facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Ηράκλειο: 14χρονη δέχθηκε επίθεση από σκύλο έξω από το σπίτι της – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σοκαριστική επίθεση σε 14χρονο κορίτσι στην περιοχή των Γουρνών Τεμένους - Για αγέλες επικίνδυνων σκυλιών που τριγυρίζουν στην περιοχή κάνουν λόγο περίοικοι

Στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί 14χρονο κορίτσι, μετά από επίθεση από σκύλο που δέχτηκε το πρωί έξω από το σπίτι του στην περιοχή των Γουρνών Τεμένους στο Ηράκλειο.

Η 14χρονη, μαθήτρια Γυμνασίου, βγήκε το πρωί από το σπίτι της κατευθυνόμενη προς το σχολικό λεωφορείο προκειμένου να μεταβεί, μαζί και με άλλα παιδιά, στο σχολείο της.

Ξαφνικά και απρόκλητα, όπως καταμαρτυρούν περίοικοι που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, ένας μεγάλος σκύλος όρμησε κατά πάνω της και την δάγκωσε στο πόδι. Αμέσως επικράτησε πανικός με το κορίτσι να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, από όπου έλαβε εξιτήριο το μεσημέρι της ίδιας μέρας, αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και χορηγήθηκε αντιβίωση για τις επόμενες ημέρες. 

Στο σημείο έσπευσε η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή του συμβάντος, καθώς και υπάλληλοι του Κυνοκομείου Ηρακλείου προς αναζήτηση του σκύλου, για να διαπιστωθεί σε πρώτη φάση αν είναι αδέσποτος ή αν φέρει τσιπ ώστε να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης του. 

Όπως αναφέρουν στο Cretalive κάτοικοι της περιοχής, οι αγέλες σκύλων είναι ... καθημερινότητα στην περιοχή, ενώ εξηγούν ότι η πρακτική της απομάκρυνσης-στείρωσης-επαναφοράς τους στο ίδιο σημείο δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, όπως αποδεικνύεται και από το σημερινό περιστατικό.

Πάντως σε πρώτη επικοινωνία τους με το Κυνοκομείο, όπως αναφέρουν, έλαβαν σύσταση να κάνουν μια δήλωση στον Δήμο για το συμβάν, εξηγώντας ότι το περιστατικό υπερβαίνει την αρμοδιότητα του Κυνοκομείου. Είναι ωστόσο γνωστό ότι το Κυνοκομείο Ηρακλείου εδώ και καιρό βρίσκεται στο "κόκκινο" μην μπορώντας να εξυπηρετήσει τον διαρκώς διογκούμενο πληθυσμό αδέσποτων, στις περιορισμένες θέσεις που διαθέτει στην εγκατάσταση στην Φοινικιά.

Εντοπίστηκε το σκυλί που δάγκωσε τη 14χρονη μαθήτρια

Εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής το σκυλί το οποίο το πρωί επιτέθηκε σε ένα 14χρονο κορίτσι, έξω από το σπίτι του στις Γούρνες Τεμένους.

Κάτοικοι της περιοχής, μαζί με υπαλλήλους του Κυνοκομείου Ηρακλείου από τη στιγμή της επίθεσης, αναζητούσαν στην ευρύτερη περιοχή το σκυλί το οποίο και εντοπίστηκε τελικά. Ακολούθησε προσεκτική επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας ο σκύλος ασφαλίστηκε σε κλουβί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κυνοκομείο Ηρακλείου όπου έσπευσε και κτηνίατρος.

σκυλί αδέσποτο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, θα υποβληθεί σε έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρει τσιπ αναγνώρισης σε μια προσπάθεια εντοπισμού του ιδιοκτήτη του.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, το κορίτσι μετά την επίθεση και τις δαγκωνιές που δέχθηκε στο πόδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί χορήγησαν αντιβίωση και η έφηβη στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

σκυλί αδέσποτο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους, στον Κώστα και τον Φώτη από το Κυνοκομείο, οι οποίοι παρέμειναν όλες αυτές τις ώρες στο πλευρό τους αναζητώντας το σκυλί.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 14χρονη δέχθηκε επίθεση από σκύλο έξω από το σπίτι της – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο"

Φρίκη στον Κολωνό: Πατέρας και γιος βίαζαν 16χρονη – Την απειλούσαν για να μην μιλήσει

Συγκλονίζει η υπόθεση βιασμού μιας 16χρονης κοπέλας στον Κολωνό από πατέρα και γιο. Ο 44χρονος άνδρας έχει καταδικαστεί για τις πράξεις του στην ανήλικη κοπέλα και πλέον στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ο νεαρός.

Όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τη μήνυση εις βάρος του νεαρού άνδρα κατέθεσε ο πατέρας του κοριτσιού.

