facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Αδ. Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, στα δημόσια νοσοκομεία.

Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, μετά το τέλος του τακτικού ωραρίου, των νοσοκομείων, δηλαδή κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ωστόσο, ο κατάλογος με τους κωδικούς των επεμβατικών πράξεων, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ, αφορά το σύνολο των επεμβάσεων που γίνονται στο ΕΣΥ (περίπου 200) και όχι μόνο τις περίπου 40 χειρουργικές επεμβάσεις, που θα γίνονται στα απογευματινά χειρουργεία.

Σε αποψινή ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων διενεργούνται επεμβάσεις μόνο για “ψυχρά – τακτικά” περιστατικά.

«Στην Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί Drg των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων. Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά – τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά. Μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις απλά και μόνον διότι αντιδρούν στην Μεταρρύθμιση. Τα Απογευματινά Χειρουργεία θα πάνε πολύ καλά».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδ. Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά"

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της Intellexa ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε βάρος δύο φυσικών προσώπων και πέντε νομικών οντοτήτων, που συνδέονται με την εταιρία Intellexa, καθώς και με την διακίνηση του εμπορικού λογισμικού κατασκοπείας Predator.

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ(OFAC) όρισε τα συγκεκριμένα άτομα και τις οντότητες με την αιτιολογία ότι το εμπορικό λογισμικό κατασκοπείας χρησιμοποιήθηκε για τη στόχευση Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ, δημοσιογράφων, και πολιτικών αναλυτών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, «η εξάπλωση της χρήσης εμπορικού λογισμικού κατασκοπείας εγκυμονεί ξεχωριστούς και αυξανόμενους κινδύνους για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών». Επιπλέον, αναφέρεται ότι έχει γίνει κατάχρηση από ξένους παράγοντες για να καταστεί δυνατή η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η στόχευση αντιφρονούντων σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοινώθηκαν αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων, ελέγχων εξαγωγών, και περιορισμών έκδοσης βίζας, για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης προηγμένων τεχνολογιών κατασκοπείας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της Intellexa ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών"

Στα 1.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Η τροπολογία για την αύξηση του

Στα 1.500 ευρώ ορίζεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα όλων των φοιτητών των δημόσιων ΑΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το εν λόγω κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Όπως διευκρινίζεται, εφόσον ο δικαιούχος συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία το στεγαστικό επίδομα ανέρχεται στις 2.000 ευρώ.

Για ΑΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης το επίδομα των 1500 ευρώ αυξάνεται στα 2.000 ευρώ και στην περίπτωση της συγκατοίκησης εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης φτάνει στις 2.500 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

«1. Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500,00 €) ευρώ.

Σε περίπτωση δικαιούχου που συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000,00 €) ευρώ. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι Φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000,00 €) ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που Φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500,00 €) ευρώ.».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 1.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Η τροπολογία για την αύξηση του"

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας έθεσε εκτός Εκκλησίας τους δύο βουλευτές του νομού που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Mε μία ομόφωνη ανοιχτή επιστολή – ψήφισμα, η Γενική Ιερατική σύναξη Κέρκυρας, η οποία διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη διότι οι δύο βουλευτές του Νομού που ανήκουν στην αντιπολίτευση, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους καλεί να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, ενώ τους απαγορεύει να μετέχουν και της Θείας Κοινωνίας.

Ειδικότερα το ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…οι δύο βουλευτές του Νομού μας που ανήκουν στην αντιπολίτευση, παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν. Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα, είτε επειδή ακολούθησαν την «κομματική πειθαρχία», είτε επειδή δεν κατανοούν, ότι για να είναι κάποιος μέλος της Εκκλησίας οφείλει να ακολουθεί- υπακούει στις διδαχές της, όχι κατά περίπτωση, αλλά εν συνόλω, είτε, πόσο μάλλον, επειδή οι ίδιοι είναι πεπεισμένοι ότι ο γάμος είναι κοινωνική τελετή και όχι μυστήριο και ότι η τεκνοθεσία παιδιών δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψιν ότι ένα παιδί πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα εξ αρχής, αλλά είναι ανεξάρτητη από την εκ Θεού και εκ φύσεως σύσταση της οικογένειας.

Για μας λοιπόν, αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους, ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας. Ακόμη όμως και αν η συνείδησή τους δεν αντιλαμβάνεται το βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα, στο οποίο έπεσαν, εμείς οφείλουμε να τους το επισημάνουμε και το πράττουμε δημοσίως.

Τους καλούμε λοιπόν, να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Στο ψήφισμα αποδίδονται τα εύσημα στον κυβερνητικό βουλευτή του Νομού, διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «επέδειξε φρόνημα ορθοδόξου χριστιανού, διεφύλαξε ακέραιη τη συνείδησή του.. παρότι ήρθε σε δύσκολη θέση έναντι του κόμματός του».

Σε ανακοίνωση το γραφείο του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου – Χρήστου Αυλωνίτη, χαρακτηρίζει σκοταδιστική την νοοτροπία της Εκκλησίας της Κέρκυρας.

«Θα περίμενε κανείς από την ηγεσία της τοπικής μας εκκλησίας ότι δεν θα διαχώριζε με αυτόν τον σκοταδιστικό τρόπο τα τέκνα της, πόσω μάλλον όταν ο διαχωρισμός υποκρύπτει και ευθεία παρέμβαση με κομματικά κριτήρια, αλλά στην περίπτωση της ηγεσίας της Εκκλησίας της Κέρκυρας φαίνεται ότι λαθεύομε.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι ουδείς, πόσω μάλλον όσοι δεν έχουν σεβαστεί ποικιλοτρόπως τους εθιμικούς κανόνες του νησιού μας, δικαιούται να αποκλείσει οποιονδήποτε από τη συμμετοχή στις πατροπαράδοτες εκδηλώσεις του τόπου μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι η Παιδεία της Κέρκυρας και ο πολιτισμός της θρησκευτικής της ζωής διαχρονικά δεν χαρακτηρίζονται από αντιλήψεις και πρακτικές που στερούνται της λάμψης και της αγάπης προς τον άνθρωπο» αναφέρει χαρακτηριστικά..

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με το ακόλουθο υστερόγραφο:

«Υ.Γ.: Τέλος, επειδή δεν προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε αν τα περίφημα «μέτρα αποκλεισμού» κατά των δύο βουλευτών, θα ισχύσουν το ίδιο και με την ίδια ένταση και για όλους τους αιρετούς που ψήφισαν υπέρ του επίμαχου νόμου (π.χ. για τον συντοπίτη μας υπουργό κ. Δένδια σε περίπτωση έλευσής του στην Κέρκυρα ή και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό)».

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την «απαράδεκτη», όπως τόνισε απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας.

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας έθεσε εκτός Εκκλησίας τους δύο βουλευτές του νομού που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια"

«Ήμουν ερωτευμένος με τη 12χρονη»: Προκλητικός ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία στην υπόθεση του Κολωνού

Με την κατάθεση του 55χρονου που κατηγορείται όχι μόνο ότι βίαζε αλλά παράλληλα πως εξέδιδε κιόλας την 12χρονη στον Κολωνό, μπαίνει στην τελική της ευθεία η δίκη για την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος που βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστήριξε ότι βίασε (για «συνευρέσεις» μίλησε ο ίδιος) τέσσερις φορές το ανήλικο κορίτσι, με το οποίο δήλωσε «ερωτευμένος».

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ενώ έβγαλε από το κάδρο τη μητέρα της ανήλικης, λέγοντας πως «δεν γνώριζε τίποτα». Η δίκη συνεχίζεται, πάνω από 17 μήνες μετά την αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης, με τον 55χρονο να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού αλλά και της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου.

Εντός της εβδομάδας απολογείται και η μητέρα του κοριτσιού, η οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και της διακεκριμένης περίπτωσης παιδικής πορνογραφίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήμουν ερωτευμένος με τη 12χρονη»: Προκλητικός ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία στην υπόθεση του Κολωνού"

Πηγές ΝΔ για την έρευνα εισαγγελίας σε εταιρεία του Στ. Κασσελάκη: Συνομολογεί ότι έχει ακόμη στην κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιρειών – Παραβιάζει τη νομοθεσία

«Σχετικά με τα όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης από τη μία λέει ότι δεν είναι σίγουρος αν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης γιατί υπάρχει διχογνωμία περί υποχρέωσης: Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016» αναφέρουν πηγές της ΝΔ οι οποίες συνεχίζουν προσθέτοντας ότι «κάτι που άλλωστε από τον ΣΥΡΙΖΑ το παραδέχονται έμμεσα όταν αναφέρουν ότι θα μεταβιβάσει τις μετοχές του. Άραγε αν δεν τον καταλαμβάνει η διάταξη και δεν υπάρχει διχογνωμία γιατί θα τις μεταβιβάσει; Επομένως ο κ. Κασσελάκης συνομολογεί για ακόμη μια φορά ότι έχει ακόμη στην κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιριών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία».

