facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Φωτιά στα Φάρσαλα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στην Ανάβρα

Από την Σκοπιά Φαρσάλων στην δασώδη περιοχή της Ανάβρας Μαγνησίας πέρασε η φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή Τσικράκι Φαρσάλων

Η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στα σύνορα τριών περιοχών, της Μαγνησίας, Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας.

Στο βουνό της Όθρυος οι φλόγες

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει δάσος, ενώ ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους όλων των χωριών της Όθρυος, για τυχόν επέκτασή της, μια και τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει εδώ και ώρα τις ρίψεις και η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη.

Ο Δήμος Αλμυρού ήδη έχει καλέσει τους κτηνοτρόφους, προληπτικά, να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού στην περιοχή δεν μπορεί να φτάσει καμιά άλλη δύναμη εκτός της εναέριας, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Φωτιά στα Φάρσαλα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στην Ανάβρα

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμυρού, Λεωνίδας Βούλγαρης δήλωσε: “Η φωτιά είναι στα σύνορα των δυο νομών Φαρσάλων και Μαγνησίας, στην περιοχή “Γιούρα” του Δήμου Αλμυρού, καίγοντας δασώδη περιοχή. Αυτή την ώρα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας επιχειρούν με στόχο να περιορίζουν τις εστίες που μαίνονται. Στην περιοχή βρίσκονται 10 οχήματα της ΠΥ Μαγνησίας, 2 της πολιτικής προστασίας, μια μπουλντόζα του στρατού, υδροφόρες του δήμου και της πολιτικής προστασίας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που μεταβάλλει την κατεύθυνση της φωτιάς διαρκώς. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη”.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στα Φάρσαλα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στην Ανάβρα"

Εύβοια: 28 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία – Ανάμεσά τους κι επτά παιδιά

Νέα φουρνιά παράτυπων μεταναστών εντοπίστηκε σε παραλία της Ευβοίας όπως αποκαλύπτει το evima.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr εντοπίστηκαν 28 παράτυπη μετανάστες ανάμεσα τους και επτά παιδιά στην παραλία Μουρτερή των Κοσκίνων.

Στο σημείο σπεύδει το λιμενικό προκειμένου να τους μεταφέρει στο λιμεναρχείο Κύμης για προανάκριση και αμέσως μετά θα μεταφερθούν από την αστυνομία σε ειδικές δομές.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr στο σημείο που εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες βρίσκεται και το Ε.Κ.Α.Β καθώς κάποιος από τους μετανάστες αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. 

Να σημειώσουμε ότι οι παράτυποι μετανάστες βγήκαν στην παραλία Μουρτερή των Κοσκίνων το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου. 

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: 28 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία – Ανάμεσά τους κι επτά παιδιά"

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του «112» σε Δαδιά και Σουφλί - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Ανεξέλεγκτη παραμένει για 12η νύχτα η μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Το βράδυ της Τετάρτης (30/8), το δυσκολότερο μέτωπο μαίνεται ανάμεσα στα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου, που υπήρχε αισιοδοξία με τις ρίψεις εναέριων μέσων ότι θα περιοριστεί, καθώς έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις, αλλά λόγω και της έντασης των ανέμων, πλησιάζει προς το χωριό της Γιαννούλης, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα, σύμφωνα με το evros-news.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Γιαννούλη:



Μάλιστα, λίγο μετά της 22.00 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους στο Σουφλί να είναι σε ετοιμότητα. «Έβρος. Δαδιά. Σουφλί. Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112».

minima112

Στη φωτιά στον Έβρο, επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του «112» σε Δαδιά και Σουφλί - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»"

H συνέντευξη Έντι Ράμα στην ΕΡΤ: Ο Μπελέρης λογοδοτεί στην αλβανική δικαιοσύνη όπως όλοι – Θησαυρός η ελληνική μειονότητα

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Μάρκου. Μίλησε για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και για την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη. «Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας» επισήμανε «Ο κ. Μπελέρης είναι πολίτης της Αλβανίας και οφείλει να λογοδοτεί όπως όλοι» τόνισε ενώ υποστήριξε πως «η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας» και υπεραμύνθηκε της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Αλβανίας».

Η συνέντευξη του κ. Ράμα:

ERTNEWS: Κύριε Πρωθυπουργέ, πήρατε ο ίδιος την πρωτοβουλία να δώσετε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή. Σχεδόν ταυτόχρονα δεχτήκατε την πρόταση του ERTNEWS για μια τηλεοπτική συνέντευξη και σας ευχαριστούμε. Πού οφείλεται αυτή η έντονη προθυμία σας να απευθυνθείτε στα ελληνικά ΜΜΕ;

Ε. ΡAMA: Φυσικά, γιατί σε τέτοιες στιγμές, όταν υπάρχει παρεξήγηση, είναι σημαντικό να επικοινωνούμε ώστε «να ακουστούν και οι δύο καμπάνες», όχι μόνον η μία. Γι’ αυτό επικοινώνησα ο ίδιος με τον Έλληνα δημοσιογράφο, όταν είδα ότι αυτό που είχε γράψει ήταν «ο ήχος μόνο μιας καμπάνας» και μου έδωσε την δυνατότητα να ακουστεί και «ο ήχος μίας άλλης καμπάνας».

