facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Αποκλείεται να βίαζε την εγγονή μας, λέει η σύζυγος του 78χρονου – 53 χρόνια είμαστε μαζί, δεν μπορεί να είναι παιδεραστής

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανήλικης στο Κερατσίνι ερευνούν οι Αρχές, με δράστη τον 78χρονο παππού τής 16χρονης σήμερα κοπέλας, την οποία φέρεται να βίαζε από τα εννέα της χρόνια.

Ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι το γεγονός πως ο δράστης, φέρεται να κακοποιούσε την ανήλικη στο σπίτι της οικογένειας στο Κερατσίνι, ενώ βρισκόταν μέσα η μητέρα και η γιαγιά του κοριτσιού.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας, «από τις αρχές του έτους 2017 έως τα τέλη του έτους 2019», εξανάγκαζε την ανήλικη εγγονή του σε «ανοχή γενετήσιων πράξεων».

Ο ηλικιωμένος με χρήση σωματικής βίας, χρησιμοποιώντας την υπέρτερη φυσική του δύναμη έναντι ενός μικρού παιδιού το ακινητοποιούσε και το εγκλώβιζε για να προχωρά στις αρρωστημένες του πράξεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ασελγούσε στην εγγονή του όταν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έμενε μόνος με τη μικρή και η σύζυγός του και η μητέρα του παιδιού βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Αρνείται τα πάντα η γιαγιά της ανήλικης

Η γιαγιά της 14χρονης και σύζυγος του 78χρονου μίλησε στο Star και διέψευσε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το παιδί λέει ψέματα.

«Αποκλείεται να συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να έχει γίνει ποτέ, ποτέ, γιατί ήμασταν εδώ. Δεν είναι ότι ήταν μόνοι τους στο σπίτι. Ήμουνα εδώ! Και η μητέρα της. Δεν μπορεί να είμαι με έναν άντρα 53 χρόνια και ξαφνικά να βγει παιδεραστής! Σε παρακαλώ!», είπε χαρακτηριστικά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλείεται να βίαζε την εγγονή μας, λέει η σύζυγος του 78χρονου – 53 χρόνια είμαστε μαζί, δεν μπορεί να είναι παιδεραστής"

Μέγαρα: Χαμός σε καταυλισμό Ρομά – Πυροβολισμοί με τουλάχιστον δύο τραυματίες

Δε σταματούν όπως φαίνεται τα περιστατικά με πυροβολισμούς σε καταυλισμό Ρομά, καθώς αυτήν τη φορά στα Μέγαρα υπήρξαν καταγγελίες για νέο επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, στον Βλυχό Μεγάρων σημειώθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς από Ρομά, με την αστυνομία να καταφθάνει αμέσως στο σημείο. Εκεί όπου διαπιστώθηκε πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματισμοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν φτάσει στο σημείο προσπαθούν να προχωρήσουν σε έρευνες προκειμένου να βρουν τα αίτια του περιστατικά και να δουν τι ακριβώς συνέβη και σημειώθηκαν πυροβολισμοί

Πυροβολισμοί και το βράδυ στα Μέγαρα

Επίσης να σημειωθεί πως στα Μέγαρα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, το βράδυ της Παρασκευής, το οποίο όμως έγινε μετά από γλέντι Ρομά στην περιοχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέγαρα: Χαμός σε καταυλισμό Ρομά – Πυροβολισμοί με τουλάχιστον δύο τραυματίες"

Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε βρέφος 3 μηνών

Το βρέφος πέθανε σε νοσοκομείο της Αττικής, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος και την Λάρισα. Καθώς από την πόλη, καταγόταν ο πατέρας του άτυχου μωρού…

Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς τους περιμένουν απαντήσεις. Το βρέφος που πέθανε δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και τις προηγούμενες μέρες τίποτα δεν έδειχνε το κακό που ερχόταν. Το άτυχο κοριτσάκι, μόλις τριών μηνών, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αττικής. Οι γιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων, σε μια προσπάθεια να πέσει φως στα αίτια της τραγωδίας. Με την είδηση να έχει σκορπίσει θλίψη και στη Λάρισα, καθώς ο πατέρας της μικρής μεγάλωσε στη θεσσαλική πόλη και ήταν ένας από τους γνωστότερους και πιο φαντικούς οπαδούς της ΑΕΛ.

