facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Επιθετικό είδος λύκου κατακρεούργησε δύο σκυλιά στον Διόνυσο – Για Μονόλυκο μιλά το Δασονομείο

Κατακρεουργημένα βρέθηκαν δύο σκυλιά στον Διόνυσο Αττικής, πιθανότατα από λύκο που κατέβηκε από την Πεντέλη για να βρει τροφή. Τα σκυλιά που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου, έδωσαν άνιση μάχη με το άγριο ζώο, το οποίο, απ΄ότι φαίνεται έκανε ένα μεγάλο άλμα για να πηδήξει την περίφραξη.

Το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου που έκανε αυτοψία στον χώρο, επισημαίνει πως πρόκειται για Μονόλυκο. Ένα είδος μεγαλόσωμου λύκου που δεν θηρεύει με αγέλη, αλλά μόνο του, γιατί αισθάνεται πανίσχυρο.

Σε ανάρτηση των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο Facebook, απεικονίζονται τα πτώματα των σκύλων που φέρουν βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και γίνεται παράκληση οι κάτοικοι να είναι προσεχτικοί.

«Σας εφιστούμε την προσοχή, καθώς εάν πρόκειται για λύκο, είναι επικίνδυνο να κάνουμε περιπάτους βραδινές ώρες, πόσο μάλλον έχοντας μαζί τον σκύλο μας.

Ο λύκος δύσκολα κάνει επίθεση στον άνθρωπο, εύκολα όμως θα κάνει επίθεση στον σκύλο!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Από τα ίχνη στο χιόνι, οι άνθρωποι του Δασαρχείου, συμπεραίνουν ότι πρόκειται για υπερμέγεθες ζώο κι ότι προηγήθηκε πάλη με τα δύο σκυλιά.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθετικό είδος λύκου κατακρεούργησε δύο σκυλιά στον Διόνυσο – Για Μονόλυκο μιλά το Δασονομείο"

«Εμπόλεμη ζώνη» το Πέραμα από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν - Καμένα αυτοκίνητα και συλλήψεις

Σε πεδίο μάχης μετετράπη πριν από περίπου μια ώρα το Πέραμα μετά από επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.30 βράδυ, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε σε οπαδούς του Ολυμπιακού, που αποχωρούσαν από μια εκδήλωση σε σύνδεσμο της ομάδας τους στο Νέο Ικόνιο.

Για περίπου μισή ώρα η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο ρεύμα προς Πειραιά θύμιζε πολεμικό τοπίο από τις οδομαχίες μεταξύ των χούλιγκαν.



Μάλιστα, μια ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε 2 σταθμευμένα ΙΧ στη συμβολή της λεωφόρου Δημοκρατίας με τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη. Άμεσα επιχείρησαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες που έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.




Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες προχώρησαν σε 7 συλλήψεις

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Εμπόλεμη ζώνη» το Πέραμα από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν - Καμένα αυτοκίνητα και συλλήψεις"

Huawei: Μηνύει τη Σουηδία για τον αποκλεισμό της από το 5G

H Huawei ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι κίνησε διαδικασία διαιτησίας κατά της Σουηδίας υπό την αιγίδα του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά την απαγόρευση στον κινεζικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών να πωλεί τα προϊόντα του 5G στη σκανδιναβική χώρα.

"Η απόφαση των σουηδικών αρχών να κάνουν διακρίσεις σε βάρος της Huawei και να αποκλείσουν τον εξοπλισμό της 5G έχει βλάψει σοβαρά τις επενδύσεις της Huawei στη Σουηδία, κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων της Σουηδίας", αναφέρει η κινεζική εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Κατά συνέπεια, η Huawei "κίνησε διαδικασίες διαιτησίας (...) κατά του βασιλείου της Σουηδίας" ενώπιον του Διεθνούς Κέντρου Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών (ICSID), το οποίο ανήκει στον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, "έπειτα από έναν αριθμό μέτρων που έλαβαν οι σουηδικές αρχές τα οποία στοχεύουν άμεσα τις επενδύσεις της Huawei στη Σουηδία και αποκλείουν την Huawei από τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών για το δίκτυο 5G της χώρας", πρόσθεσε.

Η Huawei δεν διευκρίνισε το ποσό των ζημιών που ζητήθηκε. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση SVI, το ποσό που ζητήθηκε αρχικά ήταν 5,2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (495 εκατομμύρια ευρώ), αλλά θα μπορούσε στο τέλος να είναι πολύ υψηλότερο.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα του 2020, η Σουηδία έγινε η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα -- και η πρώτη στην ΕΕ -- που απαγόρευσε συγκεκριμένα στους τηλεφωνικούς παρόχους να χρησιμοποιούν υλικό υποδομής της Huawei για τη λειτουργία του δικτύου 5G στη χώρα.