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρείες:

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3213/2003 και υπό τον τίτλο: «Απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύσεις συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη και κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς», ορίζεται ότι:

  1. Στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.
  2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Σημειώνεται δε ότι ο νόμος 5026/2023, ο οποίος αντικατέστησε στο σύνολο του σχεδόν το νόμο 3213/2003, εξαίρεσε ρητά από την κατάργηση το άρθρο 8 του τελευταίου, σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων και δη Αρχηγών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή ή και μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη ή και κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, με αποτέλεσμα σήμερα η απαγόρευση να εξακολουθεί να έχει πλήρη ισχύ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές ΝΔ για την έρευνα εισαγγελίας σε εταιρεία του Στ. Κασσελάκη: Συνομολογεί ότι έχει ακόμη στην κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιρειών – Παραβιάζει τη νομοθεσία"

Κασσελάκης: Η Δικαιοσύνη έχει γρήγορα αντακλαστικά για να με στοχοποιήσει και αργά για το έγκλημα στα Τέμπη

Σχόλιο για την εισαγγελική έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία και το πόθεν έσχες του έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει για την εισαγγελική έρευνα πως: «Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες». Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κασσελάκης: Η Δικαιοσύνη έχει γρήγορα αντακλαστικά για να με στοχοποιήσει και αργά για το έγκλημα στα Τέμπη"

Σαμαράς για καταδίκη Μπελέρη: Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε σε δύο χρονιά φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης

«Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ.

Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη», αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντωνης Σαμαράς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σαμαράς για καταδίκη Μπελέρη: Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη"

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ υπέγραψε το πρωτόκολλο για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Τάμας Σούλιοκ υπέγραψε το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις 26 Φεβρουαρίου, καθώς ήταν η τελευταία χώρα μέλος της συμμαχίας που έστεκε εμπόδιο.

Η Στοκχόλμη εγκατέλειψε την πολιτική της ουδετερότητας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 2022.

Με την έγκριση της ένταξης από την Ουγγαρία ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον στη Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο χώρες υπέγραψαν μια αμυντική συμφωνία.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου υπέγραψε την επικύρωση του πρωτοκόλλου την περασμένη εβδομάδα και το προώθησε για έγκριση στο γραφείο του προέδρου της χώρας. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δεχόταν πιέσεις από τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ να επισφραγίσει την ένταξη της Σουηδίας σύντομα.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον χαρακτήρισε «πολύ θετική εξέλιξη» την έγκριση του πρωτοκόλλου από τον πρόεδρο της Ουγγαρίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ υπέγραψε το πρωτόκολλο για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ"

Άργος: Στη φυλακή ο 34χρονος που χτύπησε με σίδερο την σύζυγό του – «Νόμιζε ότι είχα σχέση με άλλον επειδή κάλυπτα την συνυφάδα μου»

Στα δικαστήρια Ναυπλίου για να απολογηθεί οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (05/03) ο 34χρονος που κακοποιούσε συστηματικά την σύζυγό του στο Άργος, χτυπώντας την μάλιστα με σίδερο ενώ την περιέλουσε και με χλωρίνη.

Μετά την απολογία του, οι δικαστικές Αρχές τον έκριναν προφυλακιστέο για τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης βλάβης και βιασμού και έτσι ο δράστης θα πάρει το δρόμο της φυλακής.

Στην ΕΡΤ μίλησε το ίδιο το θύμα της κακοποίησης για την αιτία της κακοποίησης, λέγοντας ότι ο σύζυγός της πίστευε ότι εκείνη είχε σχέση με άλλον επειδή κάλυπτε την συνυφάδα της.

«Νιώθω πόνο. Κάθε μέρα τα σκέφτομαι. Βλέπω εφιάλτες, βλέπω τις εικόνες που με χτύπαγε. Κλαίω, σκέφτομαι τα παιδιά μου (3 και 5 ετών). Μας άκουγαν τα παιδιά στο τελευταίο επεισόδιο την Παρασκευή (01/03).

Από το 2018 υπήρχαν περιστατικά βίας. Φοβόμουν (σ.σ. για αυτό δεν τον είχε καταγγείλει). Kάλυπτα την συνυφάδα μου που είχε σχέσε με κάποιον άλλον και νόμιζε ότι είχα και εγώ. Για αυτό ξεκινούσαν όλα αυτά», αναφέρει η γυναίκα και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσες πέφτουν θύματα κακοποιητικών σχέσεων.

«Να μην φοβούνται, να μιλάνε»

«Να μην φοβούνται. Να μιλάνε. Να ζητάνε βοήθεια από παντού. Να μην τα κρύβουν» λέει η γυναίκα ενώ προσθέτει πως τα ανήλικα παιδιά της είναι σε ασφαλές περιβάλλον.

Στην ΕΡΤ μίλησε και η αδερφή του θύματος, η οποία ανέφερε ότι επικοινωνούσε μαζί της μόνο με κάποια μηνύματα μέσω viber και κρυφά ώστε να μην την καταλάβει ο σύζυγός της.

«Η αδερφή μου ζει χάρη στην ψυχολόγο του νοσοκομείου της Τρίπολης και σε κάποιες νοσηλεύτριες. Δεν είχα μιλήσει νωρίτερα εγώ γιατί έπρεπε η ίδια να αποφασίσει. Έκανε πίσω για τα παιδιά. Έδινε συγχωροχάρτι.»

Άργος: Την είχε απειλήσει και στο παρελθόν

Η 32χρονη έχει αναφέρει επίσης πως και στο παρελθόν την είχε απειλήσει ο 32χρονος σύντροφός της: «Με είχε πάει στον Ισθμό πριν από δύο εβδομάδες και ήθελε να με πετάξει».

«Μου λέει, σήκω προχώρα στο μπάνιο, αυτό το μπάνιο θα το θύμασαι μία ζωή και εκεί θα χύσεις αίμα» συνέχισε για τα όσα έγιναν στο σπίτι στο Άργος.

«Μου είχε πετάξει όλα τα υγρά, ό,τι είχα μέσα στο μπάνιο, χλωρίνη, είχε πάρει το μαχαίρι μαζί του, δύο μαξιλαροθήκες, τη μία την έβαλε στην τουαλέτα και μου την έβαλε μέσα στο στόμα, μου έβαλε και το δικό μου κεφάλι στην τουαλέτα» περιέγραψε.

«Μετά έβαλε τη μαξιλαροθήκη στον λαιμό μου και με έπνιγε και μου είχε βάλει και το μαχαίρι στο λαιμό. Μου τράβαγε τα μαλλιά, με κοπάναγε στον καθρέφτη, μου λέει κοίτα το πρόσωπό σου τώρα, ποιος θα σε πάρει» τόνισε, συγκλονίζοντας για την αγριότητα του περιστατικού.

«Άρχισε πάλι τα ίδια στο αμάξι, ότι της το έκανα για καλό, για να της δώσω ένα μάθημα, για τιμωρία, εγώ την αγαπάω.  Θέλω να σαπίσει στη φυλακή, να μην πλησιάσει ούτε εμένα, ούτε τα παιδιά μου» κατέληξε για τον 32χρονο στο Άργος, ο οποίος αύριο, Τρίτη (5/3) οδηγείται στον Ανακριτή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άργος: Στη φυλακή ο 34χρονος που χτύπησε με σίδερο την σύζυγό του – «Νόμιζε ότι είχα σχέση με άλλον επειδή κάλυπτα την συνυφάδα μου»"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία"

Αλεξανδρούπολη: Σμήνος πουλιών χτύπησε σε αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Την τρίωρη καθυστέρηση πρωινής πτήσης από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προς την Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση σμήνους πουλιών που δέχτηκε το αεροσκάφος κατά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, το αεροπλάνο, αναχωρώντας από την Αλεξανδρούπολη στις 11.05, χτύπησε πουλιά και ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας άμεσα επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», όπου παραμένει για έλεγχο.

Οι επιβάτες της πτήσης επιβιβάστηκαν περίπου τρεις ώρες αργότερα σε έτερο αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε στις 14.10.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη, το φαινόμενο της επίθεσης πουλιών σε αεροπλάνα είναι σπάνιο και συμβαίνει μόλις στο 1% των πτήσεων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αλεξανδρούπολη: Σμήνος πουλιών χτύπησε σε αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος»"

Φρέντι Μπελέρης: Ήταν μια δίκη παρωδία – Η δήλωση μετά την καταδίκη του

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης, μετά την καταδίκη του από την αλβανική δικαιοσύνη.

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης.

«Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης» πρόσθεσε.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο χρόνων, για ενεργή διαφθορά στις τοπικές εκλογές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: Ήταν μια δίκη παρωδία – Η δήλωση μετά την καταδίκη του"

Κασσελάκης: Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» η εταιρεία του – «Ψάχνουν» για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνει πλέον η εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Στέφανου Κασσελάκη, από την οποία δανείστηκε σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά χρήματα το κόμμα για να καλύψει ανάγκες εργαζομένων.

Ειδικότερα, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής έρευνας σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας στις ΗΠΑ από τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ο οποίος παγαορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κασσελάκης: Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» η εταιρεία του – «Ψάχνουν» για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες"

Κρίθηκε ένοχος ο Φρέντι Μπελέρης – Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή

Την ενοχή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε δικαστήριο της Αλβανίας, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Φρέντι Μπελέρης κρίθηκε ένοχος για την κατηγορίας της απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Ο ίδιος, στην απολογία του, επέμεινε στην αθωότητά του αλλά και επανέλαβε τις κατηγορίες περί πλαστογραφημένων στοιχείων σε βάρος του.

