταση επιβαρύνουν οι μεταλλάξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταλήγουν στα νοσοκομεία, με την εικόνα στην Αττική να είναι τραγική και το σύστημα πέρα από τα όριά του.

Ο ίδιος πρότεινε τη επόμενη βδομάδα ή μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου όπως ανέφερε δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός διότι σε μια μικρή επιχείρηση δεν περιμένουν πολλοί πελάτες.

«Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ανέφερε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με φίλους και οικογένεια οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον πηγαίνοντας ο ένας στα σπίτια του άλλου. «Εκεί γίνεται το μεγάλος μέρος της διάδοσης άρα πρέπει να δώσουμε εναλλακτική διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για επαφή. Δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βασιλακόπουλος: «Υγειονομική βόμβα» το αποκριάτικο πάρτι στις πλατείες της Ξάνθης – «Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου"

Κουφοντίνας: Τέλος η απεργία πείνας - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας προανήγγειλε  τη λήξη της απεργίας πείνας , κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα με την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου της Λαμίας , που ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία σίτισής του, μετά από δική του επιθυμία. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο νοσοκομείο της συζύγου του και του γιου του, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του.Το μέλος της 17Ν το οποίο είχε κατέλθει σε απεργία πείνας,  σε τηλεφωνική δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε μέσω της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, ευχαριστεί «όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι και συμπαραστάθηκαν και δηλώνει ότι με την καρδιά και το μυαλό του είναι ανάμεσα στον κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους». Ο πολυϊσοβίτης  θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιο διάστημα, αφού η επανασίτιση θα γίνει σταδιακά και με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα, ώστε να αναλάβει δυνάμεις και να επανέλθει ο οργανισμός του.

Η δήλωση του Κουφοντίνα έχει ως εξής:

«Η αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι΄ αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου 

Όπως αναφέρει το Lamiareport, o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας  Ανδρέας Κολοκυθάς ανακοίνωσε τα εξής: 

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κουφοντίνας: Τέλος η απεργία πείνας - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας"

Νέα Φιλαδέλφεια: Επίθεση με μολότοφ στο κτήριο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛΑΣ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ, τα ξημερώματα, σε κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛΑΣ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 3:30, οι δράστες πέταξαν δύο μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Φιλαδέλφεια: Επίθεση με μολότοφ στο κτήριο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛΑΣ"

Χατζηδάκης: Οι δικαιούχοι προκαταβολής σύνταξης να κάνουν αίτηση μέχρι 31 Μαρτίου

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Δήλωσε δε, ότι μέχρι χθές είχαν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις και εξήγησε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155.000 εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25.500 συντάξεις και προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων, σημειώνοντας παράλληλα, ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και πρόσθεσε ότι σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηριας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: Οι δικαιούχοι προκαταβολής σύνταξης να κάνουν αίτηση μέχρι 31 Μαρτίου"

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος που κατηγορείται για την επίθεση τον αστυνομικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια ο 30χρονος ελληνοιρακινός που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από πολύωρη διαδικασία ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας που αρνείται την κατηγορία, παίρνει τον δρόμο για την φυλακή με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκε ο 30χρονος που κατηγορείται για την επίθεση τον αστυνομικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news