facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη το μεσημέρι από συναδέλφους του της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αξιωματικό ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τη διέλευση από τον έλεγχο διαβατηρίων μεταναστών με πλαστά χαρτιά, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως αναφέρει η Voria.gr.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η υπόθεση της σύλληψης στη Θεσσαλονίκη να συνδέεται με αυτή του Έβρου και τη σύλληψη των πέντε συνοριοφυλάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία σε βάρος του αξιωματικού που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων και το μεσημέρι οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψής του. Δεν είχαν γίνει όμως γνωστές λεπτομέρειες για την ακριβή εμπλοκή του.

Αστυνομικοί έχουν χαρακτηρίσει τις προωθήσεις μεταναστών μέσω του αεροδρομίου ως «δευτερογενή μεταναστευτικά κύματα». Αρκετοί μετανάστες επιλέγουν αυτή την οδό χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα για τη μετάβασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα στο παρελθόν οι γερμανικές αρχές είχαν ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα, καθώς συλλαμβάνονταν διαρκώς στα γερμανικά αεροδρόμια μετανάστες με πλαστά διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών. Συνέπεια αυτού ήταν να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Γερμανία σε όσα αεροπλάνα έφταναν από την Ελλάδα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών "

Τσαβούσογλου σε Σουηδό ΥΠΕΞ: Εκπληρώστε τις δεσμεύσεις σας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απάντησε στο Σουηδό ομόλογο του, Τομπίας Μπίλστρoμ, για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Σουηδός ΥΠΕΞ, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο και υπογράμμισε: “Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο σήμερα έδειξε ισχυρή υποστήριξη από τα κράτη μέλη προς την ένταξη της Σουηδίας στο NATO. Και ένα σαφές μήνυμα προς Τουρκία και Ουγγαρία να ξεκινήσουν την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ”.

Σε απάντηση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε retweet τη δημοσίευση του Τομπίας Μπίλστρoμ και τόνισε: “Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Σουηδούς φίλους μας! Εκπληρώστε τις δεσμεύσεις σας που απορρέουν από το Τριμερές Μνημόνιο και λάβετε συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου σε Σουηδό ΥΠΕΞ: Εκπληρώστε τις δεσμεύσεις σας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ"

Η Εύα Καϊλή μπορεί πλέον να μείνει κάτω από την ίδια στέγη με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

Πλέον, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μείνει κάτω από την ίδια στέγη με τον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι, παρά το γεγονός ότι και δύο ερευνώνται για την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι συνήγοροι υπεράσπιση της εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου ανέφεραν πως «με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία».

Μάλιστα, οι οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί αναφέρουν ότι «η κυρία Καϊλή δεν συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω προσωπικού κωλύματος. Τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της».

«Έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εύα Καϊλή μπορεί πλέον να μείνει κάτω από την ίδια στέγη με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι"

Έβρος: Πέρασαν το ποτάμι 135 παράτυποι μετανάστες – Βρέθηκαν στην ελληνική όχθη από συνοριοφύλακες

Εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από συνοριοφύλακες 135 παράτυποι μετανάστες, 50 άνδρες, 32 γυναίκες και 53 παιδιά, που πέρασαν τον ποταμό Έβρο.  

Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με έδρα το Χειμώνιο, για καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αφέθηκαν αρχικά σε τουρκική νησίδα στο ύψος της Νέας Βύσσας από στρατοχωροφύλακες και εκείνοι με τη σειρά τους, λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, περπατώντας πέρασαν στο ελληνικό έδαφος.

Κατά δήλωση τους είναι Συριακής καταγωγής. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους η διαδικασία καταγραφής θα είναι χρονοβόρα οπότε αύριο, Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Πέρασαν το ποτάμι 135 παράτυποι μετανάστες – Βρέθηκαν στην ελληνική όχθη από συνοριοφύλακες"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 19,1% η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα 21,9 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου

Στο 19,1% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, σε πανελλαδικό δείγμα 1.202 ατόμων, την περίοδο 25 – 30 Μαΐου. 

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Νέα Δημοκρατία 35,8%
ΣΥΡΙΖΑ 16,7%
ΠΑΣΟΚ 10, 2%
ΚΚΕ 6,7%
Ελληνική Λύση 3,8%
ΝΙΚΗ 3,3 %
Πλεύση Ελευθερίας 4,2%
ΜέΡΑ25 2,2%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 8,%

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Νέα Δημοκρατία 41%
ΣΥΡΙΖΑ 19,1%
ΠΑΣΟΚ 11,7%
ΚΚΕ 7,6%
Ελληνική Λύση 4,4%
ΝΙΚΗ 3,8%
Πλεύση Ελευθερίας 4,8%
ΜέΡΑ25 2,5%
ΛΟΙΠΑ 5,1%

Σύμφωνα με το σενάριο της εκτίμησης ψήφου, οι έδρες κατανέμονται ως εξής: 162 για τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ 51 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 20, η Πλεύση 13, η ΝΙΚΗ 10 και γη Ελληνική Λύση 12.

Στην ερώτηση “πόσο ικανοποιημένοι είστε από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου“, το 43% είναι ικανοποιημένοι και το 43% δυσαρεστημένοι. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως ικανοποιημένοι σε ποσοστό 90%, ενώ πολύ δυσαρεστημένοι στο 90% είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση, αν θα προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Ιουνίου 2023, το 89% απάντησε “ναι”, ποσοστό που δείχνει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη συμμετοχή, που στις εκλογές της 21ης Μαΐου έφτασε το 88%. 

Ποιοτικά στοιχεία

Υποχωρεί, μετά τις εκλογές το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Το ποσοστό βρίσκεται στο 47%, από 56% στην έρευνα μεταξύ 12-17 Μαίου. Μάλιστα, το 46% λέει πλέον ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, από 38% προηγουμένως.

Το 43% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ ικανοποιημένο ή αρκετά ενώ επίσης 43% λέει αρκετά δυσαρεστημένο ή πολύ.

Γενικά, ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών δείχνει το 87% (από 84% προηγουμένως). ενώ “όχι και τόσο” λέει το 8% και “καθόλου” το 5%.

Απόλυτα βέβαιοι για την επιλογή της ψήφου τους δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 63% (από 53%), μάλλον βέβαιοι το 23%, όχι και τόσο το 13% και καθόλου το 4%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 19,1% η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα 21,9 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου"

F-35: Στην τελική ευθεία η έγκριση για την πώληση στην Ελλάδα - Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή

Προχωρά η διαδικασία έγκρισης της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς μπήκε και τέταρτη υπογραφή από γερουσιαστή των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις άναψε το «πράσινο φως» μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο.
Πλέον, όπως αναφέρει μέσω Twitter, «αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται για την έγκριση αμυντικών συμβάσεων, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσεγγίζει σε πρώτη φάση ανεπίσημα το Κογκρέσο προκειμένου να παρουσιάσει τη προτεινόμενη πώληση και να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των Αμερικανών νομοθετών. Εάν και δεν δεσμεύεται από τη διαδικασία, η κυβέρνηση είθισται να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τη γνώμη του Κογκρέσου και έτσι να μην έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση για την έγκριση των αμυντικών συμβάσεων. Σε αυτό ακριβώς το στάδιο είναι που έχει βαλτώσει η αναβάθμιση των F-16, την οποία προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Από την πλευρά του Κογκρέσου, καθοριστικό ρόλο παίζουν στην ουσία οι τέσσερις νομοθέτες που διοικούν την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας αντίστοιχα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τους:

• Μάικ Μακόλ, Ρεπουμπλικάνος, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

• Γκρέγκορι Μικς, Δημοκρατικός, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

• Μπομπ Μενέντεζ, Δημοκρατικός, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

• Τζιμ Ρις, Ρεπουμπλικάνος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Μενέντεζ για τα F-35 στην Ελλάδα: Έχουν δοθεί οι εγκρίσεις

Την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης, είχε εκφράσει πριν από λίγο καιρό ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. 

