facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΞ: Οπισθοδρόμηση η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

«Οπισθοδρόμηση» και κίνηση που «προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας αποτελεί μια οπισθοδρόμηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση» αναφέρει.

«Η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, η διαφύλαξη της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι εξαιρετικά σημαντική» σημειώνει.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Οπισθοδρόμηση η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης"

O Toμ Χανκς με την γυναίκα του καλούν τον κόσμο να γιορτάσει τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας

Ελλάδα, ο τόπος της ομορφιάς, της Δημοκρατίας, των φιλοσόφων, των υπέροχων ανθρώπων», λέει ο Τομ Χανκς, μετρώντας με τα δάχτυλα για κάθε ιδιαίτερη αναφορά στο μοναδικό βίντεο που ετοίμασε με την Ρίτα Γουίλσον.

Αφορμή για το κάλεσμα του μεγάλου σταρ και της συζύγου του, κορυφαίας κινηματογραφικής παραγωγού, συνθέτριας και τραγουδίστριας είναι ο εορτασμός των 200 ετών από την Επανάσταση. Το βίντεο που ετοίμασαν πριν από ακριβώς έναν χρόνο γίνεται απολύτως επίκαιρο καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της 25ης Μαρτίου.

Γελώντας, τονίζοντας κάθε λέξη ο Τομ Χανκς συμμετέχει στο μήνυμα της συζύγου, παινεύεται ότι έχει την ελληνική ιθαγένεια και επεκτείνει το κάλεσμα στο παγκόσμιο κοινό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στο τέλος η Ρίτα Γουίλσον παραπέμπει στο site του Ελλάδα 2021. To βίντεο στον λογαριασμό του Greek City Times στο youtube.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "O Toμ Χανκς με την γυναίκα του καλούν τον κόσμο να γιορτάσει τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας"

«Συνήγορος του Πολίτη»-Προσλήψεις Περ.Αττικής: Πλαίσιο πλήρους αδιαφάνειας που προκαλεί υπόνοιες (έγγραφο)

Ως «πλαίσιο πλήρους αδιαφάνειας, που προκαλεί, εύλογα, στους υποψηφίους υπόνοιες ευνοιοκρατίας» χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων ο «Συνήγορος του Πολίτη» τις διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για την περιβόητη πρόσληψη (447) ατόμων, για οκτώ μήνες, σε επιστολή που της απευθύνει, μετά από τις σχετικές καταγγελίες συμβασιούχων εργαζομένων, που αυθαίρετα έμειναν εκτός…

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο έγραφο που ακολουθεί και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ)

ΣΥΝΗΓ ΠΟΛΙΤΗ (2)

ΣΥΝΗΓ ΠΟΛΙΤΗ 2 (2)

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ σημειώνει:

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής της ΝΔ, αντί να ακολουθήσει την ίδια με τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις διαδικασία τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο 2020, όπου με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής προσέλαβε περίπου 224 εργαζόμενους με τετράμηνες συμβάσεις, προχώρησε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες σε Αποφάσεις πρόσληψης, χωρίς μοριοδότηση τυπικών προσόντων, προϋπηρεσίας, εμπειρίας ή άλλων κοινωνικών κριτηρίων, εκμεταλλευόμενη την ανεργία και δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά στους χιλιάδες άνεργους, που κατέθεσαν αιτήσεις. Έβαλε με αυτό τον τρόπο στο ίδιο «τσουβάλι» όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από προσόντα και αμαυρώνοντας την προσφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν με αξιόλογη προσφορά στην Περιφέρεια Αττικής.

Ταυτόχρονα ο «Συνήγορος του Πολίτη» επισημαίνει στην Περιφέρεια:

• «ότι στο αρ. 147770/23-2-2021 έγγραφο της υπηρεσίας σας προς τις ενδιαφερόμενες, δεν δίδεται οποιαδήποτε απάντηση για την αξιολόγηση του μοναδικού πρόσθετου προσόντος που κλήθηκαν βάσει της προκήρυξης να υποβάλουν (Βεβαίωση προϋπηρεσίας τυχόν αποκτηθείσας εμπειρίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ β΄ βαθμού για τις ανάγκες της πανδημίας), γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό, διότι – παρότι υπήρχε ειδική αναφορά στην προκήρυξη – δεν φαίνεται ότι λήφθηκε υπόψη στη διενεργηθείσα αξιολόγηση για τις εν λόγω υποψήφιες»

• «η αξιολόγηση των αναφερόμενων κατά τη διαδικασία πρόσληψης διενεργήθηκε χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια αξιολόγησης και χωρίς αιτιολογημένη κρίση για την επιλογή του υπό πρόσληψη προσωπικού από την Τριμελή Επιτροπή, όπως προκύπτει από το από 24-1-2021 πρακτικό της εν λόγω επιτροπής, που ετέθη υπόψη του Συνηγόρου με αφορμή τη διερεύνηση άλλης αναφοράς. Αναφορικά δε με το πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής για την αξιολόγηση των αιτήσεων, επισημαίνεται ότι γενικές διατυπώσεις περί συνεκτίμησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, της εμπειρίας κ.λπ. δεν συνιστούν επαρκή αιτιολογία για την επιλογή ορισμένων υποψηφίων και τον αποκλεισμό άλλων. Για τον λόγο αυτό, εύλογα αμφισβητείται από τις υποψήφιες ο αποκλεισμός τους και η τήρηση στην εν λόγω διαδικασία των συνταγματικών αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, γεγονός που θέτει ζήτημα, κατά την άποψή μας, επανεξέτασης των αιτήσεων των αναφερόμενων…»

