facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Δυνατό μπουρίνι στη Βέροια έριξε πλάτανο στην πλ. Κτηνιατρείου - Στο σκοτάδι η μισή πόλη

Ισχυρότατοι άνεμοι στη Βέροια έριξαν πλάτανο στην πλατεία Κτηνιατρείου (γέφυρα Κούσιου) στη Βέροια, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί και τσιμεντοκολώνα της ΔΕΗ. 

Η μισή πόλη από τον Αγ. Αντώνιο έως το Εργοχώρι είναι στα σκοτάδια. 
 
Το InVeria.gr βρέθηκε στο σημείο, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, λόγω του ισχυρού ανέμου και της βροχής.



inveria

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυνατό μπουρίνι στη Βέροια έριξε πλάτανο στην πλ. Κτηνιατρείου - Στο σκοτάδι η μισή πόλη"

Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο το νερό σε κοινότητες του Λαγκαδά λόγω αύξησης φθορίου

Nα μην χρησιμοποιούν το νερό του δημοτικού δικτύου για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων καλεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, τους κατοίκους του Κολχικού, του Δρακόντιου και του Αδάμ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του φορέα στα social media, στο Κολχικό και το Δρακόντιο στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε υπέρβαση του φθορίου στο νερό και έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να βρεθεί η γεώτρηση που προκάλεσε την αύξηση.

Στην κοινότητα Αδάμ παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου νιτρικών και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της Μονάδας Αντίστροφης Όσμωσης και ενέργειες για τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας με γεώτρηση η οποία βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ζαγκλιβερίου, το νερό της οποίας βρέθηκε βάσει μετρήσεων ότι είναι κατάλληλο.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο το νερό σε κοινότητες του Λαγκαδά λόγω αύξησης φθορίου"

Στη φυλακή αναμένεται να επιστρέψει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Στη φυλακή αναμένεται να επιστρέψει και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καθώς αναιρέθηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το οποίο αναγνωρίστηκε σε δεύτερο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό, σπάζοντας με τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Έτσι, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού. Το γεγονός αυτό «σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό κατά πλειοψηφία παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Στην απόφαση πλειοψήφησαν οι τέσσερις ένορκοι και επικράτησαν της αντίθετης ψήφου των τριών δικαστών, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της χορήγησης του εν λόγω ελαφρυντικού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή αναμένεται να επιστρέψει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία στους 38 βαθμούς, σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Η υποχώρηση του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η εκδήλωση βροχών και καταιγίδων που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Παρασκευή (14.6.24).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό αύριο Παρασκευή, Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και τη Κρήτη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει γενικά μικρή πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι πιο πυκνές.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 με 34 στα νησιά Ιονίου και στα ηπειρωτικά έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στην Κρήτη έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 36 και στην Κρήτη έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 36 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία στους 38 βαθμούς, σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με CoViD, 8 νέοι θάνατοι, 10 διασωληνωμένοι

Αύξηση της θετικότητας, αύξηση θανάτων και εισαγωγών λόγω CoViD καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στους 8 έφτασαν οι θάνατοι ασθενών με CoViD, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν υπήρξε εντοπισμός θετικού δείγματος της νέας παραλλαγής Flirt του κορωνοϊού, ενώ σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στα στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Ηρακλείου (+96%) και Χανίων (+97%).

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 235, έναντι 153 την προηγούμενη εβδομάδα.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1.

               Δείκτες CoViD

 3 Ιουνίου - 9 Ιουνίου 

27 Μαΐου - 2 Ιουνίου 
Νέοι θάνατοι  8 3
Διασωληνωμένοι 10 8
Νέες εισαγωγές 235 153

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.028.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με CoViD, 8 νέοι θάνατοι, 10 διασωληνωμένοι"

Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο Παρασκευή

Συνολικά 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 40 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο Παρασκευή 14/6