«Το παιδί μετά από συζητήσεις, μας αποκάλυψε πως ο κατηγορούμενος προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις, μάλιστα την εκβίαζε πως αν αρνηθεί θα τερματίσει τη σχέση που έκρυβαν και οι δύο επιμελώς, λέγοντας, τουλάχιστον σε εμάς ότι είναι κολλητοί φίλοι».

Ο 44χρονος βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών, έχοντας καταδικαστεί για το αδίκημα του βιασμού, με τον νεαρό να αρνείται κάθε κατηγορία, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στον Κολωνό: Πατέρας και γιος βίαζαν 16χρονη – Την απειλούσαν για να μην μιλήσει"

Πάτρα: Πήγε να μπει στο σπίτι της και βρήκε να κατοικούν άλλοι! Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. (ΦΩΤΟ)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στην Πάτρα και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Σμύρνης και Πετμεζά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 μια γυναίκα ιδιοκτήτρια οικίας, πήγε να μπει στο σπίτι για να πάρει διάφορα πράγματα και βρέθηκε προ μιας δυσάρεστης εκπλήξεως!

Είδα ένα ζευγάρι αλλοδαπών να διαμένει στο σπίτι της έχοντας μάλιστα προκαλέσει μεγάλες φθορές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, οι αλλοδαποί είχαν εγκατασταθεί στην οικία από την Πέμπτη, έχοντας και σοβαρό διαπληκτισμό ανάμεσά τους.

Η γυναίκα άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περνώντας χειροπέδες στους αλλοδαπούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πατρών.

 tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Πήγε να μπει στο σπίτι της και βρήκε να κατοικούν άλλοι! Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. (ΦΩΤΟ)"

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την κλοπή καλωδίων από σιδηροδρομικές γραμμές στο Μενίδι – Drone του ΟΣΕ «τσάκωσε» τους δράστες

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά τα όσα αναφερόμενα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, για τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην κλοπή καλωδίων από τη γραμμή του Προαστιακού, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μενίδι.

Αναλυτική η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ):

«Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου 01.00′), ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ έλαβαν κλήση σχετικά με άτομα που βρίσκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές και διαπράττουν πράξεις φθορών και κλοπής στην περιοχή των Αχαρνών.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή, ενώ κατά την παραμονή τους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ατόμων που να προβαίνουν σε αδικήματα κλοπής – φθορών.

Από το σημείο προσήχθησαν -2- άτομα, ημεδαπός και αλλοδαπός, τα οποία οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου πραγματοποιήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, χωρίς να προκύπτει κάτι σε βάρος τους.

Κατά την παραμονή των ατόμων στην ανωτέρω υπηρεσία, δεν προσήλθε εκπρόσωπος ή υπάλληλος της εταιρείας σιδηροδρόμων προκειμένου να καταθέσει μήνυση για τη διάπραξη αδικημάτων στο σιδηρόδρομο, ενώ μετά την εξακρίβωση των στοιχείων των προσαγόμενων και έπειτα από την παραμονή τους στην υπηρεσία κατά τον απόλυτα αναγκαίο χρόνο, οι ίδιοι αποχώρησαν.

Τέλος, σήμερα (04/10/2024), περίπου στις 12.00′, εκπρόσωπος – υπάλληλος της σιδηροδρομικής εταιρείας προσήλθε στην ίδια αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την κλοπή καλωδίων από σιδηροδρομικές γραμμές στο Μενίδι – Drone του ΟΣΕ «τσάκωσε» τους δράστες"

Δημοσκοπήσεις Pulse και Metron Analysis: Μάχη για τέσσερις οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Σταθερή πρωτιά για ΝΔ και απαισιοδοξία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της Pulse έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ καταγράφοντας την άποψη του κόσμου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της Pulse οι πολίτες ρωτήθηκαν για το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής (6/10/24), για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πώς θα ψήφιζαν αν ήταν σήμερα εθνικές εκλογές.

Στην ερώτηση για το πώς βλέπουν οι πολίτες το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το 11% έδωσε θετικές απαντήσεις ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι ερωτηθέντες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές απάντησαν Κασσελακη σε ποσοστό 32%, Φάμελλο απάντησε το 27% και Πολάκη το 15%

Όταν η ίδια ερώτηση έγινε σε εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

Κασσελάκης 43%,  Φάμελλος 21% και Πολάκης 14%

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όσων ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας…

Μάχη για τέσσερις στο ΠΑΣΟΚ

Σε μάχη για γερά νεύρα φαίνεται ότι θα εξελιχθούν οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή (6/10/24) με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εμφανίζεται πρώτος σε όλες τις κάρτες της δημοσκόπησης αλλά άλλους τρεις υποψήφιους να ακολουθούν με μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκαν πολίτες, στο γενικό σύνολο για το ποιον θα προτιμούσαν να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το 25% απάντησε Νίκο Ανδρουλάκη, το 23% Άννα Διαμαντοπούλου, το 22% Χάρη Δούκα και το 19% Παύλο Γερουλάνο.

