facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Eκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο – Ένας νεκρός στη Λευκίμμη

Ξεκίνησε η εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Την εκκένωση είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση ανέφερε: «Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει προκύψει τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε – εφόσον κριθεί απαραίτητο – να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Καντούρη, συγγενείς ασθενών έχουν κληθεί να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια και να εκκενωθούν κάποιες θέσεις από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για σχέδιο προληπτικής εκκένωσης.

Η εκκένωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00, καθώς η φωτιά είναι κοντά στην πόλη, αλλά κυρίως υπάρχουν πυκνοί καπνοί που δημιουργούν έντονα προβλήματα, για αυτό άλλωστε εκδόθηκαν δυο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Στην Αλεξανδρούπολη μεταβαίνουν ο υφυπουργός Υγείας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Νικόλαος Παπαευσταθίου, πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Σε ότι αφορά την εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών ο κ. Αρτοποιός ανέφερε:

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές. Υπό εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες, κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων, έχει καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 10 Α/Φ και 5 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά στη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Στην Καβάλα, στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση της περιοχής Διαλεκτό, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Επίσης, στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στον Έβρο επιχειρούν:

• 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα σε δασική έκταση στην Δαδιά Έβρου

• 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 2 αεροσκάφη σε δασική έκταση στα Λάβαρα Έβρου

Στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ροδόπη επιχειρούν:

• 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη αεροσκάφη σε αγροτοδασική έκταση στην ‘Ανω Δροσίνη Ροδόπης

• 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 Α/Φ και 1 Ε/Π σε δασική έκταση στο Μίσχο Ροδόπης

Το απόγευμα είχαμε και νέες ενάρξεις όπως στην Κύθνο, στον Ταρσό Βοιωτίας, στον Αποκόρωνα Χανίων, και στη Δυτική Αχαΐα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Καταλήγοντας ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε:

«Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας).

Κυρίες και κύριοι, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες – όπως και το 48ωρο που θα ακολουθήσει – λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη και όλοι μας πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, αφενός τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των Αρχών και αφετέρου την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Ένας νεκρός στη Λευκίμμη

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς. Νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταματάκης το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Εικάζεται ότι πρόκειται για μετανάστη.

Κοντά στο χωριό Αισύμη του Έβρου βρίσκεται η φωτιά που εδώ και 8 ώρες κατακαίει το δάσος της Δαδιάς. Οι φλόγες έχουν «διανύσει» απόσταση 20 χιλιομέτρων. Μάχη δίνουν οι κάτοικοι του χωριού για να συγκρατήσουν τις φλόγες και με γεωργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Eκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο – Ένας νεκρός στη Λευκίμμη"

Βοήθεια για τις πυρκαγιές από Κύπρο και Ρουμανία

Βοήθεια για τις πυρκαγιές: Η ρουμανική αποστολή που κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει για μια ακόμα φορά τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα, αναμένεται αργά απόψε το βράδυ στη χώρα μας, ενώ δύο αεροσκάφη από την Κύπρο προσγειώθηκαν ήδη στο διεθνές αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αποτελέσει και βάση των επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εν μέσω των συνθηκών ακραίου και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε χθες το απόγευμα στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα παροχής εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Στο ελληνικό αίτημα που υποβλήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν άμεσα:

– Η Ρουμανία, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα με 56 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και

– Η Κύπρος, η οποία δήλωσε την ετοιμότητά της να αποστείλει 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractors, από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες αναμένεται να περάσουν τα σύνορα πριν τα μεσάνυχτα, ενώ τα δύο κυπριακά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της μέρας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Βοήθεια για τις πυρκαγιές από Κύπρο και Ρουμανία "

Προκλητικός ο Ερντογάν για την Πράσινη Γραμμή: Παράνομη η παρέμβαση του ΟΗΕ

Η Τουρκία δεν θα δεχτεί επιβολές στη Μεγαλόνησο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφορικά με την ένταση στη νεκρή ζώνη της Κύπρου βάζοντας στο στόχαστρο την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

«Κρίνουμε ότι δεν είναι καλόπιστη καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτή η επέμβαση, την ώρα που προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και να λύσουμε τις διαφορές μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η παρέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στο έδαφος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)” δεν είναι ποτέ αποδεκτή», ακολούθησε την πάγια γραμμή της Άγκυρας περί ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο.

«Δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ανθρωπιστικό να εμποδίζουν τους Τουρκοκύπριους που ζουν στην Πύλα να έχουν πρόσβαση στα εδάφη της πατρίδας τους» δήλωσε και συνεχίζοντας την επίθεση κατά της Ειρηνευτικής Δύναμης, είπε ότι το επεισόδιο αυτό «έριξε σκιά στην ουδετερότητα και έβλαψε τη φήμη της». «Συμπεριφορές αντίθετες με το διεθνές δίκαιο έχουν αυξήσει την ένταση στην περιοχή. Δεν βρίσκουμε αυτή την παρέμβαση καλόπιστη. Περιμένουμε (από την Ειρηνευτική Δύναμη) να συμβάλει στις ανάγκες όλων των μερών στο νησί, ανταποκρινόμενη στο όνομά της. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε επιβολή στο νησί» προσέθεσε. Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει μόνους τους «Τουρκοκύπριους αδελφούς» της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός ο Ερντογάν για την Πράσινη Γραμμή: Παράνομη η παρέμβαση του ΟΗΕ"

Δύσκολη η νύχτα στη Ροδόπη: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια και στον Πολύανθο (βίντεο)

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης, ακριβώς πάνω από το χωριό, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή .

Η φωτιά μπήκε μεσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε σπίτια. Η πυρκαγιά έχει ανέβει προς το βουνό αλλά οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και εθελοντών παραμένουν στη μάχη σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τη φωτιά και να σώσουν περιουσίες.

Στη Ροδόπη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη αεροσκάφη σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Δροσίνη και 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 Α/Φ και 1 Ε/Π σε δασική έκταση στο Μίσχο Ροδόπης

Δύσκολη η νύχτα στη Ροδόπη: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια και στον Πολύανθο (βίντεο)

Τα χωριά που απειλήθηκαν είχαν εκκενωθεί νωρίτερα μετά από μηνύματα που εστάλησαν στους κατοίκους από το 112. Εκκενώθηκαν τα χωριά Πολύανθος, Σώστης Ληνό, Μίσχος και το Μέγα Πιστό.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύσκολη η νύχτα στη Ροδόπη: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια και στον Πολύανθο (βίντεο)"

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Αιτωλικό – Ρομά εμβόλισε περιπολικό με το αυτοκίνητο του…

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν την Παρασκευή (18/08) στην περιοχή του Αιτωλικού.

Ρομά που οδηγούσε ΙΧ επιβατικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και προσπάθησε να ακινητοποιήσει το όχημα του ρομά.

Ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από το ρομά και από τους συγγενείς του που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν και τράπηκαν σε φυγή.

Μετα από λίγη ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των ρομά για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απειλή και απείθεια.

Το σίριαλ είχε και συνέχεια…. τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο ίδιος ρομά, δέχθηκε σήμα από άνδρες της ΟΠΚΕ Αιτωλίας να σταματήσει ώστε να του γίνει έλεγχος και αυτός εμβόλισε το περιπολικό και τράπηκε σε φυγή ξανά…

Η κατάσταση στο Αιτωλικό φαίνεται πως έχει ξεφύγει από τα χέρια της αστυνομίας με τους Ρομά να δρουν ανεξέλεγκτοι και πλέον δεν είναι απίθανο να ξανά ζήσουμε τις μέρες του Αυγούστου του 2012.

Το βίντεο της άδικης επίθεσης που δέχεται ο αστυνομικός:

messolonghivoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Αιτωλικό – Ρομά εμβόλισε περιπολικό με το αυτοκίνητο του…"

Πυροσβεστική για φωτιές: Συνολικά 63 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο

Τον απολογισμό του τελευταίου 24ώρου αναφορικά με τις φωτιές ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Συνολικά εκδηλώθηκαν 63 πύρινες εστίες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής(20.08.2023) έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Αυγούστου σημειώθηκαν 63 φωτιές σε δάση. Οι περισσότερες  αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19 Αυγούστου στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 5 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Διαλεκτό Καβάλας επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο, ενώ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στις πυρκαγιές, επίσης, που έχουν εκδηλωθεί στον Έβρο επιχειρούν:

* 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 Α/Φ και 4 Ε/Π, σε δασική έκταση στην Δαδιά Έβρου

* 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 2 Α/Φ, σε δασική έκταση στα Λάβαρα Έβρου

Στις πυρκαγιές, επίσης, που έχουν εκδηλωθεί στη Ροδόπη επιχειρούν:

* 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 3 Α/Φ, σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης

* 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 3 Α/Φ και 1 Ε/Π σε δασική έκταση στο Μίσχο Ροδόπης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πυροσβεστική: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών την Τρίτη, 22 Αυγούστου

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, νήσος Σκύρος)

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κύθηρα)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας, ΠΕ Θεσπρωτίας)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Λευκάδας).