Πριν από τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, είχε γίνει γνωστό πως ο Φρέντι Μπελέρης είχε στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, ενημερώνοντας για την περίπτωσή του.

«Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου» έγραφε.

Παράλληλα, έκανε καταγγελία κατά αστυνομικών που «εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών».

Καταλήγοντας αναφέρει πως είναι έγκλειστος από τον Μάιο καθώς «εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον πρωθυπουργό».

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίθηκε ένοχος ο Φρέντι Μπελέρης – Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή"

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 390.000 λαθραίων τσιγάρων στο Ελ. Βενιζέλος

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 390.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν οι ελεγκτές του Τελωνείου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, αξιοποιώντας πληροφορίες ξένων διωκτικών Αρχών, προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο σε 13 χαρτοκιβώτια, που εντόπισαν σε αποθήκη του αερολιμένα. Το φορτίο είχε προέλευση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ανύπαρκτο παραλήπτη.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα χαρτοκιβώτια, τα οποία είχαν δηλωθεί ως γενικό φορτίο, περιείχαν συνολικά 1.950 κούτες με 390.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, με το ποσό των αναλογούντων δασμών και φόρων να προσδιορίζεται στα 79.000 ευρώ.

Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για τον εντοπισμό του παραλήπτη των χαρτοκιβωτίων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 390.000 λαθραίων τσιγάρων στο Ελ. Βενιζέλος"

Μπλόκο της Εκκλησίας στους επίσημους: Στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Να εορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, βάζοντας έτσι μπλόκο της Εκκλησίας σε εκπροσώπους της Πολιτείας.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά σημαίνει ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας βάζει «μπλόκο» στην παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, ανάμεσά τους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συμμετέχει στη λειτουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά τις Συνεδρίες της η Δ.Ι.Σ.:

– Ενημερώθηκε περί του Γράμματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, αναφερομένου στη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο. Ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό, την οδύνη, αλλά και την αγωνία τους επειδή απέτυχαν όλες οι προσπάθειες ειρηνικής διευθέτησης, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου.

– Αποφάσισε τον ορισμό Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών ως Συνοδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά την επίσκεψη Αυτού στο Κιλκίς, την 21η Ιουνίου 2024, λόγω των εορτασμών των Ελευθερίων της πόλεως. Επίσης, ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο περί των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
– Ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την υπογραφή στη Λευκωσία, την 27η Φεβρουαρίου 2024, του Μνημονίου Συνεργασίας για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία και εκπροσώπησε, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

– Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, περί της αποφάσεως του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για τη διοργάνωση, τον Οκτώβριο του 2025, Θεολογικού Συνεδρίου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Η Δ.Ι.Σ. έθεσε το Συνέδριο υπό την αιγίδα Αυτής και ενέκρινε τον διορισμό των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

– Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, περί της συμμετοχής του Διορθοδόξου Κέντρου, κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, ως μοναδικού Εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διακεκριμένων Ειδικών κατά του Αντισημιτισμού – The European Practitioners Network against Antisemitism (EPNA), το οποίο αποτελεί φορέα που περιλαμβάνει οργανισμούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πέραν αυτής, και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

– Αποφάσισε την έκδοση, από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, του εγχειριδίου του Προκαθημένου του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ. Αράμ Α’, με τίτλο «Η Αρμενική Εκκλησία», το οποίο μετέφρασε στην ελληνική γλώσσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

– Ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο, Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, περί των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας, τα οποία θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

– Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως για τη διοργάνωση της Η’ Ημερίδος, με σκοπό την ενημέρωση των υπευθύνων Γραφείων Τύπου, καθώς και άλλων προσώπων που ασχολούνται με την επικοινωνία των Ιερών Μητροπόλεων των Περιφερειών Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024.

– Ενέκρινε την πρόταση του Ινστιτούτου Μελέτης Νεοπλασμάτων Πεπτικού (Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ.), να τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η Διημερίδα με τίτλο: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού και Μεταμοσχεύσεις».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. κατάρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στο διάλειμμα της Συνεδρίας ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Καλαντζής, προσέφεραν στον Μακαριώτατο Πρόεδρο και στα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το βιβλίο-βοήθημα για τους λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, με τίτλο: «Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου». Το βιβλίο επιμελήθηκαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., χαρακτήρισε εξαιρετικό και συγκινητικό το βιβλίο περί της Ιστορίας του Ελληνικού Πόντου, το οποίο αποτελεί καρπό αγαστής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, τονίζοντας ότι είναι ένα από τα εκπαιδευτικά βιβλία που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Εξέφρασε δε την ευχή η εκδοτική αυτή προσπάθεια να είναι οδηγός για την έκδοση και άλλων βιβλίων, που θα βοηθούν στη διδασκαλία της Ιστορίας και άλλων τόπων του Ελληνισμού.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο της Εκκλησίας στους επίσημους: Στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη η Κυριακή της Ορθοδοξίας"

«Θα σου γ… ό,τι έχεις και δεν έχεις»: Απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη – Τη συγκράτησαν οι αστυνομικοί

«Σύρραξη» απειλήθηκε έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όταν ήρθαν αντιμέτωποι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης. «Δεν θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου», φώναξε η κατηγορουμένη στον εν διαστάσει σύζυγό της, για να προσθέσει: «Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις;». Ο Μάνος Δασκαλάκης της απάντησε: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ; Θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Οι αστυνομικοί, που συνόδευαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το δικαστήριο, προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν, κάτι που συνέβη και ως προς τον Μάνο Δασκαλάκη, τον οποίο συγκράτησαν οι συνήγοροί του.

Η φορτισμένη κατάθεση Δασκαλάκη

Είχε προηγηθεί η φορτισμένη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη με την οποία άνοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στη νέα δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη αυτή τη φορά για τον θάνατο των δυο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται και πάλι απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του στηρίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος της, αναφέρθηκε στις απώλειες των παιδιών του και μίλησε για πρώτη φορά ξεκάθαρα για δολοφονίες. Ο μάρτυρας επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα γεγονότα, όπως τα βίωνε τότε, διαπιστώνοντας εκ των υστέρων πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ζήλευε με εμμονή και πως ο ίδιος της είχε τυφλή εμπιστοσύνη σε ό,τι του έλεγε.

«Ήταν εμμονική η ζήλια, κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όταν ήμουν μέσα στη σχέση. Πλέον δεν θεωρώ αναμενόμενη την αντίδρασή της τότε, που τα αντιμετώπισε όλα με τέτοια ηρεμία…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν, δε, μίλησε για τον θάνατο της Μαλένας και την αντίδραση της μεγαλύτερης κόρης του, Τζωρτζίνας, που αποχαιρέτησε την αδελφή της στο γραφείο τελετών, δάκρυσε. «Η κατηγορούμενη κάθε φορά που μίλαγα για χωρισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην γίνει αυτό, κάτι έβρισκε…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας για τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από το εδώλιο παρακολουθούσε με προσοχή και εμφανή νευρικότητα, ενώ δάκρυσε όταν άκουσε τις περιγραφές για τους θανάτους των παιδιών της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανεβαίνοντας στο βήμα αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την κατηγορούμενη, στη «συνειδητή εγκυμοσύνη» που προέκυψε στον πρώτο μήνα της σχέσης τους, αλλά και στις αντιρρήσεις των οικογενειών τους λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. «Ήμουν πολύ χαρούμενος με την εγκυμοσύνη, το θέλαμε παρά πολύ», είπε και στη συνέχεια τόνισε πως η σχέση τους έγινε αποδεκτή από το περιβάλλον τους.

Ο Μάνος Δασκαλάκης χαρακτήρισε «άψογη» τη σχέση που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μίλησε για την απόφασή τους να μεγαλώσουν την οικογένειά τους μετά την Τζωρτζίνα, με τη γέννηση της Μαλένας στις 5/8/2015, με την οποία η κατηγορούμενη ήταν, όπως είπε, «λίγο απόμακρη από το παιδί», αποστασιοποιημένη στην αρχή.

«Μας έδειξε ότι ήταν άψογη»

«Η μεταξύ μας σχέση ήταν καλή και το μεγάλωμα των παιδιών το είχε αναλάβει κυρίως η κατηγορούμενη, γιατί εγώ δούλευα παρά πολύ… Μας έδινε να καταλάβουμε πως ήταν άψογη με τα παιδιά της. Περιποιημένα πάντα, ούτε ένας λεκές επάνω τους. Το σπίτι πάντα στην εντέλεια. Μας έδειχνε ότι ήταν άψογη…», κατέθεσε.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη, ξεκίνησαν το 2018 όταν ο ίδιος δημιούργησε μια εξωσυζυγική σχέση. «Έκανα μια επιπολαιότητα… Το έμαθε, κουβεντιάσαμε σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Πάντα μου έλεγε πως γνώριζε ότι, επειδή ήμουν μικρός, θα κάνω κάποια επιπολαιότητα.