 

Όταν η ίδια ερώτηση έγινε σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 27% απάντησε Νίκο Ανδρουλάκη, ο Χάρης Δούκας είναι στη δεύτερη θέση με 23% ενώ Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθούν με 21%

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κάρτα με το ποιοι σκοπεύουν να ψηφίσουν την Κυριακή (6/10/24) στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Το 34% προέρχεται από το κέντρο, ενώ η πλειοψηφία του 38% προέρχεται από ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς:

Πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ κρατάει σταθερά την πρωτιά με ποσοστό 30% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5% ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,5 το ΚΚΕ με 10,5% και η Ελληνική Λύση με 9,5%

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Αλλά και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη με διαφορά, με ποσοστό 29,2% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17,2% το ΚΚΕ με 10,6% η Ελληνική Λύση με 9,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη δημοσκόπηση εμφανίζεται στην πέμπτη θέση με 8,4%

Για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis η νίκη για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πιο ξεκάθαρη.

Στην παράσταση νίκης, οι ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν Νίκο Ανδρουλάκη σε ποσοστό 45% Χάρη Δούκα 25% Άννα Διαμαντοπούλου 12%Παύλο Γερουλάνο 8% και Νάντια Γιαννακοπούλου 2%

Αν περάσει στο δεύτερο γύρο, ο Παύλος Γερουλάνος εμφανίζεται νικητής. Φαίνεται δηλαδή να κερδίζει το υποτιθέμενο αντίπαλό του:

Σε αυτή την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis πριν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν 1.700 άτομα πανελλαδικά. Ξεκίνησε μετά το debate και ολοκληρώθηκε το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκοπήσεις Pulse και Metron Analysis: Μάχη για τέσσερις οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Σταθερή πρωτιά για ΝΔ και απαισιοδοξία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ"

Σεπόλια: Συνελήφθησαν 18χρονος και 15χρονος για διακίνηση ναρκωτικών έξω από δημοτικό σχολείο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα στα Σεπόλια, 2 αλλοδαποί, ένας 18χρονος από την Αλβανία και ένας 15χρονος από την Πολωνία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έξω από δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 34χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ένας 52χρονος, ο πατέρας του 15χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σχετικά με τη δράση των 2 νεαρών στην διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή των Σεπολίων και συγκεκριμένα έξωθεν σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα ο 34χρονος εντοπίστηκε να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 15χρονο κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 2 νεαρούς έξω του από το Δημοτικό σχολείο όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 106 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

• το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεπόλια: Συνελήφθησαν 18χρονος και 15χρονος για διακίνηση ναρκωτικών έξω από δημοτικό σχολείο"

Αττική Οδός: Αυτές είναι οι νέες τιμές των διοδίων – Τι αλλάζει σε e-PASS και κάρτες

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης, σχετικά με την παράδοση από το Ελληνικό Δημόσιο του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού στον νέο παραχωρησιούχο (Νέα Αττική Οδός Μ.Α.Ε.), την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, ακολουθεί ενημέρωση για τις διαδικασίες μετάβασης του αυτοκινητοδρόμου στο νέο καθεστώς παραχώρησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.

Aπό τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου προς Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, η «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» αναλαμβάνει την εκμετάλλευση και λειτουργία της Αττικής Οδού βάσει της από 12.09.2024 Σύμβασης Παραχώρησης και κατόπιν αυτού, ο υφιστάμενος τιμοκατάλογος διοδίων και τα συνδρομητικά / εκπτωτικά προγράμματα, ισχύουν, ως έχουν, έως και το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 23:59:59. Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η εταιρεία από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου προς Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος, οι απαλλαγές και ενδεχόμενες εκπτώσεις ρυθμίζονται πλέον σύμφωνα με τις προβλέψεις της από 12.09.2024 Σύμβασης Παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, οι τιμές των διοδίων διαμορφώνονται ως ακολούθως:

• 1,25 ευρώ για τα μοτοποδήλατα

• 2,50 ευρώ για τα ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4)

• 6,25 ευρώ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5)

• 10,00 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6)

Στο ίδιο πλαίσιο και προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την επαρκή ενημέρωση των συνδρομητών, από τις 06.10.2024 η νέα εταιρεία παραχώρησης «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.» υπεισέρχεται αυτόματα σε όλες τις συμβάσεις με τους συνδρομητές, στη θέση των Εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», αναλαμβάνοντας όλα τα σχετικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από τις συμβάσεις αυτές. Ως εκ τούτου, οι συσκευές e-PASS (πομποδέκτες) και οι κάρτες διελεύσεων συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά και μετά τις 05.10.2024, με μεταφορά των ποσών που αντιστοιχούν στα χρηματικά υπόλοιπα των συνδρομητικών λογαριασμών προπληρωμής.

