facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Εισαγγελική παρέμβαση για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης προσφύγων

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, κατά τα οποία κάτοικοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που έφτασε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκαντζιά.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και σχετικά δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα, ο κ. Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο είναι τα αδικήματα που θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται: αφενός αυτό της παράνομης βίας κατά συρροή, από κοινού, με ρατσιστικά κίνητρα και αφετέρου αυτό της δημόσιας υποκίνησης μίσους ή βίας. Για την πρώτη πράξη θα ερευνηθεί, εάν οι αντιδράσεις των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν συμφωνίες/συμβάσεις με ξενοδόχους της περιοχής, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πράξη, οι αστυνομικοί του τμήματος ρατσιστικής βίας θα εξετάσουν, εάν δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας «ξεσήκωσαν» τους κατοίκους.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ασφαλούς τοποθέτησης αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ενδοχώρα και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Επιπλέον, θα ζητηθούν τυχόν αναφορές που έκανε για τα περιστατικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα Βόλβης ώστε να περιληφθεί το περιεχόμενό τους στην έρευνα.

Έπειτα από τα επεισόδια, οι 200 μετανάστες και πρόσφυγες που προέρχονταν από τη Σάμο και επρόκειτο να εγκατασταθούν στα Βρασνά, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης προσφύγων"

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί σε σπίτι στην Κυψέλη

Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και τους οποίους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εξάρθρωσε το γραφείο Ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή κλιμακίου ειδικών αποστολών, καθώς και στελεχών της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής για παράβαση του νόμου Ν. 3386/05, που αφορά την είσοδο διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο από αυτούς ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Επίσης, εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.

Πέραν αυτών, ανευρέθησαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
IMG_20191108_191214
IMG-b0280e23ed2aac2c4c024daa974e6bd5-V
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί σε σπίτι στην Κυψέλη"

Προαστιακός: Αλλαγές στο δρομολόγια λόγω του Προέδρου της Κίνας!

Αλλαγές στα δρομολόγια θα έχει ο προαστιακός την Κυριακή και την Τρίτη λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο προαστιακός θα έχει αλλαγές στα δρομολόγια στη διαδρομή Αθηνών – Αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα την Κυριακή, 10/11, μεταξύ των ωρών 19:30 & 20:00 η αμαξοστοιχία 1230 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) τερματίζει στο Κορωπί. Η αμαξοστοιχία 2259 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινά από το Κορωπί.

Την Τρίτη, 12/11, μεταξύ των ωρών 11:45 & 12:15:

Οι αμαξοστοιχίες 1214 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) & 2222 (Λιόσια -Αεροδρόμιο) τερματίζουν στο Κορωπί.
Οι αμαξοστοιχίες 1215 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) & 2227 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινούν από Κορωπί.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προαστιακός: Αλλαγές στο δρομολόγια λόγω του Προέδρου της Κίνας!"

Νέα «επίθεση» Ερντογάν στην Ευρώπη: Τους ενδιαφέρει μόνο πώς θα εμποδίσουν τις έρευνές μας στην Αν. Μεσόγειο

Μόνο για το πώς θα εμποδίσει τις έρευνες της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ενδιαφέρεται η Ευρώπη, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τις χώρες της Ευρώπης ότι καμιά δεν στήριξε την επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε για πρώτη φορά ότι αν δεν αποχωρήσουν όλες οι χώρες από τη Συρία, δεν θα αποχωρήσει ούτε και η Τουρκία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων κατά την πτήση της επιστροφής του από την Ουγγαρία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “καμιά χώρα της ΕΕ δεν τάχθηκε με το μέρος μας κατά την επιχείρηση ‘Πηγή της Ειρήνης’. “Δεν υπάρχει η παραμικρή θετική δήλωση υπέρ μας. Αυτοί μόνο ενδιαφέρονται μόνο για το ‘πώς θα εμποδίσουμε την Τουρκία στις έρευνές της για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο’. Όπου υπάρχει πετρέλαιο, εκεί ενδιαφέρονται. Εμείς δεν έχουμε τέτοια έγνοια. Όλη η έγνοια μας είναι αυτή τη στιγμή η Συρία, η ενότητα, η ολότητα και η εδαφική ακεραιότητα αυτής της χώρας. Γι’ αυτό και όλες οι προσπάθειες που κάναμε ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Η ευχή μας είναι το συντομότερο να έχουμε αποτέλεσμα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι στις 3-4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι “εκεί σχεδιάζω να θέσω αυτά τα ζητήματα πολύ καθαρά”. “Μόνο όταν γίνεται πόλεμος ενεργοποιείται το ΝΑΤΟ; Το άρθρο 5 ενεργοποιείται όταν γίνεται πόλεμος; Το άρθρο 5 δεν ενεργοποιείται όταν γίνεται αγώνας κατά της τρομοκρατίας; Αυτό εγώ το ρώτησα στον Στόλτενμπεργκ (σ.σ. τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας). Μέχρι στιγμής το ΝΑΤΟ δεν έκανε το παραμικρό βήμα”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Είπε ακόμη ότι στις επαφές του στην Ουγγαρία εξέφρασε στην ικανοποίηση του για την στήριξη που έδωσε η χώρα αυτή στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, προσθέτοντας ότι “πολλές χώρες γνωρίζουν ότι έχουμε δίκιο, αλλά μερικές είναι ενοχλημένες επειδή χάλασαν τα παιχνίδια τους”.

