facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Η υπόθεση Μπελέρη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας – Αλβανίας αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η υπόθεση Μπελέρη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας – Αλβανίας αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου"

Αυτός είναι ο εγκέφαλος της «Συμμορίας των 11»: Σύζυγος Σταρ Ελλάς – Εμπλέκεται πρώην πασίγνωστης τραγουδίστριας (εικόνες)

Τον εγκέφαλο της «Συμμορίας των 11», η οποία δραστηριοποιείτο στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών αποκαλύπτει η «Ζούγκλα».

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Ψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (11/12) κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθησαν 11 άτομα, από τα οποία τα 10 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά.

Διαβάστε τους διαλόγους του εγκεφάλου της συμμορίας

Στις 23 Μαΐου 2023 ο ηλικίας 51 ετών, φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας, Κωνσταντίνος Ψηλός, συνομιλεί με μία γυναίκα λέγοντας:

«Θυμάσαι τους λογαριασμούς, εκεί υπήρχανε κάποια χρήματα τα οποία είχαν δεσμεύσεις. Μπράβο, εγώ τώρα επειδή έχουμε μία τέτοια που θα τις βγάλουν τις δεσμεύσεις. Θέλω όμως για να μην τους στείλω σε άλλα ντι άλλων να σου στείλω ένα EXCEL με τους λογαριασμούς. Να δούμε είναι 13 εταιρείες, να δούμε σε ποιες εταιρείες υπάρχουν λεφτά οπότε μην τους βάλω να ασχοληθούνε με κάποια που δεν έχει λεφτά μέσα. Μετά ναι, εμείς θα κάνουμε το WINBANK, μετά μόλις απελευθερώνεται ο λογαριασμός. Σου στέλνω εγώ το EXCEL τώρα, σε κάνα εικοσάλεπτο θα σε ξαναπάρω τηλέφωνο μόλις σου στείλω τη λίστα με τις εταιρείες και τους λογαριασμούς ή μπορεί να φέρνω και του τέτοιου από εκεί να κάνει κατευθείαν μεταφορά μέσα στην τράπεζα, να συνεννοηθούμε να πηγαίνει σε δικό μας …δηλαδή όλες έχουν δέσμευση. Και όλες έχουν από την εφορία. Δεν έχει νόημα… αν το κάνει για μία το κάνει για όλες κατάλαβες;»

Σε άλλη συνομιλία ο φερόμενος ως εγκέφαλος επικοινωνεί με συγκεκριμένο πρόσωπο και ενδιαφέρεται για μία συγκεκριμένη εταιρεία με δραστηριότητα μεταξύ άλλων στο εμπόριο συσκευών κινητής τηλεφωνίας και το νεοσύστατο ηλεκτρονικό κατάστημα:

Κ. Ψηλός: «Σας είχε πάρει τηλέφωνο ο Άρης πριν λίγο να σας πει για ένα πρόγραμμα της EPSILON.

Λοιπόν εμείς ανοίγουμε τώρα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ναι, να συνδέεται με το E-SHOP που έχουμε, με τη σελίδα που τώρα την φτιάχνουμε».

Και ο πρώην σύντροφος της Σάσας Μπάστα στην οικονομική απάτη

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στα άτομα τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την απάτη είναι και ο 48χρονος Θεόδωρος Λανταβός, πρώην σύντροφος της τραγουδίστριας Σάσας Μπάστα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παράβαση των νόμων περί όπλων, επιβλαβών φαρμάκων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ, παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 23 άτομα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διάρκεια και συγκεκριμένη δομή και οργάνωση, με σκοπό τη συγκάλυψη της μη απόδοσης Φ.Π.Α. ή της παράνομης θεμελίωσης δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α., την είσπραξη παράνομου οικονομικού οφέλους και την παρακράτηση παράνομων οικονομικών ενισχύσεων από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ανύπαρκτων εταιρειών εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας ή νομικών οντοτήτων που έχουν τα χαρακτηριστικά του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Για την επίτευξη του παράνομου σκοπού τους, τα μέλη της οργάνωσης:

  • χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς δηλώσεις για τη σύσταση των εταιρειών, ενώ υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις μισθωτηρίων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,
    δήλωναν ως έδρα των εταιρειών χώρους στους οποίους ουδέποτε εγκαθίσταντο και δεν ανέπτυσσαν εμπορική δραστηριότητα,
  • χρησιμοποιούσαν «αχυρανθρώπους» ή στοιχεία φυσικών προσώπων που δεν σχετίζονταν με νομικές οντότητες, ως διαχειριστές/εκπροσώπους των εταιρειών,
  • μέσω των στοιχείων αυτών, απέδιδαν ΑΦΜ και αποκτούσαν κωδικούς taxisnet,
  • καταχωρούσαν τα στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο,
  • δήλωναν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες δήθεν μισθώσεις επαγγελματικών χώρων-εδρών των εταιρειών, υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις και αιτούνταν τις
  • σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενισχύσεων για επιτρεπτέα προκαταβολή και
  • προχωρούσαν σε άνοιγμα εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών και συνδεόμενων με αυτούς τραπεζικών καρτών και εξέδιδαν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Παράλληλα, για να αποφεύγουν την αποκάλυψη της δράσης τους από τις διωκτικές Αρχές, φρόντιζαν να ιδρύουν νέες νομικές οντότητες, να τοποθετούν διαρκώς νέα μέλη ως διαχειριστές και να καλύπτουν τις εικονικές εμπορικές συναλλαγές μέσα από ένα πλέγμα τραπεζικών κινήσεων συνδυασμένο με αναντιστοιχίες μεταξύ περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. σε σχέση με τις τραπεζικές πιστώσεις και τις χρεώσεις τηρούμενων λογαριασμών.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκδίδονται από τις φορολογικές αρχές αποφάσεις ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» σε βάρος των ανύπαρκτων προσώπων ή «αχυρανθρώπων», αποστερώντας τη δυνατότητα ανάκτησής τους και αποφεύγοντας τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των μελών της οργάνωσης. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η σύσταση 5 εταιρειών μέσω υφαρπαγής στοιχείων προσώπου και μεταβίβαση σε αυτό 26 εταιρειών, τις οποίες διαχειρίζονταν αφανώς τα μέλη της οργάνωσης. Το άτομο αυτό περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου με ποσό 3.250.000 ευρώ περίπου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο εγκέφαλος της «Συμμορίας των 11»: Σύζυγος Σταρ Ελλάς – Εμπλέκεται πρώην πασίγνωστης τραγουδίστριας (εικόνες)"

Τάσεις MRB: Χωρίς αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το 74% – Τι δείχνει το δεύτερο μέρος

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο μέρος από τις τάσεις της MRB που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα αλλά και την επικαιρότητα.

Στις τάσεις της MRB και την ερώτηση αν υπάρχει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πολίτες σε ποσοστό 74% απάντησαν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ το 20,8% απάντησε θετικά.

Από εκείνος που θεωρούν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, το 70,7% ανησυχεί για αυτό ενώ το 28,7% λέει πως δεν ανησυχεί.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Το 56,8% διαφωνεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 31,2% συμφωνεί.
Ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, το 75,5% διαφωνεί με το νομοσχέδιο, ενώ μόλις το 17,7% συμφωνεί.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Για το δικαίωμα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το 52,9% διαφωνεί, ενώ το 40,3% συμφωνεί.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετούν παιδιά ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, το 68,7% εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ το 24,2% συμφωνεί.


Πάντως, το 49,8% λέει πως θα πήγαινε σε έναν γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 44,2% απαντά πως δεν θα πήγαινε.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το 52,7% συμφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενώ το 44,1% διαφωνεί.