Η οικογένεια ζούσε στην Αττική. Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε. Οι στενοί συγγενείς του παραμένουν συντετριμμένοι. Τα λόγια που είπε στο newsit.gr ένας από τους ανθρώπους που έζησαν τα δραματικά γεγονότα, αποτυπώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα όλων.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το μωρό δεν είχε τίποτα» ανέφερε στενός συγγενής του αδικοχαμένου βρέφους στο newsit.gr. Όλοι πλέον σκέφτονται τι μπορεί να έγινε και το άτυχο κοριτσάκι οδηγήθηκε στον θάνατο. Αν υπήρξε λάθος ή κάποιο σημάδι που δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν.

Η είδηση άπλωσε ένα πέπλο θλίψης και στη Λάρισα. Ο πατέρας της άτυχης μικρής μεγάλωσε στην πόλη και ήταν ένας από τους πιο πιστούς οπαδούς της τοπικής ΑΕΛ. Η ομάδα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να του συμπαρασταθεί στον ανείπωτο Γολγοθά που καλείται να ανέβει.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά συλλυπητήρια στον φίλαθλό μας Σωτήρη Πονηρό για την τραγική απώλεια της τριών μηνών κόρης του. Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε βρέφος 3 μηνών"

Χρ. Τριαντόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα ο β’ κύκλος κρατικής αρωγής – Το τελικό ποσό θα φτάνει έως και 500.000 ευρώ ανά αγρότη

Εντός της επόμενης εβδομάδας ανοίγει ο δεύτερος κύκλος της πρώτης κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι σε αυτόν που «έτρεξε» στη Θεσσαλία έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής 148 εκατ. ευρώ σε 43.500 νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις.

«Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, έχουν λάβει μέσα από τον πρώτο κύκλο της πρώτης αρωγής 40 εκατ. ευρώ περίπου 19.400 αγρότες και κτηνοτρόφοι και από την άλλη εβδομάδα ανοίγει και ο δεύτερος κύκλος της πρώτης αρωγής για τα 5.000 έως 10.000 ευρώ», επισήμανε ο ίδιος στην τοποθέτησή του στην ημερίδα του ΥΠΑΑΤ, με θέμα «Καλλιεργώντας το αύριο -Πολιτικές για την γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση», που έγινε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 30ης επετειακής φετινής Agrotica.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι το τελικό ποσό που μπορεί να λάβει από την Κρατική Αρωγή κάποιος αγρότης που έχει πληγεί ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, σε αντίθεση με τις παλιές κρατικές οικονομικές ενισχύσεις που έφθαναν το πολύ στις 72.000 ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Κρατικής Αρωγής, που αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία ήλθε να αντικαταστήσει τα παλιά ΠΣΕΑ και τα ΚΟΕ που πλήρωναν αποζημιώσεις σε πιο περιορισμένη κλίμακα, σε χρόνο πολύ μεγαλύτερο, σε χαμηλότερα τιμολόγια, φθάνοντας τα τέσσερα με πέντε χρόνια μετά τις ζημιές.

«Με την Κρατική Αρωγή δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις και αποζημιώνονται ο εξοπλισμός, τα πάγια και το έγγειο κεφάλαιο», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι παράλληλα, επεκτάθηκε το θεσμικό πλαίσιο και καλύπτονται πλέον άμεσα όλες εκείνες οι ζημιές που είτε δεν καλύπτονταν είτε καλύπτονταν πλημμελώς και μακροχρόνια. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής έχουν ενταχθεί και οι απώλειες σε φυτικό κεφάλαιο.

Βέβαια, ο ίδιος σημείωσε ότι σταδιακά η εμπλοκή της Κρατικής Αρωγής στον πρωτογενή τομέα ολοκληρώνεται και την επόμενη περίοδο θα δώσει τη θέση της σε ένα νέο ολιστικό πλαίσιο στήριξης που διαμορφώνεται από το ΥΠΑΑΤ, καθώς «οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ημερίδα παρέστησαν-μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Τριαντόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα ο β’ κύκλος κρατικής αρωγής – Το τελικό ποσό θα φτάνει έως και 500.000 ευρώ ανά αγρότη"

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας κατά τις συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην 'Αγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και των αντιπροσωπειών τους συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πως Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργασθούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών.