Είχε διερωτηθεί, μάλιστα, όσον αφορά στην Τουρκία, αν «θα είναι ο νατοϊκός σύμμαχος που πάντα θέλαμε να είναι ή αν θα επικρατεί αναταραχή».

Για την πώληση των F-35 είχε πει πως ο ίδιος υπέγραψε ήδη.

«Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα αξίζει τα F-35 και όχι ο δικτάτορας Ερντογάν»

Στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι αντίθετος στην απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Τουρκία είχε αναφερθεί ακόμη, πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μάικλ Μακόλ.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, ο «δικτάτορας Ερντογάν που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», δεν θα επέτρεπε ποτέ να πάρει τα F35.

Ο Μάικλ Μακό, είχε υπογράψει για να πάρει η Ελλάδα τα F-35, «καθώς είναι ισχυρός σύμμαχος που τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους».

Επίσης, είχε πει πως στην περίπτωση του «δικτάτορα Ερντογάν» που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τα πάρει.

Τα πλεονεκτήματα των F-35

Τα F-35 φέρουν βαρύ οπλισμό, υψηλής ανάλυσης υπέρυθρους αισθητήρες και είναι ανίκητα στον ηλεκτρονικό πόλεμο, καθώς δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ εχθρικών αεροσκαφών.

Όπως έχει τονίσει ο Τόνι Γουίλσον, επικεφαλής των δοκιμαστικών πτήσεων F-35, «μία από τις δυνάμεις του F-35 είναι ότι έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν εναέριο σημειωματάριο πληροφοριών και μοιράζει τις πληροφορίες σε αυτόν που τη χρειάζεται και όταν τη χρειάζεται. Οπότε δεν είναι το θέμα ότι αλλάζει τον αεροπορικό πόλεμο, είναι ότι δίνει την πληροφορία της κυριαρχίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " F-35: Στην τελική ευθεία η έγκριση για την πώληση στην Ελλάδα - Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή"

Καιρός αύριο: Βροχές και την Παρασκευή (02/06) σε μεγάλο μέρος της χώρας

Αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην Αττική, τη νότια Εύβοια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βελτίωση. Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπιικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και την Παρασκευή (02/06) σε μεγάλο μέρος της χώρας"

Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα έμειναν 400 χιλ. μη μισθωτοί

Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα έμειναν περίπου 400.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, αφού ολοκληρώθηκε χθες το χρονικό περιθώριο που είχαν ώστε να καταβάλουν τις
εισφορές υγείας του 2022.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί η ασφαλιστική ικανότητα, η οποία διατηρείται σεισχύ έως και το τέλος Φεβρουαρί-
ου 2024. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω ασφαλισμένοι, αλλά και τα άμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους θα έχουν υπό προϋποθέσεις την κάλυψη που ισχύει για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Άρα, με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στης δημόσιες δομές Υγείας. Πρόβλημα θα υπάρχει με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, αφού οι γιατροί δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά και θα πρέπει να το κάνουν χειρόγραφα.

Αναζητείται λύση

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν ο ΕΦΚΑ να αναζητεί τρόπο ώστε να διευκολύνει περαιτέρω και αυτή την ομάδα μη μισθωτών ασφαλισμένων. Με δεδομένο, όμως, ότι υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν λειτουργεί η Βουλή, δεν μπορεί να υπάρξει πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση, αλλά ούτε και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πάντως, ο εργατολόγος και καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, ερμηνεύοντας τον νόμο, θεωρεί ότι «δημιουργείται μείζον θέμα αν δεν υπάρξει κάλυψη νομοθετική ή με συγκεκριμένη άμεση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Στερούνται ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης οι μη μισθωτοί που δεν κατέβαλαν εισφορές υγείας, γι’ αυτό επιβάλλεται να δοθεί άμεσα πολιτική λύση, που -λόγω της εκλογικής περιόδου- μόνο με εγκύκλιο των συναρμόδιων υπουργών μπορεί να γίνει». Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι πιο έντονο στους αγρότες, καθώς τα στοιχεία του Φορέα δείχνουν ότι η εισπραξιμότητα σε αυτή την ειδική κατηγορία μη μισθωτών πολλές φορές υποχωρεί στα επίπεδα του 30%, δηλαδή είναι πολύ χαμηλή. Κοντά στο 50% είναι η εισπραξιμότητα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ σαφώς υψηλότερη στα επίπεδα του 70% με 80% κυμαίνεται η  εισπραξιμότητα για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς (αυτοαπασχολούμενοι).

Ηλεκτρονικό αίτημα

Πρέπει να επισημανθεί ότι έχουν λάβει ασφαλιστική ικανότητα χωρίς καμία προϋπόθεση οι μακροχρόνια άνεργοι και οι εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών. Επίσης, όσοι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι διαπιστώσουν από σήμερα και μετά ότι δεν τους χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία από τυχόν μετάβασή τους σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα με ηλεκτρονικό τρόπο. Η πλατφόρμα που υπάρχει για τον σκοπό αυτό είναι η εξής: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών» (https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton). Θα ακολουθεί έλεγχος των προϋποθέσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα και θα τους αποδίδεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, μένει να διαπιστωθεί στην πράξη ότι θα λειτουργήσει ομαλά, αφού τον Μάρτιο του 2022 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα και μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που δόθηκε αναγκαστικά η τρίμηνη παράταση ισχύος της ασφαλιστικής ικανότητας έως τα τέλη Μαΐου, μέτρο που εφαρμόστηκε και φέτος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα έμειναν 400 χιλ. μη μισθωτοί"

ΕΕ: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων

Με μια συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή προς την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κράτος δεν εφαρμόζει ορθά τους ενωσιακούς κανόνες για τα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μια πρώτη προειδοποιητική επιστολή εστάλη στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 σχετικά με το τέλος ταξινόμησης και τον περιβαλλοντικό φόρο για τα εν λόγω οχήματα. Έκτοτε, η Ελλάδα έχει επεκτείνει την εφαρμογή του περιβαλλοντικού φόρου σε νέες κατηγορίες οχημάτων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εν λόγω περιβαλλοντικός φόρος εισάγει διακρίσεις μεταξύ των μεταχειρισμένων οχημάτων που αγοράζονται και ταξινομούνται στην Ελλάδα και των μεταχειρισμένων οχημάτων που αγοράζονται σε άλλα κράτη μέλη και στη συνέχεια ταξινομούνται στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή επεκτείνει τώρα το πεδίο εφαρμογής της παράβασης λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τροποποιήσεις που εισήχθησαν στην ελληνική νομοθεσία. Η Ελλάδα έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στη συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή. Αν η Ελλάδα δεν λάβει μέτρα εντός των επόμενων δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων"

83 νοσηλείες από δήγματα φιδιών στην Ελλάδα, ορισμένες σε ΜΕΘ - Πότε χορηγείται αντιοφικός ορός

Την περυσινή περίοδο, καταγράφηκαν 83 νοσηλείες από δήγματα φιδιών στην Ελλάδα, ορισμένες εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Το παρήγορο είναι πως όλοι του ανάρρωσαν, ακόμη και όσοι ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Οι οχιές παραμένουν σε χειμερία νάρκη, συνήθως από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τον Φεβρουάριο και όταν ξυπνούν αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, οι ασθενείς που νοσηλεύονται από δάγκωμα φιδιού μπορεί να λάβουν δύο και τρείς δόσεις αντιοφικού ορού, ανάλογα τη βαρύτητα.