Το 50,5% εκτιμά προς αυτή την κατεύθυνση πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναβάθμιζε και την ανώτατη δημόσια εκπαίδευση. Στον αντίποδα, το 31,9% απαντά πως θα υποβαθμιζόταν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάσεις MRB: Χωρίς αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το 74% – Τι δείχνει το δεύτερο μέρος"

ΕΕ: «Βέτο» Μητσοτάκη στην Αλβανία για τον Μπελέρη

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου σήμερα να συμμετάσχει στη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και αύριο και μεθαύριο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός απόψε θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, ως επένδυση στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Αυτό βέβαια – προσθέτουν – υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα, δηλαδή εφόσον οι υποψήφιες χώρες εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις και υλοποιούν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Αναφέρουν πως πρόκειται για μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία που εξαρτάται από τις ίδιες επιδόσεις των υποψηφίων χωρών.

Και, πάντως, βασικό προαπαιτούμενο αποτελεί ο σεβασμός των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος Δικαίου και ιδιαίτερα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, η θέση της Ελλάδας είναι σαφής και έχει διαμηνυθεί στην αλβανική πλευρά. Η Ελλάδα δεν θα συναινέσει στην ενταξιακή διαδικασία αν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Η Ελλάδα συναίνεσε μεν στην αποστολή της επιστολής της Ε.Ε στα Τίρανα για το πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι μέχρι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα υπάρξει σαφής κίνηση ώστε ο Φ. Μπελέρης να αναλάβει καθήκοντα και να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, καθώς και το τεκμήριο αθωότητας. Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: «Βέτο» Μητσοτάκη στην Αλβανία για τον Μπελέρη"

Καιρός αύριο: Τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες – Έως τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία

Χαλάει ο καιρός αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πολύ ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο φέρνουν σκόνη από την Αφρική. Σε πολύ υψηλά για την επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στη νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 05 έως 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 21 με 22 και στη νησιωτική χώρα από 13 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά θαλάσσια 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη 5 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, στα Δωδεκάνησα 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θαλάσσια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες – Έως τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία"

Συμβολαιογράφοι: Συνεχίζουν την αποχή τους έως τις 8 Ιανουαρίου 2024 και κατηγορούν την κυβέρνηση για αντιφατικές δημόσιες τοποθετήσεις

Οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου συνεχίζουν την αποχή τους από τη σύνταξη συγκεκριμένης κατηγορίας συμβολαίων και δηλώσεών τους έως 8 Ιανουαρίου 2024, που θα επανεξετάσουν τις έως τότε εξελίξεις, κατά σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την ημέρα εκείνη (8/1/2024).

Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Στη Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2023, αποφασίστηκε η επ’ αόριστον συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη σύνταξη συγκεκριμένης κατηγορίας συμβολαίων και των δηλώσεών τους και η σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 8/1/2024 προς επανεξέταση των εξελίξεων. Κατά τη Γενική συνέλευση επισημάνθηκε και πάλι η ασυμφωνία μεταξύ της προκήρυξης του διαγωνισμού για τον «Ηλεκτρονικό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτων» και των συμφωνηθέντων μεταξύ Πολιτείας και συμβολαιογράφων, καθώς και η απόλυτα εύλογη ανασφάλεια ως προς τη νομικά εφικτή δυνατότητα συμβασιοποίησης και εκτέλεσης του άνω έργου με περιεχόμενο διαφορετικό προς την προκήρυξη αυτού, θέμα που αποτέλεσε το βασικό λόγο λήψης της απόφασης περί συνέχισης της αποχής.

Βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, είναι:

1) Η εκ μέρους της Πολιτείας επίσημη γνωστοποίηση προς τον ανάδοχο – μειοδότη του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης» της εξαίρεσης/απαλοιφής του υποέργου «Ψηφιακό συμβόλαιο», και σχετική γνωστοποίηση επίσημα στη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων,

2) Η δυνατότητα επ’ αόριστον υποβολής συμβολαίων και συνοδευτικών εγγράφων προς τα Κτηματολογικά Γραφεία, τόσο από τον Συμβολαιογράφο όσο και από τον πολίτη, είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά με απλή διαβίβαση ψηφιακά υπογεγραμμένων αντιγράφων συμβολαίων και περιλήψεων και σκαναρισμένων λοιπών δικαιολογητικών.

3) Η παύση των αντιφατικών δημόσιων τοποθετήσεων εκ μέρους των αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων, σχετικά με το συμβόλαιο και τον συμβολαιογράφο που θέτουν εν αμφιβόλω την επίτευξη συμφωνίας στη βάση του «έγχαρτου» συμβολαίου.

Ειδικότερα για το «ψηφιακό συμβόλαιο» τα μέλη του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. αναγνωρίζουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τόσο με το από 17/11/2023 κοινό ανακοινωθέν των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. και την αποδοχή και αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας του «εγχάρτου» και συντασσόμενου ενώπιον Συμβολαιογράφου πρωτοτύπου συμβολαίου ως μοναδικού τρόπου σύνταξης συμβολαιογραφικών πράξεων, εγγυώμενου την ασφάλεια των συναλλαγών κατά τρόπο που συνάδει προς το δικαιικό μας σύστημα όσο και με και την, προς επίρρωση των άνω συμφωνηθέντων, παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρανάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατά τη συνεδρίαση αυτού της 4/12/2023 και τις δεσμεύσεις του σ’ αυτό περί μη υλοποίησης του σκέλους εκείνου, του διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων», που αφορά στο ψηφιακό συμβόλαιο.

Ωστόσο, καίτοι υπήρξε αίτημα της προηγούμενης απόφασής μας η ανάκληση της από 7/11/2023 προκήρυξης του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων» άλλως η τροποποίηση της προκήρυξης με απαλοιφή από αυτήν του τμήματος εκείνου που αναφέρεται στο «ψηφιακό συμβόλαιο», ο διαγωνισμός έχει ήδη περατωθεί, χωρίς τροποποίηση ή απαλοιφή του κρίσιμου σκέλους του που αφορούσε στο ψηφιακό συμβόλαιο.

Υπηρετούμε με αίσθημα ευθύνης τον ρόλο του λειτουργού της προληπτικής Δικαιοσύνης και του εγγυητή της ασφάλειας των συναλλαγών που διαχρονικά μας έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και την Πολιτεία και διαβεβαιώνουμε ότι, η αποχή από τα καθήκοντά μας, κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου, που παραδοσιακά φέρει το μεγαλύτερο φόρτο και έσοδα για τους συμβολαιογράφους, δεν είναι χωρίς κόστος για κανέναν μας, πλην όμως κρίνεται απαραίτητη για την προάσπιση του λειτουργήματός μας, της ασφάλειας των συναλλαγών και των συναλλασσομένων πολιτών».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμβολαιογράφοι: Συνεχίζουν την αποχή τους έως τις 8 Ιανουαρίου 2024 και κατηγορούν την κυβέρνηση για αντιφατικές δημόσιες τοποθετήσεις"

Φρέντι Μπελέρης: «Βουλευτές του Ράμα έχουν βρεθεί με περιουσία στη Χιμάρα» λέει ο αδερφός του

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μιλάμε για μια πολιτική δίκη, για ένα εξαρχής στημένο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο ότι η Αλβανία δεν θέλει να χάσει τον δήμο της Χιμάρας» τονίζει στην ertnews o αδερφός του Φρέντι Μπέλερη, Λεονάρντο.

Όσο για αν πρόκειται να ασκήσουν έφεση μετά την απόρριψη του αιτήματος του Φρέντι Μπέλερη να ορκιστεί δήμαρχος, ο αδερφός του ανέφερε: «Αυτό θα το συζητήσουμε με τους νομικούς μας. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη δικαστική απόφαση που έχουμε στα χέρια μας, η οποία ήταν αρνητική για την ορκωμοσία. Εντός 10 ημερών θα πρέπει να ασκήσουμε έφεση και θα πάει στο Συνταγματικό Δικαστήριο να επανεξεταστεί η υπόθεση για τη χορήγηση άδειας ορκωμοσίας».