Στην ενημέρωση ότι αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός), ενώ στην Π.Ε. Λασιθίου είναι κατηγορίας 3 (υψηλός) προχώρησε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

kindynos_pyrkagias

Όπως επισημαίνεται, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ υπενθυμίζεται στους πολίτες το πλαίσιο των απαγορεύσεων, όπως μεταξύ άλλων, της απαγόρευσης καύσης και χρήσης πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, της εκτέλεσης θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.) της χρήσης υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που β βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, όπως στη Σύμη του δήμου Βιάννου, του Ρούβα-Ζαρού του δήμου Γόρτυνας και δήμου Φαιστού, στην περιοχή του Κουδουμά του δήμου Γόρτυνας, στην Κέρη του δήμου Μαλεβιζίου, στο Φουρνί, στον Γιούχτα και τον Επανωσήφη του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο Παρασκευή"

Σε ισχύ η νομοθεσία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών – Τι προβλέπει

Σήμερα τίθενται σε ισχύ οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της εξ οικείων βίας. Εκτιμάται ότι από τις 228 εκατ. γυναίκες που ζουν στην ΕΕ, η μία στις τρεις πλήττεται από τη βία κατά των γυναικών. Ποινικοποιώντας ορισμένες μορφές βίας κατά των γυναικών σε όλη την ΕΕ, μεταξύ άλλων στο διαδίκτυο, και ενισχύοντας τη στήριξη των θυμάτων, την προστασία τους και την πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη, η οδηγία αποσκοπεί στη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ίσης μεταχείρισης και της απαγόρευσης των διακρίσεων μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Οι νέοι κανόνες κατά της έμφυλης βίας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαγορεύουν τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, τον καταναγκαστικό γάμο και τις πλέον διαδεδομένες μορφές κυβερνοβίας, όπως η μη συναινετική ανταλλαγή προσωπικών εικόνων (συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων βαθυπαραποίησης), η παρενοχλητική κυβερνοπαρακολούθηση και η κυβερνοπαρενόχληση (συμπεριλαμβανομένης της κυβερνοεπιδειξιομανίας). Η κυβερνοβία αποτελεί ένα επείγον ζήτημα που χρήζει αντιμετώπισης, δεδομένης της εκθετικής εξάπλωσης και των δραματικών επιπτώσεων της βίας στο διαδίκτυο. Οι νέοι κανόνες της ΕΕ θα βοηθήσουν τα θύματα κυβερνοβίας στα κράτη μέλη που δεν έχουν ακόμη ποινικοποιήσει αυτές τις πράξεις.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα δήλωσε σχετικά: «Για πρώτη φορά ποινικοποιούμε την έμφυλη κυβερνοβία, όπως τη μη συναινετική ανταλλαγή προσωπικών εικόνων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων βαθυπαραποίησης, η οποία είναι εφιάλτης για πολλές γυναίκες. Αυτές οι μορφές βίας συχνά αποτελούν τον λόγο που οι γυναίκες εγκαταλείπουν τον δημόσιο βίο. Η βία στο διαδίκτυο είναι πραγματική βία και κάθε λεπτό που περνάει σημειώνονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών».

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι προσέθεσε τα εξής: «Η οδηγία αυτή έρχεται να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση σε ένα επίμονο πρόβλημα. Περιλαμβάνει την πρόληψη της έμφυλης βίας, την προστασία και τη στήριξη των θυμάτων και την κατάλληλη τιμωρία των δραστών. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και της εξ οικείων βίας.»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ η νομοθεσία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών – Τι προβλέπει"

Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης 53χρονος - Bρέθηκε να χρωστάει 6.000 ευρώ για δάνειο που δεν πήρε

Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, απαγορεύει σε τράπεζα να διεκδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο οφειλή από 53χρονο εκπαιδευτικό που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης και βρέθηκε να χρωστάει 6.000 ευρώ για τραπεζικό δάνειο που ούτε συνήψε ούτε έλαβε.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, το δικαστήριο ουσιαστικά δέχεται τον ισχυρισμό του περί απάτης και υποχρεώνει την τράπεζα, μέχρι την οριστική δικαστική κρίση της υπόθεσης, να μην καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση μέσω διεκδίκησης τόκων και περιουσιακών στοιχείων του 53χρονου, ούτε να τοκίζει και να ανατοκίζει το ποσό του δανείου εφόσον αυτό δεν εισπράττεται. Ακόμη η τράπεζα απαγορεύεται να αποστείλει στοιχεία του στον Τειρεσία και να μην προχωρήσει γενικότερα σε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του.