Κατά τις συναντήσεις των δυο υπουργών και των αντιπροσωπειών τους αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας

Επισημαίνεται ότι δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Να προστεθεί επίσης ότι κατά τις συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και των αντιπροσωπιών τους συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πώς Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργασθούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών.

Κατά τις συναντήσεις των δυο Υπουργών και των αντιπροσωπιών τους αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο"

Άγρια επίθεση γονέα κατά καθηγήτριας μέσα στο σχολείο, σε Γυμνάσιο του Δήμου Σαρωνικού!

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας κατά καθηγήτριας από γονέα σημειώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε Γυμνάσιο των Καλυβίων και μάλιστα σε ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr μία καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια εξυβρίζοντας της.

Το παιδί βγήκε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του μαθητή και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το σκηνικό.

«Έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο»

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές οι καθηγητές (ο Σύλλογος Διδασκόντων) του σχολείου, στην οποία ανέφεραν επί λέξει τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό.

Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια.

Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο.

Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο.

Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Εξίσου ανησυχητική όμως είναι και η συνέχεια της επιστολής στην οποία επισημαίνονται και τα εξής:

«Το επικίνδυνο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Διότι την τελευταία χρόνια παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές».

Σημειωτέον ότι το θέμα είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Αττικής και ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες και από πλευράς της.

Όμως αποδεικνύεται ότι σε πολλά σχολεία η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί τη σωματική ακεραιότητά τους την ίδια στιγμή που κυρίως οι δεύτεροι υπερβάλουν εαυτούς για να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές τους όχι μόνο για τη μόρφωσή τους αλλά και για τη διαμόρφωση των χαρακτήρων τους.

Το βράδυ της Παρασκευής το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από την πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού, Άντζι Προκόπη η οποία σε σχετική ανάρτησή της ανέφερε: «Ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός που έλαβε χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων-Λαγονησίου. Η εύρυθμη λειτουργία ενός σχολείου δεν συνηθίζεται και δεν αναμένεται να διαταράσσεται από γονείς !

Η δευτεροβάθμια επιτροπή του δήμου μας, στέκεται δίπλα στη σχολική κοινότητα, στη διεύθυνση, στον σύλλογο διδασκόντων, στο σύλλογο Γονέων και φυσικά στους μαθητές, που ήρθαν για άλλη μια φορά, τόσο κοντά, σε περιστατικό βίας».

notioanatolika

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια επίθεση γονέα κατά καθηγήτριας μέσα στο σχολείο, σε Γυμνάσιο του Δήμου Σαρωνικού!"

Κερατσίνι: Ο 78χρονος βίαζε την εγγονή του από τα 9 της χρόνια

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από τη δράση του 78χρονου που συνελήφθη στο Κερατσίνι για βιασμό ανήλικης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, η ανήλικη ήταν εγγονή του 78χρονου και από το 2017, δηλαδή από τότε που ήταν 9 ετών, βίωνε μία κόλαση στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα ο 78χρονος, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017 έως και τα τέλη του 2019, με τη χρήση σωματικής βίας και κατανικώντας την αντίσταση του παιδιού, εξανάγκαζε την 9χρονη τότε εγγονή του σε ανοχή γενετήσιων πράξεων.

Οι επαίσχυντες πράξεις λάμβαναν χώρα στο σπίτι του 78χρονου κατά το διάστημα που η μητέρα του παιδιού βρισκόταν σε άλλο χώρο της οικίας με τη γιαγιά της μικρής. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ακινητοποιούσε το παιδί παρά την αντίσταση που προέβαλε και να προέβαινε σε βιασμό και γενετήσιες πράξεις.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., την πρώτη φορά που ο 78χρονος κακοποίησε την εγγονή του άρχισε να την αγγίζει στα γεννητικά όργανα ρωτώντας την συνεχώς αν της αρέσει.

Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (2/2) και κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κερατσίνι: Ο 78χρονος βίαζε την εγγονή του από τα 9 της χρόνια"

Λευτέρης Αυγενάκης: Εγκρίθηκαν οι 6 αλλαγές στην ΚΑΠ που ζήτησε η Ελλάδα για τους αγρότες

Εγκρίνονται από την ΕΕ οι τροποποιήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ζήτησε η Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε παρέμβασή του σε ημερίδα του υπουργείου, με θέμα "Καλλιεργώντας το αύριο - Πολιτικές για την γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση", που έγινε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 30ης επετειακής φετινής Agrotica.

"Το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών προβλημάτων λύνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για αυτό εμείς δημιουργούμε συμμαχίες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα", επισήμανε ο ίδιος. Κάλεσε και πάλι τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στο τραπέζι των συζητήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά "μαζί και με διάλογο θα κερδηθούν περισσότερα" και ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα αποδεχθεί τις αλλαγές στην ΚΑΠ που ζήτησε η χώρα μας. "Η ανεπίσημη ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ότι γίνονται αποδεκτές οι αλλαγές στην ΚΑΠ που ζήτησε από τις 28 Δεκεμβρίου η Ελλάδα", επισήμανε.

Οι αλλαγές και παρεμβάσεις στην ΚΑΠ που ζήτησε η Ελλάδα αφορούν τα εξής:
  • Αλλαγές που σχετίζονται με την αιρεσιμότητα και αφορούν σε τροποποιήσεις στους κώδικες γεωργικής πρακτικής, οι οποίοι αποτελούν τις υποχρεωτικές δεσμεύσεις για την χορήγηση ενισχύσεων στους γεωργούς/κτηνοτρόφους.
  • Αλλαγές που αφορούν σε στοιχεία των άμεσων ενισχύσεων. Μεταξύ άλλων και προτάσεις για τα οικολογικά προγράμματα (περιβάλλον, κλίμα και καλή διαβίωση των ζώων) τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του άρθρου 32 και της ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι.
  • Παρεμβάσεις, όπως προτάσεις χορήγησης προκαταβολής στους τομείς του οίνου, των οπωρηκηπευτικών, του ελαιολάδου και της μελισσοκομίας.
  • Παρεμβάσεις για την αγροτική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέας παρέμβασης για την επιδότηση ασφαλίστρου με ενωσιακή συμμετοχή 200 εκατ. ευρώ.
  • Παρεμβάσεις αγροτικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων όσων επιφέρουν αλλαγές στους αριθμητικούς στόχους και τα συναφή ορόσημα για τους σχετικούς δείκτες αποτελεσμάτων.
  • Αλλαγές για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του συστήματος AKIS και του Εθνικού Δικτύου ΚΑΠ.

Παράλληλα, υπενθύμισε την απόφαση της Κομισιόν, βάσει της οποίας επιτρέπεται η καλλιέργεια σε εδάφη που είχαν μπει στο πρόγραμμα αγρανάπαυσης και αφορά στη χώρα μας 1,5 εκατ. στρέμματα και περίπου 130.000 γεωργούς.

Στην τοποθέτησή του στην ημερίδα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για να καταστεί το πρόβλημα της Θεσσαλίας ευρωπαϊκό - εκτός από εθνικό - καθώς και στις κοινές δράσεις της EUMED-9 για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και αύξησης του γεωργικού αποθεματικού.

Η έκθεση Agrotica, ρίχνει αυλαία αύριο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευτέρης Αυγενάκης: Εγκρίθηκαν οι 6 αλλαγές στην ΚΑΠ που ζήτησε η Ελλάδα για τους αγρότες"

Συνελήφθη 78χρονος που βίαζε ανήλικη στο Κερατσίνι - Ήταν κάτω από 14 ετών

Κατ' εξακολούθηση βίαζε μια ανήλικη 78χρονος στο Κερατσίνι ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μετά από σχετικό ένταλμα.