ERTNEWS: Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έχουν υπογραφεί και ανανεωθεί αρκετές συνθήκες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο το πολιτικό σύστημα της Αλβανίας φαίνεται να αντιμετωπίζει με καχυποψία την ελληνική μειονότητα. Και βρισκόμαστε στο 2023.

Ε. ΡAMA: Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς αναληθές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχουν περάσει 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ακόμα ισχύει στην Ελλάδα το “εμπόλεμο”, που είναι ένας τεράστιος αρχαϊσμός. Κάτι που επιθυμούμε διακαώς να φύγει οριστικά από τον δρόμο μας. Πιστεύω πολύ στη φιλία, στη στρατηγική εταιρική σχέση και στο μεγάλο κοινό συμφέρον Αλβανίας και Ελλάδας. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτή τη φιλία όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω επίσης ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας και μια αναντικατάστατη γέφυρα για να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, μεταξύ των δύο κρατών και κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά στα Τίρανα και στην Αθήνα.

ERTNEWS: Χρησιμοποιήσατε κάποια επίθετα για τον κ. Μπελέρη, κάποιους σκληρούς χαρακτηρισμούς, για τους οποίους είπατε ότι έχετε μετανιώσει. Υπάρχουν ωστόσο πολλοί που λένε ότι εσκεμμένα υιοθετείτε μία τέτοια ακραία ρητορική απέναντι σε ένα μέλος της ελληνικής μειονότητας προκειμένου να αποκομίστε πολιτικά οφέλη.

Ε. ΡΑΜΑ: O κύριος αυτός (σ.σ. Φρ.Μπελέρη) είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Οφείλει να είναι ίσος έναντι του νόμου με κάθε άλλον Αλβανό πολίτη. Να λογοδοτεί όπως όλοι. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο Δικαιοσύνες, μία για τους Αλβανούς πολίτες αλβανικής καταγωγής και μία άλλη για Αλβανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής. Υπάρχει μία Δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν αυτή δεν είναι τέλεια, η Δικαιοσύνη αυτή ισχύει για όλους.

ERTNEWS: Λέτε ταυτόχρονα ότι «κάποια μέλη της μειονότητας χρησιμοποιούν την ελληνική σημαία ως πιστωτική κάρτα». Δεν στοχοποιείτε έτσι όλη τη μειονότητα;

Ε. ΡΑΜΑ: Είπα ότι είναι άνθρωποι που σπέρνουν ανέμους κι ανυπομονούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία ως πιστωτική κάρτα. Το είπα, αναμφίβολα. Αλλά είπα επίσης ότι δεν αποτελούν εξαίρεση. Υπάρχουν και Αλβανοί που χρησιμοποιούν την αλβανική σημαία ως πιστωτική κάρτα. Οι Αλβανοί, όμως, δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν ως μειονοτικοί ότι καταπατούνται τα δικαιώματά τους και αφαιρείται η περιουσία τους. Οι άλλοι το κάνουν και, για να είμαι ειλικρινής, το κάνουν με επιτυχία. Καταφέρνουν να χειραγωγήσουν την επίσημη Αθήνα ώστε να υποστηρίξει τους όχι και τόσο ευγενείς σκοπούς τους.

ERTNEWS: Επιμένω στην υπόθεση Μπελέρη. Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, επικαλείστε, εσείς και η κυβέρνησή σας, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αυτό ερμηνεύεται ως πρόθεση να παραμείνει ο κ. Μπελέρη στη φυλακή, ώστε να χάσει την προθεσμία της ορκωμοσίας του στη θέση του δημάρχου. Φαίνεστε, δηλαδή, αποφασισμένος να αφήσετε αυτό το αγκάθι στις διμερείς σχέσεις, ακόμη και με κίνδυνο να χάσετε τη στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Ε.ΡΑΜΑ: Κάθε φορά που η Ειδική Εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ανοίγει επίσημα μια διαδικασία, εγώ, η κυβέρνησή μου, το κόμμα του οποίου ηγούμαι, δηλαδή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Αλβανίας, κάνουμε ακριβώς το ίδιο που κάναμε και σε αυτήν την περίπτωση. Αναφερόμαστε μόνο στην κυρίαρχη δικαιοσύνη για να αποδώσει δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνουμε με κανέναν τρόπο στο έργο της, είτε δημόσια είτε όχι. Αυτή είναι μια ιστορική συγκυρία για την Αλβανία. Δεν ξεκινήσαμε με την υπόθεση του κυρίου που απασχολεί την Αθήνα.

Αντιθέτως, αποτελεί έναν από τους κρίκους μιας αλυσίδας ενεργειών καταπολέμησης αυτών των προβλημάτων. Η αρχή έχει γίνει με άτομα πολύ κοντά στην εξουσία. Σήμερα καταζητείται ο πρώην αντικαταστάτης μου (σ.σ. πρώην υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) ενώ έχουν ήδη προφυλακιστεί 4 ή 5 δήμαρχοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όλοι τους για τον ίδιο λόγο: τη βούληση να πέσει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα από το τι χρώμα έχει, κοντά σε ποιον βρίσκεται ή ποιον βλάπτει από πολιτική ή οικονομική άποψη.