Σε γενική επιφυλακή τίθεται το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική για φωτιές: Συνολικά 63 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο"

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Τανάγρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Μάνδρα Στάμου στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Επίσης άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο ακόμα μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στη θέση Μαυροβούνι του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έκαναν ρίψεις νερού από αέρος και δύο αεροσκάφη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Τανάγρα"

Καιρός αύριο: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες την Τρίτη (22/08)

Αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι άνεμοι και στα ηπειρωτικά. Πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Πολύ υψηλή θα είναι κατά τόπους η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39, στην Ήπειρο από 18 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 38-40 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, και στα παράκτια τμήματα της Δυτική Ελλάδας ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 μποφόρ αναμένονται επίσης σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες την Τρίτη (22/08)"

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 για Νέα Αρτάκη και Βατώντα – «Εκκενώστε προς Χαλκίδα»

Μαίνεται η φωτιά που είχε ξεσπάσει στα Ψαχνά της Εύβοιας, με το 112 να ηχεί ξανά αυτή τη φορά για Νέα Αρτάκη και Βατώντα.

Το μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν προς τη Χαλκίδα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε στην θέση Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου από σκουπιδότοπο η φωτιά πέρασε σε χορτολιβαδική έκταση και λόγω των δυνατών ανέμων έχει πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και εξελίσσεται σε ενιαίο μεγάλο πύρινο μέτωπο, μεταξύ των περιοχών Προφήτης Ηλίας Ψαχνών και Αρτάκης.

Στις 13:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Νότια Ψαχνά προς Ψαχνά και από Βόρεια Αρτάκη προς Αρτάκη. Επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 για Νέα Αρτάκη και Βατώντα – «Εκκενώστε προς Χαλκίδα»"

Ελληνικό ΥΠΕΞ για Φρέντι Μπελέρη: Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του δεν συνάδει με το Κράτος Δικαίου

Νέα οργισμένη ανακοίνωση για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου των Τιράνων για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος να απορρίψει το αίτημα για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Αναλυτικά αναφέρει:  “Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό ΥΠΕΞ για Φρέντι Μπελέρη: Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του δεν συνάδει με το Κράτος Δικαίου"

Εξηγήσεις για το κάψιμο του Κορανίου ζήτησε η Τουρκία από Δανία και Ολλανδία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον επιτετραμμένο της Δανίας και έναν Ολλανδό διπλωμάτη για εξηγήσεις σχετικά με τα περιστατικά καύσης αντιτύπων του Κορανίου, μετέδωσε τη Δευτέρα 21/8 το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Πολλά περιστατικά με καύσεις ή βεβηλώσεις του ιερού βιβλίου του Ισλάμ έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε σκανδιναβικές χώρες, προκαλώντας οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καταδικάσει αυτού του είδους τα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Σουηδία, η οποία αναμένει την τουρκική επικύρωση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξηγήσεις για το κάψιμο του Κορανίου ζήτησε η Τουρκία από Δανία και Ολλανδία"

Κύπρος - Προκαλεί ο Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να κάνουν την Πύλα δικό τους χωριό, δεν θα το επιτρέψουμε

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το «μικτό χωριό της Πύλας σε εξ ολοκλήρου ελληνοκυπριακό χωριό».

Ο Τατάρ, μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», υποστήριξε ότι οι αντιρρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για τη διαδρομή επηρεάστηκαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά που επιδιώκει «να διώξει τους Τουρκοκύπριους από την Πύλα».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κατηγόρησε επίσης, τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί το έργο μέσω της διπλωματίας εδώ και 25 χρόνια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να κάνει τους Τουρκοκύπριους να το «ξεχάσουν».

Ο Τατάρ είπε ότι η κατασκευή του δρόμου θα ολοκληρωθεί παρά τις ενστάσεις.

«Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να δείχνουν τη γη της ''τδβκ'' (ψευδοκράτος) εντός της Πράσινης Γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί διπλωματικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος - Προκαλεί ο Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να κάνουν την Πύλα δικό τους χωριό, δεν θα το επιτρέψουμε"

Ερντογάν: «Παίζει καθυστερήσεις» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της»

Η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι στη διακριτική ευχέρεια του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Στοκχόλμη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πέρα από την αναβλητικότητα στην επικύρωση της ένταξής της στη Συμμαχία, εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας και της Ουγγαρίας να επικυρώσουν την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεταμένη κατάσταση ασφαλείας από περιστατικά βεβήλωσης αντιτύπων του Κορανίου στη σουηδική επικράτεια. Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει τριβές της Στοκχόλμης με πολλές αραβικές χώρες.