Ειδικά για τον Οκτώβριο 2024, διατηρούνται τα εξής συνδρομητικά προγράμματα:

• Πρόγραμμα Bonus: διατηρείται η πρόβλεψη για τις 15 δωρεάν διελεύσεις του Οκτωβρίου.

• Προγράμματα Friendly και Business: οι τιμές των 30 πρώτων διελεύσεων μειώνονται στα επίπεδα του Βασικού Διοδίου (βλ. παραπάνω νέες τιμές), με τις υφιστάμενες τιμές των επόμενων 20 διελεύσεων (31η έως 50η) και τις τιμές πλέον των 50 διελεύσεων (51η και άνω) να διατηρούνται ως έχουν σήμερα, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.

Επιπλέον, οι συσκευές e-PASS εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους, ενώ αντίστοιχα οι πομποδέκτες άλλων αυτοκινητοδρόμων συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά και στην Αττική Οδό.

Για τεχνικούς λόγους, παρακαλούνται όσοι χρήστες συνδρομητικών προγραμμάτων e-PASS επιθυμούν, να ανανεώσουν τα υπόλοιπα των συνδρομητικών λογαριασμών τους έως την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση του συστήματος την επόμενη μέρα, κατά την παραπάνω μετάβαση.

Σχετικά με τις υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, σε ισχύ παραμένει ο 4ψήφιος Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 1024, όπου οι οδηγοί μπορούν να καλούν κι ένα περίπολο θα βρίσκεται άμεσα κοντά τους (24 ώρες/7 ημέρες), όπως επίσης και οι δωρεάν υπηρεσίες οδικής βοήθειας για την ασφαλή μεταφορά ακινητοποιημένου οχήματος εκτός του αυτοκινητόδρομου. Σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών σε ισχύ παραμένει το τηλέφωνο 210 6682222.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Αυτές είναι οι νέες τιμές των διοδίων – Τι αλλάζει σε e-PASS και κάρτες"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά – Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα είναι βροχερός. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά.

Στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά – Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου"

Νέα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Αττική – Έγιναν 8 συλλήψεις! (εικόνες & βίντεο)

Νέα μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. την Παρασκευή (4/10) στην Δυτική Αττική!

Από την αστυνομική επιχείρηση έγιναν 8 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 5 αφορούν ρευματοκλοπή και οι άλλες 3 αφορούν εμπορία ή κατοχή ναρκωτικών!

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν:

  • 34.7 γραμμάρια κοκαΐνη σε σκόνη
  • 7 γραμμάρια κρυσταλλική κοκαΐνη
  • 33.1 γραμμάρια βραχάκια ηρωΐνης
  • 5,6 γραμμάρια ηρωΐνης
  • 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 2.4 γραμμάρια κάνναβης
  • 3 ζυγαριές
Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
 

Δείτε φωτογραφίες από όσα κατασχέθηκαν:

dytiki attiki elas 5

dytiki attiki elas 4

dytiki attiki elas 3

dytiki attiki elas 2

dytiki attiki elas 1

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Αττική – Έγιναν 8 συλλήψεις! (εικόνες & βίντεο)"

Σύλληψη δύο ατόμων στα Ιωάννινα για τηλεφωνικές απάτες – Είχαν αποσπάσει 73.300 ευρώ από 3 ηλικιωμένους

Η σύλληψη δύο ατόμων στα Ιωάννινα, μιας Ουκρανής και ενός Έλληνα, οι οποίοι ήταν μέλη συμμορίας που εξαπατούσε πολίτες με το γνωστό πρόσχημα του τραυματισμένου συγγενούς σε «τροχαίο ατύχημα» και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, έχει οδηγήσει τους αστυνομικούς στα ίχνη της σπείρας. Οι δύο συλληφθέντες που, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, φέρεται να είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα», έχουν αποσπάσει το ποσό των 73.300 ευρώ σε 3 μόνο περιπτώσεις και κατηγορούνται για τα αδικήματα της «συμμορίας» και «απάτης από κοινού», ενώ επιπλέον ο άνδρας και για παραβάσεις περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το μεσημέρι της 1η Οκτώβρη η γυναίκα από την Ουκρανία μετέβη με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο φίλος της, σε περιοχή των Ιωαννίνων και παρέλαβε από ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και τιμαλφή. Νωρίτερα, άγνωστος συνεργός τους είχε τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη παριστάνοντας τον νοσοκομειακό ιατρό και ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, για δήθεν χειρουργική επέμβαση, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Ύστερα από μεθοδικές ενέργειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν προχθές το βράδυ να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν.