«Το πρόβλημα είναι να μην αλλάξει χέρια ο δήμος Χιμάρας. Σε όλη αυτή τη διακυβέρνηση που είχε ο δήμος τα προηγούμενα 12 χρόνια, έχουν γίνει μεγάλες ατασθαλίες και μεγάλες καταπατήσεις ως προς τα οικόπεδα και τη γη που υπάρχει στη Χιμάρα. Είναι πάρα πολλοί υπουργοί και βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα του κ. Ράμα, οι οποίοι όλοι έχουν βρεθεί με περιουσία ξαφνικά εκεί. Αυτή η περιουσία δεν την κληρονόμησαν από κάπου αλλά με πλαστογραφίες» κατήγγειλε ο Λεονάρντο Μπελέρης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: «Βουλευτές του Ράμα έχουν βρεθεί με περιουσία στη Χιμάρα» λέει ο αδερφός του"

Η Tesla ανακαλεί δύο εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας του αυτόματου πιλότου – Οι καταγγελίες, τα δυστυχήματα και η έρευνα που οδήγησαν στην απόφαση

Η Tesla ανακοίνωσε πως ανακαλεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ (Model S, X, 3 και Y), για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας για τη χρήση του προηγμένου συστήματος αυτόματης οδήγησης, το γνωστό και ως «Autopilot».

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει βρεθεί υπόλογη για το εν λόγω σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς κατηγορείται πως προκάλεσε αρκετά δυστυχήματα και ατυχήματα. Τουλάχιστον 23 θάνατοι από σύγκρουση έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα.

Πολλές υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ερευνά την αυτοκινητοβιομηχανία του μεγιστάνα της τεχνολογίας Έλον Μασκ για περισσότερα από δύο χρόνια σχετικά με το εάν τα οχήματα της Tesla διασφαλίζουν επαρκώς την ορθή χρήση του συστήματος.

Η NHTSA ανακοίνωσε πως από την έρευνά της διαπίστωσε ότι «ο μοναδικός σχεδιασμός του συστήματος Autopilot της Tesla μπορεί να παρέχει ανεπαρκή εμπλοκή του οδηγού και ανεπαρκείς ελέγχους χρήσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακή χρήση του συστήματος». Η NHTSA είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης σε καταστάσεις κατά τις οποίες το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, αλλά ο οδηγός δεν φέρει την ευθύνη για τη λειτουργία του οχήματος και είναι απροετοίμαστος να επέμβει ή αδυνατεί να αναγνωρίσει πότε ακυρώνεται ή όχι.

Μετά από σωρεία καταγγελιών, η Tesla παραδέχτηκε πως οι ελέγχοι του συστήματος Autopilot «μπορεί να μην επαρκούν, για να αποτρέψουν την κακή χρήση του οδηγού».  Η Αν Κάρλσον της NHTSA δήλωσε στο Reuters πως είναι «πραγματικά σημαντικό τα συστήματα παρακολούθησης των οδηγών να λαμβάνουν υπόψη ότι οι άνθρωποι ενδεχομένως να εμπιστεύονται υπερβολικά την τεχνολογία».

Η δίκη ορόσημο και οι αποκαλύψεις πρώην υπαλλήλου

Στη δίκη ορόσημο, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα σχετικά με ένα δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο οδηγός, το δικαστήριο δικαίωσε την αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα, αποφάσισε πως η τελική ευθύνη βαραίνει τον οδηγό, παρότι οι συγγενείς του θύματος, που επέβαιναν στο όχημα, ένα Tesla Model 3, ισχυρίζονται ότι ο οδηγός προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο, αλλά το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε.

Πριν από λίγο καιρό ήρθαν στο φως και αποκαλύψεις από πρώην υπάλληλο της Tesla, ο οποίος υποστήριξε πως «ο αυτόματος πιλότος δεν είναι ασφαλής» και πως «δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία των οχημάτων». «Δεν νομίζω πως το πρόγραμμα είναι έτοιμο. Και αυτό μας επηρεάζει όλους μας, γιατί γινόμαστε ουσιαστικά πειραματόζωα σε δημόσιους δρόμους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπάλληλος.

Οι κινήσεις της Tesla

Η Tesla ανακοίνωσε τελικά πως ανακαλεί πάνω από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα, ώστε να εγκαταστήσει μια νέα έκδοση λογισμικού, η οποία «θα ενωματώνει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτούς που ήδη υπάρχουν, για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να διατηρεί τη συνεχή οδηγική ευθύνη κάθε φορά που θα ενεργοποιεί το σύστημα».

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αυτόματου πιλότου της Tesla επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους, αλλά και βοηθούν στην αλλαγή λωρίδας στους αυτοκινητοδρόμους. Ωστόσο, η εταιρεία στον επίσημο ιστότοπό της υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αυτόνομα οχήματα. Συγκεκριμένα, διευκρινίζει πως «οι λειτουργίες Autopilot, Enhanced Autopilot και Full Self-Driving αυτή τη στιγμή απαιτούν ενεργή επίβλεψη του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο».  

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα της NHTSA για τον αυτόματο πιλότο της Tesla θα παραμείνει ανοιχτή, καθώς θα παρακολουθήσει και την αποτελεσματικότητα του ενημερωμένου λογισμικού, που θα εγκαταστήσει η αυτοκινητοβιομηχανία. Στο παρελθόν το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ είχε επικρίνει την Tesla για έλλειψη διασφαλίσεων συστήματος για τον αυτόματο πιλότο, αλλά και την NHTSA για την αποτυχία να διασφαλίσει την ασφάλεια του αυτόματου πιλότου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Tesla ανακαλεί δύο εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας του αυτόματου πιλότου – Οι καταγγελίες, τα δυστυχήματα και η έρευνα που οδήγησαν στην απόφαση"

Αυξήσεις στις αποδοχές των νέων διοικήσεων νοσοκομείων και ΥΠΕ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού για αυξήσεις των αποδοχών και αποζημιώσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας που θα αναδειχθούν βάσει του νέου νόμου 5062/2023 του υπουργείου Εσωτερικών για την "Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους".

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, μέχρι σήμερα οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων ανέρχονται από 2.647,84 έως 3.524,69 ευρώ. Το ακριβές ποσό της αμοιβής συναρτάται από τον αριθμό των οργανικών κλινών της εκάστοτε ιατρικής μονάδας.

Αντίστοιχα, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ανέρχονται σε 4.254,5 ευρώ και των Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524,69 ευρώ.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς και Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των νέων Διοικητών - Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και των νέων Διοικητών – Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων που θα οριστούν με βάση τα όσα προβλέπει το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου διαμορφώνονται ως εξής:

Διοικητές Νοσοκομείων: 

  • 5.121 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  • 4.608,9 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων: 

  • 4.096,8 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  • 3.584,7 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 5.121 ευρώ μικτά.

Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 4.608,9 ευρώ μικτά.

Σημειώνεται ότι, ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των Διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές, πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω. Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο ενιαίες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων Διοίκησης των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επιλογές Διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου που ψηφίσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι απαιτήσεις των προσόντων των υποψηφίων. Ήταν όμως σημαντικό ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι απολαβές. Σήμερα υλοποιούμε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υψηλότερες απολαβές σε καίριες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, με τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές μας Περιφέρειες στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Για ένα Δημόσιο πιο αξιοκρατικό, πιο παραγωγικό, ένα Δημόσιο στην υπηρεσία του Πολίτη».