• «Ειδικότερα, στις διαδικασίες πρόσληψης για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες, σύμφωνα με τις διατάξεις του α. 20 ν. 2190/1994, αλλά και τις ειδικότερες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φορείς έχουν αυξημένη ευθύνη έναντι των υποψηφίων για τη διασφάλιση όρων αξιοκρατίας, διαφάνειας και αμερόληπτης κρίσης»

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές αντί για μόνιμη δουλειά μοιράζουν ρουσφέτια, ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι υπό διωγμό και πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση επίλυσης του σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης του Δημοσίου, παρά μόνο “μπαλώματα“ και ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση όπου οι άνεργοι εμπαίζονται και αντιμετωπίζονται ως όμηροι και ως φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, ο μόνος δρόμος είναι να δυναμώσει ο αγώνας και η απαίτηση εργαζομένων, συμβασιούχων και ανέργων για:

• Μόνιμη δουλειά για όλους. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

• Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "«Συνήγορος του Πολίτη»-Προσλήψεις Περ.Αττικής: Πλαίσιο πλήρους αδιαφάνειας που προκαλεί υπόνοιες (έγγραφο)"

Απελπισία: Μια εικόνα – χίλιες λέξεις από την εφημερία στον Ευαγγελισμό την εποχή της πανδημίας

Τα ασθενοφόρα καταφτάνουν το ένα μετά το άλλο και είναι τόσα πολλά, που πραγματικά είναι το μόνο πράγμα που βλέπει κάποιος από την είσοδο του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός“…

Είναι η εικόνα από μία εφημερία του νοσοκομείου στη σκληρή εποχή του κορονοϊού. Είναι η εικόνα που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Κυριακής 21/3…

Συγκεκριμένα, την εικόνα ανέβασε μία γιατρός του νοσοκομείου στο Facebook και είναι ενδεικτική της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Κυριακή οι διασωληνωμένοι ήταν 674, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν, με εικόνες όπως αυτή, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε επιστράτευση ιατρών, σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθεί -όσο είναι δυνατόν- η κατάσταση στο ΕΣΥ.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απελπισία: Μια εικόνα – χίλιες λέξεις από την εφημερία στον Ευαγγελισμό την εποχή της πανδημίας"

Συνάντηση με Μητσοτάκη ζητούν οι γιατροί, «προσβλητική η στάση Κικίλια»

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις σκέψεις για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, χαρακτηρίζοντας προσβλητική τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΙΣ:

Η στάση του υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο την συνάντηση που είχε το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Παρά τις προτάσεις που έκανε εδώ και καιρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και τα μέλη του ΔΣ, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αντιπαρερχόμαστε την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού και τιθέμεθα στη διάθεση του ΕΣΥ, καλώντας τους συναδέλφους όλης της χώρας να μας ακολουθήσουν, μέχρι το υπουργείο Υγείας να αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει την προσφορά μας για την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος.

Έχοντας καταθέσει σε κάθε φάση της επιδημίας εφαρμόσιμες προτάσεις μέχρι στιγμής αναξιοποίητες, λυπούμαστε για το αδιέξοδο που προέκυψε. Τώρα που η προσπάθεια προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ συνεχίζεται από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, επισημαίνουμε ότι τα τελεσίγραφα και ο λαϊκισμός δυσχεραίνει την κατάσταση και καλούμε την ύστατη ώρα να αξιοποιηθούν οι προτάσεις μας επ’ ωφελεία των ασθενών και των πολιτών. Για μας η προσπάθεια συνεχίζεται.

Άλλωστε οι ιδιώτες γιατροί από την πρώτη στιγμή συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο στα ιατρεία τους, περιθάλποντας χιλιάδες ασθενείς, όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ έχουν δηλώσει ότι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά.

Εντούτοις ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης. Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που εδώ και μήνες δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης, το ΔΣ του ΠΙΣ ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση από τον υπουργό Υγείας μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής.

Οι προτάσεις του ΠΙΣ:

1. Άμεση πρόσληψη όλων των ειδικευμένων ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για ένταξη στο Ε.Σ.Υ. σε όλες τις προκηρύξεις που εκκρεμούν από παλιά αλλά και σε αυτές που είναι σε εξέλιξη, με τριετή σύμβαση ως επικουρικοί οι οποίοι θα κριθούν μέσα στην τριετία για τη θέση που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα, και όσοι δεν πάρουν θέση θα παραμένουν στο σύστημα σε προσωποπαγείς θέσεις μόνιμα. Οι πιστώσεις υπάρχουν μιας και έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις.

2. Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για έναρξη ή συνέχιση της ειδικότητας μέχρι να την ολοκληρώσουν.

3. Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που έχουν ολοκληρώσει την άσκησή τους στην ειδικότητα και δεν έχουν δώσει εξετάσεις για να λάβουν τον τίτλο της ειδικότητας λόγω μη εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Να τοποθετηθούν στα Νοσοκομεία για ένα χρόνο και θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου.

4. Ειδικευμένοι ιατροί που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους άσκηση στις Μ.Ε.Θ. των Νοσοκομείων για εξειδίκευση στην Εντατικολογία και αναμένουν να δώσουν εξετάσεις για τη λήψη του τίτλου εξειδίκευσης να τους αποδοθεί ο τίτλος και να ενταχθούν στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων, με την υποχρέωση να υπηρετήσουν ένα χρόνο και αν θέλουν να παραμείνουν ως μόνιμοι.

5. Πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης των ιατρών του Ε.Σ.Υ., όχι μόνο για τον COVID-19 αλλά για όλα. Απόσυρση της διάταξης Χουλιαράκη - Πολάκη από τις διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή τα εντάλματα αποζημιώσεων να καταβάλλονται από τα Νοσοκομεία και να μην μετακυλίωνται στους ιατρούς. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ιδιώτες ιατρούς που θα προσφέρουν υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ.

6. Άμεση επαναπρόσληψη των ιατρών του πρώην ΙΚΑ για μα καλύψουν την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα κενά στο ΕΣΥ

7. Ενεργοποίηση σύμβασης εθελοντικής εργασίας ΟΛΩΝ των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών της χώρας στο ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ αμοιβή.

8. ΑΜΕΣΗ σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον ΠΙΣ για πρόσληψη 1000 ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

9. Δέσμευση του Υπουργού Υγείας ότι αμέσως μετά την πάροδο της οξείας φάσης της πανδημίας, θα ξεκινήσει διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ατζέντα με τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους για όλα τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του χώρου της Υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Αποστάσεις από την ανακοίνωση του ΠΙΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιώργος Πατούλης με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) "είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ" .

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση με Μητσοτάκη ζητούν οι γιατροί, «προσβλητική η στάση Κικίλια»"

ΕΛ.ΑΣ.: Δημοσιοποιήθηκε η πορεία των ΕΔΕ για καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των ΕΔΕ για σοβαρές υποθέσεις που εμπλέκεται η Αστυνομία και για τις οποίες πραγματοποίησε ή πραγματοποιεί παράλληλη έρευνα και ο Συνήγορος του Πολίτη, εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το Αρχηγείο του Σώματος.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται οι υποθέσεις των οποίων η διερεύνηση έχει ολοκληρωθεί, αλλά και ο εκτιμώμενος χρόνος όσων εκκρεμούν, μεταξύ των οποίων και αυτή για το περιστατικό στο Γαλάτσι, που είδε ξανά σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσα από βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «24/7» στο διαδίκτυο.

Ειδικά για την ΕΔΕ που αφορά στο περιστατικό στο Γαλάτσι, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι στη φάση της ολοκλήρωσης και εκτιμάται οτι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν οτι ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι πολύ κάτω του μέσου όρου ενώ η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα» και διευκρινίζεται ότι το διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση μιας υπόθεσης είναι κατά μέσο όρο 8 μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει πολιτική λογοδοσίας για την ενημέρωση των πολιτών με την μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για: το σύνολο του αστυνομικού έργου, τους ελέγχους κατά της πανδημίας, τις συναθροίσεις, την διατάραξη κοινής ησυχίας. Από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται επίσης στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική διερεύνηση περιστατικών είναι σύνθετη διοικητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται για να ολοκληρωθεί, με σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου, ικανό χρονικό διάστημα (κατά μέσο όρο 8 μήνες)».

Όσον αφορά στις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τον τελευταίο χρόνο την κοινή γνώμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εξής ΕΔΕ από την Αστυνομία, ενώ εκκρεμεί η διερεύνηση από πλευράς Συνηγόρου του Πολίτη:

• Για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου που έλαβε χώρα στις 14 Ιουνίου 2020 στο Βόλο.

• Για τα επεισόδια στην πλατεία Κυψέλης, την 8η Μαΐου 2020.

• Για τον τραυματισμό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από δακρυγόνο την 27η Φεβρουαρίου 2020. (Αφορά στον τραυματισμό του Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, στα επεισόδια έξω από το Εφετείο, την ημέρα της απόφασης για την Χρυσή Αυγή).

Όσον αφορά στις εκκρεμείς υποθέσεις εκτός από το Γαλάτσι, είναι και το περιστατικό με τα επεισόδια με μαθητές στο Μαρούσι, την 9η Οκτωβρίου 2020, για την οποία επίσης εκτιμάται οτι η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί σε περίπου έναν μήνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Δημοσιοποιήθηκε η πορεία των ΕΔΕ για καταγγελίες περί αστυνομικής βίας "

Καιρός αύριο: Λασποβροχή και σκόνη – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα (22.03.2021). Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα νότια.

Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στα βόρεια από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λασποβροχή και σκόνη – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»"

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνταν το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση αφορά σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατατέθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η γνωστοποίηση της είδησης είχε ως αποτέλεσμα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να έρθουν σε ρήξη.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να φιμώσει όσους αποκαλύπτουν καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς της ΓΑΔΑ, ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κ. Βαξεβάνη, υπογραμμίζοντας ότι η Κουμουνδούρου δίνει γραμμή για τα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Ζούμε στη χώρα που το γραφείο του κ. Μητσοτάκη δίνει με non paper τα προσωπικά στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και δύο εβδομάδες μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης βάζει αστυνομικούς να μηνύσουν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε επώνυμες καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε καν συγγνώμη για το όργιο αστυνομικής βίας, αλλά θέλει να φιμώσει κιόλας όσους το αποκαλύπτουν. Τόσος φιλελευθερισμός μαζεμένος δύσκολα αντέχεται κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες σας έχουν πάρει χαμπάρι».