Για την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα είναι ωφέλιμο να συζητήσουν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ πολλά ζητήματα. “Ασφαλώς θα θέσουμε στο τραπέζι το θέμα της ζώνης ασφαλείας στη Συρία και την επιστροφή των προσφύγων στα δικά τους εδάφη. Θα συζητήσουμε τόσο το θέμα των S-400, των F-35 καθώς και το θέμα του εμπορικού όγκου των 100 δις δολαρίων Θα συζητήσουμε και τον αγώνα κατά της FETO (γκιουλενιστές) και το θέμα της τράπεζας Χαλκμπανκ”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “μέχρι στιγμής δεν έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της Συρίας οι τρομοκράτες όπως είχαμε συμφωνήσει με τον (αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ) Πενς και τον (υπουργό Εξωτερικών Μάικ) Πομπέο”, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη. “Κάποιες εξελίξεις οι οποίες δεν ταιριάζουν στην στρατηγική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ μας ενοχλούν σοβαρά. Πιστεύουμε ότι αυτή η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για να ξεπεραστούν αυτά. Ειδικότερα υπάρχει μια προσπάθεια να μας εκφοβίσουν με το νομοσχέδιο για τους Αρμένιους και τις απειλές για κυρώσεις. Το αισθάνθηκα και κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Τραμπ ότι και εκείνος το αντιλαμβάνεται αυτό”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Αποκάλυψε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του είπε πως θα ερευνήσει το θέμα με τους συνεργάτες του.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι “η επιχείρηση ‘Πηγή της Ειρήνης’ οπωσδήποτε θα συνεχιστεί”. “Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά αν δεν αποχωρήσει από την περιοχή και ο τελευταίος τρομοκράτης. Αυτή είναι η μια διάσταση του θέματος. Η δεύτερη είναι ότι αν οι άλλες χώρες δεν αποχωρήσουν από την περιοχή δεν θα αποχωρήσουμε ούτε και εμείς. Εμείς είμαστε υπέρ της ενότητας, ομόνοιας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Δεν θέλουμε ποτέ τον διαμελισμό της. Εάν και οι άλλες χώρες θέλουν αυτό πρέπει να το αποδείξουν”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως καμιά από αυτές τις χώρες, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ούτε το Ιράν έχουν σύνορα με τη Συρία, η Τουρκία όμως έχει σύνορα 911 χλμ με τη Συρία. “Μόνο το Ιράκ έχει λίγο σύνορα”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι με βάση τη συμφωνία των Αδάνων ενόσω δεν καθαρίζει η τρομοκρατία από την περιοχή, ο ρόλος της Τουρκίας εκεί θα συνεχιστεί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «επίθεση» Ερντογάν στην Ευρώπη: Τους ενδιαφέρει μόνο πώς θα εμποδίσουν τις έρευνές μας στην Αν. Μεσόγειο"

Λάππας: Δεν μπλοκάρουμε την προανακριτική – Την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τινάξει στον αέρα την επιτροπή της προανακριτικής της Βουλής η οποία διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τόνισε σήμερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάππας υπογράμμισε πως αν την προσεχή Τρίτη η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επιμείνει σε μη αναίρεση της απόφασης της, να εξαιρεθούν οι κκ Πολάκης και Τζανακόπουλος, η επιτροπή θα προχωρήσει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος για την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ακόμη και χωρίς την παρουσία των δύο βουλευτών.

«Σας λέω υπεύθυνα, θα εξεταστεί ο Φρουζής»

«Σας λέω υπεύθυνα και ρητά, ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής», δήλωσε συγκεκριμένα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, στο ραδιόφωνο του Real.

«Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας», πρόσθεσε o κ. Λάππας.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση θέσαμε ένα θέμα αναίρεσης της απόφασης (σσ για Τζανακόπουλο, Πολάκη), το οποίο δεν ετέθη στη συζήτηση. Θα το θέσουμε ξανά και, αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάππας: Δεν μπλοκάρουμε την προανακριτική – Την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής"

Κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο ο Πικραμμένος! – Στη Βουλή η κατάθεσή του για τη Novartis

Κατά πληροφορίες, ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε σε πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Νοβάρτις, την περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αμελλητί, με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάζεται στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, η κατάθεση που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή.

Η κατάθεση του κ. Πικραμμένου διαβιβάζεται από τον κ.Ζαχαρή στη Βουλή καθώς, κατά πληροφορίες, προσδιορίζεται σε αυτήν πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Νοβάρτις, την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως λόγω της διαδρομής του κ. Πικραμμένου στο χώρο της δικαιοσύνης, εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη της υπόθεσης τόσο στο πεδίο της τακτικής δικαιοσύνης, όσο και στη προανακριτική διαδικασία ενώπιον της Βουλής.

Η κατάθεση του κ.Πικραμμένου θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα μέλη της οποίας διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Πικραμμένος είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων όταν η δικογραφία για τη Νοβάρτις διαβιβάστηκε την πρώτη φορά στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως και για έξι ακόμα πολιτικούς η υπόθεση για τον κ.Πικραμμένο αρχειοθετήθηκε με διάταξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη , καθώς δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για αξιόποινη πράξη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο ο Πικραμμένος! – Στη Βουλή η κατάθεσή του για τη Novartis"

Θεσσαλονίκη: Αποκτά κινηματογραφικά στούντιο χολιγουντιανών προδιαγραφών

Κινηματογραφικά στούντιο σε έκταση 83 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης με οκτώ κινηματογραφικά πλατώ, εκατοντάδες εργαζόμενους , εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά οφέλη (θέσεις εργασίας, αύξηση τζίρου από παράπλευρες επαγγελματικές δραστηριότητες κ.α) αποκτά η Θεσσαλονίκη.