Το έλεγε με τη μορφή αποδοχής. Ήταν η πρώτη και η τελευταία. Μου είπε ότι θέλει να το ξεπεράσουμε και της είπα πως εγώ δεν θα το δεχόμουν, αν κάνει το ίδιο. Της το είπα γιατί μου φάνηκε περίεργη η αντίδρασή της….», ανέφερε και περιέγραψε πως «αυτό ερχόταν στην επιφάνεια σε στιγμές ζήλιας». Ο μάρτυρας μίλησε για την εκρηκτική σχέση που είχαν, λέγοντας πως ήταν και οι δυο «πολύ έντονοι χαρακτήρες».

«Σε κάθε τσακωμό το τερματίζαμε. Λεκτικά φτάναμε στον χωρισμό αλλά όχι στην πράξη. Μέχρι ένα σημείο ήταν παιδιάρισμα για ασήμαντες αφορμές…», είπε συμπληρώνοντας πως «η μεγαλύτερή μας επαφή ήταν τα μηνύματα γιατί έλειπα πολύ. Όταν γυρνούσα στο σπίτι, τις περισσότερες φορές ήταν όλα καλά. Η σχέση μας με τα παιδιά σαν γονείς παρά πολύ καλές, στο μεταξύ μας υπήρχε αυτή η μόνιμη έντονη διαμάχη. Αλλά όλο αυτό κατέληγε σε ένωση. Πολλές φορές είχε τεθεί το ζήτημα του διαζυγίου στα λόγια… Φτάναμε να λέμε τη λέξη χωρισμός για πλάκα».

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις «δολοφονίες» των παιδιών του ξεκινώντας από την περιπέτεια της υγείας της Μαλένας, που τον Μάρτιο του 2019 διαγνώστηκε με λευχαιμία. «Εκείνη τη στιγμή καταρρέεις, αρχίσαμε τα κλάματα και οι δυο. Μεταφερθήκαμε στο “Ελπίδα” και μας είπε πως είναι ιάσιμη και ότι το παιδί θα γίνει καλά, αλλά πρέπει να κάνει χημειοθεραπεία και να παραμείνει τουλάχιστον 8 μήνες στο νοσοκομείο.

Να παρακολουθείται για τουλάχιστον 2 χρόνια και να περάσουν τουλάχιστον 5 χρόνια, για να βεβαιωθούμε ότι έχει καθαρίσει το παιδί», κατέθεσε μιλώντας για τη Μαλένα που «ήταν πολύ ήρεμο παιδί» και τις αλλαγές που διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της όταν «είχε νευρικότητα και έντονα ξεσπάσματα». «Μας λέγανε οι γιατροί “μην αγχώνεστε, μη φοβάστε, το παιδί θα γίνει καλά είναι σε πολύ αρχικό στάδιο“. Δύο ενημερώσεις την ημέρα και ποτέ δεν μας είπαν κάτι διαφορετικό για το παιδί. Μας λέγανε όλα είναι τέλεια».

Συναισθηματικά φορτισμένος μίλησε για τη μοιραία ημέρα της 13ης Μαρτίου του 2019 όταν η Μαλένα λίγες ώρες μετά τη χημειοθεραπεία άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν μόνη με την κατηγορούμενη.

«2-3 μέρες πριν τον θάνατο της Μαλένας είχαμε κάνει συζήτηση ότι πρέπει να γυρίσω στην Πάτρα για να είμαι κοντά στην Τζωρτζίνα και να δουλέψω, για να τα βγάλουμε πέρα και να καλύψουμε τα έξοδα. Ήταν αρνητική σε αυτό… Ταυτόχρονα της είπα θα μείνω στη μητέρα μου, για να προσέχει την Τζωρτζίνα, για να δουλέψω και να ανεβαίνω Σαββατοκύριακα στην Αθήνα. Μου είπε ότι μπορούμε να πάρουμε ταμείο ανεργίας για ένα διάστημα και να έρθουμε στην Αθήνα. Εγώ το άφησα στην άκρη… οι σχέσεις μας ήταν άριστες και στους τσακωμούς μας πάντα προτεραιότητά μας ήταν τα παιδιά», είπε και κλαίγοντας περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που τον ενημέρωσε, ταραγμένη και με φωνή τρεμάμενη από το τηλέφωνο, πως «το παιδί έμεινε» και του κάναμε ΚΑΡΠΑ.

«Την είδα σε μια καρέκλα σοκαρισμένη, κλαμένη, τη ρωτάω τι έγινε και μου λέει “δεν ξέρω είναι οι γιατροί μέσα…” Μετά από 5 χρόνια όταν φέρνεις το συμβάν στο μυαλό σου… δεν μπορώ να θυμηθώ πολλές λεπτομέρειες μόνο τον θάνατο του παιδιού μου.

Μας ενημέρωσαν ότι το παιδί δεν τα κατάφερε, εκείνη την ώρα μας πήγαν στο γραφείο. Αυτό που πλέον μου φαίνεται παράξενο είναι ότι, όταν είπαν πως θα γίνει νεκροψία, είχε έντονη αντίδραση. “Όχι, δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί μου”, είπε και όταν της είπαν το παιδί θα είναι μια χαρά δεν θα φαίνεται κάτι, είπε εντάξει, συμφώνησε αμέσως…».

Πρόεδρος: Πώς θυμάστε την κατηγορούμενη;

Δασκαλάκης: Δεν θυμάμαι, ήταν σε σοκ. Μας είπαν να πάρουμε κάποιο ηρεμιστικό, μας είπαν να πάμε να δούμε το παιδί.

«Μπήκαμε να δούμε το παιδί για τελευταία φορά. Θυμάμαι τη γιατρό, την κ. Μπάκα, που φώναζε “γιατί, παιδί μου, δεν το περίμενα αυτό από εσένα”» περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης και ανέφερε ότι τέλος του 2019 αρχές του ’20 προσπάθησε να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με την κατηγορούμενη. «Αποφασίζουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, ήταν πολύ δεκτική σε αυτό, άλλαξε ολόκληρη η στάση της απέναντί μου. Άρχισε να κάνει πράγματα, να παίρνει πρωτοβουλίες, έδειχνε ότι όλα τα είχε αφήσει πίσω. Έμεινε έγκυος στην Ίριδα, μου το ανακοινώνει και τα συναισθήματα είναι ίδια όπως με την Τζωρτζίνα, πολύ καλά. Γεννάει την Ίριδα, υγιέστατο το παιδί. Όλα κυλούσαν ομαλά».

Ο Μάνος Δασκαλάκης φορτισμένος αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές της μικρής Ίριδας, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ενημερώσει την κατηγορούμενη ότι χωρίζουν.

«Η μπέμπα δεν αναπνέει»

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορούμενης, η οποία του είπε πως «η μπέμπα δεν αναπνέει». «Φτάνω στο σπίτι, μπαίνω μέσα, είδα την Τζωρτζίνα πίσω πίσω και την αδελφή της μπροστά, η κατηγορούμενη έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα, δεν ήξερα τι να κάνω, το μόνο που ρώτησα ήταν αν είχαν καλέσει ασθενοφόρο, το ποδαράκι της ήταν παγωμένο, σε αντίθεση με το χέρι της που ήταν ζεστό… Ήρθε το ασθενοφόρο… Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι οι αυτό που έχει στο χείλος είναι από αλοιφές που της είχε γράψει ο γιατρός».

Πρόεδρος: Κάτι άλλο παρατηρήσατε στο παιδί;

Δασκαλάκης: Καθόλου, δεν θυμάμαι καν. Αν δεν κάνω λάθος, η κατηγορούμενη είπε «Όχι, θεέ μου, μη μου το πάρεις και αυτό». Πήγαμε στο νοσοκομείο και έμεινε πίσω στο σπίτι η αδελφή της κατηγορουμένης με την Τζωρτζίνα. (…) Κάποια στιγμή βγαίνει ένας γιατρός και μας λέει ότι προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Μου δίνει σε εμένα να καταλάβω ότι δεν τα ‘χει καταφέρει. Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορούμενη ήταν σαστισμένη… δεν είχα καταλάβει για ποιον λόγο πήγα στο νοσοκομείο, ήμουν σοκαρισμένος, αυτή ήταν με γουρλωμένα μάτια, όχι όπως ήταν στη Μαλένα που έκλαιγε και ωρυόταν. Βγήκαν οι γιατροί, μας είπαν να μπούμε να αποχαιρετήσουμε το παιδί. Μπαίνουμε μέσα και είχε μια αντίδραση του τύπου πού έχετε το παιδί μου, πού το έχετε πάει, μια εικόνα τρέλας. Αυτό έγινε εκείνη τη στιγμή και τέλος. Πήγε από πάνω της και έκλαιγε όχι με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μαλένα, έκανε πως λιποθύμησε, δεν λιποθύμησε. Λύγισε απότομα τα πόδια της και καλά πέφτει… Βγαίνουμε έξω, είχαν μαζευτεί οι συγγενείς, ήταν απλά σε ένα σοκ, ούτε κάτι που να δείχνει ότι σπαράζει.

