facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Λαμία: Παραλίγο τραγωδία με 14χρονο

Παραλίγο τραγωδία το μεσημέρι της Παρασκευής (16/6) στο Παγκράτι Λαμίας, όταν 14χρονος Ρομά περιεργαζόταν καταστραμμένο κυνηγετικό όπλο που βρήκε εγκαταλειμμένο σε χωράφι και από λάθος αυτοπυροβόληθηκε!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο μικρός  εντόπισε την κάνη και τη θαλάμη παλιού και οξειδωμένου κυνηγετικού όπλου σε χωράφι τέρμα στην οδό Λεβαδείας και προσπάθησε με μια πέτρα να του τοποθετήσει φυσίγγιο, το οποίο και εξερράγη στο πρόσωπό του.

Άλλα παιδιά που ήταν μαζί του ειδοποίησαν τους γονείς του και αμέσως μετέφεραν τον 14χρονο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως διαπιστώθηκε, για καλή του τύχη, τα σκάγια και η φλόγα φέρεται να το χτύπησαν στο αριστερό μάγουλο και ξυστά στον κρόταφο, ωστόσο προληπτικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, συνοδεία της μητέρας του, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το ΑΤ Λαμίας, που ξεκίνησε προανάκριση για την εξέταση των συνθηκών που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός παιδιού. Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 52χρονος πατέρας του παιδιού για παραμέληση της εποπτείας του, ο οποίος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Παραλίγο τραγωδία με 14χρονο "

Έβρος: Σε τουρκική νησίδα μια ανάσα από τα σύνορα βρέθηκαν χθες για λίγες ώρες 37 μετανάστες

Ανησυχία προκάλεσαν εικόνες που έδειχναν ομάδα μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο ανάμεσα στο Σουφλί και την Κορνοφωλιά, που όμως διαπιστώθηκε πως δεν επρόκειτο για απόπειρα παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, στις εικόνες που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται 37 άτομα, με την πλειοψηφία εξ αυτών να είναι γυναίκες και παιδιά. Ειδικοτερα, ανάμεσά τους υπήρχαν 15 γυναίκες και 12 παιδιά γεγονός που στην αρχή προκάλεσε ανησυχία, στην πορεία όμως φάνηκε πως είχαν εξορμήσει στο σημείο για έναν... απλό περίπατο.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως δεν υπήρξε καμία αναφορά για οποιοδήποτε συμβάν επί ελληνικού εδάφους, ενώ βρίσκονταν σε τουρκική νησίδα χωρίς να διέλθουν παράνομα εντός ελληνικής επικράτειας. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Σε τουρκική νησίδα μια ανάσα από τα σύνορα βρέθηκαν χθες για λίγες ώρες 37 μετανάστες"

Καιρός αύριο: Βροχές την Κυριακή (18/06) – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα:
α)τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),
β)τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),
γ)μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,
δ)κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.
Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας). Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί 6 με 7 και γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές την Κυριακή (18/06) – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα"

Τραγωδία στην Λευκάδα: Πενηντάχρονος πνίγηκε καθώς παρασύρθηκε από τεράστια κύματα

Ένας 50χρονος Ρουμάνος τουρίστας χάθηκε στα τεράστια κύματα στο Κάθισμα όταν με αυτό τον καιρό πήγε με την σύζυγό του να κάνει μπάνιο στο Κάθισμα .

Για αρκετή ώρα κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει το πτώμα του άτυχου τουρίστα λόγω των τεράστιων κυμάτων (φωτο) και αποφασίσθηκε να πετάξει ελικόπτερο για να βοηθήσει. Να σημειωθεί ότι οι ναυαγοσώστες, που έδωσαν μάχη για την σωτηρία του,  είχαν προειδοποιήσει το ζευγάρι να μην μπει για μπάνιο γιατί είναι επικίνδυνα. Όμως δεν τους άκουσαν.

Πριν από λίγη ώρα το κύμα ξέβρασε το πτώμα στην στεριά και έτσι ακυρώθηκε και η πτήση του ελικοπτέρου. Το πτώμα παραλαμβάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Πνιγμός λουόμενου στο Κάθισμα 

ilefkada

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Λευκάδα: Πενηντάχρονος πνίγηκε καθώς παρασύρθηκε από τεράστια κύματα"

Νέα αναβολή σύνδεσης ταμειακών και POS

Νέες καθυστερήσεις και αναβολές αναμένεται να σημειωθούν στην υλοποίηση του σχεδίου της ΑΑΔΕ που προβλέπει τη διασύνδεση 540.000 ταμειακών μηχανών και λοιπών φορολογικών μηχανισμών με τα τερματικά POS των επιχειρήσεων.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υφιστάμενων 400.000 ταμειακών μηχανών καθώς και την αντικατάσταση άλλων 140.000 φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών τύπου ΕΑΦΔΣΣ με νέους κλειστού τύπου ΦΗΜ που θα είναι απαραβίαστοι, μετατίθεται τουλάχιστον 3-4 μήνες αργότερα. Η δε διασύνδεση θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι οι εταιρείες-πάροχοι των POS δεν είναι ακόμη έτοιμες να την πραγματοποιήσουν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαν ανακοινώσει στο τέλος Μαρτίου 2023 το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η αναβάθμιση των 400.000 ταμειακών μηχανών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 για τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μέχρι 100.000 ευρώ και μέχρι το τέλος Ιουλίου 2023 για τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 100.000 ευρώ.

Το νέο αναθεωρημένο (για πολλοστή φορά) χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η αναβάθμιση όλων των ταμειακών μηχανών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Όσο για τη διασύνδεση, με δεδομένη αυτή τη στιγμή την ανετοιμότητα των παρόχων POS, η ολοκλήρωσή της μετατίθεται για το τέλος του 2023. Για τους 140.000 φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς με τερματικά (τύπου ΕΑΦΔΣΣ), το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης και αντικατάστασής τους με νέου τύπου κλειστούς και απαραβίαστους μηχανισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2024 για τις επιχειρήσεις εστίασης και έως το τέλος Οκτωβρίου 2023 για τους λοιπούς κλάδους επιχειρήσεων.

Φαινόμενα φοροδιαφυγής

Η διασύνδεση των 540.000 συνολικά φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών με τα POS των επιχειρήσεων είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο, που έχει ως στόχο να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» φοροδιαφυγής τα οποία υπάρχουν σήμερα ορθάνοικτα επιτρέποντας σε επιτήδειους να αποφεύγουν την έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών (ακόμη κι αν πληρώνονται με κάρτες μέσω POS) ή να αλλοιώνουν εκ των υστέρων τα δεδομένα των αποδείξεων που έχουν εκδώσει στους πελάτες τους ή ακόμη και να «εξαφανίζουν» από τη μνήμη των φορολογικών μηχανισμών αποδείξεις που έχουν δώσει στους πελάτες τους.

Oι φορολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια σε χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν δείξει ότι η πληρωμή με κάρτα δεν συνοδεύεται πάντα από την έκδοση απόδειξης, ότι ορισμένες επιχειρήσεις δικαιολογούν τον τζίρο των καρτών με αποδείξεις άλλων συναλλαγών που έχουν εξοφληθεί με μετρητά και ότι ορισμένες άλλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν POS που εκκαθαρίζονται εκτός Ελλάδος.

