facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Σεπόλια: Δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η αστυνομία πραγματοποίησε τέσσερις νέες συλλήψεις για την υπόθεση. Κατά των τεσσάρων είχαν εκδoθεί εντάλματα σύλληψης για γενετήσια πράξη έναντι αμοιβής με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη στην Ομόνοια,. Παράλληλα συνελήφθησαν ένας 82χρονος γνωστός του, καθώς και δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής, 43 και 46 ετών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεπόλια: Δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης"

Η Wagner «κήρυξε τον πόλεμο» στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας – «Βομβάρδισαν στρατόπεδα μας»

Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας βομβάρδισε στρατόπεδα της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί μισθοφόροι που μάχονται στην Ουκρανία.

«Κήρυξη πολέμου κατά του υπουργείου Άμυνας: Το συμβούλιο της Wagner πήρε μια απόφαση. Το κακό που έφερε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να σταματήσει. Αψήφησαν τις ζωές των στρατιωτών. Ξέχασαν τη λέξη “Δικαιοσύνη” και θα τους το επιστρέψουμε. Αυτοί, που κατέστρεψαν σήμερα τους ανθρώπους μας, που κατέστρεψαν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές Ρώσων στρατιωτών θα τιμωρηθούν», ανέφερε σε μήνυμα του.

«Απαιτώ: Καμία αντίσταση. Όποιος προσπαθήσει να αντισταθεί, θα θεωρηθεί κίνδυνος και θα εξοντωθεί άμεσα αν βρεθεί στον δρόμο μας. Όπως και κάθε αεροπλάνο που θα δούμε πάνω από τα κεφάλια μας», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ανέφερε πως «πραγματοποίησαν πλήγματα, επιθέσεις με πυραύλους, στα στρατόπεδά μας. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαχητών μας σκοτώθηκε»

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τα παραπάνω, με βάση τα ρωσικά πρακτορεία, αναφέροντας ότι δεν έχει αλλάξει η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας.

«Μηνύματα και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Πριγκόζιν σχετικά με υποτιθέμενα “πλήγματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στα μετόπισθεν της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν μια προβοκάτσια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Wagner «κήρυξε τον πόλεμο» στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας – «Βομβάρδισαν στρατόπεδα μας»"

Ακυβέρνητο πλοίο από τη Λιβύη με μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ένα πλεούμενο με πενήντα μετανάστες, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Λιβύη, το βράδυ της Παρασκευής βρίσκονταν ακυβέρνητο στην κεντρική Μεσόγειο, σε διεθνή χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με το Ansa, ο συναγερμός σημάνθηκε από την ΜΚΟ Alarm Phone, η οποία πρόσθεσε ότι στην βάρκα εισέρχεται νερό.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή βρίσκεται ένα ιταλικό αλιευτικό, ενώ οι λιβυκές αρχές, φέρονται να δήλωσαν ότι δεν μπορούν να απαντήσουν στην έκκληση σε βοήθεια, λόγω του ότι σήμερα είναι Παρασκευή, ημέρα αργίας για τους μουσουλμάνους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυβέρνητο πλοίο από τη Λιβύη με μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο"

Δημοσκόπηση Pulse: 7κομματική Βουλή και σταθεροποίηση στα ποσοστά των κομμάτων

Η κυριαρχία της ΝΔ επιβεβαιώνεται και στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, έχουν σταθεροποιηθεί τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα ενόψει των εκλογών όπως και οι έδρες που προκύπτουν.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι παραμένει αμετάβλητο το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταλήξει στην επιλογή τι θα ψηφίσουν (5,5%).

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται  να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, με διαφορά 19,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο σταθερά παραμένουν τα ποσοστά και των υπολοίπων κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να «τσιμπάει» μισή μονάδα, ανεβαίνοντας από το 6,5%, στο 7%.

Η Νέα Δημοκρατία, και στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης διατηρεί το ποσοστό της στο 38,5%, αλλά και τη διαφορά των 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στο 19%.

 

Παράλληλα σταθερά παρουσιάζονται τα ποσοστά των κομμάτων και με την κατανομή των αναποφάσιστων. Τα ποσοστά της ΝΔ αρχίζουν από 37,8% και φτάνουν στο 43,8%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από 17,8% και φτάνει στο 22,8%.

 

Από τη δημοσκόπηση δείχνει να προκύπτει 7κομματική Βουλή, ενώ στο β’ μέρος της δημοσκόπησης φαίνεται να «παγιώνεται» και ο αριθμός των εδρών που  θα καταλάβει το κάθε κόμμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: 7κομματική Βουλή και σταθεροποίηση στα ποσοστά των κομμάτων"

Αχαρνές: Συνελήφθη 13χρονος μέλος συμμορίας που λήστευε οδηγούς - Έστηναν οδοφράγματα, πετούσαν πέτρες

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (22/6) στην περιοχή των Αχαρνών ένας 13χρονος, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για τα ίδια αδικήματα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 4 ακόμα ανήλικοι, ενώ αναζητούνται και άγνωστοι συνεργοί τους.