Η Σουηδία έδωσε επίσης εντολή στην Huawei να αφαιρέσει έως την 1η Ιανουαρίου 2025 τον εξοπλισμό που είχε ήδη εγκαταστήσει στο έδαφός της.

Κατόπιν προσφυγής της Huawei, σουηδικό δικαστήριο επικύρωσε τον Ιούνιο του 2021 την απόφαση της Σουηδικής Αρχής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (PTS).

Το μέτρο επισκίασε τις σχέσεις μεταξύ Σουηδίας και Κίνας. Το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει τότε ότι η απόφαση της PTS θα μπορούσε να έχει "συνέπειες" για τις σουηδικές εταιρίες που '''έχουν εγκατασταθεί στην Κίνα, εγείροντας φόβους για αντίποινα στον σουηδικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Ericsson, ανταγωνιστή της Huawei.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Huawei: Μηνύει τη Σουηδία για τον αποκλεισμό της από το 5G"

Σε κινητοποιήσεις τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στο Β.Αιγαίο – Τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με αντιπροσωπευτικό αριθμό λεωφορείων θα πραγματοποιήσει στη Μυτιλήνη η Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει για τη Δευτέρα η Ένωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων.

Θα διαμαρτυρηθούμε για τα ανεπαρκή μέτρα της Κυβέρνησης σε σχέση με την τεράστια ζημιά που έχουμε υποστεί εξαιτίας της πανδημίας τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης στο Βόρειο Αιγαίου κ. Ραφαήλ Βαριάμης. Είμαστε 100 συνολικά οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και βρισκόμαστε σε απόγνωση εξαιτίας της μείωσης του τζίρου μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πρόσθεσε ο κ. Βαριάμης.

Η πορεία στη Μυτιλήνη θα ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί από την βόρεια παράκαμψη, με κατεύθυνση το Λιμάνι και επιστροφή, με στάσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το γραφείο ΕΟΤ.

Η πορεία μας θα αποτελείται από έως 15 λεωφορεία γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, επεσήμανε ο κ. Βαριάμης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κινητοποιήσεις τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στο Β.Αιγαίο – Τι ζητούν"

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας

Μια εφ´ όλης της ύλης σύγκρουση είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο. Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 142 ψήφους, καθώς υπερψηφίστηκε από όλα  τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά ψήφισαν 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (η Μαριέττα Γιαννάκου νοσηλεύεται), ενώ υπήρξε και ένα "παρών" από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με αναφορές στην πρόσφατη κακοκαιρία, την πανδημία, την ακρίβεια, ενώ οι δύο «μονομάχοι» ξεδίπλωσαν τη δική τους ατζέντα. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να εστιάσει στην επόμενη ημέρα και να δώσει βαρύτητα στις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας, όπως για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι φοροελαφρύνσεις αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. 

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, της ακρίβειας αλλά και της πρόσφατης κακοκαιρίας. Από το βήμα της Βουλής μίλησε  για παταγώδη αποτυχία και επανέφερε το αίτημα για εκλογές. 

Μητσοτάκης: Δεν είναι πρόταση δυσπιστίας- Είναι κίνηση απελπισίας

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «κατασκευάζει μία εικονική πραγματικότητα καταστροφής» άσκησε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα «ξεπεράσαμε   όμως και τον χειρότερο εαυτό σας. Σε κάθε φράση δύο ψέματα». Χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας αμήχανη και αδιέξοδη, ενώ σημείωσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση «γιατί θυμήθηκε τώρα τις εκλογές αν όχι για να κλείσει εσωκομματικές πληγές».

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να εστιάσει σε μια θετική ατζέντα, παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων (από την οικονομία μέχρι την αμυντική θωράκιση  της χώρας). 

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός  σημείωσε πως «ανακοινώσατε κ. Τσίπρα ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι είναι τόσο ακριβής αυτή η εκτίμηση όσο όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης». Παράλληλα υπογράμμισε πως με το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει χάσμα πολιτικό, ηθικό και αισθητικό, ενώ αναφέρθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής λέγοντας «δεν  θα μπορέσετε να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις ασάφειας... Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε, αλλά συνταχθήκατε πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τσίπρας: Τελειώσατε πολιτικά κύριε Μητσοτάκη 

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά, το χειρότερο όμως είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν καλά, γιατί εμφανίζονται καλά από την κυρίαρχη ενημέρωση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε «με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος»  σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα θέματα που διαχειρίστηκε.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό σημείωσε  πως « την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται ανάσα προόδου πριν τη βάλετε στον αναπνευστήρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση εντιμότητας, δημοκρατίας, προόδου». Προσέθεσε πως «γι' αυτό  καταθέτουμε τη πρόταση δυσπιστίας στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Για αυτό η πρωτοβουλία μας θα έχει και συνέχεια, μέσα και έξω από τη Βουλή» . 