Από την προανάκριση διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες δρούσαν ως μέλη συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι ίδιοι ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των χρημάτων από τους εξαπατημένους πολίτες.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται σε 3 ακόμα περιπτώσεις απάτης, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιρού, στη Σύρο, με λεία 50 χιλιάδες ευρώ, στην Κεφαλονιά με 16 χιλιάδες ευρώ και στη Φλώρινα με 7.300 ευρώ, ποσά τα οποία απέσπασαν από ηλικιωμένες γυναίκες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του συλληφθέντα, ως μέσο διευκόλυνσης των πράξεών τους, ένας σουγιάς που κατείχε και 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους και τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.

ΑΠΕ/ newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη δύο ατόμων στα Ιωάννινα για τηλεφωνικές απάτες – Είχαν αποσπάσει 73.300 ευρώ από 3 ηλικιωμένους"

Θήβα: Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα – Καλλιεργούσαν πάνω από 8.000 δενδρύλλια — Αποκλειστικό βίντεο ΕΡΤNews

Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα. Σε αγροτεμάχιο στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, η ασφάλεια Θηβών σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής βρήκαν περισσότερα από 8. 000 δενδρύλια κάνναβης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την χασισοφυτεία «μαμούθ» ανάμεσα σε καλλιέργειες με καλαμπόκι στο χωριό Ακραίφνιο.
 
Ο 44χρονος αγρότης καλλιεργούσε 8.342 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο 114 στρεμμάτων στη θέση Βαγέικα Κωπαΐδας.

Κέρδη ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ

Από τους πρώτους υπολογισμούς, υπολογίζεται ότι θα έκοβε με τους συνεργάτες του 7,5 τόνους χασίς με τα κέρδη τους να αγγίζουν τα 15.000.000 ευρώ.

Ο 44χρονος εγκέφαλος των εμπόρων ναρκωτικών συνελήφθη ενώ αναζητούνται πέντε συνεργοί του.

Το ύψος των δενδρυλλίων ήταν από 1,2 έως 3,5 μέτρα και σε αρκετά σημεία είχαν ξεπεράσει και το ύψος του καλαμποκιού.

Τα 1.348 δενδρύλλια εκριζώθηκαν ενώ τα υπόλοιπα 6.995 καταστράφηκαν εντός του αγροτεμαχίου με καταστροφέα, όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το ERTNews.

Εντός της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις (4) σκηνές είδη ένδυσης και τρόφιμα που χρησιμοποιούσαν οι φύλακες των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο 44χρονος αγρότης εντός της ημέρας θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα Θηβών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θήβα: Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα – Καλλιεργούσαν πάνω από 8.000 δενδρύλλια — Αποκλειστικό βίντεο ΕΡΤNews"

Ελευσίνα: Διευθύντρια σχολείου χαστούκισε μαθητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο (βίντεο)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Ελευσίνας, όταν η διευθύντρια του σχολείου βγήκε εκτός εαυτού όταν άκουσε τον καβγά μαθητή της 6ης Δημοτικού, με έναν συμμαθητή του.

Ένα 12χρονο αγόρι, μαθητής 6ης Δημοτικού εξετάζεται από παιδίατρο στο Τζάνειο νοσοκομείο. Φέρει τραύματα στα χείλη και οίδημα στο αυτί.Τραύματα, που προκλήθηκαν μέσα στο σχολείο.

Όχι, όμως, από κάποιο συμμαθητή του, αλλά από την διευθύντρια του Δημοτικού!

Η ίδια τηλεφώνησε στη μητέρα του 12χρονου, όπως καταγγέλλει η ίδια η μητέρα του παιδιού στο MEGA, για να της πει ότι κατά την διάρκεια ενός καβγά που είχε ο γιος της με έναν συμμαθητή του, εκείνη βγήκε εκτός εαυτού και σήκωσε χέρι στο παιδί της.

«Μου είπε ότι καταλάθος χαστούκισε το παιδί. Έχω το τηλέφωνο την κλήση της και το πόση ώρα μιλάγαμε και μου είπε εκείνη ίδια ότι χτύπησε το παιδί, ότι το χαστούκισε. Και επειδή είπε μια άσχημη λέξη ο μικρός, έχασε τον έλεγχο αυτό μου είπε».

«Τα δύο παιδιά για κάτι είχαν τσακωθεί επειδή τον έβρισε και πήγε η διευθύντρια και βάρεσε σφαλιάρα το παιδάκι», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γονείς πήγαν τον μαθητή στο νοσοκομείο με πόνους στο κεφάλι

Αμέσως οι γονείς του παιδιού πήραν το παιδί από το σχολείο και το μετέφεραν στο νοσοκομείο γιατί είχε πόνους στο κεφάλι.

«Το παιδί ήταν λίγο τρομαγμένο ήρθε το παιδί σε εμάς κατευθείαν επειδή έχουμε μία οικογενειακή φίλη πήγε κατευθείαν και την πήρε αγκαλιά και έκλαιγε. Είχε σαν ανοίγματα στα χείλη του και από μέσα ήταν λίγο σκισμένα και μας παραπονέθηκε ότι πονάει το κεφάλι του γι’ αυτό τον πήγαμε και στο νοσοκομείο. Τον είδαν οι γιατροί και μας είπαν ότι έχει κάποιο οίδημα στο αυτί και κάποιες αμυχές στο πρόσωπο», πρόσθεσε η μητέρα.