Ως προς τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι κατά ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφού εντόπιζαν διερχόμενους οδηγούς πέριξ του οικισμού Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, έθεταν εμπόδια προσδοκώντας να ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους.

Ο τρόπος με τον οποίο ακινητοποιούσαν τα οχήματα διαφοροποιούταν ανάλογα την περίπτωση, καθώς έμπαιναν μπροστά στα οχήματα ανακόπτοντας την πορεία τους, έστηναν οδοφράγματα , πέταγαν πέτρες.

Στη συνέχεια, κάποια από τα μέλη τους αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων είτε ανοίγοντας τις πόρτες ή από τα ανοιχτά παράθυρα και αφαιρούσαν τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα που έβρισκαν στο όχημα, ενώ δε δίσταζαν να αφαιρούν με χρήση βίας κοσμήματα και τσαντάκια που τα θύματα φορούσαν.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που τα θύματα επιχειρούσαν να αντισταθούν, οι ανήλικοι δράστες μεταχειρίζονταν ιδιαίτερα σκληρή βία και απειλή χρήσης μαχαιριού προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των θυμάτων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (22-6-2023) στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 13χρονος ημεδαπός, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Για τα ίδια αδικήματα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται -4- ακόμα ανήλικοι ημεδαποί, ενώ αναζητούνται και άγνωστοι συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης ληστειών και κλοπών σε βάρος διερχόμενων οδηγών από πολυμελείς ομάδες ανηλίκων πέριξ του οικισμού Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των ανωτέρω στις υπό έρευνα υποθέσεις.

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από ανωτέρω αστυνομικούς εντοπίστηκε ο 13χρονος ημεδαπός κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του.

Ως προς τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι κατά ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφού εντόπιζαν διερχόμενους οδηγούς διαφόρων οχημάτων, έθεταν εμπόδια προσδοκώντας να ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους.

Ο τρόπος με τον οποίο ακινητοποιούσαν τα οχήματα διαφοροποιούταν ανάλογα την περίπτωση, καθώς έμπαιναν μπροστά στα οχήματα ανακόπτοντας την πορεία τους, έστηναν οδοφράγματα (χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως καρότσια, ποδήλατα, αυτοκίνητα κτλ), πέταγαν πέτρες.

Στη συνέχεια, κάποια από τα μέλη τους αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων είτε ανοίγοντας τις πόρτες ή από τα ανοιχτά παράθυρα και αφαιρούσαν τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα που έβρισκαν στο όχημα, ενώ δε δίσταζαν να αφαιρούν με χρήση βίας κοσμήματα και τσαντάκια που τα θύματα φορούσαν.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που τα θύματα επιχειρούσαν να αντισταθούν, οι ανήλικοι δράστες μεταχειρίζονταν ιδιαίτερα σκληρή βία και απειλή χρήσης μαχαιριού προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των θυμάτων.

Άλλο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι όταν οι οδηγοί κλείδωναν τις πόρτες των οχημάτων για να προστατευτούν, οι δράστες έσπαγαν τους υαλοπίνακες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής -17- ληστείες και -11- κλοπές από οδηγούς ταξί, αυτοκινήτων, δικύκλων, φορτηγών, ποδηλάτου, επιβάτη λεωφορείου και πεζό, πέριξ του ανωτέρω οικισμού.

Σημειώνεται ότι τόσο ο 13χρονος συλληφθείς όσο και δύο ακόμα από τους ταυτοποιημένους συνεργούς του έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση της δράσης τους συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αχαρνές: Συνελήφθη 13χρονος μέλος συμμορίας που λήστευε οδηγούς - Έστηναν οδοφράγματα, πετούσαν πέτρες"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 16,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στο 16,3% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA το διάστημα 15 – 21 Ιουνίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.302 ατόμων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Νέα Δημοκρατία: 33,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 17,6%
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 9,9%
ΚΚΕ: 6,2%
Ελληνική Λύση: 2,6%
Νίκη: 3%
Πλεύση Ελευθερίας 3,2%
ΜέΡΑ25: 2,5%
Σπαρτιάτες: 2,4%
Άλλο κόμμα: 3,4%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 9,8%

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Νέα Δημοκρατία: 40%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,7%
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 11,7%
ΚΚΕ: 7,4%
Ελληνική Λύση: 3,1%
Νίκη: 3,6%
Πλεύση Ελευθερίας 3,8%
ΜέΡΑ25: 2,9%
Σπαρτιάτες: 2,8%
Άλλο κόμμα: 4%

Όσον αφορά στην εκτίμηση των εδρών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 161, ο ΣΥΡΙΖΑ 57, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 32, το ΚΚΕ 20, η Ελληνική Λύση 9, η Νίκη 10 και η Πλεύση Ελευθερίας 11.

