facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Αποχή ρεκόρ στις ευρωεκλογές 2024 – Στο 40,36% η συμμετοχή στην Ελλάδα

Στο 40,36%  υπολογίζεται η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές 2024, καταγράφοντας επίπεδα ρεκόρ. 

Στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, εγγεγραμμένοι ήταν 9.605.244 εκλογείς και ψήφισαν 3.891.466.

Δικαιώματα ψήφου για πρώτη φορά, είχαν φέτος 111.500 εκλογείς.  Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ των υποψηφίων 31 κομμάτων. 

Δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές είχαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, δηλαδή όσοι είχαν γεννηθεί έως και το έτος 2007.

 lifo

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή ρεκόρ στις ευρωεκλογές 2024 – Στο 40,36% η συμμετοχή στην Ελλάδα"

Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Βελγίου μετά την ήττα στις ευρωεκλογές

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο, μετά την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές.

Με καταμετρημένο σχεδόν το 90% των ψήφων, το Open Vld συγκεντρώνει σήμερα το 5,9% στις ομοσπονδιακές εκλογές. «Αλλά οι Φιλελεύθεροι είναι ισχυροί, θα επιστρέψουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο Βέλγιο συνηθίζεται ο πρωθυπουργός να παραιτείται μετά τις εκλογές, ώστε να διευκολύνεται ο βασιλιάς να συγκαλέσει διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Βελγίου μετά την ήττα στις ευρωεκλογές"

Διόνυσος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Πακιστανού – Συνελήφθη ο συγκάτοικός του

Λίγο πριν αναχωρήσει για άγνωστο προορισμό, στον σταθμό των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας άνδρα Πακιστανικής καταγωγής στον Διόνυσο την περασμένη Τετάρτη (05.06.2024).

Όπως προέκυψε, δολοφόνος του 40χρονου περίπου άνδρα που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσιο, είναι ο 26χρονος συγγενής και συγκάτοικός του τον οποίο αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του θύματος προήλθε «συνεπεία εξωτερικού τραύματος στο θώρακα από νύσσον και τέμνον όργανο και κακώσεων στο θώρακα και στην κοιλιά», όπως αναφέρει η αστυνομία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά εγκληματολογικά ευρήματα και προανακριτικά στοιχεία, πιστοποιήθηκε η παρουσία του δράστη στον τόπο του εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διόνυσος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Πακιστανού – Συνελήφθη ο συγκάτοικός του"

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για την εκλογή του Φρέντη Μπελέρη – Έψαλλαν τον ύμνο της Ελλάδας

Πανηγύρια ξέσπασαν στην Χειμάρρα με την είδηση της εκλογής του Φρέντη Μπελέρη.

Εκατοντάδες οπαδοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς φωνάζοντας συνθήματα για τον Φρέντη Μπελέρη. Μάλιστα η θεία του μίλησε και είπε πως όλοι είναι συγκινημένοι και αισθάνονται δικαιωμένοι.

Οι οπαδοί του Φρέντη Μπελέρη μάλιστα έψαλλαν και τον ύμνο της Ελλάδας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για την εκλογή του Φρέντη Μπελέρη – Έψαλλαν τον ύμνο της Ελλάδας"

Στο Αυτόφωρο υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Ροδόπη – Μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό τμήμα

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) στη Ροδόπη, μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από το εκλογικό τμήμα της Μυρτίσκης και συγκεκριμένα στο προαύλιο του σχολείου του οικισμού. 

Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφόρου. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Αυτόφωρο υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Ροδόπη – Μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό τμήμα"

Ευρωεκλογές 2024 - Γαλλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Μακρόν μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου μετά τη σαρωτική νίκη της παράταξης της Μαρίν Λεπέν.

Υπενθυμίζεται ότι τα exit poll φέρνουν την παράταξη της Λεπέν στο 32% και του Μακρόν μόλις στο 15,2%.

«Δεν θα μπορέσω, λοιπόν, στο τέλος αυτής της ημέρας να ενεργήσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα Σε αυτήν την κατάσταση προστέθηκε ένας πυρετός που έχει καταλάβει τη
δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Ηλύσια.



«Γι’ αυτό, αφού διενήργησα τις διαβουλεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος ψηφίζοντας», πρόσθεσε.

«Θα υπογράψω σε λίγα λεπτά το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Έκανε λόγο για μια «σοβαρή, βαριά απόφαση, αλλά πρώτα από όλα είναι μια πράξη εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών συνιστά κίνδυνο για τη Γαλλία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Γαλλία τόνισε πως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σκόπιμο είναι να λάβει τον λόγο ο γαλλικός λαός.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Μακρόν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ήττα για τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του. «Σήμερα πρέπει να αναρωτηθούμε και επίσης να εξηγήσουμε στους Γάλλους γιατί δεν ήμασταν σε θέση να τους ακούσουμε αρκετά, δήλωσε ο υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 TV.