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Αποτελεί προτεραιότητά μας η επιλογή, με αξιοκρατικά κριτήρια, ανθρώπων ικανών, δυναμικών και αποφασιστικών για τη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι θα συμβάλλουν και θα αγωνιστούν, μαζί μας, για την υλοποίηση του οράματός μας, να βάλουμε το ΕΣΥ σε μια νέα εποχή. Οι νέες διοικήσεις τόσο των ΥΠΕ όσο και των νοσοκομείων θα χαρακτηρίζονται από υψηλά επαγγελματικά προσόντα (επιστημονική συγκρότηση, διοικητική εμπειρία), ώστε να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους. Από την πλευρά μας ως υπουργείο Υγείας, οφείλουμε να προσφέρουμε και τα απαραίτητα εκείνα οικονομικά κίνητρα που θα κάνουν ανταγωνιστικές τις συγκεκριμένες θέσεις».

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς δήλωσε: «Η στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας με ικανά και καταρτισμένα στελέχη, είναι κομβικής σημασίας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω της ορθολογικής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων. Νέα ικανά στελέχη που θα αξιολογούνται και θα αποδίδουν αποτελέσματα για τους πολίτες».

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Ανεξαρτησία, ικανότητα, έλεγχος, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα. Αυτές είναι οι 5 αρχές που διέπουν το νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων, ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προσελκύσουμε τους πιο ικανούς ανθρώπους που ξέρουν θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση των μισθών των διοικήσεων γίνεται πράξη και υπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό, το ΕΣΥ της νέας εποχής».

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις στις αποδοχές των νέων διοικήσεων νοσοκομείων και ΥΠΕ"

Εξαρθρώθηκε σπείρα με δεκάδες ανύπαρκτες επιχειρήσεις

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για φορολογικές απάτες, με τη λεία της να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ ενώ σε 70 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η φοροαποφυγή.

Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε σύσταση ανύπαρκτων εταιρειών. Δέκα εξ αυτών συνελήφθησαν, εκ των οποίων τα τρία αρχηγικά.

Δεσμεύτηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ από λογαριασμούς εικονικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, δραστηριοποιούνταν στη διασυνοριακή απάτη στον Φ.Π.Α. και στην απατηλή λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών, μέσω της σύστασης ανύπαρκτων συναλλακτικά εταιρειών.

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθησαν 11 άτομα, από τα οποία τα 10 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και για παράβαση των νόμων περί όπλων, επιβλαβών φαρμάκων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ, παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 23 άτομα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διάρκεια και συγκεκριμένη δομή και οργάνωση, με σκοπό τη συγκάλυψη της μη απόδοσης Φ.Π.Α. ή της παράνομης θεμελίωσης δικαιώματος επιστροφής Φ.Π.Α., την είσπραξη παράνομου οικονομικού όφελος και την παρακράτηση παράνομων οικονομικών ενισχύσεων από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ανύπαρκτων εταιριών εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας ή νομικών οντοτήτων που έχουν τα χαρακτηρίστηκα του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Για την επίτευξη του παράνομου σκοπού τους, τα μέλη της οργάνωσης:

  • χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς δηλώσεις για τη σύσταση των εταιριών, ενώ υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις μισθωτηρίων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,
  • δήλωναν ως έδρα των εταιριών χώρους στους οποίους ουδέποτε εγκαθίσταντο και δεν ανέπτυσσαν εμπορική δραστηριότητα,
  • χρησιμοποιούσαν «αχυράνθρωπους» ή στοιχεία φυσικών προσώπων που δεν σχετίζονταν με νομικές οντότητες, ως διαχειριστές/εκπροσώπους των εταιρειών,
  • μέσω των στοιχείων αυτών, απέδιδαν ΑΦΜ και αποκτούσαν κωδικούς taxisnet,
  • καταχωρούσαν τα στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο,
  • δήλωναν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες δήθεν μισθώσεις επαγγελματικών χώρων-εδρών των εταιρειών, υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις και αιτούνταν τις σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενισχύσεων για επιστρεπτέα προκαταβολή και
  • προχωρούσαν σε άνοιγμα εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών και συνδεόμενων με αυτούς τραπεζικών καρτών και εξέδιδαν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Παράλληλα, για να αποφεύγουν την αποκάλυψη της δράσης τους από τις διωκτικές Αρχές, φρόντιζαν να ιδρύουν νέες νομικές οντότητες, να τοποθετούν διαρκώς νέα μέλη ως διαχειριστές και να καλύπτουν τις εικονικές εμπορικές συναλλαγές μέσα από ένα πλέγμα τραπεζικών κινήσεων συνδυασμένο με αναντιστοιχίες μεταξύ περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. σε σχέση με τις τραπεζικές πιστώσεις και τις χρεώσεις τηρούμενων λογαριασμών.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκδίδονται από τις φορολογικές αρχές αποφάσεις ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» σε βάρος των ανύπαρκτων προσώπων ή «αχυρανθρώπων», αποστερώντας τη δυνατότητα ανάκτησής τους και αποφεύγοντας τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των μελών της οργάνωσης.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η σύσταση -5- εταιρειών μέσω υφαρπαγής στοιχείων προσώπου και μεταβίβαση σε αυτό -26- εταιρειών, τις οποίες διαχειρίζονταν αφανώς τα μέλη της οργάνωσης. Το άτομο αυτό περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου με ποσό 3.250.000 ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, ως προς την απάτη που αφορά στον Φ.Π.Α., οι εταιρίες που διαχειρίζονταν τα μέλη, εξέδωσαν εικονικά παραστατικά αξίας Φ.Π.Α. 16.000.426,39 ευρώ και έλαβαν εικονικά παραστατικά αξίας 13.545.119,26 ευρώ, για συναλλαγές στο εσωτερικό και για ενδοκοινοτικές παραδόσεις, ενώ πραγματοποιούσαν τις αντίστοιχες τραπεζικές καταβολές για την προσχηματική εξόφληση της αξίας των εικονικών τιμολογίων και υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις Φ.Π.Α.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα μέλη εισέπραξαν συνολικά 5.426.106 ευρώ, ως επιστροφή Φ.Π.Α. για εικονικές παραδόσεις εμπορευμάτων, ενώ όπως προέκυψε, εισήγαγαν από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προϊόντα αξίας 70.000.000 ευρώ, καταφέρνοντας να οικειοποιηθούν τον αναλογούντα Φ.Π.Α. αξίας 13.548.387 ευρώ.

Όσον αφορά στην απατηλή εκταμίευση της επιστρεπτέας προκαταβολής, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα και εκμεταλλευόμενοι την υποδομή των επιχειρήσεων, την εμπειρία τους και τη διαρκή παρακολούθηση λογιστικών διαδικασιών, κατέστησαν παράνομα δικαιούχοι της οικονομικής αυτής ενίσχυσης μέσω ψευδών, ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων Φ.Π.Α. καθώς και ακαθάριστου κύκλου εργασιών.

Με αυτόν τον τρόπο, η οργάνωση κατέστησε 69 οντότητες παράνομα δικαιούχους των ενισχύσεων, λαμβάνοντας συνολικά 9.695.525,34 ευρώ, ενώ μέσω ακόμη 13 εταιρειών αποπειράθηκαν να εισπράξουν επιπλέον 3.582.066 ευρώ.

Για τη νομιμοποίηση των εσόδων τους, είχαν εγκαταστήσει ένα δαιδαλώδες διατραπεζικό κανάλι αποτελούμενο από -131- τραπεζικούς λογαριασμούς. Μέσω αυτών και πραγματοποιώντας 52.539 τραπεζικές συναλλαγές, μετέφεραν τα ποσά που εισέπραξαν από 133 επιστρεπτέες προκαταβολές και 44 επιστροφές Φ.Π.Α. σε λογαριασμούς εταιριών που εδρεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δραστηριοποιούνται στο εμπόριο συσκευών τεχνολογίας. Επίσης, προέβαιναν στην αγορά πολυτελών οχημάτων και προϊόντων τεχνολογίας.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό του επιπέδου ετοιμότητας και υψηλής τεχνογνωσίας της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι τα μέλη της, μόνο για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του 2023, προέβησαν στη σύσταση 30 εικονικών επιχειρήσεων, προκειμένου να ενταχθούν σε επιδοτούμενο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι, βασικό μέλος της οργάνωσης στον τομέα της προμήθειας με πλαστά έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούνταν για την σύσταση των εταιρειών είχε συλληφθεί την 18-05-2023 από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας καθώς αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης και διωκόταν καταδικαστικές αποφάσεις, για φοροδιαφυγή δια της μη απόδοσης Φ.Π.Α., πλαστογραφία και συγκρότηση - ένταξη εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών (σχετικό το από 19-05-2023 Δελτίο Τύπου).