Στην ερώτηση “ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποια ή ποιον πολιτικό αρχηγό θα θέλατε για επόμενο πρωθυπουργό της χώρας;“, το 39% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 20% κανέναν, το 16% τον Αλέξη Τσίπρα και το 6% το Νίκο Ανδρουλάκη.
Ακολουθούν:
Δημήτρης Κουτσούμπας 3%
Ζωή Κωνσταντοπούλου 3%
Κυριάκος Βελόπουλος 2%
Γιάνης Βαρουφάκης 2%
Άλλος 3%
Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ 6%

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 16,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου"

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Να φέρουμε εκλογικό καύσωνα με 40άρια την Κυριακή

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε την κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα. 

«Όχι στον εφησυχασμό, όχι στην αποχή», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ., στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος,
«Σας καλώ για μια ημέρα, να φέρουμε έναν εκλογικό καύσωνα. Να χτυπήσουμε 40άρια και βάλε στα ποσοστά μας, ώστε η Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας, να την οδηγήσει με ασφάλεια σε αυτό που θέλουμε όλοι, στην καρδιά της Ευρώπης, στην πρώτη γραμμή», δήλωσε, εν μέσω συνθημάτων και επευφημιών από το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Από την πόλη γέννησε τη Δημοκρατία στέλνουμε μήνυμα νίκης και μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες να το μεταφέρουμε σε όλη την Επικράτεια» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους σε σχέση με τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. που διεκδικούν την ψήφο τους.
«Το λέω από την πόλη που πρώτη κατέβασε τη σημαία του ναζισμού από την Ακρόπολη. Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς, αρκετά με τους ντεμέκ πατριώτες», δήλωσε, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκη, την Ελληνική Λύση αλλά και τους Σπαρτιάτες, χωρίς πάντως να ονοματίσει κανένα από τα συγκεκριμένα κόμματα. Και πάντως προειδοποίησε ότι «η είσοδος ακραίων κομμάτων στη Βουλή δεν σημαίνει… πολυφωνία, αλλά… δημοκρατική “κακοφωνία”», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ν.Δ,, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η μόνη πολιτική δύναμη «που μπορεί να πάρει και να τρέξει με τη σκυτάλη του μέλλοντος» και κάλεσε τους πολίτες να… αδράξουν την Κυριακή την ευκαιρία για να υπάρξει στη χώρα «ένα πλατύ ποτάμι προκοπής και σταθερότητας».

«Αυτή η παράταξη εκπροσωπεί όλα τα στρώματα και όλες τις ηλικίες» είπε και αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις της κυβέρνησης τους προς όφελος των νέων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και όχι μόνο.
«Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η χώρα ντύνεται στα γαλάζια. Φανερώνοντας έτσι το βαθιά λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος μας. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, στο διχασμό και επιβράβευσαν μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Στις 21 Μαΐου και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί ενωμένοι. Όλες οι κατακτήσεις που πετύχαμε πρέπει να εδραιωθούν και να συνεχιστούν», πρόσθεσε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι όλη η Ελλάδα θα παραμείνει μπλε μετά την κάλπη της Κυριακής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ισχυρή αυτοδυναμία οδηγεί σε παντοδυναμία και ηγεμονία Μητσοτάκης.
«Σε λίγες ώρες τα φώτα της προεκλογικής περιόδου θα σβήσουν και η ευθύνη περνάει στα δικά σας χέρια. Γι’ αυτό το βάρος κάθε ψήφου γίνεται πιο μεγάλο. Μέσα στο φάκελο δεν θα υπάρχει… λευκή επιταγή, αλλά διαβατήριο στη Ν.Δ. για προκοπή με σφραγίδα λαϊκή», είπε με έμφαση.

«Πάμε μαζί να γράψουμε τη δική μας Ιστορία», δήλωσε στον επίλογο της ομιλία του.

Η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα

«Ζητάμε την εντολή του ελληνικού λαού για να πετύχουμε τον στόχο μας για μία αυτοδύναμη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θυμάται τις ομιλίες που έδινε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην πλατεία Συντάγματος, με τον ίδιο να δίνει το παρών.

«Είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα στον χώρο που φιλοξένησε την πρώτη συγκέντρωση της παράταξης από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον τόπο όπου νεαρός θυμάμαι να μιλάει σε εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η πλατεία πια δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω είναι μια μοναδική ελεύθερη και δημοκρατική», τόνισε και πρόσθεσε ότι ως βουλευτής Αθηνών νιώθει συγκινημένος και περήφανος.
Δήλωσε επίσης περήφανος για την έως τώρα προεκλογική διαδρομή «αλλά κάναμε και πάλι τις δυσκολίες ευκαιρίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτακης ζήτησε από όλους προσοχή και έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής είπε ότι έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό μας αλλά και εχθρός μας ο εφησυχασμός. Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας έτσι ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί αψήφιστα.