Φτάνουμε στο σπίτι και η κατηγορουμένη πέφτει στα γόνατα, ακουμπάει στην κούνια και σπάραξε, είχε τα ρούχα της και έκλαιγε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο πανάκι του μωρού: «Βλέπω το πανάκι της μικρής και μου έκανε εντύπωση, γιατί είχε κάποιες κηλίδες. Ήταν χωμένο στην άκρη στα κάγκελα της κούνιας. Ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα. Είχε κάποιες κηλίδες καφέ. Παίρνω το πανί το ανοίγω, σταματάει να κλαίει, με κοιτάει. Λέω τι είναι αυτό; Παίρνω το πανί, το μύρισα, ήταν κολλώδες και υγρό το πανί. Εκείνη την ώρα αναρωτηθήκαμε τι έγινε. Κοίταξα το κορμάκι και τα σεντόνια, πουθενά δεν υπήρχε ίχνος αίματος. Είπα στη Δήμητρα να το πάει στην αστυνομία, θα πήγαινε να δώσει κατάθεση. Εκείνη κοίταξε τα φορμάκια, δεν έκανε κάτι άλλο».

Κλαίγοντας ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε πως η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Ρίο και διασωληνώθηκε, της είχε ανακοινώσει λίγες μέρες νωρίτερα ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί.

«Με πήρε τηλέφωνο και ξαναζώ το ίδιο πράγμα με τη Μαλένα πανομοιότυπα πράγματα…», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αλλά και όσα ανακάλυψε στην πορεία.
«Ταυτόχρονα ανακαλύπτω ότι ασχολείται όλο αυτό το διάστημα με το πού είμαι και τι κάνω…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Η κατάθεση θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα σου γ… ό,τι έχεις και δεν έχεις»: Απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη – Τη συγκράτησαν οι αστυνομικοί"

Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφο στην Πιερία: Έχασε πάνω από 300 ζώα από την κακοκαιρία (βίντεο)

Πολύ μεγάλες ζημιές προκάλεσε στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο η κακοκαιρία που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας (4/3) σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις σφοδρές καταιγίδες να παρασέρνουν τα πάντα στον διάβα τους, αναδεικνύοντας σοβαρές ελλείψεις στα αντιπλημμυρικά έργα.

Πάνω από 300 αρνάκια και πρόβατα πνίγηκαν σε μια κτηνοτροφική μονάδα

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ένας κτηνοτρόφος από τον Σβορωνό Πιερίας αναφέρει πως έχασε όλη του την περιουσία σε ένα βράδυ.

«Με έναν σύντομο απολογισμό που έχουμε κάνει ο αριθμός ξεπερνάει τα 300 ζώα. Αρνάκια κυρίως και λίγα πρόβατα. Πνίγηκαν. Είμαστε για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Ήταν μέσα στους στάβλους και δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Τα αυλάκια, η περιφέρεια, ο δήμος, το κράτος, δεν βοηθάει. Το ίδιο πάθαμε το 2017».

Όπως τονίζει ο κτηνοτρόφος, τα αυλάκια είναι ακάθαρτα και γεμάτα δέντρα και έτσι το νερό δεν μπόρεσε να φύγει από τον στάβλο.

«Δεν υπάρχει κράτος – Πού είναι ο δήμος;»

«Στις 11 το βράδυ ήρθα στον στάβλο να δω τι γίνεται, ενώ είχα φύγει στις 21:30 και ήταν σαν να μπαίνω σε ένα ποτάμι, μια θάλασσα. Η στάθμη του νερού ήταν στο στήθος μου. Δεν υπάρχει το κράτος, ο δήμος πού είναι να έρθει να μας βοηθήσει; Με τα χέρια μας και τους φίλους μας προσπαθούμε ό,τι προλάβουμε να σώσουμε».

«Σωθήκανε λίγα ζώα αλλά βρίσκουν συνεχώς και πνιγμένα», σημειώνει.

«Μετά από αυτό που ζω, δεν είμαι σε θέση να ξανά ξεκινήσω. Δεν έχω το κουράγιο, την ψυχολογία, δεν υπάρχει από κάποιον μια βοήθεια και αυτό που σκέφτομαι είναι να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Πού είναι ο δήμος; Η περιφέρεια; Να έρθει να δει τι έγινε».

«Βούλιαξε» η Πιερία, χαλάζι στα Τρίκαλα

Σημειώνεται πως σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πιερία και στα Τρίκαλα από τις έντονες βροχές την ώρα που η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με τα έντονα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (5/3).

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την Αττική, με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν.

Από χθες (4/3) το βράδυ η Πιερία αντιμετωπίζει προβλήματα από την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχές ιδιαίτερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μια περιοχή από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων. Την ίδια στιγμή με δυσκολίες, λόγω της βροχόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφο στην Πιερία: Έχασε πάνω από 300 ζώα από την κακοκαιρία (βίντεο)"

Δήμος απαγόρευσε στους κατοίκους να ταΐζουν τα αδέσποτα

Το… αυτονόητο έκανε ο Δήμος Αλμυρού σε μια προσπάθεια να προφυλάξει τους κατοίκους από τις επιθέσεις αδέσποτων.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αλμυρού και ειδικότερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Εκίζογλου ενημερώνοντας τους δημότες ότι απαγορεύεται η σίτιση αδέσποτων ζώων τόσο έξω από οικίες όσο και σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους διότι αφενός, όπως σημειώνει, δημιουργούνται αγέλες, αφετέρου το αδέσποτο που δέχεται τροφή στα σημεία αυτά, τα θεωρεί “δικό” του χώρο και αποκτά επιθετική συμπεριφορά προς τους διερχόμενους πολίτες. Οι παραβάτες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θα τιμωρούνται με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

«Είναι στο χέρι όλων μας να συμβάλλουμε στην επίλυση αυτού του σημαντικού, χρόνιου προβλήματος στον Δήμο μας», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος απαγόρευσε στους κατοίκους να ταΐζουν τα αδέσποτα"

Απολογία Φρέντι Μπελέρη: Αξιότιμοι δικαστές, πρέπει να πείτε όχι στην πίεση της εξουσίας, στις διακρίσεις και στον αρρωστημένο εθνικισμό

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία», είπε μεταξύ άλλων ο Φρέντι Μπελέρης στην απολογία του, ενώ νωρίτερα απευθύνθηκε με επιστολή του στους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό για τον Φρέντι Μπελέρη και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι «οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να τα στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, μήνυμα ότι «η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Ολόκληρη η απολογία του Φρέντι Μπελέρη:

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχα προγραμματίσει να διαβάσω μόνο μερικές γραμμές, επειδή οι δικηγόροι είχαν εξηγήσει λεπτομερώς τα νομικά ζητήματα, αλλά δεδομένου ότι από την πλευρά σας, οι τελικές συζητήσεις της υπεράσπισης και του κατηγορουμένου διακόπηκαν, κατι που γινεται σπάνια έως ποτέ, δράττομαι της ευκαιρίας που μου δώσατε, εκθέτοντας εκτενώς τα τελικά μου μου επιχειρήματα.

Εκ των προτέρων, και προκειμένου να σας διευκρινίσω, κύριε Πρόεδρε της συνεδρίασης, σε σχέση με όσα έχω παρουσιάσει σε κάθε συνεδρίαση για τον τρόπο διεξαγωγής των δικαστικών συνεδριάσεων, διευκρινίζω ότι είναι δικαίωμά μου να προβαίνω σε δηλώσεις όποτε το κρίνω απαραίτητο, με ή χωρίς διαβούλευση με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της κρατήσεως μου, έμαθα ότι τη συνεδρίαση διευθύνει ο πρόεδρος με ενδιάμεσες εντολές και αποφάσεις, επομένως, τυχόν παρατηρήσεις σχετικά με τη διεξαγωγή της συνεδρίασης απευθύνονται σε εσάς, υπό την ιδιότητα του προέδρου. Επίσης, η απόφαση για την απόλυση της δικαστή κα. Γκιόκα, αφού καθυστέρησε τη διαδικασία σχετικά με την καταγγελία μου κατά του υπηκόου Abdul Rama, επί δύο μήνες, επιτυγχάνοντας το στόχο, είναι προσωπική σας ευθύνη.

Προσωπική σας ευθύνη είναι και η αιτιολόγηση της απόφασης να απορριφθεί το αίτημά μου για χορήγηση άδειας προκειμένου να ορκιστώ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρας. Σε εκείνη την απόφαση, Εσείς, λύσατε με την πολιτική σας επιχειρηματολογία τα προβλήματα που είχε ο Πρωθυπουργός, προτείνοντας αντισυνταγματικές λύσεις για την εγκαθίδρυση κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Χειμάρας.

Αξιότιμοι δικαστές!

Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όταν θεωρείται ότι η δικαιοσύνη έχει παγιωθεί μετά από τουλάχιστον 30 χρόνια, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία, όταν η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει το θάρρος να αποδώσει δικαιοσύνη.