Αυστηρότερο πλαίσιο

Με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών φορολογικών μηχανισμών με τα POS κάθε πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον η απόδειξη θα έχει εκδοθεί από την ταμειακή, ενώ το POS δεν θα μπορεί να δεχθεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός ταμειακής ή άλλου ΦΗΜ. Τέλος να σημειωθεί ότι υποχρεωτική διασύνδεση θα γίνει συνολικά για 400.000 ταμειακές – POS, οι οποίες θα πρέπει να έχουν αναβαθμιστεί για τον σκοπό αυτό μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Στην εστίαση έως τον Ιούνιο του 2024

Από τους φορολογικούς ελέγχους που έχουν διενεργηθεί σε επιχειρήσεις εστίασης έχει διαπιστωθεί, επιπλέον, ότι χρησιμοποιούνται μηχανισμοί που δεν καταγράφουν τραπέζια και παραγγελίες, καταγράφονται παραγγελίες σε αρχεία στον υπολογιστή και όχι στην ταμειακή, εκδίδονται δελτία παραγγελίας που στη συνέχεια είτε ακυρώνονται, χωρίς καταγραφή στη φορολογική μνήμη του μηχανισμού, είτε δεν εκδίδεται τελική απόδειξη, ενώ εκ των υστέρων διαγράφεται τζίρος.

Με την υποχρεωτική χρήση ειδικών φορολογικών μηχανισμών για τις επιχειρήσεις εστίασης που δέχονται παραγγελίες η απόδειξη θα εκτυπώνεται μόνο από ενσωματωμένο εκτυπωτή, καταγράφονται στη φορολογική μνήμη οι εκκρεμείς παραγγελίες («ανοικτά» τραπέζια) και οι εκκρεμείς προς έκδοση αποδείξεις, ενώ θα εκδίδεται «Z» εφόσον έχουν κλείσει όλα τα ανοικτά τραπέζια. Η εγκατάσταση των νέων αυτών ειδικών φορολογικών μηχανισμών στις επιχειρήσεις εστίασης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2024.

Το κόστος για την αναβάθμιση και την αντικατάσταση ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικών μηχανισμών χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 165 εκατ. ευρώ.

Από τους φορολογικούς ελέγχους έχει διαπιστωθεί επίσης ότι με τους φορολογικούς μηχανισμούς- υπολογιστές που χρησιμοποιούν σήμερα ορισμένες επιχειρήσεις, η έκδοση αποδείξεων βασίζεται σε αρχεία που αποθηκεύονται μόνο στον υπολογιστή, οι μηχανισμοί δεν αποθηκεύουν αξίες στη φορολογική μνήμη, ενώ γίνονται και παρακάμψεις στη λειτουργία των μηχανισμών. Περίπου 140.000 φορολογικοί μηχανισμοί με υπολογιστές θα έχουν αποσυρθεί μέχρι τον Οκτώβριο και θα αντικατασταθούν από νέους μηχανισμούς που θα αποθηκεύουν όλα τα ποσά στη φορολογική τους μνήμη και θα εκδίδουν σχετικές αναφορές με ποσά, ενώ θα διαβιβάζουν απευθείας, και όχι μέσω υπολογιστή, τις συναλλαγές στην ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, το μέγεθος της φοροδιαφυγής στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι μεγάλο παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις διαδικασίες των φορολογικών ελέγχων, στη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών εσόδων. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, σε χθεσινή συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα in.gr επεσήμανε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να είναι στην Ευρώπη «πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή», τονίζοντας ότι τα εισοδήματα τα οποία δηλώνουν οι φορολογούμενοι είναι 80 δισ. ευρώ, ενώ η κατανάλωσή τους φθάνει τα 140 δισ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να χρηματοδοτείται από τις αποταμιεύσεις, οι οποίες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, το ύψος της απόκρυψης εισοδημάτων υπερβαίνει ετησίως τα 60 δισ. ευρώ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αναβολή σύνδεσης ταμειακών και POS"

10 ευρώ η χωριάτικη σε ταβέρνες της Κρήτης!

"Μα 10 ευρώ η χωριάτικη;", αναρωτιούνται ντόπιοι και ξένοι πελάτες σε ταβέρνες και στην Κρήτη!

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τονίζει πως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών πολλά εστιατόρια χρεώνουν το ψωμί και το νερό χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της,

"Με κάποιον τρόπο έχουν αντικαταστήσει το "κουβερ" με ψωμί και νερό.

Σύμφωνα, με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).

Σύμφωνα, με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους.

 Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λ.π., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Οι Καταναλωτές ,πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή "μεταλλαγμένο" κουβέρ.
 
Παράδειγμα : Τετραμελης οικογενεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ ( για ψωμί 2Χ4= 8 συν 2, νερό,ισον 10 ευρώ

Καταναλωτες, την προσοχή σας, διότι έχουμε δεχτεί.πολλες καταγγελιες για ακριβές τιμές όπως μια σαλάτα χωριατικη 8 με 10 ευρώ

Σημειωση Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα βάσει όμως τιμοκαταλογου

Τέλος,η Ενωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταστηματάρχες εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, να προσέχουν τους καταναλωτές ,να τηρούν την υπάρχουσα νομοθεσία, γιατί ο τουρισμός θέλει την στήριξη όλων μας
Για  καταγγελιες στο 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην ΄Ενωση  2821092306".

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "10 ευρώ η χωριάτικη σε ταβέρνες της Κρήτης!"

Ταλαιπωρία για 40 νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη – Τους μετέφερε πυροσβεστικό στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης (ΦΩΤΟ)

Την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Τροχαίας χρειάστηκαν 40 νεφροπαθείς στα Πεύκα, ώστε να διασχίσουν τον δρόμο προς το Κέντρο Αιμοκάθαρσης, ο οποίος έκλεισε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω του όγκου νερού που είχε συγκεντρωθεί από την έντονη βροχόπτωση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 9 το πρωί έσπευσε συγκεκριμένα στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, στα σύνορα με την περιοχή των Πεύκων. Δεκάδες νεφροπαθείς ταλαιπωρήθηκαν ως προς τη μετακίνησή τους προς το Κέντρο Αιμοκάθαρσης για τις προγραμματισμένες θεραπείες τους, καθώς ο δρόμος που οδηγεί στην κλινική είχε κλείσει εξαιτίας συγκεντρωμένου όγκου νερού.

Έτσι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε τετράτονο όχημα με το οποίο μετέφερε με ασφάλεια τους νεφροπαθείς από το δύσβατο σημείο, και αμέσως ασθενοφόρο της κλινικής τους παραλάμβανε ώστε να μεταβούν στο κέντρο αιμοκάθαρσης.

Είναι δε αξιέπαινη η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς όχι μόνο ανέλαβαν τα πρωινά δρομολόγια, αλλά συνέχισαν τη μεταφορά των ασθενών και τις επόμενες ώρες, καθοδηγώντας και παράλληλα καθησυχάζοντας και τους συγγενείς τους.

 

 

thesstoday
Διαβάστε Περισσότερα » " Ταλαιπωρία για 40 νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη – Τους μετέφερε πυροσβεστικό στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης (ΦΩΤΟ)"

Λέσβος: Έξαλλος οδηγός... επιτέθηκε σε αστυνομικούς, έσκισε τις στολές τους και έσπασε ραντάρ ταχύτητας

Εκτός εαυτού βγήκε ένας Έλληνας στη Λέσβο, όταν είδε αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων να του κάνουν σήμα να σταματήσει λόγω υπερβολικής ταχύτητας στο 9ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Μυτιλήνης– Καλλονής και τα έκανε όλα γης Μαδιάμ.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, το βράδυ της Πέμπτης, απείλησε τους αστυνομικούς και αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους, αλλά δεν έμεινε σε αυτό... Δεν δίστασε να τους επιτεθεί σπάζοντας το ηλεκτρονικό ραντάρ μέτρησης της ταχύτητας και σκίζοντας τις στολές τους ενώ, όταν εκείνοι επιχείρησαν να του βάλουν χειροπέδες, αντιστάθηκε χτυπώντας τους και τους τραυμάτισε ελαφρά!