Οι αναφορές στο Μένιο Φουρθιώτη

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, κάνοντας αναφορά στον Μένιο Φουρθιώτη λέγοντας μεταξύ άλλων «γνωρίζατε  ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικο παρουσιαστή;». Παράλληλα έθεσε μια σειρά ερωτημάτων λέγοντας «η απάντηση ότι μια κυβέρνηση που ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας είχε ανάγκη το κανάλι του Φουρθιώτη, δεν μπορεί να γίνει πιστευτή. Ελπίζω να βρείτε κάποια σοβαρότερη εξήγηση στην ομιλία σας. Αλλιώς ο βούρκος στον οποίο επιπλέετε, πολύ σύντομα θα σας καταπιεί»

Από την πλευρά του ο  πρωθυπουργός τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα  «αφιερώσατε  το 1/3 της ομιλίας σας στον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο και τον κάνατε σημαία. Έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί των ημερών σας και καταδικάστηκε επί των ημερών μας». Παράλληλα σημείωσε πως η πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν η Novartis.

Βέλη από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Σε υψηλούς τόνους κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μιλώντας στην Ολομέλεια. Μηνύματα τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία όσο και προς το ΣΥΡΙΖΑ  εξέπεμψε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης. 

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν προσφέρεται για βολικός κυβερνητικός εταίρος, δεν θα παίξει στα παιχνίδια σας» σημείωσε και προσέθεσε «το σημερινό παρηκμασμένο και αποτυχημένο πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος , με τη Νέα Δημοκρατία από τη μία και μια αναιμική αντιπολίτευση που έχει βαλτώσει από την άλλη, όλο και πιο πολύ θα θυμίζει εικόνα του παρελθόντος. Και θα ανατραπεί με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής, με την αναγέννηση μιας νέας και μεγάλης δημοκρατικής παράταξης». Συμπλήρωσε πως «το  Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν παίζουν μόνοι τους. Ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας με ευθύνη και συνέπεια. Λέμε όμως όχι σε μικροκομματικά παιχνίδια». 

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ που δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε τη ζωή του λαού, μπροστά στα κέρδη των καπιταλιστών, καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ξανά να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη για να κάνει τα ίδια, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του Δημήτρης  Κουτσούμπας. Συμπλήρωσε πως τη μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην αντιλαϊκή πολιτική και στο σάπιο σύστημα, το ΚΚΕ τη δίνει κάθε μέρα, δεν περίμενε τη συζήτηση στη Βουλή ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «κυβέρνηση των λαθών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας «είστε ανεπαρκείς απέναντι στις περιστάσεις». Ειδικότερα άσκησε έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς τόσο στο θέμα της πανδημίας όσο και της ακρίβειας, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση στην Βουλή έκανε λόγο για στημένες κόντρες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

 «Το αποτέλεσμα της στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη είναι διττό: χρέος και καταστροφές για τους πολλούς και υπερκέρδη για τους πολύ λίγους» σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είπε «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, όχι για να έρθει απλά μια άλλη, αλλά για να τελειώσουμε με την ολιγαρχία που κινεί τα νήματά της», ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική που είχαν εφαρμόσει παλαιότερες κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας "

Επεισόδιο στη Βουλή: Πολάκης και Άδωνις παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Στο καφενείο της Βουλής μετέφεραν την γνωστή τους κόντρα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης, όπου σχεδόν «ήρθαν στα χέρια» μετά από αντεγκλήσεις για την υπόθεση της Novartis και τις μεταξύ τους ανταλλαγές μηνύσεων.

Οι δύο «μονομάχοι» βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια, συνοδεία άλλων βουλευτών των κομμάτων τους. Αναφερόμενος στην δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Παύλος Πολάκης φέρεται να απεύθυνε τον λόγο στον Άδωνι Γεωργιάδη με την φράση «εμείς θα τα πούμε μεθαύριο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανταπάντησε με την φράση «όποτε θέλεις, σου ετοιμάζω αγωγή 1 εκατ.και την καταθέτω μεθαύριο».

Ο καυγάς άναψε για τα καλά με φωνές ενώ ακούστηκε η φράση «να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι». Επίσης ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ότι «οι υποθέσεις που έχουν αρχειοθετηθεί ανασύρονται».

Οι φωνές – σύμφωνα με περιγραφές- ακούγονταν στο περιστύλιο και σε άλλα μέρη της Βουλής. Οι δύο βουλευτές, όπως λέγεται- σηκώθηκαν όρθιοι αλλά ανάμεσα τους μπήκαν παριστάμενοι βουλευτές και έτσι αποφεύχθηκαν οι χειροδικίες.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδιο στη Βουλή: Πολάκης και Άδωνις παραλίγο να πιαστούν στα χέρια"

Καιρός αύριο: Παγωνιά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες

Δύο όψεις θα έχει ο καιρός αύριο, Δευτέρα (31.01.2022), καθώς σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα είναι καλός. Ωστόσο, σε αρκετές άλλες περιοχές θα είναι βροχερός.