Αυτό το κλουβί όχι μόνο σε ισοπεδώνει ψυχολογικά, αλλά δυσχεραίνει και την επικοινωνία με τον δικηγόρο. Από εδώ λοιπόν που βρίσκομαι έχω δει τις συνεχείς προσπάθειες του εισαγγελέα, τον κ. Xholi, ο οποίος, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή σας, ώστε να δεχθείτε κάθε είδους αίτημά του, χτυπούσε το στυλό του στο τραπέζι. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι βρίσκεστε υπό συνεχή πίεση, αλλά δεν φταίω εγώ γι’ αυτό. Επιλέξατε να εκτελέσετε αυτό το καθήκον με προθυμία, εγώ όμως όχι. Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με τη διοίκηση του δήμου Χειμάρας, όπου αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα, όχι με την ψήφο, αλλά με αστεία και ερασιτεχνικά κόλπα, ζητώντας από εσάς στη συνέχεια, ως δικαστικό σώμα, να πιστοποιήσετε αυτή την παρωδία.

Διάβασα προσεκτικά τα εισαγγελικά πορίσματα, πορίσματα που δείχνουν ξεκάθαρα μια μνημειολογία ανυπόστατων ψεμάτων, την οποία τα επόμενα χρόνια, οι καθηγητές νομικής θα αναλύουν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα με τους φοιτητές τους ως την πιο γόνιμη βιβλιογραφική αναφορά για να δείξουν πώς μπορεί να χειραγωγηθεί μια δικαστική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα πορίσματα αυτά οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να τα στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, σε αυτούς που τους τα παρήγγειλαν, με την υπογραφή: «Η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς»! Αλλά σε καμία περίπτωση, τα πορίσματα αυτά δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη από ένα δικαστικό σώμα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν δεχτήκατε κανένα από τα αιτήματά μου για πραγματογνωμοσύνη. Δεν υποχρεώσατε την κρατική αστυνομία να υποβάλλει ενώπιον του δικαστηρίου την παράνομη απόφαση για την πληρωμή του μάρτυρα. Δεν φέρατε τον μάρτυρα στο ακροατήριο για αντιπαράθεση με το πρόσωπο της φωτογραφίας, που η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι είναι ο μάρτυρας.

Από αυτά τα στοιχεία και πολλά άλλα, προκύπτει ότι, παρόλο που δεν είχα ζητήσει συνοπτική εκδίκαση, η διαδικασία έγινε με την πρακτική της συνοπτικής εκδίκασης, αλλά χωρίς να επωφελούμαι από τη μείωση του ενός τρίτου της ποινής. Ο τρόπος που έγινε η διαδικασία επιβλήθηκε φανερά από τον εισαγγελέα.

Όλοι οι ισχυρισμοί της εισαγγελίας αμφισβητήθηκαν από τους δικηγόρους μου και αναλύθηκαν λεπτομερώς, πως η εισαγγελική αρχή σε αυτήν την υπόθεση καθοδηγήθηκε από την αστυνομία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σε κάθε στάδιο της ανάκρισης και της εκδίκασης, η εισαγγελία προσπάθησε να κατασκευάσει στοιχεία για να καλύψει τα λάθη και τις γκάφες της αστυνομίας, ώστε να μην βγει στο φως η αλήθεια. Από την αρχή, με την έφεση κατά του μέτρου ασφαλείας ισχυριστήκαμε ότι από την 24ωρη παρακολούθηση της αστυνομίας προκύπτει ότι δεν έχω συναντήσει ποτέ τον «Ναυτικό» της εισαγγελίας. Η εισαγγελία δικαιολογεί ότι είναι αλήθεια ότι με παρακολούθησαν 24 ώρες το 24ωρο, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι εξαντλητικό και για να το αποδείξει προσκόμισε κάποια πρόστιμα που πήρε ο «Ναυτικός» με ένα αυτοκίνητο, πριν από ένα χρόνο στην Αυλώνα, και το ίδιο αυτοκίνητο φαίνεται κάπου μπροστά από μία καφετέρια όπου σύχναζα.

Επίσης, η ειδική εισαγγελία βρήκε έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα σε μία φωτογραφία και αμέσως έριξε το «καπνογόνο» – μοιάζει με τον Αρσένη. Τον «ζωντανό» Αρσένη, στο ακροατήριο, δεν των ρώτησε για την φωτογραφία, αλλά τον ρώτησε για τα ρούχα που φορούσε. Όταν φέραμε τον άνθρωπο που ήταν μαζί μου εκείνη την ημέρα, η ειδική εισαγγελία εξετάζει τις κάμερες, από που πέρασε, αριστερά ή δεξιά, και αυτό ειναι αρκετό για να καταστήσει τον μάρτυρα αναξιόπιστο. Ζητήσαμε από το δικαστήριο να ξανακαλέσει τον “Ναυτικό”, να υπάρξει μια αντιπαράθεση μεταξύ τους, να τους εξετάσει το ίδιο το δικαστήριο, με τα δικά του μάτια, γιατί να εμπιστευτεί τα μάτια του αστυνομικού, άλλωστε τρία ζευγάρια μάτια δικαστών είναι περισσότερα από τα δύο μάτια του αστυνομικού, αλλά το δικαστήριο απέρριψε και αυτό το αίτημα.

Έχουμε επισημάνει ότι ο «Ναυτικός» λέει ψέματα, έχει καταδικαστεί για απάτη, η εισαγγελία πρέπει να επαληθεύσει τις δηλώσεις του. Είναι αδύνατον να παραμένω στη φυλακή με βάση τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που αποδεδειγμένα είναι απατεώνας και κλέφτης. Ένας 20χρονος, πριν από 10 χρόνια ήταν 10 ετών και δεν θα μπορούσε να έχει κάνει επιχειρηματικές συναλλαγές μαζί μου, όπως ισχυρίστηκε. Όταν εξετάζεται εκ νέου, η ειδική εισαγγελία φροντίζει ότι ο «Ναυτικός» να λέει ότι η οικογένειά του είχε επιχειρηματικές συναλλαγές μαζί μου, μου πουλούσε ψάρια και βοηθούσε την οικογένεια, ενώ ο ίδιος «Ναυτικός» θα έπρεπε να έχει φοιτήσει στο σχολείο αυτά τα 10 χρόνια που μου πουλούσε ψάρια, όπως ο ίδιος είπε, στην Αυλώνα, σε ένα σχολείο που δεν θυμάται. Αυτά τα 10 χρόνια, αυτός ο «Ναυτικός» ήταν στις φυλακές Αυλώνας για απάτη και στις φυλακές Δυρραχίου για διάρρηξη διαμερισμάτων σε συναυτουργία με άλλους δράστες που δεν τους αποκάλυψε ποτέ.

Αντικρούσαμε την υποκλοπή διότι η εισαγγελία είχε φτιάξει τα έγγραφα μετά τη σύλληψή μου τα κατάθεσε στο δικαστήριο εκτός προθεσμίας. Το ειδικό εφετείο, σε δίκη που ξεκίνησε με την έφεσή μου, δέχεται ότι το αίτημα της εισαγγελίας είναι χωρίς χρονοδιάγραμμα, αλλά ζητά από την εισαγγελία Αυλώνας να αποστείλει μητρώο όπου θα σημειώνεται ο χρόνος υποβολής του αιτήματος στο δικαστήριο. Λέει λοιπόν στην εισαγγελία, βρες ένα μητρώο, σημείωσε την ώρα και στείλτε το. Και η εισαγγελέας Matilda Peza βρήκε ένα πρωτόκολλο όπου υπέγραψε ένας ανώνυμος υπάλληλος του δικαστηρίου της Αυλώνας, όπου πρόεδρος είναι ο αδελφός της, Enkel Peza, χωρίς όνομα και επώνυμο. Έτσι, ένα άχρηστο μητρώο, με ανώνυμη υπογραφή, χρησίμευσε για τη νομιμοποίηση των ενεργειών της αστυνομίας χωρίς δικαστική απόφαση. Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση που η γραμματέας πηγαίνει στη δουλειά στις 12 τα μεσάνυχτα για ένα αίτημα που φαίνεται να έχει υποβληθεί στις 14:45, μια ενέργεια που μπορούσε να πραγματοποιήσει μόνο με εντολή του προέδρου, του αδελφού της εισαγγελέας Peza. Ζητήσαμε από τον εν λόγω πρόεδρο το μητρώο υποκλοπών, το όνομα του υπαλλήλου που υπέγραψε το πρωτόκολλο της εισαγγελίας, αλλά αρνείται να απαντήσει, φυσικά θα καλύψει την αδερφή του. Και από Εσάς θεωρήθηκε καθόλα φυσιολογική ενέργεια, δεν δεχτήκατε το αίτημά μου να ζητήσετε Εσείς πληροφορίες από το δικαστήριο της Αυλώνας.

Αντικρούσαμε το ποινικό μητρώο της 12ης Μαΐου που είχε καταθέσει η εισαγγελία Αυλώνος, αλλά η ειδική εισαγγελία βρήκε έναν έμμισθο υπάλληλο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για να δηλώσει ότι οι αλλαγές στο σύστημα έγιναν στις 6 Ιουνίου 2023, ενώ στο ίδιο σύστημα είχε γίνει αλλαγή τουλάχιστον από τον Μάρτιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2023 το σύστημα είχε αλλάξει, μόνο στις 12 Μαΐου, όταν χρειάστηκε να καθοριστεί το μέτρο ασφαλείας εναντίον μου, το σύστημα δεν είχε αλλάξει.