Η ΝΔ, απαντώντας, υπογραμμίζει ότι «η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαξεβάνη δεν κρύβεται πλέον. Είναι απόλυτη. Δεν ξέρουμε ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Και πόσα τους συνδέουν».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη"

Τρεις ρυθμίσεις - ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες με ανείσπρακτα ενοίκια

Απαλλαγή χιλιάδων ιδιοκτητών εκμισθούμενων ακινήτων από τον φόρο εισοδήματος για όλα τα ανείσπρακτα ενοίκια της περιόδου της πανδημίας, χωρίς τις προαπαιτούμενες νομικές διαδικασίες που προβλέπει αυτή τη στιγμή ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, το υπουργείο, προχωρεί στην καταβολή των αποζημιώσεων σε όσους ιδιοκτήτες εξανάγκασε να μην εισπράξουν καθόλου ενοίκια επαγγελματικής στέγης στο πρώτο δίμηνο του 2021 καθώς και σε όσους υποχρέωσε να κάνουν έκπτωση 40% στα μισθώματα του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, σε όσους ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημιώσεις για "κουρεμένα" κατά 40% ενοίκια των μηνών Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020, ενώ τις δικαιούνταν, δίδεται μια ακόμη ευκαιρία να τις κατοχυρώσουν υποβάλλοντας διορθωτικές δηλώσεις COVID.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, οι οποίες θα υποβληθούν φέτος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να θεσπίσει πλήρη απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που αντιμετώπισαν την άρνηση των ενοικιαστών να τους καταβάλουν τα οφειλόμενα ενοίκια.

Η απαλλαγή θα ισχύσει για ολόκληρα τα ποσά των ενοικίων που δεν εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες σε έναν ή περισσότερους μήνες του χρονικού διαστήματος Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020 και θα χορηγηθεί χωρίς να χρειάζεται να έχουν προηγηθεί νομικές ενέργειες κατά των ενοικιαστών που απαιτούν συναλλαγές με υπηρεσίες των δικαστηρίων, όπως η άσκηση αγωγής αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, η έκδοση διαταγής πληρωμής ή διαταγής απόδοσης χρήσης μίσθιου κ.λπ.

Η ρύθμιση αυτή, την οποία έχει προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), θα αφορά τόσο στους ιδιοκτήτες που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις για τις αναγκαστικές μειώσεις κατά 40% των ενοικίων και δεν έλαβαν από τους ενοικιαστές τους το υπόλοιπο 60% όσο και τους ιδιοκτήτες που δεν εντάχθηκαν στις αναγκαστικές μειώσεις κατά 40% αλλά δεν έλαβαν από τους ενοικιαστές τους το σύνολο ή μέρος των ενοικίων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρεις ρυθμίσεις - ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες με ανείσπρακτα ενοίκια"

Νέος κόλαφος Μπάιντεν σε Ερντογάν – «Βαθιά απογοητευτική η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κων/πολης»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ερντογάν να αποχωρήσει η Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Στις αντιδράσεις αυτές προστίθεται η ηχηρότατη καταδίκη του Λευκού Οίκου, σε μία περίοδο που οι σχέσεις Μπάιντεν – Ερντογάν βρίσκονται κυριολεκτικά στον πάγο.

Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ξαφνική και αδικαιολόγητη απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι βαθιά απογοητευτική.

Σε όλο τον κόσμο, παρατηρούμε αύξηση στον αριθμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών για αύξηση των γυναικοκτονιών στην Τουρκία, το πρώτο έθνος που υπέγραψε τη σύμβαση. Οι χώρες θα έπρεπε να εργαστούν για να ενισχύσουν και να ανανεώσουν τις δεσμεύσεις τους για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, χωρίς να απορρίπτουν τις διεθνείς συνθήκες που αποσκοπούν στην προστασία των γυναικών και την ευθύνη των κακοποιών.

Αυτό είναι ένα απογοητευτικό βήμα προς τα πίσω για το διεθνές κίνημα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως.

Η βία που βασίζεται στο φύλο είναι μια μάστιγα που αγγίζει κάθε έθνος σε κάθε γωνιά του κόσμου… Πονάει όλους μας, και όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε κοινωνίες όπου οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς βία».

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος κόλαφος Μπάιντεν σε Ερντογάν – «Βαθιά απογοητευτική η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κων/πολης»"

Συναγερμός στη Μαλεσίνα: 10 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Μαλεσίνα καθώς τουλάχιστον 10 θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες από κορωνοϊό, με έναν ακόμη κάτοικο να καταλήγει στη ΜΕΘ του Γενκού Νοσοκομείου  Λαμίας.

Μετά την απώλεια του 38χρονου πατέρα προχθές, τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ένας 44χρονος, πατέρας δυο παιδιών, παρά το ότι δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Για την περίπτωση της Μαλεσίνας, όπου διαπιστώθηκε ασύμμετρη διασπορά και μετάδοση του ιού, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Όλα, πλέον, τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid είναι γεμάτα (12 στα 12) και μάλιστα σε κάποια από αυτά δίνουν άνιση μάχη νέοι άνθρωποι, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «χτυπημένοι» από τον φονικό ιό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στη Μαλεσίνα: 10 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες"

Κορωνοϊός: 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης ΕΣΥ- Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ

Ο ΙΣΑ συνεχίζει την προσπάθεια για τη συσπείρωση του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην πανδημία.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγκαλεί  έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων  των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.


skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης ΕΣΥ- Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ "

Κορωνοϊός: Στα 1.514 τα νέα κρούσματα - 41 θάνατοι - 674 διασωληνωμένοι

Την έκθεση με τον αριθμό κρουσμάτων, τις ανθρώπινες απώλειες και τον αριθμό των διασωληνωμένων για το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων, αν και Σαββατοκύριακο, παρουσίασε μικρή -αλλά πάντος- αύξηση, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, είναι σαφώς μειωμένος, ωστόσο είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των τεστ που έγιναν. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18.058 τεστ, εκ των οποίων τα 7.593 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 10.465 ήταν rapid.