ERTNEWS: Στη συνέντευξή σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» αφήσατε να εννοηθεί ότι μπορεί να μη γίνουν νέες εκλογές στη Χειμάρρα. Τι θα συμβεί; Θα εξακολουθήσει να είναι δήμαρχος ο Γκόρο; Όλα αυτά είναι λίγο μπερδεμένα κύριε Πρωθυπουργέ. Πείτε μας καθαρά πώς θα κυβερνηθεί αύριο η Χειμάρρα;

Ε.ΡΑΜΑ: Καταρχάς, αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Γκόρο ανήκει στην ίδια ομάδα της ελληνικής μειονότητας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να σηκώσουμε τους ώμους. Γιατί ο κ. Γκόρο, ο οποίος εκπροσωπεί ως δήμαρχος το κόμμα το οποίου ηγούμαι, καθώς και άλλοι δύο δήμαρχοι, που ασκούν σήμερα τα καθήκοντά τους εκπροσωπώντας την ελληνική μειονότητα, ο ένας με την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο άλλος ως μέλος του, δείχνουν ότι εδώ δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων. Εδώ υπάρχει μια απολύτως φυσιολογική συνύπαρξη. Πόσες χιλιάδες τίτλοι ιδιοκτησίας έχουν δοθεί σε μειονοτικές οικογένειες για σπίτια που χτίστηκαν χωρίς άδεια; Όπως έχει συμβεί και για πολλές αλβανικές οικογένειες,ή για τίτλους ιδιοκτησίας χώρων λατρείας. Σήμερα, οι εκκλησίες στην μειονοτικές περιοχές έχουν τίτλους ιδιοκτησίας. Από την εποχή του κομμουνισμού μέχρι την ανάληψη αυτής της κυβέρνησης ζούσαν χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.

Απειλές για παρεμπόδιση της περαιτέρω πορείας προς την πλήρη ένταξη της στην Ε.Ε., την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει νομική δυνατότητα να δώσει άδεια σε κρατούμενο για να πάει να ορκιστεί, ή να ορκιστεί σε συμβολαιογράφο, όπως λένε, βρίσκεται σε πλήρη ασυμφωνία, είτε με το κυριαρχικό δικαίωμα της Αλβανίας να ασκεί και να εφαρμόζει τη δική της ευρωπαϊκή νομοθεσία στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Αλβανίας, είτε ακόμη και με την ευρωπαϊκή συνύπαρξη μεταξύ χωρών που είναι δημοκρατικές, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια αξιών όπου μια χώρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπαγορεύσει στην άλλη πώς πρέπει να λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση και τι πρέπει να κάνει ο ένας ή ο άλλος για να επιβάλει το νόμο στη χώρα του. Εν τω μεταξύ, όπως είπα, μελετάμε την υπόθεση, γιατί, σύμφωνα με το νόμο, όταν λήξει η προθεσμία των 90 ημερών, η κυβέρνηση πρέπει να αποπέμψει τον εκλεγμένο δήμαρχο που δεν έχει εμφανιστεί για να ορκιστεί και να ορίσει υπηρεσιακό δήμαρχο μέχρι τις νέες εκλογές.

Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση και γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησα από τη νομική υπηρεσία της κυβέρνησης να γνωμοδοτήσει για το τι πρέπει να κάνουμε και θα εφαρμόσουμε ξανά ότι είναι πιο σωστό. Θα ένιωθα ανακούφιση αν μπορούσαμε να αφήσουμε να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και στο τέλος της διαδικασίας να μάθουμε από τη Δικαιοσύνη, όχι από την Ελλάδα, αν αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος ή αθώος.

ERTNEWS: Η Αθήνα επιμένει ότι η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων στο σημείο όπου βρίσκονταν πριν από τις τοπικές εκλογές περνάει από τα Τίρανα, από το γραφείο σας. Εκεί βρίσκεται η μπάλα. Εσείς λέτε ότι θέλετε έναν διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη. Τι σκοπεύετε να του πείτε συγκεκριμένα;

Ε.ΡΑΜΑ: Όχι, δεν χρειάζομαι κανέναν διαμεσολαβητή για να έχω επικοινωνία με τον Κυριάκο. Γιατί είναι φίλος και τον έχω εκτιμήσει προσωπικά ως αξιοθαύμαστο άτομο και ως σύγχρονο ηγέτη. Δεν έχω κανένα μήνυμα να του μεταφέρω μέσω των μέσων ενημέρωσης γιατί δεν υπάρχει ανάγκη. Επικοινωνούμε και δεν χρειαζόμαστε άλλους μεσάζοντες, μάλλον κανάλια μέσων ενημέρωσης, για να πούμε ο ένας στον άλλον τι πιστεύουμε.