Με μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος για απάτη, η υπόθεση ερευνάται κι από την Αστυνομία ώστε να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που εισέπραξε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό του δανείου (σε δύο δόσεις των 3.000 ευρώ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης 53χρονος - Bρέθηκε να χρωστάει 6.000 ευρώ για δάνειο που δεν πήρε"

Τουρκία: Οι συμβάσεις για τα F-16 έχουν υπογραφεί, απομένουν οι λεπτομέρειες

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι οι συμβάσεις για την προμήθεια των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπογραφεί και ότι οι εργασίες για τις λεπτομέρειες συνεχίζονται μεταξύ των αντιπροσωπειών.

«Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί, οι εργασίες για τις λεπτομέρειες διεξάγονται μέσω συναντήσεων μεταξύ δύο αντιπροσωπειών. Οι λεπτομέρειες που θα προκύψουν μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τα επιμέρους θα κοινοποιηθούν στη συνέχεια», ανέφεραν οι ίδιες πηγές κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Οι συμβάσεις για τα F-16 έχουν υπογραφεί, απομένουν οι λεπτομέρειες"

Αδιόρθωτοι ανήλικοι Λαρισαίοι και σεσημασμένοι – Πιάστηκαν για διαρρήξεις καφετεριών και τώρα κλέβουν ασκώντας βία σε γριούλες στο δρόμο

Με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας… κάθε Δευτέρα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή δύο 17χρονοι, οι οποίοι πρόσφατα είχαν συλληφθεί ξανά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις πολλών καφετεριών.

Αυτή τη φορά οι ανήλικοι, πλην σεσημασμένοι, όπως αναφέρει η “Ελευθερία“, παρά το νεαρό της ηλικίας, συνελήφθησαν για ληστείες σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών σε συνοικία της Λάρισας. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο ένας 17χρονος προσέγγισε 80χρονη Λαρισαία την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της. Ο 17χρονος ασκώντας σωματική βία και χτυπώντας τη 80χρονη με τα χέρια του στον αυχένα, τραβώντας της άρπαξε μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που έφερε στον λαιμό της.

Η 80χρονη ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ενώ ο 17χρονος διέφυγε πεζός. Ο ίδιος 17χρονος λίγη ώρα αργότερα και σε κοντινή οδό, φορώντας μαντήλι για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε μια 79χρονη την ώρα που εκείνη έπλενε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της. Με τρόπο βίαιο άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε η 79χρονη στον λαιμό της, μαζί με τον χρυσό σταυρό, και έφυγε πεζός.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προσήγαγαν τους δύο ανήλικους, με τον δεύτερο 17χρονο να κρύβει στην κάλτσα του ποδιού τις δύο κλεμμένες αλυσίδες και έναν σταυρό. Οι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν, ενώ τα κλεμμένα χρυσαφικά αποδόθηκαν στις δύο Λαρισαίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ανήλικοι ενήργησαν από κοινού, ενώ μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή, τους επιβλήθηκε ο όρος της ιδιαίτερα τακτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και καθότι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι.

eleftheria

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιόρθωτοι ανήλικοι Λαρισαίοι και σεσημασμένοι – Πιάστηκαν για διαρρήξεις καφετεριών και τώρα κλέβουν ασκώντας βία σε γριούλες στο δρόμο"

Πρέβεζα: 16χρονος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα

Οργή και αγανάκτηση από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο ύψος του cafe TOUCAN στην Πρέβεζα, μετά το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου μαθητή, ο οποίος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όλα έγιναν μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών, όταν είδαν αδέσποτο σκυλί να κυνηγάει ένα νεαρό αγόρι, το οποίο στην προσπάθεια του να το αποφύγει μπήκε στο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου ένα διερχόμενο Ι.Χ, χωρίς να καταλάβει τίποτα χτύπησε τον 16χρονο και τον πέταξε πολλά μέτρα μακριά.

Αμέσως στο σημείο έτρεξαν κόσμος που είδε το περιστατικό, από τη μία να διώξει το αδέσποτο σκύλο και από την άλλη να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του 16χρονου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, όπου έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να μεταφέρει τον 16χρονο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ άντρες του τμήματος τροχαία, έκλεισαν το δρόμο για αρκετή ώρα ρίχνοντας πριονίδια στο σημείο που είχε την πτώση ο νεαρός άντρας.