Τελικά, βέβαια, ο "νταής" οδηγός δεν απέφυγε τη σύλληψη και την παραπομπή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για απείθεια, απειλή, βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση σωματικής βλάβης και φθορά και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέσβος: Έξαλλος οδηγός... επιτέθηκε σε αστυνομικούς, έσκισε τις στολές τους και έσπασε ραντάρ ταχύτητας"

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το έργο στο ρέμα της Χελιδονούς. Παραδίδεται στους οδηγούς

Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών μπαίνει, τις επόμενες ημέρες, καθώς ολοκληρώνεται το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου και το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα της Χελιδονούς και παραδίδεται προς χρήση μετά από τριετή αναμονή.

Η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν το lockdown του Μαρτίου του 2020, όταν το ρέμα της Χελιδονούς έκλεισε για να γίνουν έργα διαπλάτυνσης του δρόμου αλλά και αντιπλημμυρικά έργα καθώς το ρέμα συχνά «φούσκωνε» και υπερχείλιζε. Στο διάστημα που ακολούθησε σημειώθηκαν αποκλίσεις από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και γι αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέλαβε δράση ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν για χρήση.

Μιλώντας στο doxthi.gr ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα Τεχνικά έργα και την Αντιπλημμυρική Προστασία, Θανάσης Κατσιγιάννης σημειώνει ότι το έργο έχει, πλέον, ολοκληρωθεί και είναι θέμα ημερών να παραδοθεί για χρήση προς μεγάλη ικανοποίηση των οδηγών.

Όπως ενημέρωσε το doxthi.gr εντός του Σαββατοκύριακου ολοκληρώνονται τα ασφαλτικά, στις αρχές της εβδομάδας τοποθετούνται τα στηθαία ασφαλείας και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας γίνεται η διαγράμμιση και το άνοιγμα του δρόμου.  

doxthi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το έργο στο ρέμα της Χελιδονούς. Παραδίδεται στους οδηγούς"

Ο Τσίπρας ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «Τουρκική» -«Βολές» Γεωργιάδη, Σκέρτσου

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Άκης Σκέρτσος.

Αφορμή αποτέλεσε η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha και τη χρήση της φράσης «τουρκική μειονότητα» αντί για Μουσουλμανική. Ο Αλέξης Τσίπρας εν τη ρύμη του λόγου του αποκάλεσε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha, γεγονός το οποίο δεν άφησαν ασχολίαστο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, στο δελτίο τύπου με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha έχει διορθώσει το επίμαχο σημείο και αντί για το “τουρκική μειονότητα” υπάρχει το “μουσουλμανική μειονότητα”.
 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «Τουρκική» -«Βολές» Γεωργιάδη, Σκέρτσου"

Κως: Βρέθηκε το κινητό της 27χρονης – Εφτασε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στην Κω, στις 12 Ιουνίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πολίτης βρήκε το κινητό της τηλέφωνο κοντά στο σημείο όπου εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά, στον δρόμο για το Μαρμάρι.

Η συσκευή παραδόθηκε στους αστυνομικούς, ενώ ακολούθησαν έρευνες στο σημείο με σκυλιά της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 32χρονο από το Μπανγκλαντές, ο οποίος φέρεται να είναι ο τελευταίος που είδε τη γυναίκα πριν από την εξαφάνισή της.

Στο νησί κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών

Στην Κω μεταβαίνουν άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Από την αστυνομία είχε σταλεί αίτημα προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να δοθεί το στίγμα του κινητού της 27χρονης, αλλά και να διαπιστωθεί αν οι ώρες που κατέθεσε ο σύντροφος της πως είχαν επικοινωνία είναι ακριβείς.

Αστυνομικοί της σήμανσης έχουν συλλέξει DNA από το δωμάτιο της κοπέλας και το δωμάτιο του 32χρονου από το Μπαγκλαντές ώστε να φανεί αν λέει αλήθεια ο συλληφθείς πως την πήγε σπίτι του.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Βρέθηκε το κινητό της 27χρονης – Εφτασε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών"

39χρονος Πακιστανός παρενόχλησε σεξουαλικά 14χρονη στη Νέα Ιωνία! -Συνελήφθη από την Άμεση Δράση

Ένα κορίτσι μόλις 14 ετών, παρουσία της 13χρονης φίλης της, παρενόχλησε σεξουαλικά, ένας άνδρας Πακιστανικής υπηκοότητας ηλικίας 39 ετών στη Νέα Ιωνία.

Στις 19:25 το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, λαμβάνουν σήμα προκειμένου να μεταβούν στην οδό Σολωμού καθώς μια 14χρονη κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από αλλοδαπό. Άμεσα οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου βρήκαν την 14χρονη με την φίλη της και ανέφερε πως ο δράστης μετά την παρενόχληση, απομακρύνθηκε προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Ο δράστης ανέφεραν τα παιδιά, «είναι αλλοδαπός πιθανώς Πακιστανικής καταγωγής, φορούσε μαύρα ρούχα, ήταν κοντός, και του έλειπαν κάποια από τα μπροστινά δόντια».

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, αξιοποιώντας τις πληροφορίες, ξεκίνησαν αναζητήσεις και κατάφεραν να εντοπίσουν το άτομο, μέσα σε ταχυφαγείο στην οδό Κυδωνιών και Ρόδου. Άμεσα, του πέρασαν χειροπέδες και τον προσήγαγαν στο τμήμα ασφαλείας της Νέας Ιωνίας.

Τα κορίτσια αναγνώρισαν στο πρόσωπο του τον άνδρα που παρενόχλησε το 14χρονο παιδί με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν για το αδίκημα της προσβολής τη γενετήσιας αξιοπρέπειας στα όρια του αυτοφώρου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "39χρονος Πακιστανός παρενόχλησε σεξουαλικά 14χρονη στη Νέα Ιωνία! -Συνελήφθη από την Άμεση Δράση"

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστεία στο Σύνταγμα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου το βράδυ της Τετάρτης 14-6-2023, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 2 ανήλικοι αλλοδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 14-6-2023 στην Πλατεία Συντάγματος οι κατηγορούμενοι από κοινού με έτερους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, προσέγγισαν παρέα ανηλίκων και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο ενός εξ αυτών και διέφυγαν.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, εντόπισαν τους κατηγορουμένους εντός του σταθμού μετρό «Σύνταγμα» και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της προαναφερόμενης ληστείας.

Κοντά στο σημείο που έλαβε χώρα η ληστεία βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι μήκους 18 εκ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστεία στο Σύνταγμα"

Καιρός – Λέσβος: Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα – Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία

Ο καιρός παραπέμπει σε χειμώνα με τις πλημμύρες να δημιουργούν προβλήματα και καταστροφές. Η Λέσβος ξύπνησε με τον ουρανό να είναι σκοτεινός. Πολύ γρήγορα άρχισε καταρρακτώδης βροχή…

Την επέλασή της στη Λέσβο έχει ξεκινήσει η κακοκαιρία από το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουνίου η οποία πλήττει από το απόγευμα της Παρασκευής αρκετές περιοχές της χώρας. Στις 08:00 ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση στη Μυτιλήνη και στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Το ασυνήθιστο βαρομετρικό σύστημα για τα δεδομένα της εποχής από τις ακτές της Βορείου Αφρικής το οποίο εμπεριέχει ισχυρά μέτωπα καταιγίδων θα επηρεάσει τη Λέσβο έως και την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Στην παραλία του Άγιου Ισίδωρου, στεριά και θάλασσα όπως μαρτυρούν οι παρακάτω εικόνες έγιναν ένα. Οι κάτοικοι της περιοχής παρέμειναν στα σπίτια τους, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Λέσβος: Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα – Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία"

Καστοριά: Κατολισθήσεις και πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του Δήμου Καστοριάς. Δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες, με κίνδυνο να χαθεί η φετινή παραγωγή.