Λεπέν: «Είμαστε έτοιμοι»

Σε μια πρώτη αντίδραση για το αποτέλεσμα, η Μαρίν Λεπέν είπε ότι δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει την απόφαση του προέδρου και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε εξουσία»

Είπε ακόμη ότι είναι «πραγματικό συναίσθημα να βλέπει αυτή την ωραία λαϊκή δύναμη να ανορθώνεται σε όλη τη χώρα».

Βουλευτικές εκλογές ζητούσε ο Μπαρντελά

Λίγο πριν από τις ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν ο επικεφαλής της ευρωλίστας του Εθνικού Μετώπου Ζορντάν Μπαρντελά ζητούσε ευθέως από τον πρόεδρο να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές.

Δεν είναι τόσο η καθαρή νίκη που δίνουν αυτά στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν, με το RN, στην ευρωλίστα του οποίου ηγείται ο Μπαρντελά να προηγείται με 31,5%, ποσοστό παραπλήσιο με εκείνο που έδειχναν όλες οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις, όσο η συντριβή του κόμματος του προέδρου Εμαναουέλ Μακρόν, που μετά βίας ξεπερνάει το ψυχολογικό όριο του 15,2%.

Ούτε ο προ μηνών ριζικός ανασχηματισμός, ούτε οι υψηλοί σχεδόν «πολεμικοί» τόνοι στο ουκρανικό ούτε η παρέλαση δεκάδων ηγετών από όλο το δυτικό κόσμο την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, που δυνητικά θα αναβάθμιζαν το προφίλ του στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν την κατάρρευση του κόμματος του Μακρόν, που πληρώνει την αποτυχία της διαχείρισης του μεταναστευτικού, του ενεργειακού και του κόστους ζωής, αλλά και τη πολύχρονη ρήξη με τα συνδικάτα εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προώθησε στο ασφαλιστικό – συνταξιοδιοτικό.

Παράλληλα, η Αναγέννηση οριακά προηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος - Place publique, υπό τον Ραφαέλ Γκλινσμάν, που συγκέντρωσε το 14% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ipsos. Ακολουθούν το La France insoumise με 8,7%, ενώ το Les Républicains συγκεντρώνει 7,2%, μπροστά από την Reconquête! με 5,5%, και τους Οικολόγους - Πράσινους με 5,2% των ψήφων.

Έκδηλη η αντίδραση του Μπαρντελά: «Οι συμπατριώτες μας εξέφρασαν απόψε την επιθυμία για αλλαγή, αλλά και μια πορεία για το μέλλον. (…) Σήμερα το βράδυ, ένας άνεμος ελπίδας σηκώθηκε πάνω από τη Γαλλία και μόλις αρχίζει» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «ένα ξεκάθαρο μήνυμα έχει απευθυνθεί στον Εμανουέλ Μακρόν και στους ευρωπαίους ηγέτες. Χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα με ταπεινότητα, με βαρύτητα και με πνεύμα εμποτισμένο με πολύ υψηλή ευθύνη».

Και συνέχισε: «Το άνευ προηγουμένου χάσμα μεταξύ της προεδρικής πλειοψηφίας και του κορυφαίου κόμματος της αντιπολίτευσης απόψε αντανακλά μια σφοδρή αποδοκιμασία και μια σαφή απόρριψη της πολιτικής που ηγείται ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να μείνει κωφός στο μήνυμα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ζητεί επίσημα από τον αρχηγό του κράτους, για τον οποίο θεωρεί ότι “αποδυναμώνεται» από αυτό το αποτέλεσμα, να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και έτσι να οργανωθούν νέες βουλευτικές εκλογές».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ευρωεκλογές 2024 - Γαλλία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Μακρόν μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν"

Καιρός αύριο: Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία την Δευτέρα

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου με την θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 39 βαθμούς σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά πιθανώς τους 39 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και πιθανώς τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία την Δευτέρα"

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Εντός 48 ωρών ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, που κρίθηκε επικίνδυνη μετά την ανατροπή, έκρηξη και ανάφλεξη του βυτιοφόρου, που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η απόφαση για την κατεδάφισή της επήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μετά την ολική καθαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της γέφυρας, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα, αναμένεται μέχρι τα μεσάνυχτα, απόψε, η παράδοση στην κυκλοφορία μίας λωρίδας του κλάδου προς Ισθμό της Ολυμπίας Οδού και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κλάδο θα ολοκληρωθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου.