Αλλά ένα πράγμα θέλω να πω στο τέλος. Η Ελλάδα που θεωρεί ότι η μπάλα είναι σε αυτό το γραφείο, υπονοώντας ότι εάν η μπάλα δεν πάει προς την κατεύθυνση που θέλει η Αθήνα, θα εκδικηθεί την Αλβανία, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκό και είναι πολύ ξεπερασμένο κατά τη γνώμη μου. Εγώ βλέπω στην Ελλάδα όχι μόνο τον εταίρο μας στα Βαλκάνια, αλλά και τον εταίρο μας στην Ε.Ε. Συνεπώς, ελπίζω πραγματικά ότι η προτομή του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τοποθετηθεί στη Δερβιτσάνη. Το υποσχέθηκα και δεν έχω καμία πρόθεση να υποχωρήσω από αυτήν την υπόσχεση, επειδή σήμερα υπάρχει μια παρεξήγηση. Είναι ένας ακόμη λόγος να καταλάβουμε καλά ότι στα Τίρανα, σε αυτό το γραφείο, η Ελλάδα έχει έναν φίλο, έναν αληθινό φίλο, έναν ειλικρινή φίλο. Είμαι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας -όχι της Ελλάδας- και υπηρετώ τα συμφέροντα της Αλβανίας, όπου είμαι επικεφαλής μιας ιστορικής μάχης για την ίση απόδοση δικαιοσύνης για όλους στην Αλβανία.

ERTNEWS: Θα έχει αντίκτυπο όλη αυτή η εξέλιξη στον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δυο κρατών στη Χάγη;

Ε. ΡΑΜΑ: Έχουμε πολύ σημαντικά στρατηγικά συμφέροντα, που είναι απολύτως συμβατά με την αναγκαιότητα μιας φιλικής και μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα. Κι αυτό ισχύει για όλα τα προβλήματα, από τα θαλάσσια σύνορα μέχρι την άρση του «εμπολέμου» από την Ελλάδα. Σε αυτό παραμένω προσηλωμένος. Και συνεχίζω να είμαι απόλυτα σίγουρος και αφοσιωμένος στη φιλία μου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "H συνέντευξη Έντι Ράμα στην ΕΡΤ: Ο Μπελέρης λογοδοτεί στην αλβανική δικαιοσύνη όπως όλοι – Θησαυρός η ελληνική μειονότητα"

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Από αύριο 31 Αυγούστου και έως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα τμήματα των ΑΕΙ που έχουν περάσει.

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην εφαρμογή, στον σύνδεσμο https://www.minedu.gov.gr/news/56288-30-08-23-ilektroniki-eggrafi-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων"

Οι αλλαγές στις ταυτότητες – Πότε θα σταματήσουν να ισχύουν οι παλιές

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θέμα που έχει προκαλέσει την αντίδραση μερίδας πολιτών που διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ηλεκτρονικό φακέλωμα. Η νέα ταυτότητα θα είναι πλαστική και στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Εκτός από τα γνωστά στοιχεία, θα αναγράφεται προαιρετικά η ομάδα αίματος, Αντί για το εμφανές δακτυλικό αποτύπωμα, θα υπάρχει ηλεκτρονικό τσιπ που θα το περιέχει.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Δούκα, είναι υποχρέωση όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν τέτοιου είδους ταυτότητες και με τον κανονισμό αυτό της Ευρωπαικής Ένωσης εναρμονίζεται και η χώρα μας.

Πρόσθεσε ότι τον Αύγουστο του 2026, είναι το χρονικό όριο για την κατοχή της νέας ταυτότητας καθώς, όπως εξήγησε, μετά τις 6 Αυγούστου του 2026 η παλιά ταυτότητα δεν θα έχει την ισχύ της ταυτότητας, δηλαδή δεν θα μπορεί να αποτελεί ένα ταξιδιωτικό έγγραφο για να ταξιδέψει ένας πολίτης στο εξωτερικό.

Όσοι πάνε στα αστυνομικά τμήματα για να προλάβουν να βγάλουν την παλιά ταυτότητα τον Αύγουστο του 2026 θα έχουν μια ταυτότητα η οποία μπορεί να αποτελεί ένα έντυπο ταυτοπροσωπίας για το εσωτερικό της χώρας, δεν θα έχει όμως την ισχύ της ταυτότητας.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με το τσιπάκι για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος, διευκρινίζεται ότι υπάρχει και στα νέα διαβατήρια, το οποίο όμως έχει μπει σύμφωνα με τις υποδείξεις που έχει κάνει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας και δεν έχει στοιχεία γεωεντοπισμού. Σχετική απάντηση έχει δοθεί και στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σχετικές ερωτήσεις που είχαν καταθέσει η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές στις ταυτότητες – Πότε θα σταματήσουν να ισχύουν οι παλιές"

Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ στον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του Νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ, συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ στον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα"

Καιρός αύριο: Έως τις 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Άστατος προβλέπεται ο καιρός αύριο Πέμπτη, 31 Αυγούστου με ηλιοφάνεια αλλά και βροχές κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θράκης.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως και τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως τις 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Επιδότηση 300 έως 500€ το μήνα για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τις φωτιές του Αυγούστου

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους, προχώρησε στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη φιλοξενία των πολιτών σε ανάγκη λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2023, αλλά και για τη στέγαση, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής το σχήμα της επιχορήγησης της προσωρινής στέγασης των πολιτών των οποίων επλήγη η πρώτη κατοικία από τις πυρκαγιές. Ειδικότερα, για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, αμέσως μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης, σε όσους η κύρια και μόνιμη κατοικία τους υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και χαρακτηρίστηκε, από τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ως προσωρινά – μέχρι την επισκευή – ακατάλληλη για χρήση («κίτρινη») ή επικίνδυνη για χρήση («κόκκινη»).