“Πρώτα και κύρια, η Σουηδία πρέπει να προστατεύσει τους δρόμους της Στοκχόλμης. Δεν πρέπει να προσβληθούν αν η Σουηδία συνεχίσει να μην κάνει κάτι για αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της Στοκχόλμης και συνεχίζονται οι επιθέσεις στις ιερές αξίες μας“, είπε ο Ερντογάν.

Η Σουηδία, μαζί με τη Φινλανδία, ζήτησαν τον Μάιο του 2022 να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εγκαταλείποντας μια πολιτική ουδετερότητας που τηρούσαν επί δεκαετίες.

Η Άγκυρα ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας, όχι όμως και της Σουηδίας, την οποία κατηγορεί ότι προσφέρει καταφύγιο σε πρόσωπα που η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες, κυρίως σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Για να κατευναστούν οι ανησυχίες της Άγκυρας ένα μνημόνιο υπεγράφη με τη Στοκχόλμη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 2022 στη Μαδρίτη. Συχνά η Άγκυρα υποστηρίζει πως η σκανδιναβική χώρα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας αυτής.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούλιο στο Βίλνιους, ο Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει στο τουρκικό κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: «Παίζει καθυστερήσεις» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της»"

Τρόμος στο νοσοκομείο Κορίνθου: Νεαρός μπήκε με μπιτόνι βενζίνης και απειλούσε τους γιατρούς (video)

Τρόμος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όταν νεαρός άνδρας εισέβαλε με μπιτόνι βενζίνης και καπνογόνο, απειλώντας τους γιατρούς.

Άντρας, ο οποίος νωρίτερα είχε εξεταστεί από ιατρούς, εισέβαλε στη πτέρυγα των επειγόντων με μπιτόνι βενζίνης και καπνογόνο στο κτήριο του Γενικού νοσοκομείου Κορίνθου, εκτοξεύοντας απειλές κατά των γιατρών, υποστηρίζοντας πως θα βάλει φωτιά και θα τους κάψει.

Οι πιο ψύχραιμοι γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς, προσπάθησαν να πείσουν τον 25χρονο να αφήσει το μπιτόνι βενζίνης, ωστόσο, ο ίδιος συνέχιζε τις απειλές.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

Στην παρουσία των αστυνομικών, ο δράστης άφησε το μπιτόνι και το καπνογόνο και τράπηκε σε φυγή. Ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, με τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιούν και να του περνούν χειροπέδες.

Το μπιτόνι της βενζίνης και το καπνογόνο κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό, στις εκτός ορίων εφημερίες αλλά και στην υποστελέχωση, που δημιουργεί αναμονή, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να χάνουν την υπομονή τους και να προκαλούν εντάσεις :

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο νοσοκομείο Κορίνθου: Νεαρός μπήκε με μπιτόνι βενζίνης και απειλούσε τους γιατρούς (video)"

Μεγάλες πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία, Ψαχνά Ευβοίας και Καβάλα

Έκτακτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Σε αυτή αποφασίστηκε:

  • Πρώτον, απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 το πρωί.
  • Δεύτερον, αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Τρίτον, απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.
  • Τέταρτον, αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών εκκένωσης του 112, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εγκλωβισμού και συνακόλουθα, απώλειας ζωής.
  • Και πέμπτον, αν κριθεί απαραίτητο, θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες, επιχειρησιακά, δυνάμεις.
Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο 

Αποφασίστηκε να μεταβεί στον Εβρο κυβερνητικό κλιμάκιο. Αποτελείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα

Τα δεδομένα των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τα εξής:

Σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

Νεκρός εντοπίστηκε στην περιοχή Λευκίμμη Εβρου, πιθανώς μετανάστης. Στην Αλεξανδρούπολη, το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Ήδη έχουν εκκενωθεί 14 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, καθώς και 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα όσο το επέτρεπε το φως της μέρας. Το τελευταίο μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο χωριό Αισύμη, ώστε να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

Σε ετοιμότητα για την πιθανή εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται οι αρχές, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νέο μέτωπο έχει ξεσπάσει και στα Λάβαρα Έβρου. Ήδη η επίσημη πρώτη χαρτογράφηση δείχνει 55.000 στρέμματα γης καμένα, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 75.000 στρέμματα γης που έχουν γίνει στάχτη στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ νέα μηνύματα του 112 στάλθηκαν στους κατοίκους της Ροδόπης, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των περιοχών Πολύανθος, Σώστης, Ληνός, Μίσχος, Ανω Δροσίνη και Μέγα Πιστό καλούνται να εκκενώσουν προς Κομοτηνή.