Ο καιρός αύριο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Από το βράδυ στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και τη νύχτα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της κι θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Από το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τα βόρεια. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παγωνιά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες"

Ποια σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

Ανοιχτά θα είναι αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, πλην κάποιων εξαιρέσεων σε περιοχές που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας. Η απόφαση ελήφθη από τον περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν διαβούλευσης με τους δημάρχους.

Ειδικότερα:

Ανοικτά θα είναι όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά. Ωστόσο, τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ. Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στο Δήμο Βιλίων και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά , με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.

Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά : «Στόχος μας είναι να ξαναγυρίσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους σε συνθήκες ωστόσο απόλυτης ασφάλειας. Στις περιοχές που ακόμα υπάρχουν προβλήματα κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των οικείων Δημάρχων κάποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ποια σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου"

Κορονοπάρτι 30 ατόμων σε διαμέρισμα του Κολωνακίου – Σύλληψη και πρόστιμο 50.000 ευρώ

Ξινό βγήκε σε έναν ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Κολωνάκι, το πάρτι που οργανώθηκε στο σπίτι του με τη συμμετοχή 30 ατόμων.

Το αφτί του δεν «ίδρωσε» από τους περιορισμούς της πανδημίας όμως… «ίδρωσε» το αφτί των γειτόνων από τη φασαρία του πάρτι και κάλεσαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί, διαπίστωσαν ότι στο διαμέρισμα του Κολωνακίου διασκέδαζαν ούτε 5, ούτε 10 αλλά… 30 άτομα!

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και κόπηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοπάρτι 30 ατόμων σε διαμέρισμα του Κολωνακίου – Σύλληψη και πρόστιμο 50.000 ευρώ"

Κορωνοϊός: 97 θάνατοι από Covid-19 και 11.124 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 11.124, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.920.992, εκ των οποίων 49,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 436 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εγιναν συνολικά 177.960 τεστ, τα 15.100 μοριακά και τα 162.860 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 6,25% έναντι 6,43% χθες με 304 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 3.587 στην Αττική (7.095 χθες).
  • 1.283 στην Θεσσαλονίκη (1.829 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 471 από την Ανατολική Αττική (905 χθες).
  • 488 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.042 χθες).
  • 180 από τη Δυτική Αττική (430 χθες).
  • 415 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (943 χθες).
  • 1.026 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.907 χθες).
  • 407 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (782 χθες).
  • 525 από τον Πειραιά (993 χθες).
  • 75 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (93 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 137 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 7 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 75 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 82 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 74 στην ΠΕ Άρτας.
  • 378 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 81 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 7 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 95 στην ΠΕ Δράμας.
  • 267 στην ΠΕ Έβρου.
  • 174 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 5 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 71 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 81 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 81 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 493 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 10 στην ΠΕ Θάσου.
  • 47 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 42 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 1 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 173 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 97 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 32 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 68 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 6 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 46 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 182 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 51 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 32 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 96 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 174 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 64 στην ΠΕ Κω.
  • 63 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 256 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 83 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 135 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 45 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 34 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 167 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 175 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 7 στην ΠΕ Μήλου.
  • 40 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 34 στην ΠΕ Νάξου.
  • 133 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 8 στην ΠΕ Πάρου.
  • 112 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 121 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 61 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 136 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 155 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 187 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 35 στην ΠΕ Σάμου.
  • 79 στην ΠΕ Σερρών.
  • 2 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 17 στην ΠΕ Σύρου.
  • 20 στην ΠΕ Τήνου.
  • 96 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 87 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 22 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 19 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 124 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 258 στην ΠΕ Χανίων.
  • 46 στην ΠΕ Χίου.
  • 202 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (430 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.372 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 571 (χθες 583). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 451 (78.98%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (21.02%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.034 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 490 (ημερήσια μεταβολή +14.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 442 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 97 θάνατοι από Covid-19 και 11.124 κρούσματα"

Αράχωβα: Σέρβιρε ανεμβολίαστους και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Ο έλεγχος έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (28/1) σε καφετέρια της Αράχωβας από αστυνομικούς του Σταθμού της κοσμοπολίτικης κωμόπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport δύο πελάτες, που καθόντουσαν στον εξωτερικό χώρο και έπιναν τον καφέ τους, δεν είχαν κανένα πιστοποιητικό, αλλά ούτε και πρόσφατο rapid test.