Κατά τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 54.186 ευρώ,
  • 2 πιστόλια,
  • 2 καραμπίνες,
  • πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων,
  • 6 μαχαίρια,
  • σιδερογροθιά,
  • 8 πολυτελή οχήματα,
  • 59.989 απαγορευμένα φαρμακευτικά δισκία,
  • 171 ηλεκτρονικά τσιγάρα και
  • πλήθος κινητών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, δεσμεύτηκαν 1.556.333,82 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς 22 επιχειρήσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Ελληνικό Γραφείο Ευρωπαίων Εισαγγελέων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε σπείρα με δεκάδες ανύπαρκτες επιχειρήσεις"

Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ηρωίνης εντός της οικίας τους στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 11-12-2023 στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 33χρονος, 37χρονη και 45χρονος  για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στην διακίνηση ηρωίνης εντός της οικίας τους στην περιοχή του Ζεφυρίου, εντοπίστηκαν οι  κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή του και στην οικία τους, χώρο που χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τη διακίνηση, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -19,1- γραμμ. ηρωίνης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -51- ευρώ και
  • κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ηρωίνης εντός της οικίας τους στο Ζεφύρι"

Τάσεις MRB: Μπροστά με 20 μονάδες η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Στο 2,1% η Νέα Αριστερά

Τουλάχιστον 20 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το δεύτερο κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την έρευνα της MRB για τον μήνα Δεκέμβριο.

Στις τάσεις της MRB στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται και η Νέα Αριστερά των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 2,1% (2,5% στην αναγωγή των αποτελεσμάτων χωρίς την Αδιευκρίνιστη Ψήφο).

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

  • ΝΔ: 32,5%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 10,9%
  • KKE: 8,1%
  • Ελληνική Λύση: 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 3,3%
  • Σπαρτιάτες 3%
  • ΝΙΚΗ: 2,7%
  • MEΡΑ25: 2,2%
  • Νέα Αριστερά: 2,1%

Αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών

Σε ερώτηση για την δημοτικότητα των αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,7%, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Σ. Κασσελάκης αξιολογείται θετικά από το 18,5% των πολιτών, ένα ποσοστό που τον τοποθετεί στην 5η θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

  • Κυριάκος Μητσοτάκης – 39,7%
  • Δημήτρης Κουτσούμπας – 25,1%
  • Νίκος Ανδρουλάκης – 24,5%
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου – 18,8%
  • Στέφανος Κασσελάκης – 18,5%
  • Κυριάκος Βελόπουλος – 15,6%
  • Δημήτρης Νατσιός –  7,6%
  • Βασίλης Στίγκας – 5,3%
Πληθωρισμός και ακρίβεια τα πιο σημαντικά προβλήματα των Ελλήνων

Ο πληθωρισμός – ακρίβεια παραμένει το βασικότερο πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών, με αυξητική τάση σε σχέση με 12 μήνες πριν και ακολουθεί το θέμα της Υγείας/Περίθαλψης, όπως προκύπτει από την έρευνα της MRB με τις τάσεις του Δεκεμβρίου 2023. Με σαφώς μειούμενο ποσοστό στην τρίτη θέση παραμένει η Ανεργία και ακολουθούν η Παιδεία, η Οικονομική Ανάπτυξη και με αύξηση +8% (στο 17,7% ποσοστιαία τεράστια διαφορά) το Φορολογικό Σύστημα.

Διψήφια ποσοστά συγκεντρώνουν, το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό, η Εγκληματικότητα και η Μόλυνση του Περιβάλλοντος/Κλιματική Αλλαγή.

Το κόστος ζωής είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, οι οποίες αναγνωρίζονται από τους πολίτες και την ευρεία στήριξη που έχει υπάρξει, έως σήμερα δεν δείχνει σημάδια τιθάσευσης και υποχώρησης.

Οχτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν Πολύ μεγάλη ή Μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ δύο στους δέκα δηλώνουν ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Το 56,8% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί «Πάρα Πολύ και Πολύ» από την αύξηση των τιμών ενώ ένα επιπλέον 37,7% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί Αρκετά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάσεις MRB: Μπροστά με 20 μονάδες η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Στο 2,1% η Νέα Αριστερά"

Κλείνει αύριο η Παραλιακη - Βρέθηκαν πυρομαχικά στο Ελληνικό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλους δρόμους των Νοτίων Προαστίων της Αττικής λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου.

Ειδικότερα σε οδικά τμήματα της περιοχής των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Πέμπτη 14/12/2023 κατά τις ώρες 11.00΄έως 13.00, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Λ. Ποσειδώνος, από τη διασταύρωση με τη Λ. Αλίμου έως το ύψος της Πλατείας Βεργωτή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • Οδός Ευρυάλης,
  • Οδός Θήτα, από τη συμβολή της με τον παράδρομο της Λ. Ποσειδώνος έως τη συμβολή της με την οδό Ελληνικού,
  • Οδός Ιώτα,
  • Οδός Ελληνικού, από τη συμβολής της με την οδό Θήτα έως τη συμβολή της με την οδό Ιώτα.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από την Τετάρτη 13/12/2023 και ώρα 21.00΄έως την Πέμπτη 14/12/2023 και ώρα 13.00΄, στις κατωτέρω οδούς ως εξής:

  • Οδός Ευρυάλης,
  • Θήτα, από τη συμβολή με τον παράδρομο της Λ. Ποσειδώνος έως τη συμβολή με την οδό Ελληνικού
  • Ιώτα,
  • Οδός Ελληνικού, από το ύψος της οδού Θήτα έως το ύψος της οδού Ιώτα

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλείνει αύριο η Παραλιακη - Βρέθηκαν πυρομαχικά στο Ελληνικό "

Ταβέρνες, εστιατόρια: Τι πρέπει να αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους τους

Τα όσα πρέπει να αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους στα καταστήματα μαζικής εστίασης, δηλαδή σε σουβλατζίδικα, εστιατόρια ταβέρνες κλπ, δημοσιεύει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Ειδικότερα: 

Α. Το είδος των ελαίων και η χρήση τους

Β. «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση

Γ. «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση

Δ. «Προϊόν Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ή «προϊόν Π.Γ.Ε.» (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), αποκλειστικά και μόνο για τα προϊόντα που ανήκουν επισήμως σε αυτές τις κατηγορίες. Απαγορεύεται η χρήση του όρου «Π.Ο.Π.», «Π.Γ.Ε» αν τα προϊόντα που διατίθενται δεν είναι τέτοια.

Ε. Προκειμένου για προσυσκευασμένα ποτά (μπύρα, οίνος, αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά, χυμοί, σόδες, ανθρακούχα νερά) αναγράφεται επιπλέον και η ειδικότερη ονομασία του είδους με την οποία προσφέρεται στο εμπόριο (ετικέτα) και ο όγκος του περιεχομένου κάθε προσυσκευασίας σε ml.