Την ολοκλήρωση της καθαίρεσης θα ακολουθήσουν οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάστασή της. Πρόκειται για μία παρέμβαση για την αντιμετώπιση ενός εκτάκτου συμβάντος, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου"

Καταδίωξη ληστή οχημάτων σε αυλές σπιτιών στο Μενίδι – Πώς τον συνέλαβαν οι Αμεσοδρασίτες

Καταδίωξη ληστή από Αμεσοδρασίτες μέσα από αυλές σπιτιών στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, παρότι πρόβαλε αντίσταση, σκίζοντας μάλιστα και τις στολές του και προκαλώντας φθορές σε έναν ασύρματο.

Όλα έγιναν στην οδό Πλαταιών στο Μενίδι, όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν μια σταθμευμένη μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες. Από τον αριθμό πλαισίου προέκυψε πως είχε κλαπεί από την Νέα Φιλαδέλφεια. Λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε και ένα smart που όπως προέκυψε είχε κλαπεί από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Άμεσα ενημέρωσαν το κέντρο και έστησαν «καρτέρι» στο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένα νεαρό άτομο που επέβαινε σε ένα άλλο smart που αφού περιεργάστηκε την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, επιχείρησε να επιβιβαστεί και στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Τότε οι αστυνομικοί έκαναν γνωστή την παρουσία τους με τον άνδρα να φεύγει τρέχοντας από το σημείο και να ακολουθεί καταδίωξη μέσα από αυλές σπιτιών. Τελικώς οι Αμεσοδρασίτες τον ακινητοποίησαν σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Άρη Βελουχιώτη. Όπως προέκυψε και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέβη στην οδό Πλαταιών, είχε κλαπεί από την περιοχή της Κηφισιάς.

Εντός του οχήματος εντοπίστηκε αντάπτορας για εγκέφαλο αυτοκινήτου για να μπαίνει σε λειτουργία χωρίς κλειδί, καθώς και ποσότητα κοκαΐνης. Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για βία κατά υπαλλήλων, κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίωξη ληστή οχημάτων σε αυλές σπιτιών στο Μενίδι – Πώς τον συνέλαβαν οι Αμεσοδρασίτες"

Αμεσοδρασίτες δέχτηκαν επίθεση από Ρομά στο Ζεφύρι – Η καταδίωξη στις ράγες και οι χειροπέδες

Περιπετειώδη τροπή πήρε η προσπάθεια ελέγχου δυο ατόμων από Αμεσοδρασίτες στο Ζεφύρι, με τους αστυνομικούς να δέχονται επίθεση και να καταδιώκουν τους υπόπτους μέσα στον σταθμό του προαστιακού.

Πριν από λίγες ημέρες οι Αμεσοδρασίτες εντόπισαν έναν άνδρα και μια γυναίκα να κινούνται ύποπτα στο Ζεφύρι. Στην θέα των αστυνομικών μπήκαν εντός του σταθμού με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν στις αποβάθρες.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τον άνδρα εκείνους του επιτέθηκε με τους αστυνομικούς να πέφτουν στο έδαφος για να τον ακινητοποιήσουν. Τότε η γυναίκα που ήταν μαζί τους επιτέθηκε και τον απελευθέρωσε.

Ο άνδρας σε έξαλλη κατάσταση μπήκε μέσα στις ράγες και έσκισε να ρούχα, ενώ ξεφορτώθηκε και ένα σακουλάκι με… 17,7 γραμμάρια ηρωίνη! Εν συνεχεία ανέβηκε πάλι στην αποβάθρα όπου μαζί με την γυναίκα οδηγήθηκαν στο τμήμα ασφαλείας Ζεφυρίου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης 2,2 γραμμάρια κάνναβης μέσα  σε μια από τις κάλτσες που φορούσε, ενώ ο άνδρας προσπάθησε να ρίξει γροθιά σε ένα αστυφύλακα.

Όπως προέκυψε, ο συγκεκριμένος Ρομά, είχε αποφυλακιστεί πριν από 4 μήνες καθώς είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές για ληστεία, οπλοκατοχή, οπλοχρησία και απόδραση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεσοδρασίτες δέχτηκαν επίθεση από Ρομά στο Ζεφύρι – Η καταδίωξη στις ράγες και οι χειροπέδες"

Ρόδος: Τρεις οι συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών μετά τον εντοπισμό 16 αλλοδαπών στην παραλία Θεολόγου

Συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν ως διακινητές στη Ρόδο μετά τον εντοπισμό 16 μεταναστών στην παραλία του Θεολόγου. Αρχικά, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, είχαν συλλάβει δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 30 ετών, ενώ στη συνέχεια, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο που, επίσης, κατηγορείται για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δύο πρώτοι από τους συλληφθέντες είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αρχές, καθώς είχαν πληροφορίες για τη δράση τους. Έτσι, εντοπίστηκαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. όχημα αλλοδαπούς, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί στη παραλία και συνελήφθησαν. Τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ακινητοποίησαν το όχημα και οι δύο αλλοδαποί, αφού αρχικά ετράπησαν σε φυγή, μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το όχημα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Τρεις οι συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών μετά τον εντοπισμό 16 αλλοδαπών στην παραλία Θεολόγου"