«Η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην σταθερότητα και με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και Έλληνα που επιδιώκει την σιγουριά και την προκοπή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά σας ζητώ όλοι να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε και να πετύχουμε και στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να επαναλάβουμε τον θρίαμβο που πετύχαμε στην Α’ Αθήνας με ρεκόρ ποσοστών.

«Όπως το Μάιο, με όπλο την απλή λογική, ακυρώσαμε την απλή αναλογική, έτσι και τώρα με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα. Ο πήχης είναι ψηλά, αλλά σας ζητώ να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε. Να πετύχουμε εδώ στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να κάνουμε και πάλι ρεκόρ ποσοστών και να κάνουμε τη Δυτική Αττική για πρώτη φορά γαλάζια. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε, μετά την κάλπη της Κυριακής».  

«Αυτή η ανοιχτή προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;», διερωτήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η οικονομία αναπτύσσεται.
Πρόσθεσε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, την τοξικότητα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την σκληρή δουλειά και κυρίως το αποτέλεσμα. «Μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Τα λάθη αντιμετωπίζονται, μόνο όταν εντοπίζονται. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί όλοι ενωμένοι».

«Οι πολίτες μας ζητούν όλες οι κατακτήσεις να συνεχιστούν και να εδραιωθούν. Οι ψηφοφόροι δεν φυλακίζονται σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σύνορα και τεχνητές διαφορές που κάποιοι θέλουν να υψώνουν. Οι πολίτες επιδιώκουν το χειροπιαστό αποτέλεσμα μετά από μια εμπειρία τετραετίας με τη ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενους στους τέσσερις στόχους είπε ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος είναι οι καλύτεροι μισθοί. Δεσμεύομαι ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 και ο κατώτατος στα 950. Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

«Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα ενισχύσει τα οικογενειακά επιδόματα. Οι ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις θα συνεχιστούν, όπως και οι φοροελαφρύνσεις». 

Δεύτερος στόχος, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η καλή δημόσια και ποιοτική δωρεάν υγεία. Αναφέρθηκε στις 10.000 προσλήψεις στην Υγεία με 1.000 εξ’ αυτών στο ΕΚΑΒ.
Ως τρίτο στόχο έθεσε το δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί για τους στόχους τους οποίους θα επιτυγχάνουν, ενώ θα συνεχιστεί η επανάσταση του ψηφιακού κράτους», είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το πιο ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας και του λαϊκισμού το έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη».
«Σε αβέβαιους καιρούς ο τόπος χρειάζεται βέβαιους χειρισμούς και όχι κυβερνήσεις με εύθραυστες πλειοψηφίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο βαρύτερη αισθάνομαι την δική μου προσωπική ευθύνη», τόνισε ακόμα.
«Πολλές ακραίες φωνές που μπορεί να μπουν στην Βουλή δεν φέρνουν την πολυφωνία αλλά μια δημοκρατική κακοφωνία. Στην πρωτεύουσα που δεν υποβίβασε ποτέ την πίστη σε κομματικό σύμβολο που κατέβασε όμως πρώτη εκείνη το σύμβολο του ναζισμού από την ακρόπολη. Είναι η ίδια η ιστορία της Αθήνας που απαντά και στους νεόκοπους πολιτικούς εμπόρους της θρησκείας και της πατρίδας το ξαναλέω αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες.

Την Κυριακή έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να ενωθούμε και πάλι σε ένα πλατύ ποτάμι σταθερότητας και προόδου. Ένα ποτάμι που έχουν θέση όσοι αναζητούν σχέδιο και αποτέλεσμα και πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Στη ΝΔ. Είναι η μόνη ικανή να τρέξει με την σκυτάλη του μέλλοντος. Σας καλώ να φέρουμε έναν εκλογικό καύσωνα να χτυπήσουμε 40αρια και βάλε στα ποσοστά μας.

Από την πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία στέλνουμε σήμερα το μήνυμα της νίκης. Σας ζητώ τη δύναμη να συνεχίσω αυτή τη δουλειά. Ενωμένοι, δυνατοί όσο ποτέ. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε και στις 26 σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε να χτίζουμε την Ελλάδα». 

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το παρών έδωσαν ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, η Νίκη Κεραμέως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και η σύζυγος του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

 

 

Πλήθος κόσμου είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος.

 

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: Να φέρουμε εκλογικό καύσωνα με 40άρια την Κυριακή"

Ξεσπά ο μόνος καρδιολόγος στο νοσοκομείο στην Κω - «Έχω φθάσει στα όριά μου»

Σε διαμαρτυρία προχώρησε ο Καρδιολόγος του Νοσοκομείου Κω, Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος δηλώνει ότι «έφτασε στα όριά του», ζητώντας βοήθεια.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός το πρωί της Παρασκευής (23/6), κρατώντας πλακάτ που έγραφε «έφθασα στο όριά μου, θέλω βοήθεια», διαμαρτυρήθηκε στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ο ίδιος τόνισε πως εδώ και 8 μήνες βρίσκεται σε υπηρεσία 25 ημέρες τον μήνα και έχει μείνει μόνος του στην Καρδιολογική Κλινική.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε «κλίκες» που υπάρχουν μέσα στο νοσοκομείο, από γιατρούς, προϊσταμένες και νοσηλευτές, ενώ παράλληλα κατηγόρησε και την Διοίκηση του για αδιαφορία, αφού σύμφωνα με τον καρδιολόγο, ενώ τους έχει μεταφέρει τι συμβαίνει, δεν έχει γίνει τίποτα, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κω.