ΣΤ. Ειδικότερα για τους οίνους και τα αλκοολούχα ποτά που προσφέρονται στους καταναλωτές χωρίς να είναι εμφανής η προσυσκευασία τους, αναγράφεται υποχρεωτικά η χώρα προέλευσης και ο παραγωγός ή ο εμφιαλωτής τους όπως αυτά αναφέρονται στην επισήμανση (ετικέτα) των εν λόγω οίνων ή των αλκοολούχων ποτών.

Ζ. Προκειμένου για σαλάτες πάσης φύσεως, αναγράφονται η ονομασία κάθε σαλάτας όπως την ορίζει το κατάστημα και τα βασικά συστατικά που τη συνθέτουν.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των ανωτέρω από τις Δ/νσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο: 1) Για έλλειψη ενδείξεων, πεντακόσια ευρώ (500€) ανά είδος, 2) Για παραπλανητική-ανακριβή αναγραφή προϊόντος, τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) ανά είδος.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταβέρνες, εστιατόρια: Τι πρέπει να αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους τους"

Γιώργος Μαυρωτάς για οπαδική βία: Με κινητό πλέον η είσοδος στα γήπεδα

Το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να ελαχιστοποιηθεί, κάτι που φυσικά δεν γίνεται μόνο μέσα σε 2 μήνες, εξήγησε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Γιώργος Μαυρωτάς σχολίασε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις κυβερνητικές κινήσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, την ψηφιακή είσοδο με το κινητό μας στα γήπεδα και τις κάμερες παρακολούθησης.

«Σχετικά με τα 200 άτομα στον φάκελο που έδωσε ο κ. Οικονόμου στην εισαγγελία, προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι αλλάζει η προσέγγιση του ζητήματος. Κάθε μία αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση από αυτές που υπήρχαν τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει μια σύνδεση των διαφόρων φακέλων και υποθέσεων έτσι ώστε να μπορέσουν να προκύψουν στοιχεία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρωτάς.

Ερωτηθείς για τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 1, προκειμένου να μειωθεί η έξαρση της οπαδικής βίας, ο κ. Μαυρωτάς απάντησε πως «νομίζω ότι η λογική της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 1 για 2 μήνες ενέχει και ένα σκοπό. Με άλλα λόγια, όταν μια κατάσταση βλέπεις ότι βαίνει επιδεινούμενη και κλιμακώνεται, πρέπει πρώτα να τη σταθεροποιήσεις και μετά να την θεραπεύσεις.

Τώρα, στην προκειμένη περίπτωση που οι αγώνες της Super League 1 θα γίνονται και χωρίς θεατές, νομίζω ότι η προσοχή θα πέσει στα άλλα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην υπάρχει, αυτή η διασπορά του χουλιγκανισμού στα άλλα αθλήματα», εξήγησε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού.

«Δεν πρόκειται να εξαφανίσεις το πρόβλημα της βίας. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να το ελαχιστοποιήσεις και αυτό δεν λύνεται μέσα σε δύο μήνες. Πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως κάνουν και άλλες χώρες (…) Απλώς χρειάζεται να δουλέψουμε μετά και σε θέματα πρόληψης, σε θέματα ακόμα και εκπαίδευσης μικρών ηλικιών», υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς.

«Νομίζω ότι εφόσον εφαρμοστούν αυτά που είναι να εφαρμοστούν από την πολιτεία, αλλά και από τις ομάδες-γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος- σε ένα πρόβλημα που τους πλήττει όλους, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, όπως για παράδειγμα αυτό για την πρόσβαση με ονομαστικοποίηση, τα εισιτήρια μέσω κινητού που θα διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία (…) Χρειαζόμαστε λοιπόν, τη συνεργασία και των ομάδων για να υπάρξει σωστή λειτουργία και ασφάλεια στους αγώνες», επισήμανε ο κ. Μαυρωτάς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Μαυρωτάς για οπαδική βία: Με κινητό πλέον η είσοδος στα γήπεδα"

Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών – Χωρίς φιλάθλους και οι αγώνες Κυπέλλου

Η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την καταπολέμηση της οπαδικής βίας δημοσιεύθηκε με ΦΕΚ, όπου καθορίζονται οι προϋποθέσεις απουσίας φιλάθλων από τις εξέδρες σε Super League και Κύπελλο Ελλάδος.

Κύριο θέμα της νέας πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσίευσε η Κυβέρνηση, είναι: «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως οι αγώνες “κεκλεισμένων των θυρών” αφορούν τους αγώνες της Super League, του Κυπέλλου Ελλάδος (εφόσον η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες), αλλά και τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ΕΔΩ.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών – Χωρίς φιλάθλους και οι αγώνες Κυπέλλου"

Τουρκία: «Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη» προειδοποιεί σεισμολόγος

Για το ενδεχόμενο να γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ. Φόβοι υπάρχουν για την Κωνσταντινούπολη.  

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής από την Τουρκία ο σεισμός που φοβούνται, μπορεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τα 9 Ρίχτερ. 

Ο Νατζί Γκιορούρ που είναι γνωστός για τις προβλέψεις του ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Sozcu… «Το να είσαι υπό την επήρεια ενός σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».

Όπως είπε σε έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, τα περισσότερα προβλήματα θα είναι στην ευρωπαϊκή πλευρά αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Σκεφτείτε μια λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα.

Διότι η ένταση του σεισμού γενικά θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι το Σηλυβρία «Το να είσαι υπό την επίδραση σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και τα πολύ καλά χτισμένα κτίρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη» προειδοποιεί σεισμολόγος"

Κύκλωμα καλλιεργούσε και διακινούσε skunk στην Αττική – Ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ το παράνομο όφελος

Έγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε δενδρύλια κάνναβης εσωτερικού χώρου (υδροπονική μέθοδος) σε περιοχή της Βοιωτίας, με σκοπό τη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας σε διακινητές ή ουσιοεξαρτημένα άτομα στην Αττική, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης, υπολογίζεται σε περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, σε Αττική και Βοιωτία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των 4 μελών του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και για βία κατά υπαλλήλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Συγκεκριμένα:

  • 41χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση, το συντονισμό και την καλή λειτουργία της παράνομης καλλιέργειας, ώστε να εξασφαλίζεται η παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης φρόντιζε για την πλήρη καθοδήγηση των μελών της οργάνωσης και την περαιτέρω ασφαλή διακίνηση των ποσοτήτων καθώς και τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στον 60χρονο συνεργό του,
  • 48χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση άλλων διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για την επανατυποποίηση και διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση ο 48χρονος, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, αρχικά τράπηκε σε φυγή, ενώ στη συνέχεια προέβαλε σθεναρή αντίσταση, απωθώντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον δέσμευσαν με χρήση της απολύτως αναγκαίας βίας.

  • 60χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον εφοδιασμό του παράνομου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, την καλλιέργεια και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης, την παραγωγή και επανατυποποίηση και φύλαξη ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK) και
  • 27χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση και μίσθωση κατάλληλων χώρων σε μη ευχερώς προσβάσιμες τοποθεσίες για την ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία παράνομων εργαστηρίων καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) βάρους -1- κιλού και -306,5- γραμμαρίων,
  • 691 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • περίστροφο, -23- φυσίγγια και -2- μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • 3 οχήματα,
  • 20.410 ευρώ,
  • 7 κινητά,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (ηλεκτρονικοί μετρητές pH, ηλεκτρονικές συσκευές κένωσης αέρος και επανατυποποίησης, υφασμάτινες και πλαστικές γλάστρες, ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας, φιαλίδια και μπιτόνια υγρού λιπάσματος, μεταλλικοί ηλεκτρονικοί λαμπτήρες, δίχτυα αποξήρανσης κάνναβης, αεραγωγός, ψεκαστήρας, φιάλες υγρού ρύθμισης pH, επιτοίχιοι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, κ.α.).