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα, σε Μίσχο και Ανω Δροσίνη, ενώ ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ανω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και στη φωτιά του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Στη Βοιωτία

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας, το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Παραλίας Σαράντη και επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και, έως τη δύση του ηλίου, 2 ελικόπτερα.

Νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε το βράδυ και στο Δίστομο Βοιωτίας πίσω από το εργοστάσιο της Αλουμίνας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ εστάλησαν δύο μηνύματα 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην Ταρσό να εκκενώσουν προς Άσπρα Σπίτια και όσους βρίσκονται στο Καρυώτι να εκκενώσουν προς Κυριάκι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή μεταξύ Προδρόμου και Σαράντη, γυναίκα που είχε βγει σε κεντρικό δρόμο ζήτησε βοήθεια από άνδρες της Πυροσβεστικής για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν μέσα στο μαντρί άνδρα περίπου 80 ετών χωρίς τις αισθήσεις του. Η αιτία θανάτου θα διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική έκθεση. Σημειώνεται ότι για την περιοχή είχε εκδοθεί μία ώρα νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Στην Εύβοια

Συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της, η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα Ψαχνά της Εύβοιας. Η φωτιά έχει αναπτύξει ένα τεράστιο μέτωπο και ολόκληρη περιοχή, ακόμη και η πόλη της Χαλκίδας, έχει γεμίσει με καπνούς ενώ παράλληλα απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Οσοι βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης και στην περιοχή Βατώντα καλούνται να εκκενώσουν προς Χαλκίδα, με νέο μήνυμα του 112. Νωρίτερα είχαν σταλεί ακόμη δύο μηνύματα για εκκένωση: σε όσους βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά να κινηθούν προς Ψαχνά και σε όσους βρίσκονται στη Βόρεια Αρτάκη τους ζητά να κινηθούν προς Αρτάκη.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και από κει πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροσβέστες και εθελοντές, ρίχτηκαν στον αγώνα να ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς και να μην προχωρήσει προς τον Βατώντα, καθώς εκεί υπάρχει δάσος. Από τη στιγμή που η φωτιά μπει μέσα στο δάσος, τα προβλήματα θα γίνουν αξεπέραστα.

«Η φωτιά συνεχίζει προς το Βατώντα και προς Αρτάκη χωρίς όμως να έχει φτάσει στο δάσος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διφύων-Μεσσαπίων και συνεχίζει: «Έχει κάψει εκτάσεις αλλά όχι σπίτια και εγκαταστάσεις. Είναι μακριά από σπίτια, αλλά παίρνουμε μέτρα. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι προσπάθειές όλων είναι μεγάλες. Περιμένουμε ενίσχυση σε εναέρια που αυτή την ώρα έφυγαν και πήγαν για ανεφοδιασμό».

Στην Καβάλα

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Διαλεκτό Καβάλας σε δασική έκταση, ενώ καίγονται και ελαιώνες μαζί με καλλιέργειες. Επιτόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε ένα αεροσκάφος.
Δύο πυροσβέστες μάλιστα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και τραυματίστηκαν έχοντας υποστεί εγκαύματα ενώ υπέστη φθορές και το πυροσβεστικό όχημα.

Στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των οικισμών Δαμασκηνιά, Εκλεκτό, Αβραμυλιά στην Καβάλα να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς την Παλαιά Εθνική οδό. Ακολούθησε νέο μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Νέο Ξεριά, Παλιό Ξεριά και Γέροντα με το οποίο τους ζητείται να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να κατευθυνθούν προς τον κόμβο της Χρυσούπολης.

Κατάσταση συναγερμού

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5 όπως θα βρισκόμαστε και αύριο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι θα φτάνουν τα 8 και 9 μποφόρ», τόνισε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε: «Σύμφωνα και με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 5 που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός τίθεται σε κατάσταση συναγερμού σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία. Αυτή η ακραία κατάσταση που βιώνουμε, θα ευνοήσει ακόμη περισσότερο την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Είμαστε αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα και καλούμαστε να προσαρμοστούμε όλες και όλοι στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Τηρούμε πιστά τις οδηγίες των αρχών και σε καμία περίπτωση δεν προβαίνουμε σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές».

ΑΠΕ, ΕΡΤ

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία, Ψαχνά Ευβοίας και Καβάλα"

Έφτασε και καίει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιά
εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε προ ολίγου και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στην θέση Γκίμπρενα.