Ο 78χρονος κατηγορείται ότι τουλάχιστον από το 2017 και έχοντας την επίβλεψη ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, προέβαινε στις αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, πρωινές ώρες χθες (2-2-2024), από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο Κερατσίνι, 78χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14.

Ο 78χρονος κατηγορείται ότι τουλάχιστον από το 2017 και έχοντας την επίβλεψη ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, προέβαινε στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη 78χρονος που βίαζε ανήλικη στο Κερατσίνι - Ήταν κάτω από 14 ετών"

Νέο κάλεσμα Αυγενάκη στους αγρότες για διάλογο

Μήνυμα προς του κινητοποιούμενους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείας και μεσλισσοκόμους, ότι «τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, του διαλόγου και της κοινωνικής ομαλότητας», έστειλε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του που έκανε στο περιθώριο συζήτησης που είχε με εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΑΑΤ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκης με αφορμή την διοργάνωση της φετινής 30ης επετειακής Agrotica στη ΔΕΘ, την οποία και εγκαινίασε και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τον κόπο των αγροτών και τις αγωνίες τους για το μέλλον της παραγωγής τους. Με τις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού έδειξε ότι ανταποκρίνεται στα λογικά αιτήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής και του κόστους ενέργειας«, τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Διευκρίνισε δε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα «είναι μέτρα τα οποία εξαντλούν τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. «Είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, της κοινωνικής ομαλότητας. Είναι η ώρα του διαλόγου και της κοινής προσπάθειας. Μαζί θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα», υπογράμμισε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κάλεσμα Αυγενάκη στους αγρότες για διάλογο"

ΑΠΘ: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις

Με κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική εξαιτίας των καταλήψεων και ύστερα από την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Παιδείας για διεξαγωγή εξετάσεων εξ αποστάσεως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι «όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους».

Πράγματι, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική ποινική έρευνα για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων, οι οποίες απορρέουν από την άρνηση των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη διενέργεια εξετάσεων εξ αποστάσεως.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, στάθηκε η απόφαση των Καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, σύμφωνα με την οποία δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Η απόφαση:

H Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη συνεδρία της με αριθμό 8α/1-2-2024 αποφάσισε:

Να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς θεωρεί ότι δεν πληρούται η οριζόμενη εκ του νόμου 4597/2002 (Αρ. 65, π. 4, εδ. β) προϋπόθεση του αδιάβλητου της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Να εξετάσει την κατ΄ εξαίρεση εφαρμογή κάθε πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, φοιτητών Erasmus και ολιγομελών ομάδων τελειόφοιτων.

Κλείσιμο
Ιωάννης Θ. Ρέκανος, Καθηγητής
Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Στο ίδιο πνεύμα και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς χθες, 2/2, η Σύγκλητος μετά από έκτακτη συνεδρίαση, ανακοίνωσε πως την απόφαση για εξ αποστάσεως εξετάσεις θα τη λάβουν μόνο τα τμήματα, που επηρεάζονται από τις καταλήψεις και για συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ η γενική στάση είναι να μην πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις.

Ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών (υπ’ αριθμ. 230/2-2-2024 έκτακτη συνεδρίαση)

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου στις 31/01/2024, υλοποιεί τον Εσωτερικό του Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει δυνητικά ειδικές μέριμνες για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.

Οι έκτακτες αυτές συνθήκες διαπιστώνονται σε 10 από τα 31 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα 02/02/2024. Στο πλαίσιο αυτό, με μέριμνα των Κοσμητειών, τα Τμήματα δύνανται να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε Τμήματος και διασφαλίζοντας το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Ο Πρύτανης

Χρήστος Ι.Μπούρας

Αντιδράσεις και στην Κρήτη με την παραίτηση καθηγητών


Αλλά και στην Κρήτη υπάρχουν ανάλογες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Συγκλήτου για διενέργεια εξ αποστάσεως εξετάσεων. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης, υπέβαλαν χθες την παραίτηση από τα διοικητικά τους καθήκοντα δύο καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής: ο πρόεδρος Ηλίας Κολοβός και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μποσνάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, να σχολιάζει πως η Σύγκλητος «επιβάλλει με τιμωρητικούς όρους στους ακαδημαϊκούς την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεών τους».