Σημειώνεται ότι ήδη τα αρμόδια κλιμάκια έχουν προχωρήσει τη διαδικασία αυτοψιών και καταγραφής των ζημιών, με αποτέλεσμα στους Δήμους Μαραθώνος, Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου, Νέστου, Αχαρνών, Φυλής και Ασπροπύργου, με τον προσωρινό αριθμό των καταγραφών των ζημιών κτίρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, στάβλους, κλπ) να έχει ανέλθει, μέχρι στιγμής, στις 325 περιπτώσεις εκ των οποίων (α) 118 χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα»), (β) 143 χαρακτηρίζονται ως προσωρινά – μέχρι να επισκευαστούν – ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα») και (γ) 64 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»). Πρόκειται για αυτοψίες και καταγραφές για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Η επιδότηση προσωρινής στέγασης χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας που διέμεναν στην πληγείσα κατοικία, θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα και θα δίδεται έως δύο (2) χρόνια στους ιδιοκτήτες και για έξι (6) μήνες στους ενοικιαστές. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες εντός τριών (3) μηνών από την έκδοση της σχετικής απόφασης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, για τη χορήγηση της επιδότησης, επιλέγοντας είτε την επιδότηση ενοικίου, είτε την επιδότηση συγκατοίκησης – η εκδοχή αυτή αφορά τις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος φιλοξενείται σε κατοικία συγγενικού ή φιλικού προσώπου για τις παραπάνω χρονικές περιόδους.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ως ημερομηνία έναρξης της επιδότησης ορίζεται είτε η ημερομηνία έναρξης της συγκατοίκησης, είτε η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που αναγράφεται στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση 300 έως 500€ το μήνα για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τις φωτιές του Αυγούστου"

Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αρχίζει άμεσα η κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας

Έως το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα έργο – σταθμό όπου μαζί με τις αναβαθμίσεις που γίνονται στα νοσοκομεία της πόλης, αλλάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης (87η ΔΕΘ), απαρίθμησε τις πολυδιάστατες παρεμβάσεις που δρομολογούνται στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως αναμένεται η έναρξη των εργασιών για το παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης.

Μετά από 5ωρη συζήτηση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν αναφέρεται μόνο στο έργο του Μετρό, το οποίο θα ολοκληρωθεί μαζί με τα αρχαία, αλλά και για έργα που έχουν ωριμάσει και η κατασκευή τους θα αρχίσει οσονούπω, όπως το Flyover.

«Θα ξεκινήσει ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2023 η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου, ένα έργο – σταθμός όπου μαζί με τις αναβαθμίσεις που γίνονται στα νοσοκομεία της πόλης αλλάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Παρεμβάσεις δρομολογούνται στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής όπως το κολυμβητήριο και το στρατόπεδο Γκόνου που θα μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο, πύλη εισόδου και εξόδου όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλα τα Βαλκάνια. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στις δημόσιες επενδύσεις, αλλά δρομολογούνται και σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, σημαντικά αναπτυξιακά έργα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δ. Βαρτζόπουλος: Σε λίγους μήνες μπαίνουν τα θεμέλια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα και ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος τόνισε πως εντός των επόμενων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες για την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το θέμα της ανέγερσης του ογκολογικού νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όπως δήλωσε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Βαρτζόπουλος διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση και ο σχεδιασμός για την ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί.

«Έχει υπογραφεί η σύμβαση του χρηματοδότη, που είναι το ίδρυμα «Νιάρχος», με τους ανάδοχους κατασκευαστές και ελπίζουμε ότι εντός των επομένων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες. Όσον αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυτό είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και σε μερικούς μήνες θα μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες», είπε ο ίδιος.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αρχίζει άμεσα η κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας"

Πυρκαγιές: Αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου - 81 φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα:

-Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

-Στον Έβρο, λόγω αναζωπυρώσεων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, στις 14:15, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σουφλί Έβρου και στις 14:19, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου.

-Στο Τσικράκι Φαρσάλων επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυρκαγιές: Αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου - 81 φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα"

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες οφθαλμικών σταγόνων

Σε ανάκληση παρτίδων οφθαλμικών σταγόνων, προχωρούν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή απόφαση, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 22D043 και 22G013 του φαρμακευτικού προϊόντος URPEM EY.DR.S.SD 0,1 MG/0,4ML. λόγω απόκλισης από την επικυρωμένη διαδικασία παραγωγής.

Η εταιρεία ZWITTER PHARMACEUTICALS ΕΠΕ, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες οφθαλμικών σταγόνων"

Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις καυσίμων – ειδών αυτοκινήτου για αισχροκέρδεια

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ επιβάλλονται, με αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, σε 13 εταιρείες εμπορίας καυσίμων και ειδών αυτοκινήτου. Έπειτα από ελέγχους της ΔΙΜΕΑ (Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς) βεβαιώθηκε αισχροκέρδεια.