Στην Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας, πλημμύρισαν σπίτια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις προκαλώντας ζημιές και στο οδικό δίκτυο.  

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά με αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

Ο Δήμαρχος με το αίτημά του ζητά να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του Δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Ταυτόχρονα, τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκαθίστανται οι ζημίες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Καστοριά: Κατολισθήσεις και πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Καστοριά: Κατολισθήσεις και πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Καστοριά: Κατολισθήσεις και πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά: Κατολισθήσεις και πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Εκλογές 2023, Δημοσκόπηση GPO: 24,1 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 24,1 μονάδων με βάση την πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο 41,9% αυξάνοντας την επιρροή της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8% διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Η απογοήτευση στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την απουσία ρεαλιστικού στόχου για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση λειτουργεί αποσυσπειρωτικά. Αντίστοιχα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,9, ανεβάζοντας την απόστασή τους στο 25,6%. Με βάση αυτό το εύρημα η ΝΔ θα λάμβανε στη νέα Βουλή 164 έδρες έναντι 53 τιυ ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αυτή τη στιγμή μάχη οπισθοφυλακής προσπαθώντας να διατηρήσει τα ποσοστά του Μαΐου και μια απόσταση ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ το οποίο μένει στο 11,7% στην πρόθεση ψήφου.Το ΚΚΕ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις του χωρίς μεταβολές στο 6,5%, ενώ στα μικρότερα κόμμα γίνεται κανονική... μάχη.

Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να πληρώνει την αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις αλλγές υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά της, χάνοντας σχεδόν μια μονάδα και ισοβαθμεί με την Ελληνική Λύση στο 3,5%. Η Νίκη είναι λίγο πίσω από τα δύο αυτά κόμματα με ποσοστό 2,9% , ενώ εμφανίζονται για πρώτη φορά το κόμα «Σπαρτιάτες» με 2,1% που στηρίζονται από τον Ηλία Κασιδιάρη. Ενώ, το ΜέΡΑ25 εκμεταλλεύεται την αναταραχή στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και επανακάμπτει στο 2,5%. 

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία και κινείται πάνω από τα εκλογικά της ποσοστά. Το αίτημα για σταθερότητα είναι πλειοψηφικό με 44,2% ενώ το ποσοστό όσω θεωρούν ότι το βασικότερο διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης ανέρχεται στο 46,3% και εκτείνεται πέραν της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην ερώτηση για το είδος της κυβέρνησης που θα ήθελαν οι πολίτες να προκύψει μετά τις εκλογές, το 45,9% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 21,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και το 9,4% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στη συγκεκριμένη ερώτηση η ανάλυση των φηψοφόρων με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν σε ποσοστό 70,5% ότι επιθυμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι 18,9%. 

Διάθεση αλλαγής ψήφου στις επερχόμενες εκλογές εκφράζει το 17,1% του συνόλου με τον δείκτη μεταβλητότητας να καταγράφεται υψηλότερα στον ΣΥΡΙΖΑ με 17,1 και στο ΠΑΣΟΚ με 18%. Στον αντίποδα μόλις το 5% των ψηφοφόρων της ΝΔ τον Μάιο σκέφτεται τώρα να κάνει άλλη επιλογή στην κάλπη. 

Παράλληλα, η δημοφιλία του Κυριάκου Μητστοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα (53,9%) τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων που τον κατατάσσει στην 5η θέση του πίνακα δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών πίσω από Κουτσούμπα, Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023, Δημοσκόπηση GPO: 24,1 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου"

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού — Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15-06-2023/13.00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Σήμερα Σάββατο (17-06-2023),

α) μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου,

β) πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη βόρεια Πελοπόννησο,

γ) κατά διαστήματα στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων) και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας, στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή (18-06-2023),

α) τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),

β) τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),

γ) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

δ) κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού — Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες"

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό εξαιτίας του καύσωνα

Συνολικά οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα από τα μέσα Απριλίου, το τρίτο μέσα στο 2023, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Από τα οκτώ θύματα, επτά υπέκυψαν από θερμοπληξία και ένα από αφυδάτωση στο διάστημα 14 Απριλίου-12 Ιουνίου, ανέφερε. Τρεις άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), δύο στην Κιντάνα Ρου (νοτιοανατολικά), δύο στη Σονόρα (βόρεια) και ένας στην Οαχάκα (νότια).

Στην πόλη του Μεξικού, η θερμοκρασία έφθασε αυτή την εβδομάδα τους 35 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ θερμοκρασίας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας η ζέστη είναι αποπνικτική λόγω της πολυκοσμίας και των εκπομπών αερίων από τις οδικές μεταφορές και τις επιχειρήσεις.

Στο Μοντερέι (βορειοανατολικά), η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την εύπορη πόλη, που υπέφερε από ιστορική ξηρασία πέρυσι, η πίεση του νερού έπεσε στα νοικοκυριά και η αυξημένη χρήση των κλιματιστικών προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Νουέβο Λεόν, όπου βρίσκεται το Μοντερέι, έλαβε μέτρα ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εν μέρει διαδικτυακά και να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό εξαιτίας του καύσωνα"

Κως: Σημάδια πάλης στο σώμα και ξανθές τρίχες στο σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν γρατζουνιές και σημάδια πάλης πάνω στο σώμα του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ο βασικος ύποπτος για την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής.

Οι Αρχές πήραν δείγμα DNA από τα γεννητικά όργανα και τα νύχια του, ενώ στο σπίτι που διέμενε ο 32χρονος, βρέθηκαν και ξανθές τρίχες.

Ένα ακόμη σημαντικο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές, είναι ότι ο άντρας, πάνω στον οποίο βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ιταλία, το οποίο φέρεται να είχε εκδοθεί την αμέσως επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση της κοπέλας, δεν είχε ενημερώσει κανέναν -ούτε τον συγκάτοικό του- ότι σκόπευε να φύγει.

Την ίδια ώρα, σημαντική είναι η μαρτυρία της γειτόνισσας του Μπαγκλαντεσιανού που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια. Σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας, ο 32χρονος, που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο νησί και εργαζόταν περιστασιακά, καθαρίζοντας κήπους και βοηθώντας γεωργούς, ήταν τους τελευταίους μήνες άνεργος.

Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα η γυναίκα είδε τον Μπαγκλαντεσιανό να τρέχει μπροστά από το σπίτι της, έχοντας λερωμένα από χόρτα και στάχια τα ρούχα του. Την προσπέρασε χωρίς να της μιλήσει, αφού φαινόταν να βρίσκεται σε πανικό. Μετά από λίγο αναζητούσε τον άνδρα της γυναίκας αυτής, η μαρτυρία της οποίας θα βοηθήσει την αστυνομία, προκειμένου να του εκδώσει εισιτήριο, για να φύγει από το νησί. Ήταν η πρώτη φορά που η γειτόνισσα τον είχε δει σε τέτοια κατάσταση, όπως λέει.