Όπως εξηγεί, ο αντιοφικός ορός χορηγείται μόνο στα δαγκώματα οχιάς και όχι άλλων φιδιών. Τα δήγματα από άλλα φίδια αντιμετωπίζονται και θεραπεύονται χωρίς τη χορήγηση ορού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλεί το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε εισαγωγή επαρκούς ποσότητας ορών, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ελλείψεις, όπως με τα φάρμακα.

Την τεχνογνωσία και την πληροφόρηση για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων από δαγκώματα φιδιών την προσφέρει το Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων που εδρεύει στο παιδιατρικό νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Παρέχει πληροφορίες δηλητηριάσεων στις υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το Κέντρο αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετούν μόνο δύο μόνιμοι γιατροί, 4 επικουρικοί ιατροί και δύο φαρμακοποιοί, οι οποίοι δεν επαρκούν και έγινε πρόσφατα προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν αντιοφικό ορό, ενώ τα νοσοκομεία αναφοράς πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτουν τη ζήτηση των νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης τους. Νοσοκομεία αναφοράς είναι το Κέντρο Δηλητηριάσεων, ΑΧΕΠΑ, Καβάλας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Οδηγίες

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΚΑΒ, το 10% των φιδιών είναι δηλητηριώδη. Το μόνο δηλητηριώδες φίδι που έχουμε στην Ελλάδα είναι η οχιά. Η βαρύτητα της δηλητηρίασης εξαρτάται από την ηλικία, γενική κατάσταση, θέση και βάθος δήγματος, το μέγεθος του φιδιού και αν μετακινήθηκε ή όχι το θύμα.

Οι επιδράσεις των δηλητηρίων των φιδιών χωρίζονται σε δυο κατηγορίες:

Τοπικά συμπτώματα: Πόνος, οίδημα, μελανιές, φυσαλίδες που επεκτείνονται μέσα σε μερικές ώρες. Οι φυσαλίδες μπορεί να επιμολυνθούν από μικρόβια και να εξελιχθούν σε γάγγραινα.

Γενικευμένα συμπτώματα (σε περίπτωση που απορροφηθεί το δηλητήριο): Εμετός, αδυναμία, ζάλη, ρίγος με πυρετό, εφιδρώσεις, αιμορραγικές εκδηλώσεις, ταχυκαρδία, υπόταση, σοκ, πνευμονικό οίδημα, οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Αντιμετώπιση
  • Όχι περπάτημα.
  • Καθησυχασμός του θύματος.
  • Ακινητοποίηση του άκρου κάτω από το ύψος της καρδιάς.
  • Καθαρισμός της πληγής, με νερό και σαπούνι.
  • Όχι πάγο στο τραύμα.
  • Όχι ίσχαιμος περίδεση.
  • Όχι χορήγηση καφέ και αλκοόλ.
  • Όχι σύλληψη του φιδιού, προσπαθούμε να θυμηθούμε το χρώμα και το σχήμα του, έτσι ώστε να μπορούμε να το περιγράψουμε.
  • Διακομιδή σε νοσοκομείο.

Μετά από δήγμα φιδιού, χρειάζεται να γίνει αντιτετανικός ορός.

Αντιοφικός ορός γίνεται μόνο στο νοσοκομείο και δεν είναι πάντα απαραίτητος. Η χορήγηση αντιοφικού ορού μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ακόμα και αναφυλαξία σε άτομα που είναι αλλεργικά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "83 νοσηλείες από δήγματα φιδιών στην Ελλάδα, ορισμένες σε ΜΕΘ - Πότε χορηγείται αντιοφικός ορός"

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Χειροπέδες σε 7 νέα άτομα – Πατέρας και γιος ανάμεσα στους συλληφθέντες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 12χρονης από τα Σεπόλια, καθώς συνελήφθησαν σήμερα (1/6) επτά νέα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, ανάμεσα στους συλληφθέντες για την 12χρονη είναι δύο Έλληνες, πατέρας και γιος, 48 και 20 χρόνων.

Επιπλέον συμπεριλαμβάνεται και ένας Αλβανός 47 χρόνων που κατείχε και πορνογραφικό υλικό. Οι άλλοι τέσσερις με ηλικίες από το 1971 μέχρι το 2003, είναι υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων για την υπόθεση ανέρχεται στα 23 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Χειροπέδες σε 7 νέα άτομα – Πατέρας και γιος ανάμεσα στους συλληφθέντες"

Θεσσαλονίκη: Πλακώθηκαν στο ξύλο για μία θέση πάρκινγκ – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Επεισόδιο μεταξύ δύο αλλοδαπών και δύο ημεδαπών σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, με δύο άτομα να τραυματίζονται και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο οδηγοί ήρθαν σε διαπληκτισμό έξω από την κεντρική πύλη της Λαχαναγοράς για μία θέση στάθμευσης. Στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα. Το επεισόδιο πήρε σοβαρότερη έκταση καθώς τα άτομα πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα οι δύο οδηγοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις. Για το περιστατικό έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Πλακώθηκαν στο ξύλο για μία θέση πάρκινγκ – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές "

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 16χρονος και 24χρονος - Αφαιρούσαν με βία τσάντες και χρυσαφικά από γυναίκες

Για ληστείες σε βάρος γυναικών, με ιδιαίτερη βιαιότητα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, συνελήφθησαν 16χρονος και 24χρονος. Το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους για ληστείες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το τελευταίο δεκαπενθήμερο καταγράφηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος γυναικών με κοινό τρόπο δράσης. Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν, την περασμένη Κυριακή 28 Μαϊου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και θεωρήθηκαν ύποπτοι για τις επίμαχες ληστείες. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τεσσάρων ληστειών που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών, οι οποίες που ήταν πεζές, και μίας απόπειρας ληστείας άνδρα στο σπίτι του.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναζητούσαν υποψήφια θύματα που έφεραν τσάντες και χρυσαφικά, ενώ είχαν καθορίσει δρομολόγιο διαφυγής μέσω ρέματος που βρίσκεται στην περιοχή. Στη συνέχεια, πλησίαζαν τις γυναίκες και άρπαζαν με τη χρήση σωματικής βίας τσάντες ή αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό τους.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να ρίξουν τις γυναίκες στο έδαφος και να τις τραυματίσουν. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ληστείες σε βάρος γυναικών, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό, καθώς και απόπειρα ληστείας σε βάρος άνδρα στο σπίτι του, όπου προσπάθησαν να του αφαιρέσουν αλυσίδα από τον λαιμό του.

Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος ληστειών και κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 16χρονος και 24χρονος - Αφαιρούσαν με βία τσάντες και χρυσαφικά από γυναίκες"

Η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ στην «καρδιά του Αιγαίου» μέχρι τις 26 Ιουνίου

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία μετά τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαΐου, καθώς εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις σε περιοχή στην «καρδιά του Αιγαίου».