Η Αττική βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της λίστας, καταγράφοντας 774 νέες μολύνσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν άλλα 179 κρούσματα.

Πιο αναλυτικά: 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς. Οι εισαγωγές1
νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Πιο αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

120 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

84 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

82 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

57 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

214 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

92 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

117 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

8 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

179 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

6 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

7 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

8 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

8 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

32 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

5 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

11 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

23 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. στην Κω

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

47 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Μήλου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε Πάρου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου

19 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε.Σποράδων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

22 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

35 κρούσματα υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.514 τα νέα κρούσματα - 41 θάνατοι - 674 διασωληνωμένοι"

Αστυνομική βία: Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Βίντεο Ντοκουμέντο

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, έξι ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ νέο πανελλαδικό lockdown (7/11), ομάδα διαδηλωτών είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην περιοχή της Λαμπρινής στο Γαλάτσι, η οποία ωστόσο κατεστάλη από την αστυνομία με χρήση βίας και χημικών και με απολογισμό 13 συλλήψεις αλλά και τραυματισμούς διαδηλωτών. Το περιστατικό ξεκίνησε σε πεζόδρομο που βρίσκεται δίπλα σε καφετέρια, ενώ επεκτάθηκε ακόμη και εντός αυτής, μπροστά στα μάτια έντρομων πελατών που μέχρι εκείνη την ώρα έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους (η εφαρμογή των μέτρων όπως το "λουκέτο" στην εστίαση ήρθε έξι μέρες αργότερα).

Κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες στα γεγονότα κατήγγειλαν αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέροντας πως οι άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν και έκαναν ρίψη χημικών αδιακρίτως, παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονταν οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, οι μαρτυρίες έκαναν λόγο και για την παρουσία ενός 5χρονου παιδιού εντός του καταστήματος εστίασης, που κινδύνεψε κατά τις σκηνές αλόγιστης βίας και καταστολής, με την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, να διαψεύδει.

Το NEWS 24/7, φέρνει στη δημοσιότητα ένα αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει μέσα από τρεις διαφορετικές λήψεις, τι πραγματικά έγινε στο Γαλάτσι το απόγευμα εκείνης της Κυριακής, 1 Νοεμβρίου, αλλά και ποια είναι η αλήθεια για την παρουσία 5χρονου κοριτσιού τη στιγμή της άγριας επίθεσης.

 

Απρόκλητη επίθεση και χημικά μέσα στον κόσμο

Από το παραπάνω βίντεο, αρχικά εγείρονται ερωτήματα για τον λόγο που οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ, τόσο από την κάτω όσο και από την πάνω πλευρά του πεζόδρομου, σε εξωτερικό χώρο καφετέριας, δηλαδή σε σημείο με κατειλημμένα τραπεζοκαθίσματα από πελάτες κάθε ηλικίας (τα πρόσωπά τους καλύπτονται για ευνόητους λόγους).

Μεταξύ αυτών, στο 0:36 του βίντεο (ακολουθεί και σχετική φωτογραφία) ένας άνδρας διακρίνεται να κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, προσπαθώντας να το απομακρύνει από το σημείο με ασφάλεια.

Αστυνομική βία: Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Βίντεο Ντοκουμέντο

Λίγο αργότερα, στη δεύτερη λήψη του βίντεο (2:08), ένας άντρας και μία γυναίκα φαίνονται να αποχωρούν τρέχοντας από το σημείο κρατώντας ένα καρότσι μωρού.

Αστυνομική βία: Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Βίντεο Ντοκουμέντο

Όπως βλέπουμε, οι διαδηλωτές οδηγούνται στον πεζόδρομο, χωρίς να υπάρχει πρόκληση από την πλευρά τους, τη στιγμή που οι πελάτες του καταστήματος παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς, μέχρι εκείνη την ώρα, όλα έδειχναν ήρεμα.

Στην πρώτη λήψη, από την κάτω πλευρά του πεζόδρομου, διακρίνεται ένας αστυνομικός (0:28) να τρέχει με ορμή και να επιτίθεται στους διαδηλωτές, ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, οι συνάδελφοί του τον ακολουθούν. Ένας άλλος ψεκάζει με δακρυγόνο αέριο (φυσούνα) τους διαδηλωτές και μάλιστα παρατεταμένα (0:33), σε σημεία από τα οποία διέρχονται πελάτες, προσπαθώντας να διαφύγουν εσπευσμένα. Την ίδια ώρα, από τη δεύτερη λήψη του βίντεο, είναι ορατή η ταυτόχρονη επίθεση της πάνω διμοιρίας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν με γκλοπ αδιακρίτως, προκαλώντας πανικό στον κόσμο που βρίσκεται στο σημείο, φθορές στην καφετέρια, όπως και τον τραυματισμό διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σε συγκεκριμένα σημεία του βίντεο είναι εμφανής η αγριότητα με την οποία οι αστυνομικοί χτυπούν τους διαδηλωτές, συνεχίζοντας απτόητοι και χωρίς έλεος να καταφέρνουν χτυπήματα με γκλοπ σε άτομα που είναι πεσμένα στο έδαφος, ενώ σε άλλο σημείο ένας αστυνομικός διακρίνεται να χτυπά ένα άτομο με το γόνατο (2:24), παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προσαχθεί.