Η αστυνομία έχει επισκεφθεί την εν λόγω κυρία, ώστε να καταθέσει ό,τι γνωρίζει, αλλά και για να δει υλικό από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της, που φαίνεται ότι έχει καταγράψει τις κινήσεις του 32χρονου έξω από την οικία της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κως: Σημάδια πάλης στο σώμα και ξανθές τρίχες στο σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού"

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στα ΝΕΑ: Νόμιζαν ότι με το σύνθημα «Μητσοτάκη γαμ@@@» θα κέρδιζαν τις εκλογές

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία μίλησε για τις εκλογές, τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα σχέδιά του για την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος του είναι «το πορτοφόλι των εργαζομένων στην Ελλάδα να παχύνει» ενώ για τους αντιπάλους του ανέφερε πως περίμεναν πως με το σύνθημα «Μητσοτάκη γαμ@@@» θα κέρδιζαν γιατί πίστευαν πως είχε ανταπόκριση στην ευρύτερη κοινωνία και πως ήταν πλειοψηφικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΝΕΑ
 
Πότε θεωρείτε ότι κλείδωσαν οι συσχετισμοί δυνάμεων όπως αποτυπώθηκαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου;

Δεν είμαι σε θέση να το ξέρω ακριβώς. Εκείνο που εγώ έβλεπα στις συγκεντρώσεις μας ήταν πολύς και ενθουσιώδης κόσμος. Προφανώς πείθαμε. Οι εκλογές ωστόσο δεν κρίνονται στην προεκλογική περίοδο. Κρίνονται στη διάρκεια της τετραετίας. Κατά την κυβερνητική θητεία μας, οι Έλληνες εκτίμησαν ότι είμαστε αποτελεσματικοί και ειλικρινείς. Και δεν διστάζουμε, όταν σφάλλουμε, να ζητάμε συγγνώμη. Προσωπικά δεν περίμενα το double score. Πίστευα ωστόσο ότι μπορούσαμε – και δικαιούμασταν – να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο από τις εκλογές του 2019.

Η προσδοκία σας για τις 25 Ιουνίου ποια είναι;

Μια ασφαλής πλειοψηφία. Ο,τι περίπου είχαμε. 158, 160 έδρες… Δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω.
Εάν εκλέγατε 180 βουλευτές, θα προχωρούσατε σε αλλαγή του Συντάγματος;
Δεν θα έχουμε 180 βουλευτές. Μα και να είχαμε, μπορώ να δεσμευτώ δημόσια ότι δεν θα έκανα συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον ενός ακόμα κόμματος.

Οι αντίπαλοί σας αντιθέτως φαίνεται ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι τους ερχόταν… Είχαν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία;

Ναι. Φαντάζονταν ότι η οργή, την οποίαν οι ίδιοι διακινούσαν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανταπόκριση στην ευρύτερη κοινωνία. Οτι το σύνθημα «Μητσοτάκη γα@@@» ήταν πλειοψηφικό. Βαυκαλίζονταν πως νομοτελειακά θα επανέρχονταν στην εξουσία. Δίχως να έχουν προχωρήσει οι ίδιοι σε καμία εσωτερική ανανέωση. Είχαν μια ολόκληρη τετραετία στη διάθεσή τους για να επανεφεύρουν τον εαυτό τους και την άφησαν να πάει στράφι. Και τελικά έτρεξαν μια αντικειμενικά πολύ κακή καμπάνια.

Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων πολλών μηνών μού έκανε εντύπωση πόσο χαμηλά ιεραρχούσαν οι Έλληνες το ζήτημα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Ασχέτως εάν εσείς ενεργήσατε σωστά, εάν το αντιμετωπίσατε όπως έπρεπε, δεν σας προβληματίζει η ουσιαστική αδιαφορία της κοινωνίας για ένα τέτοιο ζήτημα;

Εγώ το ιεραρχώ ψηλά πάντως. Το κρίνω ως πολύ σημαντικό. Για αυτό και ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογούσε και προχώρησα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί εκείνο που καίει σήμερα τον κόσμο είναι οι τιμές στο σουπερμάρκετ. Οι υποκλοπές ήταν πρόβλημα του πολιτικού συστήματος. Οχι της κοινωνίας.

Μετά τις εκλογές τι θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα;

Πιστεύω ότι μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα είναι να συνεχίσει να συντηρεί ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ώστε να πετύχουμε την πραγματική σύγκλιση.

Η Ελλάδα είναι ακόμα σημαντικά πίσω ως προς το διαθέσιμο εισόδημα. Γιατί; Γιατί φάγαμε στο κεφάλι τη μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει ποτέ χώρα του ΟΟΣΑ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χάσαμε το 25% του ΑΕΠ. Και ακόμα δεν έχουμε καλύψει το χαμένο έδαφος. Πρέπει άρα να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα.
Πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη. Με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά από το παρελθόν. Ανάπτυξη που να στηρίζεται σε επενδύσεις και σε εξωστρέφεια και όχι σε κατανάλωση. Η οποία ταυτόχρονα να μειώνει το δημόσιο χρέος, να μην είναι δηλαδή ανάπτυξη με δανεικά όπως εκείνη που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Που να δίνει μεγάλη έμφαση στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων: στη σύγκλιση των μισθών και κυρίως στη στήριξη των χαμηλών μισθών. Που να έχει χαρακτηριστικά ψηφιακά και σίγουρα θα σέβεται το περιβάλλον.

Υπάρχει ένα άρωμα σοσιαλδημοκρατίας στα όσα λέτε…

Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων, που νομοτελειακά παράγει ο καπιταλισμός, αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για όλα τα κόμματα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά και θέλουν να καλύπτουν τον μεσαίο χώρο, τον χώρο του Κέντρου. Άσχετα εάν προέρχονται από την Κεντροδεξιά ή από την Κεντροαριστερά.

Πώς θα οδηγηθούμε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα; Επιμένω στην ανάγκη να αυξάνονται οι μισθοί. Οι επιχειρήσεις, επειδή έχουν στηριχθεί αρκετά από την κυβέρνηση, οφείλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Η άνοδος των μισθών δεν επιτυγχάνεται με κάποια ντιρεκτίβα. Είναι αποτέλεσμα απτών πολιτικών. Οι επενδύσεις μειώνουν την ανεργία. Αυξάνουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Στους επιχειρηματίες που μου παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν εργαζομένους απαντάω «πω πω, στεναχωριέμαι πολύ για εσάς! Υπάρχει όμως λύση: πληρώστε περισσότερο και θα τους βρείτε!»

Πιστεύω στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι σε πολλούς κλάδους έχουμε κλαδικές συμβάσεις που πληρώνουν μισθούς πολύ καλύτερους από τον βασικό.

Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε το λαϊκό εισόδημα. Και με στοχευμένες μειώσεις φόρων. Θέλουμε το πορτοφόλι των εργαζομένων στην Ελλάδα να παχύνει. Είναι αυτό κεντροαριστερή ατζέντα; Εγώ θα την ονόμαζα παρακαταθήκη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους.

Ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεται η πατρίδα μας σε δέκα χρόνια από σήμερα, το 2033; Και ποια η χειρότερη;

Το χειρότερο σενάριο το έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Ηταν το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας κατά τη δεκαετία του 2010.

Δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής;

Θα υπήρχε – και μεγάλος μάλιστα – εάν επιστρέφαμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Η παρούσα κυβέρνηση έχει πείσει τις αγορές ότι είμαστε πλέον αξιόπιστοι. Για αυτό και τα επιτόκια δανεισμού μας πλησιάζουν της Ισπανίας. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την επενδυτική βαθμίδα. Γιατί; Επειδή έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το καλό σενάριο για την Ελλάδα σε βάθος δεκαετίας είναι να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα σύγκλισης με την Ευρώπη. Να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο με την Ιρλανδία. Η οποία μπήκε στην Ευρώπη ως φτωχός συγγενής και σήμερα έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ πολύ μεγαλύτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Κάποιοι αντιμετωπίζουν με έντονο σκεπτικισμό τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. Αφενός επειδή ανησυχούν μήπως ο τουρισμός πάρει χαρακτήρα μονοκαλλιέργειας, με όλα τα ρίσκα που αυτό συνεπάγεται. Αφετέρου διότι διαπιστώνουν ότι ο Έλληνας πολίτης, μεσαίου εισοδήματος και κάτω, χάνει αντικειμενικά την πρόσβαση σε ολοένα και περισσότερα θέρετρα, κυρίως νησιωτικά.
Ο προβληματισμός τους είναι εύλογος. Δεν θα γίνει ωστόσο ο τουρισμός μονοκαλλιέργεια. Εάν δει κανείς τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας σήμερα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλοί κλάδοι οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα δυναμική ανάπτυξη πέραν του τουρισμού. Ο τουρισμός θα παραμείνει πάντα εξαιρετικά σημαντικός. Προηγείται όμως η προστασία του περιβάλλοντος, των πολύ ευαίσθητων οικοσυστημάτων, ιδίως στα νησιά. Θα πρέπει ενδεχομένως να πατήσουμε φρένο και όχι γκάζι.

Αυτό πώς θα συμβεί ακριβώς;

Η πρόσφατη παρέμβασή μου στη Μύκονο αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους αντιλαμβάνονται τον τουρισμό σαν ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες. Οι νόμοι του κράτους πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστοί. Κάνουμε πλέον ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τις άδειες οικοδόμησης που εκδίδονται και εντοπίζουμε εύκολα τα αυθαίρετα.
Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε στην Ελλάδα επισκέπτες με μεγάλη καταναλωτική δύναμη. Σίγουρα η ποιοτική άνοδος του τουρισμού ανεβάζει τις τιμές. Προφανώς κάποια νησιά ακριβαίνουν πάρα πολύ. Υπάρχουν όμως στην πατρίδα μας τόσες εναλλακτικές, ώστε δεν νομίζω ότι ο Έλληνας θα στερηθεί ποτέ τη δυνατότητα να κάνει πολύ ωραίες διακοπές σε λογικότατες τιμές…
Είναι ωστόσο έως και τραυματικό για τον Έλληνα να ξέρει ότι πέντε, δέκα νησιά – ο αριθμός τους ολοένα αυξάνεται – έχουν γίνει για εκείνον άβατα.
Η Μύκονος…
Και η Σαντορίνη και η Πάρος, προσεχώς ίσως και η Κέρκυρα.
Και σε αυτά τα νησιά μπορείς να πας…
Για πολύ λίγο. Για μια νύχτα.
Δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Ο τουρισμός πολυτελείας – το τονίζω – φέρνει λεφτά στη χώρα μέσα από τη φορολόγηση και ανεβάζει τους μισθούς. Διαφορετικούς μισθούς μπορεί να δώσει στο προσωπικό του ένα ξενοδοχείο που χρεώνει χίλια ευρώ το βράδυ, διαφορετικούς ένα ξενοδοχείο που χρεώνει πενήντα. Μας ενδιαφέρει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να εκπαιδεύονται καλύτερα και να αμείβονται καλύτερα. Ο τουρισμός είναι μια οικονομία υπηρεσιών. Δεν κινδυνεύουν οι άνθρωποί του να αντικατασταθούν από ρομπότ. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης που ανατέλλει, πρέπει να σκεφτόμαστε και ποιες δουλειές θα υπάρχουν σε δέκα – δεκαπέντε χρόνια. Οι υπηρεσίες είναι πιο προστατευμένες από τη βαριά βιομηχανία.
Ακόμα και στις πόλεις οι οικονομικά πιο αδύναμοι πιθανόν να αναγκαστούν να φύγουν από τις γειτονιές τους, που θα έχουν μπει σε διαδικασία gentrification, και να μετακομίσουν σε πιο απομακρυσμένες ή και υποβαθμισμένες περιοχές. Όπως στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο…
Το μεγάλο στοίχημα στην Αθήνα είναι ακριβώς να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές. Αυτό συμβαίνει, λόγου χάρη, στην Κυψέλη. Εάν έχεις ένα πατρικό σπίτι στην Κυψέλη, που έμενε επί χρόνια κλειστό, μπορείς να το πάρεις από τους γονείς σου χωρίς να πληρώσεις φόρο και με ένα πρόγραμμα επιδότησης και ενεργειακής αναβάθμισης να το ανακαινίσεις πλήρως.
Η Κυψέλη έχει θεμελιώδη προβλήματα. Παλιές πολυκατοικίες χωρίς κεντρική θέρμανση ούτε πάρκινγκ, πολύ στενούς δρόμους…
Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει…

Με τα airbnb τι θα γίνει;

Σίγουρα θα μπουν αυστηρότερα πλαίσια για τα airbnb.

Με το Ελληνικό;

Προχωράει.
Θα έχει στο κέντρο του ένα καζίνο και γύρω του κάτι πύργους με πανάκριβα διαμερίσματα…
Το Ελληνικό δεν στηρίζεται πλέον στο καζίνο. Ετσι ξεκίνησε. Εχει αλλάξει. Πράγματι εκεί θα πωλούνται διαμερίσματα πολύ ακριβά. Ταυτόχρονα θα είναι και ένας μεγάλος δημόσιος χώρος με ένα πάρκο δυόμισι χιλιάδων στρεμμάτων, το οποίο θα το χαίρονται όλοι οι Αθηναίοι. Αρα το Ελληνικό πέραν του ότι είναι ένας αιμοδότης ανάπτυξης, δημιουργός δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, θα μας δώσει και πρόσβαση σε έναν πνεύμονα μεγέθους Χάιντ Παρκ.

Το οποίο πώς θα συντηρείται;

Θα συντηρηθεί από την ίδια την εταιρεία που θα το κατασκευάσει. Το πάρκο θα είναι δημόσιο, μα η εταιρεία έχει την υποχρέωση συντήρησής του.

Δεν συμφωνείτε ότι στην εκπαίδευση έχουν καθυστερήσει οι αναγκαίες επαναστατικές μεταρρυθμίσεις; Δεν είναι επείγον να αναβαθμιστούν τα τεχνικά και επαγγελματικά λύκεια; Να αλλάξουν το ταχύτερο τα βιβλία σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο;

Με νόμο που ψηφίσαμε, φεύγουμε πλέον από το ένα βιβλίο για κάθε μάθημα. Οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιούν πολλά συγγράμματα. Εξοπλίζουμε όλα μας τα σχολεία με διδακτικούς πίνακες. Αναμορφώνουμε 165 προγράμματα σπουδών. Χαίρομαι διαπιστώνοντας ότι η μεγάλη πλειονότητά των εκπαιδευτικών έχει αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες. Χθες ήμουν στους Αρκιούς. Ενα σχολείο. Ενας μαθητής. Μία δασκάλα. Η οποία ζήτησε να παραμείνει και την επόμενη χρονιά διότι έχει χτίσει μια σχέση με το παιδί! Δεν είναι πολύ συγκινητικό;
Επιτρέψτε μου να σας πω και εγώ μία ιστορία, μελαγχολική. Τρώγοντας τις προάλλες σε μια πιτσαρία στο Παγκράτι, έπιασα την κουβέντα με έναν σερβιτόρο και έμαθα ότι είναι καθηγητής Πληροφορικής στο Δημόσιο. Ο μισθός του, λιγότερο από χίλια ευρώ καθαρά, τον αναγκάζει να δουλεύει στο εστιατόριο για να συμπληρώνει. Αναρωτιέμαι με τι δυνάμεις πηγαίνει κάθε πρωί στο σχολείο. Το ίδιο θα αναρωτιόμουν εάν έκανε τα απογεύματα ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία θα πλήρωναν οι γονείς των μαθητών από το υστέρημά τους…