Συγκλονισμένοι και οι δύο επιβαίνοντας στο Ι.Χ, όπου χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό είδαν τον 16χρονο την τελευταία στιγμή να πέφτει πάνω τους στην προσπάθειά του να αποφύγει την επίθεση του σκύλου.

 

Το Ι.Χ ακινητοποιήθηκε μετά από αρκετά μέτρα, ενώ απομακρύνθηκε με την βοήθεια οδικής βοήθειας.

Οι γονείς του άτυχου 16χρονου έμαθαν τα νέα και έτρεξαν στο Νοσοκομείο προκειμένου να δούνε την κατάσταση υγείας του παιδιού τους.

Μετά τις πρώτες εξετάσεις ο 16χρονος σύμφωνα με πληροφορίες έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει την αισθήσεις του και επαφή με το περιβάλλον και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Πρέβεζας, Φώτης Ζέρβας, από τον οποίο οι κάτοικοι ζήτησαν τις άμεσες ενέργειες απομάκρυνσης των αδέσποτων σκύλων, τα οποία επιτίθονται σε περαστικούς.

onprevezanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: 16χρονος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα"

Εκκενώθηκε κατάληψη κτηρίου του δήμου Αθηναίων στον λόφο του Στρέφη (εικόνες)

Στην εκκένωση κτηρίου του δήμου Αθηναίων που τελούσε υπό κατάληψη στο λόφο του Στρέφη προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για τους κατειλλημμένους δημόσιους χώρους και της απόδοσής τους στους υπεύθυνους.

Στις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο κράνη και πανό, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και 174,35 ευρώ, που θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο χώρος αποδόθηκε σε υπάλληλο του δήμου Αθηναιών ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

katalipsi 8 1

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους υπεύθυνους, με στόχο την αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης κτιρίου του Δήμου Αθηναίων, στο Λόφο Στρέφη.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. και ΔΡΑΣΗ.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -2- κράνη και πανό, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και το ποσό των -174,35- ευρώ, που θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο χώρος αποδόθηκε σε υπάλληλο του Δήμου, ενώ το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

katalipsi 2 1

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώθηκε κατάληψη κτηρίου του δήμου Αθηναίων στον λόφο του Στρέφη (εικόνες)"

Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο με ...συνθετικό χλοοτάπητα – Δείτε φωτογραφίες

Υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου ανέλαβε να ελέγξει γειτονιές της περιοχής για τυχόν ακαθάριστα οικόπεδα και τελικά επέβαλε πρόστιμο 1.028,11 ευρώ σε κήπο με... συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και σε κήπο που είχαν φυτρώσει μερικά μαρούλια, όπως καταγγέλλει ιδιοκτήτρια.

Στην παραπάνω καταγγελία προέβη η Ιωάννα Ταουζή, ιδιοκτήτρια ακινήτου στην οδό Γαρητού και Σίφνου στο Χαλάνδρι, όπου σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες επιβλήθηκε σωρεία προστίμων για «ακαθάριστα» οικόπεδα.

prostimo-xalandri-arthrou_2
Ο κήπος με συνθετικό χλοοτάπητα στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο. Τα δέντρα ανήκουν στο γειτονικό οικόπεδο

Από το φωτογραφικό υλικό που απέστειλε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου στο protothema.gr επιβεβαιώνεται το περιεχόμενο της ένστασης κατά του προστίμου που η ίδια κατέθεσε στον Δήμο Χαλανδρίου. Προκύπτει πως ο μικρός κήπος, περίπου 40 τμ, εντός της ιδιοκτησίας της, οριοθετείται από μάντρα, έχει τοποθετημένη πλάκα Καρύστου, τσιμέντο και συνθετικό χλοοτάπητα ενώ η βλάστηση που διακρίνεται στις φωτογραφίες (δέντρα) ανήκουν σε γειτονικό οικόπεδο άλλου ιδιοκτήτη.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στις 16.5.2024, όμως ο φάκελος που παρέλαβε η ιδιοκτήτρια αναφέρει ότι ο κάτοχος ειδοποιήθηκε στις 4.6.2024. Η ίδια ενημερώθηκε για το πρόστιμο σήμερα (13.6.2024) καθώς έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η ίδια, με αίτησή της προς τον δήμο Χαλανδρίου ζήτησε τη διαγραφή του προστίμου, αλλά και να της χορηγηθεί το φύλλο ελέγχου σχετικά με την αυτοψία και όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την επιβολή του προστίμου και από τα οποία προκύπτει ότι η ίδια δεν προέβη σε καθαρισμό της ιδιοκτησίας της. 