Στους δύο πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ στον καθένα, ενώ ακριβά πλήρωσε η ιδιοκτήτρια την αμέλειά της να τους ελέγξει, αφού συνελήφθη για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Επίσης στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Αράχωβα: Σέρβιρε ανεμβολίαστους και το πλήρωσε πολύ ακριβά "

Επεισόδια στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Επίθεση δέχθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ από άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Οι πληροφορίες λένε πως δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ υπήρξε μεγάλη ένταση στην περιοχή και δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο"

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις λεωφόρους Πάρνηθος, Διονύσου και Φυλής

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Πάρνηθος, Διονύσου και Φυλής, που είχε διακοπεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις λεωφόρους Πάρνηθος, Διονύσου και Φυλής"

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νέα κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου και την Τετάρτη, καθώς -σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο- ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα και να περάσει από την Αδριατική και το Ιόνιο. 

Όπως αναφέρει ο γνωστό μετεωρολόγος σε ανάρτηση του στο facebook, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ισχυροί νοτιάδες, η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα ορεινά, αρκετές ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας αλλά ακόμη και πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου (Τρίτης – Τετάρτης) αναμένεται να βρέξει (από ασθενώς έως και ισχυρά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός δηλαδή κατά διαστήματα θα είναι άστατος, και στο Ιόνιο, και στα Ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Πού αναμένονται οι πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης αναμένεται να είναι πιο ισχυρές οι βροχές και οι καταιγίδες στα εξής ακόλουθα διαμερίσματα:

– Επτάνησα, Δυτική Στερεά, Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, Ήπειρος
– Χαλκιδική, Θράκη, ΒΑ Αιγαίο, Νησιά του Αν. Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα
Για την Αττική, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένονται οι γενικευμένες βροχές αλλά και πιθανές καταιγίδες να εκδηλωθούν από την Τρίτη αργά το βράδυ και στη συνέχεια (μέσα στην Τετάρτη). Χιονοπτώσεις στην Αττική θα σημειωθούν την Τετάρτη πάνω από τα 650-700 μέτρα υψόμετρο (κατά προσέγγιση). Όλα τα παραπάνω αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία.

Χιόνια έως και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας να χιονίζει ακόμη σε αρκετές πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα μέσα στην Τετάρτη και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα (από το πρωί ενδεχομένως της Τρίτης) ακόμη και σε μεγάλες πόλεις του διαμερίσματος. Προφανώς, αργά το βράδυ της Τρίτης και προς το πρωινό της Τετάρτης, ενδέχεται να χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα και στο νομό Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι αρχικά (την Τρίτη) θα πνέουν νοτιάδες στα πελάγη 7-8 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη σταδιακά θα στραφούν βοριάδες με την ίδια περίπου ένταση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υδράργυρος και στις κεντρονότιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια"

Καναδάς: Χάος μετά την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτεύουσα της χώρας και φυγαδεύτηκαν σε μυστική τοποθεσία.

Όπως μεταδίδει ο καναδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας CBC, χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο λόφο του Κοινοβουλίου το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την COVID-19.

Έτσι, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, ο Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν από το σπίτι τους σε μια άγνωστη τοποθεσία στην πρωτεύουσα της χώρας. Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε ότι δεν θα αναφέρει την τοποθεσία του Τριντό για λόγους ασφαλείας.

Διαδήλωση κατά του υποχρωετικού εμβολιασμού στον Καναδά. (Alexander Behne/CBC

«Η μικρή περιθωριακή μειοψηφία των ανθρώπων που κατευθύνονται προς την Οττάβα και έχουν απαράδεκτες απόψεις που εκφράζουν δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Καναδών που ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακολουθώντας την επιστήμη και προστατεύοντας τον καθένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας, τις αξίες μας, ως χώρα», είπε ο Τζάστιν Τριντό.

Αυτή η διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Κονβόι Ελευθερίας», πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα και έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης του Τριντό για τον κορονοϊό.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Χάος μετά την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Φυγαδεύτηκε ο Τριντό"

Εκτροχιάστηκε τρένο στα Καλάβρυτα – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ένα τρένο εκτροχιάστηκε στα Καλάβρυτα το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1330 που εκτελούσε το δρομολόγιο Διακοφτό-Καλάβρυτα.

Στο σημείο μεταβαίνουν τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ώρα που δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Οι επιβάτες μεταφέρονται στα Καλάβρυτα με λεωφορείο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροχιάστηκε τρένο στα Καλάβρυτα – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες"

ΗΠΑ: Στο έλεος του χιονιά η Αν. Ακτή – Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς σφοδρή καταιγίδα πλήττει από το πρωί τις ανατολικές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Η Νέα Αγγλία και το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης, πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία.