Ειδικότερα, η ΝΟΤΑΜ αφορά ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας με πραγματικά πυρά από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά χαρακτήρισε ως «άκυρη» την τουρκική NOTAM, αφού δεσμεύει εναέριο χώρο εντός του FIR Αθηνών και ως εκ τούτου έχει αυτή την δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα για τέτοιου είδους ενέργειες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία αντέδρασε λέγοντας ότι η Αθήνα δεν «της αφήνει άλλη επιλογή από το να πάρει η ίδια πρωτοβουλία από το να διακηρύξει NOTAM», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την περιοχή (που φαίνεται στον παρακάτω χάρτη} μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Άνδρου ως «διεθνή εναέριο χώρο».

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η ημερομηνία λήξης των ασκήσεων είναι μια μέρα μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τις NOTAM της Τουρκίας:

A3765/23 (Issued for LTBB LGGG PART 1 OF 2) – NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:

1. TURKIYE REQUESTED THE GREEK AIS TO PROMULGATE APPROPRIATE NOTAM

FOR THE EXERCISE AREA LOCATED WITHIN INTERNATIONAL WATERS AND

AIRSPACE OF AGEAN SEA REGARDING THE TURKISH NAVY AND AIRFORCE A

FIRING MILITARY EXERCISE (ASFAO) TO BE CONDUCTED FROM 05 JUN TILL 26

JUN 2023 0500-1200 UTC WITH REF 260740 LTAAYWYT APR 2023.

2. GREEK AIS DID NOT PROMULGATE APPROPRIATE NOTAM FOR THE EXERCISE

AREA IN ACCORDANCE WITH OUR REF 260740 LTAAYWYT APR 2023.

UNDER THESE CIRCUMSTANCES DUE TO THE INSISTENT ATTITUDE OF GREECE,

TURKIYE IS LEFT WITH NO OTHER ALTERNATIVE BUT TO TAKE ITS OWN

INITATIVE TO PROMULGATE THE NECESSARY NOTAM FOR THE EXERCISE AREA.

TURKIYE WILL TAKE NECESSARY MEASURES FOR THE SAFETY OF THE GENERAL

AIR TRAFFIC AS SHE DID IN THE PAST AND IS ALWAYS READY FOR

COOPERATION AND COORDINATION IN THIS RESPECT.

END PART 1 OF 2. 05 JUN 05:00 2023 UNTIL 26 JUN 12:00 2023. CREATED: 30 MAY

08:18 2023


A3765/23 (Issued for LTBB LGGG PART 2 OF 2) – 3. EXERCISE AREA: : 384500N0252100E 384500N0245200E

381800N0245200E

381800N0252100E 384500N0252100E

DATE AND TIME:

JUN 05 0500-1200

JUN 12-15 0500-1200

JUN 19-22 0500-1200

JUN 26 0500-1200

VERTICAL LIMITS: SFC-6000FT AMSL

4. PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT:

A. THE FLIGHTS WILL BE CONDUCTED VFR CONDITIONS AND UNDER POSITIVE

RADAR CONTROL.

B. EXERCISE AIRCRAFT SHALL DISPLAY ANTI-COLLISION AND NAVIGATION

LIGHTS CONTINUOUSLY.

5. PROCEDURES FOR NON-EXERCISE AIRCRAFT:

IN THE INTEREST OF FLYING SAFETY DURING THE EXERCISE, NON-EXERCISE

AIRCRAFT ARE STRONGLY ADVISED NOT TO FLY WITHIN THE EXERCISE AREA

ABOVE. SFC – 6000FT AMSL END PART 2 OF 2, 05 JUN 05:00 2023 UNTIL 26 JUN 12:00

2023. CREATED: 30 MAY 08:18 2023

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ στην «καρδιά του Αιγαίου» μέχρι τις 26 Ιουνίου"

Πειθαρχική δίωξη σε γυναικολόγο για πλαστές χρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ

Μεγάλη απάτη αποκάλυψε ο έλεγχος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), αφού ιδιώτης γυναικολόγος χρέωνε στον ΕΟΠΥΥ ιατρικές επισκέψεις που δεν είχαν διενεργηθεί. Στην ίδια δομή αποκαλύφθηκε και μια δεύτερη απάτη χιλιάδων ευρώ.

Οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές της Ε.Α.Δ. έπειτα από επώνυμη καταγγελία έκαναν έλεγχο σε ιδιώτη γιατρό – γυναικολόγο στη Θεσσαλονίκη, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023 που όπως φαίνεται εν αγνοία των ασφαλισμένων χρέωνε στον ΕΟΠΥΥ πολλαπλές επισκέψεις τους στο ιατρείο του, για το χρονικό διάστημα των ετών 2019 έως και 2022.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός κατά τα έτη 2019 – 2022,προέβη στην καταχώρηση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ 225 ψευδών επισκέψεων στο ιατρείο του από τους 22 ασφαλισμένους (12 για την καταγγέλλουσα και 223 για τους 21 άλλους ασφαλισμένους). Η έκθεση ελέγχου διαβιβάσθηκε στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον γιατρό, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργειών και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων του ελέγχου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχική δίωξη σε γυναικολόγο για πλαστές χρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ"

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από καρδιολογικό πρόβλημα – Στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης

Με κατηγορηματικό τρόπο, ο διευθυντής του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννης Παπαγιάννης, καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας να οφείλονταν σε κάποιο γενετικό αρρυθμιογόνο νόσημα της καρδιάς, το οποίο δεν ανιχνεύθηκε από τους γιατρούς ή από τον απινιδωτή που της τοποθετήθηκε.

«Αποκλείστηκε η οποιαδήποτε αρρυθμιογόνος ή άλλη πάθηση της καρδιάς. Σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε την αιτία, δεν υπήρχε ένδειξη καρδιακού προβλήματος, δεν πιστεύω ότι πέθανε από την καρδιά της» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαγιάννης στην κατάθεση του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγγου. Σημειώνεται πως σήμερα βρέθηκε στη δίκη και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο επιστήμονας εξήγησε στο δικαστήριο πως η Τζωρτζίνα τους παραπέμφθηκε από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη προκειμένου να βρουν την κατάλληλη θεραπεία. «Την εκτιμήσαμε παιδιοκαρδιολογικά. Καταρχήν ξεκινήσαμε από το ιστορικό, από το οποίο προέκυψε πως δεν υπήρχε κανένα ένα ανεξήγητο συμβάν ανακοπής σε νεαρό άτομο στην οικογένεια. Το παιδί ωστόσο υπέστη ανακοπή στο Καραμανδαειο το οποίο αντιμετωπίστηκε μετά από μακρά προσπάθεια των συναδέλφων. Υπήρχαν και τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας που είχαν πεθάνει. Ετέθη έτσι η υποψία καρδιολογικού νοσήματος. Η Τζωρτζίνα πριν από το συμβάν δεν είχε κανένα σύμπτωμα, ήταν ένα ζωηρό παιδί. Δεν υπήρχε κανένα εύρημα που να συνηγορεί για καρδιακό νόσημα.

Στην οικογένεια δεν υπήρχε κανένα τέτοιο ιστορικό ανακοπής σε νεαρά άτομα. Στην εξέταση δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό εύρημα. Στη συνέχεια κάναμε ηλεκτροκαρδιογράφημα, το παιδί παρουσίαζε φυσιολογικό ρυθμό, δεν είχε αρρυθμίες, δεν είχε καμία διαταραχή στην καρδιά. Οποιαδήποτε πληροφορία από το ηλεκτροκαρδιογράφημα ήταν φυσιολογική. Ήταν ένα μήνα στη ΜΕΘ και ήταν σε μόνιτορ δεν παρουσίασε ποτέ αρρυθμίες.