Υπενθυμίζεται ότι το σκεπτικό της υπουργικής εγκυκλίου για διαδικτυακές εξετάσεις, εδράζεται στις «έκτακτες» συνθήκες, που επικρατούν λόγω των παρατεταμένων καταλήψεων.

Οι «αρνητές της τηλε-εξέτασης

Αν και το ένα μετά το άλλο, τα πανεπιστήμια τελικά υιοθετούν τις τηλε-εξετάσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις που προκύπτουν από τις συνεδριάσεις των Συγκλήτων προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για τους φοιτητές, φαίνεται πως εξακολουθούν να υπάρχουν οι «αρνητές» αυτής της λύσης.

Εκτός της παρέμβασης στο ΑΠΘ, είχε ήδη παραγγελθεί πριν μερικές ημέρες εισαγγελική έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνιο Ελευθεριάνο, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα ποινικών ευθυνών των πανεπιστημιακών διοικητικών αρχών για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις, σχετικά με την αποτροπή των καταλήψεων.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη, ανάλογη εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις αλλά και για τη Διοίκηση του ΑΠΘ.

Τέλος, να υπογραμμιστεί πως κατά της εισαγγελικής παρέμβασης είχαν ταχθεί όλοι οι συμμετέχοντες στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, η οποία έλαβε χώρα στις 29/1, θεωρώντας ότι στοχοποιούνται άδικα. 

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΠΘ: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις"

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Έκλεψαν αυτοκίνητο με ηλικιωμένη μέσα που πάσχει από Αλτσχάιμερ!

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Law and Order» ηλικιωμένος οδηγός πάρκαρε το αυτοκίνητο μάρκας Opel έξω από κατάστημα στην οδό Καλλάρη και άγνωστοι το έκλεψαν, ενώ μέσα στο όχημα βρισκόταν η ηλικιωμένη γυναίκα του.

Μάλιστα, η γυναίκα πάσχει από Αλτσχάιμερ και δεν οδηγάει. Ο ηλικιωμένος δήλωσε την κλοπή του οχήματος, αλλά και της συζύγου του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το όχημα εθεάθη να κινείται όντας κλεμμένο προς τη Δυτική Αττική.

Οι δράστες μόλις διαπίστωσαν την παρουσία της γυναίκας εντός του αυτοκινήτου, το εγκατέλειψαν στη Λεωφόρο Ιωνίας, ενώ η γυναίκα βρέθηκε να περιφέρεται σε κοντινή απόσταση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Έκλεψαν αυτοκίνητο με ηλικιωμένη μέσα που πάσχει από Αλτσχάιμερ!"

Παπαθανάσης: Μέσα στο μήνα ανακοινώσεις για μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ για τους αγρότες

Το αγροτικό ζήτημα αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης γι΄αυτό και ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μία σειρά μέτρων προκειμένου να ανακουφίσει τους αγρότες, τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι μέσα στο μήνα πρόκειται να ανακοινωθεί πρόγραμμα για δανειοδότηση των αγροτών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης τους.

Όπως είπε ο υπουργός πρόκειται για μικροδάνεια μέχρι 25.000 ευρώ και 50% του δανείου θα είναι άτοκο, για να μπορέσουν οι αγρότες «να αντιμετωπίσουν κάποια ζητήματα και να κάνουν κάποιες μικρές -αν θέλετε- επενδύσεις στην αγροτική επιχειρηματικότητα». Επεσήμανε πως «έχει ξαναγίνει αυτό απλά το φέρνουμε πολύ πιο ενισχυμένο, πιο μπροστά το αυτό και πιο μπροστά».

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι μέσα στο μήνα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις και από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει να «τρέχει» το πρόγραμμα αυτό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παπαθανάσης: Μέσα στο μήνα ανακοινώσεις για μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ για τους αγρότες"

Καταστροφή από φωτιά σε σπίτι στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Μεγάλης έκτασης ζημιές έχουν προκληθεί σε οικία στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου από φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 3/2/2024.  Σε εξέλιξη για την κατάσβεση είναι μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι ζημιές, εκτεταμένες δυστυχώς, καταγράφονται στη σοφίτα και στον τρίτο όροφο της κατοικίας που βρίσκεται στην περιοχή της Ερυθραίας.