Σύμφωνα με την κα Ταουζή πρόστιμο για «ακαθάριστο» οικόπεδο επεβλήθη και σε συγγενικά της πρόσωπα που διαμένουν στην ίδια περιοχή, στην οδό Σίφνου, σε αυλή με τσιμέντο που υπάρχει ένα μικρό μποστάνι με μαρούλια, σημειώνει η καταγγέλλουσα.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσο, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια μπορεί να υποβάλλει την ένστασή της, η οποία και θα εξεταστεί. «Μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος στο ΚΑΕΚ, συμβαίνουν αυτά», υπογράμμισε. 

prostimo-xalandri-eggrafo__1_
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του κήπου με συνθετικό χλοοτάπητα
prostimo-xalandri-eggrafo__2_
Η αίτηση διαγραφής του προστίμου της ιδιοκτήτριας στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων

Υπενθυμίζεται πως έχει δοθεί παράταση έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου οι πολίτες να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr, έπειτα από υπουργική απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι δηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που έχει συσταθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και την τήρηση των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας.

Για τον λόγο αυτό και όπως είχε προβλεφθεί, είναι ανοιχτή η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων με τον τίτλο Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr). Στην πλατφόρμα αυτοί οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα. Παράλληλα οι δήμοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να καταχωρούν τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει καθώς και τα οικόπεδα που πρόκειται να ελεγχθούν απ' αυτούς.

Η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Πότε κάποιος κινδυνεύει με πρόστιμο


Η μη υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ, ο τρόπος επιβολής του οποίου, η διαδικασία είσπραξής του κάθε άλλο σχετικό με αυτό θέμα θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.

Η υποβολή ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης στο Μητρώο ως προς την τήρηση της υποχρέωσης του καθαρισμού και της συντήρησης αυτού επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και βαριά χρηματικά πρόστιμα.

 protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο με ...συνθετικό χλοοτάπητα – Δείτε φωτογραφίες"

Ουγγαρία: Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ επειδή δεν συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο για το άσυλο

Βαθιά το χέρι… στα ταμεία της θα πρέπει να βάλει η Ουγγαρία, η οποία σύμφωνα με το δικαστήριο της ΕΕ υποχρεούται να καταβάλει εφάπαξ το ποσό μαμούθ των 200 εκατομμυρίων ευρώ και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ για το άσυλο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η Ουγγαρία δεν είχε συμμορφωθεί με τους κανόνες του δικαίου της ΕΕ σχετικά με τις διαδικασίες για τη χορήγηση διεθνούς προστασίας και την επιστροφή παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών. Θεωρώντας ότι η Ουγγαρία δεν είχε ακόμη συμμορφωθεί με την απόφαση του 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε νέα προσφυγή λόγω μη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις, ζητώντας επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

Στη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο κρίνει ότι η Ουγγαρία δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2020 όσον αφορά την πρόσβαση στη διαδικασία διεθνούς προστασίας, το δικαίωμα των αιτούντων διεθνούς προστασίας να παραμείνουν στην Ουγγαρία εν αναμονή της τελικής απόφασης επί της προσφυγής τους κατά της απόρριψης της αίτησής τους και απομάκρυνση παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.

Κατά το Δικαστήριο της ΕΕ, η Ουγγαρία, παραβλέποντας την αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας, σκόπιμα αποφεύγει την εφαρμογή της κοινής πολιτικής της ΕΕ για τη διεθνή προστασία στο σύνολό της και τους κανόνες που αφορούν την απομάκρυνση των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.