Οχήματα με αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι έτοιμα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της οποίας Έρικ Άνταμς προέβλεψε στο Twitter πως στην πόλη αναμένονται 30 εκατοστά χόνι, προσθέτοντας ότι «η Μητέρα Φύση έχει την τάση να κάνει αυτό που θέλει».

Μία μπουλντόζα φορτώνει αλάτι σε ένα φορτηγό την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στην Τσέλσι της Μασαχουσέτης. (AP Photo/Michael Dwyer)

Η χειμερινή καταιγίδα έπληξε τα βορειοανατολικά με πυκνό χιόνι και σφοδρές ριπές ανέμου που άγγιζαν την ισχύ του τυφώνα το Σάββατο, προκαλώντας πλημμύρες και απειλώντας με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι συνθήκες θα επιδεινώνονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τμήματα 10 πολιτειών και ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα -συμπεριλαμβανομένων της Φιλαδέλφειας, της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης- χτυπήθηκαν από την καταιγίδα. Μέχρι αργά το πρωί, πάνω από 30 εκατοστά χιόνι είχε πέσει σε τμήματα της ακτής της Νέας Ιερσέης και του ανατολικού Λονγκ Αϊλαντ.

Ένας εγκλωβισμένος οδηγός, στα δεξιά, δέχεται βοήθεια για να ξεφορτώσει το αυτοκίνητό του από έναν περαστικό με φτυάρι στο Πρόβιντενς του Ροούντ Αϊλαντ, το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022. (AP Photo/David Goldman)

Περίπου 3.400 πτήσεις προς ή από τις ΗΠΑ έχουν ήδη ματαιωθεί για σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Χθες, Παρασκευή, είχαν ματαιωθεί περισσότερες από 1.450 πτήσεις.

Η National Weather Service (NWS), η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, προειδοποίησε για «συνθήκες που θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατες τις μετακινήσεις» σε ένα μέρος των ακτών του Μέσου Ατλαντικού και της Νέας Αγγλίας, με χιονοπτώσεις που αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν κατά τόπους τα 30 εκατοστά.

Ενα ασθενοφόρο φαίνεται στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 195 στο Πρόβοντενς, του Ροούντ Αϊλαντ, το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022. (AP Photo/David Goldman)

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ, του Μέριλαντ και της Μασαχουσέτης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιού κήρυξε και τη Βοστώνη η δήμαρχός της, η Μισέλ Γου.

«Γυρίστε σπίτι σας απόψε, μείνετε σπίτι σας κατά το σαββατοκύριακο, αποφύγετε κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση», ανέφερε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η καταιγίδα, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί γρήγορα μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα προκαλέσει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την NWS. Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει επίσης εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε παραλιακές περιοχές και η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak έχει ματαιώσει δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών σε μεγάλο μέρος των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία.

Πρόβλήματα για τις αεροπορικές

Η American Airlines εκτιμά πως το κύμα της κακοκαιρίας θα έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στις πτήσεις της στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και ιδιαίτερα στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης. Ο αερομεταφορέας με έδρα το Τέξας έχει μέχρι στιγμής ακυρώσει 50 πτήσεις προκειμένου να αποφύγει προβλήματα της τελευταίας στιγμής στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες που επηρεάζονται να κάνουν εκ νέου κρατήσεις χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

Η Jet Blue, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 500 πτήσεων μέχρι την Κυριακή. Η United Airlines ακύρωσε το 10% των προγραμματισμένων πτήσεών της το Σάββατο. Από την πλευρά της η Delta Airlines ανέφερε πως περιμένει ότι η κακοκαιρία θα έχει επιπτώσεις στις πτήσεις της μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ενας άνδρας κατεβαίνει προσεκτικά τις σκάλες του μετρό που είναι καλυμμένες με χιόνι κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022. (AP Photo/Brittainy Newman)

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έρχονται να προστεθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αεροπορική βιομηχανία, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τις αναταράξεις που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού. Η αύξηση των μολύνσεων μεταξύ των εργαζομένων έχει αφήσει τους αερομεταφορείς υποστελεχωμένους, υποχρεώνοντάς τους να ακυρώσουν πτήσεις.

Η Southwest Airlines αναφέρει ότι περίπου 5.000 υπάλληλοι (ή 10% του εργατικού δυναμικού της) μολύνθηκαν από τον ιό μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου. Η εταιρεία έχει ακυρώσει περισσότερες από 5.600 πτήσεις αυτόν τον μήνα, κάτι που υπολογίζεται σε απώλεια εσόδων ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια πινακίδα κυκλοφορίας καλύπτεται από χιόνι κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης το Σάββατο, 29

ekirikas

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Στο έλεος του χιονιά η Αν. Ακτή – Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις"

Καλά τα νέα για τη φάλαινα "Ζιφιός": Καταδύθηκε ξανά στα βαθιά - Έλαβε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή

Στην ανοικτή θάλασσα απομακρύνθηκε από μόνη της η φάλαινα του είδους "ΖΙΦΙΟΣ" που εθεάθη το πρωί εκ νέου σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας, ενώ χθες Παρασκευή το πρωί είχε εγκλωβιστεί και στα ρηχά παραλίας του Αλίμου. Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο "μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο "ZΙΦΙΟΣ" έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης".