Χαμός στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει η Πάολα στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε συνολικά 6 άτομα

Διαδοχικές συλλήψεις των προσωρινά υπεύθυνων του υπαίθριου κέντρου διασκέδασης όπου εμφανίζεται η Πάολα, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Μύλου, προκάλεσαν νέες καταγγελίες κατοίκων, κατά τις τελευταίες ώρες.

Τις δύο προηγούμενες νύχτες -και κατόπιν σχετικών καταγγελιών- η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά έξι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο από τα παραπάνω άτομα συνελήφθησαν, κατά πληροφορίες, εις διπλούν, καθώς μετά την πρώτη σύλληψή τους τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/6) και αφού έλαβαν ρητή δικάσιμο από το αυτόφωρο και αφέθηκαν ελεύθερα, επέστρεψαν την επόμενη μέρα στο «πόστο» τους με συνέπεια να συλληφθούν εκ νέου μετά από νέες καταγγελίες.

Για το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ο δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε απόφαση να βάλει «λουκέτο» λόγω ηχορύπανσης. Κατά της απόφασης, η οποία ισχύει από την προσεχή Τρίτη (11/6), η επιχείρηση προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια.

Το ξέσπασμα της Πάολας για το λουκέτο: «Παίζουμε δυνατά; Είναι δυνατά;», ρώτησε η τραγουδίστρια λίγο αφότου ανέβηκε στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου. Όταν ένας θαμώνας της απάντησε: «Όχι, δεν είναι δυνατά», η Πάολα του απάντησε στα… γαλλικά: «Όχι γ…ω την π…α μου. Παίζουμε δυνατά, κύριε μου; Πιο δυνατά θέλεις ε; Μήπως εμείς τι θέλουμε; Το ανάποδο; Δεν πειράζει όμως…».

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει η Πάολα στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε συνολικά 6 άτομα"

Πρωτοφανές περιστατικό στα Λευκάκια Ναυπλίου - Έκλεισε εκλογικό τμήμα - Απομακρύνθηκε δικαστικός αντιπρόσωπος (βίντεο)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα εκλογικά χρονικά της Αργολίδας σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων στο Δήμο Ναυπλιέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Δικαστικός αντιπρόσωπος δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και με την παρέμβαση του Εφόρου, την παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού και με την συνδρομή της αστυνομίας απομακρύνθηκε, ενώ το εκλογικό τμήμα παρέμεινε κλειστό μέχρι την αντικατάσταση του.


Δειτε παρακάτω σε βίντεο τι δήλωσαν για το περιστατικό, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρύσα Νταή:

argolikeseidhseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρωτοφανές περιστατικό στα Λευκάκια Ναυπλίου - Έκλεισε εκλογικό τμήμα - Απομακρύνθηκε δικαστικός αντιπρόσωπος (βίντεο) "

«Οι νέοι μου λένε: σιγά μη τους κάνω μάγκες να παίρνουν 30.000 να πηγαίνουν Βρυξέλλες-Στρασβούργο-Αθήνα»

Το ποσοστό της αποχής στις ευρωεκλογές 2024 αποτελεί ένα από τα ζητήματα της σημερινής κάλπης. Το θέμα συζητήθηκε στον τηλεοπτικό «αέρα» και συγκεκριμένα στο Action24.

«Ξέρετε τι μου λένε: Ρε πας καλά; Θα σηκωθώ εγώ να πάω για να παίρνει 30 χιλιάρικα ο άλλος. Πάρα πολύ νέοι νομίζουν, πρώτον, ότι η Ευρωπαϊκή Βουλή δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ως προς την ανεργία, την ανέχεια, το σούπερ μάρκετ…», σχολίασε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Και δεύτερον, σου λέει: θα πάω να κάνω εγώ μάγκα τον άλλον τον Μπαλάσκα, να μου παίρνει 30 χιλιάρικα, αεροπλανάκι συνέχεια Βρυξέλλες-Στρασβούργο-Αθήνα; Όχι. Εκεί λοιπόν, αν μιλήσετε με νεολαία, γιατί εγώ μιλάω με νεολαία και μέσω των παιδιών μου, είναι πάρα πολύ αυτό. Είναι οργισμένοι», συνέχισε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι νέοι μου λένε: σιγά μη τους κάνω μάγκες να παίρνουν 30.000 να πηγαίνουν Βρυξέλλες-Στρασβούργο-Αθήνα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news