Η γιατρός στο Τζάνειο νοσοκομείο η οποία εξέτασε τον 12χρονο μαθητή μόλις εκείνος της ανέφερε ότι η διευθύντρια του σχολείου τον χαστούκισε τότε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και της πέρασαν χειροπέδες.

«Στην αστυνομία πληροφορήθηκα ότι είπε κάτι άλλο, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι πάρα πολύ στεναχωρημένο το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να φύγουν και τα δύο παιδιά από εκεί».

Γι’ αυτή τη σοκαριστική καταγγελία πάντως έχει ήδη ενημερωθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας και έχουν ζητήσει έγγραφη αναφορά από την διευθύντρια για το περιστατικό.

«Κανένας εκπαιδευτικός δεν θα το παραδεχτεί πόσο μάλλον ότι σήκωσε χέρι σε κάποιον ανήλικο τα τραύματα όμως μιλάνε και μιλάει και η ψυχική υγεία του παιδιού. Είναι ένα παιδί το οποίο το είπε μόνο», είπε οικογενειακή φίλη.

Η διευθύντρια του σχολείου πάντως σε επικοινωνία που είχε το MEGA μαζί της, δεν θέλησε να δώσει κάποια εξήγηση για το περιστατικό, ενώ υπέβαλλε μήνυση στους γονείς του 12χρονου για ψευδή καταμήνυση.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελευσίνα: Διευθύντρια σχολείου χαστούκισε μαθητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο (βίντεο)"

Απίστευτη καταγγελία στο Αίγιο: Το νοσοκομείο ζήτησε 20 ευρώ από πυροσβέστη που είχε επιληπτική κρίση

Αντιμέτωπα με μια δυσάρεστη κατάσταση ήρθαν τα μέλη αποστολής πυροσβεστών από την Αλβανία που έφθασαν την Τετάρτη 2/10/2024 στη χώρα, για να συνδράμουν στη πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο.

Η αλβανική αποστολή, κινούμενη προς την Κορινθία μέσω της Ολύμπιας Οδού, έκανε στάση στα ΣΕΑ στο ύψος του Αιγίου. Η ολιγόλεπτη στάση για ξεκούραση πυροσβεστών και εφοδιασμό οχημάτων έλαβε απρόσμενη τροπή, όταν συνάδελφός τους ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και υπέστη, κατά πληροφορίες, επιληπτική κρίση. Αμέσως ελήφθη η απόφαση για μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Εκεί, κατά την εισαγωγή του, όπως πληροφορήθηκε η «Πελοπόννησος», ζητήθηκε από υπάλληλο του γραφείου κίνησης να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ (!), για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Οι συνάδελφοί του στο άκουσμα της οικονομικής απαίτησης την ώρα που ο άνθρωπός τους κινδύνευε αντέδρασαν εντόνως και διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι απαράδεκτο να καλείται να πληρώσει πυροσβέστης, που χρήζει άμεσης βοήθειας, ο οποίος μάλιστα αποτελεί μέλος αποστολής που κλήθηκε κατόπιν αιτήματος, για συνδρομή στο έργο κατάσβεσης φωτιάς στην Ελλάδα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, όταν κατά πληροφορίες της «Π», ένας από τους παρευρισκόμενους που παρακολουθούσαν έκπληκτοι τα όσα συνέβαιναν με την αλβανική αποστολή, πήρε την πρωτοβουλία και πλήρωσε τα 20€. «Ντράπηκα, γίναμε ρεζίλι διεθνώς» μετέφερε στην «Π», πολίτης αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

Εν τέλει, ο πυροσβέστης εξετάστηκε και εν συνεχεία διεκομίσθη για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και για μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών… χωρίς αυτή τη φορά να του ζητηθεί να πληρώσει!

Η «Π» επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάση Γεωργάκη, ο οποίος μας παρέπεμψε στην 6η ΥΠΕ, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλο.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη καταγγελία στο Αίγιο: Το νοσοκομείο ζήτησε 20 ευρώ από πυροσβέστη που είχε επιληπτική κρίση"

Μενίδι: Drone του ΟΣΕ «τσάκωσε» Ρομά που έκλεβαν καλώδια σε σταθμό του Προαστιακού στο Μενίδι

Στόχος των «ποντικών» που λυμαίνονται τον ΟΣΕ έγινε για ακόμη μια φορά χθες το βράδυ η γραμμή του Προαστιακού καθώς δύο άτομα πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να κλέβουν καλώδια από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της γραμμής. Όμως στη συνέχεια και μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για δύο Ρομά οι οποίοι έκοψαν την περίφραξη της γραμμής, κοντά στο σταθμό ΣΚΑ του Προαστιακού στο Μενίδι, περπάτησαν πάνω στις ράγες και αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr διακρίνονται οι δύο δράστες να πιάνονται επ' αυτοφώρο την ώρα που βρίσκονται πάνω στη γραμμή και σπάνε ένα κουτί προκειμένου να αρπάξουν τα καλώδια και τους χάλκινους σωλήνες.