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα καλλιεργούσε και διακινούσε skunk στην Αττική – Ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ το παράνομο όφελος"

Καιρός: Μετά τη θερμή εισβολή «έρχονται» βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο την Παρασκευή

Δύο «πρόσωπα» θα παρουσιάσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα. Αύριο, Πέμπτη (14.12.23) η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ακόμη και κατά 10 βαθμούς, ενώ το τριήμερο από Παρασκευή έως Σάββατο «έρχονται» βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο.

Για επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το προσεχές Σαββατοκύριακο, ύστερα από τις θερμές μάζες, που αναμένεται να ανεβάσουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τη θερμοκρασία, ειδικά αύριο.  

«Σταυροδρόμι αερίων μαζών η χώρα μας τις επόμενες ημέρες…Μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες  από τη Λευκορωσία!», γράφει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Και προσθέτει: «Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης  το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλώδεις βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα , Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονία».

«Επίσης, βουτιά θα σημειώσει ο υδράργυρος, η οποία  σε συνδυασμό με τους ισχυρούς  βοριάδες που θα “ξυρίζουν”, το κρύο θα είναι τσουχτερό!», καταλήγει.

 

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει σε ανάρτησή του «ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας  με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά  του κεντρικού και βορείου Εβου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο».

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Μετά τη θερμή εισβολή «έρχονται» βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο την Παρασκευή"

Κάνναβη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Πάνω από 800.000 ευρώ τα κέρδη τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν, επεξεργάζονταν και διακινούσαν υδροπονική κάνναβη (skunk).

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου (υδροπονική μέθοδος), καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), κατεργασμένης κάνναβης, παραγωγών κάνναβης και δισκίων ecstasy στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης υπολογίζεται σε περισσότερα από 800.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν 108 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, πλήρους εργαστηρίου επεξεργασίας κάνναβης για την παραγωγή ελαίου, όπλων, φυσιγγίων, καθώς και 313.935 ευρώ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης, υπολογίζεται σε περισσότερα από 800.000 ευρώ.

Πώς τους εντόπισαν

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης από 8 έως 9 Δεκεμβρίου 2023 σε περιοχές της Αττικής με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου.

Συνελήφθησαν επτά άτομα, από τα οποία τα πέντε μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι κατηγορούνται για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Διέθεταν επαγγελματική υποδομή για επεξεργασία ναρκωτικών σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής, ώστε ο εντοπισμός τους να καθίσταται δυσχερής

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), προέκυψε η δομή της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής διέθεταν επαγγελματική υποδομή εντός οικίας με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και άλλους χώρους με σκοπό την επεξεργασία και αποθήκευση ναρκωτικών, ώστε να καθίσταται δυσχερής η πιστοποίηση της δράσης τους από τις διωκτικές αρχές.

Οι ρόλοι

Ο 31χρονος είχε αναλάβει τη διεύθυνση και τη λειτουργία της οργάνωσης και ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, για την ανεύρεση και στρατολόγηση των μελών, καθώς και την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Επιπλέον, αναλάμβανε τον συντονισμό της προμήθειας, παραγωγής, εισαγωγής, μεταφοράς και περαιτέρω διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο 37χρονος είχε γνώσεις γεωπονίας και ήταν επιφορτισμένος με τον σχεδιασμό, την καλλιέργεια και την εποπτεία συνολικά της υδροπονικής φυτείας.

Ο 33χρονος και 34χρονος διέμεναν σε μονοκατοικία που διατηρούσε η οργάνωση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και είχαν διπλό ρόλο, του εργάτη – καλλιεργητή καθώς και φύλακα του χώρου.

Η 57χρονη, είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρηματικών ποσών που προέρχονταν από την παράνομη δράση της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (καβάτζες) και λοιπούς χώρους σε Πόρτο Ράφτη, Καπανδρίτι, Νίκαια, Αχαρνές και Πειραιά.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη και κατεργρασμένη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 98 κιλών, 313.935 ευρώ, αυτόματο πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο και τρία πιστόλια, γεμιστήρες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο ζυγαριές ακριβείας, 2.752 δισκία ECSTASY, 125 δενδρύλλια κάνναβης, δελτία αποστολής και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους δράσης της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζεται σε συνεργασία με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές.

ΑΠΕ/in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάνναβη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Πάνω από 800.000 ευρώ τα κέρδη τους"

Βόλος: «Εγώ τον έδειξα στη διευθύντρια αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα» - Το παράπονο του 7χρονου για το bullying στο σχολείο

Συνέχεια στις καταγγελίες για τους χειρισμούς της διεύθυνσης του δημοτικού σχολείου μετά το αδιανόητο bullying που υπέστη ο γιος του στον Βόλο έδωσε ο πατέρας του 7χρονου, ο οποίος μετέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι το παιδί έχει υποδείξει τον δράστη αλλά «δεν θα του κάνουν τίποτα».

«Ο γιος μου τον έδειξε (σ.σ. τον δράστη του bullying) στην διευθύντρια. Μου είπε "εγώ τον έδειξα αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα" γιατί και τις προηγούμενες φορές που έλεγε με κλωτσάει έμεναν στο μην το ξανακάνεις αυτό» είπε στον Alpha ο πατέρας του 7χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν, μάλιστα, έδειξε στη διευθύντρια την τρίλιζα που είχε ζωγραφίσει στα οπίσθια του παιδιού του ο άλλος μαθητής στο δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, «μου είπε βλέπω μια ζωγραφιά».

«Κατάλαβα ότι θέλουν να το κουκουλώσουν γιατί ρώταγε εμένα ποιος ήταν ο επιτηρητής την ώρα του συμβάντος» πρόσθεσε ο πατέρας του 7χρονου σύμφωνα με τον οποίον η διευθύντρια του σχολείου δεν του έχει πει ούτε το όνομα των γονεών του δράστη, ούτε την ηλικία του, ούτε την τάξη του.

Επέμεινε, δε, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί του είχε πέσει θύμα bullying από τον ίδιο μαθητή λέγοντας ότι «πριν από λίγες ημέρες είχε έρθει λερωμένος από κόλλα στα οπίσθια και το πόδι γιατί του είχε βάλει αυτοκόλλητα ενώ τις προηγούμενες φορές ήταν (σ.σ. το bullying) με κλωτσιές και σπρωξιές».

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται σε δύο επίπεδα καθώς από τη μια οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αφετέρου η τοπική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο παρουσία του Προϊσταμένου Α’θμιας Εκπαίδευσης, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Πρωταγωνιστής στον εφιάλτη που περνάει ο 7χρονος είναι ένας άλλος μαθητής του ίδιου σχολείου, μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής διάπλασης.

Οι γονείς του καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος μαθητής που φοιτά στο ίδιο σχολείο, είχε μετατρέψει την καθημερινότητα του γιου τους αλλά κι άλλων συνομήλικων τους σε κόλαση. «Τον έβριζε συστηματικά και τον κλωτσούσε με αποτέλεσμα ο γιος μας να εκδηλώνει άρνηση να πάει στο σχολείο, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες» είπε ο πατέρας του μικρού στο protothema.gr.

Αποκορύφωμα του συστηματικού bullying που έχει υποστεί ο επτάχρονος από τον μεγαλύτερο σε ηλικία μαθητή, είναι τα όσα περιέγραψε η μητέρα του παιδιού σε γκρουπ γονέων στο facebook στην προσπάθεια της να πληροφορήσει τους υπόλοιπους γονείς ώστε να γίνουν γνωστά παρόμοια περιστατικά και να ενημερώσουν την διεύθυνση του σχολείου.