Στο λύκειο, οδεύοντας προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σχεδόν όλα τα παιδιά αναζητούν φροντιστηριακή υποστήριξη. Πρόκειται για μεγάλο, δομικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εύκολη απάντηση στο πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά το λύκειο, κρατώντας ταυτόχρονα και τον θεσμό των Πανελλαδικών, στον οποίο εγώ επιμένω πάρα πολύ.
Παρά το πρόσθετο κόστος για τις οικογένειες, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένας αδιάβλητος, αξιοκρατικός και αποτελεσματικός μηχανισμός, ένας ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Τα παιδιά που πετυχαίνουν, που αριστεύουν, προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Παιδιά από οικονομικά αδύναμες οικογένειες μπαίνουν σε πολύ καλές σχολές και αποκτούν προοπτική για ένα λαμπρό μέλλον. Στο εξωτερικό δεν είναι έτσι πλέον. Στην Αμερική, τα κορυφαία πανεπιστήμια ουσιαστικά αναπαράγουν τις ελίτ.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρατηρώ ότι υπάρχουν σχολές διαφορετικών ταχυτήτων. Στο ένα άκρο οι Ιατρικές, τα Πολυτεχνεία, οι Νομικές, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών… Στο άλλο, κάποια τμήματα που προσφέρουν πενιχρότατες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Ή αναγκάζουν τους πτυχιούχους τους να προσβλέπουν αποκλειστικά σε πρόσληψη στο Δημόσιο. Θα συνεχίσουν να αποφοιτούν από το ελληνικό πανεπιστήμιο εκατοντάδες θεολόγοι κάθε χρόνο;

Σίγουρα η ελάχιστη βάση εισαγωγής (η οποία ήταν ένα δύσκολο μέτρο με την έννοια ότι κάπως περιόρισε την εισαγωγή στα πανεπιστήμια) έκανε ένα φιλτράρισμα μεταξύ των καλών τμημάτων και εκείνων όπου τα παιδιά έμπαιναν μόνο και μόνο για να νιώθουν ότι πέτυχαν κάπου. Συχνά έφταναν είκοσι πέντε χρονών και βρίσκονταν σε μια μετέωρη κατάσταση… Νομίζω ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια πρέπει να δουν πολύ καθαρά ποια τμήματα, ποιες ειδικότητες έχουν ανταπόκριση στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ μας ανοίγονται και στον κόσμο και στην αγορά. Κάνουν πολλές συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια, λειτουργούν ξενόγλωσσα τμήματα… Πολλά περιφερειακά πανεπιστήμια πρωτοπορούν σε αυτό. Πήγα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έπαθα πλάκα. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Τόσο ακαδημαϊκά, όσο και ως campus…

Η επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου στις ηλικίες 17-24 υπήρξε απροσδόκητα καλή. Οι νέοι σάς εμπιστεύονται. Θα προχωρήσετε την πανεπιστημιακή αστυνομία;

Σίγουρα η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν λειτούργησε όπως ακριβώς θα ήθελα.

Μα δεν λειτούργησε καν!

Ημιλειτούργησε. Από την άλλη, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια έχουν περιοριστεί σημαντικά. Στις περιπτώσεις βαριάς παραβατικότητας, το πρόβλημα δεν θα το λύσει η πανεπιστημιακή αστυνομία. Τις καταλήψεις τις εκκένωσε η κανονική αστυνομία. Η κανονική αστυνομία παρενέβη στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και βρήκε μέσα κανονικούς εγκληματίες. Ένοπλους!

Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα προχωρήσει με έναν κάπως διαφορετικό χαρακτήρα. Θα εγγυάται με την παρουσία της την ασφάλεια των φοιτητριών και των φοιτητών, θα προλαμβάνει παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, βιασμούς… Κάτι όχι ευρέως γνωστό είναι ότι στην πανεπιστημιακή αστυνομία υπηρετούν πολλές γυναίκες.

Οι εστίες θα αναβαθμιστούν;

Οι εστίες βρίσκονται γενικά σε τραγική κατάσταση. Έχουμε προχωρήσει σε μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να οικοδομήσουμε σχεδόν 10.000 νέες φοιτητικές εστίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μια παύση. Προφανώς έχει εξαιρετική αίσθηση του χρόνου – δίχως να κοιτάξει το ρολόι του, «μένουν τριάμισι λεπτά» μου λέει. Επιταχύνω.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το ελάχιστο αναγκαίο εισόδημα για να ζει ένα νέο ζευγάρι με ένα ή δύο μικρά παιδιά;

Εξαρτάται από πού ζει. Το βέβαιο είναι ότι τα νέα ζευγάρια πιέζονται πάρα πολύ, ιδίως εάν έχουν γίνει γονείς. Αυτό μας απασχολεί πολύ. Επιμένω ότι η λύση είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση της φορολογίας. Συν η υποστήριξη της εργαζόμενης οικογένειας. Στο ξεχωριστό υπουργείο που θα φτιάξουμε, ισότητας και οικογενειακής πολιτικής, θα εντάξουμε και τις πολιτικές της στέγασης. Για να δώσουμε περισσότερες ανάσες.
Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας για να επιτύχουμε την ανάπτυξη. Για να γίνει όμως αυτό, απαραίτητες είναι οι υποδομές εκείνες που θα επιτρέψουν και στους δύο γονείς να δουλεύουν. Περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστε να παίρνεις μαζί σου το παιδί στη δουλειά και να ξέρεις ότι θα έχει μια δημιουργική απασχόληση. Διευρυμένο ωράριο για το δημοτικό. Προγράμματα όπως «οι νταντάδες της γειτονιάς»…

Η Ελλάδα γερνάει. Η Ευρώπη γερνάει. Η Αφρική αντίθετα εκρήγνυται πληθυσμιακά. Το 2025 θα έχει 1,5 δισ. κατοίκους, το 2050 θα έχει 2,5 δισ. Η Ασία, κυρίως η Ινδία, ανέρχεται ραγδαία. Μήπως ο 22ος αιώνας θα σημάνει την παρακμή, την περιθωριοποίηση της ηπείρου μας;

Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τις δημογραφικές της προκλήσεις, που την αφορούν συνολικά. Οι πολιτικές στήριξης της οικογένειας πρέπει να αποκτήσουν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα, όσοι ήθελαν ή βιάζονταν να ξεγράψουν την Ευρώπη, πρέπει να το ξανασκεφτούν. Η Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα από τις δυσκολίες, έκανε πολλά βήματα προς τα εμπρός. Οι δημογραφικές τάσεις δεν αναστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη…

Πίσω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει μία κορνιζαρισμένη φωτογραφία. Ο ίδιος παιδί, να σφίγγει το χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Η Νέα Δημοκρατία» γράφει η ιδρυτική διακήρυξη του 1974 «είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητας. Υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς…».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στα ΝΕΑ: Νόμιζαν ότι με το σύνθημα «Μητσοτάκη γαμ@@@» θα κέρδιζαν τις εκλογές"

Λέσβος: 29 προσλήψεις στην καθαριότητα – Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από τις 31 Μαΐου με τη λήξη των συμβάσεων 30 εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Μυτιλήνης, δίνεται με την άμεση πρόσληψη 29 ατόμων για τις οποίες δεσμεύτηκε η αντιδήμαρχος καθαριότητας σε συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων.