Καλά τα νέα για τη φάλαινα "Ζιφιός": Καταδύθηκε ξανά στα βαθιά - Έλαβε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή

Αναφέρει επίσης ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο "ΖΙΦΙΟΣ" επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Μάλιστα, εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, παραμένοντας σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση που ο ζιφιός εντοπιστεί εκ νέου σε αβαθή νερά.

Η φάλαινα "Ζιφιός" είχε οδηγηθεί χθες στην ανοικτή θάλασσα, και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει -σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Εφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος και τις είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ είχαν διενεργηθεί και ιατρικές εξετάσεις.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλά τα νέα για τη φάλαινα "Ζιφιός": Καταδύθηκε ξανά στα βαθιά - Έλαβε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή"

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής λόγω καιρού

Σε διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω δρόμοι είναι κλειστοί:

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στην οδό Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).
  • Στη συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
  • Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας “Κάκιας” στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής λόγω καιρού"

Σε ποιες περιοχές σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Το χιόνι και ο παγετός εξακολουθούν να προκαλούν δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των οδικών δικτύων σε περιφερειακές ενότητες των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης επιχειρούν συνεχώς και κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις παρακάτω περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

ΑΧΑΙΑ

* Στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου

* Στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βαλιμής και άνω

* Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 9ο χιλιόμετρο

* Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Συνεβρού, από το 9ο χιλιόμετρο

* Στην επαρχιακή οδό Αιγίου - Αράχωβας μέσω Αγίου Κωνσταντίνου, στο ύψος του 3ου χιλιομέτρου

* Στην δημοτική οδό Χαλανδρίτσας - Λεοντίου

* Μέσα στα δημοτικά διαμερίσματα Λεόντειο, Δεμέστιχα, Ρακίτα και Βετέικα του δήμου Ερυμάνθου

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

* Στην εθνική οδό Αγρινίου - Καρπενησίου στο ύψος του 32ου χιλιομέτρου, στην θέση Αμπέλια

* Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού, από το 12ο χιλιόμετρο, στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λαμπιρίου έως το 18ο χιλιόμετρο στην θέση Αραποκέφαλα

* Στην επαρχιακή οδό Διασσελάκι - Πέρκος, από το 1ο χιλιόμετρο στην θέση Διασσελλάκι έως το 11ο χιλιόμετρο στο ύψος της τοπικής κοινότητας Πέρκο

* Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - 'Ανω Χώρας στην θέση 'Αγιος Ιωάννης Αποδοτίας και μέσα στις τοπικές κοινότητες Λιβαδακίου και Πλατάνου του δήμου Ναυπακτίας.

* Στο δήμο Ναυπακτίας είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις περιοχές πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο.

ΗΛΕΙΑ

* Στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας - Επικούρειου Απόλλωνα, στο ύψος του 8ου χιλιομέτρου

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

* Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 10Ο χιλιόμετρο έως την τοπική κοινότητα Γκούρα και σε γειτονικές οδούς

* Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Δερβενίου, από το 4ο χιλιόμετρο έως το 18ο χιλιόμετρο και σε γειτονικές οδούς

* Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκούριας, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο και σε γειτονικές οδούς

* Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λεβιδίου, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 20ο χιλιόμετρο και σε γειτονικές οδούς

* Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων - χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από το 18ο χιλιόμετρο

ΑΡΚΑΔΙΑ

* Στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου, από το 52ο χιλιόμετρο έως το 58ο χιλιόμετρο

* Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου, από το 20ο χιλιόμετρο έως το 40ο χιλιόμετρο

ΛΑΚΩΝΙΑ

* Στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 41ο χιλιόμετρο έως το 58ο χιλιόμετρο

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

* Στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 21ο χιλιόμετρο έως το 41ο χιλιόμετρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων βάρους άνω των 1,5 τόνου

Επίσης, έχει διακοπεί προσωρινά, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις παρακάτω περιοχές:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

* Στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας από την χιλιομετρική θέση 206,760 έως την χιλιομετρική θέση 242,800.