Το ανακοίνωσαν επίσημα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη οι "εμπλεκόμενοι" φορείς (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων- ΕΚΟΜΕ και εκπρόσωποι των επενδυτών της Nu Boyana Studios -μέλος του ομίλου της Millennium Films).

"Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Nu Boyana Hellenic, θυγατρική της Χολιγουντιανής Millennium Films, που εξασφαλίζει άμεση απασχόληση στα κινηματογραφικά στούντιο 100 τουλάχιστον ατόμων, σε μόνιμες θέσεις εργασίας . Το ποσό αφορά στην αγορά των ακινήτων , τις κατασκευές σε αυτά και τον τεχνικό εξοπλισμό τους. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη το κέντρο των οπτικοακουστικών παραγωγών για ολόκληρη την Ν.Δ Ευρώπη" τόνισε, παρουσιάζοντας το αχέδιο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας πως "πρόκειται για την πρώτη περιφέρεια στη χώρα που διαθέτει το πρώτο λειτουργικό film office της χώρας” στα νέα πλατώ του οποίου σύντομα θα "γυριστούν" δυο κινηματογραφικές παραγωγές και μία τηλεοπτική σειρά.


"Ο χώρος της ψηφιακής τεχνολογίας και των κινηματογραφικών παραγωγών όφειλε να αποτελεί το φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα και ως τέτοιο να αντιμετωπισθεί”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, χαρακτηρίζοντας την ίδρυση του ΕΚΟΜΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση ως "απόλυτα σωστό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Σύντομα θα προβούμε σε πρωτοβουλίες για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την άμεση επένδυση σε film offices”, κατέληξε ο υπουργός.

“Απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια” χαρακτήρισε την επίσημη σημερινή ανακοίνωση για τη δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης.


“Στη Βουλγαρία χρειάστηκε να χτίσουμε μια γέφυρα -ως σκηνικό ταινίας- προκειμένου η δράση να μεταφέρεται σε μια ορεινή σπηλιά. Η ταινία γυρίστηκε, η γέφυρα έμεινε και τώρα η περιοχή έχει βάλει εισιτήριο 5 ευρώ για τους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν το χώρο... Θα θέλαμε να χτίσουμε και στην Ελλάδα γέφυρες και όχι τοίχους" έλεγε χαρακτηριστικά ο κ.Yariv Lerner υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ήδη στα στούντιο της NU films studios Boyane στη γειτονική Βουλγαρία -σε απόσταση μόλις 3,5 ωρών απο τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύονται 15 Έλληνες τεχνικοί.

Τα πλατώ θα αναπτυχθούν σε έκταση 15.000 τ.μ (στο σύνολο των 83 στρεμμάτων) ενώ το σύνολο των κτισμάτων καλύπτει χώρο 25.000 τ.μ.

"Βρισκόμαστε εν αναμονή της διευκρινιστικής εγκυκλίου για την φορολογική απαλλαγή και η έναρξη των δραστηριοτήτων προσδιορίζεται σε διάστημα ενός χρόνου από την έκδοση των πολεοδομικών αδειών" ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας, ενώ ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννης Καλαφάτης διαβεβαίωσε ότι η έναρξη των γυρισμάτων θα γίνει ακόμα και πρίν την ολοκλήρωση της ανέγερσης όλων των στούντιο, ίσως κι από τις αρχές του 2020. “Πρόκειται για έμμεση προβολή της χώρας στο εξωτερικό αλλά και εκατοντάδες θέσεις εργασίας και εκπαίδευσης με αμοιβαία οφέλη” τόνισε.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται το 60ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου της πόλης – στο χώρο όπου όχι μόνο προβάλλονται αλλά και προετοιμάζονται οι ταινίες του μέλλοντος" όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης, υποδεχόμενος τους κυβερνητικούς και επενδυτικούς παράγοντες στο χώρο.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αποκτά κινηματογραφικά στούντιο χολιγουντιανών προδιαγραφών"

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη η έρευνα στις τράπεζες

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου του 2019, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενήργησαν προσχεδιασμένους, εδώ και πολλές εβδομάδες, διαδοχικούς αιφνιδιαστικούς ελέγχους, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας καθώς και σε συνέχεια σχετικών καταγγελιών, στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και ενώσεων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο.

Οπως αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι αφορούσαν ανησυχίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι οι ερευνώμενες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές οριζόντιας σύμπραξης ή πρακτικές αποκλεισμού στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληρωμών κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 3959/2011 για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

ΑΑΔΕ : Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,9 δισ ευρώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων
Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι ένα προκαταρκτικό βήμα σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη η έρευνα στις τράπεζες"

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή Ρομά στο Δικαστικό Μέγαρο - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Σε "ρινγκ" μετατράπηκε το αίθριο του Εφετείου Θεσσαλονίκης όταν δύο ομάδες ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός που επιχείρησε- μαζί με συναδέλφους του- να χωρίσει τις δύο συμπλεκόμενες ομάδες.

Αφορμή για το πρωτοφανές περιστατικό στάθηκε ποινική υπόθεση η οποία επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Αφορούσε αιματηρό επεισόδιο το οποίο διαδραματίστηκε το 2013 στον Κορινό Πιερίας με κατηγορούμενους πατέρα και γιο. Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου ήταν ηλεκτρισμένη με εκατέρωθεν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, από τη μία πλευρά και του θύματος, από την άλλη.

Αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης εντός των δικαστηρίων είχαν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας, αλλά ούτε αυτός ήταν αρκετός να αποτρέψει αυτό που ακολούθησε ύστερα από τους συνεχιζόμενους διαξιφισμούς ανάμεσα στις δύο πλευρές. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες οι "θερμόαιμοι" ήρθαν στα χέρια, μπροστά στα μάτια δεκάδων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων που έκαναν λόγο για "άγριο ξύλο".

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και μόνο τότε ηρέμησαν τα πνεύματα και επιβλήθηκε η τάξη. Εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε να κρατηθούν τέσσερις εκ των συμπλεκόμενων, οι τρεις για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίων κι ο τέταρτος επιπλέον για απλή σωματική βλάβη καθώς τραυμάτισε τον αστυνομικό που επενέβη με συναδέλφους του για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή Ρομά στο Δικαστικό Μέγαρο - Τραυματίστηκε αστυνομικός"

«Διπλό» χτύπημα στο λαθρεμπόριο καπνού σε περιοχές της Αττικής

Δύο ακόμα υποθέσεις λαθρεμπορίου καπνού διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αττικής, πλήρως εξοπλισμένα σύγχρονα εργαστήρια επεξεργασίας, παραγωγής και συσκευασίας καπνού. Στη συνέχεια κατασχέθηκαν πάνω από 2,3 τόνοι καπνού και περισσότερες από 82.000 συσκευασίες καπνού με ετικέτες επώνυμων εταιριών.

Στην πρώτη περίπτωση, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν λαθραία καπνικά προϊόντα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν προχθές (06/11), μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, έξι άτομα, ηλικίας 49 έως 64 ετών, μεταξύ των οποίων και 60χρονο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει και εντάχθηκαν στην εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και επιχειρησιακά δομημένη δράση και από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, ενώθηκαν με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού εισοδήματος, από την παρασκευή λαθραίων καπνικών ειδών και την πώληση τους τόσο στην Ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., από τον Φεβρουάριο του 2019, ο 60χρονος «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης είχε νοικιάσει χώρο σε περιοχή της Αττικής, όπου είχε εγκαταστήσει πλήρες σύγχρονο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας παρασκευής και συσκευασίας καπνού, με εξοπλισμό που δύναται να παράγει μεγάλες ποσότητες συσκευασμένου καπνού.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε, επιπλέον, υπόγειος χώρος στην οικία 64χρονου συλληφθέντα, όπου εντοπίστηκε από κοινού με τρεις ακόμα συλληφθέντες, ηλικίας 61, 62 και 55 ετών να συσκευάζουν καπνούς επώνυμων εταιριών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 60χρονου αρχηγού της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1.450 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν δύο κλειδιά και τηλεχειριστήριο πόρτας, τα οποία -όπως προέκυψε- αντιστοιχούσαν στην αποθήκη που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • συνολικά 1.254 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, με ετικέτες επώνυμων εταιρειών,
  • 34,5 κιλά λεπτοκομμένου καπνού,
  • κύλινδρος ύγρανσης που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία καπνού
  • δέκα ρολά διάφανης ταινίας που χρησιμοποιείται στη συσκευασία καπνού,
  • αεροσυμπιεστής μάρκας και γερανός,
  • θερμαντήρας με υγρό καύσιμο χρώματος,
  • φυσούνα χρώματος κίτρινου-μαύρου,
  • θερμαντήρας υγρού καυσίμου,
  • κοπτική μηχανή επεξεργασίας φύλλων καπνού με δύο ηλεκτρογεννήτριες,
  • δύο κυλιόμενοι ταινιοδιάδρομοι,
  • περονοφόρο ανυψωτικό χειροκίνητο μηχάνημα,
  • δύο μηχανές συσκευασίας καπνού,
  • οκτώ ρολά με αυτοκόλλητες ταινίες που χρησιμοποιούνται για την συσκευασία καπνού,
  • πέντε ζυγαριές ακριβείας,
  • δύο μικρά δοχεία-μπουκάλια και μπιτόνι με αρωματικό υγρό καπνού
  • πέντε κιλά ακατέργαστου (φύλλα) καπνού,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • τέσσερις κούτες που περιείχαν πλήθος άδειων συσκευασιών επώνυμων εταιριών καπνού, καθώς και άδειες διάφανες συσκευασίες και
  • τέσσερις μαχαίρες.

Οι συσκευασίες καπνού που κατασχέθηκαν, στερούνταν των ένσημων ταινιών φορολογίας βιομηχανοποιημένων καπνών, ενώ οι διαφυγόντες φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις από εκτιμάται ότι ανέρχονται στο ποσό των 23.528 ευρώ.