Όπως αποφάσισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021), δηλαδή αισχροκέρδεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για διάθεση προϊόντων και καυσίμων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την νομοθεσία:

-Στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» ύψους 78.725,44 ευρώ και

-Σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, 9 στην Κεφαλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι βάσει της νομοθεσίας η δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας λαμβάνει χώρα στις περιπτώσεις που το διοικητικό πρόστιμο υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ή πρόκειται για υπότροπη εταιρεία, ανεξαρτήτως ύψους προστίμου.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα της προσφυγής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισήμανε:

«Οι αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αισχροκέρδεια αποδίδουν καρπούς. Επιβάλλουμε πρόστιμα που προσεγγίζουν τις 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις στον τομέα των καυσίμων και των ειδών αυτοκινήτου, αποδεικνύοντας ότι το Δημόσιο με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς ασκεί με αποτελεσματικότητα τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών.

Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία χρειάζεται όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια. Ως κυβέρνηση πιστεύουμε στην ελεύθερη, όχι στην ασύδοτη αγορά και ως υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιούμε τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαστε απόλυτα αυστηροί απέναντι στους παραβάτες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις καυσίμων – ειδών αυτοκινήτου για αισχροκέρδεια"

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σε Αργολίδα, Κορινθία, Κύθηρα και σε περιοχές της Λακωνίας

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για Αργολίδα, Κορινθία και μέρος της Λακωνίας και την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας, η Αργολίδα, το μεγαλύτερο μέρος της Κορινθίας, ένα κομμάτι της Λακωνίας, τα Κύθηρα και τα μικρά νησιά, κοντά σε Κορινθία και Αργολίδα, βρίσκονται στην κατηγορία 3, στο κίτρινη χρώμα δηλαδή.

Οι υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα είναι στο μπλε (κατηγορία 2).

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ιδίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σε Αργολίδα, Κορινθία, Κύθηρα και σε περιοχές της Λακωνίας"

Πεδίο του Άρεως: Επίθεση με μαχαίρι σε 2 ανηλίκους από ομάδα 20 ατόμων

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν 2 ανήλικοι στο Πεδίο του Άρεως το βράδυ της Τρίτης (29.08.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε σε δύο 14χρονούς Ιρανούς στο Πεδίον του Άρεως.

Τους άρπαξαν τα κινητά και έφυγαν προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πεδίο του Άρεως: Επίθεση με μαχαίρι σε 2 ανηλίκους από ομάδα 20 ατόμων"

Έβρος: Νέα «112», ισχυρές αναζωπυρώσεις – «Τραγική» η κατάσταση σε Κοτρωνιά – Υποχρεωτική απομάκρυνση και για το συνεργείο της ΕΡΤ

Μεγάλες είναι οι εστίες αναζωπύρωσης περιμετρικά από τον οικισμό Κοτρωνιάς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν και μάλιστα η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη περιγράφει ως τραγική την κατάσταση. «Μέσα σε 5 λεπτά η φωτιά τύλιξε ολόκληρο το χωριό» είπε, συμπληρώνοντας ότι το συνεργείο της ΕΡΤ φεύγει από δασικό δρόμο υπό τις οδηγίες του στρατού, ενώ ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν προς Σουφλί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Μήνυμα 112 στάλθηκε στους πολίτες που βρίσκονται στο Σιδηρώ, να απομακρυνθούν προς το Μέγα Δέρειο αλλά και από την περιοχή Γιαννούλη να εγκαταλείψουν προς Σουφλί. Στις 6.30, το απόγευμα της Τρίτης, η περιοχή εκκενώθηκε με μήνυμα 112 ενώ από τις 5.30 τα ξημερώματα επιχειρούν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το χωριό είχε ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που ήδη έχουν απομακρυνθεί, ενώ παραμένουν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Έκταση μεγαλύτερη των 826.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει η πυρκαγιά στον Έβρο έως τις 28/8 με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι προσπάθειες κατάσβεσης της 12ης ημέρας επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά.

Χθες, Τρίτη 29 Αυγούστου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

Ολονύχτια «μάχη» των πυροσβεστών

Χθες το απόγευμα εστάλη ακόμα ένα μήνυμα μέσω του 112, αυτή τη φορά για να εκκενωθεί η περιοχή Κοτρωνιά με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς Γιαννούλη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.
Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στη Δαδιά, και κατέγραψε την απόγνωση των κατοίκω και την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Αποκαρδιωτικές, είναι οι εικόνες από drone του εθνικού δρυμού, στο δάσος. 

 
Η επόμενη μέρα μετά την καταστροφή – Συσκέψεις και λήψη μέτρων αποκατάστασης

 Η διαδικασία των αιτήσεων των αποζημιώσεων είναι σε εξέλιξη ενώ ο απολογισμός στο ζωικό κεφάλαιο είναι 2300 χαμένα αιγοπρόβατα στον Έβρο, 200 χοιρίδια και γύρω στα 10 βοοειδή. Μεταξύ αυτών των ζώων υπάρχουν και πολλά τα οποία είναι αγνοούμενα.