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία του Τσετίν Μάντατζη 

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξεσπά ο μόνος καρδιολόγος στο νοσοκομείο στην Κω - «Έχω φθάσει στα όριά μου» "

Δημοσκόπηση MRB: Από 37,6% έως 43,4% η ΝΔ – Το σενάριο οκτακομματικής Βουλής

Προβάδισμα 18,3 μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Η ΝΔ φαίνεται πως οδεύει για αυτοδυναμία, την ώρα που η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25 και οι Σπαρτιάτες δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η ΝΔ ανάλογα με το σενάριο των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, συγκεντρώνει από 158 έως 166 έδρες

Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
ΝΔ: 36,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 18%
ΠΑΣΟΚ: 10,5%
ΚΚΕ: 6,7%
Ελληνική Λύση 3,4%
Κόμμα Νίκη: 3,1%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
Σπαρτιάτες: 3%
ΜέΡΑ25: 2,4%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 10,4%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: Από 37,6% έως 43,4% με μέση τιμή το 40,79
ΣΥΡΙΖΑ: Από 17,6% έως 22,6% με μέση τιμή το 20,07%
ΠΑΣΟΚ: Από 10,2% έως 13,2% με μέση τιμή το 11,46%
ΚΚΕ: Από 6,5% έως 8,5% με μέση τιμή το 7,23%
Ελληνική Λύση: Από 2,8% έως 4,8% με μέση τιμή το 4,45%
Κόμμα Νίκη: Από 2,5% έως 4,5% με μέση τιμή το 2,92%
Πλεύση Ελευθερίας: Από 2,9% έως 4,9% με μέση τιμή το 2,89%
Σπαρτιάτες: Από 2,3% έως 4,3%
ΜέΡΑ25: Από 1,7% έως 3,7% με μέση τιμή το 2,63%

Το σενάριο οκτακομματικής Βουλής

Σε Βουλή 8 κομμάτων η ΝΔ συγκεντρώνει 158 έδρες, σε Βουλή 7 κομμάτων 161 και σε Βουλή 6 κομμάτων 166.

Στο σενάριο της οκτακομματικής Βουλής, οι έδρες των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 158
ΣΥΡΙΖΑ: 53
ΠΑΣΟΚ: 31
ΚΚΕ: 20
Πλεύση Ελευθερίας: 10
Ελληνική Λύση: 10
Κόμμα Νίκη: 9
Σπαρτιάτες: 9

Θα αυξηθούν ή θα μειωθούν τα ποσοστά των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή το Μάιο;

Το 48,3% εκτιμά πως θα μειωθεί το ποσοστό της ΝΔ, το 38,6% πως θα αυξηθεί και το 7,8% πως θα παραμείνει στάσιμο.
Το 48,4% εκτιμά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, το 33,6% πως θα αυξηθεί και το 12,5% πως θα μείνει στάσιμο.
Το 34,6% εκτιμά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, το 33,2% πως θα αυξηθεί και το 26,2% πως θα παραμείνει στάσιμο.
Το 32,5% εκτιμά πως το ποσοστό του ΚΚΕ θα μείνει στάσιμο, το 32,4% πως θα μειωθεί και το 28,5% πως θα αυξηθεί.
Το 57,7% εκτιμά πως θα μειωθεί το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, το 18% πως θα αυξηθεί και το 16,6% πως θα μείνει στάσιμο.

Η «μάχη» του 3%

Το 59,9% δεν θέλει το κόμμα Νίκη να μπει στη Βουλή, ενώ το 21,1% θέλει.
Το 50,3% δεν θέλει να εισέλθει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, ενώ το 21,1% θέλει να πιάσει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου το όριο εισόδου.
Το 62,7% δεν θέλει να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή, ενώ το 26,3% απαντά καταφατικά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Το 50,5% εκτιμά πως η ΝΔ δεν θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές, ενώ 43,5% εκτιμά πως η «γαλάζια» παράταξη θα συγκεντρώσει πάνω από 151 έδρες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,8% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 14,7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,3%.

Ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, το 44,3% προτιμά τον πρόεδρο της ΝΔ και το 19,6% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 29,7%.