Οι συνολικοί διαφυγόντες φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις από την μέχρι σήμερα λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου, βάσει της παραγωγικής δυναμικότητας των κατασχεθέντων μηχανημάτων, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης των νόμων για τον Τελωνειακό Κώδικα και τα όπλα, ενώ χθες (07-11-2019) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε επίσης προχθές (06/11), σε περιοχή της Αττικής, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο συσκευασίας καπνού.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 80.700 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, με ετικέτες επώνυμων εταιριών,
  • 2.310 κιλά χύμα κατεργασμένος καπνός,
  • μηχάνημα περιτυλίγματος σελοφάν
  • 25 κούτες με πλήθος αχρησιμοποίητων συσκευασιών καπνού επώνυμων εταιριών,
  • πλήθος ρολών με αυτοκόλλητα σφράγισης συσκευασιών καπνού και
  • έξι ρολά διάφανου σελοφάν.
Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται σε 1.535.884,18 ευρώ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Εικόνες από την πρώτη υπόθεση:
Εικόνες από τη δεύτερη υπόθεση:


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Διπλό» χτύπημα στο λαθρεμπόριο καπνού σε περιοχές της Αττικής"

Διαβατά: 70 προσαγωγές μετά από ελέγχους της ΕΛΑΣ στη δομή προσφύγων

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από νωρίς το πρωί στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συμπλοκής με τους τέσσερις τραυματίες ανάμεσα σε αλλοδαπούς που διαβιούν στη δομή.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των ελέγχων έγιναν προσαγωγές περίπου 70 ατόμων. Στην πλειονότητά τους τα παραπάνω άτομα προσήχθησαν για να διαπιστωθεί από τις αστυνομικές αρχές εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Κάποιες προσαγωγές αφορούσαν και το αιματηρό επεισόδιο αλλά και διάφορα άλλα αδικήματα.

Επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις Αφγανοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε επεισόδιο που σημειώθηκε για άγνωστους λόγους. Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβατά: 70 προσαγωγές μετά από ελέγχους της ΕΛΑΣ στη δομή προσφύγων"

Ο αντικαπνιστικός νόμος απειλεί το Καζίνο της Πάρνηθας – Μειώθηκαν οι παίκτες

Με λουκέτο απειλεί το καζίνο Πάρνηθας, η νέα αντικαπνιστική νομοθεσία, καθώς, από τα μέσα Οκτωβρίου που καταργήθηκε η εξαίρεση των καζίνο και των καταστημάτων τυχερών παιγνίων από την απαγόρευση του καπνίσματος, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Εξαιτίας του αντικαπνιστικού μέτρου, επικρατεί έντονος προβληματισμός στους βασικούς μετόχους, τις οικογένειες Λασκαρίδη και Κόκκαλη, που την περίοδο αυτή βρίσκονται στη διαδικασία μεταφοράς του εμβληματικού καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι, δρομολογώντας επενδύσεις που αναμένεται να αγγίξουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ενώ η διαδικασία για τη μεταφορά του Μον Παρνές, βρίσκεται σε εξέλιξη, την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ Νίκος Δάνδολος κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση να δώσει λύση για τους καπνιστές πελάτες, προτού να είναι αργά. «Από τις 18 Οκτωβρίου που απαγορεύτηκε το κάπνισμα στο καζίνο, ακόμα και τακτικοί πελάτες, σταμάτησαν να έρχονται, με αποτέλεσμα να περιορίζονται σε επικίνδυνο βαθμό οι εισπράξεις» εξηγεί στο newsit.gr ο Ν. Δάνδολος, θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας της επιχείρησης. Ο ίδιος εξηγεί ότι «Το μέτρο επιβλήθηκε σε μία περίοδο, όπου υπήρχαν σημάδια ανάκαμψης, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στην επιχείρηση και τον κλάδο παιγνίων, που είχαν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια, από την βαθιά οικονομική κρίση».

Παράγοντες της αγοράς, εξηγούν ότι λύσεις υπάρχουν για να διατηρηθεί η ισορροπία για τα δικαιώματα που έχουν τόσο οι καπνιστές, όσο και οι αντικαπνιστές σε χώρους διασκέδασης και δη των τυχερών παιγνίων, καθώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι καπνιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικούς κλειστούς χώρους μέσα στο καζίνο, στα πρότυπα των κλειστών χώρων που λειτουργούν στα αεροδρόμια. Αντίστοιχα στην αμερικανική αγορά, υπάρχει εναλλακτική λύση για χώρους παιγνίων που απευθύνονται σε καπνιστές και σε μη καπνιστές, καθώς έχουν αναγνωρίσει το δικαίωμα των καπνιστών που συνδυάζουν τα τυχερά παιγνίδια με τη διασκέδασή τους.

Η μεταφορά στο Μαρούσι

Κι ενώ, τη διοίκηση απασχολεί το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου, την ίδια στιγμή η διαδικασία για τη μεταφορά του καζίνο Πάρνηθας στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η οικοδομική άδεια αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα του 2020, καθώς η εταιρεία έχει υποβάλλει προς έγκριση τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και σύντομα αναμένει τα αποτελέσματα, ενώ στην κατοχή της βρίσκεται ήδη η θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Εκτός από το καζίνο, το φιλόδοξο project προβλέπει επίσης τη δημιουργία ξενοδοχείου, εμπορικά και καταστήματα εστίασης καθώς και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις που θα δίνουν έμφαση στον πολιτισμό. Επιπλέον, έχουν εκπονηθεί ειδικές συγκοινωνιακές μελέτες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής. Οι συνολικές επενδύσεις, αναμένεται να φθάσουν τα 200 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από το κατώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος για επενδύσεις αυτής της κατηγορίας. Από την νέα επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 1.500 άμεσες θέσεις εργασίας.