Δεν κινδύνεψαν ευτυχώς ανθρώπινες ζωές καθώς οι ένοικοι- η οικογένεια γνωστού αξιωματικού της αστυνομίας- εγκατέλειψαν εγκαίρως το σπίτι.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και έσπευσε στις 8 το πρωί με πέντε οχήματα και πολλά άτομα. Πλέον ενεργεί την Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.


 

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστροφή από φωτιά σε σπίτι στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου"

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προσπάθησε να αποπλανήσει ανήλικο – Τον προσέγγισε μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (2.2.2024) στη Θεσσαλονίκη ένας 23χρονος που προσπάθησε να προσέγγισε μέσω διαδικτύου ανήλικο και προσπάθησε να τον αποπλανήσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας συνελήφθη έπειτα από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως στη Θεσσαλονίκη, ο 23χρονος συνελήφθη καθώς ενέχεται σε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ανηλίκου.

Προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας του ανηλίκου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο 23χρονος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων ανέπτυξε επικοινωνία με τον γιο της και προσπάθησε να τον πείσει να συναντηθούν από κοντά προσβάλλοντας την τιμή του κατ’ εξακολούθηση με προτάσεις που αφορούσαν σε γενετήσιες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 23χρονος προσπάθησε να αποπλανήσει ανήλικο – Τον προσέγγισε μέσω διαδικτύου"

Περίεργη δολιοφθορά στα Καμένα Βούρλα (εικόνα)

Ένα περίεργο περιστατικό δολιοφθοράς είχαμε το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) στα Καμένα Βούρλα και συγκεκριμένα στο δρόμο που διασχίζει το άλσος της Λουτρόπολης μπροστά από τα δυο παλιά υδροθεραπευτήρια.

Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες έκοψαν πέντε (5) στύλους δημοτικού φωτισμού!

Πρόκειται για μια απίστευτη ενέργεια, χωρίς λογική, αφού τις παράτησαν στη θέση τους, εκτός και αν δεν πρόλαβαν, λόγω της ώρας, να ολοκληρώσουν την παράνομη και εξοργιστική πράξη τους.

Άμεσα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων Δημήτρης Λιακόπουλος έδωσε εντολή να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, καθώς έμειναν στον αέρα τα καλώδια, ενώ ειδοποίησε και την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για την απίθανη αυτή υπόθεση, όπως και οι άνθρωποι της Κοινότητας που είναι αποφασισμένοι να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες προκειμένου να λογοδοτήσουν  στη δικαιοσύνη για την καταστροφή που προκάλεσαν.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Περίεργη δολιοφθορά στα Καμένα Βούρλα (εικόνα)"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο τράπερ Ricta για την επίθεση σε 23χρονο φοιτητή

Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από την έκδοση εντάλματος, ο τράπερ Ricta που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό 23χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Ο 25χρονος κατηγορείται ότι επιτέθηκε στο θύμα και τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κεφάλι, ενώ ένα ακόμα άτομο του κατάφερε χτύπημα με το πόδι στο στήθος, με αποτέλεσμα ο φοιτητής να νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο.

Ο τραπερ αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Πώς έγινε ο ξυλοδαρμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται πως έγιναν στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, όταν ο 25χρονος τράπερ μαζί με έναν ακόμα άγνωστο άτομο, φέρεται να επιτέθηκαν - για άγνωστη αιτία - στον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα. Ο 25χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε τον φοιτητή με το κεφάλι στο πρόσωπο, ενώ ο φίλος του τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του.