Ξύλο μπροστά σε 5χρονο κορίτσι στην καφετέρια

Από το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το NEWS 24/7, οι πρώτες δύο λήψεις αποτυπώνουν την -ίδια- σκηνή αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκε στον πεζόδρομο, έξω από την καφετέρια. Την ίδια ώρα, όπως δείχνει η τρίτη λήψη, ανθρωποκυνηγητό και "τυφλά" χτυπήματα από τους αστυνομικούς ακολουθούν και εντός της καφετέριας, μπροστά στα μάτια ενός 5χρονου κοριτσιού.

Στο βίντεο βλέπουμε έντρομη γυναίκα (μαρτυρίες αναφέρουν πως πρόκειται για τη μητέρα του ανήλικου), στη θέα της άγριας επίθεσης, να ψάχνει διέξοδο προς την τουαλέτα του καταστήματος, ενώ πίσω της, την ακολουθεί ένα μικρό κοριτσάκι (2:48)

Αστυνομική βία: Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Βίντεο Ντοκουμέντο

Η πόρτα δεν ανοίγει, το ανήλικο κορίτσι προσπαθεί να "κρυφτεί" πίσω από τη μητέρα του και οι δυο τους παραμένουν στο σημείο, στο οποίο σπεύδουν και ορισμένοι διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να φυγαδευτούν στην τουαλέτα. Προκαλείται συνωστισμός μπροστά από την πόρτα που δείχνει να έχει "φρακάρει" για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αστυνομικοί εμφανίζονται στο πλάνο να επιτίθενται με ορμή προς τους διαδηλωτές, ακριβώς μπροστά από την μητέρα και το 5χρονο κορίτσι.

Τη στιγμή που τους χτυπούν με γκλοπ, ένας άνδρας διακρίνεται ανάμεσα στο πλήθος και μπροστά από την πόρτα (πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ο πατέρας του κοριτσιού) να κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του προς τους αστυνομικούς, δείχνοντάς τους πως ανάμεσά τους βρίσκεται το ανήλικο κορίτσι (3:06). Η πόρτα ανοίγει, τα περισσότερα άτομα εισέρχονται στην τουαλέτα, παρ' όλα αυτά, ένας αστυνομικός φαίνεται ξεκάθαρα να χτυπά με γκλοπ διαδηλωτή στο κεφάλι, πριν ακολουθήσει η σύλληψή του. Εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος άνδρας που έκανε νόημα στους αστυνομικούς για την παρουσία του κοριτσιού, εμφανίζεται να βγαίνει από την τουαλέτα κρατώντας το ανήλικο στην αγκαλιά του, και να αποχωρεί από το σημείο, υπό το βλέμμα της συγκλονισμένης μητέρας του.


Αστυνομική βία: Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Βίντεο Ντοκουμέντο

Η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της είδε "επίθεση των διαδηλωτών" και "εξαφάνισε" το παιδί

Την επομένη των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διέψευδε τις καταγγελίες που έκαναν λόγο για απρόκλητη επίθεση σε βάρος διαδηλωτών αλλά και αυτές που ανέφεραν ότι κατά το περιστατικό κινδύνεψε η ζωή ενός 5χρονου παιδιού. Ανέφερε δε, πως ύο (2) περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο (2) ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό".

Όσο για τα επεισόδια με τους διαδηλωτές σημείωσε ότι "οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης".

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμπεριέλαβε το εν λόγω περιστατικό σε ανακοίνωση με τίτλο "26 σταχυολογημένα ψέματα, ανακρίβειες, fake news, μισές αλήθειες και συκοφαντίες από τα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία", αναφέροντας σχετικά:

"Ψέμα: οι άνδρες των ΜΑΤ ψέκασαν πεντάχρονο παιδί και τη μητέρα του σε έφοδο σε καφετέρια.

Αλήθεια: Υπήρξε μη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Ανδρέα συγκεντρώθηκαν 50 άτομα με κουκούλες και ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αστυνομικοί προσπάθησαν επανειλημμένως να πείσουν τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας εκτός από τα κοντάρια, τραπέζια και καρέκλες από κατάστημα εστίασης. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 13 άτομα. Στη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων αερίου μία φορά. Μετά δύο ώρες από τα επεισόδια αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή 2 ώρες μετά τη χρήση δακρυγόνων) διαμαρτυρήθηκαν για ενοχλήσεις στο λαιμό. Καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου και μητέρας από την ΕΛΑΣ".

Το βίντεο του NEWS 24/7 επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές δεν φάνηκαν σε κανένα σημείο του βίντεο να "επιτίθενται στους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας εκτός από τα κοντάρια, τραπέζια και καρέκλες από κατάστημα εστίασης". Αντιθέτως, διαδηλωτές διακρίνονται να πέφτουν πάνω σε τραπέζια και καρέκλες από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα αστυνομικών και πελάτες να αποχωρούν εσπευσμένα, στην προσπάθειά τους να τα αποφύγουν.

Την ίδια ώρα, η (τρίτη) λήψη μέσα από την καφετέρια και η εικόνα του τρομαγμένου ανήλικου, εγκλωβισμένου στο πλήθος που δέχεται συνεχόμενα χτυπήματα με γκλοπ δεν ανήκουν σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν "δύο (2) περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά", ούτε αφορούν σε πρόσωπα που "διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο", αλλά την ίδια εκείνη ώρα του απόλυτου χάους και του τρόμου που έχει σκορπίσει η αστυνομία, εντός κι εκτός της καφετέριας.