Φορέας της επένδυσης είναι η Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ, στην οποία το Δημόσιο συμμετέχει με 49% μέσω της ΕΤΑΔ ΑΕ, ενώ το υπόλοιπο 51% ανήκει στους επιχειρηματίες Λασκαρίδη (35%) και Κόκκαλη (15%). Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα η Ελληνικό Καζίνο στην Πάρνηθα, αυτές θα αποδοθούν στο Δημόσιο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αντικαπνιστικός νόμος απειλεί το Καζίνο της Πάρνηθας – Μειώθηκαν οι παίκτες"

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δεύτερος γύρος της έρευνας στις τράπεζες

Στα κατώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας των πιστωτικών ιδρυμάτων συνεχίζεται από νωρίς το πρωί σήμερα η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η έρευνα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά χθες από τα γραφεία των διευθυνόντων συμβούλων και των γραμματειών τους και σήμερα προχωρά στα γραφεία, τους υπολογιστές και τα αρχεία διευθυντικών στελεχών.

Η έφοδος στα στελέχη

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, με μια συντονισμένη επιχείρηση 120 υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκαναν «έφοδο» στα γραφεία των διοικήσεων της Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Οι έρευνες έγιναν στα γραφεία των διευθυνόντων συμβούλων αλλά ακόμη και στις γραμματείες των στελεχών. Τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ξήλωσαν σκληρούς δίσκους, πήραν έγγραφα, ήλεγξαν ακόμη και προσωπικούς υπολογιστές που βρήκαν στα γραφεία, ζήτησαν από τα στελέχη των τραπεζών να ανοίξουν ντουλάπες, κλειδωμένους φοριαμούς και ασφαλισμένα συρτάρια, ερευνώντας μέχρι και προσωπικές τσάντες ή και χαρτοφύλακες!

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από 20 έως και περίπου 50 γραφεία της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των βοηθών τους. Οι τραπεζίτες περιγράφουν το προσωπικό της Επιτροπής που έκανε τον έλεγχο ως «ευγενικούς, αυστηρούς και τυπικούς».

Οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και, καθώς δεν υπήρχε κάτι παράνομο στις ενέργειες της επιτροπής, περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορούν στο ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών στις χρεώσεις των τραπεζικών καρτών.

Η προειδοποίηση Άδωνι Γεωργιάδη

Η έφοδος ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Τα κλιμάκια ήταν δεκαμελή και εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Attica, καθώς και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ζήτησαν από τα στελέχη να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνόντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν αρκετές ώρες, περίπου μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι λόγοι της εφόδου εκτιμάται ότι συνδέονται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος έγινε έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί για ανάλογες πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως ακούει από την αγορά πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες έχουν συνεννοηθεί για την επιβολή προμηθειών. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Τραπεζικές πηγές έκαναν λόγο για μια επικοινωνιακού χαρακτήρα επιχείρηση με σκοπό να σταλεί στην κοινή γνώμη το μήνυμα ότι οι τράπεζες δεν είναι ανεξέλεγκτες αλλά υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους και δεν θα επιτύχουν να υλοποιήσουν εναρμονισμένη πρακτική αυξήσεων, κάτι που δεν θα επιτραπεί επίσης σε κανέναν άλλο τομέα της αγοράς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δεύτερος γύρος της έρευνας στις τράπεζες"

Ρουβίκωνας κατά Κεραμέως - Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της - Βίντεο

Μέλη της «Φοιτητικής Ομάδας» του Ρουβίκωνα βανδάλισαν πριν από λίγο με μπογιές το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι. Στο βίντεο που ανήρτησαν οι νεαροί εμφανίζονται να αναγράφουν συνθήματα κατά της θέσπισης ανώτατου ορίου στη διάρκεια της φοίτησης στους τοίχους έξω από το γραφείο της υπουργού και ακολούθως πετούν μαύρη μπογιά στην πόρτα του γραφείου.



«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται

Τους βανδαλισμούς στο γραφείο της κυρίας Κεραμέως καταδίκασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Ειδικότερα ο κ.Πέτσας δήλωσε:

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας κατά Κεραμέως - Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της - Βίντεο"

Τουρκία: Συνελήφθη κι άλλος φιλοκούρδος δήμαρχος για τρομοκρατία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν δήμαρχο, που ανήκει στο κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, ως ύποπτο για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Αζίμ Γιατσάν, δήμαρχος του Ιπέκιολου, στην επαρχία Βαν (νοτιοανατολική Τουρκία), καθώς και η αντιδήμαρχός του Σεχζαντέ Κουρτ, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί και τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι από τις αρχές για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε το Ανατολή.

Οι συλλήψεις αυτές ακολουθούν σειρά συλλήψεων και καθαιρέσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και εβδομάδες στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο εκλεγμένα στελέχη του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Τον Οκτώβριο οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τρεις δημάρχους του ίδιου κόμματος με παρόμοιες κατηγορίες, καθώς και τον Σελτζούκ Μιζρακλί, ο οποίος, μετά τη νίκη του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, απομακρύνθηκε τον Αύγουστο από τη δημαρχία του Ντιγιάρμπακιρ και αντικαταστάθηκε από διοικητικό αξιωματούχο.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την έναρξη στις 9 Οκτωβρίου της τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, αλλά υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.

Το HDP ήταν το μοναδικό κόμμα στο τουρκικό κοινοβούλιο που εξέφρασε την αντίθεσή του σ’ αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, την οποία στελέχη του χαρακτήρισαν «εισβολή».

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει τακτικά πως το HDP συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.