Αντικρούσαμε τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις για το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία χωρίς εισαγγελική άδεια, ότι σύμφωνα με τις πράξεις της εισαγγελίας Αυλώνας, οι υποκλοπές και η αστυνομική παρακολούθηση ξεκίνησαν μια ημέρα πριν από την καταχώρηση της ποινικής διαδικασίας στην εν λόγω εισαγγελία, αλλά για τον εισαγγελέα Xholi είναι ένα ολίσθημα της γραμματείας.

Τώρα περιμένουμε, τι στοιχεία θα κατασκευάσει η εισαγγελία ενάντια στα τηλεφωνικά αρχεία του «Ναυτικού» ή στις κάμερες της Ερμίρας Στόλη, που πήρε ως αποδεικτικό στοιχείο. Γι’ αυτό και αναβλήθηκε η προηγούμενη συνεδρίαση, για να δοθεί χρόνος στην εισαγγελία να βγάλει από τα συρτάρια της αστυνομίας ή της εισαγγελίας Αυλώνος οποιαδήποτε άλλη επιστολή για να μπορέσει να εξηγήσει:

  • Πώς είναι δυνατόν ότι ο «Ναυτικός» βρίσκεται την ίδια μέρα και ώρα σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, τόσο στο κέντρο της Χιμάρας μιλώντας στο τηλέφωνο και στην εισαγγελία της Αυλώνας, δίνοντας καταθέσεις, ώρα 14:00, και υπογράφοντας τη συμφωνία με την εισαγγελέα Matilda Peza (έτσι είπε ο αστυνομικός Ermal Ajdini, αυτή η εισαγγελέας είχε την υπόθεση και επικοινωνούσε συνεχώς μαζί της), ώρα 15:00 της 8ης Μαΐου;
  • Πώς είναι δυνατόν ότι την ίδια μέρα και ώρα ο «Ναυτικός» να είναι σε δύο διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, και στο κέντρο της Χιμάρας που μιλάει στο τηλέφωνο, και μαζί μου στο Ποτάμι, 2 χλμ. μακριά, στις 10 Μαΐου, ώρα 08:40;
  • Πώς είναι δυνατόν ο «Ναυτικός» να βρίσκεται σε δύο διαφορετικά μέρη την ίδια μέρα και ώρα, τόσο στην Αυλώνα όσο και στο αστυνομικό τμήμα Χιμάρας, στις 12 Μαΐου ώρα 6, να παραδώσει τα χρήματα που του είχε δώσει ο Παντελής, τα οποία μάλιστα και τα μέτρησε αλλά κανένα δαχτυλικό αποτύπωμα δεν βρέθηκε πάνω τους, και τη λίστα που είχε ο Παντελής, αλλά δεν βρέθηκε στην τσέπη του, και ο Αρσέν την παρέδωσε στον επιμελή αστυνομικό Ermal Ajdini;
  • Πώς επικοινώνησε μαζί μου ο «Ναυτικός» στις 11 Μαΐου, ώρα 17:10, χωρίς να βγει από το όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο μαγαζί «Iceland», όταν την ίδια ημερομηνία και ώρα εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί;

Ίσως εδώ σε αυτή την περίπτωση, λόγω της σημασίας που έχει για την αστυνομία και την εισαγγελία, χρησιμοποιήθηκαν ειδικές μέθοδοι τηλεμεταφοράς και ειδικές μέθοδοι τηλεπαθητικής επικοινωνίας. Θα ακούσουμε την εισαγγελία, διότι κάτι θα έχει βρει αυτές τις 5 μέρες που το δικαστήριο σας τους έδωσε χρόνο να πάρουνε μια ανάσα.

Αξιότιμοι δικαστές!

Η Αλβανία είναι μια μικρή χώρα, η οποία έχει γίνει ακόμη μικρότερη τα τελευταία χρόνια λόγω της μαζικής φυγής των πολιτών της. Καλοί και κακοί, Έλληνες ή Αλβανοί, κατήγοροι και κατηγορούμενοι, είμαστε πολύ λίγοι. Γνωριζόμαστε λοιπόν καλά, και αργά ή γρήγορα, όλες οι αλήθειες θα βγουν στο φως.

Θέλω να σας πω με πλήρη βεβαιότητα ότι από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση και μέχρι σήμερα, είναι και παραμένει ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Η απόφαση για την σύλληψή μου ελήφθη την Τετάρτη, 10.05.2023, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου συμμετείχαν αρχηγοί από όλα τα αστυνομικά τμήματα. Αυτήν ακριβώς την απόφαση ήρθε να νομιμοποιήσει η πρόταση των εισαγγελέων. Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο, το χάλασαν οι πολίτες της Χιμάρας που με εξέλεξαν Δήμαρχο.

Αυτός είναι και ο λόγος που συμπαρασέρνει αυτή την υπόθεση από την αρχή, παραβιάζοντας όλες τις αρχές της δικαιοσύνης, το τεκμήριο της αθωότητας, της ισονομίας, της δίκαιης διαδικασίας, της δικαστικής ιεραρχίας κ.λπ.

Όλες οι αποφάσεις σας ήταν πολιτικές αποφάσεις. Η άρνηση της ειδικής άδειας για την ορκωμοσία ήταν επίσης πολιτική απόφαση, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες. Αυτό το σκέλος της απόφασης απορρίφθηκε από το Εφετείο. Πολιτική απόφαση αποτελεί και το γεγονός ότι οι καταγγελίες μου εκκρεμούν χωρίς κάποια απάντηση, παρόλο που έχει παρέλθει πολύς χρόνος.

Επίσης, και το αίτημα της εισαγγελίας για φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών δεν έχει καμία νομική λογική. Αυτή η ποινή δεν έχει ζητηθεί για κανέναν κατηγορούμενο με την ίδια κατηγορία. Όλες οι αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου για αυτήν την κατηγορία είναι ένα έτος με αναστολή. Δύο δήμαρχοι με την ίδια κατηγορία, όχι μόνο δεν βρίσκονται στη φυλακή όπως εγώ, αλλά παραμένουν στην θέση τους, εξασκώντας τα καθήκοντά τους.

Όπως είναι φυσικό, προκύπτει το ερώτημα: Γιατί βρίσκομαι αντιμέτωπος με αυτή τη διάκριση;

Το αίτημα της εισαγγελίας δεν έχει καμία πρόθεση να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο μόνος σκοπός της είναι να με καταδικάσει σε φυλάκιση για όσο χρόνο χρειάζεται ο Πρωθυπουργός για να «διεξάγει» νέες εκλογές στη Χιμάρα. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ακόμα και σε αυτόν τον στόχο θα αποτύχουν γιατί όσες φορές και να γίνουν εκλογές στη Χιμάρα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Οι κωφοί άκουσαν και οι τυφλοί είδαν, τους πολίτες της Χιμάρας δεν μπορούν να τους ξεγελάσουν όπως ιστορικά κανείς δεν μπόρεσε να του ξεγελάσει.

Είναι άδικο να δίνεται εθνική χροιά σε αυτό το θέμα. Είναι αναληθές και ταυτόχρονα προσβλητικό και απερίσκεπτο, όχι μόνο για τους πολίτες της Χιμάρας που με ψήφισαν, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά και κατά της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Η αποκλειστικότητα του πατριωτισμού δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό, την αστυνομία, την εισαγγελία και τους «πατροναδόρους» του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά είναι συνταγματικό καθήκον κάθε πολίτη.

Πατριωτισμός δεν είναι να συντάσσεσαι με δημοσιογράφους και δικηγόρους που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του δικαστή για να υπηρετήσουν το καθεστώς ή τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης. Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη χώρα και να μην κάνεις τίποτα που βλάπτει την ανεξαρτησία και την πρόοδό της, να εφαρμόσεις το Σύνταγμα και τους νόμους, ανεξάρτητα από το στιγμιαίο προσωπικό κόστος που μπορεί να έχεις.

Πατριωτισμός είναι να ασκήσεις το καθήκον σου με εντιμότητα, όχι να γίνεσαι εργαλείο στιγμιαίων πολιτικών στόχων. Πατριωτισμός είναι να φέρεις ποινική ευθύνη σε οποιονδήποτε, όσο ισχυρός κι αν είναι. Πατριωτισμός είναι να αντιμετωπίζεις όλους ισότιμα, ως ίσους πολίτες της ίδιας χώρας, να χρησιμοποιείς τα ίδια μέσα έρευνας και εκδίκασης για όλους, να μην κρύβεις παραβάσεις του νόμου από οποιονδήποτε που τις διέπραξε.

Κύριε Xholi, στην κατάσταση των πράξεων αυτού του φακέλου, ο μόνος νόμιμος τρόπος θα ήταν να αποσύρετε την κατηγορία και να βρεθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση που έβαλε σε δοκιμή το δικαστικό σύστημα.

Είμαι ήρεμος και με πλήρη εμπιστοσύνη. Δεν αισθάνομαι ένοχος για καμία κατηγορία. Αργά ή γρήγορα, θα βρω το δίκιο μου. Θα ήθελα να είναι αυτό το δικαστικό σώμα που θα βάλει τέλος σε αυτή τη φάρσα και τον παραλογισμό. Αν αυτό δεν συμβεί, έχω αρκετή υπομονή για να φτάσω την υπόθεση μέχρι τέλους.

Αξιότιμοι δικαστές!