Η ΕΛΑΣ στέλνει στο Συνήγορο του Πολίτη το βίντεο

Με την ήδη εξελισσόμενη, από τον περασμένο Νοέμβριο, ΕΔΕ αποφασίστηκε να συσχετιστεί το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει το NEWS 24/7, σχετικά με το περιστατικό αναίτιας αστυνομικής βίας σε καφετέρια στο Γαλάτσι, αναφέρουν πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Κατά τις ίδιες πηγές, το βίντεο αναμένεται να αποσταλεί και στον Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίο έχουν επίσης προωθηθεί οι σχετικές καταγγελίες, των αρχών του Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η έρευνα για το περιστατικό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομική βία: Η στιγμή της απρόκλητης επίθεσης σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Βίντεο Ντοκουμέντο"

Η Κύπρος εξέδωσε αντί - NAVTEX: Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει βολές ανοιχτά της Μόρφου

Η Κυπριακή Δημοκρατία, προχώρησε στην έκδοση νέας αντί - NAVTEX, η οποία αφορά δραστηριότητες της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της κατεχόμενης Μόρφου, όπου θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις με βολές, παραβιάζοντας την κυριαρχία των χωρικών υδάτων της Κύπρου.

Όσον αφορά τουρκική NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο ανοικτά της Κύπρου, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε σχετική NAVTEX, καθώς πρόκειται για χώρο ευθύνης της.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κύπρος εξέδωσε αντί - NAVTEX: Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει βολές ανοιχτά της Μόρφου"

Παγώνη: Εφημερία πολέμου στο νοσοκομείο Γεννηματάς-Διασωληνωμένοι ακόμα και σε απλές κλίνες

Για μια από τις δυσκολότερες εφημερίες στο νοσοκομείο Γεννηματάς μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Βγήκαμε από μια εφημερία πολέμου, μπήκαν ράντζα, ενώ στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3, υπήρχαν διασωληνωμένοι ακόμα και σε απλές κλίνες με παρακολούθηση από εντατικολόγους μέχρι να μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, 12 άτομα ήταν να μεταφερθούν σε ΜΕΘ προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να μεταφερθούν όλοι.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι άλλη μια παθολογική κλινική στο Γεννηματάς θα μετατραπεί σε κλινική Covid με 65 κρεβάτια.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγώνη: Εφημερία πολέμου στο νοσοκομείο Γεννηματάς-Διασωληνωμένοι ακόμα και σε απλές κλίνες"

Ελληνική σημαία 4.000 τ.μ. «άπλωσε» ο Δήμος Γλυφάδας στον Υμηττό

Μια πολύ μεγάλη σημαία, επιφάνειας 4.000 τ.μ. τοποθέτησε ο δήμος Γλυφάδας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού και είναι ορατή από παντού, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Δήμος Γλυφάδας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μεγαλύτερη σημαία -οκτώ φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου- κυματίζει από σήμερα στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. Από κάτω έχει μπει ειδικό προστατευτικό γαιόπανο, ώστε να διατηρηθεί η σημαία σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να παραμείνει εκεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται».

 

simaia1 

simaia2

simaia3

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνική σημαία 4.000 τ.μ. «άπλωσε» ο Δήμος Γλυφάδας στον Υμηττό"

ΥπΑΑΤ: Έρευνα για καταγγελία εξαγωγής νοθευμένης φέτας

Στην πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας σε εταιρία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό προέβησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκεκριμένη εταιρεία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, διετάχθη η πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας, ο σχολιασμός της οποίας - κατά πάγια πρακτική - δεν επιτρέπεται μέχρι την ολοκλήρωση της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και συμπληρώνει: «Πρώτιστη προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ».

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διάθεση νοθευμένης φέτας στη Γερμανία από ελληνική εταιρία. Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) η οποία και θα προχωρήσει στη διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος, καθώς σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, αποφασίστηκε η σύσταση 3μελούς επιτροπής για το λόγο αυτό. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥπΑΑΤ: Έρευνα για καταγγελία εξαγωγής νοθευμένης φέτας "

Εκκρεμείς συντάξεις – Χατζηδάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις του ιδιωτικό τομέα για την απονομή τους

Αναστολές συμβάσεων θα πληρωθούν και τον Απρίλιο είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης συμπληρώνοντας ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα» και υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισεκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δισ ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1, θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη.

Όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως εκκρεμούν περίπου 150.000. Προχωρήσαμε, είπε, με το μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα για την απονομή των συντάξεων». Επεσήμανε την πρόσληψη 100 συνταξιούχων, προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων από τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ προχωράει και η πιστοποίηση δικηγόρων και λογιστών, για τον ίδιο σκοπό.

Σε ό,τι αφορά στα επιδόματα ανεργίας, είπε πως έχουν δοθεί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε 715.000 δικαούχους, ενώ έχει δοθεί και ένα έκτακτο επίδομα 450 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Απέφυγε, όμως, να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη παράτασή τους, επικαλούμενος το «ασταθές περιβάλλον» εξαιτίας της κρίσης που έχει πυροδοτήσει η πανδημία. «Ό,τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε», συμπλήρωσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκκρεμείς συντάξεις – Χατζηδάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις του ιδιωτικό τομέα για την απονομή τους"

Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ασφυξία στο ΕΣΥ

Μεγάλη δοκιμασία είναι καθημερινά οι εφημερίες των νοσοκομείων, καθώς οι εισαγωγές είναι εκατοντάδες και η κάλυψη των ΜΕΘ Covid είναι στο 100%. Στα όριά τους βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ την ίδια ώρα χαμηλή είναι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας για εθελοντική προσφορά.