Οι κακοποιοί έγιναν αντιληπτοί από τη Σταθμάρχη, η οποία είδε μια κόκκινη ενδείξη να ανάβει στον ηλεκτρολογικό πίνακα και ειδοποίησε την ασφάλεια του σταθμού.

Άμεσα, σηκώθηκε drone του ΟΣΕ που εντόπισε τους δύο νεαρούς με αποτέλεσμα να συλληφθούν από Αστυνομικούς του Τμήματος Αχαρνών οι οποίοι προσέγγισαν το σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από τον ΟΣΕ, το υλικό που αφαίρεσαν υποστηρίζει την τηλεδιοίκηση του σιδηρόδρομικου δικτύου και αν εκείνη την ώρα περνούσε τρένο θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και ατύχημα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μενίδι: Drone του ΟΣΕ «τσάκωσε» Ρομά που έκλεβαν καλώδια σε σταθμό του Προαστιακού στο Μενίδι"

Θεσσαλονίκη: Ρομά έκρυβαν 27 δέματα ηρωίνης σε μπάλα ποδοσφαίρου – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. (εικόνες & βίντεο)

Οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη Ρομά που κατέχει και αποκρύπτει ποσότητες ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στο Νομό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν, χθες, Πέμπτη, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη δύο Ρομά, ηλικίας 30 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Όπλων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του πρώτου εξ’ αυτών, εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για κλοπή.

narkwtika opla

Σε έρευνα της οικίας του 30χρονου άντρα, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του, κολλητικές ταινίες και ρολό μεμβράνης που χρησιμοποιούσε για την τυποποίηση και συσκευασία των ναρκωτικών. Ακολούθησε έρευνα σε κεραμοσκεπή εφαπτόμενης μονοκατοικίας, την οποία είχε παραχωρήσει στον προαναφερόμενο 26χρονο, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, κάτω από τα κεραμίδια και κατασχέθηκαν:

  • 298,9 γραμμάρια ηρωίνης, χωρισμένα σε δύο δέματα
  • 136 γραμμάρια κοκαΐνης, μοιρασμένα σε τρία δέματα
  • Μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • Ζυγαριά ακριβείας και
  • Κυνηγετική καραμπίνα, που είχε αφαιρεθεί από ιδιώτη στην περιοχή της Θέρμης, τον Οκτώβριο του 2023.

bala hrwini 4 10 24

Στον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας εντοπίστηκε ζυγαριά ακριβείας και μία μπάλα, στο εσωτερικό της οποίας υπήρχαν 27 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 1 κιλού και 13 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά έκρυβαν 27 δέματα ηρωίνης σε μπάλα ποδοσφαίρου – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. (εικόνες & βίντεο)"

Αλί Χαμενεΐ: «Ο εχθρός μας είναι ένας, το Ισραήλ»

Ο Αλί Χαμενεΐ απευθύνθηκε στον ιρανικό λαό και μίλησε για την κλιμακωμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος όπως τόνισε, «ο παλαιστινιακός λαός έχει νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», ενώ σημείωσε ότι «ο εχθρός μας είναι ένας».

Ο αγιαταλάχ, ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης στο Ιράν πραγματοποίησε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση, κατά την οποία ήθελε να δώσει το δικό του στίγμα μετά την πυραυλική επίθεση προς το Ισραήλ. Εκείνος είχε να εμφανιστεί δημοσίως εδώ και πέντε χρόνια, και αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση υπό τη σκιά της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα, προκειμένου να επιβεβαιώσει τη στήριξη του Ιράν τόσο στη Χεζμπολάχ, όσο και στη Χαμάς. Ταυτόχρονα, στην ομιλία του δεν παράλειψε να εξαπολύσει πυρά εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης.

Τι είπε ο Αλί Χαμενεΐ για το Ισραήλ

«Οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο εχθρός μας θέλουν να ρίξουν τον σπόρο της διχόνοιας ανάμεσα στους Μουσουλμάνους. Ο ίδιος εχθρός είναι για τους Παλαιστίνιους, του Λιβανέζους, τους Αιγύπτους και του Ιρακινούς. Ο ίδιος εχθρός είναι για τους λαούς της Υεμένης και της Συρίας», τόνισε στην ομιλία του ο Αλί Χαμενεΐ.

«Ο εχθρός λειτουργεί παντού με μια συγκεκριμένη μέθοδο. Αν τελειώσει από μια χώρα, θα προχωρήσει στην επόμενη», σημείωσε θέλοντας να καταδείξει την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ.