Η φωτιά έκαιγε από νωρίς στις παρυφές της Δαδιάς, θέτοντας υπό άμεση απειλή το περιώνυμο δάσος, που επλήγει καίρια και πέρσι από άλλη, μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κάψει τότε περισσότερα από είκοσι χιλιάδες στρέμματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ανέφερε ακόμα: «Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης χιονίζει στάχτη, και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από την Διεύθυνσης Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Εγνατία οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.

Έτσι χιλιάδες τουρίστες, Τούρκοι κυρίως, αλλά και κάτοικοι του Βορείου Έβρου που είχαν σπεύσει για το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, και εγκλωβίστηκαν λόγω του ότι έκλεισε η Εγνατία σιγά σιγά αρχίζουν από το πρωί να αποχωρούν.

«Τα εναέρια μέσα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, αλλά οι προσπάθειές τους διασπώνται συνεχώς λόγω του ότι ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με την βοήθεια των ανέμων», σημείωσε ο κ.Πετροβιτς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε πως οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως «καύσιμο» για την ταχύτατα μετάδοσή της φωτιάς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτασε και καίει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη"

Εντοπίστηκε ακυβέρνητη λέμβος με 36 μετανάστες στη Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 36 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Γέρας, προχώρησε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο του λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.

Στη θέα του σκάφους του λιμενικού οι επιβαίνοντες έριξαν τον εξωλέμβιο κινητήρα στη θάλασσα ενώ παράλληλα κατέστρεψαν τον αριστερό αεροθάλαμο της λέμβου.

Οι παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν από πλοίο του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. του Καρά Τεπέ. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε ακυβέρνητη λέμβος με 36 μετανάστες στη Λέσβο"

Κατάπτυστες δηλώσεις Ξυδάκη: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος- Έχει σκοτεινή ιστορία

Μια απίστευτη δήλωση εναντίον του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Αθήνα και τα Τίρανα ξέρουν τον ρόλο του Μπελέρη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει ιστορία πολιτική και έχει ιστορία σκοτεινή. Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν. Και να μην φτάσει να γίνει διπλωματικό αγκάθι στις όχι τόσο καλές σχέσεις Αθήνας και Τιράνων».

«Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή εδώ και τρεις μήνες, καθώς το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος απέρριψε εκ νέου το αίτημα των δικηγόρων του για αντικατάσταση της προφυλάκισης με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάπτυστες δηλώσεις Ξυδάκη: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος- Έχει σκοτεινή ιστορία"

Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη

Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντυ Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη"

Λαγονήσι: 48χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – Προσπαθούσε να σώσει το παιδί του

Συναγερμός σήμανε στο Λαγονήσι όταν ένας 48χρονος προσπάθησε να σώσει το ανήλικο παιδί του γύρω στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (21.08.2023).

Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πάει σε παραλία στο Λαγονήσι, και ο 8χρονος είχε ανέβει σε θαλάσσιο στρώμα. Ωστόσο το στρώμα παρασύρθηκε από τα ρεύματα προς τα μέσα.

Ο 48χρονος προσπάθησε να τον φτάσει και να τον σώσει, με αποτέλεσμα όμως να χάσει τις αισθήσεις του. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως είναι νεκρός, ωστόσο ευτυχώς τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας δεν έχει πεθάνει. Δίνει όμως μάχη για τη ζωή του στο Ασκληπιείο Βούλας.

Το παιδί διασώθηκε από σκάφος αναψυχής που ήταν στην περιοχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγονήσι: 48χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – Προσπαθούσε να σώσει το παιδί του"

Νέες ταυτότητες: Ουρές σε αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση των παλιών ταυτοτήτων - Οργανώνονται συλλαλητήρια

Ξεσηκωμός επικρατεί από πλήθος κόσμο κατά των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες θα εκδίδονται από τον Σεπτέμβριο με ουρές να δημιουργούνται καθημερινά σε αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουν την υπάρχουσα ταυτότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκαστούν να έχουν τη νέα... έκδοση από τον επόμενο μήνα.

Ενδεικτικό των αντιδράσεων που επικρατούν είναι πως σε δύο ημέρες στο Ρέθυμνο είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο κατά των νέων ταυτοτήτων, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η Θεσσαλονίκη και μια εβδομάδα αργότερα η Αθήνα. Οι περισσότεροι θεωρούν πως στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχο της ταυτότητας, υιοθετώντας τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται από διάφορες σελίδες στα social media. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο φρουρός του αστυνομικού μεγάρου  Κοζάνης έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν είδε στις 2 τα ξημερώματα τρεις πολίτες να στέκονται στην είσοδο του κτιρίου. Όταν τους ρώτησε τι ήθελαν, πήρε την απάντηση ότι ήρθαν για να πιάσουν σειρά καθώς θέλουν να ανανεώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Σταδιακά οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονταν και έκτοτε καθημερινά σχηματίζονται ουρές έξω από το αντίστοιχο γραφείο. Η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη ώστε η αστυνομική διεύθυνση αναγκάστηκε να διευρύνει το ωράριο λειτουργείας.  