Άμεσα αναδασωτέες οι πυρόπληκτες περιοχές σε Έβρο και Πάρνηθα, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άμεσα και οι εργασίες για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και για τον καθαρισμό των ρεμάτων, με ευθύνη των Περιφερειών. Ειδική φροντίδα για την άγρια πανίδα. Κριτική από την Αντιπολίτευση. Αύριο στη Βουλή η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Νέα «112», ισχυρές αναζωπυρώσεις – «Τραγική» η κατάσταση σε Κοτρωνιά – Υποχρεωτική απομάκρυνση και για το συνεργείο της ΕΡΤ"

Το Λιμενικό εντόπισε 76 μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8) στο Λιμενικό Σώμα για 76 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε σκάφος ανοιχτά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:

Υπό τον συντονισμό του EKΣEΔ/Λ.Σ.-EΛ.AKT επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 76 αλλοδαπών οι οποίοι επέβαιναν σε Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 64 ν.μ. νοτιοδυτικά Ζακύνθου.

Όλοι οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Αιγύπτου.

Στην περιοχή βρίσκονται ακόμη 2 παραπλέοντα, ενώ μεταβαίνουν 1 ΠΠΛΣ και 1 Ν/Γ. Καιρός ΒΔ 5 μποφόρ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Λιμενικό εντόπισε 76 μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου "

Χανιά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του αξιωματικού της Αστυνομίας

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος γιος του αστυνομικού από τα Χανιά (επίσης αστυνομικός), αφού και οι δύο συνελήφθησαν για διαφθορά και χρηματισμό.

Το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή στα Χανιά, όπου και απολογήθηκε και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η κατηγορία που βαραίνει τον 29χρονο ειδικό φρουρό είναι ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην υπόθεση χρηματισμού.

Την ίδια ώρα, προθεσμία για να απολογηθεί αύριο παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο 53χρονος αστυνομικός, καθώς ισχυρίστηκε πως λόγω της μεταφοράς του στο νοσοκομείο χθες το απόγευμα δεν πρόλαβε να ετοιμάσει την απολογία του.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του αξιωματικού της Αστυνομίας"

Φιλοξενούσε 91 παράτυπους μετανάστες σε ξενοδοχείο στη Ρόδο

Δεκάδες μη νόμιμους μετανάστες που είχαν περάσει παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. σε ένα ξενοδοχείο στην Ιαλυσό της Ρόδου, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας 49χρονος από την Ουγγαρία που συνελήφθη μαζί με το δεξί του χέρι, έναν 23χρονο Παλαιστίνιο.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που έγινε αιφνιδιαστικά, συνελήφθησαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου 91 αλλοδαποί που είχαν φτάσει στη Ρόδο πριν από 15 ημέρες χωρίς να διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και περίμεναν να μεταφερθούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Μάλιστα, πλήρωναν 50 ευρώ την ημέρα ο καθένας για την διαμονή του, με τον Παλαιστίνιο να έχει αναλάβει την είσπραξη των χρημάτων τα οποία παρέδιδε στον Ούγγρο ιδιοκτήτη.

Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ο άμεσος συνεργός του θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών. Η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβωθεί η συμμετοχή και άλλων στο κύκλωμα, ενώ για τους 91 μετανάστες έχει κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Αυγούστου είχε συλληφθεί στη Ρόδο και μια 83χρονη, όταν διαπιστώθηκε πως παραχωρούσε το σπίτι της σε οκτώ μη νόμιμους μετανάστες που και αυτοί είχαν φτάσει παράνομα από την Τουρκία, με αντίτιμο 20 ευρώ την ημέρα για τον καθένα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φιλοξενούσε 91 παράτυπους μετανάστες σε ξενοδοχείο στη Ρόδο"

Βρετανία: Διορθώθηκε το πρόβλημα που προκάλεσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – Τι έφταιγε

Διορθώθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων από και προς την Βρετανία, με τον επικεφαλής της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας να δηλώνει πως δεν θα επαναληφθεί.

Χιλιάδες επιβάτες αποκλείστηκαν στο εξωτερικό μετά την ακύρωση τη Δευτέρα 1500 πτήσεων από και προς την Βρετανία, ενώ η διατάραξη των προγραμμάτων συνεχίστηκε και την Τρίτη. Το γεγονός ότι πρόκειται για περίοδο αιχμής στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών σημαίνει ότι σε αυτούς που επηρεάστηκαν δεν προσφέρονται εναλλακτικές πτήσεις για μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NATS Μάρτιν Ρολφ σημείωσε σήμερα ότι το τεχνικό πρόβλημα προκλήθηκε από σχέδιο πτήσης που δεν ήταν “επαρκώς τυπικό”.

Το πρόβλημα αυτό έχει έκτοτε διορθωθεί, υπογράμμισε. “Εργαστήκαμε απίστευτα σκληρά από την ώρα που αποκαταστήσαμε τη λειτουργία της υπηρεσίας τη Δευτέρα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτού του είδους το περιστατικό δεν θα μπορεί να προκύψει ξανά”, δήλωσε σήμερα στο BBC.