Δεν είχε παθολογικές βραδυκαρδίες, ούτε άλλες αρρυθμίες, διενεργήσαμε άλλες εξετάσεις για να αποκαλύψουμε τυχόν άλλες λανθάνουσες διαταραχές που δεν φαίνονται στο απλό καρδιογράφημα. Και αυτό αποκλείστηκε. Κάναμε έλεγχο με υπέρηχο, ήταν όλα φυσιολογικά. Εκτός από ήπιες διαταραχές που οφείλονταν στην υποξαιμία που είχε επηρεάσει το παιδί. Επίσης το παιδί παρακολουθήθηκε ένα μήνα στη μονάδα μας, το εξετάζαμε τακτικά και σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν παρουσίασε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα. Εξετάζουμε τα πάντα πριν και δεν προχωράμε άμεσα στη θεραπεία».

Ο μάρτυρας εξήγησε και το πως αποφασίστηκε να τοποθετεί στο παιδί απιδινωτής, επισημαίνοντας: «Συζητήσαμε με τους γονείς τα υπέρ και τα κατά του απινιδωτή. Είδαμε ότι υπήρχαν οι αιφνίδιοι θάνατοι των άλλων δυο παιδιών και η ανεξήγητη ανακοπή της Τζωρτζίνας. Δεν είχαμε βρει κάποιο αίτιο ότι αυτά συνέβησαν από αρρυθμία και προβληματιστήκαμε αν πρέπει να μπει το μηχάνημα. Όμως επειδή κάποια ευρήματα μπορεί να διαφύγουν αποφασίσαμε να τοποθετηθεί ο απινιδωτής ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο στο μέλλον. Όταν αντιμετωπίστηκαν οι λοιμώξεις βάλαμε τον απινιδωτή και όταν το παιδί ανένηψε το στείλαμε στη Πάτρα. Ο απινιδωτής συγκεντρώνει τα δεδομένα και μας τα στέλνει».

Μάλιστα, διευθυντής του παιδιοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρο εξήγησε καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι με τον απιδινωτή το παιδί βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να τους στέλνει καθημερινά δεδομένα. «Δεν είδαμε ποτέ κάποια αρρυθμία, κάποια παθογένεια. Το παιδί δεν εκδήλωσε κάποια αρρυθμία και δεν κατέγραψε τίποτα το μηχάνημα» τόνισε ο μάρτυρας.

Η ημέρα του θανάτου

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα δεδομένα που προέκυψαν την ημέρα του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.«Την τελευταία ημέρα ζωής του παιδιού έχουμε σημαντικά δεδομένα. Έλαβα μια κλήση από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της ανακοπής και μου ζήτησε να δω μια καταγραφή που μου είχε στείλει. Μπήκα στο σύστημα και είδα ότι στις 2 το μεσημέρι υπήρχε φυσιολογικός ρυθμός καρδιάς. Δηλαδή, 20 λεπτά πριν το συμβάν το παιδί είχε φυσιολογικό ρυθμό. Στην ανάνηψη του παιδιού γύρω στις 15.30 μου εστάλη ακόμη μια καταγραφή που έδειχνε ότι το μηχάνημα λειτουργούσε σαν βηματοδότης γιατί οι παλμοί είχαν πέσει κάτω από τους 60. Δεν είχε καταγράψει καμία επικίνδυνη αρρυθμία που να το κάνει να λειτουργήσει ως απινιδωτής. Όταν η καρδιά έπαψε να λειτουργεί μου εστάλη ένα καρδιογράφημα που έδειχνε ότι το μηχάνημα συνέχιζε να λειτουργεί όμως η καρδιά δεν ανταποκρινόταν…».

Πρόεδρος: Το παιδί είχε εξεταστεί από την κ. Καρατζά και βρέθηκαν όλα φυσιολογικά. Η εξέταση αυτή έπρεπε να επαναλαμβάνετε ανά τακτά διαστήματα;

Μάρτυρας: Η καρδιολογική εξέταση των παιδιών δεν είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά , γίνεται σε προσχολική ηλικία και μόνο μετά από κάποιες ενδείξεις (…). Δεν υπήρχε ένδειξη μετά από δυο μήνες να εξεταστεί εκ νέου το παιδί τη στιγμή που τα δεδομένα ήταν φυσιολογικά.

Πρόεδρος: Όταν το παιδί εισήχθη στο Ωνάσειο το πρώτο 24ωρο παρουσίασε σπασμούς, είχε πυρετό. Όλο αυτό διήρκησε 20 λεπτά, αυτό το επεισόδιο είχε σχέση με την λοίμωξη που είχε ήδη ή είχε σχέση με τη την τετραπληγία;

Μάρτυρας: Ήταν συνδυασμός και των δυο. Δεν παρατηρήθηκε κάποια παθολογική αρρυθμία και σε αυτό το συμβάν.

Πρόεδρος: Ποιά είναι τα αίτια ανακοπής στην ηλικία της Τζωρτζίνας;

Μάρτυρας: Υπάρχουν τα γενετικά αρρυθμιογόνα σύνδρομα, υπάρχουν πολλοί τύποι διαταραχών που δεν βρέθηκαν στον έλεγχο ούτε στον γενετικό…..

Πρόεδρος: Αυτά όλα αν υπάρχουν θα θέσουν σε λειτουργία πρώτα τον απινιδωτή;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Άρα αν συνέβαιναν όλα αυτά θα είχαμε λειτουργία του απινιδωτή

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο του ‘22 το παιδί, έκανε κάποια επεισόδια. Σας έκανε κάποια ενημέρωση η κ. κατηγορουμένη; Σας είπε κάτι για αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Όχι, δεν θυμάμαι κάτι.

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεση σας ότι θα φαίνονταν στη καρδιά αν δεν είχαν κάνει καλή ανάνηψη στο Καραμανδάνειο….

Μάρτυρας: Αν δεν είχαν κάνει καλή ανάνηψη η καρδιά θα ήταν επηρεασμένη.

Πρόεδρος: Υπάρχει περίπτωση να υπήρχε κάποιο γενετικό αρρυθμιογόνο νόσημα και να μην ήταν ανιχνεύσιμο; Έγινε έλεγχος σε 5.000 γονίδια και ο αυτός ήταν αρνητικός, δεν είχε βρεθεί τίποτα.

Μάρτυρας: Υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό. Ακόμη και 1 στις 100 των σπάνιων περιπτώσεων θα καταγράφονταν στην λειτουργία του απινιδωτή.

Πρόεδρος: Η κεταμίνη τι είδους φάρμακο είναι;

Μάρτυρας: Είναι κατασταλτικό φάρμακο, το χορηγούμε όταν πρέπει να κάνουμε κάποια επίπονη πράξη, τη χρησιμοποιούμε για παράδειγμα σε καθετηρίαση της καρδιάς.

Πρόεδρος: Χρησιμοποιείται κεταμίνη στην ανάνηψη;

Μάρτυρας: Είναι απίθανο, όταν ο ασθενής είναι σε ανακοπή να του δόσεις κεταμίνη.

Σύνεδρος: Το βάρος της καρδιάς ήταν 47 γραμμάρια δείχνει κάτι αυτό;

Μάρτυρας: Εν ζωή η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν απόλυτα φυσιολογική. Είχε φυσιολογικό μέγεθος και πάχος. Τώρα μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας πέφτει ένα ποσοστό της μάζας έως και 30%. Μετά το θάνατο μπαίνει σε φορμόλη και αφυδατώνεται και χάνει και άλλη μάζα. Δεν είναι ένδειξη το βάρος της καρδιάς!