Το HDP καταγγέλλει πως έχει γίνει στόχος επειδή αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος των αιρετών αξιωματούχων που συνελήφθησαν σήμερα, τα επίσημα οχήματα του δήμου του Ιπέκιολου «ερευνήθηκαν» και κατασχέθηκε απ’ αυτά «υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη αδικημάτων», σύμφωνα με το Ανατολή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Συνελήφθη κι άλλος φιλοκούρδος δήμαρχος για τρομοκρατία"

Γεωργιάδης: Το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο στις τράπεζες

Την απόφαση για την χθεσινή έφοδο στις τράπεζες πήρε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο και την απόφαση πήρε η Επιτροπή Ανταγωνισμού που είναι εντελώς ανεξάρτητη.

Ήταν μία θεσμική λειτουργία του κράτους, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών και έπρεπε η Επιτροπή να κάνει έλεγχο.

Για το μεταναστευτικό ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «μας ξεπέρασαν λίγο τα γεγονότα» αλλά εξήγησε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα με το νομοσχέδιο που πήρε στην Βουλή. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπογράμμισε ότι αν τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι αρκετά τότε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει και άλλα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο στις τράπεζες"

Πρόεδρος προανακριτικής για Novartis: O ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε ακρότητες για να μην εξεταστεί ο Φρουζής

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να οδηγήσει τα πράγματα σε ακρότητες», είπε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Γιάννης Μπούγας στον ΣΚΑΪ 100,3, μιλώντας για την υπόθεση Novartis και την προανακριτική.

Ο κ. Μπούγας τόνισε πως, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμποδίζει το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ενδιαφέροντα σημεία και υλικό που έχει έρθει μετά τη συγκρότησή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να οδηγήσει τα πράγματα σε ακρότητες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλη η ιστορία γίνεται για να μην καταθέσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Novartis Kωνσταντίνος Φρουζής» είπε ο κ. Μπούγας.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως κοινοβουλευτική απείθεια την άρνηση των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη να εγκαταλείψουν την αίθουσα, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου να σεβαστούν την απόφαση εξαίρεσής τους.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό ο κ. Μπούγας, θα στείλει στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα επιστολή, στην οποία θα του εκθέτει τα γεγονότα.

Σημασία έχει πρόσθεσε να πάρουν θέση και τα υπόλοιπα κόμματα, σημείωσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος προανακριτικής για Novartis: O ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε ακρότητες για να μην εξεταστεί ο Φρουζής"

Αυστηρή απάντηση Αθήνας σε Τουρκία: Επιμένετε να διαστρεβλώνετε την Ιστορία

Ηχηρή απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία, μετά την ακραία προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας που… ενοχλήθηκε από την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αρμενία.

Η Τουρκία, μέσω ανακοίνωσης από το υπουργείο Εξωτερικών, κατηγόρησε την Ελλάδα πως για θηριωδίες σε βάρος Τούρκων και άλλων Μουσουλμάνων! Και αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από την Αθήνα!

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος. Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής», ήταν η αυστηρή απάντηση από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Γεννηματά.

Το χρονικό της νέας πρόκλησης

Η Τουρκία να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και η δήλωσή του πως η Tουρκία οφείλει μια συγγνώμη για τα εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας, την ενόχλησαν… ακόμη περισσότερο.

Και η απάντησή της ήταν μια ανακοίνωση – πρόκληση και μάλιστα λίγες ώρες πριν συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Γενεύη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα πως “συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους” και προσθέτει: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηριωδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή».

Κάνοντας για άλλη μια φορά λόγο για “τουρκική μειονότητα στη Θράκη“, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, συνεχίζει στον ίδιο προκλητικό τόνο, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρή απάντηση Αθήνας σε Τουρκία: Επιμένετε να διαστρεβλώνετε την Ιστορία"

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση στα Εξάρχεια

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, έπειτα από επίθεση ομάδας ατόμων, αργά χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ συνελήφθη ένας 27χρονος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα συγκεκριμένα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση στα Εξάρχεια"

Κτηματολόγιο: «Ανάσα» η άτυπη παράταση – Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό στο τέλος του 2019 θα είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Κτηματολογίου στην Ελλάδα, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο κάτι η ανοργανωσιά της Κτηματολόγιο ΑΕ, κάτι ηαπροθυμία των Ελλήνων πολιτών, και ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση είναι ακόμη μακρύς.
Σύμφωνα με το υπουργείο:
  • Τους τελευταίους δυο μήνες, το Ελληνικό Κτηματολόγιο κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το κλείσιμο 21 Περιφερειακών Ενοτήτων στις οποίες έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων.
  • Σημαντικό στοιχείο είναι πως οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος υπήρξαν οι καλύτεροι μήνες για το Ελληνικό Κτηματολόγιο αναφορικά με τη συλλογή δηλώσεων για ολόκληρο το 2019.
  • Ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αριθμός των δηλώσεων που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις 700.000. Το ποσοστό συλλογής δηλώσεων έχει φτάσει πλέον στο 70% των κατ’ εκτίμηση δηλώσεων για τις περιοχές που η προθεσμία έληξε τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τον συμβατικό στόχο του 55%, που ήταν ο στόχος που είχε τεθεί και παλαιότερα από τη διοίκηση του Κτηματολογίου και που έχει να κάνει και με τις συμβάσεις με τους αναδόχους.
  • Τον μήνα Οκτώβριο, τα πράγματα πήγαν επίσης πολύ θετικά, καθώς ο συνολικός αριθμός δηλώσεων που συλλέχθηκε ξεπέρασε τις 950.000. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήθος δηλώσεων που συλλέχθηκαν από όλους τους μήνες του 2019.
  • Το ποσοστό συλλογής ξεπέρασε έχει ξεπεράσει τον Οκτώβριο το 65% των κατ’ εκτίμηση δικαιωμάτων στις περιοχές που έληξαν οι προθεσμίες 31 Οκτωβρίου, ξεπερνώντας και εδώ τον συμβατικό στόχο του 55%. Και φυσικά οι πολίτες συνεχίζουν να υποβάλουν δηλώσεις.