Πότε θα αποφασίσουν για την ψήφο τους

Το 41,7% απαντά πως δεν γνωρίζει πότε θα αποφασίσει για το τι θα ψηφίσει, 24,8% απαντά ότι θα αποφασίσει έως σήμερα το βράδυ, το 17,1% απαντά το Σάββατο ή την Κυριακή και το 16,5% όταν πάει να ψηφίσει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Από 37,6% έως 43,4% η ΝΔ – Το σενάριο οκτακομματικής Βουλής"

Νίκαια: Εισβολή με… χειροβομβίδα σε κατάστημα επισκευής κινητών

Να ανατινάξει κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών (σ.σ. κινητά τηλέφωνα, tablelts, laptops κ.ά.) στην περιοχή της Νίκαιας απείλησε ένας 48χρονος! Όλα ξεκίνησαν όταν παρέδωσε για service στον υπάλληλο καταστήματος μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Όπως ισχυρίστηκε αύτη άνηκε σε συγγενικό του πρόσωπο. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα στο ίδιο κατάστημα μετέβη ένας άλλος άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από την κατοχή του και εντόπισε την τοποθεσία του μέσω συστήματος GPS. Αφού ο δεύτερος άντρας επέδειξε τα απαραίτητα πειστήρια ότι το κινητό τηλέφωνο είναι δικό του, την κλοπή του οποίου δεν είχε δηλώσει στις Αρχές, ο υπάλληλος του καταστήματος του παρέδωσε τελικά τη συσκευή.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ξανά ο 48χρονος στο κατάστημα και όταν διαπίστωσε ότι το κινητό τηλέφωνο είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, εξύβρισε τον υπάλληλο και τον απείλησε με χειροβομβίδα. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον 48χρονο, οδηγώντας τον στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, το οποίο ανέλαβε την προανακριτική έρευνα.

Η χειροβομβίδα κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί προς εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκαια: Εισβολή με… χειροβομβίδα σε κατάστημα επισκευής κινητών"

Λαμία: Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε γυναίκα

Μια γυναίκα από τον περίπατο με το σκυλάκι της βρέθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης (23/6), από δάγκωμα αδέσποτου σκυλιού.

Το περιστατικό συνέβη στις 21:30’ στη νότια Λαμία και συγκεκριμένα στην οδό Απελευθερώσεως στα Καλύβια, σε βάρος μιας 60χρονης που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της. Δέχτηκε επίθεση από δύο σκυλιά, ένα εκ των οποίων της κατάφερε δάγκωμα στο αριστερό πόδι.

Γείτονες έσπευσαν να την βοηθήσουν και τελικά η άτυχη γυναίκα αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΓΝ Λαμίας για τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθως υπέβαλλε έγκληση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ενημέρωσε και το Δήμο Λαμιέων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport από το πρωί της Παρασκευής συνεργείο του Δήμου αναζήτησε τα συγκεκριμένα σκυλιά στην περιοχή, όπως είχε πράξει και σε προγενέστερο χρόνο μετά από καταγγελίες κατοίκων, όμως τότε - άγνωστο πως - τα σκυλιά είχαν εξαφανιστεί!

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε γυναίκα "

Δημοσκόπηση Marc: Στο 21,5% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή

Στο 21,5% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για τον ΑΝΤ1 διάστημα 20 – 22 Ιουνίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.506 ατόμων, εν όψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου. 

Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 39,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 18%
ΠΑΣΟΚ: 11,1%
ΚΚΕ: 6,9%
Ελληνική Λύση: 3,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,6%
Νίκη: 3,1%
Σπαρτιάτες: 2,6%
ΜέΡΑ25: 2,1%

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 39,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 17,5%
ΠΑΣΟΚ: 10,4%
ΚΚΕ: 6,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3%
Ελληνική Λύση: 3%
Νίκη: 2,4%
Σπαρτιάτες: 2,1%
ΜέΡΑ25: 1,7%

Στην εκτίμηση των εδρών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 165, ο ΣΥΡΙΖΑ 53, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 21, Πλεύση Ελευθερίας 10, Ελληνική Λύση 10 και η Νίκη 9.

Όσον αφορά στη συμμετοχή στις εκλογές, το 92,7% δηλώνει ότι θα προσέλθει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, όπως έκανε και στις 21 Μαΐου. Το 5,3% ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές αλλά (μάλλον) δεν θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή και το 1,3% δεν ψήφισε στις 21 Μαΐου, αλλά θα ψηφίσει στις 25 Ιουνίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Στο 21,5% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή"

Εκλογές 2023: Τα εκλογικά κέντρα που δε θα λειτουργήσουν την Κυριακή 25/6 στην Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρά σε διευκρινήσεις για τους ψηφοφόρους.

Όσον αφορά τα εκλογικά κέντρα, από τον Δήμο Αθηναίων ανακοινώνεται ότι πέντε σχολικά συγκροτήματα τα οποία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν λειτουργήσει ως εκλογικά κέντρα, δε θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αυτήν την περίοδο λειτουργούν ως βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρόκειται για τα παρακάτω πέντε σχολικά συγκροτήματα:

Οι εκλογείς που κατά τις προηγούμενες εκλογές (21ης Μαΐου) ψήφισαν στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, θα πρέπει να ελέγξουν εγκαίρως στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών - και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «μάθε πού ψηφίζεις» ΕΔΩ - το νέο εκλογικό τμήμα στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν στις 25 Ιουνίου.