ezgif_com-webp-to-jpg__3_  

Έτσι από σήμερα θα λειτουργεί από τις 07:30 ως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:30 ως τις 15:00. Τις Κυριακές θα είναι κλειστά. Σχεδόν η ίδια εικόνα επικρατεί σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η προσέλευση είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους που δεν θέλουν την νέα ταυτότητα και έτσι αντικαθιστούν την υπάρχουν η οποία ισχύει για 10 χρόνια. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, δεν υπάρχουν επίσης πληροφορίες για την Θεσσαλονίκη, ωστόσο πηγές ανέφεραν πως την προηγούμενη εβδομάδα μισθωμένο λεωφορείο από μοναστήριο στάθμευσε έξω από αστυνομικό τμήμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης και αποβίβασε ακλόγρεις που ήθελαν να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους. 

ezgif_com-webp-to-jpg__2_

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας όπου σύμφωνα με το Pelop.gr έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει μια άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά. Την περασμένη Τετάρτη, 16 Αυγούστου, η άτυπη λίστα είχε 100 ονόματα! Παρότι το γραφείο λειτουργούσε από τις 14:30 και μετά, πολλοί είχαν πάει από τις 05:00 για να πιάσουν σειρά. 

Ακόμα και στο λεκανοπέδιο σχηματίζονται ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα. Στο Περιστέρι γραφείο ταυτοτήτων αρχίζει τη λειτουργία του στις 08:00 ενώ τα στελέχη του τμήματος προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους να είναι εκεί από τις 06:00 για να πιάσουν σειρά.

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 7 το απόγευμα την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Κυριακή 10/9 στην Αθήνα για να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους. Γιατί ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό για να ζει και να δημιουργεί ελεύθερος». Το ζήτημα της ελευθερίας, την έννοια της οποίας ο καθένας προσαρμόζει στην ικανοποίηση των δικών του θέλω, προβάλλεται συχνά ως λόγος αντίστασης: «Λέμε “όχι” στις ψηφιακές ηλεκτρονικές ταυτότητες. Δεν θα επιτρέψουμε ένα λογισμικό να αποφασίζει για το τι θα κάνουμε εμείς».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες ταυτότητες: Ουρές σε αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση των παλιών ταυτοτήτων - Οργανώνονται συλλαλητήρια"

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Μήνυμα του 112 να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι

Φωτιά ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ήχησε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχουν φόβοι για την επέκταση του μετώπου.

Παράλληλα, στην παραλία Σαράντη βρίσκονται σε ετοιμότητα 2 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, 3 αλιευτικά και άλλα ιδιωτικά σκάφη σε περίπτωση που εκκενωθούν και άλλοι οικισμοί και χρειαστεί η απομάκρυνση των κατοίκων.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο. «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Τα μηνύματα του 112:

«Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε».

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε», είπε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε:

«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη ώρα, μετά τη μία ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο, γι’ αυτή τη μια ώρα πρέπει να ‘μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη».

Δείτε βίντεο από την περιοχή:

Περιοχές της Βοιωτίας ήταν μεταξύ αυτών που βρίσκονται για σήμερα (21.8.2023) στην κατηγορία ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 5) στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η Αττική, η κεντρική και νότια Εύβοια, η Αργολίδα και περιοχές της Κορινθίας. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε πολλές περιοχές της χώρας και η σημερινή ημέρα είναι επικίνδυνη. Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και στην Αλεξανδρούπολη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Μήνυμα του 112 να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι"

Η απόδειξη των 711 ευρώ από ελληνικό εστιατόριο που προκάλεσε οργή – «Οι μεγαλύτεροι κλέφτες της Μυκόνου»

Αφού χρέωσε ένα ζευγάρι από τη Μοντάνα των ΗΠΑ σχεδόν 900 δολάρια για μερικά απεριτίφ, το γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου, το DK Oyster, κατηγορείται για άλλη μια φορά για τη χρέωση των πελατών του, σύμφωνα με τη New York Post.

Αυτή τη φορά, αγανακτισμένοι Ιταλοί τουρίστες κατηγόρησαν το εστιατόριο με έδρα τη Μυκόνο ότι τους χρέωσε 711 ευρώ για ένα κοκτέιλ, τρία ποτήρια χυμό πορτοκάλι και ένα ελαφρύ γεύμα.