«Αυτή η συμπεριφορά συνιστά σοβαρή απειλή για την ενότητα του δικαίου της ΕΕ, η οποία έχει εξαιρετικά σοβαρό αντίκτυπο τόσο στα ιδιωτικά συμφέροντα, ιδίως στα συμφέροντα των αιτούντων άσυλο, όσο και στο δημόσιο συμφέρον», τονίζει η ανακοίνωση του Δικαστηρίου της ΕΕ και προσθέτει ότι: «Η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Ουγγαρίας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά στα άλλα κράτη μέλη της ευθύνης της, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ευθύνης, για τη διασφάλιση, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, της υποδοχής των αιτούντων διεθνούς προστασίας, της εξέτασης των αιτήσεών τους και της επιστροφής των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών υπονομεύει σοβαρά την αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουγγαρία: Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ επειδή δεν συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο για το άσυλο"

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή

Τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων ποινικής δικογραφίας που αφορά τον πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο προεδρεύων Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο κ. Μπούρας ανακοίνωσε στο Σώμα ότι «από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δικογραφία αφορά την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γονέας θύματος για σημαντικές παραλείψεις.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή"

Επικαιροποίηση του Δελτίου Καιρού: Άγγιξε τους 44 βαθμούς η θερμοκρασία στο Κρανίδι – Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, οι κάτοικοι των αστικών περιοχών αναζητούν καταφύγιο από τον καύσωνα. Η υψηλή ξηρασία και η αφρικάνική σκόνη κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Το φαινόμενο αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση από την Παρασκευή. Όπως μετέδωσε ο μετεωρολόγος του ΕΡΤNews, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων των 12:00, στο Κρανίδι της Αργολίδας είχαμε 44 βαθμούς, αλλά μόλις γύρισε ο άνεμος και άλλαξε διεύθυνση έπεσε στη συνέχεια στους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Καιρού που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και σήμερα (13/6) οι θερμοκρασίες, ενώ μικρή πτώση παρουσιάζει ο υδράργυρος μόνο στα βορειοδυτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειώνονται στην ανατολική χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα λόγω δυτικών καταβατικών ανέμων, κυρίως σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα,

α. Στην Ήπειρο και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν όμβροι και κατά τόπους καταιγίδες.

β. Στα βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 με 42 και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου.

στ. Στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επικαιροποίηση του Δελτίου Καιρού: Άγγιξε τους 44 βαθμούς η θερμοκρασία στο Κρανίδι – Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο"

Ανασφάλιστα οχήματα: Τι θα ισχύει για όσους «ξεχνούν» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Σαφάρι για τον εντοπισμό οχημάτων τα οποία έχουν τεθεί σε κατάσταση ακινησίας αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους και διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα, ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Νέο σύστημα αυτομάτου εντοπισμού

Για ανασφάλιστα οχήματα (500.000)

Online πολλαπλοί έλεγχοι ανά 6 μήνες

Τα πρόστιμα:

-250 € για δίκυκλα

-500 € για επιβατηγά

-1.000 € για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης

Πότε διαγράφονται

1.)Δικαίωμα ένστασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επιβολή του προστίμου

-> αν γίνει αποδεκτή, διαγραφή προστίμου

2.)Αν σε 10 εργάσιμες ημέρες από την επομένη της κοινοποίησης της επιβολής προστίμου ή της απορριπτικής απόφασης της ένστασης

-> Ο ιδιοκτήτης συμμορφωθεί, διαγραφή προστίμου

Επαναληπτικοί έλεγχοι

Νέος ηλεκτρονικός έλεγχος μετά από 3 – 12 μήνες από την επιβολή του προστίμου
-αν δεν έχει συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης: 500€ πρόστιμο & αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας

«Καμπάνα» 400 ευρώ και σε όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους από ΚΤΕΟ

Αδρανοποίηση και διαγραφή από τα μητρώα οχημάτων

Αφορά οχήματα που:

-δεν έχουν ασφαλισθεί

-δεν έχουν υποβληθεί σε ΚΤΕΟ

-δεν έχουν καταβληθεί γι’ αυτά τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία 7 έτη

Τέλη κυκλοφορίας: Κλιμακωτά πρόστιμα αν καθυστερήσει η πληρωμή τους

Αν γίνει:

-Έως 31/12 καμία επιβάρυνση

-Τον Ιανουάριο +25%

-Τον Φεβρουάριο +50%

-Από τον Μάρτιο +100%

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανασφάλιστα οχήματα: Τι θα ισχύει για όσους «ξεχνούν» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news