Στη συνέχεια οι φερόμενοι ως δράστες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο σπίτι του. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εις βάρος του 25χρονου τράπερ και του αγνώστου ατόμου που ήταν μαζί του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο τράπερ Ricta για την επίθεση σε 23χρονο φοιτητή"

Ηράκλειο: 38χρονος με κλεμμένη μοτοσικλέτα έκανε 16 κλοπές σε τρεις μήνες

Ένας 38χρονος μέσα σε τρεις μήνες πραγματοποίησε 16 συνολικά κλοπές στο Ηράκλειο με λεία 10.000 ευρώ! Μάλιστα, ο 38χρονος για τις κλοπές του χρησιμοποιούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονο από τις 5 Νοεμβρίου έως τη 1 Φεβρουαρίου είχε διαπράξει 16 κλοπές κλέβοντας χρήματα, ηλεκτρονικά μηχανήματα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Σήμερα, άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον 38χρονο πάνω στην κλεμμένη μοτοσικλέτα, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μοτοσυκλέτα και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικά μηχανήματα (κομπρεσέρ ρεύματος, ηλεκτρικό σβουράκι, δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας, φορτιστές συσκευών,  διάφορα τρυπάνια, 4 πλαστικές βαλίτσες με εργαλεία, ηχεία, ράδιο-CD) και τρία μαχαίρια.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 38χρονος με κλεμμένη μοτοσικλέτα έκανε 16 κλοπές σε τρεις μήνες"

Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου, κοντά στο υπουργείο Εργασίας - Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» είναι πίσω από την έκρηξη

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 1:30 στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο υπουργείο Εργασίας. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από τράπεζα, ενώ προηγήθηκε τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο άγνωστος ενημέρωσε για τη βόμβα και έδωσε διορία 40 λεπτών. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Συναγερμός στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την επιστροφή της τρομοκρατίας στη χώρα

Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» είναι η οργάνωση που σηματοδοτεί την επιστροφή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη 01:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και μπροστά σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σταδίου.

Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου, κοντά στο υπουργείο Εργασίας

Αυτή τη φορά το ένοπλο αντάρτικο πόλεως δεν έκανε λάθος στη συνδεσμολογία και η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε κανονικά και στην ώρα που είχε αναφερθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στις 00:49 έγινε το τηλεφώνημα που έγινε χρονική προθεσμία 40 λεπτών, στη 01:29 σημειώθηκε η έκρηξη που καταγράφηκε ζωντανά από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2023 μια άλλη ομάδα, η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στον μαντρότοιχο της έδρας των ΜΑΤ στο Γουδί, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα -και θύμισε «σκληρές» προκηρύξεις παλιών τρομοκρατών- ήχησε ως καμπανάκι κινδύνου στην ΕΛ.ΑΣ., σε συνδυασμό δε και με τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει οι δράστες. Ακολούθησε μερικά 24ωρα αργότερα η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη και η ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας για πέμπτη φορά, με τον Βεροιώτη υπουργό να έχει συνδέσει το όνομα του με την εξάρθρωση της «17Ν» και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Πλέον, το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας», με το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών να έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Την ευθύνη των ερευνών έχει η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, θα συνδράμουν υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η ΔΙ.Δ.Α.Π. που είναι επιφορτισμένες μεταξύ άλλων με τη συλλογή και διαχείριση πληροφοριών.

Είναι πολύ σημαντικό να φανεί εάν υπάρχει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας ή κάποια κοινή δεξαμενή ανθρώπων ανάμεσα στις δύο αυτές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως επίσης και για το εάν μιλάμε για εντελώς νέα -και ενδεχομένως αχαρτογράφητα από την ΕΛ.ΑΣ.- πρόσωπα ή υπάρχει εμπλοκή και κάποιου έμπειρου από το παρελθόν: τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο σκέλος της καθοδήγησης.

Ενδεχομένως στο τελευταίο να δώσουν απαντήσεις από την ανάλυση της προκήρυξης, που αναμένεται να ακολουθήσει το επιτυχημένο βομβιστική χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σε και περίοδο μάλιστα που επιχειρείται «restart» στην ΕΛ.ΑΣ. και η παρουσία της στην «καρδιά» της πρωτεύουσας είναι αν μη τι άλλο πιο εμφανής.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το εάν θα καταφέρουν οι πυροτεχνουργοί να βρουν το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες και τη συνδεσμολογία της βόμβας.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου, κοντά στο υπουργείο Εργασίας - Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» είναι πίσω από την έκρηξη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news