Εξέφρασαν τα παράπονά τους σε κριτική στο Tripadvisor που αυτή τη στιγμή κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και κλέφτες της Μυκόνου», φέρονται να έγραψαν οι πελάτες του εστιατορίου για την υποτιθέμενη εξαπάτησή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν δελεαστεί να σταματήσουν στο DK Oyster αφού οι υπάλληλοι τους κάλεσαν να καθίσουν εκεί δωρεάν. Οι πελάτες ισχυρίστηκαν ότι 3 χυμοί πορτοκάλι, ένα Aperol Spritz και «μια μεσαία μερίδα καλαμαριών και γαρίδων» κόστισαν 711,41 ευρώ.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τις τιμές εκ των προτέρων, καθώς οι υπάλληλοι τους προσέφεραν χωρίς να «εξηγούν τις λεπτομέρειες».

Μάλιστα, η απόδειξη ανέφερε ότι η τιμή περιλάμβανε «δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες».

«Μετέτρεψαν την εμπειρία μας σε μια φρικτή», δήλωσαν και υποστήρξαν ότι θα καλούσαν την αστυνομία, αλλά έπρεπε να επιστρέψουν στο πλοίο τους.

Οι ίδιοι έγραψαν ότι το DK Oyster «πρέπει να κλείσει», καθώς «βλάπτει την εικόνα της Μυκόνου». «Ποτέ μη σταματάτε εδώ, υπάρχουν άλλες πολύ, πολύ φθηνότερες επιλογές», προειδοποίησαν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο εστιατόριο γίνεται θέμα για τις τιμές του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του περασμένου Αυγούστου με ζευγάρι που κατήγγειλε ότι κλήθηκε να πληρώσει 400 ευρώ για δύο ποτά και 12 στρείδια.

Ο Δημήτριος Καλαμαράς, ιδιοκτήτης του DK Oyster στη Μύκονο, σύμφωνα με τη New York Post, είχε απαντήσει τότε στις κακές κριτικές των τουριστών, υποστηρίζοντας ότι όλοι είναι influencers που προσπαθούν να κερδίσουν ένα δωρεάν γεύμα.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απόδειξη των 711 ευρώ από ελληνικό εστιατόριο που προκάλεσε οργή – «Οι μεγαλύτεροι κλέφτες της Μυκόνου»"

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό Νίψα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής προκαλώντας αναζωπυρώσεις της φωτιάς στον οικισμό Νίψα, ο οποίος έχει εκκενωθεί από το Σάββατο.

«Εκεί επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις είναι το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου μαζί με τη νότια πλευρά, πάνω από την Εγνατία Οδό. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα και των εναέριων μέσων που επιχειρούν», δήλωσε στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για τη μάχη με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

«Από την πρώτη στιγμή παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Το μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από την Εγνατία Οδό, για αυτό και είναι κλειστή, διεξάγονται σοβαρές επιχειρήσεις εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Χτες είχαμε και τον εγκλωβισμό κάποιων συναδέλφων σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Υπάρχουν και τραυματίες. Το θέμα είναι ότι, όπως μας το περιέγραψαν οι πυροσβέστες, είναι σαν να έχουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα ο οποίος σπρώχνει, ωθεί την πυρκαγιά πάρα πολύ μακριά, σε μέτωπα και μας δημιουργεί νέες εστίες, νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

«Αξιολογούνται τα δεδομένα, από λεπτό σε λεπτό. Σε δύο μέρες έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Στις παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης μετατοπίστηκε η φωτιά και γι’ αυτό στάλθηκε το 112 και εκεί. Μετατοπίστηκε σε μια αντιπυρική ζώνη πάνω από 30 μέτρα και και παρατεταγμένα οχήματα, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην βορειοανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, δεν έχει κοπάσει ο αέρας είναι 6 με 7 μποφόρ και προσπαθούμε να με αυτές τις αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Στο τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που βρίσκονται στον νομό, ο ίδιος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος.

Όσα είπε ο Γιάννης Αρτοποιός:

Σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στο σημείο για συντονισμό.

Συνολικά έχουν σταλεί 9 μηνύματα από 112, εκ των οποίων τα 6 για εκκενώσεις των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Άνθεια, Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Άβαντας.

Λόγω της τιτάνιας προσπάθειας που κάνουν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη αλλά και λόγω των πυκνών καπνών, η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή στα δύο ρεύματα από τον Κόμβο του Αρδανίου μέχρι το κόμβο της Αμφιτρίτης στην Αλεξανδρούπολη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Κήπων- Φερών – Αλεξανδρούπολης. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες και οδηγούς οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό Νίψα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news