Πώς ψηφίζουμε

Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας - ένας ή σε ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα, είτε σε φυσική, είτε σε ψηφιακή μορφή ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.

Εκλογείς που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα (διαγώνια διαγράμμιση) ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος ή αν ο φάκελος δεν φέρει τη σφραγίδα και τη μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).

Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Τα εκλογικά κέντρα που δε θα λειτουργήσουν την Κυριακή 25/6 στην Αθήνα "

Καιρός αύριο: Μίνι καύσωνας με μπόρες παραμονή των εκλογών – Αναλυτική πρόγνωση

Ζεστός θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Σάββατο, 24 Ιουνίου, παραμονή των εκλογών. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνοδευτούν, ωστόσο, με καταιγίδες. Καλοτάξιδες θα είναι οι θάλασσες για τους ετεροδημότες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος και από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μίνι καύσωνας με μπόρες παραμονή των εκλογών – Αναλυτική πρόγνωση"

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος στο ρέμα της Χελιδονούς

Πριν λίγες ημέρες, η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την κατασκευή του δρόμου Χελιδονούς – Δεκελείας, που συνδέει την Κηφισιά με τον Δήμο Αχαρνών. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έργο, το οποίο αναμφίβολα θα διευκολύνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων των δύο Δήμων και όχι μόνο.

Μετά από καθυστερήσεις και μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, ολοκληρώθηκε η αναγκαία αναβάθμιση, η απαραίτητη δια πλάτυνση και η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει τις Αχαρνές με την Κηφισιά.

Ένα σημαντικό έργο παραδόθηκε στην κυκλοφορία και θα διευκολύνει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

acharnaika-nea

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος στο ρέμα της Χελιδονούς"

Θεσσαλονίκη: Στο φως κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Πώς δρούσε, 12 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση πολυμελούς, διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε περιπτώσεις προώθησης παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, έναντι αμοιβής, έφθασε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Δώδεκα άτομα, τρεις Έλληνες και εννέα αλλοδαποί, ηλικίας 22 έως 67 ετών, συνελήφθησαν ως μέλη της, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα, ταυτόχρονα, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Πιερίας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο διευθύνων την οργάνωση, αλλοδαπός, 48 ετών.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο ατόμων, ενός Έλληνα κι ενός αλλοδαπού, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, με εντολή του διευθύνοντος την οργάνωση, οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάζονταν σε οχήματα με κύριο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ μέλος του κυκλώματος λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να ενημερώνει για τυχόν σημεία αστυνομικού ελέγχου.

Έχοντας διακριτούς ρόλους, τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν ενεργά με τον εντοπισμό και την ένταξη νέων μελών στο κύκλωμα, την παροχή αποθηκευτικού χώρου για την απόκρυψη των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των παράτυπων αλλοδαπών, τη μετακίνηση των οχημάτων από το σημείο απόκρυψης ως το σημείο παραλαβής από τους οδηγούς, καθώς και τη συντήρησή τους.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

Η «στρατολόγηση» φαινομενικά νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, ως οδηγών στις παράνομες μεταφορές, με σκοπό τη μη διασύνδεση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης σε περιπτώσεις σύλληψης των οδηγών.

H χρήση οχημάτων που προέρχονταν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έφεραν προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας (zoll), τα οποία περιέρχονταν στην κατοχή των μελών χωρίς νόμιμες διατυπώσεις αγοράς και μεταβίβασης, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός των πραγματικών κατόχων.

Η χρήση χώρου προσωρινής φύλαξης – απόκρυψης, πριν και μετά την τέλεση των παράνομων μεταφορών, σε περιοχή του Νομού Πιερίας.

Η εναλλαγή πινακίδων κυκλοφορίας των εμπλεκόμενων οχημάτων, με αμφιβόλου γνησιότητας αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της, η εγκληματική αυτή οργάνωση τέλεσε συνολικά επτά παράνομες μεταφορές, κατά τις οποίες διακινήθηκαν τουλάχιστον 60 αλλοδαποί, με τα μέλη του κυκλώματος να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 11 οχήματα, ως μέσα μεταφοράς παράτυπων αλλοδαπών
  • έξι ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας, τέσσερα εκ των οποίων ήταν προσωρινές (zoll)
  • πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων
  • 420 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή, με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στο φως κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Πώς δρούσε, 12 συλλήψεις"

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας λέει για Μάντζο αλλά έχει δίπλα του την κ. Κατσέλη που είναι στο ΔΣ ενός fund»

Επιχείρηση συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις επιθέσεις της Κουμουνδούρου στον Δημήτρη Μάντζο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε πριν από λίγες ώρες ότι «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει κοντά του την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός fund».