Η Ryanair επέκρινε την NATS ότι δεν διέθετε εφεδρικό σύστημα. Οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται τώρα να βοηθήσουν για την επιστροφή των ταξιδιωτών.

Ο Ρολφ πρόσθεσε ότι η NATS προσπαθεί να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες.

“Βρισκόμαστε σε απίστευτα στενή συνεργασία μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι τους βοηθάμε να ανακάμψουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν”, κατέληξε.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) Γουίλι Γουόλς δήλωσε παράλληλα σήμερα στο BBC ότι το κόστος του προβλήματος αυτού για τις αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανόν να φτάσει περί τα 100 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 116 εκατομμύρια ευρώ).

Πάνω από 1.500 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα –δημόσια αργία σε τμήματα της Βρετανίας και μια από τις μέρες με μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς οι σχολικές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους –όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναγκάστηκαν να εισάγουν χειροκίνητα τα σχέδια πτήσεων μετά το τεχνικό πρόβλημα που έπληξε τη δυνατότητα αυτόματης επεξεργασίας των σχεδίων πτήσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μείνουν καθηλωμένοι σε αεροδρόμια στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Διορθώθηκε το πρόβλημα που προκάλεσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – Τι έφταιγε"

83χρονη έσωσε τη ζωή της δαγκώνοντας ληστή στο χέρι στη Ζάκυνθο

Θύμα ληστείας έπεσε μέσα στο σπίτι της στη Ζάκυνθο μια ηλικιωμένη γυναίκα, 83 ετών σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ήταν 4 μετά τα μεσάνυχτα, όταν δύο άνδρες μπήκαν στο σπίτι της 83χρονης, που μένει μόνη της στο χωριό Σκουληκάδο, για να τη ληστέψουν.

Οι δράστες, αφού χτύπησαν την ηλικιωμένη γυναίκα και της απέσπασαν 300 ευρώ, προσπάθησαν να την πνίξουν με το μαξιλάρι, η 83χρονη όμως αντέδρασε και δάγκωσε τον έναν από αυτούς στο χέρι, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη, είπε στους αστυνομικούς ότι οι ληστές ήταν δύο μελαμψοί άνδρες. Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "83χρονη έσωσε τη ζωή της δαγκώνοντας ληστή στο χέρι στη Ζάκυνθο"

Γιώργος Παπαχρήστος: Ο εφοπλιστής Καραγιώργης επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο μέσα στα VIP του ΟΑΚΑ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος καταγγέλλει πως χθες βράδυ έπεσε θύμα επίθεσης -συνοδευόμενη από ακραίες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας- από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. Η επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό του Γ. Παπαχρήστου, σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, και έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Όπως καταγγέλλεται από τον Σύμβουλο Έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον κ. Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφό του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε. Ο εφοπλιστής συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ σε έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επιτόπου.

Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του. Εν συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο Καραγιώργης με τους μπράβους του εξαφανίστηκε από το γήπεδο, φοβούμενος τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύον «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

O Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από τη δημοσιογραφική του δουλειά.  Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Η «σκοτεινή» υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Καραγιώργης

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γ. Καραγιώργη, είχε εμπλακεί πριν από ενάμιση χρόνο σε μια σκοτεινή υπόθεση, που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ 8ετίας είχε επιχειρήσει να στήσει το δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Hellasnet, προκειμένου να στηρίξει πολιτικά και επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Απρίλιο του 2022, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν Αμερικανό πολίτη ονόματι Τζακ Χάνικ, διευθυντή του εν λόγω δικτύου, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες δρούσε για λογαριασμό του έμπιστου ολιγάρχη του Πούτιν Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν προσδιορίσει ακόμη ότι “ο Μαλοφέγιεφ συνωμότησε επίσης με τον Χάνικ και άλλους για να μεταφέρει παράνομα μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ο Μαλοφέγιεφ σε μια τράπεζα των ΗΠΑ σε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη στην Ελλάδα, κατά παράβαση των κυρώσεων που εμποδίζουν τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Μαλοφέγιεφ”.

Το ενδιαφέρον στην όλη αυτή υπόθεση, που παραμένει ακόμη υπό έρευνα, είναι ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν είναι γνωστό τί απέγινε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γιώργος Παπαχρήστος: Ο εφοπλιστής Καραγιώργης επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο μέσα στα VIP του ΟΑΚΑ"

Τραγωδία στην Τήνο: Tρίχρονο αγοράκι πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι

Μια ανείπωτη τραγωδία συνέβη χθες στην Τήνο όταν ένα τρίχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του καθώς το σταφύλι που έτρωγε του έκλεισε τον αεραγωγό. O πνιγμός προήλθε πιθανότατα απο ρώγες σταφυλιού.

Ο πατέρας έντρομος μετέφερε το παιδί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα που ήταν δίπλα στο σπίτι Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να το βοήθησουν δεν τα κατάφεραν. Το παιδί με περιπολικό της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ήταν πλέον πολύ αργά και το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή. Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση, καθώς επίσης θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Τήνο: Tρίχρονο αγοράκι πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news