«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν μια νόμιμη πράξη, το ίδιο και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ», είπε ακόμη. Μάλιστα, κάλεσε τα μουσουλμανικά έθνη να ετοιμαστούν να αντισταθούν.

Ο Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε πως το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ ήταν η «ελάχιστη τιμωρία» για τα «ακραία εγκλήματά του». Ενώ πρόσθεσε ότι, «δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Αυτό που θα κρίνουν λογικό και σωστό οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί μας, θα γίνει στον σωστό χρόνο και θα γίνει ξανά στο μέλλον αν χρειαστεί». Ταυτόχρονα, ο ίδιος τόνισε πως η Ισλαμική Δημοκρατία, δεν πρόκειται ούτε να διστάσει, ούτε να βιαστεί για την επόμενη επίθεση.

Ο «φόρος τιμής» του Αλί Χαμενεΐ για τον Χασάν Νασράλα

«Κάθε χώρα, κάθε λαός έχει το υπέρτατο δικαίωμα να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους απέναντι στην απόλυτη τυραννία», επεσήμανε ο Αλί Χαμενεΐ νωρίτερα, διαβάζοντας στίχους από το Κοράνι, σε τελετή μνήμης για τον τέως ηγέτης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

«Η επιθυμία του Χασάν Νασράλα για τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ θα ήταν να μην απογοητευτείτε. Το Ισραήλ υποκρίνεται ότι πετυχαίνει στρατηγικές νίκες μέσα από δολοφονίες και θανάτους αμάχων. Το Ισραήλ δεν μπορεί να βλάψει σοβαρά ούτε τη Χεζμπολάχ, ούτε τη Χαμάς», συμπλήρωσε για τον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης.

Το διάγγελμα του Ιρανού ηγέτη κράτησε 40 λεπτά περίπου.

Γιατί ο Αλί Χαμενεΐ διεξήγαγε τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ φέρει και επίσημα τον τίτλο του ηγέτη για την προσευχή της Παρασκευής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια επιτρέπει υφιστάμενούς του να εκτελέσουν τα καθήκοντά του.

Η τελευταία φορά που ο Χαμενεΐ έκανε την προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη, ήταν το 2020, όταν οι ΗΠΑ σκότωσαν τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ, ένα μέρος της ομιλίας του πραγματοποιήθηκε στα αραβικά, απευθυνόμενος προς τον λαό του Λιβάνου και τους παλαιστίνιους.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλί Χαμενεΐ: «Ο εχθρός μας είναι ένας, το Ισραήλ»"

Σφοδρές αντιδράσεις για την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας: «Δυστυχώς ο Ιωνάς δεν ήταν αθώος πολίτης»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας στην Ελλάδα για τον θάνατο του 26χρονου Ιωνά Καρούση στο Τελ Αβίβ, μετά από επίθεση ένοπλων σε συρμό τρένου την 1η Οκτωβρίου.

«Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ιωνάς δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Κοινότητας

«Με μεγάλη λύπη απευθυνόμαστε στον τραγικό θάνατο του Ίωνα, ενός Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ιωνάς δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ.

Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού. Αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα!».

Η ανάρτηση του Γεωργιάδη

«Η ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής για τον νεκρό Ιωνά εκτός από προφανώς αισχρή, αποτελεί και την απόδειξη του πραγματικού προβλήματος», υπογράμμισε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης:

«Κατά τους Παλαιστινίους κανένας Εβραίος πολίτης δεν είναι αθώος άρα όλοι καλώς σκοτώνονται είτε από τρομοκράτες, είτε από ρουκέτες, είτε από σφαγές όπως της 7ης Οκτωβρίου.

Ποιο το “έγκλημα” του Ιωνά που το κατέστησε “ένοχο”, υπηρετούσε στον Ισραηλινό Στρατό… όμως όλοι οι πολίτες του Ισραήλ, άνδρες αλλά και γυναίκες υπηρετούν στον Στρατό καθώς το κράτος αυτό περιβάλλεται από εκατομμύρια εχθρούς που καθημερινά ορκίζονται ότι θα το αφανίσουν από τον χάρτη.

Ο Ιωνάς περπατούσε αμέριμνος και άοπλος στο δρόμο, στην πόλη του, στο σπίτι του και δύο τρομοκράτες τον σκότωσαν εν ψυχρώ, αλλά δεν ήταν αθώος σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή διότι υπηρέτησε την θητεία του στον στρατό…γι’ αυτό είμαστε με το Ισραήλ διότι έχουν και οι Εβραίοι το δικαίωμα να έχουν πατρίδα στην οποία θα είναι επιτέλους ασφαλείς».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρές αντιδράσεις για την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ελλάδας: «Δυστυχώς ο Ιωνάς δεν ήταν αθώος πολίτης»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news