Ο κ. Κικίλιας, παρά το ναυάγιο στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευσή τους προκειμένου να συνδράμουν το ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορεί να φανταστεί κανέναν γιατρό να μην θέλει να βοηθήσει σ΄ αυτή τη μάχη”.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» έστειλε μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς που ακόμη δεν έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ.

«Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών θα το κάνω» σημείωσε.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε νέα αύξηση. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 672 διασωληνωμένους, 60 θανάτους και 2.535 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 1.237 εντοπίζονται στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο για την αξία του εμβολιασμού μέχρι να χτιστεί η ανοσία του πληθυσμού με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά.

 

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που έχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό έκλεισαν ήδη ραντεβού για εμβολιασμό, την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες. Έχουν σταλεί 80.000 μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση, εκ των οποίων οι περισσότεροι επιβεβαίωσαν το ραντεβού.

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει αύριο Δευτέρα 22/3 ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για τους 65 έως 69 ετών.

ΕΡΤ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ασφυξία στο ΕΣΥ"

Αυστηρό μήνυμα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Μπορέλ στην Τουρκία: Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή

Την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης  για τη βία κατά των γυναικών καταδικάζει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως επισημαίνει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν «η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή. Οι γυναίκες αξίζουν ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία τους. Υποστηρίζω τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και καλώ όλους τους υπογράφοντες να την επικυρώσουν». 

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τα ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση «στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» προσθέτοντας ότι η Σύμβαση «στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ηγεσία και να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όχι για να υποχωρήσουμε. Γι ‘αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά απογοήτευση και δεν κατανοούμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από αυτήν τη σύμβαση που φέρει ακόμη και το όνομα της Κωνσταντινούπολης».

«Αυτή η απόφαση κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την προστασία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στην Τουρκία. Στέλνει επίσης ένα επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» τονίζει.

Παροτρύνει δε την Τουρκία να αντιστρέψει την απόφασή της εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η Τουρκία θα συμμετάσχει σύντομα ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, ένα θεμελιώδες στοιχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ασφάλειας και της ισότητας τον 21ο αιώνα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Μπορέλ στην Τουρκία: Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή"

Μητσοτάκης για τον έναν χρόνο gov.gr: Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση

Ανάρτηση σχετικά με την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας της πλατφόρμας gov.gr έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός μιλάει για μία ψηφιακή επανάσταση η οποία βελτίωση την σχέση των πολιτών με το Δημόσιο ενώ διευκολύνει την καθημερινότητα.

Παράλληλα όπως σημειώνει, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχουν γίνει 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν την φυσική παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Πριν ένα χρόνο το http://gov.gr μπήκε στη ζωή μας. Από τότε, έχουν γίνει 94 εκ. ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες θα χρειάζονταν επισκέψεις σε υπηρεσίες. Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει τη σχέση των πολιτών με το δημόσιο και διευκολύνει την καθημερινότητα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης για τον έναν χρόνο gov.gr: Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση"

«Εξοικονομώ»: Τετραπλή παρέμβαση από το ΥΠΕΝ για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια

Τετραπλή παρέμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

-Τον Απρίλιο αρχίζει η ένταξη των νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις στο προηγούμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και εγκρίθηκαν.

-Στα τέλη του καλοκαιριού προκηρύσσεται το νέο Εξοικονομώ για σπίτια, με διαφοροποιημένα κριτήρια εξέτασης των αιτήσεων.

-Μέσα στη χρονιά θα προχωρήσει επίσης το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου, για το οποίο υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα συμφωνία χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

-Έρχεται ειδικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών επιχειρήσεων.

Σε σχέση με το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους: εντάχθηκαν συνολικά 36.369 νοικοκυριά με αιτήσεις προϋπολογισμού 737,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η έκδοση των αποφάσεων ένταξης των νοικοκυριών στο πρόγραμμα προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια η δανειοδότηση (για όσους επιθυμούν) και η εκτέλεση των εργασιών. Ήδη από τις αρχές Μαρτίου «τρέχει» η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τις εξαγγελλίες του ΥΠΕΝ, στα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος Εξοικονομώ, το οποίο θα προτεραιοποιεί τις αιτήσεις με ποιοτικά κριτήρια που θα περιλαμβάνουν τον βαθμό βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην κάθε περιοχή, εισοδηματικά κριτήρια κ.α.

Σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες θα αξιοποιηθεί η προεργασία που έχει γίνει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης, που ήδη χρησιμοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος του ΥΠΕΝ όπως επισημαίνει ο υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 3 δισ. ευρώ στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων την επόμενη 5ετία, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για τα κτίρια του Δημοσίου υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα συμφωνία χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 375 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του προγράμματος «Ηλέκτρα». Οι επενδύσεις αφορούν εκσυγχρονισμό των συστημάτων θέρμανσης – ψύξης, μόνωση του κτιριακού κελύφους και εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, για τα τουριστικά καταλύματα επίκειται η προκήρυξη προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού σε επόμενη φάση εφόσον εξασφαλιστούν οι πόροι, ενδέχεται να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εξοικονομώ»: Τετραπλή παρέμβαση από το ΥΠΕΝ για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news