ΑΧΑΙΑ

* Στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου

* Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών και Πριόλιθου

* Στην δημοτική οδό που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας του δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε ποιες περιοχές σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες"

ΔΕΔΔΗΕ: Πώς θα αποζημιωθούν οι καταναλωτές για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές

Προθεσμία δέκα ημερών για την δήλωση της ζημιάς προβλέπει η ισχύουσα διαδικασία αποζημίωσης των καταναλωτών που εφαρμόζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Η αποζημίωση αφορά τις βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές, φθάνει μέχρι 600 ευρώ και δεν καταβάλλεται όταν η βλάβη οφείλεται σε ανωτέρα βία.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η αποζημίωση καταβάλλεται όταν η βλάβη των ηλεκτρικών συσκευών οφείλεται σε τυχαία διακοπή (που δεν οφείλεται δηλαδή σε σε υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ ούτε σε λόγους ανωτέρας βίας) του ουδετέρου αγωγού δικτύου με τις εξής προϋποθέσεις:

* Ο καταναλωτής να ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν τον ΔΕΔΔΗΕ για το συγκεκριμένο συμβάν (βλάβες ηλεκτρικών συσκευών), υποβάλλοντας σχετική αίτηση αποζημίωσης κατά το δυνατόν εντός της ίδιας ημέρας ή εντός των δέκα επόμενων εργάσιμων ημερών από το συμβάν.

* Η διακοπή του ουδετέρου να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας αλλά να είναι τυχαία

* Ο καταναλωτής να θέσει επί 2 ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό, που έχει υποστεί βλάβη στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ, προς έλεγχο πριν από την επισκευή τους.

* Ο καταναλωτής να θέσει επίσης στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ, όταν του ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου, με τα οποία:

* Περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και, κατά το δυνατόν, συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση, λόγω διακοπής του ουδετέρου του δικτύου Διανομής Χαμηλής Τάσης, βάσει τεχνικών ευρημάτων και στοιχείων, και

* Τεκμηριώνεται το κόστος επισκευής των βλαβών ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού, με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών, εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.

* Ο καταναλωτής να υπογράψει με την οποια να δηλώνει ότι η αποζημίωση αποτελεί ολοσχερή εξόφληση της ζημιάς του και ικανοποιείται πληρως από αυτήν.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία αναφέρονται στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Πώς θα αποζημιωθούν οι καταναλωτές για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές"

Κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας στις 4 Φεβρουαρίου

Οι αγρότες της Θεσσαλίας βγάζουν την ερχόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου τα τρακτέρ στους δρόμους όπως αποφάσισαν στη συνάντησή τους χθες στα Φάρσαλα, διαμαρτυρόμενοι για το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας που συναντήθηκαν στην Αγροσυκιά Πέλλας αποφάσισαν να επιδώσουν ψήφισμα τη Δευτέρα στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας στις 4 Φεβρουαρίου"

ΗΠΑ – Κορονοϊός: 2 νοσοκόμες έβγαλαν σχεδόν 1,5 εκατ.δολάρια πουλώντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολίασμού

Οι αρχές των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε 2 νοσοκόμες στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης πως πωλούσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα οι δυο νοσοκόμες από την πώληση των πλαστών πιστοποιητικών έβγαλαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια όπως μετέδωσαν χθες αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τζούλι Ντεβουόνο και η Μαρίσα Ουράρο κατηγορούνται ότι καταχωρούσαν ονόματα των ανεμβολίαστων πελατών τους στη βάση δεδομένων της Πολιτείας για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, χρεώνοντας 220 δολάρια ανά ενήλικα και 85 δολάρια ανά παιδί για τις “υπηρεσίες” τους, μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο την αστυνομία και την εισαγγελία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία βρήκε 900.000 δολάρια σε μετρητά και ένα λογιστικό βιβλίο που έδειχνε ότι οι δυο τους είχαν αποκομίσει 1,5 εκατομμύριο δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022 από την εγκληματική τους δραστηριότητα, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν καθώς πουλούσαν ένα πλαστό πιστοποιητικό σε έναν μυστικό πράκτορα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ – Κορονοϊός: 2 νοσοκόμες έβγαλαν σχεδόν 1,5 εκατ.δολάρια πουλώντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολίασμού"

Κοζάνη: Αποκαθίστανται οι βλάβες στην Τηλεθέρμανση

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μονταρίσματος & έπεται η συγκόλληση του τμήματος που προκάλεσε τη διαρροή σε έναν από τους κεντρικούς αγωγούς μεταφοράς θερμικής ενέργειας στην περιοχή Σουλού. 

Αυτό σημαίνει πως από το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσης με ζεστό νερό του τμήματος που είχε απομονωθεί. 

Αν όλα πάνε καλά, τότε αργά το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Σημείωση: Τι μπορεί, για παράδειγμα, να  μην πάει καλά: Μία ενδεχομένως νέα διαρροή σε παραπλήσιο ή άλλο σημείο.

kozan
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Αποκαθίστανται οι βλάβες στην Τηλεθέρμανση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news