Ερωτήσεις από τους δικηγόρους του Μάνου Δασκαλάκη

Πολιτική Αγωγή: Ήσασταν διστακτικός για τον απινιδωτή. Γιατί;

Μάρτυρας: Ήμουν διστακτικός γιατί δεν μου εδόθη κάποιο αίτιο για αρρυθμίες αλά έχοντας υπόψη τους δυο ανεξήγητους θανάτους στην οικογένεια, την επιθυμία των γονέων να τοποθετηθεί και το μικρό ποσοστό ανεξήγητων παθήσεων συμφωνήσαμε να τοποθετηθεί.

Πολιτική Αγωγή: Η επιθυμία αυτή ήταν και των δυο γονέων;

Μάρτυρας: Απ’ ότι θυμάμαι ήταν και οι δυο γονείς σύμφωνοι.

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος του πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος έκανε ερωτήσεις για το αν ήταν κοντά η μητέρα στο παιδί τις ώρες των επεισοδίων.

Γεωργακόπουλος: 15:10 σας αποστέλλεται ένα καρδιογράφημα από την ομάδα της ανάνηψης. Κλπ κλπ. Στις 15:27:21 πως έγινε η ενημέρωση;

Μάρτυρας: Από το ίδιο μηχάνημα.

Γεωργακόπουλος: Άρα στις 15:27 η μητέρα βρίσκεται πλησίον του παιδιού;

Μάρτυρας: Ναι

Γεωργακόπουλος: Στο 15:10 η καρδιά λαμβάνει ερεθίσματα αλλά δεν λειτουργεί;

Μάρτυρας: Ανταποκρίνεται αλλά δεν ξέρουμε πόσο καλά .

Γεωργακόπουλος: Θα μπορούσε η τζωρτζινα να έχει πεθάνει από την καρδιά της;

Μάρτυρας: Δεν πιστεύω ότι πέθανε από την καρδιά της! Δεν είχε ένδειξη καρδιακού προβλήματος

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από καρδιολογικό πρόβλημα – Στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης"

Εγκληματική οργάνωση διευκόλυνε την παράνομη μεταφορά μεταναστών – Άνω του 1 εκ. ευρώ το όφελός τους

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 42, 42 και 41 ετών, με δράση στην πλαστογραφία, υπεξαγωγή εγγράφων και κλοπή, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διεξοδικές έρευνες σε κατάστημα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη ο πρώτος 42χρονος για την κατοχή συνολικά 1.321 ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και εγγράφων ταυτοποίησης (διαβατήρια, δελτία ταυτοτήτων, άδειες διαμονής, άδειες παραμονής, άδειες οδήγησης).

Στη συνέχεια, από το προανακριτικό υλικό και με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) σε πληροφοριακό επίπεδο, προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμη αλλοδαπών 42 και 41 χρονών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή του κέντρου Αττικής, εντός ταξιδιωτικού πρακτορείου, συνελήφθησαν ως συνεργάτες του 42χρονου, να κατέχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φωτογραφικές μηχανές, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.230.00 ευρώ.

Εγκληματική οργάνωση διευκόλυνε την παράνομη μεταφορά μεταναστών – Άνω του 1 εκ. ευρώ το όφελός τους

Ο τρόπος δράσης του οργανωμένου κυκλώματος, που διευκόλυνε την παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα προς τις Ευρωπαϊκές χώρες κυρίως αεροπορικώς με πλαστά – παραποιημένα – κλεμμένα έγγραφα, περιγράφεται ως εξής: ο πρώτος συλληφθέντας αναλάμβανε να παραλάβει το πλαστό – παραποιημένο – κλεμμένο έγγραφο και εν συνεχεία να αγοράσει από το προαναφερόμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο εισιτήρια για την Ευρώπη.

Οι συλληφθέντες του ταξιδιωτικού πρακτορείου, οι οποίοι φέρονται να είναι και ιδιοκτήτες αυτού, για κάθε εισιτήριο που εξέδιδαν για την παράνομη μεταφορά του παράτυπου μετανάστη, εισέπρατταν 15 ευρώ κατά κεφαλή επιπλέον της αξίας του κάθε εισιτηρίου. Ο 42χρονος τους έδινε την εντολή να εκδώσουν τα εισιτήρια με αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος και προορισμό την Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία. Το συνολικά προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης από την πώληση των ταξιδιωτικών & ταυτοποιητικών εγγράφων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 1.000.000 εκ. ευρώ.

Από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό πρόκειται να κατατεθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα – έγγραφα ταυτοποίησης, καθώς και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός πρόκειται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι έρευνες σε πληροφοριακό επίπεδο συνεχίζονται από την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας και αναλύονται – επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται η διασύνδεση της δράσης των μελών του υπόψη κυκλώματος με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκληματική οργάνωση διευκόλυνε την παράνομη μεταφορά μεταναστών – Άνω του 1 εκ. ευρώ το όφελός τους"

Παραμένει στη φυλακή ο Μπελέρης - Ελεύθερος με όρους ο Κοκαβέσης

Την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή και την αποφυλάκιση υπό όρους του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων, έπειτα από την εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει.

Σύμφωνα με το Top Channel της Αλβανίας, ο Κοκαβέσης, που αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων υγείας, θα έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.

Κανένας από τους δύο δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση του Εφετείου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπελέρης - που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων - ζήτησε την αποφυλάκιση και την αλλαγή του μέτρου της «κράτησης», που του επιβλήθηκε από το Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς. Την ίδια έκκληση απηύθυνε και ο Κοκαβέσης, ο οποίος μετά τη σύλληψη, εισήχθη στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Κασκαρέλης συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τσάκα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών - μελών ΝΑΤΟ στο Όσλο.

Εκεί, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παραμένει στη φυλακή ο Μπελέρης - Ελεύθερος με όρους ο Κοκαβέσης"

Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σπυράκη

Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη. Είχαν προηγηθεί οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η άρση ασυλίας για τον Αλέξη Γεωργούλη αφορά στην υπόθεση της Ελένης Χρονοπούλου και τις καταγγελίες της για «βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης».

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η Μαρία Σπυράκη ελέγχεται για ενδεχόμενη εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές βοηθών της.

Η κ. Σπυράκη, σύμφωνα πάντα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας».

«Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σπυράκη"

Χαϊδάρι: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης που οδήγησε στον θάνατο του οδηγού ταξί

Ένας σεσημασμένος ληστής με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είναι ο άνθρωπος που τη νύχτα των εκλογών επιτέθηκε σε οδηγό ταξί, τον λήστεψε και στην συνέχεια τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην περιοχή του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι με αποτέλεσμα να πεθάνει από τον τρόμο και την ταραχή που βίωσε.

Ο ληστής με το ασημένιο πιστόλι συνελήφθη μετά από έρευνα πολλών ημερών καθώς τον πρόδωσε ένα βίντεο που τον δείχνει να κινείται στο Χαϊδάρι λίγα λεπτά μετά την ληστεία και να μετράει τα χρήματα που άρπαξε από τον 50χρονο ταξιτζή. Μάλιστα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατάφερε να αποκωδικοποίησει το δρομολόγιο διαφυγής του, να εντοπίσει τα ταξί που χρησιμοποίησε και στη συνέχεια να πάρει καταθέσεις από τους οδηγούς και να ταυτοποιήσει τον δράστη. 



Ο ομογενής συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα, εκεί όπου κατέληξε μετά την ληστεία και το θάνατο του 50χρονου ταξιτζή στο Χαϊδάρι. Μάλιστα στο μπαλκόνι βρέθηκε και το ασημένιο πιστόλι με το οποίο ο ληστής επιτέθηκε και άρπαξε 60 ευρώ από γυναίκα οδηγό ταξί τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Όταν τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία ο οδηγός, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έφτιαξε ειδική ομάδα προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τον ληστή.