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για το Κτηματολόγιο

Μέχρι τον Ιούνιο του 2020 επεκτείνονται πλέον τα ραντεβού για την υποβολή δήλωσης στο κτηματολόγιο. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε δημοσιότητα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αποστολή μηνυμάτων μέσω Τaxis, κινητοποίησε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που δεν είχαν σπεύσει εμπρόθεσμα στη διαδικασία.

Πρέπει να τονιστεί, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πως στο συνολικό ποσοστό συλλογής δηλώσεων, συμπεριλαμβάνονται και οι δηλώσεις «εμπρόθεσμης υποβολής», εκείνες οι δηλώσεις δηλαδή που πήραν αριθμό πρωτοκόλλου και για τις οποίες οι πολίτες θα προσκομίσουν τα απαιτούμεναδικαιολογητικά σε μεταγενέστερο χρόνο. Η διαδικασία αυτή διευκολύνει ειδικά εκείνους που σπεύδουν να δηλώσουν την ακίνητη ιδιοκτησία τουςλίγες μόνο μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Με την διαδικασία «εμπρόθεσμης προσέλευσης» ο πολίτης αποφεύγει την ταλαιπωρία της αυξημένης κίνησης των τελευταίων ημερών και επιστρέφει μετά από κάποιες ημέρες στα κτηματολογικά γραφεία για να ολοκληρώσει την δήλωση του προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Συνολικά για τη χώρα, μέχρι σήμερα από τα εκτιμώμενα από τους ειδικούς 39,1 εκατομμύρια συνολικά δικαιώματα:
– Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα 13 εκατομμύρια (33%). Πρόκειται για περιοχές στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση, κυρίως σε αστικές περιοχές, και στις οποίες λειτουργεί κανονικά το κτηματολόγιο.
– Είναι σε προχωρημένη επεξεργασία 7,5 εκατομμύρια (19%). Αφορούν περιοχές υπό κτηματογράφηση, που όμως έχει ολοκληρωθεί η περίοδος συλλογής δηλώσεων και έχουμε πάει σε επόμενα στάδια.
– Είναι σε εξέλιξη συλλογή δηλώσεων για 15 εκατομμύρια δικαιώματα (39%). Πρόκειται για τις 34 συμβάσεις που τρέχουν σήμερα και στις οποίες συλλέγονται δηλώσεις.
– Εκκρεμούν 2,7 εκατομμύρια δικαιώματα (7%) σε μελέτες που δεν έχουν ανατεθεί ως σήμερα, είναι για τις συγκεκριμένες 5 περιφερειακές ενότητες.
– 800.000 δικαιώματα (2%) αφορούν την μετάβαση από το παλαιού τύπου Κτηματολόγιο, το οποίο είναι από τον καιρό της Ιταλοκρατίας, στα νησιά Ρόδος,Κως και Λέρος στο νέο Κτηματολόγιο.
Όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης «πλέον το παζλ του Κτηματολογίου αρχίζει να συμπληρώνεται. Και μαζί με αυτό αρχίζει και σχηματοποιείται σιγά-σιγά το λεγόμενο γεωχωρικό υπόβαθρο της χώρας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε σε δεύτερη φάση τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη».
Δεν χάνεται η περιουσία
Σύμφωνα με το υπουργείο, όσοι δεν δηλώσουν εγκαίρως την ιδιοκτησία τουςδεν σημαίνει πως θα την χάσουν. Κανένας πολίτης δεν πρόκειται να χάσει την περιουσία του επειδή καθυστέρησε να δηλώσει το ακίνητο του στο Κτηματολόγιο. Εκείνο όμως που θα συμβεί είναι πως δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει εκ των πραγμάτων όσο εύκολα νομίζει την ιδιοκτησία του. Θα ταλαιπωρείται κάθε φορά που θα θέλει να μεταβιβάσει ή να αλλάξει τοιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου του.
Με την δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο οι πολίτες θωρακίζουν και αναβαθμίζουν την περιουσία τους, προστατεύοντας στην πραγματικότητα τους εαυτούς τους. Την καθιστούν εύκολα εκμεταλλεύσιμη και απαλλαγμένη από περιττή γραφειοκρατία και αυξημένο κόστος στο μέλλον.
Έρχονται τα πρόστιμα
Τα πρόστιμα θα ενεργοποιηθούν, όπως ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης, ως υποχρέωση που απορρέει από την εφαρμογή του νόμου. Και σημείωσε «οι νόμοι του κράτους πρέπει να εφαρμόζονται. Υπάρχει ο νόμος 2308/1995 πουπροβλέπει την επιβολή προστίμων. Έχουμε δεσμευθεί πως δεν θα προβούμε ακαριαία στην εφαρμογή του νόμου και στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε για κάποιο διάστημα τη δυνατότητα στους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν ό,τι έκανε η συντριπτική πλειονότητα και να σπεύσουν να δηλώσουν την ακίνητη ιδιοκτησία τους».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: «Ανάσα» η άτυπη παράταση – Πότε ξεκινούν τα πρόστιμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news