Μετά τη λήξη των συμβάσεων, στα απορριμματοφόρα εργάζεται μόνο ένα άτομο στην αποκομιδή με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την σωστή παροχή υπηρεσιών καθαριότητας.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ , και πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου «η διαδικασία επαναπρόσληψης ατόμων στην καθαριότητα ξεκίνησε πολύ αργά και το νωρίτερο που θα τοποθετούνταν εργαζόμενοι εκ νέου στην υπηρεσία , ήταν η 1η Ιουλίου». Γι αυτό και ο σύλλογος είχε προκηρύξει κινητοποιήσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα με στάση εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας. Ωστόσο σε συνάντηση του συλλόγου με την αντιδήμαρχο καθαριότητας «αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, η άμεση πρόσληψη 29 εργατών μέσω προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΔΑΠΑΛ για την πλήρωση των απορριμματοφόρων. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει η πρόσληψη και των υπολοίπων εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Μυτιλήνης» σημειώνει ο σύλλογος και ενημερώνει ότι αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις, που είχε ανακοινώσει το ΔΣ Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: 29 προσλήψεις στην καθαριότητα – Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων"

Συντάξεις Ιουλίου 2023: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Την εβδομάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 28/06/2023 θα γίνουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιουλίου σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής τους, αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, εκτός απροόπτου, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2023 θα πληρωθούν ως εξής:

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Ιουλίου 2023: Οι ημερομηνίες πληρωμής"

Το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση δώρισε 23 οχήματα στην Πυροσβεστική

Ενισχυμένο με 23 οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι το Πυροσβεστικό Σώμα κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, χάρη στη σημαντική δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Τα οχήματα, που μισθώθηκαν από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, παραδόθηκαν χθες στο πυροσβεστικό σώμα για χρονικό διάστημα τριών μηνών, που καλύπτει πλήρως την «καρδιά» της αντιπυρικής περιόδου.

Πρόκειται για επιβατικά οχήματα τύπου VAN (8+1) θέσεων από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, που θα κατανεμηθούν σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας ή ιδιαίτερων αναγκών πυροπροστασίας. Μεταξύ άλλων, τα οχήματα πρόκειται να συμβάλουν στην άμεση μετάβαση δυνάμεων ΕΜΟΔΕ (Δασοκομάντο) και ΕΜΑΚ, καθώς και πεζοπόρων τμημάτων στα μέτωπα των επιχειρήσεων σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων δασικών πυρκαγιών.

oximata_antipyriki1

Γρήγορη μετάβαση των πυροσβεστών

Σε δήλωσή του, ο υπηρεσιακός Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς ευχαρίστησε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για τη γενναιόδωρη προσφορά του, που έρχεται -όπως είπε- σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως είναι η αντιπυρική, να υποστηρίξει τους πυροσβέστες προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο τους. Έργο που καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο εν μέσω συνθηκών κλιματικής κρίσης.

«Πρόκειται για πολύτιμη προσφορά, καθώς σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών η διασφάλιση της ταχείας και απρόσκοπτης μετάβασης των πυροσβεστών μας επί τόπου είναι καίριας σημασίας για την αποφυγή εξάπλωσης της πυρκαγιάς και τον περιορισμό των επιπτώσεων. Γι’ αυτό και η Άμεση Απόκριση αποτελεί, σε συνδυασμό με την Πρόληψη και την Προετοιμασία/Ετοιμότητα, βασικό άξονα του νέου ‘δόγματος’ που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των κινδύνων από φυσικές καταστροφές» ανέφερε ο κ. Τουρνάς.

«Μπροστά σε αυτόν τον εθνικής σημασίας στόχο -κατέληξε ο Υπουργός- το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας και του βασικού επιχειρησιακού της βραχίονα, του Πυροσβεστικού Σώματος. Στέκεται συνοδοιπόρος και πολύτιμος αρωγός, στηρίζοντας διαχρονικά το άοκνο έργο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, με πολυάριθμες και πολύ σημαντικές δωρεές. Ευχαριστούμε από καρδιάς!».

oximata_antipyriki2

«Γνώμονας η αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της χώρας»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Δρ. Πέτρος Καλαντζής, δήλωσε: «Η εν λόγω δωρεά εντάσσεται σε μία ευρύτερη δέσμη πρωτοβουλιών που υλοποιεί τις τελευταίες δεκαετίες το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με στόχο την αναβάθμιση των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο έκτακτων προγραμμάτων που σχεδιάζονται σε σύμπραξη με την Πολιτεία και την οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών. Ευελπιστούμε ότι η συμβολή μας αυτή για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνδράμει τον ευρύτερο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της χώρας μας.».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση δώρισε 23 οχήματα στην Πυροσβεστική"

Πάτρα: Ανοιξαν τον τάφο της μάνας τους και δεν υπήρχε μέσα! Την έχασαν για δεύτερη φορά!

Δεν πίστευε στα μάτια της η Πατρινή Αννα Σφακιανάκη όταν χθες το πρωί στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Λεύκας, σε προγραμματισμένη εκταφή της σορού της μητέρας της, άνοιξαν τον τάφο αλλά εκεί διαπιστώθηκε πως…δεν υπήρχε μέσα!

Κατήγγειλε στην «Πελοπόννησο»: «Στις 19-6-2017 κάναμε την ταφή της μητέρας μου στο Β’ Νεκροταφείο Πατρών. Αντίστοιχα στις 4-10-2022, μας κάλεσαν για εκταφή, όπου κι έγινε το πρώτο άνοιγμα του τάφου, αλλά μάς είπαν ότι η γιαγιά Διονυσία δεν έχει λιώσει ακόμα, ώστε να παραλάβουμε, τα τέσσερα αδέρφια, τα οστά της μητέρας μας από το κοινοτάφιο που την είχαμε. Ετσι, μας έδωσαν νέο ραντεβού δεύτερης εκταφής του νεκρού μας στις 4-4-2023, κοινοτάφιο 465. Για σοβαρούς λόγους υγείας (είμαι καρκινοπαθής και κινητικά εν μέρει ΑμΕΑ, έχω κάνει χειρουργείο αρθροπλαστική γόνατος κι έχω βάλει μεταλλικά μέρη), πήρα παράταση, για τελική εκταφή της μητέρας μας στις 16-6-2023, δηλαδή χθες. Οπως οφείλαμε, πήγαμε στις 7.30 το πρωί στο Νεκροταφείο για την εκταφή και ανοίγοντας τον τάφο, μείναμε άναυδοι, γιατί μέσα στον τάφο δεν υπήρχαν τα οστά, δεν υπήρχε η σορός της μητέρας μας»!

Η γυναίκα έπαθε «σοκ»! Στην κυριολεξία δεν πίστευε ότι ήταν δυνατόν να μην βλέπει τη μάνα της εκεί που ετάφη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα, τον θυμό, τη λύπη και την απόγνωσή μας. Κανείς δεν ήξερε τι είχε γίνει. Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα οστά της μητέρας μας. Ενας υπάλληλος, μόνο, του Νεκροταφείου, μας είπε ότι έγινε λάθος και την έχουν βγάλει (έχει γίνει εκταφή της) στις 4-10-2022».

Μέχρι και χθες το απόγευμα η κ. Σφακιανάκη δεν είχε βγάλει «άκρη» για το πού βρίσκονται τα οστά της μητέρας της. «Θα κινηθώ νομικά και θα κάνουμε και τα 4 αδέρφια τις απαραίτητες κινήσεις, πρώτον ώστε να βρούμε τα οστά της μητέρας μας και δεύτερον ο κάθε υπεύθυνος στην προκειμένη να πληρώσει αυτό το μακάβριο λάθος» είπε στην «Π»!

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ανοιξαν τον τάφο της μάνας τους και δεν υπήρχε μέσα! Την έχασαν για δεύτερη φορά!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news