 

Ο 50χρονος βρέθηκε σε ύπτια θέση δίπλα στην πόρτα του οδηγού, χωρίς να έχει επάνω του το τσαντάκι με τα χρήματα, το κινητό του τηλέφωνο και το κλειδί του οχήματος. Ο άτυχος άντρας δε έφερε ίχνη κακοποίησης και ο θάνατος του οφείλετε στο άγριο συμβάν που έζησε καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σε βίντεο που βρήκαν από κατάστημα οι αστυνομικοί εντοπίστηκε άνδρας στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου λίγα λεπτά μετά την επίθεση να περπατάει και να μετράει χρήματα. Πρόκειται για τα λεφτά που άρπαξε από τον άτυχο οδηγό.

taxi-xaidari___2_

Όπως έδειξαν τα καρέ ο ληστής από το «Παλατάκι» επιβιβάστηκε σε ταξί που οδηγούσε γυναίκα για να πάει στο σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα. Όπως κατέθεσε στην αστυνομία η γυναίκα τον περίμενε να ανέβει στο σπίτι και λίγα λεπτά αργότερα τον μετέφερε σε άλλη διεύθυνση.

Πέντε ημέρες μετά πάλι άγρια ξημερώματα σημειώθηκε μια νέα ληστεία σε οδηγό ταξί στην Αγία Βαρβάρα από την οποία ο ληστής άρπαξε 60 ευρώ. Η γυναίκα οδηγός αναγνώρισε τον δράστη στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί, τον οποίο και ταυτοποίησαν καθώς ήταν σεσημασμένος για ληστείες.

taxi-xaidari___1_

Πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ληστεία κατά συρροή από την οποία επήλθε ο θάνατος του 50χρονου, παράνομη οπλοφορία κατ εξακολούθηση και έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαϊδάρι: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης που οδήγησε στον θάνατο του οδηγού ταξί"

Ανατροπή με τους αγνοούμενους στην Κρήτη: Έκλεψαν βάρκα και ανέβασαν στόρι στο Instagram

Μπορεί όντως η περιπέτεια των δύο νεαρών που χάθηκαν με μια βάρκα στην περιοχή της Χερσονήσου να είχε αίσιο τέλος, μετά την επιχείρηση αναζήτησης τους από τις αρχές, ωστόσο, τώρα βρέθηκαν κατηγορούμενοι, καθώς όπως προέκυψε, είχαν κλέψει τη βάρκα και μάλιστα μόνοι τους... "ενημέρωσαν" τις αρχές ότι ταξιδεύουν για τη Ντία!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Χθες το βράδυ, οι δύο νεαροί, 23 ετών, ο ένας από τη Σλοβενία και ο άλλος από την Ελλάδα, αποφάσισαν να κλέψουν τη βάρκα και να πάνε μια βόλτα... Ο ένας εργάζεται σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου  και ο άλλος σε επιχείρηση με σκάφη και είδη θαλάσσης.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα σκάφη μετέβη στο Α.Τ Χερσονήσου και κατήγγειλε την κλοπή κάνοντας μήνυση κατά αγνώστων, χωρίς να έχει προφανώς ιδέα για το τι είχε συμβεί...

Στην πορεία της βραδιάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο νεαροί ανέβασαν ... story στο instagram λέγοντας "Κλέψαμε μια βάρκα" και με ένα ... βελάκι έδειξαν ότι κατευθύνονται στη Ντία!

Το story είδαν αρκετοί χρήστες του instagram ενώ οι αρχές ειδοποιήθηκαν και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση καθώς οι δύο νεαροί αδυνατούσαν να επιστρέψουν αφού έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Ευτυχώς εντοπίστηκαν σώοι, όμως, μετά την αίσια έκβαση της περιπέτειάς τους, θα κληθούν να βρεθούν ενώπιον των αρχών.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού επισημαίνεται ότι:

"Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για αγνοούμενη λέμβο με επιβαίνοντες έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 23χρονο αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανάληψης Ηρακλείου και ν. Δία. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρωινές ώρες σήμερα, η λέμβος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητη, βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού κατά των υπαιτίων".

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή με τους αγνοούμενους στην Κρήτη: Έκλεψαν βάρκα και ανέβασαν στόρι στο Instagram"

Αναβολή δίκης ζήτησε ο δολοφόνος της Κοζάνης που είχε εισβάλει σε ΔΟΥ με τσεκούρι για να δώσει… πανελλήνιες

Mετά από αίτημά του καταδικασμένου, σε πρώτο βαθμό, δράστη (ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση), αναβλήθηκε η σημερινή (1/6/2023) εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, της δολοφονικής επίθεσης με το τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Ο πρώτος λόγος για το αίτημα της αναβολής είχε να κάνει με τ’ ότι, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε λάβει γνώση των εγγράφων της δικογραφίας,  ο δεύτερος λόγος ήταν ότι κατά την άποψη του είναι κατασκευασμένα τα πρακτικά κι ο τρίτος λόγος είναι ότι θέλει να συμμετέχει στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο δράστης το καλοκαίρι του 2020 εισέβαλε στη ΔΟΥ Κοζάνης και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων – ο Πέτρος – που έχασε τη ζωή του μετά από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

 

kozan
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή δίκης ζήτησε ο δολοφόνος της Κοζάνης που είχε εισβάλει σε ΔΟΥ με τσεκούρι για να δώσει… πανελλήνιες"

45 θάνατοι από CoViD και 40 διασωληνωμένοι - 37.014 νεκροί από την αρχή της πανδημίας

H CoViD - 19 συνεχίζει να προκαλεί νέα θύματα παρά την κήρυξη του τέλους της πανδημίας. Αρκετοί ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία και δεν είναι και λίγοι αυτοί που διασωληνώνονται. Εντούτοις την εβδομάδα που μας πέρασε οι δείκτες είναι πτωτικοί.

Την εβδομάδα 22-28 Μαΐου, 45 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 85  έτη), 40 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 629 είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει μείωση.

Τα συνολικά θετικά δείγματα για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος, ανέρχονται σε 66.

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 5% σε σύνολο 239.421 εργαστηριακών ελέγχων.

Οι νέες διασωληνώσεις ανήλθαν σε 7.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS- CoV-2 σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Από την αρχή της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων είχε ανέλθει την περασμένη εβδομάδα σε 36.969 (στοιχεία Π.Ο.Υ) και με την προσθήκη των νέων απωλειών, ανέρχεται πλέον σε 37.014.

*Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ δεν δίνει πλέον στοιχεία για το σύνολο των θανάτων.Τελευταία φορά που είχε ενημερώσει σχετικά ήταν στο επιδημιολογικό δελτίο που αφορούσε την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2022 (34.779 θάνατοι).

                Δείκτες CoViD

22-28 Μαΐου

15-22 Μαΐου

Νέοι θάνατοι 45 52
Διασωληνωμένοι 40 53
Νέες εισαγωγές 629 636
 
Παραλλαγές

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 την τελευταία εβδομάδα μέτρησης ήταν η XBB.1.5 - γνωστή και ως "Κράκεν" (86% των κρουσμάτων). 