Σε ελάχιστες περιπτώσεις στη ζωή ενός απλού ανθρώπου δίνεται η ευκαιρία να πει ένα μεγάλο ναι ή ένα μεγάλο όχι. Εσείς οι δικαστές από αυτή την άποψη είστε τυχεροί που αυτή η ευκαιρία σας δίνεται πάμπολλες φορές. Αυτή η διαδικασία είναι μία από τις περιπτώσεις εκείνες όπου τίθεστε ενώπιον της ιστορίας.

Σήμερα θα πρέπει να πείτε όχι στην πίεση της εξουσίας, όχι στην τιμωρία χωρίς στοιχεία, όχι στις διακρίσεις, να πείτε όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό, να πείτε ναι στη διάκριση των εξουσιών, να πείτε ναι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να πείτε ναι στην ισότητα ενώπιον του νόμου.

Η ιστορία σέβεται και τιμά όσους παίρνουν τη σωστή απόφαση, οι άλλοι είναι απλώς παροδικοί. Ως παροδικούς και πιστούς στο κόμμα-κράτος θα αντιμετωπίσει η Ιστορία τους εισαγγελείς κα Bejko και κ. Xholi.

Έχω την πεποίθηση ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπηρετήσατε επαρκώς την εξουσία και τον κατά φαντασίαν πατριωτισμό. Παρακαλώ, είναι πλέον καιρός να υπηρετήσετε και τη Δικαιοσύνη, η οποία, κατά τον Αριστοτέλη, είναι η ύψιστη από όλες τις αρετές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογία Φρέντι Μπελέρη: Αξιότιμοι δικαστές, πρέπει να πείτε όχι στην πίεση της εξουσίας, στις διακρίσεις και στον αρρωστημένο εθνικισμό"

ΥΠΕΣ για επιστολική ψήφο: Δεν απενεργοποιήσαμε την πλατφόρμα

Διευκρινίσεις έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, επί ανακριβών αναφορών για τη λειτουργία της πλατφόρμας της επιστολικής ψήφου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ουδέποτε απενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας όπως ισχυρίστηκαν στελέχη της αντιπολίτευσης και μερίδα του Τύπου.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μπαλέρμπα:

«Με αφορμή ανακριβείς δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου ότι δήθεν το Υπουργείο Εσωτερικών απενεργοποίησε την ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας epistoliki.ypes.gov.gr επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

Οι αναφορές περί μη ασφαλούς λειτουργίας – και όχι περί απενεργοποίησης, όπως λανθασμένα ανέφερε μία μικρή μερίδα του Τύπου – αφορούσαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.gov.gr, η λειτουργία της οποίας τερματίστηκε – και συνεπώς σταμάτησε να διαθέτει και το σχετικό πιστοποιητικό ασφαλείας – στις 28 Ιουλίου 2023, την ημέρα δημοσίευσης του νόμου 5044/2023 με τον οποίο ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 29 Ιουλίου 2023, τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα apodimoi.ypes.gov.gr στην οποία θα φιλοξενούνταν η πλατφόρμα για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Φεβρουαρίου 2024 ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση epistoliki.ypes.gov.gr, η οποία έκτοτε λειτουργεί αδιαλείπτως και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, έχοντας καταγράψει έως την Τρίτη 5 Μαρτίου πάνω από 23.000 εγγραφές Ελλήνων εκλογέων από 94 διαφορετικές χώρες».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΣ για επιστολική ψήφο: Δεν απενεργοποιήσαμε την πλατφόρμα"

Χειροπέδες σε 14 άτομα για παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη – Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 προϊόντα

Νέους ελέγχους διενεργεί η Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπον Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 26-02-2024 έως 03-03-2024:

  • Ελέγχθηκαν 367 άτομα,
  • Συνελήφθησαν 14 εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
  • Βεβαιώθηκαν 14 διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ έκαστο,
  • Σχηματίστηκαν επιπλέον 15 δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και
  • Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3.061 προϊόντα παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε 14 άτομα για παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη – Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 προϊόντα"

Yπεγράφη η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Τι προβλέπεται για ωράρια και αμοιβές γιατρών

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή για επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την κοινή ΚΥΑ υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς:

Τα απογευματινά χειρουργεία αφορούν περιστατικά που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της μίας μέρας. Χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις πέραν του τακτικού ωραρίου, δεν μπορούν να διενεργούνται μετά τις 22.00.

Η δαπάνη της νοσηλείας ασθενή, ο οποίος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ή άλλη επεμβατική πράξη στη λειτουργία των νοσοκομείων πέραν του τακτικού ωραρίου, αποζημιώνεται με βάση το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΣυΚΝΥ).

Αμοιβές

Ο ασθενής θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ποσά που αφορούν στις αμοιβές του προσωπικού και στα έξοδα του Νοσοκομείου για τη λειτουργία του, πέραν του τακτικού ωραρίου. Τα ποσά αποτελούν έσοδα του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό.

Yπεγράφη η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Τι προβλέπεται για ωράρια και αμοιβές γιατρών

Έξι κατηγορίες χειρουργικών επεμβάσεων

Οι προβλεπόμενες αμοιβές, που αφορούν στους χειρουργούς Α’ προκύπτουν διαβαθμιζόμενες ως ακολούθως:

  • Σε ποσοστό 100% όταν πρόκειται για Συντονιστές Διευθυντές/Καθηγητές.
  • Σε ποσοστό 90% όταν πρόκειται για Διευθυντές/ Αναπληρωτές Καθηγητές.
  • Σε ποσοστό 85% όταν πρόκειται για Επιμελητές/ Επίκουρους Καθηγητές.
  • Το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των χειρουργείων, πέραν του τακτικού ωραρίου, αμείβεται με δεκαπέντε (15,00) ευρώ έκαστος, ανά ώρα απασχόλησης μετά το τακτικό ωράριο.

Yπεγράφη η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Τι προβλέπεται για ωράρια και αμοιβές γιατρών

Ο έλεγχος λειτουργίας πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση από τους διοικητές των νοσοκομείων και σε μηνιαία βάση από τους διοικητές των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Η λειτουργία αφορά όλες τις μέρες, εξαιρουμένων των νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στα οποία δεν δύναται να πραγματοποιείται κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας τους.

«Στο εξής, χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν από μήνες έως χρόνια να χειρουργηθούν, θα μπορούν να βρουν διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία με κόστος πολύ χαμηλότερο από μια ιδιωτική κλινική. Πιστεύω πολύ σε αυτό το μέτρο και θεωρώ ότι θα “αγκαλιαστεί” αμέσως και από το προσωπικό των νοσοκομείων και από τους ασθενείς. Συνεχίζουμε σταθερά στις μεταρρυθμίσεις για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως με σχέδιο και όραμα για την υγειονομική μετάβαση στην Υγεία του αύριο, εισάγεται ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων με στόχο, από τη μία να μειωθούν οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν και από την άλλη να αυξηθούν τα εισοδήματα των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συμπλήρωσε: «Με διαφάνεια και έλεγχο, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων, δίνουμε μία επιπλέον επιλογή στους συμπολίτες μας αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες του ΕΣΥ. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθούν άμεσα και αποτελεσματικά όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας λαμβάνοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την πραγματοποίηση πάνω από 50.000 χειρουργείων που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και μήνες καθώς και η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων αποτελούν ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Yπεγράφη η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – Τι προβλέπεται για ωράρια και αμοιβές γιατρών"

Τι απαντά η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» στο πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» απαντώντας στο χθεσινό πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Σε απάντηση του από 4.3.2024 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης περί επιβολής στην «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» προστίμου ύψους 742.000 ευρώ για δήθεν παράβαση της διάταξης του άρθρου 54 του ν. 5045/29.7.2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας και προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η εταιρεία γνωστοποιεί τα κάτωθι:

1. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 54 του Ν. 5045/2023 «… απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021».

2. Στο πλαίσιο ελέγχου η εταιρεία συνεργάστηκε με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και ελέγχθηκαν συνολικά 78 κωδικοί προϊόντων, για 28 εκ των οποίων κρίθηκε ότι τηρήθηκε η προαναφερθείσα διάταξη και ουδέν πρόστιμο επιβλήθηκε.

3. Για 50 κωδικούς προϊόντων κρίθηκε ότι κατά την ελεγχόμενη περίοδο από 02.10.2023 μέχρι 31.10.2023 η εταιρεία δήθεν εμφάνισε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το ίδιο χρονικό διάστημα του έτους 2021.

Ως εκ τούτου, η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» δηλώνει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος της ότι:

1. η έκθεση ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίθει λαθών και ανακριβειών, καθότι δεν έχει ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό του μεικτού περιθωρίου κέρδους το κόστος παραγωγής των προϊόντων, το οποίο για τα προϊόντα αυτά υπολογίζεται λογιστικώς σε τριμηνιαία βάση.

2. ουδέποτε αποκόμισε, κατά τρόπο παράνομο ή αθέμιτο, κέρδη από τη διάθεση των προϊόντων της στο καταναλωτικό κοινό.

3. προτίθεται να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προς ακύρωση της απόφασης επιβολής προστίμου και προς αποκατάσταση της εταιρικής φήμης της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» στο πρόστιμο του Υπουργείου Ανάπτυξης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news