«Είμαι η μητέρα ενός επτάχρονου παιδιού στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο του Βόλου. Σήμερα πήγα να αλλάξω τον μικρό, να τον πάω στο πάρκο και ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες 15 ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται να πηγαίνει στο σχολείο καθώς σήμερα βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του τα γράμματα ΧΧΟΟ από συγκεκριμένο μαθητή μεγαλύτερης τάξης που από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει για να παίξει τρίλιζα. Όπως μας είπε ο μικρός δεν είναι η πρώτη φορά και αύριο έχουμε ραντεβού με την διευθύντρια να μας τον υποδείξει», ήταν το συγκλονιστικό κείμενο που ανήρτησε η μητέρα στο facebook.

anartisi_volos_paidi

Οι γονείς του επτάχρονου μαθητή εμφανίστηκαν στο σχολείο την Τετάρτη για να συναντήσουν τη διευθύντρια, η οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, τους αντιμετώπισε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο. Σύμφωνα με τον πατέρα του, «αφού μιλήσαμε με την διευθύντρια, μας έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα το παιδί μας για να τους υποδείξει τον μαθητή που του έκανε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα. Σε μας η διευθύντρια είπε ότι, για το καλό του παιδιού είναι προτιμότερο να λήξει αυτή η ιστορία και να μην δώσουμε συνέχεια. Μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθανθήκαμε και πώς αισθάνθηκε ο γιος μας, ο οποίος υπέδειξε τον άλλο μαθητή αλλά μας είπε ότι φοβάται γιατί δεν θα του κάνουν τίποτα».

«Η διευθύντρια μας είπε ακόμη, ότι αν διώξουν τον μαθητή που έκανε bullying στο παιδί μας μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα στον γιο μας. “Τι θα κάνουμε τότε, θα τον διώξουμε κι αυτόν;” ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια. Όπως καταλαβαίνετε ήρθαμε σε αδιέξοδο» πρόσθεσε ο πατέρας του 7χρονου

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος: «Εγώ τον έδειξα στη διευθύντρια αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα» - Το παράπονο του 7χρονου για το bullying στο σχολείο"

«Ε όχι, για να αφήσουμε τους γκέι να γεννάνε;» – Το νέο ξέσπασμα της Άννας Φόνσου για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Η Άννα Φόνσου τοποθετήθηκε εκ νέου για το νομοσχέδιο με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, με το οποίο διαφωνεί ύστερα από την πρόσφατη δήλωσή της «έχουν σκεφτεί τι πλήγμα είναι για τα παιδιά στο σχολείο, εάν πουν κάτι τέτοιο, κάποιες κακίες; Είμαι κατά εγώ, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν το εγκρίνω».

Μιλώντας στο «Πρωινό Σουσού» και την Ελένη Τσολάκη η ηθοποιός τόνισε: «Οι πιο πολλοί φίλοι μου είναι ομοφυλόφιλοι. Έχουν χιούμορ, μου αρέσουν κι οι μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στην Ελλάδα ήταν ομοφυλόφιλοι. Εγώ έχω αντίρρηση, δεν είμαι κανένας φιλόσοφος. Έχω αντίρρηση να κάνουν παιδιά με παρένθετη μητέρα, Δεν μπορείς να μου στερήσεις εμένα τη μητρότητα γιατί εσύ μπορείς να βάλεις εύκολα μία να σου κάνει ένα παιδί και να το μεγαλώσεις… Έχουν λύσει πάρα πολλά προβλήματα οι ομοφυλόφιλοι. Θα βρούνε τον τρόπο να έχουν παιδάκι. Έχω αντίρρηση γιατί το παιδί μεγαλώνει, πάει στο σχολείο και τα παιδιά είναι πολύ σκληρά, να το κοροϊδεύουν και να του λένε ποια είναι η μαμά σου και ποιος ο μπαμπάς σου» ανέφερε αρχικά η Άννα Φόνσου.

«Έχει τύχει με δύο φίλους μου που υιοθέτησαν παιδάκι μόλις γεννήθηκε. Όταν μεγάλωσε και πήγε στο σχολείο, του έλεγαν “έχεις δύο γκέι και ποιος είναι ο μπαμπάς σου κι η μαμά σου”. Το παιδί έπαθε βαριά κατάθλιψη, είναι με φάρμακα πολλά χρόνια και τώρα έχει επέμβει μία δομή να τους το πάρουν γιατί δεν θέλει να είναι εκεί, τους βλέπει εχθρούς του. Είναι 12 χρονών» πρόσθεσε.

«Δεν κάνουμε βήματα με το να στερήσουμε στις γυναίκες να γεννάνε. Τι βήμα είναι αυτό; Από τότε που γεννήθηκα εγώ κι εσύ, μας λένε “α, να παντρευτείτε, να κάνετε παιδάκια”. Δεν πρέπει να το στερήσουν αυτό. Ε όχι, για να αφήσουμε τους γκέι να γεννάνε; Να υιοθετήσουν και να το πούνε στο παιδί αμέσως, να υπάρχουν ψυχολόγοι και να του πούνε εμείς σε πήραμε, η μαμά σου κι ο μπαμπάς σου δεν υπάρχουν. Δεν δέχομαι την παρένθετη μητέρα. Τη μισώ αυτή τη γυναίκα που δίνει το παιδί. Δεν έπαθε τίποτα που 9 μήνες μέσα στον οργανισμό της μεγάλωνε έναν άνθρωπο; Τόσο εύκολα το δίνει; Αν της δώσουν διαμέρισμα και λεφτά; Δεν μπορώ να το δεχτώ» κατέληξε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ε όχι, για να αφήσουμε τους γκέι να γεννάνε;» – Το νέο ξέσπασμα της Άννας Φόνσου για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια"

Πελόπιο: Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν το κοπάδι του – Φοβάται και για τη ζωή του

Τον τρόμο φαίνεται πως ζει τις τελευταίες ημέρες ένας κτηνοτρόφος από την περιοχή του Πελοπίου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος όχι μόνο έχασε μέσα σε μία νύχτα μερικά από τα πρόβατά του και κινδύνεψε και ο ίδιος από επίθεση άγριων σκυλιών, αλλά δέχθηκε και απειλές για την ίδια του τη ζωή από τον ιδιοκτήτη τους.

Θύμα της επίθεσης αυτής ο κτηνοτρόφος Βασίλης Κολοτσούκας, ο οποίος αναφερόμενος στο συμβάν τόνισε πως αυτό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στις 00:30, όταν δύο μεγάλα οικόσιτα λυκόσκυλα, ιδιοκτησίας του γείτονά του όπως έκανε γνωστό, μπήκαν στο κτήμα του και στο στάβλο του και επιτέθηκαν σε 12 πρόβατα, θανατώνοντας ακαριαία τα 3 εξ αυτών και τραυματίζοντας σοβαρά τα υπόλοιπα 9, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που όπως αποκάλυψε μετά λύπης του ο κ. Κολοτσούκας θα πρέπει να τους γίνει ευθανασία.

Μάλιστα, αντιλαμβανόμενος κατά τη διάρκεια της βραδιάς ότι κάτι κακό συνέβαινε στα ζώα του, έσπευσε στο σημείο μαζί με τη γυναίκα του όπου και δέχτηκε επίθεση από τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά και γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Άμεσα ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία που συνέλαβε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αλλά και αργότερα που αφέθηκε ελεύθερος επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Κολοτσούκα.

«Φοβάμαι πλέον για τη ζωή μου»

Με φόβο στη φωνή, ο κ. Κολοτσούκας αποκάλυψε και όσα συνέβησαν μετά την απόφαση της αστυνομίας να αφήσει ελεύθερο τον γείτονά του, ο οποίος περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα βρέθηκε έξω από την πόρτα του μαζί με τα δυο του σκυλιά και τον απειλούσε υπό την επήρεια μέθης.

«Ζητάω από τον εισαγγελέα ή τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας να με βοηθήσουν, γιατί φοβάμαι πλέον για τη ζωή μου ή ακόμα και να πάω το παιδί μου στο σχολείο», κατέληξε.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελόπιο: Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν το κοπάδι του – Φοβάται και για τη ζωή του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news