Γρίπη

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση στα δείγματα από την ΠΦΥ (sentinel), δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "45 θάνατοι από CoViD και 40 διασωληνωμένοι - 37.014 νεκροί από την αρχή της πανδημίας"

Συνδρομητική τηλεόραση: Βαριές καμπάνες για χρήστες παράνομων αποκωδικοποιητών

Σημαντικές απώλειες για τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης και τα δημόσια ταμεία αλλά και κινδύνους που σχετίζονται με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στους χρήστες, προκαλεί η πειρατεία στην συνδρομητική τηλεόραση που υπολογίζεται από 600 έως 900 χιλ. συνδρομές στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα τα νοικοκυριά με νόμιμη συνδρομή συνδρομητικής τηλεόρασης είναι 1.238.000 με τη διείσδυση το 2023 να διαμορφώνεται στο 31%, από 30% το 2022. Η διείσδυση αυτή αφήνει σημαντικό περιθώριο στους πειρατές να αναπτύξουν το παράνομο δίκτυο τους.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια από τις διωκτικές αρχές και τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας οπτικοακουστικού περιεχομένου και τα κυκλώματα, τα οποία δρουν πουλώντας παράνομα αποκωδικοποιητές που αναμεταδίδουν κυρίως τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις σε κάθε χώρα.

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε να καταθέσουν ενόρκως οκτώ χρήστες τα στοιχεία των οποίων υπήρχαν στη δικογραφία. Οι χρήστες ομολόγησαν ότι αγόρασαν από τη σπείρα παράνομο αποκωδικοποιητή. Μέσω αυτού, είχαν, χωρίς άδεια των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης, πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο πλατφορμών.

Ποινική ευθύνη των χρηστών

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι οι χρήστες πειρατικού προγράμματος συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν ποινικές ευθύνες με προβλεπόμενες ποινές φυλάκισης τουλάχιστον ενός μήνα και χρηματική ποινή έως και €15.000 με το Π.Δ. 343/2002.

Μάλιστα, κατά καιρούς έχουν καταδικαστεί  χρήστες πειρατικού οπτικοακουστικού περιεχομένου. Οι κατηγορίες και κατ’ επέκταση οι ποινές προκύπτουν μετά από κλήση του ανακριτή σε απλούς χρήστες πειρατικού περιεχομένου να καταθέσουν. Μια τέτοια περίπτωση προέκυψε τον Δεκέμβριο, όταν η Ασφάλεια Πατρών συνέλαβε επτά άτομα για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών. Η σπείρα δραστηριοποιείτο επί εξαετίας, με 2.000 πελάτες.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σπείρες διακίνησης πειρατικών τηλεοπτικών συνδέσεων σχετίζονται άμεσα με το «οργανωμένο έγκλημα» και τις δράσεις του, η συναναστροφή και οι οικονομικές συναλλαγές με αυτά τα κυκλώματα μπορεί να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες για έναν χρήστη τέτοιων παράνομων υπηρεσιών.

Διάτρητη η ψηφιακή ασφάλεια των χρηστών

H εγκατάσταση ενός παράνομου αποκωδικοποιητή ανοίγει διάπλατα την πόρτα του σπιτιού μας σε χάκερς, αφήνοντας όλα τα προσωπικά δεδομένα και τα οικονομικά στοιχεία μας εκτεθειμένα στο κυβερνοέγκλημα.

Οι πειρατικοί αποκωδικοποιητές έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, από όπου ανανεώνονται οι πλαστές πιστοποιήσεις και οι κωδικοί που «σπάνε» για να δίνουν πρόσβαση στις πλατφόρμες. Οι δημιουργοί ή και οι πωλητές αυτών των προγραμμάτων αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο των χρηστών, οι οποίοι είναι εν δυνάμει θύματα υποκλοπής προσωπικών στοιχείων, όπως οικογενειακές φωτογραφίες και βίντεο, κωδικών πρόσβασης και οικονομικών δεδομένων, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, στοιχεία TAXIS κ.ά.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA) – Συμμαχία κατά της οπτικοακουστικής πειρατείας – αναφορικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι καταναλωτές που συνδέονται με παράνομες πλατφόρμες, η μέση πιθανότητα να εγκατασταθεί μια εφαρμογή κακόβουλου λογισμικού στις πειρατικές συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης είναι 57%.

Βάσει των στοιχείων που επικαλείται, παγκοσμίως, υπάρχουν περισσότερες από 357 εκατομμύρια καθημερινές επισκέψεις σε ισοτόπους πειρατείας οπτικοακουστικών μέσων, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει, δυσανάλογα με το μέγεθός της, το 45,72% της επισκεψιμότητας.

Η Κομισιόν

Η πειρατεία αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων ευρείας εμπορικής κλίμακας, όπως συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων μπαίνει στο στόχαστρο και της Κομισιόν, σε μια προσπάθεια να προστατευτεί η πνευματική ιδιοκτησία. Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην έκδοση σύστασης σχετικά με την καταπολέμηση του φαινομένου, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη, τις εθνικές αρχές τους, τους κατόχους δικαιωμάτων και τους παρόχους ενδιάμεσων υπηρεσιών να λάβουν αποτελεσματικά, ισορροπημένα και κατάλληλα μέτρα.

Η σύσταση της Κομισιόν

Ειδικότερα, η σχετική σύσταση επικεντρώνεται σε τρεις κύριους τομείς, στην έγκαιρη διεκπεραίωση των ειδοποιήσεων που σχετίζονται με ζωντανές εκδηλώσεις, στις δυναμικές προσωρινές διαταγές και στις εμπορικές προσφορές και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στην πρώτη περίπτωση, με βάση την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες, τονίζεται η σημασία ανάληψης επείγουσας δράσης από τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ζημία που προκαλείται από την παράνομη μετάδοση συνεχούς ροής.

Όσον αφορά τις δυναμικές προσωρινές διαταγές και σύμφωνα με τα ένδικα μέσα που προβλέπονται στην οδηγία σχετικά με την επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, η σύσταση ενθαρρύνει τη χρήση προσωρινών διαταγών φραγής, προσαρμοσμένων στις ζωντανές εκδηλώσεις. Όσον αφορά τις ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις, ενθαρρύνονται τα κράτη μέλη να χορηγούν στους διοργανωτές τους έννομο συμφέρον για να ζητούν την έκδοση προσωρινών διαταγών, όπου αυτό δεν είναι σήμερα εφικτό.

Τέλος συνιστάται επίσης στους διοργανωτές αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων, καθώς και στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και την ελκυστικότητα των εμπορικών τους προσφορών προς τους τελικούς χρήστες σε ολόκληρη την Ένωση. Τα κράτη μέλη καλούνται να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές σχετικά με τις νόμιμες προσφορές που υπάρχουν για να απολαύσουν αυτού του είδους το περιεχόμενο, καθώς και τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με το ζήτημα της πειρατείας.

Η Ολλανδία

Μεγάλο «χτύπημα» κατά των παράνομων συνδρομητικών υπηρεσιών, πέτυχε η ολλανδική Υπηρεσία Δημοσιονομικών Πληροφοριών και Ερευνών (FIOD) με την αρωγή της Europol, καθώς έβαλαν τέλος σε μια παράνομη υπηρεσία IPTV με περισσότερους από 1.000.000 χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε η Europol στις 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά επιδρομών σε όλη την Ολλανδία. Αρκετά άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα συμμετοχής στην παράνομη ροή premium περιεχομένου. Τα πακέτα που αγόραζαν οι συνδρομητές τους έδιναν παράνομη  πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και σε βιβλιοθήκη 15.000 ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Οικονομικού Εγκλήματος της Europol βοήθησε στον εντοπισμό των βασικών στόχων και της εγκληματικής τους δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδρομητική τηλεόραση: Βαριές καμπάνες για χρήστες παράνομων αποκωδικοποιητών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news