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο κ. Παππάς, καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο της διανομής τηλεοπτικών αδειών σε ολιγάρχες αλλά τον έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που ψήφισε τον νόμο να δοθούν κόκκινα δάνεια αξίας 90 δισεκατομμυρίων στα funds το 2015. Είναι ο ίδιος, ο οποίος έχει κοντά του την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία σήμερα (σ.σ. 23.06.2023) μαθαίνουμε ότι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός fund».

Στην ίδια συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε μάλιστα επιχείρηση συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, την προσπάθεια να κηλιδωθεί ο Δημήτρης Μάντζος, προσθέτοντας ότι:

«Κρίθηκε η πολιτική του (σ.σ. κ. Τσίπρα) την περίοδο 2015-19 για τα θέματα των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, πολιτών που είναι στα όρια της απελπισίας. Κι έρχεται τώρα να συμψηφίσει όλα αυτά με έναν δικηγόρο, (σ.σ. Δημήτρη Μάντζο) ο οποίος πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενος σε μια δικηγορική εταιρεία, είχε αυτήν τη δικηγορική ύλη».

Με αιχμηρή γλώσσα, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συμψηφίζει με ό,τι έχει κάνει ο ίδιος αλλά και με τον κ. Πάτση. Είναι ο Μάντζος, Πάτσης; Μα ο Πάτσης ήταν ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε στη κατοχή του μια εταιρεία διαχείρισης δανείων, η οποία αγόρασε κόκκινα δάνεια αξίας 62 εκατομμυρίων με 4 εκατομμύρια ευρώ και κερδοσκοπούσε στις πλάτες του ελληνικού λαού».
 
Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης για Ροδόπη

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ροδόπης, απάντησε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής το 1995. Μετά ήρθε μια άλλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι έφερε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις στα ελληνικά πανεπιστήμια για τους Έλληνες μουσουλμάνους…. Αυτές οι πολιτικές ένωσαν τη Θράκη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι περιορίζεις την επιρροή του προξενείου και όχι εργαλειοποιώντας το θέμα».

«Οι Έλληνες βουλευτές, είτε χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι, πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα της χώρας και τις συνθήκες που έχουν σφυρηλατήσει τη σταθερότητα μεταξύ των χωρών. Μετά από αυτό που έγινε, δεν έπρεπε να έχουν κάνει μια δήλωση;», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «σήκωσε το θέμα με “τόσο μεγάλη σοβαρότητα” βάζοντας την αδερφή του να πάει σε ένα χωριό της Κομοτηνής να απειλεί, λες και είμαστε η μετεμφυλιακή δεξιά του 1950 και του 1960; Έτσι το σήκωσε; Σας λέω, λοιπόν, ότι η σκηνή με την κυρία Μπακογιάννη σε αυτό το χωριό θα είναι επιχείρημα από την πλευρά της Τουρκίας, ακόμη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι βοηθάει τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης; Δεν νομίζω ότι έτσι βοηθάει τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης. Έτσι εκβιάζει για να πάρει ψήφους ο κ. Μητσοτάκης».

Ανδρουλάκης για οικονομία 

Επίσης, άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στην εξαπάτηση των πολιτών με τις υποσχέσεις για αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς, που δεν αντιστοιχούν, όμως, στις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

«Μας κοροϊδεύουν, ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα, που είναι 50 δισ. νέο χρέος, το μεγαλύτερο εξωτερικό έλλειμμα από το 2010 -12% πέρυσι, 9% φέτος-, 7% μείωση των πραγματικών μισθών», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας λέει για Μάντζο αλλά έχει δίπλα του την κ. Κατσέλη που είναι στο ΔΣ ενός fund»"

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την περιπέτεια 6χρονου που έψαχνε αξονικό για ώρες με τους γονείς του

Ποινικές ευθύνες ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την περιπέτεια που βίωσαν 6χρονος τραυματίας και οι γονείς του αναζητώντας επί τρεις ώρες αξονικό τομογράφο σε νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να υποβληθεί το παιδί σε εξέταση και να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Σμυρνή διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος. Κατά πληροφορίες, η ποινική έρευνα φέρεται να στρέφεται κατά των υπευθύνων του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί.

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από πτώση με το πατίνι του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί από το αυτί.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του, η περιπέτεια ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου ο 6χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Εκεί, όμως, ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος και οι γιατροί αποφάσισαν να το στείλουν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, όπου όμως δεν υπάρχουν πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών. Το αγόρι επέστρεψε στο Ιπποκράτειο και τελικά αποφασίστηκε να πάει σε ιδιωτική κλινική, με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η απαραίτητη εξέταση. Σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, το παιδί υπέστη κάκωση στο λιθοειδές οστό και νοσηλεύτηκε, εκτός κινδύνου, στο Ιπποκράτειο απ’ όπου πήρε εξιτήριο στα μέσα της εβδομάδας.

Για την ίδια υπόθεση διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την περιπέτεια 6χρονου που έψαχνε αξονικό για ώρες με τους γονείς του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news